Winamp Logo
De Voorzitters Cover
De Voorzitters Profile

De Voorzitters

Dutch, News, 1 season, 5 episodes, 2 hours, 16 minutes
About
Een blik vanop de voorzittersstoel van het Vlaams Parlement. De (oud)-voorzitters van het Vlaams Parlement leiden ons rond door de gangen, hallen, bureaus en achterkamers van het imposant Vlaams parlementsgebouw. Op de plekken die voor hen het meest betekenen, vertellen ze verhalen over geheime besprekingen, ruzies en oprechte emotie, teleurstelling en triomf. Oud-politiek journalist Marc Van de Looverbosch confronteert de voorzitters ook met vier parlementaire antagonisten. Wat hebben ze gemeen? En waar verschillen ze grondig met elkaar? Het is een unieke kijk in de coulissen van het Vlaams Parlement.
Episode Artwork

Voorzitter Jan Peumans

Jan Peumans (N-VA) was tien jaar lang voorzitter met groot respect voor alle overtuigingen. Hij lijkt weinig gemeen te hebben met de dieprode Jos D’haese (PVDA), maar toch delen ze een verleden.
12/6/202133 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Voorzitter Liesbeth Homans

Huidig voorzitter Liesbeth Homans zoekt samen met haar politieke tegenpool Meyrem Almaci naar hoe hun persoonlijk verleden hun politieke keuzes beïnvloed heeft.
12/6/202133 minutes
Episode Artwork

Voorzitter Norbert De Batselier

Norbert De Batselier (Vooruit) was de eerste voorzitter van het rechtstreeks verkozen parlement. Hij deelt zijn ervaringen met Tinne Rombouts (CD&V), in 2004 het jongste parlementslid.
12/6/202135 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Voorzitter Marleen Vanderpoorten

Marleen Vanderpoorten (Open-VLD) praat met Sam Van Rooy (Vlaams Belang) over vrije meningsuiting, de invloed van vaders en wat het betekent om ‘liberaal’ te zijn. 
12/6/202132 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Trailer - De Voorzitters

Er zijn ruzies. Soms teleurstelling. Soms triomf. Vooraan zit één persoon. De voorzitter! Maar wie is hij of zij die alles in goede banen leidt? Oud-politiek journalist Marc Van de Looverbosch gaat op pad door de gangen van het Vlaams Parlement met de vier mensen die het privilege mochten hebben om vooraan te zetelen: Liesbeth Homans, Jan Peumans, Marleen Vanderpoorten en Norbert De Batselier. In gesprek met vier politieke antagonisten. Wat scheidt hen? Wat bindt hen?
11/25/20212 minutes, 8 seconds