Winamp Logo
De Staatsgreep Cover
De Staatsgreep Profile

De Staatsgreep

Dutch, News, 1 season, 6 episodes, 4 hours, 7 minutes
About
Waarom is Nederland eigenlijk nog steeds een monarchie? Voormalig Republikein van het Jaar Marcel van Roosmalen wil zo snel mogelijk de republiek uitroepen. Hij onderzoekt wat een toekomstig president van de Oranjes kan leren. Want laten we eerlijk zijn: statistisch gezien is de kans is groot, dat u wél dol op ze bent.
Episode Artwork

#5 - Hollands Next Staatshoofd

Het moment van de waarheid: wil Nederland Marcel als president? En zo niet, wie dan wel? Een onderzoeksbureau zocht uit wie volgens het volk Hollands Next Staatshoofd moet worden.
12/29/202137 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#4 - Geen vragen, alstublieft

Hoe gebruiken de Oranjes de media in hun PR-strategie? Is de pers wel kritisch genoeg op het koningshuis? En: is het überhaupt mogelijk om Willem-Alexander een vraag te stellen? De antwoorden komen van Jeroen Snel en verslaggever Ilan Hoekstra.
12/28/202156 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#3 - Een spoedcursus soeverein-zijn

Als Marcel daadwerkelijk president wordt, wat moet hij dan eigenlijk precies de hele dag doen? Hoe ziet het leven van de koning er uit? Plus: twee mannen die geregeld in de huid van Willem-Alexander kruipen, leggen de fijne kneepjes van het vorst-zijn uit.
12/27/202144 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#2 - De revolutie begint (niet) in Den Haag

In politiek Den Haag is het angstvallig stil als het over het Koningshuis gaat. Waarom maken ze daar niet meer werk van het invoeren van een republiek? Merel Ek maakt een rondgang langs de partijen en Joost Bekendam analyseert de koudwatervrees aan het Binnenhof.
12/24/202149 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#1 - Kijken in de ziel van Vorst en Volk

Waarom zijn de Oranjes nog steeds zo geliefd? Marcel haalt herinneringen op aan Koningin Juliana. Gewone Nederlanders vertellen over hun ontmoetingen met Willem-Alexander en Beatrix, en Jeroen Snel en Justine Marcella kijken in de ziel van Vorst en Volk.
12/23/202157 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trailer De Staatsgreep

Vanaf 23 december in je podcast-app: Van Roosmalen For President!
12/13/20211 minute, 21 seconds