Winamp Logo
De Sekspodcast Cover
De Sekspodcast Profile

De Sekspodcast

Dutch, Cultural, 1 season, 85 episodes, 1 day, 5 hours, 20 minutes
About
In deze podcast praten we wekelijks over relaties, liefde en seks. We zoeken antwoorden op vragen als: Wat is goede seks? Hoe praat je met ouders over seks? Wat is de invloed van porno op relaties? En hoeveel negatieve ervaringen hebben studenten met seksualiteit? 
Episode Artwork

Praten, praten, praten, is vaak het advies. Maar wat als je partner geen prater is?

Praten in een relatie is belangrijk, zeggen we ook vaak in deze podcast. Maar wat als je partner geen prater is of niet wil praten? Hoe kan je communiceren als je niet zo'n prater bent? En kan je ook teveel praten? Daarover gaat het deze week in de Relatiepodcast met relatiecoach Cocky Drost.Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1227995/wil-jij-dat-je-partner-meer-gaat-praten-zet-dan-zelf-de-eerst Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/13/202424 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Mijn partner kan zijn overleden vrouw niet loslaten. Hoe gaan we hier mee om?

Als je een relatie hebt met iemand die een partner is verloren, hoe ga je daar dan mee om? Hoe geef je ruimte aan die overleden partner en krijg je tegelijkertijd ook ruimte voor jullie eigen (nieuwe) relatie? Hoe zorg je ervoor dat je je niet altijd nummer 2 voelt, of de vervanger? Daarover gaat het deze week in de Relatiepodcast met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1226987/haar-partner-kan-zijn-overleden-vrouw-niet-loslaten-het-maakt#closemodal Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/6/202416 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Hoe word je beter in bed?

Hoe word je goed in bed? Waarom is het niet zo dat als je relatie maar goed is, de seks automatisch ook goed is? Is oefenen en techniek belangrijk? Kan je ook gewoon minder goed zijn in seks? En hoe geef je elkaar op een goede manier feedback als het over seks gaat?Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1226155/hoe-word-je-goed-in-bed-en-hoe-geef-je-elkaar-op-een-goede-ma Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/202423 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Ik zit in de overgang. Wat zijn de gevolgen voor onze relatie?

Wat merk je van de overgang? Wat zijn de gevolgen voor je (seksuele) relatie? Kun je er wat aan doen? En hoelang duurt het? Daarover gaat het deze week in de Relatiepodcast met seksuoloog psycholoog en relatietherapeut Feniks de la Fosse. Lees hier ook de column van Feniks:Heb je ook een vraag Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/23/202416 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Twee geloven op één kussen, gedoemd te mislukken?

Kan een relatie werken als de één gelovig is en de ander niet? Wat zijn de voorwaarden om zo'n relatie te laten slagen? En wat zijn de gevaren? Daarover gaat het deze week in de Relatiepodcast met relatiecoach Cocky Drost.Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1224425/twee-geloven-op-een-kussen-gaat-dat-wel-geef-respect-en-ruimt Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/202419 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Wat doet een groot leeftijdsverschil met je relatie?

Is het erg als je een groot leeftijdsverschil hebt in je relatie? Wat zijn de valkuilen in zo'n relatie? Wat als je familie en vrienden zich zorgen maken? En mogen zij hun mening geven of moeten ze die voor zich houden? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.Lees hier ook de column van Feniks:Hun omgeving heeft moeite met het leeftijdsverschil. 'Mijn familie denkt dat ik in een midlifecrisis zit' Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202420 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Wat als scheiden af en toe door je hoofd schiet?

Is het erg als scheiden wel eens door je hoofd schiet? Wat moet je daar vervolgens mee? En moet je dit wel of niet delen met je partner? Is het niet zo dat als je eenmaal praat over scheiden, het ook meer een serieuze optie wordt? Daarover gaat het deze week in de Relatiepodcast met relatiecoach Cocky Drost.Luister naar de podcast Gebroken Gelofte, een podcast over scheiden in christelijk Nederland: https://plinkhq.com/i/1735370881Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1222540/ik-wil-een-tegengeluid-laten-horen-denken-aan-scheiden-hoeft- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/202420 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Wat maakt de relatie met (schoon)ouders soms zo ingewikkeld?

Waarom is de relatie met (schoon)familie soms lastig als stel? En hoe komt het dat de relatie met je ouders verandert als je zelf kinderen krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel aan beide ouders blijft hangen maar zelf je rol als vader en moeder goed kan pakken? Daarover gaat het deze week in de Relatiepodcast met seksuoloog psycholoog en relatietherapeut Feniks de la Fosse.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1221708/wat-doe-je-als-schoon-ouders-je-claimen-voor-mij-gaan-ze-een- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/202417 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Is het egoïstisch als ik zeg dat ik geen zin heb in seks?

Hoe zeg je 'nee' als je geen zin hebt in seks? En waarom worden er dan vaak smoesjes gebruikt? Daarover gaat het deze week met relatiecoach Cocky Drost in De relatiepodcast. Cocky vertelt over een tekst uit de bijbel die volgens haar nogal eens verkeerd geïnterpreteerd wordt. Welke tekst is dat? En wat zijn de gevolgen hiervan? Hoe moet je volgens haar deze tekst dan wel uitleggen? En wat zegt dit over 'nee' zeggen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202418 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Waarom is het idee dat je ouders seks hebben zo ongemakkelijk?

Wat als je als volwassen kind je ouders seks ziet hebben? Moet je daar vervolgens over praten? En wat maakt dat het zo ongemakkelijk is? En is het niet logisch dat je je zorgen maakt als kind of dat op oudere leeftijd nog wel verstandig is? En kan je te oud zijn voor seks? Wanneer is het verstandig om niet meer te vrijen omdat het te gevaarlijk is? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse. Lees hier ook de column van Feniks: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/202416 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Jullie praten vaak over problemen. Kan een relatie ook gewoon leuk zijn?

Het gaat hier vaak over relatieproblemen. Maar kan een relatie ook gewoon leuk zijn? En wat zijn dan de ingrediënten voor een goedlopende relatie? En hoort gedoe ook bij een goede relatie? Over deze vragen praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost. Lees hier ook de column van Cocky: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/202420 minutes
Episode Artwork

Mijn ex bemoeit zich met ons huishouden. Wat moet ik doen?

Wat als een ex zich met jouw huishouden bemoeit? In welke mate moet je dingen afspreken over hoe kinderen eten en zich gedragen als ze bij je ex zijn? En hoe moet je als nieuwe partner omgaan met je partners ex? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.Meer weten over scheiden? Luister dan naar de nieuwe ND-podcast Gebroken Gelofte - een serie over scheiden in christelijk Nederland:https://plinkhq.com/i/1735370881Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1218213/zijn-ex-regeert-ons-huishouden-ik-kan-er-niet-meer-tegen-hoe- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/202416 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Wat doet het met je seksleven als je partner depressief is?

Wat zijn de gevolgen voor je relatie als je partner een depressie heeft? Hoe praat je daar dan over? En hoe ga je om met de verschillen in seksuele behoeftes in zo'n tijd? Daarover praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost.Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1217264/de-depressie-van-je-partner-heeft-effect-op-je-seksleven-hoe- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/202419 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Hoe kun je optimaal afstemmen op je partner zonder jezelf te verliezen?

Hoe stem je in een relatie goed op elkaar af? Hoe bereik je een compromis? In welke mate is het goed om je aan de ander aan te passen? En wat als je elkaar in een relatie even niet zo goed begrijpt? Relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse geeft concrete tips om mee aan de slag te gaan.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1216350/kun-je-in-een-relatie-wel-blijven-wie-je-bent-die-verschillen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/14/202420 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Mag de mannelijke seksualiteit er nog zijn?

Hoe is het anno 2024 met de seksualiteit van de man? Wat bedoelt Cocky daarmee? Kan een man nog echt man zijn? En hoe doe je dat als man zonder dat je krampachtig wordt én zonder te voorkomen dat we teruggaan naar ongezonde situaties van tien of 20 jaar terug? Hoe kan een man seksueel in zijn kracht staan, zonder dat het een bedreiging is voor de vrouw?Daarover praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost.Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1215503/het-is-in-deze-tijd-lastig-om-man-te-zijn-mag-je-seksualiteit Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202422 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Ik kan m'n ex niet vergeten. Hoe laat ik hem los?

Waarom kan ik mijn ex maar niet loslaten? En wat moet ik doen om hem te vergeten? Of vind ik hem simpelweg te leuk en moet ik tóch weer een relatie met hem beginnen? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse. Feniks komt met concrete tips om je ex nu écht los te laten.Lees hier ook de column van Feniks over dit onderwerp:https://www.nd.nl/opinie/columns/1214602/haar-relatie-eindigde-maar-ondanks-alles-kon-ze-hem-toch-niet#closemodal Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/29/202418 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Wat zijn de fundamenten van een gezonde relatie?

Waarom gaat het in de voorbereiding van een bruiloft zo weinig over het fundament van een goede relatie? Wat zijn die fundamenten van een goede relatie? En hoe zorg je dat je daar in het begin van je relatie ook aandacht voor hebt?Daarover praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost.Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1213631/wie-leert-je-wat-een-goed-fundament-is-voor-een-huwelijk-hier Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/22/202418 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ik ben single en daar kan ik niet tegen. Hoe ga ik hier mee om?

Wat kan je eraan doen als je niet goed alleen kan zijn? en wat zit daaronder? Is het erg dat je je niet compleet voelt als je single bent? Wat is de rol van jezelf daarin en de rol van je omgeving? En waarom is het tóch belangrijk, ook voor het daten, dat je ook alleen kunt zijn? Dat zijn de vragen waar Marien Korterink deze week over praat met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1212650/ik-ben-single-maar-kan-niet-alleen-zijn-zegt-een-vrouw-tegen-me- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/15/202420 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Waarom is het voor vrouwen boven de dertig lastig om een man te vinden?

Als je als vrouw van in de dertig een gezin wil, kan je haast ervaren. Hoe ga je daar mee om? Zijn vrouwen kieskeurig dan mannen? En is dit alles oneerlijk? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/202426 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Ik zou nooit vreemdgaan. Waarom heb ik het dan toch gedaan?

Ik had van mezelf nooit verwacht dat ik vreemd zou gaan. Dat doe je toch niet? Hoe heeft het dan toch kunnen gebeuren? Hoe voorkom je het? En als je bent vreemdgegaan, hoe ga je dan om met de schuldgevoelens die je hebt? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en psycholoog seksuoloog Feniks de la Fosse naar aanleiding van een man die bij haar kwam.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1210759/vreemdgaan-is-voor-sneue-gasten-toch-ik-kan-nergens-mijn-kan- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/202419 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Waarom je je gekwetst voelt als je partner porno kijkt

Wat doet het met je als je partner porno kijkt? En hoe komt het dat je dan begint te twijfelen aan jezelf en hoe je eruit ziet? Kan je je partner nog wel vertrouwen als hij of zij porno kijkt? En hoe stop je er mee? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost. Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1209754/zwijgen-over-pornoverslaving-schaadt-je-partner-en-jezelf Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/25/202428 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Wat als je de emotionele verbinding met je partner kwijt bent?

Je kunt in een relatie soms snel de emotionele verbinding kwijtraken. Hoe krijg je die dan weer terug? En heeft de ene niet gewoon meer behoefte aan zo'n zielsconnectie dan de ander? Daarover praat relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse deze week met presentator Marien Korterink. Feniks komt met concrete tips om die emotionele verbinding weer terug te krijgen en/of die verbinding te behouden.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1208802/mijn-vrouw-mist-emotionele-verbinding-hoe-doe-je-zoiets-ik-do Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/18/202419 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Mijn partner heeft autisme. Hoe ga ik hier mee om?

Wat als je partner autisme heeft? Daarover praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost. Cocky legt uit waarom mensen van buitenaf nooit kunnen bepalen of je een relatie aan moet gaan of moet stoppen en dat mensen ook méér zijn dan hun autisme. En ze vertelt waar je extra op moet letten in je relatie als je partner autisme heeft.Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1207795/gelukkig-zijn-met-een-partner-met-autisme-is-mogelijk-zolang- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/11/202427 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Hoe houd je elkaar vast in een midlifecrisis?

Wat als je een midlifecrisis hebt en je partner je niet begrijpt? Hoe praat je er op een goede manier over? En wat als de ander géén midlifecrisis heeft en blij is zoals de relatie nu gaat? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1206960/is-deze-sleur-nu-wat-mijn-leven-is-een-fijne-relatie-gaat-nie Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/4/202417 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Een gezamenlijke bankrekening als stel; wel of niet doen?

Is het als je een relatie hebt slim om een bankrekening te delen? Daarover praat relatiecoach Cocky Drost deze week met Annemein Walraven. Is geld niet altijd een bron van discussie? En waarom zou je een bankrekening wel of niet moeten delen? En wanneer begin je daarmee?Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1204623/een-gezamenlijke-bankrekening-als-stel-wel-of-niet-doen- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/202322 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ik twijfel over mijn relatie. Hoe weet ik of ik met hem verder moet?

Wat als je twijfelt over je relatie? Hoe kom je erachter of je met een relatie moet stoppen of door moet gaan? Is het erg om te denken dat je beter kan krijgen of wel eens denkt dat je beter verdient? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse. Lees ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1201698/moet-ik-deze-relatie-wel-doorzetten-hij-is-heel-lief-maar-is- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/7/202318 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ik maak me zorgen over de relatie van een vriendin. Wat moet ik doen?

Wat moet je doen als je de vriend van een goede vriendin niet bij haar vindt passen? Daarover praat relatiecoach Cocky Drost deze week met Annemein Walraven. Moet je je als vriendin wel bemoeien met haar relatie? En wat als je eerlijk aangeeft dat je hem niet leuk of goed voor haar vindt?Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1202640/wat-als-een-vriend-of-vriendin-een-slechte-relatie-heeft-je-h Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/30/202323 minutes, 1 second
Episode Artwork

Wat als je dochter niet je dochter is maar je zoon?

Relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse vertelt deze week over een vrouw waarvan haar dochter thuiskomt en vertelt dat ze voortaan David heet omdat ze een man is. Wat als je dochter je zoon is? Hoe reageer je daar als ouder op? En mag je zorgen en twijfels ook uitten richting je kind of kan je die beter achterwege laten?Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1201724/haar-dochter-is-nu-haar-zoon-ik-had-voor-haar-gehoopt-op-een- Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/23/202316 minutes, 1 second
Episode Artwork

De liefde is op. Moet ik scheiden van mijn partner?

Steeds meer mensen besluiten te scheiden of twijfelen aan hun partnerkeuze omdat 'de liefde op is', signaleert relatiecoach Cocky Drost. Zij schuift deze week aan bij Marien Korterink om te praten over scheiden. Vooral bij mensen die twintig jaar getrouwd zijn, lijkt de koek op. Of nog erger: ze kunnen hun partner niet meer verdragen. Is het dan verstandig om uit elkaar te gaan? Of moet je er toch aan werken en hopen dat het goed komt? Maar wat als je ondanks je afkeer helemaal niet wilt scheiden? 'Overweeg dan in je hoofd de optie dat je daadwerkelijk uit elkaar gaat,' stelt Cocky. 'En kijk wat er gebeurt.'Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1200614/de-liefde-is-op-maar-ik-wil-niet-scheiden-zei-deze-vrouw-ze-h Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/16/202321 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Kun je opnieuw een relatie beginnen met je ex?

Relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse praat deze week met Marien Korterink over opnieuw een relatie aangaan met je ex. Sommige stellen vinden elkaar jaren na hun scheiding weer terug, maar is dat wel verstandig? Kun je de draad zomaar weer oppakken? Of is de relatie gedoemd om te mislukken? En hoe zorg je ervoor dat je niet dezelfde fouten maakt? Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1199626/werkt-het-om-het-na-een-scheiding-opnieuw-samen-te-proberen-d Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/9/202315 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Mijn schoonouders bidden tegen mijn zin in voor mijn bekering. Wat moet ik doen?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over omgaan met je gelovige schoonfamilie als je zelf niet gelooft. Kun je aangeven dat je het niet prettig vindt als ze bidden voor je bekering? Moet je partner het voor je opnemen? En hoe kun je als familie toch in verbinding blijven?Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1198642/met-het-gebed-voor-je-kind-kun-je-zomaar-manipuleren-ik-ben-d Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/2/202319 minutes
Episode Artwork

Hoe moet ik als stiefouder omgaan met de ex van mijn partner?

Marien Korterink praat deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over de rol van een ex. Die speelt vaak een grote rol als je met hem of haar kinderen hebt. Wat als een ex zich blijft melden voor dingen rondom de kinderen? Hoe geef je samen met je nieuwe partner dan grenzen aan? Wat moet je doen om met een samengesteld gezin ook tijd te hebben met z'n tweeën? Hoe voorkom je dat een ex een te grote rol heeft in jullie gezinsleven? En hoe doe je het goed voor de kinderen?Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1197575/zijn-ex-blijft-zich-maar-bij-mijn-vriend-melden-maar-hij-vind Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/26/202322 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

In plaats van snel naar je partner te wijzen, welke vervelende trekjes heb je eigenlijk zelf?

Relatiecoach Cocky Drost vertelt over het wijzen naar de ander in een relatie. Het is heel makkelijk om te wijzen op de fouten die je partner maakt, maar kijk je ook wel eens kritisch naar jezelf? Wanneer gaat jouw belang eigenlijk toch boven het belang van je partner? En in plaats van je af te vragen of je partner misschien een autist is, of een narcist kun je je beter afvragen , zegt Cocky, wat er in jullie relatie is gebeurd waardoor je dat denkt. Lees hier de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1196524/in-plaats-van-snel-naar-je-partner-te-wijzen-welke-vervelende Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/19/202320 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Wat doet dementie met je seksleven?

Relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse schuift aan om te praten over seks als je partner fysieke of mentale problemen heeft. Hoe heb je seks als je je vaker een mantelzorger dan een partner voelt? En wat als het fysiek niet meer mogelijk is voor je partner om seks te hebben?Lees ook de column van Feniks:Wat als je partner dementie heeft en ze snel achteruit gaat? 'Ze schrikt van een omhelzing' Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/202319 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Wat als je partner redenen blijft verzinnen om jullie huwelijk uit te stellen?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over het uitstellen van belangrijkeWat als één van de twee in een relatie de beslissing om echt voor elkaar te kiezen maar uit blijft stellen? Hoe praat je daarover? Hoe weet je of het goede redenen zijn om nog even te wachten of dat er meer aan de hand is?Lees hier ook de column van Cocky over dit thema. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/5/202323 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Wat als je kind de rol van je (overleden) partner overneemt?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over kinderen die de rol van je (overleden) partner in kunnen nemen. Hoe voorkom je dat? En hoe praat je er met kinderen over als je weer gaat daten? Lees hier ook de column van Feniks over dit thema:https://www.nd.nl/opinie/columns/1193365/haar-enige-kind-is-meer-haar-partner-wat-als-je-kind-de-rol-v Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202317 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Heb ik echt zin in seks of doe ik het uit plichtsbesef?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over zin in seks. Cocky Drost over de dunne scheidslijn die er kan liggen tussen zin in seks en seks tegen je zin. Zonder het te beseffen hebben best veel mensen seks tegen hun zin. Hoe kom je daarachter? En wat kan je eraan doen?Lees hier de column van Cocky over dit thema:https://www.nd.nl/opinie/columns/1192375/seks-uit-plichtbesef-is-niet-eerlijk-tegenover-jezelf-en-je-p Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/21/202322 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hoe ga ik om met schuldgevoelens over mijn verleden?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over schuldgevoelens. Hoe ga je om met gevoelens die je (nog) hebt over dingen die je vroeger gedaan hebt? Hoe voorkom je dat schuldgevoelens met je aan de haal gaan? En hoe praat je met je partner over dingen die je vroeger hebt gedaan of hebt meegemaakt?Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1191327/hoe-ga-ik-om-met-schuldgevoelens-over-ervaringen-in-het-verle Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202320 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Kan het iedereen overkomen dat je verliefd wordt op een ander?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over verliefd worden op een ander (dan je partner). Is dat iets wat iedereen die een relatie heeft kan overkomen? Hoe praat je erover met je partner? En hoe zorg je ervoor dat die verliefdheid stopt?Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1190289/iedereen-kan-verliefd-worden-op-een-ander-dan-ben-je-niet-zwa Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/7/202326 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Hoe je seks beleeft heeft alles te maken met je kindertijd. Hoe zit dat?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over je jeugd. Feniks legt uit dat veel van je seksuele voorkeuren al op jongere leeftijd vast liggen. Hoe komt dat? Hoe leer je wat je voorkeuren zijn? En als je ze wil veranderen, kan dat dan later nog? Lees hier de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1189319/hoe-een-gebeurtenis-als-je-acht-jaar-bent-ervoor-zorgt-dat-je Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/31/202319 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#19 - Mijn man valt direct in slaap na zijn orgasme. Hoe ga ik daar mee om?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over het mannelijk orgasme. In de casus van Feniks valt de man na zijn orgasme vaak in slaap terwijl de vrouw graag nog wil knuffelen.. Is het zo dat een man uitgeput is na een orgasme of is het luiheid? En hoe moet je daar mee omgaan? Ook geeft Feniks tips om het orgasme van de man uit te stellen.Lees hier de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1155294/moet-een-man-echt-herstellen-na-een-orgasme-of-maakt-hij-zich-e
12/15/202218 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#18 - Uit liefde voor jezelf (en je partner) minderen met alcohol

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over alcohol. Cocky is zelf gestopt met alcohol en vertelt wat het met haar doet en wat voor reacties ze daarop krijgt. Ook hebben we het over gebruik van alcohol en de gevolgen daarvan in een relatie. Ziet Cocky dat ook in haar praktijk? En hoe maak je het bespreekbaar als je vindt dat je partner teveel drinkt?Lees hier de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1154275/uit-liefde-voor-mezelf-ben-ik-gestopt-met-alcohol-ik-voel-me-in
12/8/202221 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#17 - Hoe kunnen seksspeeltjes een verrijking zijn voor jouw seksleven?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over sekssspeeltjes. Volgens Feniks is het niet raar om speeltjes te gebruiken maar moet je ze vooral niet gebruiken als je je er niet goed bij voelt. Wat zijn volgens haar de grootste vooroordelen over speeltjes? En waarmee kan je beginnen als je er nog niet bekend mee bent? Lees hier de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1151260/als-je-een-vibrator-van-je-partner-cadeau-krijgt-zij-vindt-mijn
12/1/202218 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#16 - Bevlieging of serieus teken: wanneer is het verstandig om naar je hart te luisteren?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over het volgen van je hart. Het cliché 'follow your heart', daar heeft Cocky moeite mee. Als je in een relatie zit heeft het vaak geen positieve gevolgen als iemand zijn of haar hart gaat volgen. Wat is luisteren naar je hart eigenlijk? En op welke momenten moet je er wel naar luisteren en wanneer niet? Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1152272/neem-je-hart-voor-lief-maar-dat-betekent-niet-dat-je-het-altijd
11/24/202220 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#15 - Hoe werkt het vrouwelijk orgasme? ‘Het begint met verlangen’

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over het vrouwelijk orgasme. 80 procent van de vrouwen komt niet klaar tijdens penetratie. Hoe komt dat? En wat kan je doen om dit te veranderen? Lees ook de column van Feniks over dit thema:https://www.nd.nl/opinie/columns/1149269/het-lukt-niet-om-te-genieten-van-seks-ik-maak-vaak-terwijl-hij-
11/17/202218 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#14 - Seks is geen kwestie van ‘zin maken’

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over patronen in seksuele relaties. Cocky vertelt waarom je volgens haar geen genoegen moet nemen met de dingen ‘omdat ze nou eenmaal zo zijn’ en waarom seks geen kwestie is van 'zin maken'. Cocky legt ook uit hoe je de patronen in je relatie kan veranderen. Lees de column van Cocky hier:https://www.nd.nl/opinie/columns/1150271/seks-is-geen-kwestie-van-zin-maken-dan-ga-je-je-eigen-grenzen-o
11/10/202221 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#13 - Wat kan ik doen tegen pijn die ik voel tijdens de seks?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse over pijn tijdens de seks. Het komt vooral bij vrouwen voor maar ook mannen kunnen er mee te maken hebben vertelt Feniks. Waar komt pijn vaak vandaan? En hoe bespreek je het met je partner als de seks pijnlijk is? We bespreken het in deze nieuwe aflevering van de Sekspodcast.Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/nieuws/nederland/1149269/het-lukt-niet-om-te-genieten-van-seks-ik-maak-vaak-terwijl-hij-
11/3/202218 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#12 - Hoe voorkom je dat kinderen de dupe worden van een (vecht)scheiding?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over vechtscheidingen. Volgens Cocky zouden we in de trouwbelofte de volgende zin moeten toevoegen: 'en belooft u getrouw dat uw eventuele kinderen nooit de dupe zullen worden van het nu volgende antwoord?’Cocky ziet te vaak dat kinderen de dupe worden van een (vecht)scheiding. Hoe komt het in een relatie zover? En hoe voorkom je dat kinderen de dupe worden van een scheiding?Lees hier de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1148238/hoe-kan-je-voorkomen-dat-kinderen-de-dupe-worden-van-een-vechts
10/27/202223 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#11 - Als je elkaar langzamerhand kwijtraakt in een relatie

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en psycholoog seksuoloog Feniks de la Fosse over partners die elkaar langzamerhand in een relatie zijn kwijtgeraakt. Wat kan je doen als je merkt dat je elkaar kwijtraakt? En hoe zorg je ervoor dat als je samen dingen doet je ook echt connectie maakt? Feniks geeft ook concrete tips om elkaar weer op te zoeken als je het gevoel hebt dat je elkaar bent kwijtgeraakt. Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1147285/de-verbinding-voelt-broos-en-de-nieuwsgierigheid-naar-elkaar-is
10/20/202220 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#10 - Hoe ga ik om met zelfbevrediging?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over zelfbevrediging. Volgens haar wordt er vaak (te) moraliserend over masturbatie geschreven en gesproken. Cocky vertelt dat er veel verschillende redenen zijn waarom mensen masturberen en geeft antwoord op de vraag waarom het volgens haar soms goed kan zijn om te masturberen.Ook geeft Cocky tips voor ouders om over zelfbevrediging te praten in de opvoeding.Lees hier de column van Cocky: https://www.nd.nl/opinie/columns/1146163/masturberen-kan-een-manier-zijn-om-liefdevol-aandacht-te-geven-
10/13/202224 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#9 - Ga ik nog daten nadat mijn partner is overleden?

Iets later dan gepland een nieuwe aflevering. Deze keer praat Marien Korterink met relatietherapeut en psycholoog seksuoloog Feniks de la Fosse over daten nadat je partner is overleden. Waarom zou je dat wel of juist niet doen? En hoe moet de potentiële nieuwe partner hier mee omgaan? Ook praten we over de rol van families en kinderen in dit soort situaties.Lees hier ook de column van Feniks over dit thema:https://www.nd.nl/opinie/columns/1145218/ga-ik-nog-daten-of-niet-nadat-mijn-partner-is-overleden-
10/12/202220 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#8 - Hoe krijg ik (als single) een gezond seksleven?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over singles. Als het gaat om seks gaat het al snel over relaties en dat terwijl singles ook een seksleven hebben, vertelt Cocky. Ze legt uit dat het niet zo is dat ons seksuele systeem pas geactiveerd wordt als je in een relatie zit en geeft tips om als single een gezond seksleven op te bouwen. Tips die ook voor mensen met een relatie nog bijzonder nuttig kunnen zijn.Lees hier de column van Cocky:https://www.nd.nl/leven/leven/1143945/je-seksleven-hoort-net-zo-bij-je-als-je-hele-persoonlijkheid 
9/29/202224 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#7 - Ik vind de sekstaal van mijn partner grof en afstotend. Hoe lossen we dit op?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en psycholoog/seksuoloog Feniks de la Fosse over taal. Wat als jij en je partner andere woorden gebruiken voor geslachtsdelen en seksuele handelingen? De één wordt opgewonden van bepaalde taal terwijl de ander zich daar goedkoop door kan voelen. Hoe vind je hier samen een weg in?Lees hier de column van Feniks:https://www.nd.nl/opinie/columns/1142786/mijn-partner-vindt-mijn-sekstaal-grof-en-afstotend-hoe-komt-dat-
9/22/202218 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#6 - Hoe krijg ik het vertrouwen in de liefde weer terug?

Deze week praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost over de vraag: Hoe krijg ik het vertrouwen in de liefde weer terug? Cocky legt uit waar het vandaan komt dat we soms muurtjes optrekken. Is het gek dat we die optrekken als we een slechte ervaring in de liefde hebben? En hoe sloop je die muur bij jezelf of je partner? Ook aandacht in deze aflevering voor het praten over emoties. Hoe doe je dat in een relatie als de één daar meer behoefte aan heeft dan de ander?Lees hier ook de column van Cocky:https://www.nd.nl/opinie/columns/1141688/alleen-liefde-kan-een-gebroken-hart-helen
9/16/202222 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#5 - Hoe krijg ik mijn vrouw actiever in bed?

Deze week praat Marien Korterink met relatietherapeut en psycholoog/seksuoloog Feniks de la Fosse over de vraag: hoe krijg ik mijn partner actiever in bed? Feniks legt uit waar passiviteit in de slaapkamer vandaan kan komen en hoe je dat kan veranderen (als je dat wilt). Zijn vrouwen sneller geneigd om passief te zijn in bed? En voelt het niet al snel als pushen als je dit bespreekbaar wil maken in je relatie?Lees hier ook de column van Feniks:https://www.nd.nl/leven/gezondheid/1140586/hoe-krijg-ik-mijn-vrouw-actiever-in-bed- 
9/9/202222 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Trailer

De sekspodcast - trailer
5/9/202240 seconds