Winamp Logo
De Roast van Joost Cover
De Roast van Joost Profile

De Roast van Joost

Dutch, News, 1 season, 17 episodes, 3 hours, 17 minutes
About
Elke zaterdag werpt Joost Eerdmans voor PowNed een blik op de week die achter ons ligt. Eerdmans prikt, complimenteert en (ver)oordeelt in de NPO Radio 1-podcast 'De Roast van Joost'. Joost analyseert wekelijks mensen en zaken uit het nieuws. De één krijgt een schouderklopje, de ander een stevige grill. Alles en iedereen komt aan de beurt in 'De Roast van Joost'. Elke zaterdag, de PowNed-podcast 'De Roast van Joost', op de kanalen van NPO Radio1 of via je favoriete podcast-app.
Episode Artwork

#10 - Joost Eerdmans wil meningen van alle kanten

In de voorlopig laatste ‘Roast van Joost’ legt Joost Eerdmans de Nederlandse Publieke Omroep op de grill. Hij wil op de NPO meningen van alle kanten. Over de diversiteit binnen de publieke omroep belt Joost met PVV-kamerlid Martin Bosma. In de rubriek ‘Bonje op het Binnenhof’: vrouwen aan het D66-roer, CDA-kamerlid Pieter Omtzigt is er klaar mee, krijgt Nederland een Pitbull-coalitie? Joost toost deze week op NRC-columniste Aylin Bilic. Zij nam het deze week op voor de witte man die in haar ogen steeds meer als zondebok wordt gezien. Deze en alle vorige afleveringen van ‘De Roast van Joost’ zijn te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/30/202021 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Promo 'De Roast van Joost' - aflevering 10

In de voorlopig laatste ‘Roast van Joost’ legt Joost Eerdmans de Nederlandse Publieke Omroep op de grill. Verder: hulde voor CDA-kamerlid Pieter Omtzigt, D66 wil een vrouw, wordt Rutte III opgevolgd door de Pitbull-coalitie? Deze en alle vorige afleveringen van ‘De Roast van Joost’ zijn te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/29/202048 seconds
Episode Artwork

#9 - Joost Eerdmans: Waar is Rode Roon gebleven?

In de 9e ‘Roast van Joost’ legt Joost Eerdmans oud-minister Ronald Plasterk op de grill. Hij vraagt zich af waar Rode Roon is gebleven. In de rubriek ‘Bonje op het Binnenhof’: Mark’s mondkapjes-mysterie, Hugo’s app en welke hobby delen Tweede Kamerleden Dion Graus (PVV), Farid Azarkan (DENK) en Jesse Klaver (GroenLinks)? Elke zaterdag vanaf 12 uur is ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/23/202018 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Promo 'De Roast van Joost' - aflevering 9

Deze week in ‘De Roast van Joost’: Waar is Rode Roon gebleven? Welke hobby delen Tweede Kamerleden Dion Graus, Farid Azarkan en Jesse Klaver? Wat staat op het graf van een ambtenaar? En een toost op alle hardwerkende ambtenaren van Nederland. Elke zaterdag vanaf 12 uur is ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/22/202041 seconds
Episode Artwork

#8 - Joost Eerdmans: 'Weg met het dubbele paspoort!'

De Belastingdienst was deze week weer eens in opspraak. Daarom probeert Joost Eerdmans in deze podcast de vraag ‘Wat is kwalijker: etnisch profileren door de Belastingdienst of het hebben van twee paspoorten?’ te beantwoorden. In de rubriek ‘Bonje op het Binnenhof’: een bungelende minister Bijleveld en het naderende afscheid van twee politieke pitbulls. En we bellen met PowNed-columniste Ebru Umar over dubbele nationaliteiten en het gezonde verstand van Turken. Elke zaterdag vanaf 12 uur is ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/16/202018 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Promo 'De Roast van Joost' - aflevering 8

Deze week in ‘De Roast van Joost’: Belastingdienst op jacht, bungelende minister Bijleveld en het naderende afscheid van twee politieke pitbulls. En we bellen met PowNed-columniste Ebru Umar over dubbele nationaliteiten en het gezonde verstand van Turken. Elke zaterdag vanaf 12 uur is ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/15/202035 seconds
Episode Artwork

#7 - Joost Eerdmans bedankt Duitsers in herdenkingsweek

In deze ‘Roast van Joost’ legt Joost Eerdmans schrijver Arnon Grunberg op de grill. En brengt hij een toost uit op Duitsland. In ‘Bonje op het Binnenhof’: doordraaiende partijvoorzitters, verkiezingskoorts en snuffelstage D66-Kamerlid komt ten einde. Elke zaterdag om 12 uur is een verse ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/9/202018 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Promo 'De Roast van Joost' - aflevering 7

Deze week in ‘De Roast van Joost’: schrijver Arnon Grunberg gaat op de grill en een toost op de Duitsers. In ‘Bonje op het Binnenhof’: doordraaiende partijvoorzitters, verkiezingskoorts en snuffelstage D66-Kamerlid komt ten einde. Elke zaterdag vanaf 12 uur is een verse ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
5/8/202048 seconds
Episode Artwork

#6 - Waar zijn de dwarsdenkers in deze crisistijd?

In deze ‘Roast van Joost’ prijst Joost Eerdmans de dwarsdenkers en kritische geesten die je te weinig hoort dezer dagen. In de rubriek ‘Bonje op het Binnenhof’: Pim Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf lacht weer in zijn vuistje, kunstpaus Wim Pijbes over het dorre hout binnen de culturele sector, verlaat Henk Krol 50PLUS? Elke zaterdag vanaf 12 uur is ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders. Luisteraars kunnen ook roasten. Tips zijn welkom via [email protected]
5/2/202016 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Promo 'De Roast van Joost' - aflevering 6

Deze week in ‘De Roast van Joost’: Pim Fortuyn-moordenaar lacht weer in zijn vuistje. Waar zijn de dwarsdenkers in crisistijd? Blijft Henk Krol 50PLUS trouw? En een toost op het prachtige Nederland! Elke zaterdag om 12.00 uur een versie 'Roast van Joost'.
5/1/202048 seconds
Episode Artwork

#5 - Joost Eerdmans klaar met 'pathetische ik-blijf-thuis-geleuter'

Na ruim een maand in de ‘intelligente lockdown’ te hebben gezeten wordt Joost Eerdmans opstandig. Hij wil niet saamhorig zijn noch stoepkrijten op straat. Joost brengt een toost uit op “de grote overwinnaars van deze crisis”. In de rubriek ‘Bonje op het Binnenhof’ antwoord op de vragen: Waar was vicepremier Hugo de Jonge dinsdag? En waarom liet premier Rutte zich tijdens het Kamerdebat woensdag zo opnaaien door SP-leider Lilian Marijnissen? Elke zaterdag vanaf 12 uur is ‘De Roast van Joost’ te horen via de NPO Radio1-app of één van de andere podcast-aanbieders.
4/25/202017 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Promo 'De Roast van Joost' - aflevering 5

Deze week in ‘De Roast van Joost’: de antivax-beweging op de grill, het Rietje van Roemer, het bloedbad in de horeca en waarom liet premier Rutte zich opnaaien door SP-leider Lilian Marijnissen? Elke zaterdag om 12.00 uur een versie 'Roast van Joost'.
4/24/202052 seconds
Episode Artwork

#4 - Krol en Dales trekken aan het langste eind!

In deze 'Roast van Joost' wordt voormalig Forum voor Democratie-bestuurslid Henk Otten door Joost op de grill gelegd. In de rubriek ‘Bonje op het Binnenhof’ alles over de strijd binnen 50PLUS. Verder: de terugkeer van minister Kajsa Ollongren en de dure week van schatkistbewaarder Wopke Hoekstra. En Joost brengt een toost uit op alle schoolouders van Nederland.
4/18/202017 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#3 - Klaver, Kelder en Kuzu

In deze aflevering: een roast voor GroenLinks-leider Jesse Klaver, alles over de implosie van DENK en een toost voor Jort Kelder. Verder: de biecht van oud-vicepremier Maxime Verhagen, de herstart van de Eredivisie en humor in crisistijd.
4/11/202018 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#2 - Een roast over de slappe knieën van Wopke

In de tweede aflevering van deze PowNed-podcast een roast over blaffende Italianen, de slappe knieën van Wopke en gorilla's uit het zuiden. Verder: een app'je van Joost uit het kabinet, de werkstraf van DENK-kamerlid Tunahan Kuzu in Rotterdam, en de houtje-touwtje-democratie in deze crisistijd.
4/4/202015 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#1 - Joost Eerdmans waarschuwt China voor de laatste keer!

In de allereerste aflevering van de PowNed-podcast 'De Roast van Joost' blikt Joost Eerdmans terug op de afgelopen week. Wie vielen positief en negatief op in het nieuws? Wat stond in het app'je dat burgemeester Aboutaleb naar Joost stuurde? Wordt het Hugo of Wopke? Antwoord op al deze vragen hoor je in de podcast 'De Roast van Joost'.
3/28/202029 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Trailer

Elke zaterdag werpt Joost Eerdmans voor PowNed een blik op de week die achter ons ligt. Eerdmans prikt, complimenteert en (ver)oordeelt in de NPO Radio1-podcast ‘De Roast van Joost’. Joost analyseert wekelijks mensen en zaken uit het nieuws. De één krijgt een schouderklopje, de ander een stevige grill. Alles en iedereen komt aan de beurt in ‘De Roast van Joost’.
3/20/202026 seconds