Winamp Logo
De Onzichtbare Hand Cover
De Onzichtbare Hand Profile

De Onzichtbare Hand

Dutch, Finance, 1 season, 12 episodes, 6 hours, 48 minutes
About
Economische tips en trucs voor een rijk leven. In deze podcast gaat Milou Brand samen met deskundigen op zoek naar de onzichtbare krachten achter het economische nieuws. Hoe kun je de economie in je voordeel laten werken en er beter van worden? Jort Kelder is haar orakel, zijn alwetendheid is de leidraad.
Episode Artwork

#12 - Millennials: zijn we nou sneu of niet?

Millennials zijn ofwel sneu, ofwel verwend. Milou Brand en haar vaste podcastpartner Suzanne Streefland behoren zelf tot de veelbesproken generatie en vinden het hoog tijd om het vanuit millennialperspectief te bespreken. Is de flexibele arbeidsmarkt een struikelblok of juist een springplank? De nodige expertise wordt ingebracht door arbeidssocioloog dr. Fabian Dekker.
9/3/201932 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#11 - Financiële fitties

Geld verminkt vriendschappen, verscheurt families en verwoest relaties. Waarom is geld ons zoveel waard? Deze aflevering gaat over de emotionele waarde van geld en hoe je jezelf beschermt tegen de vernietigende kracht van die stukjes metaal en papier. Te gast is Michiel van Vugt, schrijver van het boek 'Net iets slimmer' over het nemen van financiële beslissingen.
8/20/201930 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#10 - Zo word je miljonair vóór je veertigste

Zelfs met een gemiddeld inkomen kun je jezelf rijk rekenen. Bespaar-goeroe Renee Lambo geeft tips en trucs om slim te besparen, waardoor je op je veertigste wel met pensioen kan.
8/6/201937 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#9 - De lage prijzen van onze spijzen

Zeventien cent. Dat krijgt een boer voor een kilo aardappels. We betalen te weinig voor wat we halen in de supermarkt. Wat is het probleem? Milou Brand zoekt het uit in de Onzichtbare Hand en achterhaalt het verhaal achter de producten in de supermarkt. Met Pieter Hotse Smit, Suzanne Streefland, Jort Kelder en Milou Brand.
7/23/201929 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#8 - Zo word je rijk van drugs

Schijt aan risico's, een afgelegen schuur, een receptje en een netwerk van zware jongens: neem die ingrediënten en je hebt al snel een glansvolle carrière in de drugswereld. Wat gebeurt er met je geld nadat je het in de koeriersknuist drukt? Met Bram Endedijk, Suzanne Streefland, Jort Kelder en Milou Brand.
7/9/201934 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#7 - Moeten we bang zijn voor China?

China: Het land van pekingeend, Mao en de langste muur ter wereld. Maar ook het land van spionage, communisme en een in hoog tempo groeiende economie. Misschien wel de grootste ter wereld, over niet al te lange tijd. Met Ties Dams, Suzanne Streefland en Milou Brand.
6/25/201939 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#6 - Hoe promoot je jezelf (zonder jeuk)?

Als je meer uit je carrière wilt halen is het belangrijk om jezelf goed in de (online) etalage te zetten. Maar hoe praat je over jezelf en je talenten zonder op te scheppen? Met Jigal Schrijver, Suzanne Streefland en Milou Brand.
6/12/201935 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#5 - Hoe bespaar je op je verzekeringen?

Als je het woord verzekeren hoort dan haak je wellicht al af, maar slim is dat niet. Je kunt namelijk flink geld besparen als je jouw verzekeringen eens onder de loep neemt. Hoe doe je dat? Met Guido Rodenburg, Suzanne Streefland en Milou Brand.
5/28/201929 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#4 - Is dit een goede tijd om te beleggen?

Door de lage spaarrente is het wellicht verstandiger om te beleggen, maar hoe doe je dat slim? En is het nu wel de juiste tijd om in te stappen? Met Jelle Maasbach, Suzanne Streefland en Milou Brand.
5/14/201936 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#3 - Waarom zou je veertig uur per week werken?

Voorzitter van de MBO Raad, Ton Heerts, zei dat de beroepsbevolking meer moet werken om de tekorten op de arbeidsmarkt op te lossen. Maar waarom zou je eigenlijk nog veertig uur per week werken? Met Paul Damen, Suzanne Streefland en Milou Brand.
4/30/201934 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#2 - De huizenmarkt: huren of kopen?

De huizenmarkt zit op slot. Kun je nu beter blijven huren, of is kopen altijd een goed idee? De overwegingen bij het maken van die keuze in een notendop, met Sander van der Ploeg, Suzanne Streefland en Milou Brand
4/16/201933 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#1 - Hoe onderhandel je met je baas?

Extra vakantieweken, een hoog salaris, reisjes naar het buitenland en extra onkostenvergoedingen. Het is allemaal denkbaar in een krappe arbeidsmarkt. De werkloosheid is nog nooit zo laag geweest, en werkgevers hebben grote moeite om goed personeel te vinden. Gouden tijden dus voor werknemers, want als je gewild bent, kun je eisen stellen. In deze podcast geeft Jort Kelder tips, hij wist een Maserati van de zaak los te peuteren.
3/29/201935 minutes, 17 seconds