Winamp Logo
De Nieuwsdag Cover
De Nieuwsdag Profile

De Nieuwsdag

Dutch, Political, 1 season, 408 episodes, 2 days, 5 hours, 15 minutes
About
De dagelijkse nieuwspodcast van het FD en BNR. De belangrijkste nieuwsverhalen van de redactie verteld door onze journalisten en specialisten. Mark Beekhuis neemt je mee de nieuwsvloer op.
Episode Artwork

BNR Special | Vlucht uit Oekraïne

Contact met onze correspondent Joost Bosman in Kiev gaat moeizaam. Met spraakberichten over en weer proberen we zo goed en kwaad als het kan contact te houden. We zenden de berichten uit op de radio, spreken hem af en toe telefonisch, maar het blijven fragmenten. Samen met een vriendin ontvlucht hij Kiev, en reist via Lviv naar het veilige Polen.  In Vlucht Uit Oekraïne neemt Connor Clerx je mee op de reis van Joost Bosman, van Kiev naar Polen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/202224 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

EXTRA | Het laatste nieuws over de oorlog in Oekraïne

In deze podcast hoor je een update over het allerlaatste nieuws over de oorlog in Oekraïne. Presentator Mark Beekhuis geeft je de laatste updates met analyses en verhalen van onder meer buitenlandcommentator Bernard Hammelburg en natuurlijk verslaggever Geert Jan Hahn.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/26/202250 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Een korte, maar belangrijke dienstmededeling

Een korte dienstmededeling over Newsroom Den Haag. Dat hoorde je altijd hier, samen met de afleveringen van Newsroom. Maar die podcast is niet meer; vanaf maandag hoor je hier De Nieuwsdag. En daarom verdwijnt vanaf nu ook Newsroom Den Haag op deze plek.Wil je blijven luisteren -en dat hopen we natuurlijk!- ga dan naar bnr.nl/newsroomdenhaag om je meteen te abonneren op die podcast. Of zoek ons even op in je podcast app. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202234 seconds
Episode Artwork

Om nooit te vergeten

Ter afsluiting van een jaar van ongekende politieke onzekerheid tegen de achtergrond van een voortwoekerende pandemie. Een formatie zonder schoonheidsprijs op een bedje van vertrokken en afgedankte ministers. En dat allemaal in het jaar dat vrijwel de gehele Haagse carrière van verslaggever Thomas van Groningen omsloot en dat deze week eindigt met zijn vertrek bij BNR Nieuwsradio. Kortom, het grote 'Thomas gaat naar de TV-afscheidsinterview 2021'.  Om nooit te vergeten.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/202147 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Moeizame vooruitgang

Amerikaans president Biden zou bruggenbouwen tussen democraten en republikeinen. Maar eind 2021 hangt zijn 'build back better' agenda aan een zijden draadje. Het subtiele verschil tussen afbouwen en uitfaseren: na Glasgow ziet het er naar uit dat het klimaat nog een jaartje moet wachten op echte harde ingrepen. Een jaar geleden scheidden de wegen van Het VK en de Europese Unie en zoals dat tussen exen wel eens gaat, nog altijd is het gehakketak niet van de lucht en dat gaat gewoon door in 2022. 00:46 Het eerste jaar van Biden - Jan Postma, BNR INTERNATIONAAL'BIDEN IS ZIJN BELOFTES GEWOON NIET NAGEKOMEN' 12:44 Glasgow - Orla McDonald Nog acht jaar de tijd om het klimaat te redden Supermachten bepaalden uitkomst klimaattop in Glasgow 23:30 Brexit - Joost Dobber, FD Ingezakte handel, stroeve relaties: dit is de balans één jaar na brexit Wil je reageren? mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202135 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Per drietrapsraket het land uit

We zetten onze tocht langs de belangrijkste onderwerpen van 2021 voort. Het hoofdkantoor van Shell verlaat per drietrapsraket ons land; op weg naar London. Hoe onvermijdelijk en hoe erg is dat vertrek? Tuinders besteden meer tijd aan de gasmeter dan aan het kweken van tomaatjes. En voor ons is de gasrekening ook al niet om te lachen. Maar blijven de prijzen zo hoog.. De wereld heeft Afghanistan verlaten. Over de bittere vruchten van een mislukte oorlog, die nog wel eens zou kunnen uitdraaien op weer een mislukte vrede.. 00:48 Het vertrek van Shell - Pieter Couwenberg, FD Eenzamer dan ooit: Shell De samenleving neemt de regie over bij Shell. Wat nu? 12:05 Gasprijzen exploderen - Bert van Dijk, FD 'Extreme nervositeit' jaagt gasprijs ver over grens van €100 heen 21:43 De verloren oorlog in Afghanistan - Bernard Hammelburg, BNR   Wil je reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202133 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Zijn we dom of zijn we arrogant?

2021, het tweede jaar lang nieuwsjagen rond Corona. En wat opvalt, wij in Nederland lopen nogal eens achter de feiten aan. Zijn we dom? Of zijn we arrogant? (Of allebei) Lang was de ECB bang voor deflatie. Maar met prijsstijgingen van tegen de 6% mag je ervanuit gaan dat dat wel over is. 2021: De inflatie terug van weggeweest. Hoogovens in IJmuiden is een van de zwaarste uitstoters van Nederland. Slopen is een optie. Maar voorlopig lijkt het erop dat het bedrijf gaat overschakelen op groene waterstof. 01:12 Ons Coronabeleid - Diederik de Groot, BNR 13:53 Inflatie terug van weggeweest - Marijn Jongsma, FD Netflix lacht om inflatie, de buurtsuper bepaald niet Rabo-economen zien geen loon-prijsspiraal opdoemen 24:58 Caitlin Stooker Het scenario waar niemand over praat: Nederland zonder de hoogovens Wil je reageren? Mail naar [email protected] of [email protected]  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/28/202137 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

De shitcoins, de Maagdeneilanden en het Metaverse

We blikken terug op 2021, het jaar dat Facebook zwaar onder vuur kwam te liggen en van de weeromstuit vluchtte in haar eigen Metaverse. Het jaar ook dat onze minister van Financiën zich moest verantwoorden voor schimmige beleggingsconstructies via de Maagdeneilanden die hij tot vlak voor zijn ministerschap in zijn privé portefeuille had. En het jaar dat Cryptobedrijf XposeProtocol werd ontmaskerd; de 'shitcoins' van het bedrijf moeten haar beleggers miljoenen hebben gekost. 00:54 Het jaar van Facebook - Connor Clerx, BNR De dag dat Facebook op zwart ging 12:50 De Pandorapapers - Johan Leupen en Gaby de Groot, FD Pandora Papers behoren tot de grootste journalistieke datalekken ooit Pandora Papers  25:10 Xpose Protocol Aäron Loupatty MARC OVERMARS BETROKKEN BIJ CRYPTOBEDRIJF MET KENMERKEN PIRAMIDESPEL MARC OVERMARS BETROKKEN BIJ CRYPTOBEDRIJF MET KENMERKEN PIRAMIDESPELSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/27/202133 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

2021: absurdistisch en klaar mee

Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas is een optimistisch mens. Toch merkt hij regelmatig op dat hij 'bozig' wordt, als we met hem het politieke jaar doornemen. We spreken hem over het leiden van Kamerdebatten. Over premier Mark Rutte. Over de filmstudio die de Tweede Kamer vaak is. En natuurlijk over de formatie.Bovendien hoor je voor het eerst BNR's nieuwe Haagse verslaggever Leendert Beekman. Verder met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/202156 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Gematigde terroristen bestaan niet

Accountants hebben meer tijd gekregen voor de controle van de eerste ronde van de NOW-steun. Maar ook de nieuwe deadline zullen ze niet halen. En dus dreigt er een financiële strop voor ondernemers, die daardoor de coronasteun moeten terugbetalen. De Europese Commissie zet de volgende stap in de strijd met de Poolse regering. Er komt een inbreukprocedure omdat omdat het constitutionele hof in Warschau besluiten van het Hof van Justitie in Luxemburg negeert. En gematigde terroristen bestaan niet, zegt de prominente Afghaanse politica Massouda Jalal. Ze is haar land ontvlucht, maar niet verslagen. En als de kans zich voordoet, wordt ze graag de volgende president van Afghanistan.   0:56 Accountants – met Michal van der Toorn, BNR – Accountants in de knel met NOW-controles   5:44 Polen – met Han Dirk Hekking, FD – Brussel begint procedure tegen Polen wegens opstelling hof Warschau 16:25 Taliban – met Daan Ballegeer, FD – 'De taliban zijn niets veranderd. Gematigde terroristen bestaan niet'   Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202127 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Certificaathouders van Triodos raken 30% tot 45% inleg kwijt

De 45 duizend certificaathouders van Triodos kunnen weer bij hun geld. Maar om de certificaten te verzilveren is wel een zeer kostbare zaak. Fintechs hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Ze hebben niet eens zo heel veel mensen nodig, maar wel zeer gespecialiseerde. En steeds vaker lukt het netbeheerders niet om op tijd een stroomaansluiting te leveren. De wet zegt: maximaal 18 weken. Maar gemiddeld duurt het veel langer.   01:12 Triodos – met Rutger Betlem, FD – Certificaathouders van Triodos wacht verlies van 30% tot 45%   6:21 Fintechs – met Elfanie toe Laer, FD – Fintechs bulken van het investeringsgeld, maar stuiten op een krappe arbeidsmarkt   14:30 Netbeheerders – met Michal van der Toorn, BNR – NETBEHEERDERS OVERSCHRIJDEN AANSLUITTERMIJN: JAAR WACHTEN OP STROOM   Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202122 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Dubbele petten in de Provincie Staten

Minstens drie leden van Provinciale Staten zijn zeer kwetsbaar voor belangenverstrengeling door nevenfuncties die zij hebben. Deskundigen op het gebied van integriteit in het openbaar bestuur vinden dat de regels strenger moeten worden. Het belooft een lang debat te worden, vandaag in de Tweede Kamer. Iedereen is gefrustreerd over de lockdown die ineens toch weer noodzakelijk bleek. De nieuwe coalitie schaft de middelingsregeling voor de inkomensbelasting af. Die is bedoeld voor als je het ene jaar veel meer verdient dan het andere. Dus ook, zoals tijdens deze crisis, als je ineens veel minder verdient. En dan is het goede nieuws: dit jaar bestaat de regeling nog.   01:18 Dubbele petten – met Mirthe Westrik, BNR – 'Regels belangenverstrengeling en integriteit moeten strenger'   9:20 Coronadebat – met Sophie van Leeuwen, BNR – LIVEBLOG | KAMERDEBAT CORONAMAATREGELEN – 'OMIKRON ROND JAARWISSELING DOMINANT IN NEDERLAND'   14:01 Middelingsregeling inkomstenbelasting – met Martine Wolzak, FD – Nieuwe kabinet schaft middelingsregeling inkomstenbelasting af Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/202133 minutes, 1 second
Episode Artwork

Door de lockdown dreigt plots toch nog een ‘pakketinfarct’

De pakketberzorgers zijn deze kerst, en deze lockdown, beter voorbereid dan vorig jaar. Toch dreigt er op het laatste moment een klein pakketinfarct. Politiebonden en veiligheidsexperts waarschuwen voor een uitholling van de politie. De nieuwe regeringscoalitie trekt niet genoeg geld uitvoor onze veiligheid, zeggen zij. En in het Verenigd Koningkrijk is de brexitminister afgetreden uit onvrede met de koers van premier Boris Johnson. Zijn opvolger is misschien ietsje prettiger voor de Europese Unie. En zegt dit ook iets over de houdbaarheid van Johnson zelf?   01:18 Pakketinfarct– met Caitlin Stooker, FD – Nóg meer pakketjes in december: kunnen postbezorgers de nieuwe lockdown aan?   9:20 Politie – met Niels Kruize, BNR – Politiebond: onvoldoende financiering politie brengt veiligheid in gevaar   14:01 Boris Johnson – met Joost Dobber, FD – Britse brexitminister stapt op uit onvrede over politieke koers Johnson – Muiterij tegen Boris Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/20/202127 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Het is niet anders

Deze week was er een speurtocht in het Haagsche. Sophie heeft hem feilloos uitgelopen. Pas daarna kon de hal van de Tweede Kamer worden omgebouwd tot studio. Dramatisch uitgelicht in blauw. Of was dat licht vanwege de dramatische coronasituatie? In elk geval stonden daar weer dezelfde vier partijleiders. Het is niet anders, zegt Thomas SP-Kamerlid Rense Leijten na.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/17/202149 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Het kabinet Mario Rutte I

De helft van de restaurants is gesloten deze kerst. Dat is veel meer dan andere jaren. Met een kerstlunch verdienen ze niet genoeg om open te blijven, en restauranthouders vinden de steeds veranderende coronaregels een te groot risico. Het Catshuisberaad gaat verdwijnen. Het kabinet wil begin volgend jaar overgaan op gewone besluitvorming over coronamaatregelen. En het denken over schuld is aan het veranderen. Dat lees je in het coalitieakkoord. Het nieuwe kabinet zet in op een begrotingstekort.   01:10 Kerst – met Wesley Weerts, BNR – Lockdown breekt horeca op: helft van de restaurants dicht met kerst   10:03 Catshuisberaad – met Maarten van Poll, FD – Catshuisberaad verdwijnt begin volgend jaar, plannen voor volgende winter in de maak   17:14 Coalitieakkoord – met Cor de Horde, FD – De draai van Rutte IV: van hand op de knip naar mikken op een begrotingstekort – Rutte won de verkiezingen, Kaag de formatie. Nu het vertrouwen nog – Tweede Kamer in debat over nieuwe coalitieakkoord   28:01 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl    See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202129 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Land in zicht voor Rutte IV

We moesten er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Zo'n vijftig pagina's aan coalitieakkoord. Wat vooral opvalt zijn de massale bedragen die voor van alles en nog wat zijn uitgetrokken. Wimar Bolhuis, hoofdeconoom bij Ecorys, maakt de eerste berekeningen over de uitgaven en weet het zeker: zoiets heeft hij nog nooit gezien. Verder hoor je de volledige presentatie door de vier partijleiders van de nieuwe coalitie. Duiding van Sophie van Leeuwen. En Thomas van Groningen rent weer door de gangen, voor de eerste kritische vragen aan Wopke Hoekstra, Sigrid Kaag en Gert-Jan Segers. Je hoort ze allemaal, en nog een aantal anderen, in de extra nieuwsuitzending die BNR vanmiddag uitzond, tijdens de presentatie van het coalitieakkoord.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202147 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Tot het allerlaatste moment wordt het coalitieakkoord aangepast

Vandaag wordt het coalitieakkoord gepresenteerd. Maar tot het allerlaatste moment wordt er nog geschaaft aan de tekst.Scholen en ouders reageren geïrriteerd op het last-minute besluit om de kerstvakantie tóch maar een weekje te verlengen. Had dat een week eerder aangekondigd.En de Europese Commissie heeft zijn actieplan gepresenteerd om ons te verleiden uit het vliegtuig, en in de trein te stappen. Onder ander de BTW op treinkaartjes zou moeten verdwijnen, omdat er ook geen BTW op vliegtickets zit.   1:19 Coalitieakkoord - met Thomas van Groningen, BNR- PARTIJEN PRESENTEREN COALITIEAKKOORD 10:27 Coronamaatregelen - met Kees Dorresteijn, BNR- LIVEBLOG CORONAVIRUS   23:15 Internationale treinen - met Mathijs Schiffers, FD- De trein moet Brussel helpen om klimaatdoelen te bereiken Reageren?Mail naar newsroom @bnr.nl  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202131 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Miljarden aan groene subsidies worden nooit uitgekeerd

Miljarden aan subsidies voor zonnepanelen op daken worden toegekend, maar nooit uitgekeerd. Die zonnedaken nooit worden aangelegd. Woningbouwprojecten lopen vertraging op na een uitspraak van de Hoge Raad. Die bepaalde begin deze maand dat gemeenten grond niet langer onderhands mogen verkopen aan projectontwikkelaars. Wonen aan ze Zuidas in Amsterdam, op de plek waar nu het hoofdkantoor van ABN Amro staat. Na een van de grootste vastgoed deals ooit, wordt dat waaarschijnlijk mogelijk.   01:10 Woningbouw – met Wesley Weerts, BNR – UITSPRAAK HOGE RAAD VERTRAAGT WONINGBOUW – Kaper op de kust voor grond voor datacentrum Meta in Zeewolde – Uitspraak in supermarktoorlog Didam bedreigt Nederlandse woningbouw Eerder in Newsroom: SUPERMARKTRECHTSZAAK LEIDT TOT VERTRAGING WONINGBOUW 10:03 Zonnepanelen – met Carel Grol, FD – Miljarden groene subsidie ongebruikt omdat zonnedaken niet worden aangelegd – Klimaatdoel voor zon- en windparken onverwacht snel in zicht Eerder in Newsroom: De klimaatdoelen voor zon- en windparken worden veel makkelijker gehaald dan gedacht   17:14 Hoofdkantoor ABN – met Erik van Rein, FD – Koper Zuidaskantoor ABN Amro wil ruimte maken voor woningen   Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl    See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/14/202128 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

De laatste loodjes in Den Haag

Voor het eerst riep het Nationaal Cyber Security Center 275 cyberbeveiligers bijeen om te overleggen over een kritiek beveiligingslek. Werkgevers willen loonsverhogingen in de cao kunnen terugdraaien bij zware tegenwind. En deze woensdag komt (waarschijnlijk toch) het regeerakkoord, met misschien zelfs een Kamerdebat op vrijdag. 0:55 Log4j - met Stijn van Gils, FD- Nationale cyberwaakhond voert crisisoverleg met beveiligers vanwege wereldwijd lek 9:51 Politiek - met Sophie van Leeuwen, BNR- FORMATIE: WANNEER WITTE ROOK?- VANDAAG CATSHUISOVERLEG OVER CORONAMAATREGELEN- Corona blijft, nu moet het echte debat komen 17:31 Loonsverlaging - met Rik Winkel, FD- Werkgeversclub AWVN: cao-loonsverhogingen in slechte tijden terugdraaien- FNV laaiend over cao-inzet werkgevers Reageren?Mail naar newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/202127 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Er ligt een coalitieakkoord onder de kerstboom

Het coalitieakkoord, dat komende week gepresenteerd wordt, blijkt een krachtige magneet. Welk onderwerp Thomas, Sophie en Mark ook aansnijden, binnen enkele minuten blijkt het gesprek toch weer over de formatie te gaan. Verder over Schiphol en stikstof, over de coronamaatregelen, de linkse samenwerking, de poppetjes (m/v), fraude volgens de Belastingdienst, en het rare debat over de wet die niemand wil. Vandaag met Thomas van Groningen, Sophie van Leeuwen, Mark Beekhuis. En met boswachter Mark Kras van Staatsbosbeheer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/10/20211 hour, 3 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Boodschappen doen we niet meer na, maar voor het werk

Door de avondlockdown zijn we vroeger gaan winkelen. Tussen 7 en 8 uur is het 20% drukker in de winkelstraten. Beleggers die short gaan, en 0,2% van de aandelen hebben, moeten dat melden bij de AFM, op straffe van een boete van een half miljoen. Maar die boete wordt vrijwel nooit opgelegd. En de klimaatdoelen voor zon- en windparken worden veel makkelijker gehaald dan gedacht.   01:15 Winkelen – met Martijn de Rijk, BNR – Winkelgebieden 's ochtends drukker dan voorheen   09:50 Shorten – met Sonny Motké, FD – Zeldzame AFM-boete bewijst: verplichte shortmelding makkelijk te omzeilen   18:01 Groene stroom – met Orla McDonald, FD – Klimaatdoel voor zon- en windparken onverwacht snel in zicht – Voor- en tegenstanders naderen eindstrijd over 'groen stempel' voor gas en kernenergie   Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/202129 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Op papier worden festivals, poppodia geholpen

DNB heeft opvallend harde kritiek op de witwasaanpak van de banken. De Europese Commissie maakt van platformwerkers medewerkers. En tot vijf uur mag er van alles, maar voor de poppodia en festivals blijkt dat geen oplossing. 80 procent van de concerten wordt afgelast. 0:50 Witwasaanpak - met Rutger Betlem, FDOpvallend harde kritiek DNB op witwasaanpak banken 9:25 Intermezzo - met Sophie van Leeuwen, BNR10:50 Poppodia - ook met Sophie80 PROCENT VAN POPCONCERTEN GESCHRAPT   19:40 Platformwerkers - met Rik Winkel, FDEuropese Commissie: geef platformwerkers meer rechten 27:39 Reageren?Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202129 minutes
Episode Artwork

Ziekenhuizen: de verzekeraars leven op een andere planeet

De ziekenhuizen en de zorgverzekeraars komen er niet uit met de contracten voor het nieuwe jaar. Ziekenhuizen zien extra kosten door corona en inhaalzorg. De verzekeraars willen bezuinigen. De Onderwijsraad waarschuwt voor het privé-onderwijs dat de scholen binnensluipt. Dat brengt de toegang tot onderwijs voor iedereen in gevaar. En hoewel patiënten tevreden zijn, en de zorg tot de wereldtop behoort, laat de coronacrisis zien dat ons systeem niet goed bestand is tegen een crisis.   01:15 Zorginkoop – met Wesley Weerts, BNR – ZIEKENHUIZEN IN DE CLINCH MET VERZEKERAARS OVER ZORGINKOOP   09:50 Onderwijs – met Ardi Vleugels, FD – Groei van bijlesbedrijven brengt toegang tot onderwijs in gevaar – ONDERWIJSRAAD: PRIVÉ-ONDERWIJS VERGROOT ONGELIJKHEID TUSSEN LEERLINGEN   18:01 Ziekenhuizen – met Rob de Lange, FD – Door crisis liggen ziekenhuizen opnieuw onder vuur   Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/7/202129 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Staatsbank FMO in de problemen door witwascontroles

De staatsbank FMO blijkt grote problemen te hebben met witwascontroles. Er zijn steeds meer kliklijnen in ons land, alleen al voor bijstandsfraude bijna tweehonderd. En in de plannen van de regering worden starters uitgesloten van TVL. En net als vorige keer vindt de Tweede Kamer dat problematisch. 0:49 FMO – met Johan Leupen, FD – Staatsbank FMO zwaar getroffen door gebreken in witwascontrole – Staatsbank FMO financierde bedrijf achter moordcomplot in Honduras 12:03 Kliklijnen – met Diederik de Groot, BNR – AANTAL KLIKLIJNEN BIJSTANDSFRAUDE NEEMT VERDER TOE 20:30 TVL – met Sophie van Leeuwen, BNR – STARTERS KRIJGEN GEEN TVL 28:42 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/6/202130 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Je wekelijkse verplichte vaccinatie

Met het einde van de formatie in zicht (zeggen ze), wordt het tijd voor 'de poppetjes'. Thomas heeft er een heel spreadsheet voor gemaakt. Sophie heeft een A4-tje vol gekrabbeld met de miljarden waar aan de formatietafels om gestreden wordt. En dan was er ook nog een coronadebat, waarbij Mark Rutte ineens een andere toon aansloeg. Vandaag met Thomas van Groningen, Sophie van Leeuwen, Mark Beekhuis, en Bas Knoop (FD). Bovendien bellen we infectieziektenmodelleur Marino van Zelst over waarom je losse coronamaatregelen niet kunt doorrekenen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/3/202151 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Supermarktrechtszaak leidt tot vertraging woningbouw

1:19 Gemeentegrond - met Nelleke Trappenburg, FD - Uitspraak in supermarktoorlog Didam bedreigt Nederlandse woningbouw 6:20 Eigen risico - met Niels Kruize, BNR - PATIËNT BETAALT DUBBEL EIGEN RISICO DOOR UITSTEL ZORG 12:00 Onafhankelijk onderzoek, FD - Inkijkje in de verborgen wereld van de advocaat-onderzoeker - 'E-mails leggen misdragingen bloot van topadvocaat Aldo Verbruggen' 26:20 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202127 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

ECB wacht af na recordinflatie

0:44 Inflatie - met Joost van Kuppeveld, FD - Recordinflatie eurozone zet ECB onder zware druk - Powell schudt markten op - Inflatie in eurozone stijgt naar 4,9% 10:44 Prijsafspraken - met Martijn Pols, FD - ACM neemt schadelijke afspraken fabrikanten en winkeliers op de korrel 20:01 Zorgpersoneel - met Wesley Weerts, BNR - WAAROM BUITENLANDS PERSONEEL DE TEKORTEN IN DE ZORG (NIET) KAN OPLOSSEN - Ziekenhuizen azen op verpleegkundigen uit België 31:28 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202132 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Wij moeten het hebben over FFP2-maskers

0:46 FFP2 - met Mirthe Westrik, BNR - 'STIMULEER OF VERPLICHT HET GEBRUIK VAN MEDISCHE MONDMASKERS' 9:33 Schiphol - met Jan Verbeek, FD - Schiphol ontbindt contract met Ballast Nedam voor bouw nieuwe pier - Optimisme luchtvaartsector is alweer vervlogen 17:43 Yarden - met Lennart Zandbergen, FD - Rechter biedt nog geen oplossing in conflict Yarden en franchise-uitvaarders 24:48 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/30/202125 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Nieuwe onzekerheden door nieuwe variant

0:44 Omikron - met Stijn van Gils, FD - Omikronvariant leidt tot extra onzekerheid in Nederland 8:16 QR - met Diederik de Groot, BNR - GEEN QR-CODE VOOR GROTE GROEPEN BUITENLANDSE BEZOEKERS, ONDANKS VACCINATIE 12:58 VVD - met Lien van der Leij, FD - 'Treindocument' jaagt VVD-leden op de kast 19:25 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/29/202120 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

De coalitie blokkeert alles, behalve het virus

Martine Wolzak van het FD is weer te gast. En verder hoor je natuurlijk Sophie van Leeuwen, Mark Beekhuis en onze eigen showpony Thomas van Groningen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/26/202156 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Middelbare scholieren totaal ontregeld door corona

0:38 Scholieren - met Mirthe Westrik, BNR - ZORG OVER GEDRAG MIDDELBARE SCHOLIEREN - Nieuwe restricties dreigen nu kentering in coronacijfers uitblijft 6:34 Duitse regering - met Derk Marseille, BNR - DUITS COALITIEAKKOORD TUSSEN SPD, GROENEN EN FDP - Nieuwe coalitie ziet digitale en groene toekomst voor Duitsland - Duitse regering staat open voor herziening Europese begrotingsregels 18:18 Van Gogh Museum - met Hilda Bouma, FD - Van Gogh wil weer verder kijken dan het selfiefestijn - Van Gogh Museum heft commerciële tak op Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202127 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

OMT overweegt spoedoverleg

0:38 Coronamaatregelen - met Thomas van Groningen, BNR - GOMMERS WIL HARDE MAATREGELEN WEGENS NADERENDE CODE ZWART - Tweede Kamer wil meer tijd voor omstreden 2G-wetten 10:28 TVL & NOW - met Lennaert Rooijakkers, BNR - KABINET KIJKT NAAR OPKRIKKEN TVL-PLAFOND - Coalitie: steun voor bedrijven fors uitbreiden bij verlenging coronamaatregelen 16:01 Imtech - met Joris Polman, FD - Banken dienen integriteitsklacht in tegen Imtech-curatoren Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202127 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

De vele grijstinten bij code zwart

0:39 Defensie-industrie - met Marcel de Boer, FD - Defensie-industrie vangt vaker bot bij banken die reputatieschade vrezen 7:40 Brievenbusfirma's - met Laurens Berentsen, FD - Nederland blijft populair voor brievenbusfirma's 15:51 Code zwart - met Maarten van Poll, FD - Tijd begint te dringen voor kentering coronacijfers - Premier Rutte: 'Nieuwe coronamaatregelen als naleving niet verbetert' - WETSVOORSTEL 2G-BELEID NAAR KAMER GESTUURD - EERSTE NEDERLANDSE CORONAPATIËNTEN WEER OVERGEPLAATST NAAR DUITSE IC'S Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/23/202131 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Amerikaans infraplan is goed nieuws voor Nederlandse bedrijven

0:48 Infra - met Diederik de Groot, BNR - INFRASTRUCTUURPLAN BIDEN BIEDT KANSEN VOOR NEDERLANDSE BEDRIJVEN 6:07 Idioten - met Sophie van Leeuwen, BNR - RELLEN ZIJN GEVOLG VAN 'COCKTAIL VAN FRUSTRATIES' - BRULS: ALS ALLES ZO BLIJFT, HELE WINTER LOCKDOWN - Coronacijfers blijven dramatisch, winter in lockdown dreigt - Oostenrijk voert lockdown en vaccinatieplicht in 16:43 Schroot - met Caitlin Stooker, FD - 'Wat doen we dan met het schroot? Storten?' Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/22/202125 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Opnieuw sorry voor het toeslagenschandaal

Ondertussen zegt ook de Raad van State sorry, voor hun rol in het toeslagenschandaal. De rechters keken teveel naar de wet, en de weinig naar de mensen die voor ze stonden. Het houdt Sophie van Leeuwen, Thomas van Groningen en Mark Beekhuis weer mooi een uur van de straat. Die tijd brengen zij gelukkig door in de grootste studio van BNR, waar zij netjes op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen zitten. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/202155 minutes, 1 second
Episode Artwork

2G kan trigger zijn om te radicaliseren

0:49 Radicaliseren - met Diederik de Groot, BNR - 2G-MAATREGEL LEIDT MOGELIJK TOT RADICALISERING 7:57 Elliot - met Julia Cornelissen, FD - Ahold Delhaize onder druk van activistische belegger Elliott Eerder deze week in Newsroom: Waarom brengt Bol.com toch naar de beurs? 13:34 Buitenlandse studenten, FD - VVD: toestroom buitenlandse studenten moet afgeremd Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202122 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Segers zegt sorry

0:42 Formatiedocument - met Thomas van Groningen, BNR - GERT-JAN SEGERS LIET GEHEIM FORMATIESTUK IN TREIN LIGGEN: SORRY - ChristenUnie-leider laat 'proeve regeerakkoord' VVD en CDA in trein liggen 13:04 Corona-aanpak - ook met Thomas - GEEN MEERDERHEID G2-PLANNEN KABINET - Hugo de Jonge maakt haast met nieuwe coronawetten 19:52 Energieprijsvergelijker - met Diederik de Groot, BNR - ENERGIEBEDRIJVEN MIJDEN PRIJSVERGELIJKERS Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202128 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

De verstoorde relatie tussen de politiek en Shell

0:45 Voetbal - met Diederik de Groot, BNR - AMATEURVOETBAL OVERWEEGT COMPETITIE STIL TE LEGGEN - Tweede Kamer staat voor de keuze: 2G of vaker in lockdown 8:54 Politiek en Shell - met Bas Knoop, FD - Haags wanhoopsoffensief om Shell voor Nederland te behouden - 'Vijandig sentiment maakt vertrek voor Shell eenvoudiger' - Topman Van Beurden: Shell vertrekt niet vanwege het vestigingsklimaat - KABINET POLST KAMER OVER AFSCHAFFEN DIVIDENDBELASTING NA BESLUIT SHELL 21:49 Bol.com - met Jan Braaksma, FD - Ahold Delhaize wil Bol.com naar de beurs brengen - Beleggers willen na jaren weten hoe het écht met Bol.com gaat 33:41 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/16/202135 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Shell vertrekt

0:35 Shell - met Bert van Dijk, FD - Shell verplaatst het hoofdkantoor naar Londen - SHELL WIL OP PAPIER VOLLEDIG BRITS WORDEN 5:06 Klimaattop - ook met Bert - Glasgow-akkoord over spelregels CO-handel - Supermachten bepaalden uitkomst klimaattop in Glasgow - 'WE HEBBEN HET HOOGST HAALBARE BEHAALD' 12:40 Schoolventilatie - met Mirthe Westrik, BNR - STEEDS MEER SCHOLEN MAKEN WERK VAN VENTILATIE 19:19 Zuidasinkomen - met Joris Polman, FD - Conflicten bij Deloitte en EY leggen bom onder verdienmodel Zuidas See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/15/202129 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Er is weer een aflevering van Newsroom Den Haag uitgelekt

Zoals altijd draait alles om de kleine lettertjes. Martine Wolzak (FD) las ze bij een schijnbare overwinning voor de PvdA, die de pensioenen wil verhogen. Sophie van Leeuwen hoorden van VNO-NCW dat ze hópen op kleine lettertjes bij het besluit van de regering, die zich aansloot bij de landen die niet langer investeren in buitenlandse fossiele projecten. Orla McDonald (FD) leest alleen maar kleine lettertjes in het slotakkoord van de klimaattop in Glasgow. En Thomas van Groningen leest tussen de regels van het coronabeleid. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/12/202155 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

China en VS verrassen de wereld

00:43 China, de VS en hun gezamenlijk klimaatplan - Orla McDonald, FD VS en China gaan samen optrekken in bestrijden klimaatcrisis 11:06 VS pakt cybercriminelen succesvol aan - Stijn van Gils, FD Agressief offensief van Biden brengt cybercriminelen in het nauw 18:48 Evenementenbranche al weer bijna in corona-stand - Diederik de Groot, BNR ZAKELIJKE EVENEMENTEN MASSAAL GECANCELD Wil je reageren? Mail naar [email protected] en [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202126 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Het geduld met de makelaars is op

0:53 Coronacrisis - met Stijn van Gils, FD - Fors meer besmettingen, Limburgse ziekenhuizen vrezen 'code zwart' - Is Nederland te laat met een derde coronaprik? - RIVM: 11.352 nieuwe besmettingen 10:30 Makelaars - met Martine Wolzak, FD - Bod op woning moet openbaar en altijd mét ontbindende voorwaarden 20:51 Kinderopvang - met Mirthe Westrik, BNR - SLUITING EN CHAOS DREIGT BIJ KINDEROPVANGCENTRA 9:36 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/202127 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Hoe de Poolse regering de vluchtelingen handig gebruikt

0:50 Personeelstekorten - met Wesley Weerts, BNR - 'Bedrijven kampen nog jaren met te weinig personeel' 7:05 Webwinkel-cao - met Lisa van der Velden, FD - Webwinkels mikken op cao als verdediging tegen buitenlandse concurrentie 15:02 Vluchtelingen - met Han Dirk Hekking, FD - 'Elke dode aan de grens is een overwinning voor Loekasjenko' Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/9/202128 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

T.e.a.b. boorplatform op de Noordzee

0:35 QR-codes - met Diederik de Groot, BNR - Beluister de reportage van Diederik in de podcast Ochtendnieuws. - DE JONGE SLUIT LOCKDOWN-ACHTIGE MAATREGELEN NIET UIT 7:48 NAM-platform - met Carel Grol, FD - Te koop: NAM-platform in de Noordzee, ook geschikt voor CO-opslag 15:52 SP - met Lien van der Leij - Interne perikelen bedreigen verkiezingsdeelname SP in grote steden Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/8/202124 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

De vraag die Thomas niet stelde

De VVD spreekt in steeds grotere woorden over klimaatverandering. Maar lukt het de partij om het klimaatbeleid echt te omarmen? Bas Knoop zocht het uit voor het FD, en vertelt Thomas, Sophie en Mark over zijn bevindingen. En wat donderdagochtend nog onvoorstelbaar leek, gebeurde vervolgens toch. De Tweede Kamer wil een grondige herbezinning op relatie met landsadvocaat Pels Rijcken. En minister Grapperhaus is het daarmee eens, vertelt Joris Polman van het FD. En verder bespreken zij natuurlijk de eventuele voortgang in de formatie, het coronabeleid, inclusief de persconferentie van deze week. En hoe de regering geld inzet als ducttape. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/5/202157 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Nederland moet werk maken van coronamedicijnen

0:52 Coronamedicijn - met Mirthe Westrik, BNR - 'NEDERLAND MOET MEER INZETTEN OP GEBRUIK CORONAMEDICIJNEN 8:15 Coronasteun - met Joost van Kuppeveld, FD Fed begint met afbouwen steun, 'geen zorgen over inflatie' 13:55 Landsadvocaat - met Joris Polman, FD Toezichthouder sleept notarissen Pels Rijcken voor de tuchtrechter 22:54 Schadeclaim van 50 miljard - ook met Joris Strijd om Yukos is ook een clash tussen Zuidasadvocaten Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202131 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Stablecoins zijn systeemrisico, zeggen Amerikaanse toezichthouders

0:58 Cryptovaluta - met Pim Brasser, FD - Toezichthouders willen stevig ingrijpen op cryptomarkt 11:04 Vermogensbelasting - met Laurens Berentsen, FD - Advocaat-generaal legt bom onder vermogensbelasting 19:09 Amerikaanse steden - met Barbara Noordermeer, FD - Amerikaanse steden wachten niet op Washington en vergroenen zelf Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/202127 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Eerste resultaat op klimaattop bereikt

0:53 Klimaattop - met Orla McDonald, FD - Eerste grote toezegging in Glasgow: voor 2030 einde aan ontbossing - Rutte in Glasgow: 'actie, actie, actie ondernemen' 15:24 Corona - met Thomas van Groningen, BNR - Studentenvakbond tegen invoering QR-code: 'Onderwijs is een fundamenteel recht' - Burgemeesters gaan coronabewijs strenger handhaven - Het coronakeurslijf knelt maar moet toch aangesnoerd - Eerste dag van klimaattop maakt verschillen tussen landen pijnlijk duidelijk 25:37 Nachtwerk - met Rik Winkel, FD - Arbodeskundigen: nachtwerk is een groot risico, begeleiding schiet tekort Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/2/202131 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Champagneschaarste verwacht in december

1:53 Onderzeeërs - met Heiko Jessayan, FD - Nederlandse industrie hekelt aanbesteding onderzeeërs door Defensie 8:28 ING - met Rutger Bethlem, FD - ING verlegt wilde innovatiekoers naar behoudend pad 15:27 Champagneschaarste - met Jan Braaksma, FD - Consument moet kerstballen en champagne dit jaar op tijd inslaan See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/1/202125 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Hoe alles deze week ontspoorde in Den Haag

Er waren lelijke ruzies in een debat dat volledig ontspoorde. De regering kreeg een stevige tik op de vingers van de Raad van State. En de Belastingdienst -alweer- van de Autoriteit Persoonsgegevens. Gelukkig valt er ook iets te vieren: het Nederlands record regeringsformatie is gebroken. Deze week krijgt een dikke onvoldoende, vat Sophie van Leeuwen samen. De Autoriteit Persoonsgegevens deelt een flinke tik uit aan de Belastingdienst, zagen zij en Mark Beekhuis bij een persconferentie. Daar staan we weer, verzucht de voorzitter van de autoriteit. Verder gaat de regering zonder al teveel concrete voorstellen naar de klimaattop. Daarover tikte de Raad van State de regering dan weer op de vingers. Bovendien ontspoorde een debat afgelopen nacht volledig, zag Thomas van Groningen. Gelukkig valt er ook iets te vieren: het Nederlands record regeringsformatie is gebroken. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/29/202149 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Richting Glasgow: vele opties, geen enkele makkelijke keuze

Richting Glasgow: Wat landen beloven en wat jij kunt doen Soms mag Nederland tevreden zijn over de vergroening, schreef Carel Grol. Maar lang niet altijd, zoals in andere artikelen te lezen is. Den Haag is ongelukkig met warmteleiding van Gasunie. Of Texel vindt zichzelf te mooi voor windturbines. En zoals blijkt uit keuzes van bedrijven, lezen we van Bert van Dijk: Eneco biedt mee voor bouw gascentrale in België nu verplichte CO-opvang vervalt. Sommige keuzes zullen vast helpen Shell gaat grote bioraffinaderij bouwen in Rotterdam Pernis. En andere ontwikkelingen zijn zo ambitieus dat ze onrealistisch klinken: Waterstofplannen vragen vier keer zoveel stroom als totale verbruik in Nederland nu. Er zijn geen makkelijke keuzes, vat Grol het samen. Richting Glasgow: De geopolitieke verhoudingen En Bert praat ons nog even bij over Shell, dat vandaag kwartaalcijfers naar buiten bracht. En meteen een paar klimaatdoelen voor zichzelf aanscherpte. Net nu een hedgefonds voorstelt het bedrijf op te splitsen in een fossiel en een duurzaam deel. En net nadat pensioenfonds ABP bekend maakte zich terug te trekken uit fossiele energieproducenten. Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/202134 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Richting Glasgow: wat landen beloven en wat jij kunt doen

Met de klimaatplannen die de landen tot nu toe bij de VN hebben ingediend, warmt de aarde niet 1,5 graden op, maar 2,7. Dat is een wereld van verschil. Toch hoeven we de moed nog niet op te geven. Want als de chaos maar groot genoeg wordt, gaan we het vanzelf een keer oplossen - is de theorie. Deel twee van onze serie in de aanloop naar de klimaattop in Glasgow. Richting Glasgow: Vele opties, geen enkele makkelijke keuze De klimaatplannen van alle landen samen leiden tot een wereldwijde opwarming van 2,7 graden. Dat blijkt uit een rapport van de VN dat is uitgebracht in de aanloop naar de de klimaattop in Glasgow. Daarmee komen we veel hoger uit dan op de klimaattop in Parijs werd afgesproken. Toen besloten de landen te streven de opwarming ruim onder de 2 graden te houden, bij voorkeur onder de 1,5 graden. De grote klimaattop in Glasgow dreigt te mislukken, schrijft Orla McDonald daarom. Grote vervuilende landen, zoals China, Brazilië, Mexico en Australië, hebben geen aangescherpte klimaatdoelen ingediend bij de VN. Sommige landen hebben hun doelen zelfs verlaagd. Richting Glasgow: De geopolitieke verhoudingen Moeten we de toekomst dan maar opgeven? Nee, hoorde Caitlin Stooker van Jan Rotmans. Hij is hoogleraar transitiekunde en een van de mensen achter Urgenda. Van hem tekende zij de zin op die zowel gerust stelt als alarmerend klinkt: 'Er is nog één crisis nodig, voordat er echt een ommezwaai komt'. Verder bespreken we kort het nieuws van de afgelopen 24 uur, dat de NAM wordt ontmanteld, en dat pensioenfonds ABP stopt met beleggen in producenten van fossiele brandstoffen. Lees daarover ook Uitstappende beleggers duwen oliesector naar krochten van de markt, en het commentaar van het FD: ABP gaat het klimaat niet redden. 01:10 NAM wordt ontmanteld 02:45 ABP stapt uit fossiel 06:00 2,7 graden opwarming 12:17 de aanstaande ommezwaai 19:34 de impact van een individu 25:48 industrie en overheid Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202132 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Richting Glasgow: de geopolitieke verhoudingen

Richting Glasgow: Wat landen beloven en wat jij kunt doen Je wordt bijgepraat over China door correspondent Anouk Eigenraam. BNR-buitenlandcommentator en FD-columnist Bernard Hammelburg neemt het Amerikaanse deel voor zijn rekening. En EU-correspondent Mathijs Schiffers praat je bij vanuit het Brusselse. De berichtgeving van het FD over de klimaattop kan je hier volgen en die van BNR hier. De column van Bernard Hammelburg over de klimaattop: Klimaatillusies in Glasgow. Anouk Eigenraam bezocht een provincie met grote problemen bij de energieproductie: Overstromingen in mijngebied vergroten energietekorten in China. En Mathijs Schiffers schreef - onder andere - dit verhaal over de klimaatplannen van Timmermans: Brussels klimaatplan gebutst maar levend na inleidende beschietingen. Richting Glasgow: Vele opties, geen enkele makkelijke keuze Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/26/202132 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Containers vol pure Winst

00:47 QR-code tonen op het werk - Niels Kruize, BNR WERKGEVERS VRAGEN PERSONEEL STEEDS VAKER OM QR-CODE 09:31 200 IC bedden extra, structureel - Kees Dorresteijn GOMMERS: 'CODE ZWART DREIGT BIJ 650 IC-PATIËNTEN' 20:27 Containers vol winst - Pieter Lalkens, FD 'Containerrederijen verdienen in 2021 meer dan twintig jaren ervoor' Wil je reageren? Graag! [email protected] of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/25/202131 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Dag 603 van de crisis: op naar de derde inschattingsfout

De grote winst ga je in Urk en Staphorst niet halen, zegt Marino van Zelst. Daar wonen maar 20-duizend mensen. Van Zelst is infectieziektemodelleur bij Wageningen University, en lid van het RedTeam. En met hem spreken Thomas en Mark over alle keuzes die de politiek de komende weken zal moeten maken. Verder verslikt Thomas zich bijna in een borrelnootje. Blijkt dat hij het eerste bron- en contactonderzoek voor corona deed. En komt al het politieke nieuws van de week voorbij. Want reces of niet, er zijn altijd ontwikkelingen in het toeslagenschandaal. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/22/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Onzeker of ziekenhuizen oplopende coronacijfers aankunnen

0:45 Bedrijfspanden - met Diederik de Groot, BNR - Schaarste op zakelijke vastgoedmarkt drijft huurprijzen op 7:09 Corona - met Maarten van Poll, FD - Stijging covidgevallen was verwacht, toch slaan ziekenhuizen alarm 20:18 Jens Weidmann - met Joost van Kuppeveld, FD - Jens Weidmann stapt voortijdig op als president van de Bundesbank Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/202128 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

China streeft ons voorbij met patenten

0:53 Chinese octrooien - met Bas van Werven, BNR - CHINESE BEDRIJVEN AAN DE HAAL MET UITVINDINGEN NEDERLANDSE PRODUCTONTWIKKELAARS 7:54 Polen - met Mathijs Schiffers, FD - Polen neemt geen gas terug in conflict met EU 17:03 Moties - met Martine Wolzak, FD - Duizenden Kamermoties per jaar, voor de bühne Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202131 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Treinchaos dreigt bij klimaattop Glasgow

0:46 Negatieve rente - met Marcel de Boer, FD Minister mag geen grens stellen voor negatieve rente bij spaarders 7:47 Klimaattop - met Joost Dobber, FD Door staking bij Schotse NS-dochter dreigt chaos voor klimaattop in Glasgow 13:06 Haardhout - met Job Woudt, FD 'Als dit zo doorgaat, ben ik voor de kerst door mijn voorraad haardhout heen' Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/19/202120 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

ACM gaat weer vaker invallen doen, ook bij werknemers thuis

0:51 ACM - met Martijn Pols, FD - Bedrijven ongerust nu ACM weer vaker invallen wil gaan doen 10:41 CO - met Bert van Dijk, FD - Ophoging plafond voor CO-opslag industrie wekt wrevel 19:02 Bankenrichtlijn - met Rémy Baurichter, FD - Brussel berispt Nederland over getreuzel met nieuwe bankenrichtlijn Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/18/202126 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Waarom de opheffing van D66 mislukte

Thomas van Groningen en Sophie van Leeuwen nemen de politieke week weer door met Mark Beekhuis. Het was een week van het vertrek van Groen Links-Kamerlid Bart Snels uit de Tweede Kamer. Vorige week was hij nog te gast in onze podcast. Speciale gast in deze aflevering Coen Brummer, die samen met Simon Otjes het boek Tussen bestormen en besturen, 55 jaar D66 in de Nederlandse politiek (1966-2021) samenstelde. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/15/202159 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

DNB keek weg bij rode vlaggen over de 'redder' van Conservatrix

0:50 NS en thuiswerken - met Elfanie toe Laer, FD - DNB negeerde rode vlaggen over koper Conservatrix - Nooit meer gewoon naar kantoor. Of toch? 9:51 Brexit - met Mathijs Schiffers, FD - Brussel hoopt er het beste van na nieuwe voorstellen aan Britten over Noord-Ierland 17:33 De Nederlandse Bank - met Pieter Couwenbergh, FD - Hoe de redder van Conservatrix een crimineel bleek Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/202134 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Coolblue stelt beursgang toch maar even uit

0:41 Coolblue - met Jan Braaksma, FD - Coolblue stelt beursgang uit door 'onzekerheid op financiële markten' - Webwinkel Coolblue stelt beursgang uit vanwege onzekerheid op financiële markten 9:42 50-plus - met Diederik de Groot, BNR - Arbeidspotentieel 50-plussers onderbenut 16:24 VDL - met Stijn van Gils, FD - Door hackers platgelegd VDL verzoekt medewerkers vrij te nemen Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202129 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Wat het renteswapschandaal leert over het toeslagendrama

1:18 Taxivergunning - met Diederik de Groot, BNR - Opstaptaxi dupe gebrekkige handhaving gemeente 7:17 DNB waarschuwt - met Marcel de Boer, FD - DNB: belegger moet rekening houden met langdurig hogere inflatie 16:31 Toeslagendrama - met Cor de Horde, FD - Het komt niet snel goed met het toeslagendrama - 'Hersteloperatie toeslagaffaire loopt niet' 30:42 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/202132 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Groene subsidies nu overbodig, maar blijven nog

0:40 Gasprijs - met Carel Grol, FD - Hoge energieprijzen maken groene subsidies overbodig - Hoge energieprijs brengt kleine datacenters in het nauw 12:09 AI-onderzoek - met Jan Fred van Wijnen, FD - AI-onderzoekers moeten continu hun onafhankelijkheid beschermen 21:37 Rabobank - met Vasco van der Boon, FD - De klimaatworsteling van Rabobank Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/202134 minutes
Episode Artwork

Woohoo! We krijgen een open overheid

De gasprijs moet niet omlaag, zegt GroenLinks-Kamerlid Bart Snels, die vandaag in Newsroom Den Haag te gast is. Er moet wel een compensatie komen voor de explosief gestegen energierekening. Die kan tot wel 150 euro per maand duurder worden. Maar misschien kan de elektriciteitsprijs omlaag, of kunnen huurders een hogere huurtoeslag krijgen. Daarover én over de bestuurscultuur, het experiment van informateurs Remkes en Koolmees, de opstelling van collega-Kamerleden, en theater spreekt hij met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/8/20211 hour, 1 minute
Episode Artwork

De politiek kan niet zoveel doen tegen de gascrisis

0:41 Gascrisis - met Bert van Dijk en Bas Knoop, FD - 'Extreme nervositeit' jaagt gasprijs ver over grens van 100 heen - Ineens moet politiek Den Haag zich zorgen maken over de prijs en levering van gas - Hoge gasprijs leidt tot lege kassen - Gasvoorraden in Nederland zijn uitzonderlijk laag - Gascrisis breekt los: Energieprijzen stijgen en leveranciers trekken aanbod in - Eerder in Newsroom, de oorzaken van de gascrisis 12:24 Operaties - met Nikkie Serrarens, BNR - Nederland kan uitgestelde zorg in buitenland inlopen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/202118 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Trustcowboys wijzen de route naar belastingparadijzen

1:04 Formatie - met Sophie van Leeuwen, BNR - Informateurs gaan samenwerking zoeken met vooral PvdA en GroenLinks - Koolmees en Remkes worden informateur - Sceptische oppositie legt zich neer bij voortzetting formatiegesprekken met dezelfde spelers 17:01 Pandora Papers - met Johan Leupen en Gaby de Groot, FD - Alle FD-artikelen over de Pandora Papers 26:44 DeGiro - met Mathijs Rotteveel, FD - DeGiro neemt in stilte afscheid van zakelijke klanten Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202134 minutes
Episode Artwork

Familievete wordt risico voor zakenreisimperium van de Fenteners van Vlissingen

0:40 De Storing - met Stijn van Gils, FD - Configuratiefout legde Facebook bijna zes uur lam - DIT IS DE OORZAAK VAN DE WERELDWIJDE STORING VAN FACEBOOK, WHATSAPP EN INSTAGRAM 10:48 Pandora Papers - met Gaby de Groot en Johan Leupen, FD - Familievete drukt op zakenreisimperium van de Fenteners van Vlissingen - Hoe reismiljardair John Fentener van Vlissingen op ramkoers raakte met zijn zoon - ABN Amro-president De Swaan doet afstand van aandelen na ophef - Alle FD-artikelen over de Pandora Papers op een rijtje - NIJBOER (PVDA): 'IK WIL OPHELDERING OVER ZIJN AANDELEN' 28:34 Huizenprijzen - met Wesley Weerts, BNR - 'AFSCHAFFEN JUBELTON MAAKT HUIZEN NIET GOEDKOPER' Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/5/202134 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

De poortwachters tegen belastingontduiking beleggen zelf via belastingparadijs

0:43 Cyberverzekering - met Wesley Weerts, BNR - BEDRIJVEN KUNNEN CYBERAANVALLEN MOEILIJKER VERZEKEREN 7:16 Bankleningen - met Marcel de Boer, FD - Nederlandse banken moeten aan de bak om ECB-miljoenen binnen te harken 11:56 Pandora Papers - met Gaby de Groot en Johan Leupen, FD - Commissarissen van ABN en andere banken beleggen via belastingparadijs - Bankiers, wildebeesten en belastingparadijzen - 'Grote schade aan reputatie Nederland en minister van Financiën' - Pandora Papers schijnen nieuw licht op geheime offshorestructuren - WOPKE HOEKSTRA ONDER VUUR OM BELEGGINGEN IN BELASTINGPARADIJS Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/4/202135 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Alle konijnen zijn nog niet uit de hoge hoed

Met deze week Haagse verslaggevers Sophie van Leeuwen (BNR) en Martine Wolzak (FD), speciale gast Jean Dohmen (FD), en Mark Beekhuis (BNR). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/1/202150 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Toch met de ChristenUnie

0:43 D66 en CU - met Bas Knoop, FD - Formatie draait uit op onderhandelingen over doorstart huidige coalitie - KAAG (D66) GAAT VOOR DOORSTART HUIDIG KABINET - VANDAAG VAN RUTTE III NAAR RUTTE IV? - Mogelijk doorbraak in formatie: doorstart huidige coalitie serieuze optie 11:08 Verkeer - met Pepijn van Oirschot, BNR - DRUKTE IN VERKEER, OV EN PARKEERGARAGES NEEMT TOE 16:47 Huizenprijzen - met Jasper Lukkezen, ESB - Strengere hypotheekeisen zullen huizenprijzen remmen - Geen teken van een speculatieve bubbel op de woningmarkt Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202131 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Tachtig dollar voor een vat olie

0:54 Olieprijs - met Pim Brasser, FD - Een maand voor klimaattop Glasgow breekt de olieprijs door de $80 - Benzine is niet duur 7:46 QR - met Diederik de Groot, BNR - IRRITATIE OVER ONTBREKEN CRITERIA VOOR AFSCHAFFING QR-CODES 15:29 Triodos - met Marcel de Boer, FD - Zelfs een beursgang lost problemen Triodos-certificaathouders niet op - Hotel Triodos Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202124 minutes, 1 second
Episode Artwork

Investeerders steken honderden miljoenen in boodschappenbezorgers

1:13 Bouwverzekeringen - met Nelleke Trappenburg, FD - Verzekeringsproblemen nieuwe hinderpaal voor woningbouw - NIEUWBOUW IN GEVAAR DOOR TEKORT VERZEKERINGEN 7:04 Formatie - met Thomas van Groningen, BNR - 'DEFINITIEVE BESLISSING' OVER FORMATIE WOENSDAG VERWACHT 19:22 Boodschappenbezorgdiensten - met Jan Braaksma, FD - Thuisbezorgen boodschappen ontpopt zich als lieveling van investeerders Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsrom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/28/202131 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Duitsland stevent af op Rood-Lib-Groene coalitie

0:43 Duitse verkiezingen - met Derk Marseille, BNR - BNR's LIVEBLOG | SPD WINT DUITSE VERKIEZINGEN, CDU/CSU LIJDT FLINK VERLIES - FD's Liveblog: SPD voorlopige winnaar Duitse verkiezingen - Droge sociaaldemocraat Scholz onverwachte opvolger van Angela Merkel 18:01 Nederlandse formatie - met Sophie van Leeuwen, BNR - D66 HEFT BLOKKADE TEGEN CHRISTENUNIE OP - D66-leider Kaag wil met zes partijen formeren - OMTZIGT: ONTSLAG MONA KEIJZER DOOR RUTTE IN STRIJD MET REGLEMENT - Ontslag staatssecretaris Mona Keijzer zet nog meer druk op formatie én CDA 30:24 Kleine energiebedrijven - met Carel Grol, FD - Faillissementsgolf dreigt voor Nederlandse energiebedrijven door hoge gasprijzen Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/27/202143 minutes
Episode Artwork

De Kamer kreeg peanuts, maar de sfeer was prima

Sophie verheugt zich alvast op een regering met zes partijen. Thomas gaat nog geen dranghekken bij het bordes zetten. Want de presentatie van een nieuw kabinet laat nog even op zich wachten. Verder was het de week waarin Thomas leerde dat politici na de troonrede nooit antwoord geven op de vraag Wat vond u van de troonrede? En de week dat Sophie het nieuwe Haagse modewoord oppikte: elan. - En vind jij Thomas de beste radioverslaggever van het jaar? Breng dan je stem uit op radiofreak.nl/awards. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/24/202155 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Toch hogere zorgsalarissen

0:53 Algemene beschouwingen - met Martine Wolzak, FD - FD Live: Algemene Politieke Beschouwingen - BNR LIVEBLOG APB | KABINET TREKT 675 MILJOEN EURO EXTRA UIT VOOR ZORGSALARISSEN - TWEEDE DAG BESCHOUWINGEN DIENT ZICH AAN - Ineens kan het wél: politici die praten over de inhoud 15:13 Limerick van Magda Schiere, luisteraar 15:59 Beursgangen - met Lennart Zandbergen, FD - Hoge koersen lokken nieuwe golf beursgangen uit 24:29 Schoonmaak - met Niels Kruize, BNR - SCHOONMAAKBEDRIJVEN KAMPEN MET GROTE PERSONEELSTEKORTEN Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/202130 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Het Algemeen Politieke Formatiedebat

0:00 Poliltieke Beschouwingen - met Thomas van Groningen, BNR - BNR's LIVEBLOG APB | VVD SCHRAPT 1 MILJARD EURO VOOR BEDRIJFSLEVEN - FD over Prinsjesdag - ALGEMENE BESCHOUWINGEN VANDAAG VAN START - Rutte: 'De grootste partij doet altijd de grootste concessie' - Prinsjesdag zonder keuzes, wel smeerolie voor oppositie en formatie - VVD'er Kamp naar Defensie, Knapen (CDA) op Buitenlandse Zaken 0:00 Evergrande - met Lennart Zandbergen, FD - Klok tikt voor Evergrande, maar vastgoedbelegger is 'geen Lehman' - Wordt Evergrande Chinas Lehman Brothers? 0:00 Brussels klimaatplan - met Mathijs Schiffers, FD - Brussels klimaatplan gebutst maar levend na inleidende beschietingen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202132 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

De vraag zal weer opkomen of we verder kunnen met Rutte

1:00 Prinsjesdag - met Ulko Jonker, FD Alle seinen voor grootse daden staan op groen, maar de politiek is verlamd BNR's LIVEBLOG | PRINSJESDAG 'DEMISSIONAIRE PARTIJEN MOETEN TAKEN VAN BORDJE HALEN' 16:03 Groene waterstof - met Bert van Dijk, FD Waterstofplannen vragen vier keer zoveel stroom als totale verbruik in Nederland nu 26:54 Onderzeeërs - met Casper de Gelder, BNR FRANKRIJK WIL ONDERZEEËRS AAN NEDERLAND SLIJTEN 'Duikbootrel laat zien: Amerika wendt de blik af van Europa' Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/21/202134 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Denk nog even heel goed na over hybride werken

0:44 Testen op het werk - met Pepijn van Oirschot, BNR - WERKGEVERS WILLEN TESTPLICHT WERKNEMER 7:51 Nonformatie - met Bas Knoop, FD - Geen doorbraak in formatie na heiweekend in Hilversumse bossen - 'ALS DE FORMATIE NU NIET LUKT, LUKT HET OVER ACHT DAGEN OOK NIET' - GEEN DOORBRAAK IN FORMATIEGESPREKKEN 16:42 Hybride werken - met Elfanie toe Laer, FD - Waarom hybride werken niet zomaar 'win-win' is See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/20/202127 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Het was een chaotische week, maar dat is het altijd

We nemen de Haagse week door met Thomas van Groningen en Sophie van Leeuwen (BNR) en met kersverse Haagse FD-collega Martine Wolzak. En er is genoeg te vertellen. Het gaat over de val van Kaag, of zij een meesterzet heeft gedaan, hoe Thomas op tijd bij Op1 is gearriveerd en over Sophie's uitje naar de Hilversumse bossen waar ze de formerende partijen gaat bespioneren. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/17/202150 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Het is onrustig op Schiphol

00:38 Tata Steel - met Caitlin Stooker, FD - Tata dwingt kabinet meer te investeren in waterstof Lees ook: Eerder staal produceren met groene waterstof in IJmuiden hoe haalbaar is dat? 10:19 Schiphol - met Jan Verbeek, FD - Schiphol koerst af op harde botsing met luchtvaartmaatschappijen 22:49 Inhaalzorg - met Nikkie Serrarens, BNR - 'Minder inhaaloperaties in ziekenhuizen dan voorspeld' 31:08 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202131 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

De Funda-directeur is weg, maar het conflict nog niet

00:36 ADE - met Julia Bokdam, BNR - Amsterdam Dance Event op losse schroeven door afhaken mega-evenement 06:52 Funda - met Erik van Rein, FD - Conflict over Funda stevent af op een climax na vertrek van directeur 20:58 'Groen' beleggen - met Marianne Slegers, FD - Roep om herziening Europese regels voor groen beleggen 28:12 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/15/202128 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Na jaren speculatie, splitst DSM zich op

00:30 Uber - met Rik Winkel, FD - Rechter prikt zzp-constructies platforms door 09:33 DSM - met Jeroen Segenhout, FD - DSM splitst zich op, gaat zich volledig op voeding richten Lees ook: DSM in spreidstand: wat moet het doen met zijn materialentak? En: DSM maakt voeding nog dominanter met demontage materialentak 17:25 Zonnepanelen - met Wesley Weerts, BNR - Eigenaar zonnepanelen loopt inkomsten mis door vol stroomnet See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/14/202125 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

ABN Amro op drijfjacht

00:45 ABN Amro op overnamepad - Rutger Betlem, FD ABN Amro vraagt Goldman Sachs lijst met geschikte overnameprooien in Europa 09:05 CDA congres - Martine Wolzak, FD Hoekstra zegt het hardop, CDA wil meeregeren 17:22 Fort Europa - Han Dirk Hekking, FD Fort Europa doet zijn naam steeds meer eer aan EU maakt zich grote zorgen over nieuwe vluchtelingenstroom van Afghanen Wil je reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
9/13/202128 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Historisch CDA congres(?)

En we ontkomen er niet aan, met veger en blik worden ook nog de scherven bijeengeveegd na weer een uitputtende week Haags formatie-zeer. Reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
9/10/202145 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Waar was jij op 9-11?

00:45 SOA-testen in plaats van corona-testen - Michal van der Toorn, BNR COMMERCIËLE CORONA-TESTSTRATEN STORTEN ZICH OP SOA-TESTEN 08:05 Thuiswerken maakt meer asfalt overbodig - Arend Clahsen, FD 'Door thuiswerken zijn investeringen in nieuw asfalt niet meer nodig' Thuiswerken en de gevolgen voor wonen, werken en mobiliteit 15:41 Waar was jij op 9/11? - Geert Jan Hahn, BNR Dit weekend 20 jaar na 9/11. - Waar was jij? Luister ook | Reinout van Wagtendonk, oud Amerika correspondent BNR Reacties zijn natuurlijk altijd welkom. Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/202128 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Kauwgomballenoorlog

00:45 Pensioenen in de indextrackers - Martine Wolzak, FD Zelfs pensioenreus APG begint met passief beleggen 09:15 BenBits versus Fruitella - Albert Wagenaar, FD Kauwgommakers ruziën over de term 'natuurlijk' 17:17 T-Mobile in handen van Private Equity - Jeroen Piersma, FD KPN-belegger profiteert van overname concurrent T-Mobile door private equity Indiase interesse voor T-Mobile lijkt serieus Wil je reageren? Mail dan naar [email protected] of [email protected] En nomineren, mag ook! Graag zelfs. Podcastawards.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202127 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Armpje drukken

00:45 Chaos in Den Haag - Sophie van Leeuwen, BNR en Martine Wolzak, FD KAAG HAALT UIT NAAR RUTTE Smeekbede CDA-leden: 'Kom met concrete plannen' 10:35 Nederlandse banken hebben hogere buffers dan goed voor ons is - Marcel de Boer, FD CPB-economen: buffers van Nederlandse banken kunnen omlaag 17:10 Armpje drukken in de vastgoedwereld - Sonny Motké, FD Beursfonds Bever verkoopt Noordwijkse vastgoedportefeuille voor 60 mln Wil je reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
9/7/202127 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Lonkend Geld

Vervang met tekst 00:45 Esdec wil naar Amerikaanse beurs - Gijs den Brinker, FD Deventer metaalbedrijf zint op beursgang voor miljarden in VS 10:45 Wel of geen vaccinatieplicht - Julia Bokdam, BNR GEVOELDE VACCINATIEDRUK WERKNEMERS NEEMT TOE 18:25 Banken in belastingparadijzen - Laurens Berentsen, FD Grote Europese banken onverminderd aanwezig in belastingparadijzen Reageren? Graag! [email protected] of [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/6/202128 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Beeld en Beeldvorming

De politiek bestaat uit verhalen en tegenverhalen. Voor ons radiomakers en krantenschrijvers bestaan die verhalen uit woorden. Voor ANP-fotograaf Bart Maat zijn het beelden. Bart jaagt die beelden op het binnenhof, in de tweede kamer, soms in het fietsenhok en vaak hangend uit het raam. Vandaag spreken politiek verslaggevers Sophie van Leeuwen (BNR) en Lien van der Leij (FD) en presentator Martijn de Rijk op het binnenhof met fotograaf Bart Maat. Je kent hem, de man van de 'functie-elders-foto; een beeld dat dit jaar als geen ander heeft bijgedragen aan de politieke beeldvorming.. Na een heftige politieke week waarvan de rook nog lang niet is neergedaald schijnt op het Binnenhof in ieder geval de zon..See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/3/202146 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Porno en zelfverrijking

00:45 Dertig KM zones lastiger dan gedacht - Diederik de Groot, BNR HELFT GEMEENTEN WIL VERKEERSSNELHEID VERLAGEN, MAAR AVERECHTS EFFECT DREIGT 10:05 Payvision: een fiasco - Rutger Betlem, FD ING grijpt in bij betaaldochter Payvision 19:35 Topinkomen CEO Prosus onder vuur - Jeroen Piersma, FD Aandeelhouders keren zich tegen beloningsbeleid Prosus Wil je reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/202129 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Het begin van een nieuwe toeslagenaffaire

00:45 Gevaar voor een nieuwe toeslagen affaire - Diederik de Groot, BNR NIEUWE MAATREGEL PERSOONSGEGEVENS 'DOET DENKEN AAN TOESLAGENAFFAIRE' 10:12 Vertrek Onno van de Stolpe - Thieu Vaessen, FD Met vertrek van Van de Stolpe verliest de biotechsector zijn boegbeeld Onno van de Stolpe: 'De tegenslagen zijn me niet in de koude kleren gaan zitten' 19:45 Formatie in duigen - Sophie van Leeuwen, BNR Nu resteert alleen nog het door Rutte verafschuwde minderheidskabinet Reacties? - Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202129 minutes, 1 second
Episode Artwork

Het geweten en de portemonnee

Vervang met tekst 00:45 Productie keert terug naar Europa - Lisa van der Velden, FD Winkelketens halen productie terug uit Azië 12:40 Elizabeth Holmes voor de rechter - Sandra Olsthoorn, FD Gevallen superster van Silicon Valley voor de rechter 20:03 5 coronaboetes in 3 weken - Wesley Weerts, BNR SLECHTS HANDVOL BOETES UITGEDEELD BIJ CONTROLE CORONABEWIJS Reageren op de uitzending kan! Graag! Mail naar [email protected] of [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/31/202128 minutes, 1 second
Episode Artwork

Er hangt Vaccinatieplicht in de lucht..

00:45 Leaseplan weert gevaccineerden van de werkvloer, Elfanie toe Laer -FD Leaseplan introduceert als eerste Nederlandse bedrijf vaccinatieplicht 11:50 Nieuw beleid nodig om deltavariant in te dammen, Kees Dorresteijn - BNR 30 AUGUSTUS | KABINET MOET MET NIEUW CORONABELEID KOMEN 20:52 Nederlandse vermogensbeheerders steeds kleiner, Marianne Slegers - FD Voor Nederlandse vermogensbeheerders is het eten of gegeten worden Dutch Podcast Awards 2021 Je kunt ons nomineren! Volg de link: podcastawards.nl Reageer op [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
8/30/202130 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Wachten op de ontploffing

Het is verschrikkelijk om van dichtbij te zien hoe het van uur tot uur steeds verder fout gaat. De machteloosheid die je hier voelt. Sophie van Leeuwen (BNR) vertelt het, zittend onder het afdakje van de Ridderzaal, aan Lien van der Leij (FD) en Mark Beekhuis (BNR). Een goede plek om na de inloop van de ministerraad even de week te overzien. Hier zit je net een beetje uit de wind, op deze frisse dag. Deze week waren we in de ban van Afghanistan. Verder werd de formatie, waarin nog nooit iets bewogen heeft, tot stilstand gebracht. En wat zullen de achterbannen van PvdA en GroenLinks dit weekend zeggen over de steeds verder gaande samenwerking?See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/27/202151 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Toename psychische klachten door thuiswerken

0:44 Psychische klachten - met Achmed Majid, FD - Fors meer psychische klachten door thuiswerken 6:33 Vaccinatiegraad - met Niels Kruize, BNR - NEDERLANDSE VACCINATIEGRAAD AAN HET PLAFOND 12:59 Noordzeegas - met Carel Grol, FD - Nederland blijft achter met gasboringen op Noordzee 23:41 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/202125 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Minder bouwvergunningaanvragen van marktpartijen in Amsterdam

0:57 Betaalbare woningen - met Wesley Weerts, BNR 'STRENGERE REGELS JAGEN INVESTEERDERS WEG, MINDER BETAALBARE HUIZEN' 8:55 'Formatie' - met Ulko Jonker, FD - Dan maar een minderheidskabinet: 'een heel gezonde optie' 19:26 Printerinkt - met Jeroen Piersma, FD - David en Goliath strijden al jaren over inktcartridges 26:10 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/25/202128 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Scholen willen geen prikbus op het schoolplein

0:56 Elektrische bussen - met Jan Verbeek, FD - Coronacrisis legt vergroening stads- en streekbussen stil 9:04 CBAM - met Robert Kleinknecht, ESB - Invoering CO2-heffing aan Europese grens heeft nog heel wat voeten in de aarde 21:19 Prikbus op het schoolplein - met Elfanie toe Laer, FD - Van sneltest tot vaccindiscussie: iedere school heeft zijn eigen manier See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/24/202131 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Onderzoek naar verbod op trustkantoren

0:44 Trustkantoren - met Pim Brasser, FD - Hoekstra onderzoekt verbod op trustkantoren vanwege misstanden 11:05 Vaccinweigeraars - met Diederik de Groot, BNR - WERKGEVER MAG VACCINWEIGERAAR VRAGEN THUIS TE BLIJVEN WERKEN 18:27 Cao - met Richard Smit, FD - Beveiligers brengen ruzie over caos opnieuw voor de rechter Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/23/202127 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Een schaamlap voor Mark Rutte

Voor een week in de zomervakantie valt er weer verrassend veel te bespreken. Over de evacuatie uit Afghanistan, en het debat waarin het kabinet zich totaal verdeeld toonde. Over betalen voor testen voor toegang, met een verrassende uitkomst. En natuurlijk over de formatie, met alle eigenaardigheden die daarbij te zien zijn. Zo lijkt VVD-leider Mark Rutte een schaamlap te zoeken om 'de linkse wolk' mee af te dekken. Lijkt het bommetje dat Sigrid Kaag onder de formatie gelegd zou hebben, eigenlijk toch gewoon goede journalistiek. En komt de vraag op of ChristenUnie net als bij de vorige keer toch weer in de formatie kan komen. Lien van der Leij (FD), Thomas van Groningen en Mark Beekhuis (beiden BNR) praten er over met hun speciale gast Jaap Jansen, maker van de podcast Betrouwbare Bronnen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/20/202154 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Chaos op en rond het vliegveld van Kaboel

0:51 Evacuatie Afghanistan - met Jildou Beiboer, BNR - NEDERLANDER IN KABUL: LUCHTHAVEN MOEILIJK BEREIKBAAR - Biden houdt Amerikaanse troepen langer in Afghanistan - Nipte Kamermeerderheid voor instellen eigen bijdrage toegangstesten - Grondstoffen van Afghanistan zijn potentiële machtsfactor voor taliban - Hoe rijk maken mijnbouw, tolheffingen en drugs de taliban? 11:44 Jeugdzorg - met Jasper Lukkezen, ESB - Grote verschillen in tekorten jeugdzorg gemeenten 22:14 High Tech Campus - met Erik van Rein, FD - Investeerder Marcel Boekhoorn verkoopt High Tech Campus in miljardendeal Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/202132 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

NVM wil meerderheidsbelang Funda niet opgeven

1:50 Funda - met Erik van Rein, FD - NVM houdt vast aan meerderheidsbelang in Funda 14:20 Rederijen - met Pieter Lalkens, FD - Wie legt de rederijtarieven aan banden? 24:25 EU/Polen - met Ria Cats, FD - Polen ontmantelt tuchtkamer voor rechters 'in komende maanden' Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/202134 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Kamer ontevreden over evacuatie Afghanen

0:50 Afghanistan & Binnenhof - met Thomas van Groningen, BNR 7:55 Afghanistan & Geopolitiek - met Jean Dohmen, FD - Niet alle landen worstelen zo met de winst van de taliban (Met die foto) - 'WE HEBBEN 20 JAAR IN EEN FANTOOM GELOOFD' - KRITIEK OP JOE BIDEN ZWELT AAN - LUCHTBRUG OPGEZET TUSSEN NEDERLAND EN AFGHANISTAN 21:25 Klik-app - met Jan Fred van Wijnen, FD - Kritiek op gemeenten wegens gebruik omstreden 'klik-app' Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/17/202137 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Einde aan het fantoom van een Westers Afghanistan

Verder: Steeds meer beroepsgroepen dragen kogelwerende vesten. En ondernemers lopen aan tegen maximumbedrag TVL. 1:00 Afghanistan - met Bernard Hammelburg, BNR - 'MILJOENEN AFGHANEN WACHTEN HUN LOT AF' - Taliban grijpen macht na snelle opmars naar Kaboel - WELK LAND ERKENT ALS EERSTE DE NIEUWE REGERING VAN AFGHANISTAN? - KRITIEK OP VERTREK VAN AMERIKANEN UIT AFGHANISTAN - MILITAIRE VAKBOND GAAT KABINET AANKLAGEN WEGENS WANBELEID - Britse defensieminister: 'Navo keert niet terug naar Afghanistan' 18:05 Kogelwerende vesten - met Richard Smit, FD - Kogelwerend vest dringt door tot meer beroepen 26:30 TVL - met Jildou Beiboer, BNR - ONDERNEMERS LOPEN TEGEN HET TVL-PLAFOND Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/16/202133 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Wat zullen we eens doen met 50 miljard?

Te gast is deze keer econoom Wimar Bolhuis. Met hem bespreken Ulko Jonker (FD), Thomas van Groningen en Mark Beekhuis (beiden BNR) de formatie. En van vooral wat we eens zullen doen met die 50 miljard die we ineens tot onze beschikking blijken te hebben. Want de logica achter het restrictieve begrotingsbeleid van de vorige kabinetten-Rutte is achterhaald. Ondertussen is kabinet-Rutte 3bis aangetreden, merkt Ulko op. Maar de ophef over staatssecretarissen die ook Kamerlid zijn, is onnodig. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/13/202149 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Hoeveel collateral damage van de deltavariant accepteren we?

0:52 Deltavariant - met Diederik de Groot, BNR - 'KABINET HOUDT GEEN REKENING MET BESMETTINGEN ONDANKS VACCINATIE' 9:32 IT-verklaring - met Stijn van Gils, FD - Nieuwe IT-check kan voorwaarde worden voor krediet - Uitdager Apple en Google zoekt slechts 1 mln: 'Wij hebben de privacy op orde' 18:37 Coronabeleid - met Maarten van Poll, FD - Maakt Nederlands coronabeleid ons tot een buitenbeentje? - Hoger onderwijs wil voorrang van Rutte en De Jonge bij versoepelen coronamaatregelen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/202129 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Vaccintwijfelaars laten zich steeds vaker overtuigen

0:37 Cao-lonen - met Rik Winkel, FD - Krappe arbeidsmarkt stuwt cao-lonen de hoogte in 6:25 Vaccineren - met Diederik de Groot, BNR - 'OVERHEID BEREIKT VACCINTWIJFELAARS STEEDS BETER' 16:35 Biotech - met Thieu Vaessen, FD - Biotechbedrijven verliezen hun glansrol op Amsterdamse beurs 26:19 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202127 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Er komen nu 2000 Afghaanse vluchtelingen per dag aan in Turkije

0:40 Coronatests - met Diederik de Groot, BNR - REISSECTOR PLEIT VOOR VERLENGING GRATIS TESTEN VOOR JE REIS 7:37 Klimaatcrisis - met Thomas van Groningen, BNR - 'KLIMAATDOELEN PARIJS ALLEEN NOG TE HALEN MET SNELLE ENERGIETRANSITIE' - Nieuw VN-rapport maakt harde politieke keuzes over klimaat onvermijdelijk - Geschokte reacties op klimaatrapport: 'Het is code rood' - IPCC luidt doodsklok voor fossiele brandstoffen in nieuw klimaatrapport 16:38 Afghanistan - met Daan Ballegeer, FD - Taliban jagen tienduizenden Afghanen richting Europa - VN-gezant: taliban hebben geen probleem met slachtpartijen - 'AFGHANISTAN IS WEER TERUG BIJ AF' Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/10/202126 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Klimaatwetenschappers hebben de hoop nog niet verloren

0:49 Klimaatopwarming - met Orla McDonald, FD - VN-rapport: klimaatverandering is wijdverspreid en verergert snel - IPCC: STIJGING ZEESPIEGEL DOOR OPWARMING AARDE ONOMKEERBAAR 9:02 Coronacontrole - met Jan Braaksma, FD - Inspectie onderzoekt lakse controle vliegmaatschappijen op coronatest 18:11 Zzp-pensioen - met Martine Wolzak, FD - Extra belastingvoordeel? Zzp'er gaat er nauwelijks meer pensioen door sparen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/9/202128 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Nu doorpakken, met dat CDA

Te gast in de podcast is deze keer Henriëtte van Hedel, van de Stichting Sociale Christendemocratie, laten we zeggen 'kamp-Omtzigt' van het CDA. Met haar spreken Thomas van Groningen (BNR), Ulko Jonker (FD) en Mark Beekhuis (BNR) over de toekomst van het CDA. Want het was een onrustig jaar voor die partij, met een zeer tegenvallende verkiezingsuitslag, en daarna nog veel dramatischer peilingen. Hoe komt het CDA er weer bovenop? Kan dat überhaupt nog, in deze tijd? See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/6/20211 hour, 1 minute, 3 seconds
Episode Artwork

Een derde prik?

0:55 Derde prik - met Maarten van Poll, FD - Moeten we binnenkort opnieuw een prik tegen het coronavirus? - WHO ROEPT OP TOT BETERE VERSPREIDING CORONAVACCINS 12:26 Vroegpensioen - met Rik Winkel, FD - Rotterdamse haven morrelt aan afspraken over vroegpensioen 23:05 Beurshausse - met Rémy Baurichter, FD - Beleggers voorzien nog geen einde aan recordregen beursindices - Damrak sluit wederom op recordhoogte Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/202130 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Gasvoorraden zijn historisch laag

0:50 Gasvoorraad - met Bert van Dijk, FD Toenemende zorgen over gastoevoer naar Nederland GASTOEVOER NEDERLAND STAAT ONDER DRUK 11:47 QR-code - met Diederik de Groot, BNR 'QR-CODE VOOR TOEGANG EN REIZEN NOG LANG NODIG' 20:52 Groen aluminium - met Caitlin Stooker, FD Groen aluminium uit de woestijn: 'We doen hier alles extremer' 31:32 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202133 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Kopzorgen bij managers, ondanks zonnige economie

0:54 Economie - met Jean Dohmen, FD - Industrie groeit hard, maar voelt tekort aan personeel - Newsroom van 27 maart 2019: 2 mei 2020 start de recessie 11:40 Zakelijke evenementen - met Diederik de Groot, BNR - 'Zakelijke evenementensector kan volledig instorten' - 'Steeds weer blijven de zakelijke evenementen ongenoemd' 23:50 Windmolens - met Hans van der Lugt, Energeia - Eneco stapt uit windpark wegens hoge staalprijs Reageren? Mail naar newsroo [email protected] of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/3/202132 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

KPN en Ziggo krijgen concurrentie

0:45 Delta - met Sandra Olsthoorn, FD - Delta opent aanval op 'duopolie' KPN en Ziggo met glasvezelplannen 9:45 Vaccins - met Michal van der Toorn, BNR - 'PFIZER EN MODERNA DUURDER VOOR EUROPESE UNIE' - 'Pfizer en Moderna verhoogden hun prijs in de EU' 17:13 Corona het VK - met Joost Dobber, FD - Engeland lijkt wél weg te komen met heropening nachtclubs Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/2/202130 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Voor een Belg duurt onze kabinetsformatie nog helemaal niet zo lang

Kunnen we iets leren van de Belgen over lange kabinetsformaties, vragen Bas, Thomas en Mark zich af. Het antwoord krijgen zij van FD-collega en Vlaming Daan Ballegeer: Jazeker! Nederlandse politici praten veel teveel met elkaar om het wereldrecord kabinetsformatie over te nemen van de Belgen. Mark zich verheugt op een Nederlands wereldrecord op het onderdeel kabinetsformatie. Ten onrechte, denken Thomas en speciale gast FD-collega en Vlaming Daan Ballegeer. Want de Belgen pakken hun trage formaties veel serieuzer aan dan de Nederlanders. Zo begon hun record ooit met negentig dagen afwachten, en elkaar niet spreken. Men had elkaars telefoonnummer niet eens. Daan maakt ook de podcast Buurland, wat doet u nu? over overeenkomsten, verschillen en misverstanden tussen België en Nederland.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/30/202149 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Oh Oh Den Haag, economisch zwakke stad zonder maakindustrie achter de duinen

0:48 Allego - met Carel Grol, FD - Allego krijgt miljardenwaardering met beursgang op Wall Street 6:50 Witwasaanpak - met Thom Edinger, BNR - NEDERLAND ACHTEROP MET ANTI-WITWASWETGEVING 14:22 Den Haag - met Martijn Pols, FD - Hoe ambtenarenstad Den Haag worstelt met zijn industrie en groei Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202127 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Het totale wantrouwen tegen de overheid rond Tata Steel

1:20 Coronatesttijd - met Diederik de Groot, BNR - RED TEAM: EERDER TESTEN NA BESMETTINGSCONTACT 8:29 Tata - met Caitlin Stooker, FD - Omwonenden Tata Steel gaan zelf de milieuschade meten 15:52 Aandeleninkoop - met Rémy Baurichter, FD - Aandeelhouders voor miljarden gepaaid met inkoopprogramma's Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202121 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ondanks zware kritiek RvS houdt Hoekstra de maximale consumentenrente op 10 procent

0:43 Kortlopend krediet - Pim Brasser, FD - Renteplafond kleine lening jaar verlengd ondanks zware kritiek Raad van State 10:02 Chinese bijles - met Puck Sie, FD - Koersen Chinese bijlesindustrie onderuit na een nieuw offensief van Peking 16:58 CO-opslag - met Bert van Dijk, FD - 's Werelds grootste CO-opslagproject in Australië kampt met problemen 23:55 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/27/202125 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Weer een corona-datalek; ministerie en RIVM reageren relaxed

0:56 Datalek vaccinatiegegevens - met Julia Bokdam, BNR - DATALEK BIJ HUISARTSEN: VACCINATIEGEGEVENS ZONDER TOESTEMMING VERSPREID - Datalek bij huisartsen: vaccinatie tóch doorgegeven aan RIVM 11:27 Starterslening - met Erik van Rein, FD - Gemeenten rekken omstreden starterslening op 23:22 Yarden franchisers - met Lennart Zandbergen, FD - Uitvaarders dagvaarden Yarden om beëindigen franchiseformule Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/26/202131 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Te veel tweets, te weinig macht

De Tweede Kamer die het land regeert alsof twitter de werkelijkheid reflecteert. De regering en de ambtenarij die onmachtig zijn om met werkbare oplossingen te komen. Versplintering in de politiek en in de media. En Mark Rutte die naar de oogarts moet, opdat hij scherp kan zien dat hij wel degelijk ideologieën aanhangt. En dus hebben we een kabinetsformatie die vast zit. En dus zijn alle politiek moeilijke onderwerpen ineens crises. Liefst compleet met trekkers op het Malieveld. Komt dat nog goed? - De Binnenhoflezing van Jouke de Vries kun je hier bekijken, of hier lezen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/23/202154 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Vaccinatietempo dreigt te vertragen

0:49 Vaccinatietempo - met Julia Bokdam, BNR - 'NEGATIEVE TEST VOOR GEVACCINEERDEN KAN VACCINATIETEMPO VERLAGEN' 7:01 Brexit - met Joost Dobber, FD - Londen dreigt streep te zetten door Ierse grensafspraken met EU 17:17 Datacenters en internetknooppunten - met Stijn van Gils, FD - Levert een nieuw internetknooppunt ook nieuwe banen op? Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202127 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Brussel wil witwasaanpak naar zich toe trekken

1:47 Huurkorting - met Jan Braaksma - Rechter maakt coronakorting voor winkeliers lastiger 9:36 Gemeentegrond - met Wesley Weerts, BNR - 'WONINGBOUW DREIGT VAST TE LOPEN ALS GEMEENTEN GEEN GRONDEN KOPEN' 17:37 Europees witwassen - met Mathijs Schiffers, FD - Brussel maakt werk van uniforme aanpak witwassen Reageren? Je kunt altijd mailen naar newsroom @fd.nl en newsroom @bnr.nl. Newsroom Den Haag is genomineerd voor de PrinsjesPodcastprijs, voor politieke podcasts. De aflevering die is genomineerd, is deel 1 van Stilte op het Binnenhof: Wat er gebeurt als Kamerleden praten. Je vindt de hele serie onderaan deze pagina: https://www.bnr.nl/stilteophetbinnenhof. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202125 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Gaat de Poolse regering toegeven aan Brussel?

00:56 Poolse rechtsstaat - met Han Dirk Hekking, FD - Brussel stelt Polen ultimatum over rechtsstaat 15:03 AEX - met Lennart Zandbergen, FD - Analisten verwachten explosieve winstgroei AEX-bedrijven 22:06 AFM - met Pim Brasser, FD - Ambitieuze dataplannen AFM stuiten op verzet van financiële sector Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/20/202130 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Vorig provinciebestuuur Limburg wilde veiligheidsnormen versoepelen

1:08 Hoog water - met Kees Dorresteijn, BNR - PROVINCIE LIMBURG ZAG GEEN URGENTIE IN VERSTEVIGEN DIJKEN - LIVEBLOG | HOOGWATER MAAS VERLAAT LIMBURG 10:56 Freedom Day - met Joost Dobber, FD - Engeland had zich freedom day heel anders voorgesteld - 'FREEDOM DAY' IN HET VK - LIVEBLOG CORONA | GOMMERS VERRAST DOOR HOGE MATE BESMETTELIJKHEID DELTAVARIANT 18:27 Pegasus - met Connor Clerx, BNR - ISRAËLISCHE SPYWARE PEGASUS GEBRUIKT TEGEN JOURNALISTEN - Activisten en journalisten mogelijk gehackt met spionagesoftware Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/19/202130 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Luchtige communicatie in een rampweek

Juist nu de energie en de inspiratie beginnen op te raken -zelfs Rutte zou aan vakantie toe zijn- werd het land overspoeld door slecht nieuws. Sophie, Bas en Mark bezien het vanuit de inhoud. En ze doen interessante inzichten op van een gebarentolk. Met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis van BNR. Met Bas Knoop van het FD. En met als gast gebarentolk Suzanne Heuft, die vertelt over het live tolken van een Kamerdebat. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/16/202154 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Er komt nog heel veel water uit België

0:40 Overstromingen - met Hugo Reitsma, BNR Liveblog | Overstromingen Zuid-Limburg, België en Duitsland - Code rood Limburg beëindigd, nog wel overlast 8:26 Economie - met Jasper Lukkezen, ESB - Na de steun 19:04 Europees recht - met Han Dirk Hekking, FD - Pools hof kiest voor escalatie in rechtsstaatconflict met EU - EUROPESE HOF DOET UITSPRAAK OVER POOLSE SCHENDING EU-REGELS Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/15/202130 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Stedin heeft een miljard van het Rijk nodig voor de energietransitie

0:50 Corona - met Diederik de Groot, BNR - JURISTEN: MET 'DANSEN MET JANSSEN' VERZAAKTE OVERHEID ZORGPLICHT 11:02 Huren - met Nelleke Trappenburg, FD - Contrast op de verhitte woningmarkt: huurprijzen verder gedaald 18:35 Stedin - met Carel Grol, FD - Zonder 1 mrd van het Rijk voor Stedin stokt de energietransitie Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202127 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Grondstofprijzen maken woningen duurder

00:35 Testen - met Jan Braaksma, FD - Amsterdamse teststraat de fout in met vakantie- en toegangstesten onder één dak 10:02 Woningbouw - met Erik van Rein, FD - Woningbouw stagneert door gestegen grondstoffenprijzen 20:56 Zwembaden - met Julia Bokdam, BNR - Zwembaden laks; houden zich niet aan veiligheidsregels Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/13/202127 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

De morele les van Afghanistan

00:30 Kwetsbaar stroomnet - met Stijn van Gils, FD - Zonnepanelen en laadpalen maken stroomnet kwetsbaar voor hackers 09:53 Afghaanse vluchtelingen - met Bernard Hammelburg, BNR - Opinie: Hartverscheurende finale - Europa wacht nieuwe stroom Afghaanse vluchtelingen 19:07 Accountants - met Martijn Pols, FD - Hoekstra plaatst veel meer accountants onder verscherpt toezicht 27:43 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/12/202128 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

De laatste geheime overlegjes in de wandelgangen van het Binnenhof

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Terwijl de Tweede Kamer haar laatste vergadering voor het zomerreces houdt, maken Sophie, Thomas en Mark een afscheidsrondje door de gebouwen rond het Binnenhof. Ondertussen checkt Thomas even de kopieerapparaten en storten Sophie en Mark zich op de traditionele Indische rijsttafel. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/9/202150 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Financieel drama dreigt door bewerkelijke NOW-controle

0:53 NOW1 - met Joris Polman, FD - Financiële strop voor bedrijven dreigt nu controle eerste ronde noodsteun vastloopt - GROTE ACHTERSTAND ACCOUNTANTS; VERPLICHTE TERUGBETALING NOW DREIGT - BEDRIJVEN MOETEN NOW-STEUN TERUGBETALEN 12:19 Bunq - met Rutger Betlem, FD - Brits private-equityhuis neemt belang in onlinebank Bunq - BUNQ HENGELT GROTE VIS NAAR BINNEN - CONCURRENTIE GROTE BANKEN NEEMT TOE 22:29 Kolencentrales - met Jeroen Savelkouls, Energeia - Kabinet voelt niets voor sluiting extra kolencentrales om dwangsom te ontlopen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/202131 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Een aanslag op de journalistiek en de rechtsstaat

Veel geschokte reacties op de aanslag op het leven van Peter R. de Vries, onder andere van de koning. Twee verdachten zitten in volledige beperkingen, de derde is geen verdachte meer. De dag voor het boerenprotest, zet het CDA heel voorzichtig een draai in in het stikstofdossier. En de regering dreigt de horeca met het terugdraaien van de versoepelingen. 0:00 De aanslag op Peter R. de Vries - met Sophie van Leeuwen, BNR Verdachten aanslag Peter R. de Vries vrijdag voorgeleid POLITIEBOND: 'AANSLAG OP DEMOCRATIE' PETER R. DE VRIES 'VECHT VOOR ZIJN LEVEN', DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN 12:39 Stikstof en het CDA - met Bas Knoop, FD BOZE BOEREN WEER NAAR DEN HAAG 20:41 Corona en de horeca - met Jan Braaksma, FD Kabinet dreigt met strengere maatregelen vanwege snel stijgende coronacijfers Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202128 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Dokters die maar geen vaste baan vinden

00:32 Zzp'ers - met Elfanie toe Laer, FD - Nationale ombudsman: 'Coronasteun brengt zzp'ers vaak diep in problemen' - 'Er komt een vloedgolf aan kosten op ons af' 09:33 Jonge dokters - met Maarten van Poll, FD - Jonge dokters solliciteren soms wel dertig keer - Waarom jonge medisch specialisten zo moeilijk aan een baan komen 17:56 Hypotheek - met Wesley Weerts, BNR - Huizenkopers laten bescherming uit koopcontract slopen Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/6/202129 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Horecapanden zijn enorm in trek

00:40 Horecapanden - met Martijn Rosdorff, BNR - 'Vraag naar horecapanden was nog nooit zo groot' 05:58 Megahack - met Stijn van Gils, FD - Honderden Nederlandse bedrijven geraakt door megahack via softwarebedrijf 16:49 Slimme meter - met Jan Fred van Wijnen, FD - Slimme meter geeft vaker problemen dan is toegestaan Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/5/202125 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Wat wij vonden in de archieven van BNR

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Voor de verhuizing, weg van het Binnenhof, heeft Sophie deze week alle historische verkiezingsposters van BNR's Haagse redactiemuren gehaald. Daarbij kwamen oude documenten aan het licht die laten zien dat het 'sensibiliseren' van journalisten van alle tijden is. En Thomas luisterde onze eigen podcast nog eens terug, van vlak na uitzending van de documentaire over Sigrid Kaag. En wat hij toen hoorde, dat zal je verbazen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/2/202154 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Slimme meters hebben ons energieverbruik nauwelijks verminderd

0:45 Slimme meters - met Katrijn de Ronde, Energeia - Eindresultaat convenant energiebesparing huishoudens: geen 10 PJ maar 2 PJ 16:09 Vliegtickets - met Julia Bokdam, BNR - GEDUPEERDE REIZIGERS WACHTEN NOG ALTIJD OP GELD 23:12 CO - met Mathijs Schiffers, FD - Brussel tart industrie met plan voor intrekken van gratis CO-emissierechten Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202134 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Nauwelijks toezicht op grote advocatenkantoren

0:46 Op reis - met Wesley Weerts, BNR - BUITENLANDSE ZAKEN LEVERT FOUT CORONA-REISADVIES 7:19 Advocatuur - met Joris Polman, FD - Serie over toezicht op de advocatuur: Deel 2: Ook na Pels Rijcken laten toezichthouders de grote advocatenkantoren ongemoeid Deel 1: Hoe advocaten worstelen met witwasregels: 'Comply or die!' Deel 3 en 4 volgen donderdag en vrijdag. 21:09 Coronasteun - met Thomas van Groningen, BNR - OPPOSITIE EN ONDERNEMERS: KABINET STOPT CORONASTEUN TE VROEG - Kabinet stopt vanaf oktober met coronasteun aan bedrijven - AMBTENAREN MISLEIDDEN BRUSSEL OM PULSVISVERGUNNINGEN - D66 HAD WÉL INVLOED OP KAAG-DOCU PUBLIEKE OMROEP - SCP: NEDERLANDERS HEBBEN MEER VERTROUWEN IN TOEKOMST, MAAR MINDER IN POLITIEK Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202131 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Testen, testen, testen... met een té hoog prijskaartje

00:38 Vakantietesten - met Jan Braaksma, FD - Experts kraken manier waarop overheid 249 mln uitgeeft aan vakantietesten 10:56 Testgesjoemel - met Thomas van Groningen, BNR - Veiligheidsberaad: Horeca moet toegangstestbewijs beter controleren 20:44 Palmolie - met Lisa van der Velden, FD - Grote palmoliebedrijven werken palmolievrije fabrikanten tegen - Verslag vanuit Liberia: De trieste oogst van de oliepalmSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/29/202129 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

In Duitsland mag het wel

00:32 DeGiro - met Mathijs Rotteveel, FD - DeGiro verkoopt miljoenen orders particulieren door 08:40 Thuiswerken - met Julia Bokdam, BNR - Bedrijven houden werknemers nog grotendeels thuis 16:53 Advocatenkantoren - met Joris Polman, FD - Hoe advocaten worstelen met witwasregels: 'Comply or die!' 31:09 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/28/202131 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Wij zijn vandaag zo vrolijk

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Sophie heeft er inmiddels een aantal flessen om verwed, de nieuwe regering wordt toch VVD, D66, CDA en CU. Thomas kreeg een heel trollenleger achter zich aan. Mark verheugt zich op de volgende coronaroutekaart. En samen maken zij zich vrolijk om de toestand van de formatie. Omdat dat moet van de informateur. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/25/202156 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Hoe corona het wielrennen veranderde

0:43 Overheidsinvesteringen - met Jasper Lukkezen, ESB - Investeer liever in kennis- en digitale infrastructuur dan in rails en asfalt - 'MEER KENNIS- EN DIGITALE INFRASTRUCTUUR, MINDER ASFALT EN SPOOR' 12:28 Windows 11 - met Stijn van Gils, FD - Windows 11 is in aantocht, gaat Microsoft weer aandeel winnen? - BNR Digitaal: Zo moet Windows 11 je pc-werk mooier gaan maken - Hier kun je je aanmelden voor de FD Tech Nieuwsbrief die Stijn schrijft - En one more thing voor de Windows-fans: de link naar de livestream van de presentatie van de nieuwste Windows-versie 21:25 Fietsen - Lennart Zandbergen, FD - Hoe corona, vrouwen en influencers het racefietsen veranderen 31:20 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/24/202132 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

En nu is het aan Rutte en Kaag om er wat van te maken

0:43 Informatie - met Lien van der Leij, FD - Hamer wil nog vóór zomerreces contouren van een regeerakkoord - Herstelplan? Hamer noemt het liever wegwerken van 'achterstallig onderhoud' 14:11 Clubs - met Diederik de Groot, BNR - NACHTCLUBS KUNNEN NIET ALLEMAAL OPEN VANWEGE STRENGE VOORWAARDEN 20:22 RTL-Talpa, met Jeroen Piersma, FD - RTL Nederland en Talpa fuseren tot mediareus See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202135 minutes
Episode Artwork

Drie hedendaagse sprookjes

00:42 Prins EssilorLuxottica - Jan Braaksma, FD Moederbedrijf Ray-Ban mag afzien van miljardenovername GrandVision 11:25 Het lege A4'tje van de formatie - Sophie van Leeuwen, BNR LINKSE PARTIJEN HOUDEN ELKAAR, TOT ONVREDE VAN RUTTE, STEVIG VAST 19:07 De winkelier en de huurbaas - Nelleke Trappenburg, FD Kleine winkelier staat machteloos als huurbaas geen korting geeft Reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
6/22/202128 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Beetje dom, die slimme meter

00:40 De miljardengok van de netbeheerders - Jan Fred van Wijnen, FD Netbeheerders namen bewust miljardenrisico met slimme meters 11:27 De V-shaped recovery van onze economie - Niels Kruize, BNR VEEL MINDER WERKLOOSHEID EN FAILLISSEMENTEN NA CORONA DAN GEVREESD 17:35 Het cafeïne gehalte van de lobbyist - Pieter Couwenbergh, FD Negentien fracties in de Kamer: help, de lobbyist verzuipt! Reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
6/21/202125 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Jongens, luister dit podcastje. Zeker!! Top!!

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Sophie analyseert de sms-taal van de premier. Thomas ziet een gevallen regering die steeds minder demissionair is. En terwijl iedereen naar het CDA kijkt, vraagt Mark zich af of het wel goed gaat met de VVD.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/18/202155 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Stekkerauto's gaan pieken in elektriciteitsnet opvangen

0:43 Vrije sector-woningen - met Wesley Weerts, BNR - WONINGCORPORATIES VOEREN BOUW VAN HUIZEN IN VRIJE HUURSECTOR OP 10:19 Stabiele stroom - met Jeroen Segenhout, FD - Stekkerauto's gaan bijdragen aan stabiliteit elektriciteitsnetwerk 17:02 Partijfinanciering - met Bas Knoop, FD - CDA-donatie zet opnieuw schijnwerper op de penibele financiën van politieke partijen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/17/202128 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Steden vrezen voor leegloop en verloedering van de centra

0:44 Stadscentra - met Nelleke Trappenburg, FD Grote steden vrezen verloedering nu leegstand in winkelstraten snel oploopt 10:35 Vaccinatiepaspoort - met Niels Kruize, BNR VACCINATIEPASPOORT KENT GROTE PRIVACYRISICOS 20:10 Kantoorpanden - met Thom Edinger, BNR Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202128 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Wij tegen China

00:38 De vergeldingswet van China - Anouk Eigenraam, FD Westerse bedrijven in China bezorgd over nieuwe vergeldingswet 11:52 Navo vs China - Ria Cats, FD Navo betitelt China voor het eerst als veiligheidsrisico 21:54 Coronapaspoort here to stay - Julia Bockdam, BNR CORONAPASPOORT MOGELIJK OOK NA ZOMER NOG NODIG Reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
6/15/202130 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

De praktijk in keiharde theorie

00:38 Toch weer meer flexbanen - Diederik de Groot, BNR PERCENTAGE FLEXBANEN HOGER DAN VOOR CRISIS 11:20 Universiteit zit eigen startups dwars - Hella Hueck, FD 'Universiteiten hebben geen verstand van start-ups' 18:54 Lithium van eigen Amerikaanse bodem - Caspar thomas, FD Amerikaanse lithiumdroom splijt het ruige noorden van Nevada Reageren? Mail naar [email protected] of [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
6/14/202129 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Dit gebeurt niet in Nederland

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Thomas belde wel tachtig CDA-ers. Maar bij die partij zijn de rolluiken naar beneden. Sophie belde per ongeluk om een uur 's nachts naar Pieter Omtzigt. En allebei verheugen ze zich op de zomervakantie in de formatie. Inderdaad, niet de formatie in de zomervakantie, maar de onderbreking van de onderhandelingen vast nog heel lang gaan duren. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/11/202155 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Beleggers dreigen volgende regering minder te investeren in huizen

1:20 Woningbouw - met Wesley Weerts, BNR - PENSIOENFONDSEN EN VERZEKERAARS DREIGEN MINDER WONINGEN TE BOUWEN - Miljardentekort bij gemeenten en provincies voor woningbouw 11:18 Shell - met Carel Grol, FD - Shell zwicht na uitspraak rechter en gaat sneller verduurzamen 23:24 Formatie? - met Bas Knoop, FD - Hamer wil doorbraak in formatie forceren - Hamer roept één voor één partijleiders bij zich - VVD EN CDA HOPEN DAT LINKSE PARTIJEN ELKAAR TOCH NOG LOSLATEN Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202136 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Onverwachte bijwerking van corona: karton vijf keer zo duur

0:49 Karton - met Caitlin Stooker, FD - Explosie webwinkelen jaagt kartonprijs omhoog 7:44 Openbaar Vervoer - met Diederik de Groot, BNR - REIZIGERS KEREN IN HOOG TEMPO TERUG IN OV 16:08 Inflatie - met Daan Ballegeer, FD - Huizenprijzen buiten de inflatiecijfers houden, is dat wel zo verstandig? 27:35 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202129 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Bouwen in het Groen

00:40 Huizen in het Weiland - Arend Clahsen, FD 'Met bouwen in het weiland is wooncrisis makkelijk op te lossen' 10:30 De starter op de huizenmarkt - Diederik de Groot, BNR 'NIEUWBOUW NIET TE BETALEN VOOR STARTERS' 17:20 Historisch akkoord G7 - Laurens Berentsen, FD Experts verdeeld over betekenis G7-akkoord over winstbelasting multinationals Historisch akkoord G7 effent weg voor mondiale minimumtaks multinationalsSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/8/202126 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

500 euro voor een prik

00:38 De vaccinatiebonus - Diederik de Groot, BNR WERKGEVER MAG WERKNEMER BELONEN VOOR VACCINATIE 08:35 Accountants en het Shellvonnis - Martijn Pols, FD Shell-vonnis dwingt bedrijf en accountant sneller werk te maken van klimaatdoelen 16:11 De gezondheid van ziekenhuizen - Maarten van Poll, FD Coronasteun bezorgt ziekenhuizen opvallend positieve resultaten in 2020 See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/202125 minutes, 1 second
Episode Artwork

Sywert en de hobbykipprojecten

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Thomas en Sophie horen tegenstrijdige berichten over hoe de formatie ervoor staat. Hoe dan ook zien ze dat niemand meer haast lijkt te hebben. FD-collega Johan Leupen sluit aan om te praten over wat we met China moeten. En Sophie wordt zuchtend toegesproken door een persvoorlichter. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/4/202151 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Het einde is nabij. Of juichen we te vroeg?

0:44 Zonnepaneelstraling - met Sandra Olsthoorn, FD - Zonnepaneel bedreigt communicatie hulpdiensten door stoorsignaal 9:09 Einde van de coronasteun - met Diederik de Groot, BNR - NEDERLAND WACHT STIJGING FAILLISSEMENTEN EN WERKLOOSHEID 17:25 Einde van de pandemie - met Thomas van Groningen, BNR - Roep om strikter begrotingsbeleid na corona zwelt aan - Hoe Hugo de Jonge toch Prullenbakvaccin.nl omarmde Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202127 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Eindelijk gaat het over 'wie met wie' in de formatie

1:16 Bouwgrond - met Wesley Weerts, BNR - ONDANKS HUIZENCRISIS KELDEREN GRONDAANKOPEN VAN GEMEENTEN 9:41 Groene kleding - met Julia Cornelissen, FD - Wie snapt nog welke kleding groen is en welke niet? 19:20 Formatie - met Sophie van Leeuwen, BNR - 'HOEKSTRA SPEELT HARD TO GET' - VAKBONDEN EN WERKGEVERS BEREIKEN OVEREENSTEMMING OVER HERVORMING ARBEIDSMARKT - Polderakkoord: nieuw kabinet moet fors investeren en flexwerk terugdringen - 'Bonden en werkgevers sluiten flexakkoord' See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202132 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Alles is Duur

00:42 Grondstofprijzen - Pim Brasser, FD Nederlandse bedrijven vrezen grondstoftekorten en hogere prijzen Zulke prijzen heeft de razend drukke metaalhandelaar nog nooit gezien 10:42 De prijs van een toerist - Geert Jan Hahn, BNR 'GRATIS PCR-TEST TOERISTEN RUIMSCHOOTS TERUGVERDIEND' 20:43 De prijs van het landschap - Vasco van der Boon, FD Coöperatie voor natuurvriendelijk boeren mikt op meer grote geldgeversSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/1/202128 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Knallende Gangsterruzie

00:40 Grote steden vs Vastgoedbeleggers - Erik van Rein, FD Grote steden maken haast met weren van vastgoedbeleggers 09:08 Robi Safi vs Rapper boef - Sonny Motké, FD 'Gangsterruzie' in de wereld van de 'finfluencers': uitwas of pr-truc? 20:06 Overheid moet industrie vergroenen - Mick Fruytier, Michal van der Toorn, BNR 'MEER ACTIE OVERHEID VEREIST BIJ VERGROENING INDUSTRIE'See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/31/202128 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Welkom in suicide city

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Deze week ging Thomas op schoolreisje, en ontdekte de voordelen van het tijdelijke Tweede Kamergebouw. Sophie formeerde een nieuw kabinet, met meer ministers en staatssecretarissen om burn-outs te voorkomen. En Mark keek naar een Kamerdebat in de stijl van de oude bestuurscultuur. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/28/202150 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Economen pleiten voor einde coronasteun

1:19 Coronasteun - met Jean Dohmen, FD - Coronasteun verlengen? Economen zien liever hulp voor bedrijf met schuld - CPB: nieuw kabinet moet hand op de knip houden - 'CORONA-STEUNPAKKET NIET VOOR ALLE ONDERNEMERS VOLDOENDE' 14:20 Gehackte gemeenten - met Lennaert Rooijakkers, BNR - VEEL GEMEENTEN NIET VOORBEREID OP CYBERAANVALLEN 23:05 Shell - met Bert van Dijk, FD - Tempo van emissiereductie moet bij Shell fors omhoog, maar hoe? - Rechter dwingt Shell tot strenger klimaatbeleid - SHELL MOET VAN DE RECHTER CO2-UITSTOOT VERLAGEN Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/202138 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

De superhelden van het MKB

01:20 MKB sluit verrassend goed 2020 af - Frits Conijn, FD Mkb worstelt zich glansrijk door coronajaar 09:25 De tweede prik schiet erbij in - Casper de Gelder, BNR ÉÉN OP TWAALF 80-PLUSSERS KOMT VOORLOPIG NOG NIET OPDAGEN VOOR TWEEDE PRIK 18:24 cybercrimineel bang voor z'n portemonnee - Stijn van Gils, FD Cybercrimineel mijdt kritieke infra na uit de hand gelopen pijplijnhack See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202127 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Overlast, Lelijkheid & Gevaar

00:38 Wit-Rusland jaagt westen in de gordijnen - Bernard Hammelburg, BNR EU zint op sancties en landingsverbod tegen Wit-Rusland na 'vliegtuigkaping' 'Loekasjenko misbruikte internationale luchtvaartregels' 10:42 Inflatiespook doemt op - Han de Jong, BNR ECONOMEN: CONSUMENT MOET DIEPER IN DE BUIDEL TASTEN NÁ CORONA 19:27 Overlast, Lelijkheid en Gevaar- Guy Hoeks, FD Snelle boodschappenbezorgers veroorzaken chaos in binnensteden See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/25/202130 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Op weg naar kabinet Efteling 1

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Het is een stormachtige dag op het Binnenhof. Dat gaat vooral over het weer, maar ook over de gesprekken in de verschillende vergaderzalen. Burgemeesters verruilden hun stadhuizen voor het Binnenhof en de directeur van de Efteling is onderdeel van het Haagse formatiesprookje. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/21/202148 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Johan Leupen ging op audientie bij Carlos Ghosn

0:53 TVL - met Diederik de Groot, BNR - 'LATERE UITBETALING TVL BREEKT VEEL ONDERNEMERS OP' 7:51 Coronapaspoort - met Anna Dijkman, FD, en Geert Jan Hahn, BNR - Gaat het 'coronapaspoort' de zomer redden? 21:22 Carlos Ghosn - met Johan Leupen, FD - Gevluchte autotycoon: 'Ik ben ontsnapt aan een langzame dood' - Gevallen Nissan-topman vestigt hoop op 'neutraal' Amsterdam En inmiddels is de uitspraak van de rechter er: Amsterdamse rechter: Carlos Ghosn moet bijna 5 mln terugbetalen aan Nissan Reageren? Mail naar newsroom @bn.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202138 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Helft Joodse Israëliers zou willen dat Arabieren emigreren

0:51 Israël - met Jean Dohmen, FD - Veel Israëli's zijn 'eigen' Arabieren liever kwijt dan rijk 17:17 Bitcoin - met Herbert Blankesteijn, BNR - AANTAL CRYPTO-TRANSACTIES GROEIT EXPLOSIEF 29:05 Fossiel - met Carel Grol, FD - Aandeelhouders en IEA voeren druk op Shell op om sneller te vergroenen - DRUK OP VERGROENING SHELL NEEMT VERDER TOE - INTERNATIONAAL ENERGIEAGENTSCHAP: STOP INVESTERINGEN FOSSIELE BRANDSTOFFEN Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202137 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Het steentje in de schoen van Shell

00:50 ava Shell - met Carel Grol, FD - Shell moet zich tijdens ava altijd verantwoorden over het klimaat - Een interview met Mark van Baal van Follow This op BNR, in aanloop naar de ava. 09:10 Versoepelingen - met Julia Bokdam, BNR - 'Versoepelingen voor gevaccineerden zijn verantwoord' 16:23 Pels Rijcken - met Joris Polman, FD - Pels Rijcken betaalt pas 'na de nodige druk' gestolen miljoenen terug Naschrift: Denkt u aan zelfdoding? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk. Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/18/202129 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Het leger is er klaar voor

01:15 Defensie - met Diederik de Groot, BNR - Leger nu helemaal klaar voor hulp bij vaccineren 12:28 Klimaatdoelen - met Orla McDonald, FD - Klimaatdoelen in gevaar door gebrek aan investeerders 21:20 Bijwerkingen - met Michal van der Toorn, BNR - 80 procent bijwerkingen coronavaccin gemeld door vrouwen Geïnspireerd door: Vraag het Gommers Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202128 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Er komen nog maar twee corona-persco's

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Thomas haalde boven water dat we nog maar twee corona-persconferenties krijgen. En viel in slaap bij de monologen van Hugo de Jonge. Sophie verlangt ondertussen naar de inhoud. Net zoals een aantal fractievoorzitters.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/202150 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Geweld in de 'Zesdaagse Oorlog' laait weer op

0:53 Israël-Gaza - met Bernard Hammelburg, BNR - SITUATIE ISRAËL ESCALEERT VERDER - Hamas vuurt 130 raketten af op Tel Aviv als vergelding voor luchtaanval eerder op de dag - OPINIE | BOMMEN EN GRANATEN 15:52 Formatie - met Thomas van Groningen, BNR - SLAAT HAMER AAN OP NIEUWE BESTUURSCULTUUR? 21:46 Corona - ook met Thomas - VERSOEPELINGEN MET DE HAND OP DE PAUZEKNOP - Kabinet kondigt nieuwe versoepelingen aan 'met veiligheidsklep' See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202131 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

'Rutte moet geen premier worden, maar de Kamer in'

1:16 Rutte - Met Sophie van Leeuwen, BNR - OUD-KAMERVOORZITTER FRANS WEISGLAS: RUTTE NIET OPNIEUW PREMIER, TERUG IN DE KAMER 12:59 Vaccins - Met Wesley Weerts, BNR - VACCINEREN IN ZIEKENHUIZEN WIL NOG NIET VLOTTEN 22:32 Brexitgeld - Mathijs Schiffers, FD - Compromis in zicht over verdeling van EU-fonds voor brexitschade Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/11/202133 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Waarom ondernemers wachten met terugbetalen overheidssteun

Veel ondernemers wachten nog even met het terugbetalen van hun NOW-steun. Slechts een klein deel van hen die dit moet terugbetalen heeft dat al gedaan. Zo blijkt uit navraag van BNR bij financieel adviseurs en specialisten. Michal van der Toorn weet meer. Lees ook | Bedrijven afwachtend met terugbetalen NOW-regeling Als we denken aan Amerika en Covid, dan zien we een goed werkende vaccinatiestrategie en Coronamaatregelen die in sommige Staten al helemaal zijn afgebouwd. Dan zou de economie ook wel moeten gaan aantrekken, alleen dat valt nog wat tegen. Han de Jong, huiseconoom van BNR. Lees ook | Teleurstellende groei werkgelegenheid VS 'Overheid dwingt burger in de richting van Google en Apple', lezen we in het FD. Steeds vaker bieden overheidsinstanties hun diensten alleen nog aan via apps die slechts nog in de Appstore van Apple of de Play Store van Google te downloaden zijn. Auteur van het artikel is Stijn van Gils. Lees ook | Alleen Google en Apple veilig voor overheidsdiensten Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202131 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Punt van orde: kunnen we dit debat overslaan?

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Behalve in deze recesweek, want nu heeft Thomas een weekje vrij. Maar niet Sophie en Mark hebben genoeg te bespreken. Zij kwamen tot rust bij een Kamerdebat. Schrokken even op van een rel bij die partij waar altijd ruzies zijn. En vragen zich af wie de volgende informateur zal worden. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/7/202148 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Hoed u voor namaak!!

0:46 Winkels - met Jan Braaksma, FD Soepeler regels jagen bestedingen in de winkelstraat aan 9:14 Spaargeld - met Martine Wolzak, FD Pensioenfondsen boos over plan CPB voor lagere pensioenpremies 19:02 Deepfakes - met Wesley Weerts, BNR 'NEDERLAND MOET ZICH BETER WAPENEN TEGEN DEEPFAKES' Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202133 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Pas op voor 'onafhankelijk onderzoek' door advocaten

De column van Bernard Hammelburg: Vrij 1:16 Starters, met Puck Sie, FD - Maatregel kabinet heeft averechts effect op kansen van starters - JONGE HUIZENKOPERS BEPALEN DE HUIDIGE WONINGMARKT 9:40 Participatiewet, met Elfanie toe Laer, FD - Als het aan gemeenten ligt, is de Participatiewet passé 18:28 Advocaat-onderzoekers, met Joris Polman, FD - De advocaat-onderzoeker ligt onder vuur Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202132 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Na twee jaar kwam de rente bijna boven de 0%

0:51 Rente - met Han de Jong, BNR - Bijna terug van weggeweest: positieve rente op Nederlandse tienjaarslening - NEDERLANDSE RENTE STIJGT 13:21 UWV - met Rik Winkel, FD - 'Duizenden werknemers te lang in ziektewet door keuringsstop bij UWV' 24:32 Advocaten - met Puck Sie, FD - Jonge advocaat wil ook leven naast het werk Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/4/202131 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Ook jij staat in het slecht beveiligde telefoonboekje van Justitie

0:43 Vakantie - met Casper de Gelder, BNR - TOPMAN TUI: CORONAPAS HELPT OPSTARTEN VAKANTIEREIZEN 10:22 KPN - met Jeroen Piersma, FD - KPN wijst twee potentiële overnemers de deur - KPN: EQT DEED GEEN BOD 19:47 Telecomgegevens - met Marco Vlot, FD - Telecomgegevens van miljoenen Nederlanders jarenlang onvoldoende beschermd - JUSTITIE BEVEILIGDE DATABASE MET PERSOONSGEGEVENS JARENLANG ONVOLDOENDE Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202128 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Er is deze week iets groots gebeurd

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Elke vrijdag? Nee, deze vrijdag is het reces, en zijn alleen Thomas en Mark er. Maar waar de meeste recesweken rustig verlopen, was er deze week elke dag wel iets groots. Van de publicatie van de notulen van de ministerraad, tot de presentatie van het eindverslag van informateur Tjeenk Willink. En tussendoor nog een lang en heftig debat over vertrouwen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/30/202150 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Interview met SHV-topman maakt veel los

0:45 Heel kort over het Kamerdebat over achterhouden van informatie LIVEBLOG | AZARKAN: MOTIE VAN WANTROUWEN TEGEN VOLTALLIGE KABINET NOTULENDEBAT TWEEDE KAMER: BIJLTJESDAG OF BUSINESS AS USUAL? 1:52 Coronamelder en 0:00 SecretHub - met Stijn van Gils, FD Coronamelder verstuurt tijdelijk geen meldingen vanwege mogelijk datalek CORONA-APP BUITEN GEBRUIK DOOR PRIVACY-ISSUES Delftse start-up SecretHub in Canadese handen: 'Dit wordt een miljardenmarkt' Chatdienst Messagebird haalt geld op voor overname in VS en is nu $3,8 mrd waard 14:22 Winkelen op afspraak - met Julia Cornelissen, FD Winkelen op afspraak is een blijvertje 22:41 SHV-topman - met Ivo Bökkerink, FD Justitie neemt na fraudezaak SHV accountant PwC op de korrel Topman SHV: 'Omkoping, dat is zó niet wat wij zijn' 34:05 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202136 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Versoepelingen geven stevige impuls aan de economie

0:55 Versoepelingen coronabeleid en 5:50 Chinese dwangarbeid - met Jean Dohmen, FD - Soepeler coronabeleid stevige impuls voor economie - Fabrikanten van veevoer en supplementen lichten ketens door op Oeigoerse dwangarbeid 12:40 Trage belastingaangifte - met Jildou Beiboer, BNR - TWEE DERDE ZZP'ERS DEED NOG GEEN BELASTINGAANGIFTE 20:20 EU-Zwitserland - met Mathijs Schiffers, FD - Relatie tussen EU en Zwitserland dreigt te 'eroderen' door impasse over handelsafspraken 30:34 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/28/202132 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

EXTRA EDITIE: In de notulen vallen vooral Rutte, Koolmees en Van Nieuwenhuizen op

Het was brisant, opmerkelijk, schokkend en explosief. Maar lazen Thomas van Groningen en Mark Beekhuis ook onoorbare zaken in de notulen van de ministerraad? En kregen zij ook te P-notulen te zien? Je hoort het in een extra editie van Newsroom Den Haag. Kijk hier om zelf de notulen te lezen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202125 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Zelden zaten we zo ongeduldig te wachten op notulen

0:59 Notulen - met Thomas van Groningen, BNR DEN HAAG WACHT OP GEHEIME NOTULEN MINISTERRAAD 13:02 Terrassen - met Martijn de Rijk, BNR Horecazaken kunnen groothandel niet altijd betalen 21:58 Brede brugklas - met Ilse Zeemeijer, FD Politiek stuurt op brede brugklassen, maar ouders en scholen stribbelen tegen Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202136 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Brisant, opmerkelijk, schokkend en explosief, maar niet onoorbaar

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Het was een bijzondere week rond het Binnenhof. Waarin we het verschil leerden tussen goud en honinggeel. Waarin we exotische vocabulaire opdeden, zoals sensibiliseren en onoorbaar. En waarin sommigen misschien in Niger waren. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/23/202158 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Tjeenk Willink gaat onverstoorbaar verder met herstel van vertrouwen

0:49 Politieke vertrouwenscrisis - met Lien van der Leij, FD - Nieuwe onthullingen toeslagaffaire vergroten wantrouwen rond formatie 14:23 Bestuurscrisis Volksbank - met Eva Rooijers, FD - Volksbank verliest na jaar van onrust meer dan helft van commissarissen 20:20 Duurzame boekhoudregels - met Martijn Pols, FD - Gaat de accountant dan de wereld redden? - Brussel blijft dubben of aardgas en kernenergie het stempel 'groen' verdienen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202130 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Vertraging woningbouw dreigt na uitspraak Raad van State

0:41 Omgevingsrecht en 07:14 Amelisweerd - met Arend Clahsen, FD - Vertraging woningbouw dreigt na uitspraak Raad van State - Amelisweerd: epicentrum van een nieuwe strijd over asfalt 13:19 Terrassen - met Casper de Gelder, BNR - HORECA WEINIG GEHOLPEN MET OPENING TERRASSEN 21:38 Imtech - met Joris Polman, FD - Banken staan op voet van oorlog met curatoren van Imtech See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202133 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Op het coronadashboard staan de lachende gezichtjes van Kuipers en Van Dissel

0:51 Toegangstesten, versoepelingen en informatie - met Thomas van Groningen, BNR - ERGERNIS OVER KRITIEK OP MEGABUDGET TOEGANGSTESTEN: 'WE DOEN DIT VOOR DE TWEEDE KAMER' - MOGELIJK WÉL VERSOEPELINGEN, ONDANKS HOGE ZIEKENHUISCIJFERS - BURGEMEESTERS BLIJ DAT STAPPEN GEZET WORDEN RICHTING VERSOEPELINGEN - 'Mogelijke versoepeling: winkelen zonder afspraak' 16:21 Woningbouw - met Wesley Weerts, BNR - GEMEENTEN EN PROVINCIES RUZIËN OM WONINGBOUW 26:34 Witwassen - met Rutger Betlem, FD - 'Vertrek Vogelzang nieuwe klap voor reputatie Danske Bank' Gerelateerd: - Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro - Ook bekende fraudeklant viel bij ABN Amro in risicocategorie 'neutraal' - OM WIL MEER OUD-BESTUURDERS ABN AMRO VERVOLGEN 6:36 en 33:22 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/20/202134 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

ABN Amro schikt voor 480 miljoen over witwascontrole

0:57 Pseudowetenschap - met Diederik de Groot, BNR - STATISTICI MAKEN GEHAKT VAN FIELDLABS: 'PSEUDO-EXPERIMENTEN' - 'BURGEMEESTER VAN BREDA WILDE GRAAG FIELDLAB IN ZIJN STAD' 12:32 ABN Amro - met Pieter Couwenbergh, FD - Witwasboete ABN Amro; nader onderzoek OM naar Zalm - Vogelzang en Zalm weg bij Danske Bank - ABN AMRO BETAALT BIJNA HALF MILJARD WITWASBOETE; OUD-BESTUURDERS VERDACHT 26:11 Flitskrediet - met Pim Brasser, FD - Rechter zet streep door Hoekstra's aanpak van peperduur flitskrediet Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202133 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Het dalend been van Van Dissel

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Thomas ontdekte deze week dat de oude houten vloeren van de gangen bij D66 kraken. Dat maakt het rondsluipen daar lastig. En Sophie wist te voorkomen dat ze hyperventilerend in de kroonluchters kwam te hangen. Verder veranderde er iets in de bestuursstijl van Mark Rutte. Ging eerder alles nog stap voor stap, vanaf nu bezien we alle coronamaatregelen week voor week. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/16/202149 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

We hebben wel iets geleerd, in die 20 jaar in Afghanistan

0:38 Luchtvaart - met Melissa Lagerwaard, BNR - 'SCHIPHOL GEEFT NOOIT MEER ZOVEEL OVERLAST ALS VROEGER' - Nationale Luchtvaartshow: #5: CEO SCHIPHOL: 'JE MOET NIET ZOMAAR WILLEN GROEIEN' 10:11 Afghanistan - met Bernard Hammelburg, BNR - AMERIKA TREKT TROEPEN TERUG UIT AFGHANISTAN - Amerika Podcast: #72 DODELIJKE VERGISSING - VS en Navo gaan alle troepen terugtrekken uit Afghanistan 23:42 800 miljard euro - met Ria Cats, FD - Brussel wil komende jaren tot recordbedrag van 800 mrd op kapitaalmarkten lenen - 'Ankara moet conform afspraken migranten terugnemen' 36:39 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202137 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Veel sesamzaad bevat kankerverwekkend gif

0:45 Snelteststraten - met Hella Hueck, FD - Aanbieders hekelen aanbesteding sneltestlocaties - Stap voor stap gaat Nederland weer open - maar nu nog even niet - OPENINGSPLAN KABINET: VIJF STAPPEN UIT DE CORONAMAATREGELEN 12:23 Sesamzaad - met Vasco van der Boon, FD - Gif in sesamzaad trekt diepe sporen door voedselindustrie 21:44 Toerisme - met Diederik de Groot, BNR - TOERISMEBRANCHE WIL EIGEN PARAGRAAF IN REGEERAKKOORD Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202130 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Na één vraag van het FD trok de nieuwe accountantsvoorzitter zich terug

0:53 Pretparken en persconferentie - met Thomas van Groningen, BNR - NEGATIEVE CORONATEST VOOR DAGJE UIT MOGELIJK VERPLICHT - BURGEMEESTERS EN RIJK TEGENOVER ELKAAR EN VERDEELD 10:57 Zelftests - met Lisa van der Velden, FD - Drogisterijen hebben voorlichting zelftests niet op orde 20:00 Accountancy - met Joris Polman, FD - Accountantsclub NBA verslikt zich opnieuw bij benoeming boegbeeld Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/13/202135 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Ladingeigenaren krijgen rekening voor berging Ever Given

0:49 Coolblue - met Jan Braaksma, FD - Coolblue stelt miljardenbeursgang tot najaar uit 10:05 Ever Given - met Pieter Lalkens, FD - Eigenaren vracht op Ever Given draaien deels op voor bergingskosten. 19:24 Voucherbetalingen - met Michal van der Toorn, BNR - DUIZENDEN REIZIGERS WACHTEN NOG OP VOUCHERGELD 27:01 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl. De Technoloog over cookieloze advertenties: PROFIELEN OPBOUWEN HOEFT NIET See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202129 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Rutte vertrekt stap voor stap

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Er staan drie poppetjes op het Binnenhof. Zegt die ene: Dit is Newsroom Den Haag. Zegt die andere: van de week stond ik hier in een sneeuwstorm. Zegt die derde: ik heb breaking news van de informateur. 't Is geen grap.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/9/202154 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Er is ook goed nieuws over de coronacrisis

0:54 Coronacommunicatie - met Diederik de Groot, BNR - 'OVERHEID COMMUNICEERT CORONACIJFERS SELECTIEF EN TE NEGATIEF' 12:11 Zonnepanelen - met Orla McDonald, FD - Nederlandse zonnepanelen komen van Chinese bedrijven die worden verdacht van dwangarbeid 21:10 Familiebedrijven - met Laurens Berentsen, FD - Familiebedrijven eerder overgedragen om belastingaanslag voor te zijn - Belastingaanslag bij opvolging schrikbeeld voor familiebedrijf 30:37 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202132 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Coronacrisis of niet, verplicht naar kantoor

1:27 Verplicht op kantoor - met Diederik de Groot, BNR - FNV: ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN VAAK NOG NIET CORONAPROOF 11:30 Sociale beleggers - met Pieter Couwenbergh, FD - Deliveroo en het sociale gezicht van beleggers 21:49 Air France-KLM - met Job Woudt, FD - Nederland neemt er genoegen mee tweede viool te spelen bij Air France-KLM 10:51 en 34:23 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202135 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

De meeste bedrijven voldoen nog altijd niet aan de AVG

0:53 AVG - met Rob de Lange en Johan Leupen, FD - Meerderheid Nederlandse bedrijven voldoet na drie jaar nog niet aan privacywet 16:31 Lange covid - met Kees Dorresteijn, BNR - IC-ARTS GOMMERS BEPLEIT POLIKLINIEKEN LANGDURIGE KLACHTEN - MOETEN WE VAKER OP ANTISTOFFEN TESTEN? Heb je vragen voor Diederik Gommers? De contactgevevens en de podcast vind je op https://bnr.nl/vraaghetgommers 31:57 Formatie - met Bas Knoop, FD - Mark Rutte kan wachten, als hij wil - 'Politieke jongeren: geen kabinet Rutte' - Vladimir Poetin kan tot 2036 president van Rusland blijven - FRACTIEVOORZITTERS ZOEKEN NAAR NIEUWE INFORMATEUR - KLAAS DIJKHOFF WORDT GEEN PREMIER 46:17 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/6/202147 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Een avond om te vergeten voor Rutte

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Het was ongekend wat er gebeurde. En bizar. Er werd níet gelogen. Wel veel vergeten. En soms deels herinnerd. Of teruggelezen in handgeschreven aantekeningen. En in de wandelgangen werd afgeluisterd, en keihard gerend. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/2/202153 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Kamer wint touwtrekken om de aantekeningen van de verkenners

0:55 Formatie - met Thomas van Groningen, BNR - DEBAT OVER GELEKTE NOTITIES VANDAAG VERDER - FRANS WEISGLAS: STEL VERKENNER AAN DIE VERDER VAN POLITIEK AF STAAT - Rutte suggereerde ministerschap voor Omtzigt - Rutte ziet zijn vierde kabinet in gevaar komen door 'heftige emoties' 10:52 Pensioenkosten - met Martine Wolzak, FD - AFM kritisch over kosten pensioenfondsen - 'Klein pensioenfonds moet nadenken over bestaansrecht' 21:10 Overheidssteun - met Gaby de Groot, FD - Staat kan vertrekbonus bestuursvoorzitter IHC niet tegenhouden See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202134 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

De avondklokspits verschuift vandaag van 20:45 naar 21:45

0:49 Kernenergie - met Bert van Dijk, FD D66-prominenten zetten formatie onder druk over kernenergie 10:52 Britse bedrijven - met Diederik de Groot, BNR STEEDS MEER BRITSE BEDRIJVEN WILLEN ZICH IN NEDERLAND VESTIGEN Steeds meer Britse bedrijven willen zich in Nederland vestigen 20:56 Avondklok - met Puck Sie, FD Racen door rood of snel een taxi bestellen: zo houdt Amsterdam zich (niet) aan de avondklok 26:39 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/31/202127 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Bedrijven laten Clubhouse nog even liggen

0:49 Containerinfarct - met Pieter Lalkens, FD Na einde Suezblokkade dreigt containerinfarct voor Rotterdam 'RIJ VOOR ROTTERDAMSE HAVEN IS ONVERMIJDELIJK' 8:05 Buy-to-let - met Geert Jan Hahn, BNR DNB LEGT BOM ONDER WET VOOR OPKOOPBESCHERMING Geert Jan presenteert elke maandagavond Bouwmeesters 18:18 Clubhouse - met Guy Hoeks, FD Nederlandse bedrijven laten Clubhouse (vooralsnog) links liggen Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/30/202131 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Als de zeespiegel stijgt daalt de Nederlandse kredietwaardigheid

0:49 Crowdfundingplatforms - met Frits Conijn, FD - Crowdplatforms geven beleggers weinig inzicht in risico en rendement - GEBREKKIGE INFORMATIE RENDEMENT EN RISICO BIJ CROWDFUNDPLATFORMS 10:37 Kredietwaardigheid - met Vasco van der Boon, FD - Deltacommissaris vraagt kabinet miljarden voor behoud Nederlandse kredietstatus 17:07 Teststraten - met Richard Smit, FD - Commerciële testmarkt dreigt weer net zo snel te verdwijnen als die opkwam 26:58 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202130 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Positie Rutte, functie elders?

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Hoewel onze Haagse verslaggevers zeer hard moesten werken deze week, is er niet veel gebeurd. Na een valse start begint de aftrap van de formatie van nul af aan. Alle coronamaatregelen werden verlengd. Alleen de avondklok begint een uurtje later. Maar in het Kamerdebat daarover werd niet geprobeerd om uit te leggen waarom dat zo is. En de ministerraad zou vanaf vandaag via beeldschermen vergaderen, zoals ook de rest van Nederland dat doet. Maar dat was donderdag, op vrijdag blijkt dat alweer deels te zijn teruggedraaid. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/26/202148 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Plotseling is positieve coronatest Ollongren niet meer relevant

0:44 Formatie - met Thomas van Groningen, BNR - OLLONGREN EN JORRITSMA STAPPEN OP ALS VERKENNER - Verkenning nieuw kabinet beëindigd na blunder Ollongren - Formatie ligt stil na positieve coronatest verkenner Ollongren 10:45 Suezkanaal - met Pieter Lalkens, FD - 'Blokkade Suezkanaal kan tot maandag duren' - 'PERFECT STORM' VOOR SCHEEPVAARTSECTOR 20:24 Bronovo - met Maarten van Poll, FD - Voormalig DSW-topman Chris Oomen biedt op Haags ziekenhuis Bronovo 29:20 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202131 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Word jij de trotse eigenaar van deze 40 radioseconden?

0:46 Fout hout - met Johan Leupen, FD - OM vervolgt Nederlandse handelaren wegens import van 'fout hout' uit Myanmar 11:23 Culinaire wandelcircuits - met Puck Sie, FD - Stiekeme wijn en kibbeling: in elke stad lopen ondergrondse eetwandelaars 17:09 NFT's - met Connor Clerx, BNR - CONNOR VEILT EEN STUKJE OCHTENDSPITS Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202126 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Toch een gewone formatie en een dik regeerakkoord

0:45 Formatie - met Thomas van Groningen, BNR - RUTTE VINDT ZOVEEL MOGELIJK ZETELS IN DE EERSTE KAMER BELANGRIJK - D66 en VVD trekken verschillende kanten op bij formatie; CDA wil voorlopig niet aanschuiven 12:07 EU-China - met Ria Cats, FD - EU stelt sancties tegen China in wegens onderdrukking Oeigoeren, Peking slaat terug - CHINESE AMBASSADEUR OP MATJE OM SANCTIES D66-KAMERLID 24:37 Hudson's Bay - met Jan Braaksma, FD - Verhuurders vrezen strop van 200 mln door 'fraude' Hudson's Bay Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/23/202135 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Nieuwe kabinet moet iets met Amsterdamse bouwstop

0:47 Huizenprijzen - met Nelleke Trappenburg, FD - Huizenprijzen stijgen in februari het hardst in twintig jaar - GROOTSTE STIJGING HUIZENPRIJZEN IN TWINTIG JAAR - BOUWSTOP BELANGRIJKE GROEIGEBIEDEN AMSTERDAM 9:09 ABN Amro - met Pieter Couwenbergh, FD - Ook na recordboete ING had ABN Amro zijn witwascontroles niet op orde 19:39 Bitcointoezicht - met Rutger Betlem, FD - Bitcoinhandelaar eist bij rechter uitleg van DNB over 'te strenge regels' 27:19 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202128 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Meedoen is belangrijker dan winnen

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Thomas kreeg een nieuw toegangspasje, en Sophie draagt een groen festivalbandje om haar arm. Want de stemmen zijn geteld, en de 17 nieuwe fractieleiders verkennen de mogelijkheden om de boot zo veel mogelijk af te houden. Daarbij moet de bal nadrukkelijk bij VVD en D66 blijven liggen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/19/202154 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

De coalitie zou gewoon door kunnen

0:55 Verkiezingen - met Sophie van Leeuwen, BNR - LIVEBLOG | NÉT GEEN MEERDERHEID VVD, D66 EN CDA IN LAATSTE POLL - SPEL OM DE POPPETJES EN POSTEN KAN BEGINNEN - 'FORMEREN IS MEER DAN ALLEEN STEMMEN TELLEN' - KAAGSE LENTE VERRAST OOK HAAGSE BESCHOUWERS - 'SCHRIJF PVDA NOG NIET AF ALS COALITIEPARTIJ' - Verkiezingsblog: Net geen meerderheid voor VVD, CDA en D66 - Kaart: uitslagen Tweede Kamerverkiezingen druppelen binnen - Sigrid Kaag stuwt D66 naar historische overwinning - In Kaag treft Rutte zijn eerste echte uitdager - Traditioneel links blok weggevaagd, samen slechts 25 zetels 13:37 Cryptokunst en NFT's - met Hella Hueck, FD - Cryptokunst zet kunstsector op scherp 22:41 Mall of the Netherlands - met Lisa van der Velden, FD - Duurste en grootste winkelcentrum van Nederland opent deuren midden in lockdown See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202131 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Het is verkiezingsdag

0:41 Verkiezingen - met Bas Knoop, FD - Voor Ruttes VVD komen de verkiezingen geen dag te vroeg - Het verlossende slotdebat is ook het startschot voor de formatie - LIVEBLOG | TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN: LAATSTE STEMBUSGANG GESTART - TE WEINIG AANDACHT VOOR PROBLEMEN BUITEN CORONA 19:23 5G - met Sandra Olsthoorn, FD - 5G knokt om bandbreedte met levensreddend satellietstation voor schepen 26:24 Zalando - met Julia Cornelissen, FD - Zalando grijpt coronavirus aan om dominant te worden in Europa Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202134 minutes, 1 second
Episode Artwork

Alle stemmen tellen weer

0:41 Briefstemmen - met Jildou Beiboer, BNR 5:54 - en met Thomas van Groningen, BNR - OLLONGREN PAST PROCEDURE TELLEN BRIEFSTEMMEN AAN NA PROBLEMEN - Regels briefstemmen alsnog verruimd na veel afkeuringen 14:13 Nationaal Zorgplatform - met Rob de Lange, FD - Prominenten: 'Bouw een nationaal techbedrijf voor medische gegevens' 27:01 Baggersector - met Pieter Lalkens, FD - Europese baggeraars verweren zich tegen oprukkende Chinese concurrentie Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/16/202134 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Vaccinatie met AstraZeneca toch stilgelegd na mogelijke bijwerkingen

0:41 AstraZeneca - met Thieu Vaessen, FD - LIVEBLOG | LAREB: TIEN MELDINGEN MOGELIJKE TROMBOSE- OF EMBOLIEVORMING - 'HOPELIJK DUURT PRIKPAUZE ASTRAZENECA GEEN TWEE WEKEN' - Nederland schort prikken AstraZeneca op 12:43 Verkiezingen - met Ulko Jonker, FD - Er valt wat te kiezen, maar valt er ook wat te veranderen? - Het merk Mark glanst, maar de sokkel wordt steeds brozer Alles over de verkiezingen bij het FD en bij BNR 29:41 Tandartsen - met Diederik de Groot, BNR - TANDARTSEN: LAAT ONS MEEHELPEN BIJ VACCINEREN! Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202135 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

De ondraaglijke lichtheid van de campagne

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. De laatste dagen voor de verkiezingen worden kiezers emotioneel, weet Sophie. Thomas kon eindelijk eens naar een fysieke campagnebijeenkomst. En Mark ergert zich aan een stelling in een verkiezingsdebat.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/12/20211 hour, 3 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Kernenergie na Fukushima

0:53 CO-rechten - met Bert van Dijk, FD - Greenwashing door bedrijven ligt op de loer door overschot aan goedkope CO-rechten 10:43 Kernenergie na Fukushima - met Carel Grol, FD - Kernenergie komt deuk van Fukushima amper te boven 21:03 Post-brexit-schermutselingen - met Joost Dobber, FD Britse regering roept EU-ambassadeur op het matje Profiel: Brexitminister David Frost hakt er graag met de botte bijl op in Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/202131 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Lege schappen dreigen door problemen met containervervoer

1:13 Containervaart - met Han de Jong, BNR - 'CHAOS' DREIGT DOOR VERTRAAGD CONTAINERVERVOER Eerder over containervervoer in Newsroom: Door de prijsexplosie voor containervervoer zijn pakketbezorgers als DHL begonnen zelf schepen naar China te laten varen. 10:14 Microsoft Exchange - met Stijn van Gils, FD - Nederlandse bedrijven wacht nieuwe aanvalsgolf met gijzelsoftware 18:45 Miljoenen huizen - met Arend Clahsen, FD - 'Het functioneren van de stad loopt gevaar als we niet meer woningen bouwen' Opiniestuk van Ben van Berkel en Caroline Gehrels: Laten we alle bouwlocaties voor woningen nu eens op één kaart zetten Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/202129 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

De versoepeling die overdag niet kon, werd 's avonds toch aangekondigd

Gisteravond kondigde premier Rutte toch een versoepeling van de coronamaatregelen aan, onder andere voor winkeliers. Het FD legde alle jaarverslagen naast elkaar, en telde minstens 30.000 banen die geschrapt zullen worden. En Amerika voert de druk op ons land verder op, om geen chipmachines van ASML aan China te leveren. 1:02 Versoepeling coronamaatregelen - met Lisa van der Velden, FD - Kabinet: minder lockdown tegen Pasen, steunpakket mogelijk verruimd - ONL: TVL moet naar honderd procent 9:52 Verdwijnende banen - met Lennart Zandbergen, FD - Tienduizenden banen weg bij Damrakbedrijven - Damrakbedrijven schrappen tienduizenden banen 18:42 ASML - met Sandra Olsthoorn, FD - VS willen China nog meer ASML-machines ontzeggen 29:02 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/9/202130 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Draagvlak voor avondklok smelt als sneeuw voor de zon

0:58 Avondklok bij warm weer - met Diederik de Groot, BNR - DESKUNDIGEN: AVONDKLOK DREIGT ONHOUDBAAR TE WORDEN 8:06 Energielabels in villagemeenten- met Damy Baumhöer, FD - Villagemeenten blijven achter bij verduurzaming woningen 15:51 Grapperhaus en Pels Rijken - met Joris Polman, FD - Grapperhaus wist al twee jaar van onderzoek naar notaris bij kantoor landsadvocaat Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202130 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Net voor de verkiezingen keert ineens het optimisme terug

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Thomas las de Kieswet. Sophie nam complimenten in ontvangst. Er werd gegoocheld met cijfers. En ineens, net voor de verkiezingen, keert het optimisme terug in Den Haag. Sommige halflege glazen blijken toch halfvol te zijn. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/5/202153 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Klein beetje omzet. Moet de coronasteun nu weer worden terugbetaald?

0:54 Cyberspionage - met Johan Leupen, FD - 'Bescherming tegen cyberspionnen vereist minimaal 1 mrd extra' - 'Soms moeten dingen eerst eens goed misgaan, dan komt er tenminste budget' 11:29 Coronasteun - met Dave Krajenbrink en Martijn de Rijk, BNR - Grote zorgen contactberoepen over terugbetalen steun 19:13 Orbán - met Han Dirk Hekking, FD - Orbán keert zich tegen degenen die hem de hand boven het hoofd hielden Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/4/202129 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Miljoenenschandaal bij landsadvocaat

0:49 Rijgeschiktheid - met Julia Bokdam, BNR - 'CBR VERKLAARDE HONDERDEN RIJBEWIJZEN TEN ONRECHTE ONGELDIG' 9:09 Landsadvocaat - met Joris Polman, FD - Landsadvocaat verwikkeld in financieel schandaal na fraude oud-topman - Notarissen beheren miljarden en dat leidt vaker tot schandalen 25:29 Klimaatdoorrekening - met Orla McDonald, FD - Vertrekken bedrijven uit Nederland vanwege strenge milieuregels en hogere lasten? - Planbureau: vertrek bedrijven reëel risico bij ambitieuze klimaatplannen Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202135 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Ondernemers zullen hebben wakker gelegen na de CPB-doorrekening

2:16 NOW-perikelen - met Julia Bokdam, BNR - INGEWIKKELDE EISEN AAN BOEKHOUDING KOSTEN ONDERNEMERS NOW-STEUN 12:30 Websuper Crisp - met Julia Cornelissen, FD - Oprichters Adyen en Just Eat Takeaway steken 30 mln in onlinesupermarkt Crisp - WEBSUPER CRISP HAALT 30 MILJOEN EURO OP 23:35 Doorrekening verkiezingsprogramma's - met Jean Dohmen, FD - 'Schrikbarende' lastenverzwaring op komst voor bedrijfsleven - CPB-doorrekening: lasten bedrijven en jonge generaties fors omhoog - Economen: hogere belastingen jagen bedrijven weg - Planbureau: vertrek bedrijven reëel risico bij ambitieuze klimaatplannen - Na de doorrekeningen is iedere partij klimaatkampioen - Afgelopen week schreef Jean een interview met Wimar Bolhuis: CPB-doorrekening: risico op uitglijer groter dan stemmenwinst - En bijna een jaar geleden was Bolhuis ook te gast in Newsroom Den Haag: Hoe ambtenaren bepalen wat er op het politieke menu staat, toen het hele circus van de CPB-doorrekeningen toen de eerste stappen werden gezet voor de doorrekeningen die gisteren naar buiten kwamen. 1:46 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/202140 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

SolarWinds-hack was maar het topje van de ijsberg

0:51 Heineken - met Jan Braaksma, FD - Voortijdig vertrek van oud-ceo Van Boxmeer kost Heineken 12,5 mln 9:46 Scheikundepracticum - met Caitlin Stooker, FD - Chemieles aan de keukentafel 13:12 Recht op reparatie - ook met Caitlin - Recht op reparatie van apparatuur komt steeds dichterbij 19:59 Hackers - met Stijn van Gils, FD - Cyberaanval via leverancier vormt nieuwe bedreiging voor bedrijven 26:30 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202128 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

We moeten allemaal op dansles

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Er werd gefeest in het park, en gefantaseerd over dansen. En er werd gelezen in twee brieven van het ministerie van Economische Zaken, over de TVL-steun. De ene brief, gericht aan ondernemers, was leesbaar en begrijpelijk. De andere brief had de Tweede Kamer had moeten informeren. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/26/202145 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

ACM onderzoekt of supermarkten kartelafspraken maakten

0:40 Supermarktkartel? - met Rik Winkel, FD - Loonsverhoging supers roept vragen op bij ACM 8:28 Europese AFM - met Martijn Pols, FD - Roep om centraal toezicht op Europese markten luider na brexit en Wirecard-schandaal - 'Alle grote veranderingen in toezicht zijn helaas het gevolg van grote ongelukken' - Opinie: Europese kapitaalmarkt heeft versterkt toezicht nodig 18:34 Investeringen - met Wesley Weerts, BNR - 'BEDRIJVEN SCHRAPPEN INVESTERINGEN DOOR FINANCIERINGSGAT' 27:33 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/202129 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Iedereen moet weer trouw 1,5m afstand houden en handen wassen

0:43 Coronabriefing - met Thomas van Groningen, BNR - Onder grote druk zet kabinet risicovolle stap in coronabestrijding - 'VERSOEPELING ONVOLDOENDE VOOR ONDERNEMERS' - 'BASIS VOOR HUIDIGE MAATREGELEN WAS VEEL TE SOMBER' - 'SPORTSCHOOL IS DEEL VAN DE OPLOSSING' 10:12 Jongeren bij de verkiezingen - met Elfanie toe Laer, FD - Politieke partijen paaien jongeren met geld en kansen 18:08 Ruzie bij Broekman - met Pieter Lalkens, FD - Harde confrontatie met aandeelhouder kost top van logistiek bedrijf Broekman de kop 27:14 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl De verkiezingsdebatten vind je op bnr.nl/verkiezingsdebattenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202128 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

AH legt vertraagde leveranciers stevige 'coronaboete' op

0:48 Albert Heijn - met Vasco van der Boon, FD - Leveranciers Albert Heijn hangt 'coronaboete' boven het hoofd - ALBERT HEIJN LEGT LEVERANCIERS CORONABOETE OP 9:46 Coronamaatregelen in België - met Ria Cats, FD 12:35 EU v Rusland - ook met Ria - EU zet nieuw sanctiewapen in tegen Rusland wegens behandeling Navalny 21:16 Overnames - met Diederik de Groot, BNR - OVERNAMES MKB LOPEN VAKER STUK DAN NODIG - 'Meer horecapareltjes op de markt in coronatijd' 29:26 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202130 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Millennials verdringen babyboomers bij verkiezingen

0:47 Verkiezingen - met Ulko Jonker, FD - De Kiezer van 2021: een generatie neemt afscheid, een nieuw wereldbeeld daagt 14:47 Kleine accountants - met Martijn Pols, FD - Kleine accountants stappen massaal uit controlemarkt vanwege hoge regeldruk - Dreigt de kleinere accountant zijn controle te verliezen? 24:45 Horecagroothandel - met Diederik de Groot, BNR - Horecagroothandels in problemen door kwetsbare voorraden 31:37: Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/22/202133 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Hoe Rutte campagne voert

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. In een normaal jaar zou de campagne inmiddels op stoom beginnen te komen. Maar een normaal jaar, dat is lang geleden. Nu verzuchten politici ietwat moedeloos dat de campagne maar niet los wil komen. Ondertussen hielden Mark Rutte en Hugo de Jonge een kinderpersconferentie. Zetten tienermeisjes in hun TikTok-video's roze hartjes en twinkels bij Hugo de Jonge. En klagen buitenlandse correspondenten dat alle interviewverzoeken voor minister-president kunnen praten. En dan was er ook nog juridisch en politiek gesteggel over de avondklok.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/19/202145 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Het wordt een bloedbad bij KLM

0:57 Air France-KLM - met Pieter Couwenbergh, FD - KLM vreest voor verdienmodel door eisen van Brussel aan steunpakket - Air France-KLM ziet pas in 2024 herstel van de luchtvaart - Dieprode cijfers voor KLM 12:59 Ahold - met Lisa van der Velden, FD - Waarom komt Ahold ondanks recordomzetten niet als coronawinnaar uit de bus? '- Albert Heijn draagt zijn steentje tijdens de crisis echt wel bij' 22:26 Cheques - met Dave Krajenbrink, BNR - Ook ING stopt met inning coronasteun uit VS 27:51 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/202129 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Bedrijven hebben samen 13 miljard belastingschuld

0:47 Belastingschuld - met Joris Polman, FD - Miljarden aan uitgestelde belastingen tikkende tijdbom voor bedrijven in nood - Juist de stilte bij bijzonder beheer maakt banken huiverig 15:01 Werknemerschap - met Rik Winkel, FD - Gerechtshof: Deliveroo-bezorger is werknemer 23:25 Avondklok - met Martijn de Rijk, BNR - Laatste coronanieuws: spoedwet avondklok vandaag naar Kamer - Avondklok blijft voorlopig van kracht - Rutte zegt 'niet opgelucht' te zijn Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/17/202133 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Rechter fluit Staat terug om avondklok

0:42 Avondklok - met Thomas van Groningen, BNR - Kabinet bijeen voor crisisberaad over avondklok - Rechter fluit kabinet terug over avondklok 7:54 Spacs - met Mathijs Rotteveel, FD - Damrak maakt zich op voor hausse aan beursgangen zonder bedrijf 18:42 Zorgkosten - met Maarten van Poll, FD - Zorg mag best wat kosten, zeker in verkiezingstijd 28:17 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl Hier vind je de aflevering over kinderkankeronderzoek.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202130 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Onderzoek naar kinderkanker ligt stil door geldgebrek

0:49 Kinderkanker - met Rob de Lange, FD - Ik vind covid echt niet erger dan een kind met kanker 9:42 Containervervoer - met Pieter Lalkens, FD - Logistieke bedrijven omzeilen rederijen en regelen vervoer zelf 20:48 Polderbaan - met Bernard Hammelburg, BNR - 'Schrappen Polderbaan beperkt veel brandstofverbruik en uitstoot' 34:08 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl Vandaag weer actueel: om de proef-cabaretvoorstelling te kunnen zien, onderga je een PCR-test, een sneltest én wordt je temperatuur gemeten, vertelde Guy Hoeks begin deze maand. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/15/202136 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Deze podcast gaat niet over Hugo de Jonge

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Het was de laatste week voor het verkiezingsreces. En zowel Thomas als Sophie zijn al helemaal in de campagnemodus. Wordt er geschaatst? Dan volgt er vast een mooie selfie op Instagram. Maar soms praten politici liever over treinverbindingen naar Het Noorden. (En krijgen toch vragen over schaatsen). Bovendien werden er in één week twee parlementaire enquêtes aangekondigd. Je zal maar minister worden in de volgende regering. Dan kun je nu al vermoeden dat je binnenkort zal aftreden over de uitkomsten van een van beide onderzoeken.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/12/202147 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Veiligheidsdiensten slaan samen alarm om Chinese spionage

0:44 Spionage - met Johan Leupen, FD - Veiligheidsdiensten slaan samen alarm om Chinese cyberdreiging in Nederland 13:08 Voedselnationalisme - met Han Dirk Hekking, FD - Tsjechië legt supermarkten voedselnationalisme op 26:40 WTO - met Daan Ballegeer, FD - Doordouwer moet problematische WTO vlot trekken 36:28 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/202138 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Eigen risico in de zorg vergroot ongelijkheid

0:54 Eigen risico - met Maarten van Poll, FD - Onderzoekers: eigen risico in de zorg vergroot ongelijkheid 10:26 Werkgevers - met Job Woudt, FD - VNO-NCW: Werknemer moet meer meedelen in de winst 20:41 Impeachment - met Casper Thomas, FD - Democraten maken haast met impeachment van Donald Trump Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/10/202131 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Overheidinfo over corona moet simpeler

0:35 Virusinfo - met Diederik de Groot, BNR - Corona-communicatie nog altijd niet op orde 13:55 Zzp-pensioen - met Martine Wolzak, FD - Zzp-pensioen bij fondsen zit vast op ontbrekende wetgeving - Hogere AOW-uitkering is van links tot rechts populair 26:38 Vaccinatiedata - met Hella Hueck, FD - Amerikaanse techbedrijven storten zich op vaccinatiedata 10:00 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202135 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Wie niet naar de priklocatie kan komen krijgt nog geen vaccin

0:48 Kou en sneeuw - met Martijn de Rijk, BNR - Sneeuw live blog van BNR - Winterweer: A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort dicht, aantal testlocaties gesloten 9:41 Vaccineren - met Diederik de Groot, BNR - Deel thuiswonende ouderen moet langer wachten op prik 19:07 Milieukeurmerken - met Vasco van der Boon, FD - AH betreedt lonkende groeimarkt van milieulogo's Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/8/202128 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Sorry, we zijn even demissionair

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Vandaag kijken zij terug op een week waarin nieuwe liefdes opbloeiden. En waarin verstoorde relaties hersteld werden. Thomas reconstrueert hoe zowel NRC als BNR, met tegenstrijdige nieuwsberichten, allebei gelijk hebben. En Sophie vraagt zich af waar de macht nu écht ligt: bij de Tweede Kamer, of toch bij het demissionaire kabinet? See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/5/202152 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Spanning tussen VK en EU door lege schappen in Noord-Ierland

0:40 Noord-Ierland - met Joost Dobber, FD - Spanning VK en EU loopt op door lege schappen in Noord-Ierland 13:43 Ava's - met Lennart Zandbergen, FD - Belangenclubs: tweede digitale vergadering moet beter 21:27 Coronasteun - Dave Krajenbrink en Lennaert Rooijakkers, BNR - Nog altijd gaten in de regelingen voor ondernemers 32:26 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/202134 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Door leerachterstand zakt dit jaar tot 40% voor het eindexamen

0:42 Eindexamens - met Ilse Zeemeijer, FD Tot 40% van leerlingen dreigt te zakken voor eindexamen 13:06 Theater - met Guy Hoeks, FD Hoe één cabaretvoorstelling de festivalzomer kan redden 21:28 FNV-voorzitter - Rik Winkel, FD FNV-kandidaten in de clinch over zin polderen en doel emancipatie Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202133 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Eindelijk komt het ruimtetoerisme van de grond

0:46 Janssens vaccin - met Thieu Vaessen, FD - EU vreest problemen met levering Leids coronavaccin EU vreest protectionisme VS rond Johnson-vaccin Pfizer gaat extra vaccins leveren aan EU 8:20 Belastingdienst - met Ulko Jonker, FD - Belastingdienst voldoet pas in 2024 aan privacywet 17:39 Ruimtetoerisme - met Michel van Baal, Space Cowboys Luister ook naar de podcast Space Cowboys van o.a. Michel. 32:27 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202134 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Zorgen over Chinese spionage in Rotterdamse haven

0:43 OMT-advies - met Thomas van Groningen, BNR - Corona-liveblog - Winkels mogen vanaf volgende week open voor afhalen 11:14 Chinese scanners - met Anouk Eigenraam, FD - Vrees voor Chinese spionage via douanescanners in haven Rotterdam 23:59 GameStop - met Lennart Zandbergen, FD - GameStop-beleggers richten zich op zilvermarkt - Alle artikelen over GameStop op fd.nl. Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/1/202136 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Hugo de Jonge kan nog wel een weekje aanblijven

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. En dat was nogal wat. Er werd gereld. Het leger werd niet ingezet. Er werden data gelekt bij de GGD. Buitenlandse media moesten te woord gestaan worden, van Frankrijk tot Bulgarije. De journalistiek moest reflecteren op haar eigen rol. Er moesten mensen worden gevaccineerd. Nou ja, dat had gemoeten. Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl. En om het eerste #PolitiekSpreekuur met Sophie te zien, kijk je hier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/29/202151 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Scherpe beurscorrectie dreigt

1:01 IMF - met Marcel de Boer, FD - Scherpe koersdalingen dreigen nu markten kookpunt bereiken - Liveblog | UWV: Komende twee jaar verdwijnen 189 duizend banen 8:44 Ondernemingsraden - met Diederik de Groot, BNR - 'Or stelselmatig buitenspel bij NL-bedrijven in buitenlandse handen' 18:50 BBC - met Joost Dobber, FD - Gematigde Richard Sharp moet Tory's verzoenen met de BBC Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/202131 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Wilders 'zet het leger in' voor zijn campagne

0:37 Rellen - met Sophie van Leeuwen, BNR - 'Deel demonstranten is losgezongen van de werkelijkheid' - Relatief rustige nacht na dagen van rellen 10:20 Vaccinleed - met Mathijs Schiffers, FD - Brussel wil met exportregister nieuw vaccinleed tegengaan 18:41 Algoritmes - met Jan Fred van Wijnen, FD - Rekenkamer: ministers weten niet welke algoritmes ze gebruiken - Privacywaakhond: overheid biedt burgers geen rechtsbescherming tegen discriminatie 31:18 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/202132 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Na drie dagen rellen is het de kunst het hoofd koel te houden

0:44 Rellen - met Diederik de Groot, BNR Liveblog | Verbond Verzekeraars: Geen zorgen over schade Boa's mogen voor het eerst handhaven op coronamaatregelen Opnieuw avondklokrellen: mag je werkgever je daarvoor ontslaan? 14:10 Hema - met Jan Braaksma, FD Hema haalt topvrouw van Etos binnen als nieuwe ceo Saskia Egas Reparaz nieuwe topvrouw Hema 24:21 Big Farma - met Thieu Vaessen, FD Investeringsgolf van farmabedrijven in Nederland Nederland nadrukkelijk op de kaart bij Big Farma Trage levering AstraZeneca domper voor vaccinatieschema van Nederland EC wil uitgebreidere verantwoording AstraZeneca 'Vaccin Moderna biedt bescherming bij andere varianten van corona' Opinie: Big pharma, wat gaat er mis? 33:20 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl 34:46 Toegift: Gesprek met Marnix Eysink Smeets uit de Ochtendspits Eysink Smeets is lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid bij Inholland See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202143 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Burgemeesters bijeen in Veiligheidsberaad na rellen

1:58 Rellen - met Thomas van Groningen, BNR - Rutte: Crimineel geweld - 'Gebruik woord burgeroorlog bevestigt verzetsrol' - 'Opbouw van onvrede was al heel lang te zien' - Politiebond rekent op 'dagen of weken' van rellen - Luister hier de podcast van Thomas over waarom mensen rellen uit de serie Helder! 14:04 Klimaatkosten - met Orla McDonald, FD - Klimaatplannen blijken miljardenlast voor gemeenten 21:44 Photonis - met Sandra Olsthoorn, FD - Sensorfabrikant Photonis inzet van Nederlands-Franse strijd Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/25/202134 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Heeft u nog een hond over?

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Het kabinet is afgetreden, maar daarmee is het er bepaald niet rustiger op geworden voor Thomas en Sophie. Het virus moet bestreden. Bedrijven gesteund en de verwarming een graadje lager gezet. Een avondklok een uurtje verlaat. En er moet een hond geleend worden. Reageren? Komende week organiseert Sophie bij Nieuwspoort het #politiekspreekuur, over de (te innige?) relatie tussen de politiek en de Haagse journalistiek. Heb je vragen voor dat spreekuur, dan kun je die ook via ons stellen. Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/22/202138 minutes
Episode Artwork

KLM zet Tweede Kamer onder druk om coronatesten

0:40 KLM - met Job Woudt, FD - KLM staakt verre vluchten wegens verplichte sneltest in buitenland 12:18 Sleepwet - met Stijn van Gils, FD - Evaluatiecommissie wil controversiële 'sleepwet' alweer aanpassen 21:08 Nieuwe Zijderoute - met Jean Dohmen, FD - Xi's Project van de Eeuw mag niet mislukken Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/202133 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Debat tot laat in de avond over avondklok

0:44 Avondklok - met Thomas van Groningen, BNR - 'Avondklok van half negen tot half vijf' - Vakkenvullers, pakketbezorgers en buschauffeurs rekenen op vrijstelling van avondklok 6:54 Toeslagenaffaire - met Ulko Jonker, FD - Kamer emotioneel en deemoedig over toeslagendrama, maar jaagt vooral op Rutte - Rutte voelt zich direct verantwoordelijk voor toeslagenschandaal 21:55 ABN Amro - met Ivo Bökkerink, FD - OM wil vervolgonderzoek naar rol bestuur-Zalm in witwaszaak ABN Amro - OM gaat rol ABN Amro-bestuur onder Zalm onderzoeken Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202133 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Je pensioen is dit jaar misschien zo'n 1500 euro duurder geworden

0:42 Pensioenpremie - met Martine Wolzak, FD - Ongekende golf verhogingen premies pensioenfondsen 11:44 Avondklok - met Julia Bokdam, BNR - 'Gevolgen avondklok voor economie minimaal' 19:48 Washington - met Barbara Noordermeer, FD - Washington snakt naar moment dat inauguratie voorbij is - Washington zet zich schrap voor geweld Trump-aanhangers Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202137 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Aantal gevaccineerden voorlopig niet openbaar

0:44 Air France-KLM - met Pieter Couwenbergh, FD - Miljardensteun Air France-KLM loopt vertraging op 11:18 Woningmarkt - met Erik van Rein, FD - Grote steden willen beleggers langer kunnen weren uit woonwijk 19:42 Vaccinatiecijfers - met Gaby de Groot, FD - Nog geen goed zicht op publicatie Nederlandse aantallen gevaccineerden Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/18/202129 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Rutte treedt af. En gaat over tot de orde van de dag

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. En dat was nogal wat deze week. Lodewijk Asscher trok zich terug als lijsttrekker voor de PvdA, en zelfs als kandidaat-Kamerlid. Daarmee nam de druk op de regering Rutte III nog wat verder toe om vanmiddag (waarschijnlijk) af te treden over de kinderopvangtoeslagenaffaire. Ondertussen ligt Hugo de Jonge aanhoudend onder vuur over de aanpak van de coronacrisis. Ook al is hij straks demissionair, dan zou hij toch nog weggestuurd kunnen worden. En wie staat er achter de deur naar de macht bij de PvdA? Zou het Lilianne Ploumen zijn?See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/15/202139 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kartelwaakhond ACM bezorgd over leegstaande winkelstraten

1:31 Testweekend - met Geertjan Hahn, BNR - 'Nationaal testweekend kan weken lucht geven' 11:41 ACM - met Martijn Pols, FD - Kartelwaakhond bezorgd om lege winkelstraat 21:01 EU-sancties - met Ria Cats, FD - EU maakt met sanctiebeleid nog geen vuist op het wereldtoneel Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl Luister over Asscher, die zich heeft teruggetrokken als lijsttrekker voor de PvdA, nog even Newsroom Den Haag van afgelopen vrijdag terug: Make the Binnenhof great again. En over het mogelijk aftreden van de regering, morgen, de editie van gisteren: Rutte hint op aftreden See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/202131 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Rutte hint op aftreden

0:440 Toeslagenaffaire - met Sophie van Leeuwen, BNR - Kabinet wacht met reactie toeslagenaffaire 12:24 Lockdown in China - met Anouk Eigenraam, FD - In China gaat de ene na de andere miljoenenstad weer in lockdown 23:06 Vastgoedbeleggers - met Eva Rooijers, FD - Banken doen moeilijker over verlengen hypotheek commercieel vastgoed Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/13/202131 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Elke ambtenaar zou trouw moeten zweren aan de burger

0:47 Coronatests - met Wesley Weerts, BNR - Commerciële teststraten komen meldplicht beter na 7:21 Ambtseed - met Martijn Pols, FD - Toeslagenaffaire toont dat ambtenaren nog wat van bankiers kunnen leren 17:31 Publiek debat - met Stijn van Gils, FD - Onrust rond big-techbedrijven na het doorsnijden van banden met Trump - Onbehagen over dominante rol platforms na ban van Trump - Polen dreigt socialmediabedrijven met boetes Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202130 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Stikstofrechten leveren boeren 18 miljard op

0:30 T-Mobile - met Jeroen Piersma, FD - Miljardenverkoop van T-Mobile in de maak 11:30 Transitievergoeding - met Jildou Beiboer, BNR - Transitievergoeding voor veel bedrijven onbetaalbaar 17:05 Stikstofrechten - met Vasco van der Boon, FD - Uitstootrechten leveren boeren op papier miljarden euro's opSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/11/202127 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Make the Binnenhof great again

Elke vrijdag zet Mark Beekhuis de politiek verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, bij elkaar zodat ze elkaar kunnen bijpraten over het nieuws waar ze deze week mee bezig geweest zijn. Deze week staan Thomas, Sophie en Mark op het Binnenhof, bij de inloop van de ministerraad en het crisisoverleg van de ministers. Die praten over de revolte bij Capitool, en over twee vertrouwde onderwerpen: de kabinetsreactie op het rapport over de Kindertoeslagenaffaire, en de aanpak van de coronacrisis.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/8/202132 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

De dag dat de VS langs het randje gingen

0:00 Nieuwsupdate - door Debby Kowsoleea, BNR 2:15 Op de fiets naar het Capitool - met Barbara Noordermeer, FD 10:56 Demonstrerende vader van drie - door Jan Postma, BNR 12:32 Vervolg met Barbara 23:23 De duiding - met Caspar Thomas, FD - Vier doden gevallen bij bestorming Capitool - Chaos en geweld bij sluitstuk Amerikaanse presidentsverkiezingen - Alles over de Amerikaanse presidentsverkiezingen bij FD en BNR.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202144 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Hoe het virus onze kledingkast beïnvloedt

0:49 Big Four Advocaten - met Joris Polman, FD - Big Four-kantoren staan klaar om advocatenmarkt te bestormen 12:03 Incasso's - met Welsey Weerts, BNR - Massale betalingsachterstanden zorgen voor incassogolf 22:16 Coronakleding - met Julia Cornelissen, FD - Joggingbroek is in, maatpak is uit in coronatijd Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202131 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Voor velen opluchting, maar voor anderen zorgen

00:33 Pensioenkorting - Martine Wolzak, FD Niet iedereen ontsnapt aan pensioenverlaging 11:22 Zorgen coronavaccin - Dave Krajenbrink, BNR Zorgen bij kanker- en reumapatiënten over voldoende bescherming coronavaccin 17:12 Gerard Sanderink - Stijn van Gils, FD Gerard Sanderink stapt op als topman van Strukton en Centric Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202126 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Het dreigtelefoontje van Trump

00:36 Trump - Bernard Hammelburg, BNR Trump zette official Georgia telefonisch onder druk En hier vind je de Amerika-podcast 11:59 Loonjaar - Rik Winkel, FD Werknemers wacht mager loonjaar 20:11 Obesitas - Aäron Loupatty, BNR 'Falende aanpak obesitas onderdeel van heftigheid coronapandemie' En hier vind je de podcast Met Afvallen en Opstaan Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/4/202128 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

De macht van Laurens Boven

Gelukkig Nieuwjaar! Vandaag is de dag dat Laurens Boven echt bij BNR vertrokken is. Hij gaat binnenkort aan de slag bij de tv. Hoogste tijd voor een afscheidsinterview door Sophie en Mark. Daarin horen we de oudste politieke herinneringen van Laurens, die er al vroeg bij was. En over zijn tijd in Den Haag als politiek verslaggever voor BNR. Met wat voor idee ging hij erheen, en met welk idee vertrekt hij? Bij de tv bedient hij een miljoenenpubliek, waardoor zijn macht natuurlijk enorm zal toenemen. En macht is machtig interessant, vindt Laurens. Maar waarom eigenlijk? Luister ook naar het gesprek dat Laurens had met vertrekkend SP-Kamerlid Ronald van Raak: In de Tweede Kamer kun je niet nadenken. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/1/202150 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Mag de gevaccineerde Duitser naar de Biergarten?

00:40 Puntje te weinig voor de AEX - Lennart Zandbergen, FD AEX op hoogste punt sinds internetbubbel: 633 punten Lichtgroen Damrak grijpt net naast jaarrecord 08:33 Derde MKB staat het water aan de lippen - Diederik de Groot, BNR AANTAL BEDRIJVEN IN ACUTE GELDPROBLEMEN VERDUBBELD SINDS 2E LOCKDOWN 18:28 Mogen sommige Duitsers al naar de Biergarten? Gerben van der Marel, FD Na de coronaprik weer frank en vrij naar de Biergarten of Mallorca?See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/31/202027 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

De trap als Mount Everest

00:35 Amazon - Wesley Weerts, BNR Amazon zit Nederlandse webwinkels op de hielen Amazon bestookt Nederlandse markt met bodemprijzen 10:27 Gerard Sanderink - Stijn van Gils, FD Sanderink onder vuur bij eigen commissarissen De Newsroom-aflevering van maandag 22:27 Corona - Anna Dijkman, FD Als corona niet overgaat: al negen maanden een wrak Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/202030 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

De boemerang van de Belastingdienst

00:34 Belastingdienst - Laurens Berentsen, FD Fiscale experts pleiten voor gedragscode Belastingdienst Kan fiscale gedragscode belastingontwijking stoppen? 08:11 Rotterdamse haven - Pieter Lalkens, FD Rotterdam telt af naar grote 'brexittest' 15:57 Declaranten - Diederik de Groot, BNR Nederland heeft tekort aan declaranten Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202024 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Het Boston van Europa, en de soaps

00:31 Brexit - Joost Dobber, FD Brexitdeal brengt opluchting maar ook volop nieuwe barrières Brexitdeal: wat staat erin? Schade brexitdeal per Nederlandse kottervisser: 3 tot 4 ton, zegt VisNed-directeur 12:56 Biotech - Diederik de Groot, BNR 'Nederland kan Biotech-hub worden' 18:46 Gerard Sanderink - Stijn van Gils, FD Sanderink sleept ook bouwbedrijf Strukton mee in vete met zijn ex Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/28/202029 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

In de Tweede Kamer kun je niet nadenken

Politiek journalisten willen een eenvoudig probleem, tussen twee bekende mensen, met een eenvoudige oplossing: Ja of Nee. Dat is in het kort wat er volgens Ronald van Raak mis is met de Haagse journalistiek. Want de werkelijkheid is natuurlijk zelden eenvoudig. Ter gelegenheid van zijn vertrek uit de Tweede Kamer spreekt Van Raak uitgebreid met BNR's vertrekkende politiek verslaggever Laurens Boven. Ronald vertrekt echt. Laurens gaat aan de slag als politiek redacteur bij het tv-programma De vooravond. Het werd een bijzonder gesprek over politiek en media, journalistiek en entertainment. Over vorm en inhoud. Kortom, over de kritiek die politici en journalisten op elkaar hebben, en met de zelfreflectie die daarbij hoort.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/25/202048 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Bijna 10% meer mensen naar de voedselbank

0:36 Brexit - Joost Dobber, FD - Later vandaag nieuws over brexitdeal - Boris Johnson geeft mogelijk om 10:00 uur persconferentie over Brexitdeal 7:26 Voedselbanken - met Daan Ballegeer, FD - 100.000 klanten, geen loonlijst: de voedselbank als bedrijf 17:05 Hond - met Caitlin Stooker, FD - De pandemiepuppy is niet aan te slepen Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/202028 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Die 30 duizend euro is pas een beginnetje

0:44 Britse werkvergunning - met Dave Krajenbrink, BNR - Britten eisen werkvisum Nederlandse werknemers na 31 december 5:35 Accountants - met Martijn Pols, FD - Accountants waarschuwen: vertraging dreigt bij controle jaarrekening door coronadrukte 14:58 Toeslagenaffaire - met Thomas van Groningen, BNR - 30 mille voor slachtoffers Toeslagenaffaire - 30 duizend euro voor gedupeerden toeslagenaffaire - Gedupeerde ouders toeslagenaffaire krijgen 30.000 compensatie - Peilingwijzer: CDA op winst met Hoekstra als nieuwe kopman 24:30 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202025 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Het rommelt in de PvdA om toeslagenaffaire, in VVD en CDA niet

0:40 Toeslagenaffaire - met Thomas van Groningen, BNR - Rutte III aan zijden draadje? - 'Positie Lodewijk Asscher als PvdA-leider onzeker' - PvdA-leider Asscher biedt excuses aan voor toeslagenaffaire 15:07 Intervacc - met Thieu Vaessen, FD - Kabinet gaat vaccininstituut Intravacc alsnog verkopen 24:21 Groene stroom - met Bert van Dijk, FD - Bedrijven vergroenen steeds meer via een virtuele stroomdeal Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202032 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Damrak steeds minder interessant voor kleinere bedrijven

0:43 Jongeren in coronatijd - met Diederik de Groot, BNR - FNV en CNV: Kabinet doet nog steeds te weinig voor jongeren - 'Dit gaat jaren na-ijlen' 9:54 Damrak - met Sonny Motké, FD - Damrak verliest glans voor kleinere bedrijven 20:32 Eiland - met Joost Dobber, BNR - Europa schrikt op van snelle variant coronavirus in Groot-Brittannië - Nederland sluit grenzen voor reizigers VK 28:46 Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nl. En als je wilt meedoen aan het onderzoek van Marnick Grool naar hoe spraakassistenten het luisteren naar BNR nog leuker of makkelijker kan maken, meld je dan aan via deze vragenlijst. Dank je wel alvast! See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/202031 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Den Haag is kapot

Elke week zet Mark Beekhuis de twee parlementaire verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Thomas van Groningen, aan tafel zodat ze elkaar kunnen bijpraten over hun week in de Haagse wandelgangen. Thomas was deze week bij het torentje van de premier. En bij het ingelaste vaccinatiedebat. Sophie zag de chaos in de winkelstraten (z)onder lockdown. En ze was bij de presentatie van het rapport over het kindertoeslagenschandaal, waar ze een boze Pieter Omtzigt aantrof. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/202041 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Geen vliegverbod, misschien over een tijdje een reisverklaring

0:43 Niet vliegen - met Julia Bokdam, BNR Van Nieuwenhuizen bekijkt optie reisverklaring Directeur Schiphol: 'reis alleen als dat noodzakelijk is' 9:31 Wel thuiswerken - met Dave Krajenbrink, BNR Thuiswerkcontrole is optie voor GroenLinks en PvdA Column: Je kind als enkelband 19:57 iDeal - met Rutgert Betlem, FD Grootscheepse ingreep in betaalsysteem iDeal Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/17/202025 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Polderlockdown: alle winkels blijken essentieel

0:35 Winkelstraten - met Guy Hoeks, FD 7:59 Ministerie EZ - met Sophie van Leeuwen, BNR - Kabinet komt met strengere regels grote winkelketens - Een elektrische deken is een essentieel product, een frituurpan niet - Hoe komen modewinkels nu nog af van de al ingekochte kleding? - Toch extra geld voor retail - Rutte belooft extra hulp detailhandel, haalt uit naar 'asociale' wintersporters - Lockdown Dag 1: lege winkelstraten 16:39 Banken - met Pieter Couwenbergh, FD - Doet de bank zoals we die kennen er nog toe? Reageren? Mail naar newsroom @bnr.nl of newsroom @fd.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202029 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Lockdown

0:40 Zelfmoordgedachten - met Dave Krajenbrink, BNR - Meer wanhopige ondernemers zoeken hulp bij 113 Zelfmoordpreventie 6:28 Winkelsluiting - met Jan Braaksma, FD - Vlak voor kerst de winkels dicht: branche hekelt willekeur - Rutte: 'Nederland gaat op slot' - Kabinet opnieuw ingehaald door de snelheid van het coronavirus 21:23 Hack - met Stijn van Gils, FD - Russische staatshackers vielen bedrijven binnen via update in software SolarWinds 30:13 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202032 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

't bankje en de bankier

01:25 Frank Elderson, Pieter Couwenbergh - FD Vertrekkend DNB-bestuurder pleit voor deltaplan tegen witwassen en verlagen bankbelasting 13:05 Comply AND explain, Job Woudt - FD Code goed ondernemingsbestuur mogelijk op de schop 23:20 Vliegtickets in Coronatijd, Diederik de Groot - BNR NEGATIEF REISADVIES GENEGEERD: GROTE TOENAME VLIEGTUIGBOEKINGEN MET KERSTSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/14/202029 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Toch bedankt voor uw stem op Hugo de Jonge

Voor de laatste keer zet Mark Beekhuis de twee parlementaire verslaggevers van BNR, Sophie van Leeuwen en Laurens Boven, aan tafel zodat ze elkaar kunnen bijpraten over hun week in de Haagse wandelgangen. Want Laurens vertrekt naar de tv. Het werd de week van Hoekige Hoekstra en de samenwerkende Socialisten. Sophie was getuige van het einde van De Jonge als lijsttrekker van het CDA. En Laurens zag hoe de SP ineens serieus genomen wordt. En de verbazing daarover bij al die mensen die de SP ineens serieus waren gaan nemen. Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/11/202035 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Vandaag eindigt de stikstofcrisis (voorlopig)

0:42 Stikstofcrisis - met Bas Knoop, FD - Minister Schouten sluit op valreep akkoord met oppositie over stikstofaanpak 12:46 Brexit - met Dave Krajenbrink, BNR - Zakendoen zelfs mét Brexitdeal onmogelijk - Run op exportregistraties met Brexit in zicht - Brexitknoop uiterlijk zondag doorgehakt 20:02 Facebook - met Wesley Schouwenaars, BNR - FTC en Amerikaanse staten sturen aan op opbreken Facebook - Facebook voor rechter om concurrentievervalsing 29:44 Reageren? Mail naar newsroom @fd.nl of newsroom @bnr.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/10/202030 minutes, 58 seconds