Winamp Logo
De mediameiden Cover
De mediameiden Profile

De mediameiden

Dutch, TV & Video, 1 season, 96 episodes, 3 days, 5 hours, 7 minutes
About
Op speelse wijze nemen tv-redactrices, collegaatjes en beste vriendinnen Tamar Bot & Fanny van de Reijt je mee achter de schermen van de showbizzindustrie. Wat is preppen en is dat eigenlijk hetzelfde als fluffen? Hoe bel je een BN'er twee uur voor de uitzending af? Wat is het geheim van Frits Sissing? En waarom zijn woonprogramma’s zo onweerstaanbaar? De mediameiden praten je bij over het sappigste medianieuws van de week en bespreken hét programma waar iedereen naar keek - of naar had moeten kijken. In ‘Het etablissement van een BN’er’ gaan ze op bezoek bij de sterren. Want hoe smaakt de havercappuccino van Gordon? Tussendoor trakteren ze op gênante carrièreverhalen uit de oude doos. Want één ding staat vast: There's No Business Like Show Business. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

#95 - Aran Bade aan het front

Joost Klein zorgde voor een onrustige vakantie en een onrustig familieweekend. Als Jeroen Kijk in de Vegte huilend op tv verschijnt en zelfs Govert Schilling zich er tegen aan bemoeit, dan weet je dat er officieel een mediarel is losgebarsten in het land. Op1 lastte een extra uitzending in, Mischa Blok schreef een gedicht maar bovenal was daar Aran Bade die ons op minutieuze wijze op de hoogte hield. Wij reiken medailles uit aan al deze dappere strijders. Maar er waren ook feestelijke momenten deze mediaweek; de sterren vierden Moederdag en Babette van Veen was jarig. En de grootste droom van Hilversum komt volgend seizoen eindelijk uit: Carrie ten Napel gaat een talkshow presenteren vanuit de voetbalkantine.Onze sponsor:👓 Ace & Tate: Klik op de link en krijg met de code MEDIAMEIDEN een gratis cleaning kit bij aankoop van een bril!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/202445 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#94 - Mensenwerk op de millimeter

Nu de zon zich steeds vaker laat zien gaan BN’ers vaker naar buiten. Ook zij hebben recht op bewegingsvrijheid, maar het is niet altijd fijn om er eentje tegen te komen in het wild. We doen verslag van een zomerse BN'er-confrontatie op een terras. Op het Media Park kom je het hele jaar door sterren tegen; tenzij je met je snollenkoord vast blijft zitten in de sprinter. Dat overkwam een van ons deze week, we brengen de details. Terwijl Art Rooijakkers stevig geniet van zijn eigen comeback in de showbizz zet Eva Jinek de mediameid en haar vakmanschap in het zonnetje. We verheugen ons op de gastrollen in The Passion Hemelvaart en bespreken een chips die verpakt zit in een roze zak met daarop een foto van een zwembadtosti.Onze sponsor:👓 Ace & Tate: Klik op de link en krijg met de code MEDIAMEIDEN een gratis cleaning kit bij aankoop van een bril!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/202437 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#93 - Late night sessions

Tijdens het Musical Awards Gala bleek maar weer eens dat er in Nederland maar één absolute entertainmentkoning is - hij draagt altijd een smoking en luistert naar de naam Frits Sissing. De koopkracht daalt en dat voelen ook BN’ers in hun portemonnee. Deze Koningsdag probeerden ze dan ook massaal wat bij te verdienen op de vrijmarkt. Waar de een de boer opging met afgedragen kledingstukken werkte de ander met zelfgemaakte bonbons. We hebben nieuws over ridders, prinsessen en pinguïns. En in De schaal van BN’er bespreken we een BN’er die Roycle-instructeur, tandartassistente of hostess zou kunnen zijn, maar die gelukkig gewoon een BN’er is.Onze sponsor:📖 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer Storytel nu 30 dagen gratisWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/202451 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#92 - Vermoeide Binnenhof-journalist

Het is soms moeilijk het verschil te zien tussen BN’ers en andere snelle jongens, zoals makelaars. Die uitdaging gingen wij deze week aan in een hip pizzarestaurant. Op de menukaart stond - naast pizza - ook nog eens ijs gemaakt van het dak van Leontine Borsato. Ondertussen houdt Tim Senders ons op minutieuze wijze op de hoogte van zijn carrière en bezingt Simon Keizer dankzij zijn Instagram-volgers de liefde voor zijn vrienden. Nick volgt hij slechts op afstand. Zowel Guus Meeuwis als Wim Bot hadden een media-optreden en Net5 krijgt een stevige upgrade. In De schaal van BN’er bespreken we een rockchick die haar muziekcarrière begon op de blokfluit.Onze sponsor:📖 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer Storytel nu 30 dagen gratisWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/202452 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#91 - Internationale allure

De toekomst van de NPO staat op losse schroeven. Dat is slecht nieuws voor BN'ers, die toch al met angst en beven thuis zaten nu de eerste van hen deze week officieel is vervangen door AI. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon bij de commerciëlen - al word je daar als BN’er wel zonder vaarbewijs de woeste Atlantische Oceaan opgestuurd. Peter van der Vorst spreekt een aardig woordje over de grens op de première van Máxima, een serie met internationale allure. Tijdens een ouderwets avondje polderglamour eert hij zijn eigen koningin van Videoland. Ondertussen eet oud-koningin Beatrix als een bodybuilder. Maar de echte koning te rijk is natuurlijk Frans Bauer, in een huishouden waar de Maggi rijkelijk vloeit, wordt hij dag in dag uit verzorgd door zijn Mariska.Onze sponsor:📖 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden probeer Storytel nu 30 dagen gratis!🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg 30% korting met de code 'media30'Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202453 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#90 - Enorm in de gaten houden

Er zijn veel manieren om een gast teleur te stellen; deze week voegen we een nieuwe formulering toe aan ons afzeg-jargon. Pasen stond voor de deur, kwam binnen, en de sterren zagen dat het goed was: ze vierden deze feestdag massaal met kleine tafeltjes en grote schalen afbakbroodjes. Patricia Paay hield het simpeler: zij at een cracker. We analyseren de verschillende soorten cellofaanballonnen waarmee BN’ers hun verjaardag vieren. De chips van de week is terug, deze keer met een magisch tintje. En zelfs op een verlaten strand in India werd een van ons geconfronteerd met het grillige gedrag van BN’ers.Onze sponsors:🥕 BUNNI: Ga naar bunni.nl/mediameiden probeer BUNNI een maand gratis en krijg daarna 2 maanden van je abonnement cadeau!🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg 30% korting met de code 'media30'Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/10/202453 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#89 - Mannen & dresscodes

Het is eindelijk weer Boekenweek. Op het bal der ballen bleken BN’ers kleiner dan verwacht en rozijnen een prima gespreksonderwerp. Mannen kozen dit jaar massaal voor gouden nagellak en gouden vlinderdassen. Op de after van de after werd duidelijk dat koffie nog steeds op nummer één staat als favoriete drankje van journalisten. Maar er waren meer hoogtepunten deze mediaweek: een van ons had een magische ontmoeting met haar idool, Romy Boomsma deed een vragenrondje en Kluun gaf een diepzinnig statement. We bespreken een mediaprobleem van een mediavriend en analyseren de media-aandacht voor de familie Chabot.Onze sponsor:📖 Bruna: Trakteer jezelf op een boek en ontvang een boekenweekgeschenk!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/202457 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#88 - Zichtbaar genieten

Robbie Williams was in het land. Maik de Boer kreeg, net als vele mede-BN’ers, een uitnodiging om deze bijzondere avond bij te wonen en kon letterlijk in zijn hoofd kijken. Steeds meer mensen padellen. Peter Heerschop haakt slim in op die trend. London Loy maakt veel gebruik van een bepaalde klinker. De BN’er die we deze week bespreken in De schaal van BN’er gooit soms dingen op de grond die redacteuren dan voor haar opruimen. In een ander leven zou zij weeshuisdirecteur óf CEO van Tinder kunnen zijn. Ten slotte neemt het grote onderbroekenmysterie een geheel nieuwe wending na een opmerkelijke brief van een kostuumontwerper.Onze sponsor:🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en ontvang met de code 'mediameiden' 30% op je matras!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/13/202451 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#87 - Hier je stalker weer

Hilversum schudde weer eens op zijn grondvesten. De ophef richtte zich deze keer op een man met twee banen en veel petten: Bert Huisjes van WNL. De reacties op de onthullingen stemden ons niet per se vrolijk, maar onze ontmoetingen met twee van onze lievelings-BN’ers des te meer. Enerzijds aten we chips met de nummer twee van Idols 2003, anderzijds dronken we koffie met Bert van Leeuwen en zijn kladblok. Jan Smit gebruikt graag het woord morgen in plaats van ochtend, maar hoe noemt hij zijn zoontje? We helpen een wanhopige talkshowgast uit de brand en vieren het jubileum van een tv-kok die 40 jaar in het vak zit maar desondanks springlevend is.Onze sponsors:Oot granola: Ga naar oot.nl/mediameiden en ontbijt 4 weken lang voor geen €22,- maar €15,-Storytel: Probeer Storytel nu 30 dagen gratis via story.tel/mediameidenWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/6/202456 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#86 - Hebben is hebben

Mediavrouwen legden zichzelf deze gure februariweek in de watten. Fajah Lourens boekte een luxe hotel waar ze twaalf mango’s at en Eva Jinek verwende zichzelf met een stuk gember. Terwijl Robert ten Brink opnieuw het Museumplein onveilig maakte, blikte Viktor Brand in de Libelle terug op de premium crematie die hij zijn lieve hond Tapas gunde. Terwijl een van ons stad en land afbelde om een zieke talkshowgast te vervangen kreeg de ander een zeer belangrijke mediales van een senior creative. Een grote stylist liet van zich horen. De ster die we, ten slotte, bespreken in onze rubriek De schaal van BN'er heeft - net als de hond van Frits Wester - felblauwe kijkers.Onze sponsor:☕️ De koffiejongens: Ga naar de koffiejongens.nl en krijg €10,- op je eerste twee bestellingen!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/202448 minutes, 1 second
Episode Artwork

#85 - Veel media-exposure

‘Lieve Patty, lieve fenomeen’, zo begon Carlo Boszhard zijn speech voor vakvrouw Patty Brard op de première van de serie over haar leven. Er was een panterloper, er waren BN’ers die we nog nooit in het echt hadden gezien en er waren weckpotjes met noten. Maar Patty is niet het enige fenomeen dat deze aflevering de revue passeert: zo stelde Rachel Hazes iedereen in haar etablissement weer heerlijk tevreden en ging Robert ten Brink heel losjes om met het begrip weekend. We geven antwoord op veelgestelde vragen over de kwestie Katja Schuurman, leggen uit wat de sandwichformule is en schrikken ons een hoedje door een column in Volkskrant Magazine.Onze sponsor:🐼 Bamigo: Bij een bestelling vanaf 125 krijg je er een gratis trui bij! (Geldig zolang de voorraad strekt!)📖 Storytel: Probeer Storytel nu 30 dagen gratis via story.tel/mediameidenWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/20241 hour, 2 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#84 - Senior creative

Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde. Ook BN'ers lusten daar wel pap van, en dat steken ze ook deze Valentijnsdag niet onder stoelen of banken. Leontine Borsato hield zich niet bezig met stoelen of banken, maar wel met haar nieuwe trap. Voor welk origineel materiaal koos zij tijdens haar make-over? Terwijl de gravinfluencer met de bus reisde dacht Winston Gerschtanowitz terug aan zijn ontmoeting met mister Clooney. Ook wij halen herinneringen op: zo brainde één van ons met een senior creative op blote voeten en deed de ander zich voor als Katja Schuurman.Onze sponsor:📖 Maskerziel van Dilan Yurdakul ligt nu in de winkel!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/202439 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#83 - Sorry Kevin

Ook na de verschijning van het rapport van de commissie-van Rijn bleef het nog lang onrustig in Hilversum. Zo stelde RTL de samenwerking met Matthijs van Nieuwkerk voorlopig uit, werd Remco van Leen op non-actief gesteld, en begon Dries Roelvink aan de ontwikkelingsfase van een nieuw vleesproduct. Maar de mediaweek stond ook in het teken van familie: een nepobaby schoot ons te hulp en we ontmoetten de nepobroer van een deelnemer uit B&B Vol Liefde. We voeren een semantische discussie over onze literaire prestaties en beantwoorden de vraag: hoe ver ga je als mediameid als de bediening je in een restaurant ‘nee’ verkoopt?Onze sponsor:🍫 Chocolatemakers: Ga naar chocolatemakers.nl/liefde en krijg met de code 'media10' 10% korting op alle chocolade!Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/202445 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#82 - Commissie-van Rijn

In deze extra uitzending bespreken we het langverwachte rapport van de Commissie-van Rijn over grensoverschrijdend gedrag in de televisiewereld. Wat herkenden wij uit het rapport en is ‘doe normaal tegen elkaar’ nou een goede aanbeveling? We brachten de hele dag door op het Media Park en kwamen een tv-dino tegen in hotspot David's. Het was niet de enige plaats die dag waar de botsing tussen de oude en de nieuwe tv-wereld tot uiting kwam.Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/3/202446 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#81 - Nepomommy

Terwijl een van ons deze week voor een duivels dilemma kwam te staan toen een presentator aangaf zijn verjaardag absoluut niet te willen vieren, bracht de ander van ons circa 36 uur door in het Gooi voor een vriendinnenweekend in een villa met zwembad. Of het komt door het op handen zijnde rapport of niet, feit was dat de sterren zich daar niet lieten zien. Mariska Bauer deed haar haar in een knot, Froukje de Both genoot van een borrelplankje XXL en Daniel Boissevain toog naar de supermarkt. Arjen Lubach zette ondertussen zijn ludieke levensstijl voort. De BN’er die wij ten slotte bespreken in onze rubriek de schaal van BN’er zou makelaar kunnen zijn in nieuwbouwwijken of een boetiek kunnen hebben aan de Franse Rivièra.Onze sponsors:🐼 Bamigo: Ga naar bamigo.com en krijg met de code 'media25' 25% korting Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/202446 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#80 - Havermelk-BN'ers en Karvan Cévitam-BN'ers

BNNVARA maakt een gedurfde keus en geeft nieuw talent een kans: Jeroen Pauw is de nieuwe Khalid Kasem. Leco van Zadelhoff bezocht een plek die uniek is. Onze rubriek De schaal van BN’er is terug: we behandelen een ster die automaatkoffie drinkt, spijkerbroeken uit 2009 draagt en van wie je gewoon een iPhone-oplader kunt lenen. Een van ons nam een BN’er aan de hand, de ander monteerde minutenlang een scène van een BN’er die een broodje salami at. Humberto Tan maakte ons tegen wil en dank deelgenoot van een liefdesspel in een fotografiemuseum in Helsinki. Als klap op de vuurpijl hebben we sterke vermoedens dat we worden achtervolgd door Suzan en Freek.Onze sponsor:🐰 BUNNI: Ga naar bunni.nl/mediameiden en probeer BUNNI drie maanden gratis!📚 Storytel: Probeer Storytel nu 30 dagen gratis uit: story.tel/mediameiden 🦫 Koop ons boek! Bijna niets gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/202453 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#79 - Nieuwe namen en vertrouwde gezichten

De meeste sterren zijn opgewekt het nieuwe jaar begonnen. René Froger combineerde twee vakanties en Quinty Trustfull gaf in een groot interview aan erg blij te zijn met haar nieuwe overgordijnen. Wie minder blij is is de nepobaby des vaderlands, hij vindt het BN’er-schap lastig en schreef er een lied over. Wij gingen met het hele team van De mediameiden op bedrijfsuitje naar de grootste kroeg van Nederland. We genoten van rasartiesten, zagen molshopen van BN'ers en op het parkeerdek bij Ahoy beleefden we een Wie is de Mol-achtige scene. Luisteraars komen ten slotte met oplossingen voor het grote crème fraîche-mysterie en wij verloren ons hart aan een chips met sour cream; daarom keert de rubriek Chips van de week weer eens terug.Onze sponsor:🐰 BUNNI: Ga naar bunni.nl/mediameiden en probeer BUNNI drie maanden gratis!🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/17/202453 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#78 - Een vaste groep superprofessionals

Een nieuw mediajaar staat voor de deur. Hoe brachten BN’ers de feestdagen door? De ene ster ging tot het gaatje met een vaste groep superprofessionals, de andere ster ging tot het gaatje met Chef’s Dinnerparty - dé nieuwe trend op gourmetgebied. Sterren gebruikten veel crème fraîche en kwamen samen met familie en vrienden voor een zalig kerstfeest. Maar de eerste dagen van 2024 zijn minder pais en vree. Zo liggen Jan Slagter en Coen Verbraak in de clinch door het programma Jouw grens, mijn grens. Ook Jan Smit kreeg helaas een flinke tegenslag te verduren: zijn gezicht blijkt al bijna tien jaar heel normaal te zijn. Een andere volkszanger (Dries Roelvink) terroriseerde één van onze vakanties. Tot slot delen we een langbewaard geheim over onszelf met het grote publiek.Onze sponsor:🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en gebruik de code mediameiden voor 30% korting!🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/10/202457 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#77 - Mediameiden Jaaroverzicht 2023

In Hilversum is het al kerst. Een tijd van bezinning, dus wij maken de balans op. Wat was 2023 voor mediajaar? Presentatoren maakten transfers en zetten daarmee het televisielandschap volledig op zijn kop. Charles en Margje raakten in paniek toen er in de studio van Op1 iemand viel. Dries Roelvink haalde zijn gehaktballen van zijn eigen keuken naar de supermarkt. Jim Bakkum gaf aan dat hij elke week wel spijs kon eten. Koffietijd stopte en Martijn Krabbe bijna ook. Luuk Ikink werd 40, maar hoe vierde hij dat ook alweer? Schenk die bubbels maar in, wij brengen het allemaal in dit grote Mediameiden Jaaroverzicht. Natuurlijk sluiten we de uitzending niet af zonder de BN’er van het jaar te kiezen. Zalig uiteinde en op naar een vrolijk nieuw mediajaar!Onze sponsor:🎻 Rotterdams Philharmonisch Orkest: Ga naar RPHO.nl/winter en gebruik de promocode ‘mediameiden’ voor een tweede kaartje gratis op het Proms: Christmas Classics-concert🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/20/202353 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#76 - Talkshowcarrousel

De talkshowpresentatoren des vaderlands waagden zich deze week aan een stoelendans die zijn weerga niet kent. We bespreken de ins en outs van hun media-transfers. Maar we wagen ons ook aan andere belangrijke vraagstukken. Beau van Erven Dorens straalt lengte uit, maar is hij ook daadwerkelijk groot? Caroline Tensen is veel bezig met jassen, maar waagt ze zich dit seizoen ook aan de lange bodywarmer? Waarom heeft Ferri Somogyi 18 mobieltjes? Welk lichaamsdeel schonk Gijs Staverman aan een museum? En welke uitvinding heeft de opa van Tim de Wit gedaan?Onze sponsors:🐼 Bamigo: Krijg bij een bestelling van €125 gratis een 4-pack sokken t.w.v. €27,99! En krijg 20% korting op de gehele collectie met de code 'media20'🛏️ Matt Sleeps: Ga naar mattsleeps.com en krijg met de code 'media30' 30% korting!🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/202354 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Een mededeling van de mediameiden

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/202338 seconds
Episode Artwork

#75 - Een bak energie

BN’ers hebben net als gewone mensen ook stemrecht. Vele van hen maakten daar afgelopen woensdag gebruik van. Met BN’ers blikken we terug op verkiezingsdag. Bij Beau van Erven Dorens gingen de verkiezingen dit jaar zelfs door de maag en Renze Klamer blijkt ons nieuwe nationale exportproduct. Artiesten werken van oudsher graag samen, zeker nu de feestdagen voor de deur staan. Ook wij werkten samen met een grote artiest: Sinterklaas. Hij schreef gedichten aan BN’ers, aan ons de eer om die voor te dragen. Tot slot visualiseerden we er lustig op los bij de boeren van Boer zoekt Vrouw Europa.Onze sponsor:🍸 Rutte Dutch Dry Gin: Geef een verrassende gin van eigen bodem cadeau tijdens de feestdagen!🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/29/202355 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#74 - BN'er van de toekomst

Er was deze week veel te vieren in Hilversum. Zo zat Viktor Brand 25 jaar in het vak, maakte Gerard Joling een nieuwe plaat en bracht Kasper van Kooten een ode aan het theater. Ook Tijs van den Brink had iets te vieren: zichzelf. Terwijl er een BN’er in de weer ging met soepel leer en sterke tweedstoffen, was Mart Smeets aan een talkshowtafel heel Mart Smeets-achtig aan het doen. We bestuderen een BN’er van de toekomst en herkenden onszelf in een boerin uit Boer Zoekt Vrouw. Hoewel de broers van Tim Hofman natuurlijk ook broers van elkaar zijn, constateren we ten slotte dat ze toch vooral de broers van Tim Hofman zijn.Onze sponsor:🍸 Rutte Dutch Dry Gin: Geef een verrassende gin van eigen bodem cadeau tijdens de feestdagen!🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/22/202349 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#73 - Nieuw mediamoment

Steeds meer bekende mannen blijken te kunnen lezen. Ook met de schrijfvaardigheid is het tegenwoordig goed gesteld. Na Dinand Woesthoff schreef ook Giel Beelen een openbare brief aan een dierbare. Collega Arjan Noorlander raakte ondertussen hevig geïnspireerd door zijn eigen teksten. Een van ons bewaakte met hart en ziel de telefoon van vakvrouw Mona Keijzer, de ander ontving een app van powervrouw Trijntje Oosterhuis. The beaver is nu wel heel erg back, maar ook de brutale steenmarter kan er wat van. Als dieren de mediaweek verstoren, wat doe je dan als mediameid?Onze sponsor:💰 a.s.r. Vooruit: Als je uiterlijk 31 december een persoonlijk pensioenbeleggingsrekening opent, betaal je de eerste 12 maanden geen administratiekosten!🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/15/202350 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#72 - Echt iets voor RTL

Op onze boekpresentatie kwamen drie diersoorten samen: BN’ers, boswachters en normale mensen. Wij openbaren de opvallendste gasten van de avond. Welke BN’er nam het meest originele cadeau mee? Welke BN’er was het meest normaal? En welke BN’ers nodigden zichzelf uit? Ook voor RTL was het een feestelijke week. Het was niet alleen tijd voor hun jaarlijkse presentatorenuitje, maar ook voor het RTL-verkiezingsdebat. Daar werd gewerkt met BN’ers, bakkers en bingokaarten. Ondertussen stuurde Dolf Jansen een Dolf Jansen-achtige app en schreef Dinand Woesthoff vanaf Ibiza een brief aan zijn voormalige hondjes Woezel en Pip. En als er in Boer Zoekt Vrouw wordt gegooid met hooibalen dan weet je: het is bijna tijd voor het keuzemoment.Onze sponsors:🥦 Lazy Vegan: Ga naar lazyvegan.nl voor meer informatie!💰a.s.r. Vooruit: Als je uiterlijk 31 december een persoonlijk pensioenbeleggingsrekening opent, betaal je de eerste 12 maanden geen administratie kosten!🦫 Koop ons boek! Bijna niet gebeurt toevalligWil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/8/202348 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#71 - Bijna niets gebeurt toevallig

Vrouwen schuiven veel minder vaak aan bij Op1, en ook in deze aflevering van De mediameiden geven erg veel mannen acte de présence. NOS-icoon Peer Ulijn heeft het nooit echt makkelijk gehad met werk, en nu op zijn 64e kan hij het tempo van de showbizz niet meer aan. Govert Schilling blijft op zijn beurt juist stevig doorbuffelen, zelfs nu hij deze maand zijn eerste AOW-uitkering ontving. Terwijl Acda en de Munnik de Ziggo bezongen en Sander Hogendoorn het bos introk doet Dolf Jansen uit te doeken dat hij gek is op rauwe groente. Ook wij buffelden stevig door. Ons boek verschijnt vandaag, we vieren het met BN’ers die figureren in onze talkshowmemoires.Onze sponsor:📺 SkyShowtime: Klik op de link en probeer 3 maanden lang SkyShowTime voor slechts €3,99 per maand!❤️ Instagram: @de_mediameiden:🦫 Pre-order ons boek Bijna niets gebeurt toevallig (1 november in huis)Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/1/202351 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#70 - Hilversumknuffel

De befaamde Hilversumknuffel lijkt knus, maar laat regelmatig zijn sporen na. Hoe ga je om met ongewilde parfumwalmen van BN’ers? Wij geven de antwoorden. Maar ook BN’ers zelf hebben soms te kampen met ongewenste indringers, zoals larven, ratten en de MeToo-beweging. Ondertussen was er een bekende zanger die een broodtrommel meenam naar een interview en een gravin die langs de zelfscankassa ging. Ten slotte debatteren we over Chantal Janzen: dat deze blonde vakvrouw een grote speler is is duidelijk, maar hoe hoog scoort ze op de schaal van BN’er?☕️ De koffiejongens: Ga naar dekoffiejongens.nl/cupzooi en krijg €10,- korting op je eerste 2 bestellingen met de code 'mediameiden'🎞️ Noordelijk filmfestival: Ga naar noordelijkfilmfestival.nl en krijg met de code 'mediameiden' €4,- korting op je kaartje!❤️ Instagram: @de_mediameiden:🦫 Pre-order ons boek Bijna niets gebeurt toevallig (1 november in huis)Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: Adverteerders (direct): [email protected](Media)bureaus: [email protected]: Keez GroentemanMontage: Viktor van Woudenberg Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/25/202348 minutes, 1 second
Episode Artwork

#69 - De grote Televizier-special

Terwijl de boeren in Boer zoekt Vrouw deze week genoten van kleine contactmomentjes, had een van ons een groots contactmoment achter de schermen met een talkshowgast. Het brengt ons op een modern dilemma: kun je als mediameid in deze tijden eigenlijk zomaar bedankjes aannemen van gasten? Op het Televizier-Ring Gala regende het ondertussen warme contactmomentjes. We bespreken de populairste begroetmethodes uit het vak zoals de ouderwetse tv-kussen en de Hilversumse hug. En over contact maken gesproken: Fenna van Zapp bleek een ster in het groeten van ouders. William Rutten trok ons voor zijn camera en bewees dat door zijn lens zelfs een seatfiller van seatfiler in een ster kan veranderen.Onze sponsors:🍿 SkyShowtime: Probeer Sky Showtime 7 dagen gratis en sluit dan een abonnement af voor maar €6,99 per maand🖼️ Noordbrabants Museum: Kom naar Brueghel: de familiereünie en krijg met de code 'MEDIAMEIDEN' 15% korting op kaartjesMuziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/202357 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#68 - Een sterk merk

Steeds meer BN’ers hebben last van hun stoelgang. Anno 2023 deinzen deze sterren er niet voor terug om ons daar deelgenoot van te maken via Instagram. Gelukkig zijn er ook BN’ers die hun socialmediakanalen heel anders inzetten, zoals Ron Boszhard. We brengen een ode aan zijn unieke online signature. De rectificaties betreffen deze week een zaak van leven en dood. Ook komen we terug op de BN’er die bovengemiddeld veel komkommers eet. Vooral de logistieke details laten ons niet los. Ondertussen blijven mannen zichzelf in het zonnetje zetten. Daan Schuurmans ging draaien op een echte tv-dag, en als klap op de vuurpijl gaf de enige echte Tina Nijkamp een analyse van onze podcast.Onze sponsors:💰 Knab: Ga naar knab.nl voor alle informatie!🐼 Bamigo: Ga naar bamigo.com en krijg met de code 'media25' 25% korting op je bestelling!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/202356 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#67 - Het dedain van tv-makers

Angela de Jong gaf de tv-makers van Nederland weer eens een ouderwetse veeg uit de pan. Een column die in Hilversum insloeg als een bom. Maar die commotie was niets vergeleken bij de schok die de aankondiging van de bekendste schrijvende familie van Nederland veroorzaakte. Terwijl BN’ers zich klaarmaken voor dierendag 2023, buigen wij ons over een paar lastige vragen. Gebruiken boswachters zeep? Is Patty Brard een feminist? En wat is nou een typisch RTL-koekje? Ten slotte debatteren we over de vraag of het kan dat Willie Wartaal wel een ster is maar geen A-naam.Onze sponsor:🍿 SkyShowtime: Probeer Sky Showtime 7 dagen gratis en sluit dan een abonnement af voor maar €6,99 per maand met de code 'POKERMEIDEN'🖼️ Noordbrabants Museum: Kom naar Brueghel: de familiereünie en krijg met de code 'MEDIAMEIDEN' 15% korting op kaartjesMuziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/202352 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#66 - Eén bron is geen bron

Humberto Tan ziet er heel jong uit. Dat lijkt een zegen, maar het drijft de raspresentator ook wel eens in het nauw, zo vertelde hij in een openhartig interview. Mick van Wely is naast misdaadverslaggever nu ook wijnboer. Hij deed vanuit Hongarije uitvoerig verslag van zijn nieuwe carrière. Terwijl heel Hilversum op al dan niet ludieke manieren taarten aansneed, pakte Jochem Myjer het op culinair gebied heel anders aan: hij ontbijt het liefst met warm eten. De nominaties voor de Televizierring zijn bekend, we hebben eindelijk een oude zak Hamka’s te pakken en de BN’er in onze apprubriek resideerde in een Corsicaans zomerpaleis. Ten slotte brengen we eindelijk het antwoord op de vraag: lust Yvon Jaspers wel of geen koffie?Onze sponsor:🍿 SkyShowtime: Klik op de link en krijg 3 maanden voor maar €13,99 met de code 'POKERMEIDEN'💰 Knab: Ga naar www.knab.nl voor alle informatie!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/27/202350 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#65 - Aalsmeer is het nieuwe Hilversum

De herfst staat voor de deur, ook in televisieland. Hilversum nam niet alleen afscheid van de zomer maar ook van een paar grote coryfeeën. Gerrit Hiemstra vertrok en kreeg van zijn collega's een wel heel bijzonder cadeau. Ook Frans Klein begon aan zijn afscheidstournee. Terwijl Chantal Janzen de eerste najaarsgriep te pakken had, vloog collega Tim de Wit naar Ibiza voor de laatste zonnestralen. In Showbiz City in Aalsmeer schijnt altijd de zon. Een van ons betaalde daar tot haar eigen verbazing met Marcel en Gijs-munten. Ook voor Manuel Venderbos was het een feestelijke week, hij vierde, net als wij, een heel bijzonder jubileum.Onze sponsor:🍿 SkyShowtime: Klik op de link en krijg 3 maanden voor maar €13,99 met de code 'POKERMEIDEN'🎧 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer luister een maand lang gratis!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/20/202351 minutes
Episode Artwork

#64 - Kleine grote speler

Volgens Nederlands bekendste tv-bioloog is iedereen gelijk. Met dit nobele ideaal in ons achterhoofd bespreken we het medianieuws van deze week. Eva Jinek is bevallen en dat is Steven Kazàn niet in de koude kleren gaan zitten. Guido Weijers geeft aan dat hij graag zwerft, maar wel overdekt. We analyseren de levensstijl van Dio aan de hand van zijn collectie plastic tassen. Er bereikte ons schokkend nieuws over de redactie van Khalid & Sophie. Ondertussen ging Suzan van Suzan & Freek weer aan de slag met M&M’s. En we verwelkomen de schattigste BN’er-volger aller tijden.Onze sponsor:💰 Knab: Wil je je leven als zzp'er makkelijker maken? Ga dan naar knab.nl💧 Air-Up: Ga naar air-up.nl en krijg met de code media10 10% korting op alle producten (t/m 30 september)Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/13/202347 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#63 - Groetjes Shownieuws

Als de kwaliteitskranten vol interviews met grote televisiesterren staan, dan weet je dat het nieuwe tv-seizoen voor de deur staat. Als die interviews vervolgens weer op tv besproken worden weet je dat het mediajaar officieel is ingeluid. Voor Giel Beelen nam het mediajaar direct een onverwachte wending, hij keerde terug van zijn breekjaar om een - wel heel bijzonder - nieuw geluid te laten horen. Er was meer nieuws. De brosse zoutjes Hamka’s worden voortaan bereid met een ander recept. Terwijl wij filosofeerden over welke sport Freek de Jonge beoefent was Lieke van Lexmond stevig aan het connecten. Onze rubriek Het etablissement van een BN'er is terug, deze keer gingen wij op een Spaans avontuur.Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/202345 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#62 - Seizoenspresentatie

Op de NPO seizoenspresentatie werden we geconfronteerd met aftelklokken, NPO-achtige mocktails en veel collages van BN’ers. We doen verslag van dit bizarre evenement waar het tv-seizoen officieel werd geopend. Maar we blikken ook nog één keer terug op de mediazomer, waarin er veel transfernieuws was en BN’ers massaal afreisden naar hetzelfde land. Heel Hilversum moet op zoek naar een nieuw ochtendritueel nu de kijkcijfers niet meer direct openbaar zijn. We behandelen de lengtes van verschillende sterren en zoomen in op de rol van hun ledematen. BN’ers herkennen dieren, maar kunnen dieren ook BN’ers herkennen? En tijdens de reünie van B&B Vol Liefde zagen we: mediameiden vinden uiteindelijk altijd de liefde.Onze sponsor:💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'media10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/30/202353 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#61 - Lee Towers in bad

We zijn eindelijk terug van onze zomerstop! We bespreken urgente vragen in de eerste show van het nieuwe seizoen. Hoe reageerden Lowlands-bezoekers op de aanwezigheid van Monica Geuze? Welke deelnemer van B&B Vol Liefde straalt heel sterk smeerkaas uit? En waarom hebben we het vaker over mediamannen dan over mediavrouwen? We reflecteren uiteraard op Walters gebruik van het woord 'speels'. Normale mensen blijken heel soms iets te kunnen betekenen voor BN'ers. En in onze nieuwe rubriek 'De schaal van BN'er' debatteren we wekelijks over de vraag in hoeverre een BN'er precies een BN'er is. Het Lagerhuis is er niets bij.Onze sponsors:🎧 Storytel: Probeer storytel nu 30 dagen gratis via storytel.tel/mediameiden💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'media10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/23/202359 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#60 - Omroepbobo

We maken ons in de laatste aflevering van dit seizoen klaar voor het nieuwe mediajaar. Maar voor we de champagne sabreren staan we stil bij de afgelopen mediaweek, waarin het rommelde bij Op1 en wij op bezoek gingen bij Marcel en Gijs. Dit tv-seizoen mocht dan het jaar van de nepobaby’s zijn, Sem van Dijk bewijst op de valreep dat je ook nog gewoon op eigen kracht door kunt breken. Ondertussen wil tout Hilversum fris voor de dag komen: BN’ers blijven massaal naar de kapper gaan en Frits Sissing steekt Maestro deze zomer zelfs in een nieuw jasje. Dat je sommige voorbereidingen niet vroeg genoeg kan treffen weet oer-BN'er Jeroen Krabbé, hij bereidt zich nu al voor op zijn 80e verjaardag over anderhalf jaar. Om het jaar in stijl af te sluiten visualiseren we dé BN’ers van dit tv-seizoen. We wensen iedereen een fijne mediazomer en vast een gelukkig nieuw mediajaar!Onze sponsor:🎬 Kiddo: Ga vanaf 5 juli naar Kiddo in de bioscoop!💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'meiden10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden: Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/27/202351 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#59 - The word is out

Vlak voor het einde van het tv-seizoen komen BN’ers verrassender uit de hoek dan ooit tevoren. Zo knipte Herman Brusselmans zijn haar af, vernoemde Henny Huisman zijn nieuwe teckel naar een overleden zangeres, en is Viggo Waas het klooster in gegaan. Hij heeft flink gebraind met de kloosterlingen, ze vonden elkaar in het lege midden. Ondertussen blijkt Catherine Keyl embedded te zijn gegaan bij KLM. Van haar bevindingen deed ze - uiteraard - verslag bij Op1. Guus Meeuwis bezocht een waarzegger met zijn vriend Frank Lammers. We hebben leuk nieuws voor de luisteraars én blikken terug op ons talkshowavontuur met een man die werkelijk waar bezeten is van water.Onze sponsor:💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'meiden10'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/20/202344 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#58 - Een noodgreep

Giel Beelen kondigde aan dat hij in verwachting is geraakt tijdens zijn breekjaar, dat leidde tot veel emotionele reacties bij collega-BN'ers. Hij is niet de enige radio-dj die zich voortplant: ook Gijs Staverman doet een duit in het zakje. Tv-iconen en vrienden Beau van Erven Dorens en Michiel Vos hielden het ondertussen nauwelijks droog in de States bij de aanblik van ‘the mighty old Hudson’, wij gingen met ze mee op city-trip. In eigen land was het warm en ging alles zijn gangetje. De ballen van Dries rolden over de toonbank, bij Op1 werden er haringen geserveerd en Jan Slagter ging weer eens aan een paar talkshowtafels zitten. We ontdekken een nieuw spelletje en filosoferen over de vraag wat je bent als je geen BN'er én geen normaal mens bent.Onze sponsors:💧 Air-Up: Ontvang 10% korting met de code 'meiden10'🎧 Storytel: Probeer storytel nu 30 dagen gratis via storytel.tel/mediameidenMuziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/13/202353 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#57 - Altijd leveren

De zon is eindelijk gaan schijnen en dat is ook bij BN’ers niet onopgemerkt gebleven. Zo streek radiodier Sander Lantinga neer op een Terschellings terras en is Jan Dulles met een paar maten gaan barbecueën. Voor Kefah Allush zorgt de warmte echter voor grote uitdagingen. We geven hem een tip. Ondertussen vragen we ons af wanneer verschillende acteurs precies douchen. Samen met Leco van Zadelhoff zetten we Géza Weisz nog één keer in het spreekwoordelijke zonnetje. En voor Dries Roelvink en Yolanthe Cabau is de zomer nu al meer dan geslaagd: een van hen lanceerde een gehaktbal en de ander werd columnist.Onze sponsors:💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'meiden10'👩‍🍳 Green Chef: Bespaar tot €90,- op de eerste 4 boxen via deze link met de code 'chefmeiden'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/6/202348 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#56 - Aftertalk

De dag die je wist dat zou komen was eindelijk daar: de dag van Het Grote Mediameiden Spektakel. In deze speciale aflevering van De mediameiden blikken we terug op de voorbereidingen van dit evenement. We schakelden wekenlang met vele BN’ers maar uiteindelijk ging het maar om één podiumbeest. Boswachters uit heel het land bundelden hun krachten en hielpen om deze gast binnen te slepen: de bever. BN’ers stuurden massaal attente berichtjes waarin ze ons bevalen om vooral te genieten van deze dag. Met 12 zakken paprikaribbelchips vertrokken we naar hét showbizztheater van Nederland, waar Joop van den Ende een pot snoep voor ons klaar had gezet. Janine roerde ondertussen nog een keer in haar betoverende vruchtendrank. Uiteindelijk kwam alles samen en voelden wij ons voor heel even Pia Douwes.TRIGGER WARNING: Omdat we extreem brak waren komt de woordcombinatie ‘ongekend speels’ bijzonder vaak voor in deze uitzending. We bieden onze excuses aan namens het hele team van De mediameiden.Onze sponsor:👩‍🍳 Green Chef: Bespaar tot €9,- op de eerste 4 boxen via deze link met de code 'chefmeiden'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/202339 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#55 - Naar de commerciëlen

Hilversum bleek deze week vol verrassingen te zitten. Zo hield Steven Kazan Eva Jinek voor de gek en scoorden onze collega’s Marcel en Gijs een uiterst speels vakantiebaantje. Ondertussen blijft Kasper van Kooten maar verslag doen van zijn online afspraakjes. Deze week kwam hij door zijn date tot het besef dat hij bekend is. We wensen hem sterkte, net als Frank van der Lende, die een moeilijke ochtend beleefde dankzij een kort moment van onoplettendheid in de supermarkt. De chips van de week valt tussen wal en schip. Een luisteraar schreef op ontluisterende wijze over een brok rondzwervend chipspoeder. We filosoferen oeverloos over welk fruit Joop van den Ende graag eet. En ondanks alles wenst Jan Smit iedereen een heel fijn weekend.Onze sponsor:🍜 Noedels - Emma de Thouars Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/202341 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#54 - Kan & wil

Nadia Moussaid maakt een ongekend statement in Hilversum. BN'ers zijn niet welkom in haar show, zij zet ‘echte mensen’ in de schijnwerpers. Ondertussen gaan BN'ers op andere plekken door met hun leven. Zo heeft Govert Schilling een nieuwe wok en is Frans Bauer op dieet. Barack Obama gelukkig niet, hij smulde stevig tijdens zijn bezoek aan Nederland. Jeroen Overbeek blijkt echt te bestaan. We ontvingen talloze berichten van zijn aanhangers, zoveel dat de uitzending dreigt te ontsporen in een heuse Jeroen Overbeek-special. Na een lesje Italiaans van Robert ten Brink en een kort ritje op een ezel analyseren we de blikken van tv-icoon Charles Groenhuijsen.Onze sponsor:☕ De Koffiejongens: Krijg nu 2x €5,- korting op de eerste 2 orders van een abonnement met de code 'mediameiden'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202351 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#53 - Onder embargo

Soms moet je als redacteur BN’ers naar je toe lokken. Het allerbeste lokaas: de namen van andere BN’ers. Terwijl we luisteraars uit het dierenrijk en uit Azië verwelkomen, bestookt de ene man na de andere ons met vragen. We proberen antwoord te geven en belanden zo in het mysterie dat Jeroen Overbeek heet. Wat is het verhaal van deze ondoorgrondelijke journaal-anchor? Ondertussen kiest Ruth Jacott radicaal voor zichzelf. Ook Jesse Klaver neemt het heft in eigen handen: hij verkocht zijn huisraad op de vrijmarkt. Eén product kwam opvallend vaak terug op zijn kleedje. Ruud en Olcay gaven een inkijkje in hun leven en wij namen contact op met Kefah Allush over zijn vermeende biefstukconsumptie. Jochem van Gelder werd 60, Albert Verlinde werd 62 en Femke Halsema werd 57, maar noemde dat het nieuwe 37. We kunnen maar één conclusie trekken: steeds meer BN’ers zijn jarig.Onze sponsor:🥔 Chipsabonnement.nl: Bestel nu de limited edition mediameidenbox!📖 Prometheus: We hebben het over je gehad - Stéphanie HoogenberkMuziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/202350 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#52 - Ingehaald door de actualiteit

BN’ers gaan helaas uiteindelijk dood. Gelukkig is daar Kefah Allush: hij bereidt BN'ers sinds jaar en dag geestelijk voor op het naderende einde in zijn programma De Kist. Dit voorjaar laat de zon zich nog niet veel zien, behalve in de gedachten van Twan Huys, hij brengt een ode aan dit bijzondere natuurfenomeen. Bij de Bauers is het bijna altijd mooi weer, zij onthullen het geheim van hun relatie. Art Rooijakkers is in principe de presentator van B&B Vol Liefde maar hij stelt zich gek genoeg niet zo op. Een van ons beleefde op het hoofdveld een heel newsy dag en werd daar ingehaald door de actualiteit. Een ding staat vast: mediameid ben je 24/7. Ook in het weekend en zelfs in je dromen…Onze sponsor:☕ De koffiejongens: Ga naar dekoffiejongens.nl/zakelijk en ontvang 2x €5,- korting op de eerste 2 orders van een abonnement met de code 'mediameiden'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/202340 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#51 - Iets met spoken word

Het was een week vol poëzie: terwijl de nieuwe Dichter des Vaderlands werd aangekondigd schreef Simon van Nick & Simon een prachtig dankwoord op rijm. Ook wijzelf ontvingen een gedicht van onze luisteraars, dat we - geheel naar tv-traditie - iets hebben moeten inkorten. Daniël Verlaan is transparanter: hij geeft precies aan waar hij het prijzengeld van Wie is de Mol? aan gaat uitgeven. Martijn Krabbé wilde vorig jaar nog dj worden, maar neemt nu toch afstand van de draaitafels. Zo snel kan het gaan in de showbizz. Het nieuwe RTL-programma The Interior Project VIPS blijkt een cocktail van onze lievelingsprogramma's te zijn. We smulden er zo erg van dat onze bespreking in een aftertalk dreigt uit te monden.Onze sponsors:🎼 Muziekgebouw aan 't IJ: Krijg 20% korting voor 50 for the future met de code 'mediameiden'Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202344 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#50 - Out of the box

Ook in BN’erland was het Pasen. De sterren vierden dit feest van de lente met veel spijs en eiergerechten en kwamen traditiegetrouw samen om liederen te zingen in The Passion. Wij pakten de trein naar Harlingen en genoten extreem van dit jaarlijkse muzikale evenement. Het was sowieso al een feestelijke week. Zelf werden we 50, Art Rooijakkers heeft een nieuwe klus en Jan Smit stond stil bij een wel heel bijzonder jubileum. Terwijl we op Goede Vrijdag nog rouwden om het einde van HLF8 genoten we Eerste Paasdag alweer van de wederopstanding van Boer zoekt Vrouw. Johnny de Mol heeft gelijk: de showbizz is een rollercoaster met een bijzonder grillig parcours.Onze sponsors:🎼 Muziekgebouw aan 't IJ: Krijg 20% korting voor 50 for the future met de code 'mediameiden'🥕 Lazy Vegan: Krijg nu een maaltijd voor €2,- via deze link!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/202355 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#49 - Rode loper

Deze mediaweek kende vele hoogtepunten. De otter maakte zijn comeback in de Biesbosch, Yvon Jaspers kondigde een nieuw seizoen van Boer Zoekt Vrouw aan, en op de première van Grease werden we omringd door een ontelbare hoeveelheid BN’ers. Albert Verlinde pakte zijn moment op het podium. Ook voor Daniëlle Oerlemans is het feest: ze viert een maand lang haar vijftigste verjaardag. Als klap op de vuurpijl blijkt Gordon aan participerende journalistiek te doen. We leggen uit waarom je als redacteur áltijd de foto’s bij je item moet dubbelchecken. En terwijl Arie Boomsma genoot van een stevig ontbijt ontvingen wij een uitnodiging voor de full Passion-experience.Onze sponsors:📖 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer storytel nu 30 dagen gratis!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/202347 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#48 - Geen tijd om te lunchen

Een kop koffie en een paar gevulde koeken blijken de basis te hebben gelegd voor de comeback van Nederlands populairste muziekduo: Acda en de Munnik. Het was niet de enige comeback die deze week werd gemaakt. Een van ons ging terug naar het front om in te vallen bij Khalid & Sophie. Van dichtbij maakten we mee hoe dassen niet alleen het spoornetwerk maar ook de talkshowtafels bestormden. Steeds meer BN'ers gaan deze dagen naar buiten. We filosoferen over de vraag of Beatrix een powervrouw is, WNL heeft daar een handige meetlat voor uitgevonden. Terwijl Buddy Vedder gepassioneerd repeteert voor zijn rol van Judas houdt Chris Zegers er ondertussen een interessante slaaproutine op na.Onze sponsors:🥔 chipsabonnement.nl: Ontvang met de code mediameiden 10% korting op alle chips!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/202341 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#47 - Gast van de dag

Talkshows jagen altijd op de gast van de dag, zo ook deze week. Terwijl Caroline van der Plas van de studio van Jinek naar de studio van Op1 racete, nam Tom Egbers hoogstpersoonlijk contact op met Khalid Kasem. De hele talkshowtafel werd leeggeveegd voor zijn verhaal. Wolter Kroes zit ondertussen nog steeds in de medische molen omdat hij in oktober is omgetuimeld. Wijzelf waanden ons heel even in Italië, dankzij het etablissement van Marco van Basten, Barry Atsma en Frank Rijkaard. Ook na de dood blijven BN’ers ons achtervolgen: Kim-Lian zingt sinds kort op uitvaarten. Terwijl we ons buigen over chips met dips vragen we ons af: is Giel Beelen nu dan echt doorgedraaid?Onze sponsors:💧 Dopper: Ga naar dopper.com voor meer informatie, én de gehele Dopper-collectie. 🎼 Klassifest: Ga naar klassifest.nl voor je tickets!Muziek: Keez GroentemanInstagram: @de_mediameiden Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/202348 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#46 - Who run the world

Internationale Vrouwendag was nog maar net voorbij of we werden massaal deelgenoot van de mannencultuur bij NOS Sport. Romy Monteiro is al haar hele leven bezig met een kookboek en deelt nu eindelijk haar goddelijke recepten met ons allemaal. Terwijl ongelovige Thomas van Luyn aangekondigd werd als verteller van The Passion deed stylist Maik de Boer het geheim van zijn baard uit de doeken. Het was ook een week vol feestelijkheden: van de finale van Wie is de Mol? tot de wrap party van Media Inside en natuurlijk het Boekenbal. Daar hapten BN’ers gehuld in tule en veren in broodjes kaassouflé. We doen verslag van het leukste feest van het jaar. En wat gebeurt er in een redactie-app als de presentator ziek is?Onze sponsors:📚 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer Storytel 30 dagen gratis uit!☕ De koffiejongens: Krijg met de code 'mediameiden' 2x €5 korting op de eerste 2 orders van een abonnementProductie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/14/202355 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#45 - Een stukje nazorg

Eén van de kerntaken van een redacteur is het verlenen van nazorg. Wat betekent het als je als talkshowgast géén bedank-appje hebt ontvangen? Wij geven het antwoord. Speciaal voor Internationale Vrouwendag visualiseren we een divers kwartet aan iconische tv-vrouwen. Tout bekend Nederland ging op vakantie: Giel Beelen dompelde zich naakt onder in een Japanse bron en René Froger verdiepte zich in de geschiedenis van Berlijn. Het resterende deel van de BN’er-populatie is en masse gaan wintersporten. Ondertussen vragen wij ons af waarom Songfestivalliedjes steevast ‘song’ worden genoemd, ook door mensen die gewoon Nederlands spreken. Eén van ons at een entertainmentsalade en met pijn in ons hart nemen we afscheid van onze favoriete rubriek.Onze sponsors:🍽️ Lazy Vegan: Probeer nu via deze link een maaltijd voor maar €2 en kijk voor meer informatie op lazyvegan.com!👚 Again and Again fashion: Ontvang met de code 'MEDIA20' 20% korting op de gehele collectie!📑 FreelanceFactoring: Ga naar freelancefactoring.com/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 50% korting op de kosten van de uitbetaling van je eerste factuur!Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202351 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#44 - Allround talkshowgast

Na jaren van gasten voorbereiden maakten we zelf ons debuut op het hoofdveld. In de studio bij Eva Jinek ontdekten we een belangrijke levensles: altijd handjes boven de talkshowtafel. We werden verwend met een eigen spreekbeurt van Roelof Hemmen, inclusief live demonstratie van het snollenkoord. Chantal Janzen doorbrak ondertussen taboes. In Brabant wordt er nog veel gewerkt met supermarktkoks. Een onweerstaanbaar fenomeen, vindt ook Guus Meeuwis. We hebben alle antwoorden in de affaire Uiengate. En we presenteren de eerste resultaten van ons grote mediameidenonderzoek: gaat Renze nou zo vaak op vakantie of stopt zijn talkshow nou zo vaak?Onze sponsors:🍽️ Lazy Vegan: Probeer nu via deze link een maaltijd voor maar €2 en kijk voor meer informatie op lazyvegan.com!📑 FreelanceFactoring: Ga naar freelancefactoring.com/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 50% korting op de kosten van de uitbetaling van je eerste factuur!Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/202349 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#43 - Warme groet

BN’ers sluiten hun appjes vaak informeel af. Welke groeten jagen ons de stuipen op het lijf en wanneer vloog één van ons zelf uit de bocht door ’s nachts een BN’er te sms’en? Het was Valentijn: veel vrouwelijke sterren gaven dit jaar een originele invulling aan deze feestdag. Joshua Nolet pakte het klassieker aan en schreef een Engels gedicht voor zijn vriendin. En het menu van het pop-up restaurant van Suzan & Freek is uitgelekt. Terwijl we reflecteren op de gedaanteverwisseling van Caro Emerald blijken er steeds meer mannen op tv te zijn die keihard om elkaar lachen. Buddy Vedder wil graag een menselijke kant van Judas laten zien en wij maken ons op voor een bezoek aan Harlingen om dat live te aanschouwen. Een bekende NOS-verslaggever werd gespot met een doorzichtige zak met 20 tot 23 uien. Én we hebben heel leuk nieuws voor onze luisteraars.💕 24 mei: Het Grote Mediameidenspektakel in DeLaMar. Kaartverkoop start 24 februari om 10:00 via www.delamar.nl.Onze sponsors:🎧 Storytel: Ga naar www.story.tel/mediameiden en luister 30 dagen gratis!🎭 De Scheepsjongens van Bontekoe: Ga naar www.tgdejongehonden.nl en koop tickets voor de voorstelling!Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/202353 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#42 - Tweedehands verhaal

Als je op tv bent moet je zorgen dat je verhalen aan tafel pas geboren worden. Voor mediameiden is het daarom zaak om anekdotes bij BN’ers voor op de tong te leggen. Gelukkig zijn er ook sterren die zelf meedenken, zoals Filemon Wesselink. Hij verwende ons met een eerstehands verhaal. Vanwege ons talkshowbloed lukt het ons niet om actuele aanleidingen los te laten, en daarom brengen we veel liefdesnieuws op deze Valentijnsdag. Wat is het geheim van de relatie van René en Natasja Froger? Gaan Suzan en Freek echt een restaurant beginnen of organiseren ze eigenlijk gewoon een etentje? Van onze luisteraars ontvangen we steevast veel liefde, maar ook kritiek: deze keer betreft het onze uitspraak. Dat gaat ons niet in de koude kleren zitten, maar gelukkig nam Renze ons mee op een tropische reis naar Azië. En waarom nemen biologen altijd een dier mee naar een tv-studio?Onze sponsor:Again and Again fashion: Ontvang met de code 'media20' 20% korting op de gehele collectie! 👚Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/202350 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#41 - Dankbare gast

In de regie van een live tv-programma verandert iedere cynische mediameid vanzelf in een echte tv-vrouw. En op de tribune van Op zoek naar Danny & Sandy word je vanzelf een weke musicalfan. Daar genoten we stevig van onze idolen van weleer Frits Sissing en Jim Bakkum, en we hebben er een nieuw idool bij: Pia Douwes. Van heel dichtbij zagen we hoe deze vakvrouw, gehuld in kant en veren, te werk gaat. Ondertussen maken we ons ernstige zorgen om de gezondheid van de BN’er-bevolking als geheel. Gelukkig zijn er ook sterren die voor zichzelf kiezen, zeker nu Vrienden van Amstel Live voorbij is. Wibi Soerjadi blijkt hele grote knuffels te hebben. En wat bestelt Mark Rutte bij de toko?Onze sponsors:Bunni: Meld je aan via bunni.nl/mediameiden en krijg twee extra maanden cadeauDe koffiejongens: Krijg met de code 'mediameiden' 2x €5 korting op de eerste 2 orders van een abonnementProductie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/202351 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#40 - De puzzel leggen

De januarimaand eindigt koud en kil, maar voor Marc-Marie Huijbregts is het nog altijd herfst. En voor Dries Roelvink blijkt woensdag nog altijd gehaktdag. Eén van onze vaders werd geïnterviewd door niemand minder dan Gerri Eickhof. Het valt ons op dat tv-vrouwen deze dagen massaal samenklitten. Collega-vakvrouwen Nadia Moussaid en Cécile Narinx zorgden ondertussen voor transfernieuws. En dan zijn er nog drie vrouwen die zichzelf ‘de bloempjes’ noemen. Zij lokten ons naar hun etablissement, dat is ontstaan door een droom en de creativiteit van drie hechte vriendinnen. We hebben gepuzzeld met BN’ers en Anke de Jong laat zien hoe je met een zak drop overal vrienden kunt maken.Onze sponsors:Bamigo: Krijg 20% korting op alle producten met de code 'MEDIA20' 🐼Bunni: Krijg twee maanden cadeau via bunni.nl/mediameiden 🐰Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/202354 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#39 - Never a dull moment

In medialand is het nooit saai. De sterren blijven ons verbazen. Zo gaat Quinty Trustfull veel om met een hond met een rare naam en blijkt Jeroen Pauw wél een supermarktmens te zijn. Terwijl Patty Brard haar biezen pakt en verhuist naar Almere Duin, gaat Cornald Maas lekker aan de slag met stiften of potloden: hij kreeg een kleurboek van zijn manager. André Hazes schoof aan bij de talkshowkoningin van dit moment en vertelde over zijn alcoholverslaving. We delen één van de grappigste apps die een BN’er ons ooit stuurde. Er ontpopte zich een spoken word-artiest uit onverwachte hoek. En nam Twan Huys zijn warme choco met of zonder slagroom?Onze sponsors:Squla: Klik op de link en krijg met de code 'MEDIA23' 7 maanden voor €60 (tot 31 januari) 📝Suite 702: Klik op de link en krijg met de code 'BEDPEACE2023 15% korting op de gehele collectie (tot eind juni) 🛏️Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/202340 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#38 - Ultieme redactieknaller

We signaleren voorzichtig de eerste trends van 2023. Luuk Ikink is trendsetter want 40 blijkt dit jaar het nieuwe 50. Maar er zijn ook dingen die blijven. De mombreak is nog steeds onverminderd populair onder de sterren. Waar in 2022 de Echte Gooische Moeders nog huis en haard achterlieten voor een rondreis door Bella Italia, pakt Victoria Koblenko het drastischer aan. Zij begint het nieuwe jaar met een solo-trip naar Costa Rica, tussen de vlinders laadt ze zichzelf op om weer te kunnen geven. Ook wij lieten huis en haard achter voor een reis. Vanuit een bungalowpark op Texel smulden we van Suzan en Freek, Op zoek naar Danny & Sandy én zagen we hoe Art een warm applaus kreeg van zijn publiek dat hem zó gemist had. Terug in de Hoofdstad blijkt het meidenleger ondertussen niet stil te hebben gezeten. En ook bij Op1 zijn ze op zoek. Niet naar Danny of Sandy, maar naar een ultieme redactieknaller die pas tevreden is met een 10.Onze sponsors:Squla: Klik op de link en krijg met de code 'MEDIA23' 7 maanden voor €60 (tot 31 januari) 📝Suite 702: Klik op de link en krijg met de code 'BEDPEACE2023 15% korting op de gehele collectie (tot eind juni) 🛏️Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/17/202348 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#37 - Lonely at the top

Een nieuw mediajaar is aangebroken. Anno 2023 is het niet altijd leuk om BN’er te zijn. Grote speler Paul de Leeuw vertelde aan A-naam Rob Kemps dat het vaak lonely is at the top. Paul is niet de enige BN’er die het soms moeilijk heeft met zijn bestaan in de media. Linda de Mol weet niet of ze überhaupt nog deel wil uitmaken van de tv-wereld. Chantal Janzen is dit jaar minder op tv te zien: ze heeft lang gezaaid en mag nu eindelijk oogsten. Ook Guido Weijers last een pauze in. Hij heeft een lege agenda en is van plan te gaan verbouwen of slapen. Paul adviseert BN’ers om zo veel mogelijk van die eenzame berg af te komen, want beneden is het veel gezelliger. En dat blijkt: er werd een BN’er met een fototaart gespot in de HEMA en er werd gegourmet. Terwijl wij een stevig rectificatieverzoek van Anna Drijver ontvingen maakte Art zijn comeback in B&B vol liefde. En welke BN’er heeft als goed voornemen om dit jaar vaker te gaan Chinees fonduen?Onze sponsors:Frits: Bereken je mogelijkheden en maak een afspraak voor een gratis gesprek om de Biedverzekering aan te vragenAgain and Again: Krijg 20% korting met de code 'MEDIA20'Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/10/202354 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#36 - Het grote visualisatiespektakel

In deze koude mediaweek kozen BN’ers massaal voor het ijs. Wij brengen juist extra veel warmte in deze speciale feestdagenuitzending. Als kerstgeschenk voor onze luisteraars visualiseren we alsof ons leven ervan afhangt. Terwijl vakvrouw Peter de Bie het op de radio opnam voor mensen achter de schermen, blijkt ons eigen meidenleger helaas steken te laten vallen. We zoeken daarvoor naar oplossingen. Ondertussen blijken tien willekeurige BN’ers om totaal onduidelijke redenen België te zijn binnengevallen. In Nederland ging Ad Visser naar de kroeg met zijn gitaar en zitten wij midden in de voorbereidingen van de eindejaarsspecial van Media Inside. Maar voordat we het mediajaar definitief afsluiten beantwoorden we de vraag: hoe kun je als redacteur het beste omgaan met honden?Onze sponsors:Again and again: Krijg 20% korting met de code 'MEDIA20'Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/20/202250 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#35 - Uit de ratrace

Het jaar loopt op zijn einde. Dat betekent dat we enerzijds terugblikken op 2022, het jaar waarin Jan Slagter op de valreep nog onderdak voor zichzelf en zijn hond vond. Anderzijds kijken we vooruit naar 2023, het jaar waarin het leven van Suzan en Freek eindelijk wordt vastgelegd in een documentaire. Michiel Vos speelt altijd de hoofdrol in zijn eigen film, en bracht een stukje Amerika naar Sardinië, waar hij langs ging bij Beau. In aanloop naar de oudejaarsconference bezochten we een etablissement van een BN’er in het zuiden van het land. Er zou een escape room zijn, maar die was er niet. Wat we wel aantroffen: een boekoeloekoeburger. Terwijl de muziekindustrie onze podcast massaal omarmt, noemen onze eigen luisteraars ons opdringerig links. We wagen ons aan een natte kaascroissant. En welke radio-dj nam een doos Celebrations mee naar een strandtent?'Onze sponsors:Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en krijg 30 dagen gratis een abonnement 📖Matt Sleeps: Krijg met de code 'mediameiden' 10% korting op de gehele collectie 🛏️Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/202249 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#34 - Kleine speler

Frans Klein kiest voor een out-of the-box werkwijze om zijn taken neer te leggen: hij werkt gewoon door! Ondertussen twijfelt Diederik Gommers of hij BN’er wil blijven. Wij snappen waarom. Het leven van BN'ers is namelijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Zijn collega Gordon is zelfs uit de rat race gestapt en Leonie ter Braak worstelt met geldproblemen. Aan de andere kant zijn er die heerlijke privileges van het BN’er-schap zoals bij Hans Kazàn: zelfs zijn kleinkinderen noemen hem Hans Kazàn. We visualiseren twee Klazen en reageren geschokt op de haatcampagne tegen het woord leveren. We filosoferen over de vraag of je ooit echt kunt stoppen met BN’er zijn. Of kun je maar beter proberen een kleine speler te worden?Onze sponsors:Again and Again: Krijg met de code 'MEDIA20' 20% korting! 👕Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/202249 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#33 - Tone of voice

Terwijl Fajah Lourens het eigeel uit haar ei wipt, is Jan Slagter nog steeds op zoek naar onderdak. Gelukkig heeft hij te kennen gegeven dat zijn huizenjacht ‘redelijk goed’ verloopt. Gordon heeft een nieuwe presentatieklus en The Passion krijgt dit jaar een nautisch tintje. Op de fuchsia kerstafdeling van de Bijenkorf krijgen we een flashback naar ons talkshowverleden. Martijn Krabbé kondigde aan dat het einde van zijn tv-carriere in zicht is: hij wil dj worden. Na de chips van de week introduceren we eindelijk een nieuwe rubriek. Bij het doornemen van de gespotte BN’ers komt per abuis een oud-huisdichter van DWDD om de hoek kijken. En wat heeft Jim Bakkum aan te merken op onze tone of voice?Onze sponsors:Suitable: Krijg 10% korting met de code 'mediameiden' 👕Mohi: Download de vernieuwde app en zoek nóg makkelijker naar geweldige tips 📱Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/29/202244 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#32 - Angstcultuur

Het gonsde al weken en nu zat Rob Goossens eindelijk niet voor niets bij de deurmat op zaterdagochtend: de Volkskrant publiceerde een groot stuk over de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Dat liet Hilversum niet koud. En ons ook niet, want wij werden ineens onderdeel van het nieuws. In deze aflevering doen we ons verhaal. Maar de wereld draaide door, zo kwam onze bron bij de NOS met nieuws over Annechien Steenhuizen en hamburgers. Ferry Doedens vertelde bij Raven dat hij zijn carrière ooit begon als levend standbeeld. Het meidenleger speculeert over welk crewlid welke koffie bestelde in een vestiging van Van der Valk. Dave Roelvink verdiept zich steeds meer in de islam. En terwijl BN’ers massaal kiezen voor een bepaalde emoticon komt in Five Live dan eindelijk alles bij elkaar.Onze sponsors:Nederlands Philharmonisch Orkest: krijg 15% korting op een kaartje via orkest.nl/mediameiden 🎻Mohi: Download de vernieuwde app en zoek nóg makkelijker naar geweldige tips 📱Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/22/202245 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#31 - Glitter & glamour

Wij trokken in glitterjurk en powersuit naar Hillywood voor de uitreiking van de Dutch Podcast Awards. Maar eerst werden we in de watten gelegd op het Joop van den Endeplein, bij brasserie David's: een stoer, industrieel en warm etablissement met de vrijstaande bar als terechte showpony. Terwijl bij ons de roze gin-tonics rijkelijk vloeiden, bleek het leven in het Hilversumse echter niet voor iedereen glitter & glamour te zijn. Omroep Max-baas Jan Slagter staat binnenkort op straat. Wij proberen hem aan onderdak te helpen. En Eva Jinek moet tegenwoordig bijklussen in de Kruidvat. Het ooit zo succesvolle powerkoppel Jaimie Vaes en Lil' Kleine ruziet ondertussen om een blender. Voor Vader Abraham is alle glans er überhaupt af: hij is overleden. En waarom gutst het zweet van het bovenlijf van Rick Brandsteder?Onze sponsors:Matt Sleeps, krijg 10% korting op de gehele collectie met de code “mediameiden10”Bot Uitgevers, Niet appen tijdens het eten is een grappige gids voor iedereen die wil weten hoe het online hoort.Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/15/202247 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#30 - Snel schakelen

Als mediameid kun je BN’ers afbellen maar de sterren kunnen jou helaas ook afzeggen. Accepteer je je verlies of probeer je ze met een cocktail van paracetamol en een stronk verse gember naar de studio te lokken? Wij blikken terug op onze ergste afzegervaringen en vertellen over die keer dat de voortand van Hans Klok ons parten speelde. Ondertussen ruiken de 2 J’s in Volendam aan het horecavak. Dat gaat ze bepaald niet in de koude kleren zitten. Jan Smit vindt zichzelf een aangenamer persoon nu hij een normaler leven leidt. Terwijl wij rouwen om het einde van Koffietijd grijpen meesterinterviewers deze week massaal naar snacks.Onze sponsors:Back Market: met de code ‘mediameiden’ krijg je 10 euro korting op een aankoop vanaf 150 euro. 📱Smyle: ga naar wesmyle.nl/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 15% korting op je eerste bestelling. 🦷Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/8/202247 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#29 - Met geknoei kom je er niet

Guus Meeuwis is voor de lol gaan optreden in the city that never sleeps. Ondertussen plakte in Nederland iemand zich vast aan een talkshowtafel. Na het ontvangen van vele klachten bespreken we eindelijk de documentaireserie over André Hazes. We delen wijsheden van één de bekendste visagistes van Hilversum. Renze presenteerde al doordeweeks, maar gaat nu ook leveren op zaterdag. Onze gebeden zijn verhoord: er komt een serie over powervrouwen. Theo Hiddema bleef maar eten en drinken en dat is niet onopgemerkt gebleven door ons meidenleger. En wat is de grote droom van Eva Jinek?Onze sponsors:Back Market: met de code ‘mediameiden’ krijg je 10 euro korting op een aankoop vanaf 150 euro. 📱Smyle: ga naar wesmyle.nl/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 15% korting op je eerste bestelling. 🦷Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/1/202248 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#28 - Niemand is onvervangbaar

Caroline Tensen vindt zichzelf een voorbeeld voor verzorgde vrouwen. BN’ers bestellen massaal zoete koffie bij grote koffieketens. Maar schrijf je hun naam op de beker als je ze herkent? We geven tips aan een ontredderde barista. Fons van Radar klom in de pen en geeft eindelijk antwoord op de vraag waarom hij rozijnen eet als hij brak is. Een BN’er riep onze hulp in om zijn nieuwe iPhone te installeren. Terwijl wij van een showtrap afliepen in Hillywood huurde Froukje de Both een auto op Curacao. Vakvrouw Rachel Franse werd door haar jacht op een talkshowgast bijna aangeklaagd wegens ontvoering. We hebben het over Goethe, Rilke en Linda de Mol. En is Theo Hiddema weer gespot door ons meidenleger?Onze sponsors:Matt Sleeps, krijg 10% korting op de gehele collectie met de code “mediameiden10” 🛏️De Koffiejongens, krijg met de code 'mediameiden' 2x €5 korting op eerste 2 orders van een abonnement! ☕Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/25/202244 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#27 - De nieuwe Coen Verbraak

Steeds meer BN’ers hebben zelfspot. Diederik Jekel vroeg zijn vriendin op uiterst ludieke wijze ten huwelijk. Fons Hendriks heeft een opvallende anti-kater tip. Theo Hiddema blijft ons achtervolgen: hij werd voor de derde keer op een rij gesignaleerd door ons meidenleger. Terwijl hij een bord calamares soldaat maakte viel heel Nederland over het feit dat talkshowgasten vaak een vergoeding krijgen. Wij brengen de details. Manon Meijers heet nu Manon Meeuwis en denkt zelf dat dat klinkt als mais non, mais oui. Eén van ons werd toegezongen door Rolf Sanchez. En welke Idols-ster ontpopte zich als de nieuwe Coen Verbraak?Onze Sponsors:Kiosk: Probeer je favoriete woonblad 2 nummers voor € 5,- via http://kiosk.nl/podcast 🗞️Leiden International Film Festival: kijk van 3 tot 13 november naar films van over de hele wereld - van arthouse tot blockbuster en alles daar tussenin. 🎞️Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/202247 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#26 - Terug op het hoofdveld

Terwijl wij onze comeback op het hoofdveld maakten, smikkelde Theo Hiddema van een portie kibbeling met ravigottesaus. Gert Verhulst doorbreekt het taboe rondom mentale gezondheid. De bever is terug. Wij gingen met de sprinter naar Hillywood, maar de treinen naar Parijs zitten óók helemaal vol, dankzij de makers van Chansons. Ook Jandino besloot spontaan naar de Franse hoofdstad af te reizen. We blikken terug op het Televiziergala. En waarom zat er guacamole op het briefje van Marcel?Onze sponsors:De Koffiejongens, met de code 'mediameiden' krijg je 2x €5 korting op eerste 2 orders van een abonnement. ☕Kiosk, probeer 2 nummers van je favoriete woonblad voor € 5,- via http://kiosk.nl/podcast. 🗞️Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/202251 minutes
Episode Artwork

#25 - Stoeien met het format

Het is feest want dit is de 25e aflevering van De mediameiden! Er komt van alles voorbij in deze speciale jubileum-uitzending. Nadat we vorige week in een mediastorm terecht kwamen worden we deze week in het zonnetje gezet door vakgenoten. Terwijl Luuk Ikink geniet van zijn horloge bijt Frank Evenblij op een houtje. We proberen één van onze favoriete woorden de hele uitzending niet uit te spreken. De chips van de week is eenmalig terug. We smulden van Linda de Mol in haar talkshowserie Five Live. En wie stond er appeltaart te eten voor de Albert Heijn?Onze sponsors:Cello Biënnale Amsterdam, krijg 20% korting met kortingscode 'CELLOMEIDEN22!' via www.cellobiennale.nl/mediameiden. 🎻Storytel, speciaal voor onze luisteraars, maarliefst 30 dagen gratis! Ga naar story.tel/mediameiden. 📖Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/202250 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#24 - Slechte spreker

Bejaarden zorgen vaak voor problemen in tv-studio’s. Hoe ga je daar als redacteur mee om? We presenteren de do’s en de don’t’s. Terwijl William Rutten met lampjes aan het spelen was verschoonde Maik de Boer zijn bed. BN’ers reizen massaal door Europa: Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk hebben een opwindende tijd gehad in Parijs, Abbey Hoes en Dennis Weening zijn tot hun eigen verbazing met de trein naar Berlijn gereisd, en Beau van Erven Dorens bezocht pittoreske dorpjes op Sardinië. Eén van onze spionnen voerde een nep-telefoongesprek om een etende BN’er te spotten. We waanden ons op de set van Emily in Paris in het restaurant van Géza Weisz. En met welk vervoersmiddel wilde een niet nader te noemen BN’er opgehaald worden?Onze sponsors:De koffiejongens, met de code 'mediameiden' krijg je 2x€5 korting op eerste 2 orders van een abonnement ☕Cello Biënnale Amsterdam, krijg 20% korting met kortingscode 'CELLOMEIDEN22!' via www.cellobiennale.nl/mediameiden 🎻Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/27/202248 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#23 - In the heat of the moment

Martijn Krabbé werd etend gesignaleerd in de privium lounge op Schiphol en zangeres Maan blijkt gek op rauwe vis. Buddy Vedder stelde zich ontzettend kwetsbaar op. We leven mee met Gordon en alle inwoners van Blaricum nu hij zijn etablissement onverhoopt moet sluiten. In de showbizz gaat het er vaak heftig aan toe, vooral achter de schermen. Ook wij kregen er in the heat of the moment wel eens van langs. We presenteren een top 5 media-sneren die we zelf hebben geïncasseerd. Na lang wikken en wegen nemen we een heftige beslissing op chipsgebied. En welke BN’er wilde haar ekster meenemen naar een tv-opname?Onze sponsors:Driessen, schrijf je in via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️De gekleurde kaars, met de code mediameiden 15% korting op alle bestellingen tot 17 okt. 🕯🚚Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/20/202249 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#22 - Breaking news

Sophie moest haar uitzending onderbreken omdat Queen Elizabeth overleed. Hoe ga je als redacteur om met breaking news? We hebben tips uit de oude doos en berekenen hoe laat BN'ers het best kunnen overlijden als ze een mooi in memoriam willen krijgen op tv. André Rieu vertelt bij Op1 nog eens hoe wereldberoemd hij nou preciés is, maar Maxime Meiland baalt juist van haar bekendheid. Frank Evenblij ging naar LA en trof daar Reinout Oerlemans in smetteloos wit. Tout bekend Nederland is blij voor Art Rooijakkers, die na 100 dagen weer mag praten. We zien overal knalroze en bij Paul de Leeuw krijgen we een borrelplank van niet eerder vertoonde proporties voorgeschoteld.Onze sponsors:Driessen, schrijf je in via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️Check, met de code ‘mediameiden’ krijg je als nieuwe klant 100 gratis rijminuten. 🛵Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/13/202259 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#21 - De ferme tred van Wilfred

Giel Beelen gaat vanaf volgend jaar in het nu leven. Leefde hij in het verleden of juist in de toekomst? Het was een bizarre mediaweek: Nick en Simon weigerden elkaar aan te kijken bij Jinek, Yvon Jaspers werd boerin, maar de raarste actie kwam uit de hoge hoed van Op1: zij zonden uit vanuit Ter Apel. Wilfred Genee doet iets wat bijna niemand kan en presenteert drie programma’s op één dag. Linda de Mol presenteerde maar één programma, maar wel in een poweroutfit. En wat doe je als redacteur als je gast te veel praat?Onze sponsors:Driessen, schrijf je in via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️Check, met de code ‘mediameiden’ krijg je als nieuwe klant 100 gratis rijminuten. 🛵Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/202243 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#20 - Grote spelers

De grote spelers maken zich klaar voor het nieuwe mediajaar. Arjen Lubach stoft zijn gilet af. Lex Uiting verrast vriend en vijand met tips voor op het toilet. Eva Jinek vraagt steun aan een oudere man. Welmoed Sijtsma zoekt naar veiligheid. Maar niemand is veilig voor Tim Hofman, want hij en zijn team blijven zich vastbijten in het pittige dossier The Voice. Terwijl Nikkie Plessen haar pistolet uitholt zoekt Glennis Grace een gezond alternatief voor chips. In de categorie tips van BN'ers bespreken we een wijze les van Arthur Japin, die we tot op de dag van vandaag gebruiken.Onze sponsors:Speciaal voor onze luisteraars nu 30 dagen gratis Storytel via www.story.tel/mediameiden 🎧📖Schrijf je in bij Driessen via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/30/202243 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#19 - BN'ers in golfkarren

Op Lowlands kwam het favoriete vervoermiddel uit de showbizzindustrie weer tevoorschijn: de golfkar. Tv maken is denken in beeld, dus hebben we het over de look & feel van een ontbijtje op tv. Terwijl heel Nederland zich boog over de borsteneditie van de LINDA., zagen wij in de hoofdstad veel BN’ers werken met één bepaald gerecht. Sophie en Waldemar aten pasta, Adriaan van Dis gaf een dieettip, en wij trokken naar Volendam om een broodje Jan te eten in het café van Jan Smit.Onze sponsors:Check, met de code ‘mediameiden’ krijgen nieuwe klanten 100 gratis rijminuten. 🛵Luisteraars van de podcast krijgen 15% korting op alle najaarsconcerten in Het Concertgebouw van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.Kijk op orkest.nl/mediameiden 🎻Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/23/202249 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#18 - De zwemles van Jan Slagter

Na een korte zomerstop zijn de mediameiden terug en klaar voor het nieuwe tv-seizoen. Natuurlijk nemen we de mediazomer van 2022 door. BN’ers bleken dit jaar massaal voor zonvakanties te kiezen. Talkshowtafels werden gedomineerd door wespen. Renze Klamer maakte zijn entree op RTL, Linda de Mol kondigde aan haar comeback te gaan maken, en Jan Slagter gaat op zwemles. Terwijl Gordon in Dubai worstelde met het carnivorendieet vroeg Carlo Boszhard zijn vriend ten huwelijk in Amerika. We blikken terug op een videocall met een grote tv-baas en bespreken nog één laatste keer een internationale chips van de week. En wie de mediazomer van 2022 zegt, zegt natuurlijk: B&B vol liefde.Onze sponsors:Storytel, speciaal voor onze luisteraars nu 30 dagen gratis Storytel via www.story.tel/mediameiden 📚🎧Check, met de code ‘mediameiden’ krijgen nieuwe klanten 100 gratis rijminuten 🛵Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/16/202253 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#17 - De mediameiden Awards deel 2

Welke BN'er verraste vriend en vijand dit seizoen met een wel heel unieke metamorfose? Welke manager vervulde achter de schermen een sleutrelrol in de media-transfer van het jaar? Wint Xander de Buisonjé de prijs voor BN’er met beste online presentatie? Welke BN’er wint de eerste mediameiden ouevre-award? Uiteindelijk draait het natuurlijk maar om 1 vraag: Wie wordt DE beste BN-er? Je hoort het in het tweede deel van de mediameiden Awards.Onze sponsors:Meatless Farm, krijg gratis Meatless Farm gehakt bij Crisp! En 15 euro gratis shoptegoed bij je eerste bestelling! 🛒Eat that frog - Brian Tracy, de methode om nooit meer uit te stellen! 📚🐸Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/28/202232 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#16 - De mediameiden Awards deel 1

Welke BN’er was de meest kwetsbare BN’er van 2021-2022? Welk BN’er duo heeft zich het sterkst neergezet? Wie was de beste BN’er van 50? En wie was de meest geziene BN’er in Parijs? Welke BN’er mag zichzelf visionair van seizoen 2021-2022 noemen? Wie mag zichzelf de Johan Derksen-duider van 2021-2022 noemen? De mediameiden presenteren, voor het eerst in de geschiedenis van de mediameiden, een stout seizoensoverzicht. Deel 1 van de mediameiden Awards 2021-2022. Onze sponsors: Meatless Farm, krijg gratis Meatless Farm gehakt bij Crisp! En 15 euro gratis shoptegoed bij je eerste bestelling! 🛒Eat that frog - Brian Tracy, de methode om nooit meer uit te stellen! 📚🐸Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/21/202236 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#15 - Van rockbruiloft tot Rieu

Wie zijn toch die mensen die in het publiek zitten bij talkshows? De mediameiden hebben alle antwoorden. Anouk gaf een rockbruiloft en de bruiloft van Astrid Joosten verstoorde de lunch van een restaurantrecensent. Terwijl we ons verbazen over Op1 en de Engelse teksten van André Rieu, deelt Erica Terpstra mede dat ze graag buitenaards leven mee wil maken. We bespreken het tv-woord der tv-woorden: leveren. Gordon ontbijt met een steak en Pringles blijken in een koker te zitten. En na heel veel verzoeken is onze rubriek Het etablissement van een BN'er eindelijk terug.Onze sponsor: Eat that frog - Brian Tracy, de methode om nooit meer uit te stellen! 📚🐸Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/14/202247 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#14 - Van Hans tot Hanneke

Guus Meeuwis schreef een hit over treinen, is hij daarom zo vaak op het station te vinden of is er wat anders aan de hand? Gevoed door ons meidenleger nemen wij zijn eetpatroon onder de loep. Terwijl talkshowhosts in elkaars show aanschuiven en Hans Klok een ijssalon bezoekt, is Gordon in Dubai begonnen aan het carnivoordieet. Er is een vakvrouw, een powervrouw en deze week ook een kasteelvrouw. Een BN’er die anoniem wilde blijven bleek toch niet anoniem te willen blijven. En een BN’er op leeftijd diende een klacht bij ons in.Onze sponsors: VPRO, Sekzusjes 📺Bestel hier kaarten voor: It's a Wrap! Festival 💃🏻Productie: Meer van dit / Muziek: Keez GroentemanOok adverteren? [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/7/202244 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#13 - Van Xander tot Xenia

We onderwerpen de Instagramprofielen van huisdieren van BN'ers aan een stukje onderzoeksjournalistiek waar Bas Haan nog een puntje aan kan zuigen, en komen tot schokkende conclusies. We visualiseren er lustig op los. Meerdere BN’ers werden gesignaleerd bij Irene Moors thuis, wat deden ze daar? Xander de Buisonjé kroop weer achter zijn vertrouwde vleugel. De mediameiden smulden samen van hét programma over powervrouwen: Het mooiste meisje van de klas. Ondertussen bereikte ons groot nieuws via Broadcast Magazine…Onze sponsor: Vrije academieProductie: Meer van dit / [email protected] / Muziek: Keez Groenteman Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/31/202235 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#12 - Van Natasja tot Nielson

Deze week hebben de mediameiden het eindelijk over de kunst van het afbellen. Want hoe kun je een BN’er het best teleurstellen? We analyseren het taalgebruik van Natasja Froger en we vragen ons af welke bekende Connie een peperdure bakker in Amsterdam-Zuid binnen kwam lopen. Beau liet zich van zijn beste kant zien en boer Rob zag alleen zijn slechtste kant terug op tv. Tot onze verbazing besloot popartiest Nielson boven de medische wetenschap te gaan staan en zelf een moedervlek te verwijderen met een nagelknipper.Onze sponsor:🕺🏻 Holland FestivalProductie: Meer van [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/24/202244 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#11 - Van wijn tot Frans Klein

Deze week maakten de mediameiden hun comeback in Hillywood. We brengen een ode aan het hart van de Nederlandse showbizz: het Media Park. De troepen van ons meidenleger stelden ons wederom niet teleur en spotten de koning van dat Media Park, Frans Klein, in de AH to go. Zelf gingen we op bezoek bij Khalid en ondervroegen hem over zijn chipsvoorkeuren. Ondertussen blijken BN'ers steeds vaker kantinedienst te hebben én komen ze steeds makkelijker uit voor hun liefde voor wijn. We waagden ons voor het eerst aan een zure chipssmaak en vragen ons af: verhuizen BN'ers vaker dan normale mensen?Onze sponsor:🕺🏻 Holland FestivalProductie: Meer van [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/202246 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#10 - Van Linda tot Leco

Het is tijd voor het eerste mediameiden-jubileum! Omringd door tompoucen en chips blikken we samen met Bekende en Onbekende luisteraars terug op bijzondere momenten uit de eerste tien afleveringen. Maar er was deze week ook groot medianieuws: zo maakte Leco van Zadelhoff van Caroline Tensen een onherkenbare vrouw en belegde Suzan van Suzan & Freek haar cracker op bizarre wijze. We recenseren Hongaarse chips uit Berlijn en presenteren het langverwachte chipsklassement. Terwijl ons meidenleger voor het eerst over de grens opereerde, vragen we ons af: hoe ver kun je als redacteur eigenlijk gaan om een item beter te maken?Onze sponsors:🎭 Hotel Wonderland🕺🏻 Holland Festival Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/202246 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#09 - Van dekbed tot Derksen

Hilversum schudt op haar grondvesten. Een figurant werd ontslagen wegens een selfie met Linda de Mol. Haar neefje stopt met HLF8 en Vandaag Inside verdwijnt van de buis. Net op het moment dat de mediameiden dachten het ergste wel achter de rug te hebben, verscheen in Boer zoekt Vrouw een huiveringwekkend psychedelisch dekbed. We proosten op de vijftigste verjaardag van Dyanne Beekman, stylist van de sterren, en eren vakvrouw Jacqueline Blom.Onze sponsors:🎭 Hotel Wonderland🕺🏻 Holland Festival Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/3/202248 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#08 - Van Frits tot Froukje

Jan Dulles is gek op hummus. In navolging van vele BN'ers is nu ook Froukje de Both vijftig. We spelen de quiz 'Vijftig of niet' en rollen van de ene verbazing in de andere. Ons meidenleger stelt ons voor grote ethische dilemma's, en we werkten onszelf in de nesten door cijfers uit te delen aan verschillende soorten chips. We hebben het over kunst, kitsch en Frits Sissing, en signaleren dé voorjaarstrend van 2022 onder BN'ers: de pet.Onze sponsors:🎭 Hotel Wonderland🧀 Fromagerie Kef / bestel voor 31 mei je kaas en vermeld Mediameiden in de comments om mee te doen aan de actie! productie: Meer van dit / [email protected]: Keez Groenteman Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/202249 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#07 - Van Winstons zonden tot mediahonden

Waarom trokken mediavrouwen massaal naar het strand van Noordwijk? Wij praten jullie bij over dit geheime genootschap van vakvrouwen: het Zenneberaad. Het was ook een week vol mediahonden. Een BN’er ging los op de chips van de week en ons eigen meidenleger was weer flink op dreef. We vertellen over onze diepe liefde voor The Passion. En wat doe je als je als redacteur je gast kwijtraakt?Onze sponsor:🎭 Hotel Wonderland Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202246 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#06 - Van Jaimie tot Johnny

Het was een bewogen mediaweek. In de ene talkshow ontkende Johnny de Mol zijn ex mishandeld te hebben. In de andere talkshow vertelde Jaimie Vaes hoe zij mishandeld werd. De laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw zorgt voor veel onrust. We vragen ons af of koeien wenkbrauwen hebben en belanden in een hevige discussie over paarden. We smulden van een millennial-editie van Ik Vertrek en moesten een tweede hypotheek afsluiten voor een drankje op het leukste feest van het jaar: Het Boekenbal. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/202244 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#05 - Van Lays tot Kees

De mediameiden waren medische meiden. Ze zijn terug op het hoofdveld, gehuld in showbizzbroek. Het leven in het Gooi ging ondertussen door. Sven Kockelmann kocht een laaf. Anita Witzier stoomde bieten. Jan Joost van Gangelen plonsde in het water en Kees van der Spek jaagde als vanouds op oplichters. Gevoed door een interview met de nieuwe NPO-baas Frederieke Leeflang buigen de Mediameiden zich over de vraag der vragen: is Hilversum nu een slangenkuil of niet? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/202243 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#04 - Van Margriet tot Khalid

Stop de show: Margriet van der Linden zegt vaarwel tegen 7 uur. Hoe neem je als host eigenlijk afscheid van je talkshow? Maar waar een deur sluit, opent een andere. Ivo Niehe komt terug! Coen Verbraak werd gesignaleerd bij het chipsschap in de supermarkt en Bas Smit nam contact met ons op. Robert ten Brink bleek niet alleen een waanzinnige dr. Love, maar ook een uitstekende kroegbaas: we bezochten zijn Café Heuvel. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/202239 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#03 - Van tv-tranen tot lentebaksels

Maarten van Rossem moest huilen op tv. We laten ons licht schijnen op talkshow-gasten in uniform. John de Mol trakteerde Nederland op een nieuw programma mét BN’er-panel: Dit is mijn huis. De luizenmoeder dook er ook in op, in een pittige outfit. Heel Holland Bakt is terug en daarmee ook de guitige persfoto’s. We openbaren een gênant appgesprek met een BN’er. Ook scoorden we de TrosKompas, oervader der tv-gidsen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/202237 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#02 - Van Yvon tot Yvonne

Op Internationale Vrouwendag bespreken de mediameiden het verschil tussen powervrouwen en vakvrouwen en concluderen dat Yvonne Coldeweijer tot beide categorieën niet meer behoort. Gelukkig is er een andere Yvon waar je op kunt bouwen: Yvon Jaspers. Terwijl een leger aan BN'ers zich sufbelde voor Oekraïne ontpopte zich een molloot uit onverwachte hoek. Gordon legde ons in de watten in zijn healthy tearoom met ‘low-carb’ beleid. De opbrengst van ons ontbijt ging rechtstreeks naar Giro555.Onze sponsor: Opera Forward Festivalproductie: Meer van dit / [email protected] / muziek: Keez Groenteman / gezongen door: Myrthe van der Vuurst de Vries Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/8/202248 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#01 - Van gilet tot Nicolette

Mannen zijn steeds vaker bang voor vrouwen. BN’ers bemoeiden zich met de oorlog in Oekraïne. Het jaarlijkse powervrouwendiner vond plaats. We hielden onze eigen powervrouwenlunch in Brasserie van Dam. Wat heeft Jochem van Gelder te maken met boterhamworst? Hilversum kreeg waar ze al jaren om smeekte: een latenightshow met Arjen Lubach. En welke BN'er moesten we ooit afbellen voor een bever?productie: Meer van dit / [email protected] / muziek: Keez Groenteman / gezongen door: Myrthe van der Vuurst de Vries Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/202241 minutes, 14 seconds