Winamp Logo
De Markante Podcast Cover
De Markante Podcast Profile

De Markante Podcast

Dutch, Social, 1 seasons, 12 episodes, 1 hour 42 minutes
About
Podcast over markante figuren in Nederland. Verslaggever Reinout Meijer gaat kriskras door het land en maakt korte portretten van kleurrijke mensen die de wereld net wat anders bekijken.
Episode Artwork

test

test
04/10/202310 minutes 4 seconds
Episode Artwork

#10 - Bodybuildster Willie Heuser alias 'Powergran'

Willie Heuser uit Dordrecht is 62 jaar en doet aan bodybuilden. Als tweevoudig wereldkampioen doet ze medio november mee aan de Natural Olympia in Las Vegas. Reinout zocht deze 'powergran' op in haar sportschool.
14/11/20197 minutes 45 seconds
Episode Artwork

#9 - Koeienliefhebster Jannie Verwoerd

Jannie Verwoerd uit Papekop is zó idolaat van koeien dat ze haar huis heeft omgedoopt tot koeienmuseum. Reinout ging bij haar langs om te kijken hoe het is om letterlijk tussen de gevlekte grazers te leven.
07/11/20199 minutes 7 seconds
Episode Artwork

#8 - Volkszanger en kringloopeigenaar Tinus Hoekstra

Hij is een fenomeen in Doetinchem en zingen is zijn grote passie: volkszanger Tinus Hoekstra. Ieder weekend staat hij op het podium, maar sinds een dikke maand runt hij door de week zijn eigen kringloopwinkel in het Achterhoekse stadje. Verslaggever Reinout Meijer ging naar hem toe.
31/10/20199 minutes 20 seconds
Episode Artwork

#7 - Vuurfanaat Sjaak Klein Heerenbrink

Vrijbuiter Sjaak Klein Heerenbrink gooide vijf jaar geleden het roer om en ging excentrieke vuurkorven, barbecues en sculpturen bouwen. Reinout zocht hem op in het buitengebied van het Overijsselse Heino waar hij zijn werkplaats heeft.
17/10/20199 minutes 21 seconds
Episode Artwork

#6 - Cockpitbouwer Nico Weesjes

Nico Weesjes heeft twee gouden handen. Zo maakte hij ooit al eens een pijporgel, maar nu heeft hij ook de cockpit van een Boeing 737 nagebouwd. En daar kan hij ook nog eens mee vliegen, en dat vanuit zijn huis! Reinout ging bij hem op bezoek.
26/09/20198 minutes 14 seconds
Episode Artwork

#5 - Alpaca-uitlater Mara Houmes-Vlaander

Het kan zomaar gebeuren dat je op de Zeeuwse stranden loopt en ineens iemand tegenkomt met vijf alpaca’s. Dat is dan Mara Houmes-Vlaander die ze elke dag uitlaat. Reinout ging bij haar langs om te vragen waarom ze dat doet.
19/09/20197 minutes 51 seconds
Episode Artwork

#4 - Extreem duurzame Henk Tetteroo

Henk Tetteroo rijdt geen auto, heeft geen rijbewijs, en heeft nog maar twee keer in zijn leven in een vliegtuig gezeten. Eigenlijk hoopt hij dat er ooit 'rijschaamte' zal komen. Hij leeft extreem duurzaam en gebruikt een koffiefilter bijvoorbeeld wel zes keer. Reinout ging bij hem op bezoek om te zien hoe hij zo bewust mogelijk probeert te leven.
12/09/20198 minutes 13 seconds
Episode Artwork

#3 - Johan Cruijff-fan Rien van Doleweerd

In een rijtjeshuis in Boxtel is een heus Johan Cruijff-museum te vinden, en wel van Rien van Doleweerd. Hij is een groot bewonderaar van de voetballer en hij had in de loop der tijd zoveel spullen verzameld, dat hij de bovenverdieping van zijn huis heeft ingericht als museum. Reinout ging bij hem op bezoek om een kijkje te nemen.
05/09/201910 minutes 48 seconds
Episode Artwork

#2 - Buurtbuschauffeur Wim Fournier

De 80-jarige Wim Fournier werkt vrijwillig als chauffeur op de buurtbus. Hij doet dit met enorm veel plezier, maar wat maakt het precies zo leuk voor hem? Reinout ging bij hem langs voor de Markante Podcast.
29/08/20198 minutes 57 seconds
Episode Artwork

#1 - Magneetvisser Tom Heeringa

Tom Heeringa heeft een grote passie: magneetvissen. Hoe werkt het? En welke bijzondere vondsten doet hij? En wordt er nog wat gevangen vandaag? Reinout op bezoek bij magneetvisser Tom Heeringa.
29/08/201911 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Trailer

Podcast over markante figuren in Nederland. Verslaggever Reinout Meijer gaat kriskras door het land en maakt korte portretten van kleurrijke mensen die de wereld net wat anders bekijken.
29/08/20191 minute 11 seconds