Winamp Logo
De Kopgroep wielerpodcast Cover
De Kopgroep wielerpodcast Profile

De Kopgroep wielerpodcast

Dutch, Sports, 19 seasons, 240 episodes, 6 days, 3 hours, 35 minutes
About
Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.
Episode Artwork

Pogačar de Koning (van Lombardije)

Na de overwinning op rij voor Tadej Pogačar in de Ronde van Lombardije is het voor De Kopgroep tijd om de balans op te maken over wielerjaar 2023. Een bijzonder jaar met Jumbo Visma dat de drie grote rondes won. Matthieu van der Poel won twee van de vier wielermonumenten en werd ook wereldkampioen. Maar toch staat hij in de schaduw van de Sloveen, die ook twee wielermonumenten won, maar nog 15 keer als winnaar over de streep kwam en tweede werd in de Tour de France. Maarten Ducrot wil niet zeggen wie de beste was, maar heeft genoten van de koersen dit jaar "Vaak ontplofte de boel al op honderd kilometer van de finish." Joost Vullings vraagt aandacht voor het rijden van Wout Poels, die in de herfst van zijn carrière een etappe in de Tour en een etappe in de Vuelta won. Michael Boogerd noemt de Limburger "de revelatie van het jaar". Bij de vrouwen heerste Debbie Vollering over het peloton. De Nederlandse werd vaak eerste of tweede. "Het lijkt wel de Toto-gelijk", zegt Joost Vullings.  Het Nederlandse Jumbo Visma won alledrie de grote rondes, maar de ploeg is op zoek naar nieuwe sponsors nu de supermarkt zich terugtrekt als sponsor. Maxim Horsels zat er met Wielerflits de afgelopen weken bovenop en schets de soap van een fusie met de Soudal Quickstep, die uiteindelijk niet doorging. De vraag is hoe nu verder? 
10/7/20231 hour, 2 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

De aftrap

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven elke dag in de NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep in 10 minuten hun kijk op de etappe van vandaag in de Tour de France.
7/4/201856 seconds