Winamp Logo
De Gifmenger Cover
De Gifmenger Profile

De Gifmenger

Dutch, Investigative journalism, 1 season, 6 episodes, 1 hour, 49 minutes
About
Een tandarts belandt om onverklaarbare redenen op de spoed met verlammingsverschijnselen. Bovendien hallucineert hij. Hij doorstaat onuitstaanbare angsten en heeft vreselijke visioenen over de duivel. En ongelooflijk, maar enkele weken later overkomt zijn zoon iets gelijkaardigs. Vader en zoon balanceren op het randje van de dood. De ziekenhuisartsen staan voor een raadsel, ze vinden aanvankelijk geen verklaring voor de symptomen van deze twee mannen. Twintig jaar later zoekt onderzoeksjournalist en podcastmaker Stefaan Anrys uit wat er precies is gebeurd met de tandarts en zijn zoon.
Episode Artwork

Luister ook De Zaak Y op VRT MAX

Wie heeft Ingrid Caeckaert vermoord? En waarom is deze zaak nog niet opgelost? De jonge vrouw uit West-Vlaanderen werd in 1991 op gruwelijke wijze vermoord. Meer dan dertig jaar later tasten politie en gerecht nog altijd in het duister. Daar kan nu verandering in komen. Recent DNA-onderzoek naar het mannelijk Y-chromosoom opent nieuwe onderzoekpistes. Biedt de grenzeloosheid van DNA eindelijk antwoorden of wint het recht op privacy? De Zaak Y is een wetenschappelijke, true crime podcast van Radi
1/18/20241 minute, 13 seconds
Episode Artwork

4. Wie is de gifmenger?

In deze vierde en laatste aflevering vindt Stefaan het antwoord op wat de tandarts en zijn zoon is overkomen, en krijgt hij inzicht in het perspectief van de Gifmenger. Alle losse elementen, getuigenissen en hypothesen komen samen en schijnen eindelijk licht op wat er zich al die jaren geleden heeft afgespeeld. De Gifmenger is een productie van Het Geluidshuis voor Radio 1.
10/17/202239 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

3. Een brief

Stefaan bijt zich vast in enkele hypotheses en verzamelt voldoende bewijs om een aantal pistes definitief uit te sluiten. Wanneer hij plots een brief ontvangt van de tandarts lijken alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen. De Gifmenger is een productie van Het Geluidshuis voor Radio 1.
10/17/202226 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

2. De 'miljonairsrondgang'

Stefaan duikt de archieven in en verkent verschillende pistes binnen het onderzoek. Wat heeft er zich voorgedaan in de tandartspraktijk? Zijn er al gelijkaardige gevallen gedocumenteerd? En wat is de rol van jeugdschrijver Marc de Bel in dit verhaal? De Gifmenger is een productie van Het Geluidshuis voor Radio 1.
10/17/202225 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

1. In coma

Twintig jaar geleden belandde de tandarts van Stefaan Anrys in een coma. Maandenlang had de tandarts nachtmerries. Zo bang dat hij zou sterven. Hij vertoonde wijde pupillen. Was verward. Had hallucinaties en zag zaken die er niet waren. Zes weken later slaat het noodlot toe. Zijn zoon krijgt even mysterieuze ziekteverschijnselen als zijn vader. Wat is er aan de hand? Hoe kan dit? Heeft iemand hen proberen te vergiftigen? De Gifmenger is een productie van Het Geluidshuis voor Radio 1.
10/17/202215 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trailer - De Gifmenger

Een tandarts belandt om onverklaarbare redenen op de spoed met verlammingsverschijnselen. Bovendien hallucineert hij. En ongelooflijk, maar enkele weken later overkomt zijn zoon iets gelijkaardigs. Vader en zoon balanceren op het randje van de dood. De ziekenhuisartsen staan voor een raadsel. Twintig jaar later zoekt onderzoeksjournalist en podcastmaker Stefaan Anrys uit wat er precies is gebeurd met de tandarts en zijn zoon. De Gifmenger is een productie van Het Geluidshuis voor Radio 1.
10/3/20221 minute, 47 seconds