Winamp Logo
De efterladte Cover
De efterladte Profile

De efterladte

Danish, Social, 1 season, 6 episodes, 2 hours, 42 minutes
About
Kort før taleban tog magten i Afghanistan, rejste Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau rundt i landet for at komme helt tæt på det afghanske folk. I serien møder du den unge soldat på frontlinjen i klipklapper der ikke tror på fred i sin levetid, lægen der var tæt på selv at blive talebaner men i stedet valgte at behandle krigens ofre, kunstneren i byen, der så sine venner dø og valgte leve fuldt ud hver dag, og mange flere. Produceret for DR af Filt Cph.
Episode Artwork

6:6 - Taleban vandt

Rejsen der startede i det sydlige afghanistan i slutningen af juni 2021 er slut. Nanna er tilbage i Kabul, hvor talebans flag nu vejrer overalt i gaderne. Den 20 år lange krig er slut. For nogle er det ensbetydende med fred og at de kan føle sig sikre. For andre det modsatte. Imran der bor i Kandahar kan nu besøge steder han ikke har kunnet i årevis på grund af den rasende krig, men han ser bekymret på fremtiden. En fremtid med et Afghanistan i økonomiske ruiner, hvor taleban lidt efter lidt indføre de samme strikse love og forbud som sidst de sad på magten. For Muhammad der forsøgte at flygte ud af landet, da vestens evakuerings fly stadig var på vingerne, betyder krigens afslutning, at hans liv er gået i stå. Nu venter han bare på, at den rigtige mulighed for at han kan flygte med sin familie byder sig. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.
10/14/202127 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

5:6 - Løvernes dal

Rejsen fortsætter mod det nordlige afghanistan, hvor løvernes dal Panjshir ligger. Her boede den kendte og kontroversielle Taliban modstander Ahmad Shah Massoud. Han forhindrede i 90erne Taliban i at indtage den bjergrige provins, men blev senere dræbt i et selvmordsangreb af Al Qaeda. I dag træder hans søn Ahmad Massoud i sin fars fodspor og leder bevægelsen den anden modstand, der i starten af juli 2021 gjorde sig klar til kamp. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph
9/23/202127 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

4:6 - Døden i gaderne

I årevis har det at transportere sig rundt i Afghanistan været forbundet med stor fare. Hvis du er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt kan det være fatalt. Og på landevejen udenfor Kabul kommer Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau helt tæt på den virkelighed, som den afghanske befolkning har levet med i årtier. Inde i byen frygter Fatima Faizi hver dag, at der kan springe en bombe når hun skal frem og tilbage på arbejde. Hun har engang været tæt på at miste livet i et terrorangreb, og husker stadig hvordan hun vågnede op blandt døde kammerater. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph
9/23/202126 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

3:6 - Nattergalen af Habibia

Rejsen går videre til Afghanistans hovedstad Kabul. Her har byens beboere oplevet krigen på en anden måde end i landdistrikterne. Kunstneren Rada Akbar ser kolleger og aktivister blive likvideret af taleban, og hun frygter for sit liv. Chaufføren Muhammad kører rundt i Kabuls hektiske trafik med afghanistans svar på Elvis bragende ud af højtalerne, i mens han hele tiden skal være opmærksom på at der ikke kommer en motorcykel på på siden af ham og placerer en magnetisk bombe. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.
9/9/202127 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

2:6 - Løvemor

På Mirwais hospitalet i Kandahar kan man time for time følge med i den intensiverede krig, i antallet af indlæggelser og lig der kommer ind med krigsskader. Hele og halve familier der var ramt af vejsidebomber og soldater der var faldet i kamp. Vi møder en bedstemor ved navn Løvemor, der våger over sit sårede barnebarn, der kom til at lege med en bombe. Løvemor fordømmer vesten og deres krig, men er parat til at gribe til våben mod taleban. Lægen på hospitalet fortæller, at han selv så op til taleban som ung mand, men han tog en uddannelse, og nu behandler han deres ofre. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.
9/9/202126 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

1:6 - Kalashnikovs og klipklappere

Rejsen starter i talebans hjemstavn - Kandahar provinsen. Her lever lokalbefolkningen midt på frontlinjen i de tiltagende kampe mellem Taliban og de afghanske regeringsstyrker. Krigen og hverdagslivet bliver tvunget sammen. På et checkpoint ved fronten møder vi soldater, der det ene øjeblik holder øje med talebans fremrykning og det næste vander deres blomsterbede, som de har plantet for at skabe en hjemlig stemning. Tilrettelæggelse: Nanna Muus Steffensen og Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.
9/9/202127 minutes, 12 seconds