Winamp Logo
De eenzame uitvaart Cover
De eenzame uitvaart Profile

De eenzame uitvaart

Dutch, Cultural, 1 season, 7 episodes, 1 hour, 23 minutes
About
In Amsterdam gaan jaarlijks zo’n 5000 mensen dood. Een op de tien van deze overlijdens wordt niet direct opgemerkt door kennissen of nabestaanden. Een speciale afdeling van de gemeente moet er aan te pas komen om alsnog een broer, zus of verre neef te vinden. Als zelfs dat niet lukt, draait het uit op een eenzame uitvaart.  Joris van Casteren is schrijver en coördinator van stichting De Eenzame Uitvaart. Hij zorgt dat een eenzaam overledene alsnog een waardig afscheid krijgt. Hij duikt in de vergeten levens van deze mensen, en vraagt een dichter een gedicht te schrijven voor de overledene. Die verhalen tekent hij op voor de Volkskrant, en leest hij voor in deze podcast.  De geschreven verhalen zijn te lezen op: www.volkskrant.nl/eenzameuitvaartpodcast De journalistiek van de Volkskrant steunen? Dat kan het beste via een digitale abonnement: www.volkskrant.nl/podcastactie
Episode Artwork

[Nieuwe podcast] De 100-jarige: interviews met eeuwelingen

Wie hebben meer zien veranderen dan de alleroudsten onder ons? In 'De 100-jarige' van de Volkskrant hoor je elke aflevering het verhaal van een eeuweling. Ze zijn opgegroeid in een compleet andere wereld, zonder tv, computer en sushibezorgers. Wat kunnen we van hen leren? Voor de Volkskrant interviewde Marjon Bolwijn al meer dan honderd 100-jarigen en voor deze podcast spreekt zij een aantal van hen opnieuw. Luister via Spotify of Apple podcasts. Presentatie en interviews: Marjon Bolwijn Montage: Julia van Alem Redactie: Julia van Alem en Marjon Bolwijn Eindredactie: Corinne van Duin en Julia van AlemSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/20241 minute, 17 seconds
Episode Artwork

Trailer: De eenzame uitvaart

In Amsterdam gaan jaarlijks zo’n 5000 mensen dood. Een op de tien van deze overlijdens wordt niet direct opgemerkt door kennissen of nabestaanden. Een speciale afdeling van de gemeente moet er aan te pas komen om alsnog een broer, zus of verre neef te vinden. Als zelfs dat niet lukt, draait het uit op een eenzame uitvaart.  Joris van Casteren is schrijver en coördinator van stichting De Eenzame Uitvaart. Hij zorgt dat een eenzaam overledene alsnog een waardig afscheid krijgt. Hij duikt in de vergeten levens van deze mensen, en vraagt een dichter een gedicht te schrijven voor de overledene. Die verhalen tekent hij op voor de Volkskrant, en leest hij voor in deze podcast.  De geschreven verhalen zijn te lezen op: www.volkskrant.nl/eenzameuitvaartpodcast   De journalistiek van de Volkskrant steunen? Dat kan het beste via een digitale abonnement: www.volkskrant.nl/podcastactieSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/16/20221 minute