Winamp Logo
De Bitch en de Hoer Cover
De Bitch en de Hoer Profile

De Bitch en de Hoer

Dutch, Cultural, 1 seasons, 7 episodes, 4 hours 39 minutes
About
Een podcast over het ontwarren en uitgraven van mechanismes en systemen die de ondergeschoven positie van vrouwen in het openbare leven, handhaven.
Episode Artwork

Aflevering 7 - Susanne Groen

In deze aflevering gaan wij in gesprek met Casting Director Susanne Groen. Zij heeft dagelijks te maken met de (inhoudelijke)keuzes die gemaakt worden in de rolverdeling. Susanne zoekt naar een nieuw perspectief op vrouwenrollen en hoe het gesprek te voeren met alle betrokkenen.
05/10/202155 minutes 44 seconds
Episode Artwork

Aflevering 6 - Eline Arbo

In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met regisseur Eline Arbo. Dit grote talent is geboren en getogen in Noorwegen en vertelt over de verschillen in de emancipatiebeweging van Nederland en Noorwegen. En hoe zij in de verhalen die zij ten tonele brengt, een ander, nieuw perspectief zoekt.
21/11/202054 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Aflevering 5 - Mineke Schipper

In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met auteur en Emeritus hoogleraar Literatuurwetenschap Mineke Schipper. Haar onderzoeksprojecten variëren van orale literatuur, romans en theater tot heldenverhalen en scheppingsmythologie in culturen wereldwijd. Sinds mensenheugenis is het vrouwelijk lichaam begeerd, bewonderd, gebruikt en misbruikt, en de reclame kan niet zonder. Mannen en vrouwen hebben elkaar altijd nodig gehad, maar waarom kregen mannen meer macht dan vrouwen? Antwoorden op die vraag hebben alles te maken met anatomie, vertelt Mineke Schipper. “Wie zich in deze rijkgeschakeerde erfenis van macht en onmacht verdiept, raakt bevangen door intens medelijden met de mensheid.” Dit onthullende (en soms hilarische) werelderfgoed biedt niet alleen helder inzicht in de wereld van vóór #MeToo, maar ook in de manier waarop we, bewust of onbewust, vandaag nog vaak met elkaar omgaan.
27/07/202044 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Aflevering 4 - Marijn Lems

In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met theatercriticus Marijn Lems. Hij schrijft voor NRC, De Groene Amsterdammer en Theaterkrant. Marijn vertelt over zijn brede kijk op de invloed van kunst en de vraag wat theater over de maatschappij te zeggen heeft. Of hoe theater zich verhoudt tot hoe we met z’n allen kijken naar de wereld om ons heen.
08/05/202029 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Aflevering 3 - Naomi Velissariou

In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met actrice en theatermaakster Naomi Velisarriou. Ook zij beleefde een #timesup moment en onderzoekt in haar eigen voorstelling, Permanent Destruction, haar blik op de positie van de vrouw vroeger en nu.
23/01/202038 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Aflevering 2 - Teun Luijks

In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met collega acteur Teun Luijks. Zij kennen elkaar van het toneel en bespreken zijn ervaringen op gebied van de verdeling tussen mannen en vrouwen in het vak.
14/12/201930 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Aflevering 1 -Violet Braeckman

In deze aflevering gaat Jacqueline Blom in gesprek met collega actrice Violet Braeckman. Zij kennen elkaar van het toneel en bespreken hun ervaringen als actrices met vrouwenrollen op toneel, in opleiding en achter de schermen.
25/11/201926 minutes 57 seconds