Winamp Logo
Dansk musik i verden Cover
Dansk musik i verden Profile

Dansk musik i verden

Danish, Music, 1 season, 8 episodes, 4 hours, 50 minutes
About
Mange danske musikere har hittet stort i udlandet. I nogle tilfælde bliver de faktisk endnu større stjerner dér, end de er i Danmark. I denne podcast fortæller musikerne, hvordan det føles lige pludselig at slå igennem i et fremmed land, og om de største oplevelser på deres musikalske udlandseventyr. Samtidig beskriver musikernes lokale fans, hvad der får lige netop deres danske idoler til at ramme plet i en helt anden kultur. Nogle gange sker gennembruddet takket være en lokal radio-dj eller soundtracket til en tv-serie. Andre gange gennem virale tiktok-videoer eller store tv-optrædener. Men fælles for de danske musikere er, at deres musik kan fylde koncertsale og festivalpladser i helt andre afkroge af verden.
Episode Artwork

Michael Learns To Rock i Sydøstasien

"Vi havde aldrig forestillet os, at vi skulle være store i Asien" Egentlig ville Michael Learns To Rock slå igennem i USA. Men da sangen "The Actor" tilfældigt landede på en indonesisk lokalradio i 1991, blev de i stedet stjerner i hele Sydøstasien. Siden har bandet solgt over 11 millioner albums - endnu flere piratkopier - og fået et gigantisk streaming-hit i Kina. Deres filippinske superfan, Brent, lærte sangene at kende på karaoke-tv og hørte dem live på bandets seneste turné i Asien, der kulminerede i Indien foran ca. 150.000 mennesker!
4/30/202356 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Mzungu Kichaa i Tanzania

"På mange tidspunkter har jeg været mest afrikansk, og måske også fortrængt min danske kultur" Navnet Mzungu Kichaa får ikke de helt store klokker til at ringe herhjemme. Det gør hans borgerlige navn, Espen Sørensen, måske heller ikke. Men i Tanzania og andre østafrikanske lande er han en superstjerne, der spiller koncerter for tusindvis af mennesker og konstant bliver standset på gaden. "Den skøre hvide mand" flyttede til Afrika som 6-årig og fortæller her om at synge på swahili, være med til at skabe en ny musikgenre og blive dommer i den tanzaniske pendant til X-factor. Og hans lokale fan Kevin Joseph fortæller, hvad der gør netop den danske musiker til noget helt særligt.
4/25/202329 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Hanne Boel i Norge

"Jeg har haft et liv som musiker, som mange ikke aner, jeg har haft. For det, der foregår i Norge, er der sgu ingen, der kender til" Med over 2,5 millioner solgte albums er Hanne Boel den bedst sælgende danske sangerinde nogensinde. Hun har haft kæmpe succes i det meste af Nordeuropa med sange som "Don't Know Much About Love" og "I Wanna Make Love to You". Men i Norge er de så vilde med hende, at hun faktisk spiller flere koncerter der end i Danmark. Og hendes norske fan, Susann, ser hende spille flere gange på hver turné.
4/23/202335 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Christopher i Korea

"Det er overvældende, vildt, sygt, grineren, grænseoverskridende, provokerende, chokerende, vanvittigt fedt og vanvittigt hårdt. Alting på én gang. Men jeg ville ikke have været foruden noget af det." Christopher er en kæmpe popstjerne i Danmark. Men de færreste ved, hvor stort et navn han er blevet i Asien, med førstepladser i flere lande. Det startede med en live-optræden for over 200 millioner kinesiske tv-seere. Og nu bliver alle hans koncerter i Sydkorea udsolgt på få minutter. Hans koreanske kæmpefan Yoojin har givet ham mange gaver og endda indrettet en Christopher Café. (foto: Jonas Togo)
4/23/202347 minutes
Episode Artwork

Ashibah i Brasilien

"Jeg har aldrig kunnet mærke så tæt en connection med et sted, før jeg kom til Brasilien" Sarah Finne Christensen er født i Næstved og vokset op i Cairo. Men det er i Brasilien, hun er slået kæmpestort igennem som dj, producer og sanger. Under navnet Ashibah har hun samarbejdet med Brasiliens største stjerner og spillet for over 20.000 mennesker. Hendes brasilianske kæmpefan, Elton, rejser gerne i over 7 timer for at se Ashibah spille. Og her tager hun dig med til kæmpe karnevalsfester og ind i Rios største slumkvarter, hvor de synger med på hendes sange.
4/16/202330 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

The Raveonettes i USA

"Vi havde en weekend, hvor vi kom hele jorden rundt. Vi startede i London, spillede i Los Angeles, så var det Tokyo og tilbage til London" I 2002 kommer verdens største pladeselskaber i budkrig om det helt nye danske rockband The Raveonettes. Bandet slår igennem på verdens største musikmarked, USA, og har siden spillet på mange af de vigtigste scener i landet. Blandt andet to gange på festivalen Coachella og hele tre gange hos talkshow-legenden David Letterman. Her fortæller Sune Wagner og Sharin Foo om et vildt liv på de amerikanske landeveje, hvor deres lokale fan, Wendy, har set bandet spille hele syv gange.
4/16/202335 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Agnes Obel i Frankrig

"For at være ærlig har jeg i lang tid været bange for at tale om det, fordi det var så specielt". Agnes Obel har turneret over det meste af Europa, Nordamerika og Australien. Og store tv-serier har spredt hendes sange ud i alle afkroge af verden. Selv bor hun i Berlin. Men hun er allermest populær i Frankrig. Faktisk så populær, at mange tror, hun er fransk. Det fortæller Agnes Obel om i denne episode, hvor du også møder hendes franske superfan, Jean-Baptiste, der har fulgt hende lige siden gennembruddet med sangen Riverside i 2010.
4/16/202328 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Maximillian i Filippinerne

"Det var ligesom når man ser de der kæmpestjerner blive overfaldet af paparazzi. Det var helt vildt!". Midt under corona-nedlukningen bliver danske Maximillian pludselig en kæmpestor stjerne i Filippinerne. Det sker gennem sociale medier, hvor hans sang "Beautiful Scars" blandt andet er blevet brugt i over 860.000 videoer på TikTok. I 2022 kan Maximillian endelig rejse til Filippinerne og spille koncert, hvor hans lokale megafan, Kim, er helt oppe foran. Men de mange andre fans er så vilde efter at se Maximillian i virkeligheden, at han må løbe i sikkerhed.
4/16/202327 minutes, 20 seconds