Winamp Logo
Dan Rachlin og de falske profiler Cover
Dan Rachlin og de falske profiler Profile

Dan Rachlin og de falske profiler

Danish, Legal, 1 season, 4 episodes, 1 hour, 48 minutes
About
Gennem de seneste ti år har den danske dj og radiovært, Dan Rachlin, været offer for en kriminel underverden, der tjener milliarder på at knuse og manipulere forelskede hjerter. Hver eneste dag er der nogen, der opretter nye falske profiler på de sociale medier med Dans navn eller billede. Falske profiler, der bliver brugt til at snyde kvinder i hele verden. I denne serie går Dan på jagt efter svindlerne. Han møder andre, der har fået stjålet deres identitet, og nogle af de ofre, der er blevet snydt af en falsk profil. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelæggelse og klip: Jonas Damstrup Fried. Redaktør: Mette Willumsen. Henvendelse ang. programmet rettes til [email protected]
Episode Artwork

4:4 - Scammerjagt i Afrika

Dan Rachlin har alliereret sig med en hjælper, der går på jagt efter en love scammer på en netcafé i Ghana. Det lykkes Dan at få fat i selveste Facebook, som har et stort ansvar i forhold til at bekæmpe svindel på deres platforme. Og så nægter Dan at give op, før han selv har talt med en scammer. Medvirkende: Camilla Nielsen-Englyst, journalist i Ghana. Godfred, ejer af internetcafe i Ghana. Martin Ruby, politisk chef for Facebook i Norden. Anonym love scammer fra Ghana. Anonym, love Scammer fra Uganda. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried.
4/29/202127 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

3:4 - Scam scammere

Nu går Dan Rachlin all in på at få fat på en svindler. Han får hjælp af en af landets førende IT-eksperter, som ved hjælp af en række falske profiler og ægte kærlighedsdigte scammer scammerne. Og så lykkedes det ham, at finde frem til en ægte Dan Rachlin, der i den grad er blevet påvirket af at have det samme navn, som den danske Dan Rachlin. Medvirkende: Peter Kruse, sikkerhedsekspert i CSIS. Carina Mylin, dansk konsul i Nigeria. Dan Rachlin, youtuber i USA. Merel Van Wout, antropolog. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried.
4/29/202127 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

2:4 - Besat af Dan

Gennem de seneste ti år har Dan oplevet, at kærlighedshungerende kvinder fra hele verden flytter deres kærlighed fra en falsk Dan Rachlin-profil over på den ægte Dan Rachlin, efter de har opdaget, at de er blevet snydt af en falsk profil. Dan får dagligt beskeder fra besatte kvinder, som vil i kontakt med ham. Og han er ikke alene om at være udsat for denne form for identitetstyveri. Dan møder en dansk Mærsk-kaptajn, der har oplevet at blive opsøgt på sin private adresse af et love-scam offer. Og han besøger en kvinde, som optog adskillige kviklån for at sende penge til en, hun troede var en potentiel kæreste. Medvirkende: Thomas Lindegaard Madsen, Mærsk-kaptajn og love-scam offer. Tim McGuiness, direktør for Against Scams. Nille, offer for Love Scam. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried.
4/29/202127 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

1:4 - De falske Dan Rachlinner

Normalt lever Dan Rachlin af at præsentere det næste hit på playlisten. Nu fortæller han, hvor store udfordringer han har på grund af love scam. Hver uge hører han fra kvinder, der har forelsket sig i hans foto på nettet og hans kone har modtaget dødstrusler fra en besat kvinde i Spanien. Dan taler med en kvinde, der er gået meget langt, for at sende penge til en digital kærlighed, som viste sig at være en svindler. Og han møder den tidligere danske forsvarschef, hvis foto også misbruges på de sociale medier. Medvirkende: Peter Bartram, General og tidligere dansk forsvarschef. Charlotte Rachlin, Dans kone. Anonym kvinde, offer for love scam. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried.
4/29/202127 minutes, 8 seconds