Winamp Logo
DAMN, HONEY Cover
DAMN, HONEY Profile

DAMN, HONEY

Dutch, Social, 1 season, 248 episodes, 4 days, 16 hours, 35 minutes
About
De podcast over alles waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen.
Episode Artwork

Hindostaanse contractarbeiders, kolonialisme en schadelijk wij-zij denken. Met Shantie Singh (afl. 192)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-192DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Calco en Blossom Books.Start het IT traineeship van Calco en geef je loopbaan een boost! Ga naar calco.nlGa naar blossombooks.nl en gebruik de code DAMNHONEY10 voor 10% korting op alle Structuur Junkie-producten (geldig t/m 30 september 2024)editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/19/20241 hour, 18 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Moedermelkmaffia versus zuivelduivel en een mannelijk bureau in het Rijks (afl. 191)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-191DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door onze eigenste uitgeverij Blossom Books. Op blossombooks.nl kun in de webshop rechtstreeks boeken kopen bij de uitgeverij. Vanaf 17,50 euro is je bestelling GRATIS en als je op maandag tot en met vrijdag vóór 12 uur je mandje volgooit, dan wordt je bestelling de volgende dag nog geleverd. Er is voor ieder wat wils. Er zijn gesigneerde boeken te koop, Tweedekansjes en Voordeelkoopjes voor de mensen met een kleinere portemonnee. Wij hebben nog wel een paar heeeerlijke leestips voor je: Ik geef je de zon, Operatie Verity, Druks, Wie zette mijn naaktfoto’s online, Kinderen krijgen is optioneel en natuurlijk onze hotte seksboeken! Ga naar blossombooks.nleditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/13/202452 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Vrije migratie en aardappels uit Israël. Met Roos Ykema van MiGreat (afl. 190)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-190DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door ONSZELF. Kom naar onze theatershow MOEDIG VOORWAARTS. Voor meer info en de speellijst kijk op damnhoney.nl/theatereditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/6/20241 hour, 16 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Een griezelige blauwe vlek (afl. 189)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-189DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Pampus en theatervoorstelling het Zomeroffer van de Warme Winkel. Krijg € 7,50 korting (per persoon) op een avondje Zomerlicht op Pampus met de kortingscode: DAMNHONEYVOORPAMPUS. Ga naar pampus.nl/damnhoneyTickets en speeldata van het Zomeroffer vind je op bostheater.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/28/202451 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

What to do met extreemrechts, een kritisch gesprek over (ons) activisme. Met Tammie Schoots (afl. 188)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-188DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Pampus. Krijg € 7,50 korting (per persoon) op een avondje Zomerlicht met de kortingscode: DAMNHONEYVOORPAMPUS. Ga naar pampus.nl/damnhoneyEn we doen een shout out naar de voorstelling Anders als die Andern. Met de code MAMAQUEEN krijg je 20% korting. Info en tickets op luxortheater.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/21/20241 hour, 9 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ali B en de seksueel geweld-bingokaart (afl. 187)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-187DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] aflevering wordt gesponsord door Bepanthen en CineDeli:CineDeliWeten waar en wanneer Nice Ladies te zien is en/of tickets te kopen? Ga dan naar cinedeli.nlBepanthenBepanthen eczeemcrème is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Meer informatie over Bepanthen eczeem crèmeKOAG/KAG 80-0524-1071Bepanthen Crème voor de eczeemgevoelige huid is een cosmeticum.*96% van alle baby’s die de studie vervolledigd hebben, ontwikkelden gedurende 3 maanden geen nieuwe eczeemuitbraken van extreme droogte (N=50). Meer informatie over bepanthen crème voor de eczeem gevoelige huidZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/14/20241 hour, 9 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Het Grote Geld plukt ons kaal. Met Mirjam de Rijk (afl. 186)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-186DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door het Frans Hals Museum en All Matters.The Art of Drag in het Frans Hals Museum is de eerste tentoonstelling in Nederland over drag vanuit een kunsthistorisch perspectief. Ontdek in The Art of Drag moderne en hedendaagse kunst van kunstenaars als Kees van Dongen, Yamuna Forzani en Erwin Olaf die breken met de verwachtingen en stereotypes van mannelijkheid en vrouwelijkheid. De tentoonstelling The Art of Drag is t/m 13 oktober te zien in locatie HAL van het Frans Hals Museum in Haarlem. Koop je tickets via franshalsmuseum.nlCheck de eco-friendly menstruatieproducten op AllMatters.com. Met de code “HONEY30” krijg je 30% korting op alle bestellingeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/7/20241 hour, 23 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Vieze appberichten, (machts)misbruik en pillow humping (afl. 185)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-185DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door het nationaal MS fonds en AllMatters. Jij kan helpen MS te stoppen. Geef GELD tijdens de MS Collecteweek van 27 mei t/m 1 juni of doneer via nationaalmsfonds.nlEn door AllMatters. Check de eco-friendly menstruatieproducten op AllMatters.com. Met de code “HONEY30” krijg je 30% korting op alle bestellingeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/1/20241 hour, 15 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Single zijn en vlees eten als coping strategie. Met Emma de Thouars en Lizzy van Hees (afl. 184)

Single zijn en vlees eten als coping strategie. Met Emma de Thouars en Lizzy van Hees (afl. 184)Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-184DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door het Nationaal MS-Fonds. Jij kan helpen MS te stoppen. Geef GELD tijdens de MS Collecteweek van 27 mei t/m 1 juni of doneer via nationaalmsfonds.nl editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/24/20241 hour, 30 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Een extreem-rechtse regering, Gaza en VERZET!! (afl. 183)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-183DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Cinedeli en het nationaal MS fonds.Op 23 mei gaat de documentaire I Am the River, the River Is Me in première. Kijk op cinedeli.nl voor meer informatie over de filmJij kan helpen MS te stoppen. Geef GELD tijdens de MS Collecteweek van 27 mei t/m 1 juni of doneer via nationaalmsfonds.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/16/20241 hour, 5 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Vrouwengeschiedenis en trouwen met de vijand. Met Maartje Duin (afl. 182)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-182DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door:- Yokuu - haal de hardwerkende poetshulpjes van Yokuu nu in huis! Ga nu naar YOKUU.nl en gebruik de code damnhoney voor 20% korting op je eerste bestelling- De podcast Taylor’s era, onder andere te beluisteren op Podimoeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/10/20241 hour, 37 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Dit is geen aflevering

5/3/20242 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Geboortezorg en masseren tegen rimpels. Met Bahareh Goodarzi en Daan Borrel (afl. 181)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-181DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Mubi en de podcast Taylors Era. Stream nu 30 dagen gratis Mubi via www.mubi.com/damnhoney. Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings en events.Luister naar de Taylor Swift Podcast Taylors Era via Podimo, Spotify of any other podcastappeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/26/20241 hour, 46 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Pijn bij spiraal zetten en plasrecht (afl. 180)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-180DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Yokuueditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/19/202457 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Mediamissers en de waakhond van de democratie. Met Zoë Papaikonomou (afl. 179)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-179DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door het Frans Hals Museum. The Art of Drag in het Frans Hals Museum is de eerste tentoonstelling in Nederland over drag vanuit een kunsthistorisch perspectief. De tentoonstelling The Art of Drag is t/m 13 oktober te zien in locatie HAL van het Frans Hals Museum in Haarlem. Koop je tickets via franshalsmuseum.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/12/20241 hour, 31 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

De tetten van Doornroosje en de gevolgen van extreemrechts (afl. 178)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-178DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Mubi. Stream nu 30 dagen gratis via www.mubi.com/damnhoney. Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings, events EN een leuke Priscilla giveaway!editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/5/202458 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Ecofeminisme en feministisch ondernemen. Met Chihiro Geuzebroek (afl. 177)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-177DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Plan International. Loop mee tijdens de Nacht Tegen Seksueel Geweld op 20 april, schrijf je in met een team of individueel op nachttegenseksueelgeweld.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/29/20241 hour, 31 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Deep fakes en de nieuwe wet Seksuele Misdrijven (afl. 176)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-176DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Plan International. Loop mee tijdens de Nacht Tegen Seksueel Geweld op 20 april, schrijf je in met een team of individueel op nachttegenseksueelgeweld.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/22/202457 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Feministische literatuur en zin maken in seks. Met Rachel Rumai en Mojdeh Feili (afl. 175)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-175DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Mubi:  Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings en events ennnn je krijg nu dus 30 dagen gratis - ga daarvoor naar mubi.com/damnhoneyeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/16/20241 hour, 33 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Is Internationale Vrouwendag nog nodig? (afl. 174)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-174DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Mubi en Yokuu:  Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings en events ennnn je krijg nu dus 30 dagen gratis - ga daarvoor naar mubi.com/damnhoneyLaat de probiotische schatten van Yokuu voor je poetsen! Krijg nu 20% korting op je 1e bestelling met de code “damnhoney”. Ga naar www.yokuu.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/8/20241 hour, 9 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Omstanderschap bij kindermisbruik. Met Rinke Verkerk (afl. 173)

Content warning: deze aflevering gaat over kindermisbruik en de rol van omstanders daarbij. Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt – online of offline. Het maakt niet of dat kort of lang(er) geleden is gebeurd. Je kunt (anoniem) chatten op CentrumSeksueelGeweld.nl of gratis (anoniem) bellen naar 0800-0188. Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-173DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door het Nationaal Archief en CineDeli. Fototentoonstelling PIONIERS is tot en met 30 juni 2024 in het Nationaal Archief Den Haag te bekijken.We mogen 2 x 2 bioscoopkaartjes weggeven voor de documentaire Alreadymade. Laat via het contactformulier op cinedeli.nl weten wat je favoriete kunstwerk is, dat niet door een (cis)man gemaakt is. Deze actie loopt tot 8 maart. Kijk op cinedeli.nl bij Alreadymade voor de voorwaarden en meer informatie.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/1/20241 hour, 21 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Dé oplossing voor ALLES?! (afl. 172)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-172DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/24/20241 hour, 8 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Jonge moslima's slaan terug en hoezo vrouwen & kinderen eerst? Met Emine Uğur (afl. 171)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-171DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door ICM Opleidingen & Trainingen en Yokuu:  Meld je aan voor de drie gratis webinars van ICM via icm.nl/groeiprogrammaLaat de probiotische schatten van Yokuu voor je poetsen! Krijg nu 20% korting op je 1e bestelling met de code “damnhoney”. Ga naar www.yokuu.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/16/20241 hour, 1 minute, 27 seconds
Episode Artwork

Radeloos zwanger en waar zijn we met MeToo? (afl. 170)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-170DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door ICM Opleidingen & Trainingen. Meld je aan voor de drie gratis webinars van ICM via icm.nl/groeiprogrammaeditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/10/202456 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Kinderen krijgen is optioneel. Met Marloes de Vries (afl. 169)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-169DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door ICM Opleidingen & Trainingen. Meld je aan voor de drie gratis webinars van ICM via icm.nl/groeiprogrammaeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/2/20241 hour, 35 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Baren voor het vaderland en ING door de plee (afl. 168)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-168DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door YOKUU. Ga na yokuu.nl en gebruik de code damnhoney voor 20% korting.editwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/26/202447 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Handicaps, kinharen en het concept maagdelijkheid. Met Anaïs van Ertvelde (afl. 167)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-167DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door XXXXeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/19/20241 hour, 29 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Long covid NIET tussen de oren & een historische rechtszaak in Den Haag (afl. 166)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-166DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door ONSZELF! Wil je dat DAMN, HONEY kan blijven bestaan, steun ons maandelijks op petjeaf.com/damnhoney. Dat kan al vanaf 1 euro per maand en in ruil voor je moneyyy geven we jou onze diepste zielenroerselen (in de vorm van onze exclusieve bonuspodcast).editwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/12/202444 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Intergenerationeel trauma en angst voor bevallen. Met Malou Holshuijsen (afl. 165)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-165DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Calco. Start het IT traineeship van Calco en geef je loopbaan een ongekende boost. Meer weten? Ga naar www.calco.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/5/20241 hour, 26 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

BYE BYE 2023 en LEUKEMEUK voor 2024. Met Samya Hafsaoui (afl. 164)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-164Deze aflevering wordt gesponsord door MUBI en Calco. Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings en events ennnn je krijg nu dus 30 dagen gratis - ga daarvoor naar www.mubi.com/damnhoneyStart het IT traineeship van Calco en geef je loopbaan een ongekende boost. Meer weten? Ga naar www.calco.nlDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/29/20231 hour, 15 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Terugblikken op 2023. Met JULLIE, onze luisteraars - deel 2

Damnhoney.nl/luisteraars2023 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth SmitZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/28/202332 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Terugblikken op 2023. Met JULLIE, onze luisteraars - deel 1

Damnhoney.nl/luisteraars2023 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth SmitZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/27/202324 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

DE VERY SPECIAL FEESTDAGEN SPECIAL 2023. Met Babs Gons en Marco Dreijer (afl.163)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-163DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Triodos Bank en MUBI. Start met beleggen voor een fossielvrije toekomst bij Triodos Bank. Via de app open je eenvoudig een beleggersrekening. Als je vóór 21 januari 2024 in een van de Triodos fondsen belegt, betaal je geen aankoopkosten bij eenmalige transacties (normaal 0,4%) Benieuwd wat Triodos Bank wel en niet financiert? Of hoe Triodos een fossielvrije economie stimuleert? Ontdek het via triodos.nl/honeyGa naar MUBI.com/damnhoney en stream 30 dagen gratis. Kijk bijvoorbeeld naar Strange way of life, een korte queer western over twee cowboys die elkaar 25 jaar na een kortstondige, gepassioneerde, onmogelijke sexy hot love-romance weer terugzieneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/21/20231 hour, 15 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

De wereld in de fik en 24 for 24. Met de Eeuw van de Amateur, deel 2 (afl. 162)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-162DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Triodos Bank en Gemeente Rotterdam. Een spaarrekening bij Triodos is fossielvrij. De bank financiert nooit direct de productie of verkoop van olie, gas en kolen. Ontdek het via triodos.nl/damnhoneyDownload het gratis audioboek 'Koloniaal Rotterdam' van Gemeente Rotterdam via je favo platform voor luisterboeken, bijvoorbeeld Spotify. Of check stadsarchief.rotterdam.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/15/20231 hour, 15 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Ultra fast fashion en Primark op de knietjes. Met Sara Dubbeldam (afl. 161)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-161DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Triodos Bank en Gemeente Rotterdam. Een spaarrekening bij Triodos is fossielvrij. De bank financiert nooit direct de productie of verkoop van olie, gas en kolen. Ontdek het via triodos.nl/damnhoneyDownload het gratis audioboek 'Koloniaal Rotterdam' van Gemeente Rotterdam via je favo platform voor luisterboeken, bijvoorbeeld Spotify. Of check stadsarchief.rotterdam.nleditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/8/20231 hour, 13 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Nog even over de verkiezingen, de thuistest baarmoederhalskanker en De siliconenzaak (afl. 160)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-160DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Vandebron en Doei Tabaksindustrieeditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/1/202349 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Interlandelijke adoptie en een Pro-Life abortuswijzer. Met Kelly-Qian van Binsbergen (afl. 159)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-159DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Deze aflevering wordt gesponsord door VandeBron en Doei Tabaksindustrie. editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/24/20231 hour, 23 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Verkiezingskater. Met Devika Partiman

Ga voor de shownotes/transcript naar https://damnhoney.nl/verkiezingskaterDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/24/202355 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Wat klimaat en Palestina met elkaar te maken hebben en doei zwarte piet (afl. 158)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-158DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Vandebron en theatervoorstelling Patchwork Girl. Ga naar Toneelmakerij.nl voor kaarten en krijg t/m 22 nov ‘23 tot € 2,50 korting op volwassentickets met de code: empowerement - ja inderdaad met die extra e - (max 4 kaarten). editwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/18/202358 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Racisme in het onderwijs en kapitalisme is nog altijd kut. Met Anousha Nzume (afl. 157)

11/10/20231 hour, 27 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Meer over Gaza, aseksualiteit en weet wat je stemt (afl. 156)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-156DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de VPRO-podcast Kweekje, mi kwekipikin, vanaf 4 november te beluisteren via alle podcastapps. En door theatervoorstelling ‘De Uren’. Kijk op ITA.nl voor speeldata en kaarteneditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/3/202352 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Feministisch stemmen. Met Marit Maij (afl. 155)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-155DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de podcast Kweekje, mi kwekipikin van de VPRO, vanaf 4 november te beluisteren via NPO Luister en de podcastplatforms. En door theatervoorstelling de Uren, te zien bij Internationaal Theater Amsterdam.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/27/20231 hour, 17 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Palestina, een poging context te bieden. Met Esha Guy Hadjadj, Safae el Khannoussi en Hannah de Klerk (afl. 154)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-154DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de Condomerie en de zesdelige podcastserie ‘Kweekje, mi kwekipikin’ van de VPROeditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/20/20231 hour, 24 minutes, 1 second
Episode Artwork

Je mag tegenwoordig ook niets meer zeggen. Met Vivien Waszink (afl. 153)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-153DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de Condomerie, dé plek waar je terecht kunt voor allerhande glijmiddelen, SOA-testen, een pessarium en last but not least: een uitgebreid assortiment aan condooms. Wil jij werken bij de Condomerie? Mail je motivatiebrief en CV naar [email protected]: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/13/20231 hour, 17 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Geef vrouwen geld en nobelprijzen s'il vous plaît! (afl. 152)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-152DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Hinge en Emma. Hinge: the dating app designed to be deleted. Download de app voor Android of iOs. Emma: gebruik code DAMNHONEY op emma-sleep.nl voor 10% extra kortingeditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/6/20231 hour, 11 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Andrew Tate en incels in de manosphere. Met Marieke Kuypers en Tessel ten Zweege (afl. 151)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-151DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Hinge en Emma. Hinge: the dating app designed to be deleted. Download de app voor Android of iOs. Emma: gebruik code DAMNHONEY op emma-sleep.nl voor 10% extra kortingeditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/29/20231 hour, 24 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Rotboek, Tina-dag en fossiele subsidies op de kaart (afl. 150)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-150DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Hinge en Emma. Hinge: the dating app designed to be deleted. Download de app voor Android of iOs. Emma: gebruik code DAMNHONEY op emma-sleep.nl voor 10% extra kortingeditwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/22/202348 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Chronische pijn, de kapitalistische bikkelcultuur én venkelthee. Met Sanne Bloemink (afl. 149)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-149DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Hinge, the dating app designed to be deleted. Download de app voor Android of iOs. En door ILFU. Het twee weken durende literatuurfestival in Utrecht van 23 sept t/m 7 okt. Bekijk het volledige programma en bestel kaarten op ilfu.com editwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/16/20231 hour, 28 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Fragiele mannetjes en plastuiten (afl. 148)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-148DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Hinge, the dating app designed to be deleted. Download de app voor Android of iOs. En door ILFU. Het twee weken durende literatuurfestival in Utrecht van 23 sept t/m 7 okt. Bekijk het volledige programma en bestel kaarten op ilfu.com editwerk: Daniël van de Poppe / Spraakmaker Media  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/8/202346 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Femicide. Met Renée Römkens (afl. 147)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-147DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Hinge en Podimoeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/1/20231 hour, 31 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Mathilde Willink: muze, mythe en mysterie. Met Lisette de Zoete en Marco Dreijer

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/mathildeDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/25/20231 hour, 6 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Trans zijn, sporten en lief zijn voor elkaar. Met Romy Rockx en Naomi Jong

Mensen hebben massaal MENINGEN als het gaat over trans mensen en sport. Want god o god, wat is dat allemaal moeilijk en lastig. Voor cis mensen dan, hè. Want hoe de sportwereld veilig en fijn kan zijn voor trans mensen, daar gaan die meningen niet over. Daarom biedt deze aflevering, gemaakt door onze enige echte oud-stagiaire Melissa, een ander perspectief: dat van de trans mensen zelf. Melissa gaat in gesprek met oprichter van de Queer Gym Romy Rockx en hardloopster Naomi Jong. Wat betekent sport voor hen, waar lopen zij tegenaan en wat moet er anders?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/18/202336 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Een feministisch volkje, koudgeslingerde honing en spermaviscositeit. Met imker René

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/bijen en check amsterdamsehoning.nl DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/11/20231 hour, 12 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Plasgat-perikelen en de heteroparade (afl. 146)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-146DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Podimo. Ga naar podimo.nl/zomer en luister een maand lang gratis. editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/4/202344 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

(Queer) ouderschap, bevallingsverhalen en hoe voelt een orgasme? Met Shary-An Nivillac en Nena Kreber. (afl. 145)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-145DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/29/20231 hour, 13 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Is Barbie feministisch? (afl. 144)

7/21/202349 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Zijn onze verworven rechten veilig? Over het recht en feminisme. Met Zahra Boufadiss (afl. 143)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-143DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de magische waterflessen van Air Up. Ga naar air-up.com en krijg t/m juli 10% korting op je bestelling met de code damn10 editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/14/20231 hour, 21 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

De aangepaste zedenwet en menstrueren in de metaverse (afl. 142)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-142DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de magische waterflessen van Air UpGa naar air-up.com en krijg tot en met juli met de code damn10 10% korting op je bestellingeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/7/202342 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Vriendschap en stinkende zelfverdedigingsarmbanden. Met Raounak Khaddari (afl. 141)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-141DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de podcast internetten en door de magische waterflessen van Air Up:- internetten is overal op, jaja, het internet te beluisteren, gratis en voor niets, en elke dinsdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Luister bijvoorbeeld via Spotify- Ga naar air-up.com en krijg tot en met juli met de code damn10 10% korting op je bestellingeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/1/20231 hour, 26 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Stay-at-home girlfriends en BMI door de plee (afl. 140)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-140DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de podcast INTERNETTEN en door de magische waterflessen van Air UpINTERNETTEN is overal op het internet te beluisteren, gratis en voor niets, en elke dinsdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Luister bijvoorbeeld via SpotifyGa naar air-up.com en krijg tot en met juli met de code damn10 10% korting op je bestellingeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/23/20231 hour, 5 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Keti Koti en te dik voor hardloopschoenen. Met Janice Deul (afl. 139)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-139DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Air Up.Ga naar air-up.com en krijg 10% korting op je bestelling met de code damn10editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/16/20231 hour, 18 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Heksen en justice for Sanda (afl. 138)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-138DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Air Up.Ga naar air-up.com en krijg met de code damn10 10% korting op je bestellingeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/9/20231 hour, 6 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Leeftijd is een HOAX. Met Simon*e van Saarloos (afl. 137)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-137DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Air Up en Snuggs:Ga naar snuggs.com, gebruik code DAMNHONEY20 en ontvang 20% korting op je aankoopEn onze tweede sponsor: Air Up. Ga naar air-up.com en krijg 10% korting op je bestelling met de code damn10editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/2/20231 hour, 45 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Weet jij waar de nubis zit? (afl. 136)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-136DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Snuggs en Air Up.Ga naar snuggs.com, gebruik code damnhoney20 en ontvang 20% korting op je aankoop.En onze tweede sponsor: Air Up. Ga naar air-up.com en krijg met de code damn10 10% korting op je bestellingeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/26/20231 hour, 3 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Eigen welzijn eerst en complottheorieën. Met Roxane van Iperen (afl. 135)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-135DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Mubi. De videotheek van je dromen. Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings en events. Ga naar mubi.com/damnhoney voor 30 dagen gratis en kijk dan alsjeblieft-alsjeblieft-alsjeblieft de film Holy Spider. editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/19/20231 hour, 18 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Staken is sexy en racistisch Nederland laat zich kennen (afl. 134)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-134DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door The Oh Collective en MUBI.Met de code ‘damnhoney’ krijg je bij elke aankoop op theohcollective.com een Joy Jelly tintelend glijmiddel op waterbasis cadeau. Goed om te weten: je moet zélf het glijmiddel opsnorren op de site en toevoegen aan je mandje en dan wordt die bij het afrekenen verrekend.En onze tweede sponsor: MUBI! De videotheek van je dromen. Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings en events. Ga naar mubi.com/damnhoney voor 30 dagen gratis en kijk dan bijvoorbeeld de door Nydia getipte film Babysitter.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/12/202352 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Zaadbommen en geschiedenisles over feministische media. Met Inge Frank van Vught (afl. 133)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-133DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Stichting Fairtrade Nederland en Mubi:Van 6 tot en met 14 mei is het Fairtrade Week. Een goed moment om eens extra op te letten tijdens het boodschappen doen: welke producten zijn eigenlijk Fairtrade gecertificeerd? Op zoek naar recepten, producten of verhalen over Fairtrade? Lees het online magazine op Fairtradenederland.nl/magazineEn onze tweede sponsor: MUBI! De videotheek van je dromen. Volg @mubinederland op Instagram om op de hoogte te blijven van speciale screenings en events en stream nu 4 maanden voor maar €4, bijvoorbeeld de door Marie Lotte getipte film HER. Ga daarvoor naar www.mubi.comeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/5/20231 hour, 17 seconds
Episode Artwork

Hardloopvrouwen met snorren en de stand van de kledingindustrie (afl. 132)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-132DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Emma Matras & YOKUU:Bestel nu op emma-sleep.nl en krijg tot 55% korting tijdens Maand van Oranje (dat is nu!). Met de code HONEY10 ontvang je ook nog eens 10% extra korting.Bij Yokuu krijg je nu 20% korting op je 1e bestelling met de code “damnhoney”. Ga naar www.yokuu.nl.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/28/20231 hour, 7 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Wil ik een kind? Of niet. Of wel. Of toch niet. Of wel? Met Jantine Jongebloed (afl. 131)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-131DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Emma Matras en The Oh Collective. Bestel nu op emma-sleep.nl en krijg tot 55% korting tijdens Maand van Oranje (die is NU! gaande). Met de code HONEY10 ontvang je daarbovenop nog eens 10% extra korting. Met de code “damnhoney” – aan elkaar geschreven – krijg je bij elke aankoop op www.theohcollective.com een glijmiddel op waterbasis cadeau. Goed om te weten: je moet zélf het glijmiddel opsnorren op de site en toevoegen aan je mandje. Bij het afrekenen wordt de prijs verrekend.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/21/20231 hour, 18 minutes, 1 second
Episode Artwork

Zakken hooi en de Pink Tax (afl. 130)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-130DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Emma Matras & YOKUU:Bestel nu op emma-sleep.nl en krijg tot 55% korting tijdens Maand van Oranje (dat is nu!). Met de code HONEY10 ontvang je ook nog eens 10% extra korting.Bij Yokuu krijg je nu 20% korting op je 1e bestelling met de code “damnhoney”. Ga naar www.yokuu.nl.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/14/20231 hour, 6 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

De grote boze bètawereld en kutkrikken. Met Sahar Yadegari (afl. 129)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-129DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Emma Matras. Bestel nu op emma-sleep.nl en krijg tot 55% korting tijdens Maand van Oranje. Met de code HONEY10 ontvang je daarbovenop nog eens 10% extra korting. editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   —DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/7/20231 hour, 10 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Vrouw, ga werken! & een ode aan Sugar Lee Hooper (afl. 128)

Ga voor de shownotes/transcript naar damnhoney.nl/aflevering-128DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door The Oh Collective. Met de code damnhoney - aan elkaar geschreven - krijg je bij elke aankoop op www.theohcollective.com een Joy Jelly tintelend glijmiddel op waterbasis cadeau. Goed om te weten: je moet zélf het glijmiddel opsnorren op de site en toevoegen aan je mandje en dan wordt die bij het afrekenen verrekend.DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/31/202347 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Happy in Holland en 'Ik ben ff masturberen, joe!'. Met Sun Li (afl. 127)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-127DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door The Oh Collective. Met de code damnhoney - aan elkaar geschreven - krijg je bij elke aankoop op www.theohcollective.com een Joy Jelly tintelend glijmiddel op waterbasis cadeau. Goed om te weten: je moet zélf het glijmiddel opsnorren op de site en toevoegen aan je mandje en dan wordt die bij het afrekenen verrekend.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   ----DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/24/202358 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

After-verkiezingskater en hartklachten bij ADHD (afl. 126)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-126 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Onze sponsor voor deze week is uitgeverij Blossom Books met het feministische sprookjesboek Assepoester en het glazen plafond. Kijk op blossombooks.nl voor meer info of beter nog: ga naar je lokale boekhandel en koop dat boek!DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/17/202342 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Klimaatrebellen en ga stemmen svp! Met Amber Daal en Renske Wienen (afl. 125)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-125DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   Onze sponsor voor deze week is Theater Rotterdam met het theaterstuk The Story of Travis. De première van The Story of Travis is op 11 maart in de grote zaal in Theater Rotterdam en daarna reist de voorstelling het hele land door. Meer informatie, speeldata en tickets zijn te vinden op www.tr.nl/travis. DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/10/20231 hour, 12 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Feminist March en vergiftigde schoolmeisjes (afl. 124)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-124DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Onze sponsor voor deze week is Theater Rotterdam met het theaterstuk The Story of Travis. De première van The Story of Travis is op 11 maart in de grote zaal in Theater Rotterdam en daarna reist de voorstelling het hele land door. Meer informatie, speeldata en tickets zijn te vinden op www.tr.nl/travis. DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/4/202338 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Doof. Met Lisa Hinderks (afl. 123)

Ga voor de shownotes en het transcript naar damnhoney.nl/aflevering-123Deze aflevering is ook als video beschikbaar met ondertiteling en NGT-vertaling op YouTube.Heel veel dank aan onze vrienden van TYD voor het maken van de vertaling. Bij TYD kun je terecht voor allerlei vraagstukken rondom de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en dovencultuur én kun je zowel online als fysiek les volgen in NGT (zoals Marie Lotte en Nydia zelf ook doen, met erg veel plezier). TYD vindt het belangrijk dat jij de taal van doven, slechthorenden én betrokkenen uit de dovengemeenschap leert. Op Instagram @tyd.nl plaatsen ze regelmatig leuke video's waarin je een aantal gebaren leert. VolgtipSponsorDeze aflevering wordt gesponsord door de theatervoorstelling Coriolanus, van Het Nationale Theater. Coriolanus speelt nu in theaters door het hele land t/m 7 april. En we hebben LEUKS, want we mogen 20% korting geven op 1e en 2e-rangs kaarten! Ga naar www.hnt.nl/damnhoney, daar staat de speellijst en als je doorklikt naar het door jou gewenste theater kun je uiteindelijk de code PODCAST invullen. Er zijn een beperkt aantal kortingskaarten beschikbaar, dus wees snel!SHIT-actie Op 8 maart, Internationale Vrouwendag trekken wij HET LAND in. Met wc-rollen. Vanwege alle SHIT waar we nog mee moeten dealen. Om de wc-rol zit een wikkel van The Good Roll, met daarop allerlei feiten en cijfers rondom die shit en we hopen zoveel mogelijk mensen die GEEEEEEEEEN IDEE hebben, op deze manier duidelijk te maken dat er nog heel wat werk aan de winkel is in Nederland. Denk jij nou meteen: MIJN BAAS!! Mijn moeder!! M’n bakkertje op de hoek, MOET die wikkel lezen?? Kom dan een wc-rol ophalen - of een paar wc-rollen - en laat ze achter op plekken waar volgens jou het feministisch woord verspreid moet worden.We staan op 8 maart bij de volgende vier locaties om rollen uit te delen:9:30 uur - Boekhandel van der Velde op de Grote Markt, in Groningen 13:00 uur - Boekhandel Dekker van de Vegt, Nijmegen15:00 uur - Boekhandel Savannah Bay, Utrecht17:00 uur - Boekhandel Scheltema, Amsterdam We blijven overal ongeveer drie kwartier hangen, dus wees op tijd!DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/25/20231 hour, 17 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

De genderideologie en slimme saus (afl. 122)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-122DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door The Oh Collective. Met de code damnhoney - aan elkaar geschreven - krijg je bij elke aankoop op www.theohcollective.com een Joy Jelly tintelend glijmiddel op waterbasis cadeau. Goed om te weten: je moet zélf het glijmiddel opsnorren op de site en toevoegen aan je mandje en dan wordt die bij het afrekenen verrekend. DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/17/202344 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Sekswerk en shit. Met Moira Mona en Yvette Luhrs (afl. 121)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-121DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   Deze aflevering wordt gesponsord door BookBeat, dé app waarmee je toegang krijgt tot meer dan 800.000 luisterboeken & e-books. Probeer BookBeat 45 dagen lang gratis uit met de code DAMNHONEY (aan elkaar geschreven). Ga daarvoor naar bookbeat.nl/damnhoneyDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/10/20231 hour, 19 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Een haperende minister & een Venlose Prinses (afl. 120)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-120DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door BookBeat, dé app waarmee je toegang krijgt tot meer dan 800.000 luisterboeken & e-books. Probeer BookBeat 45 dagen lang gratis uit met de code DAMNHONEY (aan elkaar geschreven). Ga daarvoor naar bookbeat.nl/damnhoneyDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/3/202341 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Validisme en money money money. Met Jacquie Davis en Suzanne Bollen (afl. 119)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-119DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   Deze aflevering wordt gesponsord door MUBI, hét streaming platform met zorgvuldig geselecteerde films, waarop je elke dag een nieuwe exclusieve film kunt ontdekken. Probeer MUBI op mubi.com/damnhoney, voor gratis een hele maand, geweldige cinema. Vind MUBI ook op Instagram: @mubinederlandDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/27/20231 hour, 22 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Tepels, tekorten en een maatschappelijke wind (afl. 118)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-118DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door MUBI, hét streaming platform met zorgvuldig geselecteerde films, waarop je elke dag een nieuwe exclusieve film kunt ontdekken.Probeer MUBI nu 30 dagen gratis op mubi.com/damnhoney voor gratiseen hele maand, geweldige cinema. Je vindt MUBI ook op Instagram: @mubinederlandeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/20/202340 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Trouw nooit een vrouw met grote voeten. Met Mineke Schipper (afl. 117)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-117DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   Deze aflevering wordt gesponsord door MUBI, hét streaming platform met zorgvuldig geselecteerde films, waarop je elke dag een nieuwe exclusieve film kunt ontdekken. Probeer MUBI voor 3 maanden voor maar €1 via mubi.com. Vind MUBI ook op Instagram: @mubinederlandDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/13/202351 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Simpele gleuven en een racistisch Nieuwjaar (afl. 116)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-116DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door MUBI, hét streaming platform met zorgvuldig geselecteerde films, waarop je elke dag een nieuwe exclusieve film kunt ontdekken. Probeer MUBI voor 3 maanden voor maar €1 via mubi.com. Vind MUBI ook op Instagram: @mubinederlandeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/6/202339 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Terugblikken op 2022. Met Seada Nourhussen (afl. 115)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-115Deze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy: stap.bit-academy.nlDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/29/20221 hour, 23 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Baby, it’s cold outside. Met Sagid Carter en Shay Kreuger van Die Muziekpodcast (afl. 114)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-114Deze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy: stap.bit-academy.nlDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/23/20221 hour, 7 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

DE VERY SPECIAL FEESTDAGEN SPECIAL 2022. Met Mignon Nusteling en Sara Shawkat (afl.113)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-113DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door LAGO LAGO. Tickets voor deze festivalvakantie zijn nu te koop via lagolago.nleditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/16/20221 hour, 24 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

De grote ‘IS HET EEN YES, IS HET EEN NO?’ spelshow (afl. 112)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-112DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door LAGO LAGO. Tickets voor deze festivalvakantie zijn nu te koop via lagolago.nlWe trekken door het land met een heuse THEATERSHOW getiteld Zelf Weten t/m 17 december. Ga naar damnhoney.nl/theater voor de speellijst, koop kaartjes en kom!editwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/10/202243 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

'Hij ziet het niet.' Over zorg/werk-verdeling. Met Ragna Heidweiller (afl. 111)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-111DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy: stap.bit-academy.nleditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/2/20221 hour, 29 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Matthijs is een lul en geweld in Staphorst (afl. 110)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-110DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de nieuwe dansvoorstelling van Theater Rotterdam Primisi. Ga naar tr.nl/primisi voor meer infoeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/25/202250 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Protesten in Iran en nog eens over het schoonheidsideaal. Met Mina Etemad (afl. 109)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-109DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de nieuwe dansvoorstelling van Theater Rotterdam Primisi. Ga naar tr.nl/primisi voor meer infoeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/18/202259 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Borsten‘grap’, to WK or not to WK en excuses. (afl. 108)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-108DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de film Close, die nu in de bioscoop draait. We trekken door het land met een heuse THEATERSHOW getiteld Zelf Weten. Ga naar damnhoney.nl/theater voor de speellijst en koop kaartjes en kom! editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/11/202250 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Dat eeuwige schoonheidsideaal, macht en Love is Blind. Met Giselinde Kuipers (afl. 107)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-107DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/5/20221 hour, 10 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Soepgooiers, machtsmisbruik en verkeerde klemtonen (afl. 106)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-106DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenWe trekken het land in met een heuse THEATERSHOW getiteld Zelf Weten. Ga naar damnhoney.nl/theater voor de speellijst en koop kaartjes en kom! editwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/28/202237 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Imposter syndrome, sprookjes en een eventuele kotsbak. DAMN HONEY X EEUW - deel 2 (afl.105)

Dit is deel 2 van de cross over-aflevering van Damn Honey en de Eeuw van de Amateur. Deel 1 vind je in de feed van de Eeuw van de Amateur en daar kan je je dan meteen even op abonneren :) Nydia van Voorthuizen, Marie Lotte Hagen, Ype Driessen en Botte Jellema praten ruim twee uur met veel vrolijkheid over de shit waar je als mens van deze tijd mee moet dealen. Heel veel plezier met deze aflevering!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/21/20221 hour, 22 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Cuba, feestwc en Ik verdien meer (afl. 104)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-104DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/14/202245 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

De overgang, opvliegers en mommy juice. Met Milouska Meulens (afl. 103)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-103DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/8/20221 hour, 14 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Yael van der Wouden - Fucking Horny #7

Het is wéér feest! Onze tweede seksverhalenbundel getiteld Fucking horny verschijnt 4 oktober. In de aanloop naar dit HETE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Yael van der Wouden te gast, die het verhaal 'Het is de zombie-apocalypse en de Beach Boys komen op de radio' schreef. We hebben het over hoe het idee ontstond om een verhaal te schrijven met de zombie-apocalypse op de achtergrond en Yael geeft tips zodat jij zelf ook aan de slag kunt met een erotisch verhaal. Kijk voor de shownotes op damnhoney.nl Pre-order Fucking horny bij Scheltemaeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gierwebsite: Liesbeth Smit Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/2/202217 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Tijn de Jong - Fucking horny #6

Het is wéér feest! Onze tweede seksverhalenbundel getiteld Fucking horny verschijnt 4 oktober. In de aanloop naar dit HETE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Tijn de Jong te gast, die het verhaal 'Helemaal mij' schreef. Kijk voor de shownotes op damnhoney.nl Pre-order Fucking horny bij Scheltemaeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gierwebsite: Liesbeth SmitZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/1/202214 minutes, 1 second
Episode Artwork

Adjoa Moon - Fucking horny #5

Het is wéér feest! Onze tweede seksverhalenbundel getiteld Fucking horny verschijnt 4 oktober. In de aanloop naar dit HETE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Adjoa Moon te gast, die het verhaal 'Once upon a blue moon' schreef. We hebben het over onderzoeken en ontdekken van je femininiteit en masculiniteit, het kunnen zijn van een rolmodel, spiritualiteit en taboes. Kijk voor de shownotes op damnhoney.nl Pre-order Fucking horny bij Scheltemaeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gierwebsite: Liesbeth Smit Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/30/202220 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Opstand in Iran en lekker hokjes opdringen aan de jeugd (afl. 102)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-102DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de film Corsage. Nu te zien in de bioscoop.We trekken het land in met een heuse THEATERSHOW getiteld Zelf Weten. Ga naar damnhoney.nl/theater voor de speellijst en koop kaartjes en kom! editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/30/202237 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Sharmila Vooren - Fucking horny #4

Het is wéér feest! Onze tweede seksverhalenbundel getiteld Fucking horny verschijnt 4 oktober. In de aanloop naar dit HETE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Sharmila Vooren te gast, die het verhaal 'Voor de eerste keer' schreef. Kijk voor de shownotes op damnhoney.nl Pre-order Fucking horny bij Scheltemaeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gierwebsite: Liesbeth Smit Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/29/202217 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Max de Bruin - Fucking horny #3

Het is wéér feest! Onze tweede seksverhalenbundel getiteld Fucking horny verschijnt 4 oktober. In de aanloop naar dit HETE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Max de Bruin te gast, die het verhaal 'Een appje van Mickey' schreef. Kijk voor de shownotes op damnhoney.nl Pre-order Fucking horny bij Scheltemaeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gierwebsite: Liesbeth SmitZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/28/202218 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Bappie Kortram - Fucking horny #2

Het is wéér feest! Onze tweede seksverhalenbundel getiteld Fucking horny verschijnt 4 oktober. In de aanloop naar dit HETE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Bappie Kortram te gast, die het verhaal 'How to fuck yourself properly' schreef. We hebben het over fetish en kinks en over jezelf opnieuw ontdekken na grote lichamelijke veranderingen. Kijk voor de shownotes op damnhoney.nl Pre-order Fucking horny bij Scheltemaeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gierwebsite: Liesbeth Smit Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/27/202218 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Daan Borrel – Fucking horny #1

Het is wéér feest! Onze tweede seksverhalenbundel getiteld Fucking horny verschijnt 4 oktober. In de aanloop naar dit HETE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Daan Borrel te gast, die het verhaal 'Fuck the pain away' schreef. We hebben het over de combinatie tussen zorg en seks. Kijk voor de shownotes op damnhoney.nl Pre-order Fucking horny bij Scheltemaeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gierwebsite: Liesbeth Smit  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/27/202221 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Seksisme in de literatuur. Met Shantie Singh en Jannah Loontjens van collectief Fixdit (afl. 101)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-101DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/23/202255 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

We zijn 100 en maken de balans op. Met Cato en Daniël (afl. 100b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-100bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenBij elke aankoop op www.theohcollective.com ontvang je 3 gratis naadloze slipjes met code “damnhoney”. (PSA: voeg het ondergoed aan je winkelwagentje toe en de kortingwordt automatisch verrekend, je moet dus ondergoed zelf eerst toevoegen - zodat we zekerweten dat de juiste maat/kleur wordt verzonden)We trekken het land in met een heuse THEATERSHOW getiteld Zelf Weten. Ga naar damnhoney.nl/theater voor de speellijst en koop kaartjes en kom! editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/9/20221 hour, 2 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

De grote inbelaflevering (afl. 100a)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-100aDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenWe trekken het land in met een heuse THEATERSHOW getiteld Zelf Weten. Ga naar damnhoney.nl/theater voor de speellijst en koop kaartjes en kom! editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/9/20222 hours, 12 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Ter Apel, LINDA.'s tietencover en De Drol (afl. 99b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-99bKom naar onze theatershow ZELF WETEN. De speellijst en links naar de ticketverkoop vind je op damnhoney.nl/theater DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/26/20221 hour, 8 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Transfobie in de media. Met Maeve Levie (afl. 99a)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-99aPre-order FUCKING HORNY nuuu, ja NU, bij je favo boekhandel. Bijvoorbeeld bij scheltema.nlDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/26/202256 minutes
Episode Artwork

(stoppen met) Alcohol en gasstelletjes zijn moeilijk. Met Stephanie Louwrier op LOWLANDS

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/afl-lowlandsDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenMet veel dank aan Lowlands en de VPRO, met in het bijzonder dank aan Yuki Kho, Silvy Broeren, Lars Stiekema <3editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/23/202245 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Pride, piemelhaarbanden en hypocriete boeren (afl. 98b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-98bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenWe trekken het land in met een heuse THEATERSHOW getiteld Zelf Weten. Ga naar damnhoney.nl/theater voor de speellijst en koop kaartjes en kom! editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/13/202237 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Depressie en de blote billen van Thor. Met Aafke Romeijn (afl. 98a)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-98aDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door Snuggs. Ga naar snuggs.nl en krijg t/m 27 augustus 2022 15% korting met de promocode DAMNHONEYDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/13/20221 hour, 21 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Antisemitisme, lawaaiig poepen en MOESTUIN. Met Lievnath Faber en Eva de Haan (afl. 97a)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-97aDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door Meatless Farm. Ga naar crisp.nl/code/damnhoney op je telefoon en ontvang bij Crisp, de online supermarkt-app voor knettervers eten, nu gratis het gehakt van Meatless Farm. Als nieuwe klant van Crisp ontvang je ook nog eens €15,- shoptegoed cadeau! DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/2/20221 hour, 22 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Cancel het Corps en de hartelijke felicitaties aan Shell (afl. 97b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-97bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door Storytel exclusive OORGASME 2: een spannende erotische luisterserie over echte mensen en echte seks. Ga naar story.tel/damnhoney en luister 30 dagen gratis.DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/30/202237 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Met zijn allen de FemiMist in.

DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/15/202242 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Klaphark van een baas, abortusrecht in de VS en toch ook iets leuks (afl. 96b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-96bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door Meatless Farm. Ga naar crisp.nl/code/damnhoney op je telefoon en ontvang bij Crisp, de online supermarkt-app voor knettervers eten, nu gratis het gehakt van Meatless Farm. Als nieuwe klant van Crisp ontvang je ook nog eens €15,- shoptegoed cadeau!DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/1/202251 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Vrouwen en HET RECHT. Met Rajae Azaroual van Vrouwenrechtswinkel Amsterdam (afl. 96a)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-96aDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door Storytel exclusive OORGASME 2: een spannende erotische luisterserie over echte mensen en echte seks. Ga naar story.tel/damnhoney en luister 30 dagen gratis DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/1/20221 hour, 6 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Gedwongen coming-outs en love voor Lizzo (afl. 95b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-95bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit Deze aflevering wordt gesponsord door Storytel exclusive OORGASME: een spannende erotische luisterserie over echte mensen en echte seks. Ga naar story.tel/damnhoney en luister 30 dagen gratisDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/17/202251 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Abortus, vrijheid en the Secret. Met Madeleijn van den Nieuwenhuizen (afl. 95a)

Abortus, vrijheid en the Secret. Met Madeleijn van den Nieuwenhuizen (afl. 95a)Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-95aDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Deze aflevering wordt gesponsord door Meatless Farm. Ga naar crisp.nl/code/damnhoney op je telefoon en ontvang bij Crisp, de online supermarkt-app voor knettervers eten, nu gratis het gehakt van Meatless Farm. Als nieuwe klant van Crisp ontvang je ook nog eens €15,- shoptegoed cadeau! DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/17/20221 hour, 21 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Racisme bij de politie en Ryan is zwanger (afl. 94b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-94bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/3/202236 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Klimaatrechtvaardigheid en een wijdbeense verleidster. Met Kauthar Bouchallikht (afl. 94a)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-94aDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Snuggs. Met de promocode DAMNHONEY krijg je 15% korting (deze actie geldt t/m 19 juni 2022)editwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/3/202253 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Fast fashion-horror en menstruatieverlof in Spanje (afl. 93b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-93bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/20/202240 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

(Grote) Neuzen en het schoonheidsideaal. Met Caro Verbeek (afl. 93a)

DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  Shownotes op damnhoney.nl/aflevering-93aDeze aflevering wordt gesponsord door de KamaSutrA Beurs. Koop tickets met 10% korting voor don/vrij/zon via: http://tickets.ntk.nl/damn-honeyDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/20/20221 hour, 15 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

In gesprek met rolmodel en pionier Joyce Sylvester

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/JoyceSylvesterDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering maakten we in samenwerking met de Ribbius Peletier Penning. Tot en met 15 mei kun je een kandidaat opgeven voor de Penning via www.penning.noord-holland.nl. editwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth SmitZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/10/202244 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Abortus, Johan Derksen en patriarchale achternamen (afl. 92b)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-92bDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizeneditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/5/202249 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Seks, jezelf bedekken en betuttelend lesgeven. Met Milou Deelen (afl. 92a)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-92aDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door Hotel Wonderland.editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/5/202259 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

De baarmoeder, abortusbuddy's en goedkope vliegreisjes. Met Corien van Zweden (afl. 91)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-91DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door de Ribbius Peletier Penning en Hotel Wonderland editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/22/20221 hour, 27 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Werkende vrouwtjes en de eigen parochie. Met Anja Meulenbelt (afl. 90)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-90DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door CHEEX.Wij mogen jou 14 gratis proefdagen cadeau doen als je een jaarabonnement bij CHEEX afsluit. Ga naar https://bit.ly/3xeNd44 en klik op ‘Probeer 14 dagen gratis’. Binnen de 14 dagen kun je het abonnement vrijblijvend opzeggen en zit je nergens aan vast. Kun je niet meer zonder? Laat de try out dan doorlopen. Hij verandert vanzelf in een jaarabonnement (omgerekend E9,90 per maand). Je kunt ook terecht op getcheex.com. Gebruik dan de code damnhoneyeditwerk: Daniël van de Poppe jingles: Lucas de Gier website: Liesbeth Smit  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/9/20221 hour, 17 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Feministische architectuur en de good ol' slachtofferrol. Met Afaina de Jong (afl. 89)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-89DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door HELLOFRESH en CHEEXMet de code HELLODAMNHONEY75 krijg je tot wel 75 euro korting op je eerste 4 boxen. Hoe groter je box, hoe meer korting je krijgt. Ga naar HelloFresh.nl. Wij mogen jou 14 gratis proefdagen cadeau doen als je een jaarabonnement bij CHEEX afsluit. Ga naar http://bit.do/damhoney-cheex en klik op ‘Probeer 14 dagen gratis’. Binnen de 14 dagen kun je het abonnement vrijblijvend opzeggen en zit je nergens aan vast. Kun je niet meer zonder? Laat de try out dan doorlopen. Hij verandert vanzelf in een jaarabonnement (omgerekend E9,90 per maand). Je kunt ook terecht op getcheex.com. Gebruik dan de code damnhoneyeditwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/25/20221 hour, 16 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Gemeenteraadsverkiezingen en kwijlende mannetjes bij de hot yoga. Met Zoë Sabajo (afl. 88)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-88DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door HELLOFRESH en SRPRS.MEMet de code HELLODAMNHONEY75 krijg je tot wel 75 euro korting op je eerste 4 boxen. Hoe groter je box, hoe meer korting je krijgt. Ga naar HelloFresh.nl. SRPRS! We mogen €30 korting geven op alle srprs.roadtrips en srprs.treinreizen van minimaal €150 euro, wel even boeken voor 30 juni 2022. Ga naar www.srprs.me/korting/damnhoney editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/8/20221 hour, 18 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Partnergeweld, prinses Carnaval en the bare minimum. Met Tessel ten Zweege (afl. 87)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-87DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door HELLOFRESH en SRPRS.MEMet de code HELLODAMNHONEY75 krijg je tot wel 75 euro korting op je eerste 4 boxen. Hoe groter je box, hoe meer korting je krijgt. Ga naar HelloFresh.nl. SRPRS! We mogen €30 korting geven op alle srprs.roadtrips en srprs.treinreizen van minimaal €150 euro, wel even boeken voor 30 juni 2022. Ga naar www.srprs.me/korting/damnhoney editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/25/20221 hour, 33 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Confessions of DAMN, HONEY

Hooggeëerd publiek, welkom bij deze tien minuten durende ongegeneerde zelfpromotie! We gaan het theater in met ons podcasttour en het lijkt ons werkelijkwaar FANTASTISCH om jullie daar te ontmoeten. We kunnen niet wachten.Kaartjes, tijden, data, locaties, vind je allemaal op damnhoney.nl/theaterZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/18/20229 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Long-COVID en weg met de 5 dagen bedenktijd. Met Saisha Partiman en Wieke Paulusma (afl. 86)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-86DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door HELLOFRESH en SRPRS.MEMet de code HELLODAMNHONEY75 krijg je tot wel 75 euro korting op je eerste 4 boxen. Hoe groter je box, hoe meer korting je krijgt. Ga naar HelloFresh.nl. SRPRS! We mogen €30 korting geven op alle srprs.roadtrips en srprs.treinreizen van minimaal €150 euro, wel even boeken voor 30 juni 2022. Ga naar www.srprs.me/korting/damnhoney editwerk: Daniël van de Poppe  jingles: Lucas de Gier  website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/11/20221 hour, 42 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Eerbetoon aan Ellen Laan. In vogelvlucht langs haar wijze lessen

Op zaterdag 22 januari 2022 overleed Ellen Laan aan de gevolgen van borstkanker. Ze was Hoogleraar Biopsychosociale determinanten van seksuele gezondheid, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, oprichter van stichting Seksueel Welzijn Nederland, auteur van ‘Seks! een leven lang leren’ dat ze samen met Rik van Lunsen schreef en van ‘Lijfboek voor powergirls’ geschreven met Sanderijn van der Doef. Ze werkte hard en veel met het doel om ongelijkwaardigheid de wereld uit te helpen. Op algemeen vlak en op gebied van seks in het bijzonder.Met al wat ze deed veranderde ze veel levens, waaronder die van ons. Ze is een van onze grootste rolmodellen en we hadden de eer om haar te gast te hebben in aflevering 29 over seksueel plezier. In deze aflevering praten we over de lessen die ze ons leerde, omdat die niet vaak genoeg herhaald kunnen worden.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/EllenLaanDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/4/202248 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Uitgestelde rouw en The Voice. Met Tatjana Almuli (afl. 85)

DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenMet de code HELLODAMNHONEY75 krijg je tot wel 75 euro korting op je eerste 4 boxen. Hoe groter je box, hoe meer korting je krijgt.Wij mogen jou 14 gratis proefdagen cadeau doen als je een jaarabonnement bij CHEEX afsluit. Ga naar http://bit.do/damhoney-cheex en klik op ‘Probeer 14 dagen gratis’. Binnen de 14 dagen kun je het abonnement vrijblijvend opzeggen en zit je nergens aan vast. Kun je niet meer zonder? Laat de try out dan doorlopen. Hij verandert vanzelf in een jaarabonnement (omgerekend E9,90 per maand). Je kunt ook terecht op getcheex.com. Gebruik dan de code damnhoneyEditwerk: Daniël van de Poppe, Spraakmaker Media Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/28/20221 hour, 29 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

TVOH. Dipsaus x DAMN, HONEY

Dipsaus x DAMN, HONEY crossover met Ebissé Rouw, Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen over The Voice of Holland.Content Warning: Seksueel geweld, grensoverschrijdend gedrag.Weet dat het nooit te laat is om hulp te zoeken. De hulpverleners van Centrum Seksueel Geweld staan voor je klaar. Bel gratis 0800-0188 of chat via www.centrumseksueelgeweld.nlDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/21/202243 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Seksspeeltjes en diet culture. Met Luna Climaximaal (afl. 84)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-84DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door HELLO FRESH en GETCHEEX.COMMet de code HELLODAMNHONEY75 krijg je tot wel 75 euro korting op je eerste 4 boxen. Hoe groter je box, hoe meer korting je krijgt.Wij mogen jou 14 gratis proefdagen cadeau doen als je een jaarabonnement bij CHEEX afsluit. Ga naar http://bit.do/damhoney-cheex en klik op ‘Probeer 14 dagen gratis’. Binnen de 14 dagen kun je het abonnement vrijblijvend opzeggen en zit je nergens aan vast. Kun je niet meer zonder? Laat de try out dan doorlopen. Hij verandert vanzelf in een jaarabonnement (omgerekend E9,90 per maand). Je kunt ook terecht op getcheex.com. Gebruik dan de code damnhoneyEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/14/20221 hour, 41 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

BYEBYE 2021 en hello happy new year. Met Natasja Gibbs (afl. 83)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-83DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/1/20221 hour, 20 minutes, 1 second
Episode Artwork

De Very Special Feestdagen Special van 2021. Met Lotte van Eijk en Wiam (afl. 82)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-82DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/17/20211 hour, 21 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Lichaamshaar, liefdesverdriet en rellende vrouwen. Met Yael van der Wouden en Liyah Park (afl. 81)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-81DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/3/20211 hour, 43 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Zwarte Piet is Zwart Verdriet. Met Lulu Helder (afl. 80)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-80DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/19/20211 hour, 26 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Seksueel geweld en victim blaming. Met Iva Bicanic (afl. 79)

TW: deze aflevering gaat over seksueel geweld. Wil je het hoofdgesprek over dit onderwerp niet horen? Het begint op 17:30 en duurt tot 1:07:10Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-79DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering wordt gesponsord door HelloFreshEditwerk: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/5/20211 hour, 16 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

De loonkloof, parttime prinsesjes en BECOMING: a horny feminist. Met Sophie van Gool (afl. 78)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-78DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/22/20211 hour, 19 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Voormoeders, LHBTIQA+-haat en een queer verzetsvrouw. Met Suze Zijlstra (afl. 77)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-77DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering werd gesponsord door HelloFreshEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/8/20211 hour, 26 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Menstruatie, vulvalippen en femicide. Met menstruatiemeisjes Lieke & Honorata (afl. 76)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-76DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Nextory en HelloFresh.DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/25/20211 hour, 11 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Gifmengsters, aqua tofana en vroedvrouwen die het lot een handje helpen. Crossover met Laura en Silke van de volksjury

IT'S A CROSSOVER! Samen met Laura en Silke van de true crime podcast de volksjury bespreken we twee verhalen over gifmengsters.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/23/20211 hour, 27 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

NEE MAN x DAMN, HONEY

De tweede aflevering van het tweede seizoen is daar! In deze aflevering hebben Daniël en Rocher en de twee gasten Nydia van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen het over mannenhaat! Want is er een reden om mannen te haten? En waarom zouden wij mannen haten? En is het oké voor mannen om mannen te haten? Zijn mannen hateworthy?Verder loopt Rocher’s gender niet op rolletjes omdat hij diep gromt tijdens het gewichtheffen, is Daniël zich bewust van zijn langzaam afbrokkelende mannelijkheid, breekt Marie Lotte met de notie dat vrouwen niet boos zouden mogen zijn en is Nydia een schoonmakende wervelwind in huis.De documentaire waar Marie Lotte in de aflevering naar verwees is 'De stad was van ons: radicaal feminisme in de jaren '70'.Het boek dat wij bespraken is 'Mannen, ik haat ze' van Pauline Harmange.In de aflevering kozen we ervoor om niet de cijfers te benoemen omdat je cijfers kan blijven benoemen tot je een ons weegt. Er moet verandering komen. Maar dat betekent niet dat de cijfers niet belangrijk zijn, dus willen we graag hier een klein overzicht delen. https://bit.ly/2XxbhPXZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/20/202159 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Humor, vermommende kolibries en smijtende octopussen. Met Dick Zijp en Lisa Loeb (afl. 75)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-75DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering werd gesponsord door NEXTORY en HelloFresh.Editwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/10/202156 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Daten, coregasms en Afghanistan. Met Fatima Warsame en Titia Hoogendoorn (afl. 74)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-74DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Nextory en HelloFresh.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/27/20211 hour, 42 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Man-vrouw verschillen in de gezondheidszorg en zeuren om een tweede ijsje. Met Toine Lagro-Janssen (afl. 73)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-73DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenDeze aflevering werd gesponsord door NEXTORYEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/13/20211 hour, 42 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Queer baby, blote tetten en fanmail voor Ellen Laan. Met Arunya Guillot en Sharmila (afl.72)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-72DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/31/20211 hour, 18 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Baarmoederhalskanker, Keti Koti en het concept ‘ouder worden’. Met Monique van Loon (afl. 71)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-71DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/3/20211 hour, 36 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

WiamWiamWiam - Damn horny #7

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt namelijk in de winkel. In deze bonusserie praten we met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Wiam te gast, die een how-to schreef voor Damn horny getiteld: Hoe eet je poes?. We hebben het over schijt hebben en stoppen met het aanbidden van mannen.Pre-order Damn horny op Libris.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/27/202123 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Linda Rusconi - Damn horny #6

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt namelijk in de winkel. In deze bonusserie praten we met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Linda Rusconi te gast, die de fantastische cover én illustraties van Damn horny maakte. We hebben het over faken, foute mannen en erotische portretten.Pre-order Damn horny op Libris.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/25/202118 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Eetstoornissen, dickpics en roze handdoeken. Met Arwa Badran en Marloes Leezer (afl.70)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-70DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/18/20211 hour, 43 minutes
Episode Artwork

Jeanette Chedda - Damn horny #5

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt namelijk in de winkel. In deze bonusserie praten we met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.In deze aflevering is Jeanette Chedda te gast, die het verhaal ‘De garage’ schreef. We hebben het over seks in relatie tot een handicap hebben, kiezen tussen penis/lul en hoe een garage een prima plek is voor een sekspartij.Pre-order Damn horny op Libris.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/13/202117 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Lotte & Deen - Damn horny #4

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt in de winkels. En dubbel feest! Want op 12 juni signeren wij Damn horny bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. KOMT ALLEN!We praten met Lotte en Deen over hun verhalen 'Komkommer' en 'Samensmelten'. We hebben het over representatie, strapons en komkommers.Pre-order Damn horny op Libris.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/11/202124 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Over vrouwen die likken, zuigen, zorgen, scheren, smeren, poetsen en wassen in reclames. Met Calamity Jane (afl.68)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-68DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/4/20211 hour, 4 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Myrthe Spiteri - Damn horny #3

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt namelijk bijna in de winkel. 1 juno is het zover en in aanloop naar dat HOTTE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.We praten met uitgeefmeid Myrthe Spiteri over haar verhaal 'De afterparty'. We hebben het over luie mannen, saaie seks en klaarkomen door penetratie.Pre-order Damn horny op Libris.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/30/202119 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Moira Mona - Damn horny #2

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt namelijk bijna in de winkel. 1 juno is het zover en in aanloop naar dat HOTTE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.We babbelen met Moira Mona die het verhaal 'Het prinsesje en de sm-meesteres' schreef. We hebben het over de radeerwieltjes, Findomme en leer.Pre-order Damn horny op Libris.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/29/202125 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Tatjana Almuli - Damn horny #1

Is het feest? Het is feest! De seksverhalenbundel die wij samenstelden getiteld Damn horny ligt namelijk bijna in de winkel. 1 juno is het zover en in aanloop naar dat HOTTE moment verschijnt er elke dag een bonusaflevering waarin we praten met auteurs die een bijdrage hebben geschreven.We trappen af met Tatjana Almuli die het verhaal ‘Ivan de verschrikkelijke’ schreef. We hebben het over de male gaze, ongesteld zijn en kloppende kutten. Pre-order Damn horny op Libris.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/28/202124 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Afl. 69 over SEKS, want Stella Bergsma is te gast (afl. 69)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-69DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Pre order Damn horny nu, nuuuu. NUUUUUU via Libris.nl Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/22/20211 hour, 32 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Kinderboeken, verzetsvrouwen en de missers van Marie Lotte. Met Mylo Freeman (afl.67)

De wondere wereld van de kinderboeken is Marie Lotte niet vreemd, en dus weet ze als geen ander hoe wit die wereld is. Niet alleen zitten de boeken zelf anno 2021 nog steeds ramvol witte personages, maar ook de mensen die ze schrijven en uitgeven zijn zelf nog altijd hoofdzakelijk wit. Iemand die zich al jaren inzet voor meer diversiteit in de kinderboekenwereld, is Mylo Freeman. Uit haar meesterlijke brein is de beroemde prinses Arabella ontsproten, een van de weinige echt bekende personages van kleur. Met Mylo praten we over haar werk als auteur en illustrator van kinderboeken, de stand van zaken wat betreft diversiteit, maar ook over haar indrukwekkende verzameling zwarte Barbiepoppen en haar verleden als popster. Marie Lotte steekt een reuzenhand in eigen boezem, omdat ze maar al te goed weet dat ze onderdeel is van het probleem (zwengel de SHAME-bel maar aan) en Nydia geeft een spoedcursusje verzetsvrouwen (Love you, Jacoba van Tongeren).Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-67DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/7/20211 hour, 13 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Over moederschap, roze handschoenen en trouwen. Met Fatma Genç (afl. 66)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-66DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/23/20211 hour, 30 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Over shit als je duurzaam leeft, slaatjes en Selfmade Man. Met Marije van der Made (afl.65)

Een mens probeert wat duurzamer te leven en men heeft meningen: ‘Als je geen vlees eet, mag je ook niet vliegen.’ ‘Wat een overdreven gedoe.’‘Dan eet je geen vlees, maar koop je wel groente in plastic. DAT is pas slecht!’ Marije van der Made is zo’n duurzaam mens en kan zo 24 van dit soort shitopmerkingen uit haar hoge hoed plukken. Dat heeft ze dan ook gedaan in haar boek ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’. Niet alleen geeft ze in haar boek oneliners die je direct kan terugkaatsen, ook legt ze uit waarom mensen het zo moeilijk hebben met verduurzamen en waarom ze soms fel reageren op dat gore duurzame gedrag dat mensen maar lopen te vertonen. Met Marije praten we over de shit waar ze mee moet dealen en over meningen die iedereen heeft (inclusief wijzelf. Jazeker, het heeft even geduurd, maar dit is dan eindelijk de aflevering waaruit blijkt dat wij ook gewoon achterbakse rotwijven met nare meningen zijn.) Verder valt het woord ‘slaatje’ nogal vaak, kan mevrouw Marie Lotte ‘Arkansas’ niet meer uitspreken en puber Nydia heeft de meest onfeministische week uit D’R LEVE achter de rug. Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-65DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/9/20211 hour, 27 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Migraine, stapels geboortekaartjes en FvD’ers in de kroeg. Met Cato Montijn (afl. 64)

Marie Lotte had geen idee wat migraine precies was voordat ze Cato ontmoette. Knetterende hoofdpijn, dacht ze. Na drie jaar saampjes met d’r meid, weet ze wel beter. Het is een ernstige hersenziekte die je hele leven beïnvloedt en die zelfs op nummer 2 staat van de meest belastende ziektes wereldwijd. En al is het geen ziekte die alleen bij mensen met een baarmoeder voorkomt, uit onderzoek blijkt wel dat maar liefst 33 procent van de vrouwen* last heeft van migraine, tegenover 13 procent van de mannen. Dat zijn heel veel mensen en waarschijnlijk ben of ken jij iemand met migraine. Toch is er ontzettend veel onbegrip over de ziekte (‘Ach, je kunt toch wel komen werken? Ik heb ook weleens hoofdpijn.’) en zijn er hardnekkige mythes (‘Je hebt gewoon stress, ontspan!’). Bovendien is er nog veel winst te behalen op het gebied van behandeling en medicatie. Met Cato praten we over hoe het is om migraine te hebben, wat ze doet als ze een aanval heeft en hoe het haar werk, sociale leven en relatie beïnvloedt. Disclaimer: Cato vertelt vanuit een patiëntenperspectief, ze is GEEN arts.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-64DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/27/20211 hour, 48 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Online seksueel geweld, trollenlegers en rebelse meisjes. Met Jantine Jongebloed (afl. 63)

3/13/20211 hour, 13 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

(ENGELS) Men, I hate them. With Pauline Harmange (bonus episode)

This conversation was recorded during an online event hosted by TivoliVredenburg in collaboration with publishing house Atlas Contact on March 1st 2021. We talked with Pauline Harmange about her pamphlet ‘Men, I hate them’. This conversation is in English.  Dit gesprek is opgenomen tijdens een online event dat werd gehost door TivoliVredenburg in samenwerking met AtlasContact op 1 maart 2021. Met Pauline Harmange praatten we over haar pamflet ‘Mannen, ik haat ze’. Dit gesprek is in het Engels. Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/mannenikhaatzeDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Editwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/3/20211 hour, 3 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

De Women's March, mannenhaat en genaaide sekswerkers. Met Enaam Ahmed Ali en Santi van den Toorn (afl. 62)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-62  DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via [email protected] aflevering werd gesponsord door Hello Fresh.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/26/20211 hour, 4 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Klaver over feminisme - STEM, HONEY #6

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/stemhoneyklaverDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door Uitgeverij Blossom Books en het boek: ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’, geschreven door Titia Hoogendoorn in samenwerking met Nienke SchuitemakerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/24/202119 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Simons over feminisme - STEM, HONEY #5

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/stemhoneysimonsDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door Uitgeverij Blossom Books en het boek: ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’, geschreven door Titia Hoogendoorn in samenwerking met Nienke SchuitemakerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/23/202123 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Dassen over feminisme - STEM, HONEY #4

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/stemhoneydassenDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van VoorthuizenEditwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door Uitgeverij Blossom Books en het boek: ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’, geschreven door Titia Hoogendoorn in samenwerking met Nienke SchuitemakerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/22/202116 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Kaag over feminisme - STEM, HONEY #3

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/stemhoneykaagDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen  Editwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door Uitgeverij Blossom Books en het boek: ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’, geschreven door Titia Hoogendoorn in samenwerking met Nienke SchuitemakerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/21/202115 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Ouwehand over feminisme - STEM, HONEY #2

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/stemhoneyouwehandDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen  Editwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door Uitgeverij Blossom Books en het boek: ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’, geschreven door Titia Hoogendoorn in samenwerking met Nienke SchuitemakerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/20/202125 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Ploumen over feminisme - STEM, HONEY #1

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/stemhoneyploumenDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Editwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door Uitgeverij Blossom Books en het boek: ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’, geschreven door Titia Hoogendoorn in samenwerking met Nienke SchuitemakerZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/19/202121 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Polyamorie, The Matrix en slappe vrouwtjes in het leger. Met Isabeau Jensen en Manoj Kamps (afl. 61)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-61DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Editwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/13/20211 hour, 57 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Stemmen met je honeys. Met Titia Hoogendoorn.

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/stemmenmetjehoneysEditing: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze podcastreeks wordt gesponsord door het boek ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’ van Titia Hoogendoorn in samenwerking met Nienke Schuitemaker. Uitgeverij Blossom Books.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/5/202128 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Meer vrouwen in de politiek en de Ribbius Peletier-penning. Met Devika Partiman en Manja van der Weit (afl. 60)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-60  DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze podcast werd gesponsord door de Ribbius Peletier Penning Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/29/20211 hour, 24 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trans zijn, hysterische wijven en elke dag klaarkomen. Met Tijn de Jong en Morgan Long (afl. 59)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-59DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Editwerk: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit   DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFreshZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/15/20211 hour, 47 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

BYE BYE 2020. Met Jeanette Chedda en Nanoah Struik (afl. 58)

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-58DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Techniek tijdens opname: Lieven Heeremans Editor: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht MediaWe namen deze aflevering op in de Podcastwerkplaats van de Tolhuistuin in A’damDeze aflevering wordt gesponsord door HelloFreshZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/2/20211 hour, 31 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

De very special kerstspecial van 2020. Met Bete van Meeuwen.

Daar gaan we weer, schatten. Kroon/coronajaar 2020 is bijna ten einde, en de feestdagen staan op het punt ons te bespringen. Zoals jullie van ons gewend zijn maakten we weer een very special kerstspecial, dit keer met fotograaf en allround leuk, wijs mens: Bete van Meeuwen. Anders dan andere jaren zijn er dit keer waarschijnlijk geen grote (familie)bijeenkomsten waar de oom van de zus van je schoonvader de kans krijgt vervelende opmerkingen te maken, maar dat betekent niet dat er geen shit is waar we mee moeten dealen. Jullie stuurden massaal jullie dilemma’s in, en wij stortten onze wijsheid erover uit. Van inpakpapier tot vleesvrij gourmetten en van fatshaming tot chips eten op de bank, gedoe met groepsgrootte en eenzaamheid, we tikken alle onderwerpen aan. En uiteraard zijn deze zure wijven Kwaad over kerstfilms, want dat krijg je als je feminist bent. SPOILER ALERT! Als je Bridget Jones’s Diary, Happiest Season en Holidate nog gedachteloos wil wegkijken, zonder onze vervelende stemmetjes in je hoofd commentaar leveren, doe dat dan eerst en luister daarna pas de aflevering. Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-57DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht MediaDeze aflevering wordt gesponsord door HelloFreshZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/19/20202 hours, 12 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Aflevering 56 - Over rouwen en hoe dat moet (en over zwabberende borsten). Met Nellie Benner en Laura Kools

Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-56 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Editing: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFreshZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/4/20201 hour, 44 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Aflevering 55 - Over radicaal feminisme in de jaren 70 en liever lesbisch zijn. Met Netty van Hoorn en Pamela Pattynama.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk was het zo ver. We hadden feministen van het eerste uur in de studio. Of… beter gezegd, van het tweede uur, want ze maakten onderdeel uit van de tweede feministische golf. Netty van Hoorn maakte een documentaire over het radicaal feminisme in de jaren 70 (De stad was van ons) en Pamela Pattynama is een van de feministen die in de docu aan het woord komt. Bekijk ‘DE STAD WAS VAN ONS’ op damnhoney.nl/destadwasvanons. De film staat één week online (t/m 28 nov), dus mis haar niet! Je kunt gratis en voor niets kijken, maar als je het ook maar enigszins kunt missen: PLS DONEER AAN NETTY. Zij maakte de film vrijwillig en door te doneren steun je haar en dit geweldige project.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-55BEKIJK DE DOCU via damnhoney.nl/destadwasvanonsDAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media.Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/21/20201 hour, 34 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Aflevering 54 - Over internetvrijheid, opvliegers en Paw Patrol broodtrommels. Met Esther Crabbendam.

Als er één plek is waar je volledig kunt doen waar je zelf zin in hebt dan is dat wel het internet, toch??? Nou, euhhh, dat valt vies tegen. Vrouwentepels op Insta? Mag niet! Geld verdienen met je YouTube-video’s over je transitie? De kans bestaat dat YouTube geen advertenties plaatst. En al die websites die je gratis naar hartenlust gebruikt? Daar hangt natuurlijk wel degelijk een prijskaartje aan in de vorm van jouw gegevens die doorverkocht worden. Ja, ook gegevens die je invoert in je cyclustracker-app zijn niet in alle gevallen veilig. Gelukkig is daar Esther Crabbendam, ons baken van licht in de duisternis der Wereld Wijd Web. Ze is campaigner bij Bits of Freedom, dé beweging die zich hard maakt voor vrijheid op het internet in Nederland. Verder weten we onszelf (en onze blote lijven) nog altijd niet op waarde te schatten, laten we Remco netjes uitpraten en hebben we het over Paw Patrol-lunchtrommels.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-54  DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/7/20201 hour, 37 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Aflevering 53 - Over AD(H)D, vrouwtjes in de gevangenis en Ultimate Frisbee. Met Francien Regelink en Carly Renwarin.

Bij AD(H)D denken wij nog altijd aan erg drukke jongetjes in de klas. Francien en Carly komen vanuit eigen ervaring vertellen over waarom dit beeld veel te eenzijdig is, hoe AD(H)D je leven beïnvloedt (zowel positief als negatief) en hoe zij met de mindere kanten dealen. Verder zit Marie Lotte kinderachtig te doen en stort Nydia zich weer eens in een rant (dit keer is de KNVB de sjaak).    Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-53DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media.Deze aflevering wordt gesponsord door Pabo by Beate Uhse.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/24/20201 hour, 53 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Aflevering 52 - Over beeldvorming, mutsen en CEO’s genaamd Peter. Met Hajar Fallah en Çigdem Yüksel.

Het viel fotograaf Çigdem Yüksel op dat bij artikelen over integratie, inburgering en problemen daarmee vaak een foto wordt gebruikt van een vrouw met een hoofddoek. Ze besloot onderzoek te doen naar 30 jaar aan foto’s van moslima’s in de belangrijkste beeldbank van Nederland: het ANP. Na het analyseren van zo’n 4500 foto’s, presenteerde ze een rapport met haar bevindingen. Je raadt het al, met de beeldvorming rondom moslima’s zit het: niet goed. We praten erover met Çigdem, en met Hajar Fallah die expert Media en Beeldvorming is bij WOMEN Inc. Hoe belangrijk is die beeldvorming nou eigenlijk? Wie heeft de verantwoordelijkheid? Wat moet er veranderen? Verder flirten we ons een slag in de rondte met het grootkapitaal en kijkt Peter niet naar de meisjes om (want zo is Peter).Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-52  DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/10/20201 hour, 27 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Aflevering 51 - Over endometriose, hoge hakken en arme Daniël-euh-Nydia. Met Angelique Houtveen.

We moeten het even hebben over… endometriose. Nee, serieus, we moeten het hier letterlijk, met-ze-alle, veel en veel meer over hebben! Endometriose is een aandoening die 1 op de 10 mensen met een baarmoeder treft en het is een en al narigheid. Toch weten maar weinig mensen wat het is (endo-wattes?) en daar moet en zal verandering in komen. In deze aflevering schoof 3FM-DJ Angelique Houtveen aan. Zij heeft zelf endometriose en doet uit de doeken wat dat betekent, hoe het haar leven beïnvloedt en ze vertelt over de behandeling en hoe ze werd gediagnosticeerd. Luister naar deze aflevering en je haalt het never nooit meer in je hoofd om iets te mompelen als ‘Ach, wat menstruatiepijn, meid… dat hoort erbij!’. Verder: Daniël is pas écht zielig en Marie Lotte weet het nog goed… die ene wiskundeopdracht op de middelbare school.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-51 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media.Deze aflevering wordt gesponsord door Pabo by Beate Uhse.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/25/20201 hour, 34 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Aflevering 50 - Over De goede immigrant, zure muizen en nichterige snarendingetjes. Met Mojdeh Feili en Ebissé Wakjira-Rouw.

‘Ja, maar waar kom je écht vandaan?’ In de essaybundel ‘De goede immigrant’ staan 23 verhalen van mensen die deze vraag aan de lopende band krijgen. Vaak wordt er over hen gedebatteerd en gesproken, nu komen ze zelf aan het woord. In hun eigen stijl, op hun eigen manier. Over de bagage die een migratieachtergrond met zich meebrengt: heimwee, trauma, ontworteling, en het eeuwig onbereikbare erbij willen horen. Het boek werd samengesteld door Dipsaus Podcast, waarvan Ebissé Wakjira-Rouw een van de oprichters is. Mojdeh Feili schreef zelf een bijdrage. We hebben het met Ebissé en Mojdeh natuurlijk over het boek, maar ook over zure muizen en zorgtaken. Nydia is boos op jullie (neetochniet, sorry hè, ja jawel, een beetje, neelovejullie) en Marie Lotte lacht maar huilt om haar favoriete Disneyfilm.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-50 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Deze aflevering wordt gesponsord door Pabo by Beate Uhse.Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/12/20202 hours, 4 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Aflevering 49 - Over duurzaamheid, rukkers aan de telefoon en bodylotion. Met Marieke Eyskoot.

Ja hallo daar zijn we weer. In de studio schoof aan: Marieke Eyskoot, dé duurzaamheidsexpert van Nederland. En deze OERGEZELLIGE aflevering bestaat uit twee uur lang gebabbel over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een kleine selectie: duurzaam leven en wat ons tegenhoudt, hoe we met z’n allen geshamed worden in meer spullen kopen (trap er niet in!!!), wel of geen geld hebben, wel of niet of misschien lesbisch zijn, geile fantasieën, een rukker aan de telefoon en - niet te vergeten - een stuk of DRIE primeurs.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-49 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/28/20201 hour, 54 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Aflevering 48 - Special in de serie Grenzeloos. Over onderhandelen met rebellen, (niet) de witte redder uithangen en #GeenDorHout. Met Ton Berg van Artsen zonder Grenzen.

Nieuwe aflevering online! En wel eentje die we maakten in samenwerking met Artsen zonder Grenzen, een medische hulporganisatie die in actie komt waar de nood het hoogst is. Op kritieke momenten springen zij in, zie het als een soort ambulance. Deze aflevering hoort bij de podcastserie Grenzeloos, waar onder andere de podcasts Datevermaak, Eeuw van de Amateur en Podnataal ook aan meedoen. In elke aflevering van Grenzeloos vertelt een medewerker van Artsen zonder Grenzen diens verhaal. Te gast in onze aflevering: Ton Berg. Ze werkt al zo’n 25 jaar voor Artsen zonder Grenzen en is daar als head of mission verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een missie. Voorheen ging ze een jaar lang weg, zoals dat gebruikelijk is bij Artsen zonder Grenzen, maar sinds ze met pensioen is valt ze in waar nodig. Zo is ze net terug uit de Democratische Republiek Congo, waar ze half maart heen ging om de Oostelijke provincie Zuid-Kivu voor te helpen bereiden op de komst van het coronavirus. We praten met haar over de impact van het coronavirus op plekken waar conflicten en/of ziektes zijn, over onderhandelen met rebellen en over (niet) ‘de witte redder’ zijn. Verder: Nydia is bijna te oud, gelijkheid en gelijkwaardigheid zijn twee verschillende dingen en #GeenDorHout Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-48 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/14/202057 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Aflevering 47 - Over vrouwen in de muziek, Pride en de ballenbak van 538. Met Sagid Carter.

Het is al ff geleden dat Ronald Molendijk (Sorry dat we de hele tijd Roland zeggen, Ronald!) beweerde dat ‘vrouwen nu eenmaal minder snel goede muziek maken’, en ook al heeft ie vast spijt van die uitspraak, we gaan het er toch weer effe over hebben. Want we zijn er nog niet! De line-ups van festivals zijn ondanks de festivalloze zomer nog steeds fakking oneerlijk verdeeld en 538-dj Frank Dane ‘moet de eerste vrouw nog tegenkomen die dertien liedjes in een uur kan draaien op de radio’. 3FM radiovrouw Sagid Carter (die 15 liedjes in een uur draait, FRANK) schoof bij ons aan om te praten over vrouwen in de muziek, haar eigen carrière bij de radio en muziekvrxuwen die we echt NU moeten luisteren. Verder: Marie Lotte geeft een geschiedenislesje, maar heeft er eigenlijk zelf eentje nodig en Nydia doet weer eens niks.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-47DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/1/20201 hour, 31 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Aflevering 46 - Over klimaat, feminisme en klimaatfeminisme (en of course: bloed). Met Kim van Sparrentak.

Eindelijk een podcastaflevering over klimaatverandering! We konden jullie mails over dat we veganistisch moeten worden niet langer negeren. Live vanuit VondelCS namen we op met Podcast & Chill en je kunt ‘m dit keer zelfs terugkijken (oolala).Te gast is niemand minder dan europarlementariër, feminist, klimaatactivist in hart en nieren én allround leuk mens: Kim van Sparrentak. Zij kan ontzettend goed kan verwoorden hoe FACKED UP de situatie rondom klimaatverandering is. Warning: dit is NIET een leuk of hoopvol verhaal, maar gelukkig is Kim wél leuk en hebben wij lieve snoetjes, dus genoeg vrolijks om naar te kijken en te luisteren. Verder: Nydia’s minst feministische ding is al een jaartje of 20 gaande en Marie Lotte wil het alweeeeeer over bloed hebben (waar is die goede oude tijd gebleven dat ze niet kon ophouden over haar verhuizing?) Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-46  DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/3/20201 hour, 30 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Aflevering 45 - Over vaderschap, feminisme en mannelijkheid. Met Pepijn Lanen en Yousef Gnaoui.

Het werd weer eens tijd voor mannen! En dus nodigden we er voor aflevering 45 twee uit. Artiesten, vaders en de hosts van één van de leukere podcasts van Nederland: Yousef Gnaoui en Pepijn Lanen, ook wel bekend als Sef en Faberyayo, ook wel bekend als Yous en Yay. Dankzij hun podcast wisten we al dat ze extreem goed zijn in oeverloos lullen en ze stelden niet teleur. Hou je vast voor twee uur en twee minuten lang gebabbel over man-zijn en feminisme, over ‘the scene’ en machogedrag, over vaderschap en papadag. We waren zo’n beetje halverwege onze vragen toen we vroegtijdig moesten afbreken, want te veel gelul en volle agenda’s (dit was nou net die dag dat de aapies/meisjes/kindjes naar de opvang waren en álles moest gebeuren), dus later nog maar eens verder kletsen. Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-45  DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  HIEP HIEP, we hebben een sponsor! Dankzij de Condomerie konden we deze aflevering maken. DANK! DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/20/20202 hours, 2 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Aflevering 44 - Over Black Lives Matter en racisme in Nederland. Met Sylvana Simons.

We moeten het even hebben over… Justice for George Floyd, Black Lives Matter, over de protesten in de VS, de eeuwenlange onderdrukking die daartoe geleid heeft en over de stand van zaken in Nederland. Want ja, de moord op George Floyd is makkelijk af te keuren, het is zo’n extreme en duidelijke vorm van racisme, natúúrlijk spreek je je daar over uit. Maar, zo horen wij Oom Henk al zeggen ‘Hier in Nederland heb je geen racisme, dat is in Amerika’. Oom Henk vergeet daarbij dat Mitch Henriquez in 2015 door politiegeweld om het leven kwam in Den Haag, dat de Belastingdienst etnisch profileert, dat de VVD opperde om mensen in zogenaamde ‘probleemwijken’ hogere boetes te geven, dat er in de gemeente Amsterdam een plan om tafel ligt om preventief te gaan fouilleren in Zuidoost, dat klokkenluider Fatima Aboulouafa racisme, intimidatie en discriminatie blootlegde bij de politie, maar dat ZIJ nu weg is daar en de mensen die zichzelf ‘marokkanenverdelgers’ noemden niet (en soortgelijke verhalen rondom discriminatie zijn er overigens ook over de brandweer). We zien discriminatie op de woningmarkt, bij het toelaten op basisscholen, op de arbeidsmarkt. Zwarte piet is nog altijd onderdeel van de sinterklaasviering. En dit staat nog los van de dagelijkse shit waar mensen van kleur mee moeten dealen: ‘Ga terug naar je eigen land!’, ‘Wat spreek jij goed nederlands zeg’, ‘Nee, maar waar kom je écht vandaan?’ We praten erover met niemand minder dan bron van wijsheid Sylvana Simons, die bereid was om last-minute alles opzij te schuiven om met ons te praten over racisme, de huidige ontwikkelingen én wat we als witte mensen kunnen (moeten!) doen om racisme voor eens en altijd te stoppen. Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-44  DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen.  Producer: Daniël van de Poppe  Jingles: Lucas de Gier  Website: Liesbeth Smit  HIEP HIEP, we hebben een sponsor! Dankzij de Condomerie konden we deze aflevering maken. DANK! DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/4/20201 hour, 20 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

BONUSAFLEVERING - Mooie meisjes poepen niet.

Voor de campagne #ikleesthuis werden 15 toonaangevende en beroemde auteurs gevraagd een kort verhaal te schrijven. Wij hoorden bij die 15 toonaangevende, beroemde auteurs en besloten logischerwijs een schitterend stuk proza te schrijven over KAK. Want mooie meisjes poepen niet en dat is behoorlijk vervelend. In deze bonusaflevering lezen we ons verhaal voor. Luister naar zweet op de bovenlip door het urenlang ophouden van je kak omdat je bij je scharrel bent. Over nóg de horror in je lijf voelen denderen als je terugdenkt aan die ene scheet die je jaren terug per ongeluk liet in het bijzijn van anderen. En over de pure jaloezie die wij voelden als we de dagelijkse route de toilet van onze collega's zonder poepangst weer eens aan moesten zien. Check de shownotes op www.damnhoney.nl/bonusaflevering-poep Producer: Daniel van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitDAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/29/202019 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Aflevering 43 - Over alle ballen in de lucht, ambitieschaarste en puzzelhaat. Met Carmen Felix.

We zijn vrouwen van de wereld die dingen willen en vooral ook dingen moeten. Van onszelf voornamelijk. Een toffe baan met knalcarrière, de perfecte relatie, een fijn huis dat er bovendien lekker fris bij staat met volle koelkast en al, een fantastisch seksleven, een figuur dat voldoet aan het ideaalbeeld, outfits volgens de laatste mode, vrienden in overvloed en een bijbehorende volle sociale agenda. Want beter is ons leven LEUK!!!! Carmen Felix schreef in ‘Je kunt het ook nooit goed doen’ over haar kijk op deze rat race. Over ambitieschaarste en een gebrek aan time management bij mensen die het drukdrukdruk hebben. Verder: Carmen haat puzzels, Marie Lotte legt aan een bouwmarktmeneer uit waarom ze zich gedraagt als een vrouwtje en Nydia kocht saus FOR REAL MEN ONLY. O, en Zwarte Piet is nog altijd racisme.                                                                    Deze aflevering wordt gesponsord door onze geliefde Condomerie.                         Check de shownotes op www.damnhoney.nl/aflevering-43        Producer: Daniël van de Poppe         Jingles: Lucas de Gier               Website: Liesbeth Smit                               DAMN, HONEY is onderdeel van Dag en Nacht Media      Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/23/20201 hour, 23 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Aflevering 42 - Over sekswerk, stigma's en scharen. Met Lisa Stevens.

NIEUWE AFLEVERING! Sekswerk is werk, maar zo wordt het nog altijd niet gezien door heel veel mensen. Er is een sh*tlaod aan vooroordelen waar sekswerkers en overigens ook hun klanten, mee moeten dealen. Ook binnen het feminisme kom je die stigma’s tegen: mensen die denken dat sekswerkers slachtoffers zijn die gered moeten worden, of de groep die vindt dat sekswerk oké is, maarrrr alleen als je daarmee mensen met een beperking helpt of als je het de MEEST FANTASTISCHE BAAN TER WERELD VINDT. Al met al wordt er vooral veel óver sekswerkers gesproken in plaats van met hen. In deze aflevering pakken we dat dus ff anders aan: we praten met Lisa Stevens over haar werk en die eeuwige stigma’s. En we zijn uiteraard ook benieuwd hoe de coronamaatregelen sekswerkers treffen en wat we daar aan zouden kunnen doen met z’n allen. Verder: Marie Lotte had een momentje met de weegschaal, Nydia had pijn maar zei niets en OMGYES we hebben een nieuwe sponsor! Dankzij @Condomerie konden we deze aflevering maken en dat is erg fantastisch-geweldig.Ga voor de shownotes naar damnhoney.nl/aflevering-42 DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit HIEP HIEP, we hebben een nieuwe sponsor! Dankzij de Condomerie konden we deze aflevering maken. DANK!DAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/9/20201 hour, 18 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Coronabonusaflevering #2 - Over overhoop gegooide levensplannen en duizend anti-verveeltips. Met Marie Lotte en Nydia van DAMN, HONEY..

De wereld staat nog steeds op z’n kop, maar we beginnen redelijk onze weg te vinden in dit verraderlijke landschap van ‘t nieuwe normaal. Ondertussen gaat het leven natuurlijk gewoon door: de Ramadan is begonnen, mensen krijgen kinderen, mensen hebben trouwplannen. Wat als er een grote levensgebeurtenis op de planning stond en coroontje roet in ‘t eten gooit? Tijdens deze aflevering hebben we wederom Nydia en Marie Lotte van feministisch platform DAMN HONEY te gast (omg!) en we bellen met een paar leuke lieve mensen die door de coronatimes hun plannen moesten aanpassen. Verder lopen we over van de anti-verveeltips, dus pak je borst maar vast want je gaat het druk krijgen. Gaat heen en luistert, lieve quarantaineballies. XOXO, Cato en DanielSHOWNOTES VIA www.damnhoney.nl/coronabonusaflevering-2Producer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/2/20201 hour, 40 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Aflevering 41 - Over racisme ten tijde van corona. Met Sioejeng Tsao.

We moeten het even hebben over racisme tegen de Aziatische community. Ten tijde van corona, maar eigenlijk ten tijde van ALTIJD. Sioejeng Tsao is activist en kunstenaar, ze is een Chinese Nederlander en heeft van jongs af aan te maken met racisme. Vorig jaar besloot ze om zich hier nóg actiever over uit te spreken en inmiddels is ze een van dé stemmen en gezichten in de anti-racisme strijd. In ons boek ‘Heb je nou al een vriend?’ deelde ze de shit waar ze (bijna) dagelijks mee moet dealen. Maar toen het nieuws naar buiten kwam dat er een nieuw virus op was gedoken in China, kwam daar nog eens een extra laag aan shit overheen. Mensen met een Aziatisch uiterlijk werden uitgescholden, bespuugd, expres vermeden en - al dan niet - stiekem gefilmd in het OV en op straat. Er verschenen racistische teksten op gebouwen, op stoepen, in liften. Er werd een racistisch carnavalsnummer gedraaid op radio 10. En mensen hebben het over het ‘China virus’. De media doken op de racistische incidenten, maar keer op keer werd geïmpliceerd dat het iets nieuws was, dat het racisme door het virus werd veroorzaakt. Dat is niet zo. Het is niets nieuws. In deze aflevering praten we met Sioe over haar ervaringen, haar activisme, haar kunst én over luisteren naar elkaar.Je kunt de aflevering teruglezen in dit transcript in PDFSHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mpKoop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected]: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitSioejeng Tsao De website van Sioejeng: http://seeyousioe.comVolg Sioejeng op Instagram: https://www.instagram.com/seeyousioe/Aflevering 30 van DAMN, HONEY over straatintimidatie waarin Sioejeng ook te gast wasr: https://spoti.fi/3bATKZi  Bekijk de kaartenactie van Sioe op haar Instagram: https://www.instagram.com/p/B-tnFpJAXPq/We moeten het even hebben over… racisme en activisme Sioejeng werd vorig jaar door OneWorld geïnterviewd over haar activisme en haar ervaringen met racisme: https://bit.ly/2Y0Ucfr    Desiré van den Berg portretteerde voor OneWorld negen Aziatische Nederlanders die zich al een tijd lang uitspreken tegen stereotypering en racisme: https://bit.ly/358U2Em    De Asian Racism Bingo van Rui Jun Luong: https://bit.ly/2VX6wdV    Pete Wu schreef het boek ‘De bananengeneratie’: https://bit.ly/3axwDxb    Over witte fragiliteit schreef Robin DiAngelo dit belangrijke boek, te koop bij bijvoorbeeld Scheltema: https://bit.ly/2KxgCgh    Sioejeng Tsao was samen met Pete Wu en Rui Jun Luong te gast bij DWDD om te praten over racisme en het coronavirus: https://bit.ly/2KzDxHK    DAMN, HONEY NOLees op de website van Bureau Clara Wichmann meer over de uitspraak van de rechter inzake de abortuspil: https://bit.ly/2Ybj4Bj    Teken de petitie van DWARS ‘Ook nu baas in eigen buik’: https://bit.ly/2VCmriQ   Meer weten over abortus ten tijde van de coronacrisis? Luister aflevering 39 van DAMN, HONEY met Anniek de Ruijter (Bureau Clara Wichmann) en Rebecca Gomperts (Women on Waves): https://spoti.fi/356CoRG     DAMN, HONEY YESWil je met iemand praten over zelfdoding? Dan kun je terecht bij 113 zelfmoordpreventie: 0900-0113, of ga naar 113.nl: https://www.113.nl/  Luister de podcast Verstrikt van Omroep Gelderland gemaakt door Maarten Dallinga: https://bit.ly/2Vz8q5o    Volg Charlotte Bouwman op Twitter: https://twitter.com/charlotbouwman     De website van Charlotte Bouwman: https://www.charlottebouwman.nl/    DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/25/20201 hour, 4 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Aflevering 40 - Over chronisch ziek zijn ten tijde van corona. Met Annika Mell.

We zitten inmiddels al een paar weken met z’n allen thuis te zitten en we vinden het best moeilijk-lastig allemaal. De #coronatips vliegen ons om de oren, want we moeten elkaar er een beetje doorheen slepen, jatogniedan? Daarbij vergeten we nogal eens dat er - vóór deze hele toestand - al een grote groep mensen bestond die gedwongen thuis zat. Mensen met een beperking en/of (chronische) ziekte vragen al heel lang om dit soort solidariteit en aandacht voor het isolement waar zij in zitten. Annika Mell (die wijze vrouw die we al honderd keer in de podcast hebben genoemd en interviewden voor ons boek ‘Heb je nou al een vriend?’) maakt onderdeel uit van die groep. Ze tunede in vanuit haar huis, waar ze inmiddels al weken in zelfisolatie zit omdat ze - jazeker - bovenop haar chronische aandoeningen besmet raakte met COVID-19. Het resultaat is een openhartig gesprek over frustraties rondom de ontoegankelijkheid van de wereld en het onbegrip vanuit de maatschappij, de angst die Annika voelde toen bekend werd dat ze corona had en vulgaire potjes Wordfeud (fun fact: SOA staat in het Wordfeud-woordenboek. Doe er je voordeel mee).TRANSCRIPT VAN DEZE AFLEVERING IN PDF: HIERSHOWNOTESAdverteren in onze podcast? Mail naar [email protected].  Doneren via Petje.af: https://petje.af/damnhoney Insta: https://bit.ly/2TRCmrv (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2Q0gvgw Mail ons op [email protected] Onze selectie voor Blendle: damnhoney.blendle.comAnnika Mell Volg Annika op Instagram: @nnkmll / https://bit.ly/2xoMzo7   Check Annika’s illustraties hierrr: @appleshampooart / https://bit.ly/3b2udaW   Luister de aflevering ‘Moet je niet gewoon wat meer sporten?’ van Ziek. de Podcast waarin Annika te gast is: https://spoti.fi/3a4hK5k   De speech van Annika tijdens de Women’s March van 2019 op YouTube: https://bit.ly/3caDYnQ  En de speech uitgeschreven op haar blog: https://bit.ly/3b3AhQz     Annika’s interview met RTL Nieuws: https://bit.ly/2UYj9Gn  In ons boek ‘Heb je nou al een vriend?’ lees je met welke shit Annika moet dealen: https://bit.ly/2khq6mp We moeten het even hebben over… chronisch ziek zijn en chronisch ziek zijn ten tijde van corona in het bijzonder- Het stuk uit de Volkskrant waarin journalist Maarten Keulemans spreekt van ‘het oogsten’ van de verzwakten: https://bit.ly/2VlQGJn - Over de fuck up tijdens onze boekpresentatie (geschreven door Annika): https://bit.ly/34xdzhd- Lees meer over de Americans With Disabilities Act (1990): https://bit.ly/3eg7fiu  - Meer lezen over validisme? Xandra Koster schreef er dit stuk over op OneWorld: https://bit.ly/2UYIGPC  - Luister naar Ziek. De Podcast: https://ziekdepodcast.nl/ - Leuk en aardig, al die initiatieven en mogelijkheden die ontstaan omdat we met z’n allen in isolatie zitten, maar kunnen we dit ook aub volhouden? Xandra Koster schreef ook daarover een stuk voor OneWorld: https://bit.ly/2y8gaC2   DAMN HONEY, NOBinnen blijven is niet voor iedereen veilig: het risico op huiselijk geweld is tijdens de coronacrisis zorgwekkend veel groter. Vice, de Bovengrondse en Landelijk Netwerk Veilig Thuis hebben een poster gemaakt die je uit kunt printen en verspreiden, om mensen alert te maken en op te roepen een melding te doen als ze een vermoeden hebben van huiselijk geweld. Download de poster hier om ‘m uit te printen: https://bit.ly/3cei3fv (bit.ly/iedereenveilig) of schrijf de tekst zelf uit en hang het voor je raam.Bel 0800 2000 als je zelf hulp nodig hebt, of iets vermoedt.DAMN, HONEY YESHet boek Spiegeldoolhof van Jia Tolentino: https://bit.ly/3a2xvK5   Anousha Nzume ging in New York met Jia Tolentino in gesprek voor de podcast Dipsaus: https://spoti.fi/3efairu  Annika’s ultieme DAMN, HONEY YESSSSSSS (en de onze ook) is de Netflix docu Crip Camp. Kijken, kijken, kijken: https://bit.ly/2ViVyPv  Lees hier meer over Judith (Judy) Heumann: https://bit.ly/3egcONW DAMN, HONEY x BLENDLEWe mochten 25 artikelen selecteren voor Blendle! Je vindt onze selectie op damnhoney.blendle.com (maar, mocht je er vroeg bij zijn, dan kan het kloppen dat de link nog net ff niet werkt. Probeer het dan nog eens op dinsdag 14 april. Dan zou de site écht de lucht in moeten zijn.)Producer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitBedankt voor het transcriberen: Maaike, Linde en Chloë en iedereen op onze Slack die meedachtDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/11/20201 hour, 22 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Aflevering 39 - Over abortus ten tijde van crisis. Met Anniek de Ruijter en Rebecca Gomperts.

Een aflevering over abortus stond al tijden op onze wishlist en afgelopen week zouden we ‘m dan eindelijk op gaan nemen. Maarja, toen kwam corona om de hoek koekeloeren, stond de wereld op z’n kop en ging alles opeens anders dan gepland. Omdat onze gasten niet naar de studio konden komen, kwam de studio naar hen. Oprichter van Women on Waves Rebecca Gomperts en directeur van Bureau Clara Wichman Anniek de Ruijter tuneden in via de interwebs om met ons te praten over abortus. Eerst dachten we nog dat het een vrij algemeen gesprek zou worden over dit belangrijke onderwerp, maar al snel bleek dat de gevolgen van het coronavirus op de abortuswereld vele malen groter zijn dan wij ons hadden gerealiseerd: mensen die een abortus willen laten doen, kunnen - zeker nu - niet makkelijk weg van huis. Ze hebben misschien kinderen waar ze opvang voor moeten regelen en als ze de reis met het ov maken is er een kans dat ze worden blootgesteld aan corona. Abortusmedicatie opsturen via de post is hier een oplossing voor, maar dat wordt niet toegestaan in Nederland. Vanuit het buitenland medicatie opsturen kan momenteel ook niet, omdat er nog nauwelijks vliegtuigen vliegen en dus de postsystemen plat liggen. Het is crisis! OVERHEID, DOE HIER IETS AAN! (Voor de volledigheid: de klinieken in Nederland zijn gewoon open en de zorgprofessionals daar werken hard om alles door te laten gaan. Tevens zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen rondom corona. Het gaat in deze aflevering dus specifiek om mensen die door de huidige omstandigheden niet (makkelijk) naar een kliniek kunnen.) Verder heeft Marie Lotte het in deze aflevering de hele tijd over organen en openen we kerkelijke post. Luister en huiver (vooral dat laatste, want serieus mensen: HET IS CRISIS!!!1! OVERHEID, DOE IETS). SHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mpKoop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected]: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitKun je iets missen? Doneer aan Vluchtelingenwerk: https://www.vluchtelingenwerk.nl/Anniek de Ruijter Bureau Clara Wichmann: https://bit.ly/2vYdDtK   Twitter: https://bit.ly/39evpq1 Uva profiel: https://bit.ly/33KqxI5 Rebecca GompertsTwitter: https://bit.ly/2QSyxSi  Women on Waves: https://www.womenonwaves.org Women on Web: https://bit.ly/3bxKPqO     We moeten het even hebben over… abortusAbortus ‘non-essential’ in staten Ohio en Texas: https://nyti.ms/3aoiPpr Rebecca over hoe abortus de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ is in NRC: https://bit.ly/2UnTDKv In Nieuw-Zeeland werd abortus tot 20 weken gelegaliseerd: https://bit.ly/33R5Eez De Volkskrant over Bureau Clara Wichmann en de zaak rondom de overtijdpil: https://bit.ly/3bsrcAD DAMN, HONEY NOLees hier alles over DWDD en de abominabele man/vrouw-verhouding van de tafelgasten: https://bit.ly/3bw7t2S DAMN, HONEY YESHet oordeel van het College voor de Rechten van de Mens over de kapperstarieven: https://bit.ly/3btVWkH DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/27/20201 hour, 3 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Coronabonusaflevering #1- Over het reilen en zeilen bij ons thuis en antwoorden op (bijna) al jullie vragen

Ten tijde van corona luisteren we zelf graag naar de zoetgevooisde stemmen van onze favoriete podcasthosts voor een stukje geruststelling en gezelligheid en dus besloten we zelf ook maar een aflevering op te nemen over hoe wij omgaan met thuisblijven en de hele situatie an sich. Verder stelden jullie massaal vragen, waarop wij dus maar antwoord gaven. O, en we hebben twee leuke mensen te gast: Marie Lotte en Nydia van feministisch platform DAMN, HONEY!! Veel plezier met luisteren, quarantaineballies. XOXO, Cato & DaniëlSHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mpKoop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected] In de App Store (Apple): https://apple.co/2UyKqxO In de Play Store (Android): http://tiny.cc/m6ewlz     Cake De cake die Nydia bakte komt uit het kookboek SIMPEL van Ottolenghi (amandelcake met bosbessen en citroen) (extra tip: als bij jouw supermarkt ook het zelfrijzend bakmeel is uitverkocht: je kunt ook 200 gram zelfrijzend amandelmeel gebruiken, hier stond het eko/bio-schap daar nog vol mee). Recept: https://bit.ly/3bpKyGr En voor de echte fans, het kookboek: https://bit.ly/3akIEqx Slack Kom meebabbelen in de DAMN, HONEY Slack: https://bit.ly/2UzrOO5  Post Stuur post en een kopje thee naar mensen die dat wel kunnen gebruiken via: www.theeduif.nl Explained De aflevering van de Netflix-serie Explained heet ‘The Next Pandemic’: https://bit.ly/2QMMbq1   Voedselbanken De NRC Vandaag podcast over voedselbanken: https://bit.ly/2UgLdnW  Arie Het insta-account van Arie Boomsma: https://bit.ly/2UEPkcF  Dansen Dans mee met The Fitness Marshall: https://bit.ly/3dtRh43  Kijktip De Mol! (de Belgische versie van Wie is de Mol) Het is gratis, maar je moet wel even een account aanmaken: https://www.vier.be/de-mol   Kleuren De kleurplaten van Studio Stout a.k.a. Mignon Nusteling (insta: @mignonnus - Mignon is de illustrator van ons eerste boek DAMN, HONEY) koop je hier: https://bit.ly/2vOj2n3   Schilderen Met Bob Ross: https://bit.ly/33J0KQu Lezen - Het boek dat Daniël leest heet The Handmaids Tale, of in het Nederlands Het verhaal van de dienstmaagd: https://bit.ly/2wB4ojl  Luisteren Fufu & Dadels podcast: https://www.dagennacht.nl/serie/fufu-dadels/     En Op orde, onze andere (eerste) podcast: https://spoti.fi/3ajm9Ct    Nagellakken Daniëls favoriete nagellak van het moment: https://bit.ly/2QKH1uK   Relaverhalen In onze eerder verschenen aflevering over de liefde hoor je hoe ML & Cato en Nydia & Daniël elkaar hebben leren kennen: https://spoti.fi/2xqijZs   Producer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitDAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag&Nacht MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/25/20201 hour, 25 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Aflevering 38 - Over condooms, glijmiddel en liklapjes. Met Theodoor en Kalja van de Condomerie.

Tot onze grote frustratie heeft het condoom om onduidelijke en duistere redenen een bad reputation (zit niet lekker / ik krijg er een slappe van / moodkiller / gedoe). Absoluut onterecht, als je ‘t ons vraagt, en dus vonden we het tijd om het condoom eens uit dat eenzame verdomhoekje te sjorren. Gelukkig waren Theodoor en Kalja van ‘s werelds eerste condoomspeciaalzaak De Condomerie (ook wel: Nydia’s lievelingswinkel) méér dan bereid ons daarbij te helpen. Resultaat: twee uur lang gebabbel over de wondere wereld van (interne) condooms, glijmiddel en liklapjes (waarvan 99% van jullie riep: IEW WAT IS DAT). Je zou haast denken dat we gesponsord zijn om deze aflevering te maken, maar NEE lieve mensen. Dus dat het maar duidelijk is: we zijn zelf enorm enthousiast over de Condomerie en Theodoor en Kalja waren op ons verzoek te gast. We hebben een aantal spullen gratis mogen testen, maar het glijmiddel en de condooms waar we het meest fan van zijn ontdekten we al een tijd terug en hadden we dus al in huis.SHOWNOTESAdverteren in onze podcast? Mail naar [email protected].  Doneren via Petje.af: https://petje.af/damnhoney Insta: https://bit.ly/2TRCmrv (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp  Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2Q0gvgw Mail ons op [email protected] De CondomerieCheck de website van de Condomerie en ga op perfecte-condoomjacht! Online bestellen kan ook: https://condomerie.com  We moeten het even hebben over… condooms, glijmiddel en liklapjesCondoomsHoe vind je de goede maat: https://bit.ly/2IN3wdS      Filmpje met easy on draaitruc: https://bit.ly/3aT3Jbn  Favo condoom van Nydia, gemaakt van sensopreen: https://bit.ly/2WeDGHU   Het condoom dat je al om kan doen voor de erectie (plezier alom!): https://bit.ly/2wRledz  Meer over EcoCondooms: https://bit.ly/39RSShQ  Eerlijk, duurzaam en vegan condooms: https://bit.ly/3cZ62M4    Einhorn is het toffe Duitse vegan/fair trade merk dat Theodoor noemt: https://bit.ly/2Qh8Jia  Meer over de geschiedenis van condooms: https://bit.ly/2wS7yPF     Intern condoomIntern condoom voor vagina of anus (ookwel ‘vrouwencondoom’): https://bit.ly/2vkdxw0  Gebruiksaanwijzing intern condoom: https://bit.ly/2wUhsA7    LiklapjesLiklapjes: https://bit.ly/39LIng5   Gebruiksaanwijzing liklapjes: https://bit.ly/2IJkVnF   De silky latex-onderbroeken - getipt door een luisteraar - die je kunt gebruiken in plaats van liklapjes: https://mylorals.com/  GlijmiddelThe glijmiddel of je dreams waar we allebei fan van zijn: https://bit.ly/2vjIq3F Glijmiddel op waterbasis (fijn voor het indoen van je menstruatiecup): https://bit.ly/2vmmwwT   Peppermint glijmiddel dan Marie Lotte testte: https://bit.ly/2vpJ3Jc   De trailer van ‘Barbarella’ met Jane Fonda kun je hier bekijken: https://bit.ly/2U8sSbx  DAMN HONEY, NOLees het hilarische edoch schrijnende artikel over het niet-bestaande land Equiterra van UN Women: https://bit.ly/33lQoWO  DAMN, HONEY YESOns gesprek bij Radio 1, Stax en Toine, met oud-Dolle Mina Dunya Verwey: https://bit.ly/2wUef3G  In deze video zie je (fantastische) beelden van de acties die de Dolle Mina’s deden: https://bit.ly/2INMPza  Zin om met ons ACTIE TE VOEREN?? Stuur een mail naar [email protected], zodat we een overzicht kunnen maken van wie er interesse heeft. Heb je misschien al een plannetje voor een actie: MAILMAILMAIL ons!Producer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/14/20201 hour, 49 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

INTERNATIONALE VROUWENDAG - Over de vrouwenbeweging door de jaren heen. Met Mark Bergsma.

Op 8 maart 2020, Internationale Vrouwendag, nog voordat de Women’s March begon, namen we een LIVE SHOW op in de Tolhuistuin in Amsterdam. Er zaten ruim tweehonderd (!) honingballen in de zaal die ademloos luisterden naar huishistoricus en vat vol kennis Mark Bergsma. Met hem praatten we over de Nederlandsche vrouwenbeweging door de jaren heen. En over historisch besef. We doen soms alsof de mensen uit het verleden heel ver van ons af staan, maar ze lijken veel meer op ons dan we denken. Waarom is het zo belangrijk te weten op wiens schouders we staan? Wie waren de mensen die vóór ons de straat op gingen? En waar streden ze voor? SHOWNOTESDoneren via Petje.af: https://petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2TRCmrv (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp  Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2Q0gvgwMail ons op [email protected] BergsmaVan Gisteren: http://2017.vangisteren.nu Geschiedenisles over vrouwen: https://www.f-site.nu Tentoonstelling ‘De straat op’ in de OBA: http://2017.vangisteren.nu/VrouwenkiesrechtStay tuned! Want Van Gisteren komt in april met een nieuwe podcast ‘De geschiedenisles die je nooit hebt gehad’We moeten het even hebben over…Meer over alles vrouwenbeweging? Check Atria Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis: https://atria.nlBijvoorbeeld over Dora Haver: https://bit.ly/39AhYlgOf Wilhelmina Drucker: https://bit.ly/2TBxAQ2 Dolle Mina’s vechten voor plasrecht in het programma ‘Welkom in de geschiedenis’: https://bit.ly/2Q2DEyW Mark vond bewegend beeld van een demonstrerende Aletta Jacobs: https://bit.ly/3aJ2kURDe lezing van Gloria Wekker over de Zwarte-, Migranten- en Vluchtelingen-Vrouwenbeweging in Pakhuis de Zwijger: https://bit.ly/2TCHBMD Women’s March 2020 in AmsterdamDe speech van Jeanette Chedda: https://bit.ly/39HfLES De speech van Madelijn van den Nieuwenhuizen: https://bit.ly/39F8ghC De speech van Berna Toprak: https://bit.ly/2wMZYp7 Producer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitDAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag&Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/10/202053 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

BONUSAFLEVERING - Over ANNE+ seizoen TWEE. Met Maud Wiemeijer en Hanna van Vliet.

De dagen duurden langer dan ooit, maar na al dat aftellen is het dan eindelijk zover: HET NIEUWE SEIZOEN VAN ANNE+ is daar! Meer afleveringen, langere afleveringen en een heuse Hollywood-ster. Huilen, lachen, kippenvellen ALLES. Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en actrice Hanna van Vliet (die nu ook op de planken staat met Dangerous Liaisons) schoven bij ons aan en wij gooiden al onze én al jullie vragen op hen. Luister het, kijk het, GENIET! SHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected] eerste seizoen van ANNE+ is hier te bekijken: https://anneplus.nl/episodes-2/Het tweede seizoen van ANNE+ is vanaf 3 maart elke dinsdag om 22.25 uur te zien op NPO3. Supertip: binge het hele tweede seizoen in één keer met een NPO Plus abonnement (2,95 per maand, eerste maand gratissss). Producer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierWebsite: Liesbeth SmitDAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag&Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/3/202040 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Aflevering 37 - Over vrouwen in de politiek en de Ribbius Peletier-penning. Met Liza Mügge en Elske Doets.

Deze aflevering is gesponsord door de Ribbius Peletier-penning.We moeten het even hebben over vrouwen in de politiek. Vorig jaar hebben Provinciale Staten een onderscheiding ingesteld voor een vrouw die veel heeft betekend voor de positie van vrouwen in de politiek in Noord-Holland: de Ribbius Peletier-penning. Op 6 maart wordt bekend welke vrouw dit jaar die penning krijgt. Vorig jaar won Devika Partiman: oprichter van Stem op een vrouw. We bellen even met haar om te vragen hoe het staat met haar wereldverovering. Verder hebben we juryleden Elske Doets en Liza Mügge te gast. De een, Elske, werd verkozen tot zakenvrouw van het jaar in 2017 en zette de Young Lady Business Academy op waarmee ze een stimulerende omgeving creëert voor jonge meiden en vrouwen om talenten te ontdekken en vervolgens uit te kunnen blinken in het bedrijfsleven of de politiek. De ander, Liza, is hoofddocent politicologie aan de UvA met als expertise politieke vertegenwoordiging en diversiteit, gender en politiek. Met hen praten we over hoe het ervoor staat met de man/vrouw-verdeling in de politiek, wanneer we nou eindelijk een vrouwelijke minister-president krijgen en wat het belang is van rolmodellen. Wij kregen spontaan zin een gooi te doen naar het minister-presidentschap. Who’s with us?SHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeM Mail ons op [email protected] Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Website: Liesbeth Smit DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag&Nacht Media Liza Mügge Twitter: https://twitter.com/LizaMugge Uva profiel: https://bit.ly/39f3bMU Elske DoetsInstagram @elskedoets: https://www.instagram.com/elskedoets/ Twitter: https://twitter.com/DoetsElske https://www.elskedoets.nl/ Provincie Noord-HollandInstagram @provincienh, https://www.instagram.com/provincienh/ De Ribbius Peletier-penningVorig jaar hebben Provinciale Staten een onderscheiding ingesteld voor een vrouw die veel heeft betekend voor de positie van vrouwen in de politiek in Noord-Holland: de Ribbius Peletier-penning. Op 6 maart wordt bekend welke vrouw dit jaar de Ribbius Peletier-penning krijgt. Op die dag reikt Sybilla Dekker, voorzitter van de jury, de penning uit. De penning is vernoemd naar Liesbeth Ribbius Peletier: de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland. Provinciale Staten stelden de onderscheiding in 2019 in vanwege de viering van het 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. Dat jaar ging de prijs naar Devika Partiman: oprichter van Stem op een vrouw. De onafhankelijke jury van de Ribbius Peletier-penning bestaat dit jaar uit voorzitter Sybilla M. Dekker (Minister van Staat), Rina van Rooij (oud-Statenlid), Devika Partiman en onze gasten Elske Doets en Liza Mügge. Voorafgaand aan de uitreiking van de penning verzorgt de stichting ‘Stem op een Vrouw’ samen met de provincie een training voor beginnende vrouwelijke politici.Meer over de penning: https://bit.ly/2wWXHbd Liesbeth Ribbius Peletier: https://bit.ly/2TnMw2N  We moeten het even hebben over… vrouwen in de politiek- Steun Stem op een Vrouw door te doneren: https://stemopeenvrouw.com/doneer/ - Het interview met Liza in Parool: https://bit.ly/2uCwn12  - Het rapport dat Liza met collega’s voor BZK ‘Op weg naar een betere m/v-balans in politiek en bestuur’: https://bit.ly/389MYam  - Meer over Naomi Ellemers: https://nl.wikipedia.org/wiki/Naomi_Ellemers DAMN, HONEY NO- Die vent willen we heel geen podium geven, maar mocht je de foto per se willen bekijken om ook met je ogen te rollen, dan kan dat hier:https://bit.ly/399AaC6   - Volg Nadia Bouras op Twitter: https://twitter.com/NadiaBouras DAMN, HONEY YES- FB event Women’s March: https://bit.ly/32AUo5b - Online Disability March: http://www.onlinedisabilitymarch.nl/ - Liveshow DAMN, HONEY met ontbijtje @ Tolhuistuin, 8 maart (UITVERKOCHT!): https://tolhuistuin.nl/evenementen/damn-honey - Mama Cash x Stedelijk Museum, 8 maart: https://bit.ly/2T8GHaH - Bad Feminist, Expo Melkweg:  https://www.melkweg.nl/nl/agenda/bad-feminist-party Met ons meelopen tijdens de Women’s March? We verzamelen om 12:15 bij de trap van Bistro Berlage op het BeurspleinZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/28/20201 hour, 19 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Aflevering 36 - Over PORNO PORNO PORNO. Met Jennifer Lyon Bell en Linda Duits.

We moeten het even hebben over… PORNO. We vroegen in een Instagram story of jullie porno kijken en 76% zei JA en 24% NEE. We ontvingen liefdesbetuigingen voor allerlei soorten porno, maar sommige luisteraars voelen ook schaamte of vinden het onfeministisch van zichzelf (maar kijken toch). Grootste klacht: het draait te veel om het genot van de man in porno. En dé vraag waar heeeeul veel honingballen mee zitten: WAAR VIND IK GOEDE PORNO? Erotische filmmaker Jennifer Lyon Bell en - de vrouw die je belt als je over seks en wetenschap wil babbelen - Linda Duits vertellen ons van de hoed en de rand, zin en onzin en meer. SHOWNOTESBen jij DE adverteerder die wij zoeken (hartjesogenemoticon): mail naar [email protected] via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier De Cyclus Strategie: https://bit.ly/38deB2MKoop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected] DuitsOp Twitter: https://twitter.com/lalalalinder Op Instagram: https://www.instagram.com/lalalalinder/Haar columns voor Folia: https://bit.ly/38kIG0CEen deel van haar Foliacolumns is gebundeld in het boek ‘Seks op z’n Duits’: https://bit.ly/2Sp62gfEn Linda maakt zelf ook podcasts!Geeky dingen, een podcast over popcultuur: https://spoti.fi/31RWPjw Onder mediadoctoren, een tweewekelijkse podcast waarin inhoudelijke en wetenschappelijkgeïnformeerde discussies worden gevoerd over de media: https://ondermediadoctoren.nl/Jennifer Lyon BellBlue Artichoke Films op Insta: https://bit.ly/2HoxF2k (@jenniferlyonbell)Vind hier de films van Blue Artichoke Films: https://blueartichokefilms.comIntroHet boek dat Linda in de trein leest: Markies de Sade - De slaapkamerfilosofenWe moeten het even hebben over...Jennifers porno tips: uiteraard haar eigen platform https://blueartichokefilms.com/, maar ook Pink Label: https://bit.ly/2HpyyYDSextortion kun je melden via meld.nlHet soort Japanse strips dat Jennifer graag leest: Hentai De oude films die Jennifer noemt heten ‘stag films’ Hier vind je deel 2 van de serie De Stam van de Holenbeer, waar Marie Lotte lekker op ging in haar jonge jaren: https://bit.ly/37n0gzTEen van de eerste pornoervaringen van Linda: Heere Heeresma - Gelukkige parenAndrea Dworkin deed de uitspraak: ‘Porn is the theory, rape is the practice’Het proefschrift van Marleen Klaassen over jongeren en porno:https://bit.ly/2vs9r4IMarleen Klaassen over vrouwonvriendelijkheid en porno: https://bit.ly/39u6VJYLinda’s column over het proefschrift van Marleen Klaassen: https://bit.ly/31R8GhHDe trailer van Adorn: https://bit.ly/2uHVsrw Meld je hier gratis aan voor ‘Blue Artichoke Films presents: Adventures in Intimacy’ op 28 februari in Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/adventures-in-intimacyDAMN HONEY, NOGrapje. Geen links naar klapharken, is ons motto. Ook boos op dit schijtprogramma? Stuur een mail naar [email protected], HONEY YESMeer over Dipsaus: www.dipsaus.orgSupport de auteurs die een bijdrage hebben geschreven voor het boek hierrrr: https://bit.ly/38ndBJGProducer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/15/20201 hour, 39 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Aflevering 35 - Over vrouwen in de sport, Little Women & rokjes. Met Houda Loukili & Rocky Hehakaija.

Grondlegger van de moderne Olympische Spelen Pierre de Coubertin sprak in 1912 de woorden: ‘Een vrouwelijke olympiade zou onpraktisch, oninteressant, onaantrekkelijk en onjuist zijn. De echte olympische held is, in mijn ogen, een individuele volwassen man.’ Jazeker, lange tijd werden vrouwen in de sport actief geweigerd en waren ze onzichtbaar, maar NO MORE! We praten over het enige meisje zijn in een jongensteam, seksisme, discriminatie, moederschap en hoe sport een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van jongeren met voormalig Nederlands jeugdkampioen kickboksen Houda Loukili en straatvoetbalster Rocky Hehakaija. Ze kennen elkaar via Rocky’s stichting Favela Street, dat als belangrijkste doel heeft om een nieuwe generatie rolmodellen op te leiden in achterstandswijken over de hele wereld, door de kracht van straatvoetbal te benutten. SHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected]: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierDAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag&Nacht Media Favela StreetAlles over Favela Street: https://www.favela-street.com/Je kunt helpen door te doneren: https://www.favela-street.com/donate/Rocky HehakaijaInsta: https://bit.ly/2UbUU7H - @rockendeInterview met Rocky: https://bit.ly/37NETZFHouda Loukili Insta: https://bit.ly/2OjPVxP - @loukilihoudaInterview met Houda: https://bit.ly/37JfuQFPOSTCheck toch alsjeblieft de Condomerie, lieve mensen: https://condomerie.com/In aflevering 32 van DAMN, HONEY hoor je Fatma Genç over het gesprek dat zij aanging met haar ouders rondom hoe zij zich in hun ogen hoorde te gedragen/kleden. Vanaf 29:45: https://spoti.fi/2vyHb0fDAMN, HONEY NO- De post van Sioejeng Tsao op Insta over het racisme rondom het corona virus: https://bit.ly/2GG6Y9j- Chinese Nederlanders over het racisme aan het woord in het AD: https://bit.ly/38ZFcRb- Of lees dit stuk over racisme dat Oneworld vorig jaar al postte over Chinees-Nederlandse jongeren die het racisme niet meer pikken (waarin Sioejeng ook aan het woord komt): https://bit.ly/31d3MeLDAMN, HONEY YESDe busscène uit Sex Education, seizoen twee: https://bit.ly/2vIhYRhEllen Laan to the rescue op Twitter: https://bit.ly/2GM4CFHLITTLE WOMENIn samenwerking met Universal organiseren we een eigen DAMN, HONEY screening van Little Women op zaterdag 8 februari, 10:30 in de Filmhallen in Amsterdam. Wil je erbij zijn? Laat aan ons weten waarom en met wie (mocht je twee kaartjes willen winnen). Dat kan via Insta (@damnhoneyhetboek) of door ons te mailen op [email protected] Women draait vanaf 6 februari 2020 in de bioscoop, bekijk de trailer hierrrr: https://bit.ly/2tfrWZkZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/1/20201 hour, 31 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Aflevering 34 - Over de menstruatiecyclus en de Cyclus Strategie. Met Merel Wildschut en Daan Borrel.

Wij wisten bijzonder weinig van de menstruatiecyclus, voordat het boek De Cyclus Strategie op ons pad kwam.Toen we het lazen viel er veeeeeel op z’n plek. Opeens maakte het sense dat Marie Lotte in de week voor haar menstruatie drie dagen lang alleen maar druk is met HUILEN (hallo, PMS!). En waarom we de ene week zin hebben om mensen te zien, te dansen en OUT THERE te zijn, terwijl we de andere week alleen maar willen cocoonen. In deze aflevering praten we samen met medefans van De Cyclus Strategie Merel Wildschut en Daan Borrel over hoe wij onze cyclus ervaren en alles wat we geleerd hebben. Auteur Maisie Hill leert je in dit boek samenwerken met je hormonen. Ze biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Hoe je je ook voelt over ongesteld worden en of je nou (hormonale) anticonceptie gebruikt of niet, de informatie in dit boek zou elk menstruerend mens moeten weten. SHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier De Cyclus Strategie: https://bit.ly/38deB2MKoop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected] WildschutVolg Merel op Instagram: https://www.instagram.com/merelwildschut/ (@merelwildschut)Of op Twitter: https://twitter.com/merelwildschut (@merelwildschut)De Groene Meisjes: http://www.degroenemeisjes.nl/Daan BorrelVolg Daan op Instagram: https://www.instagram.com/daanborrel/ (@daanborrel) Daans boeken vind je hier:Jaar van het nieuwe verhaal: https://bit.ly/2u863esKrabben, samen geschreven met Milou Deelen: https://bit.ly/35WSYSDSoms is liefde dit: https://bit.ly/35RBW8wWe moeten het even hebben over...De Cyclus Strategie: https://bit.ly/38deB2MVolg Maisie Hill, auteur van De Cyclus Strategie, op instagram: https://www.instagram.com/_maisiehill_/ (@_maisiehill_)Volg coach Claire Baker op Instagram: https://www.instagram.com/_clairebaker_/ (@_clairebaker_)TussendoortjeLees hier alles over de Ribbius Peletier Penning: https://bit.ly/377yecn Weet jij een geschikte kandidaat voor de Ribbius Peletier Penning? Stuur dan vóór 1 februari 2020 een mailtje naar: [email protected]. Let op, de mail moet voorzien zijn van: een beschrijving van de persooneen kort cv met contactgegevensargumentatie waarom deze vrouw de penning verdient, waaronder een beschrijving van de wijze waarop zij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. DAMN HONEY, NOGrapje. Geen links naar klapharken, is ons motto. DAMN, HONEY YESDe video van Nikkie Tutorials: https://bit.ly/2sBs4C9Mare Groen schreef dit goede stuk voor Oneworld - Waarom moet ik ‘opbiechten’ dat ik transgender ben?: https://bit.ly/2NTjQNpProducer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/18/20201 hour, 30 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Heb je nou al een vriend? #3. 'Dat hele #metoo is hartstikke doorgeslagen'

Jajaja, je ziet het goed: het is weer tijd voor een BONUSaflevering! We hebben namelijk iets te pluggen: ons nieuwe boek ‘Heb je nou al een vriend?’. We lezen een hoofdstuk voor, gooien onze minst-feministische-rubriek en ‘post’ een beetje op de schop en geven je munitie voor als de opmerking 'dat hele #metoo is hartstikke doorgeslagen' weer eens opduikt. ENJOY HONINGBALLIES!Koop ‘Heb je nou al een vriend?’ hierrrr:Scheltema: https://bit.ly/2Oyh14QLibris: https://bit.ly/35P1a7PBol: https://bit.ly/33uHLHKOf niet. Zelf weten.FOLLOW-UPLuister hier de aflevering met Jens van Tricht en Daryll Landbrug terug waarin we de brief van meester Schriever bespraken: https://spoti.fi/309eulYHEB JE NOU AL EEN VRIEND? Wil je ook graag post insturen of een follow up geven van een brief die je eerder instuurde? Dat kan via [email protected] volg ons toch vooral op Insta om op de hoogte te blijven van alles DAMN, HONEY: https://bit.ly/2DzXiLGZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/11/202031 minutes, 1 second
Episode Artwork

Aflevering 33 - De feministische boel in 2019. Met Tim Hofman en Lize Korpershoek.

Gelukkig nieuwjaar, lieve-leuke honingballen! Nu we al een paar dagen met beide benen vers in TWINTIG-TWINTIG staan is het tijd om de feministische stand van zaken van 2019 eens flink-stevig onder de loep te nemen. Dat doen we samen met twee iemanden die een bewogen jaar achter de rug hebben: Tim Hofman en Lize Korpershoek. Wat heeft het meeste indruk op ons gemaakt? Welke wijze lessen hebben we geleerd en wie zijn de mensen die ons inspireerden? Installeer jezelf met een dekentje op de bank, sluit je ogen en let us take you gezellig op een feministische reis door 2019. SHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected] HOFMANInsta: @debroervanroos https://bit.ly/2QOZfu0BOOS over de Villa: https://bit.ly/2FiVacfTim over de vijf personen van 2020 in DWDD: https://bit.ly/39FGMsELIZE KORPERSHOEKInsta: @lizekorpie https://bit.ly/37CuFKODocu ‘Mijn seks is stuk’: https://bit.ly/2sSF2exLize over bij DWDD: https://bit.ly/2qzQpHGBekijk de story die we hierover maakten hier: https://bit.ly/2YpxNGGDe rode loper-look van Lize en Tim bij het Televiziergala: https://bit.ly/35mHTKgINSPIRERENDE TYPESJustine van de Beek, twitter: @justinedus - https://bit.ly/2QR56iKHiphopcollectief Odd Future op Spotify: https://spoti.fi/2MUbiVETyler, The Creator, insta: @feliciathegoat - https://bit.ly/35jBH5XMandy Woelkens, insta @mandywoelkens - https://bit.ly/2sO5N45 Roos / Thorn Vineyard, insta @thorn.vineyard - https://bit.ly/2QIgjSsTitia Hoogendoorn, insta @titiahoogendoorn - https://bit.ly/2FmfFF3Polititia, de podcast waarin Titia Hoogendoorn uit de kast komt als politiekn00b, zodat jullie het niet hoeven te doen: https://spoti.fi/39EezlRHet stuk van Nadine Ridder op Joop over Lize bij DWDD: https://bit.ly/2Qne5sREllen Laan, twitter: @ellen_laan - https://bit.ly/2Fm3Y0VEmy Demkes, de Correspondent - https://bit.ly/2QntgCf  Mona Haydar, insta: @themostmona - https://bit.ly/35h0rvyAnnika Mell, insta: @nnkmll - https://bit.ly/39Afl3kChedda, insta: @jeanettechedda - https://bit.ly/2ZRaUg7Devika Partiman, twitter: @devikagauri - https://bit.ly/39BEniwClarice Gargard, twitter: @claricegargard - https://bit.ly/2Fm3LLbHasna El Maroudi, twitter: @hasnaelmaroudi: https://bit.ly/39CBWwbOneWorld: https://www.oneworld.nl/Producer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierDAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag&Nacht Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/4/20201 hour, 45 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Aflevering 32 - DE VERY SPECIAL CHRISTMAS SPECIAL. Met Tatjana Almuli en Fatma Genç.

Al een jaar keken we uit naar deze VERY SPECIAL CHRISTMAS SPECIAL en de hele gebeurtenis stelde niet teleur. Tatjana Almuli en Fatma Genç schoven aan om hun wijsheid met ons te delen en geven je allerhande oplossingen voor ingewikkelde kerstperikelen. Denk aan fat shaming, gedoe rondom je eetgewoontes, stom commentaar op levenskeuzes en meer. Dit keer geen DAMN, HONEY YES en NO, maar in plaats daarvan leggen we drie kerstfilms langs de feministische lat. Komen The Holiday, Bad Moms Christmas en Last Christmas door de test? Luister NU! SHOWNOTESDoneren via Petje.af: petje.af/damnhoneyInsta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek)Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeMMail ons op [email protected] GençVolg Fatma op Instagram: https://bit.ly/2Qa0DqK (@fatmag88)Of op Twitter: https://bit.ly/36T7xHD (@fatmagenc88)Wil je bijdragen aan het project waar Fatma over heeft verteld? Stuur dan een mailtje naar [email protected] YouTube kanaal van Fatma: http://www.youtube.com/c/HeySisterHeyTatjana AlmuliVolg Tatjana op Instagram: https://bit.ly/2LUDnfp (@tatjanaalmuli) En check haar meest recente project ‘Millenial Malaise’: https://millennialmalaise.comLees Tatjana’s boek Knap voor een dik meisje: https://bit.ly/2Mcgxj9Tatjana’s werk als fotograaf vind je hier: https://tatjanaalmuli.comKERSTKLASSIEKER The Holiday: https://bit.ly/2PIvuvNKERSTNETFLIXHIT Bad Moms Christmas: https://bit.ly/38Wgfa0KERST-NU-IN-DE-BIOSCOOPLast Christmas: https://bit.ly/2Zb4SGYOp Netflix schijnt een fantastische Noorse serie te staan en die heet ‘Hjem til Jul’ (of in het Engels: Home for Christmas). Kijk ‘m en laat ons vooral weten wat je vond: https://bit.ly/36VzYooDe DAMN, HONEY Playlist staat deze maand vol kerstknallers: https://spoti.fi/35E4C5wProducer: Daniël van de PoppeJingles: Lucas de GierDAMN, HONEY is onderdeel van Dag & Nacht Media Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/21/20191 hour, 38 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Heb je nou al een vriend? #2. 'Heb je nou al een vriend?'

Yes, jaja, joehoe, WEDEROM een bonusaflevering! We hebben namelijk iets te pluggen: ons nieuwe boek ‘Heb je nou al een vriend?’. We lezen een hoofdstuk voor, gooien onze minst-feministische-rubriek en ‘post’ een beetje op de schop en geven je munitie voor als de vraag ‘HEB JE NOU AL EEN VRIEND?!?!’ opduikt tijdens het kerstdiner. ENJOY HONINGBALLIES!Koop ‘Heb je nou al een vriend?’ hierrrr:Scheltema: https://bit.ly/2Oyh14QLibris: https://bit.ly/35P1a7PBol: https://bit.ly/33uHLHKOf niet. Zelf weten.FOLLOW-UPLuister hier de aflevering met Yuki Kho en Heske ten Cate terug waarin we de brief van Charlotte bespraken: https://bit.ly/36Dxs6jBen je ook verliefd op Charlotte Houberg? Kwijl maar lekker door bij haar website: https://www.charlottehouberg.comHEB JE NOU AL EEN VRIEND? Wil je ook graag post insturen of een follow up geven van een brief die je eerder instuurde? Dat kan via [email protected] volg ons toch vooral op Insta om op de hoogte te blijven van alles DAMN, HONEY: https://bit.ly/2DzXiLGZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/17/201932 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Aflevering 31 - Over DE LIEFDE, relaties en stukke seks. Met Roos / Thorn Vineyard en Mandy Woelkens

Bij voorbaat onze excuses, want we wilden een aflevering maken over relaties en dus ook over de moeilijklastige dingen daarvan, maar droomkoppel Roos en Mandy laten je instant geloven dat echte liefde BESTAAT. Wij gleden meermaals van onze stoel vanwege een overload aan romantiek en kunnen niet wachten op de verfilming van hun ultieme liefdesverhaal. We beloven ook zeker nog eens een aflevering te maken over relatieproblemen, gedoe met de financiën, huishoudelijk ongemak, uiteenlopende ideeën over de wereld en meer van dat, maar voor nu: schuif gezellig aan en plak een beetje klittenband op je stoel want anders drijf je eraf. SHOWNOTES Doneren via Petje.af: petje.af/damnhoney Insta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeM Mail ons op [email protected] Roos a.k.a. Thorn Vineyard op Insta: https://bit.ly/38eMVLr Mandy Woelkens op Insta: https://bit.ly/2DVvh1x Luister hierrr naar de podcast Couple Goals: https://spoti.fi/2DSyKhi MINST FEMINISTISCHE Volg Mignon Nusteling op Instagram: @mignonnus, https://bit.ly/2Yyfnnm DAMN, HONEY NO Lize Korpershoek over haar documentaire ‘Mijn seks is stuk’ bij DWDD: https://bit.ly/2qzQpHG Bekijk de story die we hierover maakten hier: https://bit.ly/2YpxNGG En kijk toch vooral die fantastische docu: https://bit.ly/2sSF2ex DAMN, HONEY YES Bekijk het indrukwekkende en krachtige protestlied hier: https://bit.ly/2Ruk3Jt Lees meer in NRC over de in Chili gestartte feministische protesten: https://bit.ly/2DRFTi1 Via de #lastesis kun je allerlei filmpjes en foto’s vinden Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/7/20191 hour, 50 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Heb je nou al een vriend? #1. 'Vrouwen maken gewoon minder snel goede muziek.'

Yes, jaja, joehoe, een bonusaflevering! We hebben namelijk iets te pluggen: ons nieuwe boek ‘Heb je nou al een vriend?’. We lezen een hoofdstuk voor, gooien onze minst-feministische-rubriek en ‘post’ een beetje op de schop en roepen je op om toch vooral op vrouwen te stemmen. ENJOY HONINGBALLIES! Koop ‘Heb je nou al een vriend?’ hierrrr: Scheltema: https://bit.ly/2Oyh14Q Libris: https://bit.ly/35P1a7P Bol: https://bit.ly/33uHLHK Of niet. Zelf weten. POST Luister hier de aflevering met Meredith Greer terug over woede, waarin we de brief van Barbara bespraken: https://spoti.fi/35JM6YY Vrouwen maken nou eenmaal minder snel goede muziek: ‘Er zijn gewoon niet veel geschikte vrouwelijke acts’, line-up bazen over door mannen gedomineerde line-ups op festivals in NRC: https://bit.ly/2Rc6qy6 Robert van Gijssel in De Volkskrant over Primavera: https://bit.ly/2DIdxqt De wiki van Donna Strickland: https://bit.ly/2q4JXrJ En vooruit, hier ook de wiki van scheetmeneer Joseph Pujol: https://bit.ly/33BtHfu Meer over Top 2000 vrouwenstemmen: http://top2000vrouwenstemmen.nl/ De DAMN, HONEY top 2000 op Spotify: https://spoti.fi/35QAeEy Wil je ook graag post insturen of een follow up geven van een brief die je eerder instuurde? Dat kan via [email protected]. En volg ons toch vooral op Insta om op de hoogte te blijven van alles DAMN, HONEY: https://bit.ly/2DzXiLG Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/30/201928 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Aflevering 30 - Over straatintimidatie. In samenwerking met TOMS, Milou Deelen en Sioejeng Tsao.

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door TOMS. Heel hard naar huis fietsen, een andere route nemen, geïnteresseerd naar een boom kijken, niet meer gaan hardlopen, geen oogcontact maken, je haar onder een capuchon verstoppen… Toen we aan onze luisteraars vroegen of ze wel eens hun gedrag hebben aangepast om straatintimidatie te voorkomen, stroomden de tactieken binnen. Heel veel vrxuwen hebben te maken met straatintimidatie en we weten allemaal dat het niet oké is. Tegelijkertijd is het ook zo aan de orde van de dag, dat we eraan gewend zijn en het logisch vinden dat we ons op de ene plek onveiliger voelen dan de andere. Nogal belabberd allemaal, maar hoe verander je de status quo? We praten erover met journalist Milou Deelen en kunstenaar Sioejeng Tsao. Milou werd door TOMS gevraagd om als changemaker een campagne op te zetten. Ze kreeg de vrije hand en koos voor het onderwerp straatintimidatie. Ze selecteerde 12 kunstenaars die aan de hand van het thema werk maakten. Sioejeng is één van hen. Met Sioejeng en Milou praten we over onze ervaringen, genderongelijkwaardigheid en wat er moet gebeuren om een eind te maken aan deze shit. Verder noemt Marie Lotte de televisie de hele tijd ‘buis’ en dat is ook niet leuk. SHOWNOTES Volg ons op Instagram: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier ons eerste boek DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeM En hierrrr ons tweede boek Heb je nou al een vriend? https://bit.ly/2khq6mp Milou Deelen Volg Milou op Instagram: https://bit.ly/2OehmJT Milou over het sturen van tikkies voor anticonceptie: https://bit.ly/34cB9Pt Milou schrijft onder andere voor Vice: https://bit.ly/2XFr5fp Het boek van Milou en Daan Borrel heet ‘Krabben’ en verschijnt in het voorjaar van 2020 bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar Sioejeng Tsao Volg Sioejeng op Instagram: https://bit.ly/2OcL8Pa Sioejeng over rascisme jegens de Aziatische community op NOS: https://bit.ly/37tTklM En op OneWorld: https://bit.ly/2OdaRXV Sioejeng in gesprek met de directeur van TopNotch naar aanleiding van de racistische videoclip ‘Hoelang’ van Broederliefde, in de Wilde Haren podcast: https://bit.ly/2qCgKon MINST FEMINISTISCHE Wat?? Een andere podcast? Jazeker, we hebben nog een podcast. Die heet OP ORDE PODCAST en het is behoorlijk leuk. Afl. 1 gaat over klussen: https://spoti.fi/33ebBjE POST De video die Milou maakte over slutshaming in 2015-nee-grapje-2017: https://bit.ly/2Obd0mB WE MOETEN HET EVEN HEBBEN OVER… straatintimidatie Stand for respect x Milou Deelen: https://bit.ly/2KMm7rR Milou in het Parool over de expositie die zij samenstelde: https://bit.ly/2XLkn7K Milou over upskirting (onder je rok gefotografeerd worden zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven) in het Parool: https://bit.ly/2KNcolj Dankzij Gina Martin is er nu een wet over upskirting in het VK: https://bit.ly/2KJokV0 Lees meer over Project Fearless of steun dit coole project: https://www.projectfearless.org DAMN, HONEY NO De NOS over het RTL5 programma De Villa dat na protest van de buis werd gehaald: https://bit.ly/2pGDu68 DAMN, HONEY YES Word mede-eiser in de rechtszaak die Bureau Clara Wichmann en DeGoedeZaak beginnen om gratis anticonceptie voor iedereen voor elkaar te krijgen: https://eenzaakvooriedereen.nl/ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/23/20191 hour, 27 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Aflevering 29 - Over seksueel plezier, clitkunde en vulvalippen. Met Ellen Laan en Belle Barbé.

In deze aflevering praten we met seksuoloog Ellen Laan en seksueel voorlichter Belle Barbé (a.k.a. De Bellen) over SEKS SEKS SEKS. En nee, dan hebben we het niet alleen over penetratieseks, maar over SEKSSSSS. Je weet wel, beffen, vingeren, klaarkomen, en hoe dat voelt, de ins en outs van de glorieuze clitoris en COMMUNICATIE. The whole sh'bam. Verder: Marie Lotte heeft een leuk verhaal over een scheet en Nydia zit zich weer eens op te winden (haha) over de orgasmekloof. Aan alle seksuele wezens: gaat heen en luistert! SHOWNOTES Doneren via Patreon: https://bit.ly/35rS15D Insta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeM Koop hier Heb je nou al een vriend?: https://bit.ly/2khq6mp Belle Barbé Volg Belle op Instagram: @bellebarbe https://bit.ly/2p4sFus Ik & seks, met illustraties van Merel Corduwener: https://bit.ly/2oCisVF Ellen Laan Lijfboek voor powergirls verschijnt 15 november, Ellen Laan & Sanderijn van der Doef: https://bit.ly/2PZaK3p Stichting Seksueel Welzijn: https://seksueelwelzijn.nl/ Meer over Ellen: https://bit.ly/2K2pdaY Minst feministische Lees op de site van Bureau Clara Wichmann meer over huishoudelijk werkers: https://bit.ly/2qDOpgV Post De boeken die ML noemt die bomvol bronnen staan die eerder ter sprake zijn gekomen: - Fonkelend van woede, Soraya Chemaly: https://bit.ly/2p1OCdF - Onzichtbare vrouwen, Caroline Criado-Perez: https://bit.ly/2rsJjor Interview Clarice Gargard voor VN: https://bit.ly/2PZA4Gp We moeten het even hebben over… seksueel plezier - Walter Everaerd, aan wie we deze aflevering opdragen: https://bit.ly/2pTivx6 - Het boek SEKS! van Ellen Laan en Rik van Lunsen: https://bit.ly/2NvcCza - Rik van Lunsen: https://bit.ly/2qwuctI - Pornoactrice Candida Royalle: https://bit.ly/2WWicNY - Anja Meulenbelt ‘De schaamte voorbij’: https://bit.ly/34Jqrj8 - Leren en oefenen met OMGyes: https://www.omgyes.com/ - Het college wat Nydia noemde (waarin Ellen de vraag bespreekt ‘Waarom is seks minder lekker voor vrouwen dan voor mannen?’) kun je hier beluisteren: https://bit.ly/2NWua6n DAMN, HONEY NO Volg Mira Thompson op Insta: @mirathompsonn https://bit.ly/2NxXHEx Lees de Insta post van Annika Mell over de ontoegankelijkheid van ons feest hier: https://bit.ly/2NWvbeH Of bekijk de onze: https://bit.ly/34HQ2Jh DAMN, HONEY YES De SONA2 Cruise clit massager van LELO vind je hier: https://bit.ly/34JonYE Kom naar de booklaunch van Ik & seks in Pakhuis de Zwijger op dinsdag 12 november (het is gratis, maar je moet wel even reserveren): https://dezwijger.nl/programma/sekspraat Kijk woensdag 13 november naar Ladies Night op Net5 om Belle en Ellen samen te zien shinen (#Bellen) Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/8/20191 hour, 56 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Aflevering 28 - Over feministische golven, doorslaan & Metoo. Met Clarice Gargard & Hasna El Maroudi

We zitten kniediep in de vierde feministische golf. HUH. Maar wat was dan de derde? En waar houden de feministen van nu zich dan mee bezig? Slechts met futiliteiten? SLAAN WE DOOR? Daarover en over meer praten we met journalisten, oprichters van intersectioneel feministisch magazine Lilith en allround wijze vrouwen Clarice Gargard en Hasna El Maroudi. Verder: NOS onderdrijft, het record Jongste Honingbal is verbroken ennnnn we organiseren een kledingruil! Dus mest je kledingkast uit en ruil een nieuwe garderobe bij elkaar op 9 november in de Hallen Studio’s in Amsterdam! SHOWNOTES Volg ons op Instagram: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier ons eerste boekie DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeM Pre-order ons tweede boek Heb je nou al een vriend? hier: https://bit.ly/2khq6mp Koop een kaartje voor de grote DAMN HONEY kledingruil op 9 november: https://bit.ly/2JmV0CY En meld je aan bij het FB-evenement voor updates: https://bit.ly/31ReGp4 Lilith Mag De website: https://www.lilithmag.nl/ Op Insta, @lilith_mag: https://bit.ly/366KkSW Op Twitter, @MagazineLilith: https://bit.ly/2BI2MDm Clarice Gargard Luister naar of lees de speech van Clarice Gargard bij de Algemene Vergadering van de VN in New York: https://bit.ly/31MncG2 Volg Clarice op Twitter: https://bit.ly/2op1ZEs Clarice voor De Correspondent: https://bit.ly/32OQ6X9 Hasna El Maroudi Volg Hasna op Twitter: https://bit.ly/2N7XkPi Werk van Hasna vind je hier: https://www.hasna.nl/ POST Het manifest Lieve Ijeawele van Chimamanda Ngozi Adichie vind je hierrr: https://bit.ly/363GOZD WE MOETEN HET EVEN HEBBEN OVER… FEMINISME Ain’t I a woman? De speech van Sojourner Truth: https://bit.ly/31PTkbw Stuk over de feministische golven van Petra de Vries (dat ons werd toegestuurd door luisteraar Margot): https://bit.ly/2pVHGi4 De jonge klimaatactivist Autumn Peltier: https://bit.ly/2MM14XZ Schrijver, activist, feminist Audre Lorde: https://bit.ly/2peYCQL De Marokkaanse journalist Hajar Raissouni die veroordeeld werd voor abortus: https://bit.ly/2PksRAv De lesbische actiegroep Paarse September: https://bit.ly/2MP5n4X Alexandria Ocasio-Cortez, a.k.a AOC, congreslid: https://bit.ly/2BJ3aRZ Ilhan Omar, congreslid: https://bit.ly/32MNxF2 Om te volgen: Olave Nduwanje Lees hier haar werk: https://bit.ly/2PrHORr Of volg haar op Twitter: https://bit.ly/32OjFs7 Mariam El Maslouhi Een van de oprichters van Dipsaus podcast: https://bit.ly/2BWehr7 Of volg haar op Twitter: https://bit.ly/2Nfy364 Jerry Afriyie Volg hem op Twitter: https://bit.ly/2N9ULfO DAMN, HONEY YES De YES van Nydia Het boek Onzichtbare vrouwen vind je hierrr: https://bit.ly/364vhsS Klik hier voor het boek Why I’m No Longer Talking To White People About Race: https://bit.ly/2BNPJjC Lees het interview met neurowetenschapper Sennay Ghebreab over de psychologie van data: https://bit.ly/2pey4iB De YES van Clarice en Hasna Check de ubercoole videoclip bij het nummer Hijabi (Wrap my hijab) van Mona Haydar: https://bit.ly/2NhtVCi Maandag 25 november organiseert Lilith een avond in de Arminius in Rotterdam waar Mona Haydar aanwezig zal zijn. Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/26/20191 hour, 45 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Aflevering 27 - Over vrouwen in kunst, muzes & waar Ana Mendieta is. Met Heske ten Cate & Yuki Kho.

In deze aflevering schuiven Heske ten Cate en Yuki Kho, de makers van de kersverse podcast Naakt op een kleedje, bij ons aan om te praten over vrouwen in de kunst. We weten weinig niks van kunst, behalve dat vrouwen in musea wél veelvuldig naakt en lonkend op schilderijen zijn afgebeeld, maar als maker erg ondervertegenwoordigd zijn. Houd pen en papier bij de hand, want Heske en Yuki vuren tal van coole vrouwelijke kunstenaars op je af (of check de shownotes, want wie heeft er nog pen en papier in huis, amirightttt?!!). Verder: Albert Heijn heeft een nieuwe supermarktmanager en wij geven een feest (KOM OOK!). SHOWNOTES DAMN, HONEY FEEST! Koop hier je kaartje voor ons feest in Sexyland op 30 okt (met Ellen Laan, DJ Sophie Seawell, Linda de Munck, Zaïre Krieger, Thorn Vineyard, LIONSTORM, Babs Gons): https://bit.ly/2pcAmOQ Pre order ons boek Heb je nou al een vriend? bij je favo boekhandel en ontvang een gratis DAMN, HONEY pin! Meer info over hoe je de pin bemachtigt: https://bit.ly/2B905u4 Nu online pre-orderen: https://bit.ly/2khq6mp Insta: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier DAMN, HONEY: https://bit.ly/2D0sfeM Doneren via Patreon: https://bit.ly/35rS15D Naakt op een kleedje Podcast: https://bit.ly/32b6wJ7 Insta: @Naaktopeenkleedje: https://bit.ly/2VCBqI8 Yuki Kho Kunst kijken met Ko en Kho: https://bit.ly/2M8jMsh De YouTube-serie over van Gogh: https://bit.ly/2Qfl0Wl De Stedelijke Museum Amsterdam podcast: https://spoti.fi/2ubpu2w Insta: @yukikho https://bit.ly/2VzsTFP Heske ten Cate Insta: @hesketencate: https://bit.ly/2OEkf7h NEST de website: https://bit.ly/2MAQxgN NEST op Insta: https://bit.ly/2OFJ1UE Shout out naar Museum Arnhem: https://bit.ly/2OFWQCz En oud-directeur Liesbeth Brandt Corstius: https://bit.ly/2VF8IWP Frida Kahlo - de kunstenaar die wij wél kenden: https://bit.ly/31ndSII Louise Bourgeois - de kunstenaar met de enorme spinnen waar Nydia bang voor is: https://bit.ly/35xNQph In de (gratis toegankelijke) tuin van het Rijksmuseum kun je t/m 3 nov 2019 haar werk bekijken: https://bit.ly/2QiggMx Expo in Museum Voorlinden t/m 17 mei 2020: https://bit.ly/32aXhZB Camille Claudel - De rechterhand van beeldhouwer Rodin: https://bit.ly/2DNGYbu Hilma af Klint - De kunstenaar die abstracte werken maakte: https://bit.ly/2B43nyP De radio-uitzending over Hilma af Klint met Yuki en Heske: https://bit.ly/2oCxhYl Yayoi Kusama - de Japanse kunstenaar wiens werk lang niet erkend werd: https://bit.ly/31aCJyZ Over Lina Iris Victor en Kendrick Lamar: https://bit.ly/35sItaQ Afl. 1 van Naakt op een kleedje over haar werk Constellations II, met Stephanie Afrifa: https://bit.ly/32b6wJ7 Lynette Yiadom-Boakye - de Britse kunstenaar die weinig loslaat over haar werk - https://bit.ly/35sTRDk Afl. 3 van Naakt op een kleedje over haar werk ‘The hours behind you’, met @zeikschrift: https://bit.ly/2IK5tbw Ana Mendieta - de kunstenaar die overleed na een ruzie met haar man kunstenaar Carl Andre: https://bit.ly/2q7B1lb Het protest in Tate Modern: https://bit.ly/2B3X6TI De kritiek van James Blake op de ‘muze’: https://bit.ly/2MaArLY De opera ‘VROUWENSTEMMEN’, op muziek van Meriç Artaç: https://bit.ly/2IL9KLJ Interview met regisseur Lisenka Heijboer en pianist Yang Yang Cai: https://bit.ly/2VF40sm Laure Prouvost - de ‘Wes Anderson van de kunst’: https://bit.ly/35CpHxM Het kunstwerk over haar opa: https://bit.ly/2McIisB Rachel Whiteread - die ‘negative space’ laat zien: https://bit.ly/2IKan8f Het kruikje: https://bit.ly/2Masrus DAMN, HONEY NO - De nieuwe supermarktmanager van AH: https://bit.ly/31bQSfc - Lees meer over advocaat Lisa Bloom en Weinstein: https://bit.ly/2VAupqX DAMN, HONEY YES - Feminist Fataal, Dorien van Lingen: https://bit.ly/35wBEoK - Het essay van de Maand van de Geschiedenis Niet schrikken mama van Alma en Marita Mathijsen: https://bit.ly/2OH7Xva - Ik & seks, Belle Barbé: https://bit.ly/2oCisVF Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/12/20191 hour, 24 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

EXTRA SPECIAL BONUSAFLEVERING, in samenwerking met Rutgers en SheDecides

Samen met SheDecides Nederland en Kenniscentrum seksualiteit Rutgers maakten we een aflevering over vijf grote thema’s rondom seksualiteit. Over die thema’s hebben we een tijdje terug input van jullie verzameld (op Instagram) en die input gaat mee met SheDecides naar de Internationale Conferentie voor Bevolking en Ontwikkeling in Nairobi, zodat er hopelijk nieuw beleid wordt gemaakt. Mocht je onze insta-posts gemist hebben, de thema’s zijn: seksuele voorlichting, het zorgaanbod rondom seksualiteit, LHBTIQ+ mensen, seksueel ongewenst gedrag en toegang tot abortus. In deze bonusaflevering hebben we maar liefst drie mensen te gast die alledrie aanwezig zullen zijn bij het congres. Floortje van der Plas is youth leader bij SheDecides en zij is degene die de input op het congres zal presenteren. Justine van de Beek is socioloog, gespecialiseerd in seksualiteit en gender en ze is jongerenambassadeur Seksuele en Reproductieve Rechten en Gezondheid. Evi van den Dungen is bij Rutgers pleitbezorger bij de VN in New York en Genève. Ze werkt met activisten uit Afrika en Azië en is deze aflevering onze fact machine (met eigen jingle!). Vijf van zulke grote onderwerpen in 1 aflevering? Dat kan toch bijna niet??! KLOPT! Maar we deden het toch. Verwacht in de toekomst meer over deze onderwerpen, want ze verdienen eigenlijk allemaal hun eigen aflevering (of drie). SHOWNOTES Het complete onderzoeksrapport van Seks onder je 25e:https://bit.ly/2OlQ7gQ Monitor seksuele gezondheid: https://bit.ly/30M9cv6 White paper over seksueel geweld: https://bit.ly/2IkdkfC Het onderzoek van Jantine van der Lisdonk Uncomfortable encounters. Dutch same-sex oriented young people’s experiences: https://bit.ly/32VaiGC De keuzehulp van Rutgers om te beslissen welke vorm van anticonceptie het beste bij je past: https://anticonceptievoorjou.nl/ De campagne van Rutgers over gedeelde verantwoordelijkheid rondom anticonceptie: https://bit.ly/2AEgvL3 Voor al je vragen over seks: Sense.info Meer informatie voor jongeren over abortus: https://bit.ly/2AJ3hg0 Meer weten over wat er in de afgelopen 50 jaar is bereikt op het gebied van seksuele gezondheid en rechten in Nederland, wat Rutgers daar aan heeft bijgedragen en waar we ons in de toekomst op gaan richten? Dat lees je hierrrr: https://rutgers50.international/ Volg Rutgers op: Instagram: https://www.instagram.com/rutgersnl/ Twitter: https://twitter.com/rutgersnl Facebook: https://www.facebook.com/NL.Rutgers/ Of Neem een kijkje op: https://rutgers.nl/ Vind hier meer info over seksualiteit: https://seksualiteit.nl/ Dit is de site voor onderwijsprofessionals: https://seksuelevorming.nl/ En deze site is voor zorgprofessionals: https://seksindepraktijk.nl/ SheDecides Volg de road to Nairobi: https://shedecides.nl/ Volg Justine: Facebook: https://www.facebook.com/YouthSRHR/ Instagram: https://www.instagram.com/srhryouth/ Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/7/20191 hour, 23 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Aflevering 26 - Over MANNEN, de man-box en het patriarchaat. Met Jens van Tricht en Daryll Landbrug.

OMEKOT WE BESTAAN EEN JAAR. En om dat te vieren schoven manspersoonmensen Jens van Tricht en Daryll Landbrug bij ons aan om te babbelen over waarom feminisme goed is voor mannen, de loeikrappe manbox en dat mysterieuze patriarchaat waar iedereen het altijd maar over heeft. Verder: Marie Lotte fietst er wederom reclame voor ons tweede boek tussendoor en Nydia heeft het weer eens over vagina’s. What else is new. SHOWNOTES Volg ons op Instagram: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier ons eerste boekie ‘DAMN, HONEY’: https://bit.ly/2D0sfeM Pre order boek twee: ‘Heb je nou al een vriend?’ hier: https://bit.ly/2khq6mp Jens van Tricht Emancipator, voor mannen en emancipatie: https://www.emancipator.nl/ Het boek van Jens ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’: https://bit.ly/2myjOzU Volg Jens op Twitter: https://bit.ly/2nuCDnx Daryll Landbrug Volg Daryll op Facebook: https://bit.ly/2mxspTq POST De fotoserie Swedish dads van fotograaf Johan Bävman: https://bit.ly/1Oe4lWX De docu Lattepappa’s van filmmaker Joep van Osch in samenwerking met VPRO Dorst: https://bit.ly/2nuz9RZ Word ambassadeur van Emancipator: https://bit.ly/2lP1LoD Mooi Wark Laat de peopletjes van Mooi Wark weten dat die shit over piemels niet óke is! Stuur een brief naar het management: [email protected] (onderstaande brief bijvoorbeeld) Beste mensen van Mooi Wark, Hier even een bericht over jullie ‘daar moet een piemel in’-segment tijdens jullie show. Jeetje, wat een gênante vertoning. Vrouwen zijn meer dan enkel een gat of twee, drie om een piemel in te steken en als vrouw in het publiek (of op het podium) voelt het niet bepaald veilig als iedereen scandeert dat er een piemel in je moet. Wisten jullie dat 1 op de 10 Nederlandse vrouwen in haar leven verkracht wordt en nog eens 60% te maken krijgt met ongewenst seksueel gedrag?* Ik hoor jullie denken: JA MAAR DAT KOMT NIET DOOR ONS OF DAT ZINNETJE!!1! Waarschijnlijk niet, maar 1. je zal maar ongewenst seksueel gedrag meegemaakt hebben en in jullie publiek staan, hoe kut is dat en 2. het idee dat ergens een piemel in MOET helpt niet bepaald mee om die cijfers naar beneden te krijgen. Als we willen dat mensen hun handjes thuishouden, zullen we die boodschap overal in de maatschappij moeten verspreiden. Ik snap dat jullie geen liedjes gaan maken over hoe je NIET vrouwen moet verkrachten, maar het minste wat jullie kunnen doen is kutgedrag niet actief aanmoedigen. Ik zou hier ook nog het argument kunnen gebruiken ‘wat zou je ervan vinden als jouw moeder/dochter/vrouw/buurmeisje zo benaderd wordt’, maar dat doe ik niet, want elke vrouw verdient respect, ook als je haar niet persoonlijk kent. Als jullie ergens een piemel in moeten doen, doe ‘m dan in een condoom, een glory hole of een cockring. Veel plezier daarmee! *Lees vooral meer over seksueel geweld in Nederland in dit grootschalige onderzoek van Rutgers: https://bit.ly/2lRJV4x. Liefs en groetjes, [insert naam], trouwe honingbal WE MOETEN HET EVEN HEBBEN OVER… MANNEN Bekijk de docu ‘Man made’ van Sunny Bergman: https://bit.ly/2I21Kr8 DAMN, HONEY YES 1. Alleen nog maar roetveegpieten bij de landelijke intocht: https://bit.ly/2nnpcWI 2. Sociaal-Economische Raad concludeert: hard vrouwenquotum is nodig voor de top van het bedrijfsleven: https://bit.ly/2lPAp1I 3. De Insta van het Vagina Museum vind je hier: https://bit.ly/2mAsZQa en de website hierrr: https://www.vaginamuseum.co.uk/ Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/28/20191 hour, 24 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Aflevering 25 - Over taal, Aletta Jacobs en het magische schoonmaakgen. Met Paulien Cornelisse.

In deze aflevering praten we met schrijver/schrijfster, cabaretier/cabaretière en algeheel hilarisch mens/mensin Paulien Cornelisse over taal. Want is het nu directrice of directeur? Waarom moeten we altijd naar hij of zij verwijzen in het Nederlands? Hoezo is de Van Dale een tikkeltje aan de seksistische kant? En mag je inderdaad niks meer zeggen? Paulien velt haar oordeel en daarmee SCHLUSS hoor mense! Verder: Nydia valt door de mand bij de NOS, Marie Lotte vindt zichzelf ‘een halve vent’ (???) en als je héééél goed luistert, hoor je misschien ook een beetje sluikreclame voor ons tweede boek. SHOWNOTES Volg ons op Instagram: bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier ons eerste boekie ‘DAMN, HONEY’: bit.ly/2D0sfeM Reserveer ons tweede boek Heb je nou al een vriend (dat eind oktober uitkomt) alvast hierrrr: https://bit.ly/2khq6mp GEEF GELD! https://patreon.com/DAMNHONEY PAULIEN ‘Taal voor de leuk’ is dus hartstikke LEUK en je koopt het hier: https://bit.ly/2miplu5 Volg Paulien op Instagram (@paulien.cornelisse): https://bit.ly/2lPl40M Meer podcasts met podcastmastodont Paulien: Echt gebeurd: https://echtgebeurd.net/: Eeuw van de Amateur: https://eeuwvandeamateur.nl/ Man met de microfoon: https://manmetdemicrofoon.nl/ De verwarde cavia: https://apple.co/2kh9xa5 Minst feministische ding Het nieuwe boek van Margaret Atwood, ‘De testamenten’, koop je hierrr: https://bit.ly/2lU8GfQ Popsinger en acteur Billy Porter over het dragen van een jurk: https://bit.ly/2lPkgcg Bekijk vooral ook even zijn fantastische looks: https://bit.ly/2kKh5m0 Over de ‘vrouwelijke’ crash test dummy: https://bit.ly/2twVa2s We moeten het even hebben over… taal Gouden Boekje ‘Het mooiste geluid van de wereld’ met kindje Nico, van Paulien Cornelisse en illustrator Emanuel Wiemans: https://bit.ly/2mailz5 Luister hier naar zangeres Nico: https://spoti.fi/2IrKpUE Of naar Damn, Honey de Playlist: https://spoti.fi/2kxcl3b Schrijver vs schrijfster. De strip van Renske de Greef in NRC: https://bit.ly/2kMK4pl Lees hier het artikel in de Volkskrant, waarin de onderzoeken worden beschreven waar Marie Lotte maar over door bleef zagen: https://bit.ly/2kM6kQ1 Professorin op de Uni Leipzig: https://bit.ly/2kxbRtT Kijk hier de docu ‘Pisnicht: The Movie’ van Nicolaas Veul: https://bit.ly/32TaEyo DAMN, HONEY NO 19 september organiseert Bureau Clara Wichmann een avond rondom eerlijke werkverdeling in huis en de (arbeids)positie van huishoudelijk werkers (ook te bekijken via een livestream): https://bit.ly/2miqeCP ‘Ze hebben 15 huissleutels, maar geen thuis: schoonmakers zijn de stille kracht van vrouwenemancipatie’ van Bregje Hofstede voor De Correspondent: https://bit.ly/2mcMDBi ‘Zo ben je een goede werkgever voor de huishoudelijk hulp’ van Floor Bakhuys Roozeboom in NRC: https://bit.ly/2lMnSf7 ‘Waarom in België de huishoudster wél goed betaald krijgt’ van Bregje Hofstede voor De Correspondent: https://bit.ly/2kMb7kr (en bekijk vooral ook nog eens de Dramatic Chipmunk: https://bit.ly/1kRts2V) DAMN HONEY YES Volg Chedda hier: @jeanettechedda Historicus Mark Bergsma van projectbureau Van Gisteren over zijn ontdekking van bewegende beelden van Aletta Jacobs in Trouw: https://bit.ly/2kBhEi7 De tentoonstelling over 100 jaar vrouwenkiesrecht ‘De straat op!’ is te zien van 28 september t/m 5 januari in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op Oosterdokskade 143: https://bit.ly/2kJqcDt Podcastfestival - 28 september @ Tolhuistuin A’dam KOMT ALLEN, want wij gaan dus draaien en het wordt FUN. Kaartjes, het programma, alleszzzz, vind je hier: https://podcastfestival.nl/ Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/14/20191 hour, 30 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Aflevering 24 - Over ‘vrouwenkwaaltjes’, foei-gesprekken en HAAR. Met Xanne en Suzan van WOMEN Inc.

Menstruatiekrampen? Ach, dat hoort erbij. Migraine? Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, gewoon effe doorbikkelen. In deze aflevering praten we met Xanne Visser (expert gezondheidszorg) en Suzan Steeman (expert arbeidsmarkt) van vrouwennetwerk WOMEN Inc. over ‘vrouwenkwaaltjes’ op de werkvloer. Waarom nemen we klachten omtrent menstruatie, de overgang en zwangerschap zo weinig serieus? Waarom kunnen we er niet gewoon over praten? Verder: Nydia loopt te bitchen over een bitch die geen bitch bleek en Marie Lotte probeert eens okselhaar. Veel plezier, lieve honingballen. SHOWNOTES Volg ons op Instagram: https://bit.ly/2BAYNZA (@damnhoneyhetboek) Koop hier ons eerste boekie ‘DAMN, HONEY’: https://bit.ly/2D0sfeM WOMEN Inc. De website van WOMEN Inc. staat barstensvol super interessante feiten die je goed kunt gebruiken in je volgende feministische discussie: https://www.womeninc.nl/ De podcast ‘Komt een mens bij de dokter’ van WOMEN Inc. (met onder andere een aflevering over endometriose) vind je hier: https://bit.ly/30WTwGg Migraine bij vrouwen: https://bit.ly/2ZncnxL Zorg jij er als werkgever ook voor dat je alles goed regelt als je werknemer zwanger is? En weet jij als zwangere vrouw wat jouw rechten zijn? Meer over zwangerschap en werk vind je hier: https://bit.ly/32kKqUp Bekijk de video ‘Zwanger op de werkvloer’ hier: https://bit.ly/2ZqvLKc De Zomergastenpodcast met Hanna Bervoets (onder andere over ziek zijn, waarin ze het heeft over fybromyalgie) kun je hier terugluisteren: https://bit.ly/2LlAl2z Volg disability rights activist Annika Mell op Instagram: @nnkmll DAMN, HONEY NO Nieuwsuur over de 350 zedenzaken die maanden blijven liggen door onderbezetting: https://bit.ly/2HNW1DF DAMN, HONEY YES Luister de podcast Over haar van Carolien Borgers hier: https://spoti.fi/2ZHjzjj Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/30/20191 hour, 16 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Aflevering 23 - Over NIET-moederschap, sla mét dressing & Dr Ruth. Met Liesbeth Smit & Liesbeth Smit

‘Wacht maar tot je ouder bent, dan komt die kinderwens vanzelf.’ Of niet. Of de kinderwens is er wel, maar die wordt nooit vervuld. In deze aflevering praten we met Liesbeth Smit, auteur van het boek ‘Echte vrouwen krijgen een kind’ en haar naamgenoot Liesbeth Smit over het niet-moederschap. Samen richtten zij het platform echtevrouwenzonder.nl op. Want 1 op de 5 vrouwen heeft geen kinderen, maar toch horen en zien we die vrouw maar heel weinig in de media. Verder schaamt Marie Lotte zich diep en Nydia is de cool girl. SHOWNOTES Volg onze experts op social media: Liesbeth Smit (auteur van het boek Echte vrouwen krijgen een kind) Instagram: @smitliesbeth, https://bit.ly/2MsOCO3 Twitter: @LiesbethSmitt, https://bit.ly/2H8kG5a Het boek Echte vrouwen krijgen een kind, vind je hier: https://bit.ly/2MkzDFG Liesbeth Smit (de wetenschapper die science sexy maakt) Instagram: @liesbeth_smit, https://bit.ly/2PfqnVN Twitter: Liesbeth_Smit, https://bit.ly/309rdEm Het platform van de Liesbeths, bedoeld om verhalen te delen over alles omtrent het niet-moederschap: www.echtevrouwenzonder.nl Post deel 1 - over de gender reveal party The Guardian publiceerde een stuk over een van de pioniers van de gender reveal party die terugkwam op het concept nadat haar dochter van 10 haar wees op de nuances van gender: https://bit.ly/2Pfp3lN Post deel 2 - over nudes De podcastaflevering van El Tarangu waarin een professor vertelt hoe hij opeens 30 kilo appels kocht tegen zijn zin in, vind je hier: https://bit.ly/33GFTNh (El Tarangu - Aflevering 4) Francien Regelink was 15 jaar oud toen ze op de webcam haar borsten liet zien. In november verschijnt haar gids ‘Help ik sta online’ bij uitgeverij Blossom Books: https://bit.ly/30bX1IS Eerder schreef ze het boek ‘Francien laat je tieten nog eens zien’: https://bit.ly/2TFsbWv Je kunt Francien ook volgen op Instagram @francienregelink, https://bit.ly/33FXaGk We moeten het even hebben over… niet-moeder zijn De podcast van de Correspondent over 'het ideale gezin', De Tweede: https://bit.ly/2KNNOjr DAMN, HONEY NO Berna Toprak en Nawal Mustafa over het ‘boerkaverbod’ in NRC: Dit verbod is een moderne heksenjacht - https://bit.ly/2KicdNM DAMN HONEY YES Bekijk de trailer van de fantastische docu ASK DR. RUTH hier (en ren daarna naar de bios): https://bit.ly/2ZaSXes Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
8/17/20191 hour, 36 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Aflevering 22 - Over fast & fair fashion en KLM moet onder een dekentje. Met Emy Demkes.

We love kleren, maar lovet de wereld al die kleren ook? Spoiler alert: NOPE. In deze aflevering praten we met journalist Emy Demkes over fast en fair fashion. Emy schrijft over kleding voor de Correspondent en weet van de hoed (haha) en de rand. Verder: Marie Lotte is verliefd op Daniël. DRAMA. Doe mee aan onze challenge. Vanaf 1 augustus drie maanden niks kopen (nee, ook niet tweedehands!). Begin november organiseren we een kledingruil deluxe zodat je je kast opnieuw kunt vullen voor de winter. Gooi de komende tijd dus niks weg en al helemaal je plussize pakkies niet, want daar is VEEL vraag naar. GAT IN DE MARKT. GOUD GELD! Behalve dan dat je er geen geld mee verdient, want ruilenruilen, niet kopen. #MINDERKLERENKUNJELEREN Alles over Emy Demkes Twitter: @emydemkes, Insta: @emy_demkes Emy’s stukken op de Correspondent: https://decorrespondent.nl/emydemkes Schrijf je in voor voor nieuwsbrief: https://bit.ly/2Y9EVtf ‘Waarom een leefbaar loon in de kledingindustrie nog altijd een uitzondering is’, Emy’s explainer op de Correspondent: https://bit.ly/2Y2pLll Duurzame Kleding Zoekmachine: www.projectcece.nl/ Het boek ‘Dit is een goede gids’ van Marieke Eyskoot: https://bit.ly/2O9UHQQ Conscious fashion platform When Sara Smiles: http://whensarasmiles.nl/ ook te vinden op Insta onder @when_sara_smiles Verdiep je in fair fashion met deze organisaties: Good on you: https://goodonyou.eco Rank a Brand: https://rankabrand.nl Fairwear: https://www.fairwear.org Fashion revolution: https://www.fashionrevolution.org Crazy, fabulous en ontworpen en gemaakt in Amsterdam (ook in plussize): de kleding van Sabine Staartjes. Te vinden op Insta @sabinestaartjes Podcast NRC Vandaag over dwangarbeid in kloosters. 'Komt er erkenning voor de meisjes van de Goede Herder?' http://podplayer.net/?id=73322863 DAMN, HONEY YES Drie cultuurtips van Nydia om je bezig te houden deze zomer: #1: Kijk hier de trailer van Booksmart: https://bit.ly/2VRKHe2 #2: Lees ‘Drie vrouwen’ van Lisa Tadeo: https://bit.ly/2XUlk0O #3: Luister de podcast Fufu & Dadels, te vinden via al je favoriete podcastapps Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/20/20191 hour, 29 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Aflevering 21 - Over KAKPOEPSCHIJT. Met Lize Korpershoek en Zaïre Krieger.

Mooie meisjes poepen niet? AS IF. Mooie meisjes kakken zich te pletter. In deze aflevering praten we over KAKPOEPSCHIJTSTRONT met twee experts die zelf ook regelmatig poepen: Lize Korpershoek en Zaïre Krieger. Prepare to lach je een kriek om alle epische poepverhalen en sluit - net als wij - Zaïres moeder in je hart. Verder gooiden jullie veel post op ons, dus wij gooien veel advies op jullie. Happy listenings, schattekakkies! SHOWNOTES Volg onze experts op social media want behalve graag poepen doen ze nog veel meer leukecoole dingen: Zaire Krieger @zairekrieger (Instagram) @ZaireKrieger (Twitter) Lize Korpershoek @lizekorpie (Instagram) @lizekorpershoek (Twitter) Check ‘HELP! IK MOET KAKKEN BIJ MIJN SCHARREL!’ voor briljante tips van Lize: https://bit.ly/2XTOxZ2 VICE publiceerde een verhelderend artikel over poepen en menstrueren: https://bit.ly/32bDZni Voor het boek ‘De mooie voedselmachine’ klik je hier: https://bit.ly/30kTXKb DAMN HONEY YES Luister No h8ro van LIONSTORM hier: https://spoti.fi/2LF1dMD En check ‘DAMN HONEY de playlist’ hierrr: https://spoti.fi/2Xkz7bO Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
7/6/20191 hour, 26 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Aflevering 20 - Over woede, Say yes to the dress en homegirl Corry. Met Meredith Greer.

In deze aflevering praten we met slimcool mens Meredith Greer over woede en tone policing, en we zijn razend enthousiast! Niet gewoon razend natuurlijk, want vrouwen wordt van kinds af aan afgeleerd om woede te uiten. ‘Je bent leuker als je lacht.’ ‘Kijk niet zo boos.’ ‘Let een beetje op je toon, meisje.’ WRAAAAAAAH! Verder: Marie Lottes muzieksmaak wordt ernstig in twijfel getrokken en onze homegirl Corry verdient een standbeeld. Verplicht volgen! Meredith Greer op Twitter https://bit.ly/2XvjfHx Haar column voor HP/De Tijd ‘Hoe je een vrouw moet zijn’: https://bit.ly/2Krrud5 Het boek ‘Fonkelend van woede’ van Soraya Chemaly: https://bit.ly/2Iy7988 Volg feministisch mediaplatform Lilith: https://www.lilithmag.nl Instagram: @lilith_mag Luister naar het gesprek met Soraya Chemaly over haar boek Fonkelend van woede in Paradiso: Deel 1: https://bit.ly/2Fqsj6r Deel 2: https://bit.ly/2J0gbKm DAMN, HONEY NO One World over de Soedanese vrouwen die zich al jaren verzetten: https://bit.ly/2Ry4Kxo NRC Podcast Vandaag over Solafa Saad die vanuit Leiderdorp de protesten stuurt: https://spoti.fi/2ZDx7gi Het stuk ‘Hideous Men’ van E. Jean Carroll: https://bit.ly/2ZFfzQV DAMN, HONEY YES Groot-Brittannië verbiedt reclames met stereotiepe rolverdeling: https://bit.ly/2XbX2ye Teken de petitie van @zeikschrift zodat er een standbeeld komt voor homegirl Corry: https://standbeeldvoorcorrytendeloo.petities.nl Bekijk de videoclip Ever again van Robyn: https://bit.ly/2RlCZrN Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/22/20191 hour, 20 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Aflevering 19 - Over rotgedrag op festivals, zwakke vrouwtjeslijven & Mama Cash. Met Sophia Seawell.

In deze aflevering praten we met schrijver, DJ en allround cool mens Sophia Seawell die eens haarfijn uit de doeken doet wat er allemaal misgaat op de dansvloer. Ze is zelf veel te vinden in het nachtleven en geeft namens SexMatters de training ‘Safer Clubbing’ voor personeel in clubs. Verder: wederom post van een vent en Nydia glibbert van haar stoel bij een verhaal over brandweermannen. SHOWNOTES Sophia Seawell Instagram: @spacerwoman Twitter: @spacerwoman92 Website: sophiaseawell.com Het artikel van Sophia over seksuele intimidatie in clubs voor DJbroadcast: https://bit.ly/2ZezLJ3 Lees meer over Lyzza’s afzegging voor Appelsap: https://bit.ly/2v8ImRe NRC - ‘Er zijn gewoon niet veel vrouwelijke geschikte acts’ https://bit.ly/2MzgHny Volkskrant - Over Spaans festival Primavera waar de line-up 50-50 was: https://bit.ly/2wOIzcp Over de stickers All men, nein danke: https://bit.ly/2WUqfxg Leuke inclusieve feestjestips van Sophia: Dance with pride - https://bit.ly/31kwv0z SEHAQ - https://bit.ly/2WrXmZU DAMN, HONEY NO Tamar Doorduin over de toegankelijk van Pinkpop op Twitter: https://bit.ly/2WopuZ5 DAMN, HONEY YES Doe mee met de actie #mybodyismine! Geef geld en deel je verhaal: www.mybodyismine.com Laat van je horen: mail naar [email protected] of slide in onze dm via Insta: @damnhoneyhetboek Vind je ons tof? GEEF GELD! Dat kan via patreon.com/damnhoney Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/8/20191 hour, 15 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Aflevering 18 - Over borsten, fietsen door ‘t donker en Insta’s rotregels. Met Corien van Zweden.

Pak je borst maar vast, mense! Want in deze aflevering praten we over borrrrrsten met journalist Corien van Zweden. Zij schreef een boek over borsten met de toepasselijke titel Borsten. Laat je speelgoed staan staan, schuif gezellig aan voor borstvoeding, siliconen, blote tetten, grote borsten, kleine borsten, borstkanker, bh’s, de potloodtest, tieten, tepels en meerrrrr. Producer Daniël mag dit keer ook meedoen (ook al waren we ‘m bijna vergeten) en we kregen een heerlijke brief van een vent. Happy listening! BORSTEN - het boek Koop ‘Borsten’ van Corien van Zweden hierrr Paperback: https://bit.ly/2JE4aNi E-book: https://bit.ly/2VLF153 Een exemplaar van ‘Borsten’ winnen? Check ons Instagram account @damnhoneyhetboek voor de winactie DAMN, HONEY NO Volg Kenza @stronglikeafighter en @tesstesst_ DAMN, HONEY YES: Act one ‘Finally’ uit Afl. 674 ‘Get a Spine’ van This American Life. https://bit.ly/2LSAe1Q SPONSOR SuperBra zit op Zwaanhals 274 in Rotterdam. Laat de pagina superbra.nl/pages/damnhoney op je telefoon zien voor 10% korting in de winkel of vul DAMNHONEY in bij het afrekenen op superbra.nl Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/25/20191 hour, 42 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Aflevering 17 - Over SEKS, consent en feministische porno. Met Linda Duits en Marije Janssen.

In deze aflevering praten we over SEKS. Of eigenlijk: we maken een beginnetje, want er is zoveel over te zeggen, dat past niet allemaal in één aflevering. Te gast zijn: Linda Duits, mediawetenschapper die veel en vaak schrijft over seks en gender. En Marije Janssen die ‘platform voor seksualiteit’ runt en zelf host is van de podcast Ongehoord! Verder: Marie Lotte verloochent zichzelf en er zijn Handmaid’s Tale-perikelen aan de hand in de wereld. Blessed be the fruit. SHOWNOTES Marije Janssen Insta: @ongehoord_podcast Platform voor seksualiteit: marijejanssen.nl/ Ongehoord! Dé podcast over al haar verschijningsvormen: https://bit.ly/2JyOREI Linda Duits Twitter en Insta @lalalalinder www.lindaduits.nl Linda’s columns ‘Op z’n Duits’ voor Folia: https://bit.ly/2Hg1i73 Linda’s boeken over (onder andere) feminisme, meisjescultuur en seks: https://bit.ly/2Hk6w0j En de podcasts waar Linda aan meewerkt zijn: Onder mediadoctoren (https://spoti.fi/2WHqjxi) en Geeky dingen (https://spoti.fi/2WEbYl1) Betty Martin en the wheel of consent: https://bit.ly/30eawIo Esther Perel bij Zomergasten: https://bit.ly/2PqNlnK Feministische porno Erika Lust: https://erikalust.com Jennifer Lyon Bell: https://blueartichokefilms.com Shine Louise Houston: https://www.pinklabel.tv en http://crashpadseries.com Interessante namen die je misschien wilt nazoeken Gayle Rubin, socioloog, over consent Gert Hekma, socioloog, over het gelijkheidsbeginsel Boek Come as you are van Emily Nagoski: https://bit.ly/2HkWg7N DAMN, HONEY YES Zie Alexandria Ocasio-Cortez shinen in de geweldige docu ‘Knock down the House’: https://bit.ly/2LyhTa5 Luister de podcast van Titia Hoogendoorn genaamd Polititia hierrr: https://spoti.fi/2LyhvIF Laat van je horen: mail naar [email protected] of slide in onze dm via Insta: @damnhoneyhetboek Vind je ons tof? GEEF GELD! Dat kan via patreon.com/damnhoney Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/11/20191 hour, 35 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Aflevering 16 - Over autisme, Brabantia en ‘t haatpastoortje. Met Zjos Dekker en Bianca Toeps

In deze aflevering praten we over autisme. Daarvoor nodigden wij de leukste autist van Twitter en taboedoorbreker Zjos Dekker uit en Bianca Toeps, fotograaf en bovendien de auteur van de net verschenen bestseller ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’. Verder: Nydia had een gênant onfeministische droom en Marie Lotte vertelt het verhaal van het haatpastoortje. De Netflixserie Atypical (met hotte zus): https://bit.ly/2UXFOEc De comics-Insta-tip van Bianca (“Zo voel ik me all the time!”): https://bit.ly/2NvwJeW De Amanda Knox docu op Netflix: https://bit.ly/2GMn021 Alles over Epcot (of nouja... Bianca kan je er vast nóg meer over vertellen): https://bit.ly/2UM2lPH O, en kleine shout out naar de sexy droogrekken van Brabantia. Jatog: https://bit.ly/2UXKQRc TOEPS ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ koop je hier zonder verzendkosten: https://bit.ly/2UMp3H3 Bianca’s blog is een lust voor het oog en staat bovendien vol met leuke stukkies: toeps.nl/blog Volg Bianca op zowel Insta als Twitter via: @biancatoeps ZJOS Het blog van Zjos ‘Perks of a having a dead brother’ vind je hier: https://bit.ly/2DB9iNM Volg Zjos op Twitter en Insta via: @zjosdekker DAMN, HONEY YESSS: Het nieuwe album van Lizzo - ‘Cuz I Love you’: https://spoti.fi/2GxfdFb Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/27/20191 hour, 50 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Aflevering 15 - Over dik zijn, Lize Korpershoek en Boef. Met Merel Wildschut en Tatjana Almuli.

We praten over dik zijn (en zijn nog laaaaang niet uitgepraat) met coole vrouwen Tatjana Almuli en Merel Wildschut. Verder bespreken we nogal wat feministische dilemma’s. Want hoe kun je nog zonder schuldgevoel grinden op de teksten van rapper Boef? Of onbezorgd naar de Efteling? SHOWNOTES Volg Tatjana en Merel op Instagram: @tatjanaalmuli en @merelwildschut Tatjana’s boek ‘Knap voor een dik meisje’ vind je hierrrr: https://bit.ly/2U377aP De artikelen die luisteraar Santi naar ons stuurde over feminisme en veganisme: - BBC: https://bbc.in/2r4j9Vv - Womensmediacenter: https://bit.ly/2UttmMb - Everydayfeminism: https://bit.ly/2IMzVEl Het boek The Beauty Myth vind je hier: https://bit.ly/2KBrFI4 En het boek Fat is a feminist issue kun je hierrr kopen: https://bit.ly/2X5MT2c DAMN HONEY NO Meer over Katie Bouman en DE FOTO: https://bit.ly/2UhbMWS Het Twitterdraadje van Andrew Chael: https://bit.ly/2Gh0gpo DAMN, HONEY YES Bekijk de Sekszusjes: https://bit.ly/2UDL52L Laat van je horen: mail naar [email protected] of slide in onze dm via Insta: @damnhoneyhetboek Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/13/20191 hour, 16 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Aflevering 14 - Over Hornbach, non-binair en biologische tampons. Met Mariah Mansvelt Beck.

In deze aflevering praten we met Mariah Mansvelt Beck, mede-oprichter van het biologische tampon- en maandverbandmerk YONI, over menstruatie en alle schaamte en taboes daaromheen. Verder: bouwmarkt Hornbach slaat de plank mis met zijn voorjaarsreclame, onze tagline ligt onder vuur en links laat een scheet dus men is woest. Volg YONI op Instagram: @yoni.care En als je toch bezig bent, volg Mariah ook meteen: @manifestingMariah Teken de petitie tegen de racistische en seksistische reclame van Hornbach: https://bit.ly/2YBqtaL Het fantastische boek waar Mariah aan heeft meegeschreven V - van vulva tot vagina kun je hier kopen: https://bit.ly/2FPjJO3 Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/30/20191 hour, 2 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Aflevering 13 - Over Stem op een Vrouw, R2D2, activisme en maandverband. met Devika Partiman.

Deze aflevering hebben we de oprichter van Stem op een Vrouw te gast: Devika Partiman. Met haar praten we over de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen van 20 maart ‘19. Waarom zijn deze verkiezingen belangrijk, waarom zou je op een vrouw stemmen en als je op een vrouw wilt stemmen: welke tactiek moet je dan toepassen? Ook bespreken we post over verplicht veganisme binnen het feminisme, Nydia is ziedend over de laatste afleveringen van een van haar favoriete podcasts en Marie Lotte heeft het vooral over maandverband. SHOWNOTES Volg Devika op Twitter of Insta: @devikagauri Stem op een Vrouw vind je zowel op Twitter als Insta onder @StemopeenVrouw DAMN HONEY, NO Luister naar de aflevering The Fifth Vital Sign van Invisibilia en oordeel zelf: https://n.pr/2HbZCwe Lees de speech die Annika Mell gaf tijdens de Women’s March NL 2019: https://bit.ly/2F3j8J4 DAMN, HONEY YES Bekijk de korte Netflix documentaire PERIOD. End of sentence hier: https://bit.ly/2Cg76dK DAMN, HONEY LIVE! Kom naar de volgende opnames van Damn, Honey de podcast tijdens het Oorzaken Festival op zaterdag 30 maart, 10:00 @ de Brakke Grond in Amsterdam. Het is GRATIS! Meer informatie over het festival vind je op oorzakenfestival.nl Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/16/20191 hour, 1 minute, 22 seconds
Episode Artwork

BONUS aflevering! New Femininity, live vanuit de Melkweg.

In deze bonus aflevering nemen we je mee naar de Melkweg in Amsterdam, waar we op internationale vrouwendag live een aflevering opnamen over het onderwerp 'New Femininity’. De avond werd geopend en afgesloten door spoken word artist Zaïre Krieger en voor het panelgesprek schoven bij ons aan: transgendermodel Jody Rouwenhorst, YouTuber/taboedoorbreker Linda de Munck en Ambrien Moeniralam die via @catcallsofams strijdt tegen straatintimidatie. Met veel dank aan feministische doetank De Bovengrondse en de Melkweg die de avond organiseerden. Zaïre vind je zowel op Twitter als op Insta via @zairekrieger en haar werk is onder andere te vinden op dipsaus.org: https://bit.ly/2TAWAI2 en oneworld.nl: https://bit.ly/2XOv9cM Volg Ambriens strijdt tegen catcalling op Instagram via @catcallsofams en stuur zelf een catcall in als je 'm in stoepkrijt terug wilt zien. Jody vind je onder @jodyrouwenhorst en hier kun je haar seizoen Hij is een Zij terugkijken: https://bit.ly/2EYwBCc Linda vind je op Insta onder @linnndademunck en dit is haar YouTube kanaal: https://bit.ly/2H7TC7T Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/9/201940 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Aflevering 12 - Over bloot, festivals en de Women’s March. Met organisatoren Anneloes en Adinda.

In deze aflevering hebben we het met organisatoren Anneloes Dijkman en Adinda Veltrop over alle ins en outs omtrent de Women’s March die op 9 maart in Amsterdam plaatsvindt. We geven advies rondom ongewenst betast worden tijdens festivals en overpeinzen de correlatie dus bloot laten zien en minder serieus genomen worden. Volg de Women’s March NL op Instagram: @womensmarchnl De website van de online disability march: https://bit.ly/2IKOisR Twitter: @onlinesickmarch FB: https://bit.ly/2NCc09c Bekijk het naakte interview met Victoria Bateman hier: https://bbc.in/2GSHwzr DAMN, HONEY NO Ook boos dat er een groep vrouwen uitgesloten wordt van vergoeding voor vruchtbaarheidsbehandelingen? Teken de petitie: https://bit.ly/2Em1QWa DAMN, HONEY YES Feministen dragen geen roze (en andere leugens) is al te pre-orderen: https://bit.ly/2EHenVr En kom naar de boekpresentatie op 7 maart! LEUK! https://bit.ly/2tUAyBD We houden van post! Stuur je (voicemail)bericht naar [email protected] of laat van je horen via ons Instagram account @damnhoneyhetboek Geef geld! Want microfoons, een producer en jingles zijn duurrrr. Je steunt ons al vanaf een eurootje per maand via: patreon.com/DAMNHONEY Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
3/2/201952 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Aflevering 11 - Over mannengriep en vrouwen in de wetenschap. Met Suze Zijlstra en Anna-Luna Post.

In deze aflevering hebben we eindelijk weer eens een tof sausje. Marie Lotte zegt de hele tijd sorry en Nydia is jaloers op de supersonische föhn van haar vriend. Verder komen Suze Zijlstra (Universiteit Leiden) en Anna-Luna Post (Universiteit Utrecht) vertellen over genderongelijkheid in de wetenschap en wat volgens hen de oplossingen zouden kunnen zijn. We sluiten af met een DAMN, HONEY NO-carrousel, omdat de afgelopen weken dramatisch waren, gelukkig bracht MEROL een nieuwe hit uit om het enigszins recht te trekken. SHOWNOTES Het stuk van Suze en Anna-Luna in Science Guide vind je hier: https://bit.ly/2Nb7BtC Het stuk van Suze over de witte, mannelijke historicus op overdemuur.org: https://bit.ly/2DPDnYW De monitor van vrouwelijke hoogleraren 2018: https://bit.ly/2tqqGyW Volg Suze Zijlstra op Twitter: @suzezij of check haar website suzezijlstra.nl Volg Anna-Luna Post op Twitter: @annalunapost. Haar boek The Wise Merchant verschijnt in april bij Amsterdam University Press. Pre order hierrrr: https://bit.ly/2N9CZsK DAMN, HONEY YES HOU JE BEK EN BEF ME - MEROL: https://spoti.fi/2N6PTaX Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/16/201959 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Aflevering 10 - Diversiteit in de modewereld, wittemensenreacties en CLUE. Met Janice Deul.

In deze aflevering hebben we fashion activist Janice Deul te gast die zich al jaren sterk maakt voor meer diversiteit in de mode. Ze vertelt waarom diversiteit (juíst in de mode) zo belangrijk is en hoe het met de Nederlandse media gesteld is anno 2019. Verder hebben we het over girl power bij meisjes van 4 en 8, de lievelings app van Marie Lotte en kinderen met 16 achternamen. Volg Janice op Instagram: @janice.deul En volg haar platform ook meteen even: @diversity_rules Kijk hier de discussie tussen Janice en Cécile Narinx bij Pauw terug: https://pauw.bnnvara.nl/media/371820 Marie Lottes favoriete cyclus tracker heet Clue. Benieuwd of jouw tracker netjes omgaat met al je gegevens? Lees hier het artikel van Esther Crabbendam: https://bit.ly/2HOwtbG We houden van post! Stuur je (voicemail)bericht naar [email protected] of laat van je horen via ons Instagram account @damnhoneyhetboek Geef geld! Want microfoons, een producer en jingles zijn duurrrr. Je steunt ons al vanaf een eurootje per maand via: patreon.com/DAMNHONEY Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
2/2/20191 hour, 4 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Aflevering 9 - Over catcalling en Sex Education. Met Ambrien Moeniralam.

In deze aflevering praten we uitgebreid over catcalling met Ambrien van Instagram account @catcallsofams. We worden op de vingers getikt over schelden met het woord "kut" en promoten de hands free vibrator Osé van Lori DiCarlo. SHOWNOTES Meer lezen over de herkomst van de woorden vagina en kut? Klik maar even door: https://bit.ly/2ud9OP6 Het hele item met Ambrien op Hart van Nederland: https://bit.ly/2FD94Iu DAMN, HONEY YES Sex Education op Netflix: https://bit.ly/2QSNTmF The best a man can get | Gilette: https://bit.ly/2RArIXM DAMN HONEY NO Meer weten over die fantastisch klinkende handsfree vibrator (handsfreebrator!)? https://bit.ly/2M17Gj0 Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/19/20191 hour, 10 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Aflevering 8 - @Zeikschrift, molotovs en zwangerschapskilo’s. Met Madeleijn van den Nieuwenhuizen.

In deze aflevering vertelt Madeleijn van den Nieuwenhuizen over de onzin in ‘s Neerlands media die zij aan de kaak stelt op haar Instagramaccount @zeikschrift. Er was post van Kim over seksisme in de horeca. Verder, wat is cultural appropriation precies? Waarom wil Nydia meer vrouwen in de criminaliteit? En Madeleijn heeft een primeur. Volg Madeleijn op Instagram: @zeikschrift of op Twitter onder dezelfde naam. Voor de aflevering van 2 Dope Queens met Michelle Obama, klik hier: https://bit.ly/2LQDM0U Het interview met Madeleijn op NPO Radio 1 vind je hier: https://bit.ly/2SCMF0P Maak een molotovcocktail, Leuk! https://bit.ly/2QpHHTc Benieuwd naar De tweede sekse van Simone de Bouvoir? Bij Scheltema betaal je geen verzendkosten: https://bit.ly/2R8XquZ Laat van je horen via [email protected] of via ons Instagram account @damnhoneyhetboek Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/5/20191 hour, 24 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Aflevering 7 - The very special kerstspecial. Met MEROL en Titia Hoogendoorn

WIN! 2 kaartjes voor Merol in Paradiso op 2 april! Plaats een foto met #kerstmetdefam op Instagram en tag @damnhoneyhetboek om kans te maken Titia’s mascara - die eraf te halen is met water, maar door de dag op z’n plek blijft (!!) https://www.lilylolo.co.uk/sp+Natural-Mascara+018 Hagedissen en fantastische make-up, en dat alles in 1 Instagram-account: https://www.instagram.com/kristenxleanne/ Luister ‘Kerst met de fam’ van Merol op Spotify: https://open.spotify.com/album/505Ewy29VFZzcTBXdO0WzO Volg Merel op Insta via @merolmusic Kijk de serie Vakkenvullers terug op NPO3.nl of via Youtube Volg Titia op Insta via @titiahoogendoorn of op Twitter: @Titiaann De vrouwvriendelijke versie van Baby it’s cold outside van Lydia Liza en Josiah Lemanski: https://open.spotify.com/album/1M0s0XU64tJ5x6Ex0u5AfN Miley Cyrus’ versie van Santa Baby bij Jimmy Fallon: https://www.youtube.com/watch?v=rPdXgCq_Rlg Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/22/20181 hour, 15 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Aflevering 6 - Over faux feminism, seksspeeltjes, voetbal en Wikipedia. Met Rianne Swierstra.

In deze aflevering vertelt Rianne Swierstra, eigenaar van het erotische label RIANNE S, over haar missie om vrouwen wereldwijd aan een beter seksleven te helpen. We kregen post van Marlou, die haar vraagtekens zet bij de persoon Lena Dunham. Verder: vrouwen houden van shoppen, Nydia heeft een jetlag en Martin Solveig snapt de definitie van het woord ‘excuses’ niet helemaal. Volg Rianne op Instagram: @rianneswierstra Volg het erotische label RIANNE S op Instagram: @riannes_official. Of ga naar de website: www.rianne-s.com. SHOWNOTES De volledige excuuscolumn van Lena Dunham kun je hier lezen: https://www.hollywoodreporter.com/news/lena-dunham-my-apology-aurora-perrineau-1165614 En bekijk de speech van Lena Dunham tijdens het Women in Entertainment event van The Hollywood Reporter: https://www.youtube.com/watch?v=e0blVcBB8RA&t=154s Het rapport over seksuele gezondheid in Nederland (2017), uitgevoerd door Rutgers: https://www.rutgers.nl/sites/rutgersnl/files/PDF-Onderzoek/Seksuele_Gezondheid_in_NL_2017_23012018.pdf DAMN, HONEY YES Schrijf mee aan Wikipedia: https://atria.nl/agenda/schrijf-mee-voor-wikipedia/ DAMN, HONEY NO! Leer hier van Martin Solveig hoe je niet je excuses moet aanbieden: https://www.youtube.com/watch?v=U2lscOASQqk Laat van je horen via [email protected] of via ons Instagram account @damnhoneyhetboek Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/8/201851 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Aflevering 5 - Over huidhonger, omgaan met haters en Femmes Fatales. Met Mignon Nusteling.

In deze aflevering is baken van wijsheid Mignon op bezoek die vertelt over haar al-dan-niet-naakte verschijning op Instagram. We kregen een 'tof sausje’ ingefluisterd van Maxime en Femke vroeg ons hoe we omgaan met sceptici en weglachers. Verder: huilen, lachen, we doen het allemaal en je kunt van alles winnen! #winwinsituatie Volg Mignon op Instagram: @mignonnus SHOWNOTES Bekijk hier ‘Huidhonger’ van Mignon: https://www.instagram.com/p/BpzQKFfCT9I/?utm_source=ig_web_copy_link Tip van Mignon: volg @douconsideryourselfafeminist om sterker in je schoenen te staan tegenover haters Zien bij welk filmpje Marie Lotte in haar jeugd wegzwijmelde? Ervaar de eerste kus van Haley en Nathan uit One Tree Hill hier: https://www.youtube.com/watch?v=w-XPPLBnt_4 DAMN, HONEY YES De tentoonstelling Femmes Fatales kun je tot en met 24 maart bezoeken in het Gemeentemuseum in Den Haag: https://www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/femmes-fatales Vrijkaarten of de catalogus winnen? Laat ons weten wie jouw favoriete vrouw uit de geschiedenis is op Insta of in een mail. Damn, Honey winnen? We mogen 5 exemplaren weggeven van onze awesome uitgever @blossombooks. Stuur ons wie volgens jou een DAMN, HONEY in zijn of haar schoen zou moeten vinden en maak kans. Laat van je horen via [email protected] of via ons Instagram account @damnhoneyhetboek Producer: Daniël van de Poppe Jingles: Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/25/201853 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Aflevering 4 - Over blank en wit, krachtwijken, Jensen en Alexandria Ocasio-Cortez. Met Dila Nurtas.

Luisteraar Xanne-Li wijst Nydia in post op het gebruik van het woord blank en Dila vertelt over haar werk bij Positive Society. Verder: huilen werkt, er waren heel veel firsts in Amerika en Jensen is kut. Volg Dila op: Twitter: @diilaa Instagram: @prinsesdila Vrijwilligen bij Dila door huiswerkbegeleiding te geven? Ga naar positive-society.nl Of word voorlezer bij de VoorleesExpress: voorleesexpress.nl CULTUURTIPS ‘Hallo witte mensen’ van Anousha Nzume koop je hier: https://bit.ly/2ASTNzF De voorstelling Melk & Dadels is nu te zien in de theaters. Volg @melkdadels op instagram of kijk op melkendadels.nl DAMN, HONEY YES Een artikel met al die toffe ‘firsts’: https://bit.ly/2OBmzYZ De speech van Alexandria Ocasio-Cortez: https://nbcnews.to/2SWTAlU Je kunt haar zowel op Insta als op Twitter vinden op @ocasio2018 DAMN, HONEY NO Wat denk je? Dat we hier een linkje naar Jensen gaan zetten? Die vent verdient geen kliks. Laat van je horen via [email protected] of via ons Instagram account @damnhoneyhetboek Producer: Daniël van de Poppe Jingles door Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/10/201836 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Aflevering 3 - Intersectioneel feminisme, onzichtbare ziektes en Lady Gaga. Met Titia Hoogendoorn.

In deze aflevering biechten Marie Lotte en Nydia op dat ze voor DAMN, HONEY het boek niet wisten wat intersectioneel feminisme is, praten ze met Titia Hoogendoorn over onzichtbare ziektes en heeft Marie Lotte het een en ander te zeggen over tranentrekker A Star is Born (spoiler alert!). Stuur ons post via [email protected]. En volg ons op Instagram: @damnhoneyhetboek SHOWNOTES Cultuurtips: De website over wat vrouwen in de wetenschap meemaken: athenasangels.nl Ziek. De podcast: https://bit.ly/2qc5pri Het boek ‘De volgende scan duurt vijf minuten’ van Lieke Marsman: https://bit.ly/2RhpqIE De docu over Lady Gaga: Gaga: Five Foot Two: https://bit.ly/2xzsFnM Damn, honey NO De blogpost van Nanna Munnecke ‘No sign of the elite women’: https://bit.ly/2S7ZWP2 Volg @Voltwomen op Instagram Damn, honey YES De speech van Lady Gaga https://www.youtube.com/watch?v=14KX7xOJsqE Meer Titia is meer beter #TITIAAAAA Titia’s YouTube-kanaal Dingen over Dingen: https://bit.ly/2CLSaVZ Titia op Twitter: @titiaann, https://bit.ly/2PlPXan Titia op Instagram: @titiahoogendoorn, https://bit.ly/2EOC5Br Wild Moves Moves Wild - moves leren voor in da club: https://bit.ly/2OPWVF3 Producer: Daniël van de Poppe Jingles door Lucas de Gier Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/27/201853 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Aflevering 2 - Post, heteronormativiteit, Trump en vulva's. Met Maud Wiemeijer.

In deze aflevering bespreken Marie Lotte en Nydia heteronormativiteit in populaire cultuur met scenarioschrijver Maud Wiemeijer van Anne+, is er weer een DAMN, HONEY NO en een DAMN,HONEY YES en is er post! Stuur ook post! [email protected] @damnhoneyhetboek Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/13/201834 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Aflevering 1 - Het boek, tof sausje, online gluurders en orgasmes. Met Mark Bergsma.

In de allereerste aflevering van DAMN, HONEY hebben Marie Lotte en Nydia het over hun boek, over het fenomeen "tof sausje", online gluurders en vrouwelijke orgasmes. Met als gast historicus Mark Bergsma. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/1/201832 minutes, 13 seconds