Winamp Logo
Corydon & Co. Cover
Corydon & Co. Profile

Corydon & Co.

Danish, Political, 1 seasons, 120 episodes, 3 days 14 hours 33 minutes
About
Analyser af nationale såvel som internationale anliggender.
Episode Artwork

Farvellet til tusindkronesedlen er historisk og utrolig interessant

Danske pengesedler skal ombyttes inden for de kommende år. Tusindkronesedlen udgår og bliver gjort ugyldigt. Det er første gang der sker en pengeombytning siden 1945.   Børsens cheføkonom, Steen Bocian, og Børsens Chefredaktør, Bjarne Corydon, gennemgår argumenterne for og imod den store udskiftning. 
30/11/202331 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Kan vi vinke farvel til høj inflation og høje renter?

Der er en spirende optimisme, i og med man kan skimte slutningen på inflationskrisen. Renterne er drønet ned den sidste måneds tid, og aktierne har genvundet terræn. "Jeg vil dog ikke satse hverken min egen eller mine børns opsparing på, at økonomien lander blødt," siger Børsens cheføkonom Steen Bocian, der påpeger, at der stadig er utrolig mange udfaldsrum for, hvor økonomien ender.    Bjarne Corydon stiller spørgsmålene ,og Steen Bocian har svarene i den her podcast, som er en stor overflyvning over økonomien. Her bliver det b.la. forklaret, hvorfor moderat dårlige nyheder faktisk er gode nyheder.  Og også hvorfor boligmarkedet kan blive den helt store joker for økonomien.
16/11/202335 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Regeringens store plan mangler ambitioner og reelle reformer

Det har været et stor uge i dansk politik - i hvert fald på det økonomiske felt. Her blev grundstenene for fremtidens økonomi lagt frem af regeringen med skattereformen og 2030-planen.   "Man kunne godt have tænkt sig, at der var større ambitioner og mere appetit på at lave nogle mere reelle reformer," lyder vurderingen fra Børsens cheføkonom Steen Bocian.   Velfærdsløftet i 2030-planen taler til de socialdemokratiske vælgere, mens skattereformen taler til Venstre-vælgerne. Børsens politiske kommentator, Helle Ib, vurderer, at Socialdemokratiet trak det længste strå i forhold til balancen i det der blev forhandlet hjem. Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
10/11/202342 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Bliv klogere på skattereformen - både politisk og økonomisk

Regeringen er klar med personskattelettelser for 6,75 mia. kr. Det erfarede Børsens politiske korrespondent Jesper Hvass i denne uge. Han forventer, at planen bliver officielt præsenteret på mandag, og tirsdag kommer den store 2030-plan.   Bjarne Corydon har Hvass i studiet på den politiske del, mens Steen Bocian gør os klogere på de økonomiske aspekter.
02/11/202338 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Selvom han formelt selv gik af væltede Ellemann langsomt

Da Jacob Ellemann-Jensen for godt to måneder siden byttede ministerpost med Troels Lund Poulsen, var det reelt også et farvel til formandsposten. Det fortæller politisk kommentator Michael Kristiansen, der har et dybt kendskab til blå blok.   Bjarne Corydon og Michael Christiansen dissekerer Venstre og giver Troels Lund Poulsen gode råd om, hvad han skal gøre nu.   Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
26/10/202348 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Uenigheder mellem Nationalbanken og Vismændene.

Er der brug for at skære hårdt i de offentlige udgifter og sætte en bremse i privatforbruget for at redde Danmark fra en recession? Eller kører økonomien i præcist det tempo, som den skal? De økonomiske vismænd har i denne uge anbefalet en finanspolitisk stramning på en halv procent af BNP, da de mener, at vi har en beskæftigelse på ca. 90.000 højere end, hvad der er strukturelt holdbart. Det er en stor kontrast til sidste år, hvor de ikke anbefalede en stramning. Omvendt har den nye ledelse i Nationalbanken nu fjernet alle anbefalinger om finanspolitiske stramninger, hvorimod de sidste år anbefalede en stor finanspolitisk stramning på en hel procent af BNP. Der er med andre ord tale om et 180-graders holdningsskifte fra begge sider. Men hvad er så konsekvenserne, når de to største rådgivende organer omkring dansk økonomi ikke kan blive enige? Corydon har inviteret Børsens økonomiske redaktør Steen Bocian i studiet for at få svar på dette og meget andet. Producer: Arj
13/10/202339 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Sådan er den overraskende redningsplan for SAS strikket sammen

  Bjarne Corydon og luftfartsjournalist Erik Eisenberg foretager en journalistisk obduktion af redningsplanen for SAS. Den bød på gedigne overraskelser i investorkredsen, som ingen analytikere og eksperter havde set komme. Det var forventet, at kapitalfonden Apollo ville være med som investor, men i stedet blev det meget overraskende amerikanske Castlelake. Den helt store kanin i hatten var dog den danske investor og milliardær Henrik Lind. Han er kendt som stifter af energihandleren Danish Commodities og som tidligere storinvestor i Molslinjen. 
05/10/202334 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Lønløft, velfærd og skattelettelser

Regeringens lønløft er et "sprængfarligt" emne og et nybrud i dansk politik, fortæller Børsens politiske kommentator Helle Ib.    Det er en "kortslutning" af det normale løndannelsessystem, lyder vurderingen fra Børsens cheføkonom Steen Bocian.   Bjarne Corydon tager også Ib og Bocian omkring hele diskussionen om skattelettelser og velfærd, hvor Socialdemokraterne har begravet det 16-årige gamle slogan "velfærd fremfor skattelettelser".   Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
29/09/202349 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Forstå ejendomsvurderingerne og konsekvenserne for boligejerne

Det er makroøkonomisk sundt at fjerne skattestoppet på boligskatten. Formålet er, at beskatte efter hvad værdien reelt er. Men det er eksploderet med eksempler på groteske vurderinger, som har skabt utryghed. Spørgsmålet er om det her er et kæmpe fejlskud,  eller om det er en fejlmargin man må tage med.   Til at gøre os klogere på det og hvordan systemet fungerer, har Bjarne Corydon inviteret Børsens cheføkonom, Steen Bocian, og bolig- og investorjournalist, Heidi Birgitte Nielsen, i studiet.  Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
15/09/202338 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Harsk kritik af Dansk Erhvervs regnemetoder

Arbejdsudbud er blevet et mantra for regeringen og et af de hedeste økonomiske emner. Børsens cheføkonom Steen Bocian gør os klogere på hvad der er op ned i diskussionen. Han kommer også med en bredside til en analyse fra Dansk Erhverv, der viser at der kommer til at mangle 130.000 personer på arbejdsmarkedet om 10 år. Cheføkonomen kalder udregningen en “sær måde at tænke på.”    Bjarne Corydon, Steen Bocian og Børsens økonomiske korrespondent, Kenneth Praefke, runder også Kina, hvor det går dårligere end forventet. Økonomien buldrer ikke frem, men det gør til gengæld frygten for en større finansiel krise. Kina-delen kommer 38.30 minutter inde i afsnittet.  
07/09/202354 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Den udramatiske finanslov kan blive svær at forklare

Finansloven er næsten så udramatisk, som den kunne være, men Børsens cheføkonom, Steen Bocian, mener, at Finansministeren burde have strammet den en tand, i og med dansk økonomi står på kanten af en overhedning.    Omvendt så bliver den udramatiske finanslov svær at forklare for bl.a. andet trængte kommuner, da den danske økonomi blæser frem og råderummet lige er blevet opjusteret endnu en gang.   Bjarne Corydon styrer løjerne og udlægger finansloven sammen med Steen Bocian og politisk kommentator Helle Ib.   
01/09/202350 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Den politiske sæson er skudt i gang: SVM vil profilere sig på arbejdsudbud

Jacob Ellemann er tilbage og Mette Frederiksen røg ikke til Nato. SVM-trekløveret er altså stadig intakt, og skal nu arbejde mod at stå stærke og enige udadtil.   Bjarne Corydon styrer skibet og styrmændene er denne gang politisk redaktør, Peter Søndergaard, og politisk korrespondent, Jesper Hvass. De vurderer, at regeringens store slagnummer bliver arbejdskraft og arbejdsudbud, men påpeger, at regeringens sådan set ikke kommer med noget nyt - de følger bare regeringsgrundlaget.   De runder bl.a. også om arvefølgen stadig rumler i S, skattelettelser, debatten om opsparing til ældrepleje og 2030-planen.
18/08/202353 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Splid om koranafbrændinger og Trumps retssager

Sommeren er i den grad forbi - også for regeringen, der er optaget af den værdiladede sag om koranafbrændinger. En sag, der splitter danskerne; og også chefredaktørerne. Derfor Har Corydon i ugens afsnit besøg af Rune Lykkeberg, chefredaktør ved Dagbladet Information. Den ene er for, den anden imod - også i vurderingen af regeringens håndtering. De to chefredaktører vender også retssagerne, der hober sig op mod tidl. præsident Donald Trump. Retssager, der i den grad rører ved demokratiets grundsøjler. De to chefredaktører vender betydningen af retssagerne.
11/08/202357 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Hvordan vil privat opsparing til velfærd i alderdommen påvirke ulighed, skat og samfund?

Corydon & Co. er tilbage efter sommerferien og starter med en af sommerens største politiske debatter, nemlig forslaget om privat opsparing til velfærdsservice i alderdommen. Forslaget kommer fra Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg og har skabt stor debat – også internt i partiet. Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, og Børsens økonomiske redaktør og cheføkonom, Steen Bocian, forsøger at skære igennem den retoriske tåge og se på, hvilken betydning en opsparingsmodel kan have for ulighed, skat og velfærdssystemet.
04/08/202346 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Den nye verdensorden for biler: Vil Tesla og kinesiske elbiler overhale den europæiske industri?

Den sidste podcast inden sommerferien handler om biler. Det er en industri i opbrud, hvor transformationen til elbiler er kommet bag på de gamle bilproducenter. Tesla og de kinesiske producenter står til at overtage en stor del af et marked, hvor elbilerne hastigt æder markedsandele.   Bjarne Corydon har som altid taktstokken, mens journalist Thomas Askjær, der skriver om bilmarkedet for Børsen, gør os klogere på den nye verdensorden for bilindustrien. De kommer også ind på den sikkerhedstrussel, som især kinesiske elbiler kan udgøre.
29/06/202333 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Mette F’s største opgave bliver at bekæmpe dynen af uklarhed

I skyggen af Nato-rygter er regeringen nærmest gået i stå, og i stedet er der opstået interne kampe både imellem partierne og internt i S.  Derfor venter der et stort arbejde for Mette Frederiksen for at skabe ro og klarhed – ikke mindst om hendes person og fremtid.  Bjarne Corydon, politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk kommentator Helle Ib stiller skarpt på Socialdemokratiet og regeringen. 
21/06/202345 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Er vi blevet for optimistiske om økonomien?

Børsens cheføkonom Steen Bocian er tilbage efter tre måneders barsel, og i den tid er synet på økonomien blevet markant mere optimistisk, hvor blandt andre overvismanden taler om muligheden for en "perfekt landing". Helt så optimistisk er Bocian ikke, og han fortæller Bjarne Corydon, om de farer han ser i økonomien.  
08/06/202333 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Stephanie Lose lover Corydon at sigtekornet stadig er indstillet på reformer

Flankeret af politisk redaktør Peter Søndergaard har chefredaktør Bjarne Corydon fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V) i studiet.   Corydon har heppet på regeringen siden dannelsen og ikke mindst de lovede reformer, men han er begyndt at tvivle på, om de kommer i mål.  Stephanie Lose siger at regeringsgrundlaget er intakt og, at det ikke er slut med reformer, der giver danskerne incitament til at arbejde mere. “Vi har ikke kun en forpligtelse over for det samfund vi har nu, men også det samfund vi har om 30 år.”  
02/06/202340 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Troels Lund har taget magten, Mette F. rygtes til Nato og Løkke går enegang

Regeringstoppen (Mette F. Løkke og Poulsen) er i gang med at gentænke eller justere det politiske projekt. Det sker i skyggen af, at Mette Frederiksen rygtes til Nato, Ellemann der efter sommerferien skal have ledelsen i V tilbage, og Lars Løkke Rasmussen der beskyldes for at gå politisk enegang.  Sammen med politisk kommentator Helle Ib, politisk korrespondent Jesper Hvass tegner Bjarne Corydon et billede af magtforholdene i Venstre, hvor Troels Lund Poulsen er blevet partiets stærke mand. De tager også temperaturen på regeringen, og hvad der bliver den nye politiske fortælling efter kriseretorikken er lagt i skuffen.  Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
25/05/202353 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Kinesisk topøkonom: Misforståelser skaber den store kløft mellem Kina og Vesten

Børsens økonomiske korrespondent Kenneth Praefke har interviewet kinesisk fødte Keye Jin, der er lektor på London School of Economics. Hun er aktuel med en bog om, hvilken rolle staten spiller i kinesisk økonomi, og hvordan målet er at blive en større og smartere udgave af Tyskland. Hun fortæller bl.a., at det er misforståelser, der skaber den store kløft mellem især Kina og USA der bliver mere og mere farlig.   Bjarne Corydon og Kenneth Praefke dykker ned i, hvad de konkrete misforståelser er, og hvordan de er opstået.  OBS:  Vil du være med til Børsens live Q&A om danske virksomheders interesser i Kina d. 16. maj kl. 9.00? Du kan tilmelde dig her: LiveQ&A  Og uanset om du kan være med live eller ej, så kan du tilmelde dig via linket og modtage en redigeret version med de vigtigste pointer efterfølgende.  Linket udløber d. 23.5.23. 
12/05/202334 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Corydon: Det er imponerende at lave en finanslov der er så ligegyldig

Regeringen har stået imod fristelserne og undladt at give gaver, der ellers måske kunne give lidt medvind i befolkningen.   Det vidner om en ansvarlighed at lave en i bund og grund ligegyldig finanslov i en økonomisk tid, hvor der skal holdes igen med pengene.   Finansloven er blevet til med et bredt flertal, hvilket chefredaktør, Bjarne Corydon, politisk kommentator, Helle Ib, og politisk kommentator, Helle Ib, er enige om er et godt politisk håndværk.   Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
28/04/202343 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Corydon og Lunde: Vi står i en teknologisk brydningstid

Kunstig intelligens er kommet bredt på dagsordenen efter Chat GPT blev frigivet. Børsens to chefredaktører, Bjarne Corydon og Niels Lunde, dykker ned i den teknologiske udvikling og taler om hvorfor de begge tror, at verden for alvor står over for disruption.    
20/04/202338 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Amerikansk deja-vu: Biden og Trump står til at tørne sammen igen

I en tid med stor geopolitisk uro bliver det sandsynligvis igen Biden eller Trump der skal lede ÚSA indtil januar 2029. 80-årige Joe Biden har endnu ikke officielt sagt, at han genopstiller, men siger, at det er planen. 76-årige Donald Trump har meldt sit kandidatur, og der spekuleres i hvem der vil stille op imod ham. Her nævnes Floridas guvernør, Ron Desantis, som en sandsynlig republikanske modstander, men Trump står stærkt i målingerne mod guvernøren. Chefredaktør, Bjarne Corydon, har i studiet Børsens udenrigsredaktør, Hakon Redder, og med på en telefon fra New York er Børsens USA-korrespondent Lasse Ladefoged. Emnerne er de to kandidater, det splittede USA og hvad man kan forvente på den geopolitiske front af Trump og Biden.  Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
14/04/202330 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Bjarne Corydon fælder dom over regeringens første 100 dage

Det står rigtig skidt til i meningsmålingerne for midterregeringen. Store Bededag kørte af sporet, Jakob Ellemann er sygemeldt og de store reformer som regeringen har varslet vil først materialiserer sig om lang tid. I denne podcast er det Børsens politisk redaktør Peter Søndergaard, der stiller spørgsmål til Bjarne Corydon og politisk korrespondent Jesper Hvass. Hvad dommen er over regeringen kan du høre.i denne podcast.
30/03/202342 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Er stormen over bankaktier et forvarsel om recession og finansiel krise?

Usikkerheden blæser ind over banker og investorer sælger hårdt ud af bankaktier. “For en uge side tænkte jeg at enkelte banker godt kan komme problemer, men nu ser vi store fald til bankaktier. Jeg har sørget for at aflyse mine weekendplaner. Alle banker i verden lever på tilliden og hvis der opstår mistillid, så er der ingen banker i verden, uanset hvor solide de er, som kan overleve,” siger Børsens finansjournalist David Bentow der ligesom Børsens cheføkonom Steen Bocian ser en større risiko i verdensøkonomien end for blot en uge siden.  Også topøkonomen Torsten Sløk er på kort tid vendt rundt på en tallerken. Børsens økonomiske korrespondent Kenneth Praefke interviewede ham inden det første bankkrak i USA, hvor han mente, at økonomien var på vej op i fart igen. Blot en uge senere forudser han, at bankkrisen vil give en recession.  Bliv klogere på bankkrisen og hvad det betyder for verdensøkonomien sammen med Bjarne Corydon, Steen Bocian og Kenneth Praefke.  P
24/03/202334 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Kan et amerikansk bankkollaps føre til global finanskrise?

For 15 år siden, da finanskrisen kom snigende, blev tegnene op til afvist som enkeltstående tilfælde, der kunne håndteres. Dengang var Steen Bocian cheføkonom i Danske Bank, og han har lært, at fremtiden kan være svær at spå om: “Mit bedste bud er som dengang: Nej, det er ikke en finanskrise, men jeg har også lært at være lidt mere ydmyg i min besvarelse af den slags spørgsmål.”  Børsens redaktionschef for finans, David Bentow, arbejdede som journalist under finanskrisen. Han tror ikke, at der kommer en ny finanskrise, men synes, det er bekymrende at krakket i Silicon Valley Bank kommer som sådan et chok, selvom der var tegn på svagheder i regnskaberne.  Bjarne Corydon styrer løjerne, hvor der bliver gået i detaljen om selve bankkrakket, men også trukket tråde op til de makroøkonomiske konsekvenser.  
14/03/202342 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Klima- og energiminister: Jeg har overtaget mange ufærdige projekter

Den forrige regering har lavet rigtig mange aftaler, hvor intentionen har været fornuftig, siger klima-, energi- og forsyningsminister, Lars Aagard (M). "Der står i en aftale, at der skal komme en plan for udbygningen af den danske brint-infrastruktur. Men der er ikke afsat en krone. Der er ikke taget stilling til hvem der egentligt skal eje det.” Han fortæller, at det som sådan er nemt nok at træffe beslutningerne, men nu forestår det hårde arbejde.  Bjarne Corydon spørger også ind til åben-dør-ordningen og energikrisen. Svarene er i podcasten.   Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
10/03/202350 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Det tegner til største lønvækst siden 1988 for industrien

Industriens overenskomst tilgodeser lønmodtagerne mere end chefredaktør Bjarne Corydon og cheføkonom Steen Bocian havde gættet på for blot en måned siden. Årsagen er, at recessionsfrygten på ganske kort tid er mindsket og dermed også frygten for en stor nedgang for erhvervslivet. De to herrer vender overenskomsten sammen med arbejdsmarkedsjournalist Troels Beha, og kigger frem mod Byggeriets overenskomst.          
24/02/202342 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Skal man omlægge sit boliglån eller er renterne fuldstændigt umulige at forudsige?

Det er en folkesport at lægge lån om og de vilde udsving skaber også store muligheder for at barbere boliggælden ned. Men det er ikke uden risiko og de voldsomme udsving vil fortsætte.  Bjarne Corydon taler med Børsens cheføkonom, Steen Bocian, og økonomisk korrespondent Kenneth Praefke, om hvad der driver renterne, og hvilke økonomiske mekanismer der er i spil. Det eneste der er sikkert er, at usikkerheden er kæmpestor, og store internationale økonomer er heller ikke enige om hvad der sker med renten på længere sigt.   
09/02/202338 minutes 1 second
Episode Artwork

Det er alle mod alle i blå blok

Partilederne i blå blok er så splittede, at de ikke en gang kan blive enige om et ugentligt møde, som var normalen inden Ellemann gik med S og M.   Sammen med politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk kommentator Helle Ib dykker Bjarne Corydon ned i den blå splittelse her og nu, men også hvad det betyder på længere sigt.
02/02/202345 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Davos: Trods krig og krise er der en lille spirende optimisme

På det økonomiske topmøde i Davos var hovedtemaerne inflationskrisen, energikrisen, krigen i Ukraine og Kinas genåbning og betydningen for verdensøkonomien. Det fortæller Børsens økonomiske korrespondent Kenneth Præefke, der var i Davos. Han bed mærke i, at der er en tro på at inflationen kommer ned, og økonomien ikke bliver så hårdt ramt, som man troede for et par måneder siden. Chefredaktør Bjarne Corydon, Børsens cheføkonom, Steen Bocian dykker sammen med Kenneth Præefke ned i substansen på de emner der optager den økonomiske elite. 
25/01/202337 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Regeringen har kommunikeret utroværdigt om afskaffelsen af store bededag

Regeringens fortælling om store bededag hænger ikke sammen. Der kommer kun 3 mia. kr. i kassen, mens forsvarsudgifterne forøges med 6 mia. kr. I følge i forvejen omstridte beregninger fra Finansministeriet.   Derfor opfatter oppositionen regeringens lovforslag som en forberedelse af den strukturelle beskæftigelse og dermed øgning af arbejdsudbuddet. Og dermed ikke en finansiering af forsvaret, som er regeringens fortælling.   Børsens politiske kommentator, Helle Ib, gør os klogere på den politiske del, mens Børsens cheføkonom, Steen Bocian, dykker ned i den økonomiske del. Alt sammen styret af Bjarne Corydon.  
19/01/202346 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Store Bededag: Overvismanden forklarer hvorfor han ikke køber regeringens regnestykke

Bjarne Corydon har selskab af overvismand Carl-Johan Dalgaard. De to dykker ned i de seneste ugers politiske varmeste emne. Overvismanden smed nemlig en bombe, da han sagde, at afskaffelsen af Store Bededag ikke giver varige effekter på arbejdsudbuddet, hvilket er en central årsag til at SVM-regeringen vil afskaffe helligdagen. Carl-Johan Dalgaard går i dybden med, hvordan han ser regnestykket hænge sammen.   De runder også inflationen og i det hele taget økonomiens tilstand. 
11/01/202357 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Vanvittige spændende lønforhandlinger skudt i gang i skyggen af reallønsnedgang og bekæmpelse af inflation

Overenskomstforhandlingerne er de tavse mænds land, men det der foregår inde i det meget lukkede rum har kæmpe betydning for alle danskers løn. Det er i første omgang det private område der forhandler med DI-direktør Lars Sandahl og Co-industris formand Claus Jensen der skal få enderne til at mødes. Bjarne Corydon prøver sammen med Børsens cheføkonom, Steen Bocian og Børsens arbejdsmarkedsjournalist, Troels Beha, at kortlægge hvad der foregår til forhandlingerne, hvor der aldrig er sluppet noget ud til pressen. Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
05/01/202348 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Det er en tilbagevenden til reformsporet i dansk økonomisk politik

En helligdag skal væk og SU’en samt skattesystemet skal kigges på melder den nye regeringskoalition bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne – kaldet SVM. Dermed tegner det til at reformtørken under S-regeringen er slut. Børsens chefredaktør Bjarne Corydon vender regeringsgrundlaget sammen med Peter Søndergaard, politisk redaktør på Børsen, Helle Ib, politisk analytiker på Børsen og Steen Bocian, Børsens cheføkonom.
14/12/202247 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Der er et gigantisk pres på Ellemann og Frederiksen for at lykkes

Regeringsforhandlingerne er rykket ind i en ny fase, hvor det nu vil være et stort nederlag for både Jakob Ellemann og Mette Frederiksen, hvis en SV-regering går i vasken.   Sammen med politisk redaktør Peter Søndergaard og politisk kommentator Helle Ib vender Bjarne Corydon forhandlingerne og ikke mindst TV 2s lange interview med Jakob Ellemann.   Helle Ib tror, at det ender med en SV-regering, mens Peter Søndergaard er mere skeptisk. Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen & Peter-Emil Witt
06/12/202239 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Rune Lykkeberg og Corydon er uenige i om en midterregering er vejen frem

"Der er noget reaktionært i altid at forsvare det gamle," siger Rune Lykkeberg. Derfor har han inviteret Bjarne Corydon til idé-debat på Dagbladet Information, for at diskutere det ulmende opgør med 20 års fløjpolitik, som er blevet toneangivende for regerings-forhandlingerne. Lykkeberg er kritisk, mens Corydon er konstruktiv. Lyt med i denne dybdeborende debat.    Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
03/12/20221 hour 1 minute 51 seconds
Episode Artwork

Bred regering bliver til i mørke

Alt peger på en bred regering med i hvert fald Socialdemokratiet og Venstre. Børsens politiske kommentator Helle Ib hæfter sig, at denne uge bød på et point of no return, da fungerende statsminister Mette Frederiksen igen annoncerede, at hun gik efter den brede regering. Men der er ugler i mosen – for både Socialdemokratiet og Venstre kæmper sine indre kampe for at nå et resultat. Samtidig slipper der næsten intet ud om regeringsdannelse.   Producer: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen
25/11/202242 minutes 47 seconds
Episode Artwork

I weekenden bliver Ellemann markant klogere på om han vil i seng med S

Opfordringen fra politisk kommentator Michael Kristiansen er klar; Ellemann skal gå i regering med S. Ellers risikerer han at lave en Thulesen Dahl, der i Dansk Folkepartis storhedstid aldrig greb muligheden for at gå i regering og bagefter blødte vælgere og til sidst folketingsmedlemmer.  Helt centralt bliver weekendens landsmøde i Venstre, hvor partiformanden får klarhed over hvordan baglandet stiller sig til at gå i seng med S.   Bjarne Corydon får også den tidligere rådgiver for Anders Fogh til at indrømme han nok tog fejl i sin analyse af blå blok inden valget.     Teknik: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen Redigering: Peter-Emil Witt
18/11/202247 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Socialdemokraterne og Venstre føler hinanden på tænderne lige nu

Regeringsforhandlingerne mellem A og V er et psykologisk spil, hvor reel politik ikke fylder specielt meget lige nu. Det vurderer Bjarne Corydon, politisk kommentar Helle Ib og politisk redaktør Peter Søndergaard. Derfor bliver det også lange forhandlinger, indtil der er en regering og et regeringsgrundlag.   Teknik: Arjuna Alexander Kolkur Sørensen Redigering: Mie Hee Christensen 
10/11/202242 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Sofie Carsten Nielsens afgang tager valgdrama til nye højder

Der blev smidt bombe ind i regeringsforhandlingerne, da den Radikale leder Sofie Carsten Nielsen måtte melde sin afgang som leder. Ledelsesskiftet hos Radikale åbner nye perspektiver i regeringsforhandlingerne. Hvis Martin Lidegaard bliver ny radikal leder, kan det styrke mulighederne for en SMR-regering.  Bjarne Corydon vender valgdramaet sammen med Børsens politiske redaktør Peter Søndergaard og politisk analytiker Helle Ib. Teknik: Mie Hee Christensen
02/11/202256 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Valget er i den giftige fase – kan nogen stikke en kæp i Løkkes hjul?

Der er massive angreb fra alle sider på Lars Løkke Rasmussen (M). Især Socialdemokraterne er i offensiven for at sikre et rent rødt flertal. Chefredaktør Bjarne Corydon, politisk redaktør Peter Søndergaard og politisk kommentator Helle Ib tager den store overflyvning over dansk politik i den sidste podcast inden valget. I slutningen af programmet får Bjarne Corydon drillespørgsmålet om, hvorvidt han vil sige ja, hvis han får tilbudt en ministerpost af Lars Løkke.
28/10/202240 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Valgkampen er ekstremt personfikseret med Løkke i centrum

Valgkampen er uden den store politiske substans, til gengæld så fylder personspørgsmål mere og mere. Lars Løkke har taget næsten al opmærksomheden i denne uge, men det er stadig svært at blive klog på, hvor han står i spillet om statsministerposten. Det runder Bjarne Corydon sammen med Børsens politiske redaktør Peter Søndergaard og politisk korrespondent Jesper Hvass. Og så gør Børsens undersøgende journalist Johan Christensen os klogere på hele FE-sagen, hvor vi også kommer omkring et pressemøde der blev ufrivilligt komisk for Ellemann og Pape.
20/10/202243 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Den socialdemokratiske valgmaskine og vismændenes bombe

Valgkampen gik ind i anden uge med en socialdemokratisk maskine, der kører stort set alle andre i grøften – det trods et begrænset antal forslag og varer på hylderne.  Samtidig bød ugen også på vismændenes rapport og Nationalbankens prognose for dansk økonomi. Trods store uenigheder om, hvor meget der skal spares, er Børsens lederskribenter enige; deres dystre forudsigelse var valgkampens væsentligste input.
13/10/202235 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Mette Frederiksen smed en lille bombe da hun udskrev et valg i krisens tegn

Kriserne hagler ned over os, og derfor går Mette Frederiksen til valg på en bred regering fra begge sider af den politiske midte. Det var budskabet, da statsministeren onsdag blæste til valg. Men er det mere socialdemokratisk taktik end politisk realisme? Det runder Bjarne Corydon sammen med Børsens politiske redaktør Peter Søndergaard, politisk kommentator Helle Ib og Børsens cheføkonom Steen Bocian. Der bliver også gået i dybden med hvordan kriserne vil spille ind i valgkampen. Producer: Arjuna Sørensen & Mie Hee
06/10/202248 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Britisk økonomi er midt i en orkan - Centralbanken tvunget til at tilsidesætte økonomisk lærdom

Den britiske premierminister, Liz Truss, har med sin enorme hjælpepakker og skattelettelser, kastet den britiske økonomi ud i et kaos, hvor Bank of England har måtte gribe ind med hjælpeaktioner. Chefredaktør Bjarne Corydon, økonomiredaktør Steen Bocian og redaktionchef David Bentow går i dybden med hvordan det kunne gå så galt, og hvad konsekvenser kan være på længere sigt.
30/09/202243 minutes 55 seconds
Episode Artwork

R for Rwanda og recession forude

00.11: Det begynder at lugte af krise hos Det Radikale Venstre, der har kravlet op i et træ, som hverken vælgere eller politiske kolleger ser ud til at belønne, ligesom udlændingepolitik ikke står til at blive et fremtrædende tema i valget. Politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk kommentator Helle Ib tager diskussionen med Bjarne Corydon om tilstanden for R og flere andre partier. 37.12: Nationalbankdirektør Lars Rohde fremlagde i denne uge et gearskift i dansk økonomi. Og det ser ud til at bæltet skal spændes gevaldigt ind, og der skal fjernes noget fedt fra hofterne, hvor Rohde bedyrede, at politikere skulle handle hurtigt og stramme finanspolitikken. Børsens cheføkonom Steen Bocian vender konsekvenserne og de politiske følgevirkninger med Bjarne Corydon 
23/09/20221 hour 4 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Papes problemer og Sverigesdemokraternes succes

00.05: Den konservative formand Søren Pape Poulsen har gået gennem sit livs stormvejr efter afsløringerne om urent trav i privatlivet. Men har det ramt ham og blå bloks chancer for at danne en ny regering? Bjarne Corydon vender blå bloks muligheder med Foghs gamle spindoktor Michael Kristiansen. 32.00: Valget i Sverige førte til en borgerlig sejr. Men de borgerlige partier er kun bundet sammen af ønsket om at slippe for Socialdemokraterne. Særligt Sverigedemokraterne  har skelet til Dansk Folkepartis deroute som et skræmmescenarie. Public affairs-direktør Morten Rud udlægger regeringsdannelsen for Bjarne Corydon. NB.: grundet sygdom på redaktionen er podcasten kommet ud med forsinkelse. Optagelsen var således fredag morgen.
21/09/20221 hour 4 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Historisk spændende valg venter: Bliv klogere på de mulige regeringer

Kan S køre videre som soloregering, hvis rød blok vinder valget, eller stikker R en kæp i hjulet og holder fast i en flerparti-regering? Vil Moderaterne stå fast på en regering hen over midten, hvis de får de afgørende mandater, eller må Lars Løkke Rasmussen bide til den blå bolle og opgive sin kongstanke? Spørgsmålene hober sig op om et valg, hvor spændingskurven er helt i top. Bjarne Corydon og Børsens politiske redaktør og kommentator, Peter Søndergaard og Helle Ib, gennemgår det politiske landskab og giver deres bud på mulige regeringer.
08/09/20221 hour 3 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Stram finanslov inden valg og krig hos De Konservative

01.19: Det er ikke kun i Danmark, der skal til at være valg – også i Storbritannien har der været en afgørende afstemning om ny premierminister. Og med al sandsynlighed bliver det udenrigsminister Liz Truss, hvis økonomiske politik kan kaste britisk økonomi udover randen. Netop den politik har ført til hidsig mudderkastning og splid i Det Konservative Parti. UK-ekspert Lone Theils og EU-korrespondent Louise With gæster Bjarne Corydon for at vende politikeren Liz Truss. 33.15: Finansminister Nikolaj Wammen fremlagde et nyt finanslovsudspil, der strammede den økonomiske politik. Dermed bliver det ikke den gaveregn, der faktisk var råd til. Så hvorfor åbnede regeringen ikke op for at lukke flere penge ud i samfundet? Økonomisk korrespondent Steen Bocian og politisk redaktør Peter Søndergaard vender finansloven og regeringens strategi for dansk økonomi – og valget. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor
01/09/20221 hour 1 minute 36 seconds
Episode Artwork

SAS evige pengejagt og iskold luft mellem S og R

00.05: Krisen i det nordiske luftklenodie, SAS, bliver ved med at fortsætte selv efter, strejken er slut og situationen bliver stadig mere absurd. Det vurderer Børsens garvede journalist Erik Eisenberg til Bjarne Corydon, der har dækket SAS i mange år. Han tager analysen på tilstanden for det kriseramte, statsejede selskab. 32.14: Forholdet mellem Socialdemokratiet og Radikale Venstre er så elendigt, at begge parter frygter, de kan koste hinanden en valgsejr. Kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass vurderer, at de to parter kan ende med at skade hinanden så massivt, at de ender med at smide alle trumfer væk, mens Corydon trækker på sin eget bagkatalog. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter inde- og udefra Børsens redaktion.
26/08/20221 hour 13 minutes 7 seconds
Episode Artwork

To blå bejlere til Statsministeriet og de vilde meningsmålinger

00.35: To blå statsministerkandidater og otte blå partier – Søren Papes kandidatur er en del af fortællingen om en historisk stort antal aktører i den blå blok. Men det er måske ikke umuligt at få et flertal – for Mette Frederiksen står med et alvorligt troværdighedsproblem. Det vurderer tidl. Fogh-rådgiver Michael Kristiansen, der er i studiet med Bjarne Corydon. 32.15: Meningsmålinger har ændret sig voldsomt over en uhyre kort periode, og indikerer det mest dramatiske valg siden jordskredsvalget for 50 år siden. Og alt er i spil med en mudret blå blok på den ene side og en rød statsminister med et alvorligt imageproblem. Dagens anden gæst Jesper Claus Larsen er det, man på nudansk kalder 'pollster', og ved til hudløshed, hvor partierne står, hvem der er i problemer, og hvad vælgerne går op i. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter
19/08/20221 hour 14 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Mette F’s store valgdilemma og økonomisk pessimisme

00.05: Corydon & Co. vender tilbage efter en højspændt sommer, hvor de tektoniske plader har rykket sig i dansk politik. For “materialet er taknemmeligt,” som politisk korrespondent på Børsen Jesper Hvass fortæller til Bjarne Corydon. Han fortæller at Socialdemokraterne, ikke har travlt med at udskrive valget – alligevel fyger spekulationerne gennem luften om et lynvalg og forlydender om et anspændt forhold i den røde blok. 37.12: Også i dansk økonomi er der noget på spil. For recessionsfrygten buldrer, mens kedlerne på arbejdsmarkedet samtidig er glohede og renterne er faldet. Alligevel er Børsens cheføkonom Steen Bocian pessimist, fordi inflationen fortsat er høj og der er sorte skyer i horisonten. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
12/08/20221 hour 8 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Støjbergs parti, året i politik og Sanjay Shah

00.07: I et brag af en sæsonafslutning inviterer Bjarne Corydon politisk kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass i studiet for at vende året i politik, der netop nu gennemlever endnu et skred med Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, der minder påfaldende meget om V og påfaldende lidt om DF. Samtidig tegner der sig et folketingsvalg efter sommerferien, der tegner mudret, kaotisk og rodet. 53.17: Sagen om den milliardstore skattesvindel nåede et nyt højdepunkt, da Sanjay Shah blev anholdt i Dubai. Og der er ikke tale om “normale” banditter i habitter, men et stort svindelnetværk, hvor Sanjay Shah er en del af den store fortælling. Det fortæller redaktør for undersøgende journalistik Johan Christensen, der giver en grundig analyse af sagen, og hvor den står i dag. NB. Corydon & Co. går på sommerferie, men er tilbage medio august. Tak, fordi du lytter med – vi høres ved! Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefreda
24/06/20221 hour 25 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Elon Musk og den store splid om verdensmål

00.11: “Der er gået politik i den,” siger Børsens udenrigskorrespondent i USA, når det handler om FN's verdensmål, ESG, der måler på grøn omstilling, socialt arbejde og god ledelse. For hvordan kan et af verdens største benzinselskaber bliver set som mere bæredygtigt end Tesla – det spørgsmål rejste Elon Musk ligesom også Bjarne Corydon, chefredaktør Niels Lund og USA-korrespondent Lasse Ladefoged vender det i ugens afsnit. Og debatten lurer lige rundt om hjørnet: hvor står vi med den grønne omstilling og den sociale dagsorden, hvis krisen rammer, og pengene er små? Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
17/06/202234 minutes 23 seconds
Episode Artwork

SAS’s kamp for overlevelse og det store ja

00. 15: Igen-igen står SAS i en krise, der kan betyde et kollaps for det skandinaviske flyklenodie. For det hele skal falde i hak, hvis SAS skal undgå at gå bankerot, og gode råd er i den grad dyre i et spil hvor særligt den danske regering står med sorteper. Er der en vej frem for SAS? Og hvorfor står vi netop her igen? De spørgsmål stiller Bjarne Corydon Børsen-journalist Erik Eisenberg, der dækker SAS. 27.15: Mette Frederiksen kan notere sig en stor sejr efter det overvældende ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Det samme kan de gamle magtpartier, mens de danske EU-modstandere står forslåede tilbage. Er EU blevet et folkeprojekt eller er der stadig saft og kraft i yderfløjenes skepsis mod globalt samarbejde? Og kan vi forudse et opgør med de andre forbehold? Politisk kommentator Helle Ib og EU-korrespondent Louise With vender det historiske ja.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vi
03/06/20221 hour 2 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Forstå hvad vi stemmer om, før du stemmer

Denne særudgave af ”Corydon & Co.” er dedikeret til den forestående folkeafstemning om forsvarsforbeholdet. På mindre end 12 minutter forklarer Børsens Europa-korrespondent, Louise With, hvad EU’s forsvarssamarbejde egentlig er og hvad det betyder, at Danmark står udenfor. Politisk journalist Sine Furbo Vestergaard stiller spørgsmålene.
26/05/202211 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Kryptovalutaernes sammenbrud og sagen om Hjort

00.34: Sagen om efterretninger om Claus Hjort og efterretningstjenesterne noget et (anti) klimaks i denne uge, da Folketinget besluttede sig for ikke at ophæve den tidligere forsvarsminister og Venstre-nestors immunitet. Historiker Rasmus Mariager gæster Bjarne Corydon til at fortælle om, hvad der er op og ned i sagen, og hvorfor det er kontroversielt, når støvet børstes af en 150 år gammel lov. 25.08: En af ugens store historier var kryptovalutaernes sammenbrud, hvor den tidligere investor-guldfugl har oplevet voldsomme kursfald. Topchef i Maj Invest Jeppe Christiansen mener, kryptovalutaerne har crashet på samme måde som dotcom-bølgen gjorde omkring årtusindskiftet. Så hvad er fremtiden for bitcoin, dogecoin og co.? Jeppe Christiansen og Corydon tager samtalen. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
20/05/202259 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Politikernes pensionsdilemma og de stigende renter

00.07: Et nyt pensionsudspil fra regeringens kommission så i denne uge dagslyset – og bød på en ekstremt lang tidshorisont på hele 55 år. Men kort tid gik der, før forslaget blev diskuteret, om hvad der er rimeligt. Alt imens er politikerne tavse. Børsens politiske kommentator Helle Ib, cheføkonom Steen Bocian og Bjarne Corydon vender forslaget. 30.15: Den amerikanske rente er steget markant på kort tid og udgør et paradigmeskifte i valutapolitikken – alt sammen for at tackle den hastigt stigende inflation. Men det er hverken populært, og det er svært at ramme rigtigt og let at gøre enten for lidt eller for meget. Det skaber stor bekymring og kan kaste amerikansk økonomi ud i en krise. Børsens korrespondent i USA Lasse Ladefoged og Steen Bocian udlægger den store usikkerhed om renten. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børse
06/05/202257 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Macrons genvalg og Mette Frederiksens grønne regning

00.07: Lettelsen gik gennem elitens Europa, da Frankrig genvalgte præsidenten gennem fem år Emmanuel Macron. Alligevel er bekymringerne til at føle på – for valget viste, at populismen og politikerleden er en trussel mod økonomiske fremskridt. Samtidig er den gamle højre-venstreakse stendød, hvilket varsler sorte skyer i fransk og europæisk politik. Børsens korrespondent Louise With fortæller om valget af Europas mægtigste mand. 18.38: Den grønne omstilling blev et stykke mere konkret, da regeringen fremlagde sit grønne skatteudspil. Alligevel er der lang vej igen til det yderst konkrete mål om en 70 pct. CO2-besparelse. For særligt når det kommer til industri og landbrug, har regeringen fundet fløjlshandskerne frem. Tidligere direktør i Dansk Energi Lars Aagaard fortæller om, hvad der er svært ved den grønne omstilling. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økon
28/04/202254 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Biden og Macrons udfordringer i Ukraine og på hjemmefronten

00:07: Midt i krigen i Ukraine døjer to af Vestens vigtigste nøglefigurer med udfordringer på hjemmebanen. Emmanuel Macron er i tæt kamp mod Marine Le Pen i det franske præsidentvalg og Joe Bidens popularitet er dalende frem mod et midtvejsvalg i november. Hvordan påvirker de indenrigspolitiske dagsordner de kort, som Macron og Biden har på hånden i en højspændt udenrigspolitisk situation? Til at hjælpe med at besvare det spørgsmål får Bjarne Corydon besøg af Kirsten Biering, tidligere ambassadør i Frankrig og seniorrådgiver hos Diis og Tænketanken Europa samt Børsens USA-korrespondent Lasse Ladefoged. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
08/04/202248 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Mørke skyer over verdensøkonomien og Carlsberg i russisk glatføre

00.07: Verdensøkonomien og dansk økonomi er udfordret af krigen i Ukraine. For selvom aktiemarkedet har rettet sig, er risikoen for en lavkonjunktur steget markant – både grundet de stigende råstofpriser, men også en kinesisk økonomi i problemer. Samtidig truer inflation og sporene fra coronakuren dansk økonomi. Det vurderer økonomikorrespondent Kenneth Praefke og Børsens cheføkonom Steen Bocian. 30.34: Carlsberg, Ecco og Rockwool løb med overskrifterne i pressen med massiv kritik af deres aktiviteter i Rusland, der førte til at Carlsberg i denne uge trak sig. Men dette er formentlig kun begyndelsen – for fremtiden tegner til en voldsom eskalering af etiske problemer, når det kommer til handel med regimer. Politisk redaktør Peter Søndergaard og chefredaktør Niels Lunde gæster Bjarne Corydon. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fr
01/04/20221 hour 3 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Enhedslistens store problem med Ukraine

00.07: Den danske venstrefløj med Enhedslisten i spidsen står i massive problemer efter krigen i Ukraine og deres vaklen omkring det internationale samarbejde i Nato og EU. For krisen blotter en manglende stillingtagen til globalt samarbejde på den yderste venstrefløj, og spørgsmålet er så sprængfarligt, at det – navnet til trods – kan splitte Enhedslisten. For de fleste vælgere vil i en global retning, mens partiets dna ligger et helt andet sted. I studiet får Bjarne Corydon besøg af konkurrent og kollega Rune Lykkeberg, der bedre end de fleste, kender dialogen på venstrefløjen.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.  
18/03/202229 minutes 31 seconds
Episode Artwork

2022: Det største jordskælv siden 1989

00.07: Vi glemmer det næsten i dag-til-dag-møllen, men krigen i Ukraine er et geopolitisk jordskælv på størrelse med 1989. Det mener direktør for Tænketanken Europa, tidl. minister og Tyskland-ekspert Lykke Friis. Hun gæster i denne uge Bjarne Corydon til en samtale om Europas modsvar til krisen med Rusland. Og det er ikke småting, for de tektoniske plader rykker sig i europæisk politik, hvor landene står mere samlet og handler hurtigere end nogensinde før. Lykke Friis og Europa-korrespondent Louise With dykker dybt ned i Europa efter den historiske begivenhed – og vender den danske respons med blandt andet afstemningen om forsvarsforbeholdet.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion
10/03/202251 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Risiko for russisk statsbankerot

00.07: Krigen i Ukraine har på kort tid fået store konsekvenser for mange mennesker, og nu begynder særligt de økonomiske konsekvenser. Virksomheder begynder at lukke ned for handel med og produktion i Rusland, og det vil komme til at ramme den russiske økonomi hårdt. Rusland er blevet bundet på hænder og fødder rent finansielt, og de finansielle markeder ser lige nu en ekstrem høj risiko for et russisk statsbankerot. Perspektivredaktør Kenneth Praefke og cheføkonom Steen Bocian og chefredaktør Bjarne Corydon vender Ruslands økonomiske situation. 21.11: USA og Europa vil gå to forskellige veje, når det kommer til renteforhøjelser. Europa har allerede nu udskudt de to renteforhøjelser, der var indpriset, til 2023, men konsensusforventningen i USA er fortsat, at Fed-chefen Jerome Powell kontinuerligt vil hæve de amerikanske renter. Trods usikkerheden ved Rusland og Ukraine krigen, er der derfor ingen tvivl om, at USA skal have markant højere renter.  Corydon & Co. er Bør
04/03/202232 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Dansk hardlinerkurs efter Ukraine og formandsskifte i erhvervslivets top

00.07: Efter Ruslands invasion af Ukraine, har EU har på rekordtid lanceret en række sanktioner mod Putins Rusland. Danmark har stået på hardlinerholdet, men alligevel kan der sættes spørgsmål ved, hvor hårde sanktionerne i grunden er. Særligt en vare understreger en svær balance for Europa: naturgas. Europakorrespondent Louise With, cheføkonom Steen Bocian og chefredaktør Bjarne Corydon vender den historiske begivenhed. 27.28: Det var to af de tungeste poster i Dansk erhvervsliv, der blev skiftet ud, da Mærsk og Danske Bank med få dages mellemrum skiftede formand. Hvor den ene præsenterer rekordomsætning, kæmper den anden en kamp for at komme ud af de sidste års dødvande. Børsens chefredaktør Niels Lunde og mangeårig finansjournalist David Bentow gennemgår sagen med Bjarne Corydon. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens
25/02/20221 hour 24 seconds
Episode Artwork

Pladsmangel i blå stue og farcen om arbejdskraft

00.07: Et samspilsramt Dansk Folkeparti, to detroniserede Venstre-folk der barsler med partier og to mænd med statsministerdrømme. Der er pladsmangel i blå blok, hvor hele syv partier (Inger Støjberg inkl.) kan risikere at stå på stemmesedlen. Bjarne Corydon, politisk redaktør Peter Søndergaard og politisk kommentator Helle Ib vender blå stue, og ser på, hvem der står stærkest forud for et folketingsvalg.  21.00: Spørgsmålet om udenlandsk arbejdskraft har udviklet sig til en farce, hvor hverken rød eller blå blok kan samle et flertal – trods begge har ytret ønsker om at gøre det lettere for virksomheder at hyre arbejdskraft fra udlandet. I stedet endte det med en mindre aftale om at lukke hullet for Arnepensionen. Særligt radikale står med sorteper, mens statsministeren og finansministeren kan sove trygt, vurderer panelet. NB.: Ugens episode er optaget før samrådet om transportminister Benny Engelbrecht. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. ch
03/02/202254 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Statsministeren i krydsild med Corydon og betændte sager i embedsværket

00.07: Højesteretsdommer Jens Peter Christensen gæster studiet for at tale om rigsretssager og kommissioner, og hvorfor forholdet mellem embedsmænd og politikere er kilde til nogle spektakulære sager og store problemer for både embedsværk og folkevalgte. 34.19: Hvad vil statsministeren egentlig med dansk økonomi? Hvad er planen for 2022? Hvem vil hun samarbejde med? Og er en ny regeringskonstellation med Radikale udelukket? Bjarne Corydon interviewede i denne uge eksklusivt Mette Frederiksen til Børsen Impact om retningen for Danmark de kommende år. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
28/01/20221 hour 5 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Bramsens ansvar i spionsag og danske topchefers frygt for Kina

00.07: Spionsagen om Forsvarets Efterretningstjeneste ruller fortsat og kan få alvorlige konsekvenser for regeringen. I denne uge gæster forsker Rasmus Mariager Bjarne Corydon og fortæller om den historiske mistillid, der hersker mellem det politiske lag og sikkerhedstjenesterne. Han giver sit bud på, hvordan forholdet er endt på frysepunktet, og hvor sagen står fremadrettet.  34.02: Store danske selskaber har svært ved at finde benene at stå på i forhold til verdens næststørste økonomi, Kina. For hvordan agerer man i et land, som kunder, medarbejdere og borgere ser skævt til - og som samtidig er verdens produktionshal? Børsens anden chefredaktør Niels Lunde har undersøgt, hvordan virksomheder agerer. På et punkt er han klar: topchefer må i brechen og forklare sig. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
21/01/202257 minutes 32 seconds
Episode Artwork

En rullende spionskandale og radikal sabelrysten

00.07: Corydon & Co. er tilbage i det nye år og ligger fra land med spionskandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste og sigtelsen af FE. Graverjournalist Thomas Svaneborg har undersøgt sagen nærmere og talt med en række kilder tæt på historien. Han forklarer sagen og giver et bud på, hvad den hemmeligholdte sag, drejer sig om, og hvad der er op og ned i den kulørte sag. 26.22: Den politiske sæson tog fart, da den radikale leder Sofie Carsten Nielsen lagde året ud med at slå fast, at hun ikke vil pege på en socialdemokratisk mindretalsregering efter næste valg, og at valget kan falde på en blå statsminister. Det er startskuddet til et chicken race frem mod næste valg, der kan ende i radikal triumf, eller koste Carsten Nielsen jobbet som partileder. Det vurderer Bjarne Corydon, politisk kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de
14/01/202258 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Reformerne der aldrig ankom og regeringens bævende kurs

00.07: Regeringen landede i denne uge en lille finanslov – og igen stod det klart, at regeringen presser de store sværdslag til langt ud i horisonten. For trods tilsagn om store reformer, der skal fremtidssikre dansk erhvervsliv, er det småt med egentlige tiltag. Bjarne Corydon analyserer med Børsens politiske kommentator Helle Ib og cheføkonom Steen Bocian den nye finanslov – og ikke mindst alt det, den ikke indeholder. 28.27: Med en EU-venlig præsidentkandidat på spil i Frankrig og en ny kansler i Tyskland, er der snart fuld kul på EU-toget. Men den danske regering er vævende, og de fleste er i tvivl om, hvor regeringen og danske politikere egentlig står på afgørende spørgsmål. Og det rammer os på den politiske kapital, vurderer Børsens EU-korrespondent Louise With. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
10/12/202152 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Minkkommissionen indefra

00.07: Minkkommissionen kører frem mod sit store klimaks, når statsministeren i næste uge skal foretræde. Men hvad er der egentlig foregået i rummet? Og hvad kan vi allerede nu konkludere ud fra kommissionens arbejde? De spørgsmål vender Børsens ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon med avisens ansvarlige for dækningen af minkkommissionen, Signe Furbo Vestergaard. Hun har siddet med ved stort set alle afhøringer og mødedage i minkkommissionen og giver sin analyse af arbejdet og belastningen af regeringen. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
04/12/202128 minutes 5 seconds
Episode Artwork

S’s hovedpine med vælgerhavet og ny mand i Kanzleramt

00.07: Der er røre i vælgerhavet, og Bjarne Corydon forsøger i denne uge at finde svaret på Socialdemokratiets elendige kommunalvalg. For vælgerne har tilsyneladende fået helt andre prioriteter, hvilket skaber problemer for S. Til at opklare spørgsmålet  kommer en af ophavsmændene bag S’s skifte i udlændingepolitikken og en nøglespiller i udviklingen af Arne-pensionen – statistiker Jesper Claus Larsen.   33.50: Tyskland har fået ny regering, og der er nye boller på suppen. Fri cannabis, et stort fokus på grøn omstilling og en turbo i digitaliseringen. Bag det står tre umage faddere til regeringen i form af SPD, De Grønne og det liberale FDP. Lykke Friis gæster studiet og fortæller om den nye regering, og den nye regerings mulighed for succes.   Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
26/11/20211 hour 2 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Konklusion på kriseuge for S: Danmarks dyreste makrelmad

00.11: Ugens politiske krise blev godt returneret, da statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen blev afhørt i minkkommissionen. Alligevel står krisen ikke som aflivet, mener Børsens politiske korrespondent, Jesper Hvass og politiske kommentator Helle Ib. For pilen peger nu på statsministeren, som har haft nøgleroller under minksagen. 24.37: Kommunalvalget var en vaskeægte katastrofe for regeringspartiet, der lige nu har strategiske tømmermænd efter en årelang kinddans med DF, der tilsyneladende har skræmt andre vælgergrupper væk. “Danmarks dyreste makrelmad” kalder Helle Ib læren fra kommunalvalget med henvisning til statsministerens adfærd på sociale medier. I den anden ende af spektret står, foruden Konservative, Venstre overraskende nok som valgets vinder. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.</
19/11/202145 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Biden i stiv modvind og et comeback til sikkerhedspolitik

00.11: Verden er på vej mod en ny orden, hvor usikkerhed dominerer, hvor frihandel er på retræte, og hvor vi i stigende grad må forholde os til sikkerhedstrusler på samme niveau som under Den Kolde Krig – blot med en digital karakter. Den analyse kommer tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Thomas Ahrenkiel med, da ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon tager samtalen med ham, om den stigende konflikt mellem USA og Kina, og hvad den betyder for danske borgere og danske virksomheder. 29.25: Joe Biden kom godt fra start, da han for 12 måneder siden blev valgt til præsident. Sidenhen er billedet imidlertid mere mudret, hvor tilbagetrækningen fra Afghanistan, usikkerhed om amerikansk økonomi og coronahåndteringen har ført til modgang. Alligevel kan den aldrende præsident sætte fluehak ved en række store politiske sejre. Corydon tager temperaturen på et splittet Amerika med Børsens USA-korrespondent Lasse Ladefoged og USA-ekspert Mette Nøhr Claushøj. OBS.: I indsl
12/11/20211 hour 3 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Mink-sagen og sms-krisens slid på statsministeren

00.11: Minkkrisen og den efterfølgende sms-sag rider Mette Frederiksen som en mare og tegner sig. selv efter pressemødet, til at blive en krise regeringen får svært ved at kaste af sig. For selvom støttepartierne i første ombæring har været forholdsvis tilfredse med Mette Frederiksens udtalelser, er sagen langt fra slut. Den vurdering kommer ugens politiske panel i form af Bjarne Corydon, politisk kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass med, efter en af de mest dramatiske uger i dansk politik i flere år. 26.28: Bjarne Corydon får også besøg af en af ugens centrale personer - professor emeritus Jørgen Grønnegaard Christensen, der stod for arbejdet med den første coronakommission. Corydon tager samtalen om embedsværkets rolle under minkkrisen, og om tiden er ved at løbe fra det apolitiske, stående embedsværk. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik o
04/11/202157 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Ingen håndsrækning til arbejdsgivere

00.11: Det lyder relativt håndfast - manglen på arbejdskraft - men det er det faktisk ikke. Så selvom vismændene i denne uge slog fast, at der skal åbnes for arbejdskraft ude fra, er håndtagene glatte og svære, at dreje på. For Christiansborg vil ikke skære i satser eller forringe pensionsforholdene, der ellers kunne holde flere mennesker på arbejdsmarkedet. For man har prøvet at åbne op for udenlandsk arbejdskraft. Men hvor let er det at få mennesker til arbejdskraft til Danmark? Bjarne Corydon vender emnet med Børsens cheføkonom Steen Bocian og Børsens politiske kommentator Helle Ib. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
15/10/202121 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Facebooks store deroute og statsministerens nye passion

00.11: Ugen startede elendigt, da Facebook oplevede sit til dato største sammenbrud og var nede i seks timer, hvor store dele af verdens kommunikation døde ud. Det gik fra ondt til værre, da en tidligere topprofil, Frances Haugen, udleverede en række belastende dokumenter i Wall Street Journal. Nu ligger bolden hos lovgivere i USA og EU – og har de modet til at regulere? Bjarne Corydon taler med Børsens korrespondent Louise With. 20.23: Et nyt folketingsår er netop startet – og tingene er så småt tilbage til normalen. Og dog – for statsministeren er gået fra gul til grøn – fra at tækkes Dansk Folkepartis vælgere med kød og diesel, til at løbe ind på den grønne bane. Men lykkedes transformationen? Det vender Corydon med politisk kommentator Helle Ib, politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk redaktør Peter Søndergaard.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og
08/10/202150 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Forstå konsekvenserne af det tyske valg

De store magtpartier CDU og SPD er alvorligt svækkede, og for første gang nogensinde går Tyskland mod en ustabil trepartiregering med mange kokke, der ønsker hver deres retning for Europas største nation. Tysklandsekspert Lykke Friis gæster Børsens chefredaktør Bjarne Corydon til en debrief af valget samt de vanskelige og formentlig langstrakte regeringsforhandlinger, som kan få overvældende konsekvenser for EU – og Danmark.
01/10/202134 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Dramaet om fædrebarsel og et muligt globalt kollaps med Evergrande

00.11: Diskussionen om fædrebarsel ramte Danmark med orkanstyrke og blæser fortsat i det politiske landskab. Og det sidste punkt er ikke sat i historien, da både S og V har meget på spil i forhold til deres vælgere, med statsminister Mette Frederiksen, der har gjort, hvad hun kunne for at nærme sig vælgergruppen, der er imod fædrebarsel. Alt imens kæmper Venstre en kamp med blå blok. Polariseringen er stor i befolkningen, der næsten er splittet 50-50. Bjarne Corydon tager snakken med kommentator Helle Ib og cheføkonom Steen Bocian. 24.40: Den kinesiske byggegigant Evergrande er den forgangne uge kommet på alle læber, hvor risikoen for en konkurs ville sende tanker tilbage til krakket af Lehman Brothers. Og spørgsmålet huserer stadigvæk - hvis Evergrande går konkurs tager den så hele den kinesiske økonomi og dermed verdensøkonomien med i frit fald? Og er Kommunistpartiet i Beijing, der styrer den finansielle sektor, i stand til at holde hånden under Evergrande? Corydon vender
24/09/202151 minutes 14 seconds
Episode Artwork

DF‘s kamp for overlevelse, Løkkes es i ærmet og radikal grundforvirring

00.11: To kriseramte partier holder "fest" i weekenden, hvor både DF og Radikale samler baglandet til landsmøder. Og særligt hos Dansk Folkeparti er krisen massiv og har udviklet sig til en regulær overlevelseskamp. Det vurderer Søs Marie Serup, tidligere spindoktor for Lars Løkke, der kender DF indgående.  Men også hos Radikale Venstre er der mere gravøl, end champagnepropper. Partiet tør ikke bruge sin indflydelse, er rundforvirret og aner ikke hvilke sager, partiet skal gribe efter. Den analyse kommer den mangeårige insider og tidl. partisekretær Lars Nielsen med.  36.06: Bjarne Corydon vender også Lars Løkkes nye parti Moderaterne, som netop er blevet opstillingsberettiget. Og Søs Marie Serup gætter på han får massiv medvind ved næste valg.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
15/09/202144 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Mette F‘s kludetæppe og Tysklands kedeligste favorit

00.11: Regeringen fremlagde sit hidtil skrappeste forslag, da de tirsdag foreslog at skære i dimittendsatsen. Børsens lederskribenter vender reformforslaget, og hvorfor det beskedne beløb stadig gemmer på et markant nybrud for Socialdemokratiet - og hvorfor der skal væves kludetæpper for at få det gennem Folketinget.  28.45: Han har få visioner, er blottet for karisma, han taler lavt – og er formentlig snart den mest magtfulde mand i Europa. Socialdemokraten Olaf Scholz er ved at tage fusen på alle, og står nu til at blive kansler ved valget 26. september. Tysklandskenderen Lykke Friis gæster studiet og giver sit bud på, hvordan den næste tyske regering kommer til at se ud. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
08/09/202150 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Lunken finanslovsfest og slagsmålet om rigets retning

00.11: Den er blevet kaldt verdens kedeligste finanslov, med en regering der signalerer, at økonomien skal holdes i et jerngreb af frygt for en overophedning. Men bag den forsigtige lancering, er der et slagsmål om retningen for dansk økonomi. Skal den være ildrød, lilla eller dybblå? Og skal regningen lægges hos udlændinge, studerende, pensionister eller en helt anden gruppe? Spørgsmålene er ubehagelige, løsningerne er svære, og de gode råd er dyre. Bjarne Corydon vender finansloven og de store slagsmål, der følger, med politisk redaktør Peter Søndergaard og Børsens cheføkonom Steen Bocian.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
01/09/202129 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Mette F’s dyre reformdagsorden

00.11: Den nye politiske sæson er i gang, og hvilken sæson! Danmark er vågnet op til en hverdag efter ferien med langt mindre corona og langt flere reformer på dagsordenen. Men hvor vil regeringen sætte ind? Bjarne Corydon vender mulighederne sammen med Børsens skarpe analytikere. Og én ting holder alle fat i: Det er ikke sniksnak og overfladebehandlinger, regeringen barsler med. Det er store forandringer, der for store befolkningsgrupper ændrer livet markant. Og her er særligt to skrækscenarier, vurderer panelet - enten bliver det dyrt for rigets pengepung - eller dyrt for regeringens popularitet.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
25/08/202134 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Europas ledere i økonomisk famlen

00:12 EU-ekspert Lykke Friis gæster studiet, hvor hun, Bjarne Corydon og korrespondent Louise With tager en statusrapport på Europa. Og tilstanden ser noget ramponeret ud. For Europas ledere kan trods års coronahåndtering ikke blive enige om en fælles strategi, og kan i særdeleshed ikke blive enige om en fælles økonomisk politik, efter en krise der har ramt den europæiske økonomi hårdt - navnlig i de sydlige lande. Samtidig er der, set med Bruxelles-briller, sorte skyer over præsidentvalget i Frankrig, mens tyske kansler Merkel er 'dead woman walking'. Panelet vender det sidste topmøde, valgkampene og uenighed om alt fra økonomi til LGBTQ-lovgivning.   NB: Dette afsnit af Corydon & Co. er det sidste på denne side af sommerferien. Vi vender tilbage med nye afsnit om politik, økonomi og samfund i august. God sommer og tak fordi, I lytter med. 
02/07/202128 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Boligmarkedets store hovedpine og inflationsfrygt

00.14: Boligmarkedet er fortsat gloende hedt efter et rekordår, hvor de færreste tør spå om, hvornår festen damper af. Og det skaber en klassisk hovedpine for politikere: på den ene side risikerer man en overophedning ved ikke at gøre noget, mens et politisk indgreb vil ramme førstegangskøbere og mindre bemidlede hårdt. Så hvad vil regeringen gøre? Og hvad er risikoen for boligejerne? Politisk kommentator Helle Ib, Bjarne Corydon og cheføkonom Steen Bocian vender den evigt varme kartoffel i dansk økonomi og politik. 22.11: 16.000 danskere kom i job i den sidste måned, hvilket igen sparker til rygter om en økonomi, der med de store hjælpepakker ser ud til at blive overophedet. Det sætter gang i spekulationer om inflation i Danmark og i EU. Hvad er op og ned? Og er der grund til bekymring, spørger Corydon Børsens økonomiredaktør Kenneth Praefke og Steen Bocian. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på d
23/06/202141 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Løkkes nye parti og de store reformers genkomst

00:11 Lars Løkke lancerede sit nye parti Moderaterne, og man skal ikke tage fejl – det kan meget vel blive den nye magtfaktor i dansk politik. Den analyse kommer Børsens politiske kommentator Helle Ib med, der længe har holdt et tæt øje med Løkkes projekt, hvem der kunne stemme på det, og hvad Lars Løkkes chancer er før og efter et folketingsvalg. 16:17 Der bliver igen talt store velfærdsreformer i dansk politik og økonomi efter at både statsministeren og De Radikale har givet ny ilt til diskussionen. Bjarne Corydon tager samtalen med den radikale leder Sofie Carsten Nielsen om, hvilke reformer hun helst vil gennemføre – og hvorfor hun ikke støtter regeringen, medmindre der kommer nye reformer på bordet.
09/06/202146 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Verdensøkonomien på speed og dyrt købte landborgmestre

00:19: Verdensøkonomien buldrer frem, i en tid hvor både amerikansk og europæisk finanspolitik kører i højeste gear uden tegn på opbremsning. Men flere af verdens førende økonomer råber nu op i frygt for, at vi er på vej ud over rampen med hidsige rentestigninger til følge. En krise, der i værste fald ville kunne knække de mange lande, der har stiftet massiv gæld. 22:51: Regeringens forslag om at rykke uddannelser ud af de store byer vakte begejstring i flere landkommuner. Og selvom glæden er stor hos borgmestre rundt omkring, er der panderynker hos de større virksomheder og i uddannelsessektoren, der ser løsningen som både dyr og dårlig for kvaliteten. Men vil regeringen lytte?
02/06/202143 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Kollerups krigstogt mod banker og nybrud i dagpengeland

00.12: Erhvervsministeren Simon Kollerup og Socialdemokratiet hamrer løs på banksektoren med anklager om grådighed. Og det er en gratis omgang – for bankerne er dårlige til at bryde gennem på sociale medier og nå den helt almindelige dansker. Men har kritikken noget på sig? Og hvad fører det dårlige forhold til på sigt? Det vender Bjarne Corydon med Børsens lederskribenter. 23.41: 1. maj bød på en vigtig nyhed – flere partier og fagbevægelsen lancerede en plan for flere penge til dagpengeområdet. Og for første gang i mange år var regeringen ikke afvisende for at lempe på dagpengereglerne. Men hvordan? Og kan man forfordele dagpengemodtagerne uden at gøre andre skuffede? Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
05/05/202144 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Biden i stiv medvind og Mette F’s kittelklædte hovedpine

00:13 Biden har medvind efter de første 100 dage, hvor den garvede politiker har pumpet milliarder ud i samfundet og udnyttet hvedebrødsdagene til fulde. Men rundt om hjørnet venter flere store udfordringer, hvor han særligt skal kæmpe med sit eget parti, Demokraterne. Børsens korrespondent i New York giver et indblik i USA under Biden. 21:15 Sygeplejerskerne slår på tromme for politisk handling for at forbedre deres vilkår, mens statsminister Mette Frederiksen ikke vil træde ind. Det kan hun dog hurtigt blive nødt til, mener politisk kommentator Helle Ib, der ser en trængt statsminister: hun kan hurtigt blive fanget mellem at skuffe sine kernetropper i det offentlige, eller udskrive en kæmperegning til staten. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
28/04/202142 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Politikeres døve ører og morads i Danske Bank

00:30: Vismændene kommer år efter år med rapporter, der giver et klart overblik over, hvor politikerne får mest for pengene ved at sætte ind og stramme op. Alligevel følger de sjældent rådene. Men hvorfor egentlig ikke? Bjarne Corydon vender de seneste anbefalinger med overvismand Carl-Johan Dalgaard, mens politisk kommentator Helle Ib forklarer hvorfor politikere gang på gang vender det døve øre til.  26:15 Topchef Chris Vogelzangs afgang sender chokbølger gennem Danske Bank. En bank der fortsat kæmper med en række problemer, der for alvor startede med hvidvaskskandalen. Men det er langt fra det eneste problem, der fylder i landskabet for banken og sektoren. Problemer, der på sigt kan ramme alle borgere og hele samfundet.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
21/04/202147 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Kurs mod boligboble og grønlandsk skæbnevalg

00.18: Der er fuldt tryk på kedlerne på boligmarkedet, hvor særligt København og Aarhus er i voldsom vækst. Nu frygter flere og flere analytikere, at vi rammer en boligboble - men hvordan undgår man en sådan? Og hvorfor vil politikere allerhelst sende aben videre til embedsmænd og økonomer? Bjarne Corydon taler med Børsens cheføkonom Steen Bocian og politisk redaktør Peter Søndergaard om emnet. 26.20: Der har været valg i Grønland, og valget blev en stor sejr til IA. Valget blev også et klart nej til øget selvstændighed og øget råstofudvinding. I stedet fyldte emner som velfærd og båndene til Danmark og Rigsfællesskabet. Bjarne Corydon taler med Aaja Chemnitz Larsen, der sidder i Folketinget for IA. Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver uge zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.    
09/04/202144 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Skred i Europa og den forældreløse klimaregning

00.18 Valgfeberen stiger i Europa, i en tid hvor EU's største lande har kurs mod skæbnevalg. For Tyskland og Frankrig kan sende kontinentet ud i voldsomme kriser, mens der samler sig sorte skyer over EU's langvarige smertensbarn, Italien. Direktør i tænketanken Europa Lykke Friis og Børsens EU-korrespondent Louise With gæster studiet og fortæller, hvad der foregår i regeringskontorerne. 25.26 Regeringen kom i denne uge med en overset udmelding: regningen for klimaforbedringer ender ikke hos den største klimasynder, landbruget. Men hvem skal så betale den kolossale regning? Børsens politiske korrespondent Jesper Hvass bringer analysen direkte fra sin daglige gang i magtens cirkler. Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
26/03/202144 minutes 2 seconds
Episode Artwork

De brølende 2020'ere og globaliseringens genkomst

00.19: Trods nedjusterede økonomiske forventninger, venter der et enormt økonomisk boom i 2020. Det vil ændre hele det politiske og økonomiske landskab, mener Helle Ib, Steen Bocian og Bjarne Corydon. For allerede nu sidder pengene løst på politikere. Vi kommer derfor til at se den største forbrugsfest siden Foghs stormagtsdage, vurderer de. 22.13: Eksperter og politikere proklamerede en slutning på globaliseringen og et skifte over til lokal, national produktion. Sådan er det langt fra gået, og det er ikke til at opdrive en ledig container noget sted i verden. Børsens økonomer sætter fokus på, hvad det betyder for verdensøkonomien - og dig som forbruger. Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
19/03/202138 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Blå bloks eksistenskrise og det maniodepressive aktiemarked

00.18: Blå blok er i eksistenskrise og krisen udspringer fra Dansk Folkeparti. Men hvad er gået galt, og hvorfor fik danskerne pludselig nok af både Venstre og DF? Og hvad kan de gøre for at vende krisen? Bjarne Corydon taler med de to tidligere Venstre-pressechefer Søs Marie Serup og Mikkel Faurholdt om de blå partier, og hvad de skal gøre for at stå som et troværdigt alternativ til Socialdemokratiet.  27.47: Det blev ugen, hvor rentestigningerne ramte aktiemarkedet med fuld kraft, hvor særligt de amerikanske tech-aktier fik en kæberasler. Markedet agerer maniodepressivt og ser spøgelser overalt, forklarer Børsens investorredaktør Simon Kirketerp og cheføkonom Steen Bocian. De ser nærmere på sammenhængen mellem aktier og renter.  Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
12/03/202147 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Det politiske klimaparadoks

Klimaområdet ligner mere og mere et paradoks. For vælgerne og politikerne peger i et væk på at klimaet er blandt de vigtigste politiske emner. Alligevel er det en mindre nyhed, når regeringen ser stort på egne målsætninger og formentlig ikke kommer til at indfri egne bindende mål for en 70 pct. CO2-reduktion. Hvorfor har klimaet ikke slået i gennem på linje med dagpenge, velfærd og sundhed? Så vender vi jagten på de 11.000 arbejdere, som Arne-reformen efterlader et hul efter. Hvor findes de, og kan de komme i job, uden at folkestrømmen vender sig mod regeringen?  Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.  
05/03/202136 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Politisk borgfred er ovre i coronahåndtering

Den forsigtige genåbning markerer et vendepunkt i den politiske coronahåndtering, der i denne uge udviklede sig til et hundeslagsmål på Christiansborg. Bjarne Corydon taler derfor med politisk kommentator Helle Ib og cheføkonom Steen Bocian om, hvorfor slagsmålet er langt vigtigere end blot en almindelig politisk uenighed, og hvad regeringen og opposition vil gøre fremadrettet.  I anden halvdel giver økonomisk redaktør Kenneth Praefke os indsigt i, hvorfor en række topøkonomer frygter stigende inflation og rentestigninger i USA - og hvad det betyder for den enkelte dansker. Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
26/02/202148 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Selfies og politikernes envejskommunikation

Politikere fra alle fra sider af spektret benytter sig af såkaldte ’corona-selfies’. Og hvor det tidligere handlede om at argumentere og komme med forslag, der ramte vælgerne bredt på den rette tangent, handler det nu i større omfang om at tale til skræddersyede “kunde”-segmenter. Det mener ekspert i virksomhedskommunikation Anna Thygesen, som løbende har analyseret toppolitikeres kommunikation. “De bruger det, der hedder sektkommunikation, hvor du taler til dem, der er enige med dig. Og er ligeglad med dem, der ikke er det,” siger Anna Thygesen.  Sammen med Bjarne Corydon prøver hun at komme ind til kernen af, hvad den nye kommunikative linje betyder for den politiske debat. Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
19/02/202130 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Et kig ind i statsministerens maskinrum

Mette Frederiksen har ændret magtbilledet i Danmark, og med et hold af nye, moderne embedsmænd har hun skubbet magtbalancen voldsomt. Det vurderer Børsens politiske korrespondent Jesper Hvass efter flere ugers journalistisk graverarbejde. Så tager EU-korrespondent Louise With os med til Bruxelles, hvor sværdslaget om vacciner presser hele systemet - og navnlig kommissionens formand, tyske Ursula von der Leyen. Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansv. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion. 
12/02/202147 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Inger Støjbergs geniale løsgængergang og baggrunden for minkmilliarder

Havde man i Venstre regnet med en forløsning, når Inger Støjberg afgjorde sin politiske fremtid, har man fået en lang næse. Til gengæld holder Inger Støjberg sig selv og alle muligheder i spil.  Den vurdering kommer Børsens politiske kommentator Helle Ib med, når hun sammen med Bjarne Corydon gennemgår Inger Støjbergs brud med Venstre.  Børsens redaktører svarer også på et spørgsmål, mange danskere har funderet over: hvor kommer alle corona-milliarderne fra? Hvorfor er renten så lav? Og hvad er egentlig konsekvensen ved at stifte gæld? Kort sagt: vi endevender mink-penge, hjælpepakker og coronamilliarder så de fleste kan være med. Corydon & Co. er Børsens podcast, hvor ansv. chefredaktør Bjarne Corydon hver uger zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi - i selskab med eksperter fra Børsens redaktion. 
05/02/202154 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Eksperternes bud på 2021: Et Kina i buldrende vækst, et USA i kamp med sig selv og et EU i stilstand

Corydon & Co. taler i dette afsnit med tre af de klogeste eksperter inden for international politik: Erhvervsjournalist og Kina-ekspert Christina Boutrup, EU-professor ved KU Rebecca Adler-Nissen og tidl. topdiplomat Friis Arne Petersen. De giver hver deres bud på, hvordan prioriteringslisten ser ud fra verdens tre magtpoler, når det handler om magt, økonomi og sikkerhed. Så er Rufus Gifford med på en telefon fra Boston. Han fortæller Bjarne Corydon om, hvad samtalerne har omhandlet i de inderste cirkler af Joe Bidens kampagne. 
29/01/202140 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Corydon i samtale med Mette Frederiksen: Dansk økonomi skal op i gear

Børsens chefredaktør Bjarne Corydon interviewer statsminister Mette Frederiksen om perspektivet for dansk økonomi. "Vi bliver nødt til at komme væsentligt op i gear, hvis vi skal blive ved med at klare os så godt som i dag," siger statsministeren til Corydon på Børsen Impact. Hun fortæller blandt andet, at flere indvandrerkvinder skal i job, om en arbejdsstyrke der skal styrkes digitalt og flere unge, der skal uddannes for at sikre, at samfundet er robust i de kommende år. 
22/01/202133 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Joe Biden skal melde USA ind i verden, mens han kæmper på hjemmefronten

Han skal ikke lede længe efter noget at give sig til, når han fra 20. januar er præsident i USA. For USA står i en lang række kriser med intern splid, katastrofale jobtal og en coronakrise, der bliver ved. Alligevel vurderer Børsens lederskribenter, at det kan vendes til en gylden mulighed.  Børsen Impact 2021: Dette afsnit publiceres som optakt til Børsen Impact 2021, nytårstraditionen, hvor Børsen sætter et ambitiøst mål for dig: Vi vil komme med den mest præcise prognose for året 2021. Derfor samler vi de vigtigste beslutningstagere og de skarpeste analytikere til at høre deres bud på, hvad det nye år kommer til at bringe.  Læs mere om begivenheden, og tilmeld dig her.
13/01/202136 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Angela Merkel siger farvel i 2021 – hvor efterlader det EU?

Gennem Merkels 15 år som forbundskansler i Tyskland har Danmark skiftet regering fem gange, mens Italien har set syv premierministre gå ind og ud af døren. Hun har med fokus på pragmatisme og konsensus holdt sammen på EU-samarbejdet og været hovedarkitekt på snesevis af handelsaftaler, budgetaftaler, Brexit-forhandlinger og flygtningeaftaler. Nu skal Tyskland finde en ny kansler – og forvirringen hersker om tiden efter Merkel i EU. EU-korrespondent Louise With, udlandsredaktør Hakon Redder, cheføkonom Steen Bocian og chefredaktør Bjarne Corydon giver deres bud på det EU, der venter efter Merkels exit. Børsen Impact 2021: Dette afsnit publiceres som optakt til Børsen Impact 2021, nytårstraditionen, hvor Børsen sætter et ambitiøst mål for dig: Vi vil komme med den mest præcise prognose for året 2021. Derfor samler vi de vigtigste beslutningstagere og de skarpeste analytikere til at høre deres bud på, hvad det nye år kommer til at bringe.  Læs mere om begivenheden,
08/01/202141 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Den stærkt styrende statsminister har kurs mod konflikt i 2021

Mette Frederiksen satte sig hårdt i sadlen i 2020, da coronakrisen ramte, og er med sin centrale styring et nybrud i dansk politisk historie. Men hvem er Danmarks mest magtfulde person? Og hvad kan vi forvente os af hende i 2021? De spørgsmål vender Bjarne Corydon med Børsens politiske kommentator Helle Ib og Børsens cheføkonom Steen Bocian. Børsen Impact 2021: Dette afsnit publiceres som optakt til Børsen Impact 2021, nytårstraditionen, hvor Børsen sætter et ambitiøst mål for dig: Vi vil komme med den mest præcise prognose for året 2021. Derfor samler vi de vigtigste beslutningstagere og de skarpeste analytikere til at høre deres bud på, hvad det nye år kommer til at bringe.  Læs mere om begivenheden, og tilmeld dig her.
05/01/202134 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Hvordan endte vi i denne absurde situation?

Prisen på råolie i USA styrtdykkede til under nul i denne uge. Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? Bjarne Corydon og Steen Bocian vender i dette afsnit coronakrisens påvirkning på prissætningen af olie, bolig og aktier. 
24/04/202032 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Bocian: Krisen kan blive uden fortilfælde i nyere økonomisk historie

Det er de færreste, som fuldt har forstået, hvor langt vi er fra en normalisering af samfundet. Sådan lyder vurderingen fra Børsens cheføkonom Steen Bocian, som forudser, at vi kan have 600.000 reelt arbejdsløse danskere inden for den kommende tid. 
07/04/202021 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Bocian: Genåbningen af Danmark bliver en lang og vanskelig rejse

Afsnit 5: Statsministeren arbejder på en betinget genåbning af Danmark efter påske og inviterer derfor Folketingets partier ind i et lukket lokale for at diskutere, hvordan det gøres bedst. Uanset hvad bliver genåbningen af samfundet en vanskelig rejse, og partierne skal ikke forvente at møde en optimistisk statsminister i forhandlingslokalet, lyder analysen fra Steen Bocian og Bjarne Corydon.  Om podcasten: Corona-epidemiens hærgen har sendt de finansielle markeder og den globale økonomi ud på en færd, ingen ved, hvor ender, og vi ved heller ikke, hvornår den ender. Konsekvenserne kan med andre ord blive enorme, og derfor lancerer Børsen nu en podcast-serie om coronakrisen og dens følger for økonomi og erhvervsliv.
31/03/202019 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Hvor længe kan vi holde til, at landet er lukket ned?

Afsnit 4: ”Styrken af den her krise overstiger med en bred margin, hvad vi så i løbet af finanskrisen."  Sådan lyder vurderingen fra Børsens cheføkonom Steen Bocian, som i dette afsnit diskuterer det spørgsmål, som for alvor kom på banen torsdag: Hvor længe kan vi økonomisk holde til, at landet er lukket ned, og hvad bliver konsekvenserne, hvis situationen fortsætter i flere måneder?  Om podcasten: Corona-epidemiens hærgen har sendt de finansielle markeder og den globale økonomi ud på en færd, ingen ved, hvor ender, og vi ved heller ikke, hvornår den ender. Konsekvenserne kan med andre ord blive enorme, og derfor lancerer Børsen nu en podcast-serie om coronakrisen og dens følger for økonomi og erhvervsliv.
27/03/202024 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Hvorfor er fastkurspolitikken pludselig blevet så interessant?

Afsnit 3: Fastkurspolitikken, en af de helt bærende søjler i dansk økonomi, er pludselig kommet i rampelyset. Men hvad skyldes det? Bjarne Corydon ringer til cheføkonom Steen Bocian for at få en forklaring.  Om podcasten: Corona-epidemiens hærgen har sendt de finansielle markeder og den globale økonomi ud på en færd, ingen ved, hvor ender, og vi ved heller ikke, hvornår den ender. Konsekvenserne kan med andre ord blive enorme, og derfor lancerer Børsen nu en podcast-serie om coronakrisen og dens følger for økonomi og erhvervsliv.
24/03/202021 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Hvordan skaffer man 300 milliarder?

Hvis man skal lytte til nogle af landets tungeste økonomiske eksperter, skal der oprettes en krisefond på 300 mia. kr. til dansk erhvervsliv. Men hvordan skaffer man et så stort beløb? For tre uger siden havde det ikke været noget problem. Det er det i dag, lyder det fra Børsens cheføkonom Steen Bocian, som deltager i et nyt Skype-opkald med chefredaktør Bjarne Corydon. 
19/03/202025 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Vi står ikke midt i en krise. Vi står i en gigantkrise

Corona-epidemiens hærgen har sendt de finansielle markeder og den globale økonomi ud på en færd, ingen ved, hvor ender, og vi ved heller ikke, hvornår den ender. Konsekvenserne kan med andre ord blive enorme, og derfor lancerer Børsen nu en podcast-serie om coronakrisen og dens følger for økonomi og erhvervsliv. Vært er Bjarne Corydon, chefredaktør på Børsen, og i første afsnit interviewer han Børsens egen cheføkonom Steen Bocian.
17/03/202026 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Corydon: Et kæmpe hul i statskassen vil åbne sig, hvis politikerne gør alvor af dette løfte

Med kun en uge til folketingsvalget er det tid til at gøre status over de store partiers økonomiske politik. For hvor meget klogere er vi egentlig blevet på, hvad partierne vil med økonomien? Bjarne Corydon tager diskussionen med cheføkonom Steen Bocian. 
29/05/201918 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Corydon: Thulesen Dahl har forladt Mette Frederiksen ved alteret

Kristian Thulesen Dahl (DF) har sat statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) i en særdeles prekær situation. Sådan lyder vurderingen fra Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon, efter Kristian Thulesen Dahl onsdag trak en streg i sandet og meddelte, at partiet ikke vil komme Socialdemokratiet til undsætning. Hvor efterlader det Mette Frederiksen og hendes muligheder for at komme til magten? Bjarne Corydon og Helle Ib analyserer. 
23/05/201920 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Corydon: Der hænger en blytung økonomisk sky over valgkampen - her er forklaringen

Ifølge Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon hænger der en "blytung økonomisk sky" over valgkampen. For mens både Socialdemokratiet og Venstre har bundet sig til konkrete, ambitiøse klimamål, mangler vi fortsat at se en plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres. 
21/05/201915 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Corydon: Vi har at gøre med en statsminister, som har taget en helt ekstraordinær stor chance

Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. 
16/05/201920 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Hvad betyder det, når politikerne siger, at udgifterne skal følge det demografiske træk?

Der skal bruges 14 mia. kr. mere på ældre over 80 år og 4 mia. kr. mindre på unge. Det vil være konsekvensen, hvis politikerne lader det offentlige forbrug følge det såkaldte demografiske træk - sådan som Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har brugt valgkampens første uge på at slå fast, at de vil. Men hvad betyder det, når politikerne siger, at udgifterne skal følge det demografiske træk? Bjarne Corydon og Steen Bocian forklarer.
15/05/201915 minutes 25 seconds
Episode Artwork

"Vi er vidne til noget, som man må beskrive som en nedsmeltning i blå blok"

Blå blok står til en gedigen vælgerlussing, hvis man skal tro de seneste meningsmålinger. "Vi er vidne til noget, som man må beskrive som en nedsmeltning i blå blok," lyder vurderingen fra Børsens politiske kommentator Helle Ib, som analyserer krisen i blå lejr sammen med Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon og nyhedsdirektør Nikolaj Sommer.  
13/05/201922 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Her er regnestykket bag Løkkes velfærdsløfte på 69 mia kr

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen gav onsdag et løfte om, at Venstre vil bruge sammenlagt 69 mia. kr. på øget velfærd frem mod 2025. Men hvordan når man frem til det beløb, og kan danskerne nu forvente at vågne op til en forvandlet offentlig sektor? Slet ikke. Du bliver faktisk fælt skuffet, hvis det er det, du tror. Sådan lyder dommen fra Børsens cheføkonom Steen Bocian, som i dette afsnit diskuterer Venstres velfærdsløfte med chefredaktør Bjarne Corydon og nyhedsdirektør Nikolaj Sommer. 
08/05/201916 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Corydon: Derfor er det ”åbenlyst usandsynlige” slet ikke så usandsynligt endda

Valget er udskrevet. Er en regering bestående af Venstre og Socialdemokratiet på nogen måde et realistisk scenarie? Det er et af de centrale spørgsmål, som diskuteres i første afsnit af Børsens nye podcast "Til valg med Corydon & Co."
07/05/201923 minutes 41 seconds