Winamp Logo
Content Radio Cover
Content Radio Profile

Content Radio

Dutch, Financial News, 1 season, 43 episodes, 2 hours, 38 minutes
About
Deze podcast van Content Radio brengt je de laatste ontwikkelingen, cases en ideeën over content radio op je mobiel.
Episode Artwork

De Pod Op #3: Nederland is zijn voorloperspositie kwijt

Zit er nog toekomst in podcasting? In deze derde aflevering is Marco Raaphorst van de Melodiefabriek positiever gestemd dan Wilco Turnhout uit aflevering 2. Er zit zeker wel toekomst in podcasting, Nederland loopt alleen enorm achter.
8/10/20133 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

De pod op, afl. 2: Uitgespod

Podcasting, what happened? In 2005 was het de next best thing, maar de laatste jaren is het verdacht rustig rond het medium. In deze tweede aflevering vertelt Wilco Turnhout over het podcastingplatform Gespod.
5/13/20133 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

De pod op, afl. 1: heeft podcasting toekomst?

Podcasting, what happened? In 2005 was het de next best thing, maar de laatste jaren is het verdacht rustig rond het medium. Tijd voor een rondvraag: zit er nog toekomst in podcasting? En zo ja: welke?
5/3/20131 minute, 51 seconds
Episode Artwork

Doug Kessler over een overdaad aan content marketing

Content marketing is booming, maar wat krijg je als merken ook daadwerkelijk allemaal uitgever worden? Een lawine aan slechte content, stelt Doug Kessler.
5/2/20133 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Jeroen Meeter over succesvolle interactieve video’s

De interactieve videoplayer van het bedrijf Blue Billywig wordt gebruikt door merken als Albert Heijn en KPN. Hoe zet je succesvol interactieve video in? CEO Jeroen Meeter legt uit.
5/2/20133 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Ruben van der Meer over zijn online comedyserie voor Hi!

De karakters Lex en Theo van Hier Uw Advertentie TV zijn vaak high en zijn daarom sinds februari 2013 twee keer per week te zien via de social kanalen van Hi!.
5/2/20133 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Branchmarking: de zin en onzin van klantonderzoek

Klantonderzoek. Handig om te weten wat er leeft onder klanten. Maar in hoeverre moet u er als merk ook naar luisteren? Rob Adams gaat op onderzoek uit.
5/1/20133 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Linda leert… de basics van SEO

Stagiair Linda Klinkenbijl leert in deze eerste aflevering alles over de basics van SEO. Hoe wordt je gevonden in Google? Linda deelt haar aantekeningen, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Guido Kloek over hoe je succes hebt met online video’s

Hoe gebruik je succesvol online video in een campagne? Guido Kloek deelt zijn ervaringen, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Rob Hornstra over het belang van social media in crowdfunding

Hoe belangrijk is social media voor crowdfunding? Met andere woorden: wat is een like waard? Fotograaf Rob Hornstra van The Sochi Project deelt zijn ervaringen.
5/1/20133 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Jons Janssens over het ABC van DTP

Internetsites en e-mailings beheren zijn een fluitje van een cent. Daar zit vaak een Content Management Systeem achter. Marvia doet hetzelfde, maar dan voor print campagnes.
5/1/20134 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Branchmarking: een metamorfose voor modewinkels

Modewinkels zitten in zwaar weer. De concurrentie is namelijk moordend. Niet alleen van winkels onderling, maar vooral ook van online shops. Hoe vind je jezelf opnieuw uit als winkel?
5/1/20133 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Geert Doek over de business achter Towel TV

Voor een succesvol videokanaal heb je geen televisiezender meer nodig. Towel TV zendt alleen uit online en scoort aanzienlijk in de doelgroep van tieners en twintigers.
5/1/20134 minutes
Episode Artwork

Jan Willem Alphenaar over content marketing in ICT

Bedrijven zitten op een schat aan kennis in de organisatie. Daar verdienen ze hun geld mee. Een relatief nieuw inzicht is dat die kennis ook ingezet kan worden als marketingtool.
5/1/20133 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Jan-Jaap Heij over een nieuw verdienmodel voor contentmakers

Kwaliteitsmedia hebben het moeilijk. Inkomsten lopen terug en journalisten moeten toch eten. Het Nederlandse De Nieuwe Pers introduceert een revolutionair verdienmodel in de wereld: abonnementen op journalisten.
5/1/20133 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Branchmarking: banken moeten opener worden

De banken moeten meer naar buiten kijken, stelde Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, eerder dit jaar. Hoe doe je dat, naar buiten kijken als bedrijf?
5/1/20134 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Guido Kloek over de laatste ontwikkelingen in online video

Online video is het toverwoord in content marketing anno 2013. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Guido Kloek, van online video agency Big Shots, vertelt in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Fieke Knüppe en Francien Regelink over succesvol bloggen

In 2011 begonnen ze met een blog over hardlopen. Anno 2013 zijn ze het grootste blog voor sportieve vrouwen in Nederland. Fieke Knüppe en Francien Regelink vertellen over de toekomstplannen.
5/1/20133 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Martijn Groot over de printknop van het internet

Sommige online content is zo mooi dat je het zou willen inbinden in een boekje. Peecho biedt dat aan: met ‘printknop’ van het internet. Oprichter Martijn Groot vertelt, in 180 seconden.
5/1/20134 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Erwin van der Zande over de toekomst van online advertising

Online advertising neemt af in effect en dat is lastig voor content platforms. Hoofdredacteur Erwin van der Zande vertelt in 180 seconden over content marketing bij Bright.
5/1/20133 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Jeroen Meeter over de opkomst van interactie in video’s

Het probleem van online video is de korte concentratieboog van bezoekers. Jeroen Meeger van Blue Billywig vertelt in 180 seconden waarom interactieve video een oplossing kan zijn.
5/1/20133 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Judith Akkerman over hoe je content marketing implementeert in de organisatie

Fujitsu zet content marketing actief in als PR tool. Senior marketing manager Judith Akkerman vertelt in 180 seconden hoe je content marketing implementeert in de organisatie.
5/1/20133 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Frouke Visscher over kostenefficiënt social media gebruik

Hoe zet je als tijdschriftredactie kostenefficiënt social media in? Frouke Visscher van Flow Magazine deelt 3 learnings, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 1 second
Episode Artwork

Koen Denolf over de kracht van digitale magazines

De Belgische federatie voor content marketing Custo lanceert een digitaal magazine óver digitale magazines. President Koen Denolf vertelt over de kracht van het medium, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Martijn Nijhuis over spelenderwijs marktonderzoek doen

Een Nederlands bedrijf Roamler doet location based marktonderzoek via een game op de iPhone. Martijn Nijhuis vertelt in 180 seconden wat bedrijven kunnen hebben aan de dienst.
5/1/20133 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Petra Boers over de mogelijkheden voor adverteerders in DUF

Petra Boers en Suzanne Hertogs brengen met DUF een onafhankelijk magazine uit voor tieners. Hoe verhoudt die onafhankelijkheid zich met commerciele wensen van adverteerders? Petra Boers vertelt over hoe je commerciele impact maakt in DUF, in 180 seconden.
5/1/20134 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Judith Akkerman over het nieuwe PR beleid van Fujitsu

Door nieuwsoverload is het als bedrijf steeds moeilijker om een persbericht opgepikt te krijgen in media. Fujitsu doet het sinds anderhalf jaar anders. Het zet content marketing in om zelf invalshoeken te pluggen bij journalisten. Met groot succes. Judith Akkerman vertelt, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Rogier IJzermans over de toegevoegde waarde van digitale magazines

Het Utrechtse Born05 zette de afgelopen 5 jaars digitale magazines op de kaart met titels als Bomvol en iFly Magazine. Waar gaat het medium heen? CEO Rogier IJzermans vertelt, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Leo van Snippenburg over hoe iedereen een eigen magazine kan uitgeven

Een tijdschrift uitgeven, dat kost knaken, niet? Leo van Snippenburg heeft met zijn bedrijf Editoo echter een manier ontwikkeld waarmee iedereen een eigen magazine kan drukken voor onder de 100 euro. Hij legt uit, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ralf Verhoef over de eerste learnings van second screen diensten

We zijn een jaar verder sinds second screen diensten massaal zijn gelanceerd bij televisieprogramma’s. Tijd voor een eerste tussenstand. Ralf Verhoef van Angry Bytes vertelt in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Lobke Heisen verklapt mooie cases van het Content Marketing Summit 2012

Lobke Heisen van Label was bij het Content Marketing Summit 2012 in Londen. Tijdens deze lunch snacks vertelt ze over de drie meest inspirerende cases die ze daar gezien heeft.
5/1/20133 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Wilco Turnhout over de praktijk van interne social media

Steeds meer merken implementeren interne social media in hun organisatie. Waar moeten ze aan denken? Wilco Turnhout van Rapid Circle vertelt in 180 seconden over de eerste learnings van deze nieuw platforms.
5/1/20133 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Frouke Visscher over de succesvolste posts van Flow Magazine

Steeds meer tijdschriftredacties zijn actief op social media. Wat werkt en wat niet? Frouke Visscher vertelt in 180 seconden over de succesvolste posts op Facebook van Flow Magazine.
5/1/20134 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Petra Boers over hoe je zelf een tijdschrift uitgeeft

Hoe bedenk je zelf een tijdschrift en krijg je hem nog gedrukt ook? Petra Boers en Suzanne Hertogs kwamen, zagen en onverwonnen; en de derde DUF is nu een feit. Petra Boers vertelt over het geheim van een tijdschriftsprookje, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Kirsten Wagenaar over het ontstaan van een nieuw beroep

Nu communities steeds centraler komen te staan in merkcommunicatie groeit de vraag naar gespecialiseerd managers. Kirsten Wagenaar vertelt over de opkomst van een nieuwe professie, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Rogier IJzermans over het nieuwe digitale magazine van DWDD

De Wereld Draait Door komt binnenkort met een dagelijks ververst digitaal magazine. Wat voegt het toe? Rogier IJzermans van Born05 vertelt in 180 seconden.
5/1/20134 minutes, 1 second
Episode Artwork

Frouke Visscher over de sociale media van Flow

Hoe zetten tijdschriften social media in als marketingtool? Frouke Visscher van Flow Magazine vertelt, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Wilco Turnhout over interne social media

De belangrijkste community van een bedrijf is misschien wel het eigen personeel. Wilco Turnhout van Rapid Circle vertelt in 180 seconden waarom.
5/1/20133 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Rob Hornstra over de verdiensten van crowdfunding

In 2009 startte een van de grootste journalistieke crowdfunding projecten van Nederland: The Sochi Project. Rob Hornstra maakt de balans op, in 180 seconden.
5/1/20133 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

De pod op, afl. 2: Uitgespod

Podcasting, what happened? In 2005 was het de next best thing, maar de laatste jaren is het verdacht rustig rond het medium. In deze tweede aflevering vertelt Wilco Turnhout over het podcastingplatform Gespod.
5/1/20133 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Wat kun je doen met content curatie online?

In deze eerste aflevering van Lunch Snacks: drie interessante Content curatie-initiatieven ‘in het wild’. Eet je mee?
4/17/20133 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Dirk Schluter over de toekomst van app-cessoires

In 2010 verraste Koninklijke Jumbo de spellenbranche met iPawn, een interactieve pion waarmee oude bordspellen op geheel nieuwe manier te spelen waren op de iPad. Wat kunnen deze app-cessoires betekenen voor merken?
4/17/20133 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Ruben van der Meer over Hier Uw Advertentie TV

Oud-Lama en acteur Ruben van der Meer maakt voor zijn eigen online platform HUA TV comedy programma’s voor merken. Ruben vertelt, op content radio
4/17/20133 minutes, 4 seconds