Winamp Logo
Cirkus Cover
Cirkus Profile

Cirkus

Danish, Social, 2 seasons, 25 episodes, 18 hours 7 minutes
About
Podcasten Cirkus er, som titlen antyder, et cirkus. Et cirkus af ideer, der igennem værterne Anna Munch og Jonas Risvig bliver sat ud i manegen i en ugentlig podcast for unge, hvor alt drives af skaberkraften i studiet og hos lytterne. Lytterne skal nemlig være med til at forme og sætte dagsordenen for programmet via interaktion på Jonas’ og Annas sociale medier. Cirkus er den unge stemme i de voksnes debat. Det er leg og indsigt, men først og fremmest gode ideer, der blot venter på at få pustet liv i sig.
Episode Artwork

Finaletid!

Der er fredagsstemning i studiet, selvom det er sidste episode af 'Cirkus' i denne omgang. Jonas og Marta er i Jylland og derfor har Anna overtaget værtsrollen i dagens episode. Hun har derfor taget to af sine gode venner med i studiet, mon de kan erstatte Marta og Jonas? De giver sig i kast med brevkassen, der i dag handler om at blande venskaber til konfirmationer.Og så har 'Cirkus' i dagens anledning udvalgt tre fredagsbangers, der skal sætte gang i din weekend! Lyt med og find ud af, hvad du skal lytte til i aften.
09/04/202151 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Hvordan kommer man sig over et breakup?

Jonas er ked af det i dagens episode. Det er nemlig sidste episode af denne sæson af 'Cirkus', hvor han er med. Anna er nemlig alene i næste uge, dog i selskab med to venner og redaktør Andreas (hvis han altså møder op), hvilket bekymrer Jonas en del. Gider nogen overhovedet høre 'Cirkus' uden ham? Og hvorfor har Anna ikke en takketale klar på hans sidste dag? Brevkassen kommer i dag til at handle om, hvordan man kommer sig over et slemt breakup, og hvornår det er normalt at begynde at drikke. 'Cirkus' diskuterer også, hvad man kan gøre, når man ikke føler sig klar til at drikke, men især hvad Annas fortrukne alkohol er, selvom hun ikke er meget for at fortælle det.
02/04/202155 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Alene i vildmarken

I dette afsnit af Cirkus bliver der pitchet en helt ny idé der skal sende Anna og Jonas ud i Vildmarken, men Cirkus studiet er uenige om hvem der vil holde i længst tid uden deres telefoner. Jonas og Martha har en nyhed, som skaber røre i studiet. De skal nemlig på optagelse i Jylland og kan ikke være med i sæsonfinalen af Cirkus, så Anna og Andreas er overladt til at lave en bombe af et afsnit som afslutning på sæsonen.I brevkassen er der et spørgsmål om ensomhed i coronatid, og så er der en pige der har skrevet ind om en situation hvor hendes venindes far i fuldskab bekendte at han i længere tid har været tiltrukket af hende. Og hvad gør man så lige dér?Det og meget mere kan du høre i dette afsnit af Cirkus.
26/03/202149 minutes 27 seconds
Episode Artwork

"Text me when you get home"

Cirkus lægger ud med at diskutere ’Text me when you get home’ hashtagget, der har trendet på Instagram siden den britiske influencer, Lucy Mountain, startede det. Og så vender ‘Cirkus’ som altid tilbage til brevkassen, der er et sandt cirkus i denne episode. Den handler både om efterskole-kærester og voksnes holdning til ansvar og frihed hos unge. Det leder til Bøllebob, som også er navnet på Annas gamle Build-A-Bear bamse, der måske er blevet blendet???Jonas har desuden medbragt en lille test til Anna, der skal afsløre om hun er en god klassekammerat, en god ven eller ingen af delene.
19/03/202157 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Bedstemor Anns bondegård: Revisited

‘Cirkus’-podcasten er ungdommens blik på samfundet og de voksnes debat. Denne gang diskuterer værterne Anna Munch og Jonas Risvig blandt andet selvskade og venner.
12/03/202151 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Anna og Jonas på landet

Dagens episode bliver et ægte cirkus, for redaktør Andreas har sendt Jonas og Anna på Bedstemor Ann's Besøgsbondegård i Gilleleje, og stemningen er ikke god. Anna har aldrig været på en bondegård før og er mødt op i sine hvide Converse. Og Jonas hader fugle, og dem er der mange af på landet. Det kommer til at handle om yndlingsdyr, og dengang Anna valgte at opbevare sin døde hamster på frys i tre år. Og så vender 'Cirkus' tilbage til brevkassen, der i dag handler om Annas McDonald's bestilling og økonomi.
05/03/202153 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Kan det betale sig at være pescetar, og hvornår er man egentlig bollevenner?

Anna har medbragt en nyhed i dagens episode, og Cirkus dykker endnu engang ned i deres kontroversielle brevkasse. Den handler i dag om, hvorvidt det kan betale sig at være pescetar, og hvornår man egentlig er bollevenner. For kan man have sex med en ven uden at være bollevenner? Jonas og Anna giver dig svaret. Og så stiller vi et spørgsmål som vi alle gerne vil have svaret på: Er Prins Christian på Instagram?
26/02/202152 minutes
Episode Artwork

Isen slår sprækker i brevkassen

Anna har igen glemt at forberede sig og har derfor ikke medbragt nyheder, så Jonas må endnu engang tage styringen for dagens episode. Jonas lægger ud med at dele nogle af de meget sure beskeder, han har fået på TikTok efter at have delt sidste uges teaser med Anna, der taler om fastelavn. Dagens episode kommer også til at handle om køn i ‘Cirkus” kontroversielle brevkasse og om mangelfuld seksualundervisning i folkeskolen. Og så har Jonas fået en alvorlig besked ind indbakken.
19/02/202149 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Nu med fastelavn og brevkasse!

Jonas er træt af at Anna aldrig forbereder sig til podcasten, så han har tvunget hende til at se nyheder og præsentere dem i dag. En af dem handler om at det snart er fastelavn, men Jonas og Anna er meget uenige i, hvad fastelavn egentlig er. Og så har Cirkus også fået en brevkasse, som i dag handler om feminisme og udlændingepolitik. Programmet er tilrettelagt af Marta Skielboe
12/02/202154 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Vi er tilbage med samtykke, blæksprutter og en ny idé

Cirkus er tilbage! Det er blevet et nyt år og det er tid til, at vi samles i Cirkusstudiet igen. Det gør vi med et åbent redaktionsmøde, hvor vi diskuterer hvilken retning Cirkus skal gå i den kommende tid. Vi diskuterer ny samtykkelov, og hvordan Anna og hendes venner taler om og håndterer samtykke i deres vennegruppe. Jonas får revset en joke fra hans instagram og Anna hævder, at hun aldrig er akavet. Og sidst men ikke mindst, så får vi endelig en anmeldelse af blækspruttefilmen. Du hørte det her først.Programmet er tilrettelagt af Marta Skielboe
05/02/202144 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Cirkus bærer julen ind i Holte

Anna er ikke mødt op til optagelse, og der breder sig panik mellem Jonas og producer Andreas. For hvordan skal de få lavet deres julespecial uden Anna? Heldigvis tager Anna sin telefon og inviterer på julestue i Holte. Derfor sender Cirkus fra Annas hjem, hvor der snakkes jul, ligestilling og mountain bikere. Og i rendyrket juleånd får Jonas en åbenbaring om sig selv.Programmet er tilrettelagt af Marta Skielboe
25/12/202047 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Nu skal du tage dig f**king sammen!

Så er det nu, at vi allesammen skal tage os sammen. Voksne mænd der holder kæmpe julefrokoster med bar overmand og stripper og unge der deler sexvideoer af hinanden. Det skal stoppe nu! Jonas er på en rant, og vi skal lede længe efter den gode julestemning. Men den kommer lige så langsomt snigende og rammer Anna og Jonas, nu hvor vi skal ønske hinanden glædelig jul i Cirkus sidste program inden jul.
18/12/202050 minutes
Episode Artwork

Æbleskiver, psykologer og de ti bud

Vi kommer vidt omkring i dagens afsnit af Cirkus. Anna har taget æbleskiver med, som bliver indtaget uden syltetøj, der er gratis psykologhjælp på vej til unge, og så er der nye corona-restriktioner på banen, der lukker bylivet ned. Vi runder også Annas tyveri af TV2 Play, de ti bud, og ting som skal pille af.Programmet er tilrettelagt af Marta Skielboe
11/12/202039 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Jonas og Anna sparker julen i gang

I dette afsnit af Cirkus runder vi en racismevideo, der har floreret på Instagram, to nye julekalendre med Anna og sexisme i filmindustrien. Vi evaluerer på første afsnit, som er kommet på Spotify charten, og forsøger efter bedste evne at finde helt ind til, hvad programmet skal handle om. Som lovet i sidste uge, kommer Jonas med en filmabnefaling til Anna, og så er nisserne på spil i studiet og spiller et pus på Anna.Programmet er tilrettelagt af Marta Skielboe
04/12/202039 minutes
Episode Artwork

Velkommen til Cirkus

Cirkus er din nye ugentlig podcast med skuespiller Anna Munch og filminstruktør Jonas Risvig. Podcasten er til dig er træt af at blive talt ned til, men har lyst og brug for at bruge din stemme aktivt.I første afsnit prøver Anna og Jonas at finde hinanden, for hvad pokker skal deres podcast egentlig handle om? De prøver sig frem og snakken lander på grænser og kodeord. Du har måske selv prøvet at dele dine kodeord til Netflix eller HBO, men hvor meget må man give, og hvor meget må man bruge andres?Cirkus er et sted, hvor du skal blive ved med at komme igen, så skriv til Jonas og Anna med dine ideer til, hvad vi skal snakke om i studiet næste gang.
24/11/202031 minutes 12 seconds