Winamp Logo
Charles, eindelijk koning Cover
Charles, eindelijk koning Profile

Charles, eindelijk koning

Dutch, Social, 1 season, 9 episodes, 5 hours, 39 minutes
About
Charles lijkt wel een figuur die bijna werd vergeten bij de Britse troonopvolging. Dat heeft natuurlijk met de sterke genen van zijn moeder te maken. Heel zijn leven lijkt wel uit wachten te bestaan: op de troon, op de liefde van zijn leven, op erkenning. Niemand heeft de kunst van het wachten zo goed onder de knie. Wat doet dat wachten met een prins en welke koning krijg je dan op de troon? Journalist en royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne vertellen zijn unieke verhaal.
Episode Artwork

8. ‘The King has cancer’

Charles was er eindelijk. Een gewicht viel van zijn schouders: Koning 'at last'! Charles III was van plan om toch zijn stempel te drukken op die relatief korte tijd dat hij koning zal zijn. Hij zat amper 515 dagen op de troon toen het nieuws kwam dat hij ziek was. Wat betekent dat voor de Britse Monarchie? Journalist en royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne gaan na wat de gevolgen zouden kunnen zijn op zijn koningschap.
2/28/202437 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

7. Charles eindelijk gekroond

Charles is wereldrecordhouder wachten op de kroon. Hij zou dan ook goed voorbereid moeten zijn. Eén ding is zeker: hij gaat het anders doen dan zijn voorgangers. Moderner, diverser, groener en met een deels afgeslankte monarchie. Dat kon je al zien tijdens de kroningsplechtigheid van Charles III op 6 mei 2023. Wordt hij een zogenaamde overgangskoning of is hij van plan om daadwerkelijk zijn eigen stempel te drukken op dit koningsschap?
5/11/202350 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

6. Koning Charles III

Op 8 september 2022 wordt Charles, Prince of Wales, koning van het Verenigd Koninkrijk. Hij is dan bijna 74 jaar. Hij staat op dat moment voor de grootste uitdaging van zijn leven want zijn voorgangster, Queen Elizabeth, was ‘a hard act to follow’. Hoe pakt hij deze loodzware taak aan? Waar legt hij de nadruk op bij zijn koningschap en slaagt hij erin om de koninklijke familie en the Commonwealth bijeen te houden?
4/28/202344 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

5. Eindelijk koning

Charles heeft meer dan 70 jaar moeten wachten op de troon. Hoe kan hij het verschil maken met zijn voorgangers? Wat voor een Koning moet Charles zijn in het moderne Verenigd Koninkrijk en voor welke uitdagingen staat hij?
5/16/202235 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

4. Prince of Wales

Als troonopvolger zat Charles allesbehalve stil. Met zijn stichting ‘The Prince’s Trust’ heeft Charles duizenden jongeren een kans gegeven om iets van hun leven te maken. We leren Charles kennen als een geëngageerde, geïnteresseerde man met een eigen mening.
5/16/202242 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

3. Zijn jeugd

Charles heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Hij heeft geleden onder het feit dat zijn ouders vaak afwezig waren, maar hij ging ook gebukt onder de strenge regimes in de kostscholen waar hij naar toe moest gaan van zijn vader. Hij voelde zich heel alleen.
5/16/202247 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

2. Diana

De piepjonge Lady Diana Spencer kon - in tegenstelling tot Camilla - blijkbaar wel de juiste adelbrieven voorleggen om de toekomstige koningin van het Verenigd Koninkrijk te worden. Zowel Charles als Diana wisten vooraf dat hun huwelijk geen ‘match made in heaven’ zou worden. En toch huwden ze. Waarom?
5/16/202241 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

1. Camilla

Charles is 57 als hij met de liefde van zijn leven kan en mag trouwen. Waarom heeft dit zo lang geduurd? Waarom mocht Camilla niet de vrouw worden van de troonopvolger?
5/16/202238 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Trailer - Charles, eindelijk koning

De Britse troonopvolger Charles zit al heel lang in de wachtkamer van troonopvolgers. Dat heeft natuurlijk met de sterke genen van zijn moeder te maken. Heel zijn leven lijkt wel uit wachten te bestaan: wachten op de troon, op de liefde van zijn leven, op erkenning. Niemand heeft de kunst van het wachten zo goed onder de knie. Wat doet dat wachten met een prins en welke koning krijg je dan op de troon? Journalist en royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne vertellen zijn unieke verhaal.
4/20/20221 minute, 29 seconds