Winamp Logo
Changing Minds Cover
Changing Minds Profile

Changing Minds

Norwegian Bokmål, Education, 1 season, 21 episodes, 12 hours, 16 minutes
About
Dette er Mentalskolens podcast hvor vi snakker om hvordan skape endringer for å få det bedre og oppnå det vi ønsker oss. Vi deler innsikt og erfaringer, knuser myter og vranglære, og knytter coaching og mental trening til forskning innen psykologi og nevrovitenskap. Velkommen! Eier og faglig ansvarlig: Mentalskolen AS Jeanette Sleveland [email protected] / 952 39 994 Podcasten produseres i samarbeid med: Eteren AS / Jungeltelegraf1 Monika Forvik [email protected] / 977 93 971 Hosted on Acast. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for more information.
Episode Artwork

Hvordan møte ubehagelige følelser?

Vi mennesker har utallige mer eller mindre skjulte strategier for å slippe unna egne følelser! Hvorfor møter vi ikke bare de følelsene som kommer? Og hva er det vi er så innmari redde for egentlig?Det å rømme fra følelser har mange navn: unnvikelsesmekanismer, overlevelsesstrategier og mestringsstrategier er noen av dem. De handler om alt det vi finner på for å unngå å kjenne etter og møte det som skjer inni oss.I denne episoden er Nevrocoach Anette Austheim tilbake i studio med Jeanette Sleveland for å snakke om de ubehagelige følelsene. Anette har det siste året gjort et dypdykk i eget og andres følelsesliv og har det som et av sine spesialfelt som coach. Vi snakker i denne episoden spesielt om følelsen frykt og hvordan den kan kamuflere seg som uro, tankesurr, scrolling og søtsug blant annet. Å styres av frykt betyr ikke nødvendigvis at man ligger i fosterstilling under senga. Man kan være fullt operativ i jobb og aktiv på fritiden og likevel hele tiden kjenne på frykten for å ikke være god nok, frykt for å ikke passe inn, frykt for å miste kontroll og mye mye mer.Anette deler en super oppskrift på hvordan vi kan møte de ubehagelige følelsene våre og håndtere dem på en måte som gjør at de ikke får like stor kraft over oss lengre. Jeanette får til og med en minicoaching på direkten og innser hva hennes mestringsstrategi er når hun sitter med forberedelser til sine psykologi eksamener... Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/20/202444 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Ta sjanser (selv om det er skummelt)

Noen ganger må vi trosse frykten og gjøre noe vi er redde for å gjøre, for å oppnå det vi ønsker oss. Mange har ambisiøse drømmer eller mål som de ønsker å nå, men de er usikre på om de har det som trengs for å lykkes. frykt og usikkerhet holder mange igjen fra å skape det livet de ønsker seg eller følge en drøm. Det er flere sider av det å sette seg ambisiøse mål som er viktig for å lykkes og en av de tingene er å bli god på å være dårlig. Ja, du leste riktig.Mariann Deila er tilbake i studio med Jeanette Sleveland og deler sine erfaringer, opp og nedturer i prosessen med å skrive og gi ut sin tredje bok "Robust - 6 konkrete steg til å tåle en trøkk og våge å leve". I denne episoden snakker vi om hva du må gjøre for å tåle nedturene i prosessen mot et hårete mål. Vi snakker om hvordan du kan bli god på å være dårlig og hvorfor dette er så viktig og om hvordan du kan motivere deg selv til å få progresjon i prosjektet ditt. Vi snakker også om viktigheten av å verdsette selve prosessen, ikke bare resultatet og hvilken forskjell det kan gjøre. Her får du mange gode tips og råd du kan ta med deg og vi håper det inspirerer deg til å følge din egen drøm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/6/202452 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Hvilke superkrefter har du med deg fra barndommen?

Hvilke ferdigheter har du måttet lære i voksen alder som du skulle ønske du fikk med deg fra barndommen? Og hvilke superkrefter har du med deg som du ikke tenker over at du faktisk fikk med deg, bevisst eller ubevisst?Det er ufattelig mye vi lærer i oppveksten som vi ikke tenker over at påvirker store deler av livene våre. Vårt forhold til oss selv, til relasjoner, penger og motgang er noen eksempler programleder Jeanette Sleveland tar opp i denne episoden.Hun deler også et uvanlig, men utrolig kult spørsmål til jobbintervju situasjonen som vil gi intervjuer mye mer informasjon enn svaret på spørsmålet.I tillegg har hun en tanke om hvilken jobb enhver ungdom eller ung voksen burde teste for å lære seg selv å kjenne og få med seg flere av disse superkreftene.Har du selv reflektert over hvilke superkrefter du har med deg fra barndommen din? Hvis du skulle få velge, hvilke hadde det blitt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/18/202416 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Mentaltrening i hverdagen

Mentalskolens kursleder Kristin Klæboe er tilbake i studio og i denne episoden snakker vi om hvordan vi selv bruker mentaltrening i hverdagen. Vi deler våre aller beste tips til hva du kan tenke og gjøre når dagen er litt kjip og når livet butter i mot. Men det stopper ikke der. Mentaltrening kan sidestilles med en holdning til livet eller en innstilling til det som møter oss. Dermed er det ikke bare når det butter i mot at mentaltrening kommer til sitt rett. Her får du høre om hvordan Kristin feiret 50 års dagen sin i ett helt år samt hennes forklaring til hvorfor hun har det så bra! Du får også en innblikk i hvordan Jeanette forholder seg til det å skulle på sykehus, noe hun har fått ganske så god trening i gjennom de siste årene, etter å ha blant annet ha fått påvist en BRCA genfeil.Er uttrykket "det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det" en klisjé eller har det noe for seg? Kristin og Jeanette prater og ler mye sammen, hver eneste dag, men det er det slett ikke alle som gjør. Kanskje kjenner du noen som savner å le? Eller kanskje savner du det selv? Vi snakker om hvordan vi kan le mer i hverdagen og vi gir deg, det vi selv mener, er verdens beste oppskrift på hvordan håndtere ting som går på tverke. Lytt og vurder selv. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/2/202432 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Velkommen til Changing Minds!

Mentalskolen er snart ute med første episode av Changing Minds! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/26/202247 seconds