Winamp Logo
B.V.S.C. Cover
B.V.S.C. Profile

B.V.S.C.

Dutch, Sports, 1 season, 294 episodes, 5 days, 3 hours, 55 minutes
About
De Nieuws BV presenteert B.V.S.C. (de BNNVARA Sport Combinatie): hét programma dat je bijpraat over het belangrijkste sportnieuws. Met ruimte voor het gesprek van de dag, maar óók voor kleedkamerpraat, kantineroddels én voor de bijzondere verhalen die sport tot de belangrijkste bijzaak van het leven maken. Presentatie: Roelof de Vries, bijgestaan door een dagelijks wisselende sidekick, onder meer Erben Wennemars, Jaike Belfor, Viggo Waas, Marcel van Roosmalen en Dolf Jansen.
Episode Artwork

De aller, allerlaatste, extra lange B.V.S.C.

In de allerlaatste B.V.S.C. blikken Roelof en Wouter met de sidekicks terug op de mooie jaren van het programma en op geheel eigen wijze nemen ze afscheid. Luisteren dus!
12/30/202139 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Vishwaraj Jadeja beleeft een Indiase droom op de schaatsbaan

Vishwaraj Jadeja maakt het ijs op de Vechtsebanen in Utrecht onveilig. Jadeja is namelijk een 1500m schaatser die naar de Spelen wil. Dat klinkt als een interessante missie, en dat is het ook! Fysiotherapeut Stijn Verwey staat hem bij in dit avontuur en vertelt het bijzondere verhaal in een fonkelnieuwe B.V.S.C.
12/29/202124 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Alpineskister Adriana Jelinkova houdt de Nederlandse eer hoog op de piste

Adriana Jelinkova is Nederlandse, met Tsjechische roots, en groot geworden in Oostenrijk: omdat een 10 jarige Jelinkova tegen haar moeder zei dat ze wilde skien. En dat een Nederlandse skister meedoet aan de Spelen, dat is best bijzonder. NOS verslaggever Edwin Peek vertelt in een fonkelnieuwe B.V.S.C. waarom dat zo is.
12/28/202124 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Erben Wennemars sluit zijn laatste BVSC af met een oproep aan de politiek

Sporten is volgens hem essentieel om een nog grotere pandemie te voorkomen. De pandemie van overgewicht. Verder spreken Wouter Bouwman en Erben Wennemars Olympisch kampioen Niek Kimmann over zijn bijzondere jaar. 
12/27/202123 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Louis van Gaal krijgt z'n eigen documentaire

In B.V.S.C. bespreken Roelof de Vries en Dolf Jansen de nieuwe film over Van Gaal. Verder hebben ze het met sportpsycholoog en bewegingswetenschapper Afke van der Wouw over revalideren in de sport.
12/23/202123 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Moet de communicatie tussen de teambazen en de wedstrijdleiding bij de Formule 1 worden afgeschaft?

In B.V.S.C. blikken Roelof de Vries en Jaike Belfor vooruit op het sportgala van vanavond. Geen direct contact meer tussen de teambazen en de wedstrijdleiding van de Formule 1: een goed idee, of niet en Bart Slim geeft een bokscollege.
12/22/202124 minutes, 1 second
Episode Artwork

De bijzondere Britse club Forest Green Rovers is volledig CO2 neutraal

Een van de meest bijzondere clubs is toch wel de Engelse League Two Club Forest Green Rovers. Het is een volledig veganistische club die van de VN zelfs het certificaat CO2 neutraal heet gekregen. Journalist Tom van Hulsen bezocht de club, tekende in Trouw deze week een profiel op en vertelt erover in deze B.V.S.C. 
12/21/202124 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Extreem geheime schaatspakken van Nederlandse team gaan medailles opleveren

Tenminste: dat hopen we natuurlijk! Er schijnt namelijk een nieuw, super geheim, revolutionair schaatspak te komen. Erben en Wouter praten erover door met Wouter Terra in deze spiksplinternieuwe aflevering van B.V.S.C. Onderzoeker van de TU Delft en embedded scientist aerodynamica van TeamNL. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van het schaatspak. 
12/20/202124 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Gaan deze Winterspelen dé Spelen van de Nederlandse vrouwen worden?

In B.V.S.C. zoeken Roelof de Vries en Viggo Waas uit: gaat het niet goed met de Nederlandse keepersgilde? En: nog maar 52 dagen tot de Winterspelen en dat betekent dat we alvast gaan warmlopen met Wouter Bouwman.
12/14/202125 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Dick Jaspers voor de vijfde keer wereldkampioen driebanden: 'Een emotionele overwinning'

Het was een weekend van Nederlandse wereldkampioenen! Diep in de Arabische wereld wapperde de Nederlandse driekleur vol trots voor een landgenoot: Dick Jaspers. In Egypte werd hij voor de vijfde keer wereldkampioen driebanden. Sportjournalist van BNdestem Jan Martens kent Dick goed en neemt je in deze hagelnieuwe B.V.S.C. mee in deze grootste, en een beetje ondergesneeuwde, sportprestatie.
12/13/202124 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Dit staat er vanavond op het spel in het Europees voetbal

Ook vanavond kruisen op heel het continent clubs de degens in de strijd om zo'n felbegeerd plekje in de volgende ronde. Wouter Bouwman loopt warm op het voetbalgeweld van vanavond.
12/9/202124 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Een triatlon om de wereld: dit is het bizarre verhaal van Jonas Deichmann

De wereld rond- zwemmen, fietsen en rennen. Het klinkt als een bizar idee, en dat is het ook. Toch ging de 34-jarige ultra-triatleet Jonas Deichmann de uitdaging aan. Vorige week kwam hij na 429 dagen weer aan in München. Tim Moria, hoofdredacteur van website 3athlon, volgde deze prestatie op de voet en vertelt erover in een fonkelnieuwe B.V.S.C.
12/7/202124 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

De epische titelstrijd in de Formule 1 met nog één race te gaan

Meerdere crashes, twee rode vlaggen, safety cars, een kop staart botsing, een plek terug geven, toch geen plek terug geven, tijdstraffen: de epische titelstrijd in de Formule 1 bereikte gisteren het kookpunt. En het beste nieuws: we hebben nog een race te gaan. Gaat Verstappen of Hamilton er met de winst vandoor? Allard kalff bespreekt het allemaal met Dolf Jansen en Viggo Waas.
12/6/202124 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Wat er gebeurt als een scheidsrechter de VAR afvalt

In een fonkelnieuwe B.V.S.C. Stef Clement een navigator over z'n voorbereiding op de Dakar-Rally. En de Scheidsrechter des Vaderlands spreekt zich uit over scheidsrechters die hun VAR afvallen.
12/2/202123 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Wat zijn de kansen van de handbaldames op het WK?

In B.V.S.C. lobbyen Roelof de Vries en Jaike Belfor voor een fietsberg in Zoetermeer en bij Stijn Steenhuis peilen ze de kansen van de handbalsters op het WK. 
12/1/202124 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Wat is het verhaal achter wielrenner Julian Alaphilippe?

In B.V.S.C. bespreken Wouter Bouwman en Diana Kuip de loting van het WK Darts en ze duiken in het leven van wielrenner Julian Alaphilippe.
11/30/202124 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Deze Nederlandse bobsleeër lijkt naar de Winterspelen te glijden

Dankzij een aantal uitstekende prestaties van Karlien Sleper in de monobob, hebben wij er zeer waarschijnlijk een nieuwe troef bij. Hoe waarschijnlijk het is dat we haar terugzien op de Winterspelen, dat vertelt ze in een hagelnieuwe B.V.S.C. aan Erben Wennemars en Wouter Bouwman.
11/29/202124 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Curlingmannen wagen zich op glad ijs na degradatie, is het ticket voor de Olympische Spelen in gevaar?

In B.V.S.C. duiken Wouter Bouwman en Stef Clement in de wondere wereld van curling. De Nederlandse curlingmannen zijn gedegradeerd, maar wat betekent dat voor de Olympische spelen. Verder: André van Kats schreef een boek over atleet Abdi Nageeye.
11/25/202123 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Nasser Al-Khelaïfi is de machtigste man van het Europese voetbal, wie is hij eigenlijk?

In B.V.S.C. duiken Wouter Bouwman en Diana Kuip in het leven van de grote man achter Paris Saint-Germain: Nasser Al-Khelaïfi en ze blikken vooruit op het WK Schaken. 
11/24/202124 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

De laatste ontwikkelingen in de zaak rondom de dood van Marco Pantani

In BVSC focussen Wouter Bouwman en Viggo Waas zich op nieuwe ontwikkelingen in de zaak rondom de dood van wielrenner Marco Pantani en bezoeken ze krakkemikkige Britse voetbalcomplexen.
11/23/202124 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Een ongekend wereldrecord in misschien wel de zwaarste sport op aarde

De Iron Man is misschien wel het meest zware onderdeel in de internatonale sportwereld. En sinds vannacht is er een nieuwe wereldrecordhouder: Kristian Blummenfeldt. De Noorse Olympisch kampioen Triatlon haalde maar liefst 6 minuten van de oude toptijd af. Terwijl 'ie pas z'n eerste Iron man ooit liep. Hoe kan dat? Dat vragen Erben Wennemars en Wouter Bouwman aan Tom Oosterdijk, een van de beste triatleten van Nederland.
11/22/202124 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

De bloedstollende strijd om de 'Most Valuable Player'

Dolf Jansen en Diana Kuip duiken diep in het verhaal van de spannende strijd bij de NBA: wie wordt de MVP? Dat en meer hoor je in de fonkelnieuwe podcast.
11/18/202124 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Eiwitshakes zijn helemaal in, maar heb je die extra proteïne nodig?

In B.V.S.C. bespreken Wouter Bouwman en Jaike Belfor de WK-kwalificatie van Oranje. Hoor je het antwoord op de vraag: hoe gezond zijn eiwitshakes en wat is er aan de hand bij PEC Zwolle? 
11/17/202124 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Op deze sporters moet je letten tijdens de Winterspelen

In B.V.S.C. blikken Wouter Bouwman en Stef Clement vooruit op de wedstrijd Nederland - Noorwegen van vanavond en de Winterspelen komen eraan, Herbert Cool vertelt welke sporters je in de gaten moet houden.
11/16/202124 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Is dit een nieuwe trend onder wielrenners?

Vorige maand liep Wout van Aert een wedstrijd van 16 kilometer, Adam Yates liep de marathon van Barcelona binnen de 3 uur. En het opvallendste misschien wel: Tom Dumoulin liep gisteren 10 kilometer in 32 minuten en 38 seconden!! Maar vier en een halve minuut boven het Nederlands record. Is het een nieuwe trend, hardlopende wielrenners? Wielerjournalist Thijs Zonneveld vertelt het in deze hagelnieuwe B.V.S.C.
11/15/202124 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Is het seizoensslot van de Formule 1 in gevaar?

Die vraag stellen Diana Kuip en Roelof de Vries aan Allard Kalff. Het aftellen is namelijk begonnen. Nog vier races en dan is het Formule 1 seizoen ten einde. Alleen: dat is mogelijk nog maar de vraag. De circuits van Qatar en Saoudi Arabië zijn nog niet voltooid, terwijl het Formule 1-circus binnen een maand voor de deur staat.
11/11/202124 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

De tragische interlandcarrière van Willi Lippens

Het is Jeffrey Herlings-dag, Roelof de Vries en Jaike Belfor bespreken in B.V.S.C. de wedstrijd. Verder: wordt Willi Lippens 76 jaar, in de jaren '70 was hij een legendarische Nederlandse speler in de Duitse Bundesliga, maar hij werd weggepest bij Oranje en komt er een tweede Grand Prix in Nederland?
11/10/202124 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Engelse staantribunes zijn weer terug van weggeweest

Meer dan 30 jaar moest het Engelse publiek verplicht zitten tijdens de voetbalwedstrijden, maar daar komt binnenkort verandering in. Vijf grote clubs starten met een proefproject waarbij fans weer kunnen hossen op de tribunes. Wat is er zo magisch aan die staantribunes? Dat vertelt Tom van Hulsen, journalist bij Trouw en kenner van de Engelse voetbalcultuur, aan Roelof en Viggo.
11/9/202124 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Deze Nederlandse tennisser kan niet stoppen met winnen

Tallon Griekspoor is de tennisman van het moment. Hij won gisteren zijn zevende challenger toernooi van dit seizoen. En dat is een record. Al 21 wedstrijden achter elkaar is ie ongeslagen en zijn laatste verliespartij was tegen Novak Djokovic. Ook niet iets om je voor te schamen. Wouter Bouwman belde de succesvolle tenniser op en dat hoor je in deze hagelnieuwe B.V.S.C.
11/8/202124 minutes
Episode Artwork

Kortebaan zwemmen: serieus nummer of circusact?

In het Russische Kazan is het EK kortebaan zwemmen bezig en de Nederlandse zwemmers presteren heel behoorlijk. Onze estafettevrouwen wonnen al een zilveren medaille, de estafette mannen zelfs goud en brons en er waren er ook al een aantal individuele medailles voor onder andere Luc Kroon. Toch zitten we niet massaal voor de buis, terwijl het wel spectaculaire nummers zijn, zegt oud-topzwemmer en analist Joost Reijns.
11/4/202124 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trainer Adri Franke verlaat het Zeeuwse vrouwenvoetbal: 'Ik ga het enorm missen'

Trainer Adri Franke is per direct gestopt als trainer in het Zeeuwse vrouwenvoetbal. Roelof de Vries en Jaike Belfor vragen de trainer in B.V.S.C. waarom hij is gestopt en marathonschaatser Jessica Merkens vertelt over haar Elfsteden Podcast. 
11/3/202124 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Is vissen een sport, of een hobby?

Is vissen een sport, of een hobby? Op die vraag zoeken Wouter Bouwman en Viggo Waas in B.V.S.C. het antwoord. Verder: de werelduurrecord poging van Alex Dowsett en het nieuwe platform Viaplay
11/2/202124 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Fenomenale tijden op de schaatsbaan in een Olympisch jaar

Kunnen we al wat gouden schaatsmedailles opschrijven? Dat bespreken Erben Wennemars en Wouter Bouwman in een fonkelnieuwe B.V.S.C.
11/1/202124 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Zal wielrenner Valverde na komend seizoen nóg een jaar doorgaan?

Hij is inmiddels 41 jaar, en als hij aan het nieuwe seizoen begint zelfs nog een jaartje ouder, tóch denkt wielerkenner Jonne Seriese dat het voor Valverde niet z'n laatste jaar als prof is. Verder bespreken Roelof de Vries en Dolf Jansen het vertrek van Koeman en spreken ze met Edward Jorna, wiens columns over SC Heereveen zijn gebundeld in een boek. 
10/28/202124 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Nieuwe film over Zlatan Ibrahimovic heeft bijzonder Nederlands tintje

In de voetbalwereld wordt uitgekeken naar de speelfilm over Zlatan Ibrahimovic. 'I am Zlatan' komt pas volgend jaar in de bioscoop, maar morgenavond kunnen de echte liefhebbers 'm al zien op het Parool Film Fest. Er zit ook een Nederlandse kant aan zijn verhaal. Filmproducent Koji Nelissen is verantwoordelijk voor het Nederlandse gedeelte van de Zlatan-film en vertelt erover in B.V.S.C.
10/27/202124 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

De spannendste ontknopingen van de Formule 1 op een rij

In B.V.S.C. bespreken Roelof de Vries en Viggo Waas de acteerambities van Rico Verhoeven en duiken ze in de ontknoping van het Formule 1-seizoen.
10/26/202124 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Hoe kwam cultheld Abubakari Yakubu aan zijn einde?

Hij kwam bij Ajax binnen als jong talent en groeide uiteindelijk uit tot cultheld bij Vitesse. In 2017 overleed hij plotseling op 35 jarige leeftijd in zijn geboorteland Ghana. Wat precies de doodsoorzaak was bleef onduidelijk. Tot nu, want documentairemaker Gerdo Vlastuin zocht het uit.  Verder hebben Wouter Bouwman en Stef Clement over een Elfstedentocht en kroop Rico Verhoeven door het oog van de naald? 
10/25/202123 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Waarom wil FC Groningen een nieuw logo?

In Groningen mogen de fans van de lokale FC bepalen wat het clublogo voor de komende jaren wordt. Daarbij hebben ze keuze uit het oude logo uit 1971 of het logo dat tot 2020 gedragen werd. Roelof de Vries en Dolf Jansen willen graag meestemmen, maar dan moeten ze eerst een seizoenskaart kopen. Verder blikt Wouter Bouwman vooruit op het Europese voetbal. 
10/21/202124 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Een kijkje in de wereld van wedstrijdballonvaren

In B.V.S.C. bespreken Roelof de Vries en Jaike Belfor de problemen bij Newcastle United en Roy Gommer neemt je mee in de wereld van het wedstrijdballonvaren en geeft een minicollege. 
10/20/202124 minutes
Episode Artwork

Is er een evolutie gaande in de basketbalwereld?

In B.V.S.C. blikken Wouter Bouwman en Stef Clement vooruit op het komende NBA-seizoen en ze halen herinneringen op aan de grootmacht van het Belgische voetbal: Anderlecht. 
10/19/202124 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

De dieptepunten van de Gelderse derby

NEC-Vitesse eindigde in 0-1, een deel van het uitvak begaf het en supporters bekogelden de politie. Was het wel zo'n gezellige voetbalzondag? Verder: de potentiële nieuwe functie van Ireen Wüst en één van de grootste sportevementen ter wereld is van start gegaan. 
10/18/202125 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Het grootste zeiltoernooi van Europa verlaat Medemblik

De Medemblik Regatta, het grootste zeiltoernooi van Europa, wordt vanaf volgend jaar in Almere gehouden. En dat is even slikken voor de Medemblikkers, want de organisatie lijkt vooral overstag te gaan door de grotere financiële mogelijkheden in Flevoland. Ivonne Kirschbaum, directeur Stadhavens Medemblik, vertelt erover in B.V.S.C.
10/14/202124 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Vier bijzondere momenten uit de dartwereld op een rijtje

In B.V.S.C. bespreken Roelof de Vries en Jaike Belfor een grote verandering in de golfwereld en vertelt podcastmaker Sebas Mulder over zijn missie.
10/13/202124 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Viggo Waas keert terug bij B.V.S.C.!

Viggo Waas is terug, en hoe! Roelof de Vries en hij besteden in deze fonkelnieuwe B.V.S.C. aandacht aan de Formule 3, en vertelt Wouter Bouwman aan hen hoe de toplanden en verrassingen ervoor staan in hun kwalificatiestrijd voor Qatar 2022.
10/12/202124 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Hardloopliefhebbers halen hun hart op in deze unieke marathonmaand

We zitten middenin een unieke Nederlandse Marathon maand. Voor het eerst, en waarschijnlijk ook voor het laatst, worden de drie grootste Nederlandse marathons in opeenvolgende weken georganiseerd. Marathonloper en AD journalist Pim Bijl vertelt erover in een fonkelnieuwe B.V.S.C.
10/11/202124 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Wie moet er bij Oranje in het doel?

Roelof de Vries en Dolf Jansen bespreken de keeperscrisis bij Oranje met keeper specialist Arjan Heerland, ze blikken met Bart. Slim vooruit op de bokswedstrijd tussen Tyson Fury en Deontay Wilder en hoe is het met de positie van handbalbondscoach Monique Tijsterman gesteld?
10/7/202125 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Het is interlandweek: dit kun je de komende week verwachten!

In B.V.S.C. staan Roelof de Vries en Jaike Belfor stil bij het overlijden van MMA-vechter Justin Thornton en Wouter Bouwman loopt alvast warm voor de komende interlandweek. 
10/6/202124 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Hoe ziet de toekomst van NAC Breda eruit?

In B.V.S.C. bespreken Roelof de Vries en Stef Clement de toekomst van NAC Breda en duiken ze met Tom van Hulsen in de carrière van keeperstrainer John Achterberg.
10/5/202125 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

De charme van Parijs-Roubaix

De Hel van het Noorden maakte zijn naam waar. Winnaar bij de mannen: de Italiaan Sonny Colbrelli. Maar iedereen die Parijs-Roubaix uitrijdt wint. En, zo wordt gezegd: iedere renner heeft zijn eigen verhaal, na 257 kilometer aan drek, regen en valpartijen…. Daarom vertelt EF Education renner Julius van den Berg aan Erben Wennemars en Wouter Bouwman zijn verhaal.
10/4/202125 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

De draadloze toekomst van de dartsport

Innovatie in de dartswereld, want vanaf komend weekend wordt er gebruik gemaakt van de Eclipse Ultra Bristle. Oftewel: een nieuw dartbord. Met dit nieuwe bord zouden de darters hogere gemiddeldes kunnen gooien. Alles over dit nieuwe dartbord vertelt RTL 7 dartsverslaggever Jacques Nieuwlaat in een fonkelnieuwe B.V.S.C.
9/30/202124 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Terug naar 1966: het jaar van het gouden Engelse nationale elftal

In B.V.S.C. duiken Roelof de Vries en Diana Kuip in de carrière van sumoworstelaar Yokozuna Hakuho en gaan ze terug in de tijd naar het legendarische Engelse nationale elftal van '66. 
9/29/202125 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Herinneringen aan Cruijff in een spiksplinternieuwe podcast

Het is alweer ruim 5 jaar geleden dat Johan Cruijff ons ontviel, maar de gedachte aan hem is nog altijd springlevend. En nu is er '14 De Podcast', waarin herinneringen aan Cruijff worden opgehaald door de mensen die hem kenden of volgden. Koen Maas is één van de makers en vertelt over de bijzondere verhalen over Cruijff in een fonkelnieuwe B.V.S.C.
9/28/202124 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Lewis Hamilton: honderd overwinningen in vijf kenmerkende momenten

Hamilton pakte in Rusland de honderdste Formule 1-zege in z'n carrière. En om dat feest wat op te luisteren vertelt Joe van Burik wat Hamilton typeert, aan de hand van een paar Grand Prix's. 
9/27/202126 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Alles over over de start van misschien wel de leukste basketbalcompetitie van de Benelux

Morgenavond  start de BNXT (Be Next) League, de hoogste basketbalcompetitie van Nederland én België. Het is een nieuwe competitie met als unieke aspect: het is een gedeelde competitie met de Belgen. Alles over deze competitie vertelt geestelijk vader van dit project en sportmarketeer Bob van Oosterhout.
9/23/202124 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

'Als er niets aan Duindigt wordt gedaan, is dat het einde van de draf- en rensport in Nederland'

Ooit was Duindigt het walhalla voor draf- en rensportliefhebbers van Nederland. Tegenwoordig is er weinig van al die grootsheid van toen over. Drafliefhebber Gerard Hoetmer kon het niet langer aanzien. Hij en andere vermogende liefhebbers hebben daarom een plan ontwikkeld om Duindigt weer volledig te vernieuwen en moderniseren. Hoetmer vertelt aan Roelof de Vries en Diana Kuip over de plannen.
9/22/202124 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Hoe help je een paard dat niet meer wil springen?

Na een ongelukkige eerste ronde op de Olympische Spelen durft het paard Delux, waar Niels Bruynseels mee rijdt, niet meer te springen. Hoe help je een paard daar vanaf? Dat vertelt Menke Steenbergen aan Wouter Bouwman en Erben Wennemars.
9/21/202124 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Wie gaat de IJsselderby winnen?

Wordt het Go Ahead Eagles of gaat PEC Zwolle de eerste punten van dit seizoen binnenharken? Clubwatchers Vincent de Vries van PEC Zwolle en Dennis Arentsen van Go Ahead Eagles blikken vooruit. En journalist Jeroen Kapteijns brengt een ode aan cultclub Sheriff Tiraspol.
9/16/202125 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Dit is waarom alles wat de eredivisie zo mooi maakt in seizoen 2010/11 zat

Wat maakt de Eredivisie zo mooi? Het boek 'Doorspelen: Een kroniek van cultvoetbal in de Eredivisie' geeft daar antwoord op. Schrijver Michel Doodeman vertelt aan de hand van seizoen 2010/11 aan Wouter Bouwman en Jaike Belfor, wat de Eredivisie zo mooi maakt.
9/15/202124 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Rico Verhoeven is klaar voor zijn gevecht tegen Alistair Overeem

Het duurt nog even voordat het zover is, maar de kaartverkoop voor dé kickbokswedstrijd van het jaar begint vandaag. Op zaterdag 23 oktober stappen Rico Verhoeven en Alistair Overeem de ring in om te bepalen wie het beste zwaargewicht van kickboksbond Glory is. Hij is er klaar voor, vertelt hij in deze fonkelnieuwe B.V.S.C. aan Wouter Bouwman en Stef Clement.
9/14/202126 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Een duik in het leven van een van dé iconen uit de autosportgeschiedenis

Michael Schumacher pakte 7 wereldtitels, won 91 races en stond 155 keer op het podium. En daarom wordt Michael Schumacher door velen nog altijd gezien als de grootste coureur ooit….Maar Schumacher is ook de man van het ski-ongeluk in 2013, waarbij hij een schedeltrauma opliep. Over het leven van de coureur is een documentaire gemaakt die woensdag op Netflix verschijnt. Allard Kalff heeft hem al gezien en vertelt erover aan Wouter Bouwman en Erben Wennemars.
9/13/202126 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Moeten Nederlandse hockeyers voorrang krijgen in de Nederlandse competitie?

Bloemendaal-keeper Maurits Visser zegt in De Telegraaf dat 'ie hoopt dat Nederlandse hockeyclubs minder gaan kiezen voor internationale topspelers, en meer voor nationaal talent. Is dat nodig? Dat vertelt oud-international Marcel Balkestein aan Wouter Bouwman en Erben Wennemars in een gloednieuwe B.V.S.C.
9/9/202124 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Het verval van FC Barcelona: hoe ziet de toekomst van de club eruit?

In B.V.S.C. bespreken Wouter Bouwman en Jaike Belfor hét internationale sportevenement in het Limburgse Kronenberg: het WK tweespannen en Simon Kuper vertelt over het verval en de toekomst van FC Barcelona. 
9/8/202124 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Van de Zandschulp tegen Medvedev op de US Open: hoe staat de Nederlander ervoor?

In B.V.S.C. blikken Wouter Bouwman en Stef Clement vooruit op de kwartfinale van de US Open met Eurosport-commentator Kristie Boogert. De Italiaan Dario Costa vloog dit weekend als eerste mens ooit met een stuntvliegtuig door een autotunnel, hoe bijzonder is dit? Stuntvlieger Frank Versteegh vertelt het. 
9/7/202126 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Nog één keer terug naar Zandvoort: hoe was het om circuitspeaker te zijn?

Allard Kalff, RTL GP verslaggever, had de bijzondere eer om als circuitspeaker op te treden tijdens de GP in Zandvoort. Ooit begon hij zelf als coureur op het circuit en om dan terug te keren als speaker was voor hem heel bijzonder. Alles over de race, het circuit en zijn rol als speaker vertelt Kalff aan Erben Wennemars en Wouter Bouwman in een gloednieuwe B.V.S.C.
9/6/202126 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Jesse Moerkerk woonde in een huis met 30 sumoworstelaars

In Nederland krijgen we maar weinig van mee van sumoworstelen. Jesse Moerkerk besloot het in zijn studententijd eens van dichtbij te bekijken. Drie maanden lang woonde hij met dertig sumoworstelaars van wereldniveau, midden in Tokio. Hij schreef er een boek over, dat deze week uitkomt. En natuurlijk komt hij daarover vertellen in deze fonkelnieuwe BVSC.
9/2/202125 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Serena Williams laat zich van een bijzondere kant zien in nieuwe docu

In een nieuwe serie van Discovery+ laat Serena Williams zich van haar kwetsbare kant zien. In een bijzonder en persoonlijke documentaire laat de tennisster zien wat er nog meer schuilt achter de aces en kneiterharde forehands. Marcella Mesker en Jaike Belfor zagen de documentaire en vertellen aan Roelof de Vries waarom hij hem zeker moet kijken.
9/1/202125 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Alles over de nu al iconische Feyenoord documentaire 'Dat ene woord - Feyenoord'

Onluisterende beelden van een niet al te fantastisch seizoen van Feyenoord: dat komt voorbij in de nieuwe documentaire 'Dat ene woord - Feyenoord'. Die Hard Feyenoord fan en maker van de Feyenoord podcast 'Kein Geloel' Rob van Elewout keek de docu en vertelt aan Diana Kuip en Roelof de Vries wat ze ervan kunnen verwachten.
8/31/202123 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Deze sporten moet je zien op de Paralympische spelen

In BVSC blikken Erben Wennemars en Wouter Bouwman vooruit op de paralympische week en bellen ze met Anne Terpstra, die de zilveren WK-medaille won op de mountainbike. 
8/30/202125 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Een groot applaus voor Fabio Jakobsen

In de ronde van Wallonië won Fabio Jakobsen de tweede etappe. En dat is erg knap omdat hij vorig jaar hard in de hekken vloog na een crash met Groenewegen. Verder de Olympische Spelen en een Bokscollege van Bart Slim. 
7/22/202125 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Deze vier momenten zorgden voor de opmars van de OranjeLeeuwinnen

In B.V.S.C. volgen Wouter Bouwman en Diana Kuip de wedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Zambia en vertelt Annemarie Postma over het succes van het vrouwenelftal.
7/21/202122 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Racisme in voetbalwereld gaat verder dan spreekkoren en sociale media

Er is in de sportwereld steeds meer aandacht voor racisme. Er wordt geknield, bonden scherpen hun beleid aan en spelers spreken zich uit. Toch hebben topsporters er nog dagelijks mee te maken. Jacco van Sterkenburg is bijzonder hoogleraar Racisme, Sport en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en doet al twintig jaar onderzoek naar racisme in de sport. In B.V.S.C. legt hij uit dat het probleem verder gaat dan spreekkoren en sociale media. 
7/20/202124 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Wie was er schuldig aan de crash tussen Verstappen en Hamilton?

Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar dat er veel commotie over is, is duidelijk. Had Hamilton een zwaardere straf moeten krijgen en was het gepast dat hij na de race uitbundig aan het juichen was? Verder hebben we het over de Tour en blikken we vooruit op de Olympische Spelen. 
7/19/202124 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

De laatste tips voor een groot EK pool succes!

Vertrouwen in Oranje is er weinig: velen denken dat 'we' de poulefase niet eens gaan overleven. Maar: voor zij die nog wel vertrouwen hebben en grootste plannen hebben voor hun EK pool: Wouter Bouwman geeft de laatste tips voor optimaal resultaat.
6/10/202124 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Nederland registreert dit EK diverse wedstrijden: regisseur Danny Melger geeft een kijkje achter de schermen

In B.V.S.C. spreken Roelof de Vries en Jaike Belfor de man achter de registratie van alle EK wedstrijden in de Arena en Wouter Bouwman analyseert EK-tegenstander Noord-Macedonië.
6/9/202125 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

De altijd lastige Oostenrijkers

Het Oranjevirus krijgt vat op ons! Nog maar 3 nachtjes slapen en dan begint het EK voetbal. Gisteren blikte onze Europees Voetbal vakman Wouter Bouwman al vooruit op de eerste tegenstander van Nederland in Groep C. Vandaag deel 2, over tegenstander Oostenrijk.
6/8/202126 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

De Belgen lachen ons uit

De Belgen kijken naar het voetbal van ons Oranje en moeten volgens Tom Boudeweel toch een beetje grinniken.  Erben Wennemars is laaiend enthousiast over het wereldrecord van Sifan Hassan (want zelf kwam hij op de 10 kilometer niet eens in de buurt). En Wouter neemt ons in zijn EK-hoekje mee naar de tegenstanders van Oranje. 
6/7/202124 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Verloor Muhammad Ali door Elvis Presley?

Het is vandaag vijf jaar geleden dat Muhammad Ali overleed. Podcastmaker Bart Slim vertelt verhalen over hem die we nog niet wisten.  Roelof de Vries en Stef Clement bespreken het spel van Oranje: is het echt slecht? En Bertus Bouwman weet alles over de nieuwe club van Mark van Bommel: Wolfsburg. 
6/3/202125 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Was Sepp Blatter echt een grote schurk, of valt het wel mee?

Het is vandaag zes jaar geleden dat Sepp Blatter afscheid nam als voorzitter van de FIFA. Mark Miserus volgde destijds het reilen en zeilen bij de FIFA én sprak met Blatter. Roelof de Vries en Diana Kuip volgen de partij van Botic van de Zandschulp op Roland Garros op de voet. Afgelopen weekend won Nelleke Baldé de Triatlon van Brouwersdam, ze vertelt over haar voorbereiding.
6/2/202124 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ajax won vijftig jaar geleden voor het eerst de Europacup I

Roelof de Vries en Jaike Belfor vieren dat Ajax vijftig jaar geleden voor het eerst de Europacup I won. Daarnaast is het een spannende dag voor marathonlopers. Zes Nederlandse atleten liepen onder de Olympische limiet, maar slechts drie mogen er naar Tokio. Frank Futselaar vertelt waarom hij naar de Spelen moet. 
6/1/202124 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

De beeldentuin op Zeist is een gedrocht van standbeelden

Sarina Wiegman krijgt een eigen standbeeld in de beeldentuin op Zeist. Volgens Erben heeft ze dat dubbel en dwars verdiend. Maar die beeldentuin, waar onder andere Cruijff en de selectie van '88 staan, is wel echt een gedrocht. Want de sporters staan daar om geëerd te worden, maar onbewust ga je ze toch vergelijken. Wie staat waar? En wie komt er überhaupt naar Zeist om de beelden te bekijken? 
5/31/202124 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Zaterdagavond wordt de meest lucratieve wedstrijd ter wereld gespeeld

En nee, dat is niet de Champions League finale. Het gaat om de finale om promotie naar de Engelse Premier League. Dat gaat over ruim 100 miljoen euro, een behoorlijk bedrag dus. Dit jaar speelt Brentford FC de finale tegen Swansea City en Tom van Hulsen vertelt wat we verkunnen verwachten en voor wie hij gaat juichen.
5/27/202126 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Het grote mysterie van de verdwenen kampioensschaal van FC Dordrecht

FC Dordrecht werd in 1994 kampioen van de eerste divisie. Maar, ze raakten hun kampioensschaal kwijt. In de podcast 'De verdwenen schaal', gaat Elisa Kuster opzoek naar het zilverwerk. Of ze hem terugvindt? Dat vertelt ze in B.V.S.C. aan Roelof en Diana.
5/26/202126 minutes
Episode Artwork

'Villa Oranje' is dé voorpret die je nodig hebt voor het EK voetbal

Frank Evenblij heeft samen met Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Mark van Bommel en John Heitinga onder andere teruggeblikt op hun tijd bij oranje en allerlei verhalen opgehaald over hun carrière en persoonlijk leven, in een villa op Ibiza. Wat je van de serie kan verwachten vertelt hij in B.V.S.C.: een betere manier om al warm te worden voor het aankomende EK bestaat er eigenlijk niet.
5/25/202125 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Deze scout leeft zijn droom in Amerika

Het klinkt als de ultieme jeugddroom: je krijgt een zak geld en mag daarmee je eigen elftal samenstellen, dat meedoet aan de belangrijkste voetbalcompetitie van Noord Amerika. Voormalig scout van PSV en AZ, Thomas Schaling-De Herder, lééft deze droom.
5/24/202126 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

TomTom Dumoulin kiest zijn eigen koers

Roelof en Dolf bespreken het ontwerpen van een golfbaan met golfbaan-architect Frank Pont, Wouter doet vanuit Rotterdam (want iedereen zit deze week in Rotterdam) een update over de Giro d'Italia en spoëzie over Tom Dumoulin. 
5/20/202125 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Vechtsporticoon Bertje Kops zorgde voor sfeer, maar hij is geen toptrainer

Bert Kops is het Amsterdamse vechtsporticoon dat uiteindelijk een loopbaan als sportcoach verkoos boven de misdaadwereld. Patricia Jimmink, Govert Wisse en misdaadjournalist Gerlof Leistra schreven een biografie over de bekende sportschoolhouder en Gerlof geeft een voorproefje.  Verder bespreken Wouter Bouwman en Jaike Belfor de terugkeer van Karim Benzema in de selectie van Frankrijk en hoor je een update over de Giro d'Italia. 
5/19/202124 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Het verhaal van de Noors-Groningse legende Erik Nevland

Ferdi Delies dook in het leven van de Noorse voetballer Erik Nevland. Volgens Delies was Nevland de perfecte FC Groningen-speler. De renners van de Giro d'Italia rusten vandaag uit, maar Wouter Bouwman heeft genoeg updates voor Roelof de Vries en Diana Kuip.
5/18/202126 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Aanmoedigingspremies in het voetbal: op het randje of eroverheen?

Roelof de Vries en Erben Wennemars bespreken de aanmoedigingspremies in het voetbal. Wouter Bouwman doet verslag van de 10e etappe in de Giro d'Italia en Allard Kalff is te gast en vertelt enthousiast over de Indycar.
5/17/202126 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Michael van Praag heeft geen goed woord over voor de Super League

Wouter Bouwman en Dolf Jansen bespreken alle consternatie rondom het promoveren naar de Eredivie. Michael van Praag is te gast om over zijn biografie te praten en hij heeft een felle mening over de Super League. 
5/13/202124 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Dit zijn de beste boksbijnamen uit de geschiedenis

Roelof de Vries en Jaike Belfor bespreken de beste boksbijnamen uit de geschiedenis met Bart Slim en Wouter Bouwman vertelt over de vijfde etappe van de Giro d'Italia en hij blikt vooruit op de promotiestrijd in de Eerste Divisie. 
5/12/202125 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Hommeles bij het veldrijden: het voortbestaan van kleinere crossen wordt bedreigd

De UCI heeft in samenwerking met twee Vlaamse organisaties ervoor gezorgd dat de veldrijkalender bomvol zit met wereldbeker- en superprestigewedstrijden. Leuk zou je denken, maar het bedreigt het voortbestaan van de kleinere crossen, zoals de GP Brabant in Rosmalen en de cyclocross van Rucphen. Van die laatste wedstrijd is Kees Kools de voorzitter. Hij luidt in B.V.S.C. de noodklok.
5/11/202127 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

De week van de waarheid in de Eredivisie: wie gaat er degraderen?

De degradatiestrijd is ongekend spannend! ADO Den Haag, VVV, FC Emmen, Willem II en RKC kunnen allemaal nog degraderen. Voor de neutrale toeschouwer is het natuurlijk vooral van belang om te weten, welke clubs nou van de grootste toegevoegde waarde zijn voor de Eredivisie. En hoe kun je dat nou beter doen dan alle voors- en tegens op een rijtje te zetten?
5/10/202125 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Auto's naar de Filistijnen botsen: daar gaat het om in de Demolition Derby

Zo vaak botsen tot nog maar één auto kan rijden: dat is waar het om draait in de Demolition Derby. Je zou het misschien niet denken, maar de sfeer rondom deze bizarre sport, is om van te smullen. Dat vindt althans fotograaf Cynthia van Elk. Zij bezocht talloze Demolition Derby’s en maakte er mooie foto’s en vertelt aan Dolf en Roelof waarom ze nog steeds een kik ervan krijgt.
5/6/202125 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Het verhaal achter foute sporters in de Tweede Wereldoorlog

In B.V.S.C. vragen Roelof de Vries en Jaike Belfor aan scheidsrechter Mario van der Ende wat hij van zijn vloekende collega Björn Kuipers vindt. Daarnaast vertelt Paul van de Water over foute sporters in de Tweede Wereldoorlog.
5/5/202125 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Özcan Akyol neemt je mee achter de schermen bij Go Ahead Eagles

In B.V.S.C. verkennen Roelof de Vries en Stef Clement de mogelijkheden voor de wielersport in Afrika en vertelt Özcan Akyol over een nieuw seizoen van zijn serie 'Home of Eus'.
5/4/202125 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

De track limits die Max Verstappen keer op keer nekken

Max Verstappen werd gisteren tweede in de Grand Prix van Portugal, achter Lewis Hamilton. En dus dacht Max op het eind van de race: alle ballen op de snelste raceronde, dan heb ik in ieder geval een puntje extra. Hoe dat afliep en hoe bepalend die track limits zijn vertelt Joe van Burik in een fonkelnieuwe B.V.S.C.
5/3/202125 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Een snelcursus Scandinavisch voetbal die je altijd al had willen hebben

Een snelcursus Scandinavisch voetbal met de man achter het Twitter account Fotboll Vikings en het snelste sport interview ooit: het komt allemaal voorbij in een fonkelnieuwe BVSC.
4/29/202125 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Dit zijn de zes nominaties voor de Nico Scheepmaker Beker

B.V.S.C. is vandaag een speciale Nico Scheepmaker-uitzending! Roelof de Vries en Diana Kuip maken met Rivkah op het Veld en David Endt de zes nominaties voor het beste sportboek van het afgelopen jaar bekend.
4/28/202124 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ophef op het WK snooker door omstreden techniek

Het WK Snooker is in volle gang. Een sport van keurige mannen en vrouwen, in een nette pantalon, een giletje en keurig gepoetste schoenen. Maar er was deze week opeens ophef en wel rond speler Mark Williams. Die zou respectloos met zijn tegenstanders omgaan vanwege zijn afstoot. Hoe dat zit legt snooker-expert Annet van Riel uit aan Roelof en Erben.
4/26/202123 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

De meest bizarre fietswedstrijd van Nederland

Op 1 mei gaat de Race Around The Netherlands van start; een wielerwedstrijd waarbij de volledige grens van Nederland wordt afgefietst. En voor wie denkt dat Nederland een klein, vlak landje is: het parcours is goed voor 1900 kilometer en bijna 7000 hoogtemeters! 150 deelnemers gaan een poging wagen en Martijn Verhaeg is daar één van.
4/22/202125 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Rick de Leeuw en Gio Lippens zetten de mooiste Waalse heuvels op een rij

De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan deze week op de agenda, de ritten staan bekend om hun steile heuvels. Wielerliefhebber Rick de Leeuw en sportverslaggever Gio Lippens delen hun favorieten.  Daarnaast nemen Wouter Bouwman en Jaike Belfor afscheid van Schalke 04, de Duitse club verloor en degradeerde gisteren.
4/21/202126 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Hoe Super League-spelers Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum wél naar het EK kunnen

Voetballers van clubs die aan de Super League willen deelnemen zijn niet welkom op een WK of EK, dat zegt de UEFA. Maar, kan dat juridisch gezien wel? Oud-schaatser Mark Tuitert kwam een aantal jaar geleden zelf tegenover de schaatsbond te staan en geeft advies aan De Jong en Wijnaldum.  Verder: bespreken Wouter Bouwman en Stef Clement de finishfoto van de Amstel Gold Race en geeft Kristie Boogert een mini-college over Roger Federer.
4/20/202125 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Groundhopper des Vaderlands bezocht ruim 2000 stadions

Je hebt groundhoppers in alle soorten en maten, maar Hans Douw is wel van een heel groot kaliber. Hij bezocht ruim 2000 verschillende stadions en is uitgeroepen tot Groundhopper des Vaderlands. Afgelopen jaar schreef hij er een boek over. In ‘Voetballiefde zonder grenzen’ geeft hij een inkijkje in zijn bijzondere avonturen. In BVSC vertelt hij erover aan Wouter en Erben.
4/19/202125 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Dit kun je verwachten van de aankomende vechtsportzomer

Het belooft een mooie sportzomer te worden, met de Spelen, het EK voetbal en natuurlijk de Tour, maar ook het boksen staat aan de vooravond van een bijzondere periode. Daarom geeft bokschroniqueur Bart Slim een mini-college aan Dolf Jansen en Stef Clement over wat we kunnen verwachten.
4/15/202126 minutes
Episode Artwork

De breuk tussen scheidsrechter Danny Makkelie en grensrechter Mario Diks

Toparbiter Danny Makkelie maakte gisteren bekend dat hij zijn vaste assistent Mario Diks heeft vervangen na een grote fout waardoor een goal van Ronaldo niet werd toegekend. Wouter Bouwman en Jaike Belfor bespreken de scheiding tussen scheidsrechter Danny Makkelie en assistent-scheidsrechter Mario Diks. Daarnaast vertelt Martijn Sargentini over zijn liefde voor kasseien en geeft hij een voorproefje van zijn boek 'Over Kasseien en Kiezelstenen'.
4/14/202125 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

De kunst van het stokje doorgeven: een mini-college etafette

Een ijzersterke selectie Nederlandse atleten reist af naar het WK estafette. Zo'n stokje doorgeven op hoge snelheid, dat brengt grote spanning met zich mee. Is het nou echt zo moeilijk, zo'n stokje doorgeven? En: hoe bereiden estafettelopers zich voor? Oud-atleet Patrick van Balkom geeft aan Diana en Wouter een mini-college.
4/13/202124 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Gaat Almere City promoveren?

In een nieuwe podcast gaat Wouter Bouwman langs bij Almere City. De club zou zomaar dit jaar kunnen promoveren en hij volgt het op de voet. In BVSC vertelt hij over de podcast, die morgen online komt, hier bij NPO Radio 1.
4/12/202125 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Het grootste paardensport-evenement van Engeland

In Engeland staat menig jockey al te springen in afwachting van komend weekend. Dan staat The Grand National op de paardensportkalender. Dat is een heel erg oude paardenrace die met veel traditie gepaard gaat! Als er iemand staat te popelen voor dit evenement, dan is het wel Jacob Melissen. In BVSC legt hij uit aan Stef en Dolf waarom.
4/8/202128 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

De Amerikaanse topgolfer Bryson DeChambeau probeert de grenzen in de sport te verleggen

Wouter Bouwman en Diana kuip bespreken de nieuwe, geheime golfclub van Bryson DeChambeau en de tactiek van de Amerikaanse topgolfer met golf-specialist Gerard Louter. Daarnaast krijg je een korte snelcursus over het Baskisch voetbal van Gerben Engelen. 
4/7/202126 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Wat ga je op sportief gebied missen nu Noord-Korea niet naar de Spelen gaat?

Wouter Bouwman en Stef Clement bespreken met Casper van der Veen wat je op sportief gebied gaat missen nu Noord-Korea niet mee doet met de Spelen. Mike van Damme schreef het boek 'Stanley Menzo, het gevecht onder de lat' en geeft een voorproefje.
4/6/202127 minutes
Episode Artwork

Een bijzondere strijd tussen twee snookerkoningen uit het verleden

De Federer en Nadal van het snooker keren terug op het WK. En wel: tegen elkaar! Ruim 20 jaar geleden waren waren Jimmy White en Stephen Hendry aartsrivalen. Ze stonden vier keer tegenover elkaar in de WK-finale. En nu heeft het lot bepaald dat júíst zij het vanavond in de eerste kwalificatieronde tegen elkaar moeten opnemen. Wouter en Jaike bespreken het met  snooker-expert Annet van Riel.
4/5/202127 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Deze Nederlandse honkballers gaan morgen weer aan de slag in de MLB

Nog één nachtje slapen, dan begint het Amerikaanse honkbalseizoen weer. In de MLB doen dit jaar zeven spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden mee. Eén uit Nederland, en zes spelers uit de overzeese gebieden. Hoewel ze de best verdienende Nederlandse sporters zijn, kent lang niet iedereen in Nederland deze sterren. Jasper Roos van Sportamerika stelt ze graag aan je voor. 
3/31/202125 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

De comeback van RBC

RBC ging ooit als een komeet de eredivisie in, maar ging er net zo snel weer uit. De club ging failliet, verdween uit het betaalde voetbal en speelt tegenwoordig in de 2e klasse. Maar, er gloort hoop op industrieterrein de Borchwerf - daar spelen ze -, er wordt zelfs gesproken over "nieuw elan". Eric Konings, fan van RBC en een van de makers van podcast 'De Luiten', vertelt er alles over aan Wouter en Jaike in een hagelnieuwe B.V.S.C.
3/30/202125 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Aanwas curlers blijft uit terwijl Nederland meedoet in wereldtop

Nederland wordt steeds beter in curlen, al voor de vierde keer heeft het team zich voor een WK geplaatst, en dat is best bijzonder. Hoewel we het internationaal goed doen, blijft de aanwas uit. Een probleem voor de toekomst van de sport. Arnoud Strijbis, directeur van de Nederlandse Curlingbond, brengt het probleem bij Erben en Roelof onder de aandacht.
3/29/202125 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Over een bijzonder succesvol begin van een WK-kwalificatiecampagne

Door de invoering van het sportpaspoort mocht Bondscoach van het Surinaamse elftal, Dean Gorré, veel in Nederland bekende spelers voor het eerst opstellen. Onder andere: Ryan Donk, Kelvin Leerdam, Damil Dankerlui en Ramon Leeuwin. In de wedstrijd tegen de Kaaimaneilanden wonnen zij met 3-0. Waarom dit zo'n historische wedstrijd is, dat vertelt Cabaretier en fan van Suriname, Roué Verveer aan Wouter en Dolf.
3/25/202124 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Waarom de toekomst van Hans Nijland in Sappemeer ligt

Roelof de Vries en Jaike Belfor spreken de kersverse voorzitter van VV HSC uit Sappemeer over zijn terugkeer in de voetbalwereld en de ambities van de club. Daarnaast brengt Viggo Waas een ode aan Johan Cruijff en loopt Wouter Bouwman warm voor de kwalificatie voor het WK in Qatar.
3/24/202124 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Hoe ga je om met het menstruatietaboe in de topsport?

Roelof de Vries en Viggo Waas bespreken het menstruatietaboe in de topsport met Roxanne (Rocky) Hehakaija. Daarnaast gaan Roelof en Viggo op zoek naar het antwoord op de vraag hoe afhankelijk de sportwereld is van vervuilende sponsors.
3/23/202124 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Een tijdschrift voor hardlopers die na afloop liever een biertje drinken

Voor de hardloopfanaat, of diegene die liever over leest, is er een gloednieuw magazine: Mystical Miles. Het is een blad voor hardlopers die na afloop liever een biertje drinken dan een eiwitshake. Wat ze daarmee bedoelen? Dat vertelt Femke Hoogland, chef-redactie, aan Wouter en Diana in BVSC.
3/22/202124 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Paardenpap en een droevige tafeltenniskampioen

In een fonkelnieuwe aflevering van B.V.S.C. hebben Roelof en Dolf aandacht voor de documentaire over een droevige tafeltenniskampioen, en hebben ze het over het zaad van de onlangs overleden wonderhengst Totilas dat niet meer verkocht mag worden. Is dat gebruikelijk?
3/18/202123 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Het is de verjaardag van een bijzonder record

Belgische voetbalclubs zijn positief over een eventuele BeNeLiga. In B.V.S.C. vragen Roelof de Vries en Diana Kuip aan Tom Boudeweel waarom de Belgen zo enthousiast zijn. Daarnaast staan ze stil bij de verjaardag van een bijzonder record.
3/17/202124 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Hommeles bij SC Heerenveen: wat is er aan de hand?

Er heerst onrust bij Sportclub Heerenveen. Opmerkelijk, want de Friezen lijken zich geen zorgen meer te hoeven maken over degradatie, ze spelen ook niet echt meer mee om de Europese plekken, en ze werden vorige week uitgeschakeld in de beker. Kortom, het seizoen is wel zo'n beetje klaar. Waarom is er dan toch hommeles bij Heerenveen? Sportjournalist bij Omrop Fryslan Roelof Willem de Vries legt het uit.
3/16/202124 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

De bloedstollend spannende strijd onderin de Eredivisie

De strijd om de titel in de Eredivisie is nu niet meer zo spannend, maar onderin is de strijd nog niet lang gestreden. Dit jaar gaan namelijk voor het eerst niet één, maar twee ploegen rechtstreeks degraderen. En de nummer 16, die speelt dan weer play offs. Over de eindsprint naar de goede kant van de streep vertelt Justin Kevenaar, van de bord op schoot podcast.
3/15/202125 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Zo bereidt Tobias Nierop zich voor op zijn rol als Johan Cruijff

25 september is het zover, dan gaat 14 de musical in première, een musical over het leven van Johan Cruijff. En deze week werd dan eindelijk bekend wie Johan gaat spelen: acteur Tobias Nierop. Hoe bereid je je voor op zo'n prestigieuze rol? Dat vertelt Nierop aan Roelof en Stef in B.V.S.C.
3/11/202123 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Hoe gaan de Formule 1-testdagen eruit zien?

Komend weekend krijg je voor het eerst een idee hoe de Formule 1-teams ervoor staan. De testdagen gaan dan van start in Bahrein. Roelof de Vries en Jaike Belfor blikken vooruit met Joe van Burik. Daarnaast vroeg B.V.S.C. aan alle 18 eredivisieclubs: moet de KNVB het WK in Qatar boycotten. Elke topschaker heeft een secondant die voortdurend met je meedenkt, Roelof en Jaike vragen zich af hoe gebruikelijk dit fenomeen is.
3/10/202124 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

50 jaar geleden boksten Ali en Frazier 'The Fight of the Century'

Het gevecht tussen de bokslegendes Muhammad Ali en Joe Frazier is vijftig jaar geleden, Roelof de Vries en Viggo Waas blikken met Bart Slim terug op deze legendarische wedstrijd. Verder zoeken Roelof en Viggo het antwoord op de vraag heeft het cheerleaden in Amerika haar langste tijd gehad en brengt Viggo een ode aan de sporttraan van de week.
3/9/202124 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Wat is de formule achter het Nederlandse atletieksucces?

Nederland beleefde een bijzonder succesvol weekend tijdens het EK indoor en eindigde zelfs bovenaan in de medaillespiegel. Lang niet altijd deden de Nederlandse atleten het zó goed. Wat is het recept voor dit succes? Wouter en Erben vragen het aan AD journalist Pim Bijl.
3/8/202124 minutes, 1 second
Episode Artwork

Hoe duik je onder de mythische 2 uur 30 op de marathon?

AD-Sportjournalist Pim Bijl wil onder die mythische tijd duiken. Wat is daar voor nodig en hoe gaat hij dat doen? Dat bespreken Roelof en Dolf met hem.
3/4/202124 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Nederlandse kanosprinters beleven een historisch moment

Voor het eerst krijgen de kanosprinters een eigen baan, een vaste trainingsplek op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam-Nesselande. De komende 4 jaar mag de topselectie van deze baan gebruik gaan maken. En: dat is groots, voor de toch wat onderbelichte sport. In BVSC vertelt Selma Konijn, Nederlands Kampioene op de 200 meter sprint, aan Roelof en Jaike over deze heugelijke gebeurtenis.
3/3/202124 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Een terugblik op iconische voetbalteams uit deze eeuw

In de podcast 'Studio Socrates' blikken Jonne Seriese, Daan Sutorius en Jasper Gottlieb terug op iconische voetbalteams van deze eeuw. En dat is hard nodig, vinden zij, want daar is nog te weinig erkenning voor. In BVSC vertelt Jasper Gottlieb over de kersverse podcast aan Wouter en Viggo.
3/2/202124 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Kunnen de Olympische Spelen Noord en Zuid Korea dichter tot elkaar brengen?

Het zijn nog precies honderd en vier en veertig nachtjes slapen tot de Olympische Spelen in Tokio. Een evenement waarvan we hopen dat het de wereld weer een beetje bij elkaar kan brengen. Dat hoopt de Zuid Koreaanse president Moon Jae-In ook. Vandaag noemde hij de Spelen een mogelijke kans om gesprekken tussen Noord en Zuid Korea te hervatten. Korea deskundige Casper van der Veen praat erover met Roelof en Erben.
3/1/202124 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Van Gerwen gooide een wereldrecord, dat misschien wel nooit verbroken wordt

Vijf jaar geleden, 25 februari, gooide Mighty Maikel 'de Groene Sloopkogel' van Gerwen een wereldrecord darts. Hij haalde een gemiddelde van 123,4 per beurt. Het wordt lastig om dat fenomenale record ooit te verbreken, vertelt Jacques Nieuwlaat aan Roelof en Dolf.
2/25/202124 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Waarom krijgt Curaçao een eigen honkbalteam?

Curaçao krijgt zijn eigen honkbalteam, waarom eigenlijk? En wat zijn de gevolgen voor Nederland? Roelof de Vries en Diana Kuip vragen het aan Paddy Roomer, de commercieel directeur van de Curaçaose honkbalbond. Daarnaast trappen ze het nieuwe wielerseizoen af met Jonne Seriese.
2/24/202124 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Alles over de nieuwe Formule 1-auto van Max Verstappen

De nieuwe bolide van Max Verstappen werd vanochtend gepresenteerd en Roelof de Vries en Stef Clement bespreken de nieuwe auto met Joe van Burik en all-round sportman Peter Bonthuis vertelt over zijn laatste project in de sportwereld.
2/23/202124 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Waarom meesterscout Piet de Visser 'hotel de botel' werd van Pelé

Morgen komt Netflix met een bijna twee uur durende documentaire over de Braziliaanse legende Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé. Hoog tijd dus om eens in het leven van de voetballegende te duiken, en met wie kan dat beter dan met meesterscout Piet de Visser. Over een reis die naar Italië moest en zou gaan en de liefde voor de legendarische speler, vertelt hij alles aan Roelof en Erben.
2/22/202124 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Over foefjes en vinkjes

Het is een week vol Europees voetbal. En, door alle coronavertraging en het winterweeruitstel, zitten we deze week in nog meer voetbalspektakel met bijvoorbeeld ook een midweekse KNVB-beker en een vriendschappelijke vrouwenvoetbal interlandronde. Hoogste tijd dus voor Wouter Bouwman om Dolf en Roelof te vertellen wat er al is gebeurd, en wat nog te wachten staat.
2/18/202124 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Wat is het geheim achter het succes van de Nederlandse rolstoeltennissers?

Roelof de Vries en Jaike Belfor bespreken unieke sportverhalen die terugkomen in de podcast 'Fifteen minutes of Fame', vertelt Jiske Griffioen wat het geheim is achter het succes van Nederlandse rolstoeltennissers en krijg je natuurlijk weer een tip onder het mom van avondklokvermaak.
2/17/202124 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Op deze plekken schreef Maradona geschiedenis

Sjoerd Mossou is langs veel plekken gereisd waar Diego Maradona geschiedenis schreef, en die plekken zijn hem altijd bijgebleven. "Ik wilde een soort reis maken door het leven van Maradona", vertelt hij aan Roelof en Viggo. Daarom schreef hij het boek 'Op zoek naar Maradona'.
2/16/202123 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Het levensverhaal van Tiger Woods

Een tweedelige documentaire op HBO volgt het leven van een twee jarige Tiger Woods tot de grote golfer die inmiddels iedereen kent. Was het vroeg duidelijk welk pad hij zou bewandelen en hoe ging hij om met de druk? Ziggo Sport golfcommentator Gerard Louter vertelt aan Roelof en Stef wat ze van de documentaire kunnen verwachten.
2/15/202124 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Een schaatsscheidsrechter op het hakblok

Nederland is in de ban van ijs. Hier en daar wordt er al voorzichtig op natuurijs gestunteld. Maar echt goed ijs: dat is er in Thialf. Vandaag barst daar het WK Schaatsen los en juryleden zijn daarbij hartstikke belangrijk. Daarom praten Dolf en Roelof met Onno Kloosterboer jurycoördinator van Koninklijke IJsvereniging Thialf.
2/11/202124 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Wat maakt een voetbalcommentator de beste in zijn vak?

Snelheid, accuraatheid, of restauranttips in het geval van Sierd de Vos: voetbalcommentatoren kun je op allerlei kwaliteiten beoordelen. Maar, waar moet je aan voldoen als je de beste bent? Commentator Wytse van der Goot geeft aan Jaike en Roelof een interactieve masterclass.
2/10/202123 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Zes bijzondere winterse sportmomenten uit het archief

Witte velden, dwarrelende neerslag en uiteraard oranje voetballen. Om in de winterse sferen te komen is Wouter Bouwman de archieven ingedoken voor mooie sportmomenten in de sneeuw. Verder: beschrijft Viggo Waas de sporttranen van toerschaatsers en heeft Susan Krumins een tip voor avondklokvermaak.
2/9/202124 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Een vooruitblik op het grootste sportevenement van deze winter

Het WK Alpineskiën kon niet beginnen vanwege te veel sneeuw. Het lijkt het begin van een slechte grap, maar helaas is het ook echt waar. Als het mee zit is er licht aan het einde van deze sneeuwtunnel, en gaat het toernooi morgen van start. Wat we kunnen verwachten en welk onderdeel je echt niet kunt missen, dat vertelt Eurosport commentator Rutger de Iongh aan Wouter en Erben.
2/8/202124 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Q-School met de Stompeetjes

Roelof de Vries en Stef Clement duiken in het darten. Het dartsseizoen is afgelopen weekend weer begonnen en dat betekent ook dat de Q-school er weer aankomt. Eén van de Nederlanders die al eens meedeed aan de Q-school is Co Stompé, net als zijn zoon Co Stompé Junior. Beide schoven aan.
2/4/202125 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Wordt Rangers FC eindelijk weer eens kampioen van Schotland?

Roelof de Vries en Jaike Belfor vieren alvast het kampioensfeestje van Rangers FC. Verder: vertelt Marieke Le Duc-Bouwense van Atlantic Dutchesses over hun overwinning en Jaike zorgt voor avondklokvermaak.
2/3/202124 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

De Limburgse voetbaltrainer die een grootheid op Kreta werd

Jos van Meeuwen een boek heeft geschreven over de Limburgse voetbaltrainer Géne Gerards, die een grootheid op Kreta werd. Dat boek ligt al jaren klaar op de boekenplank, maar er is geen uitgever die het uit wil geven. In BVSC vragen Diana en Roelof naar het verhaal achter het boek.
2/2/202124 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Deadline Day bij PEC Zwolle: een kijkje in de keuken

Vandaag is de dag waar alle voetballiefhebbers naar uit kijken: Transfer Deadline Day! Een bijzonder stressvolle dag natuurlijk voor de verantwoordelijken voor het kopen en verkopen van spelers. Hoog tijd daarom, om eens te vragen aan de technisch manager van PEC Zwolle hoe dat eraan toegaat. Mike Willems geeft Wouter en Erben een kijkje in de Zwolse keuken.
2/1/202124 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Welke bokslegendes verdienen een boek?

De enige Nederlandse bokser die ooit tegen Muhammad Ali vocht werd benoemd tot bondsridder én vandaag verschijnt er een biografie over zijn leven: Rudi Lubbers. Welke bokslegendes verdienen nog meer een boek? Wouter Bouwman en Diana Kuip vroegen dat aan Bart Slim.
1/28/202124 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Waarom was Johan Cruijff zo'n goede leider?

Roelof de Vries en Viggo Waas bespreken de leiderschapskwaliteiten van Johan Cruijff met oud-minister Pieter Winsemius. Verder: laat Viggo een traan vallen voor voetbaltrainer Adrie Koster en geeft hij een gouden tip om de avondklok door te komen.
1/27/202124 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Zien we binnenkort deze Nederlandse vrouw in de Formule 1?

De Nederlandse Maya Weug is het nieuwste talent van Ferrari, Joe van Burik schetst een portret van de nieuwe coureur. Verder: een kijkje achter de schermen bij de City Football Group en Stef Clement zorgt voor Avondklokvermaak.
1/26/202124 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Het ‘kleine broertje’ van de Elfstedentocht

Iedereen kent de Elfstedentocht, maar er wordt vaak vergeten dat we nog zo'n iconische schaatstocht hebben: De Noorder Rondritten. Erben Wennemars en Roelof de Vries praten erover met Harm Kuper, schrijver van het boek “Noorder Rondritten”.
1/25/202125 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Hoe verziekt is onze karper-viscultuur?

Bas Baks vist op karpers in een gebied waar anderen ook graag vissen. Dat deelde hij op Instagram maar het delen van die plekken blijkt not-done binnen de karper-community. Dolf en Roelof vroegen aan Ed Stoop hoe verziekt die karper-viswereld is.
1/21/202125 minutes
Episode Artwork

Waar moet een goed voetbalshirt aan voldoen?

Waaraan moet een voetbalshirtje voldoen om nou echt een goed voetbalshirt te zijn? Dat zoeken Roelof en Stef uit in BVSC. Stef blijkt daarin meer te weten over het ontwerpen van sportieve shirtjes dan gedacht...
1/19/202124 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Zeelandse sportverenigingen massaal zonder voorzitter

De Zeeuwse krant PZC bericht over alle vacatures bij de sportverenigingen. Het vinden van secretarissen en penningmeesters lukt nog wel. Het is juist de rol van voorzitter die maar moeilijk gevuld wordt. En de voorzitters die er zitten, zitten er vaak al tientallen jaren. Hoe kan dat? Daarover praten Viggo en Roelof met voorzitter van SSV'65 uit Goes, Tim Joosse.
1/18/202124 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Hoe word je scheidsrechter bij driebanden?

Volgende week woensdag begint in Nistelrode 'The Duke Challenge', een internationale topwedstrijd in het driebanden. Willem Hofman is daarbij aanwezig als arbiter. Hoe is hij scheidsrechter geworden en kunnen Roelof en Dolf dat ook worden? Belangrijke vragen natuurlijk: Hofman heeft de antwoorden.
1/14/202124 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Is elektrisch racen wel de toekomst?

Hoe gaat het met de elektrische autosport? Nu het Formule E seizoen is uitgesteld door corona, is er genoeg tijd om in de wereld van de elektrische bolides te duiken. Joe van Burik vertelt aan Roelof en Viggo alles wat ze moeten weten over de zoemende racemonsters en geeft antwoord op de belangrijke vraag: is elektrisch racen de toekomst?
1/13/202125 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

De comeback van bokser Evander Holyfield: 'Hij doet alles om aan geld te komen'

Evander Holyfield kondigde zijn comeback in de ring aan. De bokser zegt dat hij in gesprek is met het team van Mike Tyson over een gevecht. De oud rivaal van Holyfield beet in een eerder gevecht een stuk van zijn oor af. Roelof de Vries en Jaike Belfor bespreken de comeback met Bart Slim. Verdwer: bespreken Roelof en Jaike het vertrek van Abdi Nageeye bij de trainingsgroep van Kipchoge en staan ze stil bij het bijzondere leven van Frans Menno Knoote.
1/12/202124 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Innovatieve teugels en Strava voor paarden

De paardensport staat te trappelen om de innovatieve teugels en de app voor paardrijders. Waar de teugels registreren hoe hard een ruiter trekt, kan de app bijhouden hoe hard een paard rijdt en hoeveel hersteltijd het dier nodig heeft. Zo kan overtraining voorkomen worden. Hoe het allemaal precies werkt, dat vertelt Menke Steenbergen van het tech-bedrijf IPOS aan Erben en Roelof in BVSC.
1/11/202125 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

De man waar België niet over uitgepraat raakt: Lamkel Zé

Roelof de Vries en Stef Clement maken kennis met Lamkel Zé, de man waar België niet over uitgepraat raakt. Verder geeft Bart Slim een boks-college en doet Stef zijn voorspellingen voor het sportjaar 2021.
1/7/202127 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Kun je te oud zijn voor snooker?

De Britse snookerspeler Ronnie O'Sullivan zegt dat hij overweegt om te stoppen omdat hij 'de jeugd niet meer kan bijhouden'. Kun je überhaupt te oud zijn voor snooker? Roelof de Vries en Jaike Belfor vragen het aan snooker-expert Annet van Riel. Verder hoor je alles over de podcast 'Showkeepers' en deelt Veester Moorspeller Jaike haar voorspellingen voor het sportjaar 2021.
1/6/202124 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Moeten Nederlandse topsporters met voorrang worden gevaccineerd?

Na zorgpersoneel en kwetsbare groepen: wie wordt er als volgende groep gevaccineerd? Huub Stammes, directeur van de Nederlandse Judobond vindt het geen gek idee als de topsporters daarna volgen. Aan Diana en Roelof legt hij hij uit waarom.
1/5/202126 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Klasina Seinstra was 24 jaar geleden de snelste vrouw bij de Elfstedentocht

Alweer 24 jaar geleden werd de laatste Elfstedentocht gereden. Klasina Seinstra schaatste daarbij als eerste vrouw over de eindstreep. In BVSC blikken Erben Wennemars en Roelof de Vries op de tocht der tochten, die hopelijk ooit nog eens gereden wordt.
1/4/202127 minutes
Episode Artwork

Sporten tijdens kerst: deze wedstrijden wil je niet missen!

Ook rondom de kerstdagen, zelfs in 2020, regent het fantastische sportwedstrijden. Wat valt er te zien en wat wil je niet missen? Dat vertelt Wouter Bouwman aan Dolf en Roelof.
12/24/202026 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Fabio Jakobsen is de Sportman van het Jaar

Spanning opbouwen bij prijsuitreikingen: het is een vak apart. Wie dat als geen ander kan, is Maarten van der Weijden. In B.V.S.C. maakt hij bekend wie er met de Barbara Eden Award voor Sportman van het Jaar naar huis gaat. En om maar alvast die ongekende spanning weg te nemen: het is Fabio Jakobsen.
12/23/202026 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Foppe de Haan kiest 'Coach van het jaar 2020'

De Jaap Edens worden dit jaar door corona niet uitgereikt, maar er waren natuurlijk genoeg hoogtepuntjes in dit sportjaar. Daarom reikt B.V.S.C. de Barbara Eden Awards uit. Vandaag vertelt Foppe de Haan aan Roelof en Stef wie ervandoor gaat met de prijs voor Coach van het jaar 2020.
12/22/202026 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Deze mythes rondom Muhammad Ali kloppen niet!

Bij 'Float Like A Butterfly Sting Like A Bee' denk je misschien aan Muhammad Ali, maar die leus was niet van hem. Die, en meer mythes rondom de bokslegende, prikt Bart Slim - boks-verhalen-verteller en maker van de podcast 'Boks Ouwe' - voor je door.
12/21/202026 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Een ode aan de oudste atletiekvereniging van Nederland

De125 jaar oude Rotterdamse atletiekvereniging: PAC, spreken Roelof de Vries en Diana Kuip dé sensatie van dit wallball-jaar en de top 3 sporthoogtepunten van afgelopen jaar!
12/17/202025 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Hoe word je een goede caddie, en wat levert het op?

Maarten Bosch, de caddie én steun en toeverlaat van nationale golftrots Joost Luiten, stopt ermee. Roelof de Vries en Jaike Belfor zoeken uit hoe je een goede caddie kunt worden. Verder deelt Jaike haar favoriete sportmomenten van 2020 en Luc Sarneel geeft een college van sportnummers in de Top 2000.
12/16/202022 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Deze darters moet je extra goed in de gaten houden dit WK

Roelof de Vries en Viggo Waas blikken vooruit op het WK darts met commentatoren Jacques Nieuwlaat en Frank Vischraper en vertellen je welke darters je extra goed in de gaten moet houden. Verder een ode aan de tranen van de handbaldames en bespreekt Viggo zijn favoriete sportmomenten van 2020.
12/15/202026 minutes
Episode Artwork

Roeien van de Canarische eilanden naar de Cariben: de Atlantic Dutchesses doen het.

Zaterdag gaat er een bijzondere wedstrijd van start: de 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'. Dat is een roeiwedstrijd van 5000 kilometer, van de Canarische eilanden naar de Cariben. Marieke Le Duc – Bouwense doet samen met drie andere Nederlandse vrouwen mee aan die race, als onderdeel van het team Atlantic Dutchesses. Hoe ziet zo'n boot eruit en is het niet heel gevaarlijk? Dat vertelt Marieke aan Roelof en Viggo.
12/10/202024 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Dementie door rugby: is de link tussen sport en deze schade te stellen?

In Engeland hebben acht voormalig rugby-internationals, allemaal jonger dan 45, een rechtszaak tegen de bond aangekondigd. De acht hebben dementie en of hersenschade, en zeggen dat dat komt door het rugby. Yves Kummer, voormalig rugby'er en ook voormalig president van de Europese spelersvakbond, vertelt Roelof en Diana over de rechtszaak en rubybonden.
12/9/202024 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Wielerfans opgelet: morgen staat nog één grote ronde op het programma

Morgen neemt een groot aantal profwielrenners het tegen elkaar op vanaf de eigen zolderkamer tijdens het WK Zwift. Dat is een officiële virtuele wielerwedstrijd over een afstand van 50 kilometer. Hoe dat te werk gaat en hoe zo'n virtuele wereld eruit ziet? Dat vertelt deelnemer en tevens de vrouw die meer wereldtitels heeft dan er vingers aan één hand zitten: Kirsten Wild.
12/8/202025 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Wat gaat er mis bij Arsenal?

Dit weekend verloor Arsenal de beladen North London Derby van Tottenham Hotspur. Vervelend, maar erger is: het gaat al jaren bergafwaarts met de club waar Bergkamp, Henry en van Persie, nog niet zo lang geleden, furore maakten. Wat gaat er mis? En wat is er in de afgelopen jaren allemaal fout gegaan? Dat vertelt Fox Sports verslaggever en Arsenal-fan Martijn van Zijtveld aan Wouter en Erben.
12/7/202025 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

De zwaarste zeilrace ter wereld

Wouter Bouwman en Dolf Jansen vragen zich af wat mensen bezielt die nachtenlang opblijven om Amerikaanse topsport te volgen. Verder: de meest uitdagende zeilrace ter wereld en wat te doen tegen de zwarte monsters die voetbalvelden terroriseren?
12/3/202024 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

De Nederlandse Hicham Benhammou is super bekend in Indonesië

Hicham Benhammou is de trainer van Bintang Timur Surabaya, het zaalvoetbalteam van Surabaya. In B.V.S.C. vertelt hij over zijn sterrenstatus in Indonesië en hoe hij daar terecht is gekomen. Daarnaast bespreken Wouter Bouwman en Jaike Belfor of je zonder een rijke ouder nog wel Formule 1 coureur kunt worden en staan ze stil bij het overlijden van Frank Kramer.
12/2/202024 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Niet Mike Tyson, maar George Foreman maakte de mooiste comeback ooit in het boksen

De grootste comeback in de bokssport, zo werd het gevecht van Mike Tyson afgelopen weekend ook wel genoemd. Maar volgens Bart Slim is er een comeback die nog veel spectaculairder is. Verder brengt Viggo een ode aan de tranen om Diego Maradona en antwoord op de vraag of Joachim Löw nog een prijs gaat binnen halen voor Duitsland.
12/1/202024 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Wat kunnen we leren van de horror-crash van Romain Grosjean?

Roelof de Vries en Erben Wennemars bespreken de eerste turn-podcast van Nederland. Verder: de horror-crash in de Formule 1 en wordt het spandoek van drievoudig Nederlands kampioen sprint Erben Wennemars echt verwijderd uit Thialf?
11/30/202026 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

100 jaar geleden verbrak Spyker een bijzonder wereldrecord

Wouter Bouwman breekt de Europese voetbalweek en precies 100 jaar geleden reed een Spyker 36 etmalen heen en weer tussen Sittard en Nijmegen. Roelof de Vries en Stef Clement horen waarom.
11/26/202024 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Voetbalstad Buenos Aires

Roelof de Vries en Jaike Belfor praten na over de finale van de Grand Slam of Darts. Ook krijg je een kijkje in voetbalparadijs Buenos Aires en Ho-Pin Tung over zijn quarantaine.
11/25/202024 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Bas van Oort schaatste zonder schaatservaring over het beruchte Siberische Baikalmeer

Roelof de Vries en Viggo Waas gaan in gesprek met een man, zonder schaatservaring, die het Baikalmeer over wilde schaatsen en gisteren kreeg de paus hoog bezoek. Hij kreeg 5 NBA-spelers op de thee.
11/24/202024 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Nederlandse Judo Bond zet succesvolle judoka Adil Belkaid vast

Wouter Bouwman en Erben Wennemars pratenmet judoka Adil Belkaid, die klem zit tussen Nederland en Marokko. Verder: alles over voetbalvelden, want die hebben het zwaar en wat zit er in het enorme prijzenpakket dat Lucinda Brand kreeg na het winnen van de Superprestige in Niel?
11/23/202024 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Nederlandse vrouwelijke profwielrenners sterven uit

De KNWU rolt vandaag een plan uit, omdat ze zich daar zorgen maken over de aanwas van jonge wielrensters. Er blijkt geen groei in het aantal meisjes dat wedstrijden rijdt, sterker nog, de cijfers tonen een daling aan. Hoe dat komt en wat er moet gebeuren vertelt oud-wielrenster Iris Slappendel aan Roelof en Dolf.
11/19/202025 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Een kijkje in de wereld van voetbalscouts

Topscout Patrick Busby zit 25 jaar in het vak en Roelof de Vries en Diana Kuip vragen hem het hemd van het lijf over misschien wel het geheimzinnigste vak in de voetballerij. Verder bespreken ze de comeback van één van de rijkste sporters ooit en test Diana de sportfeiten-kennis van Roelof en Patrick.
11/18/202024 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Ontdek wat voor hardlooptype jij bent

Atleet Susan Krumins schreef samen met marathonloopster Patricia Schreurs het hardloopdagboek Dreams om je te helpen met het halen van je doel en geeft een voorproefje. Roelof de Vries en Viggo Waas ontdekken welk hardlooptype zij zijn. Verder: brengt Viggo een ode aan de grote man van PSV: Harry van Raaij en is het EK Zwemmen in 2025 in de Ziggo Dome?
11/17/202024 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

De mannelijke Nederlandse hockeycoach die Vrouw van het Jaar werd in India.

Het Indiase hockeyteam is collectief uitgeroepen tot vrouw van het jaar door de Indiase Vogue. Wouter en Stef bellen met de coach van het team, Sjoerd Marijne.
11/16/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

De vergeten zangcarrière van Muhammad Ali en andere boksers

Bart Slim is maker van de boks-podcast 'Boks Ouwe' en daarnaast misschien wel één van de grootste Muhammad Ali fans van Nederland. Toen hij keek naar oude fragmenten van zingende boksers, vond hij parels en dacht 'die moet ik laten horen bij BVSC'. Zo geschiedde. Waarom hij in de krochten van deze zingende boksers-wereld dook? Dat vertelt hij aan Diana en Roelof.
11/12/202025 minutes, 1 second
Episode Artwork

Hoe groot, of klein, is de kans op twee hole-in-ones vlak achter elkaar?

De Spaanse topgolfer Jon Rahm sloeg niet één, maar twee hole-in-ones in twee dagen. Over één van die twee slagen zeggen golfkenners: misschien was het wel de allerbeste slag ooit. Of dat zo is vragen Roelof de Vries en Jaike Belfor aan golfcommentator Gerard Louter. Verder: vertelt Jacques Nieuwlaat over de bijbel van het darten 'De Dikke van Darte' en antwoord op de vraag hoe de sporthal van de toekomst eruit ziet.
11/11/202024 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Dit is het verhaal achter hét uithangbord van het vrouwenvoetbal

Vanaf vandaag ligt de autobiografie Megan Rapinoe: 'één leven' in de winkel. Een verhaal over het Amerikaanse voetbalicoon Megan Rapinoe, die niet alleen verkozen werd tot beste voetbalster ter wereld (vorig jaar was dat), maar zich ook vaak mengt in grote maatschappelijke kwesties. Roelof en Stef bespreken het met Leonne Stentler.
11/10/202024 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Heb je een rijbewijs nodig om in de Formule 1 te rijden?

Om in een race van start te mogen, moet je een racelicentie hebben. Om die te krijgen, moet je een soort toets maken. En wil je aan de Formule 1 meedoen? Dan heb je een superlicentie nodig. Hoe je daar aan komt? Dat legt Joe van Burik uit aan Wouter en Erben.
11/9/202024 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Biden of Trump: waar hoopt de Amerikaanse sportwereld op?

Roelof de Vries en Dolf Jansen kijken naar de Amerikaanse verkiezingen vanuit het sport-perspectief. Hoe sportief moet je zijn als president van Amerika? En hoeveel invloed heeft de president eigenlijk? Ze vragen het aan Amerika-kenner Maarten Kolsloot. Verder bespreken ze de laatste etappe van de Vuelta en hoor je alles over de langste hardloopwedstrijd ter wereld.
11/5/202024 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Warmlopen voor een Europese voetbalweek, hockey en handbal

Jaike Belfor en Roelof de Vries horen alles over de 14e etappe van de Vuelta, Wouter Bouwman praat je bij over de Europese voetbalweek, hockey en handbal en vanavond is de EK kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse handbal heren tegen Turkije.
11/4/202025 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Oud-profvoetballer Jan van Halst helpt topatleten ná hun sportcarrière

Sporters vallen na hun carrière vaak in het beruchte zwart gat. Maar als het aan oud-profvoetballer Jan van Halst ligt, is dat verleden tijd. Hij begeleidt sporters tijdens en na hun loopbaan. Verder bespreken Roelof de Vries en Viggo Waas de enige tijdrit in de Vuelta met Gio Lippens en brengt Viggo een ode aan de sporttraan van paniek.
11/3/202025 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Deze toprenner rijdt het liefst 'Solo'

Hij is met afstand de meest strijdlustige renner van het peloton, en zit bíjna altijd in de belangrijkste kopgroep. De Belgische wielrenner Thomas de Gendt. Oftewel, de Schorpioen van Semmerzake. Jonas Heyerick, hoofdredacteur van het wielerblad Bahamontes, schreef het boek 'Solo' over De Gendt en vertelt alles over zijn boek en De Gendt aan Roelof en Erben.
11/2/202025 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Zo kijken Argentijnen naar Diego Maradona

Diego Armando Maradona mag morgen 60 kaarsjes uitblazen. De oud-voetballer zou voor zijn verjaardag maar één ding willen: nog één keertje scoren tegen Engeland, maar dan met zijn andere hand. Peter Schouten, correspondent te Argentinië, vertelt Roelof en Stef hoe de grootste voetballer ooit zijn feestje gaat vieren.
10/29/202024 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Deze sport gaat Nederland goud bezorgen op de Olympische Spelen

Afgelopen week was er in Italië het officieuze WK iQFoil. Lilian de Geus werd daar vierde. Het is de nieuwe Olympische klasse van 2024, waar niet meer op het water wordt gevaren maar vliegt over het water. Maar, wat maakt dat foilen nou anders dan surfen? De Geus legt het uit aan Jaike en Roelof.
10/28/202025 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Warmlopen voor een volle avond Europees topvoetbal

Dat kan natuurlijk moderne Europa Cup én KNVB Beker-redacteur, Wouter Bouwman, als geen ander. Samen met Viggo en Roelof kijkt hij naar de wedstrijden die ons te wachten staan.
10/27/202024 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Dit is waarom Keldermans regenjas geen klittenband heeft

Primoz Roglic verloor in de Vuelta etappe van gisteren kostbare seconden doordat hij met zijn regenjas aan het klooien was. Dus vroeg Dione de Graaf zich af: kunnen die ritsen op regenjassen niet beter vervangen worden door klittenband? Mathieu Hermans, productontwikkelaar van wielerkleding bij bioracer en voormalig wielrenner, geeft aan Erben en Roelof het verlossende antwoord.
10/26/202026 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Meekijken in de Kleedkamer: Nu ook in Nederland?

Feyenoord speelt vanavond in de Europa League en wordt daarbij gevolgd door een cameraploeg van Disney. Of ze een sprookje vastleggen, dat is de vraag, maar een documentaire wordt het zeker. Zelfs in de kleedkamers mag worden gefilmd en daar kijken we natuurlijk allemaal naar uit. Michel Doodeman, maker van de podcast 'Televisië', vertelt aan Wouter en Dolf alles over de wonderlijke wereld van de voetbaldocumentaire.
10/22/202024 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Drie grote rondes in één aflevering

B.V.S.C. staat in het teken van wielrennen. Dat kan natuurlijk ook niet anders met de Giro en Vuelta in volle gang. Patrick Lodiers en Diana Kuip volgen de twee rondes op de voet, en spreken Jeroen Wielaert over zijn boek 'Tour Masqué'.
10/21/202025 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

De meest gehate voetbalclub van Turkije

Viggo Waas en Dolf Jansen volgen de 16e etappe in de Giro én de eerste etappe in de Vuelta. Verder alles over de meest gehate voetbalclub van Turkije en Viggo Waas steekt nog een hart onder de riem van de Nederlandse amateurvoetballer.
10/20/202024 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Dit is de architect achter het succes van Van der Poel

Christoph Roothooft zat als ploegleider van Mathieu van der Poel in de volgwagen en maakte de legendarische eindsprint tussen Van der Poel en Van Aert van heel dichtbij mee. Of hij al het idee had dat de Nederlander er met de winst vandoor zou gaan? Dat vertelt hij aan Erben Wennemars en Dolf Jansen in BVSC.
10/19/202025 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

De dag van Het Olifantje

Met een film die pas uitkwam en de Giro die naar de geboorteplaats van Marco Pantani rijdt, staat BVSC in het teken van de wielrenner zonder remmen! Of die film over Pantani de moeite waard is? Dat vertelt Jonas Heyerick, hoofdredacteur van het Vlaamse wielerblad Bahamontes, aan Patrick Lodiers en Dolf Jansen.
10/15/202024 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Deze sport is juist groter geworden door coronacrisis

Schaken, en dan vooral het online schaken, is de afgelopen maanden gegroeid in populariteit. Wereldkampioen Magnus Carlsen ging vorige week naar de beurs met zijn schaak-platform, en dat bedrijf is nu een kleine 90 miljoen euro waard. Dat is natuurlijk een piek in het leven van de schaker, maar hij had onlangs ook een groot dal te verwerken: hij verloor voor het eerst na 125 ongeslagen wedstrijden. Dharma Tjiam is de Voorzitter van de Nederlandse Schaakbond en vertelt aan Jaike Belfor en Patrick Lodiers over Magnus Carlsen en de denksport.
10/14/202025 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

De dag dat sekssymbool Jayne Mansfield opeens op het veld bij Sparta verscheen

Vandaag is het precies 63 jaar geleden dat heel Rotterdam beefde van opwinding! De Amerikaanse filmster Jayne Mansfield was in Nederland ter promotie voor een nieuwe film. Bij wie het nu beeft van opwinding, zijn Dolf Jansen en Erben Wennemars. AD sportjournalist Dennis van Bergen vertelt hen over de dag dat het Amerikaanse sekssymbool de aftrap verrichte van Sparta - DOS.
10/13/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Youtuber Bas Tietema en kompanen rijden de 'Giro di Tietema'.

Dolf Jansen en Diana Kuip praten op de rustdag van de Giro met iemand die z'n eigen Giro d'Italia fietst, je krijgt antwoord op de vraag wat het ideale moment op de dag is voor je sportprestatie en je maakt kennis met de nieuwste sportheld: Dirk van Duijvenbode.
10/12/202024 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Het WK vierspannen: waarom de aanloop erg moeizaam liep en alles over het vierspanrijden

Roelof de Vries en Diana Kuip praten met Bram Chardon over het WK vierspannen dat vandaag helaas niet kan beginnen. Verder hoor je alles over de zesde etappe van de Giro met Sebastiaan Timmerman.
10/8/202024 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Was Frank de Boer als jeugdspeler al een geboren leider?

Was Frank de Boer als klein jongetje al een echte leider? Roelof de Vries en Jaike Belfor vragen het aan de jeugdtrainer van de bondscoach. Verder: duiken Roelof en Jaike in de wonderlijke niche van het musical-landschap: de sportmusical en volgen ze natuurlijk de vijfde etappe van de Giro.
10/7/202024 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Een rol in de musical van Cruijff of West Side Story? Oud-voetballer Ruud Krol hoeft niet lang na te denken.

Een rol in de musical van Johan Cruijff of West Side Story? Daar hoeft oud-voetballer, en musical-liefhebber, Ruud Krol niet lang over na te denken. Verder vragen Roelof de Vries en Stef Clement de oud-voetballer naar zijn nominatie voor het beste elftal ooit, bespreken ze met Gio Lippens welke Nederlander de Giro gaat winnen en antwoord op de vraag wat de mascotte-branche vindt van het ontslag van Arsenal-mascotte Gunnersaurus?
10/6/202024 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Hoe is het om stadionspeaker te zijn in een leeg stadion?

FC Groningen won afgelopen weekend van Ajax. Na de 1-0 galmde een stadionspeaker door het verder lege stadion. En euforisch moment natuurlijk voor de speaker, maar hoe is het eigenlijk om vreugdevol in de microfoon praten zonder een publiek dat meejuicht? Voor stadionspeaker Jan Wildeman was het een van de meest bizarre wedstrijden ooit, "en ik doe dit al 40 jaar', vertelt hij aan Erben en Roelof in BVSC.
10/5/202025 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Waarom de Thrilla in Manila het mooiste gevecht ooit was

Vandaag precies 45 jaar geleden stonden Joe Frazier en Mohammad Ali tegenover elkaar in de ring in misschien wel de grootste bokswedstrijd ooit: de Thrilla van Manilla. Ruim 1 miljard mensen bekeken de wedstrijd die in Azië onder erbarmelijke omstandigheden plaatsvond. Een bokspartij dat bijna letterlijk een gevecht om leven en dood werd. Bart Slim, boksliefhebber en maker van de podcast 'Boks ouwe', vertelt Roelof en Dolf over dit legendarische gevecht.
10/1/202023 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Het FC Barcelona van de esports traint in Utrecht

Esports is een steeds professioneler wordende sporttak. Er worden miljoenen in verdiend, de gamers zijn wereldsterren en er was zelfs sprake van dat esports Olympisch zouden worden. Sinds kort kent Utrecht één van de grootste trainingscentra van Europa, waar onder andere koks, masseurs en psychologen ook werken. Dat allemaal om het beste uit esports team 'Team Liquid' naar boven te halen. Martijn van der Craats is één van de managers van Team Liquid en vertelt aan Jaike en Roelof alles over het team en de thuishaven.
9/30/202024 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

De nieuwe hobby van Michael Jordan

Een comeback maakt hij niet en er komt geen nieuwe documentaire maar Amerika is wel in de ban van de nieuwe hobby van de oud-basketballer. Michael Jordan richt zijn eigen NASCAR team op. Wat hoopt misschien wel 's werelds beroemdste atleet te vinden in een sport die bekend staat als nogal conservatief? NASCAR commentator van ZiggoSport, Rick Winkelman, legt het uit aan Roelof en Viggo.
9/29/202024 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Een jubileum van een kansloze Olympische finale

20 jaar geleden stonden Kristie Boogert en Miriam Oremans in de finale van het Olympische tennistoernooi. Waar normaal de oranjekoorts toeslaat bij Nederlanders in een finale, was het bij het dames dubbelspel anders. Het Nederlandse duo stond tegenover de Amerikaanse zusjes Williams en van te voren werden de kansen klein geschat. Maar, Boogert en Oremans gingen wel met het zilver naar huis en dat is toch een prestatie die gevierd moet worden. Daarom bellen Diana Kuip en Wouter Bouwman met Kristie Boogert om nog even terug te gaan naar die dag, 20 jaar geleden.
9/28/202024 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

10 prangende vragen over de comeback van Barney

282 dagen na zijn laatste officiële wedstrijd, kondigt darter Raymond van Barneveld om zijn sportcarrière weer op te pakken. Naar eigen zeggen miste hij de sport zo erg dat ie niet anders kon. Daarom stellen Roelof en Viggo 10 prangende vragen aan dartsverslaggever Jacques Nieuwlaat.
9/24/202024 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Formule 1-coureur Alonso: sympathiek of een koele kikker?

Fernando Alonso maakt volgend jaar zijn rentree in de Formule 1. Deze week verschijnt op Amazon Prime een vijfdelige documentaire over de coureur. Roelof de Vries en Diana Kuip geven alvast een voorproefje en bespreken de serie met Joe van Burik. Verder proberen Roelof en Diana de soap rond de manager van voetballer Kevin de Bruyne inzichtelijk te maken en boycot de familie Chardon het WK Vierspannen nou wél, of niet?
9/23/202024 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Hoe krijgt Van Gerwen concurrent Durrant weer uit zijn hoofd?

Van Gerwen verloor in de tweede ronde van de World Series of Darts alweér van Durrant. "Ik zit in zijn hoofd. En dat is iets waar hij mee moet dealen, ik niet", zegt Durrant. Hoe krijgt Van Gerwen Durrant uit zijn hoofd? Dat vragen Roelof de Vries en Stef Clement aan dartscommentator Jacques Nieuwlaat. Verder hoor je alles over het fenomeen 'meevoetballende keeper' en krijg je een voorproefje van de podcast 'Hé pa: Het sportleven in de jaren 60'.
9/22/202024 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Met fietshelm op bij de 24 uur van Le Mans

Verderop in Parijs kwamen de wielrenners in de tour al tot hoge snelheden, maar op het Circuit de la Sarthe ging het er natuurlijk al helemaal ongekend hard aan toe. RTL GP-verslaggever Allard Kalff was het hele weekend in de pitstraat in Le Mans en vertelt aan Erben en Roelof hoe het verliep op deze marathon van de autosport.
9/21/202026 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Dit is het levensverhaal van Roger Schmidt, de toptrainer van PSV

Aanstaande zaterdag is op Fox Sports de documentaire 'Kapitel Schmidt' te zien. Het levensverhaal van de nu nog redelijk onbekende, trainer van PSV, Roger Schmidt. Hoe kwam hij in Eindhoven terecht, deze toptrainer die zelf nooit profvoetballer was? Dat vertelt documentairemaker Job van der Zon in BVSC aan Roelof en Dolf.
9/17/202024 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Deze shirtsponsor van FC Emmen kan echt niet...

FC Emmen speelde dit weekend zonder shirtsponsor en niet omdat ze er niet een hebben. De club wordt gesponsord door een fabrikant van erotisch speelgoed maar de KNVB moeten nog even nadenken of ze de fabrikant als sponsor goedkeuren. Waarom moeten ze daarover nadenken? Dat vertelt sportmarketeer Ruud van der Knaap in BVSC aan Roelof en Jaike.
9/16/202025 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Het Duits-Nederlandse Voetbalwoordenboek

Roelof de Vries en Erben Wennemars krijgen een snelcursus Duitse voetbaltermen. Verder: protesterende wielren-ouders en Mick Schumacher reed afgelopen weekend een rondje bij de Grand Prix in Toscane, zo vader zo zoon?
9/14/202026 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Dit was één van de speciaalste Olympische marathons ooit

Vandaag vieren we de 60e verjaardag van één van de speciaalste Olympische Marathons ooit. Schrijver Kees Kooman vertelt aan Dolf en Wouter in B.V.S.C. waarom de overwinning van Abebe Bikila zo bijzonder was.
9/10/202025 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

De comeback van Mike Tyson gaat nog niet als gepland...

De voorbereidingen van het gevecht van Mike Tyson lopen stroever dan verwacht. De 54-jarige Tyson zou eigenlijk dit weekend in de ring stappen, maar zijn comeback tegen Roy Jones Junior is uitgesteld. Maar goed ook, want Mike verkeek zich op de eerste paar trainingen. Het in 'shape' komen valt vies tegen. Zal het nog goed komen? En, even zo belangrijk: moeten we naar het gevecht uitkijken? Sander Schrik geeft Jaike en Wouter het verlossende antwoord.
9/9/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Hoe de Nederlandse Kevin van Geel fysiotherapeut werd bij het nationale Afghaanse voetbalelftal

Wouter Bouwman en Viggo Waas bespreken het laatste Tour-nieuws met Gio Lippens, Kevin van Geel is fysiotherapeut bij het het nationale Afghaanse voetbalelftal en vertelt hoe hij daar terecht kwam en antwoord op de vraag of een reverse-grid tijdens de Formule 1 een goed idee is.
9/8/202025 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Wat is nou toch de tekst van de Nations League hymne?

Wouter Bouwman en Erben Wennemars horen alles behalve Latijn in de hymne van de Nations League. 'Walvis, intkvis, doelpunt ansjovis'? Nee, dat moet toch niet kloppen. Daarom bellen ze met Franck van der Heijden, componist van het Nations League lied. Hij geeft natuurlijk het verlossende antwoord.
9/7/202027 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hoe petanque eindigde in een knokpartij

Op het gigantische petanque-toernooi 'le Mondial la Marseillaise' liep het compleet uit de hand. Drie Belgische spelers kregen het aan de stok met hun tegenstanders en de loodzware petanqueballen werden als wapen gebruikt. Daan Kool, correspondent voor de Volkskrant, maakte vorig jaar een uitgebreide reportage over dit illustere toernooi. Hij vertelt Wouter en Dolf in B.V.S.C. alles over de grimmige wereld achter de Franse sport.
9/3/202025 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Memphis Depay is niet de enige voetballer met muzikale ambities

Memphis Depay bracht gisteren zijn nieuwste nummer uit en hij is zeker niet de enige voetballer met muzikale ambities. Luc Sarneel geeft een mini-college over muzikale sporters. Verder vragen Wouter Bouwman en Jaike Belfor aan Jeroen Wielaert hoe hij de Tour ervaart en heeft Gio Lippens een Tour-update voor je.
9/2/202025 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Door deze documentaire-serie sluit je José Mourinho gelijk in je hart

Fans van voetbalclub Tottenham Hotspur konden hun geluk niet op: gisteravond pakte Amazon Prime uit met een documentaireserie over de Londense voetbalclub genaamd: All or Nothing 'Tottenham Hotspur'. De documentairemakers volgden de Spurs een heel seizoen en dat leverde spectaculaire beelden op, het was namelijk bepaald niet het beste seizoen uit de Spurs-geschiedenis. Tottenham- fan Rob Ahlers zat natuurlijk ook met pinda's op de bank en vertelt Wouter en Viggo alles over de docu.
9/1/202025 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Hordeloop-les van Nadine Visser voor jubilaris Erben Wennemars

Erben Wennemars heeft wat te vieren want, 10 jaar te horen zijn op NPO Radio 1, dat is niet niks. Dus slingers en tompouces op gepaste afstand sieren BVSC. Samen met Wouter Bouwman gaat hij in deze bijzondere jubileumuitzending langs Nadine Visser voor hordeloop-les.
8/31/202024 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

De spelers van Heerenveen werden 75 jaar geleden wakker met een flinke kater

Op 26 augustus 1945 won Ajax met maar liefst 10-2 van Heerenveen. Dat was best opmerkelijk, want Ajax wilde Heerenveen met een vriendschappelijke wedstrijd bedanken voor de opvang van tientallen Amsterdamse voetballertjes in het laatste oorlogsjaar. Vanessa de Gaay Fortman en Pim van Bezooijen maakten voor Ajax Erfgoed de documentaire 'Een prachtige daad' over de Amsterdamse spelers in Heerenveen. Vanessa praat Roelof en Dolf bij over deze kater voor de Friezen.
8/27/202024 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Waarom kan het verdwijnen van de voorvleugels de Formule 1 weer spannend kan maken?

Eraf met die voorvleugels en weg met de DRS, dan wordt de Formule 1 weer spannend. Dat zegt Allard Kalff. Hij legt uit hoe dat in elkaar zit. Verder blikken Roelof de Vries en Diana Kuip vooruit op de Champions League-voorronde die AZ vanmiddag speelt en ze tippen een dark horse voor je Tourpool.
8/26/202025 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Waarom heeft de golfwereld alweer een nieuwe nummer 1 en hoe stel je de perfecte wielerpool samen?

De Amerikaan Dustin Johnson is de nieuwe nummer één van de wereldranglijst en dat is bijzonder, want hij is al de vijfde dit jaar op die plek. Verder bieden Roelof de Vries en Stef Clement je eerste hulp bij het invullen van je Tourpool en kom je achter de herkomst van sporttermen als 'pitstop' en 'wingback'.
8/25/202024 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Een cursus vallen bij dik tweehonderd kilometer per uur

In BVSC volgen Dolf Jansen & Erben Wennemars een cursus 'vallen bij dik 200 kilometer per uur', zoeken ze een antwoord op de vraag: hoe toekomstbestendig is het Champions League-eindtoernooi? En: krijg je hulp bij het invullen van je wielerpoultje. Luister de podcast!
8/24/202024 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Vier keer links en onwijs spannend: de Indy 500

Aankomende zondag is het weer tijd voor de Indy 500. Voor zij die de Indy 500 niet kennen: het is een race op een ovalen racebaan en de grootste autorace ter wereld! Of, "vier keer links en onwijs spannend", zoals René Hoogterp van de podcast 'Green green green!' vertelt aan Dolf Jansen en Stef Clement.
8/20/202024 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Een historische dag voor onze zuiderburen en waarom Neymar een lul is

Diana Kuip vindt dat Neymar geschorst moet worden. Hij lapte de coronaregels aan zijn laars toen hij een shirtje ruilde en gaf daarmee dus compleet het verkeerde voorbeeld. Maar of hij de finale ook echt moet missen? Dat is toch best drastisch misschien... Daarnaast bellen Diana en Roelof met Tom Colsoul want het is een historische dag voor de Belgen. Waarom? Dat hoor je in de podcast.
8/19/202026 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kan Ronald Koeman bondscoach en clubcoach tegelijk zijn?

Is het bondscoachschap te combineren met een baan als clubcoach? Zo ja, zou dat natuurlijk prachtig nieuws zijn voor ons, voor Oranje en voor Ronald Koeman. Roelof en Viggo gingen op onderzoek uit en kwamen natuurlijk terecht bij de man die alles weet van het combineren van deze prachtbanen: Arno Pijpers.
8/18/202025 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Jos Hermens over de werelduurrecordpoging van Sifan Hassan

4 september staat de Memorial Van Damme op het programma, een atletiek wedstrijd in Brussel. Een van de velen zou je in eerste instantie zeggen, maar niks is minder waar. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen wordt er namelijk een werelduurrecordpoging gedaan. En daar zit een Nederlands tintje aan: Sifan Hassan gaat een poging wagen. Jos Hermens manager van Sifan Hassan, voormalig werelduurrecordhouder en nog steeds Europees uurrecordhouder, praat erover met Erben Wennemars en Dolf Jansen.
8/17/202025 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Hoe gaat het nu met voetbal-cultheld Paul Gascoigne?

Over oud-voetballer Paul Gascoigne komt in november een documentaire uit én er is een speelfilm over het leven van Gazza in de maak. En dat is ook niet zo gek, al dat spektakel voor één van de beste Britse voetballers ooit! Het leven van Gazza verliep naast het veld nogal stroef. Door verslavingen, geldproblemen en geweld raakte hij in de put, al schijnt het tegenwoordig een beetje beter te gaan. Schrijver Michel van Egmond vertelt Roelof en Stef alles over de begenadigd voetballer.
8/13/202026 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Moet Ajax satellietclub Cape Town verkopen?

In Zuid Afrika wordt de voetbalcompetitie weer opgestart. Het belooft voor Ajax Cape Town een mooi slot van het seizoen te worden, want voor de satellietclub gloort het kampioenschap en daarmee promotie naar de hoogste afdeling. Ondanks dat twijfelt Ajax Amsterdam of ze het meerderheidsbelang in de club moeten houden. Terecht of niet? Daarover praten Roelof en Jaike met Jonathan Ursem.
8/12/202027 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 11 augustus

In BVSC speculeren Roelof de Vries en Viggo Waas over de toekomst van Cristiano Ronaldo, welke club koopt hem en wat brengt hij op? Verder blikt het duo terug op het goud van Rens Blom van precies 15 jaar geleden, en: welke sportdocumentaire mag je echt niet missen?
8/11/202026 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 10 augustus

Na een wekenlange afwezigheid keert Erben Wennemars terug op het honk. In BVSC bespreken hij en Roelof de Vries de verruwing van het snooker, duiken ze in de trieste wereld van de ongeneeslijke paardenblessures en vragen ze Kees Jongkind om wat sportdocu tips.
8/10/202027 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 7 augustus

Hitte in BVSC! Roelof de Vries en Jaike Belfor spreken Joe van Burik over hoe de warmte een rol speelt in de Formule 1 dit weekend. Daarnaast leren ze hoe je plezier houdt in topsport én krijgen ze antwoord op de vraag: hoe doen ballroomdansers hét in corona-tijd?
8/7/202025 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 6 augustus

In BVSC halen Roelof de Vries en Stef Clement herinneringen op aan 100 jaar voetbal in Volendam, belt het dynamische duo met Sunweb sprinter Cees Bol en vragen ze zich af: hoe bakken sjoelers er nog wat van dit corona-jaar?
8/6/202025 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 5 augustus

Vandaag in B.V.S.C. blikken Roelof de Vries en Jaike Belfor terug op de gouden handboogschutters van 1920, ze kijken vooruit naar het Europese voetbal van komende tijd en hoe houden de onderwaterhockeyers het hoofd boven (of juist onder) water in deze coronacrisis?
8/5/202026 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 4 augustus

In B.V.S.C. duiken Roelof de Vries en Viggo Waas in de toekomst van de lijnrechters en bespreken ze cultclub Brentford Football Club, dat vanavond een kans krijgt om te promoveren naar de Premier League. Hoe staat het ervoor met het kegelen, hoe klimt de sport uit de corona-crisis?
8/4/202026 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 3 augustus

De dag die je wist dat zou komen: B.V.S.C. is terug! Naast Roelof de Vries zit vandaag Stef Clement, ze bespreken de verwoestende brand bij SV Meerssen, luiden de noodklok voor het amateurvoetbal en hoe staat het ervoor bij het kanopolo, hebben ze de crisis tot nu toe overleefd? Je hoort het allemaal in een splinternieuwe uitzending van je favoriete sportprogramma.
8/3/202026 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 30 april 2020

We gaan vandaag weer quizzen bij BVSC en helaas is het voorlopig de aller-allerlaatste keer. Stef Clement neemt het op tegen rolstoeltennisser Jiske Griffioen. Het kon wel eens ontzettend spannend worden, dus pak snel je pen en papier en luister en speel mee!
4/30/202027 minutes, 1 second
Episode Artwork

Uitzending van 29 april 2020

Jaike Belfor werd verrast in de uitzending door haar idool: ze nam het in de quiz op tegen niemand minder dan Zwemlegende Anthony Nesty. En ja, dat werd natuurlijk een bloedstollende strijd, want ook je idool kun je natuurlijk niet zomaar laten winnen...
4/29/202027 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 28 april 2020

Vandaag in de Quarantaine Quiz van BVSC zie je naast je favoriete duo Roelof de Vries en Wouter Bouwman een ander bijzonder duo: niemand minder dan Viggo Waas en Marcel van Roosmalen kruisen de degens. Pak pen en papier, luister naar de podcast en doe mee! Wie gaat er winnen?
4/28/202026 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 27 april 2020

Het is weer tijd voor BVSC! En dit keer is het een hele bijzondere uitzending, want, Rivkah op het Veld enDavid Endt maken de nominaties voor de Nico ScheepmakerBeker bekend.
4/27/202028 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 23 april 2020

Vandaag in BVSC gaan we weer quizzen! Dolf Jansen neemt het vandaag op tegen tenniscommentator én bezitter van Olympisch eremetaal, Kristie Boogert. Ga het horen en doe mee!
4/23/202025 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 22 april 2020

Het is weer tijd voor jouw favoriete sportquiz van dit moment: de Quarantaine Quiz van BVSC. Jaike Belfor zit er klaar voor, Joe van Burik is warmgelopen en Roelof de Vries en Wouter Bouwman loodsen dit duo door de spannende strijd. Dus, pennen in de aanslag!
4/22/202024 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 21 april 2020

Het is weer tijd voor de enige echte Quarantaine Quiz van B.V.S.C.. Viggo Waas neemt het vandaag op tegen voormalig profwielrenster Marijn de Vries. Geen familie van onze eigen Roelof de Vries, maar dit was wel de aanleiding voor het thema van vandaag: familie in de sport. Pak pen en papier, en doe mee.
4/21/202026 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 20 april 2020

Een nieuwe week, een nieuwe quiz, precies zoals je gewend bent. Erben Wennemars en Aad de Mos gaan de strijd met elkaar aan in een quiz met toepasselijk lentethema. Roelof de Vries en Wouter Bouwman zijn er klaar voor, nu alleen jij nog. Dus, pak pen en papier en doe mee!
4/20/202026 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 16 april 2020

Ben je er weer klaar voor? Pak je pen en papier, want we gaan weer quizzen met BVSC! Vandaag nemen Dolf Jansen en Ellen van Langen het tegen elkaar op, onder leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman.
4/16/202026 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 15 april 2020

Het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC. Diana Kuip en Evert ten Napel nemen het tegen elkaar op en Roelof de Vries en Wouter Bouwman leiden hen natuurlijk weer door de bloedstollende strijd. En jij kan natuurlijk ook weer meedoen voor het zesletterwoord, dus luister goed!
4/15/202025 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 14 april 2020

Het sport-triviabal is weer geopend! Ons niet-te-breken duo Roelof de Vries en Wouter Bouwman zit er weer klaar voor, Stef Clement en Edith Bosch zijn warmgelopen, nu hoef jij alleen nog pen en papier te pakken en goed te luisteren!
4/14/202024 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 13 april 2020

Vandaag staat BVSC in teken van innovaties in de sport. Wouter Bouwman en Erben Wennemars staan stil bij de klapschaats, het panta-racket, en de regels in het hockey: als er één sport is die bekend staat om verandering is die het wel.
4/13/202027 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 9 april 2020

Het is weer zo ver! De QuarantaineQuiz van BVSC. Vandaag neemt Dolf Jansen het op tegen oud-judoka Anicka van Emden. Pak pen en papier erbij en luister en speel mee!
4/9/202027 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 8 april 2020

Het is bijna half twee en dat betekent maar één ding: het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC. Onder leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman nemen Diana Kuip en Leo Driessen het tegen elkaar op, dat wordt zeker spannend dus!
4/8/202026 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 7 april 2020

Het is weer zo ver, pak pen en papier erbij, want B.V.S.C. speelt een nieuwe ronde van de Quarantaine Quiz. Vandaag neemt Viggo Waas het op tegen Marianne Timmer. Uiteraard kun jij ook mee doen en zijn er twee vragen waarmee jij twee letters kunt scoren voor het achtletterwoord van deze week.
4/7/202026 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 6 april 2020

Fris de sportkennis maar weer op en hou pen en papier in de aanslag want het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC. Erben Wennemars en Ed van Nierop nemen het tegen elkaar op onder de bezielende leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman.
4/6/202026 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 3 april 2020

Het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC. Vandaag neemt Viggo Waas het op tegen niemand minder dan Nicolien Sauerbreij. Pak snel pen en papier en speel mee!
4/3/202027 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 2 april 2020

Pak je pen en papier erbij want we gaan weer quizzen met BVSC. Vandaag neemt Stef Clement het op tegen paralympisch kampioen op de paratriathlon Jetze Plat. Ga er voor zitten en doe mee
4/2/202026 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 1 april 2020

Ga er goed voor zitten, want het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC. Vandaag neemt Jaike Belfor het op tegen Rivkah op het Veld en jij kunt natuurlijk ook mee doen!
4/1/202028 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 31 maart 2020

Het is ook op deze zonnige dag weer tijd voor de QuarantaineQuiz van BVSC. Onder de bezielende leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman gaan Viggo Waas en Allard Kalff de strijd met elkaar aan. En je weet het: pak pen en papier voor het tienletterwoord!
3/31/202026 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 30 maart 2020

Een nieuwe week, een nieuwe Quarantaine Quiz! Luister naar een bloedstollende strijd tussen Erben Wennemars en Anna van der Breggen onder leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman. En test natuurlijk ook zelf je kennis.
3/30/202026 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 27 maart 2020

Het is tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC. Stef Clement gaat de strijd aan met Wytse van der Groot. Pak snel pen en papier en maak vandaag dat tienletterwoord compleet!
3/27/202027 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 26 maart 2020

Het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC! Onder leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman neemt Dolf Jansen het op tegen voetbalster Merel van Dongen. Het wordt een bloedstollende strijd, dus pak pen en papier en doe mee!
3/26/202025 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 25 maart 2020

Pen en papier in de aanslag: het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van BVSC! Onder de bezielende leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman neemt Jaike Belfor het op tegen Raymi Sambo. Verwacht dus nu een bloedstollende strijd.
3/25/202025 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 24 maart 2020

Het is weer tijd voor de Quarantaine Quiz van B.V.S.C. Viggo Waas neemt het op tegen Olga Commandeur. Jij kunt natuurlijk ook mee doen, dus pak snel pen en papier, en let goed op.
3/24/202027 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 23 maart 2020

De Quarantaine Quiz is van start! Erben Wennemars neemt het op tegen Jack Spijkerman onder de bezielende leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman. En als dat nog niet genoeg is: er zijn ook twee vragen voor jou. Als je nu elke dag luistert deze week kun je aan het eind een 10-letterwoord maken en fantastische prijzen winnen. Wat precies: dat hoor je in BVSC.
3/23/202026 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 19 maart 2020

Vandaag in BVSC: halen we herinneringen op aan de legendarische darter Andy Fordham en bespreken we de mega transfer van American Football-icoon Tom Brady.
3/19/202027 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 18 maart 2020

Vandaag in B.V.S.C. praten Wouter Bouwman en Diana Kuip over topsporters in quarantaine, hoe hou je het mentaal vol? Verder geeft judoka Kim Polling tips hoe je thuis fit kunt blijven en hoor je alles over Hall of Fame voor de Premier League.
3/18/202027 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 17 maart 2020

BVSC in beweging! Luister jonglerend naar de zoetgevooisde stemmen van Stef Clement en Wouter Bouwman. Met vandaag alles over de fantastische cricketserie 'The Test', en de toekomst van dit voetbalseizoen
3/17/202026 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 16 maart 2020

Vandaag in BVSC: sport in tijden van corona? Deze sportarts vertelt hoe je thuis fit kunt blijven, Erben Wennemars en Wouter Bouwman spreken bokser Enrico La Cruz die nog wel in actie komt en Erben geeft nog een tip voor de thuiswerkers.
3/16/202026 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 12 maart 2020

Vandaag in BVSC: Roelof de Vries en Stef Clement praten met Joe van Burik over het Formule 1-seizoen dat van start gaat in Melbourne, bespreken alles over de Rotterdamse stadsderby Feyenoord - Sparta, en kijken naar etappe 5 van Parijs - Nice.
3/12/202025 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 11 maart 2020

Vandaag in BVSC: we maken kennis met een nieuwe landgenoot, die in Tokio voor 'ons' gaat proberen een Olympische medaille binnen te slepen, je hoort waarom je vanavond naar Leeuwarden moet en hoe veel sportevenementen zijn eigenlijk niet doorgegaan vanwege het coronavirus?
3/11/202025 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 10 maart 2020

Vandaag in BVSC: blikken we met Youri Mulder vooruit op de Duitse Champions League-verrassing RB Leipzig. Vader en zoon Geenen vertellen over hun grote liefde: het bandy, en Viggo Waas heeft een boodschap voor Ramon Sinkeldam die eindelijk uit zijn quarantainehotel mocht.
3/10/202024 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 9 maart 2020

Vandaag in B.V.S.C. bespreken Roelof de Vries en Erben Wennemars het afgelopen schaatsseizoen, praten ze over de resultaten van FC Emmen met trainer Dick Lukkien en vieren ze de vrijheid van Ramon Sinkeldam na een week corona-quarantaine in zijn hotelkamer in Abu Dhabi.
3/9/202025 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 5 maart 2020

Vandaag in BVSC: alles over de Spaanse voetbalclub Athletic Club de Bilbao, waarom staan de golfers niet echt te springen om de Olympische Spelen? En we proberen wielrenner Ramon Sinkeldam af te leiden van zijn corona-quarantaine in Abu Dhabi. Je hoort Roelof de Vries en Dolf Jansen.
3/5/202024 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 4 maart 2020

Vandaag in BVSC: alles over paralympische sporters die valsspelen, het grootste Nederlandse talent op het gebied van mogul-skiën en wielrenner Ramon Sinkeldam die al een week vastzit in zijn hotel in Abu Dhabi vanwege een niet nader te noemen virus hoor je nu Roelof de Vries en Jaike Belfor.
3/4/202026 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 3 maart 2020

Roelof de Vries en Viggo Waas vertellen waarom de Oranjeleeuwinnen naar Frankrijk gaan voor het jaarlijkse voorzomer oefentoernooi, spreken met Thijs Delrue over zijn boek en staan ze stil bij 145 jaar IJshockey.
3/3/202025 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 2 maart 2020

Diana Kuip en Roelof de Vries geven een update op het gebied van Sport en Corona, maken kennis met de nieuwste voetbalclub van Amerika: het Inter Miami van David Beckham en vertellen op welke muziek je het allerbeste kunt sporten.
3/2/202027 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 27 februari 2020

Over het WK Skeleton, de Netflix Hitserie 'Drive To Survive' en een Olympische Gouden Plak die we ons allen weer moeten herinneren. Geniet van de zoetgevooisde stemmen van Roelof de Vries en Dolf Jansen
2/27/202025 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 26 februari 2020

Roelof de Vries en Jaike Belfor bellen met de enige mannelijke deelnemer en dus winnaar van het NK Kunstrijden en ontvangen Jessica Blaszka die namens Nederland probeert de Spelen in Tokio te halen bij het worstelen.
2/26/202025 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 25 februari 2020

Roelof de Vries en Stef Clement over de Olympische medaillekansen van de Indiase hockeyvrouwen, Joop Gall die teruggaat naar z'n club in China en over een heel bijzondere gouden medaille op de Spelen 10 jaar geleden.
2/25/202024 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 24 februari 2020

Vandaag in B.V.S.C.: praten Roelof de Vries en Erben Wennemars over de startplek van Epke Zonderland op de Spelen, antwoord op de vraag wie de blessuretijd tijdens een voetbalwedstrijd bepaalt en aandacht voor de mooiste, onderbelichte gouden medaille in onze Olympische geschiedenis.
2/24/202025 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 20 februari 2020

Vandaag in BVSC bespreken Wouter Bouwman en Dolf Jansen de Formule 1 wintertests in Barcelona, worden ze bij gepraat over Getafe en: er is paniek over de roeibaan van de Olympische Spelen in 2028.
2/20/202026 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 19 februari 2020

Alles over een iconische strijd in de sneeuw op het WK biatlon, gepeperde uitspraken in de tenniswereld. Verder: gezond is 8 uur planken? Diana Kuip en Roelof de Vries vertellen het je
2/19/202027 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 18 februari 2020

Vandaag in BVSC proberen Roelof de Vries en Viggo Waas fan te worden van PSG en praten ze met een Nederlander die zich in de luwte heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Verder staat Viggo stil bij het overlijden van jeugdheld Barry Hulshoff.
2/18/202026 minutes
Episode Artwork

Uitzending van 17 februari 2020

Wouter Bouwman en Stef Clement spreken met de man die een jaar optrok met oud-cultvoetballer Sjaak Polak, bellen met een Nederlandse genomineerde voor de Laureus Sport Award en hebben het over het WK Afstanden.
2/17/202027 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 13 februari 2020

Vandaag in B.V.S.C. praten Roelof de Vries en Dolf Jansen met cultvoetballer Melvin Platje over zijn avonturen in Bali. Blikt onze eigen Wouter Bouwman vooruit op de WK Afstanden in Salt Lake City en hebben we het over het grote biljart-drama in Rozenburg.
2/13/202025 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 12 februari 2020

Vandaag in B.V.S.C. praten Roelof de Vries en Jaike Belfor over een eventuele grote verandering de de golfwereld en kom je alles te weten over de Netflix-serie 'Sunderland Till I Die' met keeper Robbin Ruiter.
2/12/202025 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 11 februari 2020

Hoera B.V.S.C. bestaat 1 jaar! Roelof de Vries en Viggo Waas praten vandaag met Rinka Duijndam de keepster van BVB in der Handball Bundesliga Frauen. Verder schetsen ze met Niels Root een portret van American Footballer Kurt Warner en Viggo brengt een ode aan de tranen van Pelé.
2/11/202024 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Uitzending van 10 februari 2020

Vandaag in B.V.S.C. horen Roelof de Vries en Erben Wennemars waarom het Six Nations Rugby toernooit ook echt bij zes landen moet blijven en bespreken ze de mysterieuze B-groep in de schaatswereld.
2/10/202026 minutes, 21 seconds