Winamp Logo
Buitenbaan Cover
Buitenbaan Profile

Buitenbaan

French, Social, 1 season, 9 episodes, 5 hours, 14 minutes
About
In ‘Buitenbaan’ geeft De Standaard het woord aan gewone mensen met een buitengewoon leven. Door Marjan Justaert en Joris Van Damme.
Episode Artwork

Barbara, een belofte van veertig

Barbara Erauw merkt op haar veertigste dat ze in de wieg is gelegd voor topsport: haar 19-jarige zoon Thiemo daagt haar uit voor een tijdrit, en prompt rijdt ze een handvol eliterensters naar huis. En dat ondanks haar ‘liederlijke’ levensstijl en een superdrukke job. Ze besluit om nog één keer alles uit de kast te halen om te kijken hoe ver ze kan geraken in het wielrennen, op haar leeftijd. Gaandeweg ontdekt ze dat het gevecht tegen de tijd niet half zo zwaar is als het gevecht tegen zichzelf.Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart DobbelaereVragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
6/19/202152 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ahmad, voor wie the sky niet eens the limit is

Ahmadullah Zalal, Ahmad voor de vrienden, is een Afghaanse jongeman die op 12-jarige leeftijd samen met zijn familie naar België vluchtte. Vastbesloten om zich zo goed mogelijk te integreren, leerde hij de taal en deed hij zijn best op school. Makkelijk was het allerminst maar koppig zijn loont, zo leerde Ahmad. Soms heb je je lot zélf in handen. Vandaag staat hij op een zucht van de toch wel belangrijkste mijlpaal in zijn nog jonge leven.Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart DobbelaereVragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/12/202137 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Dorine, de vrouw die haar lot niet verdient

Dorine is een volkse, goedlachse figuur die geboren en getogen is in het West-Vlaamse Pittem. Zorgen voor anderen is haar lang leven. Al is het leven ook voor háár best hard geweest. Vorig jaar, op 9 juli 2020, sloeg het noodlot opnieuw toe.Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart DobbelaereVragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/5/202128 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Cherida, een verhaal over toekomst en afkomst

Cherida Tai A Pin heeft Chinees-Surinaamse roots, iets wat je in ons land niet zo vaak hoort. Ook al was ze als kind best trots op haar afkomst, tegelijkertijd wilde ze zo ‘normaal’ mogelijk zijn, net als de anderen. Cherida is iemand die altijd vooruitkijkt, maar de laatste tijd is ze beginnen beseffen hoe waardevol het om niet alleen je toekomst maar ook je afkomst te kennen en omarmen. En dan rest de vraag: waar ben ik thuis?Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart DobbelaereVragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/29/202139 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Psychose, de derde partner in Guy’s relatie

Guy woont in de Kempen, heeft altijd graag gefietst, en is psychosegevoelig. Sinds een tijd heeft hij zijn eigen manier gevonden om de aandoening onder controle te houden. Tenminste, dat is wat hij probeert. Want het verhaal van Guy bewijst wat een enorme én levenslange impact een psychische kwetsbaarheid kan hebben op jezelf, als persoon… en je omgeving. Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart Dobbelaere Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected]  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/22/202132 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Ria en Jos. Over zorgen voor elkaar

Ria (65) en Jos (53) Peeters zijn zus en broer. Jos heeft een meervoudige handicap – zijn mentale leeftijd is twee, drie jaar maar hij weet wél alles van The Beatles, van grasmaaiers en van snooker. Ria, de tweede oudste van acht kinderen, zorgt voor hem. Sinds een tijd houdt de vraag ‘Wat met Jos?’ de familie bezig. Recent is de kwestie héél erg accuut geworden voor Ria en Jos… Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart Dobbelaere Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/15/202141 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Wachten op een kind dat je weer moet afgeven

Na lang nadenken gaf Els zich vorig jaar op als kandidaat-pleegouder, specifiek voor crisisopvang. Sindsdien kan ze elk moment telefoon krijgen met de vraag om een kind op te vangen – vaak een kind uit een zogenaamd ‘verontrustende opvoedingssituatie’ (vos). Voor enkele dagen, of weken. Soms worden het zelfs maanden… óf komt de vraag niet. Wij volgden Els van januari tot mei. Crisispleegzorg, zo ontdekken we, vergt een buitengewone veerkracht.Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart DobbelaereVragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/8/202149 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ian, de man die nooit iets te verliezen had

Ian Van den Bonne (45) had geen fijne jeugd. Leek gedoemd om van het rechte pad af te dwalen, en dat gebeurde ook. ‘En dan?’, reageerde hij keer op keer. Niets of niemand kon hem iets schelen, want ach, hij had tóch niets te verliezen. Tot dat op een dag veranderde…Redactie Marjan Justaert en Joris Van Damme | Audioproductie en muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart DobbelaereVragen, opmerkingen of suggesties? Mail [email protected] See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/30/202130 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Trailer. Buitenbaan

In ‘Buitenbaan’ geeft De Standaard het woord aan gewone mensen met een buitengewoon leven. Elke zaterdag vanaf 1 mei, door Marjan Justaert en Joris Van Damme.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/20212 minutes, 6 seconds