Winamp Logo
Brita Zackari och Parisa Amiri Cover
Brita Zackari och Parisa Amiri Profile

Brita Zackari och Parisa Amiri

Swedish, Philosophy, 1 season, 175 episodes, 6 days, 3 hours, 25 minutes
About
I den här podden tar Brita Zackari och Parisa Amiri ett tag om veckan som gått. Populärkulturella frågor står i fokus men det blir även inslag av politik, nyheter och andra viktigheter i livet. Nytt avsnitt varje fredag! Klippare Magnus "Mangz" Silfvenius Öhman @ maggieprod
Episode Artwork

204. "snippa"-männen, Chris Rocks örfilssår, skilda Fleishmans könsvåg

I dagens avnsitt berörs bland annat förberedelser inför kommande Oscarsgalan. Det blir samtal kring "snippa"-fallet och analys av Chris Rocks efterlängtade svar på Will Smiths örfil från förra årets Oscarsgala. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/10/20231 hour, 16 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

203. Samhällshotande skökor och våra AI-jag

Varför upprör Chelsea Handler som barnfri kvinna och varför blir vi rörda av hennes pikande svar på kritiken?Det kopplas till tanken att kvinnans otrohet och sexualitet varit under lupp i kulturdebatten!Dessutom våra personer utifrån ChatGPT, gränser för barn och Britas Flöde. Välkomna! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/3/202357 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

202. HISS/DISS Roald Dahl-ändringar! Rihannas snygga son, överskattad valfrihet!

Äntligen är dem tillbaka Brita & Parisa!Det firas med att det denna vecka släpps två avsnitt; detta och som vanligt kommer ett nytt på fredag, enjoy! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/202358 minutes
Episode Artwork

Julkort från Brita och Parisa

Det är dan före dan och vi kan ju inte ta julhelg på riktigt utan att bjuda på lite godbitar från både det senaste och från året som gått. Det blir både behind the scenes av Britas och Kalles julspecial, en spännande nyhet om Parisa och guldbaggen, Johan Pehrson-imitationer med Rachel Mohlin och Anna Sahlin samt en hel del annat smaskigt snack. God jul och Gott nytt år!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/23/202215 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Att göra en Margaux, Elon Musk eller Kanye

Macheten i misären och er frälsare i feeden tittar ut för att bjuda på ett fantastiskt segment ur veckans avsnitt. Parisa har en lista på fyra veckofärska namn och ställer sig frågan: vad är det egentligen att göra en X? Borde Margaux egentligen sponsras av Weaker, är Elon Musk ett bortskämt barn som försöker köpa kompisar med godis och är Kanye någon som skjuter sig själv i foten? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/11/202222 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

PODDTIPS: Mohlin & Sahlin

Podden där skådespelaren och imitatören Rachel Mohlin tillsammans med instagrammaren Anna Sahlin bjuder in dig till ytligt djuplodande samtal, nästan helt genomtänkta sketcher och träffsäkra imitationer av medias mest välkända personligheter. Ta reda på vad som är det bästa med Jan Emanuel, hur Johanna Möller och Åsa Waldaus podd låter, vilka teorier Birgitta GW har om ouppklarade krimfall och varför Mauro Scocco är så engagerad i kvinnohälsa. Nytt avsnitt släpps varje måndag. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/25/202237 seconds
Episode Artwork

Extra: "Rysarval", talets nipslip och dansvakorna

Ett rykande färskt avsnitt med våra (och era!) reflektioner kring valet. Efter timmar av valvaka-tittande så undrar vi: hur mycket ska vi behöva stå ut med när det kommer till festande politiker? Hur blev det leksaksstämning i studion på SVT när Fouad Youcefi gick loss med skärmen? Vad är egentligen en freudian nipslip? Och hur MÅR vi efter valet 2022?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/202230 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Highlights från våra sommargäster!

Det har suttit en hel del Gäster med stort G i studion tillsammans med oss nu i sommar. Josephine Bornebusch, Amat Levin, Sanna Sundqvist, Charlotta Björck, Nanna Blondell och Oscar Zia har bjussat på en del gapskratt, fyllehistorier, ögonöppnare, misslyckanden, framtidsdrömmar och mycket mycket mer. Välkomna!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/12/202220 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Godbitar till midsommar!

Vi dyker in för en liten uppdatering om vad som hänt sen sist. Det har varit kaosiga män i publiken på Fattarus konsert, trender med vuxenamning, boktips och mycket mycket mer! Dessutom berättar vi om våra lyxiga intervjuer som kommer nu i sommar. Vi pratar med Josephine Bornebusch, Amat Levin, Sanna Sundqvist, Nanna Blondell, Charlotta Björck och Oscar Zia. Sex stycken otroligt mysiga och öppenhjärtiga samtal att lyssna på medan ni packar väskan inför semestern eller tar det lugnt i hängmattan. Välkomna!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/24/202215 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Highlights från Brita och Parisa!

Brita och Parisa bjuder på ett axplock av det senaste! De har varit på Dramaten och sett Liv Strömquist tänker på sig själv, det snackas dejtingekonomi, Heard v. Depp och Ebba Busch. Välkomna! Fler avsnitt hittar ni som vanligt hos PodMe. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/27/202221 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

En viktig hälsning från Brita

Brita dyker in och bjuder på en bit ur avsnittet med förra veckans gäst Irena Pozar som är aktuell med bland annat Förlossningskrisen, en dokumentärserie i tre delar. De pratade om chockerande avslöjanden kring den svenska förlossningsvården, tystnadskultur och siffertrolleri. Det är jobbig men VIKTIG lyssning! Välkomna!Hela avsnittet med Brita, Parisa och Irena Pozar hittar du här: https://podme.com/britochparisaFörsta avsnittet av Veckorevyns och PodMe Dokumentär om Förlossningskrisen kan du lyssna på här: https://podlink.to/forlossningskrisen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/29/20225 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

En månad hos PodMe – här kommer några av godbitarna!

De första fyra veckorna hos PodMe har flugit förbi. Har du inte redan lyssnat på alla nya reklamfria avsnitt så kommer här ett ett smakprov på godbitarna som serverats den senaste månaden. Välkomna! https://podme.com/se/brita-och-parisas-podcast-%C2%A0varje-vecka-om-popularkultur-och-aktualiteter Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/1/20228 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Tjuvlyssna på veckans avsnitt och följ med in i värmen!

Här kommer en liten sneakpeak på veckans avsnitt! Bianca Kronlöfs avsnitt av Min Sanning tas upp! Det leder dels till att vi tar upp ett par passager ur hennes bok "Brev till mannen" och ser klippet där komikern Aron Flam och psykiater David Eberhard reagerar på Kronlöfs intervju: från höhö-gemenskap till att kalla MeToo masshysteri.Hela det fullspäckade avsnittet hör du exklusivt hos PodMe:https://podme.com/se/brita-och-parisas-podcast-%C2%A0varje-vecka-om-popularkultur-och-aktualiteterÄr du en prepperfeminist? Brita drar argumenten för att du BORDE vara det, i allra största allmänhet men ytterligare aktuellt pga ryska invasionen i Ukraina (avsnittet dock inspelat innan dessa händelser), att gardera sig för kris även för andras skull, samt släktguld, krypto och menskoppar!Melodifestivalen! Ett fall av "what would a medieman do" men inte som man kanske förväntar sig, en spaning där låtskrivarkille och otrolig röst i form av Lisa Ajax gett ett mindre tillfredsställande resultat.Kulturtrippeln! Får gifta sig med gameshow och "Om du gillade x kommer du älska y" i NY tappning där tv-serier och filmer ska gissas på utifrån andra referenser. Läs inte längre om du vill bli spoilad, men dessa:"Spencer"! Prinsessan Dianas skräck porträtteras av Kristen Stewart i nya, omtalade filmen om sista dagarna med hovet på bristningsgränsen. Ledtrådar: The Shining, The Crown och Black Swan."Yellowjackets"! TV-serien där tonårstjejer kämpar för överlevnad i vildmarken varvat med att vi följer några få av deras vuxna jag (Juliette Lewis! Christina Ricci! tex), förföljda av trauman, ofrivilligt kändiskap, hemligheter och hot i alla dess former. Ledtrådar: Lost, Bring it on, Flugornas herre."Hacks"! Komediserie där äldre kvinnlig standupkomiker i Las Vegas ska samarbeta med ung, idealistisk, arrogant skämtskrivare. Ledtrådar: Broad City, Joan Rivers, Marvelous Mrs Maisel.VÄLKOMNA. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/25/20224 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

150. Gårdbacklash, Kanye-ursäkter, Rogans rasism

Vi är igång igen! Parisa har sett Brita i ”Hjälp vi har köpt en bondgård” säsong tre och har FRÅGOR. Dessutom har en del talande reaktioner vädrats som tåls att punkteras. I ett nytt format (!) utmanas podden - åsikter levereras om Kanye Wests publika haranger mot exfrun Kim Kardashian och vad hans försvarare säger. Vi avhandlar Joe Rogan och Spotify som har mött en hel del kritik, för desinformation men även rasism och n-ordet, hur har debatten sett ut? Serien ”Pam and Tommy” tar upp fallet där Pamela Anderson och Tommy Lees sex tape stjäls och säljs över internet, vad säger seriens snedsteg? Och Brita har varit med om ett risigt fall av lilla gumman-behandling, vad går att lära från det? VÄLKOMNA Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/18/202257 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

149. Under Knivens pengar, Musikhjälpen-rabaldret och Encanto-gräv

Back again! Vi kickar igång 2022 efter uppehåll med roliga nyheter och så mycket att macheta.Brita berättar om händelserna bakom kulisserna på Musikhjälpen när programledarna stupade, en efter en och vi sörjer förlorat Oscar Zia-tillfälle!Oknullbar och föraktad eller ointellektuellt våp? Dokumentärserien Under Kniven med och av Erik Galli, om plastikoperationer och skam diskuteras! Från utseendefixering, ”serie-ingreppare” och förhoppningarna till frågan om mediemottagandet, jämställdhet och ekonomi - vilka risker finns, hur har de råd och vad prioriteras bort?Och hur skulle kvinnliga journalister bemötas om de berättade om operationer så utlämnande? Brita-gräv! Denna gång kring succéfilmen Encanto, Lin-Manuel Mirandas senaste skapelse och hur lyckat man egentligen tar vara på berättelsen i Sverige?VÄLKOMNA Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/11/20221 hour, 31 minutes
Episode Artwork

148. Musikhjälpen rond två

Att Brita ska programleda Musikhjälpen kopplas - på ett oväntat sätt - ihop med Parisas - senaste - operation. Men vi får höra om årets tema, förhoppningar och programledartrion med Oscar Zia och Anis don Demina. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/19/202128 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

147. Föda på parkeringen

Förlossningskrisen är över oss! Sverige beskrivs som ett u-land och vi får höra om hur Britas två vitt skilda förlossningar står för ett best och ett worst case scenario för läget vi är i.Vi pratar ”kvinnlindning”, att kvinnor lindar in och dämpar budskap som en del av problemet - hur det hänger ihop med att barnmorskors larm och kvinnors negativa erfarenheter har kunnat ignoreras!Och: var är männen?De männen får ett soundtrack mär Parisa släpper en remix i podden! Komplett med teorier om vad män riskerar när de ska backa kvinnor trots att de…kom ut ur en kvinna.Dessutom! Premiär för andra säsongen av intervjuprogrammet Kvartsamtalet i SVT - Britas testas i en gameshow om gästerna, från Mona Sahlin och Pernilla Wahlgren till Kodjo Akolor och Carl Bildt.VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/5/202148 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

146. Gangsterrap-PR och Filmgrävet

Rafflande prat i rasande tempo! Vi börjar i frågan om Mini-Satsbarnen, oläkt fitt, kampen om att hämta barn FÖRST på förskolan, filmen "Tully" och serien "Maid". Vi diskuterar efterspelet efter tragiska mordet på Nils "Einar" Grönberg, diskussionen om hur gängrap skapar eller influerar kriminalitet och betoningen på individuellas drogbruk från politiker. Detta komplett med SVT-dokumentären "Våra barn dör" och vad den berättar. Filmgrävet! Håll i er - vad skaver i den animerade filmvärldens porträttering, framförallt i vilkas röster som får spela vilka karaktärer? Vaiana, Kim Sulocki exakt överallt, Pixars Soul och ja Dogge Doggelito-syndromet. Slutligen, den stora biobönen. I "The French Dispatch" gör Wes Anderson nästan parodi på sig själv, i den frankofila journalistromantiken där kvinnor är nakna och/eller sexuella och frågan om Timothée Chalamet-sjukan dyker upp. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/28/202159 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

145. Chappellekritiken och leende-erektion

Den finaste av komplimanger har delats ut till komikern Chelsea Handler! I ett brandtal fler behöver höra.Komikern Dave Chappelle är i blåsväder efter kritik om transfobi i senaste Netflix-specialen ”The Closer”, vi går in på grundfelet, att sätta kamper mot varandra - något vi även ser i snacket om tex white feminism och Gabby Petito-försvinnandet. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/22/202141 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

144. Scenes of a Marriage-skavet och fotbollsmännen

Vi kastar oss mellan ämnen! Parisa är hatad i Danmark med en svår kombination av svensk aura och islamofobiväckande skal, Brita flyr hemmet som visat sig vara mer lekstuga än beboeligt hus!HBO:s uppdaterade "Scenes of a Marriage", är den direkt olämplig att se med partner? Om man inte VILL göra slut förstås? Skavet i den amerikanska serien och vad den visar av moderna förhållanden där kvinnan tjänar mer. Och hur vi själva märkt av de problemen. Sex Educations tredje säsong leder till en en rad behagliga känslor, inte minst genom ett älskat ansikte som dyker upp. Frågan om mansskatt väcks, är det rimligt för att väga upp de skeva resurserna som går till mäns kontra kvinnors liv och förehavanden i Sverige? Från fotboll till förlossningsvård! VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/20211 hour, 3 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

143. Bondmissen och ovärdiga i tv

Instagram och Facebook låg nere! Foliehattarna åker fram. Balenciaga och Simpsons oväntade samarbete och vad det säger oss plus skaviga känslor kring 25:e Bond-filmen, No Time To Die. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/8/202141 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

142. Incelsympatier och sängzucchini

Krisberedskap! Från skräckscenariot som fick Brita och Kalle att ta fram en ny produkt till kass krishantering, från Bill Gates och elsparkcyklar till samhällskrisen incelsDessutom lärdomar från ej purunga kvinnor som gör succé i tv och film just nu! VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/1/202150 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

141. Powerkvinnan, Hanif Bali och svullna testiklar

Statementbarometern! Vi tar oss an omdiskuterade ”Powerkvinnor”, tjafset mellan Margot Wallström och Camilla Läckberg i många nivåer men helst vill vi lyssna på Linnéa Wikblads perfekta rant i frågan.Även, kontroversen kring Hanif Bali och hans uppseendeväckande tajming! Nicki Minaj covid-expertis (eller brist) tar sig till politisk nivå och gayfrågan i kyrkan, VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/24/202145 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

140. Parlamentet-aktivism, Claes Malmberg och cancel culture

Hur låter och funkar lyckad satir och hur rimmar det med Parlamentet och Claes Malmbergs kritiserade vaggvisa om dödsskjutningar och gängkriminalitet i förorten? Lyssna för tankarna kring den debatten initierad av aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee och kopplingar till Sandra Oh-serien ”The Chair”, cancel culture och the Chicks! VÄLKOMNA  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/17/20211 hour, 9 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

139. Osäkra Män-kvällen och rasism mot vita! Gäst: bokaktuella Seher Yilmaz

Med Seher Yilmaz, vikarie och gäst! Smart hjärna, tidigare från Rättviseförmedlingen, är med och bollar veckans brännande ämnen och berättar om nya boken ”Vad jag pratar om när jag pratar om rasism”.P1:s dokumentär ”Manskvällen” diskuteras, om en grupp män som bl.a. trivs med daterade könsroller, få vara försörjaren och bli omhändertagen av SIN KVINNA. Har mansrollen en sån kris? Vad säger detta om kvinnorna?Bianca Kronlöfs nya ”Brev till mannen” tas bl.a. upp i relation till en nyhet i veckan om kvinnor som tjänar mer i heterorelationer och vi pratar forskningen på incels även i Sverige.Vi analyserar mottagandet av Seher Yilmaz bok som just rasism mot vita då?Boken bygger på egna erfarenheter och forskning om rasism och diskriminering, vi får höra om just Sveriges kunskapsluckor, oförmåga och ibland ovilja att acceptera att rasism alls existerar och hur den yttrar sig. Vad säger det om problemen med integration tex och är vi alla rasister?VÄLKOMNA  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/10/202158 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

138. Snyggbubbla, SVT:s Deg och BRÅ

Oerhört sent avsnitt! Delvis pga kris vi hintar om inledningsvis, utöver eftersnack till Kris-tallen! Mer family friction!Klassfantasier men klassblindhet IRL! Iom nya SVT-serien Deg och omtalade Brå-rapporten där etnicitet pekas ut i relation till kriminalitet.VÄLKOMNA (och förlåt).  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/202156 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

137. Är du parti-curious?

Bura in oss om det är ett brott att prata Kristallen på själva dagen D! Parisa berättar dock för Brita att man inte får mingla och sen blir det bara roligare. Kristallen-juryn missade att nominera Charlotta Björck för hennes Charlotta x8, och vi tittar närmre på hennes träffsäkra karaktärer. En annan som blev utan är Carla Swahn, kolla in hennes Sjukt på SVT play.Via Stefan Lövens avgång oroas vi över en utdöende art som bara finns på museum snart: partipolitiskt aktiva. Stark oro för demokratin finnes, för att inte tala om oron för Sveriges chanser att nån gång i framtiden kunna mana fram en kvinnlig statschef.Kanske finns svar till varför Sverige är så pinsamt efter med det i Belinda Olssons program som vill ”undersöka” biologiska skillnader mellan män och kvinnor. Jo du läste rätt. Så det blir ju lite snack om det.Och sist men inte minst så har vi fått hälsa på i Jade Croppers ateljé, en ung modeskapare som suttit vid symaskinen dag som natt sedan hon över en natt blev hovleverantör åt självaste Kim Kardashian. Länk till bikinin om nån undrar: https://www.instagram.com/p/CK1dXGWgggs/?utm_medium=copy_link See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/27/202156 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

136. Hjälpa på plats! Gäst: Unizons Olga Persson!

Dummaste rösterna om händelserna i Afghanistan och Kristallennomineringar vädras, dessutom biopicen ”Respect” om ikoniska Aretha Franklin.Vi välkomnar Unizons förbundsordförande Olga Persson in i studion! Det otroliga sommarpratet väckte fler frågor och ledde till vår konversation om mäns våld mot kvinnor, verktyg för individen och anhöriga och samhällets oförmåga att hantera och stoppa kvinnohat, våldsporr och skeva normer.Vilka varningstecken finns kring förövare? Hur många har gått att sk ”omvända”? Hur kan man som anhörig se tecknen och stötta?Samt det kända fallet där en man dömd för två bestialiska våldtäkter fått 840.000kr i skadestånd, reaktionerna det väckt och vad det speglar i vårt rättssystem. Som tack för Olgas tid i podden och i stort hoppas vi att ni alla stöttar Unizon på de sätt ni kan, tex ekonomiskt! Swishnummer är 1234525275. Märk insättningen "Gåva till Unizon".  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/20/20211 hour, 7 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

135. Dumpad i undergången

Boom! Så undviker du att din partner lämnar dig för Harry Styles eller liknande! Aningslösa dumpade som missat hur det gick till, tjafs i undergången och HBO-serien ”the White Lotus” är några exempel på stora temat FAMILY FRICTION!Debatten kring SVT:s ”Vi eller aldrig”, zombieapokalyps, Gwyneth Paltrow-skratt och mer står på agendan, VÄLKOMNA.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/202157 minutes, 1 second
Episode Artwork

134. Sårbar Sommar

Åter poddande! Ringrostiga men vid gott mod!Vi delar ögonblick av genans i sommaren, ena kopplat till Parisas sommarprat och de olika insikter och ovärdigheter det innebar, plus Britas Kristallennomineringar gone wrong.Dessutom! De mest konkreta favoriterna ur Olga Perssons Sommar i P1, förbundsordförande i kvinnojouren Unizon.Tillvaron som vaccinturist! Enda gången vi vill höra "Inte alla män"! Uppsidan av uttråkade kändisar i pandemin! Och Lundströms bokradio som bjuder på en otrolig intervju med Elin Cullhed, författare av "Eufori", romanen byggd på Sylvia Plaths öde och liv. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/6/202138 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Sommarspecial: Gizem Erdogan

Löjligt begåvade, genomhyllade skådespelerskan Gizem Erdogan är vår fjärde och sista DRÖMGÄST i dessa sommarspecialer!Pervin i Kalifat förändrade allt och sen följde Tunna blå linjen, Kärlek och Anarki, kommande Spotify-serien för Netflix OCH julkalendern 2021!I en otroligt öppen intervju bjuder Gizem på att ha känt sig misslyckad och längta efter genombrottet, ”likeability”, fula känslor som avundsjuka och missunnsamhet och att ha behövt acceptera komplex för utseendet.Hur kan typecastingen låta, när tar hon Los Angeles, vilken kritik har svidit mest och hur är Reine Brynolfsson?! Alla viktiga frågor ni längtat efter. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/30/20211 hour, 12 seconds
Episode Artwork

Sommarspecial: Moa Gammel

Skådespelaren, regissören och konstnärliga ledaren Moa Gammel gästar studion och lägger ut texten om det mesta. Vi pratar bland annat om konsten att ge feedback och varför många inte kan hantera det, ”äkta” empowerment och hur man skapar förändring på sikt, hur man skriver en bok medan man samtidigt regisserar en film och skådespelar i en annan. Om hur man ska förhålla sig till kritik och kanske lanseras här fenomenet #radnöjd. Om en annan viktig hashtag #tystnadtagning och hur det var inifrån och hur det är nu. Och sen blir det en del hot stuff om Moas kommande bok. (Ja, hon har skrivit en till. Ja, hennes förra har typ nyss kommit ut). Sov inte på detta avsnitt!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/22/20211 hour, 6 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Sommarspecial: Rojda Sekersöz

Vi fortsätter bjuda på dröm-lineupen i våra sommarspecialer! En intervju med en intressant kreatör per avsnitt i juli - idag är det dags för ständigt aktuella stjärnregissören Rojda Sekersöz! Det lyfts på alla lock! Hur hon tog sig ur krisen i Cannes, hur och varför hon tackar nej, hur hon hanterar sexistiska och rasistiska skämt och att så övertygat ta sig in på Sveriges svåraste regiutbildning vid 19 års ålder, yngst någonsin. Bland tusen andra saker. Begåvad, driven, fantastisk och rolig person, hennes svenska Netflixserie ”Young Royals” har precis haft premiär på Netflix och släppts i 190 länder, vi får höra hur hon mejslade fram serien där en kronprins på internat förälskar sig i en annan kille och om att skildra och göra research på den särskilda överklassmiljön. Debuten ”Dröm vidare” vann henne en Guldbagge och följdes upp av att få filmatisera Jonas Gardells succéroman ”En komikers uppväxt” med Johan Rheborg i huvudrollen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/16/202159 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Sommarspecial: Marie Agerhäll

Premiär för poddens sommarintervjuer! Först ut regissören, producenten, manusförfattaren och skådespelaren Marie Agerhäll. Vi pratar med Marie om att hitta rummet man mår bäst i (men att andra kanske ändå måste DRA drömmar ur en), att ha hybris blandat med ..nåt pinsamt, om kommande hemliga projekt och drömsamarbeten. Och så lite streetfunk på det. Det är absolut ett för kort snack med denna motvilliga multitalang men hon får väl komma tillbaka. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/9/202143 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

129. Vem ska trösta Britney

Nån har köpt en otrolig accessoar på supermarknad och en annan öppnar avsnittet med att skämma ut sig. Därifrån går det delvis utför men dock lanseras även en spännande sommarpresent till alla lyssnare. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/2/202141 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

128. Medberoendeafton

Medberoendeafton lägger sig som ett tema över hela avsnittet!Från stänk av midsommar och Ebba Buschs nya nationalsång under riksdagens misstroendeomröstning till #bpbokklubbs mest laddade mening och den diskussion som skapas - om de många rollerna i heterorelationer och hur det följer oss genom livet. VÄLKOMNAReferenser:Ghosts - Dolly AldertonEverything I know about love - Dolly AldertonConversations with friends/Normal People - Sally Rooney See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/25/202143 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

127. Polerade Pornfluencers

Brita kommer direkt från födelsedag på hästryggen och Parisa har sommarpratsångestEn diskussion väcks kring Onlyfans och fenomenet där amatörer säljer porr på nätet. I och med nya dokumentären ”Pornfluencers” dyker Sveriges bäst säljande Onlyfans-par upp i en skev intervju i Nyhetsmorgon. Är det dags att vi börjar?bobokklubb för sommaren är igång, det blir att bota depression med matlagning och novellsamling från en storfavorit!Välkomna? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/18/20211 hour, 25 seconds
Episode Artwork

126. Statementbarometern

Statementbarometern är tillbaka och vi tittar på genuiniteten i ett gäng uttalanden på en skala från ”en skitide från första början” till Carolas fria wailande på Idas sommarvisa. Martyren Håkan Juholt, Cissi Wallins avbön och Nyamko Sabunis försök att använda en glosa från Nyordslistan 2009. Och så pratar vi om specialskrivet material för just sin kanal, ett fenomen som kommer starkt: ljuddrama! Kanske sommarens bästa lyssningstips.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/11/202134 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

125. Akustiskt underliv

Podden bjuder på gameshow! I form av dilemman kring bl.a. dealbreakers i dejt- och liggvärld lånade från P3:s Vardagsfilosofiska rummet.Sluta med nyheter? Är det self-care? Vi diskuterar det smått alarmerande men i grunden inte helt oväntade tilltaget att hoppa av nyhetscykeln.Det blir även favoriter ur sommarens filmutbud, komplett med musikal, skurkidol och episkt ikonporträtt. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/202142 minutes, 1 second
Episode Artwork

124. KOM som du är

Sexpositiva Zackari i farten! En rad aha-upplevelser där kurragömma med manliga genitalier och boken ”Come as you are” av Emily Nagoski ingår!Även visdomar från Amy Poehler som väcker tankar om allt från medelålderskrisande till allt män slipper höra när de visar upp deras avklädda kroppar. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/28/202138 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

123. Den enkla frågan Israel och Hamas

Vi är själva förvånade att finnas oss själva inleda avsnittet med att prata om Eurovision och anledningen ingen mindre än Sveriges nya kungliga höghet Tusse. Sen kommer det ett boktips (The most fun vi ever had, av Claire Lombardo) innan vi glider in på det mest brännande: Israel och Hamas. Vi räknar med att ni redan satt er in i konflikten i sig, så här går vi in på hur media rapporterat. Inte minst hur viktigt det är vilka ord man använder för att hålla sig objektiv, och där vänder oss till en lite oväntad källa för dom mest ögonbrynshöjande sanningarna. Mycket nöje. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/21/202131 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

122. Billie Eilish-skavet

Veckans avsnitt börjar starkt i en livsfarlig men tyvärr väldigt rolig händelse kantad av fantasy, djurgenitalier och goda nyheter.Givetvis tar vi upp det omdiskuterade omslaget av British Vogue där Billie Eilishs nya stil, och särskilt det avklädda, fått väldigt mycket fokus - Kan det kallas feminism? Vad speglas i oss , vad säger all uppståndelse och all besvikelse som vädrats? Till exempel!VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/14/202150 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

121. Surrogatfällan

Parisa är sjuk och Brita hänger (återigen?) ut ngn som fått luft och slideat in i DM:s och vi leker leken Gissa vilket kön (som självmant tar på sig att dela med sig av sin visdom). Vad ÄR det med folk som läst The game? Sen djupdyker vi i surrogatmödraskap från början (alltså Phoebe Buffay) till det som triggat oss att ta upp denna hetpotatis just nu. Är var och en fri att göra vad den vill med sin egen kropp eller finns det ett ansvar som måste tas lite högre upp (inte av Gud obs)?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/7/202143 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

120. Woodys grooming och föräldraaktivist

Podden börjar i Oscarsgalans haggiga stjärna, blir golvade av innovativa Dramatenpjäsen ”Hon ska heta Minou” I STUDION och sen tar vi oss an Allen v. Farrow, omfattande och gripande HBO-serien om pedofilanklagelserna mot Woody Allen, där dottern Dylan berättar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/30/202151 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

119. Biancas stora risk

Fem män har dödat fem kvinnor på tre veckor. Hur gör vi detta till en fråga som ägs av män? Hur ser de vanliga missuppfattningarna ut och vilka fallgropar och föregångsexempel finns?Bianca Kronlöfs öppna brev till Soran Ismail efter Persona non grata har väckt starka reaktioner och spreds vilt - ett par poänger ur hennes tal lyfter vi upp i diskussion.Oscarsgalan går av stapeln nu på söndag, den 25 april och Parisa kommer att sända denna gala även i år på TV4, nu i sällskap av Pär Lernström och Thomas Ritter - det bjuds på en minigameshow kring de åtta nominerade filmerna till Bästa film, från det ni absolut inte får missa till det ni verkligen kan skippa.VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/23/20211 hour, 2 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

118. Persona nonstop prata

Denna vecka analyseras budskapen i och kritiken mot SVT:s ”Persona non grata”. Med lite oombedda förslag på hur dokumentären gärna hade fått vara istället.Soran Ismail blev anmäld för flera olika våldtäkter och övergrepp och får nu ge sitt perspektiv, en berättelse kantad av långa haranger om hundratals kvinnor han haft sex med, ovilja att ta i ansvarsfrågan och ingående detaljer om icke-vaniljsex han ägnat sig åt. Bekännelser som hade varit katastrofalt för trovärdigheten från en kvinna, men med motsatt effekt här. Vad gör det för bilden av offren?Givetvis diskuteras - även i quizform - det ofta aningslösa stödet från manliga komikerkollegor som Özz Nujen, Måns Möller och Kristoffer Appelquist! VÄLKOMNA  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/16/202146 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

117. Dåliga morsor och Clitora Amiri

Brita har haft covid!! Rapporterar från insidan av världens mest sneaky virussjukdom. Parisa har upptäckt en otroligt grov anklagelse mot Brita från Jerka Johansson som går omvägen att säga det med en tv-serie. Brita har läst böcker och tror att dom alla handlar om samma saker men dom handlar också på sätt och vis om det Jerka vill projicera på henne. Och så snackas det om riktigt risiga föräldrar. Missa inte ditt livs nyttigaste klipp i slutet <3 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/9/202157 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

116. Tack Lambertz och drevdöd

Vi har plågats både personligen av klicksugna artiklar och av pressetiska haveriet efter direktsändningarna av Göran Lambertz iom våldtäktsåtalet!Efter andra tv-premiären av ”Hjälp vi har köpt en bondgård!” sattes en gissningslek igång, tätt följt av förvridna tabloidrubriker. Vi diskuterar det som skett bakom detta.”Kladdigt”, oväntad tacksamhet, Inga-Britt Ahlenius avslöjande utläggning om Lambertz fall hos Kvartal och vad detta innebär för kvinnors syn på rättsväsendet i framtiden. Välkomna!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/2/202144 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

115. Pedofilförsvar och våldslust

Premiär! ”Hjälp vi har köpt en bondgård” säsong två släpptes på SVT i tisdags, Brita är kränkt och Essa kläcker en ny yrkeslinje! DN befinner sig i fel århundrade? En 8-sidors mysintervju om Musse Hasselvalls kärlek till våld landar sådär efter Sarah Everard. Federleys PR-tvätt efter pedofilskandalen blockad mästerligt av Hanna Hellquist hos Carina Bergfeldt, fittgate i TV4:s Nyhetsmorgon och P3 Guldgalans totala feltänk runt Yasins priser!VÄLKOMNA  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/26/20211 hour, 44 seconds
Episode Artwork

114. Inte alla män-män

Parisa kämpar på, post op, med att bestiga porslinstronen och mitt i allt kommer blåljus. Brita är deppig och utbränd pga barnkalas (vad ÄR det ens). Vi snackar lite om den nya säsongen av Hjälp vi har köpt en bondgård, men mest pratar vi om mordet på Sarah Everard och hur snacket gått kring det och vad man ska tänka på som kille. Hur kan man som man vara en god allierad till sina kvinnliga vänner i en värld där det är så jävla farligt för oss att vistas på ställen där män finns?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/19/202146 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

113. Meghanhatet och vårdskandalen

Ja! Vi har sett Meghan och Harrys session med Oprah Winfrey, intervjun som skakat brittiska kungahuset, särskilt efter anklagelser om rasism kopplat till deras gemensamma son, Archie.Vi kommenterar även debatten kring Meghans berättelse om mental ohälsa och självmordstankar, även från oväntat håll.Vad är våldtagna, gravida och nyförlösta kvinnor värda? Det frågar vi oss efter skandalen där omänskliga sparkrav läckt från Kvinnokliniken på Sös. Läkare och sjuksköterskor larmar för att vårdpolicyn nu är ohållbar genom initiativet och Instagram-kontot @sthlmsjukvardsupprop. Journalisten och Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar är en av rösterna som satt detta på kartan i veckan, vi går igenom Britas två helt olika förlossningar och de mest kritiska detaljerna från nyheten. VÄLKOMNA.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/12/20211 hour, 4 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

112. Slår inte kvinnor, men

Ännu en highschoolfilm med Ambitioner har sett dagens ljus, Moxie av Amy Poehler, och Brita har läst boken på vilken den är baserad. Från det via slut shaming glider vi in på rebrandingen av Sex och samlevnadsundervisningen. Vi pratar om Ola Rapace normalisering av våld i Stjärnorna på slottet och nya hjälpnumret Välj att sluta som är 020 555 666. Favoritformatet Finns det något mer 2021 än.. levererar både Gwyneth och Obama och Ebba Busch förtalsanmälan. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/5/202153 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

111. Sell-out som protest

Inför söndagens Golden Globes kommer här en genomgång av både nominerade tv-serier och filmer i Parisas egna kategori Protester. Dessutom pyr det på Etna och ev har det att göra med en sak som landar i Britas hem i och med Kalles birthday week (skoja, ingen säger så). See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/26/202129 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

110. Det nya kvinnohatet

Från att hantera obekväma stunder i olika tv-studios (med höjdpunkten Alba August och Björn Gustafsson spända separerade eftersnack i primetime förra veckan) till att hantera obekväma stunder i olika verkliga liv. Paralleller dras mellan prinsessan Diana och Britney efter nya dokumentären Framing Britney Spears, och jag (Brita) är bitter över att jag glömde nämna deras respektive förlossningsdepression(er?). Varför ska vittnesbörden ligga hos offret och vad är det vi bidrar till när vi konsumerar skvallerpress. Tips: lyssna i grupp och slå vad om vilken minut Gloria Steinem-citatet kommer! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/19/202156 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

109. Hundsorgen

Britas hund har nyss dött och det blir ett lite annorlunda avsnitt pga detta. Inte så sorgligt som man kan tro, men ett samtal om sorg och husdjur blir det ändå. Lite otippat är det inte varken Steinem eller Angelou som citeras utan Whitney Houston och Jonas Cramby. Ett äkta gräv blir det också, ett som rör ett mysterium i nationalskatten (!) Babblarna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/12/202150 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

108. Drevträsket och Regina Lunds skötesröst

Vi pratar den första tån i drevträsket kommer på tal apropå poddens första kontrovers i Nyhetsmorgon. Kopplingen mellan travsmakarkillen Per Skoglund och staket, att det inte är enbart positivt med David Sundins framgångar och nationalskatten som inte ska behöva sälja videohälsningar.Är det bara jag eller? apropå skeva restriktioner och Brita levererar en imitation av en kändis i värdsklass, inkl tala från skötet-kvalitéer! Vi pratar den första tån i drevträsket kommer på tal apropå poddens första kontrovers i Nyhetsmorgon. Kopplingen mellan travsmakarkillen Per Skoglund och staket, att det inte är enbart positivt med David Sundins framgångar och nationalskatten som inte ska behöva sälja videohälsningar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/5/202154 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

107. Horskalan

Den nya manspreaden! Faran med videohälsningar från kändisar! Heroiska insatser för tv-serier!Ett avsnitt som inleds i total panik och trummar på i hög puls. Nyheten om en reboot av Sex and The City kan väcka oro, att den görs utan Samantha dessutom är oförlåtligt. I podden levereras fullvärdiga alternativ trots att vi borde ha ringt HBO.Nyhetsmorgons ENDA störningsmoment via mat i munhåla, Carola och Runars avkomma Amadeus skrällar i ny ”dokumentär”, en existens vid namn Vlad Reiser har rankat flickor och tjejer från haram till ”pappas flicka”. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/29/202156 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

106. Sitt-komiker och entreposof

Avsnittet spelades tyvärr in innan Biden Harris inauguration men det hindrar oss inte från att prata om det ändå, *ser in i framtiden*. Vi pratar om vad som hänt med folk som är vana vid en scen såhär snart ett år in i coronans spår, och problemet för vissa när ingen vuxen kurerar deras egen feed. Ja vi tittar på Whitney Cummings absolut. Vi pratar alldeles för lite om Meryl Streeps spelmissbruk men desto mer om GLIMRANDE Martin Scorsese-regisserade dokun Pretend it’s a city. Och i och med Tunna blå linjen vidrör vi problemet med avsaknad av representation (hörde vi deja vu?). Och så myntas inte mindre än två (!) nya ord i ett och samma avsnitt, det är väl ändå rekord. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/22/20211 hour, 4 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

105. Halvstyvt i Kapitolium

Det finns saker att TALA om! Veckan efter attacken mot Kapitolium efter Trumps tal! Våldsamheter, fascism och öppna nazistsympatier och de orimligt många röster som försöker tona ner anhängarnas egna åsikter. Synd bara då att de är otroligt stolta och skröt gränslöst i egna kanaler. Vi går igenom allt från Schwarzeneggers fläskiga inlägg med vass rekvisita, eviga mönstret kring lone wolf-terrorister, ett "VEM ÄR VEM" för att få veta mer om individerna som med våld stormade Kapitolium och HÖGSÄSONG för att ropa "polarisering"!Mjukisbyxorna, Agendas inringande pastor och DN:s Johan Croneman som bjöd på oväntat vett kring SD:s Mattias Karlsson i Min Sanning med Anna Hedenmo. VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/15/202153 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

104. Rapdrama och Gran Canaria-såret

Obs detta spelades in ons morgon alltså innan skiten brakade loss i Washington. Vi är tillbaka! Lite buckliga men med snackpåsarna fyllda med Dan Eliasson (känd från The New York Times!), kidnappning i hiphop-Sverige, en halvlång historia om hur Brita fick en Hollywood-kompis (i vuxen ålder!) och så eftersnackas det självklart om både Nyårsaftonfirandet och Musikhjälpen.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/8/20211 hour, 5 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

103. Frågespecial

Vi rivstartar det nya året med att svara på era frågor! Vad är en ”snäll” kille? Är man lurad av Hollywood om man vill ha passion? Vilka skolämnen borde skrotas och vilka läggas till läroplanen? Det är några exempel, ja men det blir kul va. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/1/202138 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

102. Musgrav i juletid

En av oss försöker införa country in i jultraditionerna, en annan håller ett litterärt quiz - gissa vem som gör vad! Parisa ingår för övrigt i en helt ny dynamisk duo nu, men risk för att allt material från detta klipps bort. Och så gläds vi bland annat åt omständigheterna kring att Karin Smirnoffs trilogi om Jana Kippo äntligen ska bli tv-serie, Natalie Portmans barnboksdebut och att Madicken är king. Bland annat! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/11/202045 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

101. Ett tjockt lager MAGA-Majonnäs

Vi älskar ju tell all-everything och kastade oss därför på Ivanka Trumps f d bästis vittnesmål om att växa upp jämte MAGA kronprinsessan. Dessutom pratar vi om boken Amerkansk Jord, nyss utkommen på svenska men låt oss för all del istället fokusera på kritikstormen den mötte i USA när den släpptes i början av året, en del ljuvlig högläsning blir det. Och Oprah dras in i allt! Glöm inte att ställa frågor till kommande frågepodd! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/4/202051 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Amnesty-Special med Amat Levin: Skriv för Frihet och rätten att protestera

I samarbete med Amnesty Sverige, ett specialavsnitt kring kampanjen ”Skriv för frihet”, med temat ”Rätten att fredligt protestera”, passande för 2020.Special-unikt med lysande Amat Levin som med-programledare, journalisten och författaren av ”Slumpens barn”, som du läst i DN, lyssnat på i Power Meeting Podcast och följer på @svarthistoria på Instagram.Från Black Lives Matter och Chiles protester till fall i Iran, Turkiet och Algeriet, vi belyser de sex individfall Amnestys kampanj fokuserar på, med tillhörande protestlistor där ert engagemang behövs!Vi reder dessutom ut typiska sägningar eller myter om protester, går till botten kring ”posörer” och berättar om olika historiska och samtida exempel för perspektiv och inspiration.Läs mer på Amnesty.se/skrivförfrihet och glöm inte att följa @amnestysverige på Instagram! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/3/202048 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

100

Vi firar hundra avsnitt! Inte mycket har förändrats på två år, i alla fall inte i poddens format. Vi fortsätter spana på samtida fenomen och trams och denna vecka till exempel vilka som kände sig manade på internationella mansdagen, en barnbok som väcker anstöt, youtubeklipp som får oss att gråta (ibland måste allt bara UT) och så får man nästan (men verkligen bara nästan) höra Parisa sjunga. Missa inte!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/27/20201 hour, 10 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

99. Musikhjälpen och Dianas öde

Var redo med anteckningsblocket för det blir extremt mycket tips och referenser. The Crown är tillbaka med en fjärde säsong och det blir en noggrann genomgång och vi förfasas och njuter bland annat av Lady Di-eran och Olivia Colemans skådespeleri as per ushe. Lena Dunham har skrivit en text om att ge upp drömmen att bli biologisk mor till någon, och det blir högläsning. Självhjälps-kingen Brené Brown har en podcast som bl a gästas av Girls-producenten Judd Apatow. Och så ska Brita in i en bur i en vecka, ingen stor grej MEN lite om det. T ex vad Felix Sandman inte kan leva utan.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/20/20201 hour, 17 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

98. Post-Trump

... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/13/202045 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

97. Abort eller kallprat - vad är värst?

Att kallprat skapar starka känslor, det blir vi varse med anledning av en ny serie på HBO som påminner om en låt av (Augustprisnominerade, hur kunde vi glömma påpeka?) Säkert. Ett nytt format ser dagens ljus då Lena Dunham regisserar... en pregnancy reveal video.Men mest avhandlar detta avsnitt det ständiga försöket att inskränka kvinnans rätt till att fatta beslut kring sin egen kropp, apropå en viss känd abort och apropå nymoralismen som läcker in på DNs ledarsidor (än en gång).Visst är det skönt att allt ändå inte kretsar kring valet i USA? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/6/20201 hour, 3 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

96. Fruktbar och fuckable

Ah ett favoritämne: personer som inte når varandra - två filmpremiärer med det temat (och med mer eller mindre lyckat resultat) avhandlas. Ordföranden i Josephine Bornebuschs fanclub gästar studion med anledning av filmen Orca, som simmar i kölvattnet av pandemin (see what we did there?), och så har båda sett Sofia Coppolas stilsäkra On the rocks. Försök görs att förklara Kanye West som i en mastodontintervju hos Joe Rogan borde erbjuda oss lite klarhet men tyvärr uppstår bara mer förvirring.Och ingen har väl missat att vi går in i amerikanska presidentvalkampanjens sista desperata dagar. Genom att analysera huruvida lite olika händelser i veckan kommer att påverka utgången försöker vi självklart besvara frågan Vem kommer vinna? VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/30/20201 hour, 10 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

SPECIAL: Netflix-serien Kärlek & Anarki, Stårunk och gästen Ida Engvoll!

I betalt samarbete med Netflix: Vi djupdyker i nya, svenska tv-serien ”Kärlek & Anarki” inför premiären den 4 nov, en originalproduktion för Netflix. Gästen med oss är skådespelerskan Ida Engvoll som spelar businesskvinnan Sofie med alla rätta klassmarkörer i Stockholm men ett vilt inre, som får leva ut när hon börjar ett konsultuppdrag på ett krisande bokförlag. Sexualitet, maktdynamik och alla slags konflikter som mellan typiskt manligt och kvinnligt, äldre och ung, tradition och innovation mm dras upp och vi vädrar alla åsikter och tankar som väcks av serien. Serien är gjord av Lisa Langseth och Alex Haridi, i rollerna ser vi bl.a. Gizem Erdogan, Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kunke och Lena Endre. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/23/202046 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

95. De gränslösa

Ett fullständigt gränslöst avsnitt - Lena Adelsohn myser i tv-soffa med sin sons tantrasnack, Andrev Walden hänger ut sin fru i en gnällig krönika och ett poddbråk som vi tänkt skita i att prata om (men nu ändå gör) har en viss gränslöshet kritikerna missat att ta upp. Vi kommer även dyka ner i Hamid Zafars trollidentitet och berätta varför vi kommer sitta klistrade framför Så mycket bättre. Men viktigast av allt är väl ändå att Parisa berättar om en crush hon bokstavligt talat stött ihop med på tåget. Om det klarar klippningen, dvs. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/23/20201 hour, 7 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

94. Män i grupp-skräck!

Internviralt klipp från en pappa-retreat avhandlas, går det att få till utan hån som det vi står för? Svaret finns i ny podd från gammal favorit.Melania Trumps år som First Lady läggs under lupp efter läckta klipp (!) och vi pratar om när det ska brytas med både vänner och familj, iom en popstjärnas nya memoarer.Vi erbjuder våra tjänster vilt även denna vecka och nu till Försvarsmakten, inklusive lumpendrömmar, nytt tv-format, #tackanej och mycket mer, VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/16/20201 hour, 1 minute, 53 seconds
Episode Artwork

93. Un-erection

Vi öppnar starkt med att prata (läs: såga) singelkille-inredning och podden lanserar det nya möjliga tv-formatet Lady eye for the straight guy (ordet un-erection kommer hända, kom ihåg var ni hörde det först) och slår ett slag för bilsemestern.Brita har blivit besatt av musikalen Hamilton, inte minst dess skapare, och det diskuteras dels kring dess genialitet men lyfter även den massiva kritiken kring dess hantering (or lack thereof) av slaveriet.Förslag på drinking game till detta avsnitt: en shot varje gång ngn säger Lin Manuel Miranda. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/9/202037 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

92. Att vara emot #metoo

Det inofficiella namedropping-avsnittet börjar med att båda low key kommer ut som rojalister och Parisa nästan orosanmäler vår mildaste kunglighet. Sienna Miller tar otippat upp det tröttsamma lönegapet mellan män och kvinnor genom att outa en hittills okänd välgörare. Åsa Linderborg har varit med i Skavlan och tyvärr glömt var hon ska sätta punkt för sina funderingar kring feminismen och problematiseringen av #metoo, tro inget annat än att vi djupdyker i denna intervju, hennes senaste bok, hennes vänskap med diverse kulturmän och mycket annat. Och så har Di för en gångs skull två mörkhåriga (!) kvinnor (!!!) med i sin tidning - hörde vi skål? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/2/202058 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

91. THUG + WAP Life

Ett avsnitt som slår högt i åsiktsbarometern! Från Mona Sahlins intervjurundor, Emmys och Tupacs djupa budskap till Busy Phillips om aborträtt och Facebook under lupp i nya dokumentären ”The Social Dilemma”! Som titeln skvallrar om tar vi oss äntligen an hyllningen till våta vaginor, Cardi B och Megan Thee Stallions globala hit ”WAP” och de många reaktioner som följt, alltifrån kritik om att det inte skulle vara ”empowering” till att det är något problematiskt och sexualiserande. Hur ser villkoren ut kontra män och andra kvinnliga artister? Samt ett matigt snuskgalleri. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/25/202053 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

90. Kriminellt svart

Storslagna avsnitt 90! Snacket om Hemfrids genomskinliga försök att förklä städhjälp som parterapi får en oväntat fin andra våg i detta avsnitt.Debatten som rasar om gängkriminalitet och rasprofilering, med Öresundståget och Stefan Löfven som två punkter, diskuteras och fångas upp med Trevor Noahs bok ”Born a Crime” där hans berättelse om att växa upp i Sydafrika under apartheid passar väl in i dessa frågor..Emmygalan går av stapeln på söndag och inför att Parisa ska kommentera sändningen i TV4 blir det en tv-seriequiz där Brita ska leverera utifrån nominerade seriers citat.VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/18/202048 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

89. Trump VS Jimmie

Vilda, sårade egon hela avsnittet igenom! Alexander Bards akilleshäl, Lena Andersson kräver upprättelse och Jan Guillou och Leif GW möts-ish i dokumentären ”Den överlägsne journalisten”.Allt detta och ett quiz av Brita där Parisa grillas i kanske den svåraste utmaningen hittills - Trump VS Jimmie. VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/11/202044 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Britas Framtidsrubriker

BONUS: Hur ska det gå för Brita Zackari? Slakt, oegentligheter, rivaler, snusk. Äntligen! Brita får sin dos av Parisas program Kvartsamtalet, genom Framtidsrubriker men i lånade radioformat. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/8/20208 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

88. Polarpanik och ”Cancel culture”

Det har projicerats på Polarbrödsbranden, uppstått sexig stämning kring betald städhjälp och vädrats vågade åsikter kring Leif GW.Med anledning av bland annat den svenska artisten outad för sex med minderårig tar vi ett grepp om fenomenet och begreppet "cancel culture”, i vilket syfte ropas detta och till vilkas fördel?Ett klassiskt Brita och Parisa där vi har egna takes på de mest angelägna ämnena i nyhetsflödet, från diskussionen om hårt sex bland unga till misslyckade kulturprojekt i filmvärlden See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/4/202055 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

87. Aktivist-Danny och Kvartsamtalet

Diverse burns i coronatider, hur Pernilla Wahlgren blev en politisk storspelare, de smarta tankarna tänkta först och en del poddexklusivt kring gästerna och intervjuerna i Parisas nya intervjuprogram ”Kvartsamtalet” på SVT. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/28/202050 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

86. Malou och snabba cash

Intervjun med Siduri Poli i Nyhetsmorgon skulle handla om hennes nya bok, ”Hur du lyckas i en vit värld”, istället presenterades hon med blåljus och bilder på polisbilar. Vi går igenom det som blir uppenbart i Malou von Sievers intervju med entreprenören och debattören Poli, och vad den berättar om samhället, representation och inkludering i stort. I veckan har dessutom några trafikforskare tänkt till på situationen nu när alla återvänder till skola och arbeten. Ett nytt format föds, såpass starkt är detta.VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/21/202048 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

85. Söner, sex, porr

Hur förhålla sig till söner och sex och porr?Vi har nåtts av vittnesmål från unga tjejer som visar på hur hårt, smärtsamt sex blivit standard.Brita har hittat en intressant tes om att en lösning vore mer porr till unga killar och Parisa delar med sig av tankar om hur en annan sorts sexpositiv stil kan bekämpa den skadliga sexualnorm detta tyder på.Som ni hör på slutet blev det teknikhaveri IGEN halvvägs igenom, men vi hoppas kunna förmedla det snacket i nästa vecka!Referenser:Good for You podcast - Whitney Cummings och Olivia MunnGQ, artikel - Eva Wiseman: ”Why Young Men Need More PornographyMaria Ahlin - Ted Talk ”Let’s Talk Porn”Jameela Jamil - Makers ”Tell Him, An Essay on Masculinity” See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/15/202027 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

84. Skilda på kosläpp

Trademark på att kalla killar man ligger med ”daddy!”Lana del Reys kliv in i spoken word, Beyoncés mastodont-deal med Disney och ”Black Is King”.Vi har bland annat lyssnat på ”Skärvor ur ett äktenskap”, Sissela Benn och Jonatan Unges take på Ingmar Bergmans original om en relation som krasar och slutar i skilsmässa.VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/7/202048 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

83. Kanyeskrik och Elon Musks mörker

Vi tar oss bortom spektrat i veckans avsnitt, döpt till Manstillvända podden!Kungarna av rap, rants och rymden alltså Kanye West, Trump och Elon Musk granskas via begåvningstester, fucking bitch och allmänt storhetsvansinne. Är det att vara en enabler även när mental ohälsa finns i grunden och vill vi lägga framtiden i en Bondskurks händer? VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/31/202055 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

82. Inte Framgångspodden

... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/26/202047 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

81. Befria Britney och sexlivet

Vi tar en närmare titt på rörelsen som vill befria popikonen och fenomenet Britney Spears, Amy Schumer som destruktivt fuck-up med daddy issues och Lena Anderssons trollknep i de ökända texterna.Era otroliga inlägg i frågan gör att sexdiskussionen lever vidare! Vi pratar ihop nya The Game, fast av feminister - Skammen när kvinnan vill ligga mer än männen i heterorelationer, vi vrider denna åt båda håll och siar om vad som borde vara nästa steg i båda fall.-Tjatsex.-Sex under småbarnsåren i en praktisk lista.-Lösning på agg i relationer som bland annat påverkar sexlivet! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/17/20201 hour, 4 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

80. The Karen och Sexpusslet

Brita har flytt en brinnande bil och Parisa har flytt till en stuga.Till slut kommer nu sexsnacket, efter ett par månaders väntan, där ett pussel läggs kring avgörande Runk, fejkande, Gwyneth Paltrows sexsyn och den söndertjatade sexleksaken.Podden tar upp omdiskuterade fenomenet med Karens som plågar världen ett, ibland rasistiskt, klagomål i taget och bjuder på en tv- och filmtrippel på temat ”The Anti-Karens”: ett par mitt i ett mordfall, sunkig överklass och övergrepp efter droger i drinken. VÄLKOMNAReferenser:Insecure, HBOSilicon Valley, HBOLovebirds, NetflixLittle Fires Everywhere, AmazonI May Destroy You, HBOGoop Lab, NetflixDet skaver, podcast av Cassandra Mattsson, Nadia Kandil och Elsa EkmanQuarter Life Crisis av Taylor Tomlinson, standup, NetflixRelationsbibeln av Klara Doktorow och Veronika Palm  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/10/202056 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

79. Twitterslakten och Naturvinsvänstern

En klassisk, matig Brita och Parisa-trippel serveras! Årets mest kontroversiella film skapar oenighet och vi djupdyker i fascismfantasier, inklusive Lena Olins Hitlersteg i karriären, självhatande invandrare och kryphål för att inte gilla nazism. Till exempel. Det har rests till Malmö, uttalats bakverk, tänkts på suicid, vapen, danskarna och Västerbotten som har ett moment.VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/3/202056 minutes
Episode Artwork

78. Själförstöraren och vaktidioter

Sliding doors moments, i våra liv och några välkända politiker, vi pratar folk som anförtror sig åt sin hemhjälp, medberoende och HBTQ-berättelser.Och vi berättar om Freja, som fick en månads fängelse efter att ha filmat vakters våldsamma ingripande och hamnat i handbojor.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/26/202037 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

77. Tacksam för Bard

Nya formatet ”Du är inte rasist, men” har världspremiär! Kosläpp för rasister efter Alexander Bards karriäravslutande tweet! Hur undvika att barnen blir rassar? Överlevnad vid sunkiga släktbord i midsommar och aktivism via Paolo Robertos risottoris.Vi rotar i vad Bard ville, skrik om yttrandefrihet, hans hjältestatus, TV4:s agerande och Bianca Ingrosso på barrikaderna.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/19/202045 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

76. Underskatta inte en vit mans feeling

Veckans avsnitt rör sig från överspelande Will Ferrell-liknande situationer i partiledardebatten och Kanye Wests Trumpfanatism till Ashton Kutchers intressanta tårar över Black Lives Matter och tajmingen på Palme-yrans dominans i nyhetsveckan.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/12/202034 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Att obetalt omvända folk

Korta uppdateringsavsnittet! Denna vecka om hur frågan om rasism och paj hör ihop, eller rättare sagt inte, SvD:s ledarskribent Ivar Arpis raskrig och corona-rop mot protester! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/11/202018 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

75. Black Lives Matter

Varför brinner byggnader? Hur kan ni inte veta?Medier har bevakat ”våldsamma upplopp” och plötsligt ska personer i offentligheten och i allas vår närhet kritisera en hel rörelse. Vi går igenom hur du inte är medrasist, sätt att stötta, rasism på nära håll även i Sverige och frihetsrörelser historiskt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/5/202034 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

George Floyd och dominoeffekten

Klippen på George Floyds sista smärtsamma, skräckslagna ögonblick sprids och ännu ett namn läggs till på den redan oacceptabelt långa listan över svarta amerikaner som dödats av polisen. I dagens avsnitt går vi in på frågan om förtrycket och rasismen som skapat massiva protester i USA just nu och hur det hör ihop med oss här i Sverige. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/2/202023 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

74. Att vilja försvinna

SVT:s debattprogram har gett sig på sexköp, nya Ring P1 och vår faktakoll, telefonångest och berg- och dalbanan genom förväntningar och besvikelse.Podden denna vecka tar även upp fallet kring Lilla hjärtat, flickan som hittades död innan fyra års ålder och är uppe i rätten just nu. Vuxenvärlden och samhällets misslyckanden tar oss in på frågan kring Max Lindvall, den 12-åriga pojke som gjorde entré in i våra liv i nyheterna i veckan och det lilla vi alla kan göra.En förhoppningsvis kul nyhet bjuder vi på i slutet, VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/29/202031 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

73. ”Käften, skicka naket"

Sexköp visar sig vara en samhällstjänst och kvinnor juveldyrkande lycksökerskor! I veckans avsnitt tar vi oss an the aftermath i frågan om sexköp och vågen av sympatier mot förra veckans utpekade förövare, Paolo Roberto.Hur skapas sexköparen? Brita hänger-ish ut en man och hans beteende i DM:s, vi pratar synen på mannen som det kåtare könet, Anna Nicole Smith och hur kvinnorna i sexhandeln målas upp som skurkar. Vi tar en titt på försvarstalen i olika plattformar, de många frågetecknen kring Johan Cronemans krönika i Dagens Nyheter, Ring P1 som slår nytt rekord i dåre och Norge står representerat i form av Runar Sögaard. VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/202056 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

72. Torskwashing

Inte alla torskar? Veckans tänkta avsnitt gick upp i rök. Liksom nyhetsflödet domineras detta avsnitt av avslöjandet om att Paolo Roberto greps på bar gärning för sexköp under en polisrazzia i en lägenhetsbordell. Krishanteringen som följde - vi analyserar Paolos mer eller mindre omedelbara intervju i TV4 av Jenny Strömstedt, påståendet om att det var första gången han köpt sex, kortet "självskadebeteende", hålet i själen och om ett visst mått av icke-chock förekom i Sverige. Vi lyfter blicken och berättar om upplevelser där vi stått naiva inför andra som tvingats prostituera sig, problemet med begreppet "sexarbete", egna erfarenheter av mäns oförmåga att hantera känslor och lite TIPS på självdestruktivitet som inte går ut över andra.REFERENSER: "Handelsvara: Kvinna" - Johanna Bäckström Lerneby"Varat och varan" - Kajsa Ekis Ekman"Heartburn" - Nora Ephron See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/202050 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

71. Tro, hopp och maktstrukturer

Artificiell känsla för helg finnes här! Eder tvilling respektive lejon är tillbaka med nya snackisar och funderingar samt till viss del även akrobatik. Vi njuter av real life komedin som verkar utspela sig på #svepol på twitter och hittar likheter mellan Sjöstedt och Ricky Gervais. Det finns även stora förhoppningar på Parks and Rec-surrectionen (!) och efterlängtade filmatiseringen Normal People, baserad på Sally Rooneys roman med samma namn. Dessutom blir det som vanligt att vi halkar (eller kanske capoeira-hjular) in på nåt snack om relationers maktstrukturer, kanske lite prat om klass också. Och så kommer allt du trodde om horoskop kastas omkull totalt! Sorry not sorry See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/202055 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

70. Det stora ursinnet

Brita har en tes förberedd som tar oss från Ricky Gervais och sista droppen-bråk till "QUEEN"-kulturen och att inte vilja höra vad en eventuell sexpartner har att säga.Vi tar oss an deckardrottnignen Läckberg i ett helt nytt poddformat, oron för en svensk barnstjärna och en idé för ett nytt dejtingprogram som inkluderar bland annat Ebba Busch (tidigare Thor).Hovets offer och en ny aktivism! Superkraft kopplat till penetration och studenthistoria som tål höras! Och frikort att vara ett as. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/20201 hour, 1 minute, 14 seconds
Episode Artwork

69. Hemma hos Tegnell

Misstag i videochattens era, med tillbakablick till hur den la grunden till Kalle och Brita, plus detaljen hemma hos Sveriges mest fascinerande man just nu, Anders Tegnell, som många verkar ha missat. Diademhögern™ och feminister som hatar feminister - eviga sanningarna ur HBO:s nya tv-serie Mrs America om slitningarna i kvinnorörelsen på 70-talet, med tex Cate Blanchett och Uzo Aduba.Och så tar vi farväl av en fin vän och folkkär röst, Adam Alsing.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/20201 hour, 8 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

68. Sektsug och Dogge-syndrom

Det stora reality- och lyteskomikavsnittet är här. Excentriska bögen bland rovdjur! Ni vet vilken. The anti-partner på TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts!" Dessutom halv-realityn ”Unorthodox”, Netflix hyllade miniserie baserad på romanen av Deborah Feldman, som själv lämnade ultra-ortodoxa judesamhället i Williamsburg. Molly-knaprare, serierecension, egna erfarenheter av utövare och vilka allmänna lärdomar vi drar från serien. Ja vad säger man, VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/20201 hour, 3 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

67. Fejkdumma Louis CK och Anti-binge

Referenskartoteket till ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” dras fram efter premiären inklusive Tupac, eskapism serveras och vår sorts prepping.Mitt i brinnande pandemi kommer Woody Allen och Louis CK med ny bok respektive standupspecial! Vi diskuterar specialen närmare, vad som egentligen sägs, det som stämmer, det skeva, MeToo-skalan och om vi är sexnegativa. Välkomna!- Referensbonus, för ”Tölpwashing", se avsnitt 22 ”Virtanens comeback i 4 PR-steg”.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/10/202053 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

66. Coronamännen

Britas och Kalles nya program ”Hjälp vi har köpt en bondgård!” har haft premiär med en oavsiktlig (?) dubbelfunktion. Män är överrepresenterade bland coronasmittade! Teorier presenteras, styrkta via situationer i livet. Ett geniuttryck luftas. En favoritförfattare har levererat livsvisdomar, vi analyserar en rätt osmart brottsling, hur det ska gå till med folks sexliv framöver och gameshowar oss genom misären. Vi snackar äntligen om dokuserien ”Hillary", svagheter, styrkor och vad den berättar om vår tids mest beundrade och avskydda kvinnliga politiker. Ja, vi skrattar åt Bill Clintons ursäkt kring Monica Lewinsky-skandalen också.VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/3/202054 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

65. Krigsrätt för en afterski

Ej coronafri podd direkt. Parisa har brutit sin isolering för att bli folklig i tv och Brita är orolig för allas psyken men det lindrar att se kändisar tappa det på internet. Samtiden vinjetteras av Parisa som ställer den mycket viktiga frågan om det kanske är något hett över statsepidemiologerna eller behöver vi bara nåt tryggt att hålla i? Självklart pratar vi lite om Steffes tal till nationen också, och vad kommer egentligen hända när alla plötsligt ska jobba inom vården? Det vet vi. Välkomna See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/202047 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

FRÅGEBONUS: ”Lärdomar från värsta relationer?”

Vi fortsätter besvara era frågor utanför nyhetscykeln i frågebonusar varje tisdag - denna gång en fråga som tar oss till första kärlekens sår, Benjamin Ingrosso, destruktiva relationer och hur vi bäst hjälper personer i den sitsen. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/24/202025 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

64. De sämsta överlever

... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/202049 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

63. Idiot-Mandelmann och Jimmies Flyktingsafari™️

Självklart tar vi upp intervjun med Soran Ismail i SvD som slog ner i veckan, två år efter anklagelser om övergrepp och med en pågående förtalsrättegång. Vilka frågor väcker intervjun och vad kommer att hända nu? Britas nya SVT-program har fått både premiärdatum och titel! Vi får höra om allt omissbart, äventyr i ett fårs bäcken och tillvaron som markägande MacGyver med osunda matvanor. Partiledaren Jimmie Åkesson åkte på utflykt till gränsen mellan Turkiet och Grekland! HBO-serien Westworld återvänder med stor nyhet i tredje säsongspremiären! Välkomna!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/13/202041 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Frågebonus: Naket och feministers samarbeten på Instagram

Fortsättningen på 8 mars-snacket och särskilt om ifall avklädda influencers kan va feminism, om kommersiella samarbeten som eventuellt går patriarkatets ärenden TILL EXEMPEL. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/6/202020 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

62. Älskvärd. Är du inte.

Parisa har vunnit en viss tävling och tvingas nästan stå till svars för det och inte bara pga troll (en et tu Brute-situation med journalister, pass på). Men framförallt är detta ett avsnitt tillägnat 8 mars och era frågor och tankar kring det. Det blir snack om feminism goals, och hur olika feministisk uppväxt vi har fast ändå liknande upplevelser i skolan, vad det viktigaste rådet är för att uppfostra en kommande generation feminister och om det över huvud taget går att leva med män. Ja ni hör ju, det får knappt plats i ett avsnitt så därför blev det denna gång två (och ändå svarar vi på kanske en tredjedel av frågorna). See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/6/202044 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

61. Lamotte och vitt i fjällen

En ny religion avtäcks på Britas sportlov i fjällen, med en samtidig känsla att allt inte är som det borde vara. Inför Parisas På Spåret-final läggs bets och en del rimliga påhopp. Ett klassiskt format för podden återvänder och rymmer Metoo-originalet Harvey Weinstein, coronaviruset, filmidéer och frågan om ett kändispars beteende på Instagram efter bebis. När man inte trodde att det kunde bli värre blev vi alla motbevisade. Debattklimatet i Sverige och Lets’s Dance, Lamotte och SVT:s nya ”Sverige möter”. VÄLKOMNA!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/202046 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

60. Skandinavkris, reclaima kvinnofälla och På Spåret-dramatik

Big Brother har återupplivats bara för att direkt orsaka kaos och kris, liksom SAS-reklamen som vågar nedvärdera Skandinaven och vi diskuterar kopplingen mellan realityshowens ex-nazist och reaktionerna mot flygbolagets statement!Ska vi överge alla kvinnofällor? Om hur samtiden har sabbat mat, vilken roll man väljer i relationen och fru-idealets ljuspunkt.Brita tvingas välja sida inför Parisas semifinal i På Spåret mot Emma Molin och Hanna Dorsin. Parisas uppladdning inför densamma blev att hyperventilera efter hot på gatan i Göteborg. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/20201 hour, 4 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

59. Oscars-skav och fittans återkomst

Hur hamnade Parisa på Jimmy Kimmel Show i veckan? Ett internationellt break som upptäcks mitt under poddinspelningen. Oscarsgalan avhandlas, inklusive förvånande kritiken mot Natalie Portman, ovärdig Brad Pitt-stund och ett självutnämnt fucking weirdo. Fittan tränger fram i allt från trademarkade dofter av kändisar till tacktal och i politiken. Herrskap och tjänstefolk - från Parasite till influencers - heterokvinnor som tänder på sex mellan två män och varför vi kommer elda använda trosor i framtiden. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/202047 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

58. Feministen Felix Sandman

Vad gömmer sig bakom Brad Pitts roliga tacktal? Vad får Brita att rodna rakt ut av Felix Sandmans bidrag i Melodifestivalen? Vi mäter även av senaste tidens olika statements med hjälp av Shakiras tunga. Vi ligger också steget före tv-serierna, det blir gameshow av de mest efterfrågade skådisarna inför nästa säsong, komplett med en drabbande Carola-anekdot. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/202045 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

57. Offra en tant och Kalifat

Brita kör ”full” (!) och Parisa utnämner Sverige till nya Saudi. En mörk ångest lättar med hjälp av en för podden typisk Gameshow - Kan Du Därhemma gissa vilka aktuella storfilmer som gömmer sig bakom dessa alternativa titlar? Dessutom kommer vi glida in på favoritämnet klass när Brita lanserar en ny term för en oroande trend, och sedan ett minst sagt matigt Kalifat-prat med frågorna som måste ställas. Droger hinner också ev romantiseras! Jamen ni hör ju, det är ett pangavsnitt.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/202050 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

56. Galakorrespondenterna

Award Season är inte bara ett samtalsämne denna vecka, vi återger våra upplevelser och åsikter från både Guldbaggen och Ellegalan! Där den sistnämnda delade ut poddens första pris och vi får höra om både njut under tacktal. Guldbaggens höjdpunkter och svagheter avhandlas också, inklusive vinnarfavoriter, Roy Andersson-dryckeslek och skamfyllda ögonblick på efterfesten. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/202037 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

55. Är det bara jag, eller?

Podcasten har återuppstått! Efter juluppehåll befinner vi oss plötsligt i 2020 och har en del som måste ut, jo, både Meghan Markle och Kent Ekeroth kommer på tal. Golden Globes med Ricky Gervais i täten avhandlas i en lista över höjdpunkterna och nomineringarna till Oscarsgalan får sig en släng.Brita har bland annat sett SVT:s nya uppmärksammade dokumentärserie ”Älskade Husby” och föder ett helt nytt format kring slitna grepp i hiphop-Sverige. Parisa har både sett och medverkat i nysläppta ”Vad hände Gina Dirawi?”, om hatet efter att Dirawi blev julvärd, och har ett och annat att säga kring åsikterna om SVT-dokumentären, bland annat från evige Danny Saucedo och Cecilia Hagen. 2020 VÄLKOMNA! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/16/202048 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

54. Kulturghostad och Måns Z

Oförrätternas avsnitt! Via en möjlig överdosering av morfin ventileras förnedring och att skona sitt barn från Anna Book. Hjältinnor i bergen, kluvet kring Måns Zelmerlöw samt smutsig kamp om titeln Poddens mest hängivna Star Wars-fan. I den roligaste Netflix-specialen just nu finner vi facit för veckans debatter, från porr och nymoralism till kejsarsnitt och hundar. Välkomna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/20/201946 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

53. Malous självbild och svenska skammen

Den senaste veckans debatt kring den utskällda intervjun med rapparen Greekazo för oss in på frågan om Malous självbild. Karin Smirnoffs trilogibygge tar plats i #bpbokklubb, Sveriges skam avhandlas och rapey sångkatalogens öde.Det snackas även storfilmerna Marriage Story och The Irishman iom Golden Globes, från Skavet Johansson som hon nu kallas till de Niros föryngringsfadäs. Välkomna!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/201957 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

52. Kroppshaveri och Ulf Kristerssons backstab

Podden är sen på grund av ett akut sjukdomsfall men det hindrar inte er machete i misären att slicea strängt genom veckans händelser och snackisar. Parisa hittar viktiga jämförelser mellan Erik "Jerka" Johanssons nya föräldraprogram och HBOs nya porrserie. Brita har noterat något i EBTs kommentarsfält som verkade snällt men förmodligen var ett mycket medvetet strategiskt drag. Första poddåret sammanfattas som sig bör: med en frågesport. Podden fyller äntligen ett helt år! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/9/20191 hour, 1 minute, 24 seconds
Episode Artwork

51. The Final Fuck och Landet Lyckopiller

Kameltåhumor i feminismens namn, Persbrandt och Bergmans leverne - rapport från Mia Skäringers final för rekordshowen ”No More Fucks to Give”. Smygdrickande dagtid och alkoholshaming, Rebecka Åhlunds ”Jag som var så rolig att dricka vin med” väcker frågor och nya boken ”Klubben” fördjupar berättelsen om Kulturprofilen och hans offer. #bpbokklubbVi har sett Nour El-Refais nya SVT-serie ”Landet lyckopiller”, varför tar var tionde svensk antidepressiv medicin?Vi avhandlar även en undertrailad gästskådis i pålitlig tv-serie, en misstänkt swingersrestaurang och några höjda ögonbryn kring Cissi Wallin och Fredrik Virtanens rättegång i veckan. Välkomna!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/29/201959 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

50. Stormen kring Linnéa Claeson i sju steg och kränktception

Brita har sett något som alla med en mamma bör se, och Parisa har spelat in På spåret och pressas hårt att avslöja allt. På buffébordet av poddsnacks finns även en grundlig redogörelse för Linnéa Claeson-situationen och på nåt magiskt sätt går det brittiska kungahuset genom avsnittet som en röd tråd. Och så myntas ett nytt uttryck: kränktception. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/22/201949 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

49. Utekväll med Jimmie och The Morning Show

Ett tema växer fram. Vii släpper in er i Britas utekväll med Jimmie Åkesson och Apple TV:s nya gigantserie ”The Morning Show” med Jennifer Aniston och MeToo:ade Steve Carell! Dessutom är det gameshow igen! Nu kring trendord genom tiderna, sen det visade sig att Parisa inte längre är singel. Obama-tanke, enda tv-mannen som undkom MeToo och sugen stämning mellan Steffo och Jenny? Har Parisa vunnit Min Stora Dag i På Spåret? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/15/201954 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

48. Öppna äktenskapet och besattheten av Jonatan Unge

Vi pratar om veckans mest delade Blocketannons, Sveriges mest omfamnade person just nu (eller ÄR han det?), öppna äktenskap och allt som kan hända med ens happily ever after och självklart årets lineup i På Spåret för svag, det är den icke. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/8/201955 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

47. Hatattack 2019 och Kanyes porrmissbruk

Brita ventilerar ett möte med en författare och kommer fram till att en hatattack har skett. Kanye West har kommit ut med ett album och nyheten att han är porrmissbrukare. Vi kopplar det med SD:s nya roll som offer. Välkomna till att smälta och förstå veckan med oss! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/1/201946 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

46. Bornebusch tv-tindrar och Kebabkrisen

Köper vi Josephine Bornebusch som barnlös och singel vid 40-strecket? En av många åsikter kring tv-skapardebuten ”Älska mig”. Vi tar smällen och återger fyra ovärdiga och talande ögonblick från Opinion Lives debatt om kebabkrisen och rasismbråk. Typiskt Amanda Schulman-plåster på mental ohälsa i Paul Rudds klondrama på Netflix. Paradise Hotel-pull, token dansk, Chers filosofi, gärningsmannaprofil ”ensambarn” apropå ny standupspecial och mycket mer. Överlev veckan med oss, välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/25/201954 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

45. Zlatanbula™️ och Att göra en Danius

 Vi tar farväl av Sara Danius i förtid med ett minne som nu går under namnet ”att göra en Danius”. Zlatans uppmärksammade staty inspirerar till att vi myntar ett nytt, användbart begrepp. Förlorade komiker, religiös porr och ny standupfavorit i London, välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/201957 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

44. Hustlers torrjuck och Joker-Bachelor

Parisa har sett båda filmerna Joker och Hustlers, snacket går från Dave Chappelle till den nya, missnöjda Bachelorn plus torrjuck, J Lo i sitt livs roll som den sanna Wolf of Wall Street och den gången Parisa råkade hamna på en känd strippklubb i Miami. Brita kommer springandes med en varning efter att ha sett Fleabag-stjärnan Phoebe Waller-Bridge på Saturday Night Live och berättar om dusterna med rasismen på landet. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/201937 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

43. Bokmässanbråk, sunkiga rika och nudité

Nakencensur drabbar podden och instagrambråket hänger i luften. Parisa har varit på bokmässan och bondat med Caitlin Moran samt bråkat om paneler som frågar om hotad vithet och farlig instagramfeminism. Brita vädrar sina mest ofräscha åsikter (du kan aldrig ana vilka?) och hetsar om ett youtubeklipp som mkt väl kan vara obligatorisk tittning. Båda utövar tarof. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/201947 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

SPECIAL: The Politician, skandalquiz och fulspel

I samarbete med Netflix kommer äntligen ett nytt specialavsnitt! Inte bara för dig som redan sett nya succéserien The Politician - vi utser vilken karaktär den andre är mest lik, utmanar i ett quiz om svenska politikskandaler genom tiderna och vältrar oss i Trumps roligaste lögner! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/201936 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

42. Gretas äkthet och #micael60

Ingen är mer förvånad än vi över att veckans avsnitt tar avstamp i ett meddelande på en telefonsvarare, men nu blev det så. Vi reder ut äktheten i Greta Thunbergs känslor och undrar vad som egentligen var så farligt med kändisfesten i Tel Aviv. Missa ICKE.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/27/201940 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

41. SD:s nöjesfält Sölvesborg och Dramaten-shamead

Sura tider för regnbågen! Bland annat SD tar ner Prideflaggan i Sölvesborg och Brita och Parisa kommer på fler sätt de kan SD-optimera orten och oväntade fördelar av det. Alicia Vikanders fantomkorsett, Russell Crowes kassa fatsuit och omfattande shaming av en Dramatenskådis står även på agendan. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/20/20191 hour, 5 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

40. Astrid Lindgrens största douche och det våras för countryn

... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/13/201958 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

39. Joker-incel och peak vänsterkille, troll och porr

Brita Zackari och Parisa Amiri går in i poddstudion för att ventilera om veckans populärkultur och nyheter - denna vecka om de mest uppseendeväckande detaljerna och debatterna från filmfestival, vänsterkille-åsikter, porren som ska rädda jorden och mycket mer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/201953 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

38. Hanif Balis ömma punkt och att äga sin ensamhet

Denna vecka! Vi pratar nyord och reclaimar ensamheten. Vi bjuder även på en guide i hur man håller sig nära en viss Hollywoodälskling i höst, och ytterligare en guide i Hanif Balis retorik. Det upptäcks vad som krävs för att kränka den okrönte konungen av tituleringar. Parisa bryr sig inte om Mocca Masters inte har drop stop, men frågan är, äger hon det?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/30/20191 hour, 7 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

37. Kattanusmun och Tarantino post metoo

Välkommen till det 37:e avsnittet av Britas och Parisas podcast. Denna vecka om kattanusmunnar, once upon a time in hollywood - kritiken mot den, och vår kritik mot den. Självklart pratar vi även om ovärdiga kändisar på instagram-bröllop. Vi myntar även begreppet full bush - full mush, välkomna.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/23/201952 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

36. Pre-Emmygalan, Meghan Markle-skav och Monica Lewinskys återupprättelse

Återförenade för första gången efter sommaren och det märks. Med mycket att prata om avhandlas Way Out West, från Zara Larssons påstått genomskinliga tröja till Jeffrey Epsteins inblandning och mörkret som är närvaron av influencers. Vi lyfter på locket kring skavet inför Meghan Markle och Emmykollen med Brita och Parisa rasar vidare, med nyheter kring The Crown, Veep och Julia Louis-Dreyfus late bloomande plus Monica Lewinskys kommande återupprättelse. Plus inslag som färg på bröstvårtor och att vara för snygg för SVT, för ful för TV4. Välkomna.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/16/20191 hour, 1 minute, 48 seconds
Episode Artwork

35. Babyshaming och Euphoria

Er kurator i krisen. Er frälsare i farten. Er machete i misären. Brita och Parisa är tillbaka, varmt välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/9/20191 hour, 15 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

34. FRÅGEPODD: Mansförakt, fillers och ett skitår

Brita har klämt ut en ny person till världen, som gör entré i avsnittet! I poddens första frågepodd börjar vi kötta oss igenom era frågor som berör vad vi ”har emot män”, vad vi tycker om skönhetsoperationer, ett möjligt tv-format för oss och vad som ligger bakom Parisas inte helt sunda hintande om hennes ”skitår”. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/2/201944 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

33. Milf på Sicilien, Brita ligger för att föda, och 30 före 30

Mot alla odds är avsnitt nummer 33 i ert flöde! Brita är halvöppen därnere men helöppen och filterlös däruppe. Parisa firar födelsedagen med att bli barnlös Milf och vi betar igenom allt som bör genomföras innan åldern av ännu högre pondus infaller. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/26/201951 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

32. Lejonkungen, Midsommar och squirtradio

En hel del livsavgörande avhandlas i senaste avsnittet! Nya skräckfilmen Midsommar utmanar Sverigebilden tillsammans med debatten kring Asap Rockys oväntade sommarvistelse i svenska häktet. Nya Lejonkungen-filmen recenseras skoningslöst och mäts mot samtiden då originalet kom och nu - plus en oväntad stjärna i filmen som outshinear Beyoncé. Vi följer upp om Aziz Ansari lyckas visa vägen efter Metoo i sin nya komedispecial och lär oss något nytt om The Office. Brita kommer ut som sexpositiv och har hittat en helt ny röst! Plus vi får höra om uppfinningen för att underlätta kring Trumps rasistiska uttalanden och hur det kan komma till användning i Sverige. Välkomna och lycka till därute.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/19/201959 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

31. Gameshow Almedalen

Vi tar oss igenom veckan, från bronsfirandet, gamerfashion och opportunistisk Ivanka Trump till veckans mest spännande standupspecial, Oprahs senaste projekt och ny queerserie. Givetvis blir det en signaturquiz utifrån de mest ovärdiga händelserna i Almedalen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/12/201946 minutes, 1 second
Episode Artwork

30. Vita män-drevet

Brita och Parisas podcast når en milstolpe och fyller trettio! I denna ära har Parisa luskat fram tv-serien Vänners perspektiv av den för många krisiga dagen och går ut med en efterlysning inför sin egen 29-årsdag. Podden myntar #BPbokklubb för de många böcker som avhandlas varje vecka och skapar ett visst tema för sommaren. En dom i veckan får Brita att minnas ett traumatiskt hatdrev efter sin medverkan i Vasaloppet och hur hatet tog sig in i det privata. Välkomna.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/5/201950 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

29. För ful för att våldtas

Veckans viktigaste snackisar om aktualiteter och populärkultur från Brita Zackari och Parisa Amiri - denna vecka från Blondinbellas känslofria sommarprat till Trumps senaste anklagare och frågan om kåthet och emotional labor, välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/28/201951 minutes
Episode Artwork

28. Jimmiemoment och självläckta nudes

Oväntad effekt av Brad Pitts tvättbräda, vårens mest efterlängtade komedifilm och nudesaktivism! Samt vad hände egentligen på Polarpriset? Brilliant Minds och Järvaveckan? Den starkaste sägningen iförd traditionell krans på konferensen för årets Sommarpratare? Och så Veckans Brunklick ™, alltså gränslöst korkade opinionstext som spelar på högerextrem-curious värderingar och som kräver vår kommentar. Balansera upp idiotin du nåtts av i veckan med oss!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/21/201943 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

27. Keanu, feministiska influencers, högerextrem-curious

Hoppas ni är redo! I veckans avsnitt avhandlas ovärdigheter kopplade till den nya säsongen av Handmaids Tale, ett första betyg för Meryl Streep i nya säsongen av Big Little Lies och Netflix uppmärksammade dokumentärserie When They See Us. Kritiken mot tex Zara Larsson och Kakan Hermanssons medverkan i kommersiella kampanjer diskuteras, tillsammans med teorin ”Femvertising”. Världen har även välsignats med en återfödsel av Keanu Reeves, bland annat i och med rom-comfilmen Always be My Maybe, detta leder till ord som ”fukt” och fler exempel på ikoniska ögonblick av när kändisar spelat sig själva.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/14/201949 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

26. Kanye hos Letterman, Närdystopi och Contentoffer

Det bjuds på en del starka och en del svaga moment ur nya avsnitten från David Lettermans ”My Next Guest Needs No Introduction” med Ellen DeGeneres, Tiffany Haddish och såklart utbrottsbenägna Kanye West. En ny närdystopisk sci-fi-serie är som Black Mirror i ett familjedrama, modevärlden är en del av revolutionen och det hatas en del på täcken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/7/201939 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

25. Virtanens minne, giljotindejt och Benjamin Ingrosso-fantasi

Veckans samtal tar sig från excentrikerna i nya dokumentären om skapandet av Game of Thrones finalsäsong och Virtanens märkliga söndagsintervju i P1 till EU-valets alla intensiva vinnare och nya HBO-serien Chernobyl. Brita befinner sig mitt i en bokfrenzy, bjuder på en alldeles för lång gravidfantasi om Benjamin Ingrosso och Parisa får singelinspiration från Lana del Rey och Natalie Portman. Det blir också några första tankar om nya sajten Gardet och meningen i begreppet ”ord mot ord”. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/31/201959 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

24. EBT:s blinda abortfläck och Anders Bagge-attacken

I veckans avsnitt av Brita och Parisas podcast avhandlas bland annat Ebba Busch Tors blinda abortfläck. Och vad var det som egentligen hände när Brita blev attackerad av Anders Bagge? Det blir givetvis också nya tips på tv-serier och så har Brita en överraskning till Parisa som går i italiensk anda. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/24/20191 hour, 25 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

GoT-SPECIAL: S08E06 - ”Bran-hybris, spinoffhintar och Paradise Hotel-avsked"

Vintern är här och den är full av spoilers. Den sista säsongen av Game of Thrones blir egna avsnitt varje vecka från Brita och Parisa, för att tillsammans försöka hantera klimaxet och avskedet från drakar, dödsångest och drama. I specialavsnittet för avsnitt 6 avhandlas den omdiskuterade seriefinalen - hur kunde det bli detta? Om hur CGI överträffat den mänskliga rollprestationen, skådespelarna som vågar backstabba produktionen, en liten intervju med en av de delaktiga i produktionen och liknelser dras till mediemäns egna Wikipedia-sidor och John Lundviks piniga Eurovision-besvikelse. Farväl och tack för denna specialpodd.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/20191 hour, 13 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

23. Plankjaktsamhället, Marklekulan och humorlegender

Parisa rapporterar från ovärdigheter på New Yorks flygplats och Brita från gården i Stockholm, det blir podcasthyllningar och prat om en film med oöverträffad favoritensemble som ändå lyckas göra duon besvikna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/20191 hour, 9 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

GoT-SPECIAL: S08E05 - ”Westeros Kapten Klänning och drakagility”

Vintern är här och den är full av spoilers. Den sista säsongen av Game of Thrones blir egna avsnitt varje vecka från Brita och Parisa, för att tillsammans försöka hantera klimaxet och avskedet från drakar, dödsångest och drama. I specialavsnittet för avsnitt 5 avhandlas den oväntade massakern i Kings Landing, grudge-VM, hatet mot serieskaparna, det enda komiska ögonblicket och vi förbereder oss för finalens alla möjligheter. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/20191 hour, 7 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

22. Virtanens comeback i 4 PR-steg

Brita och Parisa lyfter ut guldkornen ur massiv tv-och mediekonsumtion, däribland en författarikon och en monstermorsa. Fredrik Virtanens comeback till offentlighetens mitt efter Metoo har noga kartlagts och ett begrepp myntas för vad han försöker åstadkomma. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/20191 hour, 34 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

GoT-SPECIAL: S08E04 - ”Winterfells Magic Mike, lordhybris och trophy wives”

Vintern är här och den är full av spoilers. Den sista säsongen av Game of Thrones blir egna avsnitt varje vecka från Brita och Parisa, för att tillsammans försöka hantera klimaxet och avskedet från drakar, dödsångest och drama. I det andra specialavsnittet hanteras avsnitt 4, där ett hot värre än en armé av döda ska piskas upp, rejectionkvoten fylls, nya allianser bildas och vi tar oss friheten att ställa en och samma diagnos till tre nyckelkillar som måste skärpa sig. Plus olika teorier om hur det hela ska komma till ett slut. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/201945 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

21. Faila rätt och Avengers krismarkörer

I det 21:a avsnittet redogör Brita och Parisa för veckans reaktioner, det sträcker sig från sommarens definitiva artist och Sveriges stoltheter internationellt till Britas konferencierkväll på Guldägget och hur storfilmen Avengers: Endgames valt att visa karaktärernas miserabla krisläge genom kreativa frisyrer och kroppsjusteringar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/3/20191 hour, 1 minute, 26 seconds
Episode Artwork

GoT-SPECIAL: S08E01-03 - "Fightingbånge"

Vintern är här och den är full av spoilers. Den sista säsongen av Game of Thrones blir egna avsnitt varje vecka från Brita och Parisa, för att tillsammans försöka hantera klimaxet och avskedet från drakar, dödsångest och drama. I första specialavsnittet hanteras avsnitt 1-3, från kära återseenden och nära döden-kåthet till den storslagna krigsnatten med seriens bästa twist hittills. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/201933 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

20. My Little Pony-runk och Beyoncés Homecoming

Svala känslor för Greta! Tonårstrauman i tv-serier! Det mest provocerande efter Störst av allt! Och Beyoncés bantningsmisär i mastodontfilmen ”Homecoming” för Netflix. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/20191 hour, 5 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

19. Likehat, Vigsel-EBT och Billie Eilish

Ett extra matigt påskavsnitt! Parisa återger hur hon hamnade på Michelle Obamas scen i Globen OCH Instagramkonto! Duon redogör för turerna i Instagramdispyten mellan Cissi Wallin och Sigge/Malin Eklund och vad som kan läras av det utifrån ”hat”-läger och oavsiktlig mobilisering, i relation till uppståndelsen kring Ebba Busch Thor som vigselförrättare på influencern Margaux Diets bröllop och de så kallade ”IS-barnen”. Vi får en redogörelse för de bästa tveksamma karaktärerna i tv-serier just nu (ja, Game of Thrones förekommer) och ett boksamtal med författaren Kristen Roupenian, om hennes ”Kattmänniska”. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/20191 hour, 28 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

18. Michelle Obama-kuppen

Parisa är hemkommen från Santiago och duon återförenas för att prata om Parisas medverkan på Michelle Obamas show i Globen (!), om dans kan vara indikator på god sängpartner och Brita har spanat kring chicklit. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/201950 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

17. Moderaternas Hogwarts

Parisa rapporterar från sina ovärdigheter i Chile och Brita klunkar mjölk på gården i veckans avsnitt. Nyheterna når nya pinsamhetsrekord och hanteras genom nyhetsquiz! Brita har sett ”Män kan inte våldtas” och debriefar upplevelsen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/20191 hour, 3 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

16. Brinn för Josefin

Parisa och Brita viger dagens avsnitt till SVT:s dokumentär om Josefin Nilsson: ”Älska mig för den jag är”.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/29/20191 hour, 2 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

15. Tjockrevansch, Christchurch och FOMOG

Brita och Parisa är tillbaka och i veckans avsnitt tar de bland annat upp en oväntad hjälte efter skjutningarna i Nya Zeeländska staden Christchurch, frilansbråket på SVT och så blir det en efterlängtad komedispecial.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/20191 hour, 12 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

14. Skavlan-skavet och Leaving Neverland

Brita och Parisa tar denna vecka upp Skavlan-skavet och såren som dokumentären "Leaving Neverland" river upp. Vi får veta varför Dogge Doggelito är ortens Knausgård, och varför SVT-serien "Gift vid första ögonkastet" istället borde heta "Besviken vid första ögonkastet". See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/20191 hour, 4 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

13. Otrevligheter klädda i kamp

Det trettonde tursamma avsnittet är här! Parisa berättar om när hon var på ett mingel och insåg varför folk hatar feminister. Det blir också lyssnarfrågor, bland annat om anti PK-rörelsen som är stor nuförtiden. Dessutom har Brita någonting att säga om att föda barn, helt utan smärtlindring. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/8/201955 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

12. Oscarsgalan och Gaga/Bradley

I veckans avsnitt avhandlar Brita och Parisa bland annat Oscarsgalans höjdpunkter och besvikelser, fejkade hatbrottsattacker och så blir det prat om svartsjuka.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/201959 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

11. På spåret-ångern och bordellmammorna

I veckans avsnitt berättar Parisa, såhär inför finalen av “På Spåret”, om märkliga icke-komplimanger som hon får och tre saker hon ångrar. Brita går igenom en oväntad effekt från hennes gravidnyhet och förklarar hur de mäktigaste kvinnorna kan vara bordellmammor. Det blir också en genomgång av de centrala Oscars-kategorierna inför söndagens gala, och Parisa tippar vilka som kommer vinna vad. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/22/20191 hour, 16 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

10. Unleash the kuk

I veckans avsnitt berättar Brita varför hon har börjat se fram emot att kolla på Mello och Parisa har en väldigt kuk-centrerad nyhet som samtidigt säger en del om samtiden. Dessutom tar Brita upp en av sina favorit tv-serier som vi snart måste ta farväl av. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/15/201947 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

9. Guilty pleasure-religion och Russian Doll

I veckans avsnitt gör Brita avbön på sitt mest politiska inkorrekta “Guilty Pleasure” och Parisa pratar om mörk ljuvlig humor, bland annat om nya succéserien Russian Doll. Podden produceras av ELLE i samarbete med Acast. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/201953 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

8. Amanda Lind och Sex Education

I veckans avsnitt pratar Brita och Parisa bland annat om kultur- och demokratiministern Amanda Lind, den omtalade nya Netflix-serien “Sex Education” och så blir det snack om en viss kollektion som florerade på Paris Fashion Week.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/201939 minutes
Episode Artwork

7. Bikinimodeller och grisarna

I veckans avsnitt av Brita och Parisas podcast snackas det bland annat om ELLE-galan som nyligen tog plats, det blir jubel när Cardi B ryter ifrån på Instagram och så blir det en annorlunda bikinigris-upplevelse när Parisa berättar om dokumentären "FYRE". See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/25/201947 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

6. Massdejtare och fotfetischen

I veckans avsnitt av Brita och Parisas podcast pratas det bland annat om den omättlige massdejtaren från dokumentären "Anders, jag och hans 23 andra kvinnor". Brita avslöjar en ny upptäckt hon gjort som involverar fotfetischism, internet och hennes egna fötter. Dessutom berättar Parisa om upplevelsen som tävlande i "På Spåret"! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/18/201950 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

5. Golden Globes och R Kelly

I veckans avsnitt av Brita & Parisa blir det fokus på bland annat Golden Globes, den nya dokumentären om R Kelly och så har Brita en Beyonce-överraskning till Parisa!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/11/201948 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

4. Håkan eller Disney?

Bland annat om rikas o-relaterbarhet, vad man kan lära sig av en alkis och så ett nytt spel: Håkan eller Disney? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/28/201858 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

3. Epidemin av fula kärleksintressen i kulturen

I veckans podd med Brita och Parisa avhandlas bland annat det fega humorlandet Sverige, katastrofbudgeten som nyligen presenterades och epidemin av kärleksintressen som är alltför fula i tv-serier och film.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/21/201834 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

2. Samtyckespionjärerna i Akademien

Denna vecka om hur Linda Skugge fått verkligheten om bakfoten, om kulturmännens system för att paxa tjejer och vad handlade allt ståhej kring Micke Persbrandt om egentligen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/201858 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

1. Obamas sexliv och medges ej

Första avsnittet av Brita och Parisas nya (efterlängtade!) podd. Den här veckan om kvinnors oförmåga att fixa cash, varför vi inte vill höra om Obamas sexliv – och vilken svensk kändis som fick medges ej på kreditkortet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/7/20181 hour, 12 minutes, 33 seconds