Winamp Logo
BNR Economenpanel | BNR Cover
BNR Economenpanel | BNR Profile

BNR Economenpanel | BNR

Dutch, Finance, 1 season, 271 episodes, 4 days, 10 hours, 50 minutes
About
Elke maandag bespreekt BNR Zakendoen de grote thema's op gebied van macro-economie.
Episode Artwork

Economenpanel over de discussie van de schulden in Europa

Trekt China zich iets aan van de Europese wens om eerlijk handel te drijven? En de discussie over Europese schulden is wederom opgelaaid door een uitspraak van de Bundesbank. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen Panelleden Presentator thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Bert Colijn, Senior econoom bij ING - Marijn Jongsma, Redacteur macro-economie Het Financieele Dagblad    Abboneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abboneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/202431 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de reële loonstijgingen

De G7 neemt het niet zo nauw met de eigen kolenreductie, hoe straalt dat uit naar de rest van de wereld? En: De lonen rezen de pan uit vorig jaar, maar zijn werknemers er ook echt op vooruit gegaan? . Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen Panelleden Presentator thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Hans Stegeman, hoofdeconoom van de Triodos Bank  Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam  Abboneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abboneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202432 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de nieuwe huurwet van Hugo de Jonge

De Amerikaanse markt doet het nog steeds goed, en dat is nog steeds slecht nieuws. En: de nieuwe Europese importheffing op CO2 blijkt effectief, volgens het CPB. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen Panelleden Presentator thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics  Menno Middeldorp, hoofd van RaboResearch  Abboneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abboneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202433 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de 27 economieën van de EU

De Europese Unie vormt officieel één interne markt, maar in de praktijk valt de Unie uiteen in 27 nationale stukjes. En: De schade van klimaatverandering stijgt naar biljoenen euro's, aldus een nieuw rapport. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Barbara Baarsma, hoofdeconoom van PwC Nederland en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202433 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de voorjaarsnota

Gaat de rente in Europa in juni dan toch echt omlaag? En; EU-president Charles Michel wil met een nieuwe Europese deal de interne markt redden. Daarnaast is ook de voorjaarsnota gepubliceerd. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel met Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen, en Bas Jacobs, hoogleraar Economie en Overheidsfinanciën aan de de Vrije Universiteit van Amsterdam.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202432 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over een loon-prijsspiraal

De kans op een loon-prijsspiraal lijkt klein volgens DNB. En: moet er een minimumtaks komen voor de rijken? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Ester Barendregt, hoofdeconoom van Rabobank  - Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202426 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Europese defensie en renteverlagingen

De EU debatteert over een nieuw fonds voor defensie, maar Nederland is tegen. En: De renteweek is achter de rug, wat zijn de verwachtingen voor komende maanden? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de universiteit van Tilburg - Bert Colijn, senior econoom bij ING Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202433 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het Europese herstelfonds

De rente kan in juni waarschijnlijk omlaag, zegt Klaas Knot. EN: De gelden van het Europese herstelfonds moeten al in 2026 zijn uitgegeven door de ontvangers. Maar lukt dat wel met de huidige regels? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Barbara Baarsma, hoofdeconoom van PwC Nederland en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA   Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202426 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Nederlands economie die één biljoen waard is

De Nederlandse economie is de grens van de één biljoen gepasseerd. En: welke landen profiteren er het meest van de handelsoorlog? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Wimar Bolhuis, Directeur TNO Vector - Centrum voor Maatschappelijke Innovatie en Strategie, en docent Economie Universiteit Leiden.  Marijn Jongsma, Redacteur macro-economie Het Financieele Dagblad  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/202432 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de daling van de inflatie

De inflatie is in februari gedaald tot 2,8%. De weg richting de norm van 2% is alleen nog erg lang. En: het CPB ziet geen snelle oplossing voor de extreme personeelsschaarste. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen  Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht.   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/4/202432 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de overheidsfinanciën

Volgens het CPB moet het komende kabinet flink gaan bezuinigen om de overheidsfinanciën op orde te brengen. Hebben de formerende partijen hier wel oren naar? En: Huiseigenaren moeten bewuster worden van de risico's van klimaatverandering. Is een klimaatlabel hiervoor een slim idee? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Meinder Schut gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Ester Barendregt (hoofdeconoom van de Rabobank)     Lex Hoogduin (hoogleraar Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Financial Institutions, RUG).  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/26/202429 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de groeiprognose van de Eurozone

De Europese commissie stelt de prognose voor de groei in de eurozone bij. Onderaan de lijst bungelen Duitsland en Nederland. En in de Nederlandse maakindustrie komt de focus steeds meer op de dienstverlening te liggen. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Koen de Leus, hoofdeconoom van de Belgische tak van BNP Paribas Hans Stegeman, hoofdeconoom bij de Triodosbank.   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/19/202432 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de groeiverwachtingen van het IMF

Voor de tweede keer in korte tijd verlaagt het IMF de groeiverwachting van de Nederlandse economie en is er nog een lichtpuntje in de Duitse economische neergang? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Bert Colijn, senior econoom bij ING Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/13/202423 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de ECB die nog meer gaat vergroenen

Het IMF voorziet een zachte landing, maar is het Fonds niet een beetje vroeg? En: de ECB gaat nog meer vergroenen, maar is dat wel aan de ECB?. Dat en meer bespreken we om 11.10 in het economenpanel met: Panelleden: -Menno Middeldorp, hoofd van RaboResearch  - Roelof Salomons, Hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/5/202433 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het weren van Russische en Chinese investeringen

Bijna alle Nederlanders gaan er in hun portefeuille op vooruit, behalve de allerarmsten EN: als het aan de Europese Commissie ligt, wordt het makkelijker om Russische en Chinese investeringen te weren. Past dit wel bij het economische fundament van de EU? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Marieke Blom (hoofdeconoom ING)  Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten UvA) Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.    See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/29/202431 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over verhandelbare emissierechten

Kan de stikstofcrisis worden opgelost door de invoering van verhandelbare emissierechten? En: de Europese Centrale Bank overweegt een renteverlaging in zomer. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Barbara Baarsma, hoofdeconoom van PwC Nederland en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA Lukas Daalder, chief investment Strategist at BlackRock. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/22/202429 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de toegenomen krapte op de woningmarkt

Kan geopolitieke instabiliteit de wereldwijde inflatie weer aanwakkeren? En: De enorme krapte op de woningmarkt terug van weggeweest. Hoe kan de woningmarkt weer op gang worden gebracht? Dat en meer bespreken we in het economenpanel met: Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Ester Barendregt, hoofdeconoom bij Rabobank Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/15/202429 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de gestegen cao-lonen

Cao-lonen stegen vorig jaar gemiddeld met 6,1 procent. Maar de inflatie in december was 1,2 procent – een daling ten opzichte van november. En onder economen is de discussie losgebarsten: nemen de rentes in 2024 een duikvlucht? Dat en meer bespreken we om 11.10 in het economenpanel met Heleen Mees, econoom, auteur en columnist bij de Volkskrant; en Bas Jacobs, hoogleraar overheidsfinanciën.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Marijn Jongsma, macroredacteur van het Financieele Dagblad -Bas Jacobs, hoogleraar overheidsfinanciën aan de VU Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/8/202432 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de rentebesluiten

Centrale banken houden de rente ongewijzigd. En: het aantal reorganisaties in het Nederlandse bedrijfsleven neemt toe. Dat en meer bespreken we om in het economenpanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg  -Casper de Vries, Hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/202329 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de populariteit van familiehypotheken

Drijft de stijging van het aantal familiehypotheken de huizenprijzen op? En: gaan de nieuwe Europese begrotingsregels zorgen voor meer begrotingsdicispline? Dat en meer bespreken we in het Eeconomenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Meindert Schut gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Menno Middeldorp, hoofd bij RaboResearch  - Wimar Bolhuis, directeur TNO Vector - Centrum voor Maatschappelijke Innovatie & Strategie Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/11/202328 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de hamvraag: hoe lang moet de rente hoog blijven?

Kan de vlag uit in Frankfurt nu de inflatie in Europa weer rond de 2% zit? En: Duitsland laat de rem op schulden los. Is de begrotingscrisis bij onze buren daarmee ten einde? Dat en meer bespreken we in het Eeconomenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam   -Bert Colijn, Senior econoom bij ING  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/4/202331 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de financiële plannen van de PVV

Als de financiële plannen van de PVV hebben nogal wat gevolgen. Hoe zien die er precies uit? En: de Europese Centrale Bank voorziet grotere risico's voor banken in de eurozone. Bovendien vertraagt de bedrijvigheid volgens de ECB zó, dat bedrijven en gezinnen met hoge schulden die steeds vaker niet kunnen betalen. Dat en meer bespreken we in het economenpanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Lukas Daalder, Hoofd investeringsstrategie bij Blackrock -Koen de Leus, hoofdeconoom van de Belgische tak van BNP Paribas  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/27/202332 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de krimp van de Nederlandse economie

De Nederlandse economie krimpt weer, gaat het in de landen om ons heen ook slecht? En: Europa kampt met een groot personeelstekort. Hoe gaat een Tinder voor arbeidsmigratie dat oplossen? Dat en meer bespreken we in het economenpanel. .   Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Ester Barendregt, Hoofdeconoom van de Rabobank  -Marijn Jongsma, redacteur macro-economie bij het Financieele Dagblad  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/20/202327 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de lobby van Klaas Knot voor Eurobonds

Waarom pleit Klaas Knot voor Eurobonds? En: moeten klimaatrisico's ingeprijsd worden in de prijs van koopwoningen? Dat en meer bespreken we in het economenpanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Marieke Blom, Hoofdeconoom bij ING  -Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/13/202327 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over deflatie

De nieuwe rekenmethode van het CBS roept veel vragen op, is er nou sprake van inflatie of deflatie in oktober?. En: de Federal Reserve heeft besloten om de huidige rentetarieven te handhaven. Dat en meer bespreken we om 11.10 in het economenpanel met:  Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Edin Mujagic, Hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer  Roelof Salomons, Hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/6/202323 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het schuiven met miljarden door het demissionaire kabinet

Waarom stopt de ECB met het verhogen van de rente? En: De Tweede Kamer schoof midden in de nacht met miljarden. Is dat wel overwogen beleid of een poging om kiezers te paaien? Dat en meer bespreken we in het economenpanel.  Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Barbara Baarsma, hoogleraar toegepaste economie aan de UVA   Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/30/202327 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Economenpanel de winstgroei van bedrijven door inflatie

Hoe heeft de inflatiepiek in 2022 de winstgroei van bedrijven beïnvloed? En: de Chinese economie presteerde in het derde kwartaal beter dan verwacht. Dat en meer bespreken we in het economenpanelpanel met:  Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Barbara Baarsma, hoogleraar toegepaste economie aan de UVA   Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/202314 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over fossiele subsidies

De Eurozone bevindt zich volgens DNB president Klaas Knot in het stagflatiescenario. En: Het CPB en PBL mengen zich in de fossiele subsidie discussie. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het ecnomenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Bas Jacobs, hoogleraar publieke economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/16/202332 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Algemene Financiële Beschouwingen

De Algemene Financiële Beschouwingen zijn afgerond. Hoe kijken onze economen naar dit politieke schouwspel? En: In de VS en Europa blijven de langetermijnrentes stijgen. Dat en meer bespreken we in het economenpanel met:   - Bert Colijn, senior econoom bij ING  - Lex Hoogduin, hoogleraar Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Financial Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen  Luister l EconomenpanelSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/9/202329 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

BNR Economenpanel over de dalende inflatie

De inflatie is afgelopen maand flink gedaald maar wat zegt het gemiddelde prijspeil nog nu het CBS afgelopen zomer de rekenmethode aanpaste? En: Als het aan de Europese Commissie ligt dan worden Europese projecten in de toekomst gefinancieerd door middel van Eurobonds. Maar staan de lidstaten hier wel om te springen? Dat en meer bespreken we in het economenpanel met: Roelof Salomons (hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Lukas Daalder (chief investment Strategist at BlackRock).  Luister l Economenpanel  See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/2/202332 minutes
Episode Artwork

Economenpanel over de Miljoenennota

De miljoenennota is voor miljarden verbouwd tijdens de Algemene Beschouwingen. Wat zijn de grootste veranderingen, en wat zijn de effecten daarvan? En: De Fed heeft vorige week de rente niet verder verhoogd, maar zegt dat ze dit later dit jaar wel weer gaan doen. Is dat eigenlijk wel nodig? Dat en meer bespreken we om in het economenpanel.  Panelleden - Menno Middeldorp, hoofdeconoom van de Rabobank - Wimar Bolhuis, Directeur TNO Vector en docent Economie aan de Universiteit Leiden  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/25/202331 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de vraag: moet een nieuw kabinet bezuinigen of de belastingen verhogen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen?

Een nieuw kabinet moet flink bezuinigen of de belastingen verhogen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. Dat adviseert de Studiegroep Begrotingsruimte in aanloop naar Prinsjesdag. En heeft voorzitter van de Europese Commissie Ursula vonder Leyen nou een handelsoorlog met China ontketent? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Hans Stegeman, hoofdeconoom bij de Triodosbank   - Lex Hoogduin, hoogleraar economie aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/18/202324 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de voorgestelde belastingplannen voor box-3

Is de voorgestelde 'knip’ van staatssecretaris van Rij dé oplossing voor de problemen rondom het box 3-stelsel? En: zijn de G20-landen dit weekend economisch gezien dichter bij elkaar gekomen op de top in India? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het ecnomenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Heleen Mees, econoom, auteur en columnist bij de Volkskrant Edin Mujagić, Hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/11/202329 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de dalende inflatie

Het demissionaire kabinet wil armoede bestrijden met 2 miljard euro. Is dat voldoende? En: De inflatie daalde in augustus naar 3%. Voelen Nederlands dit al in de portemonnee? Dat en meer bespreken we in het economenpanel Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Ester Barendregt, hoofdeconoom van Rabobank  -Rens van Tilburg, Directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/4/202332 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het aankomende Jackson Hole Symposium

Hoe zal het aankomende Jackson Hole Symposium de economische wereld beïnvloeden? En: Rabobank luidt de alarmbel over dalende schuldquotes. Hoe kunnen ogenschijnlijk gunstige cijfers de financiële stabiliteit bedriegen? Dat en meer bespreken we in het economenpanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Lukas Daalder, Chief investment Strategist bij BlackRock  - Roelof Salomons, Hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen en adviseur bij verschillende financiële instellingen Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/28/202324 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Economenpanel de achterblijvende koopkracht en toenemende armoede

Achterblijvende koopkracht, toenemende armoede en een oplopend begrotingstekort. Het kabinet moet alle zeilen bijzetten om deze problemen te lijf te gaan, blijkt uit nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau. En: Wordt Duitsland na vijfentwintig jaar weer ‘de zieke man van Europa’? Dat en meer bespreken we in het economenpanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Menno Middeldorp, hoofd onderzoek bij Rabobank  - Edin Mujagic Hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/21/202325 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over deflatie in China en Nederlandse partijprogramma's

In de aanloop naar de verkiezingen op 22 november laten meer politieke partijen het verkiezingsprogramma niet doorrekenen door het Centraal Planbureau. En: De Chinese economie glijdt af in een toestand van deflatie. Welke gevolgen heeft dat voor het westen? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Bert Colijn, senior econoom bij ING  Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/14/202323 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de brede welvaart in Nederland

De grootste banken van Nederland lijken geen vrees te hebben voor een recessie. En: De beleidsrente van de Bank of England bereikt het hoogste niveau in vijftien jaar. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Heleen Mees, econoom, auteur en columnist bij de Volkskrant -Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/7/202326 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de hoogste rentestand in de EU in 22 jaar

De renteverhoging staat op het hoogste niveau sinds mei 2001. En: China gaat de economie stimuleren. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel met: Lex Hoogduin, hoogleraar economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Wimar Bolhuis, Directeur TNO Vector en docent Economie Universiteit Leiden.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/31/202323 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het groeivermogen van landen

Economenpanel  Maakt de wereldeconomie een zachte landing? De ongelijkheid in de wereld groeit. Wat betekent dat voor het groeivermogen van landen? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Economenpanel met:   - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen  - Ester Barendregt, hoofdeconoom van de Rabobank.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/24/202324 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de achteruitgang van de productie in industrie

De productie in de Nederlandse industrie loopt achteruit. Is dat een voorbode voor economisch zwaar weer? En: hoogstwaarschijnlijk zijn er in november nieuwe Tweede Kamer verkiezingen. Zullen de campagnes in het teken staan van investeren of in soberheid? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marieke Blom (hoofdeconoom ING)  - Marijn Jongsma (economieredacteur Financiële Dagblad).   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/17/202322 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Amerikaanse arbeidsmarkt

De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft onverminderd sterk. Kan de FED ongehinderd de rente verhogen? En: hoe kan Minister Van Rij de fiscale regels versimpelen? Dat en meer bespreken we in het economenpanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Casper de Vries, Hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics   - Koen de Leus, Chief Economist voor de Belgische tak van BNP Paribas  Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/10/202322 minutes, 1 second
Episode Artwork

Economenpanel over de Digitale Euro

De Digitale Euro is sinds woensdag weer een stapje dichterbij, maar niet iedereen is hier blij mee. En: De inflatiecijfers dalen met de nieuwe rekenmodule van het CBS deze maand onder de 6%. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel. Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Barbara Baarsma (Hoogleraar toegepaste economie aan de UVA) - Harald Benink (Hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/3/202323 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het verrassende rentebesluit van de Britse centrale bank

De Britse Centrale bank verhoogde de rente verassend snel. Waarom is dat zo hard nodig? En: Nederlandse huishoudens hebben meer te besteden. Maar merken ze dat ook?  Ester Barendregt, Hoofdeconoom bij de Rabobank Edin Mujagic Hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer.  Luister l Ondernemerspanel Contact & Abonneren  BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.   Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/26/202322 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de pogingen van de Fed en ECB om te inflatie te temperen

De FED en ECB proberen de inflatie te temperen. En: twee Duitse economische instituten verwachten een recessiejaar voor Duitsland. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Bert Colijn, senior econoom bij ING  Lukas Daalder, Hoofd investeringsstrategie bij Blackrock   Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omny.fm/listener for privacy information.
6/19/202321 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de kleinst mogelijke recessie

Zit Nederland in een recessie? Volgens EuroStat wel. En: de Chinese economie groeit, maar niet hard genoeg. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Luc Aben, Hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/12/202320 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over bankbuffers en contant geld

De Nederlandsche Bank komt met strengere regels voor Nederlandse banken. En: is de trend van dalende inflatie weer omgekeerd? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam Menno Middeldorp, hoofd van RaboResearch  Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/5/202321 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Nederlandse krimp en gehaktdag

De Nederlandse economie kromp in het eerste kwartaal van 2023 onverwachts met 0.7 procent. En: het oordeel van de Rekenkamer over het boekhouding van het Kabinet was niet mals. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Bert Colijn, senior econoom bij de ING Martin Visser, journalist bij de economische Telegraaf Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/22/202321 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over meer toezicht op riskante banken

De Europese Centrale Bank moet meer toezicht houden op de riskante banken. Lidstaten moeten van hun 'eurocentrische blik' laten varen, aldus Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Marieke Blom (hoofdeconoom bij de ING)  Marijn Jongsma (Redacteur macro-economie Het Financieele Dagblad) Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/15/202322 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het zwaard van Damocles boven de Amerikaanse economie

In de Verenigde Staten staat er opnieuw een bank op omvallen, maar ook het schuldenplafond hangt als een zwaard van Damocles boven de Amerikaanse economie. En: zowel de Fed als de ECB verhogen de rente. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Heleen Mees, econoom en auteur; Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht. Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/202322 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de wederkeer van het woord 'bezuinigen'

Het kabinet moet na jaren spenderen weer bezuinigen. Was dat niet te voorkomen? En: de EU wil met elke lidstaat aparte begrotingsregels opstellen. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Edin Mujagic (hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer)   Steven Brakman, (hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen)  Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/1/202323 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over betalen voor je uitstoot

Voor het eerst in drie jaar ziet Nederland een daling in het aantal vacatures. En: bedrijven en burgers gaan betalen voor hun uitstoot, zegt Europa. Meer dan ooit. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Hans Stegeman, hoofeconoom bij de Triodosbank   -Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciering bij de Vrije Universiteit Amsterdam.  Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/24/202322 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de harde landing van de wereldeconomie

Het IMF vreest voor een harde landing van de wereldeconomie, nu de centrale banken de rentes hoog moeten houden in de strijd tegen de inflatie, hoe groot is de kans op een recessie? En het kabinet moet op zoek naar geld om de voorjaarsnota rond te krijgen, hebben de ministeries nog genoeg geld op de plank of moet er bezuinigd worden? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen . Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Barbara Baarsma, hoogleraar toegepaste economie aan de UVA   -Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus Universiteit  Luister l Economenpanel  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/17/202320 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de dalende inflatie

De inflatie daalt weer. Gaat die lijn zich door zetten?. En: Waarom adviseert het CPB terughoudend te zijn met fiscale prikkels? Dat en meer bespreken we om in het Economenpanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Ester Barendregt, Hoofdeconoom bij de Rabobank en Wimar Bolhuis docent aan de Universiteit Leiden en directeur strategie en beleid bij TNO.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/3/202322 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het verlies van DNB

De DNB boekt een flink verlies over 2022, wat betekent dit voor het eigen vermogen? En: de Fed verhoogt opnieuwe de rente, dit keer met 25 basispunten. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Menno Middeldorp, hoofd van RaboResearch Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg.   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/27/202322 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over bankroete banken

De bankensector bevindt zich in woelige wateren, hoe nu verder? EN: de ECB verhoogde met geheven hoofd de rente met 50 basispunten. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  - Marijn Jongsma, Redacteur macro-economie bij Het Financieel Dagblad   - Bas Jacobs Hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Vrije Universiteit Amsterdam   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/20/202323 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het ruime beleid van de ECB

Wat betekent de val van Silicon Valley Bank voor het rentebeleid van de Fed? En: Het Centraal Planbureau voorspelt een beter 2024, maar het Cultureel Planbureau heeft daar wat kanttekeningen bij. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Lukas Daalder, Chief Investment Strategist bij BlackRock - Menno Middeldorp, hoofd van RaboResearch Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/13/202321 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het ruime beleid van de ECB

De inflatiecijfers in verschillende Europese landen waren vorige week onverwacht hoog. Maar in de Eurozone als geheel bleef de jaar-op-jaarinflatie met 8,5 procent bijna even hoog. En: na jaren na jaren van ongekend ruim monetair beleid waagt de Europese Centrale bank zich aan kwantitatieve verkrapping. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Esther Barendregt, hoofdeconoom van de Rabobank; - Roelof Salomons, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/6/202321 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over graaiflatie

De Duitse kwartaalcijfers vallen tegen, stevent het land af op een economische recessie? En: Nederlandse bedrijven kunnen de prijsstijgingen voor een groot deel doorbereken aan hun klanten. Grijpen ondernemers de prijsstijgingen aan om hun winstmarge te verhogen? Panelleden  Presentator Jelle Maasbach gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Bert Colijn, senior econoom bij ING - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Vrije Universiteit Amsterdam Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/27/202316 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het vestigingsklimaat

De kosten van het klimaatbeleid zijn niet eerlijk verdeeld, aldus de WRR. Hoe kan dit beter? En: Het vestigingsklimaat in Nederland verslechtert. Wordt het tijd om ons zorgen te maken? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Luc Aben, Hoofdeconoom bij Van Lanschot Kempen - Han de Jong, BNR's huiseconoom Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/20/202321 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de 'inflatie'

‘De inflatie’ daalt, maar wat zeggen de inflatiecijfers van het CBS nou eigenlijk over de ervaring van de doorsnee Nederlander? En: Europese mededingingscommissaris Margrethe Vestager wil Europa laten investeren in groene bedrijven. Exorbitante staatssteun, of slimme subsidievervanger? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Barbara Baarsma, vertrekkend directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UvA - Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/13/202321 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over subsidies voor de fossiele industrie

De Amerikaanse Fed en de ECB hebben de rentes weer verhoogd. En: de Tweede Kamer debatteerde over subsidies voor de fossiele industrie. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/6/202322 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de handelsverdragen van Europa

De Europese Unie wil nieuwe handelsakkoorden afsluiten met handelspartners wereldwijd, maar krijgt flinke weerstand van landen die de Europese eisen te streng vinden. En: Ontsnapt Europa aan een recessie nu inkoopmanagersindex, de belangrijkste vroege graadmeter voor de economie, weer boven de 50 uitkomt? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  Yrla van de Ven, redacteur bij economenblad ESB Casper de Vries, Hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/30/202322 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over bedreigingen voor de globalisering

De inflatie is nog steeds veel te hoog, zegt ECB-president Christine Lagarde op het World Economic Forum in Davos. En: de wereld is een proces van ‘geo-economische fragmentatie’. Volgens economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan dat de globalisering deels terugdraaien. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Menno Middeldorp, hoofd RaboResearch; -Marijn Jongsma, redacteur macro-economie bij het FD. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/23/202321 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

BNR Economenpanel over onverminderd hoge inflatie

De inflatie in de Verenigde Staten is al 6 maanden op rij nauwelijks gestegen. Betekent dit dat de FED langzaam aan de rente kan verlagen, of moet deze nog een tijdje volhouden? EN Economen van de Oost-Europabank hebben onderzocht dat de wederopbouw van een land na oorlog ruim 25 jaar kan duren... kunnen we dat in Oekraïne ook verwachten?  Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Steven Brakman (hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen)  -Martin Visser (Verslaggever en columnist bij de Financiële Telegraaf). Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/16/202322 minutes, 1 second
Episode Artwork

BNR Economenpanel over onverminderd hoge inflatie

De prijzen blijven (bijna) onverminderd hoog. Eerst waren het de energiekosten en nu de voedselprijzen die de inflatie opstuwen. Moet de ECB koers houden? EN: de dalende koopkracht en verslechterde inkomensverdeling brengt panellid Hans Stegeman tot de conclusie dat het idee van een basisinkomen wellicht de oplossing is. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Hans Stegeman, chief Investment Strategist van Triodos - Heleen Mees, econoom en columnist bij de Volkskrant Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/9/202323 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het komende jaar

Noopt de begroting het kabinet tot bezuinigen in het komende jaar? En: is de inflatie geweken, nu de gasprijs weer op normaal niveau ligt? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Lex Hoogduin, hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/2/202325 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de renteverhoging van centrale banken

Centrale banken verhogen de rente met 50 basispunten. En: de AWVN waarschuwt dat loonsverhogingen de inflatie opstuwt. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Bert Colijn, Senior econoom bij ING; - Harald Benink, Hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/19/202221 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de dalende koopkracht

De koopkracht van huishoudens daalt het huidige en het volgende jaar met zo'n 4 procent, zo berekent het Centraal Planbureau. Dit ondanks het prijsplafond voor gas. En: wat is een omgekeerde rentecurve en waarom duidt dat op een recessie? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING; - Bas Jacobs, hoogleraar economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/12/202221 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Amerikaanse Inflation Reduction Act (IRA)

President Macron en President Biden maken afspraken over de Inflation Reduction Act die op 1 januari ingaat. Maar leidt dat ook tot een eerlijk speelveld voor groene investeringen? En: Volgens ruim 350 economen en hoogleraren moet de Nederlandse overheid stoppen met subsidies voor fossiele brandstoffen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Roelof Salomons, Hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen.   - Menno Middeldorp, Hoofd RaboResearch.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/5/202221 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de stijgende rentelasten

Het gat in de Nederlandse begroting is nog groter dan gedacht, bleek uit de najaarsnota. Stijgende rentelasten bezorgen de schatkist een flinke tegenvaller. En DNB-president Klaas Knot pleit in de Tweede Kamer onder andere voor het heffen van méér belastingen. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel met: - Barbara Baarsma, directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UvA - Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/28/202222 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de krimp van de economie

Staan we met één been in een recessie nu de Nederlandse economie in het derde kwartaal gekrompen is? En: Hoeveel kost het mislukken van de klimaattop in Egypte de wereldwijde economie? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Menno Middeldorp, hoofd RaboResearch - Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/21/202220 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Economenpanel de begrotingsregels voor EU-landen

In Brussel is er een klassieke discussie gestart: de onderhandelingen over de begrotingsregels. De Europese Commissie wil landen die zich niet aan de regels over begrotingstekorten houden, sneller worden gestraft. En in Nederland blijft er gesteggel over het nieuwe pensioenstelsel. Hoe verdeel je 1500 miljard euro? Dat en meer bespreken we Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Wimar Bolhuis, docent aan de Universiteit Leiden en hoofdeconoom bij Ecorys; En -Lukas Daalder, chief investment Strategist bij BlackRock. Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/14/202220 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het gevaar van loonsverhogingen

Wanneer zorgen de renteverhogingen van centrale banken nou écht voor een lagere inflatie? En: de Nederlandsche Bank waarschuwt dat te grote loonsverhogingen schadelijk kunnen zijn voor onze economie. Dat en meer bespreken we Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Bert Colijn, senioreconoom bij ING  - Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/7/202220 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de wisselwerking tussen de ECB en de lidstaten

De Europese Centrale Bank verhoogt wederom haar rentes in de strijd tegen de oplopende inflatie, maar heeft het wel zin als lidstaten met koopkrachtpakketten blijven strooien? En: is een milde recessie het middel om de inflatie te beteugelen? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Ester Barendregt, hoofdeconoom van de Rabobank - Steven Brakman, hoogleraar Internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/31/202221 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de politieke chaos in het Verenigd Koninkrijk

Overleeft de Britse economie de huidige politieke chaos? En: Brussel zet in op fors strengere begrotingsregels. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Marieke Blom, Hoofdeconoom bij ING  - Harald Benink, Hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/24/202220 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het ontslag van de Britse minister van Financiën

De Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng is na 37 dagen in functie ontslagen. En: Het kabinet overweegt helft van stijgende energiekosten mkb te vergoeden. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Lukas Daalder, Chief investment Strategist bij BlackRock - Luc Aben, Hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/17/202221 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de tientallen miljarden aan steunpakketten

Het kabinet gaat miljarden besteden aan steunpakketten. Is er sprake van een oorlogsbegroting? En: Het IMF en de Wereldbank komen deze week bijeen, om de grote veranderingen in de wereldeconomie te bespreken. Maar wat kunnen deze organisaties betekenen in een wereldeconomie waarin zoveel crises bij elkaar komen? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Bas Jacobs, hoogleraar publieke economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam; - Arnoud Boot, hoogleraar corporate finance aan de Universiteit van Amsterdam. Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/10/202220 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de inflatie in Nederland

De Nederlandse inflatie heeft weer een record gebroken. In september was de inflatie op jaarbasis 17,1%. Meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vorige week. En de belastingplannen van de nieuwe Britse regering ontvangen wereldwijd kritiek. Wat is er aan de hand met Trussonomics? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics  - Marijn Jongsma, redacteur macro-economie bij het FD. Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/3/202216 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Miljoenennota

Wat vinden economen van de Miljoenennota? EN: Is wéér een renteverhoging van de Federal Reserve een verstandige zet? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Edin Mujagić, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer - Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/26/202222 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel blikt vooruit op Prinsjesdag

Prinsjesdag staat voor de deur. Trekt het kabinet de portemonnee voor een flinke koopkrachtreparatie? En: is een prijsplafond op energie het antwoord op de energiecrisis? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen, vanaf het Amsterdam Business Forum in de Afas Live in Amsterdam. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING -Bas Jacobs, hoogleraar Publieke Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/19/202221 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de historische renteverhoging van de ECB

Kan de ECB met de historische renteverhoging de strijd tegen inflatie winnen? En: De 40-urige werkweek, terug van weggeweest? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Bert Colijn, Senioreconoom bij ING  -Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/12/202221 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het koopkrachtpakket

Helpt het zeldzaam grote koopkrachtpakket tegen de pijn van de historisch hoge inflatie. En: de Europese Centrale Bank komt volgende week samen, kan Klaas Knot de rest overtuigen de rente te verhogen?  Dat en meer bespreken we in het economenpanel met:   -Edin Mujagić (Hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer)   -Ester Barendregt (hoofdeconoom van Rabobank)   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/5/202219 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de historisch hoge gasprijzen

Het beteugelen van de torenhoge inflatie gaat pijn doen, volgens de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. En: zullen de historisch hoge gasprijzen tot een productiestop van bedrijven leiden? En moet de overheid ingrijpen? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Hans Stegeman, Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos - Lukas Daalder, Chief investment Strategist bij BlackRock Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/29/202221 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over dalende koopkracht

De koopkracht is met 6,8% gedaald, blijkt uit ramingen van het CPB. EN: Singles hebben het niet makkelijk op de woningmarkt. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Menno Middeldorp (Hoofdeconoom Rabobank) -Bas Jakobs (Hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Vrije Universiteit) Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/22/202224 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over een mogelijk 'koopkrachtbloedbad'

Er komt mogelijk een 'koopkrachtbloedbad’ op ons af. Hoe kan het kabinet de schade binnen de perken houden? En: meer onweer op komst, want bedrijven houden ernstig rekening met een recessie.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot - Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/15/202219 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de historische prijsstijgingen

Voor het eerst in bijna 50 jaar is de Nederlandse inflatie boven de 10 procent uitgekomen. En: staat er een zware, langdurige recessie op ons te wachten? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Sandra Phlippen, hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/10/202222 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de grenzen aan groei

De inflatie in Nederland piekt deze maand op 11,6 procent. Is de Amerikaanse economie in een recessie beland? En: moeten we nog wel economische groei nastreven? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Barbara Baarsma, directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UvA; En: -Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.    See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/1/202223 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

ECONOMENPANEL OVER DE RENTEVERHOGING VAN DE ECB

De ECB verhoogt de rente voor het eerst sinds 2011. En: Pensioenfondsen lijden miljarden verlies aan vermogen, maar de dekkingsgraden stijgen. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marieke Blom, Hoofdeconoom bij ING - Roelof Salomons, Hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen en adviseur bij verschillende financiële instellingen. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/25/202221 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de afvlakkende economische groei in China

De euro is minder waard dan de dollar en dat wakkert de inflatie verder aan. En: De economische groei van China vlakt af. Wat gaat het westen daarvan voelen? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Bert Colijn, senior econoom bij ING, En: -Marijn Jongsma, redacteur macro-economie bij het FD. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/18/202222 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de achterblijvende lonen

Moeten middeninkomens gecompenseerd worden voor de stijgende prijzen uit de hogere btw-inkomsten van de Nederlandse staat? En: De Verenigde Staten wil de macht China inperken door productie te verplaatsen naar bevriende landen. Hoe moet China deze economische klap opvangen? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Menno Middeldorp (Hoofdeconoom bij de Rabobank)  - Wimar Bolhuis (docent aan de Universiteit Leiden en hoofdeconoom bij Ecorys). Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/11/202221 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de kritiek van Kaag op Lagarde

Minister Sigrid Kaag van Financiën uit openlijk kritiek op ECB-president Christine Lagarde. En: de inflatie in de eurozone steeg in juni naar recordhoogte, terwijl de inflatie in Nederland daalde. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Martin Visser, Econoom en financieel journalist bij de Telegraaf - Lukas Daalder, Chief Investment Strategist bij BlackRock Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/4/202219 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het verhogen van de pensioenen

Economenpanel Pensioenfondsen ABP en PME verhogen voor het eerst sinds jaren de pensioenen van hun deelnemers. En: dreigt er een nieuwe crisis voor de eurozone? Dat en meer bespreken we in het economenpanel met: - Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij Rabobank - Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg Luister | Economenpanel  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/27/202220 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het rentebesluit van de FED

De Amerikaanse Federal Reserve heeft de grootste rentestap in 30 jaar gedaan. En: De drie grootste banken van Nederland hebben de Tweede Kamer een plan aangeboden om de woningmarkt te renoveren. Dat en meer bespreken we in het economenpanel met: - Steven Brakman, Hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Bert Colijn, Senior econoom bij ING Luister | Economenpanel  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/20/202220 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de renteverhoging van de ECB

Wat zijn de gevolgen van de renteverhoging van de ECB? En: Krijgt Kaag met haar taskforce de overheidsboekhouding op orde? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Wimar Bolhuis (docent aan de Universiteit Leiden en nu hoofdeconoom bij Ecorys)  -Hans Stegeman (Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos). Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/13/202220 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over een versplinterende wereldeconomie

Het IMF waarschuwt voor versplintering van de wereldeconomie. En: vormt de cryptocrisis een gevaar voor de hele economie? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen   -Edin Mujagic, hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/30/202221 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de renteverhoging van de ECB

Het lijkt erop dat de ECB na elf jaar de rente gaat verhogen. En: een recessie van de Nederlandse economie ligt op de loer. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Menno Middeldorp, Hoofdeconoom bij de Rabobank. - Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/23/202221 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het Europees Stabiliteitsmechanisme

De vraag die boven de markten hangt: met hoeveel stappen gaat de ECB de rente verhogen? En: draagt het Europees Stabiliteitsmechanisme werkelijk bij aan stabiliteit? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Barbara Baarsma, directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA -Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer NN Investment Partners Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/16/202220 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de renteverhogingen van de Fed

Nu de Fed in rap de tempo de rente verhoogt wordt het verschil tussen de euro en de dollar alsmaar groter en dat jaagt de Europese inflatie aan. En: economen verwachten al maanden dat de lonen fors gaan stijgen. Zien ze nu dan eindelijk het begin van die grote loonstijging? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING; -Martin Visser, Econoom en financieel journalist bij de Telegraaf. Abonneer je op de Podcast  Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.    See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/202221 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de loonkloof

De loonkloof tussen topmensen en ‘gewone’ werknemers is gegroeid. En: De inflatie is gestegen, maar minder hard dan vorige maand. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer, verbonden aan de RUG -Wimar Bolhuis, docent aan de Universiteit Leiden en nu hoofdeconoom bij Ecorys. Abonneer je op de Podcast  Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/2/202222 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het historische lage consumentenvertrouwen

Waar haalt het kabinet 15 miljard euro vandaan om de voorjaarsnota rond te krijgen? En: Het vertrouwen van consumenten in de economie is historisch laag, maar we blijven toch geld uitgeven. Dat en meer bespreken we in het BNR economenpanel.   Panelleden Prestantator Thomas van Zijl gaat vandaag in gesprek met het het economenpanel, deze keer bestaande uit: -Marijn Jongsma (Redacteur macro-economie Het Financieele Dagblad)  -Casper de Vries (Hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics)    Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/25/202221 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de lichte daling van de huizenprijzen

De huizenprijzen laten een lichte daling zien EN de inflatie in Nederland is naar ongekende hoogte gestegen. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Bert Colijn, Senior econoom bij ING - Lukas Daalder, Chief Investment Strategist bij BlackRock Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/11/202219 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de historisch hoge inflatie

De Nederlandse inflatie is gestegen met bijna 12%, een niveau dat doet denken aan de jaren zeventig. En: hoe moet Nederland zich positioneren in het Europese debat over industriepolitiek? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Ester Barendregt, hoofdeconoom van RaboResearch     - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/4/202220 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de ongelijk verdeelde belastingdruk

De rijkste 1 procent van Nederland betaalt minder belasting dan de lage inkomens. Dat blijkt uit onderzoek van de CPB. En: de ECB wil het opkoopprogramma in het derde kwartaal stopzetten. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Martin Visser, financieel journalist bij de Telegraaf  - Menno Middeldorp, hoofdeconoom van RaboResearch. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/202221 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de inflatievoorspelling van DNB

De Nederlandsche Bank ziet nog geen loon-prijsspiraal, maar vreest wel permanent hoge inflatie. EN: Het IMF én kredietbeoordelaars vrezen een bankroet van de Russische staat. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Bert Colijn, senior econoom bij ING  - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/202218 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het verlagen van brandstofaccijns en de btw op energie

Het kabinet grijpt in en verlaagt de brandstofaccijns en de btw op energie. En hoe raken de sancties tegen Rusland nu al de wereldhandel?. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Hans Stegeman (Head of Research and Investment Strategy, Triodos) - Lukas Daalder (Chief investment Strategist, BlackRock) Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/202222 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de economische sancties tegen Rusland

De sancties die worden opgelegd tegen Rusland raken naast de elite ook de burger steeds harder. En: Westerse olie- en gasbedrijven begeven zich in Rusland naar de uitgang. Dat levert het land grote problemen op. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Barbara Baarsma, directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar Marktwerking- en Mededingingseconomie aan de UvA  - Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer van NN Investment Partners.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/7/202219 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de oorlog in Oekraïne

Wat zijn de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne? En: de hypotheekrente steeg in februari flink, want hypotheekverstrekkers anticiperen op renteverhogingen van centrale banken. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen  - Sandra Phlippen, hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/28/202220 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de flink stijgende energieprijzen voor huishoudens

Ondanks de compensatie van het kabinet betalen huishoudens dit jaar gemiddeld 110 euro per maand meer aan energiekosten. En: lukt het politieke partijen om op tijd een nieuwe vorm van vermogensbelasting in te voeren? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Luc Aben, hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers  -Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics   Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/21/202222 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de energietransitie

De inflatie is op het hoogste punt in 40 jaar. En: hoe gaat Europa de energietransitie waarmaken? Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING; En: -Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/202222 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het uitstellen van de vermogenstaks

Met het uitstellen van de vermogenstaks loopt de nationale schatkist miljarden euro's mis. Hoe moet dat gecompenseerd worden? En: de centrale banken blijven afwachten, terwijl de inflatie recordniveaus bereikt. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Ester Barendregt (hoofdeconoom bij Rabo Research); En: -Marijn Jongsma (redacteur macro-economie bij Het Financieele Dagblad). Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/202221 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de aangekondigde renteverhoging van de Fed

De Federal Reserve heeft laten weten dat het nu toch wel héél waarschijnlijk is dat de rente in maart omhoog gaat. En: economen van de Rabobank uiten forse kritiek op waarschuwingen van het CPB. Dat en meer bespreken we in het Economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Barbara Baarsma, directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar Marktwerking- en Mededingingseconomie aan de UvA; En: -Arnoud boot, hoogleraar Corporate Finance aan de UvA. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/202224 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de invloed van de stijgende lonen op rentetarieven

De lonen blijven stijgen, wat betekent dit voor de rentetarieven van de ECB? En: wat zijn de gevolgen van de Italiaanse presidentsverkiezingen voor Nederland? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Bert Colijn, senior econoom bij ING; En: -Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer NN Investment Partners.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/24/202222 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de explosieve stijging van huizenprijzen

Op de explosieve stijging van de huizenprijzen staat nog altijd geen rem. En: het inflatiemonster vreet aan ons spaargeld, onze energierekening en de pot pindakaas in de supermarkt. Moeten we hier mee leren leven of is het toch tijdelijk? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Hans Stegeman, head of Research & Investment Strategy bij Triodos  -Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.       See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/202220 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Fed die verrast werd door de inflatie

Uit openbaar gemaakte notulen blijkt dat FED bestuurders zijn verrast door het sterke economisch herstel én de aanhoudend hoge inflatie En: De Europese commissie heeft besloten dat ook gas- en kerncentrales het stempel ‘groene investering’ krijgen. Hoe verstandig is dat? Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  -Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN AMRO en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics  - Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/10/202223 minutes, 1 second
Episode Artwork

Economenpanel over het nieuwe kabinet

Het nieuwe jaar is aangebroken, maar we hebben nog steeds te maken met dezelfde problemen. Hoeveel zorgen moeten we ons maken over de inflatie en wie raakt het het hardst? En: wat kunnen we verwachten van het nieuwe kabinet?  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Edin Mujagic, hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer -Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de Telegraaf Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/3/202224 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de hoge energieprijzen

De hoge energieprijzen drijven de inflatie op. Ondertussen willen de Franse president Macron en de Italiaanse premier Draghi de handen ineen slaan met een nieuwe visie over hoe om te gaan met de begrotingsregels. Dat en meer bespreken we in het BNR Economenpanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen -Bert Colijn, senior econoom bij ING Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/28/202123 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over inflatiebestrijding

De ECB gaat zijn opkoopprogramma afbouwen, maar wil in 2022 de rente nog niet verhogen. En: in het nieuwe coalitieakkoord smijt Rutte IV met de geleende miljarden. Dat en meer bespreken we in het BNR Economenpanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/20/202123 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Euro

De Economische Monetaire Unie (EMU) vierde vorige week zijn dertig jarig bestaan, maar is volgens economen nog lang niet volwassen. En: Het nieuwe kabinet wil tientallen miljarden euro's investeren in verschillende fondsen voor stikstof, klimaat en woningbouw. Maar is dit wel een efficiënte manier van geld uitgeven?  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het ondernemerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Lukas Daalder, Chief Investment Strategist bij BlackRock   - Ester Barendregt, hoofdeconoom van RaboResearch Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/202122 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de afnemende vermogensongelijkheid

Fed-voorzitter Jerome Powell durft het woord ‘tijdelijk’ niet meer in de mond te nemen in verband met de inflatie. En: de helft van de Nederlanders is financieel kwetsbaar. Dat en meer bespreken we in het economenpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit:  - Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer bij NN Investment Partners - Menno Middeldorp, Hoofd RaboResearch  Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/6/202122 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de invloed van de nieuwe Duitse regering

En: door alle lockdownellende zou je het haast vergeten, maar 2021 blijft economisch gezien een goed jaar. Panelleden Het economenpanel bestaat deze keer uit: -Barbara Baarsma, directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA -Rens van Tilburg, econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/29/202122 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de ECB- waarschuwing voor correcties op financiële markten

En: de Nederlandse werkloosheid is lager dan vóór de coronacrisis, maar toch stijgen de lonen maar mondjesmaat. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN AMRO en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics -Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan diezelfde Erasmus school of Economics Abonneer je op de Podcast Ga naar het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/22/202121 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de gevolgen van Glasgow

En: vereisen nieuwe coronamaatregelen ook nieuwe steunmaatregelen? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de UvA - Nora Neuteboom, econoom bij ABN Amro Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/15/202122 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het einde van de Amerikaanse noodsteun

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Menno Middeldorp, Head of RaboResearch - Martin Visser, Econoom en financieel journalist bij de Telegraaf Abonneer je op de Podcast Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/8/202122 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de ECB die nergens wakker van ligt

EN: De jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties is van start gegaan in Glasgow, maar volgens de Klimaatnota zijn onze doelen voor 2030 en 2050 nog uit zicht. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Hans Stegeman, econoom en hoofdstrateeg aandelen bij Triodos - Edin Mujagi, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/1/202120 minutes, 1 second
Episode Artwork

Economenpanel over het vertrek van Jens Weidmann

Verder kondigde onlangs het ene na het andere concern aan om de prijzen te verhogen: o.a. Nestlé, Danone, Unilever en Procter & Gamble. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Bert Colijn, Senior econoom bij ING - Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/25/202120 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de toenemende inflatie

Panelleden - Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer NN Investment Partners - Barbara Baarsma, Directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA. Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/18/202121 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de exploderende gasprijzen

Panelleden -Luc Aben hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers -Lukas Daalder Chief investment Strategist, BlackRock Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/202121 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de stijgende brandstofprijzen

EN: De steunmaatregelen hebben de Nederlandse overheid 82 miljard euro gekost. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Esther Barendregt, Hoofd RaboResearch Nederland - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/4/202121 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over verduurzaming van de industrie en de FED

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Hans Stegeman, hoofd onderzoek en investeringsstrategie bij Triodos Bank - Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de Telegraaf. Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/27/202121 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over onze stijgende energierekening

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING. - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën van de Erasmus Universiteit. Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/20/202120 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de afbouw van de noodsteun van de ECB

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Barbara Baarsma, Directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA. - Edin Mujagic, hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/13/202121 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het afscheid van olie en gas

En: op 1 oktober stopt de overheid met de steunmaatregelen die de economie omhoog hielden tijdens de coronacrisis. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Luc Aben (hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers) Rens van Tilburg (econoom en directeur bij het Sustainable Finance Lab) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/6/202123 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over corona-effect in cao's

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie Erasmus School of Economics Menno Middeldorp, hoofd RaboResearch Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/30/202123 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over groei en arbeidskrapte

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING. -Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de Telegraaf. Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/23/202123 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de krapte op de arbeidsmarkt

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Barbara Baarsma, directeur van Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA. - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus School of Economics. Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/16/202120 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over groeiende inflatie

Panelleden Presentator Paul van Liempt gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Edin Mujagic, hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer -Lukas Daalder, Chief investment Strategist bij BlackRock. Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/9/202123 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de kolossale Europese staatsschuld

Panelleden Presentator Paul van Liempt gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Nora Neuteboom, econoom bij ABN Amro Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/2/202123 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over geopolitieke spanningen door de Europese klimaatplannen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Menno Middeldorp, Hoofd RaboResearch Rens van Tilburg, Econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/19/202124 minutes, 1 second
Episode Artwork

Economenpanel over de verhoogde inflatiedoelstelling van de Europese Centrale Bank

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/12/202122 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het opveren van de Europese economie

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg -Rens van Tilburg, econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/28/202122 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de verhoudingen tussen de VS en China

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Ester Barendregt, hoofd RaboResearch Nederland Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/14/202122 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de economie na corona

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: -Barbara Baarsma, directeur van de Rabo Carbon Bank en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UvA -Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/202117 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de oplopende Amerikaanse staatsschuld

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Bert Colijn, senior econoom bij ING - Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/31/202122 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over positieve rente

En verder: Het tekort op de Nederlandse begroting in 2020 komt uit op 4,3%. Is het heel erg dat Nederland nu een begrotingstekort van ruim 4% heeft gehad? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics - Hans Stegeman, Head of research and Investment Strategy bij Triodos bank Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202119 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over aantrekkende staalindustrie

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen en adviseur bij verschillende financiële instellingen - Menno Middeldorp, Hoofd RaboResearch Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202122 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over honderd dagen Biden

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Luc Aben, Hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers Sandra Phlippen, Hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. <iframe height="277" width="300" src="https://widgets.bnr.nl/audio-widget-v2/index.html?podcast=https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-economenpanel/json&showSponsor=true&colors=#FFD200,#ffffff,#000000,#FFD200,#FFD200,#000000,#000000" frameBorder="0" scrolling="no"/>See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202124 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de nieuwe zijderoute

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Ester Barendregt, hoofd RaboResearch Nederland - Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202124 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over meestijgende inkomens

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: - Rens van Tilburg, econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab - Bert Colijn, senior econoom bij ING Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202123 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over winstafdracht en minimumtarieven voor winstbelasting

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Edin Mujagic, hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202120 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de oplopende inflatie

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen en adviseur bij verschillende financiële instellingen - Menno Middeldorp, Hoofd RaboResearch Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202123 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over formeren en de route naar economisch herstel

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Steven Brakman, Hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Bert Colijn, senior econoom bij ING Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202122 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Lagarde's angst voor een hogere rente

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: - Hans Stegeman, head of research and investment strategy bij Triodos bank - Han de Jong, BNR huiseconoom Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202120 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over begrotingsregels

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: - Harald Benink (Universiteit van Tilburg) - Menno Middeldorp (Rabobank) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202122 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het inflatiespook

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Luc Aben (hoofdeconoom bij Van Lanschot) - Ester Barendregt (Hoofdeconoom RaboResearch) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202124 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over alternatieven voor versoepelingen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus School of Economics Luister ook naar het boardroompanel. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/22/202124 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over groeicijfers en steunmaatregelen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Barbara Baarsma (directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA) Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering aan de Universiteit van Amsterdam) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/15/202122 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over studievertraging

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics. Valentijn van Nieuwenhuijzen, chief investment officer bij Nationale Nederlanden. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/8/202123 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over bankenbuffers en oppottende Nederlanders

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Ester Barendregt, hoofd van RaboResearch Luc Aben, hoofdeconoom van Van Lanschot Bankiers Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/1/202123 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over een sterkere euro

Nu het kabinet opnieuw extra miljarden uitgeeft om bedrijven te compenseren, blijft een golf aan faillissementen voorlopig nog even uit. En: de Europese Commissie wil de dollar een kopje kleiner maken, door de euro sterker te maken. Dat en meer bespreken we in het economenpanel met: Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: - Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics - Nora Neuteboom, econoom bij ABN Amro Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/25/202122 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de val van het kabinet

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Barbara Baarsma, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA Martin Visser, econoom en financieel journalist bij De Telegraaf Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/18/202126 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over verlenging lockdown

De lockdown wordt verlengd. Kunnen alle ramingen voor 2021 daardoor de prullenbak in? Na de bestorming van het Capitool lijkt de rust in Amerika weergekeerd. Wat is de blijvende economische schade? Panelleden Roelof Salomons, hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke vrijdagdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/11/202124 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Het economenpanel blikt vooruit op 2021

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro. Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Abonneer je op de Podcast Ga naar het BNR Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/4/202125 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Brexit

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Paul Teule, Docent Europese Economie aan de UVA - Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij Rabobank Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/28/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over corona-angst

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Luc Aben, hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers; - Sandra Phlippen, hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam; - Lizzy Doorewaard, toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/202023 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de gevolgen van de strengste lockdown

Deze lockdown is de strengste tot nu toe, maar De Nederlandsche Bank en het IMF zijn positief over de Nederlandse economie van volgend jaar. En: met de nieuwe begroting en Green Deal zet de EU weer een stap vooruit in de energietransitie. Dat en meer bespreken we in het economenpanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Edin Mujagic, hoofdeconoom van OHV vermogensbeheer - Hans Stegeman, hoofd onderzoek en investeringsstrategie bij Triodos bank Abonneer je op de Podcast Ga naar economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/202023 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de Europese meerjarenbegroting

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Barbara Baarsma (directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA) - Steven Brakman (hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen) Abonneer je op de Podcast Ga naar het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/14/202023 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de nieuwe ECB-maatregelen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Aline Schuiling (Senior Econoom ABN Amro) - Valentijn van Nieuwenhuijzen (Chief Investment Officer NN Investment Partners). Abonneer je op de Podcast Ga naar het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/7/202022 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over steunpakketten van de ECB

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: - Ester Barendregt, hoofd RaboResearch - Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/30/202022 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de economische verrassingen door vaccins

En een akkoord over het coronaherstelfonds staat onder druk nu Polen en Hongarije zich voor een akkoord dreigen te werpen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam) Luc Aben (hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/23/202021 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de veerkracht van de economie

Vandaag opent de nieuwe aanvraagperiode voor de NOW-3 regeling. Staan bedrijven opnieuw in de rij? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Barbara Baarsma (directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA) Bas Jacobs (hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. Beluister ook | Nederlandse economie kromp in 2020 met 4,3 procentSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/16/202023 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het coronavaccin van Pfizer

En ook: In aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar druppelen partijprogrammas langzaam binnen. De partijen op rechts willen minder marktwerking en méér overheid. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Marieke Blom (hoofdeconoom bij ING) Paul Teule (docent Europese Economie aan de UVA) Abonneer je op de Podcast Ga naar het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/9/202022 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de koers van de nieuwe president

En ook: China ligt op koers om de grootste economie ter wereld te worden en heeft de Verenigde Staten bijna ingehaald. De coronacrisis heeft dit effect versterkt: de Chinese economie groeit, terwijl de Amerikaanse economie krimpt. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering aan de Universiteit van Amsterdam) - Lukas Daalder (hoofd investeringsstrategie bij Blackrock) - Steven Brakman (hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen) Abonneer je op de Podcast Ga naar het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/2/202023 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Europese corona-obligaties

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg - Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de Telegraaf Abonneer je op de Podcast Ga naar het economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/26/202023 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over staatssteun en de huizenmarkt

En ook: De huizenmarkt trekt zich voorlopig nog niks aan van het coronavirus. Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING; - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast Ga naar de webpagina en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/19/202024 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over coronamiljarden

En ook: GroenLinks wil elke 18-jarige 10.000 euro geven. Is dat een goed idee? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Roelof Salomons, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen - Hans Stegeman, hoofd research and Investment Strategy bij Triodos Abonneer je op de Podcast Ga naar de webpagina en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/202020 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het inflatiedoel van de ECB

En ook: de weg voor steun ligt open nu KLM een akkoord heeft bereikt met de vakbonden. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Rens van Tilburg, directeur sustainable finance lab van de Universiteit Utrecht - Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers Abonneer je op de Podcast Ga naar de webpagina en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/202022 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het nieuwe, achterhaalde steunpakket

En ook: biodiversiteit is het nieuwe paradepaardje van de financiële sector. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Esther Barendregt, Hoofd RaboResearch Nederland - Martin Visser, Econoom en financieel journalist bij de Telegraaf En de zakenpartner (co-host): Joyce Knappe (oprichter van Pro Parents) Abonneer je op de Podcast Ga naar de webpagina en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/28/202020 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Steun in de tweede golf

Daarover praten we in het Economenpanel, met: - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics. - Aline Schuiling, Senior Econoom ABN Amro En zakenpartner is Tanja Nagel, commissaris bij Ernst & Young en Kas Bank.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/21/202021 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Prinsjesdag 2020

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam; - Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer NN Investment Partners En de zakenpartner vandaag is Joyce Knappe, oprichter van Pro Parents. Abonneer je op de Podcast Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/14/202023 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Klaas Knot

En er is geld in overvloed in Nederland. Kunnen we corona financieel gezien makkelijk tackelen? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Bert Colijn, sectoreconoom bij ING; - Jaap Koelewijn, van adviesbureau Financieel Denkwerk en hoogleraar finance aan Nyenrode Universiteit; En zakenpartner vandaag: Sara Liesker, van internationaal incassobureau Ceres Legal. Abonneer je op de Podcast Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/7/202024 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over consumentenangst

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Luc Aben (hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers); - Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam); En de zakenpartner (co-host): Lizzy Doorewaard (toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO). Abonneer je op de Podcast Ga naar Economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202023 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Klappen ondanks de NOW

We bespreken het in het economenpanel: - Barbara Baarsma, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UVA - Casper de Vries, Hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics En zakenpartner vandaag: Jacqueline Zuidweg, directeur van MKBdoorgaan.nl en Zuidweg & PartnersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/31/202022 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over een 'optimistisch' CPB

Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Lukas Daalder, chief investment strategist bij BlackRock Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij Rabobank En de zakenpartner Joyce Knappe, directeur en oprichter van ProParents Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/17/202022 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over het derde steunpakket

Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het economenpanel, dat deze keer bestaat uit: Ester Barendregt, Hoofd RaboResearch Nederland Paul Teule, Docent Europese Economie aan de UVA. En de zakenpartner Annemarie de Jong, sociaal ondernemer en algemeen directeur van Better Future Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/10/20201 hour, 39 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Europese krimpcijfers

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics. - Hans Stegeman, hoofd research and Investment Strategy bij Triodos. - Marlies Mohr, zakenpartner vandaag en ondernemer en communicatie-expert in de retail. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/3/202024 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over spanningen VS en China

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit: - Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg; - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen; - Tanja Nagel, zakenpartner vandaag en bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke maandag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/27/202024 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over coronafonds

En de werkloosheidscijfers in Nederland lopen hard op. Valt een massale ontslaggolf nog te voorkomen? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit; - Nora Neuteboom (econoom ABN Amro) - Jaap Koelewijn (Adviesbureau Financieel Denkwerk en hoogleraar finance aan Nyenrode Universiteit) - Zakenpartner Elske Doets (directeur van Doets Reizen) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/20/202024 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over herstelfonds

En de Tweede Kamer debatteert morgen over het pensioenakkoord. de vraag is: komt er nog vuurwerk? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit; - Edin Mujagic (hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer); - Martin Visser (econoom en financieel journalist bij De Telegraaf); - Zakenpartner Desirée van Boxtel (partner bij Karmijn Kapitaal). Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/13/202022 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over een derde steunpakket

En we zitten in een crisis die zijn weerga niet kent, maar wie naar de werkloosheidscijfers in Europa zal met enige verbazing opmerken dat er dáár niets aan de hand lijkt. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit; Bert Colijn, senior econoom bij ING Roelof Salomons, strategisch adviseur bij Mercer en Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen En de Joyce Knappe van Pro Parents Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/6/202023 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over miljardensteun KLM

Het IMF is somber, het CBS is somber, en wij eigenlijk ook. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Economenpanel, dat deze keer bestaat uit; Barbara Baarsma, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar Economie aan de Universiteit van Amsterdam Steven Brakman, hoogleraar Internationale Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen En de zakenpartner Sara Liesker van internationaal incassobureau Ceres Legal Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/economenpanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/29/202023 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Pensioenakkoord, of toch niet...

Het economenpanel bestaat deze week uit: - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam - Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer NN Investment Partners En zakenpartner Joyce Knappe, oprichter van Pro Parents See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/22/202023 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Krimp Britse economie

De Britse economie kromp in april meer dan 20 procent, maar hoeveel zegt dat cijfer. En het regent Europese miljarden, Nederlandse miljarden, wie mag dat geintje allemaal betalen? Dat bespreken we deze week in het economenpanel. - Lukas Daalder, Chief Investment Strategist at BlackRock - Hans Stegeman, Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos - En zakenpartner Lizzy Doorewaard, Toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPOSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/15/202019 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Economische crisis

Dat bespreken we deze week in het economenpanel. - Barbara Baarsma, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics - En zakenpartner Elske Doets, eigenaar van Doets Reizen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/8/202025 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Nieuw steunpakket

Dat bespreken we deze week in het economenpanel: - Ester Barendregt, hoofd RaboResearch Nederland - Nora Neuteboom, econoom bij ABN Amro - En zakenpartner Wendy van Ierschot, oprichter van VIE people en VIE Tech CapitalSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/25/202024 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Coronarecessie

Dat bespreken we deze week in het economenpanel. - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Marieke Blom, hoofdeconoom ING Nederland - En zakenpartner Lizzy Doorewaard, toezichthouder bij Staatsbosbeheer en NPOSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/18/202023 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | De economie start weer op

We bespreken het in het Economenpanel met: - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam - Luc Aben, Hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers En zakenpartner Jacqueline Zuidweg, directeur van MKBdoorgaan.nl en Zuidweg & PartnersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/11/202023 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Corona en Brexit

Wordt de Brexit opnieuw uitgesteld? en de wereld houdt torenhoge schulden aan corona over, maar bezuinigen is geen optie. Dat en meer is besproken in het Economenpanel met: - Steven Brakman (Rijksuniversiteit Groningen) - Bert Colijn (ING) - EN: Adine Tjeenk Willink (Nimbles)See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/20/202026 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over steunmaatregelen

Met Ester Barendregt (Hoofd RaboResearch Nederland), Bas Jacobs (Hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus School of Economics) en Sandra Phlippen (Hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics in Rotterdam).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/6/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Drama voor de economie

We bespreken het in het economenpanel met: - Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij de Rabobank - Roel Beetsma, hoogleraar macro-economie aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de European Fiscal Board - Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de Telegraaf En zakenpartner Jacqueline Smit, oprichter van Rockportink, eerder directeur bij TMG en in de directie bij Microsoft.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/30/202024 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over de miljardenbazooka die de economie moet stutten

Noodfondsen schieten in Europa uit de grond om de economie te stutten. Waar moeten die miljarden heen? We praten erover in het economenpanel met Luc Aben (hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers) en Rens van Tilburg (Econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/23/202026 minutes
Episode Artwork

Economenpanel | Economie in tijden van pandemie

We bespreken het in het economenpanel met: - Jaap Koelewijn, Adviesbureau Financieel Denkwerk, en hoogleraar Finance aan Nyenrode Universiteit - Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de Universiteit van Tilburg En zakenpartner Jacqueline Smit, oprichter van Rockportink, eerder directeur bij TMG en in de directie bij Microsoft.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/16/202022 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: beurspaniek door olie en corona

Met in de studio: - Lukas Daalder, Chief Investment Strategist bij BlackRock - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus School of Economics - Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij de Rabobank En zakenpartner: Sara Liesker, oprichter van Liesker Procesfinanciering en incassobureau Ceres Legal See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/9/202022 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: over impact corona op de Nederlandse economie en de verwachte ramingen

De beurs, bedrijven en de wereldeconomie lijden onder de gevolgen van het coronavirus. We praten erover met Ester Barendrecht (hoofd RaboResearch Nederland), Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiele markten aan de Universiteit van Amsterdam) en Valentijn van Nieuwenhuizen (Chief Investment Officer NN Investment Partners)See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/202023 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: de ideeën van Thomas Piketty

Het CBS presenteerde cijfers over voltijds- en deeltijdwerk en ook het corona-virus wordt weer besproken. Vandaag in het panel: Marieke Blom (ING), Luc Aben (Van Lanschot) en Barbara Baarsma (Rabobank, UVA). See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202025 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Economische hulp bij coronavirus

Lage rente De lage rentes blijven maar voor records zorgen. Zo staat de hypotheekrente op een historisch laagtepunt. Het leidt op de beurs dan weer tot extreem hoge prijzen. Dat en meer bespreekt het economenpanel, met Sandra Phlippen (ABN Amro), Lukas Daalder (Blackrock) en Roelof Salomons (RUG).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/17/202023 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Weinig hoogopgeleide migranten

Werkgevers en vakbonden zijn het hier totaal niet eens. De een zegt: je moet hier meer op inzetten, vakbonden willen juist dat er meer geïnvesteerd wordt in Nederlanders op de arbeidsmarkt. Coronavirus De economische gevolgen van het coronavirus worden steeds duidelijker: bedrijven wereldwijd verwachten een omzetkrimp, de beurzen gaan omlaag en de Chinese economie koelt flink af. Ondertussen heeft de Chinese centrale bank al aangegeven maatregelen te zullen nemen. Dat en meer bespreekt het economenpanel, met Barbara Baarsma (Rabobank, UvA), Martin Visser (Financiële Telegraaf) en Hans Stegeman (Triodos). Luister ook | Het coronavirus lijkt alweer vergeten See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/10/202024 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: coronavirus versus Brexit

Dat wordt besproken in het Economenpanel, deze week met: - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus School of Economics - Lukas Daalder, Chief investment Strategist at BlackRock - Steven Brakman, Hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - En zakenpartner Talitha Muusse, toezichthouder bij MVO Nederland, en directeur van De Energieboot en Blikverruimers See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202022 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: welk cijfer krijgt de Nederlandse economie?

We gaan het bespreken met het Economenpanel dat bestaat uit Aline Schuiling (ABN Amro), Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) en Joost van Leenders (Kempen). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/202023 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: ABN zet spaarrente op 0%

Dat en meer bespreken we in het economenpanel, vandaag met: Roelof Salomons (Rijksuniversiteit Groningen), Ester Barendregt (RaboResearch Nederland), Casper de Vries (Erasmus School of Economics) en Nora Neuteboom (ABN Amro). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202021 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Nederland bijna Europees kampioen inflatie

Dat en meer bespreken we in het economenpanel, vandaag met: Arnoud Boot (Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam), Sandra Phlippen (chief economist bij ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics) en Marieke Blom (hoofdeconoom bij ING). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/13/202021 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: wat doet conflict VS-Iran met wereldeconomie?

Het Economenpanel deze week: - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de Telegraaf - Luc Aben, hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202023 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Economenpanel kijkt alvast naar het volgende decennium

Dat en meer bespreken we vandaag met Edin Mujagic (hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer), Roelof Salomons (hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Menno Middeldorp (hoofdeconoom bij de Rabobank).See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/201922 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: het loonstrookje van 2020

Met deze week: - Edin Mujagic, Hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer - Sandra Phlippen, Hoofdeconoom ABN Amro en universitair docent toegepaste economie aan de Erasmus School of Economics - Casper de Vries, Hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/201923 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Economie en Lagarde

Met deze week: - Jaap Koelewijn (Nyenrode Universiteit en Financieel Denkwerk) - Harald Benink (Universiteit van Tilburg) - Han de Jong (ABN Amro).See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/201923 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: waarom zijn spaarders het slechtst af in Nederland?

Minister Hoekstra voert ondanks de roep van consumentenorganisaties geen verbod in op negatieve spaarrente. In geen enkel land in de eurozone zijn spaarders zo slecht af door de inflatie als in Nederland. Waarom wordt er nog zoveel gespaard? En hoe belangrijk is dat voor de economie? Het Economenpanel met Marieke Blom (ING), Valentijn van Nieuwenhuijzen (NN) en Lukas Daalder (BlackRock).See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/201923 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: remmen klimaatmaatregelen groei?

Het Economenpanel van deze week: - Luc Aben Hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers - Ester Barendregt Hoofd RaboResearch Nederland - Hans Stegeman Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/201922 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: nauwelijks groei en tóch positieve beurzen

Deze week in het Economenpanel: - Joost van Leenders, beleggingsstrateeg bij Kempen; - Roelof Salomons, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen; - Nora Neuteboom, senior econoom ABN Amro.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/201923 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: einde economische groei in zicht

Het CPB voorspelt het einde van de periode van toenemende economische groei. Wat gaan we merken van die matige economische vooruitzichten? Deze week in het Economenpanel: - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Rens van Tilburg, econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab - Martin Visser, econoom en financieel journalist bij De TelegraafSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/201921 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: optimisme over stijgende rente

Het Economenpanel bestaat deze keer uit Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam), Han de Jong (hoofdeconoom ABN Amro) en Menno Middeldorp (hoofdeconoom bij Rabobank).See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/201922 minutes
Episode Artwork

Economenpanel: Lagarde steekt van wal

Het Economenpanel bestaat vandaag uit Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics, Valentijn van Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer bij NN Investment Partners en Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/201920 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Trump redt economie en spaarrente richting nul

Dankzij Donald Trump gaan we voorlopig helemaal geen recessie beleven, zegt topeconoom en Nobelprijswinnaar Robert Shiller. Gaan de economen daar in mee? En: ABN Amro verlaagt zijn spaarrente tot 0,01 procent. Wat doet dat met het verdienmodel van banken? Vandaag in het panel: -Luc Aben, hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers - Lukas Daalder, chief investment strategist bij BlackRock - Hans Stegeman, head of Researsch and Investment Strategy bij Triodos See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/201921 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Brexit en waarschuwing WTO

Vandaag in het panel: - Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. - Barbara Baarsma, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam en hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie aan de UvA. - Han de Jong, nu nog hoofdeconoom bij ABN AMRO, maar per 1 december zelfstandig econoom.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/201925 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: De handelsoorlog gaat door

Hierover praat het Economenpanel, bestaande uit Bert Colijn (senior econoom bij ING), Bas Jacobs (hoogleraar Economie en Overheidsfinanciën van de Erasmus School of Economics) en Menno Middeldorp (hoofdeconoom bij de Rabobank).See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/201922 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Het Economenpanel: “Potentie op een verziekte relatie tussen de VS en EU”

Het Economenpanel bestaande uit: - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam - Han de Jong, Hoofdeconoom bij ABN Amro - Valentijn van Nieuwenhuizen, Chief Investment Officer NN Investment Partners See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/201921 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: De overheid profiteert van lage rente

Verder gaat het ECB-bestuur rollenbollend over straat sinds de laatste vergadering en hoor je welke gevolgen dat heeft voor Nederland. Het Economenpanel met Luc Aben (hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers), Martin Visser (econoom en financieel journalist bij de Telegraaf) en Marieke Blom (hoofdeconoom bij ING).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/201921 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: weer verlaagt de Fed de rente

Vandaag in het panel: Harald Benink (Hoogleraar Bankwezen en Financiering aan de Universiteit van Tilburg), Stefan Brakman (hoogleraar Internationale Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Rens van Tilburg (econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab). See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/201923 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: de twijfel van Klaas Knot

Dat en meer bespreken we in het economenpanel, vandaag met Roelof Salomons (hoofdstrateeg bij Kempen en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen), Ester Barendregt (hoofd RaboResearch Nederland) en Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam). See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/201919 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Festina Rente bij de ECB?

Het is de week waar economen al lang naar uitkijken: de ECB vergadert in Frankfurt over mogelijk nog lagere rente. Het Economenpanel blikt vooruit, met Sandra Phlippen (hoofd Nederland bij het Economisch Bureau van ABN Amro), Edin Mujagic (hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer) en Menno Middeldorp (hoofdeconoom bij de Rabobank).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/201923 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Economenpanel over Duitse auto-industrie

Met vandaag Han de Jong (hoofdeconoom ABN Amro), Martin Visser (econoom en financieel journalist bij De Telegraaf) en Sweder van Wijnbergen (hoogleraar economie aan de Universiteit Amsterdam).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/201923 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: sparen voor een lage rente

Met in de studio: - Barbara Baarsma, directievoorzitter Rabobank Amsterdam - Bert Colijn, senior econoom van ING - Bas Jacobs van de Erasmus School of Economics Ook aanwezig is zakenpartner Nathalie Vrancken, Bedrijfskundige en eigenaar van 'De Externe Voorzitter'.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/201922 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Economenpanel

Zo maar twee onderwerpen voor het Economenpanel, met vandaag Marieke Blom (ING), Hans Stegeman (Triodos) en Sandra Phlippen (ABN).See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/201924 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: van handelsoorlog naar valuta-oorlog

Met vandaag: - Menno Middeldorp, Hoofdeconoom bij de Rabobank - Valentijn Nieuwenhuijzen, Chief Investment Officer NN Investment Partners - Aline Schuiling, Senior Economist ABN Amro Ook in de studio is zakenpartner Jacqueline Zuidweg, Directeur van MKBDoorgaan.nl en Schulden.nl. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/201923 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: de inflatiestimulatie van centrale banken

Met vandaag: - Han de Jong, hoofdeconoom bij ABN AMRO, - Edin Mujagic, hoofdeconoom OHV vermogensbeheer - Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics En natuurlijk - zakenpartner Marja Ruigrok, wethouder Economie en Innovatie in de Haarlemmermeer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/201923 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: de onrust in de industrie eist zijn tol

Met vandaag: - Luc Aben, hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers - Steven Brakman, Hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Han de Jong, hoofdeconoom bij ABN Amro En natuurlijk Zakenpartner Jacqueline Zuidweg, directeur van MKBDoorgaan.nl en Schulden.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/31/201922 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Pensioenkortingen en rem op Schiphol

Met deze week: - Jaap Koelewijn (Financieel Denkwerk en Nyenrode Universiteit) - Hans Stegeman (Triodos) - EN: Martin Visser (De Telegraaf)See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/201923 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: IMF, ECB en Europese Commissie

Met deze week: - Harald Benink (Universiteit van Tilburg) - Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) - EN: Roelof Salomons (Kempen en Rijksuniversiteit Groningen).See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/15/201922 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: een niet-econoom aan het roer bij de ECB, gevaarlijk of juist verfrissend?

Met vandaag: - Menno Middeldorp, hoofdeconoom Nederland bij Rabobank - Bert Colijn, senior econoom bij ING - En Sylvester Eijffinger, Hoogleraar Financiele Economie aan de UvT te TilburgSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/201923 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Frans Timmermans, een vloek of zegen voor Nederland?

Met vandaag: - Sandra Phlippen, Hoofd Nederland bij het Economisch bureau van ABN Amro - Luc Aben, Hoofdeconoom bij van Lanschot Bankiers - Rens van Tilburg, Econoom en directeur van het Sustainable Finance LabSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/201923 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Kan Rutte zijn oproep om loonverhoging waarmaken?

Met vandaag: - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam - Edin Mujagic, Hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer - Hans Stegemans, Head of research and Investment Strategy bij Triodos - Alexandra Jankovich, Managing partner bij SparkOptimusSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/17/201923 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Pensioenakkoord stap dichterbij

Met vandaag: - Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus School of Economics - Menno Middeldorp, Hoofdeconoom Nederland bij Rabobank - Roelof Salomons - Hoofdstrateeg bij Kempen en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen En Zakenpartner Tanja Nagel, commissaris bij EY, Kas Bank en PNO consultantsSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/201923 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Europese verkiezingsuitslag

De christen- en sociaaldemocraten zijn voor het eerst in veertig jaar hun meerderheid kwijt, en Matteo Salvini wint dik in Italië. Wat de Europese verkiezingsuitslag voor de Europese Economie betekent, is besproken in het economenpanel. Met deze week - Marieke Blom (ING) - Casper de Vries (Erasmus School of Economics) - EN: Ester Barendregt (RaboResearch Nederland). See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/201921 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Is de Eurozone écht stabiel?

Met vandaag: - Steven Brakman Hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Sylvester Eijffinger Hoogleraar Financiele Economie aan de UvT te Tilburg - Hans Stegeman Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos - Alexandra Jankovic, Managing partner bij SparkOptimusSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/201921 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Het handelsconflict tussen China en de VS

Met vandaag: - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam - Jaap Koelewijn, Adviesbureau Financieel Denkwerk hoogleraar finance aan Nyenrode Universiteit - Rens van Tilburg, Econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab - Marja Ruigrok, Wethouder Economie en Innovatie in HaarlemmermeerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/201920 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Trump dreigt met nieuwe maatregelen tegen China

Met vandaag: - Luc Aben, hoofdeconoom bij Van Lanschot Bankiers. - Valentijn van Nieuwenhuijzen, chief investment officer bij NN Investment Partners. - Edin Mujagic, hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer. En Zakenpartner is Elske Doets, directeur van Doets Reizen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/201923 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Ongelijkheid leidt tot revolutie

- Harald Benink (Universiteit van Tilburg) - Barbara Baarsma (Universiteit van Amsterdam) - EN: Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam)See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/201924 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: angst is een slechte raadgever

Met vandaag: - Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING - Hans Stegeman, Head of Research and Investment Strategy bij Triodos - Martin Visser Econoom en financieel journalist bij de Telegraaf En - Zakenpartner Nathalie Vrancken, bedrijfskundige en eigenaar van 'De Externe Voorzitter' See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/201921 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Chinese investeringen in Europa

Het panel begint na 3 minuten: Met vandaag: - Sandra Phlippen, Hoofd Nederland bij het Economisch bureau van ABN Amro - Menno Middeldorp, Hoofdeconoom Nederland bij Rabobank - Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam En Zakenpartner Jacqueline Zuidweg, directeur van Zuidweg & PartnersSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/201930 minutes
Episode Artwork

Economenpanel: Rente en goedkope leningen

- Valentijn van Nieuwenhuizen (NN Investment Partners) - Hans Stegeman (Triodos) - EN: Martin Visser (De Telegraaf)See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/201922 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: de Nederlandse hypotheek

Met vandaag: - Irene van Staveren, Hoogleraar pluralistische ontwikkelingseconomie aan de Erasmus University Rotterdam - Menno Middeldorp, hoofdeconoom Nederland bij Rabobank - Koos Held, opleidingscoördinator en docent Bedrijfseconomie Saxion Hogeschool En - Zakenpartner Barbara Lemstra, commissaris bij onder meer Oost NL en het Topfonds GelderlandSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/5/201923 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Verenigde Staten en China

- Luc Aben (Van Lanschot Bankiers), - Arnoud Boot (Universiteit van Amsterdam) - EN: Edin Mujagi, (econoom, publicist en spreker).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/201922 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Moet het monetaire beleid van de ECB verkrapt worden?

Zelfs DNB-president Klaas Knot zegt dat het monetaire beleid niet te snel verkrapt moet worden. Betekent dit dat hij de Europese Centrale Bank zal blijven stimuleren? Dat en meer vragen we aan het Economenpanel dat vandaag bestaat uit Sylvester Eijffinger (hoogleraar financiële economie aan de Tilburg University), Jaap Koelewijn (adviesbureau Financieel Denkwerk en hoogleraar finance aan Nyenrode Universiteit) en Rens van Tilburg (econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/201922 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Gaat de wet arbeidsmarkt wel werken?

Dat en meer vragen we aan het Economenpanel dat vandaag bestaat uit Barbara Baarsma (Rabobank), Bert Colijn (ING) en Martin Visser (econoom en financieel journalist bij De Telegraaf).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/201922 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: geen zorgen voor Mario

Met vandaag: - Bert Colijn, senior econoom bij ING - Hans Stegeman, hoofd research and investment strategy bij Triodos Investment Management - Roelof Salomons, hoofdstrateeg bij Kempen Capital Management en verbonden aan de Rijskuniversiteit Groningen En Zakenpartner Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuypers en Zakenvrouw van het Jaar 2018.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/201920 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Afkoelende economie tijdelijk?

- Luc Aben (Van Lanschot Bankiers), - Menno Middeldorp (Rabobank) - EN: Casper de Vries (Erasmus School of Economics). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/201921 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: lawine aan afzeggingen

Met vandaag: - Arnoud Boot, hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam - Rens van Tilburg, econoom en directeur van het Sustainable Finance Lab - Martin Visser, econoom en financieel journalist bij De Telegraaf vanuit het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. En natuurlijk Zakenpartner Jacqueline Zuidweg, directeur van MKBDoorgaan.nl en Schulden.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/201921 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: de economie en teruglopende inflatie

- Harald Benink (Universiteit van Tilburg) - Steven Brakman (Rijksuniversiteit Groningen) - EN: Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer).See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/201920 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Apple verliest

Met vandaag: Jaap Koelewijn, hoogleraar finance aan Nyenrode University Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING En Han de Jong, hoofdeconoom bij ABN AmroSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/201920 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: terugblik op een onstuimig jaar

In het economenpanel blikken we terug een roerig jaar met onrust op de beurzen, toenemende populistische tendensen, een afbrokkelende internationale orde, mislukte klimaatplannen en nog veel meer. Het panel bestaat uit: - Bas Jacobs, hoogleraar Openbare financiën en Economisch beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; - Roelof Salomons, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofdstrateeg bij Kempen; - Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de Telegraaf. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/31/201823 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Voldoende geld voor leningen

Met vandaag: Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij de Rabobank en Joost van Leenders, beleggingsstrateeg bij Kempen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/201820 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: ECB en Schulden

- Luc Aben (Van Lanschot Bankiers) - Bert Colijn (ING) - Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer)See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/17/201819 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Economenpanel | Onrust in Europa

Te gast: - Han de Jong, hoofdeconoom bij ABN Amro - Menno Middeldorp, hoofdeconoom bij Rabobank - Hans Stegeman, hoofd research en investment bij Triodos Bank Zakenpartner is Hella Hueck, journalist bij het Financieele Dagblad.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/10/201820 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: China en de VS op de G20

- Harald Benink (Universiteit van Tilburg) - EN: Arnoud Boot (Universiteit van Amsterdam)See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/3/201820 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

BNR Economenpanel: Brexit

Hoe hard Brexit Europa raakt is besproken in het economenpanel met:- Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen - Bas Jacobs, Hoogleraar Openbare financiën en Economisch beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam - EN: Martin Visser, econoom en financieel journalist bij de TelegraafSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/26/201821 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Tegenvallende cijfers

- Jaap Koelewijn (Neyenrode Universiteit) - Roel Beetsma (Universiteit van Amsterdam) - EN: Sandra Philippen (ABN AMRO)See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/201821 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: De gevolgen van de midterms

Te gast: Marieke Blom (ING), Aline Schuiling (ABN-AMRO) en Paul Teule (UvA-docent Europese economie) See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/12/201821 minutes, 1 second
Episode Artwork

Economenpanel: Stresstest banken

Te gast: - Steven Brakman (Rijksuniversiteit Groningen), Menno Middeldorp (Rabobank) en Roelof Salomons (Kempen).See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/5/201820 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Merkel niet herkiesbaar

Te gast: Barbara Baarsma (Rabobank), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit) en Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/29/201822 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Begroting Italië

Te gast: Luc Aben (Van Lanschot Bankiers), Eric Bartelsman (Vrije Universiteit) en Martin Visser (De Telegraaf). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/22/201820 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: kritiek op zorgenkindje Italië

Met Bert Colijn (ING), Sylvester Eijffinger (Tilburg University) en Menno Middeldorp (Rabobank).See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/16/201821 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Economenpanel: Werkloosheid VS

Te gast zijn Marieke Blom (ING), Roelof Salomons (Kempen en Rijksuniversiteit Groningen) en Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/10/201824 minutes, 54 seconds