Winamp Logo
BNR Boardroompanel | BNR Cover
BNR Boardroompanel | BNR Profile

BNR Boardroompanel | BNR

Dutch, Finance, 1 season, 245 episodes, 3 days, 20 hours, 29 minutes
About
Elke donderdag focust BNR Zakendoen op de boardroom, corporate governance en de strategiëen van grote bedrijven.
Episode Artwork

Boardroompanel over de financiële perikelen bij fietsenfabrikant Accell

Fietsenfabrikant Accell, bekend van merken als Batavus en Sparta, verkeerd in zwaar weer. En: De gemeente Amsterdam wil alleen meebetalen aan de Zuidasdok als het Rijk tóch de portemonnee trekt voor de Noord/Zuidlijn. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Anton Wiggers, Bedrijvendokter en partner bij Themis Company    - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw  Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/28/202330 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het schrappen van honderden banen bij FrieslandCampina

De Volksbank verliest twee bestuurders. En: FrieslandCampina schrapt 1800 banen. Hoe kan het bedrijf dit massaontslag in goede banen leiden? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Inge Brakman, commissaris bij onder meer DSM Nederland, partner bij de bestuurskamer en lid van de Raad van Advies bij ASN -Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds.  Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.    See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/14/202334 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de moeilijke zoektocht van Havenbedrijf Rotterdam naar een nieuwe algemeen directeur

Het is al bijna een jaar ruzie in de haven van Rotterdam, en de havenbedrijven zijn het zat. En: Nederland loopt een investering van 300 miljoen euro van ASM mis. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Rob Oudman, hoofd Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey  - Rob van Eijbergen, hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur  Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.    See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/7/202333 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over vragen van de VN over Chemours

Een nieuw hoofdstuk in de slaapapneu-affaire bij Philips. Dreigt er opnieuw een terugroepactie te komen? En: De Nederlandse overheid is door de Verenigde Naties gevraagd om opheldering te geven in het pfas-schandaal rondom Chemours. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  Lizzy Doorewaard, commissaris bij onder andere Esso Nederland en de NPO Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor-Ros Bedrijfsovernames  Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/30/202332 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de bestuurscrisis bij OpenAI

Welke gevolgen heeft de bestuurscrisis bij OpenAI op de toekomst van AI? En: is de forse boete voor kartelvorming bij de Rabobank terecht? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  Annemieke Roobeek, commissaris bij Eneco en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode Steven Schuit, hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/23/202324 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de Schipol dat toch niet krimpt

Schiphol hoeft tóch niet te krimpen. Maar is het bestuur van de luchthaven dan speelbal van de internationale politiek, of kan er wel een eigen koers worden gevlogen? En: Institutionele beleggers met 10 biljoen dollar onder beheer willen dat bedrijven stoppen met PFAS. Wanneer moet de raad van commissarissen luisteren naar deze zorgen en wanneer niet? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Rob Oudman, hoofd Benelux bij zakenbank Houlihan Lokey -Stefan Peij, Directeur en oprichter van de Governance Academy  Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/16/202332 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de financiering van honderden illegale ontbossers door Rabobank

Rabobank financierde honderden illegale ontbossers in Brazilië. En: het OM eist 25 miljoen euro van chemiebedrijf Sabic wegens onveilige werkprocessen. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company -Lieve Declerq, directeur Spie Nederland. Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/9/202330 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over of oud-Kamervoorzitter Khadija Arib zorgde voor een onveilige werkomgeving?

Zorgde oud-Kamervoorzitter Khadija Arib voor een onveilige werkomgeving? En: zorgt een verlate beursgang voor de ondergang van WeWork? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor-Ros Bedrijfsovernames Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw   Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/2/202327 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de innovatiekracht van Nederland

Nederland investeert minder geld in innovatie dan omringende landen en moet oppassen dat de concurrentiepositie niet verslechtert, schrijft TNO. Maar is de innovatiekracht van Nederland wel uit te drukken in het percentage van het BBP dat je erin steekt? En: de Volksbank heeft per 1 november een chief financial economic crime officer. Wat verandert er dan aan de witwasaanpak, en verzacht dat het oordeel van toezichthouders? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Marilieke Engbers, universitair docent governance & strategie aan de VU en schrijver van het boek Onder Commissarissen  -Mijntje Luckerath-Rovers, hoogleraar corporate governance aan Nyenrode  Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/26/202326 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over bedrijven die verduurzamen

82% van de Nederlandse bedrijven zegt actie te ondernemen om te verduurzamen. En: Deloitte bestuurslid Rob Bergmans stapt op vanwege examenfraude van werknemers. Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel met. Panelleden - Rob van Eijbergen, hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur - Leen Paape, emeritus-hoogleraar Corporate Governance bij de Nyenrode Business Universiteit, en toezichthouder bij verschillende organisaties.    Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/19/202328 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Nederlandse bedrijven in Israël en de Palestijnse gebieden

Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken in het conflict tussen Israël en de Palestijnse gebieden. Wat betekent het conflict voor het Nederlandse bedrijfsleven dat actief is in die regio? En: Wie trekt aan het kortste eind in de strijd tussen Victory Group en G&S Vastgoed? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel. Panelleden - Ageeth Telleman, algemeen directeur van LTP Business Psychologist, voorzitter van de Amsterdamse sportraad en voorzitter Raad van Toezicht ICK Dans  - Anton wiggers, Bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/202331 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

BNR Boardroompanel over de strijd van Damen Shipyard tegen de Nederlandse overheid

Damen Shipyard sleept de Nederlandse overheid voor de rechter. En: ING moet de rekening van Marokkaanse stichting Najiba open houden. Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:   Inge Brakman, commissaris bij onder meer DSM Nederland   Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland en Oncode.  Abonneer je op de podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/5/202333 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

BNR Boardroompanel over de uitspraak in rechtszaak tegen Chemours

Philips verborg al sinds 2010 duizenden klachten van gebruikers van apneu-apparaten en deed geen onderzoek naar bekende sterfgevallen die te maken hadden met die apparaten. En: de Rotterdamse rechtbank stelt vier gemeenten in het gelijk in de zaak tegen Chemours. Daarmee wordt de uitstoot van PFAS in de periode 1984-1998 een onrechtmatige daad jegens de gemeenten. Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:   - Steven Schuit, hoogleraar corporate governance aan Nyenrode Business Universiteit   - Jeroen Vercauteren, overnamespecialist bij Factor Bedrijfsovernames  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/28/202331 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de kankerverwekkende uitstoot van Tata Steel

Is het huidige bestuur van Tata Steel schuldig aan de bevindingen uit een rapport van vijftig jaar geleden over de kankerverwekkende uitstoot van de fabriek? En: wat betekent het grootste datalek in de geschiedenis van Xbox voor de toekomstvisie van de gameconsolefabrikant? Dat en meer bespreekt Thomas van Zijl in het boardroompanel met: Lizzy Doorewaard, toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO en Hélène Vletter, Hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en onder meer toezichthouder bij de NPO  See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/21/202329 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de verplichte duurzaamheidsrapportages van beursgenoteerde bedrijven

Experts waarschuwen voor een klopjacht op beursgenoteerde bedrijven nu ze vanaf 2024 moeten gaan rapporten over hun impact op het klimaat en de leefomgeving. Liggen er miljardenclaims op de loer? En: Is de Rabobank tekortgeschoten in het nakomen van haar zorgplicht bij het faillissement van reisbedrijf Oad in september 2013? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Annemieke Roobeek, commissaris bij Eneco, en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode.  - Marilieke Engbers, Assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/14/202329 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over boze beleggers van Adyen

Payment service provider Adyen organiseert een beleggersdag voor het eerst sinds zijn bestaan. Reden: boze beleggers na een halvering van de beurswaarde in augustus. Komt de beleggersdag als mosterd na de maaltijd of net op tijd? En: Peter Wennink, topman bij ASML, maakt zich zorgen om de toekomst van Nederland. Waar wil de topman Nederland voor behoeden?  - Jeroen Vercauteren, overnamespecialist bij Factor Bedrijfsovernames                          - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig advocaat bij De Brauw.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 11:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/7/202327 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Heineken en de verkoop van de Russische tak

Heineken verkoopt zijn Russische tak. Is het pr-fiasco van de brouwer daarmee nu voorbij? En: Intertoys staat te koop. Wie wil er in deze tijd nog een grote retailer kopen?  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Stefan Peij, Directeur en oprichter van de Governance University   - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor-Ros Bedrijfsovernames  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/31/202322 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de mogelijke sluiting van de vaccinafdeling van farmaceut Janssen

Farmaceut Janssen sluit waarschijnlijk een groot deel van zijn vaccinafdeling. Is dankzij of ondanks corona? En: Een dubbelinterview van de Indiase én Nederlandse Tata Steel-topmannen in het NRC. Slimme marketing of oprecht bezorgd over de Nederlandse klachtenregen?  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marilieke Engbers (Assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’.)  - Rob Oudman (Hoofd Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey)  Contact & Abonneren  BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en X.  Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/24/202323 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de jacht van private equity op EY

Private-equityfirma TPG klopt met een grote zak geld op de deur van accountancykantoor EY. Staat de splitsing binnen het bedrijf toch weer op de agenda? En: Triodos heeft vandaag nieuwe kwartaalcijfers gepresenteerd, terwijl de certificaathouders een schadevergoeding eisen voor hun verliezen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Roderick Muntes, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Athora in Nederland, commisaris bij UnibailRodamcoWestfield -Ageeth Telleman, topvrouw van LTP Business Psychologists, voorzitter van de Sportraad Amsterdam en voorzitter Raad van Toezicht ICK Dans Amsterdam Contact & Abonneren  BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en X.  Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/17/202325 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het ontbreken van de term 'geopolitiek' in de Corporate Governance Code

De term ‘geopolitiek’ wordt niet genoemd in de Corporate Governance Code, maar dit betekent niet dat het onderwerp geen prioriteit is in de boardroom. En: de failliete schuldenhandelaar Direct Pay Services laat een spoor van vernieling achter. Hoe kan het dat er niet eerder aan de bel werd getrokken? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Helene Vletter, Hoogleraar Financieel recht en Governance aan de Erasmus Universiteit, Partner van de Bestuurskamer en commissaris bij verschillende bedrijven  - Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Unive Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/10/202323 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het verlieslatende Picnic

Hoe lang kan Picnic nog verlies lijden voordat investeerders aan de bel trekken? En: moeten e-bikes na het debacle met VanMoof werken aan een beter imago?  Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Tanja Nagel bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland en Oncode - Anton Wiggers Bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/3/202323 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de krimp van Schiphol

KLM en andere luchtvaartmaatschappijen gaan naar de Hoge Raad om de krimp van Schiphol tegen te gaan. En: Onlinebank Bunq heeft ondanks geruzie met de aandeelhouders een nieuwe kapitaalinjectie gekregen. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Rob Oudman, Hoofd Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey    - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/27/202325 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over frauderende accountants

Frauderende accountants bij toetsen. En: Het traditionele skireisje van zuidas kantoren staat onder druk. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Inge Brakman, commissaris bij onder meer DSM Nederland en partner bij de bestuurskamer  - Stefan Peij, Directeur en oprichter van de Governance University  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/20/202323 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft

Strukton overweegt de verkoop van verschillende bedrijfsonderdelen. Schudt het bedrijf zó de erfenis van Gerard Sanderink van zich af? En: Microsoft mag Activision Blizzard toch overnemen heeft de Amerikaanse rechter bepaald, maar of hiermee de kous ook af is... Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Fieke van der Lecq, meervoudig commissaris en toezichthouder, hoogleraar Pensioenmarkten bij de Vrije Universiteit Amsterdam -Steven Schuit, hoogleraar corporate governance aan Nyenrode Business Universiteit  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/13/202322 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het vertrek van verzekeraar Aegon naar Bermuda

Belastingparadijs Bermuda mag een nieuwe Nederlandse bewoner verwelkomen En: ontslag van directeur Bert Krom doet stof opwaaien bij werknemers Afvalzorg. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Lieve Declerq, Directeur Spie Nederland  -Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/6/202321 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de dieselgate

Dieselgate, sjoemelsoftware en emissiefraude. Eén van de schuldige hiervoor –voormalig Audi-topman Rupert Stadler- stond afgelopen maandag voor de rechter. En: werkgevers zien wel wat in groene arbeidsvoorwaarden. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marilieke Engbers, Assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’.  - Rob van Eijbergen, Hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/29/202323 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de pfas-vervuiling door Chemours

Hoe diep zit chemiebedrijf Chemours in de problemen, nu blijkt dat ze al tientallen jaren op de hoogte zijn van hoe schadelijk het gebruik van pfas is? En is er werk aan de winkel voor boardrooms nu het Europees Parlement het eens is geworden over regels rondom kunstmatige intelligentie? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Mijntje Luckerath – Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University - Ageeth Telleman, CEO van LTP Business Psychologists, voorzitter van de SportraadAmsterdam en voorzitter Raad van Toezicht ICK Dans Amsterdam.    Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/22/202319 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de nieuwe strategie van Shell

Topadvocaat Bénédicte Ficq wil dat het OM bestuurders van bedrijven persoonlijk aanpakt voor schadelijk beleid. En: Shell past de strategie aan om de beurswaardering op te krikken. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Ilona Haaijer, voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion en Glanbia (Plc),  - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor-Ros Bedrijfsovernames.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/15/202320 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het kort geding tegen VDL Nedcar

Vorige week kondigde autofabrikant VDL Nedcar een massaontslag aan, nu heeft het een kort geding aan zijn broek hangen. En: Streamingsdienst Viaplay vliegt uit de bocht. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Tanja Nagel (bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland en Oncode) en   -Harm-Jan de Kluiver (hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw).  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/8/202320 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over witwascontroles

Chipmachinebouwer ASML gaat zich mengen in de Veldhovense woningmarkt. En: Banken krijgen van de toezichthouder meer vrijheid bij witwascontroles. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Mijntje Luckerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea. -Hugo Reumkens, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/1/202319 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de verstoringen bij de algemene vergadering van Shell

Weet de topman van Shell het hoofd koel te houden nu de laatste vergadering weer werd verstoord door activisten? En: gaat het kabinet vervuilende chemiebedrijven harder aanpakken? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Inge Brakman, Commissaris bij DSM en partner bij de bestuurskamer.  -Annemieke Roobeek, hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode business universiteit  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/25/202323 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over aandeelhouders die tegen de decharge Philips-top stemmen

De Philips-top krijgt geen decharge van de aandeelhouders. En Greenpeace eist 3,1 miljard euro van Rabobank ter compensatie voor klimaatschade. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Fieke van der Lecq, meervoudig commissaris en toezichthouder, hoogleraar pensioenmarkten bij de Vrije Universiteit Amsterdam  -Steven Schuit, hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/11/202322 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de plannen van flitzbezorger Getir om concurrent Flink in te lijven

Onlinebank Knab is op de vingers getikt door de toezichthouder. Wat betekent dit voor de verkoopplannen die ASR had met Knab? En: flitsbezorger Getir heeft plannen om concurrent Flink over te nemen, maar kunnen flitsbezorgers nog wel aan kapitaal komen nu de rente stijgt? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Lieve Declerq, directeur bij technisch dienstverlener Spie Nederland   -Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/4/202324 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de 'graaiflatie' van winstgevende beursfondsen

Over de aflevering Vakbond FNV spreekt van 'graaiflatie' bij grote beursgenoteerde bedrijven. Is dat stemmingmakerij of terecht? En KLM heeft zijn laatste leningen met staatsgarantie afgelost. Is het bedrijf verlost van de bemoeienis van de Nederlandse staat? Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Tanja Nagel, commissaris bij Ernst & Young en Kas Bank. -Hugo Reumkens, partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/20/202319 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de opsplitsing van zakelijk dienstverlener EY

De opsplitsing van zakelijk dienstverlener EY is voorlopig van de baan. En: De topman van muziekconcern Universal Media Group kan rekenen op een bonus van 100 miljoen dollar. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw  - Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Unive Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/13/202319 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de gelekte interne appjes van Tata Steel

Tata Steel raakt in opspraak vanwege gelekte interne appjes over klimaatdemonstranten. Wat zegt dat over het bestuur van de staalfabrikant? En: Banken en verzekeraars hebben steeds meer moeite om een accountant te vinden. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Rob van Eijbergen, Hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur  - Helene Vletter, Hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij Intertrust en NN Group. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/6/202321 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het vertrek van Ralph Hamers

Ralph Hamers vertrekt als topman van Zwitserse bank UBS, die eerder deze maand Credit Suisse overnam. En: Aldo Verbruggen, de ex-advocaat van Gerard Sanderink, trekt zijn beroep in de tuchtzaak in. Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -  Ilona Haaijer, vice-voorzitter van Corbion en -  Ageeth Telleman, topvrouw van LTP Business Psychologists.   Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/30/202321 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de toekomst van Scotch & Soda

Kledingmerk Scotch & Soda heeft faillissement aangevraagd. Heeft het bedrijf nog een toekomst? En: welke misstanden heeft de Uber-klokkenluider aan het licht gebracht? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Marilieke Engbers, assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’.  -Rob van Eijbergen, hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/23/202321 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de plannen van de nationale toezichthouder op de advocatuur

Een plan voor een nieuwe nationale toezichthouder op de advocatuur zorgt voor verdeeldheid En: Investeringsmaatschappij SHV gaat een nieuwe eigenaar zoeken voor drie van de acht bedrijfsonderdelen. Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Stefan Peij, Directeur en oprichter van de Governance University  - Rob van Eijbergen, Hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/16/202320 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de belofte van Heineken om te vertrekken uit Rusland

Voor het eerst staat iemand buíten de eigenaarsfamilie Van Eerd aan het hoofd van Jumbo. Wat zijn de verwachtingen voor de nieuwe topman Ton van Veen? En: waarom kwam Heineken zijn belofte om te vertrekken uit Rusland tóch niet na? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Lieve Declercq, Directeur Spie Nederland  -Anton Wiggers, Bedrijvendokter en partner bij Themis Company  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/9/202320 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over boze ING-medewerkers

De ING-medewerker voelt zich niet gehoord door de top. Liggen er stakingen op de loer nu de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen? En: Just Eat Takeaway lijdt 5,7 miljard euro verlies. Gaat het de maaltijdbezorger nog lukken om dit goed te maken? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Annemieke Roobeek, commissaris bij Eneco, en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode - Harm Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/202321 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel het Philips bonusbeleid

Voormalig Philips-topman Frans van Houten weigert zijn bonus in te leveren EN De Zwitserse beursautoriteit Finma doet onderzoek naar koersmanipulatie bij Credit Suisse, dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Lizzy Doorewaard, commissaris bij onder andere Esso Nederland en toezichthouder bij de NPO - Hélène Vletter-van Dort, Hoogleraar Financieel recht & governance aan de Erasmus universiteit. Voorzitter bij de remuneratiecommissie. Vice-voorzitter bij NN Group en lid van de raad van toezicht van de NPO Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202318 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over diefstal bij ASML

Een werknemer stal gevoelige informatie van ASML in China. En: The Learning Network is de grootste leverancier van schoolboeken in Nederland, maar stopt per direct met het leveren van boeken voor mbo-, hbo- en wo-studenten. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ageeth Telleman, topvrouw van LTP Business Psychologists, voorzitter van de Sportraad Amsterdam en voorzitter Raad van Toezicht ICK Dans Amsterdam - Hugo Reumkens, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202320 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over mogelijke belasting ontduiking van Booking.com

Booking.com ligt in Italië onder vuur wegens mogelijke belasting ontduiking. En: hoe is het voor je bedrijf wanneer de ACM langs komt? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202320 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het omzeilen van schadeclaims door Johnson & Johnson

Farmaceut Johnson & Johnson probeerde met een obscure constructie duizenden schadeclaims te omzeilen. En: de fusie tussen RTL Nederland en Talpa Network is tegengehouden door de ACM. Wie is de grote verliezer? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Annemieke Roobeek, commissaris bij Eneco, en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en commissaris bij o.a. bij EY Nederland, PNO Consultants en Oncode Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202323 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het pensioenfonds van DSM

Hoe is het pensioenfonds van DSM, dat een van de rijkste van Nederland was, een van de armste geworden? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit:  - Rob van Eijbergen, hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur - Steven Schuit, hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202321 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de initiatiefwet International Maatschapplijk Verantwoord Ondernemen

Topbestuurders zien een somber jaar tegemoet. En: de initiatiefwet over International Maatschapplijk Verantwoord Ondernemen wordt onder de loep genomen. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames   - Marilieke Engbers, assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202322 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de mogelijke fusie tussen RTL en Talpa

RTL en Talpa bieden nieuwe plannen aan om de zorg van de mededingingswaakhond weg te nemen. Is dit een doorbraak in het fusietraject? En: Moet Bitvavo vrezen voor een bankrun na negatieve berichtgeving over hun balans? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Lieve Declercq, Directeur Spie Nederland  - Ageeth Telleman, CEO van LTP Business Psychologists, voorzitter van de SportraadAmsterdam en voorzitter Raad van Toezicht ICK Dans Amsterdam  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202323 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het eigen onderzoek van Jumbo

Eigen onderzoek bij Jumbo brengt geen strafbare feiten aan het licht, is de kous daarmee af? En: Russen met sancties kunnen nog steeds geld persen uit een Nederlandse firma. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Fieke van der Lecq, hoogleraar Pensioenmarkten aan de Vrije Universiteit Amsterdam en commissaris bij onder andere Achmea en Arriva Nederland. - Annemieke Roobeek, hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode en commissaris bij onder andere Eneco en Randstad Holding Nederland. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202323 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de onderhandelingen tussen het ministerie en de grote vervuilers

De onderhandelingen tussen de minister van Economische Zaken en Klimaat en grote vervuilers om minder uit te stoten verlopen moeizaam. Wat gaat er mis? En: Shell schikt met Milieudefensie in een langlopende zaak over olielekkages in Nigeria. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA en voormalig advocaat bij De Brauw  - Leen Paape, emeritus hoogleraar Corporate Governance Nyenrode  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202223 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de nieuwe Corporate Governance Code

Dinsdag is de nieuwe Corporate Governance Code gepresenteerd. Wat betekent dit voor het Nederlandse bedrijfsleven? En: Fugro zit in de problemen door mogelijke betrokkenheid met een dam ramp in Brazilië. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University  -Hugo Reumkens, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202222 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over discriminatie op de werkvloer

Wat doe je als topman van ASML als een oud-werknemer bedrijfsgeheimen steelt en vervolgens een concurrerend bedrijf opricht? En: hoe ga je als organisatie om met discriminatie op de werkvloer? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI, en commissaris bij diverse organisaties.   - Anton Wiggers, partner bij Themis Company en bedrijvendoktor   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202221 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over kartelvorming in de bankenwereld

De Europese Commissie doet onderzoek naar kartelvorming tussen de Rabobank en Deutsche Bank. En: hoe succesvol zijn de zogenoemde boomerang ceo’s? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Steven Schuit, hoogleraar corporate governance bij Nyenrode - Rob Oudman, hoofd benelux van Houlihan Loke Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202220 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de kolencentrales

De rechter tikt uitvaartverzekering Yarden op de vingers omdat het bedrijf opdrachten voor uitvaarten achterhield voor franchisenemers. En: Energiebedrijven RWE en Uniper krijgen geen schadevergoeding voor de verplichte sluiting van hun kolencentrales.  Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Lizzy Doorewaard, multicommissaris bij onder andere Esso Nederland; - Ilona Haaijer, vice-voorzitter RvC Corbion NV, non-executive director Glanbia Plc en commissaris bij Muziekgebouw Eindhoven. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202221 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het niet-ingrijpen bij DWDD

Depotbank InsingerGilissen ligt onder een vergrootglas door grote achterstanden in de klantenadministratie. En: Waarom greep de directie van BNN-Vara ondanks herhaalde waarschuwingen niet in bij De Wereld Draait Door? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea; - Inge Brakman, commissaris bij onder meer DSM Nederland en Shell Nederland. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202221 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het ongemak rond het WK

Zitten bestuurders en commissarissen wel op één lijn over het ongemakkelijke WK in Qatar? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Marilieke Engbers, assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’ - Roderick Munsters, commissaris bij Unibail-Rodamco-Westfield en PGGM Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202221 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de opdrachtgevers van VDL Nedcar

Na de mislukte onderhandelingen met het Amerikaanse Rivian is VDL Nedcar nog altijd dringend op zoek naar een nieuwe opdrachtgever. En: Elon Musk ontsloeg 3700 collega's in zijn eerste week aan het roer bij Twitter. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter bij DSI en commissaris bij onder andere EY - Hugo Reumkens, partner & advocaat bij Van Doorne en voorzitter raad van toezicht van Tilburg University Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/14/202219 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het Payvision-spook dat ING blijft achtervolgen

Vanaf maart 2023 vliegt Lidl geen aspergetips, sperziebonen en verse peulvruchten meer in uit verre landen. Hoe reageert de concurrentie? En de overname van Payvision blijft ING maar achtervolgen. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University, en Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames   Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University, en - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/202220 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het derde winstalarm van PostNL

Wat betekent het derde winstalarm in zes maanden tijd voor PostNL? En: Hoeveel invloed gaan de nieuwe Amerikaanse exportrestricties hebben op Chipmachinemaker ASM International. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Ageeth Telleman, algemeen directeur van LTP, voorzitter van de sportraad Amsterdam, en voorzitter van de Raad van Toezicht ICK Dans Amsterdam - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202220 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de overwinning van Bunq op DNB

Wat betekent de overwinning van Bunq op DNB voor het toezicht op witwassen? En: De geplaagde Gerard Sanderink keert plotsklaps terug als topman van Centric. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ilona Haaijer, voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion - Steven Schuit, hoogleraar corporate governance aan Nyenrode Business Universiteit Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202221 minutes, 1 second
Episode Artwork

Boardroompanel over de problemen bij Philips

Welke strategie kan het tij voor Philips doen keren? En scholen en gemeenten ontvangen al maanden geen factuur van hun energieleverancier. Hoeveel zorgen moeten zij zich maken? Dat en meer bespreken we in het BNR boardroompanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Inge Brakman, partner bij De Bestuurskamer - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202221 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de nieuwe interim-directeur van Jumbo

Supermarktketen Jumbo stelt oudgediende Ton van Veen aan als nieuwe interim-directeur. Is hij de ideale tussenkoning? En: Op basis van anonieme bronnen wordt oud-Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hoe serieus moeten anonieme aantijgingen worden genomen? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Annemieke Roobeek, commissaris bij Eneco, en hoogleraar organisatie strategie en transformatiemanagement bij Nyenrode - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202220 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Jumbo-topman Frits van Eerd

Jumbo moet het nu twee weken doen zonder topman Frits van Eerd. Hoe lang kan het bedrijf zonder topman? EN: Ruim 900 Nederlandse bedrijven zijn in Chinese handen, moeten bestuurskamers zich meer met geopolitiek bezig gaan houden? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met: - Leen Paape (hoogleraar Corporate Governance aan de Nyenrode Universiteit); - Lieve Declercq (Directeur Spie Nederland).  See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202220 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over een mogelijke mediafusie

Ondanks grote beloftes komen er weinig vrouwen in de top van Europese banken. En: de Franse toezichthouder heeft een stokje gestoken voor de fusie van twee televisiezenders. Wat is het effect daarvan op de mogelijke overname van Talpa door RTL Nederland? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met: Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ageeth Telleman, CEO van LTP, voorzitter van de sportraad Amsterdam, en voorzitter van de Raad van Toezicht ICK Dans Amsterdam. - Jeroen Vercauteren, partner bij Factor Bedrijfsovernames B.V. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202220 minutes
Episode Artwork

Boardroompanel over de witwasverdenkingen van Frits van Eerd

Wat doen de witwasverdenkingen van Frits van Eerd met de reputatie van supermarktketen Jumbo? En: oefent het nieuwe cao-akkoord van de NS druk uit op andere sectoren? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Boardroompanel.  Panelleden - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw; - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris bij o.a. EY Nederland, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/15/202216 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Schiphol's plannen voor Terminal Zuid

Schiphol wil uitbreiden met een terminal, maar vergat de samenleving daarvan op de hoogte te brengen. En: de nieuwe bestuursvoorzitter van Rabobank is wéér geen vrouw.  Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Jeroen Vercauteren, partner bij Factor Bedrijfsovernames B.V.  -Hugo Reumkens, advocaat en partner bij Van Doorne Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202221 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de duurzaamheidsinvesteringen van Tata Steel

Heeft Tata Steel met de investering in een nieuwe waterstoffabriek nu écht de stap naar verduurzaming ingezet? En: Stikstofruimte verhandelen via een online marktplaats, moet de Nederlandse overheid hier wel aan meedoen? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Anton Wiggers (bedrijvendokter en partner bij Themis Company) - Annemieke Roobeek (commissaris bij Eneco, en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode) Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202223 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de stakingen bij de NS

Stakingen, personeelstekorten... De problemen stapelen zich op voor de NS. Ondertussen stoot het spoorbedrijf zijn dochterbedrijf Albellio in het Verenigd Koninkrijk af. Is dat een stap in de goede richting? EN: de Rabobank kan weer op zoek naar een nieuwe risicodirecteur nu Els de Groot besloten heeft begin volgend jaar te stoppen. Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Stefan Peij (directeur en oprichter Governance University); - Ageeth Telleman (CEO, LTP Business Psychologen, voorzitter van de sportraad Amsterdam, en voorzitter bij de raad van toezicht ICK Dans Amsterdam).  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/25/202221 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het vertrek van Philips-topman Frans van Houten

Richemont, het bedrijf achter Cartier, wordt belaagd door een activistische belegger. En: Philips-topman Frans van Houten vertrekt. Was zijn vertrek onvermijdelijk?  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ilona Haaijer, voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion en Glanbia (Plc) - Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds. Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/202221 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over zwakke marktpositie en vertrek van Deliveroo

Deliveroo vertrekt uit Nederland. Haar marktpositie zou te zwak zijn en de investeringen om die te verbeteren te hoog. EN: ABN AMRO is steeds meer geld kwijt aan de strijd tegen tegen witwassen. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het boardroompanel met: Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Tanja Nagel (bestuursvoorzitter bij DSI en commissaris bij onder andere EY) - Harm-Jan de Kluiver (Hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA, voormalig advocaat bij de Brauw Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202221 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over bedrijven die miljoenen verdienden in Qatar

Nederlandse bedrijven verdienden miljoenen aan bouwprojecten in Qatar en "vergaten" soms om onderzoek te doen naar de arbeidsomstandigheden in het land. En: de luchtvaart wil dat het kabinet de opbrengsten van de vliegtaks gebruikt om de sector te verduurzamen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter bij DSI en commissaris bij onder andere EY - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202221 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het op de rit krijgen van Credit Suisse

Na drie noodlijdende kwartalen en flink wat schandalen moet de topman van Credit Suisse het veld ruimen. Hoe moet dit tij gekeerd worden? En: Onderzoek wijst uit dat het sentiment in de bestuurskamer hard naar beneden gaat. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Ilona Haaijer (voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion) - Lieve Declercq (Directeur Spie Nederland) Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202224 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het staken van de stakingen in de vliegtuigbranche

De Chinese eigenaar van chipfabrikant Nexperia gooit roet in het eten bij de overname van een chipfabriek in Wales. En: De kersverse topvrouw van KLM maakt excuses. Is dit wel de juiste zet nu de luchtvaartsector kampt met zo veel problemen? Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Rob Oudman, hoofd van Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey   - Ageeth Telleman, ceo van LTP Business Psychologists en daarnaast voorzitter van de Sportraad Amsterdam.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het [ panel met hyperlink ] en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke [ dag invullen ]  live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202223 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over of bestuurders ruim belonen nog van deze tijd is

De COO van KLM stapt plots over naar de Britse concurrent... En: Bestuurders ruim belonen, is dat nog wel van deze tijd? Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Rob van Eijbergen, Hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur. -Hugo Reumkens, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University. Abonneer je op de Podcast  Ga naar BNR Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202221 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over mogelijk exportverbod van chipmachines van ASML aan China

De Verenigde Staten voert de druk op voor een exportverbod op chipmachines van ASML aan China. En: Milieuorganisatie Fossielvrij NL daagt KLM voor de rechter.  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam Abonneer je op de Podcast Ga naar BNR Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202220 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de aardgaswinning

De parlementaire enquête over de aardgaswinning in Groningen is deze week van start gegaan. Wat is daar besproken? En: ontbreekt het bij bedrijven aan talent óf talentontwikkeling?  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance aan Nijenrode Universiteit;  -Tanja Nagel, bestuursvoorzitter bij DSI en commissaris bij onder andere EY.   Abonneer je op de Podcast Ga naar BNR Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202219 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over kritiek op de fusie tussen RTL en Talpa

De beoogde fusie tussen RTL en Talpa heeft er een nieuwe tegenstander bij. En: staat winstuitkering aan aandeelhouders te hoog op het prioriteitenlijstje van bedrijven? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de SportraadAmsterdam - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202221 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over strenger optreden tegen greenwashing

Toezichthouders, waaronder de AFM, gaan strenger optreden tegen greenwashing. En: Topman Hein van Beuningen van Teslin noemt berichtgeving over de overname van Accell “tendentieus”, maar zegt wel na te denken of medeaandeelhouders eerder ingelicht hadden moeten worden. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University; -Annemieke Roobeek, hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode, en commissaris bij Eneco. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202219 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de problemen bij IT-onderneming Centric

ICT bedrijf Centric zit met een bestuurscrisis. En: wat had het bestuur van fietsconcern Accell beter kunnen doen bij de overnamepoging door KKR. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Jeroen Vercauteren overnamespecialist bij Factor bedrijfsovernames  - Rob van Eijbergen, hoogleraar Integriteit en kwaliteit van organisaties, verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202219 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

BNR Boardroompanel over de overname van DSM

De top van DSM vertrekt naar Zwitserland na de overname door Firmenich. En: er komt een activistische aandeelhouder in het bestuur van Unilever. Dat in meer bespreken we in het boardroompanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:   - Ilona Haaijer, commissaris bij Corbion - Rob Oudman, Hoofd Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey.  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag  live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202221 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de beveiliging op Schiphol

De reisbranche roept Schiphol op om te stoppen met de uitbesteding van beveiliging. En: Het is storm bij Triodos. Is een duurzame bank een paradox? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het boardroompanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University - Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde en voorzitter van de Sportraad Amsterdam Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag  live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202221 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

BNR Boardroompanel over aandeelhouders van Philips

Boardroompanel Bijna tachtig procent van de aandeelhouders stemt tegen de bonus van de Philips-topman. Is de tijd van zwijgende en volgzame aandeelhouders voorbij? En: ook de Tweede Kamer wil dat pensioenfondsen minder bonussen betalen aan private-equity partijen die hun geld beleggen. Maar is dat wel mogelijk zonder rendement te verliezen? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met: - Tanja Nagel, ceo van DSI; - Rob Oudman, hoofd benelux van Houlihan Lokey.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202221 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over onrust bij Just Eat Takeaway

Onrust aan de top van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. En: Techconcern Apple hangt een miljardenboete boven het hoofd. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ilona Haaijer, voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion. - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de Podcast  Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202224 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de staking bij KLM

Heeft het bestuur van KLM nog wel voldoende gevoel voor het bagagepersoneel? En: Zet Gerard Sanderink zijn bedrijf Centric in om zijn ex, Brigitte van Egten, het leven moeilijk te maken? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Annemieke Roobeek, hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode, en commissaris bij Eneco- Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Univé Abonneer je op de Podcast  Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.       See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/28/202221 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de bestuursruzie bij De Volksbank

Aandeelhouders hijgen in de nek van Just Eat-Takeaway vanwege de dramatische daling van de beurskoers van de maaltijdbezorger. En de bestuursruzie tussen De Volksbank en oud-cfo Pieter Veuger is nog steeds ver van opgelost. Dat en meer bespreken we in het  boardroompanel van BNR Zakendoen Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Lizzy Doorewaard, Toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO -Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde en voorzitter van de Sportraad Amsterdam. Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202220 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het nieuwe doelwit van Milieudefensie

Ahold Delhaize is een nieuw slachtoffer in de klauwen van Milieudefensie. En Russische 'sigarettenkoning' en wapenfabrikant Igor Kesajev stalt €1 miljard in Nederland. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Tanja Nagel, bestuursvoorzitter bij DSI; -Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies. Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202217 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Boarddroompanel over de bestuurswissel bij ASML

De Nederlandse chipmachinefabrikant ASML staat voor een ingrijpende bestuurswissel en Elon Musk, topman van Tesla neemt plaats in het bestuur van Twitter. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance verbonden aan de Business universiteit Nyenrode  - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company  Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202216 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de rel bij de Belgische PostNL

De CEO en de nummer twee van Post NL België zitten vast omdat ze leiding zouden geven aan een criminele organisatie. En: Wat doe je als bestuurder als jouw vliegtuigen door Rusland worden vastgehouden? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Annemieke Roobeek, commissaris bij Eneco en hoogleraar transformatiemanagement aan Nyenrode   -Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/31/202223 minutes
Episode Artwork

Boardroompanel over banken die stoppen met olie en gas

ING stopt met de financiëring van olie- en gaswinning, maar gaat door met de huidige klanten in fossiele energieprojecten. EN: De rechter tikt het Openbaar Ministerie op de vingers, omdat het heimelijk meelas met e-mails tussen advocaten en cliënten. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Steven Schuit, hoogleraar corporate governance bij Nyenrode - Jeroen Vercauteren, specialist in fusies en overnames, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202219 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Russische klanten van trustkantoren

Trustkantoor TMF neemt afscheid van zijn Russische klanten, maar hekelt de sancties. En: Bestuurders van Shell worden nu ook individueel aangeklaagd. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en commissaris bij o.a. EY - Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202222 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over bedrijven die Rusland verlaten

Steeds meer bedrijven trekken zich terug uit Rusland. En: Schiphol en Ballast Nedam bestoken elkaar met miljoenenclaims vanwege een mislukt bouwproject. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Jeroen Vercauteren, specialist in fusies en overnames verbonden aan Factor Bedrijfsovernames - Hélène Vletter-van Dort, hoogleraar Financieel Recht en Governance aan de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij Intertrust en NN Group Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/202222 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over advocatenkantoor Houthoff en Russische cliënten

Advocatenkantoor Houthoff herziet zijn standpunt over Russische cliënten. En: de oud-topman van Shell ziet een gasboycot van Rusland niet zitten. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Paul van Liempt gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Lizzy Doorewaard, toezichthouder bij de NPO en Staatsbosbeheer   -Hugo Reumkens, Partner en advocaat bij van Doorne en voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University. Abonneer je op de podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202219 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de gevolgen van het conflict in Oekraïne voor bedrijven

Wat zijn de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne voor bedrijven? En: na talloze financiële tegenvallers krijgt de Floriade Almere van de rechter op zijn kop omdat een aanbesteding niet volgens de Europese regels zou zijn gegaan. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland, PNO Consultants en Oncode; En: -Annemieke Roobeek, commissaris bij Eneco en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode. Abonneer je op de podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202218 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het toezicht op Pels Rijcken

Het College van Toezicht Advocatuur verscheurt het onderzoek van landsadvocaat Pels Rijcken. En: kan de massaclaim van Alexander Klöpping de techgiganten beteugelen? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de Sportraad Amsterdam - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/17/202210 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over grensoverschrijdend gedrag

Na The Voice komt seksueel grensoverschrijdend gedrag ook naar buiten bij Ajax en de PvdA. Is er een beerput geopend? En: NAM en Shell pleiten voor een afkoopsom om in één keer van de schadevergoedingen voor gedupeerde Groningers af te zijn. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden - Harm-Jan de Kluiver (hoogleraar ondernemingsrecht, UvA) - Leen Paape (hoogleraar Corporate Governance, Nyenrode) Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/10/202222 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de weggestuurde bezorger van Thuisbezorgd

Thuisbezorgd stuurt een werknemer de laan uit, nadat deze een kritisch artikel schreef over zijn werkgever. En: de nieuwe voorzitter van de brancheclub voor accountants scherpt meteen de interne regels aan. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Marilieke Engbers (Assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’)  -Jeroen Vercauteren (specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202222 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het vrouwenquotum in de raad van commissarissen

Omzeilt SnowWorld het nieuwe vrouwenquotum door twee mannelijke commissarissen aan te stellen? En: KLM ligt in de clinch met de aangestelde staatsagent. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  - Annemieke Roobeek (hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode en commissaris bij onder andere Eneco) - Anton Wiggers (bedrijvendokter en partner bij Themis Company) Abonneer je op de Podcast  Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/202221 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de overname van Activision Blizzard door Microsoft

Microsoft betaalt een recordbedrag voor Activision Blizzard, dat al maanden onder vuur ligt vanwege wangedrag op de werkvloer. En: tegen alle verwachtingen in vertrekt topman Pieter Elbers bij KLM. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit:  -Hugo Reumkens (Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University)  -Ageeth Telleman (managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de Sportraad Amsterdam)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202221 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over toenemende druk op de top van Philips

Philips kreeg een harde tik op de beurs, nadat het bedrijf had gewaarschuwd voor nieuwe tegenvallers in de slaapapneu-affaire. De druk op topbestuurders neemt nu toe. En: een Britse top-investeerder hekelt het duurzaamheidsbeleid van Unilever. Panelleden Het boardroompanel bestaat deze keer uit: - lona Haaijer,  voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion;  - Tanja Nagel bestuursvoorzitter bij DSI en commissaris bij onder andere EY& en PNO Consultants.  Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donerdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/13/202220 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de gevangenisstraf van Elizabeth Holmes

Het sprookje van de Amerikaanse topvrouw Elizabeth Holmes eindigt in de gevangenis. Waarom hield niemand haar tegen? En: Werkgevers moeten binnenkort de CO2 -uitstoot van personeel gaan meten. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel! Panelleden Het boardroompanel bestaat deze keer uit: -Marilieke Engbers (VU, Reconsulting); -Rob Oudman (Houlihan Lokey) Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donerdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202223 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de gedupeerde certificaathouders van Triodos

De certificaathouders van Triodos zien de waarde van hun belegging dalen met 30 tot 45%, wanneer ze die certificaten weer kunnen verkopen. EN: KLM overweegt om opnieuw loonsubsidie aan te vragen, maar misschien is verduurzaming nog wel duurder dan de coronacrisis. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI en commissaris bij onder andere EY Nederland, PNO Consultants en Oncode  - Leen Paape, hoogleraar corporate governance aan de Nyenrode business universiteit, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Univé Dichtbij en voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Pensioenfonds van SNS Reaal Abonneer je op de Podcast  Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202123 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het faillissement van Conservatrix

Google dreigt met onbetaald verlof voor ongevaccineerde werknemers. En: is er sprake van koersmanipulatie bij PostNL? Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen.PanelledenPresentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het booardroompanel, dat deze keer bestaat uit:-Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis CompanyEn:-Annemieke Roobeek, commissaris bij KLM en hoogleraar organisatie, strategie en transformatiemanagement bij Nyenrode Business Universiteit.Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202121 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het geklungel rond afvalverwerker AEB

Wat ging er allemaal mis bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB? En: de problemen rondom de ideële ontwikkelingsbank FMO blijven maar dooretteren. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames. Abonneer je op de podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/202120 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de eindafrekening van Vestia's derivatenschandaal

En: Schiphol verscheurt een megacontract met Ballast Nedam omdat de bouw van een nieuwe pier honderden miljoenen meer kost dan begroot. Panelleden Het boardroompanel bestaat deze keer uit: -Lieve Declercq, directeur van Spie Nederland; -Leen Paape, hoogleraar corporate governance aan de Nyenrode business universiteit. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donerdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202121 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over slechte arbeidsomstandigheden bij PostNL

En: het toezicht van de ACM bij het sinds 2018 failliete Flexenergie schoot al sinds de oprichting tekort, dat zegt curator Willem Jan van Andel in het onderzoeksrapport. Deelt het panel deze conclusie? Panelleden -Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland, PNO Consultants en Oncode; - Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA en voormalig advocaat bij De Brauw. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202120 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over arbeidsgeschillen bij Deloitte

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Rob Oudman (hoofd Benelux, Houlihan Lokey) en -Stefan Peij (directeur en oprichter van de Governance University). Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202122 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de problemen van de ex-klanten van Binck

EN: Ransomware-criminelen eisen 50 miljoen dollar van de Mediamarkt. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Hugo Reumkens, partner en advocaat bij Van Doorne & voorzitter raad van toezicht Tilburg University - Jeroen Vercauteren (overname- en fusiespecialist Factor Bedrijfsovernames). Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202120 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het tekort aan verkeersleiders bij ProRail

Aluminiumbedrijf Aldel heeft de productie van vloeibaar aluminium stilgelegd wegens de gestegen energieprijzen. En: wegens een tekort aan verkeersleiders bij ProRail kunnen treinen soms niet rijden. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming wil het toezicht op de advocatuur aanscherpen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde en voorzitter van de SportraadAmsterdam - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202120 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over activistische aandeelhouders bij Just Eat Takeaway en Shell

En: pensioenfonds ABP stapt net als PME en andere fondsen uit de beleggingen in fossiele brandstoffen. Daarmee breekt het bedrijf met eerdere berichten dat ze zich juist als activistische aandeelhouder wilden opstellen. Panelleden - Paul Koster, oud- directeur van de VEB - Leen Paape, hoogleraar corporate governance Nyenrode Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/202120 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de naamsverandering van Facebook

Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: -Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans en president commissaris Fugro en: -Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/202120 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de opnieuw uitgestelde beursgang van Coolblue

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Dirk Jan van den Berg (voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en commissaris bij onder andere GasUnie en Air France/KLM) -Ilona Haaijer (voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion) Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/202120 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de problemen bij Facebook

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company. - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/202110 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het conflict tussen KPN en T-Mobile

En verder: De NPO krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter... zonder media-ervaring. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Gerd Leers, oprichter van De Vijfde Berg en voormalig minister en burgemeester, En: - Astrid Pinckaers, eigenaar Ricoh Document Center Zuid en Commissaris bij Rabobank Zuid-Limburg West. Abonneer je op de Podcast Ga naar pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202122 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Aegon en de oorlog onder zeeniveau

En verder: aansprakelijkheidsverzekeraar CNA hoeft van de de rechter drie oud-commissarissen van Imtech geen vergoeding te betalen voor de gemaakte proceskosten. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland, PNO Consultants en Oncode. - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames. Abonneer je op de Podcast Ga naar pagina van het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/202121 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het bestuursconflict bij Funda

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Hugo Reumkens, partner en advocaat bij van Doorne en voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University - Joost Schmets, hoofd Sustainable Finance bij VEB Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202119 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het verslechterende sentiment rond Tata Steel

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Rob Oudman, hoofd Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey. - Dirk Jan van den Berg, Voorzitter Zorgverzekeraars Nederland en commissaris bij onder andere GasUnie, AirFrance/KLM en FMO. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/202122 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de toekomst van het kantoordistrict

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Lizzy Doorewaard, toezichthouder bij de NPO en Staatsbosbeheer. - Sjoerd Vollebregt, president-commissaris bij bouwbedrijf Heijmans en en non-executive director bij Mylan. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/202124 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de controversiële fusie van PostNL en Sandd

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Lieve Declerq, directeur van Spie Nederland. - Harm-Jan de Kluiver, partner bij de Brauw Blackstone Westbroek en hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/202124 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over of Pels Rijcken nog landsadvocaat kan blijven

Mag een bank verspreiders van nepnieuws en complotdenkers weigeren? EN: Minderheidsaandeelhouders willen dat Funda naar de beurs gaat, maar daar zit hoofdaandeelhouder de Nederlandse Vereniging van Makelaars helemaal niet op te wachten! Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University En: - Hugo Reumkens, partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/202124 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de gezondheidsschade voor de omwonenden van Tata Steel

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder andere NRC Media en Diergaarde Blijdorp. - Annemieke Roobeek, hoogleraar organisatie strategie en transformatiemanagement bij Nyenrode en onder andere voorzitter van Social Finance NL. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202125 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de maatschappelijke zorgplicht van bedrijven

En: De AFM wil veel meer data op gaan vragen van financiële instellingen en dienstverleners Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Boardroom-panel, dat deze keer bestaat uit: Tanja Nagel, bestuursvoorzitter bij DSI Steven Schuit, hoogleraar corporate governance bij Nyenrode Business Universiteit Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202124 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over nieuwe regels accountants

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ageeth Telleman, managing partner bij Twynstra Gudde en voorzitter van de sportraad Amsterdam. - Ilona Haaijer, voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/15/202123 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het einde van de brillenoorlog

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University. - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202123 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de wapenstilstand tussen Boeing en Airbus

Geen vredesakkoord maar wel een wapenstilstand tussen Boeing en Airbus. En de ECB wil dat er nu echt meer vrouwen in de top van Europese banken komen. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met: Lizzy Doorewaard toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO en Rob Oudman Hoofd Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Lizzy Doorewaard (toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO) Rob Oudman (Hoofd Benelux bij de Amerikaanse zakenbank Houlihan Lokey) Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202121 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de juristen die overstapten van Kifid naar Abn Amro

ABN Amro kaapte twee juristen weg bij financieel klachteninstituut Kifid en minstens één van hen behandelt bij ABN de renteclaim die ze eerder vanuit Kifid behandelden. En: ASML vreest dat dieven van bedrijfsinformatie in China ongestoord hun gang kunnen gaan met die informatie. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Annemieke Roobeek (commissaris bij Eneco en voorzitter bestuur van Social Finance NL) - Leen Paape (hoogleraar corporate governance bij Nyenrode, voorzitter RvC bij Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds) Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202122 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het flexakkoord van bonden en werkgevers

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ageeth Telleman (managing partner bij TwynstraGudde en voorzitter van de Sportraad Amsterdam) - Jeroen Vercauteren (specialist in fusies en overnames, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames.) Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202123 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de toenemende druk op Shell

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University - Hugo Reumkens, partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/202123 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de verduisterde miljoenen van Pels Rijcken

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Steven Schuit, hoogleraar corporate governance aan Nyenrode Business Universiteit - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202122 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de overnamejacht op KPN

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Jeroen Vercauteren van Factor Bedrijfsovernames - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter bij DSI Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202123 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de aanval van Brussel op Apple

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Paul Koster, directeur van de Vereniging van Effectbeheerders - Ageeth Telleman, directeur van de sportraad Amsterdam en managing partner bij Twynstra Gudde Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202117 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de schikking van ABN Amro

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Lizzy Doorewaard (toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO) -Leen Paape (hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds). Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202122 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over een Balkenendenorm in het bedrijfsleven

Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Harm-Jan de Kluiver, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA en verbonden aan de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen. - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI en commissaris bij oa EY Nederland, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202117 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het harde onderhandelingsspel van Ahold

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Hugo Reumkens, partner en advocaat bij van Doorne en voorzitter van de raad van toezicht bij Tilburg University - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van fusies en overnames, verbonden aan Introman Corporate Finance Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202123 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de beursgang van Deliveroo

En: 600 bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk denken serieus na over een overstap naar Nederland. Wat komt er allemaal kijken bij een mogelijke verhuizing? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Ilona Haaijer, voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion. - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202119 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over aandeelhoudersactivisme bij Danone

En: Toezichthouders gingen de mist in bij fintechbedrijf Greensill. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Paul Koster (VEB) - Ageeth Telleman (TwynstraGudde). Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdagdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202118 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de comeback van Jan Bennink

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance -Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdagdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/202122 minutes
Episode Artwork

Boardroompanel over de koerswijziging van VNO-NCW

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance -Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdagdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/202123 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de beloningen van commissarissen bij staatsbedrijven

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI en commissaris bij oa EY Nederland, PNO Consultants en Oncode - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke vrijdagdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/202123 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het witwasonderzoek dat Ralph Hamers blijft achtervolgen

Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Overnamespecialist Jeroen Vercauteren - Ageeth Telleman van TwynstraGudde. Luister ook naar het Economenpanel Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/202120 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het transparant maken van de loonstrook

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company, hier in de studio - Harm-Jan de Kluiver ,advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA en verbonden aan de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen. Hij is op afstand bij ons. Luister ook naar het Economenpanel Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/202124 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Google's belastingtrucs

Verder: Hongerig Just Eat Takeaway behoudt tóch de Amsterdamse beursnotering. En: Gaat Shell sneller vergroenen als het onder druk wordt gezet door activisten? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris o.a. bij EY Nederland, PNO Consultants en Oncode - Hugo Reumkens, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University. Abonneer je op de Podcast Ga naar de panelpagina en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/202123 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over verdwenen Alibaba-topman

En ook: De Sanderink-saga gaat voorlopig door met een de afgezette topman die zich gewoon weer laat zien op het hoofdkantoor van Strukton. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Ilona Haaijer, voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion Jeroen Vercauteren van Factor Bedrijfsovernames, specialist op het gebied van overnames en fusies Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202124 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over zenuwachtige commissarissen bij UBS

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames B.V. Mijntje Luckerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/202024 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de corporate governance code

Patrick Drahi is grootaandeelhouder van kabel- en telecombedrijf Altice. Hij wil het bedrijf van de beurs halen en stuitte op grote weerstand van beleggers. Er werd zelfs gedreigd met een rechtszaak, maar die is nu van de baan. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Roderick Munsters, Commissaris bij Unibail-Rodamco-Westfield en Edmond de Rothschild Asset Management. - Stefan Peij, Directeur en oprichter van de Governance University. Abonneer je op de Podcast Ga naar het boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/17/202022 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de mogelijke vervolging van voormalig ING-topman Ralph Hamers

En: Juist in thuiswerktijd ligt onwenselijk gedrag op de loer en moeten we ook de virtuele boardroom in het gelid houden, zegt bijzonder hoogleraar Toezicht Femke de Vries in het FD. Dat en meer bespreken we in het boardroompanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: -Heleen Kersten (partner bij Stibbe gespecialiseerd in corporate governance en commissaris bij het Rijksmuseum) -Ilona Haaijer (voormalig voorzitter van de raad van bestuur bij DSM en commissaris bij Corbion) -Hugo Reumkes (partner en advocaat bij Van Doorne en voorzitter raad van toezicht van Tilburg University). Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/10/202024 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Boardroomspecial met Jaap Koelewijn over zijn morele kompas

Het kostte de voormalig hoogleraar zijn reputatie en een groot deel van zijn opdrachtgevers. In een speciale aflevering van het boardroompanel blikt hij terug op zijn beweegredenen en keuzes. Lees ook | 'Een fout moreel kompas, dat vind ik lastig' Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/3/202025 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over koopspijt

Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de SportraadAmsterdam Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/26/202023 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over SSAB en Tata Steel

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Anton Wiggers (Bedrijvendokter en partner Themis Company) Tanja Nagel (bestuursvoorzitter bij DSI en commissaris bij oa. EY Nederland, PNO Consultants en Oncode) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/202022 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over dwarsliggende aandeelhouders

Twee activistische aandeelhouders van Unibail-Rodamco dwarsboomde de uitgifte van nieuwe aandelen. En het mogelijke coronavaccin van Pfizer zorgt voor positivisme op de beurs. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Ilona Haaijer (commissaris bij Corbion en voormalig topvrouw DSM) Louise Gunning (voorzitter van de raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ en lid van de Raad van Toezicht van de TU Eindhoven) Stefan Peij (directeur en oprichter van de Governance University) Abonneer je op de Podcast Ga naar www.bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/12/202023 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de Amerikaanse verkiezingen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Paul Koster, Directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (de VEB) - Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode, voorzitter RvC bij Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds. Abonneer je op de Podcast Ga naar boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/5/202020 minutes
Episode Artwork

Boardroompanel over Hema-kopers

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tanja Nagel (bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode); - Louise Gunning (voorzitter raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ). Abonneer je op de Podcast Ga naar Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/29/202023 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de nieuwe lockdown

En: het is crisis, de broekriem moet bij iedereen aan. Ook bestuurders moeten loonoffers maken. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Harm-Jan de Kluiver, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA en verbonden aan de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Factor Bedrijfsovernames Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/15/202022 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de investeringskorting

En: uitkeringsinstantie UWV maakt zich klaar voor een megaklus want de rekening over de eerste ronde van de NOW-regeling wordt opgemaakt. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Steven Schuit, hoogleraar corporate governance aan de Nyenrode Business Universiteit - Roderick Munsters, commissaris bij diverse bedrijven in Nederland en buitenland en lid van de Monitoring Comissie Corporate Governance Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/8/202022 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het verhaal achter grote ontslagrondes bij Shell en Bam

We gaan erover praten in het Boardroompanel met met Paul Koster (directeur VEB) en Stefan Peij (directeur en oprichter van de Governance University). Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Paul Koster, directeur VEB Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/1/202024 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over grip op dochterondernemingen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Louise Gunning, voorzitter van de raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ. Sjoerd Vollebregt, president-commissaris van bouwbedrijf Heijmans en non-executive director bij Mylan. En de zakenpartner (co-host): Ageeth Telleman, managing partner bij Twynstra Gudde. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/24/202023 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over transparantie Philips

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Mijntje Luckerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea Pieter Couwenbergh, Journalist van het FD, gespecialiseerd in het corporate bedrijfsleven En de zakenpartner (co-host): Desiree van Boxtel, Partner bij Karmijn Kapitaal Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/17/202022 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de Volksbank

Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Tjalling Tiemstra (commissaris bij ABN Amro en Royal HaskoningDHV) - Anton Wiggers (bedrijvendokter en partner bij Themis Company) - En de zakenpartner (co-host) Annemarie de Jong (directeur Better Future) Bij deze uitzending van het Boardroompanel kan de indruk zijn ontstaan dat Martijn Gribnau, de topman van de Volksbank, zijn greencard op 10 september nog in zijn bezit had. Volgens De Volksbank heeft hij hem echter op 4 september ingeleverd. Abonneer je op de Podcast Ga naar BNR Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/10/202024 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over overnames

Oatly ligt onder vuur. Ze gaan in zee met investeerder Blackstone dat in alles een tegenpool is van de havermelkfabrikant. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Fons Leijten, corporate governance-specialist en partner bij Stibbe Hélène Vletter, hoogleraar Financieel Recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij Intertrust en NN Group En de zakenpartner (co-host): Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/3/202024 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over imagoschade na een reorganisatie

Door de coronacrisis zijn veel bedrijven gedwongen te reorganiseren en dat komt hun imago niet altijd ten goede. En: het plotseling wegvallen van belangrijke medewerkers laat zich volgens ceos niet eenvoudig oplossen. Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel. McDonalds ontsloeg topman Steve Easterbrook in november vorig jaar vanwege een affaire met een collega. Nu krijgt het gedwongen vertrek van Easterbrook nog een staartje: McDonalds wil onderzoeken of hij mede-bestuurders het hand boven het hoofd heeft gehouden. Is het hebben van een relatie op de werkvloer een probleem of ligt eraan wie een affaire met wie heeft? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance Nyenrode en voorzitter van de RvC bij Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds, en Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance. En de zakenpartner (co-host): Adine Tjeenk Willink, techondernemer en oprichter van Nimbles. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/27/202023 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over frictie in de bestuurskamer

En: een bedrijf met één kroonjuweel is kwetsbaar. Dat merkte medicijnbedrijf Galapagos deze week. Hun lang verwachte reumamedicijn mocht tegen de verwachting toch niet de Amerikaanse markt op. Hoe hou je dat beheersbaar? Dat en meer deze week in het boardroompanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea. Hugo Reumkes, partner en advocaat bij Van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University En de zakenpartner (co-host): Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de Sportraad Amsterdam. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/20/202025 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over rol van EY in het Wirecard-schandaal

En: ABN Amro stoot alle activiteiten buiten Europa af en neemt daarmee afscheid van het wereldtoneel als zakenbank. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boadroompanel, dat deze keer bestaat uit: Anton Wiggers (bedrijvendokter en partner bij Themis Company). Paul Koster (directeur van de VEB). En de zakenpartner (co-host): Inge Brakman, commissaris bij onder meer DSM Nederland en Shell Nederland. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/13/202025 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over ontslagrondes grote bedrijven

En: we praten over de persconferentie en de Ahold Delhaize cijfers. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het boadroompanel, dat deze keer bestaat uit: Tjalling Tiemstra, commissaris bij ABN Amro en Royal HaskoningDHV Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg En de zakenpartner (co-host): [Tanja Nagel, o.a. toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/6/202025 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over klimaatneutraal Apple

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Lizzy Doorewaard, toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO; - Harm-Jan de Kluijver, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA en verbonden aan de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen; - En Inge Brakman, co-host van vandaag en commissaris bij onder meer DSM Nederland en Shell Nederland. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/23/202024 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over vrouwenquotum

En hoe stoppen we de verhuizing van hoofdkantoren naar het buitenland? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance; - Helene Vletter, hoogleraar Financieel recht en Governance aan de Erasmus Universiteit en onder meer voorzitter van de raad van commissarissen bij Intertrust en commissaris bij NN Group; - En Annemiek Roobeek, hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan de Nyenrode Business Universiteit en voorzitter van Social Finance NL. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/16/202023 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over accountants en fraudeurs

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het boardroompanel, dat deze keer bestaat uit: Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg Hugo Reumkens, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University. En de zakenpartner (co-host): Conny Dorrestijn, Fintech ondernemer en oprichter van BankiFi. Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-boardroom en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/9/202023 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de problemen bij afvalbedrijf AEB

De president van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven Theo Siemons stelt dat bedrijven te snel buigen voor de toezichthouders, uit angst voor reputatieschade. Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het Boardroompanel, dat deze keer bestaat uit; - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company - Mijntje Luckerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea - En de zakenpartner (co-host): Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de SportraadAmsterdam Abonneer je op de Podcast Ga naar het Boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/2/202023 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Wirecard en Slavernijverleden

Dat bespreken we deze week in het boardroompanel met: - Paul Koster, directeur van de VEB - Leen Paape, Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode, voorzitter van de RvC van Univé Dichtbij en voorzitter van de RvT van het SNS Reaal Pensioenfonds - En zakenpartner Wendy van Ierschot, oprichter van VIE people en VIE Tech Capital.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/25/202022 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Diversiteit en Loonoffers

Dat bespreken we deze week in het boardroompanel. - Lizzy Doorewaard, Toezichthouder bij Staatsbosbeheer en de NPO - Tjalling Tiemstra, commissaris bij ABN Amro en Royal HaskoningDHV - En zakenpartner Tanja Nagel, commissaris bij EY, Kas Bank en PNO consultants See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/18/202023 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de u-bocht van Unilever

Lees ook | Staat loopt miljoenen mis door vertrek Unilever Daarnaast hebben we het over Bavaria. Topman Peer Swinkels maakt zich in een interview met het FD kwaad over Nederlandse bedrijven die niet eerlijk belasting betalen en gebruikmaken van fiscale sluiproutes. FD.nl | Bavaria-topman Peer Swinkels: 'We hebben drama's gehad in deze gemeenschap' Te gast zijn Hugo Reumkens, partner en advocaat bij van Doorne en voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University. Steven Schuit, hoogleraar corporate governance aan Nyenrode Business Universiteit. Annemieke Roobeek, commissaris bij KLM en hoogleraar organisatie strategie en transformatiemanagement bij Nyenrode Abonneer je op de Podcast Ga naar www.bnr.nl/boardroompanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/11/202023 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Tata Steel

Deze week met - Jeroen Vercauteren (Introman Corporate Finance) en Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg).See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/4/202022 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Hema, Tata Steel en Bayer

Deze week met: Paul Koster, directeur van de VEB en Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans en non-executive director bij Mylan. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/28/202023 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over beloningsbeleid aan de top

Te gast zijn: - Lizzy Doorewaard (toezichthouder Staatsbosbeheer en de NPO); - Louise Gunning (voorzitter rvc bij Schiphol Group en ONVZ).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/202023 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over het recordverlies van KLM

- Gerard van Vliet (Vereniging van Commissarissen en Directeuren) - Leen Paape (Nyenrode Universiteit, Univé Dichtbij en SNS Reaal Pensioenfonds) - EN: Fieke van der Lecq ( Vrije Universiteit Amsterdam, Triodos Bank, Arriva Nederland, Achmea Vastgoed, Luchtverkeersleiding Nederland).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/7/202023 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de relatie Air France - KLM

- Harm Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek, UVA en Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen) - Paul Koster (VEB) - EN: Ilona Haaijer (Boskalis, Corbion en voormalig DSM Food Specialties).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/30/202024 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over steun en bonussen

- Louise Gunning (Schiphol Group en ONVZ) - Anton Wiggers (Bedrijvendokter en Themis Company) - EN: Ageeth Telleman (TwynstraGudde)See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/23/202024 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over voorkomen pandemie

Te gast zijn: - Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg); - Sjoerd Vollebregt (Heijmans en Mylan); - Monique Ansink (Jumbo Spanbandfabrikant).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/16/202024 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de online aandeelhoudersvergadering

Dat en meer bespreken we met Lizzy Doorewaard (Staatsbosbeheer, NPO), Leen Paape (hoogleraar corporate governance) en Roderick Munsters (Unibail Rodamco Westfield, Edmond de Rothschild Asset Management).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/9/202023 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over rol van de commissaris in tijden van corona

Dat en meer bespreken we in het boardroompanel met Ilona Haaijer, Commissaris bij Boskalis en voormalig CEO van DSM Food Specialties, Hélène Vletter, Hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij NN Group en president-commissaris van Intertrust en Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/2/202025 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over miljardeninvestering

Te gast zijn: - Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg); - Harm-Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek, UvA en Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen); - Inge Brakman (DSM Nederland en Shell Nederland).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/26/202024 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Crisis in de Boardroom

- Hugo Reumkens {Van Doorne en Tilburg University) - Gerard van Vliet (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) - EN: Ilona Haaijer (Boskalis)See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/19/202022 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over noodfonds corona

Te gast zijn: - Fieke van der Lecq (commissaris bij Triodos Bank, Arriva Nederland en Achmea Vastgoed, toezichthouder bij Luchtverkeersleiding Nederland en daarnaast Hoogleraar Pensioenmarkten aan de Vrije Universiteit Amsterdam); - Steven Schuit (Nyenrode); - Ageeth Telleman (TwynstraGudde, SportraadAmsterdam).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/12/202022 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Jack Welch en coronavirus

See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/5/202022 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Coronavirus en Commissarissen

- Inge Brakman (DSM, Accenture en Funda) - Hugo Reumkens (Van Doorne en Tilburg University) - EN: Wendy van Ierschot (VIE People)See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/27/202023 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over BAM en Blokker

Te gast zijn: - Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg); - Harm-Jan de Kluiver (onder andere advocaat De Brauw Blackstone Westbroek); - Tanja Nagel (onder andere commissaris EY).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/20/202024 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Heineken en lonen

Vandaag met: - Anton Wiggers (Themis Company) - Gerard van Vliet (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) - EN: Ilona Haaijer (Boskalis en voormalig DSM Food Specialties)See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/13/202024 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over hackers

Te gast zijn: - Mijntje Luckerath-Rovers (hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University en commissaris bij onder meer Achmea); - Steven Schuit (hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit); - Ageeth Telleman (managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de SportraadAmsterdam).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/6/202023 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Philips

Daarover en meer praat het Boardroompanel. Te gast: - Joost Schmets (Vereniging van Effectenbezitters); - Fieke van der Lecq (onder andere commissaris bij Triodos Bank); - Jeroen Vercauteren (verbonden aan Introman Corporate Finance).See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/30/202023 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over brief aan miljardairs

Daarover praten we door met: - Gerard van Vliet (directeur Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren); - Stefan Peij (directeur en oprichter Governance University); - Tanja Nagel (toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode).See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/23/202021 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Davos

Want nog een paar dagen en dan komen wereldleiders en CEO's weer samen in het sjieke bergdorp in Zwitserland. Bij het jaarlijkse World Economic Forum heeft het klimaat nog nooit zo hoog op de agenda gestaan.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/16/202022 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Robert Swaak en jaarcijfers

Vandaag met: - Paul Koster (VEB); - Hugo Reumkens (Van Doorne en Tilburg University); - EN: Petronel Bijlsma (FirmLeaders). Luister ook | VEB-baas: benoeming Swaak bij ABN Amro verrassend See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/9/202023 minutes
Episode Artwork

Boardroompanel over strengere Belastingdienst

Plus huishoudketen Blokker moest voor de vijfde jaar op rij slikken bij het zien van de jaarcijfers. En kun je als bedrijf nog wel succes hebben zonder maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen? Dat allemaal in het Boardroompanel met Annemieke Roobeek, Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg en Jeroen Vercauteren. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/2/202027 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over mooie Alfa Romeo's

En had Unilever de omzetwaarschuwing beter kunnen presenteren en daarmee minder hard onderuit kunnen gaan op de beurs? Dat en meer bespreken we in het Boardroompanel met Louise Gunning (Schiphol Group en ONVZ), Leen Paape (Nyenrode, Univé Dichtbij en SNS Reaal Pensioenfonds) en Annemieke Roobeek (ABN Amro, KLM en Nyenrode).See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/19/201924 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: The Green Deal en Tata Steel

- Gerard van Vliet (Vereniging van Commissarissen en Directeuren) - Tjalling Tiemstra (ABN Amro en Royal HaskoningDHV) - Paul Koster (VEB) - EN: Alexandra Jankovich (SparkOptimus).See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/12/201923 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Hebben bedrijven bescherming tegen China nodig?

Een mooi onderwerp voor het Boardroompanel met Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg, Jeroen Vercauteren en Saskia van Walsum.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/5/201922 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Eneco-deal

Met Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University, Hugo Reumkes, Partner en advocaat bij van Doorne, voorzitter raad van toezicht van de Tilburg University en Annemieke Roobeek, commissaris bij onder andere ABN Amro en KLM, en hoogleraar organisatie strategie en transformatiemanagement bij Nyenrode. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/3/201923 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over eventuele recessie

Voer voor het Boardroompanel dat vandaag bestaat uit Dirk Jan van den Berg, Fieke van der Lecq en Leen Paape.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/14/201922 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: De zaak verkopen en relaties

- Tjalling Tiemstra (ABN Amro en Royal HaskoningDHV) - Jeroen Vercauteren (Introman Corporate Finance) - EN: Louise Gunning (Schiphol Group en ONVZ)See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/7/201924 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: VEB en NCD

Het belangrijkste nieuws over de top van het bedrijfsleven bespreekt presentator Thomas van Zijl met het Boardroompanel. Woensdag met: - Paul Koster, Directeur Vereniging van Effectenbezitters (VEB) - Gerard van Vliet, directeur bij de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren - Helene Vletter, Hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij Intertrust, NN Group en Barclays See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/31/201920 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Tata Steel en Paul Polman

- Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg) - Steven Schuit (Nyenrode Business Universiteit) - EN: Annemieke Roobeek (ABN Amro en KLM)See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/24/201922 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Zorgt Brexit-deal voor opluchting in bedrijfstop

Het belangrijkste nieuws over de top van het bedrijfsleven, bespreken we deze keer met Ageeth Telleman (managing partner bij Twynstra Gudde), Fieke van der Lecq (commissaris bij Triodos Bank, Arriva Nederland en Achmea Vastgoed, daarnaast ook hoogleraar Pensioenmarkten aan de Vrije Universiteit Amsterdam) en Roderick Munsters, commissaris bij Unibail-Rodamco-Westfield. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/17/201922 minutes
Episode Artwork

Bankenbanen op de tocht

Zakenpartner is nog steeds Jill Dierikx, tijdelijk voorzitter van de NCD, de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren. Het belangrijkste nieuws over de top van het bedrijfsleven, met vandaag: Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg, Harm-Jan de Kluiver, advocaat en bestuurslid van de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en Saskia van Walsum, voorzitter van raad van commissarissen bij Spar en voorzitter van de rvc van NTS Group. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/10/201921 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Mislukte Benoemingen

Deze keer met Talitha Muusse (toezichthouder bij MVO Nederland en directeur van de Energieboot en Blikverruimers), Leen Paape (hoogleraar corporate governance aan Nijenrode) en Hugo Reumkens (partner en advocaat bij van Doorne en voorzitter van de raad van toezicht van de Tilburg University). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/3/201922 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over Thomas Cook

Dirk Jan van den Berg (bestuurder Sanquin), Steven Schuit (hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit) en Jeroen Vercauteren (Introman Corporate Finance) vormen het Boardroompanel en ze gaan het hebben over Thomas Cook en de top van Volkswagen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/26/201919 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over lonen

Met Paul Koster (directeur Vereniging van Effectenbezitters), Gerard van Vliet (directeur Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) en Marieke Bax (senior advisor bij Deloitte Disruptive M&A).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/19/201921 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Afvalverwerker AEB

- Hugo Reumkens(Van Doorne en Tilburg University) - Jeroen Vercauteren (Introman Corporate Finance) - EN: Tanja Nagel (EY, Kas Bank en PNO consultants).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/12/201921 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: nog steeds te weinig topvrouwen

Met vandaag: - Pauline van der Meer Mohr, commissaris bij HSBC, DSM, Mylan en president-commissaris bij EY - Harm-Jan de Kluiver, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA en - Zakenpartner Louise Gunning, voorzitter raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/5/201922 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over vertraagde groei

Met vandaag met Dirk Jan van den Berg (onder andere bestuurder bij Sanquin), Steven Schuit (hoogleraar corporate governance aan Nyenrode Business Universiteit) en Saskia van Walsum (bedrijfseconoom).See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/29/201922 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Afval in de boardroom

- Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg) - Tanja Nagel (commissaris bij Kas Bank) - EN: Gerard van Vliet (directeur Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren).See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/22/201924 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel

Met vandaag Gerard van Vliet (directeur bij de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren), Jeroen Vercauteren (specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance) en Hélène Vletter (hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit, president-commissaris bij Intertrust en commissaris bij onder meer NN Group en Barclays).See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/15/201923 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Jitse Groen en Brillenland

- Tjalling Tiemstra (commissaris bij meerdere grote bedrijven) - Anton Wiggers (Themis Company) - EN: Tanja Nagel (EY, Kas Bank en PNO consultants).See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/1/201922 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: de impact van Boris

Dat en meer bespreken we in het boardroompanel, met: - Annemieke Roobeek, commissaris bij onder andere ABN Amro en tot voor kort KLM, en hoogleraar organisatie strategie en transformatiemanagement bij Nyenrode - Dirk Jan van den Berg, bestuurder bij Sanquin, commissaris bij FMO en GasUnie en voorzitter van de Governing Board van het European Institute of Innovation & Technology - Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans en non-executive director bij MylanSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/25/201924 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Kwartaalcijfers

- Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg) - Jeroen Vercauteren (Introman Corporate Finance) - EN: Inge Brakman (Commissaris DSM Nederland en Shell Nederland).See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/18/201922 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Vrouwenquotum

- Marieke Bax (Vion, Vastned en Deloitte) - Peter Wakkie (Advocaat en TOMTOM) - EN: Jacqueline Zuidweg (MKBDoorgaan.nl en Schulden.nl).See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/11/201922 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: omhoog met dat salaris!

Met vandaag: - Pauline van der Meer Mohr, commissaris bij onder andere ASML en president-commissaris bij EY - Jeroen Vercauteren, Introman Corporate Finance en Zakenpartner Saskia van Walsum, commissaris bij Spar en NTS Group See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/4/201922 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Dividend en Europa

- Dirk Jan van den Berg (Sanquin, FMO, GasUnie en European Institute of Innovation & Technology) - Mijntje Luckerath-Rovers (Tilburg University en Achmea) - EN: Inge Brakman (DSM Nederland en Shell Nederland)See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/23/201922 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Accountants, CEO's en ING

- Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg) - Jeroen Vercauteren (Introman Corporate Finance) - EN: Annemieke Roobeek ABN Amro en Nyenrode Universiteit).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/16/201921 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Beter betaalde managers

- Pauline van der Meer Mohr (HSBC, DSM, Mylan en EY) - Peter Wakkie - advocaat (TOMTOM en ABN Amro) - EN: Tanja Nagel (EY, Kas Bank en PNO consultants).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/201922 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over de foto van Albert Heijn

Met deze week Tjalling Tiemstra (commissaris bij ABN Amro en Royal HaskoningDHV), Gerard van Vliet (directeur bij de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) en Kees Cools (fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/2/201923 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Decharge

- Louise Gunning (Schiphol Group en ONVZ), - Dirk Jan van den Berg (Sanquin, FMO, GasUnie en Governing Board van het European Institute of Innovation & Technology) - EN: Leen Paape (Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/25/201924 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: royale beloningen

Met vandaag: - Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan de Tilburg University - Pauline van der Meer Mohr, commissaris bij HSBC, DSM, Mylan en president-commissaris bij EY en natuurlijk Zakenpartner Tanja Nagel, commissaris bij EY en Kas BankSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/201921 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Bonussen ASR

- Harm-Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek, Universiteit van Amsterdam en Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen) - Gerard van Vliet (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) - EN: Rob van Eijbergen (Vrije Universiteit).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/11/201922 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: extraatje voor de aandeelhouder

Met vandaag: - Zakenpartner Eline Leijten, CEO van Plugify - Steven Schuit, hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit - Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg - Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans en non-executive director bij MylanSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/4/201923 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel over aandelen

Dat bespreken we in het Boardroompanel, met vandaag Fieke van der Lecq (commissaris bij onder andere Triodos Bank), Jeroen Vercauteren (verbonden aan Introman Corporate Finance) en Tanja Nagel (commissaris bij EY en Kas Bank).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/201922 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: fusie twee megabanken

Wat Louise Gunning (voorzitter raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ), Peter Wakkie (advocaat, president-commissaris bij TomTom) en Annemieke Roobeek (commissaris bij onder andere ABN Amro en KLM) ervan vinden, hoor je in het Boardroompanel.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/201922 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Boeing, Brexit, klimaatakkoord

Met Pauline van der Meer Mohr (commissaris bij HSBC, ASML, DSM en president-commissaris bij EY), Tjalling Tiemstra (commissaris bij verschillende bedrijven) en Sjoerd Vollebregt (rvc-voorzitter van Heijmans).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/201921 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Hoekstra's aandelen in Air France - KLM

Te gast zijn: - Leen Paape, o.a. Hoogleraar Corporate Governance en Voorzitter van het Nyenrode Corporate Governance Instituut - Louise Gunning, Voorzitter raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ - Helene Vletter, hoogleraar Financieel recht en Governance aan de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij Intertrust, NN Group en Barclays See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/28/201922 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Hoe KLM-topman Pieter Elbers aanblijft

Te gast zijn: - Dirk-Jan van den Berg, bestuurder bij Sanquin, commissaris bij FMO en GasUnie en voorzitter van de Governing Board van het European Institute of Innovation & Technology - Steven Schuit, hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit - Tanja Nagel, commissaris bij EY en Kas BankSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/21/201921 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: de perikelen binnen KLM

Te gast zijn: - Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg. - Harm-Jan de Kluiver, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UVA en verbonden aan de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen. En Zakenpartner Annemieke Roobeek, commissaris bij onder andere ABN Amro en KLM, en hoogleraar strategie en transformatiemanagement bij Nyenrode. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/201920 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: het lot van Carlos Ghosn

Met vandaag: - Leen Paape, Hoogleraar Corporate Governance aan de Nyenrode University - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance - Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans En natuurlijk Zakenpartner Jill Dierikx, bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/201920 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Banken en hun verouderde IT-systemen

- Pauline van der Meer Mohr, commissaris bij HSBC, DSM en president-commissaris bij EY - Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank' en nu onder meer 'onafhankelijk commissaris' van de Bank of China - Tanja Nagel, commissaris bij Kas Bank en EY See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/24/201920 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Topman in de gevangenis

- Harm Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek) - Sjoerd Vollebregt (Heijmans en Mylan) - En Inge Brakman (DSM, Shell en Accenture). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/201920 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Google zet stap in bankwezen

Met vandaag: - Dirk Jan van den Berg, Bestuurder bij Sanquin, commissaris bij FMO en GasUnie, en voorzitter van de Governing Board van het European Institute of Innovation & Technology - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance En - Zakenpartner Annemiek Roobeek, commissaris bij onder andere ABN Amro en KLM, en hoogleraar organisatiestrategie en transformatiemanagement bij NyenrodeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/10/201920 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: de toekomst van de accountancy

Mogelijk kan het boardroompanel vandaag al een advies geven. Deze week met: - Louise Gunning-Schepers, voorzitter raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ; - Tanja Nagel, commissaris bij EY en Kas Bank, voormalig ceo van Theodor Gillissen; - En Helene Vletter- van Dort, Hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en commissaris bij onder meer Intertrust, NN Group en Barclays. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/3/201925 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: moeizame cao-gesprekken

Met vandaag: Pauline van der Meer Mohr van onder andere DSM, hoogleraar Steven Schuit en Leen Pape, hoogleraar corporate governance van Nyenrode.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/27/201823 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Strenge bonusregels

- Harm Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek, Universiteit van Amsterdam en Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen) - Paul Koster (VEB) - EN: Inge Brakman (commissaris bij onder andere DSM Nederland en Shell Nederland). See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/20/201822 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: het boetekleed van Ralph Hamers

Met vandaag: Ingrid de Graaf, directielid Aegon Nederland Kees Cools, fellow aan het governance departement van de Universiteit Tilburg Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance En Zakenpartner Kristel Groeneboom, directeur van Container Service C. Groenenboom.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/201819 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Panel: Weer een buitenlandse CFO in de Nederlandse boardroom

Met Pieter Couwenbergh, journalist van het FD, gespecialiseerd in het corporate bedrijfsleven, Stefan Peij, directeur en oprichter van de Governance University. En Tanja Nagel, commissaris bij EY en Kas Bank. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/6/201820 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: De aftocht van Paul Polman

Met vandaag: Louise Gunning-Schepers, Voorzitter raad van commissarissen bij Schiphol Group en ONVZ. Ook kroonlid van de SER. Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans en non-executive director bij Mylan. en Zakenpartner Talitha Muusse, toezichthouder bij MVO Nederland, en directeur van De Energieboot en Blikverruimers. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/29/201820 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: tweede brandbrief bij ABN

Met vandaag: - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company - Steven Schuit, hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit En - Tanja Nagel, voormalig ceo van Theodor Gillissen, tegenwoordig onder meer commissaris bij EY en vandaag Zakenpartner.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/22/201819 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Wet Normering Topinkomen

- Harm Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek, Universiteit van Amsterdam en Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen) - Jaap Winter (adviseur van commissarissen en commissaris bij Randstad) - EN: Pauline van der Meer Mohr (commissaris bij onder andere HSBC, DSM, president-commissaris bij EY)See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/15/201820 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: juichen voor topvrouwen

Met vandaag: - Tjalling Tiemstra, commissaris bij verschillende bedrijven. - Helene Vletter, Hoogleraar Financieel recht en Governance bij de Erasmus Universiteit en onder meer commissaris bij Intertrust, NN Group en Barclays. - En Zakenpartner Tanja Nagel, voormalig ceo van Theodoor Gillissen, onder meer commissaris bij EY.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/8/201820 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: ruziënde miljardairs

Met vandaag: - Leen Paape, Nyenrode-hoogleraar Corporate Governance - Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij Themis Company - En Zakenpartner Talitha Muusse, lid Raad van Toezicht van MVO Nederland en oprichter van Blikverruimers.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/1/201820 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

BOARDROOMPANEL | Ziekenhuizen

Te gast zijn Louise Gunning, voorzitter raad van commissarissen bij Schiphol Group en zorgverzekeraard ONVZ - en daarnaast ook kroonlid van de SER en oud-bestuursvoorzitter van het AMC. Ook te gast Sjoerd Vollebregt, president commissaris bij bouwbedrijf Heijmans en Non-executive director bij farmaceut Mylan en Roderick Munsters, Commissaris bij Unibail-Rodamco-Westfield en Edmond de Rothchild Asset Management.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/25/201821 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: snelle verkoop van bedrijven

Met vandaag: - Marieke Bax, commissaris bij Vion, Vastned en Boardmember bij Euroclear - Jeroen Vercauteren, specialist op het gebied van overnames en fusies, verbonden aan Introman Corporate Finance - En Zakenpartner Desiree van Boxtel, partner bij Karmijn Kapitaal. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/18/201821 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Boardroompanel: Verjonging in de boardroom

- Peter Wakkie (advocaat en TOMTOM) - Stefan Peij (Governance University) - EN: Inge Brakman (Rode Kruis, DSM Nederland en Shell Nederland).See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/201820 minutes, 7 seconds