Winamp Logo
BNR Beleggerspanel | BNR Cover
BNR Beleggerspanel | BNR Profile

BNR Beleggerspanel | BNR

Dutch, Finance, 1 season, 284 episodes, 4 days, 15 hours, 31 minutes
About
Elke dinsdag spreekt BNR Zakendoen met de kenners van de beurs, van de AEX tot Wall Street en verder.
Episode Artwork

Beleggerspanel over de extreem ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Google

Datacenters voor AI van Google schieten als paddenstoelen uit de grond, ten koste van het klimaat. En institutionele beleggers komen steeds moeilijker binnen bij fysieke aandeelhoudersvergaderingen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Arend Jan Kamp, beurscommentator bij Beurscafé en Stockwatch Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer en oprichter van pensioenpotje.nl Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/9/202431 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de strijd tussen Amerikaanse en Chinese webgiganten

Gaat het Amazon lukken om een vuist te maken tegen Chinese webgiganten als Shein en AliExpress? EN: de koers van laadpaalgigant Alfen halveerde vorige week vrij plotseling, blijven beleggers voortaan weg bij het aandeel? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen Jos Versteeg, beursanalist bij InsingerGilissen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/3/202428 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Brusselse leidraad tegen greenwashing

Prosus maakt de beloofde winst met de kernactiviteiten sneller dan verwacht, maar maakt dat de investering in Tencent minder belangrijk? En: fondsen marketen met termen als ‘duurzaam’, ‘groen’ en ‘ESG’ wordt binnenkort een stuk minder vrijblijvend, als het aan Brussel ligt. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel van BNR Zakendoen. PanelledenPresentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Simon van Veen, oprichter en manager van het Sustainable Dividends Value Fund  Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN Amro  Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/25/202429 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Franse zorgen en lui beleggen

Het besluit om de Franse verkiezingen te vervroegen zorgt voor bezorgdheid onder beleggers. En: Steeds meer beleggers kiezen voor passief beleggen, wat betekent dat voor de waarde van individuele aandelen? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met van BNR Zakendoen. Panelleden:  - Jean Paul Oudheusden van Markets are Everywhere en marktanalist bij eToro - Mary-Pieterse Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag  live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/21/202431 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de miljardenbonus van Elon Musk

Moeten de aandeelhouders van Tesla vóór of tégen de miljardenbonus van topman Elon Musk stemmen? En: ChatGPT is beter in beleggen dan de gemiddelde beursanalist, wat vinden onze beleggers daarvan? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel met: Panelleden:  - Lodewijk van der Kroft, partner bij Comgest  - Koen Bender, oprichter van Mercurius Vermogensbeheer.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag  live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/11/202422 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de kwartaalcijfers van Salesforce

Salesforce zag na de publicatie van de kwartaalcijfers het aandeel flink dalen. En: oliekartel OPEC+ zet productieverlagingen voort. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden-Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger   -Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag  live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/4/202432 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de strategie van Ahold

Het cijferseizoen is achter de rug, welke conclusies kunnen er getrokken worden? En: analisten lijken niet onder de indruk van de plannen van Ahold-Delhaize. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Corné van Zeijl, analist bij Cardano -Reinder Wietsma, hoofd beleggingsstrateeg bij IBS Capital Allies Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag  live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202433 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over voorbereid zijn op tegenslag

Zijn beleggers opgewassen tegen financiële en geopolitieke verrassingen? En: Chipbedrijf NVIDIA komt met de resultaten over het eerste kwartaal. Wat kunnen beleggers verwachten van het aandeel? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Martine Hafkamp van Fintessa vermogensbeheer  -Jean-Paul van Oudheusden van Markets are Everywhere en marktanalist bij eToro  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag  live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202430 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de kloof tussen Amerika en Europa op de kapitaalmarkt

De kloof tussen de Amerikaanse- en Europese kapitaalmarkt wordt steeds groter. En: Legendarisch fondsmanager Jim Simons is overleden, wat maakte hem zo succesvol?    Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Thijs Knaap, chief economist van APG   Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value fund.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/202430 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Warren Buffet

De prijs van een postzegel is inmiddels bijna net zo hoog als de koers van het aandeel PostNL. Is er een weg uit de malaise van de postbezorger? En: Warren Buffet was bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway nog alive & kicking, maar hij wordt ook een jaartje ouder. Hoe moet het verder met de investeringsmaatschappij als Buffet ermee stopt?  Dat en meer bespreken we  in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Arend Jan Kamp, onafhankelijk analist en presentator Beurscafé - Jos Versteeg van InsingerGillissen Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/202432 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de schikking van Philips

Philips treft een schikking van 1 miljard euro in de slaapapneuaffaire. En kunstmatige intelligentie zorgt voor een sterk kwartaal voor techgiganten. Dat en meer bespreken we  in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Koen Bender, directeur van Mercurius vermogensbeheer en pensioenpotje.nl   - Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/30/202433 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de daling bij Nvidia en de prijzenoorlog van Tesla

Chipmaker Nvidia verloor afgelopen vrijdag 200 miljard dollar aan beurswaarde. En: autofabrikant Tesla verlaagt de prijzen van modellen wereldwijd en slaat zo de volgende slag in de prijzenoorlog in met Chinese concurrenten. Dat en meer bespreken we  in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/23/202430 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over geopolitieke onrust door de aanval van Iran op Israël

Het cijferseizoen barstte afgelopen vrijdag los met cijfers van grote Amerikaanse banken. Wat zegt dit seizoen over de staat van de economie? En: Beleggers reageerden vooralsnog rustig op de aanval van Iran op Israël. Hoe moeten beleggers eigenlijk omgaan met geopolitieke onrust? Dat en meer bespreken we  in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Thijs Knaap, hoofdeconoom van APG  Corné van Zeijl van Cardan.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/16/202427 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de stijgende olieprijs

De olieprijs blijft maar stijgen, wat betekent dit voor de inflatie? En: Amerika wilt dat ASML stopt met het onderhouden van machines in China. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/9/202432 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over een sterk kwartaal en een woke Disney

Wie waren de verliezers en winnaars van het eerste kwartaal op de beurs? En: activistische aandeelhouders proberen een voet tussen deur te krijgen in het bestuur van Disney. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Wim Zwanenburg beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Jos Versteeg, analist bij InsingerGilissen Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/2/202433 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de SPAC van Trump

Waarom viel de beursgang van Douglas zo tegen, terwijl de aandelenkoers van Reddit enorm steeg? En: steeds meer private equity firma's kiezen voor een beursgang. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economic  Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/26/202432 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het achterblijven van Nederlandse beursgangen

De Europese beursgangen trekken voor het eerst in twee jaar weer aan, maar Nederlandse bedrijven blijven achter. Verder heeft Shell aangekondigd de klimaatdoelstellingen te laten varen. Dat en meer bespreken we in het het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Corné van Zeijl, econoom en strateeg bij Cardano en; Simon van Veen, oprichter en fondsbeheerder bij Sustainable Dividends.    Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/19/202431 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de koers van Amerikaanse tech-aandelen

De tech-aandelen op de Amerikaanse markt zijn hard gestegen, is de markt oververhit? En: Steeds meer bedrijven kopen eigen aandelen in. Waarom doen ze dat? Dat en meer bespreken we om 11.10 in het beleggerspanel met:   -Jos Versteeg van Insinger Gillissen   -Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/202434 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het verlies én de winst van Beyond Meat

Ondanks een groot nettoverlies, steeg de koers van vleesvervangerproducent Beyond Meat met 100 procent. En: Pensioenfonds ABP gaat miljarden euro's extra beleggen in Nederland. Dat en meer bespreken we in het het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Martijn Rozemuller, hoofd Europa bij VanEck Ralph Wessels Hoofd Beleggingsstrategie at ABN AMRO Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/5/202435 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de beursgang van Reddit

Reddit wordt het nieuwste sociale mediabedrijf op de beurs en belooft flinke groei in advertentiewinsten. Maar wordt dat Facebookgroei, of een Twitterdrama? En: voor het eerst maakt Warren Buffett's Berkshire Hathaway denderende jaarcijfers bekend zónder vicevoorzitter Charlie Munger. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Martine Hafkamp, mede-oprichter van Fintessa Vermogensbeheer  Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/27/202427 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over een wildgroei aan winstbegrippen

Twintig termen om de winst uit te drukken? Dat is zelfs toezichthouder AFM te gortig. En: Wie stopt Nvidia? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel. PannelledenReinder Wietsma, Hoofd Investeringen bij IBS Capital, en onafhankelijk belegger Arend Jan Kamp.   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202434 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

BNR Beleggerspanel over de recordhoogte van de AEX

De AEX breekt record na record, hoelang blijft die stijgende lijn doorzetten? En: commericeel vastgoed zit wereldwijd in de problemen, valt het tij nog te keren? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.   Panelleden  Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics  Jean-Paul van Oudheusden, analist van eToro en oprichter van Markets Are Everywhere  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/13/202427 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over dividend uitkeren, verstandig of een teken van groeistagnatie?

Meta heeft voor het eerst dividend uitgekeerd aan aandeelhouders. Verstandig, of een teken dat de groei ook een keer stokt? En: waarom deinsde activistische belegger FollowThis opeens terug toen ExxonMobil met een rechtszaak dreigde? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:   Wim Zwanenburg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Corné van Zeijl, beursanalist bij Cardano  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/6/202432 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de liquidatie van Evergrande

Techreuzen Apple, Microsoft en Alphabet publiceren in deze bomvolle beursweek hun jaarcijfers. En: wat betekent de liquidatie van vastgoedontwikkelaar Evergrande voor de Chinese economie? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:   -Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest -Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG Asset Management Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/30/202434 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het cijferseizoen en ExxonMobil versus activisten

Het is weer cijferseizoen. Welke aandelen houden onze beleggers in de gaten? En: ExxonMobil klaagt activistische aandeelhouders aan. Is dat een slimme zet? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:   -Martine Hafkamp van Fintessa vermogensbeheer     -Arend Jan Kamp, onafhankelijk beurscommentator  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/23/202433 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over TSMC, Birkenstock, Bitcoin-ETF's én banken

TSMC, Birkenstock, Goldman Sachs en Morgan Stanley kwamen of komen nog met cijfers. De Bitcoin-ETF's zijn nu een week oud. EN: Wat is er nou waar van de geruchten over een overname van ABN Amro door Deutsche Bank? Dat bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beggerspanl, dat deze keer bestaat uit: - Koen Bender, Directeur Mercurius Vermogensbeheer  - Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/16/202431 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Bitcoin als ETF

Waarom hebben we eigenlijk de blockchain nodig als Bitcoin een ETF wordt? Shell geeft een winstwaarschuwing af. EN: één van de grootste schaduwbanken van China is bankroet en kan tientallen miljarden dollars aan schuld niet terugbetalen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden - Martijn Rozemuller, Hoofd Europa bij VanEck  - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund  Luister | Beleggerspanel Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/9/202431 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Prosus en beursjaar 2024

Hoeveel last heeft Prosus nou écht van strengere regels voor Chinese videogames? En: wat voor beursjaar gaat 2024 worden? Dat en meer bespreken we om 11.10 in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger  - Jean Paul van Oudheusden, eigenaar van Markets are Everywhere en marktanalist bij eToro Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/2/202428 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over beursjaar 2023

Hoe kijken de beleggers terug op beursjaar 2023? En: Welke impact heeft de recordboete op de hypotheekverstrekking van de Rabobank? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:    Paul van Oudheusden van Markets are Everywhere en marktanalist bij eToro Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/19/202334 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over een minimumtaks voor multinationals

Er moet een minimumtaks komen voor multinationals, zeiden Europa, de VS en China twee jaar geleden. Maar alleen Europa voert die belasting daadwerkelijk in, op 1 januari. Wat betekent dat voor bedrijven? En: Solvay, één van de grootste industriebedrijven van België met miljarden aan omzet, splitst zich op. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:    Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG  Martijn Rozemuller, hoofd Europa bij VanEck  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/12/202328 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over PMT dat stopt met beleggen in fossiele bedrijven

Pensioenfonds PMT stopt met beleggen in veertig fossiele bedrijven EN Wat gaat de wisseling van de macht betekenen voor chipmachinemaker ASML? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met:  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:    - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer.  - Corné van Zeijl, analist en strateeg bij vermogensbeheerder Cardano  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/5/202329 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de terugkeer van HAL en de inzet van AI bij Alibaba

Investeringsmaatschappij HAL keert terug naar Nederland. En: De nieuwe CEO van e-commerce bedrijf Alibaba wil meer gaan investeren in kunstmatige intelligentie. Dat en meer bespreken we om 11.10 in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger- Koen Bender, Directeur Mercurius VermogensbeheerAbonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/28/202332 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de bevoegdheden van de Europese beurstoezichthouder

De bevoegdheden van de Europese beurstoezichthouder Esma moeten worden uitgebreid, maar wat vinden de beleggers daarvan? En: ING is slachtoffer van de volatiele kopermarkt in China. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund  - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck  Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/21/202333 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de wederopstanding van Adyen

De Italiaanse kredietwaardigheid ligt deze week onder een vergrootglas. En: Na een historische koersval in augustus heeft Adyen het vertrouwen van de belegger herwonnen. Maar is de situatie van het betaalbedrijf nu echt anders dan een paar maanden geleden? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Corné van Zeijl, analist en strateeg bij Cardano - Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG Abonneer je op de podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:10 uur in BNR Zakendoen.      See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/14/202327 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over wat de fraude van SBF betekent voor de bitcoinsector

Nu een (hoge) belasting op de aankoop van eigen aandelen een serieus verkiezingsonderwerp vormt, is het tijd om beleggers er hun licht over te laten schijnen. En: Sam Bankman-Fried is schuldig bevonden aan alle aanklachten van fraude door de jury in New York. Tegelijkertijd komt een directe Bitcoin-ETF steeds dichterbij. Wat betekent dat nou voor een sector die miljarden heeft verdiend met gebakken lucht? Dat en meer bespreken in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Jean-Paul van Oudheusden, analist bij eToro en oprichter van Markets Are Everywhere  -Reinder Wietsma, hoofd investeringen bij IBS  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/7/202329 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de kloof tussen Europese en Amerikaanse oliebedrijven

De duurzame kloof tussen Europese en Amerikaanse oliebedrijven blijft groeien. En: luxemerk Kering doet het minder goed op de beurs dan branchegenoot Hermes. Hoe is dat verschil te verklaren? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Jos Versteeg, analist bij InsingerGilissen -Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/31/202325 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de mogelijke groeipauze van ASML

We zitten middenin het cijferseizoen. Welke trends zien we al voorbij komen? En: ASML voorziet een groeipauze in 2024, wat betekent dat voor de chipsector? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger  -Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 11:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/24/202333 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de opening van het cijferseizoen

Is de rust wedergekeerd bij de Amerikaanse banken? En: Waarom mag Microsoft nu toch Activision Blizzard overnemen? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank  -Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/17/202333 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de stijgende olieprijzen

Wat heeft er meer invloed op de olieprijs: de oorlog in Israël, de grootste deal die ExxonMobil ooit sloot of toch gewoon de hoge rente? En: Birkenstock gaat niet naar de Duitse, maar de Amerikaanse beurs. Want die Duitse, die loopt niet zo lekker. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Arend-Jan Kamp, marktcommentator bij IEX.nl -Jos Versteeg, analist bij InsingerGilissen   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/10/202331 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het overnamebod voor Renewi

De koers van Renewi springt omhoog met 40 procent na een overnamebod. En: Klaas Knot start een onderzoek naar de risico’s van de schuldopbouw buiten het bancaire systeem. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest  -Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/3/202333 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de bankenbelasting

Wat doende voorgestelde verhoging van de bankenbelasting én op de inkoop van eigen aandelen eigenlijk met de portefeuilles van beleggers? En: Aegon heeft flinke toezeggingen aan aandeelhouders moeten doen om de juridische zetel te kunnen verhuizen naar Bermuda. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.   Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Martine Hafkamp, mede-oprichter van Fintessa vermogensbeheer; -Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG Asset Management. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/26/202334 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het rentebesluit van de Fed

Het rentebesluit in Amerika houdt de gemoederen onder beleggers flink bezig. Komt er een pauze of gaat de Fed téch verhogen? En hoe reageren beleggers op het onverwachte vertrek van de topman van Techinvesteerder Prosus?  Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Wim Zwanenburg, strateeg bij Stroeve Lemberger  - Jean Paul van Oudheusden, van Markets are Everywhere en marktanalist bij eToro  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/19/202324 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over of de ECB de rente voor de tiende keer op rij gaat verhogen

Gaat de Europees Centrale Bank de rente voor de tiende keer op rij verhogen? Of: komt er een verlaging aan?. En: is de macht van Google te groot? Dat en meer bespreken we om 11.10 in het beleggerspanel met: Jos Versteeg aandelenanalist, InsingerGilissen en Mary Pieterse-Bloem Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/12/202328 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Novo Nordisk

Waarom is het Deense farmabedrijf Novo Nordisk het grootste beursfonds van Europa? En: De Amerikaanse beurswaakhond wilde geen bitcoin ETF maar wordt teruggefloten door de rechter. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Martijn Rozemuller (Head of Europe bij VanEck)   -Lodewijk van der Kroft (Partner bij beleggingsonderneming Comgest)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/5/202329 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de opstartende markt van Amerikaanse beursintroducties

Het aantal beursintroducties ligt dit jaar op het laagste peil sinds de financiële crisis in 2009. Blazen de aangekondigde miljardenbeursgangen van het Britse chipbedrijf ARM en de Amerikaanse boodschappenbezorger Instacart weer nieuw leven in de markt? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Koen Bender, directeur van Mercurius vermogensbeheer  - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/29/202324 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de historische koersval van betaalbedrijf Adyen

Waarom beleefde betaalbedrijf Adyen een historische koersval? En: de Amerikaanse belegger Michael Burry – bekend van The Big Short – gokt op een koersdaling van de Amerikaanse beurs. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Reinder Wietsma,  hoofd investeringen bij IBS Capital Corné van Zeijl, analist en strateeg bij Cardano Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/22/202322 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel over de nieuwe grootaandeelhouder van Philips

De Italiaanse investeringsmaatschappij Exor heeft 15 procent van de aandelen in Philips gekocht. En: de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Country Garden komt in de problemen door wanbetalingen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen   Jean Paul van Oudheusden, van Markets are Everywhere en marktanalist bij eToro.  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/15/202324 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over PostNL en de pakketmarkt

PostNL doet het goed op de pakketmarkt. Wat zegt dat over PostNL, en wat zegt dat over de economie? En: Fitch verlaagt de kredietbeoordeling van de VS. Is de kredietbeoordeelaar veel te laat, of snijdt zijn analyse van de laatste twintig jaar toch wel hout? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het beleggerspanel. Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer -Arend-Jan Kamp, analist en content manager bij IEX.   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/8/202323 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de schoonmaak van Unilever

Unilever vervangt in hoog tempo de kopstukken die vorig jaar betrokken waren bij een mislukte miljardenovername. En: Bierbrouwer Heineken stelt de winstverwachtingen voor 2023 bij. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het beleggerspanel. Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest  - Wim Zwanenberg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/1/202324 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over herweging Nasdaq

De Nasdaq ging gisteren op de schop. Wat betekent dat voor beleggers? En: We zitten midden in het cijferseizoen. Welke bedrijven houden onze beursanalisten scherp in de gaten? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het beleggerspanel. Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Corné van Zeijl, analist en strateeg bij Cardano - Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/25/202324 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de start van het cijferseizoen

Het cijferseizoen is in volle gang en ondanks positieve kwartaalresultaten, blijven beleggers terughoudend. Waar komt die voorzichtige stemming op de beurs vandaan? En: waarom lopen de verwachtingen van grote vermogensbeheerders voor de tweede helft van 2023 zo uiteen? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Mary Pieterse-bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en hoogleraar aan de Erasmus School of Economics   - Thijs Knaap, hoofdeconoom APG  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/18/202322 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de tegenvallende resultaten van Shell

Verandert er iets voor Beter Bed nu de beddengigant wordt overgenomen en daarmee ook van de beurs verdwijnt? En vrijdag kwam Shell met tegenvallende resultaten. Raken beleggers hun vertrouwen kwijt? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital  - Marco Groot, Voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/11/202322 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de afnemende voorraden van winkelketens

Inkoopmanagers wereldwijd bestellen minder. En kwartaalcijfers van  Nike tot babywinkels tonen afbouwende voorraden. Maar is dat dan ook de voorbode van een recessie in de tweede helft van het jaar? EN: Apple is 3 biljoen dollar waard, maar de productie van de nieuwe Vision Pro-bril loopt problemen op. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Simon van Veen, oprichter van het sustainable dividends value fund  - Wim Zwanenburg, strateeg bij Stroeve Lemberger  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/4/202321 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de 'American dream' van Aegon

Lukt het Aegon om de leidende levens- en pensioenverzekeraar te worden in de VS? En: Waarom blijven de small- en midcaps achter lopen op de largecaps? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Corné van Zijl, strateeg bij Cardano; Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/27/202320 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het vertrek van Binance

Pensioenfondsen willen duurzamer beleggen. Maar waarom verloopt de overgang zo traag? EN: Cryptobeurs Binance vertrekt uit Nederland vanwege witwaseisen van De Nederlandsche Bank. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.  Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Mary Pieterse-bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en hoogleraar aan de Erasmus School of Economics Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omny.fm/listener for privacy information.
6/20/202320 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de groene cijfers van de S&P500

Hoe zorgen zeven bedrijven voor groene cijfers van de S&P500? En: Deze week komen de centrale banken weer bijeen om te vergaderen over de rente. Wat kan je als belegger verwachten? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Martine Hafkamp, van Fintessa Vermogensbeheer   -Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/13/202319 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de verlaging van de olieproductie door de OPEC-landen

Tien grote verzekeraars stappen uit een belangrijk internationaal samenwerkingsverband voor verduurzaming. Wat betekent dat voor de groene ambities van de financiële sector? En: herstelt de olieprijs na een verlaging van de productie of zal de OPEC-maatregel weinig effect hebben? Dat en meer bespreken we in het economenpanel Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Koen Bender, Directeur Mercurius Vermogensbeheer  - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/6/202321 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de explosieve beursdag voor Nvidia

Hardwareproducent Nvidia gaat door het dak en stijgt met ruim 25% op een beursdag. Hoeveel groei zit er in de aandelenprijs en is het niet overgewaardeerd?. En: het Amerikaanse schuldenplafond zorgt voor veel vragen. Laten Biden en McCarthy en land failliet gaan? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Marco Groot, eigenaar van 8 Days a Week -Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividends Value fund Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/30/202320 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de omzetdaling bij Alfen

Alfen ziet zijn eerste omzetdaling ooit in de tak die laadpalen verkoopt. Toch blijft het bedrijf erg duur op de beurs. Welke koers-winst verhouding is de juiste voor Alfen? En: de leden van BumaStemra zijn niet te spreken over de beleggingsresultaten. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  - Jean-Paul van Oudheusden, marktanalist bij eToro en oprichter van Markets Are Everywhere  - Lodewijk van der Kroft, partner bij Comgest  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/23/202323 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de lage spaarrentes

ABN Amro en ING profiteren van de opgelopen rentes, maar wanneer kunnen de spaarders hier ook van mee profiteren? En: milieuactivisten gaan zich ook roeren bij de aandeelhoudersvergadering van de Rabobank. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  - Corné van Zeijl, analist en strateeg bij Actiam - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/16/202321 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de jaarvergadering van Philips

Roy Jakobs trotseert zijn eerste jaarvergadering als topman van Philips. Wanneer komt er duidelijkheid over de kosten van de slaapapneu-affaire? En: Warren Buffett geeft ook op 92-jarige leeftijd nog les aan zijn aandeelhouders. Maar bij de jaarvergadering staan zijn opvolgers steeds meer in de schijnwerpers. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  - Martine Hafkamp, oprichter Fintessa Vermogensbeheer  - Thijs Knaap, hoofdeconoom APG Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/202321 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de overname van de First Republic Bank

Met de overname van het gevallen First Republic redt J.P. Morgan Chase zijn zoveelste bank. En: zowel de Federal Reserve als de ECB komen deze week met rentebesluiten. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marco Groot voormalig hoofd aandelen bij Rabobank en oprichter van 8 Days A Week.  - Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/2/202323 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Amerikaanse schadeclaims tegen Philips

Philips zet miljoenen opzij voor mogelijke schadeclaims in de VS. En: De Nederlandse staat moet 800 miljoen euro uitkeren aan voormalige obligatiehouders van SNS bank. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marco Groot voormalig hoofd aandelen bij Rabobank en oprichter van 8 Days A Week.  - Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/25/202321 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het taboe rondom investeren in de wapenindustrie

Wat kunnen beleggers verwachten van het cijferseizoen? En zorgt de oorlog in Oekraine ervoor dat de wapenindustrie aantrekkelijker wordt voor investeerders? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund en  Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/202320 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de kelderende beurzen

Door de onrust in de bankenwereld kleurden de beurzen donkerrood. Hoe ga je daar als belegger mee om? En: Activistische aandeelhouder Follow This eist een duurzamer TotalEnergies. Daarbij krijgen ze steun van vier grote Nederlandse beleggers. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Mary Pieterse Bloem (Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics)   Jean-Paul van Oudheusden (Markets are Everywhere en marktanalist bij eToro).  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/11/202321 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de opsplitsing van technologiebedrijf Alibaba

Technologiebedrijf Alibaba splitst in zes onderdelen. Krijgt het technologiebedrijf nu meer vrijheid van de Chinese overheid?. En: Bierbrouwerij Heineken raakt mogelijk twee grote Braziliaanse klanten kwijt. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Thijs Knaap, Chief Economist APG  - Wim Zwanenburg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/4/202322 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de overname van de Silicon Valley Bank

De Amerikaanse Citizens First Bank neemt grote delen van de Silicon Valley Bank over en hier krijgen ze nog een korting van 16.5 miljard bovenop. En: De Vereniging van Effectenbezitters vraagt de AFM om handhavend op te treden tegen de ABN-AMRO vanwege tekortschietende berichtgeving aan aandeelhouders. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, Voormalig hoofd aandelen bij Rabobank International en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week  -Martine Hafkamp, oprichter Fintessa Vermogensbeheer  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/202321 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de overname van Credit Suisse

UBS neemt Credit Suisse over voor de luttele som van iets meer dan 3 miljard euro. Was het een koopje? EN: ontketenen de Zwitserse autoriteiten een drama op de markt voor zogeheten coco's oftewel AT1-obligaties? Dat en meer bespreken in het beleggerspanelpanel met:   - Corné van Zeijl,  strateeg bij Actiam  - Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/202322 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Silicon Valley Bank

Het grootste fiasco in de Amerikaanse bankensector sinds 2008 is een feit. Welke gevolgen heeft het faillissement van de Silicon Valley Bank voor de aandelenmarkt? En: De Zwitserse fusiepartner van DSM ligt onder vuur voor vermeende kartelvorming. Brengt dit de fusie in gevaar? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanelpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital   - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/202320 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over meevallende resultaten AEX-bedrijven

Wat betekent een mogelijk nieuwe renteverhoging van de Fed voor de financiële markten? En: De AEX-bedrijven presteren boven verwachting in de jaarresultaten. Wat betekent dit voor de komende periode? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanelpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest - Koen Bender, Directeur Mercurius Vermogensbeheer.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/7/202321 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het cijferseizoen en de positieve winstwaarschuwing van ASMI

Het cijferseizoen is nog in volle gang. In januari kwam ASM International nog met een positieve winstwaarschuwing. Maken de kwartaalcijfers van het bedrijf de verwachtingen waar? EN: PostNL maakt verlies en moet honderden medewekers ontslaan. Hoe moet het nou verder met het struikelende PostNL? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanelpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Simon van Veen, fondsmanager bij het Sustainable Dividends Value Fund  - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/28/202319 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over abonnementen bij Facebook en Instagram

Na Snapchat en Telegram gaan ook Facebook en Instagram een abonnementsvorm aanbieden. En: beleggers in autobedrijven maken een vliegende start in 2023. Hoe komt het dat deze aandelen zo in trek zijn? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanelpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Thijs Knaap, Chief Economist bij APG  - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/21/202323 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de verkoop van ABN Amro door het Rijk

De Nederlandse staat wil af van haar meerderheidsbelang in ABN Amro. En: de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission grijpt wederom in op de Amerikaanse cryptomarkt: het zogeheten staking wordt verboden. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanelpanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary-Pieterse Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan Erasmus School of Economics - Marco Groot, partner bij consultancy 8 Days a Week Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/202321 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de kwartaalcijfers van Adyen, Uber en Activision

Het Beleggerspanel blikt vooruit op de kwartaalcijfers van Adyen, Uber en Activision Blizzard. En: Musk komt er na een gewaagde tweet weer ongeschonden vanaf, maar hoe zit dit met zijn kleine beleggers? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Corné van Zijl (analist en strateeg bij Actiam)  Karel Mercx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen) Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/202319 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over massaontslag bij Philips

Philips gaat reorganiseren en schrapt wereldwijd 6000 banen, maar kan je met ontslagen de winstgevendheid vergroten? En: De rijkste man van Azië wordt beticht van grootschalige fraude. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Reinder Wietsma, Head of Investments bij IBS Capital; -Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/202320 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over verrassingen in het cijferseizoen

Just Eat Takeaway doet het beter dan verwacht en het Amerikaanse Citadel boekte de grootste hedgefondswinst ooit. Wat kunnen we nog meer verwachten van het cijferseizoen? En: wat zijn Brazilië en Argentinië van plan met een nieuwe gezamenlijke munt? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund  -Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/24/202322 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de rechtszaken tegen cryptodienstverleners Gemini en Genesis

De Amerikaanse beurswaakhond de SEC sleept cryptodienstverleners Gemini en Genesis voor de rechter. En: Grondstoffenbedrijf Glencore moet zich onder druk van institutionele beleggers verantwoorden voor zijn kolenactiviteiten. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel.   Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse Blom, Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics.  - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week.  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/202323 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Chinese beurs

De Chinese regering laat de teugels vieren voor burgers en ondernemingen: wat betekent dat voor de beurs? En: waarom lijken de financiële markten de Amerikaanse Federal Reserve niet te volgen? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het beleggerspanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Koen Bender Directeur Mercurius Vermogensbeheer; -Karel Mercx Beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen.  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/10/202323 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over een gelukkig nieuwjaar voor elektrische autofabrikanten

In het beleggerspanel een blik vooruit op het beursjaar en een antwoord op de vraag; kunnen elektrische autofabrikanten zich opladen voor een goed jaar? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het beleggerspanel.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Corné van Zeijl, beursanalist bij Actiam -Martine Hafkamp, directeur bij Fintessa vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/3/202322 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel blikt terug op een bewogen beursjaar

Het is tijd om terug te blikken op 2022: van gierende gasprijs naar rap stijgende rente, van oorlog naar de zoveelste ineenstorting van de cryptomarkt. En: komt het duopolie op advertenties dat Alphabet en Meta vormden binnenkort ten eind? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Reinder Wietsma, hoofd investeringen bij IBS Capital - Wim Zwanenburg, strateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/27/202221 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de nationaliteit van de AEX

Zijn de gouden tijden voor private equity voorbij nu grote beleggers steeds minder happig lijken? En: buitenlandse fondsen stoten Nederlandse bedrijven van de AEX-index. Wat zegt dat over de Nederlandse beurs? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG Asset Management  - Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN AMRO Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/20/202222 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over ingekochte olieaandelen van ABP

Pensioenfonds ABP heeft olieaandelen ingekocht terwijl het vorig jaar aankondigde uit fossiele beleggingen te stappen En: Het Amerikaanse farmabedrijf Amgen neemt branchegenoot Horizon over. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Marco Groot, partner bij consultant 8 Days a Week -Corné van Zeijl, analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam.   Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/202220 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de vertraging van de renteverhoging van de Fed

Blackstone-vastgoedfonds Breit gooit de uitgang voor beleggers dicht. En: beleggers reageren enthousiast op vertraging van de renteverhoging van de Fed. Dat en meer bespreken we  in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest  - Martine Hafkamp, Oprichter Fintessa Vermogensbeheer  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/6/202219 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de onrust rondom het zero-covid beleid

De onrust in China rondom het zero-covid beleid maakt beleggers voorzichtig. En: hoe gaat de oliemarkt reageren op het prijsplafond voor Russische olie? Dat en meer bespreken we  in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Arend Jan Kamp van IEX Reinder Wietsema, portfoliomanager bij IBS Capital Management.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/29/202221 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de naweeën van het FTX debacle

Staat de cryptowereld op omvallen na het debacle van FTX? En: De ECB gaat kleinere rentestappen zetten tegen de inflatie. Is dat een goede stap naar voren, of een veel te vroege beslissing? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Thijs Knaap (APG Asset Management) - Jean-Paul van Oudheusden (Markets are Everywhere) Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/22/202220 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de implosie van cryptoplatform FTX

Het cryptoplatform FTX is vorige week geïmplodeerd en er zou een miljard dollar aan crypto's zijn gestolen... hoe nu verder met de crypto-sector? EN: ASML verwacht gouden tijden, maar gooien geopolitieke spelers roet in het eten? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Simon van Veen, fondsmanager bij het Sustainable Dividend Value Fund Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/15/202220 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de ontslagrondes bij Twitter en Meta

De winst van ING Bank daalt maar beleggers kunnen toch in hun handen klappen. En: grote ontslagrondes bij Twitter en Meta. Hoeveel vertrouwen hebben beleggers nog in techbedrijven? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger; - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/8/202221 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel over de overname van Aegon

Wie verdient er meer aan de overname van Aegon; Aegon of ASR? EN: Meta blijft investeren in de metaverse maar beleggers zijn hier niet blij mee. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest; - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/1/202221 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Philips' ontslagronde na slechte resultaten

Philips schrapt wereldwijd 4000 banen na zeer teleurstellende resultaten. En: Beurshandelshuis Flow Traders vertrekt naar Bermuda vanwege het strenge Europese toezichtregime. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Corné van Zeijl, vermogensbeheerder bij Actiam - Thijs Knaap, Chief Economist bij APG Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/25/202220 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over ‘mogelijke onregelmatigheden’ bij aannemer BAM

De FIOD en het OM onderzoeken ‘mogelijke onregelmatigheden’ bij aannemer BAM. En: toezichthouders willen cryptomunten uit ‘de zweem van anonimiteit halen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  Martine Hafkamp, Oprichter Fintessa Vermogensbeheer Arend Jan Kamp van IEX Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/18/202220 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de waarschuwing van Shell

Aan de vooravond van het cijferseizoen waarschuwt zelfs Shell voor tegenvallende kwartaalresultaten, kunnen we meer winstbijstellingen verwachten dit kwartaal? Dat en meer bespreken in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus School of Economics - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/202220 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Credit Suisse

Staat Credit Suisse aan de rand van de afgrond? En wat staat de nieuwe topman van Philips allemaal te wachten? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/4/202220 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het lage vertrouwen onder particuliere beleggers

Het vertrouwen onder particuliere beleggers is in 10 jaar niet zo laag geweest. Door heel Europa staan de beurzen onder druk. En: beleggers reageren positief op aankomend vertrek van Alan Jope, topman van Unilever. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck - Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/27/202220 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de miljardenclaim van beleggers bij Philips

Pensioenfondsen verkopen voor een recordbedrag van 88 miljard euro aan beleggingen. En: beleggers claimen miljarden bij Philips vanwege de slaapapneu-affaire. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met de leden van het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Nico Inberg, analist bij deaandeelhouder.nl, en  - Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics.  Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/13/202220 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het sluiten van Nord Stream 1

Gaspijpleiding Nord Stream 1 blijft langer dicht dan gepland en dat drukt op de Europese beurzen. En: verfmaker AkzoNobel verliest zijn hoge kredietbeoordeling door miljoenenuitkeringen aan de aandeelhouders. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met de leden van het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management - Koen Bender, directeur Mercurius VermogensbeheerAbonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/6/202221 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Jackson Hole

Grootaandeelhouder HAL verhoogt zijn bod op Boskalis. En: wat zien we op de beurs gebeuren na de conferentie in Jackson Hole? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/30/202222 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de dalende olieprijs

De olieprijs is opnieuw gedaald. Hoe aantrekkelijk is het beleggen in de energiesector op het moment? En: Aandelen van fintech-bedrijven lijken na de pandemie minder in trek op de beurs. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/23/202221 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de renteverlaging van de Chinese centrale bank

De Chinese centrale bank verlaagde onverwachts de rente in een poging de Chinese economie te herstellen. En: de oliesector profiteert maximaal van de huidige energiecrisis  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Laurens Maartens, valuta-expert bij Stonex Financial; - Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/16/202221 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Chinese bedrijven die mogelijk van de Amerikaanse beurs worden gehaald

Het cijferseizoen ronkte en wereldwijde aandeelkoersen stegen flink vorige maand, maar toch blijft recessievrees de kop opsteken. EN: Het einde van Chinese beursnoteringen in de V.S. komt nu heel dichtbij. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management - Wim Zwanenburg beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/9/202221 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

BNR Beleggerspanel over cijfers en de beursnotering van Alibaba

Het cijferseizoen is in volle gang. Wat zijn de eerste conclusies? En: Alibaba dreigt zijn notering op de Amerikaanse beurs te verliezen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met: Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Jean-Paul van Oudheusden (Markets Are Everywhere). Luister l Beleggerspanel  See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/2/202222 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de onstuimige beurs tijdens het cijferseizoen

Het cijferseizoen is weer volop losgebarsten, hierover gaan we het uitgebreid hebben. En: normaal weten de flitshandelaren van Flow Traders te profiteren van een schommelende markt, maar waarom lukt het ze dit kwartaal niet? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management   - Arend Jan Kamp van IEX Group.  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/26/202222 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

BNR Beleggerspanel over het cijferseizoen en de binanceboete

Het cijferseizoen is geopend, maar alle ogen zijn gericht op de tweede helft van 2022. EN: Cryptobeurs Binance heeft een boete van ruim drie miljoen euro gekregen van De Nederlandsche Bank. Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund -Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/19/202221 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over pariëteit

De zwakke Europese economie drukt de euro naar het laagste punt in 20 jaar. En: Europese banken hebben geen zicht op hun klimaatrisico's. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, -Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/12/202220 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de verdampte miljarden van de AEX-index

De AEX-index heeft het slechtste half jaar sinds het begin van de metingen en ziet 170 miljard euro aan beurswaarde verdampen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer   - Reinder Wietsema, portfoliomanager bij IBS Capital Management Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/5/202219 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

BNR Beleggerspanel over de shortpositie van Ray Dalio

Amerikaanse investeerder Ray Dalio vergroot zijn shortpositie in Europese aandelen tot meer dan 10 miljard dollar. Speculeert hij op een crash? En: Zalando geeft een winstwaarschuwing uit vanwege dalende consumentenvertrouwen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in het gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck;- Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie ABN AMRO. Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.       See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/28/202219 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

BNR Beleggerspanel over geruchten overname van ABN Amro

Verlost de Franse bank BNP Paribas de Nederlandse staat van hun meerderheidsaandeel in ABN AMRO? En: Beïnvloedt de bitcoincrash de aandelenmarkt? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Thijs Knaap (Chief Economist APG) - Jos Versteeg (analist bij InsingerGilissen) Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/21/202220 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

BNR Beleggerspanel over de weggestemde bonus bij Booking.com

Beleggers zijn in paniek door de rentewijzigingen van de ECB en FED. EN: de aandeelhouders van Booking.com stemmen de bonus van de directie weg. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met: - Marco Groot, partner bij consultant 8 Days a Week en voormalig hoofd aandelen Rabobank international - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest Luister| Beleggerspanel  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/14/202220 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de aangekondigde ontslagronde bij Tesla

Boskalis zal het overnamebod van grootaandeelhouder HAL niet aan beleggers aanbevelen. En: Er is een ontslagronde van 10 procent van alle werknemers van Tesla aangekondigd. Dat en meer bespreken we in Beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Wim Zwanenburg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger - Arend Jan Kamp, van IEX  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/202219 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de verkoop van Grubhub

Just Eat Takeaway moet bij de verkoop van Grubhub 6 miljard euro afwaarderen. En wordt het beurssentiment langzaam weer wat positiever? Dat en meer bespreken we in Beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management -Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer  Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/31/202221 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het bloedbad op de beurs

De beurzen maken een historisch slecht start van het beursjaar door. Is de bodem nu eindelijk bereikt? En: Het hedgefonds dat speculeerde op de neergang van Gamestop, gaat nu zelf ten onder. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Simon van Veen (fondsmanager bij Sustainable Dividend Value Fund)  -Corné van Zeijl (beursanalist bij Actiam). Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202221 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Musk en de overname van Twitter

Beleggerspanel Hoge inflatie én cryptomunten. Anders dan sommigen verwacht hadden, is dit niet bepaald een goed huwelijk. En: Elon Musk zet de overname van Twitter op pauze vanwege onduidelijkheid over het aantal nepaccounts op het platform. Maar wat is de nu de échte reden voor deze pauze? We gaan het allemaal bespreken in het beleggerspanel met: - Marco Groot (Partner bij consultant 8 Days a Week) - Karel Mercx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen)  See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202217 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de tegenslagen bij PostNL

Na sterke coronajaren lijkt post- en pakketbezorger PostNL nu alles tegen te zitten. En: beleggingsapps betalen de rekening nu angst regeert op de beurs. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Thijs Knaap, Chief Economist bij APG - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck Abonneer je op de Podcast  Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202221 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over toenemende kritiek op Warren Buffet

AEX-bedrijven gaan gebukt onder stijgende kosten, en dus staat hun winstmarge onder druk. En: Warren Buffet ontvangt steeds meer kritiek van aandeelhouders. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Martine Hafkamp, directeur Fintessa Vermogensbeheer  - Jos Versteeg, analist bij InsingerGilissen  Abonneer je op de Podcast  Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202222 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de aanhoudende problemen bij Philips

De terugroepproblemen door gebrekkige apparatuur houden aan bij Philips. En: activistische aandeelhouders van Just Eat Takeaway dringen aan op het vertrek van de financieel directeur. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank   -Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest. Abonneer je op de Podcast  Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202221 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Elon Musks plannen met Twitter

Elon Musk wil Twitter overnemen voor 40 miljard dollar, maar aandeelhouders geloven er niet in. En moet de Autoriteit Financiële markten kunnen meegluren met beleggers? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.  Panelleden  Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management - Thijs Knaap, chief economist bij APG. Abonneer je op de Podcast  Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202218 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Ahold Delhaize als het nieuwe doelwit van Milieudefensie

Na Shell richt Milieudefensie haar pijlen op Ahold Delhaize, wat voor invloed heeft dit op beleggers? En Elon Musk tóch niet in het bestuur van Twitter. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Marco Groot (Partner bij consultant 8 Days a Week)  -Arend Jan Kamp (content manager bij IEX)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202220 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de nieuwe vakbond van Amazon medewerkers

Onlinebank Bunq heeft De Nederlandse Bank voor de rechter gedaagd omdat de bank het niet eens is met de wijze waarop witwascontrole moet plaatsvinden. En: medewerkers van Amazon in Staten Island (VS) hebben een vakbond op weten te richten. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Edwin Mooibroek gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Thijs Knaap, Chief Economist bij APG  -Corné van Zeijl, beursanalist en strateeg bij ACTIAM Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202221 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de beurs in Moskou

Terwijl Amerikaanse bedrijven voor miljarden aan aandelen terugkopen, start de beurs in Moskou weer op. En: wat betekent de lockdown in Shanghai voor beleggers? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Wim Zwanenburg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger  - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202223 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over zwarte zwanen

Is de oorlog in Oekraïne te definiëren als een Zwarte Zwaan? En: aandeelhouders zijn ontevreden over het beloningsbeleid bij flitshandelaar Flow Traders. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Thijs Knaap, chief economist bij APG. -Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics. Abonneer je op de Podcast  Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202221 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het rentebesluit van de ECB

Tegen de verwachtingen van analisten in versnelt de ECB haar opkoopprogramma. En: de discussie over beleggen in wapenfabrikanten ligt dankzij de oorlog in Oekraïne weer helemaal open. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Karel Mercx (Beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen)  -Martine Hafkamp (Oprichter van Fintessa Vermogensbeheer). Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202218 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne leidt tot grote onrust op financiële markten. Wat gebeurt er met de energieprijzen, en wat gaan centrale banken met de rente doen? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN Amro  - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202218 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de beursklappen als gevolg van de oorlog in Oekraïne

Het is oorlog in Europa. Hoe wapenen beleggers zich tegen klappen op de beurs? En wat te doen tegen de hoge grondstofprijzen? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Mary Pieterse-Bloem, head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics -Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest. Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202224 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de spanningen tussen Rusland en Oekraïne

Cryptobedrijven gaan zich steeds netter gedragen nu toezichthouders ze strenger in het vizier hebben. En: wat merken we op de beurs van de spanningen tussen Rusland en Oekraïne? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Marco Groot (partner bij 8 Days a Week) - Janneke Willemse (freelance journalist op BlondjesBeleggenBeter.nl) Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/22/202219 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de stijgende rentes en olieprijzen

De rentes zijn flink aan het stijgen. Maakt dat obligaties automatisch aantrekkelijker, en aandelen minder interessant? En: Beleggers reageren dit jaar uitzonderlijk heftig op de jaarcijfers van bedrijven. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Thijs Knaap (chief economist, APG)  - Simon van Veen (fondsmanager, Sustainable Dividend Value Fund)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/15/202222 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de koersduik van Meta

De koersval van Meta zorgt voor een hoop onrust onder beleggers in Amerikaanse tech-aandelen. En: zijn de kleine aandeelhouders van Hunter Douglas door Ralph Sonnenberg belazerd? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Koen Bender (directeur van Mercurius Vermogensbeheer)  -Martijn Rozemuller (Head of Europe bij VanEck)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/8/202222 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Meta's digitale munt en Spotify

Meta, het moederbedrijf van Facebook, verkoopt zijn digitale munt Diem en Spotify is bijna twee miljard euro in waarde gedaald. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Karel Mercx, Beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen  - Wim Zwanenburg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast  Ga naar pagina van het BNR Beleggerspanel toevoegen van betreffende panelpagina> en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.     See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/1/202224 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de nieuwe jaarcijfers

Het nieuwe cijferseizoen is begonnen met klinkende cijfers. En: wat zijn de gevolgen van de geopolitieke spanningen in Oekraïne voor de belegger? Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management)  -Marco Groot (voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/25/202221 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de overnamestrijd van Unilever

Unilever aast op grootste overname ooit, maar beleggers vrezen een biedingsoorlog en willen van hun aandelen af. En: pensioenbeheerder APG gaat voor duurzaam en investeert in ontwikkelingslanden. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest)   - Simon van Veen (fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/18/202220 minutes
Episode Artwork

Beleggerspanel over de oplopende rentes

De oplopende rentes zetten de koersen van groeiaandelen onder druk. En: analisten verwachten dat private-equity fondsen de komende tijd vaker beursgenoteerde bedrijven gaan overnemen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer  -Corné van Zeijl, beursanalist bij Actiam   Abonneer je op de Podcast  Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/11/202221 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Evergrande en het nieuwe jaar

De handel in aandelen van het Chinese Evergrande is opnieuw stilgelegd. Is het vastgoedbedrijf nog te redden? En: We blikken vooruit op het beursjaar 2022. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Ralph Wessels (hoofd beleggingsstrategie bij ABN Amro) - Marco Groot (oprichter van consultancy en coachingsbedrijf 8 days a week) Abonneer je op de Podcast  Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/4/202223 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over recordjaren voor dividendbeleggers

De komende jaren kunnen dividendbeleggers hun hart ophalen, met recorduitkeringen in zicht. En het was een bewogen jaar voor Just Eat Takeaway, met een halvering van de aandeelkoers. Maar Jitse Groen bouwt stug verder. Dat en meer bespreken we in het BNR Beleggerspanel.Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  -Thijs Knaap (hoofdeconoom bij APG)  -Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger)See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/28/202123 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel over de nieuwe lockdown, beleggingsfraudeurs en Reddit

De Europese beurzen lijden weer onder een nieuwe lockdown. Reddit wil naar de beurs. En: honderden vermogende Europese particulieren blijken voor miljoenen te zijn opgelicht door Aziatische beleggingsfraudeurs, schreef NRC het afgelopen weekend. Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Martijn Rozemuller (Head of Europe, VanEck) - Arend Jan Kamp (beursanalist bij IEX) Abonneer je op de Podcast  Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/202123 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over een geïntegreerde Europese kapitaalmarkt

Zou de transitie naar een duurzame economie wel eens het begin van een geïntegreerde Europese kapitaalmarkt kunnen betekenen? En: de autosector doet het opvallend goed op de beurs. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Mary Pieterse-Bloem (Head of Investment Office (CIO) bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics)  - Simon van Veen (Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/14/202121 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de versoepelde beursregels in Londen

Het Verenigd Koninkrijk versoepelt de regels voor beursnoteringen om beursgangen weg te kapen van Amsterdam en New York. En: de biedingenstrijd om Intertrust lijkt ten einde. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel van BNR Zakendoen  Panelleden  Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit:  - Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management)  - Koen Bender (Directeur Mercurius Vermogensbeheer)  Abonneer je op de Podcast  Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.   See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/7/202121 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de impact van Omikron

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Lodewijk van der Kroft (Partner bij beleggingsonderneming Comgest) - Wim Zwanenburg (Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger) Abonneer je op de Podcast Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/30/202121 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over splitsende bedrijven

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Mary Pieterse Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics. -Thijs Knaap, Chief Economist bij APG . Abonneer je op de Podcast Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/23/202122 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de klimaattop van Glasgow

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Arend Jan Kamp, beursanalist bij IEX - Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie ABN Amro Abonneer je op de Podcast Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/16/202125 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel over de herstellende Amerikaanse economie

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Jos Versteeg, vermogensbeheerder bij InsingerGilissen - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/9/202120 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over aanhoudende hoge grondstofprijzen

En: door tegenvallende cijfers is Apple niet langer het waardevolste beursfonds, want het bedrijf is voorbij gestreefd door Microsoft. Panelleden - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en nu partner bij consultant 8 Days a Week - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/2/202121 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de opvallend positieve kwartaalcijfers

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Thijs Knaap, hoofdeconoom bij APG - Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/26/202121 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het nieuwe cijferseizoen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Mary Pieterse-Bloem (Head of Investment Office, Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics) -Simon van Veen (fondsmanager, Sustainable Dividend Value Fund) Abonneer je op de Podcast Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/19/202121 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de grootste vermogensbeheerder op aarde

EN: Niemand weet waar de miljarden dollars zijn waar cryptomunt Tether aan vast zou zitten. Althans, Bloomberg kon ze niet vinden. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen bij Rabo International en partner bij consultant 8 days a week - Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/202121 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de verkoop van de vastgoeddivisie van Evergrande

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management. -Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger. Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/5/202122 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het wankelende Evergrande

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Jacco Heemskerk (hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson) - Martine Hafkamp (oprichter van Fintessa vermogensbeheer) Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/28/202121 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over angst voor beurscorrectie

En verder: De Chinese regering verstevigt opnieuw zijn greep op de techsector in het land. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Karel Mercx, beleggingsexpert bij Beleggers Belangen. Corné van Zeijl, analist bij Actiam. Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/14/202121 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de 800-puntengrens van de AEX

En verder: Steeds meer pensioenfondsen stoppen met investeren in fossiele brandstof. Is dat een trend of een onvermijdelijke omslag? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Thijs Knaap, Chief Economist APG -Laurens Maartens, valuta-expert bij StoneX Financial (genoteerd op de Nasdaq) Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/7/202122 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over einde aan opkoopprogramma Federal Reserve

En verder: China staat niet toe dat Chinese techbedrijven zich in het buitenland vestigen. Dat zou namelijk de nationale veiligheid in groot gevaar brengen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Mary Pieterse Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar financiële markten Erasmus School of Economics Marco Groot, partner bij consultant 8 Days a Week en bekend van marcogroot.com Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/31/202124 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het krimpende Nederlandse vermogensbeheer

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest). - Koen Bender (Directeur van Mercurius Vermogensbeheer). Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/24/202122 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Chinese economie en groene regelgeving

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Wim Zwanenburg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/17/202125 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de beursplannen van TikTok en Richard Branson

Panelleden Presentator Paul van Liempt gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management En: Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck Abonneer je op de Podcast Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke woensdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/10/202123 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over greenwashing door vermogensbeheerders

En: de kwartaalcijferregen gaat nog even door. Panelleden Presentator Paul van Liempt gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve. Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/3/202123 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over oliedeal

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Thijs Knaap, Chief Economist APG - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/20/202124 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de door de Chinese overheid verijdelde beursgang van Bytedance

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Simon van Veen (fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund) - Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management) Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/13/202124 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over beursgang RobinHood en Chinese toezichthouders.

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martine Hafkamp, oprichter Fintessa Vermogensbeheer - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/6/202124 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel over Britse aandelenkoersen na Brexit

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Jacco Heemskerk (hoofd beleggingen, Willis Towers Wilson) Koen Bender (directeur, Mercurius Vermogensbeheer) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/29/202122 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de verdubbeling van de belangen van ABP in Shell

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank International en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/22/202120 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de cryptoplannen van de ECB

En verder: De Amerikaanse beurswaakhond SEC wil nieuwe GameStop-taferelen voorkomen en denkt hardop na over maatregelen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management, - Corné van Zeijl, analist bij Actiam. Abonneer je op de Podcast Ga naar de pagina van het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/15/202121 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het mondiale minimum belastingtarief

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Thijs Knaap, Chief Economist APG - Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund, - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger. Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/8/202123 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over finfluencers

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Janneke Willemse, freelance journalist, BlondjesBeleggenBeter.nl. Mary Pieterse-Bloem, head of investment office bij de Rabobank en hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/1/202123 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over crypto’s en Chinese investeringen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Jacco Heemskerk (Willis Towers Watson) Lodewijk van der Kroft (Comgest) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/25/202122 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het klimaatbeleid van Shell

En: Tesla-oprichter Elon Musk blijft zorgen voor onrust in de cryptomarkt. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, wat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, voormalig hoofd Aandelen bij Rabobank International en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days a Week - Corné van Zeijl, analist bij Actiam. Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/18/202122 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de opmars van cryptomunt Ethereum

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Martine Hafkamp, oprichter Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202123 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over ongevraagde overnamevoorstellen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Jacco Heemskerk, hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/4/202124 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel over de beursgang van Coinbase

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Mary Pieterse-Bloem (Lid ABN AMRO Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten) Koen Bender (Directeur Mercurius Vermogensbeheer). Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/20/202124 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over bitcoinbeleggingen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) Corné van Zeijl (Actiam). Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/13/202121 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over omstreden hedgefonds Archegos

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, partner bij 8 Days a Week - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management. Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/6/202122 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de magische 700-puntengrens

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: -Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest -Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer -Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/30/202123 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de ontwikkeling van digitale munten

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: - Thijs Knaap (APG) - Janneke Willemse (BlondjesBeleggenBeter.nl) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/23/202123 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over recordbedrag particuliere beleggingen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer - Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/16/202122 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over chiptekorten en stijgende rentes

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) Lodewijk van der Kroft (Comgest) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/9/202121 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de oplopende rente op staatsleningen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, partner bij 8 days a week - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdagdag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/2/202122 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over inhaalslag dividend

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martine Hafkamp, Oprichter Fintessa Vermogensbeheer - Thijs Knaap, Chief Strategist APG Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/24/202124 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over streamingdiensten en grondstoffen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) Lodewijk van der Kroft (Comgest) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202119 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het herstel van de economie

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer Mary Pieterse-Bloem, lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:00 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202122 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de GameStop-rel

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank International en tegenwoordig partner bij 8 days a week - Thijs Knaap, Chief Economist bij APG Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdagdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202124 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over coronacrisis-profiteurs

We zitten midden in het cijferseizoen en de cijfers van techgiganten Microsoft, Tesla en Apple komen eraan. Wat kunnen we daarvan verwachten? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Janneke Willemse (BlondjesBeleggenBeter.nl) Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202123 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over overnamebod AkzoNobel

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202124 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de verlengde lockdown en het cijferseizoen

Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Thijs Knaap, chief economist bij APG Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202125 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over eindeloos succes Tesla

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management, - Marco Groot, partner bij consultant 8 days a week en onafhankelijk columnist. - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202125 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over analisten en hun beleggersadvies

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Jos Versteeg, senior analist bij Insinger Gilissen Thijs Knaap, senior strateeg bij AP Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202025 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over gesloten grenzen voor Britten

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar BNR's beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202025 minutes
Episode Artwork

Beleggerspanel over de nieuwe lockdown

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het X-panel, dat deze keer bestaat uit: Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Marco Groot (voormalig hoofd aandelen Rabobank International en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days A Week) en Wim Zwanenburg (Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger). Abonneer je op de Podcast Ga naar www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202021 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over mogelijke herintrede van bankdividend

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger) - Koen Bender (vermogensbeheerder bij Mercurius Vermogensbeheer) Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdagdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202023 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de bitcoin

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management Abonneer je op de Podcast Ga naar beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdagdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202023 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over coronavaccins

Het nieuws over het op handen zijnde coronavaccin doet het goed op de beurs, maar blijft die jubelstemming? De schuldenberg rijst immers de pan uit. En altijd was het een gouden combinatie: pensioenfondsen en olie. Maar dat is veranderd. Panelleden -Thijs Knaap (senior strateeg APG) -Jacco Heemskerk (hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson) Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke -dag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202023 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over coronavaccins en risicovolle junkbonds

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen bij Rabobank - Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202021 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Amerikaanse wisseling van de macht

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-Bloem, lid van het ABN Amro Beleggingscomité en hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - En Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/202022 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Amerikaanse verkiezingen

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Jacco Heemskerk, Hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson - EN: Martijn Rozemuller, Head of Europe bij VanEck Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/202022 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de grootste beursgang ooit

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-Bloem - Lid van het ABN Amro Beleggingscomite en hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Thijs Knaap Senior strateeg bij APG - Wim Zwanenburg - Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202026 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over overnamegeruchten KPN

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Jacco Heemskerk, Head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers CFA Society VBA. - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202024 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over profiterende flitshandelaren

En ook: de Amsterdamse beurs krijgt er binnenkort tijdelijk een nieuwe naam bij. Zoals Dutch Star Companies One in februari veranderde in CM.com, moet ook Dutch Star Companies Two een privaat bedrijf naar het Damrak helpen. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer) - Martijn Rozemuller (Head of Europe bij VanEck) Abonneer je op de Podcast Ga naar het beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202022 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over een nieuwe aandelencrash

Panelleden Presentator Marijke Roskam gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Thijs Knaap, senior strateeg bij APG Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund En zakenpartner vandaag: Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202022 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over verhuizing Unilever

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Marco Groot, partner bij consultant 8 days a week Martine Hafkamp, oprichter van Fintessa Vermogensbeheer Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger En de zakenpartner (co-host): Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202022 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Hema en de Brexit

Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Mary Pieterse-Bloem (Lid van het ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics) Martijn Rozemuller (Head of Europe bij VanEck). En de zakenpartner (co-host): Mirjam Bink, mede-oprichter van Ondernemend Nederland Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/ondernemerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202024 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over nieuwe strategie FED

Panelleden -Thijs Knaap, senior strateeg bij APG -Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management -Zakenpartner Conny Dorrestijn, fintech ondernemer en founding partner van Bankifi Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202023 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over brillenoorlog

En Chinese Nasdaq-concurrent staat dik in de plus door een versoepeling van de beursregels. Is er sprake van een bubbel? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het Beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: - Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics); - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger); - Tanja Nagel (bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode). Abonneer je op de Podcast Ga naar Beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202022 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het handelsconflict

Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Thijs Knaap, senior strateeg APG Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer En de zakenpartner is Nicole van Thoor van Spargle. Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/202023 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over oplaaiende ruzies en prestigieuze lidmaatschappen

Panelleden Presentator Paul Laseur gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest En de Zakenpartner Conny Dorrestijn, fintech ondernemer en founding partner van BankiFi Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202022 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over TikTok en de Big Tech-hoorzitting

Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics), Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger) en zakenpartner (co-host) Ilona Haaijer (voormalig topvrouw bij DSM en commissaris bij Corbion en Boskalis). Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202024 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over goudkoorts

Met een eigen Nasdaq-achtige techbeurs wil China onafhankelijker worden van de VS. Is dat een slimme zet is nu het conflict tussen de landen het kookpunt bereikt? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit; Janneke Willemse, Freelance journalist, BlondjesBeleggenBeter.nl Jacco Heemskerk, Hoofd beleggingen bij Willis Towers Watson En de zakenpartner (co-host): Lieve Declerq, directeur van Spie Nederland. Abonneer je op de Podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202024 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het herstelfonds

En: het cijferseizoen is deze week van start gegaan. Welk beursfonds bekoort de belegger het meest? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Marco Groot, oprichter van 8 Days a Week Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer En de zakenpartner (co-host): Jacqueline Zuidweg, oprichter van MKBdoorgaan en Schulden.nl. Abonneer je op de podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202022 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over jonge waaghalzen

En: het cijferseizoen is losgebarsten! Waar letten onze beleggers op? Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit: Janneke Willemse, Freelance journalist en initiatiefnemer van BlondjesBeleggenBeter.nl Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund En de zakenpartner (co-host): Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van DSI en toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode. Abonneer je op de podcast Ga naar https://www.bnr.nl/podcast/zakendoen-beleggen en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202024 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Alle seinen op groen voor pensioenstelsel

En binnen de Europese Centrale Bank is er verdeeldheid over een 'eindeloze' coronasteun. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Mary Pieterse-Bloem (o.a. lid ABN Amro Beleggingscomite) en Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer. Zakenpartner (co-host) is Elske Doets, directeur van Doets Reizen. Abonneer je op de podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via de BNR App, Apple Podcast, Spotify en elke dinsdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202022 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

De advertentieboycot van Facebook

En aan het schandaal van Wirecard komt maar geen eind. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel. Panelleden Presentator Thomas van Zijl gaat over dit en meer in gesprek met het beleggerspanel, dat deze keer bestaat uit; Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management. En de zakenpartner is Marja Ruigrok, wethouder Haarlemmermeer, Economie & Innovatie, Verkeer & Vervoer en Cultuur Abonneer je op de Podcast Ga naar bnr.nl/beleggerspanel en abonneer je op de podcast, ook te beluisteren via Apple Podcast, Spotify en elke donderdag live om 13:30 uur in BNR Zakendoen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202021 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over ondergang Wirecard

We bespreken het met Martine Hafkamp, Oprichter Fintessa Vermogensbeheer en Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming ComgestSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/24/202020 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over nieuwe Tesla-uitdager

Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer en Mary Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202023 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over diepe recessie

DNB voorspelt dat corona voor een diepe recessie gaat zorgen. Hoe reageren de beurzen op die voorspelling? We bespreken het met Marco Groot (partner bij consultant 8 days a week) en Thijs Knaap (senior strateeg APG).See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202021 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over een mogelijke eurocrisis

Een nieuwe eurocrisis dreigt als het coronavirus tot een langer durende recessie leidt. In dit scenario lopen de schulden bij bedrijven, banken en overheden over waardoor ze niet meer in de hand te houden zijn. Dat is de conclusie van het Centraal Planbureau (CPB) in de dinsdag verschenen Risicorapportage Financiële Markten. We praten hierover en over nog meer in het beleggerspanel van BNR. Met dit keer: - Mary Pieterse-Bloem Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Wim Zwanenburg, Beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger - En zakenpartner Ageeth Telleman, managing partner bij TwynstraGudde, voorzitter van de SportraadAmsterdamSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202022 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over voorspellende gave van de beurs

Te gast zijn - Reinder Wietsma (IBS Capital Management); - Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202022 minutes
Episode Artwork

Beleggerspanel over koffie op de beurs

Douwe Egberts gaat weer naar de beurs. En: FED-voorzitter Jerome Powell voorspelt een langdurige crisis. We bespreken het met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202022 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over duurzaamheidsportefeuilles

Trekken bedrijven met een hogere duurzaamheidsscore meer beleggers aan? En grote beleggers willen bedrijven met grote buffers. We praten erover in het beleggerspanel met Mary Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, en Janneke Willemse, freelance journalist en eigenaar van BlondjesBeleggenBeter.nl, schrijver van het gelijknamige boek.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202022 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over aandeelhouders Shell

Te gast zijn: - Martine Hafkamp (oprichter Fintessa Vermogensbeheer); - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202022 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de oliedeal

Te gast zijn Thijs Knaap, senior strateeg bij APG en Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202022 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over euro- en coronabonds

Eurobonds, Eurofonds en Coronabonds: wat hebben beleggers er aan? En het piept en kraakt op de oliemarkt. We praten erover in het beleggerspanel met Jacco Heemskerk, Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers. CFA Society VBA en Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202024 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over schrappen dividend

Wat moet je als belegger met de schommelende beurskoersen: instappen of afwachten? En banken en bedrijven schrappen de dividendbetalingen. Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger en Koen Bender, directeur van Mercurius Vermogensbeheer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202023 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over groene AEX

Te gast zijn: - Thijs Knaap (senior strateeg APG); - Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest); - Tanja Nagel (toezichthouder bij EY, PNO Consultants en Oncode).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202022 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over helikoptergeld

Te gast zijn: - Mary Pieterse Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics); - Martijn Rozemuller (head of Europe bij Van Eck); - Conny Dorrestijn (fintech ondernemer en founding partner BankiFi).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202021 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over herstel beurzen

Te gast zijn: - Pieter Furnee (Head Benelux en Global Head of Responsible Investing bij DWS); - Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger); - Sonny Motké (journalist het Financieele Dagblad).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/202023 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over corona en Super Tuesday

De financiële markten zijn in de ban van het coronavirus en het is Super Tuesday. Wat kunnen beleggers verwachten van een nieuwe Amerikaanse president? We praten er over met Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest), Thijs Knaap (senior strateeg bij APG) en Simon van Veen fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202022 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over gevolgen coronavirus

Te gast zijn: - Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics); - Martine Hafkamp (oprichter Fintessa Vermogensbeheer); - Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/202023 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Het beleggerspanel over NIBC en BAM

Deze keer met Roel Gooskens (onafhankelijk analist, heeft gewerkt bij onder meer Robeco en HSBC), Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management) en Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger)See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/202021 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Randstad en Warner Bros Music

Vandaag met Roel Barnhoorn (ABN Amro), Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund) en Martijn Rozenmuller (VanEck).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/202022 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over dieprode, Chinese cijfers

Te gast zijn: - Thijs Knaap (senior strateeg APG); - Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer); - Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics). See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/202022 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over coronavirus

Het Beleggerspanel buigt zich over deze vragen en meer. Te gast: - Jos Versteeg (senior analist bij InsingerGilissen); - Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management); - Sonny Motké (specialist financiële markten Het Financieele Dagblad). - Adine Tjeenk Willink (ondernemer, oprichter bijlesplatform Nimbles). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/202022 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel over Blackrock

Dat en meer in het Beleggerspanel met Thijs Knaap (senior strateeg APG), Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer) en Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers).See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/202023 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Jitse Groen

Het Beleggerspanel bestaat vandaag uit Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund), Lodewijk van de Kroft (Partner bij Comgest) en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer).See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/202021 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Het beleggerspanel over onrust in Iran

Het eerste Beleggerspanel van 2020 kan haast niet spannender beginnen, met deze week: Marie Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management en Martine Hafkamp, oprichter van FintessaSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202023 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel blikt terug op 2019

We praten erover met Koen Bender, Thijs Knaap en Royce Tostrams. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/2/202024 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: handelsdeals en rente

Verder in het beleggerspanel: het gaat inmiddels prima met de tienjaarsrente, mede dankzij die deal tussen China en de VS. En het einde van de strijd om Just Eat komt in zicht. Het panel bestaat deze week uit: - Lodewijk van der Kroft, Partner bij beleggingsonderneming Comgest - Nick Bakker, New Business Officer bij NPEX - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/201923 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over klimaat als risicofactor

Het Beleggerspanel heeft weer genoeg discussiemateriaal verzameld. Met Mary Pieterse Bloem (lid van het ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics), Sonny Motké (journalist van Het Financieele Dagblad) en Nico Inberg (head of Markets & Research bij IEX).See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/17/201922 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Just Eat

Over deze onderwerpen buigt het Beleggerspanel zich vandaag. Met Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management), Thijs Knaap (senior strateeg bij APG) en Jos Versteeg (senior analist bij InsingerGilissen). See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/10/201919 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Na Black Friday en Cyber Monday weinig euforie op Wall Street

Dit en meer bespreken we in het wekelijkse beleggerspanel van BNR Zakendoen. Met deze week wederom een sterk en divers panel: Mary Pieterse-Bloem, Lid ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, Janneke Willemse, Freelance journalist, BlondjesBeleggenBeter.nl en Royce Tostrams, Technisch analist bij IEXSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/3/201922 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: sluiten we het jaar af in feeststemming?

Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel, deze keer met: Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer), Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro) en Thijs Knaap senior strateeg bij APG. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/26/201921 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over beursgang Saudi Aramco

Nick Bakker (New Business Officer bij NPEX), Jacco Heemskerk (Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers CFA Society VBA0 en Simon van Veen (Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund).See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/201921 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: AEX nadert mijlpaal en het regent kwartaalcijfers

En in dat panel zitten vandaag Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management), Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro) en Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer). See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/12/201920 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over grootste beursgang aller tijden

En in dat panel zitten vandaag Mary Pieterse-Bloem (hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics), Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers) en Thijs Knaap (senior strateeg bij APG).See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/5/201920 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: wordt TakeAway de kaas van het brood gegeten?

Dat en meer in het BNR Beleggerspanel, vandaag met: Judith Sanders (Investment strateeg bij ABN AMRO), Simon van Veen (Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund) en Koen Bender (directeur Mercurius Vermogensbeheer). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/29/201921 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: mogelijke Brexitdeal stemt markten positief

Verder worden de krenten uit de pap gehaald wat betreft de kwartaalcijfers en wordt er stilgestaan bij het afscheid van Mario Draghi als voorzitter van de ECB. Het Beleggerspanel bestaat deze week uit: Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer), Jacco Heemskerk (Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers) en Wim Zwanenburg (beleggingsstrateeg bij van Stroeve en Lemberger vermogensbeheer). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/22/201920 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Beter Bed

Dat panel bestaat uit Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro), Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management) en Nico Inberg (head of markets & Research IEX).See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/15/201924 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: de AEX doet het beter dan zijn Europese collega's

Het Beleggerspanel bestaat uit Nick Bakker, New Business Officer bij NPEX, Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund en Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/8/201921 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Trump en China opweg naar nieuwe escalatie in handelsconflict

Dit doet Trump vlak voor nieuwe gesprekken die volgende week in Washington plaats moeten gaan vinden. Het beleggerspanel met Janneke Willemse (Freelance journalist en BlondjesBeleggenBeter.nl), Koen Bender (directeur/oprichter Mercurius Vermogensbeheer) en Nico Inberg (hoofd van de beleggersdesk van IEX.nl).See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/1/201920 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Verdienen aan vakantieverdriet

Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel, met Thijs Knaap (senior strateeg APG), Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro) en Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/24/201920 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de rente en nieuwe CEO KPN

Met Martine Hafkamp (beursanalist en vermogensbeheerder bij Fintessa), Thijs Knaap (senior strateeg APG) en Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/10/201921 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over het halen van financiële doelen

Daarover praat het Beleggerspanel met vandaag Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund), André Brouwers (Het Beleggingsinstituut) en Reinder Wietsma (IBS Capital Management).See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/3/201921 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de gevolgen van G7

Daarover praat het Beleggerspanel met vandaag Nick Bakker (NPEX), Thijs Knaap (APG) en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer ).See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/27/201922 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: rode vlaggen bij beursgang WeWork

Met vandaag: Jan Braaksma (journalist bij het Financieele Dagblad), Lodewijk van der Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest) en Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics).See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/20/201922 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: de grootste beursgang allertijden

Met vandaag: - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management - Thijs Knaap, senior strateeg APG En zakenpartner Jill Dierikx, Bestuurslid bij de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/13/201924 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over premier Verenigd Koninkrijk

Daarover praat het Beleggerspanel met daarin Roel Barnhoon (ABN AMRO), Reinder Wietsma (IBS Capital Management) en Janneke Willemse (RTL Z en blondjesbeleggenbeter.nl).See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/23/201923 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de Europese aandelenmarkt

Daarover praat het Beleggerspanel, met vandaag Thijs Knaap (senior strateeg APG), Simon van Veen (fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund) en Jacco Heemskerk (head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers).See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/9/201923 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de OESO-noodoproep

Daarover praat het Beleggerspanel, met vandaag Jeroen Blokland (senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions), Marco Groot (partner bij consultant 8 Days A Week) en Roel Barnhoorn (obligatiespecialist bij ABN Amro).See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/2/201922 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over Trumps dreigement

Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel met Karel Merckx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen), Mary Pieterse-Bloem (lid ABN Amro Beleggingscomité en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics) en Reinder Wietsma (portfoliomanager bij IBS Capital Management).See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/18/201921 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Wat betekent het anti-Europese geluid voor de portefeuille?

- Nick Bakker, New Business Officer bij NPEX - Jacco Heemskerk, Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers: CFA Society VBA - Simon van Veen, Fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Merlin Melles, oprichter en CEO van Founders Carbon Network en PearlcardSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/28/201921 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Het Beleggerspanel over Huawei

Deze week met: Marco Groot (voormalig hoofd aandelen Rabobank International en partner bij consultant 8 Days A Week), Karel Mercx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen) en Lodewijk van de Kroft (partner bij beleggingsonderneming Comgest).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/21/201922 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Gaan we Uber ooit in het groen zien?

- Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management - Nico Inberg, Head of markets & Research bij IEX - Thijs Knaap, senior strateeg bij APGSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/201921 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over de schrik van Trump

Dat en meer in het Beleggerspanel dat deze week bestaat uit Nico Inberg (IEX), Jan Braaksma (FD) en Roel Barnhoorn (ABN).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/7/201922 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Bibbers van Intel, of niet?

- Lodewijk van der Kroft (Comgest Benelux) - Jeroen Blokland (Robeco Investment Solutions) - EN: Mary Pieterse-Blom (ABN Amro Beleggingscomite en Erasmus School of Economics).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/30/201922 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: meltup en cijferweek

- Simon van Veen (Sustainable Dividend Value Fund) - Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) - EN: Karel Mercx (Beleggers Belangen).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/23/201922 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel over ASML, Trump en FED

In het Beleggerspanel zitten vandaag Nico Inberg (head of Markets & Research bij beleggerswebsite IEX), Karel Mercx (beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen) en Nick Bakker (onafhankelijk investeerder, belegger en speculant).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/16/201922 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Chinese aandelen en marktmacht

- Thijs Knaap (APG) - Selwyn Duijvestijn (ROI Asset Management) - Jacco Heemskerk (Willis Towers Watson en CFA Society VBA).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/9/201922 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: de AEX is weer terug bij af

Met vandaag: - Mary Pieterse-Bloem, Lid van het ABN Amro Beleggingscomite en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Jan Braaksma, journalist bij het Financieele Dagblad - Koen Bender, Directeur Mercurius Vermogensbeheer - Conny Dorrestijn, Fintech ondernemer en founding partner van BankiFiSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/2/201921 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Valt het r-woord?

Met vandaag Roel Barnhoor (obligatiespecialist bij ABN Amro), John Beijer (Beursfoon en senior analist bij Turbo Trend) en Lodewijk van der Kroft (investerend partner bij vermogensbeheerder Comgest Benelux).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/26/201922 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: de beursgang van Lyft

Met vandaag: - Simon van Veen, fondsmanager van het Sustainable Dividend Value Fund - Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen - Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 days a week En natuurlijk - Zakenpartner Elske Doets, directeur van Doets Reizen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/19/201921 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Brexit en Verjapanisering

- Thijs Knaap (APG) - Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) - Roel Barnhoorn (ABN Amro) - En zakenpartner Diane Janknegt (Wizenoze).See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/12/201923 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: rust op de obligatiemarkt

Met vandaag: - Martine Wolzak, journalist bij het Financieele Dagblad - Mary Pieterse-Bloem, Hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Jacco Heemskerk, Head of Investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers. CFA Society VBA En - Zakenpartner Alexandra Jankovic van SparkOptimusSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/5/201922 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Afwachten of niet

- Nick Bakker (onafhankelijk investeerder, belegger en speculant) - Jeroen Blokland (Robeco Investment Solutions) - EN: Lodewijk van der Kroft (Vermogensbeheerder Comgest Benelux).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/26/201922 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Hoe duurzaam is de verbetering van de AEX?

Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met vandaag: Karel Mercx (Beleggers Belangen) Roel Barnhoorn (ABN Amro) Royce Tostrams (IEX)See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/19/201922 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Waarom merkt de beurs niets van de bijgestelde groeiverwachtingen?

Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met vandaag: John Beijer (Beursfoon en Turbo Trend), Marco Groot (8 days a week) en Thijs Knaap (APG).See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/12/201921 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Wordt februari net zo goed als januari

Dat en meer bespreken we in het beleggerspanel met Jan Braaksma, journalist bij het FD, Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Jacco Heemskerk, head of investment bij Willis Towers Watson Nederland en voorzitter van beroepsvereniging CFA Society Netherlands. .See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/5/201922 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Cijfers van grote bedrijven

- Selwyn Duijvestijn (MountainShield Capital Management) - Mary Pieterse-Bloem (ABN Amro en de Erasmus School of Economics) - EN: Lodewijk van der Kroft (Vermogensbeheerder Comgest Benelux). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/29/201922 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: het cijferseizoen barst los

Met vandaag: Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen, Jeroen Blokland, senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions en Thijs Knaap, senior strateeg bij APG.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/22/201924 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Shutdown en Brexit

De Amerikaanse overheid beleeft zijn langste shutdown ooit en er is nog geen zicht op een oplossing. Ook in het Verenigd Koninkrijk heerst chaos, want komt er nu een Brexit of niet? Dat en meer is besproken in het beleggerspanel, met: - Nick Bakker (speculant) - Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) - EN: Roel Barnhoorn (ABN AMRO). See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/15/201921 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: het pessimisme voorbij

Met vandaag: - Marco Groot, Voormalig hoofd aandelen Rabobank international en tegenwoordig partner bij consultant 8 days a week - Roel Gooskens Onafhankelijk analist, heeft gewerkt bij onder meer Robeco en HSBC. Nu vooral bekend van Follow The Money En - John Beijer, van Beursfoon en senior analist bij Turbo Trend See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/8/201921 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Wordt dit wel een memorabel beursjaar?

Met vandaag: Mary Pieterse-Bloem, hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics; Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen; EnThijs Knaap, senior strateeg bij APG. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/2/201923 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Hogere rente en BinckBank

- Roel Barnhoorn (ABN), - Selwyn Duijvestijn (MountainShield) - Lodewijk van der Kroft (Comgest).See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/201821 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Wat als AEX weer lekker doorzakt

Deze keer met Marco Groot, voormalig hoofd aandelen Rabobank International en tegenwoordig partner bij consultant 8 Days A Week; Jacco Heemskerk, head of investment bij Willis Towers Watson en voorzitter van de beroepsvereniging van professionele beleggers, En Karel Mercx, beleggingsspecialistbij Beleggers Belangen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/11/201821 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Vastgoedfondsen en Tesla

De aandelenmarkten zijn verheugd over de resultaten van de G20 en Shell heeft aangekondigd klimaat stappen te gaan zetten. Dat en meer is besproken in het beleggerspanel, met: - Thijs Knaap (APG) - Royce Tostrams (IEX) EN: Nick Bakker (Nyenburgh)See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/4/201819 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: sterke vraag naar obligaties

Met vandaag met John Beijer van Beursfoon en senior analist bij Turbo Trend, Jeroen Blokland, Senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions, En Mary Pieterse-Bloem, hoofd obligatiebeleggingen bij ABN Amro en bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/29/201821 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Vastgoedfondsen en Tesla

- Roel Gooskens (analist) - Jacco Heemskerk (Willis Towers Watson en CFA Society) - EN: Lodewijk van der Kroft (Comgest Benelux)See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/20/201821 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: een armoedig jaar voor de aandelenmarkt

Met vandaag: - Nick Bakker, Beurshandelaar bij Nyenburgh - Karel Mercx, Beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen - Roel Barnhoorn, Thematisch analist bij ABN Amro En natuurlijk Zakenpartner Désirée van Boxtel van Karmijn Kapitaal.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/13/201820 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Midterms en Warren Buffett

- John Beijer (Beursfoon en Turbo Trend) - Marco Groot (8 days a week) - EN: Royce Tostrams (IEX). See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/6/201820 minutes
Episode Artwork

Beleggerspanel: de groeiende portefeuille

Met vandaag: - Mary Pieterse-Bloem, Hoofd Obligatiebeleggen bij ABN AMRO en hoogleraar Financiële markten aan de Erasmus School of Economics - Jan Braaksma, journalist bij het Financieele Dagblad - Jeroen Blokland, senior portfoliomanager bij Robeco Investment Solutions - En Zakenpartner Conny Dorrestijn, Fintech ondernemer en founding partner van BankiFiSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/30/201821 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: AEX tikt laagste stand van het jaar aan

Met vandaag: Roel Gooskens (onafhankelijk analist), Thijs Knaap (senior strateeg bij APGen) en Karel Mercx, beleggingsspecialist bij Beleggers Belangen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/201821 minutes, 1 second
Episode Artwork

Beleggerspanel: tóch niet de beurs op

Te gast zijn Selwyn Duivestijn (MountainShield Capital Management), Jacco Heemskerk (o.a. Willis Towers Watson) en Marco Groot, (8daw). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/16/201822 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Beleggerspanel: Komend cijferseizoen

- Nick Bakker (Nyenburgh) - Martine Wolzak (FD) - EN: Lodewijk van der Kroft (Comgest Benelux). See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/10/201822 minutes, 22 seconds