Winamp Logo
Bloedband Cover
Bloedband Profile

Bloedband

Dutch, Social, 1 season, 10 episodes, 2 hours, 50 minutes
About
In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfdelige podcastserie Bloedband spreken Hart van Nederland-journalisten Léon Mastik en Elin Stil met hen. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt?   Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected].
Episode Artwork

Luister ook: Vrouwenmoord, seizoen 2

Vanaf 23 april 2024 is seizoen 2 van de Hart van Nederland-podcast Vrouwenmoord te vinden in je favoriete podcast-app: Het is de meest voorspelbare moord: vrouwenmoord. Iedere acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord, bij zes op de tien is de dader hun man, vriend of ex. Ze heten Megan, Syla, Sanne en Jet. Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma vraagt zich af wie de vrouwen zijn die dit overkomt en waarom dit zo vaak blijft gebeuren. Na de lancering van seizoen 1 van de podcast Vrouwenmoord is in de samenleving, de media en de politiek meer aandacht gekomen voor femicide. In het tweede seizoen van Vrouwenmoord opnieuw een aantal heftige verhalen rond dit thema: een meisje van 15 dat is vermoord door haar 16-jarige ex, vrouwen die vluchten voor het geweld en de vergeten slachtoffers van vrouwenmoord. Want aandacht hiervoor blijft nodig, zolang de moordcijfers niet naar beneden gaan.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202431 seconds
Episode Artwork

Luister ook: De Adoptienon

In de gloednieuwe podcastserie ‘De Adoptienon’ neemt Hart van Nederland de Nederlandse rol bij babyroof uit Chili onder de loep. De podcast richt zich op de handel en wandel van de Nederlandse zuster Gertrudis Kuijpers, die in die tijd de leiding had over het kindertehuis Las Palmas in de hoofdstad Santiago. Was het Chileense kindertehuis Las Palmas een baken van hoop of een doorvoerhaven voor kinderen?  In wat haar laatste grote interview voor tv en radio zou worden doet Gertrudis Kuijpers een boekje open over haar visie op de gebeurtenissen en verweert zij zich tegen alle beschuldigingen. Hart van Nederland-journalisten Michael Monkau en Tanja Kok onderzoeken in ‘De Adoptienon’ de waarheid en de leugens van het verhaal dat nooit werd verteld. Vanaf nu te beluisteren in je favoriete podcastapp!See omny.fm/listener for privacy information.
6/20/20231 minute, 14 seconds
Episode Artwork

Luister ook: Vrouwenmoord

Nu beschikbaar in je favoriete podcast-app: Iedere acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord, bij zes op de tien is de dader hun man, vriend of ex. Ze heten Eva, Nadine, Hümeyra, Esmee of Shella. Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma maakt met grote regelmaat nieuwsitems over vrouwenmoorden. Zij vraagt zich af wie de vrouwen zijn die dit overkomt en waarom dit zo vaak blijft gebeuren. In de nieuwe podcastserie 'Vrouwenmoord' praat Esther met nabestaanden en vrouwen die een moordaanslag van hun ex hebben overleefd. Ook luisteren? Zoek dan naar 'Vrouwenmoord' in je favoriete podcast-app.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202322 seconds
Episode Artwork

Luister ook: Moord in de Spirituele Winkel

Wekenlang zoekt het Zeeuwse Oostburg naar de 29-jarige Ichelle van de Velde. Pas maanden later wordt ze gevonden. Ze is dood. Niemand begrijpt wat er is gebeurd met de rustige, vrolijke eigenaresse van het naaiwinkeltje. Waarom moest Ichelle dood? Hart van Nederland-verslaggever Maike Senders gaat in gesprek met haar nabestaanden over die weken van onzekerheid, het verlies en het onbegrip. Moord in de Spirituele Winkel: nu in je favoriete podcast-app.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/20222 minutes
Episode Artwork

Afl. 5: Jenneke, moeder van Tarek: 'Ik heb zijn stem altijd in gedachten'

Een zoon die duizenden kilometers verderop in de cel zit en waar nagenoeg geen contact mee mogelijk is. De 77-jarige Jenneke moet er inmiddels al jaren en nóg jaren mee leven. In deze laatste aflevering van het eerste seizoen van Bloedband vertelt ze over het verdriet op afstand, maar ook over twijfel en hoop.   Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/202228 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Afl. 4: Cornelie, zus van Harm: 'Als je de politie moet bellen voor je eigen broer'

De vierde aflevering van Bloedband. Een constante angst voor het volgende delict wat haar broer pleegt: Jarenlang zit de Utrechtse Cornelie in onzekerheid, omdat haar broer keer op keer in de fout in gaat en de gevangenis in moet. Waar eindigt dit?   Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected]. In gesprek komen met Cornelie? Dat kan via haar website www.wijwell.nl.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/11/202231 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Afl. 3: Ria, moeder van Mark: ‘Het leek alsof ik zelf in de cel zat’

Boosheid, bezorgdheid en heel veel verdriet. Het zijn de emoties die Ria voelde op het moment dat ze hoorde dat haar zoon Mark* was gearresteerd. Er heerst bij haar enorme onzekerheid: Wat heeft hij gedaan? Heeft hij het überhaupt wel gedaan? Wil ze het eigenlijk wel weten? Ria vertelt erover in deze derde aflevering van Bloedband.   *Mark is een om privacyredenen gefingeerde naam.   Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
4/4/202239 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Afl. 2: Heleen en Debbie, moeder en zus van Michael P. (vervolg)

Deel twee van het gesprek met Heleen en Debbie. Het leven van de vrouwen is voorgoed veranderd door de delicten die Michael op zijn geweten heeft. Ze hebben nog steeds veel verdriet, maar moeten ook door met hun eigen leven. Lukt dat? Kán dat? En is er nog contact met Michael?   Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/202228 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Afl. 1: Heleen en Debbie, moeder en zus van Michael P.

In deze eerste aflevering van Bloedband vertellen Heleen en Debbie over de aanhouding van hun zoon en broer Michael P. Ze worden bedreigd en moeten zelfs onderduiken nadat bekend wordt dat hij iets met de vermissing van Anne Faber te maken heeft. Een gesprek over verdriet, schaamte en ongeloof.   Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/202236 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Bloedband Trailer

Vanaf 21 maart in je favoriete podcast-app In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfdelige podcastserie Bloedband spreken Hart van Nederland-journalisten Léon Mastik en Elin Stil met hen. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt?   Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/20221 minute, 27 seconds