Winamp Logo
Blauwe M&M's Cover
Blauwe M&M's Profile

Blauwe M&M's

Dutch, Music, 1 season, 19 episodes, 8 hours, 34 minutes
About
Wie is er niet nieuwsgierig naar wat zich achter de schermen afspeelt? In Blauwe M&??s hoor je de beste en meest juicy backstage-verhalen: rampen in de organisatie, idiote eisen op riders, nukkige en juist heel sympathieke artiesten.
Episode Artwork

#16: De Piek

Iedere artiest hoopt het ooit mee te maken, het gevoel dat alles op zijn plek valt, je liedjes, het publiek, jij… Maar wat als je midden in die golf zit? Kun je er dan van genieten? Raast het voorbij? Ben je bang het te verliezen? Met Goldband, Froukje en Kyteman.
6/10/202425 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#15: Het aura van⁠ ⁠Madonna

De vorige twee seizoenen wijdden we een hele aflevering aan Prince en Michael Jackson, dus een aflevering over het beruchte aura van Madonna kon niet uitblijven. Iedereen weet: bij haar blijf je uit de buurt. Maar wat nou als je taak juist is om dichtbij te komen?
6/10/202426 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Seizoen 3: maandag 10 juni online!

Het nieuwe seizoen van Blauwe M&M's is onderweg. Timo en Atze brengen je meer backstage perikelen, onthullen de geheimen van de grootste concertdecors en duiken de nacht in. Alle 8 afleveringen zijn vanaf 10 juni gratis te beluisteren in de app van NPO Luister. Op alle andere podcastplatforms komt elke week een nieuwe aflevering online.
5/17/202454 seconds
Episode Artwork

Tekstuele Voorlichting

In Tekstuele Voorlichting duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Altijd op zoek naar waarom iets raakt en welk verhaal er nou achter zit. In gesprek met de artiest (en met jou!) ontstaan er antwoorden en gaat de muziek nóg meer leven.
9/11/20231 minute, 54 seconds
Episode Artwork

#14: De zwanenzang van Michael Jackson

In de laatste aflevering van dit seizoen Blauwe M&M’s een pijnlijke situatie waar iedereen die bij een label werkt weleens mee te maken heeft: er komt een album binnen van een AAA-artiest, een plaat die móét lukken, maar je hoort het meteen. Dit gaat hem niet worden. Stel je nou eens voor dat je naar zo’n album mag luisteren in aanwezigheid van de ster zelf, en dat die ster Michael Jackson heet?
6/7/202327 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#13: What happens backstage...

Deze aflevering van Blauwe M&M’s bekijken we de backstage door de ogen van de artiest. En je zult zien dat het soms achter de schermen een groot feestje is, maar er soms ook ZOVEEL fout gaat dat je je afvraagt hoe de artiest op het podium zijn hoofd koel weet te houden. Aan het woord zijn Joost van Bellen, Faberyayo, Chuckie en Lucky Fonz III.
5/31/202332 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#12,5: het rock 'n roll rad van fortuin in TivoliVredenburg

Een special live vanuit het NPO Podcast Event in TivoliVredenburg, waar Atze en Timo spreken met Kim Bloem en Hein Fokker, twee sterren uit het eerste seizoen van Blauwe M&M's. Bloem is head promotor bij Mojo Concerts, en stippelt niet alleen de strategische lijn uit bij Neerlands belangrijkste concertgigant. Ze boekt ook wereldsterren als Beyoncé, Drake en Jay-Z en Kanye West. Fokker begon zijn carrière als tourmanager/dealer van Herman Brood en John Cale, werkt met cultband The Residents en regelt de clearances op de grote festivals.
5/24/202358 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#12: (Don't) Meet Your Heroes

Als je maar lang genoeg in de muziekindustrie werkzaam bent, is de kans aanzienlijk dat je op een gegeven moment je Grote Held tegen het lijf loopt, iemand die je zo hoog hebt zitten, dat je direct een brok in de keel krijgt, knikkende knieën, zweethandjes. Over geslaagde en minder geslaagde ontmoetingen met Iggy Pop, David Bowie, Kurt Cobain en eh... een kabouter met een zilveren puntmuts.
5/17/202332 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#11: Het voorprogramma, voetveeg of erebaan?

Het voorprogramma verzorgen voor een veel grotere act is een eer, een kans, máár: het kan ook loodzwaar zijn om voor een bomvolle zaal te spelen met mensen die NIET voor jou komen, maar wachten op de act ná jou. Al helemaal als je tien uur in een busje zit, en amper meer dan een stagevergoeding betaald krijgt. Deze aflevering van Blauwe M&M’s hoor je drie Nederlandse voorprogramma-ervaringsdeskundigen: pop-zangeres Naaz, de noisepopband Rats on Rafts, en rock-held Torre Florim van De Staat.
5/10/202328 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#10: Pluggersperikelen

Een ode aan de snelle jongens van de muziekindustrie die artiesten op sleeptouw nemen door Hilversum. Soms komen ze alleen hun plaatje brengen bij de radioprogramma's, soms trekken ze dagenlang op met supersterren. Het doel: zorgen dat een nummer een hit wordt. Over een piepjonge Beyoncé onder het systeemplafond bij 3FM, de keer dat een strontchagrijnige Mike Skinner achterna werd gezeten op Lowlands, hoe een ‘onschuldig’ leugentje van ‘Eternal Flame’ een enorme hit maakte én de bijzondere vriendschap die plugger Pim sloot met Freddie Mercury.
5/3/202333 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#9: Waar ben ik nu weer beland?!

Nederland staat vol met professionele concertzalen en festivals, maar vrijwel iedere artiest heeft wel een verhaal (of tien) over een boeking die…. net effe wat raarder is. Superster-dj Chuckie vertelt over de stikrijke zakenman die hem de wereld over vliegt om twee keer Oud & Nieuw te vieren met Leonardo DiCaprio en Jamie Foxx, Faberyayo over ontnuchterende bedrijfsfeesten en absurde discotheekshows, en Lucky Fonz over de houtje-touwtje-tour die bijna mis ging en het plotse huiskamerconcert met Damien Rice.
4/26/202332 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#8: Het mislukte interview

Muzikanten zijn leuke, grappige, inspirerende personen, soms zelfs ronduit helden. Toch komt het ook wel eens voor dat een artiest er totaal geen zin in heeft. Wat doe je als een interview compleet dreigt te mislukken? Over Nas, Coldplay, Bon Jovi en Ryan Adams.
4/19/202329 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#7: De nachtconcerten van Prince

Een bijzonder fenomeen, die nachtelijke aftershows van Prince. Hoe ging dat als de grote kleine man jouw podium koos voor zo’n last minute take over? Wat kwam er allemaal kijken om zo’n legendarische show binnen te halen?
5/25/202231 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#6: Gekkenwerk

Over de steeds grotesker producties die artiesten meezeulen op tour. Niet alleen met hun eigen headline show, maar festivals krijgen er ook steeds meer mee te maken. Hoe ziet de productie van Metallica eruit? Hoe ga je om met de krankzinnige show van U2? Wat doe je als een artiest per se over het veld wil vliegen? En hoe hou je er rekening mee dat het dan ook fout kan gaan?
5/18/202230 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#5: Anders nog iets?

Over de wonderlijke wensen van artiesten op tour. Grote wensen, kleine wensen, sympathieke en megalomane. Over Morrissey, die wil dat het hele gebouw naar zijn pijpen danst. Over Johnny Cash, die peperdure verzoekjes heeft die helemaal niet op de rider staan. En over Jack Johnson, die dingen vraagt die totaal onrealistisch zijn (maar wel goedbedoeld).
5/11/202226 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#4: I'm your number one fan

Hoe ga je om met fanatieke fans, die dagen in de rij liggen of langs de beveiligers proberen te glippen? En hoe proberen sommige artiesten een slaatje te slaan uit die fans? Over het merchandisedorp van BTS en de idolate liefhebbers van Måneskin.
5/4/202221 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#3: Backstage

De backstage, dat is toch het rock ’n roll-paradijs? Hoe het er écht aan toegaat hoor je in deze aflevering. Dan snap je ook waarom sommige artiesten een stel puppies bestellen, waarom Kanye West zijn eigen bloemenrider heeft en waarom er soms ruzie ontstaat welke kleedkamer voor wie is.
4/27/202224 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#1: Te laat

De artiest is foetsie, vertraagd of heeft gewoon schijt aan de mensen in de zaal. Wat ging er mis toen Drake niet kwam opdagen in de Ziggo Dome terwijl de zaal al vol zat? Wat doe je met notoire laatkomers als Madonna? En wat als de artiest die voor jou optreedt op het festival te laat komt?
4/20/202225 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#2: Helemaal van de wereld

Hoe ver ga je in het pleasen en pamperen van een artiest, help je hem aan middelen of de weg daar naartoe te vinden? Hoe hou je rekening met de artiesten die weleens een pilletje te veel nemen voordat ze gaan draaien? Aan het woord zijn onder andere de legendarische ex-clubeigenaar Gert van Veen, de favoriete coffeeshophouder van Snoop Dogg en Kirk Hammett (Metallica) én de oude dealer van Herman Brood en John Cale.
4/20/202224 minutes, 47 seconds