Winamp Logo
Bij leven en welzijn Cover
Bij leven en welzijn Profile

Bij leven en welzijn

Dutch, Human interest, 1 season, 8 episodes, 3 hours, 46 minutes
About
Herbeleef de radio van weleer. Daan Masset neemt je mee naar het verleden van radio2 in Limburg. Hij spreekt met radio-iconen van toen, haalt anekdotes en oude radiotunes en programma’s naar boven. Dat vanuit de oude radiostudio’s in de Rodenbachstraat in Hasselt. Grote namen als Jacques Brel en Jo Erens waren er voor het eerst op de radio te horen, Vlaanderen maakte er kennis met Toon Hermans en Liesbeth List. Het ‘Bed’ van Jos Ghysen stond er gespreid, Somers en Verschueren werden er een duo en Jacques Vermeire stapte er letterlijk van achter de toog naar het podium.
Episode Artwork

Dirk Reynders: “Je moest via vaste lijn verslag uitbrengen”

Dirk Reynders startte in 1986 als journalist op de regionale redactie. Hij bracht onder meer verslag uit van heel wat gebeurtenissen enstond op de eerste rij bij de sluiting van de Kempense Steenkoolmijnen en Ford-Genk. Dirk heeft het radiowerk in die jarenzien evolueren van pen en papier, telex, ponsbanden, faxapparatenen magneetbanden tot een volledig digitaal verhaal.
3/25/202229 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Rita Jaenen: "Er was enkel geluid, de rest was fantasie"

Rita Jaenen presenteerde heel wat programma’s, ook in de late avonduren. Maar het meest bekend is ze toch van ‘Parkeerschijf’, een magazine op donderdagvoormiddag dat ze 16 jaar lang presenteerde in het gezelschap van een kok, een advocaat, een wegenwachter en een boekenkenner, allemaal met hun eigen verhaal, uit het leven gegrepen. Een beetje 'De Madammen' avant la lettre.
3/24/202223 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Armand Schreurs: "Boer Firmin was gebaseerd op de tuinman"

Na een optreden met zijn poppenkast op het personeelsfeest van de omroep, mocht Armand Schreurs zijn Tjen Kwaks en Leon van ’t Milieu de week nadien al op de radio brengen. Het was de start voor decennia vol humor en satire. Na de poppen volgde de brutale Haspengouwse boer Firmin Vandeput en Jacky Spaas, de chauffeur van de ministers die zelfs staatsgeheimen prijsgaf op de radio.
3/23/202242 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Luk de Laat: "Na Lukraak heb ik 30 jaar De Lukraker gemaakt"

Als presentator is Luk de Laat vooral gekend van het woensdagvoormiddagprogramma ‘Met de deur in huis’. Muziek afgewisseld met babbels met gewone mensen en artiesten, soms luchtig, dan weer beklijvend. Maar als liefhebber van het gesprokenwoord maakte hij jarenlang het avondprogramma Lukraak, waarin hij samen met de luisteraars een schat aan gedichten, haiku’s en andere schrijfselen verzamelde.
3/22/202222 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Tom Vossen: "Wegwijs tussen meer dan 100.000 platen”

Van oude klassieke platen, elpees vol Limburgse carnavalsmuziek, Vlaamse klassiekers tot new wave en electronische muziek. Tom Vossen vond het allemaal feilloos terug in de immense discotheek die eerst in de kelder en later op de gigantische zolder van de Rodenbachstraat was uitgebouwd. Hij hoefde er zelfs meestal zijn gekende fichebak niet eens voor te raadplegen.
3/21/202228 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Michel Ilsen: "De baas ontsloeg mij op staande voet"

Michel Ilsen vertelt hoe Jacques Brel zijn allereerste radio-optreden deed in de studio’s van Radio 2 in Hasselt. De allereerste radio-uitzending met CD’s ter wereld werd ook vanuit Hasselt gemaakt. Michel maakte dat allemaal mee, presenteerde het satirische programma 'De Vlag en de Lading' en werd later productieleider van de regionale omroep in Hasselt.
3/21/202236 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Somers en Verschueren: "Unieke kans om het Bed op te volgen”

Somers en Verschuerenhadden al elk een verleden bij andere VRT-omroepen maar bij Radio 2 Limburg klikte het meteen als presentatieduo. Eerst bij het zondagse Sportcafé waarvoor sportvedetten en artiesten stonden te drummen om er te gast te zijn. Jacques Vermeiren tapte er niet alleen de pinten, hij bracht er ook zijn eerste typetjes op het podium. Toen Jos Ghysen zijn bed definitief opplooide, namen Somers en Verschueren de uitdaging aan om de zaterdagochtend in te vullen.
3/21/202241 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trailer — Bij leven en welzijn

Herbeleef de radio van weleer. Daan Masset neemt je mee naar het verleden van Radio 2 in Limburg. Hij spreekt met radio-iconen van toen, haalt anekdotes en oude radiotunes en programma’s naar boven. Dat vanuit de oude radiostudio’s in de Rodenbachstraat in Hasselt. Grote namen als Jacques Brel en Jo Erens waren er voor het eerst op de radio te horen, Vlaanderen maakte er kennis met o.a Toon Hermans en Liesbeth List.
3/15/20222 minutes, 20 seconds