Winamp Logo
Beter Worden Cover
Beter Worden Profile

Beter Worden

Dutch, Sports, 1 season, 85 episodes, 3 days, 1 hour, 21 minutes
About
Zin om te fietsen. Geen zin om te fietsen. Toch gaan. Jezelf op die fiets trekken. Regen. Hitte. Omhoog. Omlaag. Zweten. Puffen. Slechte poten. Wonderbenen. Genieten. Afzien. Doortrappen. Douchen.  En door. Het leven van een renner gaat niet over rozen. En al helemaal niet als je jezelf wil verbeteren.  Maar hoe dan? Waar moet ik nou op letten als ik gericht beter wil worden? Als ik harder of verder wil gaan? Of gewoon fitter wil worden en meer wil genieten op de fiets. We gaan het hebben over trainen eten slapen. We gaan op zoek naar de fundamentele principes, maar vooral ook naar tips en slimmigheidjes waar we morgen mee aan de slag kunnen Je luistert naar de ‘Beter Worden’ podcast van Live Slow Ride Fast. Een samenwerking tussen Live Slow Ride Fast en JOIN.cc Met Laurens ten Dam, Jim van den Berg en Stefan Bolt See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

#84 FREQUENTIE (EXCLUSIEVE NOG BETER WORDEN PODCAST)

Gewoon, omdat het kan: een Nóg Beter Worden podcast. Gratis en voor niets. We wilden je deze aflevering vol filosofische wielerwaarheden niet onthouden en hebben in al onze wijsheid besloten dit podcast geweld over de betaalmuur te trekken. Eenmalig. Juist nu. Begin februari. Nu die Amstel Gold Race of welk willekeurig ritje in het voorjaar dan ook, nu wel heel dichtbij komt en jij een steuntje in de rug kunt gebruiken. Een cadeautje dus. Doe je voordeel mee.Je kan gerust zeggen dat deze aflevering de definitie is van ‘Beter Worden’. Eigenlijk is de komende driekwartier een voortzetting van de allerbeste aflevering OOIT #1 ‘Consistentie’. Sindsdien ging het alleen maar bergafwaarts. De drie heren gaan het namelijk in de Nóg Beter Worden podcast hebben over hoe je jouw JOIN-score hoog houdt en hoe je deze nog meer kan verbeteren.Om in het nieuwe jaar progressie te boeken ten opzichte van ’23 moet je drie principes onthouden: frequentie, intensiteit en volume. Dit zijn de drie componenten waarmee jij beter kan worden en waar de trainingsschema’s van JOIN ook op gebaseerd zijn.In het rijtje wordt frequentie niet toevallig als eerst genoemd. De basis is namelijk hoe vaak jij de fiets opstapt. Vandaar dat deze podcast een verlengstuk is van de aflevering over consistentie. Jim legt bijvoorbeeld uit waarom het per week beter is om drie keer anderhalf uur te fietsen dan één keer vijf uur.Verder wordt er dieper ingegaan op hoe jij het voor jezelf gemakkelijker kan maken om op de fiets te stappen en hoe profs de balans proberen te vinden in de drie elementen. Dus wil jij het jaar nog beter beginnen? Beluister dan deze fonkelnieuwe aflevering van De Nóg Beter Worden podcast.Genoten en wil je meer Nóg Beter Worden podcasts? Neem je Klak Af! via klak.af/liveslowridefast.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/5/202446 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#83 VRAGEN VAN DE LUISTERAARS (DEEL 6)

Zoals de bekende Amerikaanse sciencefictionschrijver Frank Herbert (1920-1986) ooit zei: ‘"There is no real ending. It's just the place where you stop the story." En zo is het maar net. Ondanks dat dit de laatste aflevering van de Beter Worden podcast is die via je meest gebruikte podcastkanalen te beluisteren is, betekent dit zeker niet het einde van je favoriete podcast over trainen, eten en slapen. We gaan namelijk gewoon verder voor Klak Af leden en JOIN gebruikers: mét experts en specialisten aan tafel. Check klak.af/liveslowridefast of de JOIN app!Maar laten we niet vergeten, voor we onszelf verzwelgen in nostalgie over hoe vroeger alles beter was, dat er nu gewoon een spiksplinternieuwe aflevering voor je klaar staat. Uiteraard is deze aflevering een eerbetoon aan jou: de luisteraar. Want waar zouden we geweest zijn zonder jouw eeuwige nieuwsgierigheid over hoe je beter kunt worden? Daarom bepaal jij deze week met al je vragen de inhoud van de aflevering. Want hoe kun je JOIN het beste gebruiken wanneer je elk weekend koerst? En stel, je hebt een beperkt budget: waar kan je dat dan het beste aan besteden? Een fietscomputer, een bikefit of goede schoeisel? Ook komt de vraag der vragen voorbij: hoeveel mag ik zuipen? Wat is het effect van alcohol op mijn training? Dus slinger deze aflevering aan en kom erachter of jouw vraag wordt beantwoord of leer van de antwoorden op andermans vragen. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Lars Gobbens, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/4/202342 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#82 VERKENNEN

Een toertocht, cyclo of een wedstrijd bereid je niet alleen goed voor door er gericht naar toe te trainen, maar ook door te weten wat je te wachten staat qua parcours. Daarom gaat het deze week in de Beter Worden podcast over 'verkennen'.Om maar meteen het beestje bij de naam te noemen: de meest gemaakte fout van de amateur bij dit onderwerp is simpelweg door niet te verkennen. Wie luistert er nou bijvoorbeeld een podcast zonder eerst de shownotes te lezen? Kortom, voor de meeste luisteraars is deze aflevering een goudmijn. Uiteraard wordt er uitgelegd waarom verkennen zo belangrijk is en op welke manieren je kan verkennen. Bij dat laatste wordt er nog een mooie anekdote van Boogert uit de mouw geschud. Tegenwoordig zijn er ook genoeg technische hulpmiddelen: welke zijn er beschikbaar en het meest geschikt?Dus wil jij weten hoe je de snelste tijd op de Marmotte kan behalen door een perfect pacingplan, wetende waar de bevoorrading is, wat de kwaliteit van het wegdek is en waar je in de zon fietst en waar in de schaduw? Beluister dan deze gloednieuwe aflevering van de Beter Worden podcast.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Lars Gobbens, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/28/202342 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#81 TRAINING GOED UITVOEREN

Deze week wordt een onderwerp besproken waarover een peloton aan mensen de DM van Jim in sliden, namelijk: hoe voer ik mijn training goed uit? Daarnaast gaat Jim eindelijk het geheim achter de ‘workoutscore’ van JOIN uit de doeken doen in De Beter Worden podcast. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: wekelijks, wel niet dagelijks, behalen mensen een 10 op hun workoutscore in de trainingsapp. Maar hoe haal je nou een 10? Wat is de perfecte manier om je training uit te voeren? In deze aflevering kom je erachter dat het geheim eigenlijk aan de oppervlakte ligt en dat de meeste renners zich tijdens hun training op het verkeerde focussen. Wil jij weten wat hét geheim is? Beluister dan deze spiksplinternieuwe aflevering van de Beter Worden podcast.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Lars Gobbens, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/21/202355 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#80 CORE TEMPERATURE

Je hebt er even op moeten wachten, maar de Beter Worden Podcast is terug van weggeweest, en hoe! Natuurlijk is het geen toeval dat wanneer je favoriete podcast weer in je feed verschijnt, het meteen ook lekkerder weer wordt. En natuurlijk spelen de mannen daarop in. Deze week staat dan ook in het teken van je kerntemperatuur. Allereerst wordt uitgelegd wat je kerntemperatuur precies is en waarom het zo belangrijk is om deze te meten. Daarnaast wordt besproken waarom deze aflevering over iets anders gaat dan de vorige aflevering over hitte.Tot slot gaat de professor dieper in op een idee van Thomas, dat mogelijk het wielrennen ingrijpend kan veranderen. Ook is er nog een uiterst belangrijke mededeling.Dus, wil jij effectiever en efficiënter trainen door rekening te houden met je lichaamstemperatuur? Beluister dan deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden Podcast. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Lars Gobbens, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/14/202358 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#79 PACING

Het woord van deze week is ‘pacingplan’. Wat dat is en hoe je er je voordeel mee kan doen hoor je deze week in een nieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. Bij pacen - het maximaal gebruik maken van je aerobe capaciteit - denken mensen vaak aan tijdrijden. Dat is echter zonde, want ook amateurs kunnen wat aan pacing hebben bij het behalen van hun doel, zoals bijvoorbeeld het fietsen van de Marmotte binnen een aantal uur. Daarom wordt er deze week uitgelegd hoe je het beste een pacingplan kan maken: waar moet je opletten en welke tools heb je daarvoor nodig? Daarnaast vertelt Laurens wanneer hij voor het eerst hoorde van zo'n plan en welk voordeel hij eruit haalde. Dus wil jij je doel efficiënter en effectiever kunnen behalen door beter te kunnen pacen? Beluister dan nu deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/12/202346 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#78 TYPE RENNER

Hopelijk zijn jullie allemaal bijgekomen van een spectaculair weekend dat in het teken stond van Rebound & Unbound. Want er staat weer een nieuwe aflevering van De Beter Worden podcast voor de deur! Deze keer gaat het over welk type renners er allemaal zijn, hoe je erachter kan komen welk type jij bent, en hoe je daar vervolgens specifiek voor kan trainen. Waarschijnlijk zijn velen inmiddels bekend met het verhaal van Laurens, waarin hij aan het begin van zijn carrière het advies kreeg om zich te specialiseren als ronderenner. Hierdoor heeft hij tegenwoordig zijn schaapjes op het droge en kan hij jaarlijks tien keer naar de andere kant van de wereld vliegen om zich uit te leven op niet-bestaande fietspaden. Maar is dat voor iedereen mogelijk?Daarvoor is het allereerst belangrijk om op basis van data erachter te komen welke type renner jij bent. Tijdens de aflevering wordt dat gedaan bij Stefan, wat nogal op de lachspieren van Laurens werkt, want er blijkt een heuse puncher in hem te zitten. Verder blijkt Stefan toch een beetje gekrenkt te zijn door de lachbui van Laurens, want er wordt nog iets geroepen over Laurens en het dragen van een pak. Tot slot sluiten we traditiegetrouw af met welk type spiervezels er zijn, en dat een hoop afhankelijk is van welke doelen je hebt. Dus wil jij erachter komen welke type renner je bent en wil je je voordeel daaruit halen? Luister dan snel naar deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/5/202358 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#77 TRAININGSKAMP

Trainen, eten, slapen. Elke wielrenner - amateur of prof - heeft er wel eens mee te maken gehad of er stiekem over nagedacht, een trainingskamp. Ook wel ‘fietsweek’ genoemd in sommige gevallen. Want of je nou lange tijd naar het buitenland trekt om beter te worden of je probeert zoveel mogelijk uren te maken tijdens de vakantie met je gezin, iedereen heeft er wel vragen over. Zo bleek uit de uitpuilende Beter Worden mailbox. De vragen die de heren deze week beantwoorden zijn onder andere: wanneer is iets nu eigenlijk een trainingskamp? Hoe deel je zo’n week in en wat neem je mee? Wat is het grootste verschil tussen trainingskampen vroeger en nu? Laurens doet tegenwoordig niet meer aan ‘trainingskampen’. Hoe vult hij het dan nu in? Hoe ziet het ultieme trainingskamp er voor Laurens en Jim uit? En de belangrijkste vraag: wat is de meest gemaakte fout van de amateur? En een kleine spoiler alert, de gouden tip van de heren: denk in blokken van drie dagen. Dus: 3 dagen trainen, 1 dag rust. Luister en huiver naar deze spiksplinternieuwe aflevering van de Beter Worden podcast!Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden... 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/28/20231 hour, 18 seconds
Episode Artwork

#76 DOPING

DON’T TRY THIS AT HOME ❌ Het onderwerp dat tot nu toe altijd werd doodgezwegen: doping. Hoort dit onderwerp eigenlijk wel in de podcast ‘Beter Worden’? Volgens de heren is er geen ontkomen aan. Want naast het feit dat het ‘van oudsher’ verbonden is aan het wielersport, gaat het over prestatieverbetering. Niet geoorloofd, dat dan weer wel. In deze aflevering duiken de heren dieper in op alle soorten doping, de geschiedenis én de toekomst van de verboden shortcut, en welke website je kan raadplegen om te checken wat er wel en niet op de dopinglijst staat. Ook komen de verschillen in het effect tussen de amateur- en profwielrenners aan bod. Ben je nieuwsgierig naar de fysiologische aspecten van de verboden middelen en wil je meer weten over wat er wel en niet gebruikt mag worden in het peloton? Beluister dan snel deze nieuwe Beter Worden aflevering.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/20231 hour, 5 minutes, 1 second
Episode Artwork

#75 REBOUND

Deze week is het tijd voor een heuse special van De Beter Worden podcast. De heren gaan het hebben over REBOUND op 3 juni. Dit is de 'DYI' versie van Unbound: de grootste gravelrit ter wereld, maar dan vanaf je voordeur. Want niet iedereen is namelijk in de gelegenheid om 200 mijl in Kansas te rijden ;-)Uiteraard legt Jim uit hoe je er naartoe traint en wordt er uitgelegd of je voor een rit van 12 uur ook echt 12 uur moet trainen (spoiler alert: dat gaat anders zijn dan je denkt!). Ook duiken de heren dieper in op het trainingsschema van Laurens. Verder komen er nog allerlei handige tips en slimmigheidjes voorbij op het gebied van materiaal, voeding en pacen. Tot slot heeft Laurens een prachtige anekdote over de spionnen van Niki die hem helpen bij het bouwen van de route. Dus wil jij op 3 juni zo goed mogelijk voor de dag komen en maximaal kunnen genieten van de grootste gravelrit ter wereld? Luister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast en check rebound.cc voor alle info en handige tips!Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar laka.co/nl en verzeker je fiets!Net zo smooth je benen rondtrappen als Lau? Check https://www.dynamicbikecare.com/nl/products/ultra2?variant=44571679949084&utm_source=Instagram&utm_medium=Social&utm_campaign=LSRF voor de enige echte UNBOUND OLIE!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/20231 hour, 9 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#74 SUIKERDIP

Welkom bij een nieuwe aflevering van De Beter Worden podcast, waar we het vandaag hebben over suikerdips en hoe ze de fietsprestaties kunnen beïnvloeden. We beginnen met de vraag waarom suikerdips relevant zijn voor wielrenners. Het blijkt dat dezelfde sensoren die worden gebruikt om diabetes te monitoren, ook kunnen helpen bij het verbeteren van sportprestaties.We gaan vervolgens dieper in op de impact van suikerdips op je fietsprestaties, we bespreken hoe suikerdips precies werken en hoe je ze kunt voorkomen en behandelen tijdens het fietsen. Ook de beruchte hongerklop komt aan bod. Daarnaast behandelen we de vraag of diabetici topsport kunnen bedrijven.Kortom, wil jij je fietsprestaties zoeter maken dan een suikerspin? Luister dan snel deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/202354 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#73 VO2 MAX

Welkom bij De Beter Worden podcast waar we deze week een fascinerende reis maken door de wereld van maximale zuurstofopname. VO2 Max is het maximale vermogen van het lichaam om zuurstof op te nemen en te gebruiken tijdens het sporten. En wat blijkt? Er zijn enkele bijzondere voorbeelden van atleten met een verbazingwekkend hoge VO2 Max. Maar wat betekent dit voor ons, de gewone stervelingen?We hebben uitgezocht wat 'goed' en 'slecht' is per leeftijd en geven tips over hoe je je VO2 Max kunt trainen. Daarbij hebben we ook gekeken naar wat profs doen en zelfs een shortcut ontdekt om je VO2 Max te trainen.Dus wil jij nog meer zuurstof in je longen kunnen pompen om nog harder te kunnen trappen? Luister dan deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/20231 hour, 2 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#72 MANSPLAINING

Deze week is het essentieel dat je goed oplet, want de heren gaan iets uitleggen over iets waar je nog helemaal niets van af weet. Houd je oren gespitst, want deze week gaat in De Beter Worden podcast over, jawel, mansplainen. Alle aspecten van het vrouwenwielrennen worden in een uur besproken: speciale vrouwenfietsen, verschil in fysiologie en sportprestatie tussen mannen en vrouwen, een drieweekse Tour voor vrouwen en zelfs of vrouwen andere doping zouden moeten gebruiken dan mannen. Ook hebben we een ouderwetse ‘Opa vertelt’ waarin Laurens zijn eerste kennismaking met het vrouwenwielrennen uit de doeken doet, met hoofdrollen voor Leontien van Moorsel en Monique Knol. Tot slot gaat Jim in op of vrouwen anders moet coachen dan mannen en of een aparte JOIN app voor vrouwen wellicht een gat in de markt is. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202356 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#71 VRAGEN VAN DE LUISTERAARS (DEEL 5)

Over massages voor wielrenners, in vorm zijn, kwakzalverij in de wielerwereld en het winnen van Zwift koersjes!Jawel, het is weer zo ver: jij als luisteraar hebt bepaald waar de drie mannen het over gaan hebben vandaag. Welkom bij luisteraarsvragen deel vijf van De Beter Worden podcast.We kunnen gerust stellen dat de luisteraar die de vraag ‘Wat is de grootste kwakzalverij in het wielrennen?’ had opgestuurd de jackpot heeft gewonnen. De drie hosts, die van tips en slimmigheidjes houden, raakten maar niet uitgepraat over dit onderwerp. Maar wees niet getreurd, ook andere vragen kwamen aan bod. Moet een amateur bijvoorbeeld regelmatig gemasseerd worden? Mocht je daar overigens interesse in hebben, dan weet Laurens nog een uitstekende Thai in Alkmaar… Verder krijgt Jim het voor elkaar om zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe je 'in vorm' raakt. Tot slot mag Laurens nog een vraag kiezen en legt Jim uit hoe je een koers op Zwift wint. Dus wil jij nog breder je kennis op doen over efficiënt & effectief trainen of gewoon een nummertje van een Thaise masseur meekrijgen? Luister dan snel deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/10/202359 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#70 HYDRATEREN

Ondertussen drink je als het goed is na het fietsen een donker biertje, maar wat moet je eigenlijk óp de fiets drinken? Deze week gaat het in De Beter Worden podcast over hydrateren.Vroegah, toen de schepen nog van hout waren en de mannen van staal, dronken de renners een klein bidonnetje water op een rit van vier uur. Met de kennis van nu blijkt dit, geheel verrassend, toch niet heel prestatie bevorderend te zijn. Maar hoe moet het dan wel?Gelukkig staat Jim bekend als een kleine eter, maar een groter drinker en deelt hij met liefde zijn trucs & slimmigheidjes over hydrateren op de fiets. Want hoeveel moet je eigenlijk drinken tijdens je training? Wat moet je dan drinken? En wat doen renners op dit gebied fout?Ook wordt de gouden formule van Jumbo-Visma uitgelegd, dus als je goed luistert rijg jij straks ook alle overwinningen aan elkaar. Daarnaast vertelt Laurens wat hij allemaal drinkt tijdens Unbound. Tot slot, legt Stefan zijn ‘million dollar idea’ uit wat de wereld van bidons op zijn kop gaat zetten.Dus wil jij het optimale uit je prestatie halen door voldoende te drinken en het juiste vocht in je bidons te doen? Luister dan nu deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥 De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/3/20231 hour, 5 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#69 BIKEPACKEN

Deze aflevering is voor de luisteraar die zin heeft in een avontuurtje! Een aflevering waarin de rollen zijn omgedraaid: Laurens en Stefan zijn ditmaal de expert en Jim moet overtuigd worden. Het onderwerp van deze week in De Beter Worden podcast is namelijk bikepacken!Beluister in het komende uur de romantische avonturen van Laurens en Stefan die je meenemen langs landschappen vol met emmers, sokken voor je kont en tinnen mokken bungelend aan je tas.Uiteraard zit deze aflevering ook boordevol handige tips voor bikepacken. Allereerst te beginnen met wat voor je tassen je mee moet nemen. Wat is nou de meest handige tas? Is dat een tas aan je frame of een tas onder je zadel? En welke spullen moet je daar nou in doen? Ook worden er tips en slimmigheidjes gegeven over hoe je je fiets heel houdt wanneer je eindelijk onderweg bent.Dus wil jij eindelijk eens achter je laptop vandaan kruipen en op avontuur gaan? Luister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥 De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/202354 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#68 HART

Hard trainen is belangrijk, maar trainen waarbij je rekening houdt met je hart is misschien wel net zo belangrijk. Daarom gaat het deze week in De Beter Worden podcast over het belangrijkste orgaan van je lichaam: het hart.Iedereen kent helaas wel de verschrikkelijke verhalen van sporters zoals Colbrelli en Eriksen die tijdens het beoefenen van wat ze het allerliefst doen, neervallen op de grond. Dit overkomt niet alleen topsporters, maar kan ook jou overkomen. Er sterven namelijk elke dag in Nederland gemiddeld 103 mensen aan hart- en vaatziekten.Dus wil jij op een verantwoorde manier sporten en op de hoogte zijn van alle ins en outs omtrent het testen van je hart? Luister dan deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/202352 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#67 BLESSURES

Deze week gaat het in De Beter Worden podcast over blessures. Want helaas is er naast slechte poten en geen zin hebben om te fietsen nóg een factor om jezelf niet op die fiets te hijsen: niet kunnen door lichamelijke ongemakken. Iedereen krijgt blessures; of je nou prof of amateur bent. De vraag is echter hoe je het beste de specifieke blessure kan behandelen. In deze aflevering worden de meest voorkomende blessures behandeld: van schaafwonden tot aan het breken van je sleutelbeen.Tot slot wordt de aflevering afgetrapt met een prachtige anekdote over een puberende Laurens ten Dam met een knoepert van een puist op zijn bil. Kortom, deze wil je gewoon niet missen. Dus wil jij na een blessure zo snel mogelijk weer jezelf op de fiets hijsen? Beluister dan snel deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥 De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/13/20231 hour, 7 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#66 VRAGEN VAN DE LUISTERAARS (IV)

De tijd is weer aangebroken dat jij, de luisteraar, de inhoud van de aflevering bepaalt. Deze week worden namelijk voor de vierde keer op rij de luisteraarsvragen behandeld in De Beter Worden podcast. Elke keer is deze aflevering toch wel weer een feestje, omdat jullie uitstekende vragen weten te stellen. Deze keer worden vragen beantwoord die betrekking hebben op aerodynamica: hoe plaats je je handen op het stuur? Wel of geen bidon? Is er überhaupt sprake van aerodynamica als je langzamer dan 30 km/u fietst? Ook blijken jullie nogal last te hebben van zere beentjes en wordt er dieper ingegaan op hoe te trainen met spierpijn en het wel of niet aanschaffen van een massagegun. Verder worden er uiteraard ook vragen beantwoord zoals de gevolgen van zuurstoftekort, een hogere hartslag dan gedacht, het belang van een 20 minuten FTP-test en wanneer het trainingseffect het hoogst is.Tot slot bespreken Jim en Laurens nog hun favoriete boeken over trainen waarvan je hieronder een kort overzicht vindt.Wil jij weten of jouw vraag is beantwoord of wil je gewoon nog meer wielerkennis opdoen? Beluister dan deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.Boekentips Jim:How Bad Do You Want It? Mastering the Psychology of Mind Over Muscle, Matt Fitzgerald.Draft Animals, Phil Gaimon. CYCLING SCIENCE, Stephen S. Cheung & Mikel Zabala.Het Maakbare Uur. Een zoektocht naar de ultieme wielerprestatie, Jurgen van Teeffelen. Power Meter Handbook: A User's Guide for Cyclists and Triathletes, Joe Friel. Faster The Obsession, Science and Luck Behind the World's Fastest Cyclists, Michael Hutchinson.The Sports Gene. Talent, Practice and the Truth About Success, David Epstein.Boekentip Laurens:Eens een hardloper, John L. ParkerHunger, Sean KellyRating through the dark: the fall and rise of David Millar, David MillarVan Santander naar Santandar, Peter WinnenGreg Lemonds complete book of cycling, Greg LemondGroot handboek wielrennen, Peter Konokpa💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/27/202342 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#65 FIETSKLEDING

Het kwik lijkt weer iets te stijgen, terwijl sommige dagen nog behoorlijk winters zijn. De ene dag is het genieten van een prachtig lentezonnetje, een dag later raast er een orkaan over ons land. Deze verschillen in het weer maken de kledingkeuze voor de fietser er niet makkelijker op. Daarom gaat het deze week in de Beter Worden Podcast over kleding.Alle aspecten van kleding komen aan bod: de ontwikkeling, het pakket van de profs, de musthaves, de kleuren die je moet dragen en wat goede kleding zo goed maakt. Daarnaast legt Laurens uit waarom elke zichzelf respecterende wielrenner altijd een rolletje bakpapier meeneemt in zijn achterzak.Dus wil jij meer uit je trainingen halen door simpelweg de juiste kleding aan te trekken? Luister dan snel deze fonkelnieuwe aflevering van de Beter Worden Podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/20/20231 hour, 3 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#64 ADEMHALING

Inhale… Exhale… Het gespreksthema van deze week: ademhaling. We gaan iets wat van nature onbewust is, bewust maken. In hoeverre kunnen wij daar eigenlijk iets nuttigs over roeptoeteren? En kun je echt beter worden door te focussen op je ademhaling? Nou, de Professor heeft goed zijn huiswerk gedaan. Dit onderwerp is wel degelijk van belang, omdat, we citeren: ‘Wanneer je snapt welke processen je ademhalingsfrequentie bepalen, en weet wat de invloed is van ademhaling op de sportprestatie, je daar tijdens de inspanning bewust mee kan omgaan en daardoor in zekere mate je prestaties kan verbeteren.’ Of het überhaupt te trainen is, waar je op moet letten en sterke anekdotes van Lau: je hoort het allemaal in deze nieuwe aflevering van de Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/13/202356 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#63 SPECIFIEK TRAINEN

Deze week gaan de mannen een heel belangrijk onderwerp bespreken. Eigenlijk is het zo belangrijk dat het belachelijk is dat het nu pas aan de orde komt. Maar goed, liever laat dan nooit zeggen we dan maar. In deze aflevering van De Beter Worden podcast gaat het namelijk over specifiek trainen.Het recept om beter te worden kent een aantal basis ingrediënten. Eén ken je daar al van, namelijk consistentie. En nou kent dit recept een geheim ingrediënt waar niet iedereen het bestaan van af weet. En dat is ‘Differentieel leren’. Dit ingrediënt schijnt zelfs veel beter te smaken dan die tienduizend-uren theorie. Een ene Joop Zoetemelk had dat al snel door en ging elke winter bijvoorbeeld voor meerdere maanden langlaufen om beter te kunnen fietsen.Dus wil jij het basisprincipe van beter worden leren en zo nog efficiënter en effectiever trainen? Luister dan snel deze hagelwitte aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/6/202351 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#62 LACTAAT

Deze week komt bij Jim De Professor weer naar boven, want in deze aflevering van De Beter Worden podcast gaat het over lactaat. We gaan in op wat het is eigenlijk is, wat het met je lichaam doet, maar vooral hoe je met kennis over lactaat een betere wielrenner kan worden.Allereerst helpt Jim graag een fabeltje uit de wereld: lactaat is niet hetgeen dat je voelt wanneer je benen verzuren en het is al helemaal geen melkzuur. Sterker nog, mensen hebben technisch gezien helemaal geen melkzuur.Verder wordt aan de hand van Laurens besproken wat voor invloed lactaat heeft op zijn lichaam wanneer hij zo hard mogelijk in Limburg de heuvels op wil rijden, want wat nou als hij tijdens zijn gehele carrière zijn lactaatwaardes had genegeerd? Zou zijn carrière dan hetzelfde zijn geweest? (Spoiler: dan was de kans aanwezig geweest dat je nog nooit van Laurens ten Dam had gehoord.)Dus wil jij graag meer weten over het fysiologische aspect van wielrennen en het trainen van een prof nog beter begrijpen? Luister dan snel naar deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/30/20231 hour, 46 seconds
Episode Artwork

#61 WAAIERS RIJDEN

Waaaaaaaiiiieeeeeeerrrs! Deze week bespreken Laurens, Stefan en Jim in De Beter Worden podcast het lievelingsonderwerp van de Nederlandse Valverde.Alle aspecten van het waaierrijden worden besproken. Het gaat over hoe je ervoor moet zorgen dat je niet in de ‘vuile’ wind fietst tot aan de legendarische Gent-Wevelgem van 2015. Ook doet ons ‘klimmertje’ een duit in het zakje met zijn anekdotes over die ene touretappe in 2013.En of dat nog niet alles is, was het ook weer eens tijd voor een ouderwetse mano a mano tussen Jim en Laurens. Daarnaast hoor je de verschillen tussen een enkele en een dubbele waaier en wat het verschil is bij waaiers die ontstaan bij wind tegen en bij wind mee.Tot slot wordt ook de prangende vraag van Stefan beantwoord: hoe rij je in godsnaam al je fietsmaten eraf in een waaier?Dus wil jij zo efficient en effectief mogelijk trainen met je fietsmaten of weten wat er nou in hemelsnaam gebeurt tijdens die voorjaarsklassiekers? Luister dan snel deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/23/202345 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#60 RIJDEN IN EEN GROEP

Wij van team Beter Worden kunnen begrijpen dat je tijdens deze natte koude dagen externe motivatie nodig hebt om jezelf op de fiets te hijsen. Dat je onder druk van je fietsmaten toch het lycra aantrekt en samen, als Willem Barentsz met zijn bemanning, het weer gaat trotseren. Maar hoe train je zo effectief en efficient mogelijk in een groep? Gelukkig hebben we Laurens, Stefan en Jim om deze vraag te tackelen in De Beter Worden podcast.Helaas ziet de professor maar al te vaak dat men denkt goed getraind te hebben in een groep op basis van hartslag, maar dat het vermogen heel wat anders zegt. (Nogmaals: koop nou eens die vermogensmeter). Dus hoe train je dan wel goed in een groep en op welke manier moet je rekening houden met de luchtweerstand in een groep? Dus wil jij van je groepstraining ook een effectieve training maken? Luister dan snel deze gloed nieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.Benoemde onderzoeken in podcast:The Effect of Spatial Position on the Aerodynamic Interactions between Cyclists (Barry, 2014): https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S187770581400647XCFD simulations of the aerodynamic drag of two drafting cyclists (Blocken, 2013): https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0045793012004446?via%3DihubAerodynamic drag in cycling pelotons: New insights by CFD simulation and wind tunnel testing (Blocken, 2018): https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167610518303751💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/16/202352 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

BETER WORDEN SPECIAL: NK TEGENWINDFIETSEN

This is not your average Beter Worden podcast. Want we werden gebeld door Eneco, we gaan meedoen aan het NK Tegenwindfietsen! 20 minuten lang stoempen over de Oosterscheldekering. Old school op een stadsfiets, zonder versnellingen, met terugtraprem. Enige probleem: er is nog geen datum. Want zonder windkracht 7, geen koers. 3 dagen van tevoren krijgen we te horen wanneer het plaatsvindt. In deze aflevering gaan we het dan ook hebben over het event en hoe je er het beste op kan voorbereiden. Is daar überhaupt een trainingsschema voor te maken? En hoe kan je hier nou Nederlands kampioen worden? Verder tovert Jim nog even zijn magic box tevoorschijn en berekent wat het gemiddeld vermogen moet zijn geweest van de winnaar van vorig jaar. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/11/202346 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#59 BETER WORDEN MET JOIN (II)

Ben je alvast bezig met het stellen van je doelen voor dit jaar en wil je daar zo effectief & efficiënt mogelijk naar toe trainen? Dan komt deze aflevering als geroepen. De mannen gaan het namelijk deze week in De Beter Worden podcast hebben over jouw favoriete trainingsapp: JOIN. Allereerst is deze aflevering interessant voor iedereen. Je kan immers de mens indelen in twee groepen: JOIN-gebruikers en geen JOIN-gebruikers. Echter kun je de laatste groep na het beluisteren van deze aflevering scharen onder de eerste groep. In deze aflevering hoor je namelijk hoe JOIN werkt en wat er wel niet allemaal schuil gaat in de app om jou beter te maken. Jim legt uit hoe de afgelopen jaren de trainingsschema’s steeds effectiever zijn geworden, maar ook meer divers. Zodat jij gerichter kan trainen naar welk doel je voor ogen hebt. Dus wil jij van 2023 het jaar maken dat je effectiever en efficiënter bent gaan trainen? Beluister dan snel deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/9/202344 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#58 STRANDRACEN

We beginnen het nieuwe jaar meteen goed, want er is een nieuwe serie van De Beter Worden podcast. We trappen dan ook af met een onderwerp dat geschikt is voor deze tijd van het jaar en waar de heren groot fan van zijn, namelijk: strandracen. Deze aflevering heeft overigens sentimentele waarde, want Bolt en Jim hebben elkaar tijdens een strandrace ontmoet waarbij Jim Stefan meteen beflikkerde…Maar wat is er nou zo leuk aan om in de kou, regen en wind jezelf op een fiets te hijsen met rupsbanden en de brandingen van de Hollandse kust te trotseren? Dat leggen Bolt, Laurens en Jim in de komende drie kwartier maar al te graag uit. Uiteraard worden ook de klassiekers van het strandracen, met bijbehorde anekdotes, besproken zoals Egmond-Pier-Egmond en Hoek van Holland-Den Helder en met welke tacktiek en materiaal je nou de beste kans maakt. Tot slot wordt de wieleramateur niet vergeten en wordt er gekeken naar hoe jij kan beginnen met strandracen en wat voor materiaal je dan nodig hebt. Dus wil jij ook liefde voor het strandracen krijgen en zelf de strijd aan gaan met het zand? Luister dan snel deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/2/202346 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#57 DECOMPRESSIE

De boog kan helaas niet altijd gespannen zijn. Soms moet je een stapje achteruit doen om weer twee stappen vooruit te kunnen zetten, maar wanneer doe je dat stapje achteruit en hoe groot moet die stap zijn? Daar gaat het deze week over in De Beter Worden podcast. Deze aflevering is voor iedereen, amateur tot prof, interessant. Iedereen heeft namelijk wel eens voor een langere periode geen zin om op de fiets stappen, helemaal in deze tijd van het jaar. Maar hoelang moet die periode zijn om niet teveel in verval te raken en wat gebeurt er met je lichaam tijdens decompressie? Kortom, wat moet ik doen om vooral niet slechter te worden? In deze aflevering hoor je dus met name tips en slimmigheidjes over hoelang je de fiets kan laten staan om daarna weer snel op je oude niveau te zitten waardoor je consistent blijft fietsen. Want is het nou echt zo slim om de gehele winter je fiets niet aan te raken en hoezo kan padellen een positief effect hebben op je fietsprestatie? Dus beluister snel deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast als je af en toe die boog wil ontspannen, maar wel altijd nog in de roos wil schieten. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/28/202254 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#56 TIJDRIJDEN

Deze week gaan de mannen in De Beter Worden podcast een vrij specifiek onderdeel van het wielrennen bespreken: tijdrijden. Gelukkig noemen ze Jim niet voor niets ‘Het orakel van Spakenburg’, want hij is de trainer van twee werelduurrecordpogingen en het kijkcijferkanon van de hitserie ‘De tijd van ons leven’ waarin hij zelfs Rutger Castricum op de tijdritfiets kreeg. Kortom, we hebben hier te maken met een echte tijdritspecialist, maar dan naast de fiets. In het komende uur kom je erachter waarom tijdrijden in de inspanningsfysiologie een aparte discipline is, maar ook waarom elke renner, van prof tot amateur, voordeel kan hebben om eens een tijdrit te doen. Uiteraard wordt er ook besproken hoe jij de ideale tijdrit fietst. Dat wordt maar liefst ontleed in vijf delen: voeding, warming-up, pacen, positie en materiaal. Dus wil jij de titel ‘De Straaljager’ van Jos van Emden afpakken? Beluister dan snel deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/21/20221 hour, 7 seconds
Episode Artwork

#55 VEILIGHEID

Doe jij het veilig? Dat is de vraag die deze week in De Beter Worden podcast centraal staat. Helaas moet deze vraag gesteld worden. Het aantal fietsdoden is in Nederland namelijk de afgelopen decennia enorm gestegen.Gelukkig behandelen Laurens, Stefan en Jim alle aspecten van veilig op je fiets zitten zodat jij zonder kleerscheuren weer thuiskomt na je trainingsrondje. Om in Jims zijn woorden te spreken: ‘Door van je fiets afgemaaid te worden, word je niet bepaald beter’. In het komende uur gaat het onder andere over hoe we onze infrastructuur ten opzichte van fietsers anders moeten indelen, het manifest van Terpstra over hoe het peloton veiliger kan en welke maatregelen jij als amateur kan nemen om veiliger te kunnen trainen. Dus luister snel en let goed op tijdens deze hagelwitte aflevering van De Beter Worden podcast zodat jij niet net zoals Bolt thuis zit met een gebroken sleutelbeen. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/202259 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#54 SCHAKELEN

Tussen een prof en een amateur zijn er een paar dingen gelijk in het leven: je wordt geboren, je gaat dood en daar tussenin moet je schakelen op je fiets. Over dat laatste gaat het deze week in De Beter Worden podcast.Wellicht had je deze aflevering eerder verwacht, omdat het een essentieel onderdeel is van wielrennen. Daartegenover staat dat schakelen zo vanzelfsprekend lijkt, dat je denkt dat hier weinig nieuws over te vertellen is. Helaas, is het tegenovergestelde waar en zien Jim en Laurens nog vaak genoeg renners op een meestal te zwaar, soms ook te licht, verzet rondfietsen.Dat is zonde, want door goed te schakelen kan je enerzijds je energiesysteem zo efficiënt mogelijk gebruiken en de belasting van je spieren in balans houden. Dus wordt het in het komende uur bijvoorbeeld uitgelegd wanneer je moet schakelen en worden er tips & tricks gegeven. Dus wil jij nog efficiënter en effectiever fietsen door te weten op welke momenten je shifters even een tikje moet geven? Luister dan deze brandnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/7/202256 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#53 GEEN ZIN OM TE TRAINEN

‘Zin om te fietsen, geen zin om te fietsen. Toch gaan. Jezelf op die fiets trekken.’  Deze woorden ken je als het goed is ondertussen wel, maar is dat niet heel makkelijk praten van Bolt? Om ook daad bij woord te voegen gaat het deze week in De Beter Worden podcast erover hoe jij jezelf weer op die fiets trekt wanneer je eigenlijk geen zin hebt. Een keer geen zin hebben overkomt iedereen, zelfs de grote Laurens ten Dam, maar wanneer wordt het problematisch? En hoe kan je jezelf daartegen wapenen en weer intrinsieke motivatie vinden zodat jezelf niet op die fiets trekt, maar er weer zonder aversie op springt? Om daarvoor te zorgen moet er eerst achterhaalt worden waardoor het komt dat je niet staat te poppelen om te trappen. Zoals je zult horen zijn er talloze redenen te bedenken waardoor het komt en blijkt het zelfs in het geval van een amateur-renner nog een stuk gecompliceerder te liggen dan bij een prof. Zodra de oorzaak bekend is komen de mannen met advies en oplossingen waardoor jij weer met net zoveel plezier rondfietst als Laurens in de modder ergens in Afrika of Amerika. Wil jij gemotiveerd blijven zodat je consistent blijft fietsen (aflevering 1!) luister dan deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviewtje schrijven. Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/31/202240 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#52 ROUTE AFSTEMMEN OP JE TRAINING

Vandaag staat in de Beter Worden podcast een welbekende vraag centraal voor iedereen die met JOIN en/of blokjes traint, namelijk: hoe stem ik mijn route af op mijn intervallen? Want zoals Laurens uit eigen ervaring weet: intervallen en avontuur leven op gespannen voet samen. Gelukkig is het Orakel uit Spakenburg to the rescue en legt hij haarfijn uit waar je rekening mee moet houden. Want is het bijvoorbeeld heel schadelijk als je je blokjes niet perfect uitvoert? Krijg je op je kop van Jim als je ene VO2-Max-blokje 3 minuten duurt en je andere 6, omdat dit nou eenmaal beter uitkomt in je route? Daarnaast wordt er in de aflevering besproken hoe jouw ideale route eruit hoort te zien voor je intervallen, op welke manier je rustinterval moet invullen en hoe je blokjes kan doen in een groepstraining. Dus wil jij het maximale halen uit je intervallen en je route? Luister dan snel deze brandnieuwe aflevering van de Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/24/202242 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#51 ANALYSEREN KAN JE LEREN

De Beter Worden podcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards in de categorie Brand Story! Dus retteketet naar podcastawards.nl/stem en breng je stem uit! Zorg deze week ervoor dat je pen en papier bij de hand hebt wanneer je De Beter Worden podcast luistert of kijkt, want je krijgt een mini college van Jim. Hij heeft namelijk gemerkt dat iedereen tegenwoordig na het fietsen hard gaat op ‘cijfertjes’. De vraag is echter: ‘Wat moet je vervolgens met deze cijfertjes doen?'In het kleine uur dat volgt wordt ervoor gezorgd dat elke leek op fysiologisch gebied omgetoverd wordt tot een bewegingswetenschapper a la Orakel van Spakenburg. Zo leer je alle tricks en slimmigheidjes op het gebied van data analyseren.Jim doet bijvoorbeeld uit de doeken welke programma’s hij gebruikt en aanraadt om data te analyseren, waarom zijn definitie van ‘trainingsload’ afwijkt t.o.v. anderen en welke cijfertjes hij belangrijk vindt en waarom hij dat vindt. Uiteraard wordt ook de vraag beantwoord waarom dit interessant is voor elke huis-tuin-en-keuken fietser. Dus heeft er in jou altijd al een bewegingswetenschapper gezeten? Beluister dan snel deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/17/202257 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#50 TRAINEN VOOR EEN ULTRA

Jaja, dat lees je goed in de titel. Het is alweer de vijf-tig-ste aflevering van De Beter Worden podcast. Daarom gaat het deze week over één van de favoriete onderwerpen van Laurens, namelijk: ultra races. Het is wellicht een onderwerp dat niet voor iedereen even relevant is, maar we hebben gemerkt dat er onder jullie zeker wat interesse en vragen zijn over deze helse tochten met een percolator onder je zadel. Allereerst legt Laurens uit wat deze races inhouden en waar zijn liefde voor dit fenomeen vandaan komt. Wat is bijvoorbeeld volgens hem de ‘Elfstedentocht’ van de ultraraces? Uiteraard is Jim jullie niet vergeten en doet hij uit de doeken hoe jij, als normale sterveling, kan trainen voor een ultra race. Let op: het is ‘makkelijker’ dan je denkt. Gooi dus snel dit gouden jubileum van De beter worden podcast aan en hoor hoe jij jezelf kan transformeren tot een soort Indiana Jones op de fiets. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/10/202251 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#49 ZIEK ZIJN EN FIETSEN

Deze week bespreken Laurens, Stefan en Jim in De Beter Worden podcast de vraag die de afgelopen twee jaar vast weleens door je hoofd heeft gespookt: mag ik wel trainen, en zo ja, hoe dan als ik ziek ben? Wat is namelijk beter: toch die ene training doen, terwijl je je eigenlijk niet zo lekker voelt, zodat je conditie niet achteruit holt of kan je beter rust nemen en daarna weer volle bak gaan trainen? Gelukkig voor ons heeft Jim hierop een antwoord. Verder komen er in het komende uur nog handige tips voorbij zoals de ‘nek-check’, waarmee je kan checken hoe ziek je bent en legt Laurens haarfijn uit hoe je een thermometer moet gebruiken. Er schijnt wat verwarring onder de mannen te bestaan waar je deze namelijk nou insteekt… Uiteraard heeft Laurens ook nog interessante anekdotes over o.a. Freire en het fietsen van een helse Alpentocht met koorts. Dus wil jij weten wat je moet doen, wanneer we middenin het griepseizoen zitten of als je corona hebt (gehad)? Luister dan snel deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden...De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/202252 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#48 BANDEN

We kunnen stellen dat herfst nu echt is begonnen en dan is er op een glad wegdek niets belangrijkers dan je banden op orde hebben. Daarom gaan de drie heren met allesbehalve Michelin-mannetje achtige posturen het deze week in De beter worden podcast hebben over rond rekbaar rubber. Laurens trapt de aflevering meteen goed af door de relevantie duidelijk te maken met een anekdote over hoe hij de ooit de winst in een belangrijke junioren-koers vernachelde door zijn banden niet op orde te hebben. Verder gaat het over de ideale bandbreedte, tubes versus tubeless en de juiste bandenspanning. De kans is namelijk zeer groot dat jouw banden veel te hard zijn opgepompt. Dus wil jij met de minst mogelijke rolweerstand en zo aerodynamisch mogelijk fietsen? Beluister dan deze gloednieuwe aflevering van De beter worden podcast. P.S. https://www.bicyclerollingresistance.com/ is de website die benoemd werd waarop je banden kan vergelijken. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌Tijdcodes• 5:10 - Laurens met een anekdote waarom goede banden belangrijk zijn. • 8:45 – Wat is de impact van banden? • 11:10 – Meest gemaakte fout van de toerist. • 12:35 – Rolweerstand• 18:00 – Wat is het verschil in fietsen met banden tussen 19mm 10 bar en 32 mm 4,5 bar?• 22:55 – Laurens en Jim leggen het verschil tussen tubes/tubeless uit. • 39:10 – Is zonder doel te besluiten welke band je moet hebben? • 40:40 – Welke banden in de winter? • 42:18 – Tips & tricks. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/202254 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#47 LEVEN ALS EEN PROF

Deze week gaan de mannen in De beter worden podcast het hebben over leven als een prof. Is dat namelijk in principe voor iedereen weggelegd en wat houdt het precies in? Moet je consequent een decennium lang leven als een monnik of kan het ook drie maanden voor je doel? De aflevering begint meteen met vuurwerk, want Stefan en Jim hebben het één en ander uit te praten met elkaar. Stefan had het namelijk in zijn hoofd gehaald om aan de bewegingswetenschapper te vragen hoe hij kon leven als een prof ter voorbereiding op Unbound...Gelukkig voor ons heeft de stagiair de vermiste voice-memo’s teruggevonden, waardoor wij kunnen meegenieten. Naast dit spektakelstuk gaan de drie kemphanen uiteraard ook dieper in op de materie. Zo legt Laurens uit wat voor ontwikkeling hij in zijn jeugd heeft doorgemaakt om prof te worden. In welke omgeving moet je bijvoorbeeld opgroeien die je hiervoor een goede basis geeft? Daarnaast vertelt Laurens ook wat hij het meest lastig vond aan het leven als een prof. Dus wil jij weten wat er bij komt kijken om te leven als een prof en of jij daarvoor gemaakt bent? Beluister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering van De beter worden podcast.P.S. is het Gregoriaanse of Gordiaanse knoop? Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌Tijdcodes• 4:30 – De ruzie tussen Jim en Stefan (grootste fout van de amateur). • 15:00 – De gelekte voice-memo’s. • 18:50 – Wat gebeurt in je ontwikkeling als je gaat leven als een prof? • 22:45 – Wat vond Laurens het lastigst aan het leven als een prof? • 25:00 – Welke omgeving moet je in je jeugd hebben om prof te worden?• 27:20 – De rol van Adrie in de ontwikkeling van Mathieu. • 29:20 – Hoe groot is het gat tussen fanatieke JOIN-gebruikers en profs? • 35:45 – Of er veel verschil is tussen profs. • 56:00 – Laurens over een traumatische ervaring in zijn jeugd. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/20221 hour, 8 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#46 NIET MEER BETER WORDEN

Iedereen komt wel eens op dat punt dat de totale paniek toeslaat: voor je gevoel maak je genoeg trainingsuren, maar je merkt dat je simpelweg niet meer beter wordt. Wat nu!? Gelukkig is het Orakel uit Spakenburg to rescue in deze nieuwe aflevering van De beter worden podcast. Laten we beginnen bij het begin: hoe word je überhaupt beter? Welke trainingen zorgen ervoor dat jij beter gaat fietsen? En wat is daarin de meest gemaakte fout van de amateur waardoor hij/zij een plateau bereikt?De komende vijftig minuten gaat Jim precies uitleggen hoe je allereerst er voor kan zorgen dat je nooit in deze situatie terecht kan komt en als je toch in deze diepe put zit hoe je daar dan weer uit kan klimmen. Dus wil jij ervoor zorgen dat elke training effectief en efficiënt is waardoor je er beter van gaat fietsen? Slinger dan snel deze fonkelnieuwe aflevering aan van De beter worden podcast.Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/202256 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#45 VRAGEN VAN DE LUISTERAARS (III)

We zijn weer terug! Festini ijsje erin en doorrrr...En ook tijdens onze zomerstop kregen we interessante vragen doorgestuurd via [email protected]. In deze tweede aflevering met vragen van de luisteraars proberen Jim, Stefan en Laurens er een aantal te beantwoorden. Ze pakken nogmaals het trainen voor strandracen op (gewoon omdat het je het hier niet vaak genoeg over kunt hebben), hebben het over ziek zijn en kwakkelen en wat de gevolgen zijn voor je training(sherstel) en ze behandelen verschillen tussen mannen en vrouwen als het gaat om trainingsarbeid en belastbaarheid en de ingewikkelde rol van hormonen. Tot slot komen ze nog even terug op de 'grijze' training en hoe lastig het is om een echt goede hersteltraining te doen en een goede rustweek te pakken. Zelf ook een brandende vraag? Laat ze vooral doorkomen op [email protected] en wie weet komt jouw vraag aan bod in een volgende aflevering van 'Vragen van de luisteraars' of wordt er zelfs een hele aflevering aan gewijd. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/202247 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#44 VRAGEN VAN DE LUISTERAARS (II)

Elke week krijgen we interessante vragen doorgestuurd via [email protected]. In deze aflevering proberen Jim, Stefan en Laurens er een aantal te beantwoorden, zoals: heeft brommer-training zin om 'snelheid in de benen te krijgen? Hoe krijg je de overstap zo soepel mogelijk van trainen op hartslag naar trainen met een vermogensmeter? En hoe train je het beste voor een strandrace? Zelf ook een brandende vraag? Laat ze vooral doorkomen op [email protected] en wie weet komt jouw vraag aan bod in een volgende aflevering van 'Vragen van de luisteraars'. De Beter Worden podcast gaat nu een paar weken op vakantie, om daarna nog beter terug te komen. Houd Live Slow Ride Fast op Instagram in de gaten of abonneer je op je favoriete podcast-kanaal om de eerstvolgende aflevering niet te missen. Ga je zelf ook nog op vakantie met de fiets? Overweeg dan een Laka fietsverzekering. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/1/202251 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#43 AEROBIC DECOUPLING

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van De beter worden podcast. Deze week is het belangrijk om je aandacht erbij te houden, want we gaan het namelijk hebben over aerobic decoupling en Hart Rate drift. Juist, twee termen waar je waarschijnlijk nog nooit over had gehoord. Uiteraard gaat de professor uitleggen waarom we het over aerobic decoupling gaan hebben in de komende 40 minuten. Hij vertelt voor welke luisteraar deze aflevering interessant is en voor wie het onderwerp in het algemeen relevant is. Daarbij doet hij nog de oproep of iedereen die gebruik maakt van Trainingpeaks en/of al traint met aerobic decoupling zijn of haar ervaringen wil delen. Om voor jou deze termen concreter te maken licht Jim deze ze toe aan de hand van de prestatie van Mathieu van der Poel in Parijs-Roubaix en plaatst hij deze in de context van alle voorjaarsklassiekers. Daardoor ga jij beter begrijpen waarom eens kijken naar aerobic decoupling ook interessant is voor jou, omdat je met die kennis nog beter kan presteren in nieuwe omgevingen zoals de Marmotte. Dus wil jij het maximale halen uit je doel in het buitenland of in extreme weersomstandigheden? Luister dan nu deze fonkelnieuwe aflevering van De beter worden podcast. P.S. Deze aflevering betekent niet dat trainen op harstslag weer omarmd wordt. Het blijft namelijk een waardeloze indicator voor intensiteit, aldus Jim. En voor de allertrouwste luisteraars hebben we ook nog verassing. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌Tijdcodes·       3:25 – Wat Laurens denkt wat Aerobic Decoupling is. ·       4:45 – Waarom we het over Aerobic Decoupling hebben. ·       6:55 – Meest gemaakte fout van de amateur. ·       12:30 – Waarom zou je harstlag omhoog gaan aan het einde van de rit? ·       14:05- Waarom kijk je naar hart rate-drift? ·       19:30 – Voor wie is deze aflevering interessant?·       25:20 – Wat is de relevantie van dit onderwerp?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/25/202236 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#42 FATIGUE RESISTANCE

Het is vandaag maandag, rustdag in de Tour, dat betekent dat we morgen aan de derde week van La Grande Boucle beginnen. Een week waarin renners die normaal gesproken enorme vermogens kunnen trappen het onderspit zullen delven. Hoe kan dat en kunnen we vermogens dan nog wel vertrouwen? Laat dat nou precies het onderwerp zijn van deze week in De beter worden podcast.Om namelijk maar meteen met de deur in huis te vallen: powerprofile is bij deze failliet verklaard. Het is namelijk geen geschikte voorspelling van hoe goed een renner is. Trap jij je maximale 1-minuutwaarde ook nog na 4 uur fietsen of in de derde week van de Tour? Dat is immers uiteindelijk waar het om draait in de koers. Daarom introduceren we deze week ‘Fatique resistance’. In de komende veertig minuten wordt uitgelegd waarom het profpeloton dit begrip de afgelopen jaren heeft omarmd en wat de voordelen ervan zijn tegenover powerprofile. Uiteraard geeft Jim ook tips hoe jij dit het beste kan trainen en waarom spieren uiteindelijk moe worden. Dus wil jij na 4 uur ook nog goede wattages kunnen trappen? Luister dan nu naar deze spiksplinternieuwe aflevering van De beter worden podcast. En voor de allertrouwste luisteraars hebben we ook nog verassing. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Victor van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/18/202239 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#41 AFDALEN

Deze week gaat het in de Beter worden podcast over beter afdalen. Een beter moment op deze rustdag van de Tour is er niet, want aankomende week moet er onder andere maar liefst twee keer afgedaald worden van Col de Galibier!Daarom gaat Jim in het komende uur uitleggen hoe jij als amateur beter kan afdalen, vertelt Laurens hoe hij als prof heeft leren afdalen en schudt Stefan nog een paar anekdotes uit zijn mouw over amateurs die in de greppel belanden tijdens het dalen van de Marmotte. Want wat is nou de reden waarom zoveel amateurs in de berm belanden tijdens het afdalen? Wat gaat daar dan precies fout en hoe moet je dan wel insturen, remmen, je gewicht verdelen en je materiaal op orde hebben? Daarnaast wordt nog de tip van meesterdaler Sam Oomen besproken en een onderzoek naar de beste afdaalposities. Ook wordt nog besproken waarom een dropperpost zoveel sneller is en waar je op moet letten bij de spanning van je banden. Wil jij dus beter en daarmee ook veiliger kunnen afdalen? Beluister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering van De beter worden podcast. P.S. Laurens maakt meerdere vergelijkingen met de Moto GP en hoe je hun inzichten kan gebruiken om een bocht goed in te sturen. Wil je daar meer over weten? Check dan: https://www.moto-maestro.nl/met-batten-in-de-bocht-apex/💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidonnen bij!Tijdcodes·       4:30 – Meest gemaakte fout van de amateur. ·       12:20 – Wanneer de laatste keer is dat ze de ‘Call of Shame’ hebben gehad. ·       14:45 – Welke facetten komen kijken bij dalen.·       18:55 – De daaltraining van Laurens.  ·       20:20 – Wanneer moet je remmen? ·       23:30 – Hoe Laurens heeft leren afdalen ·       27:30 – Hoe afdalen in het peloton is. ·       29:00 – De gewichtsverdelingtip van Sam Oomen. ·       31:45 – Onderzoek naar de Froome-afdaling. ·       33:10 – Wat is de snelste afdaalpositie? ·       37:55 – Hoe daal je veilig af? ·       42:00 – Waarom fietscontrole zo belangrijk is. ·       44:10 – Hoe werkt een dropperpost? ·       46:15 – Waar moet je opletten bij bandendruk?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/11/202253 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#40 NUCHTER TRAINEN

Deze week hebben de drie heren het over nuchter trainen in de De beter worden podcast. En nee, daarmee bedoelen we niet dat er normaal gesproken na een paar pilsjes op de fiets wordt gestapt...Wat er wel wordt bedoeld legt Jim uiteraard uit en hij vertelt ook voor welke renners deze aflevering interessant is en wat de meest gemaakt fout van de amateur is met nuchter trainen. Want ziek worden door na je training of nog een tijdje nagloeien achter je bureau is niet de bedoeling.Uiteraard wordt er ook antwoord gegeven op de vraag des levens van Stefan, namelijk: is nuchter trainen een shortcut!? Uit de anekdotes van Laurens zal namelijk blijken dat dit tegen kan vallen en dat het zelfs carrières kan verwoesten. Ook worden er nog uitstapjes gemaakt naar hoe het kan dan soms je zweet naar ammoniak stinkt en wordt er nog dieper ingegaan op sportvasten, want ga je bijvoorbeeld door nuchter trainen afvallen? Tot slot is het duidelijk merkbaar dat Jim vrij hard gaat op het onderwerp ‘keto-dieet’. Dus wil jij nuchter gaan trainen, maar dat wel op een effectieve manier doen zonder dat je al je progressie in de prullenbak gooit? Beluister dan nu snel deze goednieuwe aflevering van: De beter worden podcast. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKA bidonnen bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/ 💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌Tijdcodes ·       6:00 – De vier protocollen die te onderscheiden zijn in nuchter trainen. ·       7:50 – Of nuchter trainen een shortcut is. ·       9:00 – Voor wie deze aflevering relevant is. ·       10:00 – De meest gemaakte fout van de toerist. ·       14:00 – Laurens over carrières die hierdoor naar de klote zijn gegaan. ·       15:40 – Jim legt het achterliggende systeem uit.·       19:45 – Waar die ammoniakgeur van je zweet vandaan komt. ·       20:55 – Waarom zou je nuchter gaan trainen? ·       22:30 – Laurens over sportvasten. ·       27:35 – Werkt nuchter trainen om af te vallen? ·       31:55 – Hoe hard Jim gaat op keto-dieet.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/4/202248 minutes, 1 second
Episode Artwork

#39 BETER SPRINTEN

Waar andere sporten rond deze periode een zomerstop inluiden, begint voor wielrennen één van de mooiste periodes van het jaar: De Tour, nationale kampioenschappen, het WK en uiteraard nieuwe afleveringen van De Beter Worden podcast.Deze week gaan de mannen het hebben over sprinten, ofwel de specialiteit van Laurens. Want wat blijkt wanneer Jim weleens met amateurs fietst? Ze kunnen helemaal niet sprinten! En dat is erg zonde, omdat elke renner er namelijk beter van wordt. Je verbetert namelijk niet alleen je conditie door sprinttrainingen, maar ook je coördinatie op de fiets. Daarnaast verhoogt het ook nog eens je kans om de bordjessprints van je maten te winnen. Daarom wordt deze week aan je uitgelegd hoe jij beter kan sprinten. Er wordt verteld hoe je moet positioneren in een groepje, welk verzet je moet rijden en waar je lichaamszwaartepunt moet zijn. Beluister snel deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.P.S. Voor de gebruikers van JOIN komt er deze week nog een mooi verrassing aan. Jim heeft namelijk een nieuwe trainer gestrikt en dat is niemand minder dan Fabio Jakobsen! Deze week wordt namelijk het Fabio Jakobsen trainingsschema in zes delen gelanceerd. Dit trainingsschema laat je niet alleen effectiever en efficiënter sprinten, maar bij elke training zit een uitlegvideo van de heer Jakobsen zelf waarin hij je vertelt wat het doel is van de training, hoe je de sprints correct uitvoert en geeft hij ten slotte nog wat tips & tricks. En voor de allertrouwste luisteraars hebben we ook nog verassing. Krijg nu 1 maand gratis Laka fietsverzekering met code “BETERWORDEN”. Ga naar https://laka.co/nl en verzeker je fiets! En doe je dat snel, dan krijg je er twee exclusieve BETER WORDEN x LAKE bidons bij!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/27/20221 hour, 4 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#38 INCHECKEN IN DE OCHTEND

Naar je lichaam luisteren. Dat staat deze week centraal in De Beter Worden podcast. De mannen gaan het immers hebben over inchecken bij jezelf. Helaas gebeurt dit nog te weinig, terwijl je er veel voordeel uit kan halen. Maar wat is inchecken bij jezelf eigenlijk precies? Is dat hoe je je voelt zodra je wakker wordt en wat moet je dan voelen? Of je goed hebt geslapen, wat je hartslag is of dat al je spieren nog naar behoren werken? Natuurlijk geeft Jim op al deze vragen een antwoord.Uiteraard vertelt ook Laurens over zijn ervaringen met inchecken zoals dat hij bijvoorbeeld jarenlang zijn ochtendpols voelde zodra hij wakker werd. Jim legt verder uit dat dit inderdaad een manier is, maar ook dat er andere methodes zijn van inchecken zoals ‘profile of moodstates’. Tot slot, wordt een heel belangrijk verrassend advies gegeven waar elke renner baat bij heeft. Dus wil jij zoveel mogelijk uit je trainingen halen door gewoon simpelweg naar je lichaam te luisteren? Beluister dan nu deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel.Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/23/20221 hour, 7 seconds
Episode Artwork

#37 AERODYNAMICA

Free speed! Deze week gaat het in De Beter Worden podcast over dat waar iedereen mee bezig is, van prof tot aan de amateur: Aerodynamica.Terwijl aerodynamica een relatief nieuw verschijnsel is in het peloton. De gemiddelde prof is er pas de afgelopen tien jaar mee bezig. Dat blijkt ook wanneer Laurens vertelt dat hij het nooit zo serieus heeft genomen. Heeft hem dat wellicht de winst van de tour gekost? In deze aflevering wordt er uiteraard weer besproken wat de meest gemaakte fout is van de amateur en waar de meeste winst te behalen valt. Want wat blijkt is dat als je alles super aerodynamisch hebt het wel tientallen wattages kan schelen. Daar trainen sommige renners een heel leven voor. Maar allereerst wordt er natuurlijk uitgelegd wat nou aerodynamica is en hoe je het meet. Vervolgens komt alles stap voor stap voorbij: Hoe moet je op je fiets zitten? Welk helm is het meest aerodynamisch? En wat is nou het effect van aerosokjes? Ook wordt er antwoord gegeven op de vraag der vragen: ga je nou sneller van je benen scheren? (Spoiler alert: het antwoord is verassend). Daarnaast verklapt Jim een beetje het geheim van de smid door te vertellen hoe het komt dat Taco zo aero is. Dus wil jij harder gaan op je fiets, terwijl je er helemaal niet meer voor hoeft te trainen? Luister dan snel deze brandnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/20221 hour, 15 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#36 CORE STABILITY

Dat harder fietsen niet alleen maar meer druk leveren op je pedalen is blijkt maar weer uit deze nieuwe aflevering van de Beter Worden podcast. De drie heren duiken namelijk deze week in de wondere wereld van core stability.Core stability heeft zich ontwikkeld van iets waar vroeger in het peloton om werd gelachen naar een niet te missen onderdeel van het trainingsschema van een prof.Om ervoor te zorgen dat ook jij core stability in je trainingsregime gaat opnemen wordt er eerst uitgelegd waarom dit zo belangrijk is. Vervolgens maakt Jim het behapbaar en behandelt een aantal oefeningen die jij gemakkelijk zelf thuis kan doen zonder attributen. In de debrief van JOIN worden deze oefeningen nog uitgebreid behandeld.Dus wil jij twee vliegen in één klap vangen door meer vermogen te kunnen trappen en nooit meer rugpijn te hebben omdat je 5 minuten per week je core traint? Luister dan snel deze hagelnieuwe aflevering van de Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202251 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#35 DOELEN STELLEN

De zomer komt eraan en dat betekent dat voor veel renners ook hun doelen in zicht komen. Maar wat is eigenlijk een goed doel en hoe train je daarnaar toe? Daar gaat het deze week over in De Beter Worden podcast. De aflevering wordt afgetrapt door Laurens en Jim die vergelijken hoe het stellen van doelen in het peloton de afgelopen jaren is veranderd. Want hoe zorg je ervoor dat niet alleen het doel van je ploeg wordt behaald, maar ook alle twintig individuele doelen van de renners? En is het toeval dat goede renners ook goed doelen kunnen stellen? Uiteraard staat deze aflevering niet alleen maar in het teken van hoe profs doelen stellen, want deze aflevering is relevant voor elke luisteraar! Maar zorg je ervoor dat je op die ene dag het beste uit jezelf haalt? Wat is nu een goed doel en waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe zorg je ervoor dat je hoofddoelen en je subdoelen elkaar niet in de weg zitten en hoeveel hoofddoelen kan je eigenlijk überhaupt in een jaar stellen? Ook legt Jim uit wat er allemaal gebeurt wanneer jij een doel stelt in JOIN en hoe iemand daarmee ooit de hele app heeft platgelegd. Dus wil je zo effectief en efficiënt mogelijk een doel stellen en die vervolgens ook daadwerkelijk behalen? Beluister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/202258 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#34 SLAAP

Er zijn boeken volgeschreven over renners die de dag voor de koers niet kunnen slapen, maar hoe belangrijk is slaap eigenlijk? Daarover gaat het deze week in De Beter Worden podcast.Allereerst wordt er vanzelfsprekend afgetrapt met waarom slaap zo belangrijk is en wat goede slaap is. Want wat gebeurt er nou precies tijdens je slaap waardoor jij harder gaat fietsen en wat heeft de wondere wereld van slaapcyclus daarmee te maken? Daarnaast wordt er dieper ingegaan op hoe je beter kan slapen door het belang van slaapritme en slaaphygiëne te onderstrepen. Ook wordt er uitgelegd waarom alcohol funest is voor je slapen. Uiteraard komen ook potentiële hulpmiddelen aan bod, maar hoor je eigenlijk vooral waarom oordoppen de speen voor volwassenen zijn en waarom je beter niet aan slaapmedicatie kan beginnen.  Dus wil jij meer weten over wellicht het belangrijkste aspect van trainen, namelijk herstellen en dus slapen? Luister dan snel deze brandnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/20221 hour, 2 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#33 BORDJE VAN DE ANDER LEEGETEN

Wat moet je doen als je niet meer beter kan worden? Juist! Leren hoe je het bordje van de ander kan leegeten. De komende driekwartier gaat het over alle trucs en slimmigheidjes waarmee jij je vrienden kan aftroeven. Zo kom je erachter waarom en hoe je Oscarwaardig een theaterstukje moet opvoeren waardoor je fietsmaten al geïntimideerd zijn voor jullie goed en wel zijn begonnen. Ook krijg je uiteraard praktische tips over hoe je ervoor kan zorgen dat je in een groepje zo min mogelijk doet en in welk wiel je het beste kan zitten. Daarnaast leer je aan welke signalen je kan zien hoe kapot je gezelschap is en hoe je een bordjessprint kan winnen, terwijl je helemaal niet kan sprinten. Bovendien vertelt Stefan nog hoe Thomas en Jim onlangs eerst zijn bordje hebben leeggegeten en hem vervolgens naar de gallemiezen hebben gereden en hoe Laurens er toch voor heeft kunnen zorgen dat hij in het wiel heeft kunnen blijven van Dumoulin, ondanks alle bangmakerij van Tom. Dus wil jij al je vrienden de loef afsteken? Luister dan deze brandnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202249 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#32 WOON-WERKVERKEER

Deze week behandelen de mannen in De Beter Worden podcast een vraag die relevant is voor vele luisteraars, namelijk: hoe verwerk je woon-werkverkeer in je trainingsschema? Jim wordt overspoeld met deze vraag. Want kan je namelijk alles rekenen tot ‘training’? En wat is de meest gemaakte fout van de amateur op dit gebied? Uiteraard legt Jim ook uit hoe je dit soort ritjes het beste kan verwerken in JOIN. Bovendien wordt er ook dieper ingegaan op hoe je ervoor kan zorgen dat het ritje naar werk ook daadwerkelijk een effectieve training is. Daarnaast wordt er rijkelijk met tips gegooid over hoe je de drempel zo laag mogelijk kan leggen om er een effectieve training van te maken zoals de avond van tevoren alvast je bidons klaarzetten. Daarnaast wordt er ook een uitstapje gemaakt door Stefan, de ervaringsdeskundige op dit gebied, over nuchter trainen. Word je van op een lege maag fietsen inderdaad beter of raak je er eigenlijk alleen maar ziek door? Over dat laatste gesproken. De mannen presteren het in deze aflevering om in te gaan over wanneer het eigenlijk beter is om niét op de fiets te stappen… Dus wil jij weten hoe je van jouw dagelijkse werkritje een effectieve training kan maken? Luister dan deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/202247 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#31 BETER WORDEN MET JOIN

Deze week hebben de mannen wel een hele speciale aflevering van De Beter Worden podcast voor jullie in petto. Laurens en Stefan bevinden zich de komende 45 minuten in het hol van de leeuw. Deze aflevering gaat namelijk over de trainingsapp JOIN. We gaan een Jim zonder aantekeningen en last-minute opzoekingen in optima forma horen. Maak je borst dus maar nat! Allereerst vertelt de professor ons de ontstaansgeschiedenis van JOIN en hoe hem dat bijna een scheiding kostte. Want wat voor redenen waren er om een trainingsapp te maken, terwijl Jim meer geld kan verdienen aan mensen die hem dagelijks kunnen bellen? Vervolgens vertelt Laurens wat hij fijn vindt aan JOIN en hoe hij er ook daadwerkelijk beter van wordt. Zelfs Laurens zijn oude persoonlijke trainer is enthousiast over de algoritmes. Tot slot neemt Jim je stap voor stap mee in hoe je jouw profiel in JOIN moet instellen om uiteindelijk het meest uit de app kan halen en verklapt hij nog een aantal mooie toekomstige features. Wil jij dus nog effectiever en efficiënter trainen aan de hand van JOIN? Of je nou al gebruik maakt van de app of niet. Luister dan snel deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/202245 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#30 FIETSEN IN DE HITTE

Afgelopen week haalde het kwik in sommige plaatsen al de twintig graden. Dat deed de mannen ertoe besluiten om het in de nieuwe aflevering van De Beter Worden podcast te hebben over fietsen in de hitte.Want hitte wordt volgens de Professor teveel onderschat. Hoeveel mensen raken er bijvoorbeeld wel niet oververhit bij de Dam tot Damloop of liggen in de berm bij het fietsen van de Marmotte. Vooral dat laatste komt een niet nader te noemen persoon erg bekend voor. Om dus te voorkomen dat jij, de luisteraar, ook oververhit raakt legt Jim uit waardoor oververhitting ontstaat en hoe je het best kan acclimatiseren aan de hitte. Daarnaast geeft Laurens nog een aantal praktische tips zoals ‘zorg dat je altijd een slush puppy tot je beschikking hebt’ en deelt hij de gouden tip van Thomas Dekker. Dus wil jij beter worden ook al zweet je al zodra je uit de douche komt? Slinger dan snel deze gloednieuwe aflevering aan van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/202244 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#29 TRAPTECHNIEK

La Primavera is geweest! Dat betekent niet alleen een nieuw seizoen, maar ook een nieuwe aflevering van De Beter Worden podcast. Deze week gaat het over traptechniek, want weet jij het verschil tussen trapfrequentie en traptechniek? De mannen starten met de vraag waarom deze aflevering relevant is voor de luisteraar. Wat is de meest gemaakte fout van de luisteraar en waarom is het hebben van een goede traptechniek belangrijk?Vervolgens legt Jim uit wat nou een goede traptechniek is en hij vertelt ook hoe je je traptechniek verbetert. Uiteraard vertelt Laurens ook hoe hij (on)bewust zijn traptechniek verbeterde door enerzijds met Terpstra te oefenen in de duinen en anderzijds zijn leven te riskeren in Limburg. Tot slot wordt er nog ingegaan of ovale bladen en cranklengtes een voordeel hebben. Dus wil jij gebeeldhouwd op je fiets zitten en dat al je energie in snelheid wordt omgezet? Luister dan snel deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/202254 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#28 TRAINEN OP HOOGTE

Deze week een aflevering van De Beter Worden podcast waar de vonken afspatten. Het gaat namelijk over hoogtestage en over hoe je dat precies moet invullen. Daarover verschillen Laurens en Jim van mening en dat is nogal een understatement. De aflevering begint eerst met een mooie anekdote van Laurens over hoe hij tijdens zijn eerste hoogtestage rondsnuffelde in het hotel en de koffers en wandelschoenen van Ferrari tegenkwam… Na deze bijzondere ervaring van Laurens wordt er dieper ingegaan achter de wetenschap van hoogtestages. Hoe we onder andere door Mercx weten waarom hoogtestage werkt en waarom precies trainen op hoogte werkt. Vervolgens komt Laurens met een zware beschuldiging aan het adres van Jim en barst de strijd los. Laurens met zijn twaalf jaar profervaring en Jim met zijn wetenschappelijke achtergrond verschillen over hoe een hoogtestage idealiter ingevuld moet worden.  Het is maar goed dat Stefan er als mediator bij zat. Kortom, wil jij de verhitste aflevering van De Beter Worden podcast ooit luisteren? Druk dan snel op die afspeelknop. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/14/202247 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#27 GRIJS TRAINEN

Je gebeden zijn gehoord. Deze week gaat het namelijk op veler verzoek in De Beter Worden podcast over grijs trainen. Want wat bleek? De luisteraar had daar nog massaal vragen over.De aflevering begint dan ook met wat nu het verschil is tussen grijs trainen en polarized trainen. Waardoor komt het dat je in dat laatste model het meest efficiënt en meest effectief mogelijk traint? Jim legt vervolgens uit wat de meest gemaakte fout is van de amateur en Laurens legt bijna op cruijffiaanse wijze uit waar je mee op moet passen bij je fietsen op je aerobe en anaerobe drempel.Ook hoor wat je het beste kan doen wanneer je weinig tijd hebt om te trainen en hoe dat dan zit met trainingsstress. Tot slot vertelt Laurens wat ze doen op trainingskampen om ervoor te zorgen dat sommige renners niet grijs trainen. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202239 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#26 BETER KLIMMEN

De Omloop is geweest dus we kunnen stellen dat het wielerseizoen nu echt begonnen is. De mannen vieren dat door in De Beter Worden podcast totaal iets anders te bespreken, namelijk: hoe kan je beter klimmen? De aflevering wordt afgetrapt door Laurens die vertelt wie volgens hem de beste klimmer ooit was. Ook gaat hij dieper in op de psyche van legendarische klimmers. Is het toeval dat het allemaal getroebleerde mensen waren? Uiteraard komen er ook weer verschillende tips voorbij. Jim legt uit bijvoorbeeld uit waarom je bij klimmen een goede core moet hebben en wat nou goede klimtrainingen zijn. Ook wordt er gekeken naar profs. Laurens gaat in op waarom Dumoulin zo goed kan klimmen en maakt ook een vergelijking tussen Contador en Indurain. Dus wil jij weten hoe je zo snel mogelijk de Alpe d’Huez op kan vlammen? Luister dan nu deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/20221 hour, 6 seconds
Episode Artwork

#25 TRAINING LOAD

Pak maar pen en papier erbij, want deze week in De Beter Worden podcast duiken we in de complexe materie van trainingsbelasting. In de komende driekwartier worden alle formules door de professor uitgelegd waardoor jij uiteindelijk zelf kan berekenen hoe zwaar je training was. Er wordt uitgelegd hoe je eerst je intensity factor berekent en hoe je daarmee vervolgens je TSS kan uitvogelen zodat je weet hoe zwaar je trainingsbelasting was. Ook wordt uiteraard de relevantie van deze termen uitgelegd en waarom wederom Greg Lemond die al vrij vroeg goed deed. Tot slot komen er ook nog andere manieren voorbij hoe je trainingsbelasting kan meten en eindigt Laurens met een leuke anekdote over Gesink hoe hij TSS sprokkelt.Dus wil jij weten hoe zwaar je training is na elk rondje fietsen en daarop inspelen? Luister dan nu naar deze gloednieuwe aflevering van De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/202243 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#24 SUPPLEMENTEN

Deze week komt Stefans grote droom eindelijk uit. Het is namelijk tijd voor: *tromgeroffel* De Grote Supplementen show! Kortom, de ultieme shortcut aflevering van Beter Worden podcast. In deze ruim 75 minuten durende aflevering legt Jim uit welke supplementen een wetenschappelijke basis hebben en vertelt Laurens over zijn ervaringen met bepaalde pillen en sapjes.Allereerst gaan de mannen de definitie van supplement bepalen. Want wat is dat nou? Is dat alles met een voedingswaarde? Of alleen als het in pilvorm is of is bijvoorbeeld CBD-olie ook een supplement?Verder wordt er ingegaan op hoe je supplementen moet combineren met je dagelijkse eetpatroon, waarom cafeïne koning van de supplementen is en dat vitaminen daadwerkelijk schadelijk kunnen zijn.Ook vertelt Laurens uit ervaring waarom je op moet passen met vitamine B6 en natriumcarbonaat en legt Jim uit waarom het slechts advies ‘Baat het niet dan schaadt het niet’ is.Bovendien heeft Jim nog twee leuke anekdotes over hoe hij bijna geschorst werd door bietensap (en een wedstrijd verloor door te vroeg zijn handen op te steken) en over hoe het kwam dat hij helemaal niets had aan ketonen tijdens een strandrace.Tot slot hoor je waarom Laurens wel kan snappen waarom Floyd Landis in de CBD-olie is gestapt en gaat hij daadwerkelijk eens wat anders doen ‘morgen’.Dus wil jij weten hoe je veilig supplementen kan gebruiken en met welke je de meeste vooruitgang boekt? Slinger dan snel deze hagelwitte aflevering van De Beter Worden podcast aan.P.S. Aan het eind van de aflevering hebben de drie heren nog een speciale aankondiging waar jij als luisteraar bij kan zijn. Schrijf 14-15-16 maart maar alvast in je agenda en check liveslowridefast.com voor meer informatie.P.P.SHandige websites:• https://www.dopingautoriteit.nl/nzvt/database• https://www.ergogenics.org/• https://www.topsporttopics.nl/💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/20221 hour, 19 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#23 VRAGEN VAN DE LUISTERAARS (deel II)

Ondanks de jarenlange ervaring van Laurens en de colleges van de ‘Professor’ blijven luisteraars zitten met vragen. En wat zou de Beter Worden podcast nou zijn zonder u, de luisteraar!? Daarom een speciale aflevering waarin de mannen de luisteraar tegemoet komen. In het komende uur worden namelijk allerlei prangende vragen van luisteraars beantwoord.Zo wordt er antwoord gegeven op hoe je plezier kan houden in het fietsen en daarnaast effectief kan trainen, hoe je het beste indoor kan trainen en hoe je je het beste voorbereidt op een tour. Hoe deel je die rit dan vervolgens optimaal in? Want hoe zorg je ervoor dat jij niet naar de knoppen in de berm eindigt zoals al die anderen tijdens het fietsen van de Marmotte?Daarnaast worden er nog tips gegeven over de breedte en spanning van je banden en leer je hoe je je FTP omhoog krijgt? Ook komt Laurens met een rectificatie over de aflevering ‘Trainen in de kou’. Ook Laurens zit er blijkbaar wel eens naast en wil graag het belang van accessoires nog eens extra onderstrepen.Tot slot, zit er nog een vraag in van ene luisteraar Thijs Z, waarvan het antwoord wat zegt over het hoge journalistieke gehalte van deze podcast en sluiten de mannen af met een speciale uitnodiging om de ultieme Beter Worden podcast experience mee te maken op 15, 16 en 17 maart. Kortom, slinger deze spiksplinternieuwe aflevering van de Beter worden podcast maar snel aan. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/20221 hour, 1 minute, 35 seconds
Episode Artwork

#22 FIETSPOSITIE

Zet je schrap, want deze week een extra lange aflevering van de Beter Worden podcast. En dat is niet voor niets. In het komende uur duiken de mannen in de complexe materie van wat er allemaal komt kijken bij het afstellen van je fiets en hoe dat mogelijke klachten kan verminderen.Want hoe bepaal je welk frame bij jouw lichaam past? Waarom heeft het geen zin om keer op keer een nieuw zadel te kopen, wanneer je last hebt? En wat zijn ‘stack’ en ‘reach’ en wat heeft de verdeling van je gewicht daar nou weer mee te maken?Verder hoor je hoe je op de juiste manier je schoenplaatjes afstelt en waarom speciale fietsen voor vrouwen eigenlijk onzin zijn. Ook kom je erachter wat Bolt, Van der Poel en Anquetil met elkaar gemeen hebben :)Dus wil jij weten hoe je je fiets juist afstelt zodat je klachtenvrij kan trainen? Luister dan nu deze fonkelnieuwe aflevering van de Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/20221 hour, 7 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#21 FIETSEN EN OUDER WORDEN

Deze week gaan we het hebben over fietsen boven je vijftigste (maar ook relevant wanneer je 20+ bent!).Want ouder worden, dat worden we allemaal. Het is een niet te vermijden en onomkeerbaar proces, maar hoe kan je daar het beste mee omgaan op de fiets? Welke processen in je lichaam gaan bijvoorbeeld een rol spelen? Jim legt uit waar je op moet letten op het gebied van levensstijl, maar ook op welk vlak er na je dertigste nog genoeg te verbeteren valt.Bovendien wordt eindelijk Laurens zijn prangende vraag beantwoord, over hoe hij nog Unbound kan winnen, vertelt hij wat hij anders is gaan doen, toen hij merkte dat hij ‘ouder’ werd en sluit hij af met een mooie anekdote over Bram Tankink.Dus wil jij weten hoe je nog kan verbeteren op de fiets naarmate je ouder wordt, ook al ben je pas 25, luister dan nu deze jongste aflevering van de Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/202236 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#20 WARMING UP

In deze aflevering gaan we het hebben over een belangrijk maar onderschat onderdeel van het fietsen, namelijk: de warming-up. Jim legt namelijk allereerst uit waarom je eigenlijk een warming-up moet doen. Het is namelijk meer dan alleen je spieren opwarmen. Zo vertelt Laurens bijvoorbeeld dat hij moeite had met het leveren van vermogen in het begin van Leadville, nadat hij geen warming-up had gedaan. Wat voor renner heeft nou bijvoorbeeld een warming-up nodig? En weet jij het antwoord op de vraag of dat nou eerder een anaerobe of een aerobe renner is? Verder krijgt Stefan antwoord op zijn vraag hoe je het beste een warming-up kan doen en waar je rekening mee moet houden tijdens je warming-up. Tot slot, gaat Laurens ook nog in op de vraag hoe een warming-up niet alleen je lichaam voorbereidt maar je ook mentaal klaar stoomt. Dus wil jij weten waarom en hoe je een warming-up moet uitvoeren zodat je nog harder gaat fietsen? Luister dan nu deze fonkelnieuwe aflevering van de Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/17/202238 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#19 PIJN LIJDEN

Niks zo heroïsch als de pijn die een wielrenner lijdt. Denk maar aan Merckx die in de Tour van 1970 boven op de Ventoux aan het zuurstof moest. Of neem alleen al het beeld in gedachten van Laurens met zijn hele gezicht in het verband. Er wordt al meteen afgetrapt met de vraag wanneer Laurens zichzelf het meest pijn heeft gedaan op de fiets (kwam niet door een valpartij) en dat hij zich nog kan herinneren hoe na afloop de tranen achter zijn zonnebril brandden. Maar hoe kan het dat wielrenners zich keer op keer zoveel pijn aandoen en kunnen profs beter tegen pijn dan amateurs? Jim gaat hier dieper op in en legt bijvoorbeeld ook uit waarom pijn eigenlijk goed is en wat het gevaar dan ook is bij het gebruik van pijnstillers op de fiets. Ook hoor je waar die pijn nou eigenlijk uit bestaat. Bovendien vertelt Laurens hoe hij in een ander leven een profcarrière had gehad in waterpolo en of je pijn kan trainen door je knokkels tot bloedens toe te slaan tegen een muur. Tot slot wordt de belangrijkste shortcut gegeven over hoe om te gaan met pijn op de fiets en hebben de mannen nog een kleine verrassing voor de luisteraar die graag fietst door het Limburgse heuvellandschap. Dus wil jij alles weten hoe je pijn kan omzetten naar wielprestatie? Luister dan nu, pijnvrij, deze spiksplinternieuwe aflevering van de Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/10/202251 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#18 SNELHEID LOSLATEN

Allereerst wensen Laurens, Stefan en Jim jullie een gelukkig nieuwjaar waarin hopelijk nog efficiënter en effectiever getraind wordt. De drie heren proberen je dan ook meteen te helpen om dit goede voornemen te laten slagen met deze eerste nieuwe aflevering in 2022 van De Beter worden podcast!Deze week gaat het over het begrip ‘snelheid’, want het belang daarvan op je training is nogal een discutabel punt. Laurens laat dit zien aan de hand van een anekdote over Jakobsen en Terpstra die dat perfect illustreert. Het Orakel van Spakenburg gaat hier dieper op in door het effect van ‘dauwpunt’ op je wielerprestatie uit te leggen.  Daarnaast kom je er ook achter wat voor groot gevaar er op de loer ligt wanneer je vaak in een groepje rijdt en wat het verschil is tussen het gemiddelde vermogen en normalized power. Tot slot, vertelt Laurens hoe Greg Lemond al snelheid op de trainingen probeerde los te laten door zijn ontworpen borgschaal, wil Stefan graag het rabbithole genaamd ‘www.gribble.org‘ induiken en is Laurens blijkbaar niet de enige met anekdotes. Zo heeft Jim bijvoorbeeld een mooie anekdote over een ene Thijs Z dat perfect het probleem van Strava blootlegt. Dus wil jij 2022 meteen goed beginnen en effectiever en efficiënter trainen? Luister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter worden podcast💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/3/202237 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#17 INDOOR TRAINING

Vind je buiten het te koud, maar wil je toch die extra kilo’s van het kerstdiner eraf fietsen? Dan heb je geluk! In deze nieuwe aflevering van de Beter Worden podcast  gaan Laurens, Stefan en Jim dieper in op indoortrainers. In het komende uur hoor je wanneer een indoortrainer een uitkomst kan zijn voor elke wielrenner en ook hoe je er het meest effectief en efficiënt mee traint. Daarnaast wordt er uitgelegd wat de valkuilen zijn bij het binnenfietsen en probeert Jim je te behoeden voor de ‘spiral of death’. Uiteraard komen er ook weer shortcuts voorbij en hoor je welk artikel uit het assortiment van een growshop jou kan helpen om optimaal te kunnen genieten van je indoortrainer. En nee, het is niet bedoeld om de nieuwe Floyd Landis te worden. Dus wil jij alle ins en outs weten van hoe te trainen op een indoortrainer? Luister dan deze nieuwe aflevering van de Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/27/202154 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#16 FIETSEN IN DE KOU

Een nieuw begin van de week dus dat betekent een nieuwe aflevering van: De beter worden podcast.Deze week is het thema ‘fietsen in de kou’ en leer je alles over hoe jij het best voorbereid op pad gaat. Zodat jij het op de fiets net zo warm hebt als je vrienden en familie met een warme choco bij de openhaard. Jim legt bijvoorbeeld uit waarom de ene renner meer last heeft van de kou dan de ander en hoe het kan dat je harder gaat fietsen in de kou door een trainingsstage op bijvoorbeeld Mallorca.Daarnaast vertelt Laurens wat paar jaar geleden de revolutie is geweest op het gebied van winterkleding en komt Stefan er eindelijk achter hoe het komt dat hij in de winter altijd minder hard gaat. Bovendien komt er een hele rij shortscuts voorbij van je hoofd insmeren met vaseline tot aan in je broek plassen om warm te blijven. Dus wil jij weten hoe je warm op de fiets blijft wanneer je nog snel even een rondje doet voor het kerstdiner? Slinger dan snel deze hagelwitte aflevering aan van: De beter worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/20/202158 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#15 KRACHTTRAINING

“You can’t fire a cannon from a canoe”Met deze woorden in het achterhoofd begonnen de drie krachtpatsers met opnemen van aflevering 15. In de komende driekwartier staat namelijk krachttraining voor de wielrenner centraal. Hoe word je als wielrenner beter door krachttraining?                 Zo hoor je waarom krachttraining zo belangrijk is en wat voor verschillende soorten krachttrainingen er zijn. Wat is bijvoorbeeld beter: elke ochtend yoga in je woonkamer of drie keer per week naar de sportschool om te squatten? Daarnaast legt Laurens uit hoe hij op 15-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking kwam met krachttraining en hoe hem dat in zijn carrière altijd heeft geholpen en nog steeds kan helpen. Vervolgens hem namelijk Laurens uitgelegd hoe krachttraining hem kan helpen om Unbound te winnen. Dus wil jij weten wat voor soort krachttraining je moet doen en hoe dat jou kan helpen met presteren op de fiets? Beluister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering van De Beter worden podcast op jouw favoriete podcastplatform.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/202144 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#14 AFVALLEN

De heren van de Beter Worden podcast zijn weer terug! Ze trappen meteen af met de vraag die menig wielrenner bezighoudt ‘Hoe kan ik nou het beste afvallen door te fietsen?’.Want sommige mensen beginnen zelfs met fietsen om af te vallen, maar is dat eigenlijk wel de juiste manier om een paar kilo’s kwijt te raken? Zo simpel is het namelijk niet. Er zijn een hoop zaken waar je als renner op moet letten. Om maar meteen wat te verklappen: alleen maar fietsen op lage intensiteit is niet de beste manier om vet te verbranden.Verder doet Laurens uit te doeken hoe hij zich vroeger bijna heeft uitgehongerd totdat een dokter zei dat hij te mager was om nog te mogen koersen. Ook trekt hij de vergelijking met het gemiddelde gewicht van de huidige top 10 van de Tour met die van 20 jaar geleden. Dus wil jij weten wat de relatie is tussen afvallen en de wielersport en hoe je het beste op de fiets paar kilo’s kwijt kan raken? Slinger dan snel deze fonkelnieuwe aflevering aan van de Beter worden podcast.  💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/20211 hour, 8 seconds
Episode Artwork

#13 BASIS LEGGEN

Een geschikter moment voor deze aflevering is er eigenlijk niet. We kunnen namelijk wel vaststellen dat herfst nu echt is begonnen. Dat betekent dat het vroeger donker wordt en het weer minder uitnodigend is om op de fiets te stappen. Dus hoe kan je eigenlijk het beste doortrainen tijdens de herfst en winter?In het komende halfuur maakt Jim korte metten met de aloude traditie dat je tijdens deze periode wat rustiger aan moet doen. Kijk immers maar naar Mathieu en Van Aert die ook de strijd met elkaar aangaan bij de cross. De kans is dus best groot dat je waarschijnlijk minder uren maakt tijdens deze periode, dus hoe los je dat op? De truc is dat je de trainingsbelasting even hoog houdt door de focus meer te leggen op intensieve trainingen. Waardoor de verhouding bijvoorbeeld verschuift naar 70-30 of misschien zelfs naar 60-40 intensief. Ook hoor je hoe Laurens zijn ‘pyramide’ is omgedraaid door Jim. En hoe hij bijvoorbeeld vroeger te horen kreeg dat hij in de winter zitvlees moest kweken op Mallorca met wat Denen die op een enorm hoog verzet reden. Dus wil jij weten hoe je tijdens deze periode, bestaande uit korte dagen met koud en regenachtig weer, het beste door kan trainen zodat je al in het voorjaar je maten naar de vaantjes kan rijden? Slinger dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering aan van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/202134 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#12 KRAMP

Yes, daar zijn we weer met aflevering 12. Deze keer gaan we het een ruim halfuur hebben over dat extreem pijnlijke fenomeen waar sommige renners last van hebben: kramp. Deze aflevering is voornamelijk bedoelt voor een ene Stevie B, want hij schijnt nog weleens in een krampachtige houding te schieten. Verder leer je over de drie grootste oorzaken van kramp en wat je er tegen kan doen. Ook kom je er achter wat je moet doen als het helaas al zo ver is. Want wat nou als de kramp erin schiet, terwijl je op de top van de Gaulibier staat? Daarnaast wordt ingegaan op wat misschien wel de wondermiddelen tegen kramp zijn: augurkensap en CBD-olie. Tot slot, wordt het grote mysterie beantwoord over hoe Laurens bijna nooit kramp krijgt op de fiets, maar wel altijd tijdens het zwemmen. Dus heb jij ook weleens last van kramp en wil je weten hoe je het kan voorkomen? Luister dan nu deze fonkelnieuwe aflevering van De Beter Worden podcast van Live Slow Ride Fast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/202136 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#11 VRAGEN VAN DE LUISTERAARS

Zoals aangekondigd houdt het toch niet op na 10 afleveringen en dat komt geheel door jou, de luisteraar! Niet alleen Laurens, Stefan en Jim willen beter worden, maar jullie willen dat ook massaal en overdonderen de heren zelfs met nog allerlei onbeantwoorde vragen. Daarom heeft de Live Slow Ride Fast HQ besloten om de drie mannen maar weer van de fiets te trekken en voor een aantal extra afleveringen achter de microfoon te zetten.  De eerste aflevering van deze extra serie draait dan ook niet over één specifiek onderwerp. Nee, we trappen af met het beantwoorden van een selectie luisteraarsvragen. En wat zit er een hoop verschillende vragen tussen: van wat moet je doen als je alleen ’s avonds de tijd hebt tot aan wat is het effect van fietsen op mijn stadsfiets? Ook pikt Laurens nog even de interessante vragen over polarized trainen eruit. Want wat blijkt? Daar is helaas nog wat onduidelijkheid over bij sommige luisteraars. Dus daar wordt zeker nog even uitgebreid bij stilgestaan. Dus wil jij weten of misschien jouw vraag wel beantwoord wordt door professor Join? Slinger dan nu deze gloednieuwe aflevering aan van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast aan.Heb jij nog steeds een brandende vraag die je graag beantwoord krijgt in de podcast, stuur je vraag dan in via onze wekelijkse vragen-story of stuur een DM naar het Instagram account @liveslowridefastltd. Wie weet nemen de heren nog een extra aflevering op!💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/202152 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#10 ZOU IK PROF KUNNEN ZIJN?

Die ene vraag die door elk hoofd van een amateurwielrenner spookt: Had ik prof kunnen zijn? In deze aflevering hebben Jim, Laurens en Stefan het onder andere over talent, het benutten van kansen en alles omstandigheden die belangrijk zijn om je tot prof te kunnen ontwikkelen.We zijn aangekomen bij de 10e aflevering van de serie Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast waarin Stefan en Laurens bij de hand zijn genomen door Jim en alles hebben geleerd over hoe ze efficiënter en effectiever kunnen trainen.Om antwoord te kunnen geven over deze vraag duiken we deze aflevering dieper in op wat er voor nodig is om prof te kunnen worden, want dat word je uiteraard niet zomaar. Prof worden hangt van veel omstandigheden af en gaat niet alleen om hoe hard je kan trappen. Het gaat namelijk om nature en nurture. Hoe zit het met jouw genetisch pakket? En welke kansen heb je gekregen om te kunnen fietsen? Als je het misschien in je hebt om goed te kunnen fietsen, maar je hele omgeving keurt wielrennen af. Benut je dan bijvoorbeeld nog wel die kansen?Ook wordt er dieper ingegaan op talent. Want wat is nou precies talent? Is dat in één keer hele grote sprongen maken en dan tot stilstand komen of langzaam aan verbeteren? En hoe word in het wielrennen naar de ontwikkeling van talent gekeken? Wil jij dus weten of de sterren in de juiste stand staan waardoor jij misschien nog prof kan worden of had kunnen worden? Luister dan nu deze allerlaatste aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.PS: wees niet getreurd. Als verrassing hebben de heren met professor Join Jim nog een aantal extra afleveringen opgenomen die binnenkort in je welbekende feed verschijnen. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/27/202140 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#9 ETEN TIJDENS

Eten tijdens het fietsen. De meest gemaakte fout: veel te weinig eten. Maar hoeveel moet je dan eten? En wat? En wanneer? 🤔We mogen weer! Een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. In deze aflevering leren Stefan en Laurens alles over eten en drinken op de fiets. Laten we beginnen bij het begin, maar waar is dat begin eigenlijk? Voeding op de fiets is volgens onze trainer namelijk een extreem complexe situatie. Het gaat namelijk veel verder dan hoeveel bananen je per km moet eten. Zo is er ook hydrateren en zijn er daarnaast extra supplementen die je kan nemen.  Om het daarom overzichtelijk te houden, staat in deze aflevering één belangrijke vraag centraal: ‘Hoeveel moet ik op de fiets eten?’Wil jij er dus voor zorgen dat je niet onverwachts een hongerklop krijgt en ook nog dat laatste uur door kan beuken? Slinger dan snel deze nieuwbakken aflevering aan van Live Slow Ride fast: De Beter Worden podcast.Delen, sharen, reviewen, liken, abonneren, je kent het wel... ✌️💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/20/202148 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#8 DE LAATSTE WEEK

Nog 7 dagen tot je doel… en nu? Wat moet je doen op het gebied van trainen, eten, mentale voorbereiding en overige praktische zaken? 🤯Het is weer tijd voor je wekelijkse Beter Worden podcast. Stefan en Laurens krijgen deze week te horen van Jim hoe ze zich moeten voorbereiden in de laatste week voor hun doel. Het is nogal een lastig onderwerp. Je hebt namelijk ergens volle bak naar toe getraind en dan opeens heb je nog maar zeven dagen!? Wat doe je dan zodat je in je beste vorm aan de start verschijnt? Je moet dan niet alleen zorgen voor goede benen, maar ook voor mentale rust. En dat je materiaal uiteraard in orde is: van je voeding tot aan je fiets. Wil jij dus weten wat je allemaal moet doen in die laatste week zodat jij zo goed mogelijk aan de start staat van jouw doel? Luister dan nu deze kersverse aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.Vergeet niet de podcast met je trainingsmaten te delen en schrijf een review, zo worden we beter gevonden ✌️💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/13/202132 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#7 SCHEMA BOUWEN (EN SNAPPEN)

Trainingsschema’s! Hoe kom je tot een goed schema en hoe ga je er vervolgens mee om? 🗓️💡In aflevering 7 van de Beter Worden podcast deelt Jim alle ins en outs over trainingsschema’s. Spoiler alert: stel een doel, plan vooral niet te ver vooruit en wees flexibel!In de aankomende 45 minuten worden Stefan en Laurens bij de hand genomen door Jim en leren ze alles over trainingsschema’s. Dat is blijkbaar nodig. Jim ziet namelijk dat helaas een hoop amateurs trainingsschema’s niet snappen, terwijl er in principe geen slechte trainingsschema’s bestaan. Het hangt alleen volledig af van het doel en van de persoon die het schema volgt. In deze aflevering kom je erachter aan welke knoppen er gedraaid moeten worden zodat jij een trainingsschema hebt waar je ook daadwerkelijk mee vooruit gaat. Ook hoor je wat het zogeheten ‘butterfly effect’ voor grote invloed kan hebben op jouw schema en hoe jezelf kan behoeden voor een burn-out. Helaas, ligt ‘overreaching’ namelijk al snel op te loer wanneer jouw schema te weinig rekening houdt met rust. Dit allemaal en meer hoor in deze nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/202146 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#6 INTERVALLEN

Intervallen: dé sleutel om beter te worden💥Het was weer een weekje wachten, maar daar is die eindelijk weer: een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. Twee afleveringen geleden hadden we het al kort besproken toen het ging over polarized trainen, maar nu gaan we er eindelijk dieper op in: intervallen.In de aankomende driekwartier leren Laurens en Stefan van Jim waarom intervallen de sleutel is om beter te worden. Niet alleen in het wielrennen, maar in alle duursporten. En, wat dat precies te maken heeft met de drie belangrijkste energiesystemen van jouw lichaam. Ook hoor je waar je op moet letten tijdens het uitvoeren van je intervallen. En dat Laurens, zonder dat hij het door had, vroeger ook al intervaltrainingen deed. Dit allemaal en meer hoor je in deze nagelnieuwe aflevering van van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.Vergeet niet met je maten te delen en schrijf een review, zo worden we beter gevonden ✌️💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/30/202149 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#5 FTP EN TESTEN

Als je beter wil worden ontkom je er niet aan: testen. Jim neemt Laurens en Stefan mee in de wereld van FTP en testen. Want wat is nou eigenlijk de beste manier om jezelf te testen zodat je kan zien of je daadwerkelijk vooruit gaat? 📈Er bestaat namelijk een oerwoud aan testen dat eigenlijk allemaal onder dezelfde noemer wordt gegooid, terwijl iedere test een ander doel en meetmethode heeft. Zo zijn er medische testen, veldtesten en ramptesten om je hartslagzones te berekenen. Soms wordt die laatste ook gebruikt om je vooruitgang te meten, terwijl dat volgens onze trainer eigenlijk helemaal niet de bedoeling is.Daarom gaat Jim ons meer vertellen over de FTP-test, want tot zover een standaard is in het wielrennen om je vooruitgang te meten dan is dat wel deze test. Maar hoe voer je deze test het beste uit? Moet je dat binnen of buiten doen? Moet je een uur lang afzien of is twintig minuten ook voldoende? En hoe deel je dat dan goed in? En als je dan uiteindelijk de uitslag hebt van je FTP-test wat zegt dat dan eigenlijk allemaal? Wil jij alles helder op een rijtje krijgen en je vooruitgang op de perfecte manier kunnen meten luister dan nu deze brandnieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast de Beter Worden podcast.Abonneren, liken, sharen, je kent het wel... Goed voor je karmapunten. 💯💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/23/202139 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#4 POLARIZED TRAINEN

Laat dat ‘half wieltje voor’ voorlopig maar even zitten. Want je kunt beter álles of niets geven in een training. 🔥Dit is weer een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. Zodat jij weer effectiever en efficiënter kan trainen en daardoor je maten naar de vaantjes rijdt, je doel behaalt of omdat je gewoon lekkerder wil trainen.Deze week gaat het over polarized trainen. Jim vertelt dat je beter álles of niets kunt geven in een training. Maar waarom dan? Waar komt dit vandaan en hoezo moet je niet altijd volle bak gaan op je training, en waarom is het juist beter om vooral op lage intensiteit te fietsen met af en toe een maximale inspanning? Eindelijk ga je ook leren wat nou het precieze verschil is tussen een anaerobe training en een aerobe training en waarom dat nou zo belangrijk is.Je hoort het allemaal in deze gloednieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. 💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/16/202139 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#3 HARTSLAG OF VERMOGEN

Waarom heb je eigenlijk niets aan je snelheid, kun je je hartslagmeter in de prullenbak gooien en moet je investeren in een vermogensmeter? We mogen weer. Dit is de derde uit de reeks hoe jij efficiënter en effectiever kan trainen waardoor je bijvoorbeeld een snellere tijd kan halen op je favoriete klim. In deze kersverse aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast gaan we het hebben over welke meetlat je beste tijdens je trainingen kan gebruiken. Hartslag of vermogen?Hartslag, vermogen en gevoel. Verschillende indicatoren die meten wat je nu eigenlijk aan het doen bent op de fiets. Maar waar kun je je als renner nu het beste op focussen als je beter wil worden? Spoiler alert: als het aan Jim ligt, kun je de hartslagmeter beter links laten liggen, en je verdiepen in wattages. En onderschat daarnaast het belang van je gevoel niet. Ook komt in deze aflevering de geschiedenis van trainingsmeetlatten voorbij: vanaf het meten van de snelheid tot aan hoeveel watt je trapt. Dit allemaal en meer hoor je in de nieuwste aflevering van: Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.Heb je naar aanleiding van deze aflevering een vraag aan Jim, stel ze dan via het Instagram kanaal @liveslowridefastltd. Elke maandag verschijnt er een story waar je je brandende vraag kwijt kunt. En vergeet niet een review te schrijven, goed voor je karmapunten.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/9/202138 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#2 HERSTELLEN

Sneller herstellen = sneller Beter Worden! Maar hoe herstel je als wielrenner eigenlijk het best? Herstellen is namelijk de sleutel tot goed trainen.Er is weer een nieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast. Laurens, Stefan en Jim van den Berg zorgen er weer voor dat jij na deze veertig minuten effectiever en efficiënter traint dan voor je op de afspeelknop drukte.In deze aflevering wordt onder andere besproken wat de meest gemaakte fouten zijn bij amateurs op het gebied van herstellen. Mag je nou bijvoorbeeld wel of niet stiekem een welverdiend biertje drinken na het fietsen? En als je dat doet: wat voor soort bier moet je dan eigenlijk drinken? Ook daar kom je in deze aflevering achter.Verder is er natuurlijk ook altijd nog ‘Opa vertelt’ en legt Laurens uit dat niet alleen fysieke rust, maar ook mentale rust erg belangrijk is en hoe verschillende profs daarmee omgaan.En hoe zit het nou met die geheimzinnige ketonen, helpen die compressiekousen nou echt en is losfietsen nou belangrijk? Dit allemaal hoor je in deze fonkelnieuwe aflevering van Live Slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf. Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/2/202152 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#1 CONSISTENTIE

Laurens en Stefan zijn deze keer niet met z’n tweeën. Ook Jim van den Berg van JOIN is er weer bij. Na de vorige aflevering kwamen er een hoop positieve reacties, maar ook dat een hoop luisteraars nog zaten met vragen. Dat heeft de heren van Live slow ride Fast laten besluiten om maar liefst 10 afleveringen te gaan maken van Live slow ride Fast: De Beter Worden podcast. Zodat we in hapklare brokken effectieve en efficiënte manieren van trainen serveren waar elke amateur beter van wordt. Wat zijn bijvoorbeeld de meest gemaakte fouten bij amateurs en wat voor ontwikkeling heeft Laurens gemaakt in zijn denken over trainen?We trappen af met de vraag waarom het blijven trainen (consistentie) zo belangrijk is. Het klinkt namelijk zo simpel: ‘Gewoon blijven fietsen’. Helaas ziet Jim net iets te vaak dat amateurs ‘even’ hun fiets drie maanden niet aanraken. En dat is een kwalijke zaak, want: ‘Conditie komt te voet en gaat te paard’, aldus onze trainert. Daarom bespreken we deze week waarom je moet blijven trainen, wanneer je wel rust moet houden en je hoe ervoor zorgt dat het fietsen leuk blijft in deze spiksplinternieuwe aflevering van Live slow Ride Fast: De Beter Worden podcast.💥 Trainen maarrrr, pak 4 maanden JOIN en krijg 2 maanden Gratis effectief trainen met de slimme en flexibele JOIN trainingsschema's: https://join.cc/nl/promo/beter-worden-podcast/💥De genoemde actie in de podcast is verlopen, maar we hebben voor onze trouwe luisteraars een nog veel mooiere aanbieding. Claim je korting via bovenstaande link.De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink en Michelle de Graaf.En je weet het: met sharen, doorsturen, liken en reviews schrijven maak je ons intens gelukkig Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/26/202132 minutes, 25 seconds