Winamp Logo
Beschaving: De Nabeschouwing (met Tim Fransen) Cover
Beschaving: De Nabeschouwing (met Tim Fransen) Profile

Beschaving: De Nabeschouwing (met Tim Fransen)

Dutch, Comedy, 1 season, 6 episodes, 2 hours, 28 minutes
About
De samenleving is piepend en krakend tot stilstand gekomen door het coronavirus. Is dit de genadeklap? Of juist de noodrem? In ‘Beschaving: De Nabeschouwing’ beschouwt cabaretier en filosoof Tim Fransen de crisis. Hij gaat hierbij in op prangende vragen van luisteraars. Zijn filosofische blik is helder en troostend. En gelukkig valt er ook nog wat te lachen.
Episode Artwork

Luister nu ook naar: Culturele bagage

Luister ook naar de nieuwe podcastserie: Culturele bagage.  We bespreken nieuwe films, series, boeken en muziek aan de hand van een groter thema. Hoe ver staat seizoen vijf van The Crown af van de werkelijkheid, en is het erg dat de serie gedramatiseerd is? In de film Stutz gaat acteur Jonah Hill met zijn psycholoog in gesprek over therapie. Waarom is therapie zo belangrijk, en wat is de reputatie van de psycholoog in film?  Luister elke woensdag naar host Esma Linnemann die in gesprek gaat met de cultuurredacteuren van de Volkskrant, en experts van buiten: www.volkskrant.nl/culturelebagageSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/20221 minute, 2 seconds
Episode Artwork

Is er nog hoop?

Aan het einde van de eerste golf vraagt filosoof en cabaretier Tim Fransen zich af: hebben we reden om optimistisch te zijn, of juist pessimistisch? Wat is een accurate blik op de werkelijkheid? En welke houding wapent ons het beste tegenover de ongewisse toekomst? Je hoort het in de slotaflevering van Beschaving: De Nabeschouwing.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/17/202045 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Maakt een pandemie ons solidair?

We staan te klappen voor zorgmedewerkers, geven balkonserenades, en we moeten het samen doen. Maar brengt deze crisis ons écht dichter bij elkaar? Of blijft die verbroedering beperkt tot onze landsgrenzen? Je hoort het van Tim Fransen in de derde aflevering van Beschaving: de Nabeschouwing. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202037 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Hoeveel is een mensenleven ons waard?

We komen in deze coronatijd voor duivelse dilemma’s te staan, en zelfs onze premier zegt ermee te worstelen. Hoeveel is een mensenleven ons eigenlijk waard? Je hoort het van cabaretier en filosoof Tim Fransen in deze tweede aflevering van Beschaving: de Nabeschouwing.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/4/202035 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Heeft het virus een wil?

We hebben de hardnekkige neiging om op dingen een bedoeling of intentie te projecteren - van onze printer tot aan het hele leven. Maar is het ook verstandig dat we het coronavirus een wil toeschrijven? Cabaretier en filosoof Tim Fransen geeft het antwoord in deze eerste aflevering van Beschaving: De Nabeschouwing.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/202027 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Trailer

De samenleving is piepend en krakend tot stilstand gekomen door het coronavirus. Is dit de genadeklap? Of juist de noodrem? In ‘Beschaving: De Nabeschouwing’ beschouwt cabaretier en filosoof Tim Fransen de crisis. Hij gaat hierbij in op prangende vragen van luisteraars. Zijn filosofische blik is helder en troostend. En gelukkig valt er ook nog wat te lachen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/17/20201 minute