Winamp Logo
Bertrands Univers Cover
Bertrands Univers Profile

Bertrands Univers

Norwegian, Social, 5 seasons, 171 episodes, 6 days, 11 hours, 37 minutes
About
Landets mest kjente mentaltrener Erik Bertrand Larssen har hjulpet en rekke mennesker gjennom livets opp- og nedturer. Nå har han selv opplevd hvordan det er å være avhengig av hjelp. I denne podkasten møter du en åpen og ærlig mentaltrener som ønsker å forstå mer av hvordan vi får ut potensialet i oss selv. Velkommen til en inspirerende og motiverende samtale. For annonsesalg, kontakt [email protected].
Episode Artwork

Daniel Grindeland - Ser vi han i OL 2024?

Ingen idrett passet Daniel i oppveksten. Han prøvde alt, og til slutt fikk han oppleve breakdance. «Jeg har alltid følt meg som en misfit», sier Daniel. Nå er han en av verdens best rangerte breakere, med ferdigheter som han er alene om i verden. Han er nå i oppkjøringen til å kvalifisere seg til OL. Daniel har levd av å være breakdancer i over 10 år, men har nå lagt alt til side for å nå målet. Nå består hverdagen av en intens oppkjøring på Olympiatoppen. Sammen med trenerne blir han både fysisk og mentalt forberedt til å være på sitt beste.Vi snakker om viktigheten av å gå «all in», hvordan komme i rett modus, og hva som gjør at noen blir best i idretten sin.Daniel er klok, ærlig og reflektert. Denne samtalen tror jeg du kommer til å like!
4/15/20241 hour, 3 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Emilie Nereng - Fri, glad og tilfreds med livet.

Det har gått mange år siden Emilie først var ute i rampelyset, og fortsatt har hun suksess! Allerede som 14 åring stod hun på VG-lista med sin egen sang, i 2009 og 2010 hadde hun den mest leste bloggen i Norge - og i dag har hun over 240 000 følgere på Instagram! Hun har klart å fornye seg og stadig gjøre seg aktuell. Den dag i dag er hun en tydelig stemme innen ernæring og sunn livsstil, og er både inspirerende og interessant å lytte tid.I denne podcasten snakket hun om mat, trening, dietter, og tips og triks til hvordan vi alle kan ta de gode valgene i hverdagen litt oftere.Hvordan kan vi gjøre mer av det som gjør oss lykkelige? God fornøyelse!
4/9/20241 hour, 13 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Christian Strand - Braksuksess på TV-skjermen og nå ute bok som har fått terningkast 5!

Han drar til et nedslitt, gammelt og forlatt barnehjem i Indonesia, for å finne tilbake til delen av verden han en gang kom fra. Han vil finne seg selv! Du har kanskje sett Christian på TV som piccolo i Hotel Cæcar? - Eller fikk du med deg suksessen med NRK-serien “Gitt bort”, der han dro ut for å finne sine biologiske røtter? Har du hørt om idrettskarrieren hans? Han løp 60 meteren på 7:17 og 100 meteren på 11:23 ! Visste du at han kvalifiserte seg til Ungdoms-OL?Christian snakker om viktigheten av å ha støttespillere på ulike arenaer i livet. Være seg trenere, venner, samboere eller foreldre, - og hvor avgjørende de er for oss når vi står ovenfor tøffe valg.Hva er det som holder oss tilbake fra å gjøre det vi virkelig ønsker?Alt dette, og mye mer snakker Christian om i denne episoden. Han er åpenhjertig og klok. God fornøyelse!
3/18/20241 hour, 44 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Grethe Bøe - En samtale om det store!

Denne samtalen fikk tiden til å fly! Grethe er litt av ei dame. Hun er forfatter, regissør og skuespiller. Studert og jobbet i New York, utdannet innen filosofi og er veldig nysgjerrig på de store spørsmålene i livet.I 2021 skrev hun boken «Mayday», og har nylig hatt stor suksess med oppfølgeren «Snøleoparden».Grethe og jeg snakker om bøkene, filosofi, psykiatri, film, krig, integritet og mye, mye mer.Dette er en samtale jeg håper du får stor glede av å lytte til. God fornøyelse!
3/11/20241 hour, 40 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

En samtale med de døde.

Vigdis døde av kreft i 1973. Hun ble 42 år gammel. Tor sovnet stille inn vinteren 1996, og ble 93 år gammel. Kari døde i en bilulykke i 2001 og hun ble 27 år gammel.Hør deres refleksjoner om «livet» etter deres død.Hentet fra boken «Nå!» av Erik Bertrand Larssen.
2/19/202420 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Rune Hunshamar - En politimanns tragiske tap og overlevelse.

Et sprengt hus, en burgunder varebil, 150kg sprengstoff, en enorm eksplosjon og liv gikk tapt. Den 25. mars 1991 var dagen som snudde opp ned på Rune’s liv.Hva gjør man når en tragedie inntreffer, livet fortsetter ubønnhørlig, og det fylles av selvbebreidelse og tap?Hvordan håndtere livet som pappa, ektemann og kollega, når livet leves i en ugjennomtrengelig mur av tankekjør og uendelig mange spørsmål?En sterk historie, fortalt av en sterk mann, med et sterkt budskap.Rune er en hedersmann.
2/12/20241 hour, 7 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Gladkokken - Drømmen ble virkelighet.

Dette er en som tør å være seg selv! Fra å jobbe med store kunder i energibransjen, en stabil og godt betalt jobb, til å bli matblogger nærmest uten lønn. Han la ned hardt arbeid, og i dag har han over 100 000 følgere på sosiale medier, og Gladkokken har helt klart lykkes i å nå drømmen! Men hvordan? Nå er jobben hans å dele mat og oppskrifter, og hjelper mennesker steg for steg hvordan de skal lage god hverdagsmat. Han er autentisk i det han gjør, gir av seg selv og har hatt stor suksess med det! "Det handler om å tørre", sier Gladkokken, og slik har drøm blitt virkelighet.
2/5/202443 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Aili Hannisdal - Legen med fokus på følelser.

Aili gjester bok en gang podcasten. Aili Hannisdal er lege, foreleser og forfatter, med stort fokus på menneskelige møter og følelsene i oss. Aili har hatt stor suksess med bøkene: "Endorfin som medisin", "Ikke bare en følelse" og "Din ultimate PMS-overlevelsesguide". I denne samtalen snakker vi om følelser og at vi må lære følelsene å kjenne. Tillater du at følelsene tar plass? Tør du å stå i det som skjer? Lever du det livet du ønsker å leve? God fornøyelse!
1/29/20241 hour, 13 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Magnus Midtbø - Fra suksess til suksess.

Fra klatrer i verdensklasse, til YouTuber i samarbeid med de største stjernene. I klatreveggen har Magnus briljert med fantastiske resultater og en karriere han ser tilbake på med stolthet. Siden han la opp i 2017, har Magnus vært fast bestemt på å lykkes på YouTube. Dét har han fått til! Med over 2 millioner abonnenter, millioner av visninger på videoene sine, har han satt sitt neste mål: 10 millioner følgere. Hør Magnus dele sin historie!
1/22/20241 hour, 15 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Petter Krantz om Helvetesuka - “Du må følge oppskriften for å lykkes!”


Wow! Her kan du høre om Petter og hans utrolige reise gjennom Helvetesuka! Han har virkelig oppnådd imponerende resultater og deler entusiastisk fra opplevelsen og erfaringene fra uka. For Petter, så setter Helvetesuka standarden. Han synes du også bør oppleve følelsen av å klare det. Bli med på Helvetesuka og skap opplevelser du aldri vil glemme! Vi gleder oss stort til Helvetesuka starter 22. Januar.
1/15/202427 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Tanja Ødegård - «Jeg elsker motgang».

Advokat, lederutvikler og snart forfatter. Da hun var 15 år bestemte hun seg for å bli advokat. Nå har hun hatt sin egen advokatpraksis i 20 år, og er spesialist innen arbeidsrett. Hvordan tar hun vare på mennesket i vanskelige situasjoner? Hvordan evner hun som advokat å løse opp i krevende konflikter og få begge parter til å bli fornøyd? Tanja deler hjertelig sine erfaringer fra Helvetesuka, - og hvorfor hun mener den er så viktig i dagens samfunn. I vanskelige tider var forberedelsene og gjennomføringen av Helvetesuka løsningen for Tanja! Det hjalp henne til å ta tilbake livet i en periode da livet buttet imot. En ekte, ærlig og inspirerende samtale.
1/12/20241 hour, 14 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

The Wolf Man, endring og Helvetesuka!

Psykolog Myklebust og jeg snakker om hvordan gode rollemodeller kan hjelpe deg i livet! I filmen «Pulp Fiction» dukker «The Wolf» opp og rydder opp i situasjoner. En absurd sammenligning tar oss på en samtale som dreier seg om hvordan takle det vanskelige og utfordrende i livet , til hvordan få til varige endringer. Psykologen og jeg utfordrer at alt nødvendigvis ikke kun handler om små endringer, men at det er mulig å skape momentum i endringsprosesser. Tomas Myklebust snakker også inngående om Helvetesuka og hvorfor han liker dette konseptet så godt. God fornøyelse!
1/8/20241 hour, 6 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Håvard Østby - Min beste leder.

For en tur Håvard har vært på! Vi går mange, mange år tilbake hvor han var min sjef i Forsvaret, til nå å være en god venn. Han forteller om reisen sin i Forsvaret, og vi deler noen refleksjoner fra den tiden. Hvem er hans helter? Hvordan har de påvirket han til å bli det mennesket og lederen han er i dag? Vi snakker om store tema og hendelser som i dag definerer oss, så her er det faktisk mye mentaltrening også. Men det er ledelse som er den røde tråden i samtalen. Håvard kan ledelse!
1/1/20241 hour, 50 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Johan Haugsrud - Utforsker Norge som jobb.

Denne unggutten kommer til å nå langt! Johan har hatt en fantastisk suksess på sosiale medier. Han utforsker, skaper, deler og viser de vakreste stedene i Norge. Verden blir det neste! Han er veldig reflektert og har livsplanen klar. I skrivende stund har han over 446 000 følgere på sine sosiale medier. Han her kommer til å nå langt!
12/25/20231 hour, 26 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Andreas Lødøen - Nærkamp med NAVY SEALS.

Dette er en inspirerende, tøff og god mann! Han er ansvarlig for faget «nærkamp» i Forsvaret, og forteller om hvorfor og hvordan dette bygger mental robusthet hos soldatene. Han har vært på landslaget i MMA. Idrettskarrieren lærte han om viktigheten av gode mål, dedikasjon og det å være tro mot prosessen. Han har også fått trene nærkamp med NAVY SEALS! Det som imponerte han mest med spesialstyrkene i USA var den enorme viljen den enkelte utviste i den harde treningen.
12/18/20231 hour, 26 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Psykologpappa, Vidar Kristiansen.

I denne episoden har jeg besøk av Psykolog Vidar Kristiansen. Han har skrevet boken «Psykisk Sterk», og har stor suksess med Instagramkontoen «psykolog.pappa». Her er vi innom mange interessante temaer. Ung psykisk helse, sosial angst, eksponeringsterapi, anerkjennelse av følelser, og mye mer. Her er det mye å lære!
12/11/20231 hour, 25 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Finansmannen Peter Warren, del 3.

Peter Warren er tilbake i podcasten. Han deler hjertelig historier fra livet, og vi kom litt nærmere hans reise til dags dato. Kanskje vi må ha en prat til i 2024?
12/6/202347 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Finansmannen Peter Warren, del 2.

Peter Warren er tilbake i podcasten. Han deler hjertelig historier fra livet, og vi kom litt nærmere hans reise til dags dato. Kanskje vi må ha en prat til i 2024?
12/4/202348 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Christian Sønstebø - En annerledes samtale.

Christian har hatt en eventyrlig reise fra det «normale» til det spirituelle. Han hadde alt, mistet mye, og fikk mer tilbake enn han kunne drømme om.
11/27/20231 hour, 20 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trond Riiber Knudsen - En enorm suksess

Trond er tilbake i podcasten. Denne gangen snakker vi om hans arbeidet de siste årene. Hva er han mest stolt av? Start-ups, gründervirksomhet, unge talenter, reisen i Antler, AI og mye, mye mer. Her er det masse å lære av en imponerende mann!
11/20/20231 hour, 16 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Torkil Færø

Torkil Færø (f. 1969) er allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf og globetrotter. Som legestudent var han den første som dro ut for norske Leger Uten Grenser da han i 1996 jobbet i krigsherjede Angola. Gjennom 25 år som frilanslege har han jobbet i kommuner over hele landet, hatt titusener av konsultasjoner og fått et unikt bilde av sykdommene som plager oss. Han har erfart at årsaken oftest finnes i en livsstil som stresser kroppen vår.I dag er han ekspert på hvordan bruke pulsklokke for å mer overskudd og energi i hverdagen.
11/13/20231 hour, 18 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Petter Krantz - Megler og livet på topp.

Petter Krantz er en av Norges beste eiendomsmeglere. Hør om Petters liv og reisen til meglertoppen. Petter er en livsglad optimist som sprer glede! Kanskje du lar deg inspirere til å nå dine mål?
11/6/202346 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Morten Hansen - Han underviser på de beste skolene i verden.

Professoren har forsket på hvorfor noen bedrifter lykkes og hvorfor noen forretningsfolk har suksess. Denne enorme kapasiteten av en mann har en enestående karriere og han har jobbet med noen av de fremste miljøene for å knekke koder på hva som skal til for å lykkes. Denne episoden bør være pensum for alle som jobber i næringslivet. Jeg er stolt av at Morten satt av tid til å besøke «Bertrands Univers».
10/30/20231 hour, 21 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Sigvart Dagsland - Musikk og livet.

Hør om livet til Sigvart og hans nydelige betraktninger om livets reise.
10/23/20231 hour, 3 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Robert Mood - En stor mann.

Robert Mood (født 8. desember 1958 i Kragerø) er norsk offiser, generalløytnant. Han har vært generalinspektør for Hæren og var i 2012 sjef for FNs observatørstyrke i Syria (UNSMIS) etter tidligere å ha vært sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten (UNTSO). Høsten 2017 ble han valgt til president i Norges Røde kors. Han ble tildelt Fritt ords pris i 2016. (Wikipedia)Vi snakket om ledelse, #helvetesuka, Forsvaret, Midtøsten, disiplin og «livet».
10/16/20231 hour, 30 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ingeborg Senneset - Å tørre å mene.

Forfatter og journalist.
10/9/20231 hour, 4 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Hans Kristian - Med pizzaovn på motorsykkelen.

Hans Kristian Jørgensen er en mann som forplikter seg til å møte, hjelpe og redde mennesker, noe han har gjort gjennom hele sitt liv. Etter 28 år i ambulansetjenesten har han opparbeidet seg en unik erfaring og er en levende legende i miljøet. Med et stort hjerte og en sterk historie støtter han mennesker i hele Norge, enten det er på motorsykkel med pizzaovn, i ambulansen eller ved å sitte ned over en kaffekopp. Han er alltid der for andre, klar til å gi håp og omsorg når det trengs som mest. Lytt til historien til en ekte helt, Hans Kristian Jørgensen, og bli inspirert til å gjøre en forskjell. #littermye
10/2/20231 hour, 21 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Bertrands Univers

Mentaltrener Erik Bertrand Larssen ønsker å forstå mer av hvordan vi får ut potensialet i oss selv. I møte med gjester er målet å få til inspirerende og motiverende samtaler. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/16/202132 seconds