Winamp Logo
Beestenklap Cover
Beestenklap Profile

Beestenklap

Dutch, Pet, 1 season, 6 episodes, 3 hours, 22 minutes
About
Honden zullen altijd blaffen, en katten miauwen, en dan beginnen wij er met een onnozel, hoog stemmetje tegen te spreken. En we geven hen een koekje – want ze hebben erom gevraagd. Maar was dat wel zo? Wat willen die beesten ons eigenlijk zeggen? En snappen wij hén eigenlijk wel? Beestenklap zoekt het voor je uit. Gastheer Bavo Vermeulen nodigt zes weken lang een Nieuwsblad-reporter uit, die de taal van zijn of haar huisdier volledig heeft doorgrond.
Episode Artwork

Aflevering 6: Zingen met de gorilla's van Virunga

Katten, honden, paarden,... Alle dieren dicht bij ons, zijn al gepasseerd in deze reeks van Beestenklap. Maar als uitsmijter zoeken we het nét iets verder weg. In Congo meer bepaald, in het prachtige Virungapark. Deze winter, nog vóór er sprake was van corona, trok Nieuwsblad-reporter Chris Snick naar daar. Diep in de jungle ontmoette hij een indrukwekkende familie gorilla's, net in diepe rouw na het overlijden van een jonge telg...
7/1/202030 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Misleiding, moord en seks. En dat allemaal in uw achtertuin

Terwijl je door de tuin stapt en de bloemen water geeft, roepen mieren om hulp omdat ze onder een bergje zand liggen. Dansen bijen om de weg te tonen naar eten. En verspreidt een nachtvlinder een wolk van parfum in de hoop van’t straat te raken. Nieuwsblad-reporter Chris Snick duikt in de wondere wereld van de insectenklap, samen met Wim Veraghtert van Natuurpunt.
6/24/202039 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Het Paard. "Coronabubbels, daar kent een paard alles van"

Wist u dat paarden elkaar zelden aanraken? Ze lopen rakelings langs elkaar in een kudde, soms heel wild en onstuimig, maar ze botsen níet. Dat heeft een reden: ze zijn nogal gesteld op hun bubbel. Hun persoonlijke ruimte, waar je enkel in geraakt als ze jou vertrouwen. Hoe win je dat vertrouwen, om hen te berijden of simpelweg een aaitje te geven aan de draad? Dat ging Nieuwsblad-reporter Eline Vandegehuchte uitzoeken, met behulp van paardentherapeute Meredith Van Overloop en ex-ruiter Ludo Philippaerts. 
6/17/202035 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

De Hond. Bijten blaffende honden écht niet?

De hond. Trouwste vriend van de mens, al 35.000 jaar lang. En toch: we begrijpen elkaar nog niet helemaal. Is hij écht kwaad als hij gromt, of wil hij enkel spelen? En blaft hij om ons schrik aan te jagen, of omdat hij zélf bang is? Eva Migom, eindredactrice van deze podcast, dook samen met Chris Dusauchoit in de intrigerende hondentaal. En testte die uit op haar eigen border collie, Fly. “Soms ga ik op mijn knieën naast hem zitten, en strek ik mijn armen ver voor mij uit. Dan begrijpen we elkaar.”
6/10/202038 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Vogels: Waarom zingt de ene in het Limburgs, en de andere in 't West-Vlaams?

Geen dierentaal zo poëtisch als die van de vogels. Maar wat zeggen ze eigenlijk tegen elkaar? Wat bedoelt een vink met ‘suskewiet’? Waarom fluit een koolmees alsof hij met een hele groep is? En waarom tsjilpt een mus anders naar een kat dan naar een sperwer? Reporter Jeroen Deblaere vertaalt voor ons de wonderlijke dialogen tussen onze tuinvogels. Van een simpele duif tot een prachtige nachtegaal.
6/3/202029 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De Kat: Ziet die ons eigenlijk wel graag?

“Prrrp! Prrrp!” Toen reporter Sofie Buekenhoudt dát geluidje hoorde, dacht ze dat haar kater Boris gehandicapt was. Maar eigenlijk wou hij haar iets vertellen. Sofie dook onder in de wereld van de kattentaal, en ontdekte wie de katten ooit leerde miauwen, waarom ze kopjes geven en hoe ze elkaar laten weten dat ze geil staan. Miauwkes!
5/26/202028 minutes, 42 seconds