Winamp Logo
Bayer Agro Podd Cover
Bayer Agro Podd Profile

Bayer Agro Podd

Swedish, Sciences, 4 seasons, 25 episodes, 13 hours, 9 minutes
About
Podden för dig inom lantbruksbranschen som vill lära dig mer om viktiga ämnen inom det svenska lantbruket. Fokus ligger på olika utmaningar inom växtskyddsområdet men även på helhetstänket som är viktigt att ha med i sin växtodling. I vår podd möter vi personer som delar med sig av sin expertis och erfarenhet. Medlem i Svenskt Växtskydd. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Läs alltid etikett och produktinformation före användning. Observera alla varningsfraser och symboler.
Episode Artwork

24. Nyheter på Borgeby Fältdagar

Borgeby Fältdagar närmar sig och Lisa Rydenheim och Martin Holmberg berättar om vad Bayer visar upp på mässan. Dessutom gör vi ett besök på mässfältet och Borgeby Fältdagars projektledare Anna Larsen tipsar om höjdpunkterna på mässan och hur du ska göra för att hinna med så mycket som möjligt. Programledare Melissa Dahlqvist. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa när vi släpper Magic Trap till hösten:https://www.cropscience.bayer.se/bayer-agro-kanaler/fa-nyheter-fran-oss.
6/13/202425 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

23. Rapsens historia och framtid med Albin Gunnarsson

Albin Gunnarsson som är rapsexpert på Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare gästar Bayer Agro Podd och delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring raps. När började vi odla raps i Sverige och hur ser framtiden ut för svensk raps? Vilket är det största hotet mot rapsen? Dessutom får vi veta hur det gick till när Albin fattade tycke för just raps. Programledare är Martin Holmberg från Bayer.
4/26/202438 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

22. Hur går det egentligen med vårbruket?

Delar av landet fick snö, stort intresse för vädertjänst och se upp med duvor i rapsfälten. I avsnittet tar vi reda på hur det går med vårbruket, hur höstgrödorna överlevt vintern och om ogrässituationen i olika delar av landet. Programledare Lisa Rydenheim intervjuar Paul Leteus, växtodlingsrådgivare på HIR Skåne, Elisabeth Thisner, växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet Västra och Martin Holmberg som arbetar med rådgivning och försäljning på Bayer Crop Science. Länk till Atlantisvädret: https://www.cropscience.bayer.se/verktyg/atlantisvadret Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev så gör du det här: https://www.cropscience.bayer.se/bayer-agro-kanaler/fa-nyheter- 
4/5/202437 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

21. Lärdomar vi tar med oss från 2023 och saker du ska vara uppmärksam på i vår

2023 är ett lantbruksår vi helst vill glömma, men det finns också saker att lära sig från förra året. Bayers experter Lisa Rydenheim, Martin Holmberg och Louise Andersson delar med sig av sina erfarenheter från förra året och ger bästa tipsen för hur du ska tänka i vår. Dessutom frågar vi Anders Gustafsson, Clara Andersson och Emil Carlsson från Gullviks om vad de tar med sig från året som gått och deras förhoppningen inför 2024. Programledare är Melissa Dahlqvist.
1/29/202417 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

20 En återblick på växtskyddets historia del 3 - drönare, green deal och elektrostatisk sprutning

En återblick på växtskyddets historia del 3. Drönare, green deal och elektrostatisk sprutning. I det sista avsnittet av vår miniserie tillsammans med teknikagronom Hans Hagenvall tittar vi närmare på innovation och framsteg tillsammans med politik och reglering. Det kan låta som två skilda delar men de samverkar mer än vad vi tror. Programledare är Martin Holmberg, växtskyddsrådgivare på Bayer.
12/15/202316 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

19 En återblick på växtskyddets historia del 2 - tiotonsklubbar och omställning-90

En återblick på växtskyddets historia, del 2 av 3. Tiotonsklubbar och omställning-90 I detta avsnitt fortsätter vi resan genom växtskyddets historia. Med start i 80-talet går vi tillsammans med teknikagronom Hans Hagenvall igenom tiotonsklubbar, EU-inträde och ny appliceringsteknik. Många preparat tillkommer, men nu finns även en växande miljöaspekt att förhålla sig till. Programledare är Martin Holmberg, växtskyddsrådgivare på Bayer.
12/6/202317 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

18 En återblick på växtskyddets historia del 1 - pudror och BT Kemi

En återblick på växtskyddets historia del 1 av 3. Pudror och BT Kemi. Tillsammans med teknikagronom Hans Hagenvall går vi i denna miniserie igenom hur användningen av växtskyddsmedel har förändrats genom historien. I detta första avsnitt backar vi några tusen år och tar oss raskt fram till sent 1900-tal. Vi går från en lång tid med grundämnen i toxiska koncentrationer till att istället fokusera mest på syntetiska substanser som gjorde entré efter andra världskriget. Programledare är Martin Holmberg, växtskyddsrådgivare på Bayer.
11/29/202312 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

17 Höstbehandling- en lönsam insats

Höstspannmål har en säsong på strax över 320 dagar. Ge inte ogräsen möjlighet att konkurrera fritt med grödan de första 220 dagarna. Konkurrensen från ogräs om vatten, solljus och näringsämnen kostar skörd, och den förlorade skörden går inte att kompensera fullt ut med enbart vårbehandling av ogräs. Lisa och vår nya kollega Martin diskuterar höstbehandlingens fördelar. 
9/11/202317 minutes, 46 seconds