Winamp Logo
Barn og Mat Cover
Barn og Mat Profile

Barn og Mat

Norwegian, Children-Kids, 1 season, 6 episodes, 2 hours, 9 minutes
About
Barn og Mat er podcasten som gir deg svar på alle spørsmål du har om mat til barn, praktisk informasjon og masse inspirasjon. Barnemat er viktig, gøy og kan være enklere enn du kanskje tror! Programleder for Barn og Mat er Sara Lossius.
Episode Artwork

Anna Werenskiold fra Geitmyra om matkultur og sosiokulturelle forskjeller.

“Vi skal lære alle barn i Norge til å bli glad i mat som gjør dem godt”, er visjonen til Geitmyra matkultursenter for barn. Men hvorfor er det så viktig, og hvordan lærer man barn å bli glad i god mat? Undervisningsleder fra Geitmyra, Anna Werenskiold, er gjest i episode 6 av Mat & Barn og gir oss svar på matglede, hvordan involvere barn i matlagingen, hva vi foreldre kan gjøre bedre og praktiske tips om barnets første mat.  Barn & Mat er laget av GroGro i forbindelse med Den internasjonale barnematdagen, 17. april.
4/16/202323 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Forsker og forfatter Frida Vennerød Diesen om utviklingen av smak.

Episode 5 av Mat & Barn gir oss alt vi trenger å vite om smak! Hva påvirker barns smaksløker, og hvordan kan vi foreldre påvirke smaken? Frida Felicia Vennerød-Diesen er forsker med doktorgrad i utviklingspsykologi og forfatter av boken SMAK, og gir oss ikke bare verdifull kunnskap men også praktiske tips til hvordan barn kan utvikle smak og dermed matglede.  Barn & Mat er laget av GroGro i forbindelse med Den internasjonale barnematdagen, 17. april. 
4/16/202326 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ernæringsekspert Maja Skogstad om markedsføring av mat mot barn

Gjesten i episode 4 av Mat & Barn er ikke redd for å rope høyt, selv om hun kan få negative tilbakemeldinger. Maja Skogstad er tobarnsmamma, gründer av Barnematbyen og forfatter av Barnematrevolusjonen. I episoden lærer du mer om hvordan industrien markedsfører mat til barn, hvordan vi kan snakke om mat til barn, og hvordan vi selv kan ta gode matvalg på vegne av barna våre.  Barn & Mat er laget av GroGro i forbindelse med Den internasjonale barnematdagen, 17. april. 
4/14/202321 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Kokebokforfatter Ida Gran Jansen gir praktiske tips

Trenger du matinspirasjon til familien? Da er episode 3 av Mat & Barn noe for deg. Ida Gran Jansen inspirerer 220.000 følgere på Instagram, er forfatter av seks kokebøker, hvorav en til barn: "Barnemat helt enkelt". Hun har tre barn på 4 og 2 år og 7 måneder. I denne episoden deler Ida et vell av praktiske tips til å lage barnemat på egenhånd. Det er nemlig enkelt, mener Ida, og gir oss tips til frokost, matpakke, middag og kveldsmat.  Barn & Mat er laget av GroGro i forbindelse med Den internasjonale barnematdagen, 17. april. 
4/13/202320 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Lege Carina Saunders om tarmflora

Lege og forsker Carina Saunders er gjest i episode 2 av Mat & Barn. Hun tar en doktorgrad i tarmhelse og er mamma til to små gutter. I denne episoden lærer du om hvordan maten vi spiser påvirker tarmhelsen vår, og hvordan vi som foreldre kan gi mat som gir en best mulig tarmflora for barna våre. Carina deler også praktiske tips, og hva hun selv gir av mat til guttene i en travel hverdag.  Barn & Mat er laget av GroGro i forbindelse med Den internasjonale barnematdagen, 17. april. 
4/12/202322 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ernæringsterapeut Malin Bruset om barnets første 1000 dager, og hvorfor barnemat trenger en egen dag.

Gründer av GroGro, ernæringsterapeut, napratpat og tobarnsmamma Malin Bruset er første gjest i Barn og Mat. I 2021 tok hun initiativ til Den internasjonale barnematdagen, og i episoden snakker vi om hvorfor vi trenger en egen dag for barnemat og hvorfor hjertet hennes brenner for god mat til barn.  Barn og Mat er laget av GroGro i forbindelse med Den internasjonale barnematdagen, 17. april. 
3/28/202314 minutes, 51 seconds