Winamp Logo
Autismepraten Cover
Autismepraten Profile

Autismepraten

Norwegian, Health / Medicine, 1 season, 7 episodes, 2 hours, 41 minutes
About
Autismepraten er en podcast om autisme. Spesialist i nevropsykologi ved BUP Molde Magnus Reiestad snakker med Marie Gjengstø som selv har diagnosen Aspergers syndrom. Denne podcasten er en samtale om autisme fra to forskjellige perspektiv, fra autisten selv og fra en utreder i spesialisthelsetjenesten. Vi påstår ikke å ha en sannhet og fasit på alt, men målet er å dele våre erfaringer og tanker og at den som hører på oss skal lære litt mer om autisme.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for more information.
Episode Artwork

Autismepraten episode 7 - Å mestre livet som autist

I denne episoden snakker vi om hvor man kan få hjelp til å mestre livet samt verdien av tilrettelegging og hvilke rettigheter en autismediagnose gir.Har du spørsmål eller kommentarer send gjerne en epost til [email protected]. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/202222 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Autismepraten episode 6 - Autisme, Fleksibilitet og Rigidet

I denne episoden snakker vi om fleksibilitet og evnen til å tåle endringer. Vi drøfter forholdet mellom rigiditet, stress og utrygghet.Har du spørsmål eller kommentarer send gjerne en epost til [email protected]. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/5/202217 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Autismepraten episode 5 - Autisme og Sosial funksjon

I denne episoden snakker vi om verdien av venner, hvordan gå på fest samt litt om dating og kjærester.Har du spørsmål eller kommentarer send gjerne en epost til [email protected]. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202226 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Autismepraten episode 4 - Autisme og Kommunikasjon

I denne episoden snakker vi om vanlige kommunikasjonsvansker autister (og andre) møter i dagligdagse situasjoner.Har du spørsmål eller kommentarer send gjerne en epost til [email protected]. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/21/202226 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Autismepraten episode 3 - Autisme og Stress

I denne episoden snakker vi om stress. Hva er egentlig stress og hva er vanlige kilder til det? Hvordan kjenner man igjen stress?Har du spørsmål eller kommentarer send gjerne en epost til [email protected] til stress skjema:https://docs.google.com/document/d/12E8xDDQE0CV2lsV7t-DEiQCyQpO8LA7I/edit?usp=sharing&ouid=116732391510432096196&rtpof=true&sd=true Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202224 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Autismepraten episode 2 - Autisme og Identitet

I denne episoden snakker vi om det å få autismediagnosen, maskering av vansker og identitet. Er man autist eller har man autisme?Har du spørsmål eller kommentarer send gjerne en epost til [email protected]. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/7/202216 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Autismepraten episode 1 - Hva er autisme?

I denne episoden drøfter vi noen myter om autisme, hva som er kjernevanskene i autisme og litt om årsak og forekomst.Har du spørsmål eller kommentarer send gjerne en epost til [email protected]. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/31/202228 minutes, 13 seconds