Apteekin hyllyltä Cover
Apteekin hyllyltä Profile

Apteekin hyllyltä

Finnish, Finance, 6 seasons, 60 episodes, 1 day 10 hours 35 minutes
About
Apteekin hyllyltä on Suomen ensimmäinen apteekkialaan liittyvä podcast-sarja, joka pureutuu alan ilmiöihin ja ajankohtaisiin teemoihin. Podcastissa farmaseutit Laura Rinta- Jouppi ja Johanna Hakamäki haastattelevat niin alalta kuin alan ulkopuoleltakin inspiroivia ihmisiä. Podcastin tavoite on tuoda virkistäviä uusia näkökulmia ja pölyttää perinteistä alaa.
Episode Artwork

Muistisairas apteekissa | K6 J8

Kaupallinen yhteistyö Nutricia. Muistisairaus voi yllättää hiljaa hiipien. Mistä muistisairauden merkit voi tunnistaa apteekkityössä? Entä kuinka tämän herkän asian voi ottaa puheeksi asiakkaan ja omaisen kanssa? Käymme läpi myös miten varhaisen Alzheimerin taudin hoitoa voi tukea ruokavaliolla. Jakson asiantuntijoina ovat muistikoordinaattori Paula Tolppanen ja Nutricialta Toni Alsila. Podcastin 6. kausi päättyy. Kiitos, että kuuntelit podcastia! Kaikki jaksot ovat edelleen kuunneltavissa, joten laita sinua kiinnostavat teemat tai vaikka kaikki jaksot kuunteluun. Iloisin terveisin juontajat ja farmaseutit Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi.
10/05/202325 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Ammattiylpeyttä ja inspiraatiota - mitä kuulijat kertovat? | K6 J7

Vastaamme jaksossa teidän yleisimpiin kysymyksiin ja palautteisiin Apteekin hyllyltä-podcastista. Mikä on yllättänyt podcastia tehdessä? Mikä on ollut haastavinta, kun lähtee luomaan kokonaan uutta? Jaamme myös hauskoja muistoja äänityksistä ja podcastin vieraiden kertomista tarinoista. Äänessa podcastin juontajat ja farmaseutit Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi.
03/05/202316 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Kirsi Pietilä - itsevarmasti itsehoidossa | K6 J6

Keskustelemme apteekin itsehoitoneuvonnasta. Vieraanamme on apteekkari ja intohimoinen apteekin itsehoidon kehittäjä Kirsi Pietilä. Jaksossa kuulet… Kirsin uratarinaa yliopistolta apteekkariksi ja apteekkialan kehittäjäksi Vinkkejä oppilaiden perehdytykseen Kuinka selvittää asiakkaan tarpeet muutamalla kysymyksellä Näkemyksiä miksi apteekin itsehoitoneuvonnalla on merkitystä nyt ja tulevaisuudessa
26/04/202329 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Tukea vai tunkeilua? Intiimiasiat apteekissa | K6 J5

Keskustelemme intiimiasioista apteekkityössä. Miten aloittaa keskustelu asiakkaan kanssa, jos aihe tuntuu itsestä kiusalliselta? Entä asian kääntöpuoli: mitä vastata rivouksia ehdottelevalle asiakkaalle? Jaksossa kuulet myös esimerkkejä apteekissa eteentulevista asiakastapauksista sekä lääkkeiden ja sairauksien vaikutuksista seksuaaliterveyteen. Asiantuntijana jaksossa on seksuaaliterapeutti Mari Päiväniemi.
19/04/202351 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Maitohappobakteerit - mitä voi sanoa, mitä ei? | K6 J4

Jaksossa keskustellaan maitohappobakteereista: mitä voi sanoa, mitä ei ja miten toimia apteekissa hyllytyksen ja markkinoinnin suhteen? Jaksossa vieraana on BioGaialta toimitusjohtaja Minna Tähtinen. Mitkä ovat toistuvia maitohappobakteereihin liittyviä kysymyksiä, joihin apteekkilaisen olisi hyvä osata vastata? Nappaa jaksosta uusinta tietoa maitohappobakteereista, ja toimi varmemmin maitohappobakteerihyllyllä. Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä BioGaian kanssa.
12/04/202320 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Mitä apteekkilaisen on hyvä tietää vajaaravitsemuksesta? | K6 J3

Kaupallinen yhteistyö Nutricia. Vajaaravitsemus tarkoittaa tilanteeseen nähden riittämätöntä ravitsemusta, ja tila voi syntyä iästä riippumatta esimerkiksi yksipuolisen ruokavalion, leikkauksen tai toipilasajan seurauksena.  Jaksosta opit perusteet vajaaravitsemuksesta ja saat vinkkejä apteekin asiakaspalveluun. Asiantuntijana jaksossa on Carina Kronberg-Kippilä Nutricialta.
05/04/202324 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Miksi farmaseutti ei paina nappia? | K6 J2

Tartuimme kuulijakysymykseen ja pohdimme asiaa kolmesta näkökulmasta: apteekkari, asiakas ja työntekijä. Pohdimme tilanteen taustoja ja syitä, ja toisaalta sitä, miten muuttunut maailmantilanne, kuten esimerkiksi yleinen huoli ja lääkkeiden saatavuushäiriöt muuttavat myös asiakaspalvelua ja asiantuntijatyötä nyt ja tulevaisuudessa. Käsittelemme myös johtamista ja työn tehokkuuden ja laadun mittaamista. Jaksossa keskustelevat podcastin juontajat ja farmaseutit Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi.
29/03/202321 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Suomen ensimmäinen villasukka-apteekki | K6 J1

Miten luovien menetelmien avulla voi kehittää apteekin liiketoimintaa ja yhteisöllisyyttä? Entä miten taide ja talous liittyvät yhteen? Jaksossa vieraana apteekkari Suvi Savolainen Lapinjärven apteekista ja kuvataiteilija Ville Huhtanen. Jaksossa pääset kurkistamaan erilaisiin luoviin menetelmiin esimerkiksi apteekkarin identiteetin, apteekin arvojen, työilmapiirin ja asiakkaiden sitoutumisen kehittämisessä. Miten kokeileminen ja jopa hetkittäinen epämukavuuden tunne synnytti yhteenkuuluvuutta ja uudenlaista merkitystä apteekkityöhön?
22/03/202351 minutes 9 seconds