Winamp Logo
Andere Ogen Cover
Andere Ogen Profile

Andere Ogen

Dutch, News, 1 season, 6 episodes, 1 hour, 11 minutes
About
Hoe ervaren gewone burgers de actualiteit? Welke impact heeft het nieuws op hun leven? VRT-journalist Majd Khalifeh zocht stemmen en getuigenissen rond thema's die de wereld beroeren. De zoektocht leverde vijf gesprekken op met gasten die openhartig getuigen over armoede, de klimaatcrisis, de koers, de seksuele vrijheid en de oorlog in Oekraïne.
Episode Artwork

Efrem

Met Lotte Kopecky, Wout Van Aert en Remco Evenepoel is een gouden generatie wielrenners opgestaan. Dat Majd de passie voor het wielrennen nog niet voelt, vindt hij niet kunnen. Hij zoekt inspiratie bij Efrem Tekle, een vluchteling uit Eritrea met een passie voor de koers. Efrem belandde enkele jaren geleden in België na een extreem gevaarlijke vluchtroute via Soedan, Libië en een boottocht via de Middellandse Zee. Hij neemt Majd op sleeptouw in zijn droom naar de wielertop.
12/25/202214 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Nancy

Niemand is dit jaar ontsnapt aan de inflatie, een gevolg van de stijgende energieprijzen wereldwijd. Voor veel gezinnen en alleenstaanden uit de middenklasse is deze financiële druk ongezien en moeten ze voor het eerst om hulp vragen. Zo ook Nancy, een alleenstaande moeder uit West-Vlaanderen. Ze getuigt openhartig hoe ze elke dag een strijd voert tegen de hoge prijzen en het tekort aan middelen om haar twee dochters het minimum te kunnen voorzien.
12/25/202210 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Oksana

Oksana is een Belgische vrouw van Oekraïense origine. Ze runt in Antwerpen een zaak met Oekraïens design. Samen met vele Oekraïense vluchtelingen in ons land komt ze elk weekend op straat om te demonstreren tegen de Russische invasie in Oekraïne. Oksana spreekt openhartig over haar Oekraïense roots, haar band met het land en cultuur en wat we nog niet weten over de Oekraïense bevolking.
12/25/202216 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Margaretha

Het is enkel wachten tot de volgende nieuwsreportage over een allesverwoestende cycloon, gigantische bosbrand of nieuw hitterecord. Van Pakistan tot België, we voelen allemaal de gevolgen van de klimaatverandering. Activisten laten zich horen en proberen om aandacht te trekken voor het klimaat. Majd Khalifeh praat met Margaretha Wewerinke-Singh. Zij verdedigt het piepkleine Vanuatu voor het Internationaal Strafhof in Den Haag, waar ze de eerste klimaatzaak ooit zal bepleiten.
12/25/202212 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Mohammed

Het verbod op de regenboogvlag in veel landen toont aan dat het recht om te zijn wie je wil zijn lang niet vanzelfsprekend is. In deze aflevering praat Majd met Mohammed, een Palestijnse vluchteling uit Gaza die al een paar jaar in België woont. Mohammed vertelt over zijn kindertijd in Gaza en is openhartig over de moeilijke strijd als homo in zijn sociale omgeving. Of hoe zijn seksuele identiteit een onbreekbare band met zijn moeder toch wist te breken.
12/25/202215 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Trailer - Andere Ogen

Hoe ervaren gewone burgers de actualiteit? Welke impact heeft het nieuws op hun leven? VRT-journalist Majd Khalifeh zocht stemmen en getuigenissen rond thematieken die de wereld beroert. De zoektocht leverde vijf gesprekken op met gasten die openhartig getuigen over armoede, de klimaatcrisis, de koers, de seksuele vrijheid en de oorlog in Oekraïne.
12/12/20221 minute, 34 seconds