Winamp Logo
Aleksandra Birta Ilić Cover
Aleksandra Birta Ilić Profile

Aleksandra Birta Ilić

Bosnian, Education, 2 seasons, 18 episodes, 9 hours, 13 minutes
About
Podcast koji vodi Aleksandra Birta ilić, psiholog sa preko 20 godina radnog iskustva i misijom da vam pomogne da unapredite svoj život i odnose sa drugim ljudima. Priče, saveti i strategije iz mog ličnog i profesionalnog iskustva, predstavljene jednostavnim jezikom koji svako može da razume. Sve to uz puno praktičnih primera i tehnika koje odmah možete primeniti, i zahvaljujući kojima ćete se osećati osnaženo i spremno da izađete na kraj sa izazovima koji vas tište. Epizode će biti podeljene po kategorijama (ični razvoj, roditeljstvo, biznis), pa birajte ono što vas najviše interesuje.
Episode Artwork

#5 (LIČNI RAZVOJ) Kako sa neprijatnim prazničnim emocijama?

Praznici za mnoge nisu srećna porodica i društvo iz Coca Coline reklame. Za veliki broj ljudi praznici su mix dobrog provoda, malo svađa i suza i postepenog građenja želje da se odmoriš i da sve više završi, pa da se svi vratite u kolosek. U ovoj epizodi sam detaljno pričala o tome kako da se suočite i bolje upravljate sopstvenim neprijatnim emocijama u ovo doba godine, a u drugom delu emisije sam pričala o neprijatnim prazničnim emocijama kod dece, za one od vas koji ste roditelji. U celoj epizodi ćete čuti čak 14 konkretnih korisnih smernica za bolje prihvatanje i upravljanje neprijatnim emocijama, primenjive i inače u svakodnevnom životu, ne samo za praznike. Ako krenete da primenjujete makar jednu, sigurna sam da ćete osetiti pozitivan efekat. Uživajte!
12/28/202148 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#4 (LIČNI RAZVOJ) Umesto novogodišnjih rezolucija uradite ovo

Da li redovno postavljate ciljeve a ne realizujete ih? Ili ih ni ne postavljate jer ste ubeđeni da u samom startu niste dovoljno motivisani ili ste uvereni da ćete svakako odlagati? Pa čamu onda sve to, je l tako? To se dešava svaki put kada neki cilj i plan kreirate iz glave. Uđete u energiju moranja, usmereni ste samo na rezultate, i oni neretko izostanu. Ja sam tako kreirala ciljeve ranije, i mnoge novogodišnje rezolucije se nisu ostvarile. Onda kada sam počela pažnju da fokusiram na to kako želim da se osećam i kakva osoba da budem, ciljevi su bili izvesniji. I uživala sam ne samo u njihovom ostvarenju, već i u procesu dolaženja do njih. U ovoj epizodi vam predstavljam dve stvari koje možete raditi umesto klasičnih novogodišnjih rezolucija.
12/20/202126 minutes, 12 seconds