Winamp Logo
Al sla je me dood Cover
Al sla je me dood Profile

Al sla je me dood

Dutch, Social, 1 season, 13 episodes, 7 hours, 56 minutes
About
Al sla je me dood is een true crime podcast waarin - compleet ongehinderd door enige kennis van zaken - moorden, verdwijningen en andere mysteries besproken worden. Naast gruwelijk misdaadverhalen vertellen we ook over enge dingen die we zelf hebben meegemaakt en verzinnen we tips om niet vermoord te worden. Met een vleugje satire, zelfspot en niet voorzichtig met onze mening, maar altijd met respect voor slachtoffers.
Episode Artwork

55. Een onrecht: Jennifer Laude

LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering! In oktober 2014 wordt de 27-jarige Jennifer Laude vermoord gevonden in een hotelkamer in Olongapo, de Filipijnen: ze is gewurgd en verdronken in het toilet. De politie komt al snel een dader op het spoor, een jonge Amerikaanse marinier. Maar hem veroordelen blijkt niet zo simpel, mede omdat Jennifer een groot geheim met zich meedroeg.
4/28/202247 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

49. Een wraakactie: Marianne Bachmeier

Op een dag in mei 1980 in Lubeck, Duitsland, stapt de 29-jarige Marianne Bachmeier een rechtszaal binnen en schiet de verdachte die op die dag terecht staat meermaals in zijn rug. Een moord, op klaarlichte dag, en voor het oog van justitie. En toch was deze daad niet zo zwart-wit. Want het motief voor deze moord, vonden veel mensen gerechtvaardigd. LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
2/4/202245 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

41. Een onrecht: De Saskatoon Starlight Tours

Januari 2000, Saskatoon, Canada. Darrell Night wordt na een nachtje iets teveel drinken opgepikt door twee politieagenten. Hij denkt dat ze hem naar het politiebureau brengen, maar dan rijden ze ineens de andere richting op. Het is het begin van de ontrafeling van een mysterie dat al decennia lang de oorspronkelijke bewoners van de regio bezig houdt.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
10/14/202145 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

40. Een onopgeloste moord: Sally Van Hecke

In 1996 wordt de toen 20-jarige Sally Van Hecke dood aangetroffen op een strand aan de Linkeroever in Antwerpen. Jarenlang gebeurt er niets met de zaak en zit Sally's familie in onwetendheid, tot journalist Kurt Wertelaers onderzoek doet en met een wel heel plausibele verdachte op de proppen komt.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
9/9/202151 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

35. Een Hartsvriendin: Jessica Wongso

Op 6 Januari 2016 komen twee oude schoolvriendinnen Jessica Wongso en Mirna Salihin samen in een hip café in Jakarta om bij te kletsen met een kop koffie, maar dit loopt al snel heel fout af. LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
8/5/202141 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

32. Een stalker: Het Watcher Huis

In de zomer van 2014 komt de droom van de familie Broaddus uit - ze kopen een geweldige villa aan 657 Boulevard in New Jersey en staan te popelen om in te trekken. Tot er op een dag een bizarre en huiveringwekkende brief op de mat valt - een stalker, die zichzelf 'The Watcher' noemt, is namelijk niet zo blij met de nieuwe inwoners van 657 Boulevard.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
7/15/202149 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

29. Een moord: Reena Virk

Als een 14-jarig meisje met een moeilijke jeugd in Canada verdwijnt, komt de politie terecht in een web van tienerleugens, met een verschrikkelijke wending.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
6/24/202136 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

17. Een Rivaal: Wanda Holloway

Wanda Holloway is een echte 'stagemom' uit Texas, die dolgraag wil dat haar dochter Shanna een plaatsje in het cheerleader team van haar school krijgt. Als het via de auditie niet lukt, gaat ze een stapje verder om deze cheerleader droom te bereiken... LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
3/12/202129 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

16. Een cult: Familie de Védrines

De aristocratische familie de Védrines woont in een chateau in Frankrijk, totdat de familieleden op een dag te horen krijgen dat kwade krachten achter hun geld aanzitten. Dit verhaal gaat over hoe één man drie generaties zo kon manipuleren dat ze hun fortuin, huizen en mentale gezondheid verloren.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
3/5/202135 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

14. Een familie: Cary Stayner

Deze aflevering duiken we in de psyche van Cary Stayner - de oudere broer van de ontvoerde Steven. Waar Steven zich ontpopt tot een ware held, gaat Cary een andere richting op, en kiest hij de bergen van Yosemite National Park uit als crime scene voor zijn afschuwelijke daden.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
2/19/202131 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

13. Een familie: Steven Stayner

Als Steven Stayner 7 jaar oud is, wordt hij door twee mannen in een auto gelokt en ontvoerd.  Dit is het eerste deel van een verhaal over twee broers, beiden gebukt onder een traumatische ervaring, die twee heel verschillende paden bewandelen.   Trigger warning: in deze aflevering bespreken we misbruik.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
2/12/202131 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

09. Een slaapwandelaar: Kenneth Parks

In 1987 heeft de 24-jarige Kenneth Parks al een tijdje last van slapeloze nachten, paniekaanvallen en slaapwandelen. Maar op een nacht doet hij wel iets heel bizars in zijn slaap.... Is dit het meest flauwe excuus voor een misdaad ooit, of een zeldzaam neurologisch fenomeen? We duiken in de mysterieuze zaak van deze slaapwandelaar.  LET OP: Je vindt een aantal van onze afleveringen op openbare platforms, de rest luister je exclusief op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering!
1/15/202130 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

00. Een trailer

We leggen in sneltreinvaart en binnen 30 seconden uit wat je van deze podcast kunt verwachten. Een aantal van onze afleveringen kun je gratis beluisteren op open platforms zoals Spotify, daarnaast zijn er nog heel veel meer afleveringen te horen op Podimo. Daar verschijnt ook iedere 2 weken een nieuwe aflevering. Tot daar!
11/17/202029 seconds