Winamp Logo
Aikalisä Cover
Aikalisä Profile

Aikalisä

Finnish, Cultural, 1 season, 8 episodes, 5 hours, 22 minutes
About
Pää täynnä uutisia ja postauksia medioissa toistuvista aiheista? Mielipidettä on vaikea muodostaa, kun ei ehdi paneutua otsikoihin, saati selvittää syitä ja seurauksia?  On syytä ottaa aikalisä.  Roope Salminen valitsee joka viikko aiheen, joka ei jätä häntä rauhaan. Mukaan kutsutaan vieras, joka rakastaa tai vihaa aihetta, tai tietää siitä paljon. Studiossa aihetta kuoritaan, pengotaan ja käännellään, kunnes mielipiteesi alkaa kypsyä. Tarjoillaan ajan kanssa.  Tämä on Podme Original -sarja, ja tuotettu yksinoikeudella Podmelle.  Jaksot ovat vapaasti kuunneltavissa kaikilla alustoilla 15.2.2023 asti, jonka jälkeen kuulet uudet jaksot yksinoikeudella Podmelta. 
Episode Artwork

Aikalisän uusi kausi on täällä 🕓

Kuuntele uudet jaksot Podme Premiumissa perjantaisin 19.1. alkaen. Tällä kaudella pohditaan muun muassa mistä johtuu peliriippuvuus, miten saada laadukkaampaa unta, ja miksi lasten kokema köyhyys lisääntyy Suomessa. Tervetuloa mukaan ottamaan aikalisä.
2/2/20241 minute
Episode Artwork

Traileri: Aikalisän 2. kausi 18.8. alkaen

Miten helpottaa omaa kännykkäriippuvuutta? Mitä Kiinassa ihan oikeesti tapahtuu? Miltä tuntuu kuulua lahkoon Suomessa? Muun muassa näihin aiheisiin syvennytään Aikalisän kakkoskaudella, aina perjantaisin 18.8. alkaen Podmessa. Tervetuloa kuulolle! 🎧
8/17/202344 seconds
Episode Artwork

5. Päiväkodit - pommi tikittää

Kausi 1 jakso 5/18. Lapset karkailevat, työntekijät itkevät salaa, suhdeluvuilla kikkaillaan ja päivät ovat selviytymistä… Varhaiskasvatuksen opettajat viettävät useasti aikaa lasten kanssa enemmän kuin monet vanhemmat mutta kiitosta ei juurikaan heru. Työntekijät väsyvät ja vaihtavat alaa, mistä apu varhaiskasvatuksen kriisiin? Roopen vieraana Aikalisä-studiossa on kokenut varhaiskasvatuksen opettaja, kannustavana kasvattajana somestakin tuttu Ansku Forsström.
2/10/202342 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

4. Televisio - Kevyet mullat

Kuinka kauan lineaarinen televisio on vielä olemassa? Syntyykö jatkossa enää suomalaisia tv-tähtiä? Koituuko kotimaisen tv-sisällön kohtaloksi sukupuutto? Miten tekoäly muuttaa television tekemistä? Roope saa vieraakseen Aikalisä-podcastiin liikkuvan kuvan ja tarinallistamisen visionäärin Pauli Kopun, joka on kirjoittanut kirjan Media television jälkeen.
2/3/20231 hour, 5 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

3. Roope eduskuntaan!

Kausi 1 jakso 3/18. Kevään eduskuntavaalit lähestyvät ja ehdokaslistat täyttyvät kovaa vauhtia. Roope kutsuu Aikalisä-podcastin vieraaksi vaalikampanjakonkarin, kokoomuksen entisen puoluesihteerin, muun muassa presidentti Sauli Niinistön vaalikampanjan kampanjapäällikkönä toimineen Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujusen. Minkä puolueen listoille Roope päätyy ja miten hänelle rakennetaan tehokas vaalikampanja?
1/27/20231 hour, 7 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

2. Eutanasia – kuolema vie kivut 

Kausi 1. Jakso 2/18.Miksi ihmisen pitää odottaa kuolemaansa kovissa kivuissa? Miltä eutanasia tuntuu? Millaista on osallistua omiin hautajaisiin? Aikalisä-podcastin toisessa jaksossa Roope saa vieraakseen saattohoidon veteraanin, Terhokodin entisen johtajan, lääkäri Juha Hännisen, joka ajaa eutanasian laillistamista Suomessa. Tämä on Podme Original –sarja ja tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Lähteenä jaksossa on käytetty Juha Hännisen Auta minut kuolemaan –teosta. Jaksossa mainittavaan eutanasia-lakiehdotukseen ja Oikeus Arvokkaaseen Kuolemaan –yhdistykseen pääset tutustumaan osoitteessa oakry.fi  
1/20/20231 hour, 18 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

1. Elon Musk – hullu vai nero?

Kausi 1. Jakso 1/18.   Elon Musk. Maailman toiseksi rikkain mies. Kuka hän oikeasti on? Hurahtanut miljardööri, hullunrohkea uhkapeluri, huikea bisnesnero, suuri visionaristi? Roope ottaa aikalisän, ja avaa Elon Muskin tarinaa yhdessä teknologia-yrittäjä, kolumnisti, ja Muskin elämää lähes fanaattisesti viimeiset 10 vuotta seuranneen Juhani Mykkäsen kanssa.
1/20/20231 hour, 5 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

teaser

Ensimmäiset jaksot julkaistaan 20.1. 2023
1/12/202338 seconds