Winamp Logo
Aftenpodden Cover
Aftenpodden Profile

Aftenpodden

Norwegian, News, 1 season, 553 episodes, 6 days, 2 hours, 2 minutes
About
Få med deg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, sjefredaktør Trine Eilertsen, politisk redaktør Kjetil Alstadheim og nyhetsredaktør i NTB, Sarah Sørheim.
Episode Artwork

Poddens kulturminister, hva trenger Ap og politisk bolig-styling

Trine, Kjetil, Lars og Sarah svarer på spørsmål fra lytterne - vi snakker smått og stort: Hvem i podden ville vært den beste kulturministeren? Duracellkanin eller hard i klypa? Og hvilken politiker ville du latt innrede hjemmet ditt? * Hør alle episodene av Aftenpodden som abonnent hos Podme eller Aftenposten. * Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
7/18/202441 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Ekstrapod fra Aftenpodden USA: Trump er skutt. Hva nå?

Et drapsforsøk har snudd den allerede dramatiske valgkampen i USA på hodet. President Donald Trump ble truffet av en kule som sneiet øret hans. Hva betyr dette for den videre valgkampen? Med korrespondent Kjetil Hanssen inne fra USA, kommentator Christina Pletten og programleder Kristoffer Rønneberg.
7/14/202418 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Tajik-teori i Oslo, intellektuell kåring og VAR-debatt: Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Lars og Sarah har besøk av Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm. De snakker om Oslo-politikken og hvordan et nytt huskjøp - og en innmelding - kan si noe om planene til Arbeiderpartiets Hadia Tajik. Det blir også diskusjon rundt kåringen av Norges fremste intellektuelle og så drister de seg ut i VAR-debatten. Hør episoden som abonnent hos Podme eller Aftenposten. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
7/4/20241 minute, 12 seconds
Episode Artwork

Puppestunt, tannhelse og EU-problem: Hør hele episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Det er snart ferie for noen, men kulturministeren rakk å gjøre seg bemerket. Fritt og morsomt eller overdrevent? Partiene er snart ferdige med å oppsummere våren - Kjetil har vært der. Og det kan bli comeback på Stortinget for et par «blasts from the past». Hør podkasten hver uke, som abonnent hos Podme eller i Aftenposten-appen. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
6/27/20241 minute, 6 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden Midtøsten: Trykkokeren, kruttønna, stedet der det alltid bobler over. Hva er det med Jerusalem?

Både israelerne og palestinerne insisterer på at Jerusalem er deres hovedstad. Byen har blitt det emosjonelle episenteret for hele konflikten. Hvordan skal Jerusalem-problemet løses? Og hvordan er det egentlig å bo i Jerusalem med en nyfødt baby? Med historiker Marte Heian-Engdal, sjefredaktør Trine Eilertsen og tidligere Midtøsten-korrespondent Hanne Christiansen.
6/24/202446 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Basic Bitches, kjekke rottemenn og revidert budsjett - hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Statsminister Jonas Gahr Støre fikk en positiv start på dagen, tirsdag i denne uken, men satser alt på at neste år skal bli enda bedre. Han forsvarte justisminister Emilie Enger Mehl mot anklager om å være en «Basic Bitch», men har foreløpig ikke uttalt seg om kjekke rottemenn. Ap, Sp og SV kom i havn med revidert nasjonalbudsjett. Hør hele episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
6/20/202453 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden Midtøsten: Faren for storkrig i Midtøsten er ikke over. Hvem er det som trekker i trådene?

Spenningen øker mellom Israel og Hizbollah i Libanon. Er en fullskala krig uunngåelig? Denne uken diskuterer vi maktspillet i Midtøsten. Hvilke land og aktører støtter hverandre i de såkalte proxy-krigene, og har de egentlig interesse av at krigen på Gazastripen sprer seg? Med historiker Marte Heian-Engdal, sjefredaktør Trine Eilertsen og tidligere Midtøsten-korrespondent Hanne Christiansen.
6/17/202446 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Støre-jubileum, aldersgrense-debatt og tradwives-irritasjon (Åpen episode!)

Jonas Gahr Støre har vært partileder i Ap i 10 år denne uken. Hvordan gikk det egentlig? Kan et tiår med motbakke likevel ende i suksess? Trine og Kjetil er ikke helt enige om aldersgrense i sosiale medier - og Sarah lar seg fyre opp av tradwives. (Der er Trine enig) . Alle kan melde seg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no For å høre alle episoder, abonner på enten Podme eller Aftenposten.
6/13/20241 hour, 1 minute, 53 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden Midtøsten: Ingen har en plan for Gaza etter krigen. Hva er det palestinerne vil?

Ingen klarer å bli enige om hva som må skje dagen når krigen en dag er over. Vi plukker opp tråden der vi slapp i forrige uke, og spør: Hvem er palestinerne, og hva vil de egentlig? For å svare på det må vi litt lenger tilbake i historien denne gangen. Med historiker Marte Heian-Engdal, sjefredaktør Trine Eilertsen og tidligere Midtøsten-korrespondent Hanne Christiansen.
6/10/202453 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Kysse-statsråd, dansk sjokk og skole-rant fra Trine: Ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Aftenposten avslørte kyssing i regjeringen denne uken - men er det egentlig en sak? I så fall hvorfor? Sarah utfordrer Trine og Kjetil. Kjetil kritiserer på sin side VG for historieløshet og politikerne for å levere store doser valgflesk. Trine på sin side snakker om skoledebatten - hennes nye underholdning. Lars er oppslukt av Den sorte svane, og sier alle MÅ se den. Hør hele hos Podme eller Aftenposten-appen, og abonner på nyhetsbrevet ved å gå til www.aftenpodden.no. Billetter til liveshow 11. juni finner du på Ticketmaster.
6/6/20241 minute, 14 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden Midtøsten: Bildene fra Rafah sjokkerer. Hva er det israelerne vil?

Etter en uke med bilder av bombede teltleirer og lemlestede barn er det mange som spør seg hvordan israelerne fortsatt kan støtte denne krigen. I ukens episode prøver panelet å gå tilbake til noen helt grunnleggende spørsmål: Hvem er israelerne, og hva vil de egentlig? Det viser seg å være mer enn ett svar. Med historiker Marte Heian-Engdal, sjefredaktør Trine Eilertsen og tidligere Midtøsten-korrespondent Hanne Christiansen.
6/3/202447 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Alene hjemme-Trygve, streik og Baby reindeer: Hør hele episoden hos Podme og i Aftenposten-appen

Trine er tilbake, vi forsøker å forstå en spennende streik med mye politikk i seg, Trygve Slagsvold Vedum mangler tallknusere i budsjettforhandlingene og Lars MÅ snakke om Baby Reindeer. Hør hele episoden, og alle de andre, hos Podme eller i Aftenposten-appen som abonnent. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no og billetter til liveshow på på www.ticketmaster.no
5/30/20241 minute, 9 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden Midtøsten: Norge anerkjenner Palestina. Belønner vi Hamas for terrorangrepet?

Etter over 30 år med samme tilnærming, gjør den norske regjeringen en helomvending og anerkjenner Palestina. Israelerne raser og beskylder Norge for å premiere Hamas for 7. oktober-angrepet. Hva er egentlig tostatsløsningen, og hvorfor velger Norge å gjøre dette nå? Med historiker Marte Heian-Engdal, sjefredaktør Trine Eilertsen og utenriksjournalist Hanne Christiansen.
5/27/202434 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Trines premiere! Krigen på Gazastripen: Kan den ødelegge vennskapet mellom Israel og USA?

Urpremiere på Aftenpodden Midtøsten! Forholdet mellom Israel og USA er helt unikt. Hvorfor har støtten til Israel alltid vært så viktig for amerikanske politikere? Begynner vennskapet nå for alvor å slå sprekker? I tillegg får du en førstehåndsberetning om å fly i sanksjonsrammede Iran. Med historiker Marte Heian-Engdal, sjefredaktør Trine Eilertsen og utenriksjournalist Hanne Christiansen.
5/24/202442 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Palestina, Statsminister-Sylvi og ny Pride-debatt: Ny episode hos Podme og i Aftenposten-appen

Norge har tatt et kontroversielt, men ikke uventet grep med å anerkjenne Palestina som stat. Hva vil det bety? Frp vokser på meningsmålingene og Erna Solberg svekkes - kan Sylvi Listhaug bli statsminister? Og så diskuterer Sarah og Lars Pride-flagg på skolene, og en av politikkens tristeste pressekonferanser. Hør alle episodene, hver uke, hos Podme og i Aftenposten-appen. Abonnér på nyhetsbrevet med ukens lenker på www.aftenpodden.no
5/23/20241 minute, 29 seconds
Episode Artwork

Nasjonalfylla, revidert budsjett og Moxnes-intervju

Har feiringen av 17. mai nå faktisk bikket? Spørsmålet stilles fra utlandet, der Lars avbryter ferien sin. Ellers snakker Trine og Kjetil om revidert nasjonalbudsjett, de store pengene og de store utfordringene. Lars har sett Bjørnar Moxnes snakke ut hos NRK, men den gamle tabloidjournalisten savnet mer grafsing. Få lenker og quiz på www.aftenpodden.no. Kjøp billetter til Aftenpodden live på www.ticketmaster.no.
5/16/202439 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Rødt-oppvask, MDG-avgang og besøk hos kongen: Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Republikaneren Kjetil Alstadheim har vært på besøk hos kongen, konflikten i Rødt handler om mer enn bare en tiktoktabbe og nye politikere gir seg på Stortinget. * Hør hele podkasten hos Podme eller i Aftenposten-appen. * Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no og gå til Ticketmaster for å kjøpe billetter til liveshow 11. juni.
5/8/20241 minute, 13 seconds
Episode Artwork

Narko-innrømmelser, Oslo-skytinger og pengejakt: Episode ute hos Podme og i Aftenposten-appen

FpU-wonderboy Simen Velle sto frem med sin narkodom i VG i dag, og vi diskuterer hvorvidt det er et problem for ham. Eirik Lae Solberg har gått i strupen på regjeringen om Oslo-krim, og kan ha en god valgkampsak. Jonas Gahr Støre har vært på jakt etter mer penger til Ukraina, og finner det. Sarah og Kjetil har sett samme film på kino. Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen, og abonner på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
4/30/202456 seconds
Episode Artwork

Ny helseminister, dårlig gutta-stemning og Swiftie-Kjetil: Ny episode hos Podme og i Aftenposten-appen

Ap's Jan Christian Vestre går livets harde skole som helseminister. Mannsutvalget har tegnet opp fremtidens likestilling, men er den realistisk? Og Kjetil har forsøkt seg på å forstå det nye Taylor Swift-albumet. Hør hele episoden hos Podme, eller i Aftenposten-appen
4/25/20241 minute, 9 seconds
Episode Artwork

Detektiv-Trine, Facebook-Kjerkol, Kaski, Bru og Frp-gjensyn

Trine Eilertsen avdekket et KI-stunt fra Harald Eia (Hør Tore og Haralds podkast i Podme for å høre hans versjon). Ingvild Kjerkol har fortsatt kampen på Facebook, Tina Bru (H) og Kari Elisabeth Kaski (SV) varsler at de gir seg - og Senterpartiet sliter med et opprør. * Få nyhetsbrevet med ukens lenker og tips på www.aftenpodden.no
4/18/202459 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Kjerkol-dommen, Ap-strategi, Danby Choi og telefon-oppgjør: Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Aftenpodden snakker om at Ingvild Kjerkol er felt for juks, og ser på veier videre. Vi diskuterer Aps landsstyremøte og Støres plan for å snu nedturen til opptur. Sarah mener Danby Choi er den perfekte spiller i dagens offentlighet og Trine mener hun kan se nye dramatiske regler komme inn og regulere både sosiale medier og smarttelefoner. * Hør hele podkasten hos Podme eller i Aftenpostens app. * Få nyhetsbrev med lenker og tips på www.aftenpodden.no
4/11/20242 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Bombetrussel, abortforslag, Beyonce og «surhet er gull»: Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Podden er tilbake fra påskeferie! Med ulike erfaringer - Kjetil lurer på om barneombudet kommer etter Lars. Kjetil var også på innsiden da Stortinget ble stengt ned denne uken, etter trusler. Vi snakker abort-forslaget som splitter Regjeringen og Stortinget, Sarah diskuterer Beyonces nye Jolene og Lars lurer på om han må endre personlighet. * Hør hele podkasten hos Podme eller Aftenposten. * Få lenker og tips i nyhetsbrevet på www.aftenpoddden.no
4/4/20241 minute, 8 seconds
Episode Artwork

Slitsomme barn, bussbråk og russe-stopp fra regjeringen

Kjetil er i Brussel og feirer EØS, men ukens store snakkiser har vært familiedebatten om hvorvidt det er slitsomt med barn - eller om det overdrives - samt en viss russebuss fra Bryne. Nå tar regjeringen grep for å stagge russefestingen, og det kan være en vinnersak i en generelt ganske god uke for Jonas Gahr Støre. Få nyhetsbrevet med quiz og lenker på www.aftenpodden.no Og abonner på Podme eller Aftenposten for å høre alle episodene.
3/21/202459 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Facebook-fyll, sionisme-debatt og politikernes gaver: Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Per Willy Amundsen gikk for langt på Facebook med sine kommentarer om arabere, og han fikk kjapp reprimande fra Frp. Hva sier det om Frp i dag? Påstanden om opp og ned på en penis har uansett forvirret en hel nasjon.... og en podkast. Trine har latt seg engasjere av en god debatt om hvordan uttrykket sionisme brukes - og Lars har tatt en kikk i det nye gave- og interesseregisteret fra Stortinget. Noen kommer heldigere ut enn andre. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no og hør hver episode som abonnent hos Podme eller i Aftenposten-appen.
3/14/20241 minute, 46 seconds
Episode Artwork

Kyniske Venstre, kongens fly og kvinnekamp i Mesternes mester: Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Guri Melby og Venstre velger makt over prinsipper - ifølge noen. Hva betyr det? Fosen-konflikten er på én måte løst, men det kan dukke opp nye problemer. Mediedebatten går etter kongens flytur hjem. Og Sarah og Trine går hardt inn i Mesternes Mester-debatten! Er også dette kjønnskamp? * Hør alle episodene av Aftenpodden hos Podme eller i Aftenposten-appen. * Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
3/7/20241 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden Live: Venstre vil ha Solberg som statsminister

Aftenpoddens liveshow fra Sentrum Scene i Oslo: Venstre-leder Guri Melby og Høyre-nestleder Tina Bru er gjester. Venstre kommer til å støtte Erna Solberg som statsministerkandidat, kan Melby avsløre i dette intervjuet. Hva ligger bak? Og er det for tøft å være politiker, eller fortjener de all pepperen? Hør Aftenpodden hver torsdag, og meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no Få nyhetsbrev og lenker på www.aftenpodden.no
3/5/202452 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Sterk Solberg-kritikk, sexløse menn og beklagelser (gratis episode)

Eks-statsråder og stortingstopper har fått refs av Kontroll- og konstitusjonskomiteen, men hva betyr det? Vi går opp løpet. FpU-leder Simen Velle gikk ut, la seg flat, men har likevel fått i gang en debatt om menns problemer, både seksuelt og generelt. Noen vil kunne anklage Lars for å trekke stigen opp under seg. Sarah beklager til Frp-representant Erlend Wiborg etter en stor tabbe, og Kjetil og Trine forklarer hvordan de har løst en uenighet. Kjøp billetter til Aftenpodden live 5. mars, på www.ticketmaster.no og få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no Alle episodene av Aftenpodden kan du høre som abonnent hos Podme eller Aftenposten. Med Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim.
2/29/202458 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Hytteliv, naturvern-snakkis og rare politiske nyheter: Ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Halve podden er på hytten (beklager litt dårlig lyd), og hyttelivet er plutselig midt i naturvern-debatten som sliter på forholdet mellom Ap og Senterpartiet. Trine får endelig åpnet sitt reformhjørne igjen, og Lars har et knippe rare nyheter fra norsk politikk. Hør hele episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen. Kjøp Live-billetter på Ticketmaster og meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
2/22/20241 minute, 17 seconds
Episode Artwork

Drammen-finte, Giske-drama og «satsebuss»: Episode hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Hele Norge diskuterer Drammens vedtak om Ukrainske flyktninger, men var det hele en slags politisk finte av Fremskrittspartiets spindoktor? Støre gikk i alle fall på limpinnen. Vi prøver - og feiler - å gi en rask oppsummering av Giske-konflikten fra Trondheim Ap i helgen. Vi er innom Norges mest effektive lobbyist, og så prøver Sarah å forklare hvorfor satsebuss-gjengen i Norsk forfatterforening føler seg utfordret av Forfatterforbundet. Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
2/15/20241 minute, 21 seconds
Episode Artwork

Mobil i skolen, «Girl math»-Vedum og Gaza: Ute hos Podme og i Aftenposten-appen

Rikholdig meny, denne uken: Vi diskuterer politikk, vin og hvordan kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun «sterkt anbefaler» skoler å være mobilfrie. Kjetil har lest en rapport som anklager Trygve Slagsvold Vedum for å bruke «girl math» og Trine Eilertsen har gjort seg noen refleksjoner rundt situasjonen på Gaza og veien videre. Hør hele Aftenpodden hver uke som abonnent hos Podme eller i Aftenposten-appen
2/8/20241 minute, 27 seconds
Episode Artwork

Fakta om Makta, ep 11: Flodhest-spørsmål og Gro er gjest! (Hør hos Podme eller i Aftenposten-appen nå)

Aftenpodden lager spesialutgaver til hver eneste episode av Makta-serien til NRK. Denne uken med Gro-skuespiller Kathrine Thorborg Johansen som gjest! Hva betyr egentlig Flodhesten? Og solgte Gro og Kåre sjelen sin til slutt? Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen, som abonnent.
2/5/202458 seconds
Episode Artwork

Finnes-ringen, INp-eksplosjon og KrF-flørt (gratis episode)

Hvilke ringer kunne Aftenpodden gått med? Er det egentlig en sak? KrF frir til sånne som Lars, men klarer ikke å sjarmere «mamma og pappa» i podden. Og hva i alle verdens land og riker har skjedd i Industri- og Næringspartiet i det siste? Kunne vi forutsett fallet? Hør alle episodene av Aftenpodden som abonnent hos Podme eller Aftenposten. Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
2/1/202451 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Fakta om Makta, ep 10: Her kommer Kåre! - Ute hos Podme og Aftenposten-appen nå

Aftenpodden diskuterer den ferskeste episoden fra NRK-serien Makta. Denne gangen om de to mennene i Gros liv, Arne Olav og Kåre. Hør hele - og alle de tidligere episodene, hos Podme og i Aftenposten-appen. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
1/29/20241 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Fuske-skandaler, Joker Nord og Barbie-vraking - hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Sandra Borch ga seg på dagen, mens Ingvild Kjerkol fortsetter - enn så lenge. Hva er rimelig i de to ferske fuskesakene? Podden diskuterer. Trine har endelig sett Barbie-filmen og Lars har en oppfordring til piloter. Hør hele episoden hos Podme eller Aftenposten-appen nå. Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
1/25/20241 minute, 9 seconds
Episode Artwork

Fakta om makta, episode 8: Nerdefest og Førde-show: Hør hos Podme og i Aftenposten-appen

Aftenpodden lager Makta-spesialer hver mandag! Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Lars Glomnes diskuterer episode åtte av NRK-serien Makta: Gro Harlem Brundtland kjemper for sin ønskede ledelse mens Reiulf Steen er bekymret for fremtiden. Og endelig får Einar Førde skinne som politisk maktspiller! Hør alle episoder hos Podme og i Aftenposten-appen dersom du er abonnent. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
1/15/20241 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Voksenferie-kok, helsetrøbbel og ambassade-plaster: Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen

Trigger-warning! Lars startet en nasjonal debatt om barnehagebruk denne uken: Er det greit å skamløst sende barna i barnehagen en dag man selv ikke jobber? Det er også diskusjon om helseforetaksmodellen og statsrådens trøbbel i Nord, og vi ser på hvorvidt Anniken Huitfeldt kan få landets mest prestisjefylte ambassadørpost. Hør hele episoden hos www.Podme.no eller i Aftenposten-appen
1/11/20241 minute, 25 seconds
Episode Artwork

Fakta om Makta, episode 7: Gro og aktivistene - hør hos Podme eller i Aftenposten-appen nå.

Aftenpodden diskuterer hver episode av NRK-serien Makta. Hvordan er det når politikere møter aktivister? Er Gro Harlem Brundtland blitt kynisk, eller bare realpolitiker? Hva betyr det at hun er kvinne og mor? Og hva var egentlig Alta-saken? Trine Eilertsen, Lars Glomnes og Kjetil Alstadheim analyserer. Vanlige episoder kommer hver torsdag. Lyd fra NRK. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
1/8/20241 minute, 1 second
Episode Artwork

Nytt år, «genialt» forslag, partilederpause og podkast-tips

Vi feirer det nye året! Trine roser et nytt Ap-forslag, vi lar oss overraske av INp-lederen som har tatt pause, diskuterer Harvard-sjefen og kommer med et par gode podkasttips for nyåret. Husk at du får alle episodene av Aftenpodden som abonnent hos Podme eller Aftenposten - og at alle kan få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
1/4/202451 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Trine-comeback, Støre-tale og julesang-oppgjør: Ute hos Podme eller i Aftenposten-appen nå

Trine Eilertsen er tilbake, og vi snakker om Jonas Gahr Støres årsoppsummering, og hvordan han håper på bedre tider i 2024. Vi diskuterer en tidligere New York Times-redaktørs oppgjør med egen avis, lurer på hvem av oss som best lander et fly og kansellerer en kjent og kjær julesang. Meld deg på nyhetsbrevet for lenker på www.aftenpodden.no og hør hele episoden hos PodMe eller i Aftenposten-appen.
12/20/20231 minute, 19 seconds
Episode Artwork

Støre-klem, abort-debatt og Fosse-baluba: Hør hos Podme eller i Aftenposten-appen

Lars mener Jonas Gahr Støre kunne innkassere en klar seier denne uken, da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom til Norge. Og ikke bare politisk. Kjetil oppsummerer hvorvidt Cop28 ble historisk eller ubetydelig, og vi ser på ferske anbefalinger om en ny abortlov. Til slutt snakker vi litt om Jon Fosse, nobelprisen og hvordan den er mottatt i enkelte kretser (Vestlandet). Hør hele podkasten hos Podme eller i Aftenposten-appen.
12/14/202358 seconds
Episode Artwork

Budsjett-enighet, INp-vingling og julehilsen-kritikk (Åpen episode)

Kjetil er tilbake fra Dubai, og rapporterer. SV og Regjeringen er enige om statsbudsjett, men uenige om utvinning av havmineraler. INp gir dramatiske utslag i flere fylkesting og Sarah tar et oppgjør med en uinspirert julehilsen fra statsminister Jonas Gahr Støre.
12/7/202343 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Dubai-Kjetil, SMK-tabber og kalender-angst: Hør podkasten hos Podme eller i Aftenposten-appen

Kjetil er i Dubai for å dekke Cop28, og vi snakker om de moralske og dilemmaene som oppstår, vi diskuterer hvordan noen av landets dyktigste embetsfolk har gjort feil på SMK, slik at Sindre Finnes-dialog forble ukjent i årevis. Og til slutt følger vi opp en juletradisjon, der Lars nå kjenner på angsten. * Hør alle episoder hos Podme eller i Aftenposten-appen. * Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
11/30/20231 minute, 16 seconds
Episode Artwork

Fakta om Makta, episode 6: Maktskifte og møte-drama - hør episoden hos Podme og i Aftenposten-appen

Hver mandag analyserer Aftenpodden den ferskeste episoden av NRK-serien Makta. Vi ser på det som skjedde i serien, det som skjedde i virkeligheten og hvordan historien fra 70- og 80-tallet speiler dagens politiske situasjon. I sjette episode skifter makten hender. Hør hele hos Podme og i Aftenposten-appen.
11/27/20231 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Finnes-hobby, Bamsegutt-havari og raske briller-debatt: Episode hos Podme og Aftenposten nå

Sindre Finnes trenger en ny hobby - fort. NRK bommet i Bamsegutt-saken, og Arbeiderpartiet er i ferd med sin havarikommisjon. Trine og Kjetil er helt uenige om raske briller, og Sarah støtter en stakkars politiker. * Hør hele episoden som abonnent hos PodMe eller Aftenposten. * Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no.
11/23/20231 minute, 48 seconds
Episode Artwork

Fakta om makta! Episode fem - Hør hos Podme og Aftenposten-appen

Aftenpodden dissekerer Makta-serien til NRK hver mandag. Hør hele episodene hos Podme eller som abonnent i Aftenposten-appen. Med Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim.
11/20/20231 minute, 50 seconds
Episode Artwork

Erna gambler, Moxnes erkjenner og Giske utfordrer: Hør episoden hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Erna Solberg har tatt et skikkelig maktgrep, og hun setter kanskje ettermælet sitt på spill. Bjørnar Moxnes er nok en gang tatt for tyveri, men har forklart seg for VG - og Trond Giske har skrevet bok der han utfordrer sitt eget parti. Hør podkasten hos Podme og i Aftenposten-appen.
11/16/20231 minute, 5 seconds
Episode Artwork

Fakta om Makta, episode 4: Endelig maktkamp!

Vi diskuterer NRK-serien Makta hver mandag. Nå er maktkampen i gang! Skal Gro Harlem Brundtland-karakteren gå inn i ringen? Hør Aftenpodden hver torsdag, som abonnent hos PodMe eller Aftenposten. Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
11/13/202333 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Skandale-maraton, SV-krav og Karpe-Magdi mot VG: Hør episoden hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Kjetil har vært 12 timer i Stortinget og hørt på habilitetshøringer, Lars har sett på SVs alternative statsbudsjett og podden diskuterer debatten mellom Karpe-artist Magdi Ytreeide Abdelmaguid og VG-redaktør Hanne Skarveit. Og så blir det litt kunst. Hør hele podkasten hver torsdag hos Podme eller i Aftenposten-appen. Meld deg på nyhetsbrevet på www. aftenpodden.no
11/9/20231 minute, 20 seconds
Episode Artwork

Spesial: Fakta om Makta, episode 3

Aftenpodden fortsetter med episode-oppsummeringer av NRK-serien Makta, hver uke. Denne uken: Episode tre, om en togtur som går til helvete. Og: presseturer, metoo-tog og fiffig håndtering av et vrient rykte. Hør vanlige Aftenpodden hver torsdag, hos Podme og i Aftenposten-appen.
11/6/202327 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Mektige kvinner, Erna-spenning og Gaza-debatt: Hør hos Podme og i Aftenposten-appen

Det er kommet en liste over Norges mektigste kvinner - og Trine er vraket! Vi diskuterer toppene likevel, ser på Erna Solbergs meget spennende døgn, snakker om skikk og bruk på Slottet og kommenterer de vanvittige inntrykkene fra bombingen i Gaza. Hør hele episoden som abonnent hos Podme eller Aftenposten. Med Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Kjetil Alstadheim og Sarah Sørheim.
11/2/20231 minute, 18 seconds
Episode Artwork

Spesial: Fakta om Makta: Episode 1 & 2

NRK-serien Makta, om Gro Harlem Brundtland og maktkamper i Arbeiderpartiet er en gave til Aftenpodden. Hver mandag tar vi for oss én episode, og diskuterer politikken, politikerne og hva Makta sier om 70-tallet og i dag. Med Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim. Hør Aftenpodden hver torsdag hos Podme eller i Aftenposten-appen.
10/30/202335 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Ny Oslo-politikk, lekkasjer rammer Støre og Britney-bok: Ny episode hos Podme og i Aftenposten-appen

Høyre og Venstre har presentert sine planer for hovedstaden, men må forholde seg til kranglefanter i Frp. Jonas Gahr Støre har møtt kritikere i fagbevegelsen, og rammes av lekkasjer fra egne rekker + Sarah har lest Britney-biografien. Hør alle episoder hos Podme eller i Aftenposten-appen. Nå kan alle få lenker og tips i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
10/25/20231 minute, 18 seconds
Episode Artwork

Omkamper, barnefattigdom og Trines favoritt-serie: Ny episode hos Podme og i Aftenposten-appen nå.

Statsrådene er tilbake i Stortinget. Borten Moe og Trettebergstuen tar noen omkamper i kontrollkomiteen og Huitfeldt er tilbake på jobb. Ekspertutvalget om barn i fattige familier kommer med noen tydelige anbefalinger - som støttes av Kjetil og Trine. Og Trine kommer med en solid Netflix-anbefaling. Hør episoden hos Podme eller i Aftenposten-appen. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
10/19/20231 minute, 43 seconds
Episode Artwork

Israel-gru, mulig Huitfeldt-ofring og utroskap i podden

Vi våger oss forsiktig inn en sak som har satt seg i marg og ben den siste uken, vi diskuterer om Jonas Gahr Støre kan ofre Anniken Huitfeldt i en regjeringsendring, og Kjetil avslører at han har hatt noen på si, det siste året. Hør Aftenpodden hver uke hos Podme eller i Aftenposten-appen. Få lenker og tips i nyhetsbrevet på aftenpodden.no.
10/12/202351 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Budsjett-ekstra! Ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes ser på budsjettforslaget fra Regjeringen, og gir Trygve Slagsvold Vedum en form for ros. Hør alle episoder av Aftenpodden hos Podme eller i Aftenposten-appen.
10/6/20231 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Svekket Solberg, svenske tilstander og Aftenposten-blemme: Episode ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Stortinget er åpnet, men habilitetsskandalen til Erna Solberg dominerer fremdeles - og nå lurer Trine på om det nærmer seg et bristepunkt. Vi ser på om Frp har fått helt rett om «svenske tilstander»-begrepet, og Kjetil erkjenner at Aftenposten-artikkelen ble feil. Det er ikke lett! Episoden hører du hos Podme eller i Aftenposten-appen.
10/5/20231 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Solberg sliter, bløff i Bergen og supermodell-anbefaling: Ny episode hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Erna Solberg imponerte på sitt vis, gjennom 12 timer med intervjuer i forrige uke, men denne uken er problemene tilbake. Vi diskuterer hvordan hun klarer seg. Og i Bergen har Høyre foretatt en pinlig snuoperasjon - har de lurt velgerne? Det avsluttes med et par anbefalinger, blant annet har Sarah gått tilbake i historiene til de fire store, fra det tidlige 90-tall. Hør nye episoder hver torsdag, hos Podme og i Aftenposten-appen.
9/28/20232 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Erna Solberg snakker og Sindre Finnes ofres - hør hos Podme eller i Aftenposten-appen

Fornuft, følelser og drama i ukens episode, der spørsmålet om Erna Solbergs fremtid fortsatt står åpent. Episoden er tilgjengelig hos Podme eller i Aftenposten-appen.
9/21/20231 minute, 2 seconds
Episode Artwork

Ekstra! Ernas ekteskapelige aksjesjokk og statsrådsklining

Kan Erna Solberg fremdeles bli statsminister etter ektemannens aksjehandel-sjokk? Og har folk helt glemt metoo når statsråder tror det er ok å kline med ansatte på fest? Trine, Kjetil og Sarah snakker seg gjennom nok et skandalepolitisk døgn av dimensjoner.
9/15/202327 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: «Norges største parti», Bergen-trøbbel og vitse-gisselet Støre

Valgstøvet er i ferd med å legge seg - eller er det? Uansett er entusiasmen fremdeles på topp hos Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Kjetil Alstadheim og Sarah Sørheim. Hva nå, for Arbeiderpartiet og deres vanskelige forhold til Senterpartiet? Hva skjer i Bergen? Og hva var valgkampens bunnpunkt for Sarah? Hør Aftenpodden hos PodMe og i Aftenposten-appen hver torsdag.
9/14/202344 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Valgspesial: For et valg! Her er dommen.

Trine Eilertsen, Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes oppsummerer det viktigste og morsomste fra valgkvelden og -natten i denne spesialpodkasten. Hør Aftenpodden hver torsdag hos PodMe og i Aftenposten-appen.
9/11/202316 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Skolevalg-sjokk, woke-debatt, barnehage-smøring og partilederbingo: Hør hele hos Podme eller i Aftenposten-appen

Det er siste podkast før valget, og feberen stiger! Kjetil har vært på lekkasjetur med politikere, Lars er giret, smørt og klar, og Sarah har gjort en god gjerning. Se Facebook-siden eller nyhetsbrevet for Aftenpoddens partilederdebatt-bingo! Hør hele hos Podme eller i Aftenposten-appen. Nye utgaver hver torsdag.
9/8/20232 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Må Huitfeldt ut? MDG- og Venstre-dans og et nytt begrep. Episode ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Vi ser på Anniken Huitfeldts posisjon etter denne ukens saker, vi ser på hvordan MDG og Venstre flørter med hverandre i Oslo og Bergen, og vi diskuterer hvorvidt det gir mening å kalle noen en 89'er. Hør alle episodene hos Podme eller som Aftenposten-abonnent i appen.
8/31/20231 minute, 32 seconds
Episode Artwork

Hør Aftenpoddens valgomat nå: Et nytt parti hver dag frem mot valget! Hos Podme og i Aftenposten-appen

I en serie spesialepisoder av Aftenpodden, frem mot valget, tar Lars Glomnes, politisk redaktør Kjetil Alstadheim, sjefredaktør Trine Eilertsen og tidligere kulturredaktør Sarah Sørheim for seg det beste - og verste ved hvert parti. Nå er analysen av Arbeiderpartiet og Høyre publisert. Aftenpodden tar hver uke for seg det viktigste - og morsomste - fra norsk politikk og samfunnsdebatt. Hør hos Podme eller i Aftenposten-appen.
8/28/202317 seconds
Episode Artwork

Valgkampfeber, politi-krøll og «slutt å stirr, gamle mann»-Lars - episode ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Litt av hvert denne uken! Sindre Finnes skrev rapporter, INp ønsker ikke makt, Senterpartiet bruker derimot makten sin for alt det er verdt. Kjetil Alstadheim er i Kyiv på hemmelig oppdrag mens Lars har fått noen klare beskjeder i nabolaget. Hør hele episoden hos PodMe eller i Aftenposten-appen. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
8/24/20231 minute, 42 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Visdom fra Arendal, Bertheussen-«kunst» og kaos-Høyre

To av fire har vært i Arendal og sett Siv Jensen gå rundt med en fisk på hodet. En av fire har sett Laila Bertheussens utstilling. Fire av fire har latt seg engasjere av den politiske situasjonen i hovedstaden der Raymond Johansen er i ferd med å snuble, og Høyre kan ta over makten tross enormt mye internt kaos. Få Aftenpodden hver uke hos PodMe eller i Aftenposten-appen.
8/17/202352 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Melkøya-konflikt, reality-politikk, Barbie og Taliban: Episode ute hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Statsminister Jonas Gahr Støre står i én krise været har bragt med seg, og i én politisk storm han har bidratt til helt selv. Melkøya-beslutningen har fått stor motstand ute. Hadia Tajik skal danse på TV, Barbie-filmen vekker følelser og Taliban har møtt den virkelige verden. Få hele episoden som abonnent hos PodMe eller Aftenposten.
8/10/20231 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Moxnes og Moe-skandaler og en enorm epost-tabbe: Episode ute hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Trine, Lars og Kjetil snakker gjennom sommerens store og små skandaler, og ser om ukens dårligste epost-opplevelse kan spore av en lovende valgkamp. Få hele episoden som abonnent hos Aftenposten eller PodMe.
8/3/202353 seconds
Episode Artwork

Sommerspesial: Dette er podkastene du MÅ høre - Episode ute hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Vi har satt opp en liste med våre absolutt beste lyttertips til sommeren. I denne episoden snakker vi oss gjennom noen av dem. Få hele listen hos PodMe, på Facebook-siden til Aftenpodden eller på ap.no. Hør hele episoden som abonnent.
7/13/20231 minute, 8 seconds
Episode Artwork

Støre-jordbær, ny statsråd og mikroparti-boom: Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Jonas Gahr Støre kunne endelig servere sine jordbær og gli inn mot sommeren, Lubna Jaffrey har begynt på oppgaven som kultur- og likestillingsminister og Industri- og næringspartiet kan bli høstens valgjoker. Hør hele episoden hos PodMe eller i Aftenpostens app.
6/29/20231 minute, 13 seconds
Episode Artwork

Ekstra: Kulturministeren måtte gå - «helt utrolig!» Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Kulturminister Anette Trettebergstuen gikk av fredag, da det ble kjent at hun hadde gitt flere styreverv til gode venner. Trine, Lars og Kjetil diskuterer det som har skjedd, hvorvidt det er annerledes enn saken til Tonje Brenna fra tidligere denne uken, og hva dette kan bety for Regjeringen. Hør hele hos PodMe og i Aftenposten-appen.
6/23/202344 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Selfie-skam, Brenna-trøbbel og kvoteringsdebatt i podden

* Hør Aftenpodden hver uke ved å bli abonnent hos PodMe eller Aftenposten. Kjetil og Lars sto i en litt pinlig situasjon denne uken, men er likevel ikke i så hardt vær som Tonje Brenna. Trine og Sarah er rett og slett uenige i denne ukens podkast, og tar debatten om kvotering i flere styrer. Og så ber både Lars og Trine lytterne om hjelp i et par hjemlige dilemmaer. * Kjøp billetter til liveshow 12. september på Ticketmaster.
6/22/202352 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Middagsbesøk, boikott-debatt, terror-rapporten og budsjett-enighet: Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Trine har vært i en utrolig eksklusiv middag, mens Lars, Sarah og Kjetil var på sommerfest. Vi diskuterer Freia-boikotten, hva justisminister Emilie Enger Mehl må gjøre for å håndtere den kritiske rapporten om Pride-angrepet i fjor, og hvordan regjeringspartiene og SV er blitt enige. Det lanseres også en sommeravslutnings-regel. Hør hele hos PodMe og i Aftenposten-appen. Send spørsmål til spørre-podden på [email protected]
6/15/20231 minute, 10 seconds
Episode Artwork

Anne Holt-surr, mobil-depresjoner og den store Succession-praten: Ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå

Vi diskuterer Klassekampens Anne Holt-tabbe og hva som virkelig er journalistiske bommerter, vi snakker om Regjeringens våroffensiv mot Høyre og det avkreves svar etter den ferske koronautvalgsrapporten. Og helt til slutt snakker vi ut om Succession. NB. Vi sier ifra før vi spoiler noe.
6/8/20231 minute, 8 seconds
Episode Artwork

Høyre-styr, klimamål og terror-debatt: Hør episoden hos PodMe og i Aftenposten-appen

Sover kommentatorene mens Høyre styrer rundt som en nyfri fange? Det er påstanden. Vi diskuterer svaret. Det er splid om vindkraft til havs, og justisministeren er i hardt vær for noe annet enn Tiktok. Og Sarah tar et oppgjør med museumsvoktere. Bli abonnent og hør alle episodene hver måned.
6/1/20231 minute, 10 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Idiot-debatter, Ap-gladnytt og den neste store politiske saken

Lars, Trine, Kjetil og Sarah lodder dybden i hangarskip-entusiasmen, ser på noen gode grafer for Jonas Gahr Støre og diskuterer den store saken som sniker seg inn over alt. Og så lanserer Trine det Kjetil mener er en idiotdebatt! Hør Aftenpodden hver uke i Aftenposten-appen eller hos PodMe.
5/25/202344 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Norske beefer, yppersteprest-Kjetil og skatt: Episode ute hos Podme og i Aftenposten-appen nå!

Vi gleder oss til 17. mai, mens Kjetil har havnet midt oppi ukens største politiske «beef» med en av podkastens friendemies. Og så diskuterer vi skatt og hvordan mulige forlik er lagt i skuffen av begge sider den siste uken. Hør episoden hos PodMe og i Aftenposten-appen. Få billetter til liveshow 1. juni på Ticketmaster.no
5/16/20231 minute, 13 seconds
Episode Artwork

Ekstra milliarder, nachspiel-journalister og mediepris-dryss: Hør episoden hos PodMe eller i Aftenposten-appen

Trine og Sarah er i Bergen og henter priser, Lars og Kjetil nerder entusiastisk om Revidert Nasjonalbudsjett og Aftenpodden diskuterer journalister, politikere og nachspielregler. Hør hele hos Podme eller i Aftenposten-appen, om du er abonnent på Aftenposten.
5/11/20231 minute, 30 seconds
Episode Artwork

Ap som politikkens Haaland, forsvarsmilliarder og guttebursdag-triks: Hør hos PodMe og Aftenposten-appen nå

Posten «Arbeiderpartiets krisehjørne» har tatt over ukens episode, og vi går inn i hvordan man kan snakke om parti-ørnen uten å gå til knes i klisjeer. Det er ikke lett. Få hele episoden hos PodMe eller i Aftenposten-appen. Kjøp billetter til liveshow på ticketmaster.no. Med Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Kjetil Alstadheim og Sarah Sørheim.
5/4/20231 minute, 2 seconds
Episode Artwork

SKUP-Märtha, kongemiddag, Ap-duell og barnehagedrama

Sarah - og Märtha var på SKUP-konferanse, matministeren må svare om middag og Arbeiderpartiet kan fortsatt få en kamp på landsmøtet. * Ekstrapodkast i morgen. * Husk liveshow i Oslo 1. juni: Billetter hos Ticketmaster! * Få nyhetsbrev med lenker og quiz på www.aftenpodden.no
4/27/20231 hour, 3 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Alko-råd, streik, Pepsi max-utblåsning og Ap-kabal: Ny episode ute hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Våren og øltørsten gir motbakke for nye kostholdsråd om alkohol. Streiken rammer både stort og smått, og Arbeiderpartiet sliter med kabalen sin før landsmøtet. Hør alle episodene av Aftenpodden, enten som abonnent hos PodMe eller som Aftenposten-abonnent.
4/20/20231 minute, 14 seconds
Episode Artwork

Støres påskefjell-fell, den neste «pandemien» og sopp-zombier: Åpen episode ute hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Påskeferien er over, velgerne har pekt på sine viktigste saker foran valget og et nytt utvalg har sett på det som kan bli den neste store norske krisen. Hint: Gamle folk. Zombier kan man imidlertid løpe fra, stort sett.
4/13/20231 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Lakse-nerver, Solberg-makt, Gwyneth og J.K Rowling

Kampen om lakseskatten fortsetter, men nå har Regjeringen vist kortene sine. Men har Høyre spilt seg selv ut over sidelinjen? De har i hvert fall hatt et landsmøte der Erna Solberg viste at det er egne regler for partilederen. Så må vi innom årets morsomste rettssak, og Trine har latt seg imponere av en 17-åring i podkasten om J.K Rowling. Gå til ap.no eller podme.com for å bli abonnent, da kan du høre hver uke.
3/30/202356 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Ryking, reising, stygge ord og lykke-debatt: Ny episode ute hos PodMe og i Aftenposten-appen

Gå til PodMe eller Aftenposten for å høre ukens episode!
3/23/20231 minute, 25 seconds
Episode Artwork

Landsmøte-jubel, en flau avsløring og Kjetils Ap-sang: Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Det er landsmøter for Sp og SV, to ferske målinger viser Arbeiderpartiets store problem - og vi diskuterer noen av hverdagslivets største dilemmaer på TV-seriefronten. Gå til Podme.no eller abonner på Aftenposten for å høre Aftenpodden hver uke i Aftenposten-appen. Få nyhetsbrevet hver uke på www.aftenpodden.no
3/16/20231 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Rekord-målinger, reverseringer og rundpult-forsvar: Ny episode hos Podme og i Aftenposten-appen og nå!

Bli abonnent hos enten PodMe eller Aftenposten for å høre. Arbeiderpartiets krisehjørne har nå tatt over nesten hele huset - vi prøver å se litt på hvorfor. Frp må også ta et valg - og så kommer Trine med et ektefølt rundpult-forsvar av Sophie Elise og Fetisha.
3/9/20231 minute, 17 seconds
Episode Artwork

Gratis episode: Vindkraft-krutt, J.K. Rowling og Fox News

Demonstrantene har funnet en god sak og lenket seg fast. Men løsningen blir ikke enkel å finne. J.K. Rowling snakker ut og nye dokumenter gir innsyn i Fox News' elleville verden. Få nyhetsbrev med lenker på www.aftenpodden.no Hør alle episodene hos PodMe eller i Aftenposten-appen.
3/2/20231 hour, 1 minute, 28 seconds
Episode Artwork

Favoritt-politikere, Sophie Elise-gate og Märtha Louise: Ny episode i Aftenposten-appen og hos Podme nå!

Hvem tror du folk liker best på Stortinget? Og hvorfor identifiserer ikke pressen hun andre på Sophie Elises bilde?
2/16/202349 seconds
Episode Artwork

Titcock, Giskes lederfavoritt og fotballsjeik-oppgjør: Ny episode i Aftenposten-appen og hos Podme nå!

Én statsråd har fått kjeft og sagt unnskyld, en annen har fått kjeft og får støtte av Trine i dagens Aftenpodden.
2/9/202359 seconds
Episode Artwork

Gratis episode: Statsråd-Tiktok, energi og bergensk rævhol-oppførsel

Justisministeren har omsider innrømmet at hun hadde Tiktok installert på tjenestemobilen sin, Energikommisjonen har kommet med rapport og Sarah har en høne å plukke med kultureliten i Bergen.
2/2/202341 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

ABC-nedleggelse, våpendebatt og utvalgstrøbbel: Hør siste episode i PodMe og Aftenposten-appen nå!

Et populært fødetilbud legges ned, og Aftenpodden er her for å diskutere debatten. Dét, våpensendinger og trøbbel i et nytt utvalg er tema denne uken.
1/26/20231 minute, 20 seconds
Episode Artwork

Rødt-krangel, helsekrise og kjendis-spotting: Hør ny episode i PodMe og Aftenposten-appen!

Partiet Rødt sitter fast i en debatt alle andre er ferdige med, Trine spår den neste klimakrisen, og Kjetil spotter kjendiser fra akvariet i Davos.
1/19/20231 minute, 47 seconds
Episode Artwork

Politiblanding, yoghurt-opprør og notorious OBM: Hør siste episode i Aftenposten-appen og PodMe!

Multeyoghurt-fakkeltoget vokser stadig, Norsk Narkotikapolitiforening får refs og en statsråd er utenfor loopen.
1/12/20231 minute, 15 seconds
Episode Artwork

Gratis episode: Krigersk Stoltenberg, evig Solberg og skummel Kraken

Aftenpodden starter podkast-året med litt fremtidsutsikter, litt av Arbeiderpartiets krisestemning og Erna Solbergs beslutning om gjenvalg. Få nyhetsbrev med lenker, anbefalinger og ukens quiz på aftenpodden.no
1/5/202350 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Lytternes spørsmål: Julemiddag, islandsk brød og skatt: Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå!

Journalist Lars Molteberg Glomnes, ansvarlig redaktør Trine Eilertsen, politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim og tidligere kulturredaktør Sarah Sørheim diskuterer lytternes spørsmål i årets siste utgave av Aftenpodden. Aftenpodden.no
12/22/20221 minute, 20 seconds
Episode Artwork

Mulig SV-lederkamp, Lucia-ydmykelse og Harry & Meghan: Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå!

Hør siste episode av Aftenpodden!
12/15/202259 seconds
Episode Artwork

Gratis episode: Julebord-avsløringer, mer Ap-krise og mulig tysk statskupp

Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen, politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim og journalist Lars Molteberg Glomnes og tidligere kulturredaktør Sarah Sørheim diskuterer ukens største politiske saker.
12/8/202248 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

MDG-sjokk, SV-løsning og julekalender-dilemma: Lytt i PodMe eller Aftenposten-appen nå!

Lars annonserer en ny, fast spalte i Aftenpodden, Trine har gått på en julekalender-smell, Sarah får en unnskyldning og Kjetil kåres til verdens beste ektemann.
12/1/20221 minute, 34 seconds
Episode Artwork

Britisk skipsinvasjon, Tajik-comeback og vaffelkongen Giske: Hør ny episode i PodMe eller Aftenposten-appen nå!

Hangarskipet HMS Queen Elizabeth ligger i Oslo og halve podden har vært der, samtidig som Nidaros demokratiske forum har spist vafler. Hør Trine Eilertsen, Kjetil B. Alstadheim, Sarah Sørheim og Lars Glomnes diskutere seg gjennom ukas store saker.
11/24/20221 minute, 15 seconds
Episode Artwork

Ali/Antonsen, katastrofen i Arbeiderpartiet og Trump-comeback: Hør ny episode i Aftenposten-appen og hos PodMe nå!

Nå ligger det en rykende fersk episode av Aftenpodden hos PodMe og i Aftenposten-appen. Løp og lytt!
11/17/20221 minute, 6 seconds
Episode Artwork

Gratis episode: SV-avgang, prinsesse-exit og fotballboikott

Hva skjer med regjeringens støtteparti når lederen går, hvor stabilt er det norske monarkiet og bør du boikotte Qatar-VM fra sofaen? Hør Trine Eilertsen, Kjetil B. Alstadheim, Sarah Sørheim og Lars Glomnes diskutere seg gjennom ukas politiske saker. Få nyhetsbrev med lenker på www.aftenpodden.no og kjøp billetter til Aftenpodden live 13. desember!
11/10/20221 hour, 7 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Lorry-trengsel, skatterant og alternative statsbudsjett: Ny episode ute i Aftenposten-appen og hos PodMe!

Hør ukens episode av Aftenpodden!
11/3/20221 minute, 12 seconds
Episode Artwork

Spiondrama, rosin-konflikt og jentepop: Hør Aftenpodden i PodMe og Aftenposten-appen nå!

10/27/202250 seconds
Episode Artwork

Krigs-Støre, Macron+Putin og presseblemme: Hør hos PodMe og i Aftenposten-appen nå!

Hør ukens episode av Aftenpodden i Aftenposten-appen og hos PodMe. Få lenker og nyhetsbrev på aftenpodden.no.
10/20/20221 minute, 27 seconds
Episode Artwork

Gratis episode: Kaos i Bergen (igjen), kutt-regjering og buss-luksus

I dagens episode snakker Lars, Sarah, Trine og Kjetil seg til Bergen og det nye politiske kaoset, snakker seg gjennom ettervirkningene av statsbudsjettet og krangler om buss-luksus som utfordrer den norske folkesjelen.
10/13/202250 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Statsbudsjettspesial! Hør i Aftenposten-appen eller hos PodMe nå!

Hør Lars Glomnes, Kjetil B. Alstadheim og en spesiell gjest snakke om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023.
10/6/20221 minute, 26 seconds
Episode Artwork

Gass-sabotasje, skattebomber og personlighetstester: Hør ukens episode hos PodMe eller i Aftenposten-appen nå!

Hør ukens episode av Aftennpodden hos PodMe eller i Aftenposten-appen.
9/29/20222 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Sarahs høygaffel-tog, strømmøte og mulig Rødt-veivalg: Hør ukens episode i PodMe og Aftenposten-appen.

Forrige ukes refleksjon fra Sarah ble denne ukens store snakkis, politikerne møttes til ekstraordinært - men fånyttes møte i Stortinget, og Rødt i Oslo er rammet av en politisk personkonflikt. Få lenker og tips i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no og husk liveshow på Sentrum Scene 11. oktober.
9/22/20221 minute, 41 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Svenske, sveitsiske og spanske tilstander - og «kvinnehelse»

Sverige-valget har vært et drama, Kjell Inge Røkke har flyttet til Sveits - og Lars sliter litt med Spania. Og så har Sarah fyrt seg opp over et nytt tilbud til kvinner. Hør hver uke hos PodMe eller i Aftenposten-appen. Husk budsjett-liveshow på Sentrum Scene tirsdag 11. oktober. Billetter hos Ticketmaster.
9/15/202249 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Spetalen-debatt, Verrett-kritikk og Kinn-samling: Hør ukens episode i PodMe og Aftenposten-appen!

Investor Øystein Stray-Spetalen har delt den norske offentligheten igjen, Durek Verret har stort sett fått alle mot seg, mens Norge rareste kommune, Kinn, har bestemt seg for å holde sammen. Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg. * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
9/8/202257 seconds
Episode Artwork

Beklagelser, clusterfucks og et dødskyss til Vedum: Ute hos PodMe og i Aftenposten-appen nå!

9/1/20221 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Arendalsuke, MDG-avgang og Ap-kræsj på målingene

Une Bastholm gir seg som leder i MDG, og partiet står foran en korsvei. På målingene går det opp for Høyre og historisk ned for Arbeiderpartiet. Men hva gjør de egentlig rett og galt? Lars Glomnes, Kjetil Alstadheim og Sarah Sørheim diskuterer fra Arendal. * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
8/18/202247 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå: Freya, politikere på ferie og Amnesty-rapport

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
8/11/202259 seconds
Episode Artwork

Ny episode hos PodMe og i Aftenposten-appen nå: Ferie-avbrudd og strømkrise-Støre

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
8/4/202255 seconds
Episode Artwork

Ute hos PodMe og på Ap.no nå: Sommerspesial - Dette er våre favoritt-podkaster!

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
7/7/20221 minute, 48 seconds
Episode Artwork

Ny episode hos PodMe og på ap.no: Oslo-terror, abort-tap og Trump-galskap

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
6/30/20221 minute, 29 seconds
Episode Artwork

Hemmelige avtaler, kommune-hestehandler og store skattekrav

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet fortsetter å slukke branner, men har de kanskje fått en avtale som gjør det verdt det? Vi snakker om regjeringers hemmelige avtaler og mulige hestehandler. Og så diskuterer vi om stortingspolitikerne som har betalt for lite skatt kan holde det hemmelig. Tre av fire uker må du være abonnent for å høre Aftenpodden. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du Aftenposten-abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
6/23/202246 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Ny episode hos PodMe og på ap.no nå: Pensjon-debatt, revidert budsjett og Fotballfrue.

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
6/16/20221 minute, 43 seconds
Episode Artwork

Ny episode hos PodMe og på ap.no nå: Politiske sommerfester, samlivsterapi og Pride-flagg

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
6/9/20221 minute, 34 seconds
Episode Artwork

Ny episode hos PodMe og på ap.no nå: Trines road rage, LO-(av)makt og banebråk

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
6/2/20221 minute, 30 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Rusreform, forskningskrig og million-Jensen

Kjetil er i Davos (beklager litt dårlig lyd). Vi ser på hvordan rusreformen innføres bakveien, vi går litt tilbake og ser på Ola Borten Moes konflikt med forskerne og vi snakker om Siv Jensens angivelige millionarv. Denne uken er podkasten åpent tilgjengelig. Alle andre uker kan du høre på: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
5/25/202250 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Trailer: Rødt-nei til nabolandene og Oslo-tissing i dusjen - på Ap.no og hos PodMe nå

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
5/19/20221 minute
Episode Artwork

Trailer: Hør om Kutt-Ola, revidert budsjett og Nato på ap.no og hos PodMe nå

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
5/12/20221 minute, 59 seconds
Episode Artwork

Åpen episode: Sene julebord, milliardkrav fra bøndene og et Frp i skyggen

Frp skal ha et landsmøte nesten ingen har fått med seg, Kjetil og Lars har vært på julebord, og bøndene har levert sine krav til jordbruksoppgjøret. Det kan gi trøbbel for Senterpartiet. Denne episoden ligger åpent ute over alt. Få Aftenpodden hver uke, og bonusepisoder, hos Podme eller i Aftenposten-appen. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
4/28/202248 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Trailer: Høyre-finte, Steigan og Hulsker - ute hos PodMe og i Aftenposten-appen nå

Denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Hver fjerde uke, neste uke, er episoden åpen. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "her." * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
4/21/202243 seconds
Episode Artwork

Teaser: En mulig Solberg-arvtaker, foreldreperm og hattelek i Frp

Fra og med denne uken tilbys Aftenpodden eksklusivt til abonnenter. Hver fjerde uke er episoden åpen. Her kan du høre: * På www.ap.no/aftenpodden * Er du abonnent, kan du logge inn i PodMe gratis her, på www.aftenposten.no/podme * Vil du bli abonnent på Aftenposten nå, har vi et spesialtilbud til deg "HER" * For å melde deg på nyhetsbrevet, kan du gå til www.aftenpodden.no
4/7/20222 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Zelenskyj i Stortinget, EU-debatt i Ap og strid om elektrifisering

Mye skjedde denne uken: Ukrainas president var i Stortinget, byrådsleder Raymond Johansen er dristig når han ber om EU-debatt, Marit Arnstad møter motbør etter utspill om norske klimamål. Og da har vi ikke kommet til Will Smith.. travel uke! NB: Hør Aftenpodden i Aftenpostens app, eller hos PodMe fra neste uke. Meld deg på nyhetsbrevet vårt for lenker og quiz hver uke, på www.aftenpodden.no
3/31/202244 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Stoltenberg-nytt, hva velgerne egentlig mente og selvransakelse

Det er et nytt kapittel i Stoltenberg-sagaen, Kjetil har sett på hva som faktisk flyttet velgere i fjor høst, og Trine Eilertsen leverer litt selvransakelse på NATO-spørsmålet. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no og logg inn i PodMe på www.aftenposten.no/podme
3/24/202251 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Budsjett-kamp, avgifter og skoleferie-frustrasjon

Det er ikke lett å lage budsjett for 2023, med dagens usikkerhet og avgiftskamp. Det er ikke noe lettere å planlegge sommerferien sier Trine. Hun mener Oslo-ferien er alt for lang! NB: Husk liveshow onsdag 23. mars, på Sentrum Scene i Oslo.
3/17/202244 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Hør første episode av Fortalt - en ny podkast fra Aftenposten

Vi lanserer en ny, ukentlig podkast med Aftenpostens beste historier. Her er første episode. Hør de neste episodene hos PodMe eller på Ap.no/fortalt.
3/13/202232 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Nye statsråder, Tajik-exit og flyktningdebatt

Jonas Gahr Støre presenterte to nye statsråder på mandag denne uken, Hadia Tajik valgte likevel å gå av som nestleder og Regjeringen jobber på spreng for å forberede seg på flyktningene som kommer fra Ukraina. Få nyhetsbrev med lenker på www.aftenpodden.no
3/10/202244 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Hadia Tajiks avgang og en helt ny politisk situasjon

Ap-nestleder Hadia Tajik trakk seg som arbeidsminister denne uken, etter VGs pendlerboligavsløringer. Måtte hun virkelig gå? Vi diskuterer. Og invasjonen av Ukraina har endret nesten alt i den internasjonale politikken, også mye i Norge. Les nyhetsbrevet med ukens lenker på www.aftenpodden.no
3/3/202247 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Ukraina-invasjon, Innlandet-kamp og Tajik-trøbbel

På en dag for store verdensnyheter kobler vi oss ikke av de norske små andedam-sakene: Innlandet splittes og Ap-nestlederen har litt trøbbel. Få nyhetsbrevet med lenker og quiz på www.aftenpodden.no
2/24/202251 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

«It's the economy stupid» og vanlige folk-debatten

Koronaen har et nytt offer, men vi fortsetter ufortrødent. Økonomien kan bli viktigere i det politiske 2022 enn på mange år, og ørene spisses under sentralbanksjefens tale. Og vi diskuterer hvorvidt Ap-slagordet fra 2021 er en vinner. Få lenker på www.aftenpodden.no Med Lars Glomnes, Trine Eilertsen og Sarah Sørheim.
2/17/202245 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Havvind-debatt, hestesko og stortingslønn

Er regjeringenes store havvindsatsing det taktskifte det snakkes om? Kjetil er uansett entusiastisk. Stortingspolitikerne setter sine egne lønninger - etter klein debatt, og Rødt erkjenner et slags hestesko-fellesskap med Frp.
2/10/202250 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Vi måtte bare.. ekstrapodd om Stoltenberg!

NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg skal bli landets nye sentralbanksjef! Etter måneder med debatt er konklusjonen klar. Lars og Kjetil snakker seg gjennom de siste nyhetene.
2/4/202216 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

SV- og Rødt-jubel, Viken-nytt og OL-debatt

Norge er åpent, men va bruker vi friheten til? Kjetil skal på TV, Trine skal til Alpene.. Men hvorfor svarer ikke olje- og energiministeren i Stortinget, og hvorfor klarer ikke Frp å vinne på regjeringens nedtur? Mange store spørsmål, og ikke minst: Vil vi følge OL i Beijing med god samvittighet? Få lenker og og quiz i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no Med politisk journalist Lars Glomnes, sjefredaktør Trine Eilertsen, NTB-nyhetsredaktør Sarah Sørheim og Aftenpostens politiske redaktør Kjetil Alstadheim.
2/3/202253 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Taliban, Boris og Viken - dette er konflikt-episoden!

Er Taliban bedre enn Anniken Huitfeldt på twitter, som Kjetil har skrevet? Vi ser på Talibans besøk i Norge, og debatten som har fulgt. Så svinger vi innom Boris Johnson og en dansk skandale, før vi går løs på Viken og regjeringens reverseringsprosjekter. Få lenker og og quiz i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no Med politisk journalist Lars Glomnes, sjefredaktør Trine Eilertsen, NTB-nyhetsredaktør Sarah Sørheim og Aftenpostens politiske redaktør Kjetil Alstadheim.
1/27/202259 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Ny runde med Solberg, Støres første 100 og medienes terrorist-dekning

Kan det virkelig stemme at Erna Solberg skal prøve å bli statsminister igjen? Hvem i Regjeringen har kommet best ut av de første 100 dagene, og hvilke dilemmaer har mediene hatt i forbindelse med rettssaken til Anders Behring Breivik denne uken. Alt dette og mer til, pluss noen anbefalinger. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no Med Lars Glomnes, sjefredaktør Trine Eilertsen, nyhetsredaktør Sarah Sørheim i NTB og Aftenpostens politiske redaktør, Kjetil Alstadheim.
1/20/202255 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Omikron-lettelser, ekslusive middager og statistikk

Trine, Lars og Kjetil diskuterer hvordan alt har endret seg de siste dagene, og det ligger an til lettelser fra Regjeringen. Og så fortsetter vi debatten om Jens Stoltenberg, og ulike middager og møter som nå er blitt kjent. Er det korrelasjon eller kausalitet? Trine snakker statistikk. Få nyhetsbrevet vårt hver uke, med tips og quiz: Meld deg her på www.aftenpodden.no.
1/13/202240 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Nyttår, skjenkestopp og Don't look up-debatt

Godt nytt år, alle sammen. Det er småtungt for Regjeringen i starten av 2022, og målingene ser ikke bra ut. Vi diskuterer skjenkestopp og ser på julens store filmsnakkis, katastrofesatiren Don't look up. Få nyhetsbrevet med tips og lenker på www.aftenpodden.no
1/6/202247 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Vårt eget lille juleselskap - God jul!

Trine, Lars og Kjetil avbrøt juleferiestarten og lagde en liten podkast lille julaften - om siste nytt fra Stortinget, og en liten diskusjon om julefilm. God høytid, alle sammen.
12/23/202131 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Støre-tid, strømløsning og juletrepynt-debatt

OBS! Hvis du får en gammel episode når du spiller av her, fjern nedlastingen og prøv på nytt! Det handler ikke om Drevland, men om Jonas Gahr Støre som har fått testet pressekonferanse-formen den siste uken. Men Trine er lei, lei, lei. I likhet med mange andre. Det gjør jobben vanskeligere. Regjeringen har også presentert en strømløsning som nå skal loses gjennom Stortinget, og så nærmer det seg jul - heldigvis. Men når skal treet pyntes? Få lenker og tips i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
12/16/202148 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Norge stenges ned, strømprisene stiger, men vi velger optimismen!

Mye har skjedd den siste uken, der Aftenpodden gikk fra ukuelig optimisme til en kalender full av avlyste planer. Men hva skjer egentlig? Og kan det være så fordømt vanskelig å gi folk penger i dette landet? Kjetil mener «ja». Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
12/9/202150 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Korona-debatt, budsjett-enighet og løftebrudd

NB: Vi har blitt nødt til å avlyse liveshowet tirsdag 7. desember, så vi advarer mot overdreven selvtillit i starten her;) Det har spisset seg til i koronadebatten denne uken, samtidig med at omikron er kommet til Norge. Og så har vi jammen fått et helt nytt statsbudsjett! Og et ferskt løftebrudd, hevder Nesna-aktivistene. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
12/2/202143 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Den store kaos-episoden: Bergen, Sverige og Stortinget

Det har skjedd så mye at Kjetil ikke har rukket å skrive om alt, denne uka. Det er en sjeldenhet for Norges mest produktive kommentator. Enda godt vi har denne podkasten! Her får du alt fra bybane-dramaet, litt om Sverige-forvirring, en del om stortingsbråket og litt om budsjettforhandlingene.
11/25/202140 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Hvordan lykkes vi med det grønne skiftet?

For en uke siden kom landene på klimatoppmøtet COP26 fram til en avtale. Men hvordan påvirker egentlig klimaforhandlingene våre sjanser til å lykkes med det grønne skiftet? Med klimaforsker Tore Furevik og Christina Schieldrop, produksjonsdirektør for Gullfaks i Nordsjøen. Dette er en annonsørepisode fra Equinor, produsert av Try.
11/20/202114 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

President-krøll, budsjettforhandlinger og klima-enighet

Stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) har trøbbel med stortingsleiligheten sin - og etter innspillingen ga hun seg, mens regjeringspartiene forhandler med SV om budsjett-enighet i Stortinget. Kjetil er tilbake fra Glasgow og kan oppsummere. Husk! Liveshow på Sentrum Scene 7. desember - kjøp billetter!
11/18/202150 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Mulig Stoltenberg-comeback, Jensen-bok og oppdatering fra Glasgow

Kan Jens Stoltenberg virkelig bli sentralbanksjef? (Og hva gjør egentlig en sentralbanksjef?) - kjør debatt! I tillegg snakker vi om boken til Siv Jensen, utviklingen i Glasgow og om kvinner på TV. Pluss: 7. desember blir det liveshow igjen, på Sentrum Scene i Oslo! Meld deg på nyhetsbrevet og finn billetter på www.aftenpodden.no eller der du vanligvis kjøper slikt.
11/11/202158 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Budsjett-Ekstra: Pickup, el-avgifter og klimakrangel

Den ferske regjeringen har lagt frem sitt forslag til tilleggsbudsjett. Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes går gjennom det viktigste fra finansminister Trygve Slagsvold Vedums store dag.
11/8/202116 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Toppmøte i Glasgow, Kolberg, Ap-miljø og vintertid

Kjetil er på plass i Glasgow og mingler med de store navnene i internasjonal klimapolitikk, mens Trine og Lars sitter hjemme og leser boken til Martin Kolberg og lurer på hva som skjer med arbeidsmiljøet i Arbeiderpartiet. Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
11/4/202150 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Det grønne skiftet + hodene

Har vi kunnskapen vi trenger for å løse klimakrisen? Vi har tatt turen til Samfundet i Trondheim, for å snakke med Toril Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU, og Sanne de Jong Helvig, som jobber med fornybar energi i Equinor. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
10/30/202111 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Korona-retur, Jagland-bok og Giske i PFU

Helseministeren sendte et slags varselskudd denne uken, som skapte frykt i redaksjonen. Og Thorbjørn Jagland har kommet med del to av sin politiske selvbiografi - og enda én skal komme senere. Men er han misforstått? Og så ser vi på betydningen av behandlingen Pressens Faglige Utvalg gjorde denne uken, av Trond Giskes klage mot blant andre Aftenposten. Nyhetsbrevet med lenker finner du her: www.aftenpodden.no
10/28/202146 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Nye dueller i Stortinget, travle statsråder og refleks-storm

Den ferske regjeringen er travelt opptatt med budsjettet sitt, men i Stortinget er mer eller mindre vanlige folk plassert i nye posisjoner. Det åpner for en rekke nye, spennende dueller. Få lenker og ukens quiz i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
10/21/202141 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Det grønne skiftet + penga

Hvordan skal vi forvalte rikdommen fra olje og gass framover? Vi i Equinor har tatt turen ut på Troll-plattformen sammen med oljefond-sjef Nicolai Tangen og Ulrica Fearn i Equinor for å snakke om pengene og det grønne skiftet. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
10/16/202115 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Fersk reality-regjering og plattform-analyse

Det har vært en fullstappet politisk uke med budsjett, ny plattform og ny regjering. Vi prøver å gå gjennom ALT! Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
10/14/20211 hour, 5 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden anbefaler: Jeg var der

Her er første episode av Aftenpostens nye podkast Jeg var der! Den tar deg med inn i historiske øyeblikk, fortalt av dem som var der da det skjedde. Denne første episoden handler om øyeblikket i en stappfull park i Chicago da Barack Obama ble valgt til USAs president. Hør en ny episode hver tirsdag på www.aftenposten.no/podkast eller i appen PodMe.
10/10/202123 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Hvem skal inn? KrF-duell og karikaturer

Vi, og politikerne, sitter og venter på nytt fra Hurdal. Men spenningen er kanskje størst hos dem som lurer på - og drømmer om - å få en posisjon i en ny regjering. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no og hør «Jeg var der» på www.ap.no/podkast
10/7/202139 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Det grønne skiftet + energipuslespillet

Oljen skal fases ut, men hvilke brikker kan erstatte den? Hør fagsjef i miljøstiftelsen Zero, Stig Schjølset, og Henriette Undrum fra Equinor diskutere hva som er neste steg for energinasjonen Norge. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
10/2/202113 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

SV-sprekk, forhandlinger og edderkoppen Arnstad

SV hoppet av sonderingene om en ny rødgrønn regjering. Dermed er det Sp og Ap som skal prøve å bli enige. Men hva betyr det egentlig? Vi ser på veien fremover, og hva som skjedde. Få lenker og quiz på www.aftenpodden.no i nyhetsbrevet.
9/30/202139 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Sonderingsstart, KrF-duell og Boris Thunberg

Ap, Sp og SV har satt seg ned på Hurdalsjøen hotell, for å finne ut om de kan starte forhandlinger. Vi følger fra sidelinen! Og i KrF utpeker det seg noen kandidater til å ta over ledervervet. Få våre anbefalinger og ukentlig quiz på www.aftenpodden.no
9/23/202141 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ekstrapodkast: Ropstad trekker seg som KrF-leder og statsråd

Lars Glomnes, Trine Eilertsen og Kjetil Alstadheim kommenterer avgangen til KrF-Ropstad, etter Aftenpostens avsløringer.
9/19/202116 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Politiske middager, pokerspill og tapere

Få dager etter valget, er spillet mellom Ap, Sp og SV i gang. Vi ser på hvem som sitter med de beste kortene så langt. Og Trine er tilbake! Få lenker og anbefalinger i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
9/16/202144 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Valgnatt-ekstra: Resultatet er klart - for et drama!

Erna Solberg tapte valget, Jonas Gahr Støre ble kveldens store vinner. Vi analyserer utfallet.
9/14/202124 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Vi diskuterer valgkampens vinnere - og et merkelig MDG-ultimatum

Det er bare dager til fasit, men vi kårer våre vinnere og tapere fra denne valgkampen. Og vi diskuterer hvordan MDG har satt seg selv på gangen i regjeringsspørsmålet med et ultimatum ingen av de store partiene lar seg friste av.
9/9/202143 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Ropstad-gutterommet, DN-snakkis og byen som slår tilbake

Det er under en uke til vi har resultatet av valget, og vi slår til med en ekstra episode! God innspurt!
9/7/202147 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Oljeskatt-snuoperasjon-sjokk - og korona!

Regjeringen lanserte faktisk ny politikk, og gikk mot nesten alt de tidligere har sagt. Det skaper ny dynamikk og spenning inn i en allerede kaotisk valgkamp som kan gi et historisk fragmentert Storting, ifølge de siste målingene.
9/2/202150 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Sp-kollaps, klimadebatt og mediepris-triumf

Aftenpodden er «Årets aktualitetspodkast», hurra! Senterpartiet har falt som en stein på målingene de siste ukene, men hva sier havarikommisjonen? Vi ser på mulige forklaringer.
8/26/202151 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Arendalsuka-spesial med lederne i AUF- og Unge Høyre

Bli med til Arendalsuka der vi i Equinor diskuterte de viktigste utfordringene både energiindustrien og politikerne står overfor i det grønne skiftet. AUF-leder Astrid Hoem og Unge Høyre-leder Ola Svenneby tok diskusjonen med Equinors bærekraftsdirektør Hilde Røed og Henriette Undrum, prosjektdirektør for utslippsreduksjoner og nye verdikjeder i Norge. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
8/21/202145 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Politisk leirskole og ferske tall på hva nordmenn er mest opptatt av

Arendalsuka er avsluttet, og teamet oppsummerer det viktigste - og rareste. Men hovedsaken er en fersk undersøkelse som viser hvilke politiske saker nordmenn synes er viktigst inn i valgkampen: Det er en gullgruve for politiske nerder som oss!
8/19/202143 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Støre på tur, klimavalg-spørsmålet og feriedebatt

Kjetil er på tur i Nord-Norge med Jonas Gahr Støre, der Ap prøver å sjarmere velgere tilbake fra Senterpartiet. Men ukens viktigste debatt er klimasaken, og den ferske rapporten fra FN om hva som skal til for å snu utviklingen. Men tar politikerne faktisk grep? Med Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim.
8/12/202152 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Den store 22.juli-debatten og mulig sololøp for Ap

Debatten om håndteringen av 22. juli.-terroren har gått gjennom sommeren. Trine Eilertsen sier det kanskje har vært en fordel å la den synke litt før denne ukens samtale. Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes ser også på mulighetene for en ren Ap-regjering etter valget, slik flere kilder i partiet der har tatt til orde for som en plan b.
8/5/202148 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Kårer årets vinnere og tapere - og svarer på spørsmål

Aftenpodden avsluttet året med en livesending for abonnenter. Det ble kåret vinnere og tapere, Erna Solberg var innom, og Aftenpodden svarte på lytternes spørsmål.
7/1/20211 hour, 9 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Bygdetur, rødgrønn strategi, Sverige-kaos og EM

Erna Solberg har startet valgkampen med folkelige turer ut, SV og Sp debatterer samarbeid eller ikke-samarbeid og vi funderer på hvordan ting egentlig henger sammen i Sverige. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
6/24/202146 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Byrådet gikk av, Ap-løfter og Obama

Det er kanskje ikke kaos, men drama er det i Oslo-politikken denne uken. Hvorfor ville ikke Lan Marie Berg gjøre som Trine Eilertsen anbefalte? Og hvem har egentlig vunnet? Ikke lett å si. Vi diskuterer også den nye 100-dagersplanen fra Ap før valget. Meld deg på nyhetsbrevet for lenker og tips på www.aftenpodden.no
6/17/202152 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

«Fra det useriøse til det fullstendig urealistiske»

Sp har lansert en statsministerkandidat, Erna Solberg får kritikk for å bemanne embetsverket med politikere, og Frp krangler om rumpetroll. Her kan du bli abonnent og få Aftenpodden live tirsdag 15. juni klokken 19.00: https://kundeportal.aftenposten.no/valgpakken2021/
6/10/202146 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Landsmøte-nachspiel Sp: Hva betyr det at Vedum utfordrer Støre?

Lars Glomnes og politisk redaktør Kjetil Alstadheim har fulgt Senterpartiets landsmøte, der det ble klart at Trygve Slagsvold Vedum vil konkurrere med samarbeidspartner Jonas Gahr Støre og Erna Solberg om posisjonen som statsminister etter valget.
6/5/202116 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Sol, Sp-strategi, pelsdyr og post korona-frihet

Senterpartiet går igang med landsmøtet sitt i helgen. Podkasten diskuterer hvordan de har lyktes så godt, og hvordan de tolker måten Sp nå skaper avstand til de potensielle samarbeidspartnerne i SV. Trine Eilertsen har også et par klare kvinnekamp-meldinger til elsparkesyklistene. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no Med programleder Lars Glomnes, sjefredaktør Trine Eilertsen, NTB-nyhetsredaktør Sarah Sørheim og politisk redaktør i Aftenposten, Kjetil Alstadheim
6/3/202148 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Hvordan ble egentlig Storbritannia et foregangsland i det grønne skiftet?

På få år har Storbritannia jobbet med å fase ut kull, bygget ut masse fornybar energi og satt seg ambisiøse klimamål. Nå står industrien for tur – men hvilke utfordringer må egentlig løses for å dekarbonisere tung industri? Kan hydrogen og CCS være en del av svaret? Vi møter Henrik Andersen som jobber med lavkarbonløsninger i Equinor. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
5/29/202114 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Politikernes vaksinepopulisme og milliard-trøbbel i Oslo

Trine Eilertsen har veldig lite forståelse for Bent Høies vaksineopprør mot egen regjering, og hvordan Erna Solberg har klart å rote seg bort i planen med å vaksinere stortingspolitikerne. Så snakker vi om netthets mot Lan Marie Berg, og litt om milliardprosjekter i Oslo kommune. Få lenker, tips og ukentlig quiz i nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
5/27/202156 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Hvilken industri skal Norge leve av i lavutslippssamfunnet?

Bli med til Øygarden og hør hvordan den tradisjonelle olje-, gass- og fiskerikommunen utenfor Bergen nå ligger helt i forkant i det grønne skiftet. Øygarden er sentrum for storsatsningene på karbonfangst, -transport og -lagring gjennom Langskip og Northern Lights. Vi møter ordfører i Øygarden, Tom Georg Indrevik (H), og Geir Grøttveit fra Equinor. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
5/22/202112 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Sjokk-oljerapport, vaksinefordeling og NRK-rettssaken

Klimarapporten fra Det internasjonale energibyrået (IEA) har sendt sjokkbølger gjennom hele det politiske landskapet - så gjenstår det å se om den får praktiske konsekvenser. Nok en liten by og land-konflikt tegner seg i vaksinespørsmålet. Og så forteller Lars om sin guilty pleasure denne uken - rettssaken der Line Andersen står mot NRK. Meld dere på det ukentlige nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no!
5/20/202154 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Landsmøte-nachspiel Høyre: Kristi Himmelfartsdrama og moderate Høyre

Gratulerer med vårens identitetspolitiske utspill, til Aps Else May Norderhus, som tok kampen for Kristi himmelfartsdag. Ellers går Lars Glomnes og Kjetil Alstadheim gjennom det viktigste fra Erna Solbergs Høyre-landsmøte. Meld dere på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
5/16/202120 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Budsjett, bønder, Høyre-landsmøte og kjøttkaker

Det er de store spørsmåls uke, som vi prøver å manøvrere så pedagogisk som mulig. Et revidert nasjonalbudsjett er presentert, en perspektivmelding er behandlet i Stortinget, bøndene har kommet med traktor til Oslo og Erna Solberg forsøker å skape entusiasme. I tillegg diskuteres det kjøttkakeproduksjon - til Lars' store frustrasjon. Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
5/12/202144 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Landsmøte-nachspiel Frp: Ny dronning, klimarot og Sp-fravær

Lars Glomnes og Kjetil Alstadheim diskuterer helgens landsmøte i Frp, der Siv Jensen og Sylvi Listhaug holdt hver sin tale om fortiden og fremtiden til partiet.
5/9/202120 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Korona-lys, Frp-landsmøte og Listhaugs utfordringer

Det lysner bittelitt i koronasituasjonen, men hvor mye? Det er uenighet i podden. Vi ser også frem mot Frp-landsmøtet i helgen. Siv Jensen gir seg og Sylvi Listhaug tar over tronen i partiet. Hun har valgt et litt overraskende grep i starten. Få lenker og tips ukentlig, i nyhetsbrevet som går ut hver torsdag ettermiddag på www.aftenpodden.no
5/6/202142 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Landsmøte-nachspiel KrF: Pengesluk og abort-gjemsel

Lars Glomnes og politisk redaktør Kjetil Alstadheim oppsummerer KrF-landsmøtet. Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev, som kommer hver uke på www.aftenpodden.no
5/2/202115 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Abortdebatt, KrF-håp og vaksinemusikk

SVs abortvedtak fra landsmøtet i helgen har sparket opp til ny og mer tilspisset debatt. Men er de enige om hva de har vedtatt i SV - og kan det løfte KrF opp over sperregrensen? Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å få lenker og tips, på www.aftenpodden.no
4/29/202154 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Landsmøte-nachspiel: SV og Venstre - abort, vindkraft og cannabis

Lars Glomnes og Kjetil Alstadheim diskuterer helgens to landsmøter i Venstre og Sosialistisk Venstreparti. Meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
4/25/202116 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Hvordan ser egentlig det grønne skiftet ut – sett fra Nordsjøen?

Hvordan ser egentlig framtiden ut for norsk olje- og gassindustri, og hvilken plass kan «norsk sokkel» ha i det grønne skiftet? Hør del 2 av samtalen mellom bærekraftdirektør i Equinor, Bjørn Otto Sverdrup, og konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv. Vi gjør oppmerksom på at SINTEF er både leverandør til og partner innen forskning og teknologiutvikling med Equinor. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
4/24/202112 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Nord-Norgebanen, SV- og Venstre-landsmøter og superliga-idioti

Vi stiller spørsmålene: Er Nord-Norgebanen nå en realitet eller en distriktspolitisk vannspeiling? Kommer SV til å rives av klima og miljødebatt? Kommer Venstre til å leve i idyll? Og hvordan kunne Superligaen være så tjukke i huet?! Få lenker og quiz på www.aftenpodden.no
4/22/202154 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Landsmøte-nachspiel (Ap): Grottefest, rusreform-nei og historisk abortvedtak

Lars Glomnes og Kjetil Alstadheim diskuterer det viktigste fra Ap-landsmøtet i helgen, der Arbeiderpartiet tok flere valg som kan få store konsekvenser fremover. (NB: Kjetil er så glad i å jobbe at han feilsiterer Ellinors vise i starten der).
4/17/202120 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Equinor: Hvorfor slutter vi ikke bare med olje og gass?

Hvorfor gjør ikke Equinor som det danske energiselskapet Ørsted, og kvitter seg med oljen og gassen, og satser fullt på fornybar? Hør del 1 av samtalen mellom bærekraftdirektør i Equinor, Bjørn Otto Sverdrup, og konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv. Vi gjør oppmerksom på at SINTEF er både leverandør til og partner innen forskning og teknologiutvikling med Equinor. Dette er en annonsørepisode fra Equinor produsert av TRY.
4/17/202115 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Støres tale, rusreform-debatten og koronakommisjonens dom

Jonas Gahr Støre har åpnet Ap's landsmøte med distriktsromantikk og kaffekopp. De forbereder seg på en heftig debatt om rusreformen - en sak som splitter partiet. Men denne uken fikk også Regjeringen en relativt hard dom fra koronakommisjonen. Med Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Kjetil Alstadheim og Sarah Sørheim. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
4/15/202159 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Gjenåpningsplan, vaksinepass og taxfree-nei

Sarah er tilbake fra koronasykdom og Norge ser på veien mot gjenåpning. Men det er labert med optimisme. Aftenposten har mener tidspunktet for å kutte taxfree-kvotene, nå når ingen reiser. Men det spørs om politikerne følger opp. Med Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim.
4/8/202156 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Korona i podden, klimadebatt og spennende SV-forslag

Vi diskuterer Erna Solbergs Geilo-tur, men kan også avsløre at Aftenpodden selv har koronaviruset i sin midte, tross streng etterlevelse av reglene! Det blir klimamelding, elektrifisering og et spennende forslag fra SV, som kan prege regjeringsforhandlinger til høsten.
3/25/202141 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ap-nachspiel (igjen!), budsjett og Trines Exit-dom

Unnskyldningen fra Ap-nestleder Bjørnar Skjæran i Dagsnytt 18 var så interessant at Kjetil Alstadheim hørte den to ganger etter hverandre. Mens Skjæran drar på fest, reiser Regjeringen til Hurdalsjøen Hotell for å legge budsjettplaner for 2022. Og så har Oslo innført nye og enda strengere restriksjoner. Få nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
3/18/202145 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Koronajubileum, Harry, Meghan og kulturkrasj

Det er et år siden koronaen virkelig traff Norge. Vi tar selvkritikk for noen tidlige kommentarer… Vi ser også på den politiske situasjonen i Norge, før vi diskuterer kampen mellom de rojale utbryterne og Det britiske kongehuset. Så blir det en liten sving innom et par andre ting.
3/11/202143 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Drømmesaken «Moldegate» og Rødts landsmøtehelg

Vi må innrømme at saken om Molde-ordførerens utspill om Oslo, og samrøret som ble avdekket mellom Torgeir Dahl og Statsministerens kontor, er en herlig liten perle av en drama-sak. Vi er også innom Rødts landsmøte. Med Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim.
3/4/202149 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Klisje-Listhaug og føyelig Solberg

Sylvi Listhaug har satt sitt første stempel på Frp, men kan det endre noe? Og Erna Solberg fikk bursdagsgaver fra både KrF og opposisjonen. Hun jubler neppe, men tar imot det som kommer. Med Trine Eilertsen, Lars Glomnes og Kjetil Alstadheim.
2/25/202127 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Ekstrapodkast: Siv Jensen går av som Frp-leder

Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim diskuterer nyheten om at Siv Jensen gir seg som leder i Fremskrittspartiet og peker på Sylvi Listhaug som sin etterfølger.
2/18/202122 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Politikkens viktigste melding, fergeopprør og rusreform

Det er julaften, OL og Fotball-VM på en gang for Trine Eilertsen og Kjetil Alstadheim når perspektivmeldingen legges frem, Ap, Sp og Frp prøver seg på et fergeopprør og Regjeringen legger frem forslag til rusreform denne uken. Med Trine Eilertsen, Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes.
2/18/202136 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Raymond mot Høyre, Solo-Frp og Clubhouse

Konflikten mellom Raymond Johansen og diverse Høyre-politikere tilspisser seg om koronatiltakene, mens Frp har bestemt seg for ikke å forhandle. Men hva i all verden betyr det, egentlig? Og tar Clubhouse over verden?
2/11/202140 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Kontrær klimaduell og Ap-oppgjør etter 22. juli

Senterpartiet og Frp kappes om å markere seg mot regjeringens klimaplan og andre tiltak, men der Sp ser ut til å vinne, taper Frp. Nå kommer boken som dokumenterer debattene internt i Ap i kjølvannet av 22. juli. Har vi i Norge tatt oppgjøret som trengs?
2/4/202140 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Info til lytterne: Aftenpodden USA i egen feed

Aftenpodden USA er tilgjengelig for alle, men den har nå sin egen feed. Søk på «Aftenpodden USA» i Spotify, Itunes og der du ellers hører på podkast.
2/2/20211 minute, 13 seconds
Episode Artwork

Korona-forvirring, hytte-sinne og finanskrøll

Den dramatiske utviklingen i koronatiltakene gir ny politisk debatt denne uken. Trine Eilertsen sliter litt med de nye, strenge reglene. Lars har nerdet på et merkelig nettfenomen i finansverdenen, og Sarah sitter koronafast på kontoret sitt.
1/28/202145 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Presidentordre-bonanza: Arven etter Trump utslettes over natten

Øystein og Christina snakker om Joe Bidens hyperaktive første uke.
1/26/202132 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Bernie-votter, de fantastiske fire og JK Rowling-debatt

Det er Joe Bidens innsettelse, Stortingets veldige aktive åpning (hvem i norsk politikk er The Thing, Invisible Woman, The Human Torch og Mr Fantastic?) - og så snakker Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim om bypolitikken som havner i skyggen.
1/22/202155 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

EKSTRA: Bidens enorme ryddejobb er i gang

Øystein og Christina snakker om innsettelsestalen, USAs omdømme og den krevende jobben Biden nå tar fatt på.
1/20/202122 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Republikanere frykter for sitt eget liv. «Partiet kan bli revet i filler».

De interne spenningene er enorme. Øystein og Christina diskuterer om det republikanske partiet kan overleve den kommende riksrettssaken.
1/19/202128 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Røde dørmatter og lederdebatt i Ap

Rødt har laget en strategi for ikke å gå i regjering, Ap fortsetter å slite, men Høyre har fått frem. Vi ser på målingene, Aps egenproduserte skrytekronikk og klimameldingen som vil kunne endre Norge i årene som kommer. Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim er i studio. Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
1/14/202145 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra NHO: Kan bedriftene redde klimaet?

Norge skal kutte 50 prosent av alle klimagassutslipp innen 2030. Da må vi ha hjelp fra bedriftene, mener NHO. Hvordan skal det skje? I denne episoden hører du blant annet hva klimainvestor Siri Kalvig mener må skje, og hvordan Tine lager fornybar energi fra kumøkk. Dette er en annonsørepisode fra NHO produsert av annonseavdelingen Schibsted Partnerstudio.
1/9/202111 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Kuppforsøk i DC og nye innstramninger her hjemme

Donald Trump er snart ferdig som president, men hvor store skader har han påført USA? Onsdag kveld forsøkte tilhengerne hans seg på kupp og kaos. I Norge strammes det ytterligere inn i kampen mot Korona. Hør Aftenpodden USA for denne uken, på www.aftenpodden.no
1/7/202136 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Julevask i Frp og unboxing av pressekonferansen til Erna

Frp har kastet ut lederen i Oslo Frp og satt fylkeslaget under administrasjon - et dramatisk grep. Og Erna Solberg oppsummerte året som er blitt svært annerledes. Kjetil var på plass. Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no eller i Aftenpostens app.
12/17/202047 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Korona-feil, Frp-kronprins og politikerhumor

Regjeringens koronatiltak har møtt mer motstand denne uken, og debatten går. Men er det noe som faktisk rammer Erna Solberg? Ketil Solvik-Olsen er Frps kronprins-vil-ikke, og så diskuterer vi morsomme politikere. Vil vi ha dem? Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
12/10/202045 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Budsjett-enighet, Norges Monaco og nominasjonskamper

Regjeringen fant en avtale med Frp til slutt, men er det noen vinnere her? Og hva skjer i Norges Monaco? Rikingene flokker til Bø i Vesterålen. Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
12/3/202042 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold: Er det rett å redde fiendens barn?

En håndfull norske barn sitter fortsatt i Al-Hol, i Syria, en av verdens mest beryktede flyktningeleire. De er barn av norske mødre, og de kalles fiendens barn. Er det rett å hente dem hjem? Dette er en annonsørinnholdepisode for Redd Barna, produsert av annonseavdelingen Schibsted Partnerstudio.
11/28/202010 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Krisen ingen bryr seg om, MDG-retning og fritt skolevalg

Det er snart julekalender-tid, det kan bli en budsjettkrise uten at noen følger med, MDG tar et retningsvalg for en periode, i alle fall, og Regjeringen vil innføre fritt skolevalg over hele landet - bortsett fra en del steder.. hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
11/26/202042 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

«Norske» Norwegian, britisk kaos og nødlandslaget

Det er enighet om en krisepakke, men vi venter fremdeles på budsjettet. Kjetil har sett norsk debatt i Stortinget, og Sarah oppdaterer fra Storbritannia. Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
11/19/202047 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Pengebruk, pensjon, vindmølle-løsning og korona (og mink)

SV og Frp har funnet sammen for å gi pensjonistene mer penger, Stortinget gir kommunene vindkraft-veto og Trine ser et lyspunkt i koronakrisen. Hør ukens Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
11/12/202046 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Annonsørinnhold fra Helsedirektortatet. Tenåringer mener cannabis er blitt mindre farlig. Stemmer det?

Flere ferske undersøkelser tyder på at andelen med cannabiserfaring har økt både blant gutter og jenter. 35 % mener det ville være lett å få tak i stoffet.Dette er en annonsørepisode fra Helsedirektoratet, produsert av annonseavdelingen Schibsted Partnerstudio.
11/8/202010 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Ny norsk lockdown og Trump-kupp

Det strammes inn i Norge også, men skjønner vi egentlig at det er alvor? Og Trump leverte et nytt bunnpunkt onsdag. Husk: Egen USA-podkast på www.aftenpodden.no og Ap.no
11/5/202035 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Valgmorgenen: Dette vet vi

Lars Glomnes og Øystein Langberg har vært oppe gjennom valgnatten og gir siste nytt onsdag morgen.
11/4/202011 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Valgdagen: De tre tingene du må følge med på

Valgdagen og valgnatten er kaotisk. Her er de tre viktigste tingene Lars Glomnes, Øystein Langberg og Christina Pletten skal følge med på.
11/2/202029 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Korona-regler, Jagland-bok og Nerde-Kjetil

Thorbjørn Jagland har gitt ut en bok der han forklarer seg, forsvarer seg og kommer med en del angrep. Stortingsflertallet har gjort en manøver man ikke har sett siden 1945. Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
10/29/202048 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

«Jeg hater vindmøller», Bertheussen og karikaturdrap

Trine Eilertsen kommer ut av skapet som en vindmøllehater i identitetskonflikt, vi diskuterer rettssaken mot Laila Bertheussen og vi snakker om norske medier, frykt og Muhammed-karikaturer. Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
10/22/202055 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Kald nettkrig og mulig Frp-redning for Støre

Russland er utpekt som skyldig for dataangrepet mot Stortinget. Hvordan skal vi egentlig forholde oss til det? Og kan kanskje et krigersk Frp være løsningen for Jonas Gahr Støre? Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
10/15/202035 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Budsjettet: Kan de sprette kokainen i Holmenkollen?

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021 er lagt frem, og ifølge opposisjonen er det nok et forskjellsbudsjett. Men er det det som blir Erna Solbergs største utfordring i året som kommer? Hør Aftenpodden USA på www.aftenpodden.no
10/8/202049 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Bøhler, Sentrum og swingerfest i norsk politikk

Jan Bøhler bytter parti, og Sentrum håper på samling i sentrum. Hva er i det politiske drikkevannet denne uken? Det drukner i alle fall ut Venstres forslag til nytt program.
10/1/202049 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Info til lytterne: Her finner du Aftenpodden USA

Aftenpoddens USA-utgaver ligger nå kun på Aftenpostens nettsider, www.aftenpodden.no eller i Aftenpostens app (for Iphone-brukere). Tirsdagsutgaven vil ikke lenger være tilgjengelig i feks Spotify og Itunes, men torsdagspodkasten går som før. Du må være abonnent for å høre USA-utgaven, men det håper vi du er - eller blir!
9/29/202043 seconds
Episode Artwork

Uvenninner, superlim-aktivister og anklager om pengerot

Nettverket til Laila Bertheussen sprekker opp i retten, samtidig som aktivister limer seg fast til bakken i Oslo for å få bedre klimapolitikk. VI snakker også om anklager om pengerot i Født fri - og enorme summer i norsk samferdselspolitikk. Gå til www.aftenpodden.no for å høre Aftenpodden USA
9/24/202052 minutes
Episode Artwork

USA: Høyesterett-drama og kampen om senatet

Ruth Bader Ginsburgs død gir en ny kampsak for både republikanere og demokrater før valget. Men hva betyr det? Lars Glomnes diskuterer med kommentator Christina Pletten og korrespondent Øystein Langberg. Han har vært på Trump-treff!
9/22/202035 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Status: Ett år igjen til Stortingsvalget 2021

Jonas Gahr Støre må rive seg i håret over partiets stadige kaving, men han ligger trolig an til å bli statsminister uansett. Hvem som blir med ham i regjering, er foreløpig åpent. Trine, Kjetil og Lars gjør opp status. Abonnenter kan melde seg på nyhetsbrevet vårt på www.aftenpodden.no
9/17/202042 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

USA: Trumps fellende Korona-bevis og muligheten for comeback

Donald Trump trodde han kunne sjarmere verdens mest kjente journalist. Det gikk sånn middels. Lars Glomnes, korrespondent Øystein Langberg og kommentator Christina Pletten diskuterer den nye Bob Woodward-boken.
9/15/202032 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Trusselsaken, Høyres nye program og dansk metoo

Rettssaken mot Laila Bertheussen er i gang, og det kommer stadig ny og merkelig informasjon. Er det grafsing eller en viktig sak å dekke så detaljert? Også: Kjetil Alstadheim sliter litt med å holde seg alvorlig når han skal kommentere Høyres nye retning - som fortsetter rett frem. Meld dere på Aftenpoddens nyhetsbrev på www.aftenpodden.no
9/10/202037 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

USA: Forstadsvelgerne, rasistisk boligpolitikk og Bidens pengebinge

Korrespondent Øystein Langberg har vært på tur i hjemtraktene til Joe Biden, men der er det ingen automatikk i at demokraten har noen fordel. Sammen med Lars Glomnes diskuterer han kampen om de viktige forstadsvelgerne, «redlining» og hvordan Trump kan ha kastet bort en viktig fordel. Få lenker i nyhetsbrevet hver torsdag: www.aftenpodden.no
9/8/202035 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Trønderkamp, Giske-varsel og SIAN

Kjetil har vært i Trøndelag og fulgt det politiske dramaet på nært hold, og Aftenposten publiserte torsdag et intervju med en varsler. Trine forklarer dilemmaene. Og hva skal vi egentlig gjøre med SIAN?
9/3/202052 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

USA: Gatekamper og skarpe våpen

Er det konturene av en borgerkrig vi ser, eller er det litt overdrevet? Den siste uken har mediebildet i USA vært preget av voldelige sammenstøt mellom demonstranter på venstresiden og ulike væpnede grupper på høyresiden. Korrespondent Øystein Langberg og Lars Glomnes ser på det som har skjedd. Gå til www.aftenpodden.no for å høre fredagens ekstraepisode om Trøndelag Ap.
9/1/202029 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Blir Giske fylkesleder, kan han ikke gjemme seg

Jonas Gahr Støre har bedt om ro i Ap, men trønderne gir ham Trond Giske i bursdagsgave. Venstre ser ut til å ha fått seg en ny leder, og Nicolai Tangen løste opp Norges Banks gordiske knute. Meld dere på nyhetsbrev på www.aftenpodden.no
8/27/202045 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Er ikke Trump tidenes verste president likevel?

Lars Glomnes, Øystein Langberg og Christina Pletten diskuterer om andre presidenter har vært mer skadelige enn det Trump er, og evt hvem. Og så oppsummerer vi det viktigste fra demokratenes landsmøtekvelder.
8/25/202044 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Fortsatt Tangen-krøll, Raja-utfordring og Petter Northug

Klassiske saker i denne ukens Aftenpodden, med Lars Glomnes, Sarah Sørheim, Kjetil Alstadheim og Trine Eilertsen. De snakker Nicolai Tangen, Venstres mulige lederkamp og medienes behandling av Petter Northug, blant annet. Meld deg på nyhetsbrevet for å få lenker og tips fra oss, her på www.aftenpodden.no
8/20/202048 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

USA: Michelle Obama, Bidens vei videre og mulig post-sabotasje

Lars Glomnes diskutere den siste uken i amerikansk politikk med korrespondent Øystein Langbertg og kommentator Christina Pletten. Demokratenes landsmøte er i gang, men hva skjer der egentlig? Hva blir Joe Bidens vei videre, og stemmer det at Trump saboterer valget ved hjelp av Posten? Få saker og lenker i nyhetsbrevet, for abonnenter, på www.aftenpodden.no
8/18/202035 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Korona-returen, NAV-skandalen og Bank-konflikt

«Må noen gå?», spør Lars i Norges Bank-saken. Det var høring i Stortinget denne uken, med stor uenighet mellom partene. Dét, korona-oppblomstringen, NAV-skandalen som havnet i skyggen og høstens partipolitiske dueller ble diskutert i høstens første Aftenpodden. Med Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim.Meld deg på nyhetsbrevet vårt på www.aftenpodden.no
8/13/202056 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

USA-ekstra: Dette er Kamala Harris

Joe Biden har kommet med sitt valg som visepresidentkandidat for demokratene, og det ble senator Kamala Harris fra California. Lars og Øystein diskuterer hva hun vil tilføre, og hvorfor hun er valgt i en liten ekstrautgave.
8/12/202020 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

USA-ekstra: Derfor pekte Joe Biden på Kamala Harris

Joe Biden har kommet med sitt valg som visepresidentkandidat for demokratene, og det ble senator Kamala Harris fra California. Lars og Øystein diskuterer hva hun vil tilføre og hvorfor hun er valgt i en liten ekstrautgave.
8/11/202020 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

USA: Donald Trumps nye kampsak før valget

Lars Glomnes er tilbake fra ferie til en USA-episode med korrespondent Øystein Langberg i New York. De ser på Donald Trumps nye hatobjekt: Poststemmer og forhåndsstemmer. Det kan bli viktig i «covidvalget» 2020. Gå til www.aftenpodden.no for å melde deg på nyhetsbrevet.
8/11/202033 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

USA: Hva skjer hvis Trump nekter å gå av?

Aftenpoddens Lars Glomnes, USA-korrespondent Øystein Langberg og kommentator Christina Pletten svarer på lytternes spørsmål om USA og amerikansk politikk. God sommer, vi er snart tilbake med ferske episoder!
7/30/202042 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Bokspesial: Ta-Nehisi Coates' «Between the world and me»

Trine, Lars og Kjetil diskuterer Ta-Nahesi Coates' bok «Between the world and me», fra 2015, som er aktualisert av demonstrasjonene i USA denne våren og sommeren. Hva forteller den oss? Kom gjerne med tilbakemeldinger og innspill til fremtidige bok-podder på [email protected]
7/23/202041 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

USA: Hva sier Trump-tilhengerne nå?

USA-korrespondent Øystein Langberg har vært på tur og møtt Trump-tilhengere som fortsatt tror på fire nye år. Men har de grunn til optimismen? Øystein og Lars diskuterer.Vil du abonnere på Aftenposten? Her er vårt spesialtilbud for Aftenpodden-lyttere.Her kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt: www.aftenpodden.no
7/14/202030 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Rajas ikke-lansering, Bøhler-uro og kronprinsfall i Frp

Abid Raja vurderer å ikke stille som lederkandidat i Venstre. Alarm! Jan Bøhler sier nok er nok i Oslo og Jon Georg Dale hopper av kronprinssporet i Frp. Det er mye personalnytt denne uken! Lars, Kjetil og Andreas Slettholm tar ikke ferie helt ennå.NB: Hvis du vil lese samme bok som vi skal diskutere i boksirkelen vår, kan du lese Ta-Nehisi Coates' Between the world and me / Mellom verden og meg. Den anbefales!
7/9/202036 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

USA: Er det andre koronabølge vi ser?

USA-Korrespondent Øysten Langberg er tilbake fra sørstatene og diskuterer hvordan koronaviruset igjen herjer i USA. I stadig flere stater øker tallene, men Trump er forholdsvis taus om krisen. Bli Aftenposten-abonnent her, på www.ap.no/sommertilbud og meld deg på nyhetsbrevet på www.aftenpodden.no
7/7/202029 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Et usedvanlig dårlig kuppforsøk mot Siv Jensen

Fra ulike hytte-, hjemme- og jobbkontor er vi på plass også denne uken. Vi snakker om Oslo Frp og skillelinjene i partiet, problemene det gir å ha et så svakt fylkeslag i hovedstaden, og det klønete kuppforsøket mot Siv Jensen. Det blir også litt Kina, som skaper trøbbel for norske utenrikspolitikere, og dommen mot kulturprofilen Gaute Drevdal.Gå til www.ap.no/sommertilbud for et spesialtilbud på Aftenposten-abonnement, og til www.aftenpodden.no for å melde deg på nyhetsbrevet.
7/2/202048 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

USA: Kampen for å rive borgerkrigsstatuene

Korrespondent Øystein Langberg har sett demonstrasjonene mot statuene som hyller sørstatsgeneralene på nært hold, og diskuterer situasjonen med Lars Glomnes. Og ukene blir ikke noe bedre for Donald Trump..
6/30/202036 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Rød kaffe, Vedums Dæhlie-glid og gubber

Kjetil og Lars har vært på avsluttende pressekonferanser og kan rapportere hjem. Rødt har et godt lag på gang, og Trygve Slagsvold Vedum cruiser fortsatt videre med båten full av selvtillit. På www.ap.no/sommertilbud kan våre lyttere nå få Aftenposten i 10 uker for 10 kroner. På www.aftenpodden.no kan du melde deg på Aftenpoddens nyhetsbrev.
6/25/202050 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

USA: Historier fra innsiden av Det hvite hus

Lars Glomnes, Korrespondent Øystein Langberg og kommentator Christina Pletten har et lite bokbad med John Boltons eksplosive memoirer fra innsiden av Trumps Hvite hus. Det er drama, personkonflikter og storpolitikk - men betyr det noe.Her er sommerens spesialtilbud for Aftenpodden-lyttere: 10 uker for 10 kroner. Her kan du melde deg på Aftenpoddens nyhetsbrev.
6/23/202042 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Støres sommer, sikkerhetsråd og oljefond-etikk

Koronakrisen har heldigvis ikke tatt livet av partienes sommerpressekonferanser, og torsdag morgen var det Ap som startet ballet. Trine Eilertsen, Lars Glomnes og Kjetil Alstadheim diskuterer også Norges plass i FNs sikkerhetsråd, og den nye etikk-rapporten om Oljefondet.
6/18/202043 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

USA: Munnbind-regler, jevn koronakrise og målinger

Korrespondent Øystein Langberg er på plass i New York igjen, og forteller om fortsatt strenge tiltak i verdensbyen: Det er annerledes enn i Norge! Vi ser også litt på Trumps store valgmøte, og målingene.
6/17/202034 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Ap-kompromisser og borgerkrig i New York Times

Enighet om oljeskatten og iskanten er landet i Stortinget. Men det er uro i Ap, der den grønneste delen er misfornøyd. Brygger det til konflikt mellom Oslo Ap og Jonas Gahr Støre? Trine, Sarah, Lars og Kjetil diskuterer også en stor konflikt i New York Times, som kan få betydning i hvordan man ser på journalistikk fremover. Få Aftenpoddens nyhetsbrev her.
6/11/202054 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

USA: Går det an å legge ned politiet?

Øystein Langberg er tilbake i New York City, mens Lars Glomnes og Christina Pletten er i studio. De tar for seg en av de store debattene i kjølvannet av opprøret mot rasisme i politiet: Kan man kutte i politiet, eller rett og slett legge det ned? Det kan bli en realitet, men det kan også bli et problem for demokratene politisk inn i høstens valgkamp.
6/9/202035 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Iskant, oljeskatt og Instagram-aktivisme

Det går mot enighet om iskanten og ny, midlertidig oljeskatt. Vi ser på hva det betyr, med god forklaring fra Kjetil Alstadheim. Så forteller Lars om hvordan han plutselig hoppet inn i en pågående nettkampanje, det er ikke lett!Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev her, for lenker tips og ukentlig quiz.
6/4/202050 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Opptøyer og demonstrasjoner - går det mot borgerkrig?

Det har vært store, fredelige protester i USA, etter at George Floyd døde da han ble pågrepet av politiet i Minneapolis i forrige uke, men det har også vært voldelige opptøyer. Konflikten mellom folket og politiet skjerpes. Lars Glomnes snakker med USA-korrespondent Øystein Langberg og kommentator Christina Pletten om hvorvidt det virkelig kan rakne.
6/2/202041 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

USA: Opptøyer og demonstrasjoner - går USA mot borgerkrig?

Det har vært store, fredelige protester i USA, etter at George Floyd døde da han ble pågrepet av politiet i Minneapolis i forrige uke, men det har også vært voldelige opptøyer. Konflikten mellom folket og politiet skjerpes. Lars Glomnes snakker med USA-korrespondent Øystein Langberg og kommentator Christina Pletten om hvorvidt det virkelig kan rakne. Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev her.
6/2/202041 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

For en uke! Egg-debatt, Moria-barn og personalnytt

Det var faktisk spenning i Stortinget denne uken, da 169 representanter måtte ta stilling til endringer i bioteknologiloven. Det ble nederlag for Regjeringen - og særlig KrF. Trine, Lars og Kjetil ser på det som skjedde, og konsekvensene. Var Moria-barn til Norge et plaster på såret, eller er det også en nedtur for Kjell Ingolf Ropstad? Og så skjer det ting i flere partier denne uken, som kan ha betydning for fremtiden. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få lenker, bakgrunnsstoff og ukentlig quiz.
5/28/202047 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

USA: Joe Biden-tabber og rasisme-debatt i USA

Lars Glomnes har besøk av USA-korrespondent Øystein Langberg og kommentator Christina Pletten i studio. Der snakker de om Joe Bidens klønete uttalelser på radiostasjonen Power 105.1, og litt om hvordan etnisitet spiller en rolle i valgkampen fremover. Det blir også tid til obligatorisk refleksjon.Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev her
5/26/202039 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Munnbind-oppgjør, kompetansereform og bevere

Trine har reist til Bergen med fly, og debutert med munnbind. Hun er mildt sagt skeptisk. Ikke er hun spesielt fornøyd med hvordan opposisjonen sier nei til flere reformer allerede før høringsfristen er ute heller. Sarah har på sin side oppdaget ville dyr i Frognerparken!Lenker til omtalte saker og tips får du i Aftenpoddens nyhetsbrev (abonnér her) eller på Facebook-siden vår.
5/22/202047 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Hva er egentlig «Obamagate»?

Lars og USA-korrespondent Øystein Langberg dykker ned i det mystiske «Obamagate», og prøver å forstå hva i all verden det kan dreie seg om. Og om det kan få konsekvenser? De ser også på de nye rapportene om antistoff-tester, som nå kommer fra flere byer.
5/19/202014 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

USA: Hva er egentlig Obamagate?

Lars og Øystein dykker ned i det mystiske «Obamagate», og prøver å forstå hva i all verden det kan dreie seg om. Og om det kan få konsekvenser? De ser også på de nye rapportene om antistoff-tester, som nå kommer fra flere byer. Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev her.
5/19/202033 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Vi må snakke om regjeringen som danser (og revidert nasjonalbudsjett)

Erna Solberg og co varmer opp til nasjonaldagen med dans på NRK - til stor underholdning og puteløfting over bakkar og berg. Er det greit? Så må vi se på debatten rundt pengebruken i revidert nasjonalbudsjett. Den knuser alle rekorder i år, på grunn av koronaviruset. Men kan det bli en dyr, dyr vane?Meld dere på vårt nyhetsbrev her: www.aftenpodden.no
5/15/202054 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Hvilken supermakt står igjen som taper etter koronakrisen?

Lars Glomnes og USA-korrespondent Øystein Langberg får selskap av tidligere USA-og Kina-korrespondent Kristoffer Rønneberg i ukens Aftenpodden USA. De tar for seg spenningen mellom stormaktene, spørsmålet om hvilken supermakt som kan takle krisen best, og om hvorvidt noen står igjen som vinnere.
5/12/202044 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

USA: Hvilken supermakt står igjen som taper etter koronakrisen?

Lars og USA-korrespondent Øystein Langberg får selskap av tidligere USA-og Kina-korrespondent Kristoffer Rønneberg i ukens Aftenpodden USA. De tar for seg spenningen mellom stormaktene, spørsmålet om hvilken supermakt som kan takle krisen best, og om hvorvidt noen står igjen som vinnere.Er du interessert i lenker, tips og bakgrunnsstoff? Abonnér på Aftenpoddens nyhetsbrev her.
5/12/202044 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Frislipp, en heftig oppsigelse og årets sommerlåt

Regjeringen har tegnet opp en plan for frislippet etter korona - men kan det gå? Og hvilken tilnærming skal vi ha? Vi diskuterer det, i tillegg til ukens heftigste offentlige oppgjør og oppsigelse i Kulturdepartementet - og Stortingets bioteknologikupp. Som en ekstra bonus, har vi fått lov til å spille årets politiske sommerhit fra Songar frå nyheitene. Gled dere! Meld dere på Aftenpoddens nyhetsbrev her.
5/8/20201 hour, 3 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

De fem statene som trolig avgjør valget

I denne ukens USA-utgave, nerder Lars og Øystein litt om vippestatene: Hvem de er, hvorfor de er viktig og hva som kan avgjøre hvilken vei det går. Det blir også tid til en liten diskusjon om hvordan amerikanerne nå tar en tydelig annerledes tilnærming til åpningen av samfunnet etter koronakrisen.
5/5/202032 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

USA: De fem statene som trolig avgjør valget

I denne ukens USA-utgave, nerder Lars og Øystein litt om vippestatene: Hvem de er, hvorfor de er viktig og hva som kan avgjøre hvilken vei det går. Det blir også tid til en liten diskusjon om hvordan amerikanerne nå tar en tydelig annerledes tilnærming til åpningen av samfunnet etter koronakrisen.
5/5/202032 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Pins-krig, næring mot miljø og russespørsmålet

Politikken er mer hverdagslig igjen, og denne uken har flere prøvd seg på å løfte debatter - med varierende hell. Trine, Sarah, Lars og Kjetil er på plass og går gjennom de ulike forsøkene. I tillegg tar vi opp Bent Høies mye delte tale til ungdommen, med en hyllest av russetiden. Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev her.
4/30/202049 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

USA: Skal vi drikke klorin og diskutere pengepolitikk?

Lars Glomnes snakker med USA-korrespondent og økonom Øystein Langberg om hvordan Donald Trump rotet seg bort med medisinske råd denne uken, og de diskuterer hvordan kampen om budsjettbalansen ikke lenger er så hard i amerikansk politikk.Abonnér på Aftenpoddens nyhetsbrev her.
4/28/202037 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Oljefond-trøbbel og Iskant-kompromisser

Det har stormet rundt den påtroppende lederen av Oljefondet, som inviterte til luksusseminar, og inviterte den norske fiffen. Hvem vant og tapte, egentlig? Podkasten diskuterer også den politiske kampen om hvor iskanten kan gå. Blir dette likevel vårens store sak, eller drukner den i korona? Meld deg på Aftenpoddens nyhetsbrev her, for å få ukens lenker.
4/23/202050 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden USA: Kan korona-demonstrasjonene faktisk hjelpe Donald Trump?

Lars og Øystein diskuterer hva de amerikanske demonstrasjonene mot ulike staters koronatiltak kan få å si for president Donald Trump - som har gitt demonstrantene en slags støtte. Til nå i presidentperioden har Trump klart å snakke seg ut av det meste, men er det ting som tyder på at begeret er fullt? Her er lenken til nettsiden Lars anbefaler (https://slate.com/endorsements).Her kan du melde deg på Aftenpoddens ukentlige nyhetsbrev, som kommer hver torsdag.(https://abo.schibsted.no/AP_Aftenpodden_nyhetsbrev_paamelding)
4/21/202025 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Utepils, svenskehandel, Moria-barn og valgdistrikter

Trine Eilertsen, Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes ser på SMK-planen om å dra på ølflukt til Nesodden, på nordmennene som har reist på svenskehandel i påsken og dermed pådro seg karantene, og på en politisk nøtt for både regjeringen og Ap. Reformhjørnet ser også på den lekkede innstillingen fra Valglovutvalget.. gled dere;) Meld dere på vårt nyhetsbrev (for abonnenter) her!
4/16/202037 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

USA: Obama melder seg på - og hva gjorde Bernie feil?

Lars Glomnes og USA-korrespondent Øystein Langberg snakker om hvordan Bernie Sanders nå har gitt seg, og støtter Joe Biden. Men hvor gikk det galt for Sanders, som lå så godt an? Og hva står igjen etter ham? Nå har også Barack Obama meldt seg på i presidentvalgkampen, og kan få en viktig rolle.Meld deg på Aftenpoddens ukentlige nyhetsbrev her, for å få våre lesetips og anbefalinger.
4/15/202035 minutes
Episode Artwork

Feilsendte eposter og snart skolestart for noen

Lars Glomnes, Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Kjetil Alstadheim diskuterer de siste dagers pressekonferanser, oppstarten av Norge, og hvorfor «de kan ikke la foreldre gå rundt og føle» om når det er rett at skolene åpner. Og generelt god stemning. God påske! Husk nyhetsbrevet.
4/9/202042 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Amerikansk medie-bommert og begredelig folkehelse

Kommentator Christina Pletten og USA-korrespondent Øystein Langberg er med Lars Glomnes. De snakker om hvordan mediene i USA har håndtert Koronakrisen. Ikke imponerende, mener Pletten. Trioen diskuterer også hvordan folkehelsen i USA kan ramme landet hardt fremover. Meld dere på Aftenpoddens nyhetsbrev her (for abonnenter.
4/7/202037 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

«Ikke la en krise gå til spille»

Hvordan endres eller påvirkes det politiske landskapet av koronakrisen? Er det noen som kan vri debatten over i sitt spor nå og tjene på dette? Det diskuterer vi denne uken, med Trine, Sarah, Kjetil og Lars. Er du aftenposten-abonnent? Gå til www.aftenpodden.no for å abonnere på det nye nyhetsbrevet vårt.
4/2/202039 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

USA: En ny amerikansk korona-helt

Øystein Langberg er i likhet med resten av Aftenpostens korrespondenter hentet hjem, men han ser på hvordan guvernør Andrew Cuomo har blitt en ny politisk helt i USA - og han er en spennende mann. Vi gir også status på Trump og noen lesetips.Abonner på Aftenpoddens nyhetsbrev her.
3/31/202028 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kost/nytte-debatten i koronaens tid, og debut for Kjetil Alstadheim

Sarah er okkupert av hjemmeskolen, men Aftenpostens nye politiske redaktør, Kjetil Alstadheim er med. Sammen med Trine Eilertsen og Lars Glomnes diskuterer han korona-tiltakene, fremtiden og hvorvidt debatten om kost/nytte ved tiltakene er utidig eller nødvendig.Meld dere på Aftenpoddens ukentlige nyhetsbrev for abonnenter her, og få ukens quiz.
3/26/202031 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

USA: Kriseforståelse, borgerlønn og visepresidenter

Lars og Øystein snakker om utviklingen i USA, og korona-eksplosjonen som kan være i ferd med å ramme landet. Det er nå snakk om enorme krisepakker, og én av ideene er å sende sjekker med penger til alle amerikanere. Kan det skje?
3/24/202034 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Er den politiske korona-enigheten klok eller farlig?

Trine, Lars og Sarah utfordrer teknologien og spiller inn fra hvert sitt hjemmekontor. De spør seg om debatten om koronatiltakene burde vært hardere, eller om det er klokt å samles nå. Trine roser også slippersmoten til justisminister Monica Mæland.Meld dere på Aftenpoddens nyhetsbrev her, på www.aftenpodden.no
3/19/202043 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

USA: Korona-krakk i amerikansk økonomi

Lars Glomnes snakker med korrespondent Øystein Langberg om sosial avskjerming i New York, og hva koronakrisen betyr for en utsatt amerikansk økonomi.Abonner på Aftenpoddens ukentlige nyhetsbrev her.Her kan du følge Øystein på Instagram.
3/17/202034 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Historisk, nasjonal krise og Trine Skei Grandes avgang

Vi runder av den historiske og dramatiske dagen der Regjeringen innførte strenge tiltak mot Koronaviruset. Trine, Sarah og Lars ser på Erna Solbergs posisjon, og så diskuterer de situasjonen i Venstre, nok en gang, etter at Trine Skei Grande denne uken kastet kortene.
3/13/202036 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

USA: Donald Trumps Korona-problem

Øystein Langberg oppdaterer fra Florida, i samtale med Lars Glomnes. De snakker om hvordan Donald Trump nå må forholde seg til en faktisk krise, ikke bare evig ordkrig. Det har ikke bare vært lett så langt. Her er lenke til saken Lars omtaler.Her kan du begynne å abonnere på Aftenpoddens nye nyhetsbrev.
3/10/202025 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Korona-virus, sutrete statsråder og utredningsinstruks-krise!

Akkurat da de trodde det var ro, blusser det opp igjen i Venstre. Hva er det med middelaldrende, avgåtte statsråder? Trine lar seg fyre opp av hvordan Regjeringen «glemmer» utredningsinstruksen.Meld deg på Aftenpoddens kommende nyhetsbrev her!Her kan du kjøpe billetter til Aftenpodden live.
3/5/202046 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

USA: Superduell etter supertirsdag

Lars og Øystein Langberg i USA snakker om det demokratiske primærvalget, og status etter at Joe Biden gjorde et comeback på "Supertirsdagen". Vanlig podd kommer på torsdag.
3/4/202029 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Fiskeriminister-krise og farlig frafall i Ap

Geir Inge Sivertsen (H) sliter som fiskeriminister, men er det så dramatisk at han bør gå av? Vi diskuterer også hvor problematisk det er for Ap at Marianne Marthinsen og Jette Christensen gir seg på Stortinget. Og litt pappaprat med Lars, da.
2/27/202043 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden kommer med en STOR nyhet, det nærmer seg dom i Weinstein-saken, og Geir Pollestad er i hardt vær.

Mens Lars er på sykehuset for å ta imot sin nye baby(!) snakker Trine og Sarah om de andre sakene denne uka: Sp-Pollestads utfall mot Michelin-journalistikk, Weinstein-saken som nå straks skal avgjøres, og den nye og overraskende vendingen i NAV-skandalen.
2/20/202033 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

USA: Den amerikanske helsekrisen

Helsepolitikken er kanskje det viktigste feltet i amerikansk politikk. Kommentator og tidligere korrespondent Christina Pletten, og dagens Aftenposten-korrespondent Øystein Langberg gjester Lars Glomnes og snakker seg gjennom det viktigste i de amerikanske helsedebattene.
2/18/202036 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Sentralbanksjef-tale, superstjernebesøk og Frp-seier

Trine Eilertsen risikerer stjernenykker etter en uke med mange eksklusive fellesskap, men klarer seg såvidt innenfor. Vi snakker om sentralbanksjefens tale, middag med Francis Fukuyama og en klar Frp-seier utenfor Regjeringen. Her er lenke til Vox-podkast med Fukuyama, og her er lenken til podkasten Trine anbefaler, The other Latif. Kjøp billetter til Aftenpoddens livesending på Sentrum Scene 26. mars her.
2/14/202033 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

USA: Dette er Demokratenes kandidater

USA-korrespondent Øystein Langberg og Aftenpoddens Lars Glomnes går gjennom det siste fra den amerikanske valgkampen, og tar en gjennomgang av de heteste kandidatene til å bli demokratenes kandidat til å utfordre Donald Trump.Pluss noen anbefalinger. Ukens vanlige Aftenpodden kommer fredag.
2/12/202040 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Distriktsgenseren er på i Høyre og det er brutt ut bloggkrig i Norge

Mitt Romney sto opp mot Donald Trump denne uken, og her hjemme ligger det an til at Høyre får seg en ny leder. Distriktsministeren har vært ute på oppdrag i ullgenseren sin, noe Trine har klare meninger om. Sarah legger ut om den store bloggkrigen denne uken.
2/6/202035 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

USA: Iowa-kaos og Trumps store tale

Er demokratene noe nærmere å finne seg en presidentkandidat? Og har Trump gull-argumentet for å fortsette? Øystein Langberg rapporterer fra den dramatiske politikken sammen med Lars Glomnes. Torsdag er Aftenpodden tilbake med Trine og Sarah og ukens moro fra norsk politikk. Kjøp billetter til Aftenpoddens neste liveshow her. Her er lenken til podkasten Lars anbefaler: The Ezra Klein Show: Work as identity, burnout as lifestyle
2/5/202028 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Ny Listhaug-rolle, Høyre-konflikt og Fjordman

Frp har lagt talsperson-kabal i Stortinget, og Høyre krangler med seg selv om miljø. Og Lars spør: Har det noen verdi å sette klagene til Peder Fjordman Jensen på trykk i Aftenposten? NB: Aftenpodden har livesending fra Sentrum Scene i Oslo, 26. mars. Her får du kjøpt billetter. Aftenposten-abonnenter får rabatt.
1/30/202044 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

USA: Melk, Trump og riksrett

Lars Glomnes og Aftenpostens USA-korrespondent Øystein Langberg snakker seg gjennom riksrettssaken mot president Donald Trump i senatet så langt, og situasjonen i demokratenes primærvalgkamp. NB: Aftenpodden har livesending fra Sentrum Scene i Oslo, 26. mars. Her får du kjøpt billetter. Aftenposten-abonnenter får rabatt.
1/28/202022 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Statsrådsekstra: Dette betyr endringene

Aftenpodden ser på de nye navnene i Erna Solbergs regjering. Kjøp billetter til Aftenpodden liveshow i Oslo 26. mars her.
1/24/202029 minutes
Episode Artwork

Statsrådsspekulasjoner og Trygves Sylvi-problem

Det kommer endringer i Regjeringen, og vi ser litt på hva som kan skje. Det er ikke lett for hverken KrF eller Venstre, dette her. Vi ser også på hvordan Sylvi Listhaug med friere tøyler kan skape trøbbel for Trygve Slagsvold Vedums blide debattstil. Følg med: Når det kommer nye statsråder, lager vi ekstrautgave.
1/23/202034 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

EKSTRA: Frp er ute av regjeringen

Trine Eilertsen og Lars Glomnes analyserer Frp's beslutning om å gå ut av Solberg-regjeringen. - Det var som å se slutten på et ekteskap.
1/20/202012 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

USA-spesial: Kampen for å bli president, riksrett-saken og tillitsutfordringer

Korrespondent og podkastvenn Øystein Langberg er på plass i New York, og tar en prat med Lars Glomnes om det mest interessante som skjer i den dramatiske amerikanske politikken om dagen. Demokratene vil ikke ta hverandre i hendene, Trump kjemper mot riksrettsaken og Øystein har lært seg litt om hverdagslivet i Brooklyn.
1/18/202030 minutes
Episode Artwork

Frp-krise og mistillit fra liveshow i Trondheim

Aftenpodden hadde liveshow på Studentersamfundet i Trondheim denne uken, og fikk servert et par gode politiske saker på et sølvfat. Sammen med Snorre Valen diskuterer de Frp's krav til regjeringen, presset mot arbeidsminister Anniken Hauglie og flere andre politiske saker foran et livepublikum. Her er lenken til hele Vestladden-videoen, og her er lenke til podkasten Lars anbefaler (ha gjerne på 1,2x hastighet;)
1/16/202051 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Oljekutt, elitemiddag og iskant-kamp

NÅ MED FIKSET LYD! Næringslivet prøver å gå foran inn i fremtiden, og Equinor lover utslippskutt. Men er det nok? Vi snakker også om kampen om iskanten, konfliktsaken som kan prege våren for regjeringen.Gå til www.aftenpodden.no for billetter til livepodkast i Trondheim 15. januar.
1/9/202034 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Ny jobb for Eilertsen - og ny rolle for Sylvi Listhaug

Talentfabrikken Aftenpodden leverer: Trine Eilertsen er blitt sjefredaktør i Aftenposten! Vi snakker fremtid for henne og nåtid for Frp-nestleder Sylvi Listhaug, som er ny Olje- og energiminister. Kan oljebransjens store forsvarer bli et problem for oljebransjen?
12/19/201919 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Polfarere, svensk Kina-drama og kake-trøbbel

Det nærmer seg jul, og det må vel sies å ha påvirket ukens episode. Ikke veldig mye realpolitikk, men mye dagligliv. Vi snakker Babcock, Kina og Lillestrøm, blant annet. Trine forteller om sine kakeproblemer. NB: Liveshow i Trondheim 15. januar. Billetter her.
12/12/201937 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Den store julekrigen, pervorikinger og Clinton

Trine Eilertsen har noen klare meninger om hvordan Høyre kastet seg inn i kulturkrigen om jul denne uken. Det blir også tid til Jeffrey Epstein-saken og hans norske bekjente, og en kikk på NRKs Clinton-dokumentar. OBS ANNONSE: Nytt liveshow. Trondheim 15. januar. Billetter her
12/5/201939 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

NAV-svarteper, Rødgrønn drøm og Koranbrenning

Vi nøster opp i NAV-skandalen, og ser på hvem som foreløpig sitter med svarteper. Vi ser på SV-forslaget om å samle de rødgrønne mer før valget i 2021, og vi ser på debatten om koranbrenning. Andreas Slettholm vikarierer for Sarah Sørheim. NB: Liveshow i Trondheim 15. januar. Billetter her.
11/28/201942 minutes, 1 second
Episode Artwork

Besøker Jens Stoltenberg: Om Nato, Trump og verdensfreden

Spesialpodkast fra kontoret til Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Hvordan er det å forhandle med Trump, Erdogan og Orban? Blir han nervøs før han skal snakke til verden? OBS ANNONSE: Nytt liveshow. Trondheim 15. januar. Billetter her
11/21/201948 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Ropstad på krigsstien og Trump-show

Kjell Ingolf Ropstad og KrF har hisset på seg MDG - og en del andre - denne uken, med et angrep på deres menneskesyn. Slikt blir det temperatur av. Vi er innom UDI-saken, alternative statsbudsjett og selvfølgelig rettsdramaet i USA: Høringene i Representantenes hus.
11/14/201940 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Kan Solvik-Olsen kapre Frp-tronen?

Vi snakker trygdeskandalen, og spør om Anniken Hauglie kan fortsette, vi snakker lakseskatt og vi ser på lederkampen i Frp, der Ketil Solvik-Olsen sier rett ut at han kan være en kandidat den dagen Siv Jensen gir seg. Men lønner det seg å ta ham inn igjen? Vi ser på argumentene fra begge sider.
11/7/201946 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Nav-skandalen, Boris-valg og Solstad

Nav-saken er er sann skandalen, som viser en total systemsvikt. Det er også duket for tidenes mest spennende valg i Storbritannia, med mye på spill for Boris Johnson. Sarah har lest Dag Solstads eitrende sinte innlegg i Klassekampen.
10/31/201943 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Det nye Oslo-byrådet - og nok et eventyr fra Bergen

Det går mot enighet i de største byene, etter uker med forhandlinger. Det har vært mindre dramatisk i Oslo enn i Bergen, men vi ser på begge deler. Det blir kjøttdebatt, skolemat, lokalpolitikk og bybanen. Kontroversielle greier, med andre ord.Kjøp billetter til Aftenpoddens live-oppsummering av året 2019 her. Chateau Neuf 18. desember.Her kan du melde deg på Schibsteds podkastpanel.
10/24/201943 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Trump-brev, Venstre-lederkamp og EØS

Brexit-avtalen er "great", sier Boris Johnson, men vi ser mer på hvem som kan bli ny leder i Venstre, hva som skjer med norsk EØS-debatt og noen regler for loppemarked.
10/17/201949 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Giskebok-bråk, budsjett-oppsummering og en utfordring for Erna

Mye av uken har gått med til debatten om Haddy Njies bok, men det har tross alt kommet et statsbudsjett også. Vi oppsummerer, og ser på veien videre for Høyre og Erna Solberg, som fortsetter å slite.
10/10/201943 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

«Det er skikkelig gjørme for Ap å få en slik bok nå»

Haddy N'jie har kommet med dagbok fra Giske-bråket, men tjener Ap egentlig på det? Trine Eilertsen forklarer Viken-bråket og lekser opp om vindmøller. Lars anbefaler podkasten Everything is alive (itunes).Her kan dere melde dere inn i Schibsteds podkastpanel
10/3/201947 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trump-smisk, Thunberg-debatten og klassisk Eilertsen

Det er så mye å snakke om! Donald Trump er i krise, og vi ser på hans samtaler med Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Greta Thunberg har talt i FN og debatten koker i Norge og verden - og så går Trine Eilertsen gjennom to Høyre-veteraners overraskende konklusjoner i en ny bok. + litt annet gull.
9/26/201952 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Raja-dramaet, MDG-flørt og gamle domfellelser

Denne uken har stått i Abid Rajas navn, men har han egentlig vunnet noe, eller bare tapt? Vi ser på de borgerlige partiene som nå forsøker å flørte med MDG i Oslo, Høyres kommunale problemer og nye opplysninger i saken mot Tor Mikkel Waras samboer. Er det i offentlighetens interesse?NB! Her kan du melde deg på Trines nyhetsbrev om norsk politikk.
9/19/201943 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

«Grow up, altså!» - Eilertsen setter politikerne på plass

Trine Eilertsen er ikke nådig mot politikere fra regjeringspartiene som nå vil reforhandle regjeringens politikk, vi ser på hva som har endret seg siden valgnatten, vurderer potensielle lederskifter i Venstre og Ap, og ser på om det kan gå an med et samarbeid mellom Sp og MDG.
9/12/201938 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Valgnatt-spesial: Vinnerne og taperne 2019

Trine Eilertsen, Lars Glomnes og Andreas Slettholm kommenterer de ferske valgresultatene og gir sin dom over vinnerne og taperne fra årets store politiske kamp.
9/9/201919 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

En skjult Høyre-krise, et desperat Frp og fake-NRK

Aftenpodden er i Bergen og ser litt på status i Trine Eilertsens kaotiske hjemby, hvordan Høyre er i ferd med å tape valget, måten Frp kjemper for oppmerksomhet på, og NRK som manipulerte skolevalg på Lillestrøm.
9/5/201944 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Støre-fond, bompengeløsning og fritt skolevalg-debatt

Vi diskuterer om NRK-saken om Jonas Gahr Støres fondsplasseringer er en stor sak eller ikke, ser på hvem som vant, tapte og klønet det til i bompengesaken, og vi diskuterer forslaget fra Regjeringen om å innføre fritt skolevalg i hele landet.
8/29/201945 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Hvem tjener på regjeringskrise - Venstre eller Frp?

Her kan du ta Aftenpoddens lytterundersøkelse! Denne uken er Andreas Slettholm med Trine og Lars for å snakke om bompengekampen mellom Frp og Venstre. Kan noen av dem tjene på konflikten? Vi snakker også om status i Oslo noen uker før valget - om Aps kjøttvektproblem internt på venstresiden, og om Høyres samarbeidspartikrise.
8/22/201944 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Dommen over debatten og terror på norsk - live i Arendal

Valgkampen er i gang og vi gir dommen over stort og smått i den første store partilederdebatten. Vi diskuterer også hvordan vi må håndtere rasistisk terror i Norge, og hver enkelts ansvar. Svar på Aftenpoddens lytterundersøkelse her.
8/14/201941 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Solberg mot Støre - og litt Sandberg og Vasegate

Jonas Gahr Støre og Erna Solberg har hatt sin første duell, der de diskuterte blant annet skole og arbeidsliv. Vi kårer vinnere, men hvorfor gjør vi det egentlig? Pluss litt Tybring-Gjedde og ikke minst Per Sandbergs realityshow-høst.
8/8/201937 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Kostskole-Boris, Trump-rasisme, Nord-Norge og Satiriks

Ferien er over! Vi snakker om Boris Johnson, Brexit og ledere med kostskolebakgrunn. Vi går også inn i Trump-følgerne som roper "send henne hjem", og får det til å gå kaldt nedover ryggen på flere av oss. Vi rekker å se kjapt på valgkampstarten og diskutere Satiriks-blemmen.Leseliste:Her er saken om kostskolene.Her er saken med historien fra Jeremy Vine om Johnson som taler.Om frimarkedsliberalistene i den nye britiske regjeringen.
7/25/201941 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Aftenpoddens beste sommertips 2019

I en sommerspesial med lite politikk, anbefaler vi bøker, podkaster og noen triks som gjør at sommeren flyter mer behagelig forbi.Her finner du tipsene våre på ap.no. NB: Vi har nytt liveshow i Oslo 10. september - dagen etter valget. På Sentrum Scene - kjøp billetter hos Ticketmaster nå!
7/11/201929 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Flyskam, rasismeparagraf og strandlinjekrig

Vi har ikke tatt ferie! Vi tar debattene om flyskam, hvorvidt Norge bør avskaffe rasismeparagrafen og vi ser på hvordan de rødgrønne vennene Ap og Sp konkurrerer i Nord-Norge frem mot valget. I tillegg kommer Trine Eilertsen med klare meninger om strandsonen.
7/5/201949 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Fake news Norge, Boris-galskap og partidebatt

Innovasjon Norge har vært ute og fortalt historier, og pådratt seg vrede fra pressen. Hvem skal skamme seg mest? Vi ser på Boris Johnson, klovnen som ligger godt an til å bli Storbritannias neste statsminister, og vi prøver å se for oss den amerikanske modellen for nominasjonskamp - i Norge.
6/27/201947 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ap-spagater, Vy-knekk og grisehold

Vi snakker om Abassi-familien og hvordan den saken viser frem sprekker i Ap-koalisjonen, Trine kommer med en analyse av Vy-nedturene i ukens store anbudskonkurranser og Lars har sett grisedokumentaren til NRK Brennpunkt.
6/20/201943 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Trine HATER mink - og glasstak som knuser, litt etter litt

VI snakker om glasstak, etter at det ble kjent at DNB får en ny kvinnelig toppleder. Er vi inne i en ny tid? Så snakker vi om Stortingets vedtak om pelsdyr, og lærer ett og annet om Trine Eilertsens forhold til mink. (Vi advarer om sterke inntrykk).
6/13/201934 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Pinker-middag, Frp-kollaps og dansk valg

Trine Eilertsen har vært i middag med Steven Pinker, og mener Norge har for få intellektuelle. Vi snakker om krisemøtet i Frp og det danske valget. NB: Vi har liveshow i Bergen 4. september. Kom!
6/6/201947 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Jensens jubileum, Ekstrem-Alliansen i Arendal og forum-råd fra Eilertsen

Trine Eilertsen har vært i feiring for Siv Jensen, som fyller 50 år, og forteller fra innsiden. Alliansen har fått godkjenning for å delta med stand under Arendalsuka i august - noe som har fått Ap til å reagere. Vi diskuterer hvor grensen går. Sarah kommer en flau bekjennelse og Eilertsen gir foreldreforum-råd.
5/29/201944 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Bompengesjokk, Theresas mareritt-May og en liten spesial

Bompengeaksjonistenes parti ryster det politiske Norge - kan det vare? Og vi ser på om Theresa May faktisk er ved veiens ende. Vi leverer et godt med ubekreftet rykte, og SPOILER: Helt til slutt, men med god varsling: Sarah og Lars diskuterer slutten på GOT.
5/23/201946 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Sjamaner, geriljakrigere og abortkrise i Alabama

Prinsessen er blitt sammen med en trollmann, vi diskuterer bunadsgeriljaen, og vi ser på hvordan flere stater i USA nå vil innføre ekstremt streng abortlovgivning.
5/16/201944 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Live i Bergen: Steve Bannon og Gard Steiro

Vi debriefer etter Steve Bannons intervju på scenen under mediedagene i Bergen, og har besøk av VG-redaktør Gard Steiro.
5/9/201942 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ekstrautgave om Listhaugs comeback: - De sier hun har lært, det gjenstår å se

Sylvi Listhaug er tilbake i Regjeringen: Trine Eilertsen og Lars Glomnes ser på hva det betyr for Frp, Regjeringen og sentrumspartiene.
5/3/201914 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Kan bompengeopprøret knekke Frp?

Vi ser på hvordan motstanden mot bompenger utfordrer Frp før landsmøtet deres i helgen, og på hva Frp kan gjøre. Sylvi Listhaug krones som kronprinsesse på Gardermoen, og den svenske metoo-anklagede journalisten Fredrik Virtanen gir ut bok. Og så vil Trine legge ned konfirmasjonen, da.
5/2/201949 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Live i Trondheim: KrF, Resett og Bannon-besøk

Aftenpodden besøkte Trondheim onsdag, og hadde livesending på Studentersamfundet. Vi diskuterer KrF-landsmøtet, barn av IS-foreldre, og en del mer. Så kommer tidligere SV-nestleder Snorre Valen og Høyres stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth og blir med på en prat om Resett, at Steve Bannon skal intervjues på Nordiske Mediedager, og det store spørsmålet: Hvem er den mest trønderske politikeren av dem alle?
4/25/20191 hour, 31 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden presenterer: Foreldrekoden med Hedvig Montgomery

Vi er snart tilbake med vår egen podkast, men her kan du høre A-magasinets nye satsing, Foreldrekoden - med Hedvig Montgomery. Hver episode tar for seg ett tema. Den kommer ut hver mandag, og ligger der du finner podkaster. Det ligger allerede klar flere episoder å velge mellom. Bli også med i gruppen Foreldrekoden på facebook, der temaene diskuteres.
4/22/201923 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Aftenpodden presenterer: Frosne erobringer

Hør A-magasinets nye podkast om våre kjente - og ukjente - polarhelter. I denne utgaven av Frosne erobringer, forteller Kari Slaatsveen om dem som var villige til å gå litt for langt i jakten på heder og ære. Polarhistorien er full av juksemakere.Finn flere episoder av Frosne erobringer der du hører podkaster allerede i dag.
4/15/201918 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Reise-trøbbel, bompengeopprør og Ap-landsmøtet

Jens Kihl er gjest, siden Sarah er på tur. Vi snakker om Ap-landsmøtet, bompengeopprør som brer seg, og om hvorvidt stortingsrepresentanter bør kunne bli sparket, eller trekke seg.
4/11/201943 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Ap-landsmøte, Frp-video og Vindmøller

Trine Eilertsen har vært på seminar og snakker om sin store guru, vi ser på situasjonen i Arbeiderpartiet før landsmøtet denne helgen, ler av Frp's lisensvideo og prater om vindmølleutbygging.
4/4/201947 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

VG-rapporten, SV-landsmøtet og Wara-avgangen

VG-rapporte er levert og publisert, og vi diskuterer kildebruk og offentliggjøring av upublisert materiale. Vi snakker om SV-landsmøtet og en ny vending i det næringspolitiske klimaet på venstresiden, og vi reagerer på Tor Mikkel Waras avgang som justisminister.
3/28/201948 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ny Ap-topp, VG-trøbbel og klimaopprop

Trine Eilertsen har vært på Høyre-landsmøtet, og oppsummere. Vi ser på den nye Ap-nestlederen, hvordan VG ser ut til å ha havnet i en skikkelig krise og vi gjør opp status om Black Box. Og litt klimaopprop og streik, da.
3/21/201954 minutes
Episode Artwork

Ekstrautgave om Wara-saken

Trine Eilertsen og Lars Glomnes snakker om den sjokkerende (eller kanskje ikke?) saken der samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara nå er siktet.
3/14/201911 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Vy, Lambda, Venstre og Brexit...Altså rimelig høy temperatur

Vi hopper rett inn i de folkelige debattene denne uken, der Trine og Sarah ikke er helt enige. Vi rekker også såvidt innom Hell, Venstre og miljø-generasjonskløft.
3/14/201945 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Bonus: Første episode av «Koht vil leve»

Hør den nye podkasten til Aftenposten, om Christine Koht som tar oss med inn i behandlingen av en alvorlig kreftform. Du kan abonnere i Itunes, Spotify og andre steder der du finner podkastene dine, og det kommer nye episoder hver fredag fremover.
3/12/201922 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Rajas Venstre-opprør, IS-kvinnene og menn som må ta ansvar

Det er landsmøtesesong, og Venstre går inn i sitt møte med sedvanlig krisestemning. Vi diskuterer hvorvidt Abid Raja gjør opprør eller ikke, og hvordan partiet sliter. Vi diskuterer løsninger på de vanskelige dilemmaene rundt IS-kvinnene, og vi snakker om 8.mars.
3/7/201949 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Giske-spesial, bursdagsgate og feige kvinner

Mens Lars er på ferie diskuterer Trine og Sarah saken som aldri slutter å gi, AKA Giske. Hvor viktige er de seks sekundene fra Bar Vulkan, var det riktig av VG å beklage sin sak, burde Sarah gått i bursdagen til Hadia Tajiks kjæreste, og er kvinner feige når vi ikke vil diskutere #metoo på Debatten?
2/28/201937 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Sarah fortsetter (hurra!), Giske-omkampen og «rævhol» på jobben

Sarah Sørheim fortsetter i Aftenpodden, tross ny jobb. Med Trine med fra fjelltur, snakker vi om Giske, Repparfjorden-konflikten og - rasismedebatt i strikkemiljøet. Og så kommer Eilertsen med noen råd om hvordan man takler vanskelige kollegaer. (Litt ulyd første seks minuttene, så blir det bedre).
2/21/201943 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Ny Oslo-måling, kampen om storbyene og terningkast på kjoler

Vi snakker om Norges Banks årsmiddag, kjoler, en helt fersk måling fra Oslo før kommunevalget, og en runde på hva som skjer i Bergen og Trondheim. Se aftenpodden.no for live-billetter.
2/14/201951 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Borgerlig trøbbel, blackface-gate og gutter i skolen

Sarah er på ferie, men Trine og Lars snakker om Erna Solbergs trøblete uke, et bittelite opprør i Venstre og den merkverdige saken med Virginia-guvernør Ralph Northam og skandalen USA snakker om. Også gutter i skolen og ski-forvirring dukker opp. Billetter til livesending i Trondheim er nå lagt ut.
2/7/201935 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Njåstad-skandale, Mimir-populisme og KrF-porno

Smått og stort har skjedd i norsk politikk denne uken, med nok en Frp-skandale, et forsøk på rød revolusjon i Stavanger og skyhøye strømpriser. Også har KrF blitt sex-partiet, da. Sjekk ny live-podkast på www.facebook.com/aftenpodden
1/31/201954 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Handmaid's Tale Norge, Pride og kvinnekamp

Debatten går om demonstrasjonen på Slottsplassen, Kjell Ingolf Ropstads intervjuer og hva som er innafor i politisk debatt.
1/24/201943 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

EKSTRA: De nye statsrådene

Vi ser på dagens nye statsråder, og hva de bringer til torgs. Følg oss på www.facebook.com/aftenpodden
1/22/201919 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

«Klarer du én, klarer du to», Per-Willy og problematiske romanser

Vi har sett presentasjonen av regjeringsplattformen, og ser på hva det betyr. Ropstad startet med årets uttalelseEr det på sin plass å kalle Per-Willy Amundsen for rasist? Så ser vi på oppsigelsen til Frithjof Jacobsen i VG, problematiske sider ved bobleromantikk.
1/18/201958 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Elitedebatten, forhandlinger og reiseregninger

Hvem er de norske elitene - og hva betyr det?, hva skjer på NHO-middagen og hvordan går det med regjeringsdannelsen? Er det mulig at Hareide snur en gang til? Vi er tilbake. Stiller en haug med spørsmål og svarer som best vi kan. www.aftenpodden.no
1/10/201943 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Forsetter, forhandlinger, Vedum og Zlatan

Trine og Lars drar i gang 2019 med litt om forhandlingene om ny regjering, hvordan Trygve Slagsvold Vedum lever budskapet til Senterpartiet, og hvordan Trine har blitt sjarmert av fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic.
1/3/201934 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

2018 oppsummert - og litt om julegensere

Vi ser på det som skjedde i 2018, av politikk og debatt. I hvert fall et lite utvalg. Hva er det vi husker? Litt av hvert, viser det seg. Det blir også snakk om hva som skal til for at nordmenn skal få flere barn. Og vi lanserer quiz-kveld på Rockefeller 5. april 2019. Sjekk Ticketmaster.
12/20/201855 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Klimarisiko for Norge og politikkens Petter Northug

Trine Eilertsen har fått hendene i en ny rapport, vi erkjenner en feil om Sverige fra forrige uke, og vi ser på hva det betyr at Petter Northug legger opp - og hvem som er hans alter ego i norsk politikk. Finn produkter på www.aftenpodden.no og sjekk spesialtilbud på www.ap.no/amagtilbud
12/13/201838 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Telefon-regler i Venstre, gråting i møter og Sverige

Vi snakker om Trine Skei Grandes telefon-utskjelling av Abid Raja, om det egentlig er greit å gråte i møter på jobben, og om det spennende som skjer i Sverige. Sjekk www.aftenpodden.no for Aftenpodden-kopper og nett, og få deg super-abonnement på Amagasinet på ap.no/amagtilbud
12/6/201846 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Liveshow: Samarbeid, fiendskap og Hareide om parterapi-likheten

Denne uken legger vi ut samtalen mellom oss og Knut Arild Hareide, Høyres Henrik Asheim og tidligere SV-statssekretær og doktorgradsstipendiat Ketil Raknes fra Chateau Neuf onsdag. Hareide snakker om høsten, KrFs fremtid og ... parterapi
11/29/201837 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Bollestads politiske håndgranater, KrF-dolker og Black Friday-oppgjør

Budsjettet er i havn, men hvordan skal KrF og Frp klare å samarbeide? Kan Hareides drøm likevel gå i oppfyllelse, og er Olaug Bollestad norsk politikks fremste killer. Vi ser på hva som er vedtatt og hva som kan bli utfallene. I tillegg tar Trine Eilertsen et lite oppgjør med Black Friday, og norske politikere som gjemmer seg for debattene.
11/22/201845 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Abort-debatten, Ingstad-kræsj og kykelikoko beslutninger

Det har vært en supertravel uke, og vi prøver å oppsummere hva som har skjedd. Det blir Ingstad-kræsj, den store og jævlige abortdebatten og en haug med andre ting. Sjekk Facebook-siden for de nye koppene våre!
11/15/20181 hour, 1 minute, 22 seconds
Episode Artwork

USA-rapport, kvinne-året og tips-kaos

Trine, Sarah og Lars er i Washington DC, og går gjennom det som har skjedd i USA den siste uken. Vi har vært hos Trump, vært på valgvake og latt oss forvirre av amerikanske skikker.
11/7/201843 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Valgdags-ekstra fra USA: Dørbank, frykt og Trump

Sarah Sørheim og Lars Glomnes er i USA og følger valget. De setter seg ned med korrespondent Christina Pletten i en bil i Philadelphia. De forteller om dørbank, mennesker utenfor bobla og frykten som preger nesten alt.
11/6/201827 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Ekstra: Hareide går av - Solberg bør ta seg en drink

Trine Eilertsen er med fra en trappeoppgang i Washington DC, og snakker med Lars om utfallet av fredagens KrF-landsmøte. Hareide gir seg, og Erna Solbergs drøm om en firepartiregjering synes mer oppnåelig enn noen gang.
11/2/201820 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

KrF-innspurten, Espedal-saken, Jensens hytte og Orderud

Vi har besøk av Jens Kihl fra BT, snakker om KrF, årets store litteraturdebatt og Jensens hyttefordel i Oslofjorden. Snakker også om Orderud-saken, som er Sarah's favoritt. NB: Sjekk Aftenpodden på Facebook for å stemme på oss som norgesmester i podkast.
11/1/201854 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Listhaugs ego, KrF-dramaet og Jordan Peterson

Sarah har lest Sylvi Listhaugs nye bok, Trine har vært på boklansering og Lars har hørt Dagsnytt 18. Vi gjør opp status om KrF og Lars utfordrer unge menns selvhjelpsguru, Jordan Peterson.
10/25/201847 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Keshvari-jukset og konfliktbonanza i Ap-ledelsen

Vi ser på hvordan Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari har jukset med reiseregninger, og hvordan en ny bok beskriver de mange konfliktene innad i Arbeiderpartiet frem mot valget i fjor, og ikke minst i etterkant. Vi snakker litt om KrF, og minner alle på å kjøpe billett til livepodkast: Gå til aftenpodden.no
10/18/201850 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Melania, budsjett, klimarapporten vi burde snakke mer om og Nygaard

Vi annonserer live-podkast 28. november, snakker om Afrika-mote, hvordan budsjettprosessen i år blir annerledes, hvordan vi kan redde verden fra klimakrisen og om publisering etter Nygaard. Kjøp billetter på www.aftenpodden.no
10/11/201851 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ekstra: Statsbudsjettet på 15 minutter: Solberg, KrF og Venstre

Statsbudsjettet er lagt frem og vi går gjennom det aller viktigste i en liten ekstrapodkast. NB: Livepodkast i Oslo 28. november. Detaljer kommer snart.
10/8/201816 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Trines passord-krøll, KrF-turné og Kavanaugh

NB! Hold av datoen! LIVE-podkast 28. november. Flere detaljer på Facebook snart.Denne uken hører vi at Trine Eilertsens passord har blitt avslørt, om Hareides gambling og responsen på høyre og venstre side, samt en oppsummering av Metoo og litt selvkritikk om Kavanaugh.
10/4/201846 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Premiere: Dette er Forklart - en ny daglig podkast fra Aftenposten

Forklart er den nye, daglige podkasten fra Aftenposten, som tar for seg én nyhetshendelse eller ett viktig tema hver dag. Sarah og Lars introduserer aller første episode med et kort intervju med programleder Andreas Bakke Foss.
10/2/201821 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

KrF-ekstrasending: Om Hareides store sjansespill

Vi er inne med en ekstrasending i anledning Knut Arild Hareides forsøk på å vende KrF i retning Arbeiderpartiet. Kan det lykkes? Må han gå av? Vi prøver å finne ut - ved å snakke med hverandre.. Sjekk ut Aftenpodden på Facebook for lenker og tips.
10/1/201825 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

KrF-dommedag, amerikansk såpeopera og debatt om gravide på bussen

Vi teller ned til Knut Arild Hareides veivalg for KrF fredag, ser på kontroversene rundt Brett Kavanaugh i USA og har en debatt om hva gravide kvinner bør gjøre på buss eller annen offentlig transport, for å få plass. Sjekk Aftenpodden på Facebook for info om NM i podkast.
9/27/201848 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Konflikter, KrF og Mankini-gate

Konflikter i Oslo rådhus, KrFs toing av hender, og Mankini-gate i Skal vi danse. Og noen gode, men ubekreftede rykter!
9/21/201852 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Ap-innvandring, Thorkildsen-varsel og finanskrisens konsekvenser

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske utvalg presenterte sine forslag onsdag, vi ser på hva som kom ut av det. Inga Marte Thorkildsen (SV) er i hardt vær i Oslo - er det maktspill eller dårlig lederskap? Og vi ser på hva som står igjen etter finanskrisen 2008.
9/13/201853 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Sverige-spesial etter valget

Aftenpodden tar for seg det svenske valgresultatet, og ser på veien videre i denne ekstrautgaven
9/10/201833 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Trump-sjokk, Telenor-kamp og Sverige-rariteter

Donald Trumps hus er i kaos, tydeligvis. Men er det greit å dele innenfra uten å stå frem? Og hvem er skurken i Telenor-dramaet - er det kvinnekamp eller maktkamp? Vi ser på innspurten i Sverige og snakker om 22.juli-filmen.
9/6/201855 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Statsrådsskifter, Høyre-arverekke og svensk valg-innspurt

Frp gjør endringer i regjeringsmannskapet - vi kommenterer. Bent Høie har søkt ny jobb, og svenskene går inn i den siste drøye uken med valgkamp: Sarah har sett debatt og Trine forklarer det politiske landskapet. Få lenker på www.facebook.com/aftenpodden
8/30/201857 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Reformhjørne, nedleggelse av KrF og objektsikring

Trine er tilbake med et reformhjørne som forklarer striden om Finnmark. Hun fortsetter med å foreslå nedleggelse av KrF, og runder av med å guide lytterne gjennom høringen om objektsikring, som starter mandag. Innimellom er det et et dryss av annet snadder. Følg oss på www.facebook.com/aftenpodden for lesetips og lenker.
8/23/201850 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Sandberg-sirkus, partilederdebatt og foreløpig oppsummering av Arendal

Fra et kjøkken i Arendal, leverer vi dommen over Sandberg-sirkuset og vår egen rolle. Tar selvkritikk og leverer spark til andre. Var dette nyttig, viktig eller en uverdighetsfestival? Vi ser på Arendalsuka og gir noen råd, og snakker litt om partilederdebatten. Det kommer også et par bokanbefalinger,.
8/15/201844 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Ekstrasending: Sandberg går av - rykker Listhaug opp?

Vi er på plass i Arendal og leverer en ekstrapodkast i forbindelse med Per Sandbergs avgang som Fiskeriminister.
8/13/201822 minutes, 1 second
Episode Artwork

Tilbake! Russefyll, Sandberg-gate, Ap-høst og hakekors

Trine Eilertsen er tilbake, og vi går rett inn i ukens store hendelser. Vi gir ikke helt slipp på Sandberg, men snakker også om norsk ungdomsfyll, spekulasjoner om regjeringsskifte i høst og hakekors i avistegninger om Israel. Finn tekster på facebooksiden vår.
8/9/201855 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

En tjuvstart på høsten: Sandberg og ny tone i 22.juli-debatten

Trine sitter fast på Sørlandet, men Sarah og Lars er tilbake fra ferie! Det blir prat om klima-sommeren, Storbritannia, Sandbergs Iran-gate og en endret tone i debatten om 22. juli. Neste uke er alle tilbake!
8/2/201845 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ferie-utgaven: Solberg, dugnad og Aftenposten-kritikk

Det er snart sommerferie for hele gjengen, men vi snakker om Erna Solbergs avsluttende pressekonferanse, hennes ønske om en dugnad og blå himmel. Ellers snakker vi om kritikken av Aftenposten etter flere Ap-saker i det siste, og vi kommer med en amerikansk podkast-anbefaling for Aftenpodden-pausen. Vi er tilbake første uken i august. God sommer!
6/28/201834 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Listhaug-comeback, Sverige-debatt og Klavenes-uenighet

Vi diskuterer Listhaugs eldre-facebook, Sverigedemokratenes suksess og hetsen mot Lise Klaveness, som vi ikke er helt enige om.
6/21/201853 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Trønder-video, KrF-utfordring, Kim-ekspert og VM-start

Vi er så heldige å ha forfatteren av boken "Kim Jong-un", Sun Heidi Sæbø, i studio som gjest. Hun kan alt. Men vi snakker også om videoen fra Trøndelag fylkeskommune, KrFs vedvarende utfordring og starten på verdens beste ting, fotball-VM.
6/14/201856 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Live på Rockefeller, om Virtanen, Giske og venstrepopulisme

I et fullsatt Rockefeller i Oslo, fikk vi besøk av Snorre Valen (SV) og Torbjørn Røe Isaksen (H) tirsdag kveld. Dette er en lettere redigert utgave, om svensk metoo-gransking, Ap-krisen som bare fortsetter og fortsetter, og venstrepopulismens mulige fremvekst. Det blir også noen politiske dilemmas.
6/6/20181 hour, 3 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Høyre-metoo, Giske-sommerfest, bemanningsbyrå-tvist og dilemmas

Vi ser på metoo-tallene i Høyre, konflikten i Ap om hvorvidt Giske bør inviteres i Sommerfest, Ap og LOs seier i Stortinget og vi ber om innspill til tirsdagens live-sending i Oslo. Sjekk ut www.facebook.com/aftenpodden
5/31/201847 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

NRK-streikegjest, Frp-avgifter og Shorts-Nazister

Ingunn Solheim fra NRK er gjest og snakker om streik og livet som aktivist, vi snakker om den politiske betydningen av prinsebryllupet i England og ser på hvordan Frp slipper unna med avgiftsøkningene sine. Så tar vi den store debatten om shorts på arbeidsplassen.
5/24/201858 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Farlige og ensomme menn, MDGs bilprosjekt i Oslo og skj-kampen

Om "incels", altså menn som lever i ufrivillig sølibat og klikker av den grunn, om litt kommunereform og om beboerparkering og bilkrig i hovedstaden - MDGs gambling i Oslo.
5/16/201844 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Skummel Trump, pjuske flyvere og svenske tilstander

Tilbake i studio med knall lyd og både verdens- og ilandsproblemer. Det blir Iran og Trump, ambulansefly i Norge og politiske debatter i Sverige. Så rekker vi litt om New York, amerikanske universiteter og noen anbefalinger.
5/9/201853 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Metoo-oppsummering, Giske og Listhaug-safari

Lars er på telefon med skakk lyd når de to andre er i Bergen på mediedagene, men han snakker veldig lite. Ellers går det i Sp-metoo-oppsummering, Ap-gruff og litt populisthaug.
5/3/201841 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Frp-valgflesk, Malkenes-debatt og sykkelhjelmskepsis

Vi ser på siste utvikling i Navarsete-saken, går gjennom sakene Frp lover å gjøre noe med, og diskuterer debatten om skolevalg og lærer Simon Malkenes. Trine Eilertsen setter skapet på plass om sykkelhjelmbruk.
4/26/201847 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Hytte-meldinger, AUF-fester og Utrednings

Aftenpodden er på seminar på fjellet, og holder godt på telefonene. Det blir snakk om Sp-meldinger, kontroversielle AUF-fester, utredningsinstruksen og Jon Michelet.
4/19/201849 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Grande-sak, Støre-bommert og Trump

Vi ser på noen av dilemmaene i dekningen av Grande-saken, og hvordan mediene forholder seg til vanskelige saker. Vi spør om Støre abdiserte som leder da han lot Stenseng dra til Trøndelag, og Trine Eilertsen har sterke meninger om det nye fylket "Vestland".
4/12/201849 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Wara-inntog, Høyre-landsmøte og Trine-idealisme

Vi diskuterer hva det betyr for Frp - og Norge - at Tor Mikkel Wara tar over for Sylvi Listhaug. Så ser vi litt på Høyre-landsmøtet, og hører hvorfor Trine Eilertsen plutselig har blitt idealist. Pluss: Husk Live-show på Rockefeller 5. juni - billetter hos Ticketmaster.
4/5/201854 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Ny Listhaug-start, Acer og krenkorama

Støvet har lagt seg etter Lishaug-avgangen - hvor står vi? Hvem vant, hvem tapte? Vi ser også på Acer-debatten og diskusjonen om somewheres og anywheres. NB! Finn billetter til liveshow på Rockefeller hos Ticketmaster!
3/22/201844 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

EKSTRA: Vi snakker Listhaug, heksejakt, barnehage og ytringsfrihet

Sylvi Listhaug valgte tirsdag å trekke seg som justisminister. Vi er på plass med reaksjonene (våre), og en samtale om hennes offensive tale, og Erna Solbergs svar. Torsdag blir det en full utgave.
3/20/201827 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Historisk Listhaug-ydmykelse for Solberg, og en del energi

Vi oppsummerer den store Listhaug-uken, og det Trine Eilertsen kaller en historisk ydmykelse for Erna Solberg. Hun ber høyrepartiene erkjenne at Arbeiderpartiet er hatet på en måte ingen andre partier er. Hun gir også en fireminutters forklaring av energikrangelen som sliter i norsk venstreside.
3/15/201847 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Kvinnedagen, Thommessen, Søviknes og et lite reformhjørne

Vi sjekker entusiasmen for kvinnedagen, diskuterer Olemic Thommessens sorti som stortingspresident og ser på Søviknes i lyset av ny informasjon. Trine gir også en veldig kort gjennomgang av den svært engasjerende pensjonsenigheten.
3/8/201849 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Olemic, Resett-dilemmaer, bursdagskaos og asyldugnad

Hvor går veien for stortingspresidenten, spør vi? Og diskuterer om det er en fordel eller ulempe å gi plattformer som Resett oppmerksohet. Trine Eilertsen arrangerer bursdag, og vi spør om dugnadsånden i Norge kan gjenopprettes.
3/1/201843 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Trine Vaksine, metoo-eliten, milliardtabber og Utøya-filmen

Uken for klare meldinger til vaksineskeptikere, NRKs Giske-dekning, Olemic Thommessen og et par andre.
2/22/201845 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Bankmiddag, biotek-krangling og nettavhengighet

Trine Eilertsen forteller fra innsiden av Norges Banks årsmiddag, Høyre diskuterer eggdonasjon og bioteknologi, og vi spør: Kan man begrense nettgigantene som stjeler oppmerksomheten vår? Det blir også litt OL-glede, naturligvis.
2/16/201846 minutes
Episode Artwork

Aftenpodden

De store spørsmålenes uke i Aftenpodden: Hvordan i all verden skal Ap takle innvandringsdebatten, og Norge takle at Google stikker av med pengene våre? Og: Hvorfor er menn flinkere enn damer til å leke, og hvem er egentlig Jordan Peterson?
2/8/201845 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Monster-Sylvi, Revy-trøbbel og mediekritikk

Kongelig besøk, Sylvi Listhaug får passet påskrevet av Trine Eilertsen, vi er innom Giske, skolerevyer og mediekritikk i #metoo.
2/1/201849 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Ny regjering, glemsomme Jensen og et angrep på folkeligheten

Det har faktisk kommet et nytt parti i Regjeringen, men hvem tjener på det? Vi følger håndteringen av stadig større skandaler, og Eilertsen går til angrep på folkeligheten.
1/25/201844 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Krisebonanza i norsk politikk: Grande, Leirstein og Riise-uka

De borgerlige vil snakke om den nye regjeringen, men krisene overskygger alt, også i Aftenpodden. - Høyre har hatt en hjelpeløs prosess, sier Trine Eilertsen, som for anledningen er på Skype fra Russland.
1/19/201835 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Live-kveld fra Sentrum Scene - og hele Pod Save America i Oslo

Aftenpodden og podkasten Stortingsrestauranten varmet opp for Pod Save America i Oslo denne uken. Her får du høre hele kvelden! Superlangt... men forhåpentligvis gøy. NB! Onsdag har Aftenposten utenrikskveld på Latter i Oslo.
1/11/20182 hours, 32 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Ekstra: Aftenpoddsave America fra NHOs årskonferanse

"Dere har en prins, vi har Don Jr!" - Sarah Sørheim ledet en samtale med de tidligere Obama-rådgiverne John Favreau, Jon Lovett og Tommy Vietor, kjent fra podkasten Pod Save America, under NHOs årskonferanse, og Lars fikk snakket med dem etterpå. Her er de om Norge, Trump, Oprah og hva de har lært. (NB på engelsk)
1/9/201841 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Giske-spesial 2018, og maktkamp i Ap

Vi er tilbake med en spesialutgave om Arbeiderpartiet og varslene mot Trond Giske.
1/4/201845 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ap´s kriseår, og en julespesial om 2017

Det er slutten av året, og vi ser på hva som har skjedd i 2017. På Arbeiderpartiets annus horribilis, på Metoo-kampanjen og en del løs prat om ganske mye annet... God jul! Aftenpodden kan også følges på Facebook og høres via Spotify.
12/20/201749 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Giske-varslinger, regjeringsforhandlinger og juleforslag

Trine og Lars diskuterer den litt vanskelige Giske-saken fra Dagens Næringsliv og hva det kan bety. Vi ser også på hvordan Venstre kan vinne og tape hvis de havner i regjering.
12/14/201725 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Venstre-spagat, Freds-Trump og en general-skyllebøtte

Venstre-spagat, Freds-Trump og en general-skyllebøtte by Aftenposten
12/7/201739 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Cutters, om demokratiet er i ferd med å dø - og pakkekalendere

Hårklippen er hellig i Aftenpodden, så skal vi ta imot disrupsjon? Og hadde Eivind Trædal faktisk rett, da han kritiserte Sarah Sørheim? Vi svarer ja! Det blir også litt Trump og juleforberedelser.
11/30/201735 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Statsbudsjett, Solbergs nederlag og Hagens Nobel-gate

Lars er tilbake og det er god stemning i studio. Litt nerding, litt frustrasjon og ganske mye moro. Vi lar ikke metoo-kjøret gå helt ubemerket denne uken heller. Tips en venn om oss og følg oss på Facebook! Nå også på Spotify.
11/23/201748 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#metoo-bomben, SSB-etterdønninger og en etterlysning til norsk politikk

Sarah forteller om arbeidet med #metoo-bomben, Trine gir oss den endelige analysen av hva som egentlig skjedde med SSB, og vi savner norsk politikk
11/17/201741 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Full SSB-krig, skattesnusk og grisete helter

Mens krigen mellom Meyer og Jensen er i full blomst, snakker Lars, Sarah og Trine om SSB-kaos, skattesnusk, den vanskelige asyldebatten og helter og griser som faller