Winamp Logo
ADHD-podi Cover
ADHD-podi Profile

ADHD-podi

Finnish, Social, 7 seasons, 69 episodes, 2 days, 9 hours, 46 minutes
About
ADHD-podissa kokemusasiantuntijat Ringa ja Fredu jakavat tarinoita omasta elämästään, keskustelevat haastavistakin aiheista ja sukeltavat oireyhtymän saloihin haastattelujen sekä vertaistarinoiden kautta. Kutsu kaikki parhaat tyypit mukaan tutkimusmatkalle, sillä tähän junaan mahtuu matkustajia! ADHD, vertaistuki, neuroepätyypillisyys, yliaktiivisuus, impulsiivisuus, energia, keskittymisvaikeudet ja hyperfokus. Tätä ja paljon muuta on Suomen hulvattomin ja seikkailumielisin ADHD-aiheinen podcast! Menossa mukana asiantuntijatahona ADHD-liitto. Hyppää kyytiin, nyt mennään! Seuraa ADHD-podia instagramissa @adhdpodi
Episode Artwork

69. Uni, osa 3/3 Olenko todella hereillä?

“Missä kohtaa on kyse iltavirkkuudesta ja viivästyneestä uni-valverytmistä, ja missä kohtaa kyse onkin oikeastaan uni- ja nukkumistavoista?”Unitrilogian viimeisessä osassa Ringa ja Reetta reflektoivat lääkäri ja dosentti Henri Tuomilehdon kanssa käytyjä keskusteluja, ja avaavat omien kokemustensa kautta adhd-ihmisen unta ja nukkumista. Mitä tapahtui, kun Ringa äänitti omia unipuheitaan? Miksi Reetta koski hellävaraisesti nukkuvaa puolituntematonta? Mitä eroa on sarastuslampulla ja kirkasvalolampulla? Mistä tietää, koska näkee unta unen sisällä? Entäpä mistä erottaa unen ja todellisuuden?
4/23/202455 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

68. Uni, osa 2/3 Aamuihmisten valtakunta – Haastattelussa Henri Tuomilehto

Unta, lepoa, iltasyömistä ja varastoon nukkumista! Unitrilogian toisessa osassa jatketaan unilääkäri ja dosentti Henri Tuomilehdon kanssa. Miten iltavillin kanssa tulisi toimia? Millaisia vaikutuksia adhd-lääkityksellä on uneen? Reetta ihmettelee, miksi ei nähnyt unia lähes 15 vuoteen, ja Ringa miettii, onko urheilulla, yöllisillä säpsähdyksillä ja levottomilla jaloilla jokin yhteys.Jos tahdot tietää, saako illalla katsoa sarjoja tai kertovatko unet unen laadusta, kuuntele tämä piristävä kokonaisuus! Jakson lopussa voit osallistua myös totta vai tarua -hetkeen. Haasta kaverisikin mukaan ja laita jakso jakoon!
4/4/202439 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

66. Uni, osa 1/3 Perustiedosta päikkäreihin – Haastattelussa Henri Tuomilehto

Henri Tuomilehto on dosentti ja unilääkäri, joka on yksi maailman johtavista unihäiriöpotilaita hoitavista lääkäreistä. Nyt hän on saapunut ADHD-podin studioon keskustelemaan lempiaiheestaan Reettan ja Ringan kanssa. Unitrilogian ensimmäisessä osassa paneudutaan muiden muassa perusfaktoihin, päikkäreihin, unen puutteeseen, unihäiriöihin ja unilääkkeiisiin. Mikä on unen merkitys? Kuinka paljon aikuisen ihmisen tulisi nukkua? Entä kuinka adhd vaikuttaa uneen ja lepoon?
3/26/202438 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

66. Huijarisyndrooma – Haastattelussa Juulia Järvdike

Oletko joskus ajatellut, että olet huiputtanut adhd-diagnoosin itsellesi? Tai että olet saanut työpaikan vain, koska työnantaja ei ole nähnyt todellista sinua? Ehkäpä todella olet uskomattoman hyvä näyttelijä, ja elämäsi todella on rakennettu sen varaan? Vai voisiko sinua kuitenkin vaivata vanha kunnon huijarisyndrooma!Tätä pähkinää Ringan ja Reettan kanssa pureskelee psykologi Juulia Järvdike. Keskustelut ottavat vauhtia niin saattohoidosta kuin lapsuuden valheellisista muistoistakin, mutta kerros kerrokselta päästään lähemmäksi totuutta! Kuuntele jakso ja selvitä, kenen kasvoilta maski riisutaan; Onko joku meistä todellinen huijari?
3/19/202446 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

65. Psykologin juttusilla – Haastattelussa Juulia Järvdike

Psykologi Juulia Järvdike on marinoitu useissa adhd-keitoksissa; Hän on diagnosoinut Ruotsissa yli 500 ihmistä, on adhd-omainen ja tunnistaa myös itsessään piirteitä. Nyt Juulia on saapunut ADHD-podin studioon kertomaan niin diagnosointiprosessista, adhd-ihmisille sopivista terapiamuodoista kuin vastaamaan kuulijoiden monenkirjaviin kysymyksiin!Miten kertoa lapselle omasta adhd-diagnoosista? Entä vanhempien avioerosta? Mistä johtuu adhd-ihmisten huono itsetunto ja miten sitä voisi parantaa? Lisää Juuliasta ja hänen työstään löydät osoitteesta https://www.jarvdike.fi/
3/12/202455 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

64. Arkea ja ajatuksia – Tyytymistä vai tyytyväisyyttä?

Tässä jaksossa laskeudutaan tulevaan kevääseen pehmeästi niitä näitä rupatellen ja kuulumisia vaihdellen. Mitä on tyytyväinen elämä? Onko se onnellisuuden autenttinen ilmentymä, tyytymistä vai jotain ihan muuta? Entäpä auttavatko unelmat jaksamaan? Reetta paljastaa, miksi terapia tulee monille suurena pettymyksenä, ja miten motivaation voi ulkoistaa. Ringa puolestaan kertoo, miten arjen pienistä asioista, kuten hampaiden harjaamisesta voi saada hyvät kiksit!
3/5/202447 minutes, 47 seconds