Winamp Logo
AD Media Podcast Cover
AD Media Podcast Profile

AD Media Podcast

Dutch, TV & Video, 9 seasons, 161 episodes, 4 days, 20 hours, 30 minutes
About
TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken bespreken wekelijks zaken in de mediawereld. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
Episode Artwork

Songfestival Special: 'De hype moet nog groeien, maar Joost Klein is nu al outsider voor winst Songfestival!'

Ook dit jaar wordt er onder de vlag van de AD Media podcast weer Songfestival Specials gemaakt - sorry voor de geluidsoverlast als je vooral van media houdt - en dit is de eerste allesomvattende samenvatting. Als je deze 45 minuten luistert, dan weet je van de hoed en de rand van alle liedjes en de laatste stand van zaken rondom de Nederlandse inzending Joost Klein. Natuurlijk zoomen we in op zijn concurrenten, welke landen zijn dat? En wat zijn de trends van dit jaar? Ook staan we stil bij de wansmaak, of zoals je dat eufemistisch zegt: folklore en opvallende inzendingen… En natuurlijk de categorie ‘waar ken ik dit ook alweer van!’  Er zijn liedjes die iets lenen van grote artiesten zoals The Imagine Dragons of Katy Perry, anderen beproeven hun geluk door de winnaar van vorig jaar, Loreen, te kopiëren. Ook de Dotan-sound lijkt populair. Verder zijn er opvallend weinig ballads én is er op het festival zelf al een versie van Joost Klein te vinden... Alleen dan eentje die je goedkoop edoch verwachtingsvol hebt besteld bij zo'n semi-legale kopieerwinkel uit China. Valt altijd tegen! Verder deelt Songfestival-verslaggever Alexander van Eenennaam de Slomo-Chanel-trofee uit en ziet mediaverslaggever Mark den Blanken blote mannenbillen, maar die blijken heel functioneel. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202445 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

E12: AD BZV Café XII: ‘Bewonderenswaardig hoe Ellen haar gekwetste ego opzij zet voor boer Haico!’

Het zit erop voor de datende boeren in Boer zoekt vrouw. In de slotaflevering van zondagavond kwam Piet zonder Anke aanzetten, maar had Haico juist een verrassing. De in Denemarken gevestigde melkveehouder vond namelijk niet de liefde bij Jasmijn, maar wél bij Ellen, die hij in eerste instantie had afgewezen. ‘Het is bewonderenswaardig dat Ellen haar gekwetste ego opzij zet.’ In het AD BZV Café bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos met een vast panel de laatste ontwikkelingen in de buitenlandeditie van Boer zoekt vrouw. In de laatste editie van dit seizoen schuift AD-collega Maxime Segers aan. Bij zowel Claudia als Paul, liefkozend ook wel ‘Clautje’ en ‘Paultje’ genoemd, was de hele aflevering een glimlach van oor tot oor te zien. De tortelduifjes hebben elkaar helemaal gevonden en waar Claudia tot vorig jaar nog het gevoel had dat ze aan het ‘overleven’ was, bracht Paul juist weer licht in haar leven. Ook tussen Richard en Robin leek het helemaal koek en ei. Ja, er waren wat twijfels over de onderlinge verschillen, maar elkaar loslaten? Dat zat er niet in. ,,Tegenpolen trekken elkaar aan”, merkt Angela de Jong op. De verbazing was des te groter toen boer Piet zonder Anke aan kwam. Het was niks geworden, vertelde hij aan Yvon Jaspers. Later schoof ook Anke aan, die onthulde een knobbeltje te hebben ontdekt in haar borst en daardoor allesbehalve bezig was met haar liefdesleven. Toch ziet het panel meer dan alleen een vriendschap tussen de twee. ,,Die hand van Piet op haar been, die kus , daar speelt echt wel iets.” De grote vraag die het panel bezighield: hoe zou het met Haico en Jasmijn gaan na hun belabberde citytrip, waar Jasmijn al vrijwel was afgehaakt? Dat werd al snel duidelijk: een relatie zat er niet in. De verrassing was dan ook groot toen Ellen, de vrouw die Haico eerder naar huis had gestuurd, kwam aanzetten op de reünie. En dat zorgde voor euforie bij het panel. ,,Die vrouw moet een pluim krijgen, dat zij zo over haar gekwetste ego is gestapt”, besluit Angela de Jong. Luister naar het laatste AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Nota Bene: Het slechte nieuws is dat dit voorlopig het laatste BZV Café is, maar het goede nieuws: de AD Media podcast gaat gewoon door! Met iedere dinsdag een nieuwe podcast over alle hoofd-, rand- en bijzaken van de afgelopen mediaweek. Abonneren op deze podcast is gratis en je kunt hem vinden hier op deze site en op de plek waar jij het liefst podcasts luistert.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/26/202324 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

E11: AD BZV Café XI: 'Boer Haico is ronduit bedonderd door Jasmijn!’

In navolging van Piet, Haico en Richard hebben nu ook Claudia en Bernice uit Boer zoekt vrouw hun definitieve keuze gemaakt. Verrassend? Niet echt. Wel opvallend deze week was de pijnlijke afstand tussen Jasmijn en boer Haico. Zelfs tijdens de citytrip was er geen spoortje romantiek tussen de twee te bekennen. ,,Haico is ronduit belazerd door Jasmijn”, luidt het oordeel van Angela de Jong, "En wij als kijkers ook!" In het AD BZV Café bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos met een vast panel de laatste ontwikkelingen in de buitenlandeditie van Boer zoekt Vrouw. Deze week schuift AD-collega Maxime Segers aan. Boer Piet heeft zijn hart verloren aan Anke, Richard koos voor Robin, Haico had nog wat uit te zoeken met de jongere Jasmijn en in de uitzending van zondagavond maakten ook boerinnen Claudia en Bernice hun keuze bekend. Geheel verrassend was het niet dat Claudia voor Paul ging. En eerlijk gezegd was het panel ook niet verrast door de keuze van Bernice: zij besloot zowel Ype Jacob als Johan hun koffers te laten pakken en huiswaarts te keren. ,,Bernice is er gewoon echt nog niet klaar voor”, merkt Angela de Jong op. En waar Bernice zélf er dus nog niet aan toe lijkt te zijn, houdt het panel zijn hart vast voor Haico. Leek het vorige week nog koek en ei te zijn tussen hem en Jasmijn, in deze uitzending was de spanning nog net niet door het scherm zelf te voelen. Jasmijn die een aparte kamer wilde, Jasmijn die bekende het ‘wel benauwd’ te krijgen en Jasmijn die onthulde te twijfelen of ze toch wel de juiste keuze had gemaakt. Arme Haico... Deed hij zó zijn best, kreeg hij er een twijfelende date voor terug. ,,Iemand moet Jasmijn een schop onder haar kont geven”, vindt De Jong. In het voorstukje van de uitzending van volgende week kondigde Yvon Jaspers al aan dat er niet alleen maar goed nieuws is. Zal het Haico zijn die alleen komt opdraven of lonkt er een hereniging met Ellen? En hoe zit het eigenlijk met 'the love languages' van de dames in de podcast zelf?  Luister voor antwoorden naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/202324 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

E10: AD BZV Café X: ‘Yvon Jaspers moet zich écht afvragen of dit onderdeel van Boer Zoekt Vrouw nog wel kan!’

Na weken van twijfel en bescheiden geflirt, hebben de eerste boeren hun definitieve keuze gemaakt. Bij boer Piet verliep dit moment ietwat lomp, maar kon hij rekenen op een ontspannen reactie van Gea die naar huis moest. Aan de overige keukentafels zagen we echter op pijnlijke wijze harten breken en tranen vloeien. ,,Yvon Jaspers moet écht zich afvragen of dit onderdeel in Boer zoekt vrouw nog wel kan.” In de podcast AD BZV Café bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos met een vast panel de laatste ontwikkelingen in de buitenlandeditie van Boer zoekt vrouw. Deze week schuift AD-collega Charlene Heezen aan. De sportieve en lieve reactie van Gea was voor zowel boer Piet als de kijker een opluchting, maar Yvon kon het niet nalaten nog even door te graven naar een emotionele reactie van Gea op haar afwijzing. Datzelfde graafwerk verrichte de presentatrice bij de verliefde kandidates die bij boer Richard in Slovenië en Haico in Denemarken werden bedankt voor hun komst. ,,Ik heb steeds meer moeite met hoe het keuzemoment in Boer zoekt vrouw verloopt”, zegt Angela de Jong. ,,De manier waarop eerst het gevoel van deze vrouwen nog wordt uitgemolken en zij daarna in een soort tribunaal-setting worden afgewezen. Hoewel het altijd zo is gegaan bij Boer zoek vrouw, voelt het anno 2023 steeds ongemakkelijker om te zien hoe er met het gevoel van deze vrouwen wordt gesold.” Het vertrek van de openhartige Ellen in de regen, nadat Haico ondanks hun klik, toch voor de wat koelere moeilijker te doorgronden Jasmijn koos, ging door merg en been. Ook de teleurstelling van Marijke die zich bij het horen van de keuze van Richard voor Robin nog stoer probeerde te houden, bezorgde het panel buikpijn. Het is afwachten of het keuzemoment van Claudia en Bernice volgende week hetzelfde ongemak oplevert. Hoewel in Normandië Claudia haar voorkeur voor Paul al uitsprak, laat René haar nog altijd twijfelen. Ook bij Bernice in Zweden lijkt een beslissing ver weg. ,,Maar misschien moet zij maar gewoon alle mannen naar huis sturen en op citytrip gaan met haar moeder”, concludeert de Jong. Verder zorgt Paul (van Boerin Claudia) voor een echtelijke ruzie bij presentator Manuel Venderbos en geven Angela en Charlene antwoord op de prangende levensvraag 'Schatje of Stoertje?' Kortom: Luister naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/12/202326 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

‘Als ik Maarten van Rossem was zou ik die ene column nog een keer lezen!’

Het mediapanel gaat er in deze aflevering van de AD Media Podcast meteen met gestrekt been in. Het nieuwe primetime programma op de zaterdagavond van Talpa, Ranking the Talent, met het zoontje van de baas - Johnny de Mol - op de bok. Good old Eddy -Prijs je Rijk- Keur als voice-over. Angela de Jong zat gematigd geluimd met een redelijk zure appel voor haar tv-scherm: ‘Ranking the Talent is een opgewarmde ouwe prak. Veeg wat ouwe meuk bij elkaar en je hebt de nieuwe zaterdagavavond-show van SBS6.’ Dan was er deze week het dubbele nieuws over Tim den Besten van de VPRO. Er is een zeldzame vorm van kanker geconstateerd bij de relatief jonge presentator. Tegelijkertijd ook een bericht dat het Parool bezig is met een artikel over mogelijk grensoverschrijdend wangedrag van Tim – in welke zin dan ook. ‘Benieuwd wie het nu nog aandurft om met een onthullend verhaal over de zieke Tim den Besten te komen.’ Tijs van den Brink is boos op Angela de Jong en heeft een brief geschreven, Maarten van Rossem is verongelijkt en lucht zijn hart in een 17 minuten durende aanklacht tegen de tv-columniste en luisteraars hebben vragen in de gloednieuwe rubriek 'Luisterpost'. Dokter Ruben staat in Angela's Etalage en haar lievelingsbelg is jarig. Wie dat is? Dat hoor je in deze aflevering! Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/7/202350 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

E9: AD BZV Café VIV: ‘Nooit gedacht dat boer Piet zijn kans zou grijpen als de camera’s weg zijn!’

Nu de citytrips naderen neemt de spanning bij de datende boeren in Boer zoekt vrouw toe. Waar Haico zich suf piekert en Claudia toch niet zo zeker blijkt te zijn van haar zaak, is de vonk bij Piet overgeslagen. En dus is de eerste kus een feit. ,,Nooit gedacht dat boer Piet zijn kans zou grijpen als de camera’s weg zijn.” In het AD BZV Café bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos met een vast panel de nieuwste ontwikkelingen in de buitenland-editie van Boer zoekt Vrouw. Direct na de tv-uitzending wordt, zogezegd, de oogst van de nieuwe aflevering bij elkaar geharkt. Deze week schuift AD-collega Maxime Segers aan. Opmerkelijk in de uitzending van zondagavond: Claudia die aan haar eigen gevoel twijfelde. Was ze ‘s nachts nog zo zeker dat ze voor Paul moest gaan, tóch wist ze niet zeker of dat de juiste keuze was. En dus vroeg ze René om haar te ‘overreden’ om voor hem te gaan. Angela de Jong heeft een duidelijke boodschap voor Claudia: ,,Ze zou gek zijn als ze René laat lopen!” En presentator Manuel (of eigenlijk zijn dochter!) heeft wat ontdekt: 'Die Paul heeft gewoon al zijn eigen serie op Netflix gehad: Better Call Paul' Als je dat één keer gezien hebt, dan kun je het niet meer níet zien. De fotovergelijking is te zien op het Instagram-account van de AD Media Podcast. Bij Bernice lijkt er heel langzaam wat op te bloeien tussen haar en Ype Jacob, maar waarom wordt er geen toenadering gezocht? Durven ze niet of heeft het meer tijd nodig? Want als er één geschikt moment was, dan was dat wel tijdens het ritje op de quad. Waarom blijven die armen op de rug?! In tegenstelling tot Bernice besloot boer Piet juist wél zijn kans te grijpen en Anke te zoenen. Het panel baalt dat de camera’s toen niet draaiden, maar de verliefdheid spat er bij Piet aan alle kanten van af. Nu maar hopen dat Gea, die bijzonder openhartig was over haar gevoelens én haar ziekte, de afwijzing aankan. Haico lijkt in strijd te zijn met zijn hoofd en hart. Jasmijn is een stuk jonger, maar aantrekkelijk is ze zeker, maakte Haico haar duidelijk. Aan de andere kant: Ellen heeft wat meer ervaring, is van zijn leeftijd en praat heel makkelijk. Twijfel alom dus. Ook Richard staat voor een lastige keuze. Hij vindt beide dames leuk en stelde dat zowel Marijke als Robin punten hebben die hem aanspreken. ,,Ook Richard is in gevecht met zijn hart en hoofd”, denkt Angela de Jong.  Kortom: Luister naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/5/202325 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

E8: AD BZV Café VIII: ‘Wat een ontzettende hork is boer Richard, dat zég je toch niet tijdens een date?!’

Waar de emoties en adrenaline vorige week over het erf van de verschillende boeren gierden, zijn de keuzemomenten in deze uitzending van Boer zoekt vrouw een tikkie voorspelbaar. Spannend werd het pas toen Jasmijn in Denemarken aan de bel trok. Zag ze het goed? Had Haico zijn keuze al gemaakt voor Ellen? Kon zij beter gewoon haar koffers pakken? In het AD BZV Café, de podcast van deze site, bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos met een vast panel de meest recente ontwikkelingen in de buitenland-editie van Boer zoekt Vrouw. Deze week met mediaverslaggever Dennis Jansen. De kijker had nog twee keuzemomenten tegoed. Waar zowel Eugenie (bij boer Piet) als Marlies (bij boer Richard) vorige week in tranen was toen ze werden weggestuurd, was er nu minder drama. Boerin Claudia in het Franse Normandië liet Bob zijn spullen pakken, terwijl boer Haico Wendy enigszins teleurstelde. Zij begreep op haar beurt wel dat hij voor Ellen en Jasmijn koos. Ze had meer connectie en oogcontact gezien tussen hen. In Denemarken leek het er even op dat er een definitieve beslissing zou komen. Jasmijn voelde zich ietwat buitengesloten, zag Haico en Ellen naar elkaar toetrekken. ,,Voor mijn gevoel zie ik dat Ellen en Haico echt een klik hebben met elkaar. Qua praten, elkaar aankijken. Daarin word je genegeerd, misschien onbewust, maar zo voelt het voor mij”, zei Jasmijn tegen de camera. Ze vatte de koe bij de horens en vroeg boer Haico hoe dat precies zat. Hadden zij inderdaad een klik? ,,Jij denkt dat ik Ellen leuker vind dan jou? Ik denk dat je dat fout ziet. Voor mij is er nog geen beslissing gevallen. Ik vind jou ook heel heel leuk. En dat meen ik serieus”, maakte Haico aan haar onzekerheid een einde. ,,Dat is wederzijds”, antwoordde Jasmijn. ,,Ik vond dat ongemakkelijke scene”, stelt Angela de Jong, ,,maar wel goed dat Jasmijn het op de man af vroeg. Voor hetzelfde geld liep ze drie dagen met de pest in haar lijf. En had ze het ook nog eens bij het verkeerde eind. Nu weet ze in ieder geval dat hij haar leuk vindt. Het ongemak zat in het einde. Je verwachtte iets van een knuffel of zo. Nu was het dat Jasmijn zei ‘ik ga even buiten zitten’, vroeg Haico of ze nog wat wilde drinken en zei zij: ‘ik heb nog water’. Eerlijk gezegd denk ik wel dat Haico voor haar kiest.” Boer Richard nam zijn dames mee naar de grote stad en deed daar iets waar het panel van achterover sloeg. ‘Wat een ontzettende hork is boer Richard, dat zég je toch niet tijdens een date?!’ Verder wordt in deze napraat-sessie het mysterie van de middelmatige stretcher bij boer Piet verder ontrafelt. Want wie slaapt er nu op dat veredelde zonnebedje? Er komen Nederlandstalige hits voorbij én er wordt - als de kat van huis is - door de mannelijke leden van het panel niet meteen aan stofzuigen gedacht...  Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/29/202329 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

E7: AD BZV Café VII: 'Als ik boerin Claudia was, schopte ik Bob én Paul meteen van m’n erf af!'

Tranen, onzekerheid en twijfel: het stond zondagavond bol van de emoties in een gloednieuwe aflevering van Boer zoekt vrouw. Niet heel gek, want het eerste keuzemoment was daar en dus stonden de datende boeren voor een moeilijke keuze. Voor welke vrijgezellen kwam het liefdesavontuur abrupt aan een eind? In het AD BZV Café bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos met een vast panel de nieuwste ontwikkelingen in de buitenland-editie van Boer zoekt Vrouw. Direct na de tv-uitzending wordt, zogezegd, de oogst van de nieuwe aflevering bij elkaar geharkt! Vanavond schuift AD-collega Maxime Segers aan. Opvallend bij boerin Bernice: ze zag het even niet meer zo rooskleurig in en schakelde een hulplijn in. Haar moeder, nota bene. Die voorzag haar van eerlijk advies: volg je gevoel. En dat deed ze. Het leidde tot een verrassende keuze, zo merkte het panel - dat daar nog even van moest bijkomen - op. Boer Haico lijkt juist elke week losser te komen en dat past hem goed. Er werd voorzichtig geflirt, hij stelde zich open én toonde interesse in de vrouwen die bij hem logeren. ,,Ik zou bijna verliefd op hem worden”, grinnikt Angela de Jong, die bekent een zwak voor Haico te hebben. En bij boer Piet in Duitsland stond Eugenie het huilen nader dan het lachen. Begrijpelijk, hoewel... Gedroeg ze zich niet een beetje als een verliefde tiener? Richard maakte een onverwachte beslissing en het gevolg daarvan bezorgde zowel Venderbos als De Jong de nodige tranen. En Claudia? Die leek het allemaal nog niet zo goed te weten. Want tsja, Bob, Paul en René hebben allemaal wel iets leuks. Angela ziet Bob in ieder geval liever gisteren dan vandaag zijn biezen pakken: 'Als ik boerin Claudia was, schopte ik Bob én Paul meteen van m’n erf af!' Kortom: Luister naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/22/202326 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

E6: AD BZV Café VI: ‘Ik begin me ernstig zorgen te maken of het boerin Bernice wel gaat lukken!’

De eerste slapeloze nacht van de logeerweek in Boer zoekt vrouw zit erop. De vijf boeren proberen ieder op hun eigen manier hun liefdeskandidaten beter te leren kennen, maar dat verloopt nog niet op elke boerderij even soepel. ,,Het valt op dat ze geen vragen stellen en weinig interesse tonen in de achtergrond van hun logees,” zegt Angela de Jong. In de podcast AD BZV Café bespreekt de tv-columnist samen met presentator Manuel Venderbos en vast panel de laatste ontwikkelingen in de buitenland-editie van Boer zoekt vrouw. In Slowakije hoorden we logee Robin over boer Richard zeggen dat ‘zij elkaar nog moeten vinden. Hij heeft nog niet zoveel aan mij gevraagd.’ Ook in Zweden liet een logé (Yorick) weten ‘de diepgang nog wel te missen’. ,,Ik begin me echt zorgen te maken over Bernice”, zegt Angela de Jong. ,,Yorick wierp op dat hij wil bidden. Dat is een mooie opening om het over geloof te hebben, waar Bernice zelf een stevige mening over heeft. Maar ze zegt niks. Alleen: ‘shit nagel gebroken’. Haar kinderlijke reactie doet me twijfelen of het haar wel gaat lukken.” Bij Claudia in Normandië ontstonden tijdens het diner wel diepere gesprekken toen Paul, die zelf net een coachingspraktijk is gestart, doorvroeg naar de overleden man van de 57-jarige melkveehoudster. En ook in Denemarken zagen we emoties boven komen. ,,Als je zo’n tijd alleen bent, vraag je je af of het nog kan,” vertelt de openhartige Ellen aan Haico. ,,Dat is wel een dingetje geweest.” Kortom: Luister naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/15/202323 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

E5: AD BZV Café V: ‘Kijk Yvon Jaspers, zó voer je een intiem gesprek met boer Haico!’

Het was op de eerste dag van de logeerweek bij Boer zoekt vrouw vooral wennen. Voor de boeren die plotseling drie dates op hun erf hebben, maar ook voor de gasten zelf: hoe gaan zij in Slowakije, Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Zweden het hart van de boer veroveren? In de podcast AD BZV Café bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos elke week met een vast panel de recente ontwikkelingen in Boer zoekt vrouw. Wie of wat valt op? Zijn er al matches gezien? Boer Haico in Denemarken onthulde tegenover Ellen dat hij bij het daten ‘nooit verder is gekomen dan schrijven’. ,,Heb je wel eens iemand gezoend”, vroeg Ellen onverbloemd. ,,Nee”, antwoordde Hairco eerlijk. ,,Voor alles is een eerste keer”, stelde zij daarop. ,,Voor sommigen wat later dan anderen”, zei hij, waarop Ellen een stapje verder ging. ,,Hoe voelt dat dan nu dat je denkt dat er een mogelijkheid komt dat dat wel gaat gebeuren. Niet alleen zoenen, maar andere dingen ook?” Haico: ,,Heel spannend, want dat heb ik nog nooit meegemaakt.” Angela de Jong: ‘Kijk Yvon Jaspers, zó voer je een intiem gesprek met boer Haico. Volgens mij hebben we zojuist de opvolger van Yvon aan het werk gezien.’ Even later bekende Ellen voor de camera dat ze ‘natuurlijk wel de eerste wil zijn die hem gaat zoenen’. ,,Als je iemand leuk vindt, is dat wel zo’n kriebel die je krijgt", zei ze. Voor Angela de Jong wordt dat nog spannend. ,,Ik sluit niet uit dat Ellen de eerste wordt die Haico zoent, maar ik zie ook wel iets tussen Haico en Jasmijn.” Evenals voor Haico lijkt een zoen voor de meesten nog ver weg. Het is wennen voor boer Bernice in Zweden, Claudia in Frankrijk, Richard in Slowakije en Piet in Duitsland. Al hoopt Eugenie voor de laatstgenoemde boer een kans te maken. ,,Waarom denk je dat ik iets met vlindertjes aan heb. Het voelt gewoon hartstikke goed.” Verder wordt er in het AD BZV Café ingezoomd op belangrijke zaken als de zeer matige stretcher bij boer Piet, of je muesli uitspreekt als 'moesli' of 'muusli', Slowaakse eiersalade, een bel met een paardenkop en op de gevoelsteksten van Bob (van boerin Claudia) die trekjes van boer Rob uit het vorige seizoen lijkt te hebben. Kortom: Luister naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/8/202332 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

E4: AD BZV Café IV: ‘Eugenie zet haar klauwen in boer Piet en laat nooit meer los!’

In het AD BZV Café bespreken tv-columnist Angela de Jong en presentator Manuel Venderbos met een vast panel de nieuwste ontwikkelingen in de buitenland-editie van Boer zoekt Vrouw. Direct na de tv-uitzending wordt, zogezegd, de oogst van de nieuwe aflevering bij elkaar geharkt! Deze week schuift AD-collega Maxime Segers aan en die gaat er direct met gestrekt been in: 'Bij boerin Claudia zat ik me kapot te ergeren aan haar date Jan Willem!  Alle boeren gingen met 5 geluksvogels een dagje uit. Boer Haico toonde zijn onzekerheid en onthulde aan zijn dates waarom hij nu eigenlijk een hoofdlapje draagt. En waar Haico zich deze aflevering lekker op zijn gemak leek te voelen, kroop boerin Bernice, gevestigd in Zweden, juist weer terug in haar schulp.  Het panel is verder niet bepaald te spreken over het niveau van de dagdates. Zo werd er bij boer Richard uit Slowakije een parcours gefietst en werden de mannen van Bernice in een tuigje gehesen om in een park te klauteren. ,,Je wil tijdens je eerste date toch niet met een rood, bezweet hoofd zitten?”, vraagt Angela de Jong zich af.  Bij Claudia gooide dus eerdergenoemde Jan-Willem zijn hele hebben en houwen op tafel. Hij stelde ‘echte gevoelens’ te hebben voor de boerin uit Frankrijk. ,,Wat Jan-Willem te veel deed, deed Claudia te weinig”, oordeelt De Jong. En het is wachten tot de bom ontploft in Duitsland bij boer Piet. Eugenie ziet hem helemaal zitten, ze zette aan het einde van de aflevering haar klauwen in boer Piet en is niet van plan die ooit weer los te laten! Krijgen de andere dames wel genoeg ruimte van haar om hem ook te leren kennen? Kortom: Luister mee! Naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/1/202328 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

E3: AD BZV Café III: ‘Wat verbergt boer Haico toch onder dat lapje op zijn hoofd?!’

In het AD BZV Café wordt er iedere zondagavond direct na de uitzending op NPO1 nagepraat over Boer Zoekt Vrouw en dan wordt, zogezegd, de oogst van de nieuwe aflevering bij elkaar geharkt! Vaste stamgast is natuurlijk Angela de Jong, maar ook andere liefhebbers schuiven aan. Deze week is dat AD-collega Charlene Heezen. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos. De boeren uit Boer zoekt vrouw Europa ontmoetten deze aflevering voor het eerst hun gekozen brievenschrijvers tijdens de speeddates. Voor boer Haico geen reden om het lapje dat de 42-jarige melkveehouder uit Denemarken steevast op zijn hoofd draagt, af te zetten. ,,We hebben Haico nog niet een keer zonder gezien. Wat verbergt hij?,” vraagt Angela de Jong zich af. ,,Dat hoofdlapje moet nu echt een keer af. Dat is het eerste wat ik zou vragen als ik met hem op date was. Maar hij heeft wel leuke vrouwen uitgekozen.” De 23-jarige boerin Bernice deed het ook verrassend goed tijdens de speeddates. De eerder zo verlegen boerin uit Zweden leek ‘een totaal ander mens’. ,,Van Richard uit Slowakije had ik dan weer meer verwacht,” zegt Angela. ,,Hij bleek vrij houterig in de omgang. Ik begrijp nu beter waarom hij een programma als dit nodig heeft.” Voor de 63-jarige Piet uit Duitsland waren door niet nader genoemde ‘omstandigheden’ al drie vrouwen afgevallen voor zijn speeddates begonnen. Toch wist de voormalige koeienboer vijf zeer enthousiaste vrouwen te selecteren voor een vervolgdate. Bij de selectie van de 57-jarige koeienboerin uit Normandië viel Angela iets anders op. ,,Het is duidelijk dat Claudia voor slank gaat. Alle mannen met een buikje zijn afgevallen.’’ En wat stond er voor Frans gedicht op het briefje van Bob, die een boom had meegenomen voor boerin Claudia? Presentator Manuel Venderbos heeft speciaal daarvoor de uitzending op pauze gezet. En hoe vergaat het de mannen met 'spiruwaliteit'... Helpt dat mee of tegen bij Claudia? Kortom: Luister mee! Naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.  Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/24/202323 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

E2: AD BZV Café: ‘Wat deed die jonge blonde vrouw op de stapel bij ouwe boer Piet!’

In het gloednieuwe AD BZV Café wordt er iedere zondagavond direct na de uitzending op NPO1 nagepraat over Boer Zoekt Vrouw en dan wordt, zogezegd, de oogst van de nieuwe aflevering bij elkaar geharkt! Vaste stamgast is natuurlijk Angela de Jong, maar ook andere liefhebbers schuiven aan. Deze week is dat media-verslaggever Dennis Jansen. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Wat er in deze eerste aflevering van de buitenland-editie Boer Zoekt Vrouw Europa (KRO-NCRV) direct opvalt: het aantal brieven. Dat zijn er stukken minder dan de reeks van 6 jaar geleden in 2017. En dat is meteen voer voor speculatie in het AD BZV Café: Is het succes van Boer Zoekt Vrouw tanende of is er teveel dating-concurrentie? Angela de Jong komt terug op haar voorspelling dat boer Richard – ‘de hunk van deze serie’ – verreweg de meeste brieven zou krijgen. Wat blijkt: slechts 60 stuks. Beduusde boerin Bernice haalt de topscore van 430 brieven en staat daarmee op eenzame hoogte. Er komen allerhande clichés voorbij. ‘Volg je hart, dat klopt!’ en aan Claudia - de in Frankrijk wonende boerin - stuurden minstens 8 mannen: ‘Un Ami pour la vie!’ (Een vriend voor het leven.) Om nog maar te zwijgen van de ‘uitmuntende’ gedichten: Robots zijn rood, tractors zijn blauw, sinds 10 april denk ik alleen aan jou! En hoe ziet boer Haico er eigenlijk uit zonder blauwe doek om de kop? De vrienden van boerin Claudia worden besproken. 'Dat haar van die vriend!' En er wordt gespeculeerd of er per ongeluk een brieven-verwisseling heeft plaats gevonden: ‘Wat deed die jonge blonde vrouw op de brievenstapel bij die ouwe boer Piet!’ Kortom: Luister mee! Naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:20u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/17/202325 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

E1: AD BZV Café: ‘Boer Richard krijgt, ondanks z’n Slowaakse portiekflat, de meeste brieven!’

We gaan iets nieuws doen! Onder de vlag van de succesvolle AD Media podcast openen we de komende weken het AD BZV Café. Waar we iedere zondagavond direct na de uitzending op NPO1 in het BZV Café napraten over Boer Zoekt Vrouw en dan harken we de oogst van de nieuwe aflevering bij elkaar! Vaste stamgast is natuurlijk Angela de Jong, maar ook andere liefhebbers schuiven aan. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Om alvast een beetje op te frissen - welke boeren doen er ook alweer mee? - en om al lekker in de stemming te komen is er nu een preview (lees: een grande opening van het AD BZV Café!) online. Met Angela de Jong loopt Manuel Venderbos alle 5 de boeren na. Waar ontstaat het grootste drama? Wie is er het meest onhandig in de liefde? Wie wordt de publiekslieveling? En wie krijgt de meeste brieven? Angela: ‘Boer Richard krijgt, ondanks z’n Slowaakse portiekflat, de meeste brieven!’ Koninklijk Huis verslaggever Jeroen Schmale schuift eenmalig aan in het BZV Café, vanwege een bijzondere reden. En dat is niet vanwege zijn voorliefde voor Boer Zoekt Vrouw. Sterker nog: Jeroen blijkt geen fan te zijn van Yvon Jaspers en heeft in die tientallen jaren dat het programma op TV is nog nooit gekeken! Waarom dan wel? Hij liep bijna een jaar geleden op één van zijn koninklijke tripjes nietsvermoedend 1 van de 5 boeren tegen het lijf en daar heeft 'ie een mooi verhaal over! Luister mee! Naar het AD BZV Café, iedere zondag om 21:30u, direct na Boer Zoekt Vrouw, met vaste stamgast TV-columniste Angela de Jong. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/14/202324 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

'Jurypunten gaan Finse Käärijä de Songfestivalwinst ontnemen!'

In deze vierde Songfestivalspecial van de AD Media Podcast hoor je het laatste nieuws over de finale, rechtstreeks van onze verslaggever uit Liverpool: Alexander van Eenennaam en verslaggever Mark den Blanken zit digitaal overal met zijn neus bovenop. En natuurlijk is daar ook nog de grand dame van de kritiek, Angela de Jong, om haar licht te laten schijnen over de tweede halve finale.  Want was de tweede show beter dan de eerste? Was dat stuk met de dragqueens een succes? Wat vonden de kenners van de tweede 16 songs. EN… we blikken natuurlijk vooruit naar de finale van zaterdag.    Hoe vaak komt Mans Zelmerlow nog terug in Songfestival-uitzendingen? Heeft het panel commentaar op het commentaar van Jan Smit en Cornald Maas? En wat zijn de bier-haal-momenten van de finale? Wat gaat Duncan Laurence precies doen? En de vraag der vragen: wie wint deze editie? Is dat de gedoodverfde winnaar Loreen uit Zweden of publiekslieveling Finland met het aanstekelijke 'Cha Cha cha'? Het panel is verdeeld: 'Jurypunten gaan Finse Käärijä de Songfestivalwinst ontnemen!' Als je een samenvatting wil om totaal voorbereid op dat songfestivalfeestje te verschijnen aanstaande zaterdag. Luister dan deze podcast! De presentatie is in handen van songfestivalliefhebber Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202340 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

'De carrières van Mia en Dion zijn beschadigd door fouten selectiecommissie Songfestival!'

Hoe deden Mia en Dion het? Zat de show lekker in elkaar? Wat vonden onze verslaggevers Alexander van Eenenaam en Mark den Blanken van het deelnemersveld en de regie bij de songs. En tv-columniste Angela de Jong zat met haar afstandsbediening op rij één voor de tv. Wat viel haar op? Hoe deden de presentatoren het? En in deze derde songfestival-special blikken we natuurlijk vooruit naar de tweede halve finale.  Het zal geen spoiler zijn dat Mia en Dion niet door zijn naar de finale. Maar waar lag dat aan? Wie is er verantwoordelijk? Het panel is duidelijk. ‘Door de fouten van de selectiecommissie van het Songfestival die er in de voorbereiding zijn gemaakt, zijn de carrières van Mia en Dion beschadigd. Zo kwam Sieneke moeilijk van het Vader Abraham-stempel af, werd Joan Franka tot voor kort nog alleen herinnerd door de indianentooi en staat dit duo nu bekend als mensen die niet kunnen zingen. En dat had niet gehoeven.’Dit is een derde aflevering van de AD Songfestival Podcast, een special van de AD Media Podcast. De eerste special is een totaal-overzicht gemaakt van alle liedjes. Handig als je je voor aanstaande zaterdag nog even helemaal wil onderdompelen in alles wat Eurovisie heet. De tweede special concentreert zich op de eerste halve finale en deze derde special heeft naast de terugblik op het optreden van Mia en Dion de tweede halve finale als zwaartepunt. Dus wanneer kun je koffie halen? Op welk moment kunnen de borrelnootjes worden bijgeschonken zonder iets te missen? En wat zijn de hoogtepunten van deze lange tweede halve finale die kwalitatief gezien als de mindere van de twee wordt ingeschat door de kenners.  Ook tippen onze specialisten Alexander van Eenenaam en Mark den Blanken welke landen er kans maken op de finale. En de exclusieve mening van Angela de Jong over het spektakel hoor je hier als eerste. Luisteren dus! De presentatie is in handen van songfestivalliefhebber Manuel Venderbos.  Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202342 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

'Mia en Dion zitten met Nederland op de wipstoel tijdens de halve finale Songfestival!'

Deze aflevering is geen verse AD Mediapodcast, maar een Eurovisie Songfestival special van de AD Mediapodcast. Hier hoor je het laatste nieuws, rechtstreeks van onze verslaggevers uit Liverpool. Een overzicht van alle liedjes die ertoe doen voor de aankomende eerste halve finale van het songfestival in Engeland. Goeie liedjes, mooie liedjes, aparte liedjes en wanstaltige folklore. En natuurlijk hoor je sowieso alles over onze Nederlandse inzending, Mia en Dion. Want het is maar de vraag of ze de finale gaan halen: 'Mia en Dion zitten met Nederland op de wipstoel tijdens de halve finale Songfestival!'  Met Songfestivalverslaggever Alexander van Eenennaam, rechtstreeks vanuit Liverpool. En mediaverslaggever en Songfestival-liefhebber Mark den Blanken. Het laatste nieuws over de repetities, de turquoise loper en topfavoriet Loreen van Zweden die lijkt persoonlijk op de hoogte te zijn van deze podcast-special. Dit is een tweede special in een reeks van 4. Aflevering 1 is een alles-omvattende podcast over het Songfestival. Dus mocht je je deze week pas voor het eerst onderdompelen in alles wat Eurovisie is, luister dan eerst naar aflevering 1. Deze aflevering concentreert zich vooral op de eerste halve finale. De presentatie is in handen van songfestivalliefhebber Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/8/202354 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Songfestival Special I: 'Het wordt erg spannend of onze NLse songfestival-inzending van Mia en Dion de finale haalt'

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Songfestival-specials onder de vlag van de AD Media podcast met Songfestival verslaggever Alexander van Eenennaam en mediaverslaggever Mark den Blanken.Deze podcast is een totaal-overzicht van alle liedjes die ertoe doen voor deze aankomende editie van het songfestival in Liverpool, Engeland. Goeie liedjes, mooie liedjes, aparte liedjes, wanstaltige folklore, copycats en natuurlijk onze Nederlandse inzending. Alexander van Eenennaam: 'Het wordt erg spannend of onze NLse songfestival-inzending van Mia en Dion de finale haalt'.Er komen lekker veel muziekfragmenten voorbij. Loreen uit Zweden, die je nog kent van de hitsong Euphoria, doet weer mee en is één van de kanshebbers. Israël gooit ook hoge ogen volgens de verslaggevers. Verder worden er politieke statements gemaakt (Oekraïne, Kroatië), valszingers passeren de revue (Polen) en onvermijdelijk opvallende acts zijn van de partij (Oostenrijk).Duitsland komt met een hardrock-act die niet onder doet voor Rammstein. Australië heeft haar liedje uit hetzelfde luikje getrokken. Finland stuurt de Hulk, Azerbeidzjan komt met vrolijke Britpop, Roemenië stuurt een look-a-like van Giel Beelen en Italië heeft een cliché-nummer waarvan Eros Ramazzotti nog denkt van: 'mag het ietsje minder?!'Kortom: luister deze songfestival special en je bent volledig op de hoogte van alle inzendingen die ertoe doen op dit liedjesfestijn. De presentatie is in handen van songfestival-liefhebber Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/23/202350 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Songfestival Special IV: 'S10 wordt in de finale gesandwicht door de topfavorieten'

Dit is de vierde aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Met een vooruitblik op de grote finale van aankomende zaterdag We blikken eerst terug op de tweede halve finale in Turijn. Hoe was de show? Wat viel ons op? Ook heeft Alexander van Eenennaam gesproken met commentatoren Jan Smit en Cornald Maas. Hoe beleven zij het festival in Italië, dat toch wel met enkele problemen te kampen heeft. Zo viel de commentaarverbinding kortstondig weg donderdag.Natuurlijk kijken we ook naar de finalisten uit de tweede halve finale. Polen en Zweden maakten indruk. San Marino deed dat ook met de act, alleen de rodeostier zien we niet terug in de finale, jammer!Ook is er een update over S10. Ze loopt nog steeds ontspannen door Turijn en maakt op de Nederlandse delegatie een enorme indruk. Ze pakte zelfs even het woord om iedereen toe te spreken. Niet eerder gezien bij andere inzendingen. In de finale heeft ze een spannende startpositie. Ze zit ingeklemd tussen favorieten Italië, Spanje en Oekraïne. Maar juist tussen die uitgesproken acts, kan het ingetogen liedje van S10 wel eens extra gaan opvallen. We voorspellen wie er gaat winnen en op welke positie S10 gaat eindigen. En wie gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen?  Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special IV. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Gebruik je liever je favoriete podcastapps via Spotify of Apple? Dat kan! Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/202250 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Songfestival Special III: ‘S10 is erg benaderbaar in Turijn en gaat zelfs picknicken in het park’

Dit is de derde aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Met een terugblik op de eerste halve finale waarin Stien den Hollander (S10) de finale bereikte! We blikken terug met tv-columniste Angela de Jong op de eerste show in Turijn van het Eurovisie Songfestival. Het valt op dat het muziekspektakel een stuk minder in beeld wordt gebracht dan vorig jaar in Rotterdam. Ook de presentatoren - en met name Laura Pausini - maken weinig indruk. ,,Dan ga je terugverlangen naar Chantal Janzen, Nikkie de Jager, Edsilia Rombley én ook Jan Smit.”Ook wordt er natuurlijk uitgebreid stilgestaan bij het optreden van S10. Ze ontroerde - met misschien zangtechnisch niet haar allerbeste optreden - door een gevoelige versie van De Diepte. Maar niet alleen het nummer, sprak tot de verbeelding. Angela is ook onder de indruk van de sterke persoonlijkheid van de pas 21-jarige zangeres.Het valt ook op hoe benaderbaar de Nederlandse inzending is. Een dag na haar optreden gaat ze alweer picknicken met de pers in een park in Turijn. Verslaggever Alexander van Eenennaam is daar natuurlijk bij en zal met S10 spreken.Daarnaast blikken we terug op de andere acts uit de eerste halve finale en gaan we in sneltreinvaart door de optredens in de tweede halve finale. Op welke landen moet je letten en waar kan je juist even wat hapjes en nieuw drinken gaan pakken? Zweden is in ieder geval topfavoriet voor die halve eindstrijd.  Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special II. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Gebruik je liever je favoriete podcastapps via Spotify of Apple? Dat kan! Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/11/202243 minutes
Episode Artwork

Songfestival Special II: 'S10 heeft de stage manager gevraagd haar moed in te spreken'

Dit is de tweede aflevering van de Eurovisie Songfestival special, van de AD Mediapodcast. Geen gesprek over de tv- en radiowereld, maar het grootste muziekfestijn ter wereld. In deze podcast het laatste nieuws vanuit Turijn. Hoe bereidt Stien den Hollander (S10) zich voor op de eerste halve finale op het Songfestival?Songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam bevindt zich in Turijn en sprak met S10 op de turquoise loper bij de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. Daar vertelde de zangeres hoe ze ontspant voor haar grote optreden. Zo luister ze onder meer naar een liedje van Nick Drake, spreekt ze zichzelf moed in en heeft ze de Nederlandse stage manager gevraagd dit ook te doen.Verder worden de bookmakers besproken en de uitslag van de poll bij de landelijke songfestivalfanclubs. Ook wordt de Big Five (Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) behandeld. Zij staan al automatisch in de finale en op Duitsland na komen ze allemaal met een goede inzending.Daarnaast is er een blokje met copycats. Zo blijkt Litouwen wel erg fan te zijn van de Nederlandse zangeres Caro Emerald. En wordt uiteraard de line-up van de eerste halve finale besproken. Welk liedje moet je horen en wanneer kan je even een toiletpauze nemen? Inclusief een prognose van welke landen de finale halen.Luisteren dus! Naar de AD Media Podcast: Songfestival Special II. Met songfestivalverslaggever Alexander van Eenenaam en songfestivalkenner Mark den Blanken. Presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/202240 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Songfestival Special: S10 kan zomaar in Top 3 eindigen met De Diepte

Nog een goede maand en dan staat het Eurovisie Songfestival weer op het programma. Hoog tijd om vooruit te blikken op het evenement dat dit jaar in Turijn plaatsvindt. Dat doen we met enkele specials van de AD Media Podcast. Deze eerste aflevering is een totaaloverzicht van alle liedjes die er dit jaar toe doen. Goeie liedjes, mooie liedjes, aparte liedjes, wanstaltige folklore, copycats en natuurlijk onze Nederlandse inzending. Uiteraard komt de inzending van S10 aan bod. Wat zijn de kansen voor de pas 21-jarige zangeres op het liedjesfestijn in Turijn? De act lijkt allesbepalend. Ze maakte al indruk met haar optredens bij de tv-shows Matthijs gaat door en De Avondshow met Arjen Lubach. ,,Met een goede act kan S10 in de top drie van het songfestival eindigen.”Ook wordt er stilgestaan bij de reden waarom het muziekspektakel plaatsvindt in Italië. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de overwinning van de rockers van Måneskin vorig jaar. Bij de editie van 2022 gaat het land voor een gevoeligere inzending en dat bezorgt het ene panellid kippenvel op de verkeerde manier, terwijl het andere panellid juist geraakt wordt door de hoge zangpartijen.Het panel bestaat anders dan in de reguliere podcastafleveringen uit songfestivalverslaggever Alexander van Eenennaam en mediaverslaggever en songfestivalfanaat Mark den Blanken. Presentatie is nog altijd in handen van Manuel Venderbos.Alexander en Mark delen ieder hun persoonlijke top drie. Er worden copycats onder de huidige inzendingen gespot. Daarnaast nog enkele eervolle vermeldingen en tips, maar ook worden de takkeherrie, folklore en slechte slogans die op het Eurovisie-podium te horen zullen zijn besproken. Tot slot wordt er ook nog een winnaar gekozen. Welk land volgt Italië op?In de week van het songfestival zijn we er met drie specials op maandag, woensdag en vrijdag. Daarin blikken we op maandag vooruit en op woensdag en vrijdag terug op de halve finales. Bij die laatste twee afleveringen is er een gastoptreden van tv-columniste Angela de Jong. Nee, ze gaat niet zingen, maar wel haar licht laten schijnen op de halve finales.Lees alles over het songfestival via ad.nl/songfestival.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202247 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Special - 10 jaar columns Angela de Jong: 'TV kijken met mij is de hel!'

Dit is een extra aflevering van de AD Media Podcast. Geen panel, geen stellingen. Dit is een special: ter gelegenheid van het 10-jarig column-jubileum van TV columniste Angela de Jong interviewt Manuel Venderbos de jubilaris over 10 jaar columns schrijven.  Waar moet een goede column aan voldoen? Angela is uitgesproken: 'Ik noem dat zelf liever duidelijk.' En ze krijgt vanzelfsprekend veel reacties op haar columns. 'De mooiste reactie hangt op het prikbord in mijn werkkamer.' Wat is de impact van de column op haar eigen omgeving, Angela's ouders, haar kinderen en haar man? En is Angela zich bewust van de impact van haar column? De column verschijnt 5 dagen per week. Ook als Angela begin dit jaar geveld wordt door een alvleesklier-ontsteking schrijft ze door. Waar komt dat arbeidsethos vandaan? Hoe ziet een werkdag eruit? En heeft Angela nog dromen? In ieder geval geen dagelijkse talkshow, want een aanbod van John de Mol deed ze van de hand. 'Ik zit prima bij het AD en ik schrijf liever. Op TV verschijnen om mijn mening te geven hoort bij mijn vak, maar dat is geen ambitie.' TV kijken met de meest gelezen en meest gevreesde columniste van Nederland lijkt leuk, maar dat is het allerminst. Angela: 'Televisie-kijken met Angela de Jong is de hel!'Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/27/202128 minutes, 17 seconds