Winamp Logo
A Shiny Day, με την Αλεξάνδρα Διονά Cover
A Shiny Day, με την Αλεξάνδρα Διονά Profile

A Shiny Day, με την Αλεξάνδρα Διονά

Greek, Education, 1 season, 12 episodes, 6 hours, 51 minutes
About
Η Αλεξάνδρα, δημιουργός του A Shiny Day, παρατηρεί τον κόσμο γύρω της και μοιράζεται τη συνταγή για έναν συνειδητό τρόπο ζωής. Στο A Shiny Day Podcast η Αλεξάνδρα συζητάει με τις σκέψεις της αλλά και με καλεσμένους και δίνει πρακτικές λύσεις για το πώς, εμείς οι καθημερινοί άνθρωποι, μπορούμε να γίνουμε οι μικροί προστάτες του πλανήτη. Στόχος αυτού του podcast είναι να δώσει έμπνευση, με έναν προσιτό και κατανοητό τρόπο, ώστε το καθέν@ από εμάς να καταφέρει να μειώσει το οικολογικό του αποτύπωμα και να ζει σε ισορρποπία με τα υπόλοιπα μέλη του οικοσυστήματος.
Episode Artwork

Από την υπερκόπωση, στην ισορροπία : Oops I did it again!

Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την τελευταία περίοδο της ζωής της που μετακόμισε το εργαστήριό της σε νέο χώρο, πώς αυτό την οδήγησε σε μια φάση υπερκόπωσης και τι έκανε για να ξεκουραστεί με 5 διαφορετικούς τρόπους και να επανέλθει σε ισορροπία. Το επεισόδιο είναι μια χορηγία της Hiwell. H Hiwell είναι μια πλατφόρμα online ψυχοθεραπείας για όσους επιθυμούν να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη από πιστοποιημένους θεραπευτές. Με τον κωδικό ashinyday15 έχεις -15% σε όλα τα πακέτα συνεδριών μέσα από το app της Hiwell: https://hiwell.app/dioanna
5/18/202445 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Τα οφέλη των χειροτεχνιών στην ψυχολογία μας και το δικαίωμα στην δημιουργικότητα

Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μας μιλάει για τα οφέλη της χειροτεχνίας στην ψυχολογία μας, μοιράζεται μαζί μας τη δική της ιστορία για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές, και μας ενθαρρύνει να φτιάξουμε κάτι κι εμείς! Ακούστε αυτό το επεισόδιο και πείτε μας τις εντυπώσεις σας! Γράψτε μας στα σχόλια, τι άλλο θα θέλατε να ακούσετε στο Podcast του A Shiny Day!
12/8/202341 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Φροντίζοντας την ψυχική μου υγεία

Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μοιράζεται μαζί μας τα δικά της εργαλεία ψυχικής αυτοφροντίδας. Εργαλεία που τη βοήθησαν και τη βοηθάνε ακόμα και σήμερα να διαχειριστεί το τραύμα, το στρες και κάθε συναισθηματική δυσκολία. Από την ψυχοθεραπεία, στο κέντημα, κι από το διαλογισμό στα Φιλαράκια, είναι όλα λειτουργικά εργαλεία στην φαρέτρα της αυτοφροντίδας της. Αυτό το επεισόδιο έγινε σε συνεργασία με το HiWell, μία online πλατφόρμα ψυχοθεραπείας που συνεργάζεται με πάνω από 450 καταρτισμένους ψυχοθεραπευτές. Αν ακούσατε αυτό το επεισόδιο και θέλετε να δοκιμάσετε την πλατφόρμα, έχετε μία έκπτωση 20% χρησιμοποιώντας τον κωδικό ashinyday20
8/11/202330 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Η Καλιφόρνια και οι άνθρωποι που χαιρετάνε

Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μας αφηγείται την εμπειρία της από το roadtrip που έκανε στην Καλιφόρνια και μοιράζεται μαζί μας την σοφή κουβέντα που της είπε ένας whale watcher στο Σαν Φρανσίσκο που τη συγκίνησε και τη συντροφεύει ακόμα. 
8/9/202345 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Η συμβουλή της γιαγιάς μου για την υπομονή

Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της από την εβδομάδα που πέρασε αλλά και τη συμβουλή που της είχε δώσει η γιαγιά της για την υπομονή. Μας λέει τι κάνει εκείνη για να έχει περισσότερη υπομονή, και γιατί όταν πάει διακοπές είναι offline.
7/3/202322 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Οι πεταλούδες, μια κότα και το αντηλιακό

Η Αλεξάνδρα επιστρέφει με ένα πιο αυθόρμητο και ελευθερο επεισόδιο στο οποίο μοιράζεται μαζί μας ιστορίες και σκέψεις από το Σαββατοκύριακο που πέρασε στη Λευκάδα, μια αστεία ιστορία και τιπς για το αντηλιακό το σωστό το οικολογικό το non toxic. Ακολουθήστε την Αλεξάνδρα στο Instagram : https://www.instagram.com/ashinyday/ Το αντηλιακό που χρησιμοποιεί η Αλεξάνδρα : https://sapontina.gr/products/show/sol-de-ibiza-sunscreen-spf30-fusiko-anthliako-prosopou-somatos-xoris-plastiko-tin-box-100g-102005
6/27/202326 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Τροφή για σκέψη : Η ζωή μου ως vegan

Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μοιράζεται μαζί μας τη δική της ιστορία για το πώς έγινε vegan και για το πώς η φυτοφαγία είναι για εκείνη ένας τρόπος να εκφράζει έμπρακτα την αγάπη της προς τα ζώα και τη φύση, να φροντίζει την υγεία της αλλά και να είναι μέρος της λύσης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
3/29/202319 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Ξέρω τι φοράω | Επεισόδιο 1 | Το ταξίδι στο Βέλγιο

Σε αυτήν τη σειρά επεισοδίων, μιλάμε για τη μόδα. Για το πώς η βιομηχανία της γρήγορης μόδας συνδέεται με την κλιματική κρίση και την ποιότητα ζωής μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς έτσι ώστε να ντυνόμαστε συνειδητά για να γίνουμε μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος. Επεισόδιο 1 : Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μοιράζεται μαζί μας την δική της πορεία προς την αργή μόδα, αλλά και λεπτομέρειες για το ταξίδι της στο Βέλγιο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιώσιμη μόδα.
3/22/202319 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ισλανδία : Το Βασίλειο της Φύσης

Σε αυτό το επεισόδιο, η Αλεξάνδρα μας περιγράφει την εμπειρία της στην Ισλανδία και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της για αυτό το ταξίδι που τη γέμισε ευγνωμοσύνη για τη φύση, ενώ εκφράζει την άποψή της για το τι σημαίνει να είσαι συνηδειτός ταξιδιώτης και όχι βιαστικός τουρίστας. 
8/5/202241 minutes, 10 seconds