Winamp Logo
A Fost Odată Cover
A Fost Odată Profile

A Fost Odată

Romanian, Education, 5 seasons, 201 episodes, 1 day 3 hours 10 minutes
About
Toate poveștile încep cu...A Fost Odată! Ascultă basme din întreaga lume, povești despre români celebri sau podcast-uri despre sustenabilitate! Află care este povestea fiecărei țări din lumea asta mare! Completează quiz-uri pe telefon și descarcă fișe de lucru! Spor la ascultat!
Episode Artwork

Internetul e energie

De cele mai multe ori, penele de curent sunt cauzate de vremea rea sau un consum neobișnuit. De fiecare dată când rămânem fără energie electrică ne dăm seama cât de multe lucruri din jurul nostru sunt alimentate de ea. Nici nu ne-am mai putea imagina viața fără toată tehnologia și echipamentele electrice pe care le folosim. Telefonul, laptopul, frigiderul, lumina și încălzirea casei, liftul sau metroul, toate ar fi niște obiecte inutile fără electricitate. La fel cum seva plină de minerale le dă viață plantelor<span style= "font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; color: black; mso-font-kerning: 0pt; mso-ligatures: none; mso-ansi-language: RO; mso-fareast-lan
27/01/20247 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Fermierul urban

Acum 600 de ani oamenii ocupau doar 3% din suprafața Pământului. Astăzi am ajuns la aproape 50% din teren ocupat de activitate umană și procentul este într-o continua creștere. Tot mai mult teren este folosit pentru agricultură <span style= "font-family: 'Times New Roman',serif; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; color: black; mso-font-kerni
21/01/20247 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Traian Vuia

Ridică privirea și privește cerul, mișcarea norilor, păsările, avioanele... zborul. Nu a fost întotdeauna atât de ușor ca oamenii să se ridice de la sol, iar faptul că astăzi putem străbate lumea brăzdând cerul se datorează unor inventatori curajoși și pasionați de zbor. Printre ei se numără și aviatorul Traian Vuia, românul care a realizat primul zbor autopropulsat din lume cu un aparat mai greu decât aerul care s-a ridicat de la sol prin mijloace proprii.
07/01/20248 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Ana Aslan

Ana Aslan este femeia despre care se spune că a adus la realitate basmul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte crezând că „Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești”. Una dintre figurile cele mai cunoscute ale științei românești, profesoara Ana Aslan și-a dedicat întreaga viață cercetării, iar descoperirile sale în gerontologie, știința care studiază vârsta a treia, au avut un mare impact asupra lumii medicale. Numele ei
07/01/20248 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Ștefan Luchian

“În sfârșit, am și eu un succesor!” spunea Nicolae Grigorescu despre pictorul Ștefan Luchian. Supranumit poetul plastic al florilor, artistul a pictat până în ultima clipă cu pensula legată de brațul paralizat. Descoperă povestea vieții unuia dintre cei mai mari pictori români ai sec. 20.  
07/01/20248 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Comportament sustenabil

A fost odată ca niciodată un oraș magic unde fiecare clădire strălucea de la panourile solare și străzile erau mărginite de copaci verzi și înalți. Aici trăiau Dan și fiica sa Miruna.   Dan era un om de știință care ajutase la proiectarea orașului și în fiecare dimineață, se plimba cu fetita lui, arătându-i diverse secrete. Aceasta se minuna de acoperișurile colorate cu panouri solare care scânteiau ca niște bijuterii la soare. Îi plăcea să privească turbinele eoliene rotindu-se grațios în briză, ca niște dansatori uriași care se învârtesc în cer.   "Uite, tati!" exclama Miruna, arătând spre fluturii care zburau peste grădinile de pe acoperișuri. Tatăl zâmbea, știind că aceste grădini nu doar înfrumusețau orașul; ele ofereau
29/12/20236 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Risipa alimentară

Risipa alimentară se referă la orice alimente care sunt aruncate. În ferme, fructele și legumele care nu arată perfect sunt adesea aruncate. În magazine, alimentele care sunt aproape de data de expirare sau care nu sunt vândute la timp sunt aruncate. În casele noastre, se aruncă resturile sau alimentele pe care le-am uitat în frigider.
17/12/20238 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Un oraș durabil

Despre sustenabilitate vorbește astăzi toată lumea. Atât de multă lume, de fapt, încât termenul pare că și-a pierdut din semnificație. Este important însă de știut că ține de fiecare dintre noi să contribuie la sustenabilitatea orașului în care trăiește. De la cel mai mic la cel mai mare. Abia când înțelegem asta putem să vedem schimbările în bine din jurul nostru. Totul începe cu pași mici.  
10/12/20239 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Bogdan Petriceicu Hașdeu

Figură legendară a literaturii și istoriografiei române, înfățișat mereu ca un bătrân cu o barbă impresionantă și o frunte impunătoare, Bogdan Petriceicu Hașdeu a dus o viață de roman, a făcut tot ce putea fi făcut, a trăit Revoluția pașoptistă, Unirea Principatelor Române și Războiul de Independență, a cunoscut faima și sărăcia, dragostea și războiul, bucuria și durerea. 
31/10/20239 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Vlad Țepeș

Ai întrebat vreodată oamenii din afara țării noastre ce știu despre România? Cei mai mulți spun Oh, I know Romania, it is Dracula-s country. Dar cine e Dracula sau, altfel spus, Vlad Țepeș și cum a ajuns atât de cunoscut? Este domnitorul care a rămas în istorie pentru că a dorit să instaureze în Țara Românească ordinea cu orice preț, dând naștere multor legende. Hai cu noi într-o poveste care ne va întoarce în timp, în anii 1400, cu domnitori curajoși, steme încărcate de semnificație, turbane, lupte pentru tron și chiar... vampiri.
27/09/202311 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Ecaterina Teodoroiu

O femeie curajoasă, Ecaterina Teodoroiu a îmbrăcat întâi costumul alb de infirmieră, apoi mantaua de soldat, hotărâtă să-și apere cu arma în mână țara. S-a stins din viață la numai 23 de ani în prima linie a frontului. A fost prima femeie soldat din Armata Română și a stat lângă toți camarazii săi până la ultima suflare. Câți dintre noi am fi în stare sa facem asta? Câtă nevoie are istoria de astfel de eroine?  Ascultă o poveste despre determinare, curaj și sacrificiu.
18/09/202310 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Croația

Am peste 1200 de case, mai mici sau mai mari, toate insule în Marea Adriatică, dintre care doar în 50 ajung să îmi petrec vacanțele sau să îmi vizitez prietenii și să ne bucurăm de 2715 ore de soare pe an! Descoperă mai multe lucruri despre Croația! 
14/09/20238 minutes 5 seconds
Episode Artwork

PUTEREA VOLUNTARIATULUI

Orice persoana poate schimba ceva in bine, chiar si copiii pot influenta si pot educa pe ceilalti: parinti sau prieteni. De multe ori este nevoie ca adulâii si copiii sa se implice in comunitatea lor, ca mediul in care trăiesc ei si copiii lor sa devină mai curat si mai verde. Unul din modurile prin care ne putem implica este prin voluntariat, prin a ajuta aproapele si comunitatea oferind din timpul, cunoștințele si energia noastră!
29/08/202313 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Implicarea în comunitate

Ai participat vreodată la transformarea unui loc mai puțin curat într-unul în care să îți fie drag să te joci? Ai strâns gunoaie sau ai făcut curat, ai șters cuvintele urâte scrise cu markerul pe un gard sau ai anunțat că trebuie reparat leagănul din parc? Te-ai bucurat de rezultatele eforturilor tale, dar apoi, când ai trecut iar pe acolo, după un timp, ai văzut că gunoaiele au reapărut, cuvintele urâte sunt din nou scrise cu markerul, iar leagănul e iarăși rupt? Dacă răspunsul e da, ce-ai simțit când ai văzut asta? Furie la adresa celor care nu păstrează curățenia? Frustrare sau dezamăgire că oamenii nu înțeleg că cineva a muncit pentru ei? Sau lehamite? Cumva te-ai gândit că n-o să mai faci niciodată asta? Că n-o să te mai implici să cureți sau să înfrumusețezi un spațiu public pentru că nu merită?
19/08/20239 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Un oraș sănătos

Un oraș sustenabil e un proiect la care pot participa toți locuitorii. Sunt atât de multe lucruri mici ce se pot face pornind de la casele noastre, de la viața noastră de toate zilele. Dacă am avea mai multe grădini cu legume și cu plante diverse, aerul ar fi mai curat și noi am avea mâncare. După cum vezi, se produce deja energia electrică necesară cu ajutorul diferitelor sisteme ce folosesc resurse regenerabile, așa cum e soarele. Dacă economisim apă și reciclăm atent gunoiul, contribuim la un viitor mai bun pentru locul în care trăim.  
16/08/202310 minutes 44 seconds
Episode Artwork

ORAȘUL ȘI RESURSELE NATURALE

Știai ca apa de la robinet vine de la resursa de apă a oraşului, după ce a trecut printr-o stație de curățare a apei? Apa din râul de lângă fiecare oraș trece printr-o stație de curățare și filtrare, iar apa obținută se numește apă menajeră, ce poate fi folosită de locuitorii orașului. Fiecare locuință este conectată la sistemul de canale pentru alimentarea cu apă, astfel că apa menajeră curge direct din robinetul nostru dar şi la sistemul de colectare și tratare a apei pe care am folosit-o.
30/07/202312 minutes 31 seconds
Episode Artwork

O comunitate pet friendly

Ce înseamnă un animal de companie în viața unei familii? Înseamnă un prieten de nădejde, suport moral necondiționat, imunitate mai bună și o viață activă, dar înseamnă și un act de responsabilitate prin care ne obligăm să avem grijă de el, să nu îl abandonăm și să-i asigurăm un cămin potrivit și condiții bune de viață. Multe familii aleg să cumpere un animal de companie, dar există și varianta adopției, care poate fi o idee excelentă cu numeroase avantaje pentru viitorul stăpân și pentru comunitate.
23/07/20238 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Terapia cu animale de companie

Cercetările specialiștilor în psihologia copilului din ultimii ani au arătat că persoanele anxioase (care îşi fac multe griji), temătoare sau care trec prin momente grele se simt mult mai calme și protejate în compania unei pisici sau a oricărui alt animal de companie. Prin mângâiatul, atingerea blăniței se realizează transferul emoțiilor, ritmul inimii se temperează, instalându-se o stare de linişte. Cu ajutorul lor, oamenii își pot îmbunătăți memoria prin joc, pot  rezolva probleme simple spre complexe, își pot dezvolta încrederea în sine.   <p class="MsoNormal" style="text-align: justify
23/07/20238 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Refugiați și educație

Probabil că ai auzit în ultima vreme tot mai mult vorbindu-se despre refugiați, familii refugiate sau copii refugiați. Un refugiat este o persoană care este nevoită să plece din țara în care s-a născut pentru că acolo nu se mai simte în siguranță din mai multe motive: fie e prea multă sărăcie, fie nu poate ajunge la școală ca să învețe să citească, nu are bani de mâncare și de haine, fie fuge de conflicte, de război, sau de urmările dezastrelor naturale cum ar fi cutremurele. Pe scurt, pleacă pentru o viață normală, mai bună. Când acestor oameni li se acordă azil în țara în care au decis să rămână, primesc statutul de refugiat. Azilul este o protecție oferită de o țară unei persoane care și-a părăsit țara de origine ca refugiat. 
26/06/20239 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Nume și cetățenie

Poate nu crezi că dacă ai un nume este deosebit de important. Până la urmă, îl ai de când te-ai născut și nici măcar nu l-ai ales tu. Ai primit numele de familie al părinților tăi (de obicei al tatălui, așa se obișnuiește, deși nu e obligatoriu) și un prenume (sau două, sau trei) pe care l-au ales părinții, bunicii sau nașii, gândindu-se că o să-ți placă și ție. Odată cu acest nume ai primit și o cetățenie (pe care, la fel, nu ai ales-o), dar care te definește. Numele și cetățenia fac parte din ceea ce ești tu și din ceea ce văd oamenii în tine. Fac parte din identitatea ta și din felul în care te văd ceilalți oameni.
19/06/20238 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Libertatea de exprimare

Și copiii au drepturi, știai? Și nu mă refer la vorbe în vânt sau promisiuni, ci la drepturi scrise într-un document important oficial în acord cu Convenția Națiunilor Unite. Ei bine, în Declarația Drepturilor Copilului tu ai nici mai mult, nici mai puțin decât 42 drepturi. Printre ele se află libertatea de exprimare, așa că nu ține gândurile doar pentru tine, fii curajos și spune-le cu voce tare, așa cum au făcut și prietenii din povestea care urmează.
11/06/20239 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Grigore Antipa

Când spunem Grigore Antipa ne gandim la unul dintre cei mai mari oameni de stiinta ai Romaniei, dar si la cel mai iubit muzeu din București care îi poartă numele. El este omul care a reuşit să aducă magia naturii în mijlocul orasului cu scopul de a educa generatiile viitoare sa iubeasca, sa protejeze si sa respecte natura.  
15/05/202310 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Emil Racoviță

Unul dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință romani, Emil Racovita a avut o viata desprinsa din cartile de aventuri. A ajuns aproape de Polul Sud, s-a scufundat pe fundul marilor si a transformat studierea vietuitoarelor din pesteri intr-o noua stiinta. Savant, explorator, biolog, scafandru si speolog, Racovita a navigat pe oceane indepartate si a ajuns in adancuri intunecate, fiind de fiecare data condus de curaj si curiozitate.
15/05/202313 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Cutremurele

Un podcast susținut de Fundația Comunitară București, în cadrul programului pentru cutremure și alte dezastre majore Bucureștiul Pregătit.
07/05/202310 minutes
Episode Artwork

Cum ne protejăm animalele la cutremur

Un podcast susținut de Fundația Comunitară București, în cadrul programului pentru cutremure și alte dezastre majore Bucureștiul Pregătit.
01/05/202310 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Dezastrele naturale

Un podcast susținut de Fundația Comunitară București, în cadrul programului pentru cutremure și alte dezastre majore Bucureștiul Pregătit.
30/04/20239 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Ocolul pământului în 80 de zile

11/04/202310 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Discriminarea

Fiecare dintre noi este unic în felul său. Unic prin culoarea pielii, a ochilor sau a părului, unic prin felul în care se îmbracă sau.. cântă. Unii preferă anumite genuri de muzică, alții preferă să călătorească. Pe scurt, fiecare persoană este unică prin felul cum gândește și acționează, iar oamenii mari numesc acest lucru „diversitate”. Te-ai întrebat cum ar fi o lume în care toți am fi la fel? Nu-i așa că ne-am plictisi să vedem mereu același chip purtând aceleași haine, având părul identic, făcând aceleași lucruri sau gândind la fel?
26/03/20239 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Reciclarea Deșeurilor Electronice

Te-ai întrebat vreodată unde ajunge mașinuța cu telecomandă după ce se strică? Sau ce s-a întâmplat cu frigiderul vechi pe care mama l-a înlocuit pentru că nu mai funcționa? Oare unde ajung toate aceste obiecte? La groapa de gunoi? O, nu, nu ar trebui să fie duse acolo. Tot ce funcționează cu ajutorul bateriilor sau este conectat la priză este considerat echipament electric, inclusiv becurile și neoanele. Interesant, nu? Și hai să îți mai spun ceva – aceste obiecte conțin materiale reciclabile: plastic, sticlă, metale prețioase, inclusiv substanțe periculoase pentru mediu și sănătate.  
18/03/20237 minutes
Episode Artwork

Călătoriile lui Gulliver

09/03/20237 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Comunități și mediu

În fiecare zi eşti înconjurat de alţi oameni. Eşti ceea ce filosofii şi sociologii ar numi o fiinţă socială. Adică te-ai născut printre oameni, ai intrat în tot felul de relaţii cu oamenii până acum. Unii ţi-au fost foarte aproape, cum sunt părinţii, rudele, prietenii sau profesorii, pe unii îi ştii vag, din vedere. Dar, dacă eşti atent, constaţi că ai foarte multe lucruri în comun cu ei: vorbiţi aceeaşi limbă, vă îmbrăcaţi asemănător, mâncaţi cam aceleaşi lucruri, vă plac cam aceelaşi dulciuri, ascultaţi cam aceeaşi muzică... în regulă, ultimul lucru nu se întâmplă decât în cazul prietenilor. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi aparţine unei comunităţi.</
06/03/202311 minutes 12 seconds
Episode Artwork

La cireșe

28/02/20232 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Conectarea la natură

Viața la oraș ne ține atat de ocupati! Ai observant ca atunci cand suntem agitati ignoram unele lucruri cum ar fi natura? În goana de zi cu zi, adesea prinși în trafic, funcționăm după ceas. Tic, tac. Deconectarea de natură ne afectează fără să ne dăm seama. Și totuși, ne putem conecta din nou la natură sub acoperișul caselor noastre. Cum? Deși nu ne mai producem singuri hrana și o luăm de-a gata de pe rafturi, putem, de exemplu, ca atunci când gătim să fim mai atenti la aroma ingredientelor și să ne imaginam parcursul lor de la sămânță până la stadiul de fruct/legumă. Ce zici? Incerci?
26/02/202310 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Poluarea apei cu plastic

Problema care stă la baza poluării cu plastic a apelor este că cei mai mulți dintre noi folosesc și apoi abandonează la întâmplare plasticul, care de altfel ar fi putut să capete o nouă viață prin procesul de reciclare. Obiectele din plastic precum pungile de cumpărături, sticlele, paiele, ambalaje alimentare și ambalaje din plastic folosite pentru a împacheta jucăriile, toate ar putea fi înlocuite cu variante mai prietenoase cu mediul. Acest tip de plastic care este folosit o singură dată înainte de a fi aruncat se numește plastic de unică folosință și reprezintă aproape jumătate din totalul deșeurilor din plastic. Deșeurile din plastic sunt diferite de alte tipuri de deșeuri, ele nu s
23/02/202312 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Risipa alimentară

Știai că aproape o treime din produsele din România ajung fix la coșul de gunoi? Asta înseamnă aproape 3 milioane de tone de mâncare. Dacă ai fost vreodată în Germania, s-ar putea să știi cât de diferită este această țară. Dacă am pune toată mâncarea și produsele alimentare irosite în fiecare an în România în camioane mari am putea avea aproape 130.000 de tiruri aliniate în coloană din București până în Munchen, în Germania. Uimitor, nu? Ascultă mai multe!   
23/02/20238 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Mihai Eminescu

20/02/202311 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Heidi, fetița munților

06/02/20236 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Frumoasa din pădurea adormită

06/02/20234 minutes 39 seconds
Episode Artwork

D-l Goe

19/01/20233 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Scufița Roșie

17/01/20234 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Albă ca Zăpada

17/01/20236 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Lucian Blaga

Lucian Blaga s-a născut în satul Lancrăm, lângă Sebeș, la 9 mai 1895. A făcut parte dintr-o familie numeroasă, fiind al 9-lea copil al lui Isidor și Ana. Tatăl său, preot în sat, era un mare iubitor de carte și mai toata ziua citea. Mama, nu avea multă școală, dar îi citea seară de seară lui Lulu, cum își alinta mezinul, astâmpărându-i astfel foamea de basm și deschizând în mintea acestuia o lume magică ce avea să-l însoțească toata viața.
10/01/202314 minutes 23 seconds
Episode Artwork

I. L. Caragiale

Considerat cel mai bun dramaturg român I. L. Caragiale este un om al timpului său cu un talent greu de egalat. Deși a scris doar nouă piese, el este pentru români ce este Shakespeare pentru englezi, Moliere pentru francezi sau Goldoni pentru italieni. Aclamat și criticat deopotrivă în timpul vieții, Caragiale a dat viață unor personaje memorabile în literatura română.
08/01/20237 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este cel mai mare istoric al românilor cu o activitate uluitoare de peste 1000 de volume, 12.000 de articole și 5000 de recenzii. Este omul despre care s-a spus ca a scris mai mult decât se poate citi într-o viață.
07/01/20238 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Aurel Vlaicu

Zborul este poate cel mai vechi vis al omenirii, încă din Antichitate, când Icar s-a apropiat prea mult de soare. Faptul că acum putem zbura în jurul lumii, se datorează pionierilor aviației de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Unul dintre ei este și românul Aurel Vlaicu. Inginer, inventator, constructor de avioane și pilot, Vlaicu a fost un geniu al mecanicii care a învins gravitația și a adus omul mai aproape de cer.    
07/01/202312 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Nicolae Grigorescu

Nicolae Grigorescu este cel mai important pictor român. Rolul său în artă poate fi asemănat cu cel al lui Eminescu în poezie, a lui Caragiale în literatura dramatică și a lui Enescu în muzică. Artistul a surprins în pânzele sale peisajele, bisericile, soldaţii şi ţăranii români. A început să muncească la vârsta de 10 ani, a expus la Paris, a fost pe front, a învățat de la toți marii artiști pe care i-a întâlnit. A fost un copil de mahala care și-a urmat visul și a devenit unul dintre cei mai bine vânduți artiști români din toate timpurile.
07/01/202319 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Bradul

23/12/20225 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Baltagul

13/12/202210 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Cei trei purceluși

20/11/20224 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Aladin și lampa fermecată

20/11/20225 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Cenușăreasa

13/11/20224 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Harap Alb

Asculta rezumatul basmului Harap - Alb si afla care sunt cele mai importante personaje. 
09/07/20227 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Povestea Iepurașului de Paște

Iepurașul de Paște va rămâne întotdeauna un simbol îndrăgit de copii, chiar dacă originea lui rămâne misterioasă. Primește-l în casa ta și bucură-te în fiecare an! Paște fericit!  
19/04/20225 minutes 18 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Respectul pentru planetă

Descoperă noua serie EDUboost susținută de 
07/04/202211 minutes 21 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Prieten cu codiță

Descoperă noua serie EDUboost susținută de 
01/04/202215 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Vrăjitorul din Oz

e bucurăm să continuăm proiectul Școala de povești în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat! În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.  
27/03/202225 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Robinson Crusoe

Ne bucurăm să continuăm proiectul Școala de povești în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat! În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.  
17/03/202217 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Moara cu Noroc

09/03/20228 minutes 29 seconds
Episode Artwork

O scrisoare pierdută

Ne bucurăm să continuăm proiectul Școala de povești în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat! În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.  
06/02/20225 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Legendele Olimpului

Ne bucurăm să continuăm proiectul Școala de povești în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat! În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.  
02/02/202211 minutes 26 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Comunități sustenabile

Descoperă noua serie despre #SUSTENABILITATE. Podcasturi pentru întreaga familie despre planetă, respect, comunitate și reciclare.  EDUboost podcastul de bună creștere susținut de
31/01/202211 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Iarna

Ne bucurăm să continuăm proiectul Școala de povești în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat! În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.  
27/01/20221 minute 18 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre cum protejăm Pădurile

Descoperă noua serie despre #SUSTENABILITATE. Podcasturi pentru întreaga familie despre planetă, respect, comunitate și reciclare.  EDUboost podcastul de bună creștere susținut de
24/01/202210 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Aleodor Împărat

Ne bucurăm să continuăm proiectul Școala de povești în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat! În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.  
24/01/20226 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Popa Tanda

Ne bucurăm să continuăm proiectul Școala de povești în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat! În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.  
24/01/20226 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Români de poveste - Alexandru Ioan Cuza

Români de poveste este o serie originală despre români care au făcut istorie. Ascultă povestea Micii Uniri. 
24/01/20228 minutes 16 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Reciclare

Descoperă noua serie despre #SUSTENABILITATE. Podcasturi pentru întreaga familie despre planetă, respect, comunitate și reciclare.  EDUboost podcastul de bună creștere susținut de
10/01/202218 minutes 41 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Respect și Comunitate

Descoperă noua serie despre #SUSTENABILITATE. Podcasturi pentru întreaga familie despre planetă, respect, comunitate și reciclare.  EDUboost podcastul de bună creștere susținut de
01/12/20219 minutes 27 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Încălzirea globală

Descoperă noua serie despre #SUSTENABILITATE. Podcasturi pentru întreaga familie despre planetă, respect, comunitate și reciclare.  EDUboost podcastul de bună creștere susținut de
21/11/202110 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Români de poveste: Constantin Brâncuși

Români de poveste este o serie originală despre români care u făcut istorie. Ascultă povestea lui Constantin Brâncuși. 
18/11/202110 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Iacob, nas lung

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu a fost odată... un cizmar. Deși era tare sărac, cizmarul nostru era muncitor și își petrecea timpul la colțul străzii, unde cârpea ghete și pantofi, sandale și papuci cât era ziulica de lungă. În acest timp, soția sa vindea zarzavaturi și fructe pe care ea însăși le creștea în grădinița mică de lângă poarta casei. Cei doi soți aveau și un băiat pe nume Iacob, nu mai mare de 12 ani, care își ajuta adesea mama  la piață, ducând coșurile grele cu legume, pere, caise și cireșe coapte. 
01/11/20218 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Concurs în Orașul Legumelor

În stratul de legume frumos împrejmuit de gărdulețe joase era o gălăgie greu de descris, cu toate că se înserase. Locuitorii Orașului verde nu închiseră niciun ochi până spre dimineață. Cei mari erau nerăbdători să vadă care sunt finaliștii concursului și cine va câștiga, în timp ce copiii visau doar acadele cu gust de căpșuni, înghețată, trenulețe care urcă și coboară, tobogane colorate și învârtitori. 
25/10/20217 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Palatul dintre nori

Ascultă cele mai frumoase povești din întreaga lume pe A fost odată. 
28/09/20216 minutes 15 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Dreptul la Protecție

Știai că și copiii au drepturi? Da, indiferent de locul în care s-au născut, copiii au dreptul la Educație, Familie, Securitate și Protecție, Informație, Nutriție, Asistență Medicală, Timp Liber, Participare, Nume și Naționalitate. În cuvinte mai simple, copiii au dreptul să meargă la școală, să facă parte dintr-o familie iubitoare, să fie protejați, să nu li se vorbească urât, să nu fie loviți, să mănânce sănătos, să participe la activități distractive în timpul liber, să se odihnească. EDUboost podcastul de bună creștere susținut de
27/09/202110 minutes 59 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Dreptul la Educație

Salut! Astăzi povestim despre dreptul la educație. Sună complicat, nu-i așa? Dacă ai citit vreodată Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupery, atunci știi deja că toți oamenii mari au fost mai întâi copii, așa cum și tu într-o zi vei fi la fel de mare ca ei. Atunci când mergi la școală, te antrenezi ca atunci când vei fi mare să fii cât mai bun, iar pregătirea asta poartă numele de EDUCAȚIE – adică toate lucrurile pe care le înveți în timp din cărți și de la doamna învățătoare. EDUboost podcastul de bună creștere susținut de
12/09/20219 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Polonia

Salutare! Eu sunt Polonia, țara din inima Europei. În nord am ieșire la Marea Baltică, iar în sud se înalță Munții Tatra. Sunt o țară frumoasă, cu multe lacuri, păduri, munți și animale sălbatice care au dispărut din restul Europei. Am atât de multe legende și povești frumoase pe care abia aștept să ți le spun. Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
24/08/20218 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Kenya

Jambo? Ce mai faci? Sunt Kenya, una dintre cele mai frumoase țări de pe Pământ. Recifi de corali, mii de flamingo, munți verzi luxurianți, cafea și ceai, nisip alb și plaje cu palmieri, elefanți uriași, lei urmărindu-și prăzile prin iarba savanei și lista mea cu minunății poate continua la nesfârșit. Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
24/08/20217 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Turcia

Merhaba! Eu sunt Turcia, țara situată pe două continente, Asia și Europa. Sigur ai auzit de tradiția ceaiului turcesc, de kebab și de negocierile dintr-un bazar, dar te asigur că sunt multe alte lucruri pe care le poți descoperi despre mine. Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
24/08/20219 minutes 4 seconds
Episode Artwork

SUA

Hello! Sunt o țară în care mulți visează să ajungă măcar o dată în viață. Mi se spune S.U.A., America, Statele Unite sau Statele Unite ale Americii. O să încerc să mă prezint în cel mai simplu mod ca tu să înțelegi de unde vin poveștile cu ghețari, cowboy, whisky, cei mai buni hamburgeri, personajele Disney, actori și cântăreți celebri. Hai să pornim la drum, dar te avertizez! Călătoria aceasta va fi lungă, dar foarte frumoasă! Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
24/08/202115 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Japonia

Konnichiva! Bună! Știu, sună atât de complicat! Să vezi cum se scrie! În japoneza tradițională se scrie, ca și în limba chineză, și vertical și orizontal, de la dreapta la stânga. Alfabetul japonez e format din patru modalităţi de a scrie, cu utilizări diferite. Nu vreau să te încurc în detalii, așa că o să îți spun doar atât. Kanji, unul dintre modurile de scriere, are peste 2000 de simboluri care exprimă idei, sentimente, concepte. Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
24/08/20219 minutes 1 second
Episode Artwork

Argentina

Hola! Sunt Argentina, a doua țară ca mărime din America de Sud, după Brazilia, și a opta din lume. Numele meu provine de la cuvântul latin „argentum” care înseamnă argint pentru că, pe vremuri, cei care m-au cucerit, exploratorii spanioli și portughezi, credeau că vor găsi aici metalul prețios. Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
24/08/20217 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Elveția

Bună! Sunt o țară mică din Europa Centrală, dar sunt una dintre cele mai frumoase și bogate țări din lume! Da, numele meu este Elveția și sunt acoperită în proporție de 60% de Munții Alpi. Nu am ieșire la mare, dar peisajele mele cu munți înalți și lacuri scânteietoare te vor lasă fără cuvinte.   Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
24/08/20219 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Israel

Istoria Israelului este foarte complexă. Începe acum 3500 de ani și a modelat întreaga lume. De exemplu, știai că în Israel a apărut unul dintre cele mai vechi orașe din lume, Ierichon? Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
22/08/20219 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Franța

Bonjour! Sunt Franța, cea mai vizitată țară din lume! Sunt faimoasă pentru castele, berete, brânză, vinuri bune, modă, designeri, parfumuri, mașini, curse de bicicletă, dar și pentru monumentele de care a auzit o lume întreagă! Carnaval în jurul lumii este un proiect cofinanțat de Primăria Sectorului 2. 
22/08/202110 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Grecia

Sunt Grecia, o țară minunată, cu o cultură și o istorie despre care abia aștept să îți povestesc. Mulți români mă vizitează vara pentru că am insule cu plaje însorite, orașe pline de farmec și locuitori veseli care iubesc muzica, dansul și distracția. Proiectul Carnaval în jurul lumii este cofinanțat de Primăria sectorului 2.
22/08/20218 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Mariana și pepitele de aur

lectura Măriuca Mihăilescu
22/08/20212 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Despre DREPTUL LA ODIHNĂ, TIMP LIBER ȘI JOC

Nu-i așa că e minunat să fii copil? Nu te grăbi să crești, oamenii mari au tot felul de griji pe cap. Râzi, aleargă, suflă în morișcă, pictează, joacă-te! Ai timp pentru toate! Și, mai ales, ai DREPTUL la joc și activități recreative. Un copil care învață să se joace va deveni un adult creativ, senin, gata să întâmpine provocările cu optimism chiar și atunci când trebuie să stea o tură la un joc. Acceptă că nu mereu trebuie să câștigi tu, că jocul e plăcut atunci când lângă tine sunt și alți copii sau adulți. Și ce dacă pierzi de data aceasta? Concentrează-te și data viitoare vei câștiga tu. E ca în povestea aceea cu nume simpatic: Micul Prinț. Băiețelul de acolo se plângea mereu că oamenii mari sunt prea ocupați cu cifre și calcule și uită să se joace. Îți sună cunoscut? Invită-ți părinții la joacă și vei vedea că nu te vor refuza. Ajută-i să își amintească cum e să fii co
22/08/202112 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Cocoșul, Luna și Soarele

Află cum l-a alungat Luna pe Cocoș din cer! O poveste din folclorul grec. Lectura - Adriana Ciobanu. 
22/08/20212 minutes 48 seconds
Episode Artwork

Despre Dreptul la informație

Adesea ni se spune “Nu există «Nu pot»!” Recunoaște, ai auzit de multe ori replica asta de la adulți. Altceva vreau să îți dezvălui, în podcastul nostru. Ceva muuult mai interesant: nu există… “Nu știu”! Sau n-ar trebui să existe! Cei mici, la fel ca și cei mari, au dreptul de a fi informați. De a afla lucrurile care îi interesează. Și care le pot fi de ajutor. Fie că vorbim despre cărți, internet, radio, televiziune, ziare și reviste sau orice alte surse, accesul la informație nu trebuie oprit. Iar adulții au și o responsabilitate: să se asigure că informațiile care ajung la copii nu sunt periculoase. Cu podcastul acesta să nu ai nicio grijă: singurul “pericol” care te paște e să te amuzi copios, alături de Luna și Stela, cele două verișoare buclucașe.
16/08/20218 minutes 31 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Anturaj

Ai vrut vreodată să crești mai repede și să fii om mare, la fel ca mama sau ca tata? Dacă părinții și prietenii nu sunt un model pentru copii, atunci se întâmplă ca în povestea elefantului Mahaghiri pe care o vei asculta în continuare.
12/05/20218 minutes 28 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Bani

Hei, bună! Ca să poți înțelege „care-i treaba cu banii” trebuie mai întâi să afli de unde apar aceștia și cine i-a inventat. Dacă te-ai gândit că banii cresc în copac, sau că apar noaptea sub pernă în cine ştie ce moment… prin magii miraculoase,  sau poate că răsar din pământ, află că banii nu cresc în copac și nici nu cad din cer. Banii se câștigă prin muncă, o să îți povestesc acum!
26/04/202113 minutes 18 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Siguranța pe net

Hai să repetăm împreună: că nu tot ce zboară pe internet se mănâncă. Că nu trebuie vorbești cu necunoscuți și în nici un caz să le dai datele tale personale. Dacă ești hărțuit, nu te izola, vorbește cu cineva de încredere. Nu participa la hărțuirea unei alte persoane. Expică-le toate astea colegilor și prietenilor tăi. Și, în general, încearcă să nu mai stai așa de mult pe internet, sunt atâtea lucruri extraordinare de descoperit pe-afară!
05/04/202110 minutes 44 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Responsabilitate și Vot

În acest episod al podcastului de bună creștere, EduBOOST, vorbim despre asumarea răspunderii, despre ce înseamnă să fii un bun cetățean și chiar importanța votului la care veți avea dreptul peste câțiva ani. Pe scurt, despre lucruri de oameni mari, pe înțelesul copiilor. 
15/03/20219 minutes 42 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Mame

Ei bine, a venit momentul să ştii că… Zânele sunt printre noi. Şi au nume de cod: sunt MAME.  Acum că ţi-ai dat seama, o să mă întrebi de ce e un secret. Ţi se pare o informaţie pe care ar trebui să o ştie toată lumea, nu?! Ei bine, fiecare află acest minunat secret la timpul potrivit. Astăzi l-ai aflat tu, poate prietenii tăi îl ştiau deja sau poate o să-l afle mâine. Mamele nu se laudă, ele sunt discrete. Ce înseamnă “discrete”? Înseamnă că nu strigă în gura mare superputerile lor. Ei, și acum că ai aflat că Zânele sunt printre noi, probabil ai vrea să afli cum poți să le mulțumești.   Un proiect susținut de Raiffeisen Comunități. 
04/03/202111 minutes 49 seconds
Episode Artwork

EDUboost - Despre Modele în viață

Alegerea unui model pe care să-l urmezi este foarte importantă. Ai vrut vreodată să fii ca Batman, de exemplu? Sau ca o prințesă dintr-o poveste? E foarte bine să ai un model pentru că eroii buni din povești nu renunță niciodată la visurile lor. Când crești o să îți alegi alte modele. Uneori nici nu vei știi sigur ce îți place la un model pe care l-ai ales. Poate o să vrei să te îmbraci ca el, să mergi ca el, să fii pur și simplu ca el. Nu îți fie teamă să vorbești cu părinții despre oamenii pe care îi admiri sau îi urmărești pe internet, cu profesorii sau doamna învățătoare.
15/02/20218 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Români de poveste: Henri Coandă

Știați că și poveștile adevărate încep tot cu a fost odată? Ei bine, a fost odată un român de poveste, unul dintre cei mai mari inventatori ai secolului XX. Henri Marie Coandă a proiectat peste 10 tipuri de avioane, a inventat farfuria zburătoare și trenul de mare viteză. Vreți să-i aflați povestea? Pregătiți-vă să zburați alături de noi într-o lume magică! Lectura: Alin State
01/12/20208 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Români de poveste: Ion Creangă

Știați că și poveștile adevărate încep cu a fost odată? Ei bine, a fost odată Ion Creangă, un român de poveste, unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori. Lectura: Alin State
01/12/20205 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Români de poveste: Ștefan cel Mare

Știați că și poveștile adevărate încep cu a fost odată? Ei bine, a fost odată un român de poveste, unul dintre cei mai cunoscuți domnitori, omul care a condus Moldova aproape 50 de ani cu înțelepciune și curaj. Aceasta este povestea lui Ștefan cel Mare! Vrei să-i afli legenda? Hai cu noi într-o călătorie îndrăzneață printre săbii și buzdugane, victorii și înfrângeri! Lectura: Alin State
01/12/20208 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Nadia Comăneci

Știați că și poveștile adevărate încep tot cu a fost odată? Ei bine, Nadia Comaneci este o româncă de poveste, una dintre cele mai mari gimnaste din lume. Sunteți gata pentru salturi uimitoare și o poveste despre perfecțiune? Aflați împreună cu noi istoria unei fetițe de nota 10.    
01/12/202013 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Români de poveste: George Enescu

Știați că și poveștile adevărate încep tot cu a fost odată? Ei bine, a fost odată un român de poveste, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Aceasta este povestea lui George Enescu, un copil minune care la doar cinci ani cânta perfect la vioară, iar la șapte ani devenea cel mai tânăr elev al Conservatorului de la Viena! Un om care a trăit pentru muzică! Pregătiți-vă să călătoriți alături de noi printre note muzicale și portative! Lectura: Alin State
01/12/20207 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Români de poveste: Mihai Eminescu

Mihai Eminescu este numele la care mulți români se gândesc atunci când sunt întrebați care este cel mai mare poet al țării nostre. Dar Eminescu nu a fost doar poet, ci și un mare jurnalist și prozator, un om care a iubit teatrul, natura și folclorul. Ba mai mult, a fost și un grozav înotător, un iubitor de cafea și un mare patriot! Între el și Ion Creangă, pe care îl puteți descoperi într-o altă poveste de pe site, s-a legat o prietenie grozavă care a rămas în istoria literaturii noastre. Hai cu noi într-o poveste despre poezie, iubire și prietenie!
01/12/202010 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - România

Bună! Eu sunt România, a 12-a țară ca mărime din Europa! Hai să îmi afli povestea! Numele meu vine de la romanus care înseamnă cetățean al Romei. Strămoșii mei sunt dacii și romanii pentru că Dacia, locul frumos pe care se află România astăzi, a fost cucerită de Imperiul Roman. Așa au apărut poporul român și limba română.
03/09/20208 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - Germania

Bună, vecine! Sau mai bine zis, Hallo! Am zis vecine cu gândul că suntem localizați în Europa, dar și pentru că numele meu se pare că provine dintr-un termen galic care însemna vecin. Dacă nu mă crezi, îți mai zic că am cele mai multe granițe cu țările europene și sunt și ţara cea mai populată de pe bătrânul continent. Mă cheamă Germania și am fost foarte implicată în războaiele despre care vei învăța în lecțiile de istorie de la școală. M-aș bucura să știi că ești oricând binevenit la mine acasă pentru că am o mulțime de locuri frumoase pe unde te poți plimba, tradiții impresionante, grădini zoologice și voie-bună.   
03/09/20209 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - Mexic

Hola! Sunt Mexic, țara cântăreților mariachi, a pălăriilor mari sombrero, asortate cu celebrele poncho din lână și a puternicei băuturi tequila! Mă găsiți pe hartă în America de Nord și am cei mai mulți vorbitori de spaniolă din lume!
03/09/20209 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - Australia

Hello, mate! Salutare! Sunt Australia, țara-continent sau țara insulă, renumită pentru simpaticii canguri săritori și păsările emu. Tot aici trăiește adorabilul ursuleț koala, numai bun de îmbrățișat, dar și peste 700 de specii de șerpi și reptile. Sunt cea mai mare insulă din lume, dar cel mai mic continent!  
03/09/20206 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - Egipt

Salamu Alaykum! sau Pacea fie cu tine! Grea e limba țării mele! Poate ați auzit deja că, în unele țări, se citește de la dreapta la stânga. E și cazul meu, dar locuitorii mei s-au obișnuit și nu li se pare deloc ciudat. Sunt o țară foarte, foarte călduroasă, cu deșerturi despre care am multe de povestit. Mi-ați ghicit numele? Începe cu litera E.
03/09/20208 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - Italia

Mamma mia! Ce bine îmi pare să vă întâlnesc! Sunt Italia, țara pastelor, a delicioasei pizza, a grozavei gelato (înghețată), a sticlei de Murano din care se fac bijuterii superbe și a atâtor altor minuni pe care le veți descoperi pe parcurs!  
03/09/202010 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - China

Nǐn hǎo! Bună, copii! De data aceasta nu vă spun cine sunt, vă las pe voi să descoperiți! Pare complicat, nu? Alfabetul meu este foarte diferit de cel pe care îl cunoașteți voi și are aproape 50.000 de simboluri! Nu este compus din litere, ci din imagini, simboluri și semne.
03/09/20207 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - Brazilia

Salutare tuturor copiilor mici şi mari! Sunt efervescentă, sunt plină de viaţă, sunt Brazilia, cea mai mare ţară din America de Sud şi a 5-a ţară din lume,  și ca mărime şi ca număr de locuitori. Istoricii spun că numele meu vine de la brazilwood - un copac cu lemn roșu-portocaliu strălucitor care se folosește pentru confecționarea instrumentelor muzicale.
03/09/20206 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - India

Namaste! Sunt India, ţara condimentelor, a doua țară în lume ca număr de locuitori! Numele meu vine de la fluviul Ind sau Indus despre care se spunea demult că izvorăşte chiar din Rai. Sunt mândră de tradițiile mele, dansurile și locurile minunate pe care te invit să le descoperi!
03/09/20207 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Povești în jurul lumii - Rusia

Vă salut! Numele meu este Rusia și sunt cea mai mare țară din lume! Sunt atât de întinsă încât nu am încăput pe un singur continent, așa că mă găsiți jumătate în Europa, jumătate în Asia. Mă învecinez cu 14 țări și jumătate din suprafața mea este acoperită de păduri mari și dese.  
03/09/20206 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Gâsca de aur

02/09/20207 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Cei doi prieteni

18/08/20208 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Prințul blestemat

13/08/20207 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Peștele înțelept și focul

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată, cu mult timp în urmă, un loc în care peștii mergeau pe pământ, rătăcind din loc în loc și vânând tot felul de animale cât era ziua de lungă. Da, îți vine să crezi? Pești care merg la vânătoare? Într-o zi, un trib de pești s-a întors foarte obosit dintr-o expediție și a căutat un loc frumos în care să-și așeze tabăra. Era foarte cald și peștii s-au așezat sub ramurile unui copac mare, la marginea unei prăpăstii adânci pe sub care trecea un râu rece și întunecat.
13/08/20203 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Cocoșul de pe acoperiș

Ai văzut vreodată roza vânturilor pe acoperișul unei case? Dar cocoșul care stă într-un picior și ne anunță cum bate vântul? Ei bine, exact despre el vei afla în povestea de azi! Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată, cu mult timp în urmă, la o fermă mexicană, o găină. Cât era ziua de lungă ea își îngrijea și clocea cele 13 ouă. Unul câte unul, puii au început să spargă coaja și să vadă lumina zilei – piu, piu, piu. Unu, doi, trei, patru… 12. Dar, vai, ultimul ou nu voia să se crape, iar găina nu știa ce să facă. Să alerge după ceilalți pui? Să îl aștepte pe ultimul să iasă din ou? În cele din urmă se auzi încet un sunet: trooosc. Era cel de-al 13-lea pui, dar, ce să vezi? Nu era deloc un pui obișnuit. Nu avea decât o aripă, un singur picior, un singur ochi și doar jumătate de pene. Da, cum îți zic! Toate animalele de la fermă vorbeau acum de acest pui special! Rațele
13/08/20205 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Cei doi puișori

Ca toate poveștile și această începe cu… a fost odată o familie de înaripate, undeva departe, într-o ogradă mică din Mexic. Ai mai auzit de Mexic? E o țară tare frumoasă din America de Nord, cu mulți locuitori, aflată în inelul de foc, una dintre cele mai active zone vulcanice. Dar să trecem la povestea noastră! Ei bine, în acea ogradă trăiau bine-mersi o gaină împlinită, frumoasă și un cocoș mândru, alături de cei doi puișori ai lor: unul mic și galben precum aurul pe care il chema Piu și unul negru, foarte răsfățat, cu un nume atât de lung încât nimeni nu putea să-l rostească până la sfârșit fără să se încurce – Puiulnostrucelnegrușidrăguț. Pentru că puiul cel negru avea un nume atât de greu de pronunțat, toata lumea îl punea la treabă doar pe Piu.
13/08/20203 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Maimuța și bananele

Hai să îți zic un secret: maimuțele cred că toate bananele din lume sunt ale lor! Da, chiar așa! De unde știm? Dintr-o poveste, desigur! Vrei să o afli? Ei bine, ca toate poveștile, și aceasta începe cu… a fost odată, într-un sat din Brazilia, o bătrână care avea o grădină mare și plină cu bananieri. Femeii îi era tare greu să culeagă bananele din copaci, așa că a făcut o înțelegere cu cea mai mare maimuță din sat.
13/08/20203 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Hainele colorate ale gândacului

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu… a fost odată un gândacel care mergea liniștit de-a lungul unui perete, când un șobolan cenușiu și mare i-a ieșit în față. – O, hoooo, cât de încet mergi! Uită-te la mine cât de repede fug, a spus șobolanul încrezut, alergând spre capătul peretelui cu gheruțele lui mici și ascuțite. Nu-i așa că ai vrea și tu să alergi ca mine și să nu te mai târăști milimetru cu milimetru?
13/08/20204 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Siddhartha și lebăda

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu… a fost odată un rege pe nume Șuddhodana care locuia împreună cu regina sa, Maya, în apropierea muntelui Himalaya din India. Mult s-au bucurat aceștia când regina a adus pe lume un băiețel, pe micul prinț Siddhartha, așa că au organizat o petrecere în cinstea micuțului. Printre musafiri s-a aflat și un bătrân înțelept, care străbătuse cu răbdare un drum foarte lung până la curtea regală. Acesta a coborât chiar din vârful muntelui, unde se afla casa lui, ca să îi prezică soarta copilului, precum era obiceiul în acele vremuri de demult.
17/07/20207 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Maimuța și broasca țestoasă

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată o maimuță singuratică care trăia într-un smochin la malul mării. Era mulțumită, dar tare și-ar mai fi dorit un prieten pentru că, de la o vreme, se cam plictisea. Într-o zi, pe nisipul umed se ivi o țestoasă. Fericită, maimuța îi aruncă mai multe smochine să se îndulcească. Broasca, încântată de atenție și primire, rămase pe loc. Toți erau acum bucuroși: maimuța că are cu cine vorbi, iar broasca că-și găsise o gazdă bună și generoasă. Între timp, se auzi o veste mare: leul, regele animalelor, era bolnav și putea fi vindecat doar cu o inimă de maimuță. Slujitorii anunțară că acela care va aduce o inimă de maimuță să-l vindece pe leu, va primi o mare rasplată si va fi urmașul tronului.
17/07/20202 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Micul Prinț

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată Antoine, un bărbat căruia îi plăcea să descopere lumea de la bordul avionului său. Odată, avionul a rămas în pană în Pustiul Saharei, cu o defecțiune la motor. Era singur, fără mecanici sau călători, așa că se apucă să îl repare. Avea apă de băut doar pentru opt zile și se simțea ca un naufragiat pe o insulă pustie în mijlocul oceanului.
02/06/20208 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Fram, ursul polar

Ca toate poveștile și Fram, ursul polar aceasta începe cu… a fost odată o reprezentație uimitoare a circului Struțki. Miss Ellian, îmblânzitoarea de trigri, zâmbea către copiii și părinții din public, organizând intrarea în arenă a tigrilor de Bengal cu ochi mari, galbeni și cozi lungi, foarte grele.
16/04/20209 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Don Quijote

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată, cu mult timp în urmă, în Spania, într-un sat din ţinutul La Mancha, un hidalgo, adică un mic boier cu strămoși cavaleri. Îl chema Alonso Quixano, avea cam 50 de ani și cât era ziua de lungă, uneori chiar și noaptea, citea povestiri despre cavalerii faimoși și curajoși. Ba mai mult, din puținii bani pe care îi avea își cumpăra mereu cărți, așa că adunase atât de multe volume, încât umpluse o cameră întreagă unde își petrecea toată ziua. De la un timp, începuse să creadă că el însuşi este un cavaler, asemenea celor despre care citea.
03/03/202010 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Cartea Junglei

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu a fost odată… un pui de om pe nume Mowgli. De ce este atât de interesantă povestea lui? Fii atent și vei afla! Ei bine, totul a început într-o seară foarte caldă, când o familie de lupi a salvat micuțul bebeluș cu gropițe în obraji de tigrul Shere Khan, un tigru fioros care supăra mereu haitele de lupi și voia să devină regele ținuturilor.  
03/03/20209 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Romeo și Julieta

Romeo și Julieta este o tragedie scrisă de William Shakespeare despre soarta a doi îndrăgostiți care luptă împotriva prejudecăților sociale, a urii între familii, a ambiției vanitoase și a destinului. Tragedia celor doi adolescenți, fatal îndrăgostiți unul de altul este considerată una dintre poveștile clasice de dragoste ale lumii. 
14/02/20205 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Legenda lui Cupidon

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată un băiețel înaripat, capricios și pus pe glume care încurcă și descurcă povești de dragoste. Da! Cred că ai ghicit! De Cupidon e vorba! Tu ai auzit de el? În legendele Grecie Antice era cunoscut sub numele de Eros, fiu al Afroditei, zeiţă iubirii şi a frumuseţii, iar în mitologia clasică, îşi păstrează numele, fiind reprezentat ca fiu al zeiţei Venus. Avem și noi românii un reprezentant al iubirii, Dragobete, fiul frumoasei Dochia.
14/02/20207 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Dumbrava Minunată

Ca toate poveștile și Dumbrava minunată începe cu… a fost odată… demult, într-un oraș mic din Moldova, o fetiță de vreo șase ani pe care o chema Lizuca. Mama Lizucăi murise, iar domnul Vasilian, tatăl fetiței, se recăsătorise cu doamna Mia. Intr-o zi de vară, doamna Mia se bucura de vizita a două doamne și vorbea, printre altele, despre viața frumoasă pe care o ducea alături de soțul ei. Singurul ei motiv de supărare era Lizuca, fiica ei vitregă.    
10/02/20206 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Prinț și cerșetor

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată, demult, foarte demult, pe când regele Henry al VIII-lea domnea în Londra. Pe vremea aceea, într-o toamnă, doi băieți au apărut pe lume în aceeași zi. Unul, Tom Canty, s-a născut într-o familie foarte săracă și nimeni nu s-a bucurat. Celălalt, Eduard Tudor, Prinţ de Galles, s-a născut în palatul regal și era fiul dorit al regelui. În timp ce Prințul Eduard primea cea mai bună educație, cea mai bună mâncare și cele mai frumoase haine, Tom trebuia să cerșească pentru o bucată de pâine și purta numai zdrențe. Singurul lucru bun din viața lui Tom era părintele Andrews care îl învățase să scrie, să citească și obișnuia să-i dea cărți cu împrumut. Poveștile, basmele cu uriaşi şi zâne, cu castele fermecate, cu regi şi feti-frumoşi, îl făceau pe Tom să uite suferinţele şi greutăţile, în
07/01/202013 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Somnoroase păsărele

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu… a fost odată… pe la mijlocul lui ianuarie 1850, când la Ipotești s-a născut Mihai Eminescu. Cine este Mihai Eminescu? Un mare poet român, care a scris poezii care ne încântă și astăzi. Natura apare des în poeziile lui Eminescu. ”Somnoroase păsărele” este o poezie scurtă, simplă, delicată ca un cântec de leagăn. Păsărelele, somnoroase, dispar între rămurele și se culcă în cuiburile lor. În pădurea întunecată se face atât de multă liniște, încât se aud izvoarele cum curg. Florile din grădină își strâng petalele și adorm și ele. Lebăda parcă plutește pe apa liniștită, spre trestii, unde urmează să doarmă (poate cu capul sub o aripă). Iar pe cer se ridică Luna, care ne face să visăm.  
11/12/201934 seconds
Episode Artwork

Crăiasa Zăpezii

Ca toate poveștile și Crăiasa Zăpezii începe cu… a fost odată un vrăjitor foarte răutăcios care a creat o oglindă fermecată special pentru a râde de oameni și pentru a-i supăra. În această oglindă nu se vedeau lucrurile frumoase, ci doar lucruri urâte, defecte, stricate. Cu cât te uitai mai mult în ea, cu atât aveai impresia că ești mai pocit. Ei bine, într-o zi vrăjitorul a scăpat oglinda din mână, iar ea s-a spart în mii și milioane de bucăți care au început să intre în ochii oamenilor din toată lumea făcându-i să vadă tot ce era lipsit de frumusețe în jurul lor. Ba mai mult, unele cioburi au ajuns în inimile oamenilor și le-au prefăcut pe loc în bulgări de gheață.
16/11/201914 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Câinele și cățelul

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată. A fost odată un câine mare, cu un lătrat puternic, care se auzea până departe pe nume Samson. Ei, nu era un câine obișnuit. El nu doar că lătra foarte tare, dar putea să vorbească la fel ca oamenii. Mai mult chiar, îi plăcea să vorbească cu alții și să fie ascultat. Într-o zi, Samson s-a întâlnit cu un bou. Bucuros că are cine să îl asculte, câinele începu. 
15/11/20191 minute 51 seconds
Episode Artwork

Robin Hood

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată un viteaz pe nume Robin Hood, despre care sigur ați mai auzit. Acum mulți, mulți ani, pe vremea lui Robin, cei mai curajoși bărbați se înfruntau în competiții de tras cu arcul și în lupte libere cu sabia sau pumnalul. Unul dintre cei mai pricepuți arcași era chiar Robin Hood, tânărul care câștiga toate întrecerile din orașul Nottingham, în Anglia. Nu se despărțea niciodată de centura lată din piele în care erau înfipte pumnalul și trei săgeți lungi și nici de pălăria de catifea la care purta o pană smulsă din aripa unui vultur. Într-o zi, auzind că se organizează o nouă competiție, Robin își luă arcul și săgețile și porni spre întrecere cu pas grăbit.
13/11/201910 minutes 1 second
Episode Artwork

Prâslea și merele de aur

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată un împărat puternic și mare care avea o grădină frumoasă, cum nu se mai văzuse. În cel mai îndepărtat colț al grădinii se afla un măr care făcea mere de aur, dar împăratul nu reușise niciodată să guste un fruct copt pentru că un hoț fura merele din pom fix când se coceau.
13/11/20199 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Legenda Dragonului Wawel

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată un dragon înspăimântător care locuia într-o peșteră întunecoasă de la poalele dealului Wawel, în țara pe care noi o numim azi Polonia. Tocmai pentru că trăia la baza acestui deal, oamenii îl numeau Dragonul Dealului Wawel sau, mai scurt, Dragonul Wawel. Nimeni nu știa cum de își făcuse casă tocmai acolo, dar toți locuitorii se temeau de el. Până și soldații din armata regelui înghețau de frică atunci când îi auzeau respirația sau, mai rău, urletul Uuuuuuu când îi era foame.
22/10/20194 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Pupăza din tei

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu… fost odată,  în satul Humulești, un băiat pe care îl chema Nică. Într-o dimineață, mama îi întrerupe somnul dulce spunându-i:  – Trezește-te, leneșule, înainte de răsăritul soarelui, că iar cântă pupăza şi nu-ţi merge bine toată ziua! Căci aşa îl păcălea mama, cu o pupăză care-şi făcuse cuib, de mulţi ani, într-un tei foarte bătrân şi scorburos, pe coasta dealului, la moş Andrei. Nu știți ce e pupăza? E o pasăre care pleacă toamna și vine primăvara pe la noi, cu pene cenușii și cu un moț de pene mari, roșii-ruginii, așezate ca o creastă în vârful capului. Ei bine, Nică era foarte supărat pe pupăza aceasta pentru că îl trezea dis-de-dimineață, în toate zilele, întreaga vară. 
21/10/20194 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Vizită

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată un băiețel de vreo opt anișori, pe nume Ionel Popescu, singurul fiu al doamnei Maria Popescu. Într-o zi de 7 ianuarie, când se sărbătoresc oamenii ce poartă numele de Ion, Ioana, Ionel, un prieten vechi al doamnei Popescu veni în vizită cu o minge mare și elastică de cauciuc. Surpriza îi plăcu foarte mult doamnei Popescu, dar mai ales copilului, care își aștepta musafirul îmbrăcat în uniformă de maior, adică într-un fel de costum de ofițer din armată.
08/10/20194 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Pinocchio

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată un… tâmplar bătrân, pe nume Gepetto care trăia singur într-o căsuță sărăcăcioasă la marginea unui oraș. Într-o zi, el a sculptat o marionetă de lemn și i-a pus numele Pinocchio. Visa la o păpușă care să danseze, să mânuiască sabia și să facă tumbe. Ei bine, în mod uimitor, ca în povești, marioneta începu să vorbească și să se miște în voie, arătând ca un băiețel adevărat, dar cam neastâmpărat. Așa că, după un timp, Gepetto l-a înscris pe băiat la școală, i-a cumpărat un Abecedar și i-a spus.
30/09/20195 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Abecetarul

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată… prin septembrie 1927 un băiat pe care îl chema Ion D. Marinescu. Da, știm, anul 1927 a fost acum mulți, mulți ani, dar hai să îți povestim cum era pe atunci la școală. Ei bine, băiatul nostru, care tocmai începea clasa I, stătea îngândurat pe un scăunel, speriat de literele abecedarului. Totul era schimbat. La școală i se spune Marinescu, nu Ionel, cum i se zicea acasă.  În viața lui au intrat Domnul, Școala, Catalogul. Mama nu îl mai răsfață acum, ci îi spune că a venit momentul să descopere „abecetarul”.
25/09/20195 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Croitorașul cel viteaz

Jacob Grimm s-a născut în 1785, în vreme ce Wilhlem, în 1786, la Hanau, în Germania. Fiecare dintre cei doi frați a scris lucrări separate, dar succesul l-au obținut pentru volumele semnate împreună. Pe parcursul mai multor ani, au cules vechi povești populare pe care le-au publicat în 1812, sub titlul Povești pentru copii și părinți. Ele au fost reeditate astfel încât, în 1857, au ajuns la forma finală pe care o știm astăzi drept Poveștile Fraților Grimm. Croitorașul cel viteaz a fost publicat în anul 1812 în volumul intitulat „Kinder- und Hausmärchen” (Povești pentru copii)
26/08/20197 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Rățușca cea urâtă

În anul 1843 scriitorul Hans Christian Andersen a publicat povestea bobocului de lebădă care nu și-a putut găsi locul printre puii de rață alături de care a ieșit din ou. Deși a fost preluată și chiar rescrisă în mai multe variante, ideea poveștii a rămas aceeași: fiecare viețuitoare are locul ei în natură și trebuie să aibă încredere în forțele proprii. Se spune că autorul a vrut să își intituleze prima dată textul „Tânăra lebădă”, dar ar fi stricat elementul de surpriză de la final, așa că a decis să o numescă „Rățușca cea urâtă”.
26/08/20195 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Turtița năzdrăvană

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… au fost odată un moş care trăia alături de băbuța lui într-o căsuță sărăcăcioasă. Într-o zi, moşul o rugă pe babă: – Fă-mi și mie o turtiţă! Mi-e foame și mi-e așa poftă! Miamiii Miami…. – Din ce să o fac, măi, moșule? Nu prea avem cu ce…  
26/08/20194 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Sarea în bucate

Ca toate poveștile si aceasta începe cu… a fost odată un împărat care avea trei fete. Tare le mai iubea împăratul și le oferea tot ce avea el mai bun, încercând să le ocrotească și să le învețe câte în lună și în stele. Într-o zi acesta le-a chemat în sala tronului, acolo unde se țineau balurile împărățești și festivitățile importante, și a întrebat-o pe cea mai mare dintre ele.
23/08/20194 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Hansel și Gretel

Hansel și Gretel este un basm german, adaptat și publicat de Frații Grimm în anul 1812. Jacob și Wilhelm Grimm, cunoscuți în literatură drept Frații Grimm, s-au născut în apropiere de Frankfurt, Germania, într-o familie cu nouă copii. Ei sunt autorii a numeroase studii lingvistice și povești îndrăgite de multe generații de copii precum Albă ca zăpada, Croitorașul cel viteaz, Cenușăreasa, Hansel și Gretel. Multe dintre poveștile scrise de ei au fost adaptate pentru cinema de creatori precum Walt Disney. Frații s-au inspirat, inclusiv pentru Hansel și Gretel, din poveștile care circulau, prin viu grai, în regiunea în care ai au locuit.
31/07/201910 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Cantecul iubirii

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… o fată frumoasă care iubea să cânte la nai. Și în China, țara de unde am aflat această poveste, copiii primesc, atunci când sunt mici, o tăviță cu tot felul de obiecte din care să își aleagă. Se spune ca ele prezic viitorul. Fetița de care vă povestim a ales o bijuterie verde, cu o piatră prețioasă strălucitoare, motiv pentru care tatăl ei i-a pus numele Liang Yu, adică jucăria de jad. Tatăl fetei era un împărat tare bogat. Pentru că iubea muzica, el i-a construit copilei un castel frumos unde să poată cânta în voie și un turn înalt, de unde să poată asculta mai bine trilurile păsărilor.
20/05/20194 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Penelul Fermecat

Asculta basmul chinezesc "Penelul fermecat" în care este vorba despre un băiat sărman pe nume Ma Liang căruia îi plăcea să deseneze și visa să devină pictor. Într-o zi, el trece prin fața unei școli și vede un profesor desenând. Îi cere acestuia un penel, dar profesorul îl refuză și îi zice batjocoritor că penelul nu este pentru o haimana ca el. Atunci băiatul își pune în gând să muncească din răsputeri pentru a deveni un pictor faimos.
30/04/20196 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Jack și Vrejul de Fasole

Scrisă de Joseph Jacobs, povestea lui Jack și a boabelor de fasole fermecate îi duce pe copii într-o lume fantistică în care imaginația și curajul transformă realitatea. Publicată în anul 1890, povestea face parte dintr-o serie de texte englezești îndrăgite de întreaga lume.
09/04/20197 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Pasărea Iubirii

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată în Tibet, un ținut sterp, sărac, în care oamenii nu mâncau niciodată pe săturate, nu aveau haine călduroase și nimeni nu mai avea putere sa iubească și să se bucure de viață. Bătrânii spuneau că Iubirea este o pasăre frumoasă care trăiește departe, la răsărit, în Muntele de Zăpadă. Unde zbura pasărea, acolo era Iubirea. În fiecare an, oamenii porneau să o caute, dar nimeni nu se mai întorcea din această încercare. Se spunea că pasărea era păzita de trei zmei bătrâni, care numai suflând în barbă puteau lua viața unui om.
12/03/20196 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Cum au ajuns pe cer Soarele și Luna?

Ca toate poveștile și aceasta începe cu… a fost odată o femeie care locuia într-un sătuc alături de cei 3 feciori ai săi. Cea mai mare bucurie a mamei era să își vadă fiii cum cresc înalți și frumoși de-ți era mai mare dragul să te uiți la ei. Într-o zi, băieții au primit invitație la o nuntă, iar pentru această ocazie mama le-a pregătit cămăși albe pe care le-a brodat cu mâna ei, fără să închidă un ochi, două nopți la rând. In seara nunții, mama i-a condus pe cei trei frați până la marginea satului și le-a reamintit toate cântecele și tradițiile pe care le știa de la bunica ei, numai bune să înveselească orice petrecere.
12/03/20193 minutes 44 seconds
Episode Artwork

Tânărul împărat și fata înțeleaptă

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un împărat tânăr, iubit de oameni și respectat. Deși avea grijă de toți supușii săi și împărțea cu ei pământurile, livezile, vitele și pădurile, oamenii aveau o nemulțumire. Cel mai curajos dintre supuși îi spuse într-o zi: – Iubite împărat, noi ne-am dori să aveți o soție. Căsătoriți-vă cu cea mai frumoasă fată din regat și aduceți-ne pe lume un moștenitor care să ne fie rege peste ani și ani…
12/03/20193 minutes 58 seconds
Episode Artwork

În căutarea Soarelui

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odata… o țară unde Soarele uita să răsară. Acolo domnea mereu noaptea, iar zilele erau fără lumină, fără căldură, numai întuneric și frig. Atunci oamenii s-au strâns la un loc și au hotărât că e timpul să meargă la Soare, să-l roage să străluceasca din nou peste tărâmurile lor bântuite de frig, beznă și nelegiuiri. Primul care se oferi să meargă să aducă Soarele fu un bărbat încărunțit.
07/03/20194 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Legenda Mărțișorului

Se spune că de 1 martie trebuie să le oferi mărțișoare celor dragi. Șnurul alb și roșu simbolizează trecerea de la iarnă la primăvară, de la frig la cald, întuneric și lumină. Alături de șnur se mai poartă și simbolurile norocului precum trifoiul cu patru foi, potcoava, coșarul sau inima. Totuși, tu știi de unde provine această tradiție?
01/03/20196 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Alice în Țara Minunilor

Lewis Carroll (1832-1898) a fost al treilea dintre cei unsprezece copii ai unui cleric anglican. Numele său adevărat este Charles Lutwidge Dodgson și a excelat în studiul matematicii. La Oxford, unde a predat, s-a împrietenit cu Alice Liddell, fetița decanului, care l-a inspirat să scrie Alice în Țara Minunilor (1865), ilustrată de John Tenniel și continuarea Alice în Țara din Oglindă (1871). De la prima ediției, cărțile cu Alice au fost tradusă în peste 170 limbi și au inspirat adaptări cinematografice, teatrale și de televiziune. Pe lângă aceste texte, autorul a mai scris numeroase scrisori, texte politice, tratate matematice, texte ale literaturii absurde.
22/02/201910 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Legenda lui Dragobete

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un băiețel foarte isteț și vesel, iubit de toți cei care îi ieșeau în cale. Legenda spune că mama lui, Dochia, era recunoscută pentru frumusețea sa: când o întâlneai nu îți mai puteai lua ochii de la părul ei auriu, împletit în două cozi lungi, lungi, pielea albă și buzele roşii ca fragii. Când era tânără, locuia într-o colibă la poalele muntelui, unde, într-o noapte, un nor fin a coborât pe pământ și a îmbrațișat-o cu iubire. Da, în povești totul e posibil!
22/02/20195 minutes 14 seconds
Episode Artwork

De ce mestecenii sunt albi?

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un tânăr pe nume Veiko. Astăzi îțt vom spune povestea lui și a copacului numit mesteacăn. Tu ai văzut vreodată un mesteacăn? El este un copac deosebit, care înfrunzește primavara-devreme și are scoarța adesea argintie. Dar hai să lăsăm vorba și să spunem povestea! Rămăsesem la Veiko, un tânăr care știa să vorbească cu toți lupii și înțelegea ciripitul păsărilor. In fiecare zi el se plimba prin pădure, vorbea cu animalele și se gândea la Mara, cea mai frumoasă fată din orașelul lui. Mereu când își amintea de părul ei blond zâmbea și visa la momentul în care se vor întâlni.
21/02/20194 minutes 18 seconds
Episode Artwork

De ce l-a îndrăgit câinele pe om

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un câine care trăia în pădure alături de un urs. Ziua mergeau împreună la vânătoare și totul era minunat, dar seara, la culcare, câinele începea să latre, că deee… așa îi e felul, știți și voi. Azi așa, mâine așa, până când ursul nu a mai rezistat și i-a spus.
20/02/20192 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Punguța cu doi bani

Ca toate poveștile și aceasta începe cu…a fost odata o babă și un moșneag. Baba avea o găină care făcea ouă de două ori pe zi, iar moșneagul un cocoș.  
15/02/20196 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Zâna portocală

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un padișah. Un ce? Un padișah, adică un împărat turc sau, mai bine zis, un sultan. Dar hai să lăsăm vorba şi să ascultăm povestea. Padișahul de care îți povestesc avea 3 băieâi – dupa ce primii doi și-au găsit soții în ținuturile vecine, iată că a venit și vremea celui mai mic băiat să se însoare. Într-o iarnă, pe când prinţul se afla la vânătoare, prin faţă lui trecu repede, ca o săgeată, o căprioară. O secundă a fost de ajuns să îi întâlnească privirea și prințul a şoptit fără voie.
13/02/20197 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Floarea soarelui

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu… a fost odată o fată frumoasă pe care o chema Aura. Da, așa cum auzi. Aura. Și nu numai ca era frumoasă, ci și foarte, foarte harnică. Imediat cum răsărea soarele, Aura se plimba prin grădinile tatălui său, Verde-Împărat, și curăța trandafirii, busuiocul și bujorii, apoi culegea fructele din copacii plini de pere, gutui și cireșe. Împăratului i se umplea inima de bucurie când vedea cât de fericită era fiica sa printre florile din grădina palatului și nu voia cu niciun chip să o mărite, că îi era drag să o vadă în fiecare zi în preajma lui.
06/02/20195 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Șoarecele și pisica

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un șoarece și o pisică care trăiau sub același acoperiș. Într-o zi, șoarecele i-a spus pisicii că a găsit o bucată mare și apetisantă de slănină, dar are nevoie de ajutor ca să o care până acasă. Zis și făcut. Prietenii au adus-o împreună și au lăsat-o în pivniță cu gândul că se apropie iarna friguroasă și o să le prindă foooarte bine. Într-o zi, pisica s-a aranjat, și-a curățat blănița și a plecat de acasă, spunându-i șoarecelui că e invitată la o vecină care dă petrecere. Dar ce crezi că a făcut, de fapt, pisica?
31/01/20192 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Liliacul nerecunoscător

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată un liliac care zbura de colo până colo, în toate părțile, văitându-se de frig. Auzindu-l, vulturul, de care se temeau şi ascultau toate păsările cerului, l-a întrebat.
16/01/20191 minute 49 seconds
Episode Artwork

Omul de Zăpadă

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un om de zăpadă care arătă destul de ciudat: în loc de ochi avea două cioburi mari și o gură făcută dintr-o greblă veche, ceea ce îl făcea să pară că are și dinți. Era făcut de câțiva copii gălăgioși, dar foarte veseli, care se bucurau că, în sfârșit, puteau să se joace cu zăpada pufoasă.
26/12/20187 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Spărgătorul de nuci

Ca toate poveștile și Spărgătorul de nuci începe cu a fost odată… un mic orășel din Germania, acoperit de zăpadă, chiar în ziua dinaintea Crăciunului. Ca în fiecare an, domnul Stahlbaum, alături de soția și copiii lui, Clara și Fritz, organizează o mare petrecere cu daruri, decorațiuni și un brad mare împodobit.
25/12/20187 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Povestea lui Moș Crăciun

Ca toate poveștile și Povestea lui Moș Crăciun începe cu a fost odată… un bătrânel vesel care sculpta cu multă răbdare, cât era ziua de lungă, jucării frumoase și colorate. Muncea așa până în Ajunul Crăciunului, când pleca să-și vândă jucăriile într-un oraș apropiat. Adesea le vindea pe foarte puțini bani, pentru că oamenii din acea regiune nu erau bogați; dar nu conta, pentru că meșterul era bucuros să vadă cu câtă fericire primeau micuții darurile respective, în dimineața de Crăciun.
24/12/20187 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Peter Pan

Peter Pan este personajul fantastic care îi duce pe copiii familiei Darling într-o aventură în Țara Nicăierea, un loc magic plin de pirați și zâne. El a fost creat de scriitorul scoțian J. M. Barrie în piesa de teatru Peter Pan sau Băiețelul care a refuzat să crească (1904) și romanul Peter Pan și Wendy (1911). În timp ce zâna Clopoțica este cea mai bună prietenă a lui Peter, Căpitanul Hook este cel mai mare dușman al său. Peter Pan este probabil unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale literaturii pentru copii pentru că ilustrează copilăria eternă și refuzul de a deveni adult.
19/12/20188 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Tabloul fermecat

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu a fost odată… o femeie care locuia la poalele munților alături de băiețelul ei. Femeii îi plăcea tare mult sa coasă și era chiar foarte îndemânatică, iar toate tablourile de mătase care ieșeau din mâna ei erau impresionante. Într-o zi, copilul a găsit o pictură care înfățișa o casă mare în mijlocul unei grădini cu flori colorate, o câmpie verde, livadă, o grădină de zarzavat și un lac albastru cu mulți pești zglobii. Femeia s-a uitat la desen și s-a îndrăgosti pe loc de acea casă. Dar, pentru că nu avea bani să cumpere o asemenea minunăție, s-a hotărat să țeasă un tablou după acel desen. Măcar atât putea face! Dar lucrul era greu și zilele de țesut s-au transformat în luni. Seara femeia lucra în lumina rășinii de brad, care făcea mult fum, și de aceea au început să o doară ochii. Dar nu s-a lăsat. A continuat să țeasă.
12/12/20185 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Legenda lui Moș Nicolae

Ca toate poveştile şi Legenda lui Moș Nicolae începe cu a fost odată… un băieţel pe nume Nicolae. El va fi eroul poveştii noastre de azi, mai ales pentru că băieţelul acesta a devenit, în timp, îndrăgitul Moş Nicolae care pune daruri în ghetuţe în fiecare an, pe 6 Decembrie. Despre Moş Nicolae s-au scris multe legende şi povestiri, dar iată ce a ajuns la urechile noastre! Se spune că Nicolae locuia într-un satuc cu oameni de tot felul. El era tare bun şi special, iar dorinţa sa cea mai mare era să îi ajute pe cei mai puţin norocoşi, aşa că, atunci când a crescut, a făcut tot posibilul să transforme visurile celor din jur în realitate. Pentru că rămăsese orfan şi mostenise o avere destul de mare, în fiecare noapte, Nicolae se deghiza şi le oferea oamenilor din satul său mâncare, haine şi ce mai aveau nevoie.
06/12/20184 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

Ca toate poveştile, şi aceasta începe cu… a fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, un împărat mare şi soţia sa, amândoi tineri şi frumoşi. Deşi iubeau copiii şi îşi doreau să aibă unul al lor, împărăteasa nu rămânea însărcinată. Într-o zi, împăratul auzi că într-un sat vecin există un unchiaş care ar putea să îi ajute, aşa că porni cu mic, cu mare spre casa omului.
01/12/20188 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Vânătorul cu soție frumoasă

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu a fost odată… un vânător harnic. Deși era îndrăgit de toți oamenii din jurul lui și avea noroc la vânătoare, pe omul nostru îl supăra tare un boier lacom din ținutul acela. Boierul avea o moșie fără margini, se scălda în aur și argint, dar continua să îi chinuie pe toți cei din jurul lui. Cine își construia casă în apropierea moșiei era ca și sclavul său. Tare și-ar mai fi dorit vânătorul nostru o soție, dar era sigur că, dacă se însoară, boierul o să îi ceară și mai multe taxe și o să îl pună să muncească înzecit.
22/11/20185 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Insula șarpelui proroc

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un marinar. În cele ce urmează îți vom spune cea mai veche poveste marinărească, așternută pe hârtie acum 4000 de ani, pe Țărmul Mării Roșii. Așa cum îți spuneam, a fost odată un marinar foarte ghinionist pe care nenorocul îl pândise pretutindeni. După o călătorie lungă pe mare, clătinându-se încă pe valuri, el privi spre țărm cu melancolie și începu să le povestească celor câțiva oameni care mai rămăseseră cu el pe corabie așa.
14/11/20184 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Povestea pescarului

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un pescar pe nume Martin care trăia, alături de soția sa, pe malul unui lac, într-o casă sărăcăcioasă. Martin iubea lacul, mai ales că în zilele senine apa strălucea ca solzii argintii de pește, iar când era înnorat, lacul părea că ascunde ceva misterios. Deși Martin mergea în fiecare zi cu barca la pescuit, nu reușea să prindă mare lucru și adesea se întorcea cu năvodul gol-goluț.  – Se spune din bătrâni că e bine să atârni de năvod un os din aripa unei găini negre, dacă vrei să prinzi mult pește, îi spuse într-o zi soția lui Martin.
07/11/20183 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Măgarul care a salvat o cetate

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un biet om care nu avea altă avere decât un măgar prăpădit și jigărit. Cineva îi dăduse ideea să meargă într-o cetate îndepărtată unde, acest animal, nefiind cunoscut, ar fi putut obține ceva galbeni. Ajunse în cetatea pomenită și începu să-și laude animalul.
01/11/20181 minute 41 seconds
Episode Artwork

Sfoara de fum

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… o broască țestoasă care avea o fiică frumoasă, foarte frumoasă, nemaivăzut de frumoasă. Într-o zi, mama îi spuse: – Draga mea, a venit timpul să te mărit. Dar, să știi, am să te dau unui bărbat înțelept. Unuia care va ști să lege o grămadă de apă!
12/09/20182 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Berta și Nero

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… o bătrânică pe nume Berta care locuia dincolo de Tibru, într-un cartier frumos din Roma. Cât era ziua de lungă Berta torcea și cânta, torcea și cânta. Într-o zi, trecu pe acolo Nero, împăratul roman de care toți se temeau, o auzi pe Berta cântând și se opri.
05/09/20182 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Ultimul rege maimuță

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… un rege maimuță care domnea peste supușii săi într-o pădure întinsă. În împărăția lui Jinko trăiau un șoarece, o pisică, un câine, un băț năzdrăvan care alerga de colo-colo și se juca cu animalele, un foc care nu se stingea niciodată, un lac cu apă limpede, un elefant, o furnică și primul sfătuitor al regelui, Tancat șacalul. Tancat era trist când ceilalți erau veseli și era nemulțumit că nu putea găsi pe nimeni cu care să se certe. Pisica și Șoarecele erau prieteni la cataramă. Bățul, fiind jucăuș, prefera să țopăie și îl îndrăgea mult pe Câine. Lacului îi plăcea la nebunie să stea de vorbă cu Focul, iar Elefantului, îi era așa de dragă Furnica, încât deseori o purta în spinare zile întregi.
29/08/20184 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Cei patru frați

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… un tâmplar bogat și vestit în toate satele din jur pentru talentul său. Bătrânul avea și patru fii, frumoși și voinici, harnici și cuminți. Deși avea toate motivele să fie fericit și mulțumit, tâmplarul avea totuși o mare nemulțumire. Toată viața sa nu călătorise mai departe de orașul cel mai apropiat. Deși culmea, satul lui era așezat pe malul mării, iar marea, când o vezi cât de întinsă și de frământată e, îți înfinge-n inimă un dor de ducă, de-ți vine să lași totul și să fugi unde vezi cu ochii.
22/08/20186 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Barca fermecată

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… un tată care avea trei fii și nicio altă avere decât un cal, un măgar și un purcel. Într-o zi, regele din ținutul acela a anunțat că acela care reușește să construiască o barcă în stare să meargă și pe mare și pe uscat o va primi drept soție pe fiica sa.
15/08/20188 minutes
Episode Artwork

Fetița cea înțeleaptă

Ca toate poveştile şi aceasta începe cu a fost odatã… o familie cu doi fraţi. Unul era sãrac, iar celãlalt bogat. Cel sãrac avea o iapã care trãgea la căruţa, iar cel bogat un armãsar. Intr-o searã, iapa celui sãrac a fãtat un mânz care şi-a fãcut culcuş sub cãruţa bogatului.
08/08/20185 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Prinţesa broscuţã

a toate poveștile şi aceasta începe cu a fost odatã… un ţar care avea trei fii. Într-o zi, ţarul le-a spus bãieţilor sãi: – Copii, faceţi-vã câte un arc şi trageţi câte o sãgeatã în vazduh, apoi aşteptaţi fetele care se vor întoarce cu sãgeţile voastre şi luaţi-le de soţii. Iar dacã vreunul dintre voi nu o sã îşi primeascã sãgeata înapoi, acela va ramâne neînsurat. Fiul cel mare a tras, iar sãgeata i-a fost adusã de fiica unui domnitor. Cel mijlociu a tras şi a primit sãgeata de la fata unui general. Iar cu sãgeata celui mai mic, pe nume Ivan, s-a întors o broascã.
01/08/20186 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Ivan mincinosul

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… un tânăr pe care-l chema Ivan. Într-o bună zi el se tocmi vizitiu la un boier și plecară la drum lung. Iar pentru că la așa o cale lungă tăcerea-i plictisitoare, boierul simțea nevoia să spună verzi și uscate. Cum mergeau ei așa, sări pe lângă ei un iepure. Boierul, văzându-l, începu să vorbească despre iepuri.
25/07/20182 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Piulița fermecată

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată…doi frați care locuiau într-un mic sat japonez la malul mării. Fratele mai mare era harnic, iar cel mic, leneș. Într-o zi, fratele cel mare se duse la pădure și tăie lemne de dimineață până la amiază. Când soarele ajunse drept în creștetul capului lui, în fața sa se opri un bătrân. Acesta avea în mână o piuliță de piatră, de aceea în care se curăță orezul.
18/07/20183 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Cei patru muzicanți

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… patru muzicanți. Rătăcitori pe drumuri de țară, ei cântau pe la hanuri pentru toți călătorii osteniți. Uneori, muzica le era răsplătită cu o bucată de pâine și ceva bănuți. Alteori, însă…Într-o seară târzie au poposit lângă ruinele unei cetăți vechi. I-au dat ocol de câteva ori, după care s-au așezat sub un zid, la loc ferit…
12/07/20184 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Pățania Iepurelui Alb

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… o insulă îndepărtată în care trăia un Iepure Alb fermecat, dar și destul de șmecher…Pentru că, de obicei, nimeni nu e mulțumit cu ce are, și iepurele nostru se plictisise de insulă și dorea din toată inima să-și schimbe locul. Într-una din zile, trecu pe lângă insulă un crocodil.
04/07/20184 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Muzicanţii din Bremen

Basmul Fraților Grimm a fascinat generații întregi de copii. Fiecare dintre cei doi frați a scris lucrări separate, dar succesul l-au obținut pentru volumele semnate împreună. Pe parcursul mai multor ani, au cules vechi povești populare pe care le-au publicat în 1812. În Muzicanții din Bremen personajele se îndreaptă spre un oraș adevărat, Bremen, unde acum există un monument a lui Gerhard Marcks (1953) care reprezintă cele patru animale din poveste: măgar, cocoș, pisică, un cățel.
28/06/20185 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Izvorul tinereții

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… o pădure îndepărtată, la o margine de sat, unde trăiau demult, un bărbat și soția sa. Locuiau într-o colibă sărăcăcioasă, mâncau doar legume și din când în când un vânat, dar erau mulțumiți cu ce aveau și nu râvneau la nimic altceva. Erau sănătoși, bucuroși și munceau cu drag. El era pădurar și umbla toată ziua cu treabă, iar soția lui rămânea acasă să facă mâncare, curățenie și să coasă câte o cămașă. Și uite așa, timpul a trecut repede și amândoi își încărcară în spinare o mulțime de ani pe care abia îi mai puteau duce. Deși îl ajungea bătrânețea din urmă, moșneagul își lua în fiecare dimineață uneltele, îi spunea babei la revedere și pleca domol, la muncă, în pădure. Baba rămânea acasă, harnică și veselă ca altădată.
19/06/20186 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Lupul cel năzdrăvan și Prințul

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată ca niciodată… un împărat, o împărăteasă și cei 3 copii ai lor. Zi de zi împăratul se plimba în grădina palatului și îngrijea florile pe care le iubea, și din când în când, trăgea cu ochiul spre capătul grădinii unde se afla un pom cum nu mai exista în toată lumea – un măr care făcea mere de aur. Într-o zi, împăratul văzu că pomul înflorește, apoi își scutură florile, iar spre seară a văzut fructele mari și frumoase, gata-gata să se coacă. Apoi a zâmbit de bucurie la gândul că a doua zi o să mănânce mere de aur la masă!
16/06/20188 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Motanul încălțat

Deși are zeci de variante, povestea Motanului încălțat a cucerit inimile copiilor din întreaga lume. Cele mai cunoscute sunt poveștile culese de Charles Perrault în care un motan năzdrăvan reușește să își transforme stăpânul din om sărac în prinț.
30/04/20185 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Degețica

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată… o femeie care își dorea tare mult un copilaș, așa că într-o zi s-a dus la o babă ce îndeplinea dorințe și a întrebat-o unde ar putea să găsească un copil.
30/04/201811 minutes 33 seconds