Winamp Logo
90 minutes Cover
90 minutes Profile

90 minutes

Dutch, Sports, 4 seasons, 102 episodes, 22 hours, 21 minutes
About
Aster Nzeyimana, Filip Joos, Sam Kerkhofs en Steven Defour bespreken de voetbalactualiteit. Het kwartet brengt na elk voetbalweekend de bal aan het rollen over wat hen is opgevallen: in het voetbal en in het leven. Want wie alleen iets van voetbal kent, kent niets van voetbal. 90 minutes is een coproductie tussen Sporza en Friends of Sports.
Episode Artwork

De van-het-straat-helpster

De laatste pass is gegeven, de voetbalteerlingen zijn geworpen en de VAR-kaarten zijn geschud: 90 MINUTES kan dus niet anders dan nog een laatste keer dit seizoen terug te blikken op het afgelopen voetbalweekend. Deze keer in ons (licht bekaterd) panel: Gilles, Gilles, Daan, Tuur en partycrasher Filip. Gelukkig heeft die laatste zijn zilveren bandje wel thuisgelaten.
5/28/20242 hours, 4 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

De kommaneukers

Klopp en Reus zwaaiden af, maar bij 90 MINUTES is het uiteraard nog geen tijd om afscheid te nemen. Club Brugge won van Anderlecht ondanks hun slechtste match van de Champions’ Play-offs en ook dat andere duel tussen Brussel en Brugge werd niet de match van de (m)eeuw. Daardoor stijgt de win probability op een nieuwe titel voor blauw-zwart naar ongeziene hoogten. Bij Antwerp viel er dan weer een dieptepunt op door een verschrikkelijke blessure voor Ritchie De Laet.
5/21/20242 hours, 12 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Panna (cotta)!

Daan en Filip zijn net terug van een tripje naar Londen. Helaas stelde Tottenham - Man. City teleur en dan zwijgen we nog over het feit dat er geen kanalen te bespeuren waren... Gelukkig blijft de Belgische competitie wel het bekijken waard met een superspannende titelstrijd en dito trainerscarrousel die eraan zit te komen. Charles De Ketelaere houdt dan weer best zijn broodzakken in de gaten, want die EK-selectie kan hem nu echt niet meer ontlopen.
5/15/20242 hours, 9 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

De Flo-match

De Europe Play-offs zijn beslist, Spanje kent zijn kampioen en wij weten over enkele dagen wie de Croky Cup wint: het is duidelijk moneytime in het voetbal. Bij deze bijzonder interessante weken hoort een al even interessant 90 MINUTES-panel en dus ploffen deze keer de twee Gilles’en, Filip, Tuur - die even terug in het land is - en Daan neer in onze zetel.
5/7/20242 hours, 1 minute, 30 seconds
Episode Artwork

Van or-waarde

From Costa Rica with love (en voetbalinzichten)! Joris is weer in het land en samen met Steven vervangt hij Daan - die zijn verlengde verblijf in de JPL viert - en Sam. Club is weer een van de winnaars van de week en plaatst het bestuur voor een dilemma. In het buitenland wordt het een einde in mineur voor Klopp en kent PSG meer geluk. Steven legt het verschil uit tussen Thiago en Jovanović, Filip pleit voor nieuwe Wyscout-categorieën en Joris vertelt over penalty’s in Midden-Amerika.
4/30/20242 hours, 32 seconds
Episode Artwork

O tempora, o Moris

Het is stilaan moneytime in voetballand.In de Champions’ Play-offs blunderen Union en Moris zich na een vierde opeenvolgende nederlaag naar plaats 3, maar de titelstrijd is nog niet gestreden! Een goede 90 MINUTES smaakt natuurlijk het best wanneer Filip z’n Italiaanse kruidenmix bovenhaalt. Van Roma en Tiramisu naar een Milanese malaise. Het vijftal reist verder door via de Bundesliga en de Clasico naar de andere kant van het Kanaal.
4/23/20242 hours, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

De onderdrijver

Paars-wit boven dus in het Belgisch voetbal en vooral voor Union is dat een domper. De Unionisten moeten zich snel herpakken, willen ze hun titeldroom nog realiteit maken. Die droom lijkt voor KRC Genk dan weer helemaal weg na een gelijkspel tegen Cercle Brugge. Het vijftal ontdekt daarnaast dat in het land van eenoog, Man. City - Arsenal koning was en zet de Lens op Hervé Koffi.
4/16/20242 hours, 3 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Filip Loos

Gilles, Sam, Joris, Daan, en jawel, Filip blikken terug op weer een veelbewogen speeldag. Die laatste kon niet meer meespelen in de extra tijd. Club Brugge duwde Anderlecht kopje-onder en ook Union liep schipbreuk op. Daardoor verdubbelde de tweestrijd om de titel naar een vierstrijd. Geen champagnevoetbal in de Relegation Play-offs, maar gelukkig was er wel Koffi - voor Charleroi dan toch.In Turkije verlieten ze dan weer snel het veld, iets waar Roma beter een voorbeeld aan had genomen.
4/9/20241 hour, 56 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

De terughaan

De kop van de play-offs is er af. Ironisch genoeg was het net een discutabele kopstoot van Wijndal die de eerste match in de Champions’ Play-offs besliste. Anderlecht kroop zo dichter bij de koppositie, omdat Union verloor van KRC Genk. Of hoe de titelstrijd weer helemaal open lijkt te liggen. Natuurlijk werd er niet alleen in België gevoetbald. In Engeland stond met Man. City - Arsenal bijvoorbeeld een belangrijk duel om de titel op het programma, al draaide die wedstrijd uit op een sof.
4/2/20242 hours, 2 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Uitglijden van de voorpret

Na een speeldag vol emoties, salonremises en trainersontslagen heeft het 90 MINUTES-panel opnieuw veel om over na te kaarten. Het bizarre slot in Westerlo - KRC Genk betekende meteen het einde voor Rik De Mil bij Westerlo. Daardoor viel KAA Gent, ondanks een vierende Gandelman, naast de Champions’ Play-offs. Wel bij de top 6: Club Brugge, al lijken zij een beetje het noorden (en een Noor) kwijt. Verder bleek OHL de ijsberg van KV Mechelen te zijn, terwijl KV Kortrijk herleeft.
3/19/20242 hours, 12 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Salomon is niet altijd een tsjeef

Volgend weekend zit de reguliere competitie erop en dus neemt de spanning alleen maar toe. Zo deed KAA een slechte zaak in de strijd om Play-off 1 na Archieslecht verdedigen van Brown. Onderaan het klassement speelde Charleroi dan weer gelijk waardoor Daan nog steeds niet gered is. Al ging het na die match toch vooral om de arbitrage, want er was weer van alles aan de hand.
3/12/20242 hours, 8 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Op kot bij Joris

Geen 90, maar 60 minuten deze keer. Zonder voorzitter en zonder voetballende Daan, maar Gilles De Coster, Gilles Mbiye-Beya, Joris Brys, Filip Joos en Tuur Dierckx tekenden wel present voor de eerste opname mét enthousiast publiek op het Live podcastevent van VRT MAX. Met goeie verhalen van vroeger - Filip op kot bij Joris - en goeie verhalen voor de toekomst - Hein Vanhaezebrouck bij Club Brugge. En verder ook aandacht voor een strijkijzerploeg, de Mol(de) én een blowjob.
3/9/20241 hour, 2 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Het vak H(eymans)

Daan nam afgelopen vrijdag vijf geluksbrengers mee naar zijn wedstrijd met Charleroi en dat leverde hem drie punten op. Dame (en Núrio) Fortuna stond dan weer niet aan de zijde van KAA Gent, dat verloor nadat Kelvin Yeboah de temperatuur van Sclessin nog eens deed stijgen. Verder kostte het Club Brugge bloed, zweet en tranen om KRC Genk te verslaan, zorgde KV Mechelen voor een back to reality bij Cercle Brugge en werd het verschil tussen de beide ploegen uit Manchester pijnlijk duidelijk.
3/5/20241 hour, 58 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

De geflambeerde kanarie

Een nieuwe week, een nieuwe 90 MINUTES! Sam is deze week niet van de partij, maar gelukkig is de andere helft van het succesvolle FIFA-duo er wel. Arsenal zet Filip in vuur en vlam, terwijl de brandende 'kwestie Vanhaezebrouck' het panel bezighoudt. Ook Ronny Deila beleeft niet zijn prettigste dagen, is Cercle een episodeploeg, is STVV de leukste ploeg en is Napoli de slechtste titelverdediger. Dé verrassende noot van de aflevering komt dan weer van een ontvoerder die jonglerend lezingen geeft.
2/27/20242 hours, 32 seconds
Episode Artwork

Te romantische 10

Alan Minda veroverde alle groen-zwarte harten met een Messiaans doelpunt. Daardoor behaalde Cercle Brugge een punt in de Brugse derby, die niet meteen een match uit de 37 miljoen werd voor Igor Thiago. Verder maakte Antwerp een uitschuiver tegen KV Mechelen en nekte een dode parkiet de Kanaries. Wie dode vogeltjes wil zien, kan in München terecht, waar Tuchel en co. de Bundesliga uit hun snavel zien glippen. Gelukkig is de Premier League nog spannend, of dat wil Man. City ons toch doen geloven.
2/20/20242 hours, 6 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Avocado’s en advocaten

Met nog vijf speeldagen te gaan slaat de paniek stilaan toe bij sommige ploegen. In het degradatiemoeras blijft RWDM een club met problemen, terwijl Westerlo en Charleroi eveneens met stress blijven leven. Ook rond de zesde plek blijft het spannend met een strijdvaardige Muslic, een radeloze Hein en Genk dat nog maar eens uitschoof(s). Daarnaast is er deze week weer voldoende aandacht voor luchtigere zaken.
2/13/20241 hour, 56 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Pingelen

Het Belgisch voetbal kreunt onder de supportersacties en door een klacht van RWDM is het nog steeds alle ‘hands’ aan dek wat de arbitrage betreft. Het is aan Lorin Parys om een kasteel te vinden en de problemen op te lossen. Gelukkig is er ook voldoende aandacht voor het echte voetbalnieuws. Zo kreeg Jürgen Klopp Filip stil, terwijl die andere succescoach Brian Riemer zijn formule in vraag moet stellen. Komen verder aan bod: de mooiste panna van de week, Deniz Undav en de busrit van Vermeeren.
1/30/20242 hours, 4 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Jorio-special

Een gouden feestweek voor Antwerp werd bezoedeld door een bizar spandoek, maar gelukkig voor Marc Overmars gaat hij niet met de titel ‘Lul van de week’ lopen. Die prijs gaat deze week naar Molenbeek, waar een tenenkrullende RWDM-fan het niet kan verkroppen dat zijn team steeds verder wegslip(per)t in het klassement. RWDM wordt dus gegijzeld door zijn fans, terwijl AS Roma net afscheid nam van zijn gijzelnemer. Al blijkt dat niet het grootste probleem van het Italiaanse voetbal.
1/23/20242 hours, 1 minute, 34 seconds
Episode Artwork

De pennenvriend

De eindejaarsfeesten staan voor de deur, geen beter moment dus om nog eens af te spreken met een oud-lid van de 90 MINUTES-familie! Gilles, Sam, Filip en Gilles ontvangen verloren zoon Tuur Dierckx. Deze week veel aandacht voor Thibaut Courtois en die andere voetbalbom van de week. Dit was de laatste 90 MINUTES van 2023. Zo kan Filip eindelijk naar Joshua Zirkzee en, euh, Charles De Ketelaere gaan kijken. Alle info over het Live podcastevent van VRT MAX vind je op https://vrtmax.be/podcast
12/22/20232 hours, 16 seconds
Episode Artwork

Koning Eenoog

De leden van 90 minutes, met Joris Brys, zien een kwalijke trend genaamd hooliganisme. Gelukkig werd er ook nog gevoetbald in de stadions. Zo speelde Antwerp een sterke wedstrijd dankzij draaischijf Keita. STVV-OHL was dan weer vooral een duel tussen Koita en Leysen en Westerlo won het duel met KV Kortrijk om hoofdcoach Rik De Mil. In het buitenland krijgen vooral Aston Villa en Girona FC hulde van ons panel. Hopelijk hebben jullie evenveel lof voor hen, na het luisteren van deze 90 MINUTES!
12/12/20231 hour, 58 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Op basis van kolen en knollen

Woensdag is het Sinterklaas, maar ook Filip, Daan, Sam, Gilles en Gilles zijn in een vrijgevige bui en strooien in het rond met hun voetbalwijsheden. Samen zagen ze hoe Sporting Hasselt lekkers blijft krijgen, terwijl Jonas De Roe(ck) kreeg in Westerlo. In België was het ijskoud buiten en ook van de prestaties op het veld kregen we het niet meteen warm. Gelukkig was er een blikopener in Antwerpen, een scorende keeper in Eupen en een buikdanser in Gent om het voetbalhart een beetje te verwarmen.
12/5/20232 hours, 2 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

De infrarood sauna

Feest in onze studio! Sam blaast 36 kaarsjes uit en kreeg een mooie 12/12 met Hasselt cadeau én een bijpassende plaat van de 90 MINUTES-bende. Ook Daan had iets te vieren, want hij kreeg eindelijk zijn spreekwoordelijke ketchupfles open en dat smaakt naar meer. Verder hebben onze feestvarkens zoals gewoonlijk oog voor de voetbalactua overal ter lande. Zo heeft Anderlecht opnieuw een leger supporters achter zich en kijken de Standard-supporters liever vanuit warmere sferen naar hun team.
11/28/20231 hour, 58 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Drip or Brown

Gilles De Coster is -minder bruin dan gedacht- terug van zijn exotische excursie(s). Filip, ‘Daan Huysmans’ en Gilles Mbiye-Beya ontvangen hun vaste host na drie weken afwezigheid met open armen. Ook Jokke is weer van de partij, hij valt deze keer in voor Sam die verplichtingen had in het Hasseltse. Met veel drip en flair blikt het vernieuwde vijftal terug op het recente voetbalweekend, waarin doelpunten met bakken uit de lucht vielen. Enfin, in Antwerpen en Londen toch.
11/14/20232 hours, 13 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Zilveren mantel der liefde

Een nieuwe week, een nieuwe VAR-rel. Hoog tijd dus voor nieuwe regels en/of technologieën die uitsluitsel kunnen brengen. Aan Joris, Sam, Filip, ‘podcaster Daan’ en Gilles Mbiye-Beya om in deze spontane brainstorm het voetbal nog maar eens een stap verder te helpen. Wie onze hulp zeker niet nodig heeft, is de nieuwe parel van Union. Amoura valt nu al onder juweeltje met fluwelen voeten. In diezelfde categorie: Jeremy Doku. Hoe kan dat ook anders na zo’n knalprestatie?
11/7/20232 hours, 10 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Eyjafjallajökull

Gilles De Coster is nog niet terug van Ex on the Beach, dus leidt Joris Brys opnieuw de gesprekken tussen Sam, Filip, Gilles en Daan 'Huismans'. Filip genoot van het zwaaibeen van Bellingham en zag een borstkus in de Manchester Derby. Ajax zag daarentegen door de bomen het Bosz niet meer. Davy Roef mag misschien hopen op een plek in de EK-selectie, Filip op minder lichteffecten in het Lotto Park en Gilles dan weer op een oorkonde die hem richting Milaan stuurt. Veel luisterplezier!
10/31/20232 hours, 58 seconds
Episode Artwork

Op de koffie

De interlandperiode zit erop en dus konden Sam, Filip, Daan en Gilles Mbiye-Beya zich weer uren lang uitleven in onze opnamestudio. Gilles De Coster is er deze keer niet bij. Hij wordt vervangen door de enige echte Joris “Jokke” Brys. Een debuut om U tegen te zeggen, want de Jokke verbreekt op een haar na het record van langste 90 MINUTES-aflevering ooit. Maar met deze aflevering van 2 uur en 18 minuten, zal de host ad interim voorlopig vrede moeten nemen.
10/24/20232 hours, 18 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

De strafste linksbackspurtnaarvooractie

De internationale voetbalwereld neemt afscheid van één van de beste Belgische voetballers aller tijden. Eden Hazard hangt definitief z’n schoenen aan de haak en het vijftal van 90 MINUTES blikt terug op al het moois dat hij ons heeft gegeven. Jawel, u leest het goed! Vijftal. Want Gilles Mbiye-Beya sluit zich na een weldoende vakantie terug aan bij z’n podcastcollega’s. Ook terug van weggeweest is Paul Van Himst, die een pakkend eerbetoon kreeg voor z’n tachtigste verjaardag.
10/10/20232 hours, 3 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

9-0 MINUTES

Sam heeft inderdaad z’n zwarte T-shirt ingeruild voor een knalwit voetbaltruitje. In deze aflevering draagt hij een gehandtekend limited edition shirt van RSC Anderlecht ter ere van Paul Van Himst. ‘Polle Gazon’ is 80 jaar geworden en dat moet gevierd worden! Over zotte truitjes gesproken: ook het nieuwe zwarte shirt van AS Roma mag er zijn. Benieuwd naar wie het als eerste koopt: Sam, Filip, Daan of Gilles? Ook de echte voetbalactualiteit wordt onder de loep genomen. Veel luisterplezier!
10/3/20231 hour, 54 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Een geroosterde nummer 10

Daan en Charleroi hebben hun eerste driepunter van het seizoen beet. Een wedstrijd die ook het eerste trainersontslag in onze competitie met zich meebrengt, want Edward Still is de laan uitgestuurd bij de Kerels. Verder werd afgelopen voetbalweekend gedomineerd door derby’s en is het gek genoeg die uit Limburg met de titel van ‘meest spectaculaire’ gaat lopen. Ook in Amsterdam spektakel alom, door het wangedrag van de Ajax-supporters die een nakende pandoering tegen Feyenoord niet zagen zitten.
9/26/20231 hour, 53 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

90 MINUTES - Koffi en Moffi

De interlandperiode is achter de rug! Gilles De Coster en zijn gasten kunnen zich weer uren uitlaten over voetbal. Gilles Mbiye-Beya vervangt, ondanks dat Milan vanavond speelt, Sam. Hij kan er helaas niet bij zijn. Big shoes to fill, dus! Letterlijk! Daan heeft afgelopen weekend nét niet kunnen scoren tegen Club Brugge, maar punten scoren bij z’n 90 MINUTES-collega’s kan hij zonder probleem. De aanvaller voelt zijn ploeggenoten goed aan, en samen zorgen ze voor 100 minuten topvoetbal(podcast).
9/19/20231 hour, 47 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

De ketchupfles

Hier blijft Filip de oude, al rijdt de niet-presentator van Extra Time tegenwoordig wel rond met een escorte van ‘flikinnen’. Ook Sam is het podcasten nog niet verleerd, hoewel hij het ondertussen al gewoon is dat voorzitters van eersteklassers hem uitnodigen om te gaan lunchen. Als nieuweling is Daan het zeker nog niet verleerd, al hoopt hij dat er niet teveel verandert, want bij Charleroi is er toch nog concurrentie op zijn positie binnengehaald. Gelukkig is er nog ons duo aan Gilles!
9/7/20231 hour, 56 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Romelus en Remus

Een nieuwe aflevering, een nieuwe gast. Deze keer mocht Charleroi-speler Daan Heymans plaatsnemen in de Chesterfield van Tuur Dierckx. Daan heeft voor de gelegenheid alle mogelijke wedstrijden en samenvattingen bekeken, dus ja, Tuur mag beginnen vrezen voor zijn plek in de WhatsApp-groep van 90 MINUTES. Waarom er geen rood werd gegeven in Anderlecht-Charleroi, het Europese avontuur van de Belgische ploegen, het verhaal Rubiales-Hermoso en de mogelijke transfer van Lukaku passeerden de revue.
8/28/20232 hours, 5 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

De kopduw

Nick is nog aan het kateren na vier zware dagen Pukkelpop en had dus recht op een welverdiende vakantie. Deze week dus geen Joosiaans tekstje voor de meerwaardezoeker. De aflevering werd opgenomen voor het nieuws in de wereld werd gestuurd dat Mason Greenwood niet langer deel uitmaakt van Manchester United.
8/21/20231 hour, 54 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Het B-attest

Kane, Caicedo en Neymar Jr. strijden onderling voor wie de geuzennaam ‘Transfer van de zomer’ mag dragen. De eerste trok voor veel geld naar Bayern, de tweede voor onnoemelijk veel geld naar Chelsea en de derde voor schandalig veel geld naar Saoedi-Arabië. Sportswashing en Super League, het zijn meer dan ooit synoniemen geworden. Geef ons dan maar de Jupiler Pro League, waar Union gewoon blijft doorgaan, Club Brugge heavy metal heeft ontdekt en KAA Gent eindelijk met een A-attest begint!
8/14/20231 hour, 46 minutes, 10 seconds