Winamp Logo
24ur Popkast Cover
24ur Popkast Profile

24ur Popkast

Slovenian, News, 2 seasons, 274 episodes, 6 hours, 58 minutes
About
Podkasti ekipe 24ur z najbolj vročimi gosti s sveta zabave, športa, novic in aktualnih zgodb
Episode Artwork

Natalija Verboten: Nosila sem očijeve srajce, da ne bi opazili mojih prsi - s Kajo Ahčin

Natalija Verboten je na slovenski glasbeni sceni že tako dolgo, da jo poznajo tako mladi kot tudi stari. Še sama ne ve točno, kdaj je začela, saj s številkami ni bila nikoli najboljša, priznava v smehu. Med zvezde jo je izstrelila pesem Rdeč ferrari, ki še danes na vseh njenih nastopih dvigne poslušalce. Za nekaj časa se je vmes poslovila z glasbenih odrov in se posvetila družini, zdaj pa se vrača s pesmimi v svojem prepoznavnem slogu. Katere pesmi sprva ni želela posneti, zakaj je z mediji vedno delila tudi svoje zasebno življenje in kakšna mama je, nam je zaupala v POPkastu.
7/19/202441 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Pogi v slušalko redko sporoči 'gremo počasneje' - z Maticem Flajšmanom

Po skupno 2641 prevoženih kilometrih Dirke po Franciji je v rumeni majici vodilnega slovenski šampion Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). O razvoju dogodkov na Touru smo se v POPkastu pogovarjali s Pogijevim klubskim kolegom Domnom Novakom in osemkratnim udeležencem Toura Kristijanom Korenom.
7/17/202432 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Ultra bogati Evropejci vlagajo v zasebni kapital - z Adijem Omerovićem

Nedavno je na Dunaju potekala mednarodna konferenca o bogastvu srednje in vzhodno evropskih družin, ki ohranjajo in plemenitijo premoženje za več generacij. Ultra bogati imajo v portfeljih več zasebnega kapitala kot javnih delnic.
7/12/202452 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Ljubezen do košarke je 'profesionalno prostovoljko' popeljala okoli sveta -z Milanom Doknićem

Vanja Černivec je košarko vzljubila v rani mladosti in ljubi jo še danes. V to ljubezen je vložila ogromno časa, volje in lastnih sredstev, košarka pa je njen trud na koncu tudi nagradila. S pomočjo najmočnejše moške košarkarske lige ne svetu NBA je prepotovala ves svet, živela v Indiji, na Kitajskem, v Španiji in seveda v Ameriki. Njena zadnja postojanka je bila v Londonu, kjer je postala prva športna direktorica v zgodovini britanske ženske košarke in svojo pot je tam zaključila izjemno uspešno. Vzela si je čas za našo spletno stran in dolg pogovor v najnovejšem POPkastu.
7/10/202429 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Pogačar ima vsako etapo 15 'nabojev' - z Maticem Flajšmanom

Nad nastopi Tadeja Pogačarja sta navdušena tudi gosta novega POPkasta, osemkratni udeleženec Toura Kristijan Koren in Gal Glivar, kolesar, ki se razvija pod okriljem razvojne ekipe ZAE.
7/10/202434 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

'Zakon o psihoterapiji mora biti narejen za ljudi' - s Kayo Kamenarič

Že kar nekaj časa se piše zakon o psihoterapiji. Pred letom dni se je prvič sestala delovna skupina Ministrstva za zdravje, ki naj bi sodelovala pri pripravi zakona. Strokovnjaki vseh strok (psihoterapevtske in klinično psihološke smeri) so že takrat opozarjali, da njihovo mnenje pri pripravi ni dovolj upoštevano, zdaj jih je strah, kakšna bo vsebina zakona, ki naj bi v kratkem vendarle prišel v javno obravnavo. Trenutno je še v koalicijskem usklajevanju. O tem, ali bi zakon lahko bil celo škodljiv in kakšnega zakona si želijo, je spregovorila psihoterapevtka Katja Knez Steinbuch.
7/9/202449 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Rekordi na domačem delniškem trgu - z Adijem Omerovićem

Nogometna pravljica se je žal zaključila, vendar veliki igralci na slovenskem delniškem trgu še naprej dosegajo izjemne rezultate ter zgodovinsko najvišje vrednosti delnic. Za štiri odstotke Slovencev, ki vlagajo v domače gospodarstvo, se pravljica z nadpovprečnimi donosi nadaljuje.
7/9/202454 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

'Prvi korak je, da si sploh priznamo, da se nam je zataknilo'- z Veroniko Hari

V tokratnem Popkastu je naša gostja certificirana učiteljica joge in terapevtka Integralne telesne psihoterapije Sneža Vidovič, s katero smo spregovorili o pomenu osebne rasti, ki je ključna, če si želimo boljšega zdravja, pa tudi bolj kakovostnega življenja. Posamezniku namreč omogoča, da lahko doseže svoj polni potencial, pa naj si bo to na katerem koli področju. "S pomočjo dela na sebi je moje življenje postalo lahkotnejše. Nekako imam občutek, da imam več izbire, več svobode," nam je zaupala sogovornica, ki je tudi sama avtorica različnih programov za osebno rast.
7/9/202441 minutes, 1 second
Episode Artwork

Finančni POPkast: Potrpljenje železna vrata prebije - z Adijem Omerovićem

Na delniških trgih rastejo delnice, ki so povezane z razvojem umetne inteligence. Portfelj, ki je brez naložb tehnoloških velikanov, je na slabšem. Zdi se kot, da je vlak veličastnih že pred dobrim letom odpeljal, vendar trg vedno poskrbi za nove priložnosti in potrpljenje železna vrata prebije.
6/20/20241 hour, 4 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Fenomen zvezdnice Taylor Swift: Ona je piflarka - z Evo Mavrič

Nekateri jo obožujejo. So z njo celo obsedeni. Zanjo so pripravljeni dati več sto ali celo več tisoč evrov, prepotovati svet in vedeti vse o njej. Drugi ob omembi njenega imena zgolj močno zavijejo z očmi in izrečejo kakšno pikro ali dve. Z glasbenico Anabel in zgodovinarko dr. Manco G. Renko smo govorili o fenomenu zvezdnice Taylor Swift, ki je trenutno v samem vrhu glasbene industrije.
6/17/202448 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

'Hrana je očitno še prepoceni' - z Gregorjem Trebušakom

Tvegana trditev, vendar naša novinarka Tea Šentjurc trdno stoji za njo. Ogromno je zavržemo, nimamo dovolj spoštovanja do nje in čeprav imamo vsak dan opravka z njo, o hrani vemo pravzaprav zelo malo, dodaja. Nekako mislimo, da bo šlo življenje v nedogled takšno, kot ga živimo, da se nam v resnici ne bo treba prilagoditi in spremeniti, vendar to enostavno ni res. O tem, pa tudi o tem, kako novinarji vidimo in doživljamo prilagajanje podnebnim spremembam, sta se v tokratnem Popkastu pogovarjala Gregor Trebušak in Tea Šentjurc.
6/14/202434 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Ali klop na človeka pade tudi z drevesa? - z Alenko Arko

Tudi to je pojasnjeval sogovornik v našem Popkastu Tomi Trilar, doktor bioloških znanosti, ki se posebej ukvarja z žuželkami in tudi ptiči. V Prirodoslovnem muzeju je kustos oddelka nevretenčarjev.
6/14/20241 hour, 4 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Tina Blašković: Vsakič, ko se zaljubim, mislim, da je on zadnji - s Katjo Dobrijević

Najprej smo jo spoznali v drugi sezoni šova Sanjski moški, kjer se je borila za srce Blaža Kričeja Režka, letos pa smo jo lahko spremljali v hrvaškem šovu Poroka na prvi pogled, kjer so se producenti odločili, da bo njen novi mož postal nasmejani Brazilec Tiago. Tokrat je Tina Blašković prišla poklepetati v Popkast predvsem o svoji zadnji izkušnji, kjer je v dveh mesecih občutila pravi čustveni vrtiljak. Od goreče ljubezni do grenkega konca. A Tina pravi, da nad ljubeznijo ne bo obupala kar tako. Zase pravi, da je brezupni romantik in da se v vsako novo simpatijo 'zatreska' z vsem srcem in si dovoli sanjariti o lepšem jutri.
6/14/202422 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Cikel zniževanja in mehek pristanek - z Adijem Omerovićem

Evropska centralna banka je prvič po letu 2019 znižala obrestno mero s štirih na 3,75 odstotka. Prva v skupini G7 je obrestno mero za 25 bazičnih točk spustila kanadska centralna banka. Včeraj je o prvem znižanju obrestnih mer odločala tudi ameriška centralna banka.
6/13/202444 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Čuturić: Igralci komaj čakajo prepevanje himne v Stožicah! - z Maticem Flajšmanom

V POPkastu smo gostili nekdanjega slovenskega odbojkarskega reprezentanta Jasmina Čuturića, ki verjame, da bo slovenska reprezentanca v Stožicah potrdila olimpijsko vozovnico in na krilih navijačev spisala naslednje zgodovinsko poglavje slovenske odbojke.
6/12/202434 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

'Klic zemlje je bil močan' - z Alenko Arko

Velik je prepad med mestom in podeželjem, med urbanim in kmečkim. Drug drugega ne slišimo, to je ena izmed velikih težav, pripoveduje Nataša Kramberger, pisateljica, tudi nominirana za Kresnikovo nagrado, kolumnistka in ekološka kmetica. V Jurovskem Dolu vodi majhno biodinamično kmetijo. Posebnost njenega življenjepisa pa je, da skoraj polovico leta preživi v Berlinu.
6/12/202452 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Blaž Brodnjak - z Adijem Omerovićem

Vsak tretji Slovenec ima odprt račun pri NLB, ki upravlja s 70 odstotki slovenske gotovine in nadzira 40 odstotkov korporativnih vplačil, zato ima v državi vlogo sistemske banke in postaja najpomembnejša finančna institucija v državah nekdanjih republik Jugoslavije. Manjka samo še Hrvaška.
6/12/20241 hour, 5 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

'Nisem si več želela živeti, kot da ne obstajam, in svoje otroke objemati s pol srca' - z Barbaro Bašić

Tokratni pogovor v Popkastu je tekel o težkih življenjskih preizkušnjah, o tem, kako se pobrati, ko doživiš hudo travmo, travmo, ki te zaznamuje za vse tvoje življenje. In da je dovolj in da si končno zasluži življenje, kot si ga je ustvarila, da uživa v vlogi ženske, žene in matere, se je odločila tudi mlada in pogumna ženska Katja Pančur. Čeprav sebe nikoli nisem dojemala kot žrtev, tu je na plan prišla moja ruska trma, razlaga mlada ženska, je po letih trpljenja, zanikanja same sebe, zlorab končno spregovorila na glas. Od ranega otroštva in najstništva je bila namreč Katja zlorabljena tako čustveno kot tudi spolno s strani svojega posvojitelja – verskega voditelja.
6/12/202443 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Ljudje se zbujajo zaradi Luke in Kyrija, a tudi zaradi izjemnega Dallasa - z Maticem Flajšmanom

Boston Celtics ali Dallas Mavericks? Odločitev bo znana najkasneje 24. junija, ko bo na sporedu morebitna sedma tekma velikega finala.
6/11/202428 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Kandidat za evropskega komisarja Vesel SDS-u ponuja poenotenje - z Alenko Arko

Tokratni gost Popkasta je bil kandidat za evropskega komisarja Tomaž Vesel, ki med drugim pravi, da se bo kot kandidat pogovarjal z vsemi poslanci, tudi s poslanci SDS. Med pogovorom je večkrat pozval, naj državljani oddajo svoje glasove: "Dajmo izkoristiti bon za demokracijo, ki ga imamo, torej pravico, da volimo svoje predstavnike." Je pa odgovarjal tudi na vprašanje, ali je možno, da si Golob glede njega kot kandidata premisli.
6/4/202440 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Želva o Challetu Salletu: Malo bi moral spremeniti pesem, na koncu pa mi je naredil novo - z Žigo Košcem

Slovenski borec Bojan Kosednar - Želva in glasbenik Challe Salle sta prvič sodelovala že pred več kot desetletjem, ko je nastala pesem Želva. A ker sta se oba v tem času spremenila, je bil čas za nadgradnjo in nastala je pesem Želva 2, ki jo je javnost prvič lahko slišala tik pred zadnjo borbo slovenskega borca v ljubljanskih Stožicah.
5/31/202443 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Kupuj nizko in prodaj visoko - z Adijem Omerovićem

Večina vlagateljev ustvari izgubo, ker vstopi v naložbo, ko je vrednost visoka in pozicijo zapre v stiski, ko vrednost naložbe pade. S pomočjo tehnične analize lahko vlagatelji natančneje določijo trende naložb in investirajo na podlagi boljše statistične verjetnosti.
5/30/20241 hour, 1 minute, 22 seconds
Episode Artwork

Pred evropskimi volitvami in referendumi - z Metko Majer

Zadnja javnomnenjska anketa pred evropskimi volitvami in referendumi kaže na padec podpore vodilni stranki SDS in manjšanje razlike z vladajočim Gibanjem Svoboda, a SDS bo praktično brez dvoma zmagovalka volitev. V tokratnem Popkastu se pogovarjamo z novinarjem in urednikom priloge časnika Večer V soboto Rokom Kajzerjem in z novinarjem ter voditeljem POP TV Žigo Bončo.
5/28/202441 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Dobre in slabe priložnosti na obzorju - z Adijem Omerovićem

Delniške trge zapuščajo zadnji medvedi. Pesimistični strategi Wall Streeta spreminjajo obete v optimistične napovedi in pričakujejo nove rekordne vrednosti delniških indeksov. Inflacija rahlo upada, medtem ko pomembna industrijska surovina baker dosega rekordne vrednosti.
5/23/20241 hour, 3 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

'Velike košarice nedrčkov niso več v modi' - z Barbaro Bašić

To razlaga dr. Peter Zorman – plastični in estetski kirurg, ko v Popkastu klepetava o lepotnih idealih in sprejemanju starosti in prvih gubic. Dober kirurg ne postaneš čez noč, saj je kirurgija ročna spretnost, tu so ure in ure, preživete v operacijski dvorani, ki kirurgu poleg vsega znanja dajo tudi tako pomembne izkušnje.
5/23/202431 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Vsi smo kapitalski trg - z Adijem Omerovićem

Kapitalski trg ni zgolj sijajen kraj za bogate vlagatelje, ampak je namenjen vsem. Država lahko z izdajo obveznic pridobi sredstva za socialna stanovanja. Podjetja lahko sredstva za razvoj dobijo na borzi in ne zgolj na bankah. Državljani lahko vlagajo in prejemajo visoke dividende.
5/17/20241 hour, 1 minute, 17 seconds
Episode Artwork

Evrovizija, kot je še ni bilo: 'Če se je žvižgalo, je prav, da se to sliši' - z Evo Mavrič

Letos jo je bilo težko spregledati, pa če ste se morda še tako trudili. O njej smo poročali, o njej ste govorili s sodelavci, doma z družino, morda celo na spletu. Naravnost s Švedske sta v POPkast studio prišla Robert Roškar in Denis Bende Živčec, ki sta na lastni koži izkusila Evrovizijo, kot je še nismo videli. Ali bi morala zmagati Hrvaška? Zakaj so (zopet) odločale strokovne žirije? Je čas, da jih ukinemo? Kako komentirata dejstvo, da je slovensko občinstvo Izrael nagradilo z 10 točkami? Kakšna je prihodnost Evrovizije? Si lahko opomore od tega burnega leta? Vse to in še več v novem POPkastu.
5/14/202448 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Manipulacija z razprodajo državne srebrnine - z Adijem Omerovićem

Panvita gre v roke tujim strategom. Slovenska podjetja redkeje prevzemajo tuje družbe in ustvarjajo regijske prvake, kot to počnejo Hrvati, Madžari ali Romuni. Rešitev ponuja Ljubljanska borza, ki želi Slovenijo postaviti na zemljevid trgov v razvoju ter tako v gospodarstvo privabiti tuji kapital.
5/9/202458 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Maja Zupan o Miss Slovenije: Večkrat sem slišala, da je na ulici 10 lepših - s Kajo Ahčin

Majo Zupan je Slovenija prvič spoznala v vlogi Miss Slovenije leta 2017, trenutno pa jo vse pogosteje srečujemo v igralskih vodah. Tudi sama pravi, da ima raje kot sprehajanje po modnih brveh vživljanje v druge like. Simpatična 25-letnica je izjemno ambiciozna, poleg redne službe še vedno študira, njeni cilji za prihodnost pa so jasni. Kako je bilo snemati serijo Skrito v raju, kaj počne, ko je prosta, in ali v njej še vedno tli želja po tujini, je zaupala v POPkastu.
5/7/202441 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Maja Keuc: Nikoli nisem zmogla biti lutka, s katero bi nekdo upravljal - s Kajo Ahčin

Majo Keuc na slovenski glasbeni sceni spremljamo vse od leta 2010, ko se je z drugim mestom v prvi sezoni Slovenija ima talent zapisala v srca Slovencev. Za nekaj časa je vmes sicer 'pobegnila' v tujino, zdaj pa se vrnila in je trenutno ena najbolj zaposlenih glasbenic pri nas. Pripravlja se namreč na izid novega albuma, še preden pa ga bo predstavila občinstvu, nam je v POPkastu zaupala, kako se glasbena industrija v tujini razlikuje od naše, kaj počne, ko je prosta in kako se spominja obdobja Evrovizije.
5/6/202444 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Kdaj je čas za ločitev? Kako to sporočiti otroku? - s Kayo Kamenarič

V letu 2022 se je poročilo okoli 7000 parov, okoli 2000 pa se jih je ločilo. Čeprav ločitev ni tako malo, je vprašanje, ali se o njih dovolj govori. Kako veš, da odnosu ni več pomoči in da je čas za ločitev? Kako o ločitvi spregovoriti z otrokom in kako mu zadevo čim bolj olajšati? Kako ohraniti dobre odnose? Kako lahko osebi, ki se ločujeta, poskrbita za svoje mentalno zdravje? Kako otroku predstaviti novega partnerja? Na vse to in še več sta v Popkastu odgovarjala družinska mediatorka Monika Erjavec Bizjak in doktor zakonske in družinske terapije Andrej Omulec.
5/6/202444 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Toninov gentlemanski izhod v sili in tvegana komisarska računica Goloba - z Anžetom Božičem

Politično izhodišče za bitko domačih strank na evropskih volitvah je znano. Janševa SDS si lahko obeta štiri evropske poslance. Golobova Svoboda dva. Nova Slovenija, Vesna in Socialni demokrati pa vsak po enega. Kaj s tem sporočajo volivci? Ali lahko kampanja še bistveno spremeni končni rezultat? Kakšen vpliv bi imel istočasni trojni referendum in zakaj se slovenski oblasti tako mudi pri nominaciji evropskega komisarja? Ključne dileme, odprta vprašanja in volilne enigme sta pomagata razrešiti nekdanja evropska poslanka Romana Jordan in bivši zunanji minister Karl Erjavec.
4/30/20241 hour, 3 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Življenje v uniformi - s Tino Hacler

Umirjeno in milo dekle je postalo samozavestna in odločna ženska. On je sledil očetovim stopinjam in tudi sam postal pilot. Kaj vse jima je dala vojaška uniforma? "Vidiš, da je celotno usposabljanje namenjeno temu, da spoštuješ človeka levo in desno od sebe, ne glede na to, od kod prihaja in kakšen socialni status ima," sta se pripadnika Slovenske vojske (SV) v našem POPkastu razgovorila o njunem življenju, ki ga je zaznamovala olivnozelena barva.
4/26/202433 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Nebinarni model: Dejali so, da mi zaradi videza ne bo nikoli uspelo - s Simonom Vadnjalom

22-letni mladenič, ki je odraščal na Koroškem, danes blesti na modnih pistah svetovnih modnih prestolnic, njegove fotografije objavljajo v kultni reviji Vogue in vse več modnih oblikovalcev svetovnega formata želi sodelovati z njim. Kot nebinarni model deluje pod umetniškim imenom Grayson, skoraj 190 centimetrov visokega študenta mednarodnih odnosov na Univerzi v Haagu pa zaradi ženstvenih potez oziroma načina oblačenja večkrat zamenjajo za žensko. Njegov talent sta v prvi vrsti na eni izmed modnih reviji občudovala tudi Victoria in David Beckham.
4/25/202431 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Aprilsko vreme na delniških trgih - z Adijem Omerovićem

Delniški trgi so v petek imeli največji padec v zadnjih mesecih in med vlagatelji je hitro zavladal strah. Vendar je obrat trenda sledil že v tem tednu, ko osrednji ameriški indeksi ponovno pridobivajo in so med vlagatelje povrnili več optimizma.
4/25/20241 hour, 2 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Oddaja Vsi za naše!: eksplozija sušilca za lase, pikantna klobasa in dolgovi - z Gregorjem Trebušakom

Že skoraj mesec dni na POPTV vsak ponedeljek po oddaji MasterChef Slovenija spremljamo oddajo 'Vsi za naše!'. V njej spoznavamo naše slovenske nogometne junake, ki se bodo junija borili na Euru 2024, na malo drugačen način, na način, ki je velikokrat skrit pred očmi javnosti. Nogometaši so našim novinarjem odprli vrata v svoje domove in jih spustili v svoje zasebno življenje. Kdo so novinarji, ki ustvarjajo našo oddajo, in kakšne anekdote so se zgodile med snemanjem, pa izveste v novem POPkastu.
4/24/202443 minutes
Episode Artwork

Koala Voice: Nihče se ne pogovarja z mladimi, ki vstopajo v svet glasbe - z Anastasijo Jović

Kako je biti mlad glasbenik na domačem parketu? Koliko podpore lahko pričakuješ od starejših glasbenih kolegov, kako je z rivalstvom in predvsem čemu vse se je treba odreči, če želiš uspeti? Pa spet, kaj sploh pomeni uspeti? Z Manco in Domnom, članoma sicer štiričlanske skupine Koala Voice, ki je pred mesecem dni izdala peti studijski album, smo se iskreno pogovarjali in iskali odgovore. Šli smo dlje od klasičnega: ljubezen do glasbe, ki na koncu vse odtehta.
4/24/202436 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

'Evrovizijski nastop absolutno ne bo za vsakogar, nemogoče pa, da ga ne bi opazil' - z Evo Mavrič

Glasbenica, mezzosopranistka, harfistka, študentka psihoterapije, tudi igralka in voditeljica. Vse to in še več je Sara Briški Cirman, ki jo že desetletje poznamo pod umetniškim imenom Raiven. Čez nekaj dni bo dopolnila 28 let, to pa je še najmanj, kar jo čaka v bližnji prihodnosti. Je namreč v nizkem startu za Švedsko, kjer nas bo s pesmijo Veronika predstavljala na letošnji Evroviziji, še prej pa bo v Cankarjevem domu s koncertom zaznamovala 10. obletnico kariere.
4/20/202432 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Maraaya ob napovedi spektakularnih koncertov: To je priložnost za Talente - z Oto Širca Roš

Duo Maraaya sta napovedala dva največja koncerta v svoji karieri, na katerih obljubljata spektakel. Omenjena koncerta bosta obenem tudi priložnost za vse tiste, ki so se kadarkoli preizkusili na odru našega šova Slovenija ima talent. Ne bosta pa iskala le pevcev in glasbenikov, pozorna bosta tudi na tiste, ki morda zaradi posebnosti svojega talenta lahko obogatijo njuno glasbeno ustvarjanje.
4/18/202420 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Drnovšek: Že od nekdaj sem imel željo preizkusiti se v MMA-ju - z Žigo Košcem

Pred nami je borilni spektakel WFC 26/BRAVE CF 81, na katerem bodo nastopili štirje slovenski borci. Prvi izmed Slovencev bo na sporedu debitant v mešanih borilnih veščinah Domen Drnovšek, ki se nam je z ženo in odlično borko v brazilskem jiu jitsuju Majo Drnovšek Povšnar pridružil v zadnji epizodi Popkasta. Beseda je tekla o njunem primarnem športu, ki ju združuje že več let, o pripravah na Domnovo prvo borbo v kletki, o živcih, ki so prisotni predvsem na Majini strani in še marsičem drugem.
4/18/202445 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Jure Henigman: Vrzite mi paradižnik v glavo, izrazite svoje mnenje! - s Simonom Vadnjalom

Migrantska kriza leta 2015 in sovražna retorika do beguncev je režiserju in soscenaristu Marku Šantiću dala zagon za novi slovenski celovečerec Zbudi me. V zgodbi o ksenofobiji in nasilju se v vlogi bratov predstavita Jure Henigman in Timon Šturbej, ki sta v našem Popkastu spregovorila o lastnih izkušnjah z nasiljem in ksenofobijo med odraščanjem. Film zaznamujejo besede, kot sta 'muslič' in 'čefur', zgodba o sovraštvu, ki se rojeva iz strahu, pa je postavljena v okolje Jesenic.
4/15/202430 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Blaž Jenkole in Matic Plevel: Od Fehtarjev ne morete pričakovati Plestenjaka - s Kajo Ahčin

Fehtarji so v zadnjem času postali ena najbolj priljubljenih slovenskih skupin. Nekateri so jih poznali že prej, vse od hita Schatzi pa le redko kdo ne ve, kdo so Samo Kališnik, Domen Kovač, Blaž Jenkole in Matic Plevel. Fantje so se združili v času epidemije, ko so, kot povejo sami, imeli preveč časa in tako je nastala njihova skupina.
4/12/202442 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Zavrnil je cono udobja in zaslužil milijone - z Adijem Omerovićem

Boštjan Bandelj je s podjetjem Belektron ustvaril milijone in je danes na vrhu lestvice najbogatejših Slovencev. Prvič je po več letih ponovno nastopil v medijih in spregovoril za Finančni POPkast.
4/11/20241 hour, 11 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Pogovor s 25-letnim Tomijem Jakšo, ki ima podkolensko protezo - z Majo Sodja

V naš Popkast smo tokrat povabili mladeniča, ki je pri 18. letih zbolel za kostnim rakom. Na nogometni tekmi si je poškodoval gleženj, zdravniki sprva niso ugotovili vzroka za poškodbo, a ker so bili Tomi in njegova družina trmasti, ker so vztrajali, so naredili dodatno diagnostiko in prišli do šokantne diagnoze: osteogeni sarkom. "Ko sem izvedel, da imam raka, se mi je sesul svet, brezskrbnost se je v hipu prevesila v brezup," se spominja. Zdravil se je na Pediatrični kliniki, tam se je odločil, da se ne bo predal. Po mesecu kemoterapij so mu kirurgi povedali, da ima dve možnosti: rekonstrukcijo noge ali amputacijo. Odločil se je za slednjo.
4/11/202431 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Investirati v delnice ali nepremičnine? - z Adijem Omerovićem

Tako delnice kot nepremičnine v zadnjem obdobju dosegajo rekordno visoke vrednosti, vendar neskončna rast ni zagotovljena. Če na trgu pride do večjega popravka, korekcije, bi obema naložbama cena padla.
4/4/202453 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

'Boj bo oster, na dan bodo prišle zanimive, žalostne reči' - z Alenko Arko

Oster boj, ki se napoveduje, bo boj za poslanska mesta v Evropskem parlamentu. Zanimive, žalostne reči, kot jih je poimenovala sogovornica v našem POPkastu, ena največjih poznavalk delovanja Evropske unije dr. Sabina Lange, pa med drugim ruska propaganda znotraj EU in morebitna koruptivna dejanja.
4/3/202452 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Nika Barić in reprezentanca? To ni vprašanje zame! - z Maticem Flajšmanom

Nekdanja slovenska košarkarska reprezentantka Nika Barić, nazadnje članica poljskih Polkowic, je ponosna na zgodbo, ki so jo dekleta pisala v dresu slovenske reprezentance. A, kot je priznala v POPkastu, po dogodkih pred slabim letom dni se v dresu z državnim grbom ne vidi več.
4/3/202433 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Otroci anonimno spraševali o uspehu, odnosu s starši in spolnih odnosih - s Kayo Kamenarič

Več kot 14.000 najstnikov iz 96 različnih šol po vsej Sloveniji se je že udeležilo delavnic in predavanj, ki jih organizirajo v projektu Zalife. Ena od njih je 'Če ne veš, vprašaj', na njej pa osnovnošolci in dijaki zastavljajo anonimna vprašanja. Z nami jih je delil ustanovitelj projekta Jernej Picelj in pojasnil, da jih med drugim zanima, kako dobiti motivacijo za učenje, kako se soočiti s strahom pred neuspehom, kako izboljšati odnose s starši, kako prepoznati pravega prijatelja, kako pristopiti do punce, kdaj je pravi čas za prvi spolni odnos, kako veš, ali si zaljubljen in še in še.
4/2/202455 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Svet portfelj z 10-odstotnim donosom v pol leta - z Adijem Omerovićem

Legendarni vlagatelj Howard Marks je rekel, da je večina stvari na finančnih trgih cikličnih, in za vlagatelje so največje priložnosti za dobiček ali izgubo takrat, ko to ljudje pozabijo.
3/29/20241 hour, 12 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Berus: Komaj čakam, da pokažem, česa sem sposoben - z Žigo Košcem

V tokratnem Popkastu smo gostili enega najbolj obetavnih slovenskih borcev v mešanih borilnih veščinah Jana Berusa in njegovega trenerja Alena Štritofa. Mladi borec, ki je lani šele začel profesionalno kariero, se bo imel že v svoji tretji borbi priložnost dokazati širši publiki, ko bo konec tedna v Areni Stožice odprl glavni del borilnega spektakla FNC 15. Tega boste lahko v soboto od 19.00 dalje v neposrednem prenosu gledali na VOYO.
3/28/202445 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

'Poslancem bi morali bolj gledati pod prste, kako glasujejo' - z Alenko Arko

Gre za prelomne volitve, kot pravi eden izmed naših sogovornikov v Popkastu Aleš Kocjan, novinar Radia Slovenija. Toda, dodaja, po drugi strani so bile prelomne tudi prejšnje in verjetno bomo tako označili tudi tiste čez pet let. Govorili smo seveda o volitvah v Evropski parlament, ki bodo 9. junija.
3/27/202448 minutes, 1 second
Episode Artwork

Katarina Kresal: Ali podporniki SDS sploh vedo, zakaj protestirajo? - z Žigo Bončo

Javnomnenjske poizvedbe, tudi zadnja, ki jo je za nas pripravila agencija Mediana, kažejo, da ima dobra dva meseca pred evropskimi volitvami še vedno najboljše izhodišče največja opozicijska stranka SDS, sledi ji največja koalicijska stranka Gibanje Svoboda. Je bil tako imenovani shod slovenske pomladi, ki ga je na Kongresnem trgu pripravil SDS, zgolj priprava na evropske volitve? Komu vse se je na shodu zareklo? Lahko vlada sploh še izboljša nizko javnomnenjsko podporo? Gostja Popkasta je bila tokrat Katarina Kresal, nekdanja političarka, nekdanja ministrica za notranje zadeve in nekdanja predsednica stranke LDS.
3/27/202436 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Čas je ultimativna dobrina - z Adijem Omerovićem

Čas je v padajočem trendu, nihče ga ne more dokupiti, lahko zgolj upočasnimo njegovo padanje vrednosti. Ljudje svoj čas menjamo za produktivnost, da bi si zvišali možnost ugodja. Vendar težava nastopi, ko pridobljena sredstva, ki smo jih zamenjali za dragoceni čas, izgubljajo vrednost.
3/22/20241 hour, 6 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Lara Komar o mešanju jezikov: Sedela sem ob cesti in se učila barve avtomobilov - s Kajo Ahčin

Laro Komar je širša Slovenija spoznala, ko je v seriji Reka ljubezni zaigrala v vlogi fotografinje Irene Rot. Kot priznava sama, danes pogreša to obdobje, čeprav se ji v življenju ves čas nekaj dogaja. Nedavno je zaključila s snemanjem ene od italijanskih nadaljevank, kmalu pa jo ponovno čaka delo v gledališču. Kako usklajuje družinsko življenje s kariero, zakaj včasih išče svojo identiteto in kako se sooča z življenjskimi izzivi, izveste v POPkastu.
3/20/20241 hour, 5 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Selektor Murn: Roglič? Ni razloga za zaskrbljenost! - z Maticem Flajšmanom

Kdo je organiziral druženje najboljših slovenskih kolesarjev? V kakšni formi so slovenski kolesarji? Ali bo težko sestaviti ekipo za olimpijske igre in svetovno prvenstvo? O tem smo v POPkastu govorili s selektorjem slovenske reprezentance Urošem Murnom.
3/15/202431 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Svetovni teden denarja - z Adijem Omerovićem

V ponedeljek se začenja zdaj že tradicionalni svetovni teden denarja, ki ga že 12 let vodi mednarodna mreža OECD. Letošnja tema je, kako zavarovati svoj denar in zaščititi prihodnost. Pomen je spodbujati finančno izobraževanje ter v družbi širiti finančno pismenost.
3/14/20241 hour, 3 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Kaj lahko z Ducatijem pričara Marc Marquez? - z Maticem Flajšmanom

Kdo bo z vrha sklatil svetovnega prvaka motoGP Francesca Bagnaio? Morda prerojeni Marc Marquez z Ducatijem! O tem in še čem smo se v POPkastu pred začetkom sezone pogovarjali s komentatorjema dirk Davidom Stropnikom in Petrom Kavčičem.
3/11/202442 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

'Družinski zdravniki ne moremo biti zavarovalni agenti' - z Majo Sodja

Pred ponedeljkovim 24UR Forumom, ki bo na sporedu ob 20. uri na POP TV, smo v POPkast povabili družinskega zdravnika Jako Strela. Dotaknila sva se tudi tem, ki jih bomo razdelali v naši posebni oddaji: delovanje zdravstvenega sistema na primarni ravni, zakaj se javno zdravstvo lomi, kaj to pomeni za vse nas, kje smo in kakšno zdravstvo si želimo? Pa tudi o neodzivnosti politike sva govorila.
3/8/202426 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Vedno je pravi čas za investiranje - z Adijem Omerovićem

Pomembno je sprejeti odločitev in se disciplinirano držati obljube podobno kot pri vseh pomembnih življenjskih odločitvah, ki čez čas izboljšajo kakovost življenja. Imeti urejene osebne finance in dolgoročno vlagati za boljšo prihodnost, je pametna odločitev, ki bi jo moral sprejeti vsak, ki je še ni.
3/8/202458 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

'Kako narediti potico manj kalorično? Speci potico in je pojej manj' - s Karmelino Husejnović

Naše telo ima omejitve in prehrana modernega človeka mora imeti omejitve, pravi nutricionist Jernej Ogrin. A to ne pomeni, da iz prehrane izključimo ogljikove hidrate ali maščobe. Vsako živilo je lahko del prehrane, le v omejeni količini. Največ lahko za zdravo prehranjevanje naredimo, če se naučimo uživati uravnotežene obroke. Tudi velikonočna pojedina je lahko uravnotežen obrok in ni potrebe po tem, da se odpovemo potici, poudarja. Ključ je v količini in kombiniranju živil.
3/5/202448 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Na predstavi o spolnih zlorabah otrok izkušnjo delila tudi gledalka - s Kayo Kamenarič

Veliko je tem, ki so pri nas še vedno tabu. Ena izmed njih je gotovo spolno nasilje, še posebej spolno nasilje nad otroki. Kako se na pravi način lotiti te teme, ozaveščati o tem, kaj je prav in kaj narobe, kako s tem hkrati opolnomočiti žrtve? S temi vprašanji so se pred dobrim letom začeli ukvarjati ustvarjalci predstave KRIK: prvi glas. Igrani uprizoritvi sledi pogovor, ustvarjalcem pa je uspelo ustvariti tako varen prostor, da je na eni izmed predstav svojo izkušnjo iz preteklosti delila tudi gledalka.
3/5/202421 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Branko Soban: Aleksej Navalni je vedel, kaj ga čaka - z Alenko Arko

Šlo je za izjemno pogumno odločitev politika, ki je bil prepričan, da se je treba za demokratične spremembe boriti tam, kjer se dogaja zlo. Tako je vprašanje, zakaj se je Aleksej Navalni, potem ko je enkrat že komaj ušel smrti, znova vrnil v Rusijo, komentiral naš sogovornik v Popkastu, izjemen poznavalec razmer v Rusiji, novinar, komentator in dolgoletni dopisnik iz Moskve Branko Soban. Navalnega je tudi osebno spoznal, ko je prišel v Strasbourg na Evropsko sodišče za človekove pravice, kjer je Rusijo tožil zaradi neprestanih aretacij. In tožbo tudi dobil.
3/4/202459 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Logar je čas zapravil, kako bo politični kapital unovčila Švarc Pipanova? - z Žano Vertačnik

Z direktorico Mediane Janjo Božič Marolt se v najnovejši epizodi političnega Popkasta nismo izognili zadnji aferi, ki je razburkala slovensko politično prizorišče in prispevala k pomembnim premikom v zadnji javnomnenjski raziskavi za našo medijsko hišo. Da je zgodba oslabila zlasti njeno nosilko, to je stranko Socialnih demokratov, ne pa tudi vlade v celoti, ugotavlja Janja Božič Marolt.
3/4/202431 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Čas za prodajo ali nakup? - z Adijem Omerovićem

Bitcoin v teh dneh dosega nove vrhove, ker je povpraševanje na trgu desetkrat višje od ponudbe. Umetna inteligenca poganja tehnološki sektor, čeprav ameriški indeks v tem tednu še ni dosegel višjih vrednosti. Je zdaj čas za prodajo ali nakup?
3/1/20241 hour, 7 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ana Praznik o Delovni akciji: Čustveno me je razparalo - s Simonom Vadnjalom

Ana Praznik je z ekipo mojstrov spet pošteno zavihala rokave in že nekaj tednov podira stene, polaga keramične ploščice, pleska ter brusi parket v domovih širom Slovenije. Pred začetkom sedme sezone priljubljene oddaje Delovna akcija je v studiu POPkasta zaupala podrobnosti o čustveni plati spoznavanja usod slovenskih družin, ki potrebujejo pomoč.
2/28/202435 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Neža, ki je z investiranjem postala Nezatron - z Adijem Omerovićem

Med študijem na Biotehniški fakulteti v Ljubljani je začela odkrivati svet financ in investiranja. Začela je kot samouk in na začetku vlagala virtualni denar. Kmalu je postala priljubljena investitorka na svetovno znani trgovalni platformi Etoro, kjer jo vlagatelji poznajo pod psevdonimom Nezatron.
2/23/202458 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Mario Ćulibrk o novi predstavi: Proces ustvarjanja je bil tudi boleč - z Oto Širca Roš

V zabavni komediji 'Kako se znebiti bodočega moža' gre za iskanje pravega. In če so trije? Zvezdniška igralska zasedba s hitrostjo zapletov in preobratov pričara uro in pol čistega smeha.
2/16/202421 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Iz obrobnega v razviti trg - z Adijem Omerovićem

Vodilna ideja državnih obveznic je spodbuditi ljudi, da odprejo trgovalni račun in z začetno varno naložbo postopno odkrijejo, kaj vse ponuja slovenski kapitalski trg. Cilj je postati razviti trg, ki zna privabiti tuji kapital.
2/16/202454 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Finančni POPkast: Prej smo se naučili ločevati odpadke kot investirati - z Adijem Omerovićem

Skoraj vsi v družbi smo se po nekaj letih navadili pravilno ločevati odpadke, medtem ko imamo še vedno težave pri sprejemanju pravilnih odločitev o tem, kako in v kaj je pametno investirati.
2/9/20241 hour, 2 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Tjaša Steklasa: Uroša samo obvestim, kako razmišljava o vzgoji - s Kajo Ahčin

Uroš in Tjaša Steklasa sta na slovenski glasbeni sceni sinonim za romantiko. Njuno glasbo si številni zaželijo na svoji poroki, redno pa polnita tudi koncertne dvorane po vsej Sloveniji. Po izjemno delovnem letu 2023 si januarja nista vzela počitka, temveč sta se vrgla v svoj največji projekt do sedaj: koncert v Cankarjevem domu, še prej pa sta nam v POPkastu zaupala, kako ob tako napornem tempu ohranjata romantiko v zakonu in koliko časa jima ostane za družinske trenutke s hčerko Lori.
2/7/202430 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Zločin in (pravična) kazen - z Uršo Zupan

"Oblast je najmočnejša droga," pravi dr. Dragan Petrovec, penolog in kriminolog, ki je v 80. letih prejšnjega stoletja s sodelavci dokazal, da zapori ne potrebujejo visokih zidov in zaklenjenih vrat. Sprostili so režim, na prostost izpuščali tudi storilke najhujših kaznivih dejanj in dosegali izjemne rezultate. Kako jim je uspelo? Zakaj se tak model ni obdržal in kako bi to delovalo danes? Naša kaznovalna politika se mu ne zdi premila, sam celo nasprotuje 30-letni zaporni kazni in dosmrtnemu zaporu. Pojasnil nam je tudi, zakaj je poimenovanje "pravosodni policist" povsem zgrešeno in zakaj ljudje v vojski in policiji niso primerni za delo v zaporih.
2/5/202447 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Finančni popkast: ljudska obveznica, pot novopečenega vlagatelja - z Adijem Omerovićem

Obveznice so najbolj varna oblika naložb in s prvo izdajo želi država spodbuditi državljane, da odkrivajo priložnosti na slovenskem kapitalskem trgu.
2/2/202455 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Ljudska obveznica, zaslužek, tveganje in davek - z Adijem Omerovićem

Vložek 30 tisoč evrov v državne obveznice vam v treh letih prinese tri tisoč evrov, država vam mora po tem obdobju denar vrniti. Za naložbo v državne obveznice potrebujete trgovalni račun, ki predstavlja še dodatni strošek v vrednosti okoli 15 evrov. Minimalni vložek je tisoč evrov.
2/2/202458 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Gepack: Film bi ugasnil že drugi dan, če se ekipa ne bi povezala - s Katjo Dobrijević

Na pogovor v POPkast smo povabili dva člana ekipe najnovejšega slovenskega filma Gepack, Žigo Kukoviča in Roberta Kladnika, ki sta sicer znana tudi kot ustvarjalca zabavnih vsebin na družbenih omrežjih. Kot sta povedala, je film nastajal kar nekaj časa. Na zadnji dan v lanskem letu je od prve ideje minilo že šest let in danes sta vesela, da se lahko skupaj s celotno ekipo pohvalijo s celovečernim filmom, ki si ga je samo v otvoritvenem vikendu ogledali kar 10 tisoč ljudi.
2/1/202428 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Visoka plača, a naj se ve, koliko mora zdravnik zanjo narediti - z Brigito Potočnik

Ne moti me, če imajo zdravniki visoko plačo, ampak treba je najprej vedeti, kaj morajo zanjo narediti, kar pa se danes ne ve, kritično o zdajšnji situaciji, povezani s stavko, nekdanja ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Prepričana je, da je stavka priložnost za vlado Roberta Goloba, da se z zdravniki dogovori glede njihove storilnosti, dopustov in še marsičesa drugega, ne le glede višine plač.
1/30/20241 hour, 8 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Novo največje podjetje na svetu - z Adijem Omerovićem

Do prejšnjega tedna je imelo podjetje Apple status največjega na svetu, vendar ga je glede na tržno kapitalizacijo prehitelo podjetje Microsoft. Denar odteka v velika tehnološka podjetja, ki razvijajo storitve v povezavi z umetno inteligenco.
1/18/20241 hour, 2 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

'V Sloveniji smo zelo zahtevni, priznavamo le 1. mesta' - z Maticem Flajšmanom

Slovenska moška reprezentanca se v nadaljevanje evropskega prvenstva podaja z dvema prigaranima točkama. EP se pravzaprav šele začenja, opozarjata nekdanja slovenska reprezentanta Beno Lapajne in Tomaž Tomšič, gosta Popkasta.
1/17/202435 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

'Švicarji so v Odermattu očitno našli novega Federerja' - z Maticem Flajšmanom

Sezona svetovnega pokala alpskih smučarjev je v polnem teku, za najboljšimi je pokal Lauberhorn v Wengnu, pred njimi 84. pokal Hahnenkamm v Kitzbühlu. V POPkastu z Juretom Koširjem in Rokom Perkom smo se dotaknili neverjetnega Marca Odermatta, poškodb, slovenskih nastopov, pretirano zgoščenega koledarja ...
1/16/202441 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Cena hrane bo naraščala še naslednjih deset let - z Adijem Omerovićem

Pomarančni sok in olivno olje sta zgolj dve surovini, ki sta lansko leto ustvarili boljše donose kot nekatera visokotehnološka ali farmacevtska podjetja.
1/15/20241 hour, 1 minute, 51 seconds
Episode Artwork

Katera kripto naložba lahko v letu 2024 ustvari 100-kratnik? - z Adijem Omerovićem

To je vprašanje za milijon dolarjev, ker nihče ne pozna pravilnega odgovora. Solana (SOL), ki sodi med pet največjih kriptovalut, je leta 2023 poskočila za več kot 1000 odstotkov oziroma je ustvarila 10-kratnik. Več pa v Finančnem popkastu.
1/4/20241 hour, 1 minute, 53 seconds
Episode Artwork

Pedro Opeka na obisku - z Gregorjem Trebušakom

Pred več kot 30 leti je ustanovil zduženje Akamasoa – Dobri prijatelji. In od takrat je pomagal več kot pol milijona ljudem s smetišča v predmestju glavnega mesta Antananarivo. Začel je sam, nato pa so mu pomagali tisti, ki so v njem videli človeka, ki jih ne bo zapustil in ki je postal del njih. Skupaj so zgradili celotne vasi, šole, bolnišnice, igrišča.
1/4/202424 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Se bo 'Mesija' priučil veščin vladanja ali bo Golobova Svoboda razpadla? - z Anžetom Božičem

Oba sta nekdanja ministra. Ona za delo, družino in socialne zadeve. On za notranje zadeve. Nedolgo nazaj sta bila dr. Anja Kopač in dr. Vinko Gorenak politična težkokategornika SD oziroma SDS, a sta se zadnje čase umaknila iz sojev žarometov. Čeprav še danes ostajata "insajderja" – zelo povezana z domačo politiko, a z nekaj kritične distance in dovolj politične kilometrine, da lucidno analizirata aktualne družbeno-politične procese.
12/29/202357 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Severina: Nimam trde kože - s Katjo Dobrijević

"Tako lepo, prijetno in domačo atmosfero ste naredili. Z vami se pogovarjam, kot bi bili prijateljici, in govorim, kot da sem z eno od svojih bližnjih," je po končanem intervjuju v smehu dejala Severina, ki je v studio, ki smo ga postavili samo za njo, prišla zelo skromno, skoraj plaho. Ko je stopila v prostor, je navdušila s svojo preprostostjo. Predstavila se je vsakemu članu ekipe, ki se je skrival za kamero in pred začetkom vprašala: "Ali vas moti, če sem v puloverju? Tako mi je udobno in v resnici še nikoli nisem bila tako oblečena na intervjuju."
12/29/202342 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

'Uporaba umetne inteligence je v številnih poklicih skoraj nujna' - z Mihom Kranjcem

"Vidimo, kako tehnologija, zlasti umetna inteligenca, preoblikuje naše delovne navade. Od programiranja do kreativnega razmišljanja, uporaba teh tehnologij ni več izbira, ampak postaja standard," poudarja Marko Grobelnik, član strokovnih skupin za raziskovanje umetne inteligence pri Evropski komisiji, NATU, OECD, UNESCU. Glavni igralci, tehnološki velikani OpenAI, Google, Microsoft, Anthropic hitijo z razvojem nepopolnih izdelkov, saj jih skrbi, da bi previdnost tekmecem omogočila prevlado na trgu. V luči sprejetega akta o umetni inteligenci pa se mnogi sprašujejo, ali lahko nekaj, česar ne razumemo, sploh reguliramo?
12/29/20231 hour, 3 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

'Nisem si predstavljala, da bo to nekoč moja služba' - s Tayo Damjan

Ajda Sitar je dekle, ki je popoldneve med šolanjem preživljala na atletskem stadionu, kjer je trenirala atletiko. Zato se je udeležila tudi lepotnega tekmovanja Miss športa, kjer je zmagala, vendar pa je na tekaških progah našla veliko več kot šport. Njen mož je nekdanji atlet Jan Žumer in spoznala sta se prav v atletski dvorani. Prav zato pravi, da to niso bili romantični začetki, ker sta bila oba dobro prepotena, je bila pa ljubezen zato še bolj očitno usojena. Mamico dveh deklic smo gostili v tokratnem Popkastu.
12/19/202321 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Naš delniški trg je prehitel nemškega in ameriškega - z Adijem Omerovićem

Kljub avgustovskim poplavam je slovenski delniški indeks SBITOP TR (skupni donosi), ki vključuje tudi donose dividend, letos prehitel nemški delniški indeks DAX in najbolj znanega ameriškega S & P 500.
12/18/202349 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Kako po vsem tem živeti? - z Gregorjem Trebušakom

Drugi del pogovora s Katjo Pančur. O tem, kako po letih spolnih zlorab nekomu zaupati. Kako spustiti k sebi moškega? Kako vzgajati svoje tri otroke in česa jo je pri tem najbolj strah. Da še zdaj ne mine teden, ko ob vseh spominih ne bi jokala. A še vedno sama sebi ne reče žrtev. Zakaj ne? In kaj jo žene, da ni šla po poti mame in očeta. Drugi del pogovora je pogovor o tem, da si sam postaviš pot in cilj.
12/18/202333 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Iz ruske sirotišnice v roke spolnega predatorja v Sloveniji - z Gregorjem Trebušakom

Ko lahko le poslušaš. Rodila se je v 90. v Sankt Petersburgu. Mestu, ki ga je po razpadu Sovjetske zveze preplavila droga. In pogoltnila tako njenega očeta kot mamo. Oče si je vzel življenje, mama pa je v iskanju poti iz bede in depresije potonila. Da je lahko plačevala za droge, je prodala stanovanje, prodajala je svoje telo. Šestletna Katja in njena desetletna sestrica sta pristali na ulicah okrožja Nevski. Sami. Brez hrane, brez oblačil. Brez staršev. To ni tako kot pri nas, ko na ulici ni zapuščenih otrok. To so bila 90. v Rusiji, kjer to ni bilo nič nenavadnega.
12/18/202337 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Bruno Šulman: najprej izdaja knjige, nato prestižna šola v Parizu - s Katjo Dobrijević

POPkast studio je obiskal zmagovalec sedme sezone MasterChefa Slovenija in sveže pečeni avtor Bruno Šulman. Prvi otrok, kot se je pošalil simpatični Bruno, je kuharska knjiga z naslovom Od osnov do masteršefa, na katero je zelo ponosen. Kako in koliko časa je knjiga nastajala ter kakšni so njegovi načrti za prihodnost, nam je zaupal v najnovejši epizodi POPkasta.
12/18/202334 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Slovenija v EU na prvem mestu po škodi zaradi podnebnih sprememb - z Alenko Arko

In to prvo mesto zaseda brez konkurence. Kar dvakrat več škode je utrpela kot potem druga naslednja država. Pri tem gre za ocene škode glede na naš bruto družbeni proizvod. Še vedno pa velik del slovenske javnosti tega ne povezuje s podnebnimi spremembami. Tudi o tem je govoril gost Popkasta Aljoša Petek, magister prava, ki dela na Pravnem centru za varstvo človekovih pravic in okolja in je eden izmed zelo redkih pravnikov pri nas, ki ga zanima okolje, v profesionalnem smislu.
12/14/202354 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Lado Bizovičar: Jaz sem enciklopedija napak - s Katjo Dobrijević

Lada Bizovičarja na slovenski sceni spremljamo že več let. Spoznali smo ga kot glasbenika, pevca skupine O.S.T., nato se je uril kot voditelj pogovornih oddaj, kasneje zabaval s predstavami in stand-up nastopi, zdaj pa ga lahko že nekaj let spremljamo v vlogi žiranta v šovu Slovenija ima talent. Tokrat je v POPkastu spregovoril o skoraj vsem. O vsem naštetem, o zasebnem življenju, o pripravah na svoj največji projekt do zdaj – predstavi v Stožicah. Zakaj rad zamuja na snemanja ali predstave, kako se po vseh teh izkušnjah bori s tremo in kako težko ga je nagovoriti, da si na glavo 'natakne' otroško tiaro? Več v POPkastu.
12/12/202349 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Po 36.000 steklenicah popitega piva si je rekel: 'Dovolj imam.' - z Miho Kranjcem

Ko se je, kot pravi dotaknil dna življenja, je priljubljeni radijec Miha Šalehar, ki ga prijatelji kličejo Mihi, popil svoj zadnji zajeten požirek alkohola. Zadnji popiti kozarec opisuje kot totalna avantura ali kot bi šel s kanujem v Amazonijo. Njegova knjiga "Notranji pir" je pripoved zelo izkušenega ljubitelja opojnega, ki je v pivski karieri popil 36.400 piv. Mnogi so ga hudomušno označili, kot najbolj znanega slovenskega abstinenta, a sam kot pravi, ostaja liberalen in se ne želi vključiti v boj proti alkoholu.
12/9/202343 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

David Amaro: Vedno sem hotel, da bi me ljudje poznali kot dobrega pevca - s Katjo Dobrijević

Slovenski glasbenik, pevec in tekstopisec David Amaro je umetnik, ki se ga mlajše generacije spomnijo iz časa njegovih začetkov, ko je kot navihan najstnik pel pesem Ta ljubezen, pozneje pa se ga ljudje najbolj spomnijo po sodelovanju v šovu Znan obraz ima svoj glas. Tam je gledalce iz tedna v teden navduševal z raznoraznimi preobrazbami (bil je Ceca, Justin Bieber, George Michael, tudi Halid Bešlić), v zadnjih nekaj tednih pa se njegovo ime največkrat pojavi ob omembi priljubljenega hrvaškega šova Superstar, kjer je s svojim vokalom navdušil Severino in Tončija Huljića.
12/8/20231 hour, 1 minute, 7 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: investiranje na podlagi matematike - z Adijem Omerovićem

Številke ne lažejo. Matematična analiza vrednotenja je pokazala, da bo donosnost ameriških delnic v naslednjih letih nižja od povprečne donosnosti, ki je bila zadnjih 100 let.
12/7/202359 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Nives Orešnik: Influencerstvo je ena izmed lažjih služb - s Tayo Damjan

Nives Orešnik je širša javnost spoznala dobrih 11 let nazaj, ko je prejela naziv Miss Slovenije. Od takrat je ves čas prisotna v medijskem svetu, tudi kot vplivnica na Instagramu. Lepotica, ki zase pravi, da bolj čuti naziv miss kot vplivnica, v teh časih aktivno deluje na družabnih omrežjih in dnevni urnik usklajuje z osebnimi trenerstvi. Glede dela vplivnežev ima točno določeno in dokaj kritično mnenje, ki si ga je ustvarila na podlagi svojih izkušenj in pogovorov z nekaterimi od njih.
12/7/202344 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

'Za proruskega so me razglašali tisti, ki so sami sodelovali z Rusijo' - z Alenko Arko

Tako je med drugim v Popkastu odgovarjal poslanec v Evropskem parlamentu, Klemen Grošelj, na očitke, da je oziroma je bil proruski. "Da, srečal sem se tudi z ruskim vojaškim atašejem, ampak v sklopu svojega raziskovalnega dela, ko sem se srečal tudi z atašeji drugih držav."
12/6/20231 hour, 17 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Tomi Meglič: Sin me je pri 13 letih že preskočil, leti čez 100 metrov - s Simonom Vadnjalom

Tomija Megliča in skupino Siddharta v soboto v Stožicah čaka glasen poklon 20. obletnici albuma Rh- in takratnega legendarnega koncerta na bežigrajskem stadionu. Tomi se je v našem Popkastu razgovoril o svoji ljubezni do smučarskih skokov, ki jo deli s sinom Zakom, najstnik pa je očetovo rekordno dolžino že zdavnaj preskočil in skače že preko 100 metrov. Oče že dolgo raje leti na krilih glasbe.
12/6/202337 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Aktivno trgovanje in davki - z Adijem Omerovićem

Vlagatelj, ki doseže desetodstotni letni donos, se lahko pohvali, da je nadpovprečno uspešen. Aktivni trgovci lahko desetodstotni donos dosežejo v enem dnevu. Zaslužki so lahko višji, vendar je višja tudi stopnja tveganja. Statistično kar devetdeset odstotkov trgovcev začetno naložbo izgubi.
11/30/202359 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

'Sanje so boksati v Madison Square Gardnu in MGM Grandu' - s Tadejem Vidrihom

V tokratnem Popkastu smo gostili slovenskega olimpijskega boksarja Nejca Petriča in njegovega trenerja Andraža Ciuho, ki sta v Črni gori vknjižila zgodovinski uspeh. Na evropskem prvenstvu članov do 22 let je namreč Petrič kot prvi Slovenec osvojil kolajno.
11/30/202348 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Rebeka Dremelj o Jamski ženski: Ne gre za pljuvanje po moških - z Oto Širca Roš

Na slovenske gledališke odre se Rebeka Dremelj podaja s svetovno uspešnico Jamska ženska, pod režijo pa se podpisuje Ranko Babić. Prijateljska naveza se bo prvič predstavila v novih vlogah, med nastajanjem zabavne predstave pa sta se naučila marsikaj o moških in ženskih odnosih, pa tudi drug o drugem. Rebeka obljublja, da na turneji po Sloveniji ne bo opletala z gorjačo, temveč z ostro nabrušenim in hudomušnim jezičkom.
11/28/202321 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

'Različni interesi so se postavili proti predsedniku vlade' - z Žano Vertačnik

Novinarsko-komentatorski dvojec Uroš Esih (Delo) in Matej Grošelj (Večer) je v tokratni epizodi političnega POPkasta ugotavljal, da padanje javnomnenjske podpore vladi Roberta Goloba izvira v predsedniku vlade. Dotaknila sta se 'kozmičnega dežja' oziroma burnega parlamentarnega dogajanja preteklega tedna, pri čemer sta ugotavljala, da je opozicija koaliciji uspešno nastavila mino.
11/28/202337 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Anica Mikuš Kos, zdravnica, ki pri 88 še pomaga otrokom v vojni - z Alenko Arko

Otroci imajo veliko sposobnost, imajo nekakšne naravne vire za obvladovanje težav, vendar pa rabijo malo podpore. Če ne bi bilo tako, bi ob vseh strahotah človek že izumrl.
11/28/202349 minutes
Episode Artwork

Bogovič: Imajo grozljive številke, ko gre za okolje, sploh pomen pri odločanju? - z Alenko Arko

Številke, o katerih sva med drugim govorila z evropskim poslancem, so iz velike raziskave, v kateri je sodelovalo več kot 1500 znanstvenikov z vsega sveta. Preučevali so, za koliko se je v zadnjih desetletjih zmanjšalo število ptic in žuželk. In te številke so po vseh merilih grozljive.
11/27/20231 hour, 7 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Geopolitična tveganja - z Adijem Omerovićem

Vojna v Ukrajini ima velik vpliv na slabe gospodarske rezultate v Evropski uniji. V primeru vojaških eskalacij v Tajvanu bi se z gospodarsko recesijo spopadel ves svet. Globalizacije ni več, živimo v multipolarnem svetu.
11/27/202354 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Nuša Derenda: Učiteljicam sem zabičala, da Matevž ne sme imeti privilegijev - s Kajo Ahčin

Nuša in Matevž Derenda sta zagotovo najbolj znana mati in sin na slovenski glasbeni sceni. Čeprav je Nuša ena najbolj prepoznavnih slovenskih pevk, ki si je uspešno kariero ustvarila tudi zunaj naše dežele, Matevž nikoli ni imel občutka, da je njegova mama zvezda. Tudi sama ga je vedno učila, da je glasba pač njena služba in da je pomembno, da ne glede na uspeh vedno ostaneš človek. Koliko sta vpeta v kariero drug drugega, koliko se zaradi zasedenih urnikov vidita in kako zelo podobna sta si, pa izveste v POPkastu.
11/27/202351 minutes, 1 second
Episode Artwork

Finančni Popkast: Analiza Svet portfelja - z Adijem Omerovićem

Spodbudne finančne novice onkraj luže vplivajo na dvig delniških trgov. Svet portfelj je ponovno v zelenih številkah. V tokratnem Finančnem popkastu smo analizirali naložbe in kupili ETF z oznako BTCE, ki sledi ceni bitcoina.
11/16/20231 hour, 3 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Anja Rupel: Temu Klinarju se je čisto utrgalo – sramota! - s Simonom Vadnjalom

Anja Rupel in Aleš Klinar - Klinči sta eden najbolj stabilnih tandemov slovenske scene – tako zasebno kot glasbeno sta povezana že več kot tri desetletja. 2023 je leto njunih obletnic. Kako je Klinčiju uspelo očarati eno izmed najbolj vročih zvezdnic osemdesetih in nekdanje skupne države ter kako se avtor več kot 1000 pesmi odzove ob omembi besede plagiat? Vse to v Popkastu s Simonom Vadnjalom.
11/16/202335 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Vlado Kreslin: Za 70. rojstni dan bo žurka - z Oto Širca Roš

Vlado Kreslin je nedavno gostoval na osnovni šoli v Trbovljah, kjer se je z otroki tudi družil in dal nekaj avtogramov. K njemu je pristopila neka deklica, ki ga je presenetila s prošnjo, ali bi ji dal telefonsko številko. Ker se otrokom ne laže, ji jo je pevec z mislijo 'Kaj pa se lahko zgodi?' tudi zaupal. Za številko ga je zaprosilo še več otrok, presenečenega Kreslina pa so naslednji dan poklicali in mu zastavili najboljše vprašanje v karieri: "Vlado, je lepo biti pevec?"
11/15/202319 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Psihologija investiranja - z Adijem Omerovićem

Tehnološki sklad je bil vreden 1 milijon evrov, ko ga je prevzel upravitelj premoženja David Zorman. Danes je tehnološki sklad ocenjen na 80 milijonov evrov. Ljubezen do financ je odkril v začetku devetdesetih, ko je v roke dobil certifikat. Razumel je, da dobra naložba prinese zavidljiv rezultat.
11/10/20231 hour, 30 seconds
Episode Artwork

Milan Zver: Slovenski poslanec, ki v eni državi velja za terorista - z Alenko Arko

Kako hitro se lahko zgodi – si ugleden poslanec v ugledni instituciji, v Evropskem parlamentu, pa si nenadoma razglašen za terorista. To se je zgodilo slovenskemu evropskemu poslancu Milanu Zveru. Zaradi sodelovanja z neformalno organizacijo v Evropskem parlamentu, Prijatelji svobodnega Irana, in voditeljico iranske opozicije Maryam Rajavi iz organizacije People's Mujahedin of Iran (MEK) so ga v Iranu razglasili za terorista.
11/9/202345 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Špela Setničar po premaganem raku: Če mi paše ves dan ležati, bom ležala - s Kayo Kamenarič

Špela Setničar je še pred dobrim letom hitela, da bi končala vzporedni magistrski študij in številne projekte, marca pa je zdravnico, ko so ji postavili diagnozo raka, kar direktno vprašala: "Ali bom umrla?" "Razmišljala sem o tem, česa mi bo najbolj žal, če ne gre vse tako, kot bi moralo iti in se bom morala posloviti," nam je zaupala. Med zdravljenjem je izgubila lase in obrvi, a se je odločila, da bo to s ponosom nosila. "Bi se pa zlagala, če bi rekla, da ne obožujem lasulj," je povedala v smehu. Med drugim sva spregovorili o diagnozi, notranji moči, minljivosti in nekoliko drugačnem pogledu na svet.
11/3/202327 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Investiranje v nepremičnine - z Adijem Omerovićem

Slovenci kot nepremičninski tajkuni zasedamo visoko mesto glede na svetovno statistiko, ker ima kar 76 odstotkov prebivalcev lastno stanovanje ali hišo. Več kot 90 milijard evrov hranimo v nepremičninah, kar je v povprečju 45.000 evrov na prebivalca.
11/3/202351 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Kako žalovati, se spopasti z neizmerno bolečino ob izgubi bližnjega? - z Brigito Potočnik

"Svoj beg sem opravičeval s tem, da sem jo želel ohraniti v spominu tako, kot je bila," pripoveduje Miha Zimšek, ki ga je dolgo razjedalo to, da ni zmogel dovolj moči, da bi se kot otrok poslovil od umirajoče stare mame, se ji zahvalil za vse, kar je naredila zanj. Občutek krivde in bolečine je prebolel šele po tem, ko je poiskal pomoč. Danes Zimšek kot sodelavec Slovenskega društva Hospic pomaga pri žalovanju drugim, otrokom in odraslim. Kako žalovati, se spopasti z neizmerno bolečino ob izgubi bližnjega, smo se pogovarjali z njim v Popkastu.
11/2/202350 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Zala Djurić: Mojo predstavo je gledala tudi Meryl Streep - z Anastasijo Jović

V studio je zakorakala z majcenim psom Žabo, ki ga je pred meseci posvojila iz zavetišča, nasmejana in lahkotna. Ko sem ji ponudila roko, me je kar objela. Javnosti znana kot igralka, pesnica in scenaristka, a kdo je izven teh besednih okvirjev zares 26-letna Zala Djurić?
11/2/202341 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Matjaž Nemec: Predsednik vlade bo moral spremeniti svoj slog vladanja - z Alenko Arko

Tisto, kar nas v tem trenutku zelo bega, je čisto človeški odnos, ki ga ima predsednik vlade, pa ne do partnerjev, ampak do svojih kolegov. Upam, da bo predsednik vlade spremenil svoj slog vladanja; če ga ne bo, se namreč prav lahko zgodi to, kar se je dogajalo prejšnjim vladam z novimi obrazi. Privilegij vseh levih vlad v zadnjih letih, tako Matjaž Nemec, je, da imajo nasproti Janeza Janšo, ki je za del družbe nesprejemljiva politična izbira. Slabo pa je, ko smo priče nekaterim početjem in nekaterim aferam, ki spominjajo prav na zadnjo Janševo vlado.
11/2/202339 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Matjaž Javšnik: Bil sem že v odhajanju, v lebdeči svetlobi - s Simonom Vadnjalom

Pa ka si ti nor?! se že 30 let, kolikor traja njegova kariera komika, sprašuje Matjaž Javšnik. Novembra se ob okrogli obletnici službovanja humorju v družbi slavnih prijateljev odpravlja na turnejo po slovenskih mestih, pri skoraj dve uri dolgi predstavi pa mu bosta na odru delala družbo tudi legendarni Alfi Nipič in igralska kolegica Tina Gorenjak. Ljubljenec domačega občinstva je pred 30 leti postal z vlogo prismuknjenega Izija v legendarni televizijski komediji TV Dober dan, aktualna predstava Pa ka si ti nor?! pa bo kombinacija njegovih največjih uspešnic iz preteklosti, aktualnih zadev in novega materiala.
10/27/202342 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Poslanka, ki jo najbolj napadajo v 'lastnih' vrstah - z Alenko Arko

Prihodnje leto bodo nove volitve v Evropski parlament. Že zdaj je jasno, da bo boj v vseh strankah za zanimiva, dobro plačana in s številnimi ugodnostmi opremljena poslanska mesta v Bruslju zelo trd. Slovenija bo imela v novi sestavi sicer eno poslansko mesto več, torej devet. Preden se spopad povsem razplamti, smo v naš Popkast povabili osem sedanjih poslancev in poslank, ki trenutno zastopajo Slovenijo v Evropskem parlamentu.
10/26/202341 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Učitelj Uroš Ocepek: V šolah je preveč učenja na pamet - z Brigito Potočnik

Kako je s plačami učiteljev, zaradi katerih bo danes popoldne pred vlado protestni shod učiteljev, ali res zaslužijo tako slabo in koliko v resnici delajo? Kako je z nasiljem v šolah, zadnji primer se je zgodil na kranjski osnovni šoli, kjer naj bi učitelj s svinčnikom zbodel učenca, in še o marsičem drugem, tudi o učenju na pamet, smo se v Popkastu pogovarjali z učiteljem Urošem Ocepkom, kandidatom za najboljšega učitelja sveta.
10/26/202345 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Kriptosredstva - z Adijem Omerovićem

Bitcoin je po dobrem letu spet dosegel vrednost 35 tisoč dolarjev. V zadnjem tednu je poskočil za 20 odstotkov, od začetka leta ima 106-odstotni donos. V zadnjih dneh posledično raste vrednost ostalih kriptosredstev. V tokratnem Finančnem Popkastu razpravljamo, ali so biki dokončno pregnali medvede s trga kriptosredstev.
10/26/20231 hour, 8 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

'Žigolo izreče tudi stvari, ki si jih Domen Valič misli' - s Kajo Ahčin

Domen Valič je od zdaj naprej Žigolo. Ne, ni zamenjal poklica, še vedno je igralec, v svoji novi predstavi Žigolo S. P., s katero je že začel gostovati po Sloveniji, pa je stopil v čevlje šarmantnega zapeljivca. Besedila za svojo monokomedijo ni napisal sam, a vseeno pravi, da se v njej zrcali kar nekaj njegovih idej.
10/26/202353 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Jernej Kogovšek: Na papirju se sliši igrati butlja povsem enostavno - z Oto Širca Roš

Bojana Emeršiča številni poznajo kot legendarnega Zmaga Batino, v srca slovenskih gledalcev pa se je zapisal tudi kot doktor Jarc v Naši mali kliniki. Danes ga skupaj z Jernejem Kogovškom spremljamo v seriji Ja, Chef! Prav vloga v omenjeni seriji pa je tista, ki je Jerneju za vedno prilepila nalepko 'sladkega Lovra', po kateri ga poznajo tudi otroci. Tokrat pa sta igralca moči združila v gledališki predstavi Večerja bedakov.
10/20/202321 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Upokojite se v stilu - z Adijem Omerovićem

Skoraj polovica Slovencev, ki so dopolnili 50 let, nima privarčevanih sredstev in živi iz meseca v mesec. Nič kaj boljša ni evropska statistika, oktober je mesec varčevanja in prihranki so predpogoj za začetek investiranja.
10/19/202348 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Nina Osenar Kontrec: Trenutno sem samo vesela, da sem na nogah - s Polono Zojo Jambrek

Nina Osenar Kontrec je novopečena pisateljica. Izdala je knjigo V objemu življenja, v kateri opisuje svojo težko življenjsko preizkušnjo. Sindrom kronične utrujenosti jo je za kar pet let prikoval na posteljo. Hkrati pa je knjiga pripoved o izjemni ljubezni do sina, moža in življenja.
10/18/202327 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Znova na odru: Videli boste, kdo je Salome in koliko je sposobna - z Evo Mavrič

Salome je zadnje mesece polno zasedena. Pripravlja namreč avtorski projekt, kabaret z naslovom Iznenada Salome. Gledalcem, ki vstopnice že pred prvo predstavo vneto kupujejo, obljublja, da bo zagotovila veliko smeha in zabave, manjkale pa ne bodo niti solze. V kabaretu s prebrisanim naslovom bo namreč predstavila svojo življenjsko zgodbo.
10/13/202313 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Bojan: Ko sem se zavedel, kako ključen del podobe je to, sem izključil Instagram - s Simonom Vadnjalom

Skupina Joker Out so eden najbolj učinkovitih ambasadorjev slovenščine, saj se našega jezika zaradi njihovih pesmi učijo oboževalke in oboževalci vse od Skandinavije in Španije do Balkana. Pred petkovim razprodanim koncertom v Stožicah sta nam pevec Bojan Cvjetićanin in kitarist Kris Guštin pojasnila, kakšne meritve z aparaturami po novem opravljajo na njihovih vročih in zelo glasnih koncertih, ter odkrito spregovorila o vplivu slave ter o nujno potrebni dieti brez družbenih omrežij.
10/13/202324 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Svet Portfelj, nova naložba! - z Adijem Omerovićem

V PopKast studiu sta aktualne novice s finančnih trgov komentirala Nikola Maljković, finančni analitik, in Simon Skubin, upravljavec premoženja iz Optimtraderja. V ospredju je energetska vojna. Trenutno je zaradi humanitarne krize v Gazi in vojaških operacij veliko sentimenta in špekulacij, da se lahko cena surove nafte na svetovnih trgih zelo podraži. Simon Subin izpostavi tudi nedavno zgodbo, v katero je vključena tudi EU. '' Videli smo sabotažo plinskega daljnovoda med Estonijo in Finsko.'' Pametni vlagatelji ne sledijo čustvenim odzivom, ampak spremljajo gibanja na trgih in pri nafti se je pričakoval popravek, ko je cena (Brent) dosegla 95 dolarjev za sodček.
10/13/20231 hour, 5 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Štras: Mrfy z največjim, najdaljšim in cukrčki - z Boštjanom Tuškom

"Živim rekreativno rokenrol življenje, vedno je prezgodaj za rokenrol," nam je ob zgodnje dopoldanski uri zatrdil naš tokratni sogovornik v POPkastu Gregor Strasbergar Štras, frontman zasedbe Mrfy. Novomeški prvaki novega novega vala so namreč pred največjim, najdaljšim dogodkom v svoji karieri, ki se bo zgodil 12. oktobra.
10/6/202327 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: visoki fiksni donosi - z Adijem Omerovićem

Rdeča nit tokratnega finančnega Popkasta je slovenski delniški trg in fiksni donosi obveznic ter zakladnih menic. Gostja Karmen Pogorevc iz Ljubljanske borze je poudarila več načinov, ki poleg varčevanja na bankah vlagateljem omogočajo donose nad 3 odstotki, včasih celo več kot 5 odstotkov.
10/6/202358 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Perpetuum Jazzile: Napovedala nas je Halle Berry, spoznali smo Gigi Hadid - s Simonom Vadnjalom

Perpetuum Jazzile se v 40 letih kariere lahko pohvalijo s številnimi presežki. So edina slovenska skupina, ki je doslej dva dneva zapored napolnila ljubljansko Areno Stožice, Slovenijo in svet pa navdušujejo s svojimi unikatnimi aranžmaji domačih in svetovnih uspešnic. Ne le po vsej Evropi – na turnejah so nastopili od Kitajske do Brazilije ter navdušili tudi zvezdnike, kot so Halle Berry in skupina Toto. Kar štiri dni zapored bodo s koncerti v ljubljanskem Cankarjevem domu konec oktobra slavili okroglo obletnico, v studiu Popkasta pa sta nekaj vaj za glas demonstrirala njihova člana Nastja Vodenik in Tim Čuček.
9/29/202327 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Analiza zadnje javnomnenjske ankete - z Metko Majer

V tokratni Popkast analizi zadnje javnomnenjske ankete, ki jih za POP TV opravlja Inštitut Mediana, sta se odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik in odgovorni urednik portala 24ur.com Jure Tepina strinjala, da septembrski padec podpore vladi Roberta Goloba ni nobeno presenečenje. "Gre za naravno nihanje, lahko bi govorili o sezonah, letnih časih," pravi Tepina, Stepišnik pa, da smo "po sočutni in solidarni fazi nazaj v polju realpolitike", ko je jasno, da je bila tudi enotnost politike prehodnega značaja. In čeprav v podkastu analiziramo politiko, v mariborsko-ljubljanskem duhu gosta nista skoparila s športnimi, predvsem nogometnimi vzporednicami s slovenskim političnim prizoriščem.
9/29/202352 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: Svetov Portfelj za 10.000 evrov - z Adijem Omerovićem

Za Svetov Portfelj smo danes kupili prvih pet zanimivih delnic, ki v prihodnjih mesecih lahko ustvarijo dober donos. V tokratnem Finančnem POPkastu smo govorili, kako zgradit.
9/29/202357 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Poznavalec vin: Postreči vino v kozarcu za vodo je smrtni greh - z Barbaro Bašić

Tako razlaga Gašper Čarman, eden izmed največjih poznavalcev vin pri nas, ko v Popkastu klepetava o vinu. Čarman je ne samo velik poznavalec vin, je tudi lastnik blagovne znamke vina Gašper in dvakratni najboljši sommelier Slovenije. Še večji greh kot napačen kozarec je to, pravi Čarman, da si kozarca vina, ki smo si ga zaželeli v dobri družbi, ne privoščimo, ker je treba v vinu uživati z dragimi ljudmi.
9/25/202330 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Sebastian: Če bi lahko samo potoval, ne bi nikdar več plesal in pel - s Katjo Dobrijević

Glasbeniki spadajo med tiste umetnike, ki svojemu poslu posvetijo svoje življenje. A vendar za pevca Sebastiana glasba, pa čeprav mu je dala prepoznavnost in s tem tudi uspešen preboj med plesne šole, ni njegova prva ljubezen. Sebastianova prva in prava ljubezen so potovanja. Na leto se kar nekajkrat odpravi v tople kraje in zdi se, da si je zadal cilj obiskati čim več držav tega sveta. V POPkastu je z nami spregovoril o ljubezni do raziskovanja tujih držav, njihovih navad, običajev in zgodovine. Nad katerim mestom je najbolj navdušen? V kateri državi je bil negativno presenečen nad ljudmi? Več v pogovoru spodaj.
9/21/202340 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Finančni Popkast: surovine in delnice - z Adijem Omerovićem

V ponedeljek je delnica Tesle (TSLA) poskočila za 10 odstotnih točk, ko je banka Morgan Stanley zvišala bonitetno oceno na podlagi pozitivnega mnenja o superračunalniku Dojo, ki bi lahko vplival na nadaljnji razvoj avtonomne vožnje.
9/14/202347 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Domen Kumer: Nisem še našel rokavic, v katerih moraš delati s Špelo Grošelj - s Kajo Ahčin

Do Portoroža in Brizgalna brizga sta najbolj prepoznavni pesmi, ki opisujeta Domna Kumra in Špelo Grošelj. Slovenska pevca sta že leta dobra prijatelja, čeprav vmes nekaj časa celo nista govorila, za sabo pa imata že kar nekaj skupnih projektov. Enega od duetov, ki sta jih posnela, je Štajerec izkoristil za spravo ob njunem najhujšem sporu, kako sta se spoznala, kaj ju povezuje in kako dobro se poznata, pa sta zaupala v POPkastu.
9/14/202346 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Preprečevanje samomora: včasih je dovolj, da človek človeku prisluhne - z Majo Sodja

Breme samomora v Sloveniji je izrazito, še vedno smo krepko nad evropskim in svetovnim povprečjem. Je pa spodbudno, da samomorilni količnik v Sloveniji upada. Ker je o samomoru pomembno govoriti, smo v POPkast studio povabili psihologinji Nino Krohne in Evo Sedlašek.
9/13/202330 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Potrpežljivost je odlika velikih reprezentanc - z Maticem Flajšmanom

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je brez poraza, z vsega štirimi izgubljenimi nizi, po zmagi nad Ukrajino uvrstila v polfinale evropskega prvenstva. O slovenski izbrani vrsti in nastopih le-te smo se v POPkastu pogovarjali s strokovnim sodelavcem Jasminom Čuturićem.
9/13/202345 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Tožilec Jože Kozina: Zakon dovoljuje 20 načinov ubijanja - z Alenko Arko

Jože Kozina je tisti tožilec, ki je za zapahe prvi spravil tajkune, tožilec, ki je pred sodiščem dokazal, da so lahko menedžerski prevzemi kazniva dejanja. Naš gost Popkasta je bil na dan, ko so v Strasbourgu izrekli razsodbo Evropskega sodišča za človekove pravice v enem izmed primerov, kjer je bil tožilec. Na sodišče se je obrnil Igor Bavčar, ki je bil zaradi zadeve Istrabenz obsojen na zaporno kazen.
9/11/202343 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Osnove investiranja - z Adijem Omerovićem

Z izkušenim finančnim analitikom iz Optimtraderja Nikolo Maljkovićem, smo govorili o aktualnih dogodkih na finančnih trgih. Goldman Sachs je napoved za recesijo zmanjšal za 5 odstotkov, verjetnost recesije je zdaj samo še 15 odstotkov. Imeli smo najhitrejši dvig obrestnih mer v zgodovini, vendar ekonomska moč ne popušča ne v ZDA ne v EU.
9/8/202347 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

'Leta 2015, zaradi medalje, sem tudi sam zakorakal med odbojkarje' - z Maticem Flajšmanom

V Popkastu smo gostili nekdanja slovenska odbojkarska reprezentanta, Jana Pokeršnika, ki je leta 2015 sodeloval pri osvojitvi prvega zgodovinskega naslova evropskih podprvakov, in Matica Videčnika, ki ima z evropskih prvenstev v odbojki 2019 in 2021 dve srebrni medalji. Rdeča nit – skupinski del evropskega prvenstva.
9/7/202338 minutes, 39 seconds