Tiden er moden til en moderne undervisningssuite, som tager udgangspunkt i tydelige didaktiske facetter. Derfor har vi nu sat alle sejl til for at kunne tilbyde en helstøbt digital løsning til alle ungdomsuddannelserne, som giver dig læremidler og læringsteknologier til alle facetter af læringsprocessen.
Med stor praktisk erfaring, teknologisk indsigt og mod til at tænke nyt går Praxis frem mod 2021 med den klare vision:
Vi vil sætte nye standarder for læremidler til alle ungdomsuddannelserne i Danmark.Du er hermed inviteret med på rejsen - Velkommen til Praxis Podcast
Hvordan kan Kunstig intelligens og AI bygges ind i læremidler?
Hør lektor Claus Petersen, AI-entusiast Victor Skovbæk Skytte og forlagsdirektør Morten Blichfeldt Andersen diskutere, hvordan kunstig intelligens og AI kan bygges ind i læremidler, så det understøtter læringen. Bliv klogere på de sprog- og vidensmodeller, som læremiddelsproducenterne bygger deres teknologi op omkring, og hvordan disse tilsammen bliver et alternativ til en Google-søgning.
11/10/2023 • 23 minutes, 48 seconds
Besøg i studiet af chatGPT
Vi har inviteret ChatGPT i studiet til en snak om, hvordan vi kan bruge kunstig intelligens i vores arbejde på forlaget. Det blev til en god snak om ChatGPT's syn på, hvordan vi kan samarbejde, samskabe og hjælpe hinanden på tværs af det at have noget på hjertet og at være optaget af 0'er og 1-taller.Lyt med her, hvis du vil høre mere om, hvordan et forlag kan arbejde med kunstig intelligens i dagligdagen.
3/9/2023 • 11 minutes, 4 seconds
Mikkeller om til- og fravalg i livet.
I denne podcast tager Mikkel Borg Bjergsø dig med ind i sin personlige fortælling om sine til- og fravalg i livet, om sine drømme, og om sin motivation til altid at blive den bedste.
10/7/2022 • 50 minutes, 45 seconds
Praksis i Praxis med Jens Jørgen Jørgensen
Velkommen til en special edition af Praxis podcast, hvor vi denne gang har besøg af en helt særlig gæst. Der er stadig fokus på læring, for vi vil gerne fejre et af vores egne fyrtårne, som internt og eksternt har været med til både at sætte skibe i vandet og ikke mindst at få dem guidet sikkert i havn.I anledning af at Jens Jørgen Jørgensen har fejret 25 i Praxis, og at han overlader tøjlerne til nye kræfter i virksomheden - nu hvor han går på halv tid - har vi inviteret ham i podcast-studiet til en god snak.
8/30/2022 • 59 minutes, 10 seconds
Anja Andersen-del2
Del 2 med Anja C. Andersen. Hør om vi i bund og grund har misforstået det hele?Fik du ikke hørt del 1 - så finder du den her: https://www.spreaker.com/user/12608923/anja-andersen-del2
5/6/2022 • 44 minutes, 25 seconds
Anja Andersen-del1
Anja C. Andersen er astronom og astrofysiker ved Niels Bohr Instituttet i København. Hun er modtager af et hav af priser og har skrevet flere bøger. Hun er en aktiv foredragsholder og har medvirket i flere podcast, radio og tv-udsendelser, hvor hun formidler alt det spændende om emnet 'det kosmiske støv'.Fik du ikke hørt del 2 - så finder du den her: https://www.spreaker.com/user/12608923/anja-andersen-del2
5/6/2022 • 42 minutes, 42 seconds
Elevens digitale dør til FGU med Dennis Gravgaard
I denne podcast har vi besøg af Dennis Gravgaard fra FGU Sydøstjylland, som giver os et indblik i opførelsen af deres nye digitale hus, der har til formål at gøre den digitale hverdag enklere for elever og lærere på FGU. Hør bl.a. om:Hvordan det nye værktøj 'ugeplaner' har givet eleverne overblik over deres hverdag og lærerne et styrket samarbejdeHvilke udfordringer de er stødt på undervejsHvorfor det er så vigtigt at sørge for nem adgang til digitale værktøjer.
3/10/2022 • 27 minutes, 2 seconds
Atmosfærisk kemi og miljøkemi med Ole John Nielsen
I denne podcast har vi besøg af Nobelpristager Ole John Nielsen, som er forsker i atmosfærisk kemi og miljøkemi på H.C. Ørsted Instituttet. Ole John fortæller om, hvad det vil sige at have det bedste job i verden, og om hvorfor miljøkemi er et vigtigt emne at beskæftige sig med.Fremtidens udfordringer kan løses med de rette teknologier, og vi skal fortsat have fokus på bæredygtighed. Ole John fortæller, hvordan kemi er en central videnskab i netop dette emne – kemi er i alt, og man kan gøre alt med kemi. Hør også om Ole Johns opfordring til at arbejde forskningsbaseret, og vær opmærksom på hans venlige invitation.
3/2/2022 • 39 minutes, 20 seconds
Motivation og vindermentalitet med Eskild Ebbesen
I denne podcast har vi besøg af Eskild Ebbesen, der vel næppe behøver en lang introduktion. Han er en af de mest vindende sportsmænd vi har i Danmark, og han har medaljer, priser og udmærkelser så vi næsten ikke kan tale om anden i denne podcast. Men det som vi gerne vil bruge tid på, er at lytte til Eskild når han fortæller om hvordan man kan gøre som ham, om ydre og indre motivation og hvad der skal til få at opnå et mål. Eskild kommer med en lang række brugbare råd som du kan tage i brug med det samme.Deltag i masterclass her: https://praxis.dk/motivation-og-vindermentalitet
1/14/2022 • 50 minutes, 14 seconds
Klimaforandringer med Sebastian Mernild
Temperaturen stiger, og indlandsisen smelter. Men hvilken betydning får det for klimaet i Arktis – og herhjemme? Hør eventyrer og professor i klimaforandringer Sebastian Mernild fortælle om klimaforandringerne og sit arbejde med IPCC´s nyeste rapport.Vi taler om, hvorfor han valgte et liv med fokus på klimaforandringer, og hvad det er, der driver ham på et felt, hvor der er så meget pres på lige nu.Du får viden om, hvad du kan gøre i dit eget liv, og hvordan du kan formidle din viden i et klasseværelse fyldt med unge, der reagerer forskelligt på en uforudsigelig verden.
10/26/2021 • 41 minutes, 25 seconds
Bliv skarp på cybersikkerhed med Jens Myrup Pedersen
Cyberangreb er en af de største trusler mod Danmarks sikkerhed, og mange virksomheder har angrebene på tæt hold. Forsker Jens Myrup Pedersen sætter fokus på cybersikkerhed i denne podcast. Er du interesseret i at høre mere, så kom til Masterclass med Jens Myrup den 13.10., hvor han sammen med gymnasielæreren Anne Boie Johannesson, giver sit perspektiv på cybersikkerhed i undervisningen. Meld dig til her:https://praxis.dk/masterclass-cybersikkerhed
9/24/2021 • 45 minutes, 14 seconds
Tag eventyret med ind i undervisningen - med Eske Willerslev
Tag med på en rejse, der starter med et stempel som dum i folkeskolen og indtil videre er endt med et professorat på Cambridge. En historie om, hvordan du kan vise mod og udleve din drøm, og hvilket fantastisk brændstof passion kan være for dig. Om at navigere på dybt vand på grænsen til at drukne og have det godt med at befinde dig i den situation.Vi har besøg af Eske Willerslev, den verdensberømte DNA-forsker. Eske er medlem af Eventyrernes Klub og har ledet en række ekspeditioner til bl.a. Sibirien og Grønland, ligesom han har levet som både pelsjæger og indianer. Han har bestridt en lang række prestigefyldte professorater og fået et væld af nationale og internationale priser. Samtidig er han en af de få forskere, der har formået at komme tæt på og blive accepteret af flere af verdens indfødte folkeslag, hvilket bl.a. har ført til optagelsen i indianerstammen Crow med indianernavnet “Den velkendte ulv“.
8/6/2021 • 1 hour, 7 minutes, 5 seconds
Er du på? med Anne og Lars
I denne episode af Praxis podcast fokuserer vi på gode råd til dig som underviser på det digitale område. Vi taler om gode tips og tricks og du skal have nogle brugbare værktøjer som du kan tage i anvendelse allerede næste gang du har undervisning. Vi taler om hvordan du kan give slip på kontrollen og om hvor meget du kan vinde ved at turde fejle ved at insistere på altid at kunne genstarte. Vi har denne gang besøg af Anne og Lars der er redaktør på bogen - Er du på - Virtuel undervisning i praksis?
5/3/2021 • 43 minutes, 33 seconds
Ledelse af digital læring med Glenny Hansen fra ZBC
Vi ser på Ledelse af digital læring med Uddannelsesdirektør – Erhvervsuddannelser på ZBC: Glenny Hansen. Vi taler om strategiske mål, nødvendige forudsætninger og facilitering af pædagogisk brug af digitale platforme og læremidler. Vi taler om at lede og hvordan et ændret mindset hos ledere og undervisere kan skabe forandring. Lederne skal tage medicinen selv ved at producere og afprøve – for at kunne se de digitale perspektiver indenfor undervisning.
12/2/2020 • 19 minutes, 38 seconds
En brydningstid for digital undervisning?
Er vi i en brydningstid for fjernundervisning? Få svaret fra Søren Jørgensen, pædagogisk konsulent i eVidenCenter, der sammen med Sebastien Bigandt, seniorkonsulent i Tænketanken DEA, har genneført en ca. 12.000 elever og 1.866 lærere på ungdomsuddannelserne.Søren kommer i denne podcast med konkrete bud på hvad du som underviser kan gøre for at få fjernundervisning til at fungere.
11/2/2020 • 20 minutes, 20 seconds
NCE’s undersøgelse af onlineundervisning på EUD under coronapandemien i foråret 2020
I denne podcast taler vi om hvad der skete i nedlukningsperioden i foråret 2020 og om hvad vi har lært i forbindelse med fjernundervisning under og efter corona-udbruddet. Vi har besøg af Jan Christensen, adjunkt, NCEJan giver dig svar på, hvad der gjorde forskellen, og hvordan de indsigter kan bruges til at arbejde videre med fjernundervisning. NCE giver undersøgelsen et særligt eud-perspektiv ved at præsentere fund fra en ny interviewundersøgelse, der følger op på forårets surveyundersøgelse gennemført af Tænketanken DEA og eVidenCenter.
11/1/2020 • 28 minutes, 39 seconds
Om kvalitet i e-læringen
Oplægget sætter fokus på, hvordan man som skole kan styrke sin e-læringskapacitet, og hvad der skal til, for at e-læring lykkes. Der stilles skarpt på, hvordan man som underviser, underviserteam og leder konkret kan understøtte kvalitet i e-læringsforløb ved at tage udgangspunkt i deltagernes forudsætninger, tilrettelægge forløb der understøtter læring ved at motivere, engagere og fastholde deltagerne og sikre at ledere og undervisere opbygger og deler erfaringer om e-læring. Oplægget tager udgangspunkt i 7 veje til bedre digitale læringsforløb, som Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har fundet, på baggrund af en større undersøgelse af erfaringer med e-læring og blended læring på voksen- og efteruddannelsesområdet. 7 veje, som på mange måder også er eksemplariske for bedre digitale forløb i ungdomsuddannelserne.
11/1/2020 • 27 minutes, 40 seconds
Om udvikling af undervisningen fremadrettet
CIU har som nationalt videnscenter for eud designet og gennemført en række Learning Factories med henblik på at skabe viden om hensigtsmæssig anvendelse af it i undervisningen, og producere konkrete løsninger til brug for skolerne i sektoren. I oplægget introduceres der til:- Didaktiske overvejelser bag CIU's læringsformater. Inspireret af design-tænkning og en radikal brugerinvolvering er ambitionen at udvikle forløb og læringsprocesser, der afspejler sektorens særlige vilkår, forudsætninger og udfordringer.- Konkrete eksempler på læringsprodukter udviklet af undervisere, konsulenter og ledere fra hele sektoren. Hør deltagerne selv fortælle om, hvilke it-didaktiske udfordringer fra den daglige undervisning, der dannede afsæt for efterfølgende at udvikle konkret løsninger i Learning Factory-forløbet: Bl.a. VR-kørekort, podcasts, visualisering af teori med AR, videndelingsmodeller m.m.- Fokus på forankring. Implementerings- og forankringsaspektet er forsøgt tænkt ind fra begyndelsen af forløbene, og vi deler erfaringer med forskellige greb til at fastholde, oversætte og gen-innovere de udviklede forløb til egen og andre skoler.
11/1/2020 • 30 minutes, 32 seconds
Om innovation med Michael Thing
I denne podcast taler vi med en af forfatterne til den nye bog "Innovation - Når ideer skaber værdi". Michael Thing er med i studiet og vi snakker om hvad en god forretningside er, hvordan du kan teste en ide, om at dyrke dit netværk, og ikke mindst hvordan case-baseret undervisning kan styrke elevers læring.Find bogen "Innovation - Når ideer skaber værdi" her: https://hubs.ly/H0s0Hmz0
6/22/2020 • 38 minutes
Om digital dannelse med Anne Boie Johannesson
Vi taler med forfatter og redaktør Anne Boie Johannesson om digital dannelse. Med udgangspunkt i hendes bog 'Veje til digital dannelse' giver hun dig gode råd og tips til hvordan du som undervier kan stå stærkt i dialogen med eleverne om digital dannelse.
6/19/2020 • 34 minutes, 8 seconds
Om adaptiv læring med Morten B. Andersen
Praxis laver også podcast med indhold som kan bruges af alle undervisere på tværs af retninger og uddannelser. I denne podcast taler vi om adaptiv læring, om hvad det er og ikke mindst hvordan du kan bruge det i din undervisning.I denne podcast har vi...
5/26/2020 • 26 minutes, 9 seconds
Om online undervisning med Morten B. Andersen
I denne podcast har vi besøg af Morten Blichfeldt Andersen der er Udviklingschef og Forlagschef på de gymnasiale uddannelser på Praxis Forlag A/S. Vi taler om det behov som corona har efterladt set i forhold til undervisere der ikke kan møde ind på...
5/26/2020 • 42 minutes, 52 seconds
Om Praxis Forlag og strategien med Morten B. Andersen
I denne podcast har vi besøg af Morten Blichfeldt Andersen der er Udviklingschef og Forlagschef på de gymnasiale uddannelser på Praxis Forlag A/S. Vi taler om at hæve overlæggeren på udgivelserne og hvilken betydning den nye konstellation når to af...